Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ranskan presidentti Macron USA:n palvelijana.

Tiistai 27.2.2024 klo 14.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat aloitti viimeisimmän yrityksensä heikentää Venäjää v.2014. Se otti Ukrainan välikappaleekseen.

Ukrainalla oli edulliset kauppasuhteet Venäjän kanssa ja tullivapaat markkinat. Kaasu oli halpaa ja yhteistyö toimi presidentti Janukovichin johdolla. EU-lähentyminen oli ohjelmassa, mutta kaikki eivät olleet ottaneet huomioon Ukrainan sisämarkkinoita. Lisäksi presidentti Janukovich, joka periaatteessa suhtautui myönteisesti lähentymiseen, koki sen tuona ajankohtana Ukrainalle liian kalliiksi.

Vuonna 2013 Euroopan ja Yhdysvaltojen eliitti, mukaanluettuna molemmat Clintonit ja useat Ukrainan oligarkit suunnittelivat jo Ukrainan yksityistämistä Yhdysvaltalaisille yrityksille. GMO-viljely ja liuskekaasutuotanto olivat keskusteluissa. Tunnelma oli the Economist lehden kuvaamana katossa.

                                                        ***

Ukrainan kansan etu, rauha, liittoutumattomuus ja taloudellinen hyvinvointi eivät olleet asialistalla.

Yhdysvallat sijoitti 5 miljardia dollaria väkivaltaisen vallankaappauksen valmisteluun. Osa tarkka-ampujista tuli Georgiasta ja osa oli koulutettu Haarez-lehden mukaan Israelissa.

Vallankaappauksen johtajien, USA:n valitsemien poliitikkojen ja natsi-liikkeiden johtajien tukemana eduskunnan puhemies Turchinov julisti sodan Itä-Ukrainan Donbassia vastaan. Sen asukkaat eivät hyväksyneet demokratian vastaista kaappausta. Turchinov toimi presidenttinä laillisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovichin jouduttua pakenemaan henkensä edestä maasta.

Turchinov ja USA:n valitsema pääministeri Jatshenjuk lähettivät Oikea-sektori-natsiarmeijan ottamaan Donbassin haltuunsa väkivalloin. Tätä väkivaltaista hyökkäystä pääasiassa venäjää puhuvia Donbassin asukkaita vastaan oli nyt helmikuussa kestänyt 10 vuotta.

Seuraavat presidentit Poroshenko ja Zelensky ovat jatkaneet sisällissotaa.

                                                        ***

Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA oli väkivaltaisen vallankaappauksen suunnittelussa jo ennen v. 2014. Vallankaappauksesta lähtien CIA ja Yhdysvaltojen johtama NATO ovat kouluttaneet, valmentaneet ja aseistaneet Ukrainaa.

Korruptoitunut Ukraina on muuttunut täysin USA:n vasalliksi. Yhdysvallat on maksanut armeijan kulut, samoin valtionhallinnon ja sosiaaliturvan kulut. Ukraina on CIA:n tukemana tehnyt venäjänkielen puhumisen laittomaksi vaikka suurella osalla kansaa venäjä on äidinkieli.

Samoin, myös CIA:n tukemana, Ukrainan ortodoksinen kirkko kiellettiin ja sen omaisuutta konfiskoitiin. Suuri osa oppositiopuolueista tehtiin laittomiksi.

                                                           ***

Miten presidentti Macron liittyy kaikkeen tähän?

Siksi, että Macron vaikuttaa olevan eräs niljakkaimmista valtiojohtajista.

Toki Saksan liittokansleri Scholtz antoi Yhdysvaltojen lopettaa Venäjän kaasuntuonnin Saksaan.  Bidenin ilmoittaessa että Nordstream tehdään käyttökelvottomaksi, Scholtz seisoi hänen vieressään.. Scholtz alistui Saksan talouden alasajoon, tunnustaen vasalliutensa säälittävällä tavalla. Kuuluisa tutkiva journalisti Seymor Hearsh sai suoraan tiedot CIA-lähteiltään, että Bidenin johtonelikko, Victoria Nuland, Jake Sullivan ja Anthony Blinken yhdessä Bidenin ja CIA:n kanssa suunnittelivat räjäytyksen ja aikatauluttivat sen. Norjan armeija oli toteutuksessa mukana.

Ukrainan sisällissota oltiin ratkaisemassa Minskin sopimuksella, jonka takaajina olivat myös Ranska (presidentti Hollande ja hänen jälkeensä Macron) sekä Saksa (Angela Merkel ja hänen jälkeensä Scholtz). Minskin sopimus oli vahvistettu YK: ssa. Tavoitteena oli luoda Donbassiin autonomia, osana Ukrainaa.

                                                       ***

Tästä sopimuksesta huolimatta Kiovan natsi-armeija (natsi-armeija siksi, että Ukraina ei ole enään pitkään aikaan ole ollut demokratia) lähti helmikuussa 2022 valloittamaan väkivaltaisesti Donbassia. Venäjän presidentti oli ilmoittanut, että Venäjä ei tule sallimaan siltä apua pyytäneiden Donbassin asukkaiden teurastusta. Donbass julistautui autonomian sijasta itsenäiseksi ja pyysi päästä osaksi Venäjää.

Yhdysvaltojen aseistama, kouluttama ja tukema Ukrainan armeija ei suostunut toteuttamaan Minskin sopimuksia vaan OSCE:n tarkkailijoiden mukaan aloitti massiviset tykistökeskitykset valmisteluna Donbassin valtaukseen.

                                                       ***

Presidentti Emmanuel Macron näytteli neuvottelevansa presidentti Putinin kanssa Minskin sopimuksen toteuttamisesta aivan Venäjän armeijan liikekannallepanoon asti.

Siitä huolimatta en ole kuullut hänen olevan Minskin sopimusten tai YK:n päätösten takana. En ole kuullut hänen yrittävän taivutella NATO-liittolaisiaan Minskin sopimuksen taakse tai neuvottelemaan Donbassin asukkaita puolustamaan tulleiden venäläisten kanssa.

Ukrainan sota on Yhdysvaltojen sotaa ukrainalaisilla miehillä tavoitteena heikentää Venäjää, mieluiten hajottaa se. Sellaista pahuutta, mitä Yhdysvallat on saanut aikaan maailmassa, on vaikeata käsittää.

2010-luvulla Yhdysvallat Afganistanin ja Irakin tuhon lisäksi pyrki CIA:n avulla saamaan aikaan myös Syyrian vallankaappauksen heti pommitettuaan hyvinvointivaltio Libyän kiviraunioiksi. Yhdysvallat kuljetti jihadisti -yhteistyökumppaninsa Libyasta Syyrian puolelle.

Venäjä tuli v. 2015 demokraattisesti valitun, sekulaarisen Syyrian presidentti Assadin avuksi, minkä seurauksena Yhdysvallat NATO-liittolaisineen joutui toteamaan, että "värivallankumous" ei täällä onnistu. Yhdysvallat jatkoi talouspakotteilla ja öljyn ryöstöllä sotaa vaimennetusti.

USA on tietysti katkera Venäjälle tästäkin.

Macron vuorostaan on katkera siitä, että Ranskan entiset siirtomaat Burkina-Faso, Mali ja Niger pitävät Venäjää rehellisenä ja yhteistyökumppanina ahneen Ranskan sijaan. Ranskan tiedustelu ja CIA tappoivat Burkina-Fason vaatimattoman ja kansansa parhaaksi toimivan presidentti Thomas Sankaran.Ranska tuki USA:n värivallankumousta Syyriassakin, niin että vasta vuoden kuluttua konfliktin alkamisesta Ranskan sotilaat hiipivät maasta Libanonin puolelle.

                                                            ***

Macron on kutsunut valtioiden päämiehiä neuvottelemaan siitä, miten Ukrainaa voitaisiin aseistaa tehokaammin. Toisin sanoen: miten USA:n ja NATO-EU:n tukea voitaisiin ohjata Venäjän heikentämiseen, maan, jota jokainen humanismista ja ihmisoikeuksista kiinnostunut ihminen ja valtio pitää parempana kuin USA:n aseellista ja taloudellista gangsterismia.

Maailmassa on Macronia humaanimpia toimijoita kuten Jeffrey Sacks, John Mearsheimer, Yannis Varoufakis, Alain Crooke, Scott Ritter, Doug Macgregor. Youtuben haastatteluohjelma Judging Freedom Andrew Napolitanon johdolla antaa jokaiselle mahdollisuuden käsitellä itsenäisesti maailman tapahtumia.

Donbassin ja GAZAN kansanmurha ovat varoittavia esimerkkejä tiestä jolle Biden, Macron, Scholtz ja Ursula von der Leyen ovat meitä sensuurin ja valheiden avulla johdattelemassa.

Fasismi ja kolonialismi ovat sukua toisilleen. Ranskalla, Saksalla, Britannialla, Belgialla, Hollanninlla ja muilla EU-mailla on raskas kolonialismin historia. Siksi demokratiaa kannattavien Donbassin ja ihmisoikeuksia ja valtiollista itsenäisyyttä kaipaavien Palestiinan asukkaiden kärsimys ei tavoita heitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Emanuel Macron, Minskin sopimus, USA:n liittolaisuus, Venäjän heikentäminen, menetetty siirtomaaherruus, alistuminen USA:lle, yhteistyö CIA:n kanssa

Suomen kansa ei kestä uutta kokoomus-presidenttiä

Perjantai 2.2.2024 klo 9.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi ei kestä uutta kokoomuspresidenttiä. Jo prsidentti Urho Kekkonen totesi, että kokoomusta ei saa päästää valtaan.

Suomella on nyt viime eduskuntavaaleista lähtien ollut sekä kokoomuksen entinen puheenjohtaja presidenttinä että nykyinen puheenjohtaja pääministerinä.

Presidentti Niinistön viitoittama polku on ollut puhtaan militaristinen. Sen kehityksen alttarille on uhrattu hyvät ja meitä aina hyödyttäneet suhteet naapurimaahamme Venäjään. Hänen uransa päätteeksi Suomi on kytketty täydellisesti alistussuhteeseen Yhdysvalloista.

Suomen maaperä on luovutettu USA:n sotilaalliseen käyttöön ja Suomen nuorisoa kasvatetaan sotaan- ei rauhaan. Koko Suomen kulttuuri on muutettu Venäjä-vastaiseksi maan johdon valmistaessa maatamme sotaan.

Presidentti Niinistö toimi 1990-luvulla Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana, Hitlerin armeijaan koulutetun Helmut Kohlin pyynnöstä. Niinistö ilmoitti tehtävänään olleen "kommunismin kitkeminen Euroopasta" aivan kuten Yhdysvallat 1950- luvulta "kitki kommunismia" aseellisesti Koreassa, Vietnamissa, Laosissa Indonesiassa ja kaikkialla muualla missä CIA:n vavova silmä sitä näki.

                                                          ***

Alexander Stubb, entinen kokoomuksen puheenjohtaja, on nyt ehdolla presidentinvaaleissa. Hän seuraa täydellisesti presidentti Niinistön jälkiä ehkä vielä avoimemmin.

Hän ilmoittaa röyhkeästi, että hän ei vastaisi mahdolliseen presidentti Putinin onnittelupuheluun. Hän ilmoittaa toimivansa ulkopolitiikassa eri asioissa vain sen jälkeen kun on kysynyt liittolaisten mielipidettä. Hän on ilmoittanut olevansa NATO-presidentti.

Heti vaalikamppailunsa alussa hän viittasi Georgian sotaan, väittäen Venäjän aloittaneen sen v. 2008. Hän väitti samoin myös tuolloin. Tarvittiin Ranskan presidentti käymään Moskovassa tunnustamaan tietävänsä, että sodan aloitti Yhdysvalloissa koulutettu Georgian presidentti Saakashvili ampuen venäläisiä rauhanturvaajia ja siviileitä Etelä-Ossetian pääkaupunkiin Tsinvaliin.

Tuolloin aloitetut valheet ovat jatkuneet suhteessa Georgiaan ja Ukrainaan. Presidentti Saakashvili joutui lähtemään maanpakoon korruptiosyytteiden vuoksi. Hän luopui Georgian kansalaisuudesta ja hankki Ukrainan kansalaisuuden. Demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden vastaista sotaa Ukrainassa jatkanut presidentti Poroshenko nimitti Saakashvilin Odessan kuvernööriksi, tehtävänään edistää NATO:n sotilaallista varustautumista siellä.

Presidennti Niinistö kävi kannustamassa Poroshenkoa tämän kansanmurhassa Donbassin asukkaita vastaan.

                                                   ***

Euroopan unionin täydellinen riippuvuua Yhdysvalloista ja sen aseteollisesta kompleksista on johtanut siihen, että EU on monipuolisen vallankäytön ja täydellisen sensuurin avulla pyrkinyt estämään EU-maiden kansalaisia saamasta tietoa siitä, mitä Yhdysvaltojen suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainassa on tapahtunut.

Ukrainan tapahtumien rinnalle on noussut Israelin ja Yhdysvaltojen palestiinalaisiin kohdistama kansanmurha. Ukraina ja Israel ovat Yhdysvaltojen projekteja, joissa on satojatuhansia uhreja.

Yhdysvallat on v. 2014 vallankaappuksen jälkeen aseistanut ja kouluttanut liittolaistensa kanssa Ukrainaa käymään sijaissotaa Venäjän heikentämiseksi. Venäjän tultua kansanmurhan kohteena olevien Donbassin asukkaiden tueksi aseellisesti, EU järjestelmä on kiristänyt sensuuriaan entisestään.

                                                   ***

International Court of Justice on määrittänyt Israelin toimet kansanmurha kohti eteneväksi prosessiksi. Se ei kuitenkaan voinut määrätä Israelin pommituksia lopetettavaksi. Israel on kiristänyt otettaan väittämällä YK:n avustusjärjestön työntekijöiden olleenmukana Gazasta käsin suoritetussa Israelin vastaisessa iskussa lokakuun 7.päivänä. Tuon tutkimattoman väitteen seurauksena pommeja Israelille jatkuvasti lähettävä USA liittolaisineen päätti peruuttaa avustusjärjestö UNRWAn rahoituksen.

Suomen kokoomuksen johtama hallitus päätti myös keskeyttää YK:n avustusjärjestön rahat. Ei tarvitse edes tietää sitä, että palestiinalaiset ovat olleet Israelin sotilaallisen miehityksen alaisia vuodesta 1948 lähtien. Monet Gazan asukkaat ovat niitä pakolaisia, jotka joutuivat väkivallan uhan alla lähtemään kodeistaan eri puolilla Palestiinaa Israelilaisten miehittäjien saapuessa aseilla uhaten alueelle.

Ne maat, jotka vetivät avustusrahat pois 3 kk ajan pommitusten alla ilman suojaa, vettä, ravintoa ja lääkkeitä eläneiltä palestiinalaisilta ovat samoja siirtomaaherroja, jotka historiansa aikana ovat kohdelleet kaltoin omia alkuperäisväestöjään. Saksalla on menossa kolmas kansanmurha: ensin Namibia, sitten toinen maailmansota ja nyt Israelin kansanmurhan tukeminen.

                                                      ***

Se sydämettömyys, mitä kokoomushallitus osoittaa vähävaraisia suomalaisia kohtaan uhratessaan verovarat aseistautumiseen, ei ole verrattavissa siihen sydämettömyyteen, mitä se osoittaa palestiinalaisia kohtaan.

Tämä hallitus ja presidenttiehdokas Alexander Stubb edustavat sydämettömyydessään jotakin arkaaista pimeyttä, joka sai ilmentymänsä Suomen sisällissodassa sekä venäläissiviilien kohtelussa miehitetyssä Itä-Karjalassa. Keskitysleireihin sullotut venäjänkieliset karjalaiset oli tarkoitus siirtää "muualle" ja korvata heidät suomalaisilla.

Samalla tavoin Israelin tarkoitus on tappaa kaikki palestiinalaiset voidakseen ulottaa siionistisen puhtaasti juutalaisen väestön Palestiinaan -" joelta-mereen saakka". Toinen vaihtoehto on siirtää mahdollisesti eloon jääneet "muualle".

Näemme siten, että sama fasismia muistuttava henki on ollut valmisteilla Suomessa viime vuosikymmeninä. Nyt kysymys kuuluukin: haluammeko jatkaa sitä vai olisiko rauhanomaisempi presidentti ja elämänfilosofia Suomelle parempi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kokoomus-presidentti, militaristinen kova yhteiskunta, kansanmurhan hyväksyminen, USA-alistussuhde, valmistautuminen sotaan-ei rauhaan

SUOMI SOPIMUSVARAISENA YHTEISKUNTANA KOHTI KATASTROFIA

Maanantai 17.4.2023 klo 17.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkoministeri Pekka Haavisto palasi Suomeen tavattuaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin noin kaksi vuotta sitten. Tapaaminen jäi viimeiseksi, ainakin toistaiseksi.

Haavisto kertoi, ilman asiayhteyttä, Suomen kuuluvan nyt sopimusvaraiseen demokraattisten valtioiden joukkoon, ilman että suomalaiset olisivat aikaisemmin kuulleet tästä. Ilmeisesti ulkoministeri Lavrovin käsitykset NATOn laajenemisen vaikutuksista ja kaikkien maiden tasaveroisista turvallisuustarpeista ei ollut sopinut ulkoministeri Haaviston toimeksiantoon.

Yhdysvallat on luonut sopimusvaraisen yhteistyön käsitteen, sen jälkeen, kun se on tullut kykenemättömäksi noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Tämä tapahtui Euroopassa, Yhdysvaltojen perinteisten kumppaneiden alueella. Vuonne 1999 13 Nato-maata pommitti laittomasti Jugoslaviaa, sen siviili-infrastruktuuria, siltoja, junia, teollisuuslaitoksia, kouluja ja sairaaloita puhumattakaan TV-torneista ja radioasemista, öljyjalostamoista ja autotehtaista.

 

                                                       ***

Vuonna 2000, Saksan pitkäaikaisen liittopäivien edustajan Willy Wimmerin mukaan, Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pidetyssä kokouksessa, että Yhdysvallat lakkaisi noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät edistä maan intressejä. Yhdysvallat tulisi myös laajentamaan NATOn läsnäoloa Baltiasta Ukrainan Odessaan. Siten maan sotilaallinen valta tulisi ulottumaan Venäjän rajoille

NATOn vaikutusvaltaa laajennettiin maa maalta, jopa Jugoslavian jäännösvaltioihin ja Baltiaan.

 

                                                       ***

Suomi tuki sopimusvaraista yhteistyötä USA n ja muiden EU:n NATO-maiden kanssa jo 1990-luvulla. Aluksi se tapahtui NATO/EU -mielisen tiedonvälityksen muodossa.

Euroopan unioni yhteistyössä USA:n kanssa aloitti Jugoslavian sotilaallisen hajottamisen jo Maastrichtin perustavassa kokouksessa v. 1992. Tässä priimusmoottorina oli Hitlerinkin armeijan koulutuksen saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään. 

Euroopan pyöreän pöydän teollisuusmiesten järjestö oli laatinut Maastrichtin asiakirjat. EU:n tuli palvella Yhdysvaltojen aseteollisuutta. Teollisuusmiesten puheenjohtaja Per Gyllenhammar oli Yhdysvaltojen aseteollisuuden asialla.

Saksa halusi hajottaa sosialistisen Jugoslavian ja ottaa sieltä irti kaikki, mikä taloudellisesti hyödyttäisi yhdistymisensä talouskaaoksesta kärsivää Saksaa. Saksan entiset natsi-liittolaiset kroaatit ja Bosnian muslimit olivat hajotuksessa Saksan kumppaneita.

Suomi osallistui ahkerasti hajottamista vastustavien serbien demonisointiin tiedotusvälineissä. Suomelle tuli tilaisuus auttaa hajotuksesta hyötymään pyrkivää Yhdysvaltojen armeijaa ja aseteollisuutta kouriintuntuvastikin.

Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän taistelussa kaatuneiden ruumiinavauksista. Sen seurauksena Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton julisti paikalla tapahtuneen taistelun terroristien ja poliisien välillä siviilien joukkomurhaksi. Tuo valhe oikeutti Jugoslavian 3 kuukautta kestäneiden pommitusten aloittamisen.

Suomi toisti vääriksi osoitettavat tiedot myös Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Se oli siihen saakka suurin lahja Yhdysvaltojen armeijalle ja NATO:lle.

Keitä vielä toimivista valtiomiehistä oli siinä Lipposen hallituksessa, joka auttoi salauksen avulla aloittamaan NATOn pommitukset? Hallituksessa istuivat Sauli Niinistö, varapääministerinä ja Pekka Haavisto ympäristöministerinä.

 

                                                      ***

Yhdysvallat ja Saksa  ovat aloittanut toisen aseellisen konfliktin Euroopassa - Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen – jälleen yhteistyössä natsien kanssa. Yli sadan henkilön murhat Kiovan Maidanin aukiolla helmikuussa 2014 johtivat natsien ja Yhdysvaltojen salaisen palvelun johdolla vallan haltuunottoon ja laillisilla vaaleilla valitun presidentti Janukovichin maanpakoon.

Ukrainaan asetettiin pääasiassa ulkomaalaisista ministereistä koostuva hallitus Yhdysvaltojen ja EUn virkamiesten ja poliitikkojen myötävaikutuksella. Venäjän kielen virallinen asema kiellettiin ja kommunistinen puolue lakkautettiin. Laittomaksi muuttuneen eduskunnan puhemies Turcinov julisti sodan Itä-Ukrainan pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuville asukkaille, jotka eivät alistuneet kannattamansa presidentin ajamiseen maasta eikä ulkomaalaisten suorittamaan maan haltuunottoon. 

 

                                                          ***

Sisällissodan ratkaisemiseksi Ukraina, Donetskin alueet, Saksa, Ranska ja Venäjä tekivät Minskin  sopimukset, joilla oli tarkoitus luoda alueelle rauha ja taata Donetskille ja Luhanskille autonomiat osana Ukrainaa. Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka jo oli muutoinkin osallistunut Jugoslavian hajottamiseen, kertoi jälkeenpäin, että tässäkään tapauksessa ei ollut tarkoitus tavoittaa rauhaa, vaan tarjota Kiovan hallitukselle mahdollisuus yhdessä NATO:n kanssa varustautua lopulliseen ratkaisuun päätyvään sotaan. Ranskan presidentti Francois Hollande vahvisti Merkelin kertomuksen siitä, että Minskin sopimusta ei ollut ollut ajatusta toteuttaa. Presidentti Macron jatkoi edeltäjänsä linjalla, toki näytellen neuvotteluhalukkuuttaan presidentti Putinille.  Siten Minskin sopimuksen kannalla olivat vain Donbass ja Venäjä.

Sisällissodan kestettyä viisi vuotta Ukrainan demokratia oli vajonnut entistäkin alemmaksi. Itä-Ukrainan Donbassissa kuolonuhreja oli yli 10 000. Länsi- ja Itä-Ukrainan kulttuurit liukuivat yhä kauemmaksi toisistaan. Entistä natsi-johtajaa Banderaa ihaileva Länsi-Ukraina muutti historiankirjat, katujen nimet, koko kulttuurin ylistämään natsi-johtajia. Jopa Babi-Jahrin juutalaisten teloituspaikalle vievän kadun nimi muutettiin kunnioittamaan natsi-johtajia.

Vuonna 2019 Volodimir Zelensky, pelle, joka oli tullut kuuluisuuteen soittamalla peniksellään pianoa, valittiin presidentiksi. Hän ei ollut koskaan ollut missään luottamustehtävässä eikä koskaan johtanut mitään kunnallista tai valtiollista virkaa. Hänen kampanjaansa rahoitti oligarkki Kolomoisky, joka tunnetaan Azovin-natsipataljoonan perustajana. Kampanjassa Zelensky lupasi tuoda maahan rauhan.

 

                                                         ***

Rauhan sijaan Zelensky ryhtyi helmikuussa 2022 kokoamaan armeijaa tuhoamaan yhteistyössä NATO:n kanssa lopullisesti Donbassin demokratiaa ja venäjänkielisten oikeuksia vaativat kansanryhmät. ETYJ:n tarkkailijat todistivat kiihtyvää aseellista toimintaa demarkaatiolinjalla, joka oli raja Kiovan joukkojen ja Donbassin itsepuolustusarmeijan välillä.

Donbassin autonomiset alueet Donetsk ja Luhansk julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun Kiovan hyökkäystä vastaan.

Venäjä suostui tunnustamaan alueiden itsenäisyyden ja tulemaan sotilaallisesti apuun.

Yhdysvallat oli vuodesta 2014 ja jo aikaisemmin pyrkinyt vaikuttamaan Ukrainan muuttamiseksi ponnahduslaudaksi Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen varapresidenttinä v. 2014 toiminut Joe Biden toimi eräänlaisena Ukrainan siirtomaaherrana. CIA:lla ja NATO:lla oli vahvat miehitykset maassa. Presidentti Obaman aikana Venäjä julistettiin vihollismaaksi.

 

                                                         ***

Demokraatti-puolueen palattua Trumpin jälkeen valtaan, USA:n liittolaisuus Ukrainan kanssa tiivistyi entisestään. Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyi sodan mahdollisuudesta.

ETYJ:n havaitseman uhkaavan tilanteen seurauksena Venäjä määräsi aloitettavaksi sotilasteknisen operaation Ukrainan venäjänkielisen väestön kansanmurhan estämiseksi sekä natsismin kitkemiseksi, koska natsismi Ukrainassa on uhka koko Venäjän turvallisuudelle.

Zelenskyn aikana natsismi voimistui Ukrainassa. Puolueita lakkautettiin niin, että maa muodostui fasistiseksi yksipuoluejärjestelmäksi kuten yhdysvaltalainen eversti Douglas McGregor totesi Judge Napolitanon keskusteluohjelmassa eilen. Ukrainan ortodoksisen kirkon jäsenet ja papit ovat jatkuvien uhkailujen kohteena. 

CIA:n myötävaikutuksella Ukrainaan perustettiin v. 2018 toinen ortodoksinen kirkko ”Ortodoksinen kirkko Ukrainassa”, joka on Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa. Tällä tavoin Yhdysvallat halusi kärjistää ukrainalaisten sisäisiä ristiriitoja vahvistaakseen omaa valtaansa. Ukrainan perinteinen kirkko Ukrainan ortodoksinen kirkko on ollut Moskovan patriarkaatin alainen – tosin se erosi Moskovan patriarkaatista sotilasteknisen operaation alkaessa.

Samassa Judge Napolitanon ohjelmassa Mc Gregorin kanssa analysoitiin Yhdysvaltojen osuutta Ukrainan sodassa. Siinä käsiteltiin julkisuuteen tulleita paljastuksia Yhdysvaltojen armeijan ja valtiojohdon valheista koskien Ukrainaa ja NATO-joukkoja siellä, valheista, joita Yhdysvaltojen hallitus on syöttänyt puolustusministeri Lloyd Austinin toimesta myös kongressille.

 

                                                        ***

Suomen joutuminen ”Sopimusvaraisten demokraattisten maiden yhteisöön”on maallemme tragedia. Päivittäin tulee esille valheita, joita meille valtiojohto ja media ovat syöttäneet. Fasistinen Ukraina kuvataan demokratiana, NATO pelastajana, Yhdysvallat esimerkillisenä maana, Euroopan Unioni kotinamme.

Meidät on pakotettu hyväksymään totaalinen tiedotuksen sensuuri. Mitään tietoja ei saada siitä, mitä asioista ajatellaan Venäjällä tai Kiinassa.

Meidät on pakotettu hyväksymään käsitys, että natsismia ja kansanmurhaa vastustava ja demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Venäjä on paha kun taas fasistinen ihmisoikeuksia polkeva Ukraina on demokratian mallimaa, jota meidän täytyy aseillamme ja verovaroillamme puolustaa.

Vielä vuosi sitten Suomi ja muut EU-maat olivat natsismin ja fasismin vastustamisen puolella.  Viime syksynä EU siirtyi USAn ja natsi-Ukrainan rinnalle olemaan vastustamatta fasismia ja natsismia. Siis siirryimme natsismin puolelle kuten ollessamme Hitlerin liittolaisia.

Entä sitten varastaminen? Me olemme sopimusvaraisesti hyväksyneet varastamisen. Venäjän valtion varoja voidaan katsoa voitavan syöttää fasistisen Ukrainan taisteluihin ja korruption syvään kitaan koska EU on niin päättänyt. Venäjän kansalaisten varat ovat myös uhanalaisia.

Kuten yllä totesin, myös valehteleminen on hyväksyttyä. Koska monipuolinen tiedonvälitys on kiellettyä, valehteleminen käy päivittäin yhä mahdollisemmaksi. Suomen yleisradio on vuosia valehdellut – ensin Jugoslavian sodasta, mutta sen jälkeen kaikista konflikteista, joissa Suomi on välittömästi tai välillisesti ollut osallisena.

 

                                                       ***

Euroopan Unioni on USA-riippuvuutensa vuoksi vajonnut kansainvälisten lakien noudattamisen sijaan sopimusvaraisen valehtelun, varastamisen ja väkivallan kentäksi. 

Mitä opetamme lapsillemme?

Onko koululuokassa opettajilla oikeus valehdella? Kertoa, että natsismia vastaan taisteleva maa on paha, koska sopimusvaraisesti me olemme nyt muuttuneet natsismin kannattajiksi?

Saako koululuokkaan tulla aseen kanssa? Jos totuuden puhumisesta on tullut sopimusvaraista eikä koululla ole oikeutta edellyttää, että oppilaat puhuvat totta, valehtelu voi johtaa käsirysyyn ja käsirysy kättä pidemmän etsimiseen. Puhelimen varastamisesta tulee arkipäivää. 

Sopimuksia ja lakeja tarvitaan niin perheissä, yhteisöissä kuin valtioiden välisissä suhteissa. Emme voi sopimusvaraisesti päättää, että tänään puhumme totta mutta huomenna valehtelemme.

 

                                                   ***

Suomi on liukunut mahdottomuuden eteen. Se on hylännyt ystävyyden ja hyvät tavat - kansainvälisissä suhteissa diplomatian. Se korvataan aseilla, jotka rahoitetaan köyhien eläkevaroista ja sairaanhoitajien palkoista.

Suomi on palannut natsi -liittolaisuuden aikaan. Yhdysvallat ja Ukraina ovat jo vuosia muodostaneet ryhmän, joka ei kannata natsismin ja fasismin vastustamista. Vajaa vuosi sitten Suomi liittyi tähän joukkoon. Pääministeri ja valtioneuvosto on vaatinut kaikkien suhteiden katkaisemista natsismia vastaan taistelevaan Venäjään.

”Taistelemme” natsi-Ukrainan ja Yhdysvaltojen sekä sen NATO-liittolaisten puolella. Suomalaisten todellisuudentaju on pimennetty totaalisen aivopesun avulla ja maamme on saatu umpikujaan. Kun totuus valkenee väistämättä lähimmän vuoden aikana, romahdus on melkoinen.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sopimusvarainen yhteiskunta, kansanvälinen laki, fasismi ja natsismi, Ukraina, Venäjä, Saksa, Ranska, USA, Sauli Niinistö, Pekka Haavisto

Kuolinkouristuksia

Sunnuntai 20.2.2022 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä on tämä sotameteli ja läntisten tiedotusvälineiden lietsoma sodan- ja Venäjänpelko?

Eikö viimeisten 20v Afganistanin sota, jossa kaikki nämä metelöitsijät, Suomi mukaan luettuna, olivat mukana ole opettanut mitään.Juurihan sieltä runsas puoli vuotta sitten häntä koipien välissä palattiin.

Afganistanin sodan aikana tuhottiin myös Irak, Libya ja Syyria. Ei Venäjä ollut näissä tuholaistoimissa mukana.

Euroopan NATO-maat, Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa mukaan luettuna, ovat tuhlanneet varojaan aseteollisuuteen ja ilmastontuhoon puhumattakaan kohdemaiden inhimillisestä kärsimyksestä.

Tavoitteena on ollut taloudellinen hyöty. Entiset Euroopan siirtomaaherrat ovat yhdistäneet voimansa Yhdysvaltojen kanssa tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Suomen Yle uskalsi näyttää Areenassa parin päivän ajan elokuvaa "Vice, vallan oikeat kasvot",jossa kansainvälistä politiikkaa tuntemattoallekin kansalaiselle selvisi Yhdysvaltojen presidentti George W.Bushin varapresidentin kautta kuvattuna Yhdysvaltojen politiikan rumat kasvot. Valehtelu, väärä vallankäyttö, lakien kiertäminen,vaalien väärentäminen, suunnitellut ryöstöt ja niiden toteuttamiseksi harrastettu valehtelu YK:ssa, pommitukset, vallankaappaukset, miljoonat ihmisuhrit ja kukoistavien talouksien murskaaminen kivikaudelle.

On aivan sama onko Yhdysvaltojen johdossa republikaani tai demokraatti, aseteollisuus ja niin kutsuttu deep-state on vallassa.

Presidentti Obaman aikana USA:n johtama Ukrainan verinen vallankaappaus ei onnistunut vaikka tukena olivat niin natsiarmeijat kuin EU:n parlamentaarikot.  Päätettiinkin siirtyä siirtomaahallintoa muistuttavaan tilaan, jossa varapresidentti Biden toimi suurvisiirinä, antaen ohjeita ylikansallisen hallituksen muodostamiseen ja pääministerin valintaan.

Monietnisen Ukrainan lainsäädäntöä muutettiin. Toisen maailmansodan juutalaisten ja serbien vainoa muistuttava russofobia saatettiin voimaan. Venäjää äidinkielenään puhuvien kansalaisten sorto laillistettiin. Venäjänkieliset TV-asemat lopetettiin, opetus venäjänkielellä lopetettiin, venäjän puhuminen julkisella paikalla kiellettiin.

Vuonna 2014 Yhdysvaltojen tukeman vallankaappauseduskunnan puhemies julisti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainan väestölle, jotka tukivat laillista vaaleilla valittua presidenttiä. Itä-ukrainalaiset muodostivat Ukrainan hallituksen hyökkäyksen ja sodan jälkeen autonomisen Donbassin alueen. Ukraina lopetti kaiken taloudellisen tuen alueelle. Presidentiksi valittu Poroshenko toivotti itä-ukrainalaiset kuolemaan haiseviin kellareihinsa.

Donbassin venäjänkielinen asujaimisto on ollut täysin riippuvainen Venäjän hyväntekeväisyydestä ja taloudellisesta tuesta ja suojasta.

Venäjän presidentti Putin on varoittanut muodostamasta Donbassista uuden kansanmurhan kohdetta, uutta Srebrenicaa.

Hän ei tarkoita "Srebrenican kansanmurhaa", jota länsi markkinoi, vaan luultavasti Srebrenican kaupunkia, joka tyhjennettiin kalifaattia rakentavien muslimijoukkojen toimesta asukkaiden enemmistönä olleista serbeistä, joista osa koottiin kaupungin sisällä oleviin pidätyskeskuksiin.

Muslimitaistelijat tekivät ryöstöretkiä kaupunkia ympäröiviin serbikyliin ryöstäen, polttaen ja tappaen serbiasukkaita kuten toisen maailmansodan aikana. Samat perheet, jotka tappoivat serbejä 1941 -45 olivat jälkeläisineen ryöstämässä myös 1992 -93.

YK:n kanadalaiset ja hollantilaiset rauhanturvaajat eivät uskaltaneet riisua Srebrenicassa valtaa pitäviä muslimitaistelijoita aseista. Siten Srebrenica väitteistä huolimatta ei ollut demilitarisoitu kaupunki vaan siellä vallitsi jihadistitaistelijoiden terrori, joka kaupungin sisällä kohdistui niin serbi- kuin musliminaisiin.Nämä taistelijat toimivat yhteistyössä NATO:n kanssa kutsuen NATO:n pommittamaan serbikohteita.

Muslimidivisioona pakeni kaupungista Bosnian serbiarmeijan otettua kaupungin haltuunsa. Jihadisti- armeija joutui taisteluihin niiden kylien kohdalla, joissa se oli aikaisemmin tehnyt ryöstöretkiään ja katkonut serbiviljelijöiden kauloja.Siten kuuluisat Srebrenican "kansanmurhan" uhrit, muutama tuhat,  ovat pääasiassa näissä taisteluissa kaatuneita sotilaita.

Kosovon pommitusten alla ETYJin tarkkailijat, osa myös CIA:n palkkalistoilla, toimivat vuorostaan yhteistyössä albaani-terroristien kanssa. ETYJ:in tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker lavasti joukkomurhan, jonka perusteella Yhdysvallat NATO-liittolaisineen aloitti Jugoslavian pommitukset.

Ukrainan Donbassin tilanteessa on joitakin yhtäläisyyksiä Jugoslavian hajottamisen kanssa. Yhdysvallat ja EU-Saksa olivat Jugoslavian sodan aloittajia.

Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 oli Yhdysvaltojen johtama. USA-mielisten kansalaisjärjestöjen perustamiseen ja johtamiseen oli käytetty 5 miljardia dollaria. Venäjänkielisen Itä-Ukrainan  eristäminen, tukahduttaminen ja vaino on tarkoituksellista - sitä voi kutsua etniseksi kansanmurhaksi, varsinkin kun sitä tukevat koko Ukrainaa koskevat rasistiset lakimuutokset.

Kuinka luotettavia ja objektiivisia ETYJ:n tarkkailijat ovat? Onko turkkilainen ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtaja rehellisempi kuin yhdysvaltalainen William Walker?

Yhdysvallat johtaa tätä länsimedian "susi tulee" kampanjaa Venäjää vastaan. Presidentti Biden väittää Venäjän hyökkäävän Ukrainaan siitä huolimatta, että Venäjä sanoo, että se ei ole maan intresseissä.

Minun mielessäni tämä meteli - lännen valtamedian, EU-eliitin, EU-parlamentin, Münchenin turvallisuuskokouksen kohina  on yksinapaisen maailmanjärjestyksen kuolinkelloja. Siitä huolimatta, että tämä USA:n aseteollisuuden johtama ja NATO-EU:n tukema järjestelmä kutsuu itseään "sopimusvaraiseksi, demokraattisten maiden yhteisöksi", se ei ole demokraattinen YK:n määrittämässä mielessä. Sen johtava maa Yhdysvallat on tukenut jo toisesta maailmansodasta lähtien natsismia ja fasismia. YK:n yleiskokouksen yhteydessä suoritetussa äänestyksessä Yhdysvaltojen fasismia tukevalle linjalle löytyi yksi maa- Ukraina.

Suomi sentään pidättäytyi äänestyksessä sanomasta mielipidettään, vaikka antaakin tukensa Kiovan rasistiselle lainsäädännössään venäjänkielistä väestöä syrjivälle toiminnalle.

Tutkittuani ihmisen luovuutta ja kykyä luovuuteen koko elämäni ajan, en näe muuta toivoa nykytilanteesta eteenpäin kuin yksinapaisen maailmanjärjestyksen katoamisen maapallolta.

Olemme ryhmässäni seuranneet presidentti Vladimir Putinin toimia - puheita, toimenpiteitä, ehdotuksia, suhtautumista oman maan asioihin ja kansainvälisiin suhteisiin päivittäin seitsemän vuoden ajan.

On nähtävissä selvä hyviin suhteisiin, yhteistyöhön ja hyvinvointivaltioon painottuva tendenssi. Presidentti on kyennyt luomaan hyvät suhteet BRICS-maihin, Brasiliaan,Intiaan, Kiinaan ja Etelä-Afrikkaan. Hän on puolustanut valtioiden suvereniteettia ja toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuutta. Venäjä on tukenut Syyrian suvereniteettia. Se on tukenut maita, jotka ovat kärsineet Yhdysvaltojen ja NATO-maiden sodista, taloudellisista pakotteista ja inhimillisestä hädästä. Sellaistenkin maiden kanssa, joiden toimintaa ei voi hyväksyä, Venäjä on kyennyt sovittelevaan yhteistyöhön.

Minulle henkilökohtaisesti on ollut ihastuttavaa havaita presidentti Putinin rakkaus nuoria kohtaan ja heidän lahjakkuutensa tukeminen ja itsenäiseen päätöksentekoon harjaannuttaminen mm. Sirius -projekteilla.

Tämän yksinapaisen maailman kuolikellojen kolkkeessa on ollut suorastaan säälittävää lukea ja katsoa näitä lännen valtamedioiden valheita. EU-maat eivät kykene ilmaisemaan yhtäkään Yhdysvalloista poikkeavaa näkökantaa. Münchenin turvallisuuskokouksen uhoavat puheenvuorot Venäjän suuntaan "jos Venäjä hyökkää, pannaan luu kurkkuun"-tyyliset puhtaaseen niin sotilaalliseen kuin taloudelliseen voimankäyttöön perustuvat puheet. Tosin ne ovat ainoita keinoja, joihin sopimusvaraisen "demokraattisen" yhteistyön maat pystyvät. He eivät ymmärrä minkälaista ystävyys, yhteistyö ja sen pohjalta rauha tuntuisi. He ovat jo v. 2000 Bratislavan kokouksessa luopuneet kansainvälisten lakien noudattamisesta ja sitoutuneet levittämään NATO:n vallankäytön Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estämään Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvaltalaiset ajattelijat esittivät jo 1990-luvun lopulla kauhuskenaarion Venäjän, Kiinan ja Iranin yhteistyön merkityksestä Yhdysvaltojen yksinapaiselle maailmanjärjestykselle.

Nyt tuo yhteistyö on rakentunut. Lisäksi Etelä-Amerikka alkaa vapautua Yhdysvaltojen vallankäytöstä. Venezuela, Kuuba , Nicaragua ja muut demokraattisten oikeuksien puolesta taistelevat maat saavat lisää tukea.

Ukrainan kriisiin on demokraattisesti sovittu ratkaisu - Minsk II sopimus. Mikäli Kiova aloittaa neuvottelut autonomisten tasavaltojen edustajien kanssa, asiat järjestyvät. Kriisin jatkuminen johtuu siitä, että Ukraina on muuttunut Yhdysvaltojen miehittämäksi siirtomaaksi, joka ei päätä itse omista asioistaan.

Siksi ilmeisesti presidentti Putin katsoo turhaksi neuvotella presidentti Zelenskyin kanssa. Yhdysvallat päättää Ukrainan asioista joka tapauksessa. Täytyy vain neuvotella Bidenin kanssa.

Venäjä on aloittanut Donbassin siviiliväestön vastaanottamisen Venäjälle pakolaisina. Venäjällä he ovat turvassa odottamassa kykeneekö Ukrainan presidentti tekemään itsenäisiä päätöksiä. 

Suomen hallituksen jäsenet ovat tukeneet Ukrainan presidentin jalkojen laahaamista. Suomi ei tue toiminnallaan ongelmien ratkaisua vaan niiden kärjistämistä. Yhdysvallat edellyttää myös Suomelta näyttöjä russofobiasta. Presidentti Niinistön kommentit Münchenissä olivatkin  odotusten mukaisia.

Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomista referoi:Niinistön mukaan länttä yhdistää nyt se, että etsitään vastausta kysymykseen, joka on hyvin vaikea sivistyneessä maailmassa  "Mitä vastata kun vastassa on käytöstä joka on kuin toiselta planeetalta".

Suomen hallitus on omiensa joukossa osallistuessan tähän vuosikymmeniä sotia käyneiden valtioiden ja NATO:n yhteisrintamaan. 

Suomen hallitusta kiinnostaa osallistuminen sotilaalliseen toimintaan Venäjää vastaan NATO-liittolaisuuden myötä ystävyyden ja yhteistyön sijasta.

Jokainen rauhaa ja yhteistyötä kannattava näkee jo toivonkipinän. Yksinapaisen maailman kuolinkorina on kuultavissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin, Biden, Zelenskyi, Niinistö, ETYJ, yksinapaisen maailman kuolinkouristukset, USA:n johtama sotahysteria, uusi maailmanjärjestys, kansainvälinen laki, sopimusvarainen "demokraattinen" yhteisö,

Jos olisin Suomen presidentti

Sunnuntai 16.1.2022 klo 12.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jos olisin Suomen presidentti kutsuisin pikimmiten Euroopan liittoutumattomat maat koolle Helsinkiin. Itävalta, Irlanti, Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Serbia tulisi kutsua ratkaisemaan maapallon tulevaisuutta eurooppalaisesta näkökulmasta.

Euroopan NATO-liittolaiset joutuvat palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollisuuden tarpeita.

Yhdysvaltojen sotateollisuuden palveleminen johtaa koko maapallon tuhoon. Kuten hyvin tiedämme, mutta emme saa paljastaa tietävämme, että Yhdysvaltojen sotateollisuus, sotilastukikohdat ympäri maailmaa, sotaharjoitukset ja sodat tuhoavat maapallon ilmaston.

Kioton, Pariisin ja Glasgowin ilmastokokoukset alistuivat peittämään tuon Yhdysvaltojen sotateollisuuden "salaisuuden". Nuo kokoukset näyttelivät huolestunutta, mutta alistuivat palvelemaan Yhdysvaltojen lyhyen tähtäyksen taloudellisia tavoitteita.

Koolle kutsuttujen liittoutumattomien maiden tulisi päättää seuraavista asioista:

1. Yhteistoiminnan tulee perustua tosiasioihin. Liittoutumattomien maiden tulee todeta, että sotilaallinen toiminta eurooppalaisten ratkaisujen välineenä ei toimi. 

2.Sotilaallisen toiminnan ensisijaisuus on johtanut poliittisiin tuomioistuimiin, joissa sotilaalliset toimijat ovat toimineet syyttäjinä ja tuomareina. Pommitusten kohteet on vangittu ja tuomittu.

a)poliittiset tuomiot tulee purkaa. Rikosten paljastajat kuten Julian Assange ja Ivan Tomosijevic tulee vapauttaa.

b) väkivaltaiset vallankumousten suunnittelijat tulee tuomita eikä tähän väkivaltaan reagoinet virkamiehet tai upseerit. Siten esimerkiksi Syyrian ja Ukrainan väkivaltaan perustuvan vallankaappausyrityksen suunnittelijat tulee tutkia ja tuomita.

3. Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti v 2000 Bratislavan kokouksessa luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä jatkavansa NATO:n laajentamista Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä tulevansa estämään Venäjän pääsyn Itämerelle.

Liittoutumattomine maiden tulisi käsitellä Bratislavan kokouksen päätökset, joista Saksan valtiopäivien pitkäaikainen jäsen ja liittokansleri Kohlin turvallisuuspoliittinen neuvonanataja Willy Wimmer on raportoinut.

Liittoutumattomien maiden tulisi kokouksessaan käsitellä, tulevatko ne muodostamaan itsenäisen NATO-liittolaisten kannasta eroavan kannanoton maailman turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen, jossa Yhdysvaltojen sotilasteollisen kompleksin johdolla NATO-maat ovat muodostaneet Venäjästä ja Kiinasta viholliskuvan.

Liittoutumattomien maiden tulisi ottaa kantaa kyseenalaistavatko ne vai kannattavat Venäjän eristämistä, omalta sisämereltään Itämereltä, joka on ainoa väylä Pietarista Kaliningradiin. Näinhän natsi-Saksan liittolaiset Suomi ja Eesti toimivat toisen maailmansodan aikana miinoittaessaan koko Suomenlahden.

4. Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten luovuttua noudattamsta kansainvälisiä lakeja ja siten YK:n peruskirjaa liittoutumattomien maiden tulisi päättää ovatko ne osa tätä uudelleen määriteltyä "sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteisöä" vai kannattavatko liittoutumattomat maat edelleen sekä YK:n peruskirjaa että kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Ukrainan tilanne ja Itämerellä nähtävä sotilaallinen liikehdintä on nähtävä seurauksena tuosta v. 2000 USA:n ulkoministeriön Bratislavan päätöksestä.

Liittoutumattomien maiden on päätettävä tukevatko ne tätä USA:n tahallaan rakentamaa ja sotilaalliseen uhkailuun perustuvaa vastakkainasettelua Venäjän kanssa, johon automaattisesti liittyy valehtelu, erilaiset provokaatiot sekä sotateollisuutta tukevan median vaikutus.

Presidenttinä ymmärrän, että maapallo ei voi pelastua vastakkainasettelulla vaan erilaisten, erilaisen historiankulun omaavien kansakuntien yhteistyöllä. Valehtelemalla maapallon saastumisen tekijöistä, lapsemme ja yhtenen ilmastomme ei pelastu.

Liittoutumattomuus on antanut pienen mahdollisuuden itsenäiseen ajatteluun - riittääkö se?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bratislavan kokous v. 2000, maapallon tuhoutuminen, Euroopan liittoutumattomien maiden yhteistyö, rauhan edistäminen, Itämeren tilanne, poliittisen oikeuden lakkauttaminen, lavastusten paljastamien, syyttömien vapauttaminen vankilasta

Kohti laittomuuden aikaa

Keskiviikko 16.6.2021 klo 11.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan komissio syyttää Saksaa vakavasta laittomuudesta. Saksan perustuslakituomioistuin on kyseenalaistanut Euroopan keskuspankin rahapolitiikan ja sen, että se on ratkaisuissaan mitätöinyt periaatteet, joiden mukaan EU-valtiot eivät voi joutua vastaamaan toinen toistensa veloista.

Olen tottunut arvostamaan Saksan perustuslakituomioistuinta ja Saksan tuomioistuinlaitosta kohtalaisesta linjakkuudesta poliittisesti tulehtuneissakin kysymyksissä.

Euroopan unionin tuomioistuin päätyy ratkaisuihin sen mukaan, ovatko ratkaistavat asiat sopusoinnussa Euroopan unionin perussopimuksen kanssa. Siis noudattavatko ratkaistavaksi tulevat asiat kapitalistisen järjestelmän sisäistä logiikkaa. 

Euroopan unionin oikeusjärjestelmällä ei ole ollut pahaa sanottavaa valtiorajojen muuttamisesta, sotien aloittamisesta, liittoutumattomien maiden pommittamisesta, ulkomaisen jättisotilastukikohdan rakentamisesta eurooppalaisen liittoutumattoman maan maaperälle, tiettyjen etnisten ryhmien omaisuuden konfiskoinnista, poliittisen tuomioistuimen perustamisesta, EU:n oman oikeusjärjestelmän pystyttämisestä huolimatta mafiavaltion ylläpitämisestä keskeisellä Euroopan alueella.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio luonnehtii tänään 16.6.2021 EU-komission aloittamaa rikkomusmenettelyä Saksaa vastaan po. perustuslakituomioistuimen menettelystä "imperiumin vastaiskuksi".

Todellakin! EU-komissio on vaaleilla valitsematon imperiumi, jonka tehtävänä on toteuttaa kapitalistisen aseteollisuuden ja NATO:n tavoitteita yhteistyössä Yhdysvaltojen valtapyrkimysten kanssa. Yllämainitsemani kriittiset näkökohdat oikeusjärjestelmän puutteista liittyvät tilanteisiin, joiden syntymisessä Yhdysvaltojen painostus on ollut keskeinen.

EU-komissio osoittaa käytännöillään pyrkivänsä ohittamaan yksittäisten jäsenvaltioiden suvereenin oikeuden ajatella itse ja toteuttaa perustuslakiensa oikeudellisia periaatteita.

Samaan ajattelutapaan, suorastaan ideologiaan, liittyy myös se, että Euroopan unionin eduselimet, parlamentti, neuvosto ja komissio, ovat ilmaisseet EU-maiden siirtyneen osaksi "sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteisöä". Tämä yhteisö käsittää maailman maista ainoastaan Yhdysvallat ja Euroopan unionin maat.

Siten laillisuutta, yhteistyökykyä ja rauhaa mitataan vain tähän yhteisöön kuuluvien valtioiden keskinäisten määrittelyjen pohjalta.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö päätti Bratislavassa pitämässään kokouksessa v. 2000, että kansainväliset lait saavat väistyä, jos ne estävät Yhdysvaltoja pääsemästä päämääriinsä, NATO:n laajentamiseen Baltiasta Odessaan ja Venäjä pääsyn estämiseen Itämerelle.

"Sopimusvarainen uusi kansainvälinen järjestelmä" perustuu sotaisuuteen, ei yhteistyöhön. Esimerkkeinä tästä kansainvälisistä laeista ja YK:sta riippumattomasta käytännöstä ovat olleet Afganistanin sota, Irakin sota, Libyan pommitukset, lukuisat Lähi-Idän värivallankumoukset, Syyrian sota, Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus. Kaikkien näiden tuhotöiden jäljiltä on valtava määrä kurjuutta, josta "sopimusvarainen yhteisö" ei näytä kantavan vastuuta.

Tätä muutosta voi kutsua muutokseksi kohti laittomuuden aikaa. Euroopan komission isku arvostettua Saksan perustuslakituomioistuinta vastaan on alkusoitto Euroopan sisäiselle laittomuuden legitimoinnille, itsenäisen ajattelun loppumiselle ja mielivallalle.

Kun "sopimusvarainen yhteisö" päättää sopimusvaraisesti pommittaa, pommitetaan. Kun sopimusvarainen yhteisö perustaa poliittisen tuomioistuimen, jossa pommituksen uhrit ovat syytettyjen penkillä ja pommittajat tuomareina, EU-oikeus toteutuu sopimusvaraisesti. 

Näyttää siltä, että Euroopan Unionin päätöksenteon täydellinen vieraantuminen jäsenvaltioiden kansoista on mennyt niin pitkälle, että siltä tieltä on enää vaikea palata.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksan perustuslakituomioistuin, EU-tuomioistuin, EU-komissio, sopimusvarainen demokraattisten maiden yhteisö, Bratislava 2000, kv lait ja sopimukset, YK

Suomen epäinhimillisyyttä pursuava yleinen ilmapiiri

Sunnuntai 30.5.2021 klo 14.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin perjantaina 28.5.2021 Ylen klo 18 uutiset. Sydäntäni kylmäsi ja tunsin, että olen kokenut tämän ennenkin.

Pääuutinen oli Israelin turismiministerin haastattelu, jossa hän hyvinvoivien ruskettuneiden, pulskeiden,välillä rannoilla lekottelevien tai juuri maahan saapuvien turistien keskellä toivotti kaikki tervetulleeksi Israeliin. Hän ja hänen apurinsa kehuivat kuinka Israel on nyt korona-vapaa ja kaikki voivat turvallisesti saapua maahan kuten myös eräs maahan saapuva turisti innokkaana totesi.

Missä olivat kuvat rokottamattomista 1,5 miljoonasta palestiinalaisesta, joiden rokottaminen kuuluu kansainvälisten lakien mukaan miehittäjän, Israelin, velvollisuuksiin. Missä olivat kuvat Israelin yhdysvaltalaisten ohjusten tuhoamien rakennusten raunioiden keskellä omaisiaan ja omaisuuttaan Gazassa etsivistä palestiinalaisista tai tuhotusta ainoasta korona-laboratoriosta.

Toinen uutinen kuvasi korona-tilanteen helpottamista Yhdysvalloissa. Hyvinvoivat, hyvin pukeutuneet viranomaiset kehuivat kuinka rokotteen ottamisesta palkitaan ja jokainen rokotteen ottanut voi osallistua arvontaan, jossa palkintona on 50 000 dollarin rahasumma.

Kolmas uutinen olisi voinut olla se, että puolueettoman Irlannin parlamentti on ensimmäisenä EU-maana, yksimielisesti tuominnut Israelin apartheid-politiikan.

Samalla viikolla Yle palasi Yhdysvaltojen ja EUn propagandan serbi-korttiin. Kahdenkymmenen vuoden ajan Suomen tiedotusvälineet ovat Yhdysvaltojen ja Saksan politiikkaa myötäillen julistaneet holokaustin uhrit serbit Balkanin Hitlereiksi.

Serbit olivat Jugoslavian liittovaltion suurin kansanryhmä. He olivat muodostaneet yhteisen liittovaltion fasistisen Kroatian ja myös natsien kanssa liittoutuneiden Bosnian muslimen kanssa siitä huolimatta että nämä olivat toisen maailmansodan aikana perustaneet serbeille keskitysleirit yhdessä katolisten pappien kanssa.

USAn ja Saksan aloitettua liittovaltion hajottamisen niin Bosnia kuin Kroatia säätivät rasistiset  serbivastaiset perustuslait, Kosovon albaanit halusivat maan kokonaan ilman serbejä. Serbia oli ainoa, joka perustuslaissaan takaa kaikkien 12 maassa asuvan etnisen ryhmän tasa-arvon.

Yle uutisoi Bosniassa vaikuttavasta pakolaisten auttajasta, joka auttaa Välimeren yli tulleita pakolaisia joita Kroatia estää pääsemästä EU-alueelle siitä huolimatta, että hän itse on haavoittunut serbien toimesta Bosnian sodassa. Suuren osan uutisesta kattaa auttajan serbien aiheuttaman vamman näyttäminen. Tekojalka pannaan näyttävästi paikalleen.

Helsingin Sanomat vuorostaan otsikoi näyttävästi kuinka Diktaattori houkuttelee syyrialaisia palaamaan.Syyrian presidentinvaalit olivat ajankohtaiset. Lehti ei uutisoi sitä kuinka moni EU-maa esti maissaan asuvia syyrialaisia äänestämästä. Puoli miljoonaa Saksassa asuvaa syyrialaista ei saanut  käyttää äänioikeuttaan. Toki Saksa on tässäkin konfliktissa kuten Jugoslavian hajottamisessa ollut priimusmoottorina. Saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes esitteli Syyrian vallankaappauksen suunnitelman jo vuodesta 2001 lähtien esitellen sen Bilderberg ryhmässä yhdessä yhdysvaltalaisen entisen Libanon suurlähettilään Jeffrey Feldmanin kanssa jo vuonna 2008. Presidentti Obama oli tuossa kokouksessa läsnä.

Viime viikko on ollut myös täynnä uutisia "diktaattori" Valko-Venäjän presidentti Lukashenkasta. 

On tyypillistä, että maat, jotka Yhdysvallat seuraavaksi haluavat NATOn ja ylikansallisen pääoman valtapiiriin ristitään diktatuureiksi. Libyaa seurasi Syyria ja Ukraina, nyt Valko-Venäjä.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat vaienneet Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja presidentti Janukovichin murhayrityksen taustoista. Maidanin mielenosoituksista, Ukrainan fasisti-historiasta ja vallankaappauksen etenemisestä USAn ja EU-poliitikoiden tuella on runsaasti filmimateriaalia Oliver Stonen Youtubessa nähtävissä oleva dokumentti on eräs parhaita.

Yhdysvaltojen Ukrainan suurlähettilään Geoffrey R.Pyattin ja Euroopan alueen ulkoministrin Victoria Nulandin osuus on monin tavoin kuvattu paitsi Ukrainan vallankaappauksen rahoittajina (5 miljardia dollaria)myös fasististen ryhmien tukijoina. Suomen media ei ole kertonut mihin surkeuteen Ukraina on vajonnut vallankaappauksen jälkeen.

Valko-Venäjän tultua vuoroon media on joutunut vaikeuksiin. Valko-Venäjä on verrattain vakaa hyvinvointiyhteiskunta, jossa ei ole työttömyyttä eikä muuta Yhdysvaltojen omaan tilaan verrattavaa surkeutta (aseellista väkivaltaa, köyhyyttä, lapsikuolleisuutta, työttömyyttä, asunnottomuutta).

Suomen media ei ole ihmetellyt mistä kaikki Valko-Venäjän mielenosoitusrekvisiitta pukuineen ja lippuineen on tullut ja rahoitettu. Jugoslavian presidentin Milosevicin kaatamiseen perustettu "värivallankumous-muotti", mielenosoittajien koulutus, messanger- fb-tiedonvälitys, parvimuodostelmat edellyttävät pidempiaikaista Yhdysvaltojen ulkoministeriön rahoittamaa koulutusta, jossa EU-maiden poliittinen tuki on ensiarvoista.

Viime viikon ajan Suomen uutisvälitystä on leimannut Ryanairin lentokoneen ohjaaminen Valko-Venäjän ilmatilassa kohti Minskin lentokenttää pommiuhkaan vedoten. Laskeutumisen jälkeen koneen matkustajista pidätettiin Raman Pratasevich tyttöystävineen. Tämän jälkeen kone jatkoi matkaansa Vilnaan.

Suomen media eikä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ole tietoisia toimittajaksi nimetyn Pratasevicin olemuksesta. Pesidentti Niinistö kuvaili lauantaiaamu-ohjelmassa lentokoneen pakottamista kääntämään matkansa kohti Minskiä, ennen kuulumattomaksi.

Kansalaisena odottaisin Suomen tiedotusvälineiden ja ennen kaikkea tiedustelupalvelujen ja Turvallisuuskomitean. joka ohjailee tiedotuksesta vastaavaa Mediapoolia, olevan paremmin selvillä kansainvälisistä tapahtumista.

Ensinnäkin muistia kannattaisi virkistää Bolivian presidentti Evo Moralesin yksityiskoneen kohtalosta vuonna 2013. Yhdysvaltojen presidentti Obama edellytti Portugalin, Ranskan, Espanjan ja Italian kieltävän Moralesin koneelta pääsyn ilmatilaansa. Morales oli pakotettu laskeutumaan Itävallan Wieniin, jossa presidentti pakotettiin ulos koneesta ja kone tarkastettiin.

Oletetaan Obaman luulleen Edward Snowdenin matkustavan tuossa koneessa. Toisinajattelijoiden vaino oli Obaman aikana raakaa, mitä kuvaa Suomessa kahdella kielellä suoritettu vaikeneminen Julian Assangen kohtalosta, Obaman vaatimuksesta.

Mitä pakotteita Yhdysvalloille, Espanjalle, Ranskalle, Portugalille ja Italialle  asetettiin kansainvälisten ilmailusäännösten loukkaamisesta. Ei mitään. Pahoittelua puolin ja toisin.

Mikä sitten selittää sekä Valko-Venäjän tunnetuimman Yhdysvaltojen ja EUn vallankumousliittolaisen  Tihanouskajan ja nyt kuuluisaksi tulleen "toimittajan" Pratasevicin innostuksen Kreikan lomailuun.Tihanouskaja oli käyttänyt viikkoa aikaisemmin samaa Ryanairin lentoa kuin Pratasevich.

Kreikkalaiset uutilähteet kertoivat Yhdysvaltojen Kreikan suurlähettilään Geoffrey R. Pyattin järjestämästä kokouksesta, johon Pratasevich olisi osallistunut. Tarkempia tietoja kokousten sisällöstä ei ole, mutta se, että Pyatt oli Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen toteuttajia panee ajattelemaan, että sylttytehdas olisi nyt Kreikassa.

Pyatt tuki Ukrainan natsi-ryhmittymiä.

Pratasevich oli jo Maidanilla. Hän taisteli pahamaineisen Azovin pataljoonan joukoissa Itä-Ukrainassa haavoittuen siellä. Hänen natsi-sympatiansa antanevat lisäarvoa yhteistyöhön USAn kanssa. USA on tehnyt yhteistyötä Ukrainan natsien kanssa 1950-luvulta lähtien, aikana jolloin USA tuki myös fasistista Espanjan kenraali Francoa saaden vastapalvelukseksi sotilastukikohtia Espanjan alueella.

Syy alussa mainitsemaani kylmäävään tunteeseen on se, että juuri näin tunsin vuonna 1999 jäädessäni eläkkeelle unelmavirasta luovan yhteistyön kehittäjänä Helsingin nuorisopsykiatrian yksikössä. Luova yhteistyö, lämpö, toinen toisensa kunnioittaminen ja henkinen kasvu oli ollut koko työyhteisön ydintä.

Koin tulloin tiedotusvälineitten NATOa myötäilevän propagandan ja NATOa myötäilevän presidentti Ahtisaaren Suomen niin painostavana, että halusin muuttaa pois Suomesta. Muutin Belgian kautta Espanjaan.

Kirjoitin espanjalaisella parvekkeellani, Välimerta ihaillen, käsin, kirjani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun, koska työtoverini sitä kiihkeästi pyysivät. "Kirjoita miten me työskentelimme!" Kirja julkaistiin myös espanjaksi ja toimi siellä opetuksen lähdeteoksena.

Nähdessäni eilen presidentti Niinistön Lauantaiaamu-ohjelman, josta puuttui kaikki objektiivinen analyysi tulin lähes epätoivoiseksi. Onko tämä totta! Presidentti ei maininnut suomalaisille tietävänsä, että on lentokoneita ennenkin pakotettu laskeutumaan. Se että pakottaja oli presidentti Obama, 7 laittoman sodan aloittaja ja Clintonin liittolaisen Osama bin Ladenin murhaaja ehkä oli syynä. Presidentti Niinistö ehdotti tunnetusti vuonna 2014, että Suomi liittoutuisi sotilaallisesti suoraan Yhdysvaltojen kanssa NATOn sijaan. Nyt hän näytti toivovan, että Pratasevichista tulisi uusi Navalny.

Tilanne on Ahtisaaren presidenttikauden jälkeen muuttunut entistä kauhistuttavammaksi. 

Ylen ja Helsingin Sanomien loputon tunneköyhyys, kyvyttömyys kuvata todellisuutta demokratian ja ihmisoikeuksien näkökulmasta on kylmäävää. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten Suomi äänestää ensi kuussa YK:n äänestyksessä, jossa edellytetään USAn suorittaman Kuuban taloussaarron tuomitsemista. Yleensä vain USA ja Israel ovat tukeneet taloussaartoa. Ehkä Suomi liittoutuessaan "sopimusvaraiseen liittolaisuuteen" luopuu aikaisemmasta vastustuksestaan ja liittyy USAn ja Israelin kuoroon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valko-Venäjä, Pratsevich, Pyatt, värivallankumoukset, konekaappaukset, Obama, Yle, Helsingin Sanomat, humanisminkatoaminen, kansainvälinen sopimusvarainen yhteisö, valehtelu, Sauli Niinistö, ykkösaamu

SKDM vai YK Suomen viitekehyksenä?

Maanantai 3.5.2021 klo 12.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime kuukausina suomalaiset ovat saaneet  ihmetellä Suomen ulkopoliittisen johdon ilmaisemaa Suomen kansainvälisten suhteiden uutta viitekehystä.

Olemme saaneet kuulla niin tasavallan presidentin, ulkoministerin ja pääministerin suusta Suomen kuuluvan nyt kansainväliseen sopimusvaraiseen demokraattisten maiden liittoumaan. Kutsun sitä tästä lähtien SKDM:ksi.

Liittouma on siis määritellyt itse itsensä. Siihen kuuluu ilmiselvästi Yhdysvallat johtavana maana ja ainakin Euroopan unionin maat, joiden valtaosa kuuluu NATOon. Puolueettomalta Itävallalta tai Irlannilta en ole lukenut tuen osoituksia.

SKDM:n demokratia on itse julistettua ja sopimusvaraisuus koskee tietenkin jäseniä. Kansainvälisyys ei ole juuri yllä mainittuja valtioita laajempaa.

Julistautumalla kyseisen liittouman jäseneksi, Suomi näyttää irtisanoutuvan YK:n periaatteista, oikeusvaltiosta sekä toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta.

Sosialistisen järjestelmän tuhon jälkeen kylmän sodan voittajavaltioiksi itsensä lukevat valtiot katsovat itselleen suodun vapaat kädet tunnustaa tai olla tunnustamatta kansainvälisiä lakeja tai YK:n peruskirjaa. Oikeuskäytännöt ovat muuttuneet poliittisiksi kuten Jugoslavia-tribunaalin, ICC:n tai ICJ:n käytännöt osoittavat.

SKDM-maat ovat aloittaneet useita sotia, käyttäneet niissä jihadisteja, albaani-terroristeja, neo-natseja, muslimiveljeskuntaa sekä uiguureja CIA:n apuna. SKDM-mailla on kattava median propagandaverkosto, josta Göbbels ei olisi voinut edes haaveilla.

Olen kuvannut tätä toimintaa kahdessa teoksessani: Lahtari Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkiköinä sekä hiljattain ilmestyneessä Lupa olla julma-teoksessani.

Lahtari, Punikki kuvaa sitä kuinka Suomi osana SKDMää on huolehtinut natsismin hyväksyttävyyden ylläpitämisen jatkumisesta. Kuvaan kuinka Suomi esittää itsensä II maailmansodan uhrina, joka ei tietenkään voi kantaa vastuuta omista rikoksistaan.

Katsoin hiljan Areenasta Tanskalaisen dokumentin, joka kuvaa Tanskaa välittömästi sodan päättymisen jälkeen. Kymmeniä natsikollaboraattoreita teloitettiin ja kuolemantuomiot sallinut laki poistettiin vasta 1993.

Suomessa natsi-liittolaisuutta pidetään kunniakkaana, sen ideologisesta myötäilystä vaietaan.

Suomi saa SKDM:n jäsenenä taas lisäaikaa olla tunnustamatta omia rikoksiaan koska kehitys on kääntynyt Neuvostoliiton ja Venäjän demonisointiin. Venäläisten siviilien kuolemat suomalaisten keskitysleireillä voidaan jälleen pyyhkiä pois.

Lahtari, Punikin jälkimmäinen osa kuvaa sitä, miten SKDM-maat Yhdysvallat ja Saksa kärjessä sytyttivät Jugoslavian alueelle sisällissodat tarkoituksella. Kuten nyt Ukrainassa, Valko-Venäjällä tai Venäjällä SKDM-maat pyrkivät  tuolloin kaikin keinoin kärjistämään historiallisia vastakkainasetteluja serbien ja kroaattien ja muslimi-väestön välillä. 

Serbit olivat holokaustin uhreina katolisten natsi-kroaattien keskitysleireissä. Myös Bosnian muslimit olivat natsi-Saksan liittolaisia. CIA otti 1990-luvulla tehtäväkseen avata uudestaan näitä ryhmien välisiä historiallisia haavoja.

Vertaan Suomen sisällissodan mekanismeja Bosnian sisällissodan ja ICTY:n tuomiokäytäntöjen kanssa.Kenraali Ratko Mladicin kohtalo on propagandan värittämänä traaginen.

Lupa olla julma-teos kuvaa vuorostaan Suomen osuutta Jugoslavian pommituksissa ja serbien toisessa holokaustissa Kroatiassa ja Kosovossa.

Jo Jugoslavian pommitukset ylittivät kaikki laillisuuden kriteerit. Liittoutumattoman ketään uhkaamattoman maan kimppuun hyökkääminen uraanipommeilla ja tahallinen infrastruktuurin tuhoaminen rikkoi kaikkia kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan kriteereitä.

Yhdysvallat SKDM-maiden johtaja, joka maansa sisäisessä väkivallassa, vankilajärjestelmässään, rasismissaan ja sotateollisuutta tukevissa kymmenissä sodissaan on maapallon tuholainen numero yksi, luopui kansainvälisestä laillisuusjärjestelmästä julkisesti jo v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti tuolloin paitsi luopuvansa kansainvälisistä laeista, jos ne estävät sen tavoitteiden toteutumista, myös halunsa laajentaa johtamansa sotilasliitto NATO Baltiasta Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Itämerelle.

Suomen osuus SKDM-hengessä alkoi jo ennen Euroopan unioniin liittymistä, mutta on siitä lähtien vahvistunut. Suomen osuus Jugoslavian sodassa ja Kosovon laittomassa YK:n päätösten vastaisessa itsenäistymisessä oli keskeinen.

Presidentti Niinistön valtakaudella Suomi on toteuttanut median jo v. 2000 ilmaisemaa halua Suomen liittymiseksi NATOon.Median disinformaatio on johtanut siihen, että vain valtamediaa seuraamalla, Suomen kytkeytyminen YK:n periaatteiden vastaiseen toimintaan ei paljastu.

Sotateollisuus on SKDM:n johtava voima. Ilman vihaa, sotien suunnittelua ja sotahalukkuuden ylläpitämistä aseet eivät käy kaupaksi. Jo 1990-luvulla jopa Britannian anglikaaninen kirkko sijoitti aseisiin niiden tuottoisuuden johdosta. Sodat, aseteollisuus, USA:n sotilastukokohdat ovat maapallon suurimmat saastuttajat. Kuitenkin ne ovat kuin norsu olohuoneessa, josta ei SKDM-mediassa puhuta.

Aseteollisuuden kannattavuuden johdosta Venäjä-vihaa on ylläpidettävä. Todellisen demokratian ja juridiikan korvauduttua politiikalla, Venäjästä voidaan sumeilematta väittää mitä tahansa. Todisteita "rikoksista" ei tarvita. Skripalien myrkytys lähellä Britannian sotilaskemiallista laboratoriota oli "highly likely", ilman todisteita, venäläisten suorittama myrkytys. Navlnyn mahdollisesti itse aiheutettu "myrkytys" oli Lancet-lehden muunlaisista todisteista huolimatta, Saksan kieltäytyessä tutkimusyhteistyöstä jälleen novichok-myrkytys ja tekijänä higly-likely Venäjän johto.

CIA:n rooli Jugoslavian brutaalissa hajottamisessa oli keskeinen, nyt vahtivuoron on ottanut Britannian MI6 yhdessä venäläisten kansallisomaisuuden ryöstäneiden ulkomailla asuvien oligarkkien kanssa. Britit yrittävät kärjistää ryhmien välisiä jännitteitä Venäjällä rahoittamalla nk "demokraattista" oppositiota. CIA, presidentti Bush Sr eikä Bill Clinton "talousguruineen" saanut koko Venäjää haltuunsa. Kansallisvarallisuutta jäi venäläisille itselleen presidentti Putinin ansiosta.

Sosialistisen Neuvostoliiton aikana kansalaisilla oli ilmainen koulutus yliopistoon saakka, ilmainen päivähoito, ilmainen terveydenhuolto, kohtuuhintainen asuminen, ammattiyhdistysten tukemat kesäleirit ja kesänvietto työntekijöille. Tavoitteena rauhan säilyminen maapallolla ja oikeudenmukaisuus Yhdysvaltojen sotien, sotilasvallankaappauksien ja pakotteiden alla.

 Venäjä on jälleen ottanut paikkansa Yhdysvaltojen mielivallan alaisuudessa elävien maiden tukijana kuten sosialismin aikana. Venäjä tukee YK:n peruskirjan mukaista puuttumattomuutta toisten maiden sisäisiin asioihin. Päinvastoin kuin SKDM-maat se vastustaa fasismia ja natsismia kuten valtaosa YK:n jäsenvaltioista.

Suomen kansa ei saanut ottaa kantaa euroon liittymisessä. Suomen kansa vastustaa NATOa, mutta se ei saanut ottaa kantaa Isäntämaasopimukseen liittymisessä, mihin presidentti Niinistö liitti Suomen v. 2014 ehdottaen myös, että Suomi voisi liittoutua suoraan Yhdysvaltojen kanssa eikä välttämättä NATOon. Suomen kansa ei ole voinut sanoa mielipidettään fasimin ja natsismin suhteen. Euroopan unioni pidättäytyi YK:n äänestyksessä SKDM:n johtavan maan Yhdysvaltojen äänestäessä Ukrainan rinnalla natsismia ja fasismia kritisoivaa päätöslauselmaa vastaan.

Suomen valtamedia on NATO:n hybridikeskuksen ja valtioneuvoston Mediapoolin sensuroima. Todellisuus ei pääse suomalaisen TV:n katsojan tai lehdenlukijan tajuntaan. Koskaan historiamme aikana emme ole eläneet näin totaalisen sensuurin alla. Silti valtamedia julistaa omahyväisesti "vapaan mediamme" autuutta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen yhteiskunnan tila, "vapaa media", sopimusvarainen kansainvälisten demokraattisten maiden liittouma, YK, kansainväliset lait, Suomi natsismin tukijana jälleen

Muisto 2

Sunnuntai 20.12.2020 klo 16.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Edellisessä blogissani, jonka otsikko oli Muisto, kerroin tapahtumista, jotka liittyivät 1970-luvun lopulla ilmestyneeseen teokseeni Inhimillinen kasvu ja yhteisö.

Kuvailen kirjassani inhimillisen, luovan kasvun teoriaani ja yhteisön tarjoamia mahdollisuuksia sen toteutumiseen.

Viimeisessä Kulttuurivihkoissa on Olga Ruohon laaja artikkeli suomalais-valkovenäläisestä ajattelijasta ja taiteilijasta Aleksanteri Ahola-Valosta.  Hän oli paitsi omaperäinen taiteilija myös ajattelija ja kasvatusfilosofi, jonka tavoitteena oli ihmisen kasvu hyvään. Jopa taiteensa hän toivoi vaikuttavan ihmisen henkistä kasvua edistävästi.

Luultavasti Ahola-Valon ystävät Hämeenlinnassa olivat antaneet Ahola-Valolle kirjani, koska sen luettuaan hän kutsui minut kotiinsa Hämeenlinnaan.

Keskustelimme pitkään yhteisesti kiinnostavista asioista.

Hyvästellessämme hän puristi käsiäni lämpimästi ja sanoi:" Nyt voin sitten rauhassa kuolla, kun minulla on seuraaja."

Viimeisinä vuosinaan hänen kerrotaan olleen huolissaan mittavan elämäntyönsä säilymisestä.

Nykyisessä NATO:n hybridikeskuksen säätelemässä Suomen ahdistavassa poliittisessa ilmapiirissä, jokainen  humaania, inhimillistä kasvua, totuutta ja rauhaa arvostava yksilö on huolissaan. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kulttuurivihkot, Aleksanteri Ahola-Valo, Inhimillinen kasvu ja Yhteisö, inhimillisen kasvun elämäntyö

Muisto

Lauantai 12.12.2020 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuten monilla kirjoittajilla myös minulla luovat prosessit tapahtuvat yöllä.Viime yönä mieleeni palautui 1970-luvun loppupuoli ja yhteiskunnan ilmapiirin erilaisuus nykyiseen verrattuna. 

Olen hijattain kertonut teokseni Lahtari, Punikki ja Teurastaja, marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä kohtalosta. Kirjamessujen johto kielsi esittelemästä sitä messujen lavoilla.

Viime yönä muistin kesäisen illan vuonna 1979 Helsingin Koiton näyttämöllä, jossa näyteltiin Nuorallatanssijan kuolema, kuinka Pete Q sai siivet- näytelmää. Se oli eräänlainen kulttinäytelmä, jonka sanottiin heijastelevan yhteiskunnan murrosta.

Menin katsomaan näytelmää  10 - 15 vuotiaiden lasteni kanssa.

Näytelmässä ei ollut varsinaista juonta, mutta se loi vaikutelman uutta ja outoa etsivistä ihmisistä epävarmuuden murroksessa.

Väliajalla näyttelijät kiersivät myymässä yhtä pientä kirjaa, ei vain virvoketiskiltä vaan  kädestä käteen yleisölle. Suureksi yllätyksekseni ja hämmästyksekseni kirja oli kirjoittamani Pirkko Idänpään-Heikkilä: Inhimillinen kasvu ja yhteisö

Kuvaan siinä luovan kasvun ja autoritaarisen kasvatuksen eron. Kirjoitan kuinka yhteiskunnan rakenne vaikuttaa siihen minkälaiset edellytykset ihmisellä on tavoittaa aito luovuus ja kyky luovaan vuorovaikutukseen autoritaarisuuden ja vallankaytön sijaan. Olin kehittänyt 1975 luovan kasvun teorian, jonka varhainen ilmentymä tuo teos oli. 

Vuonna 2005 kirjoitin teorian selkeämmin havaittavaksi teoksessani Ahdingossa luova lapsi ja nuori;tienviittoja kasvuun.

Inhimilinen kasvu ja yhteisö kehittyi kirjaksi, jonka vanhemmat ostivat lapsilleen ylioppilaslahjaksi samaan tapaan kuin annetaan Lokki Joonathan, Pikku Prinssi tai jokin runokirja. Rakennusliiton puheenjohtaja Aarno Aitamurto jakoi kirjan kaikille Rakennusliiton vuosikokouksen osanottajille.

Pete Q-näytelmän esiintyjistä moni oli teatterikoululaisia. Osa heistä siirtyi työhön Ryhmäteatteriin näyttelijöiksi tai ohjaajiksi. 

En tuntenut ketään heistä henkilökohtaisesti, mutta lähetin myöhemmin aina tuoreen vastailmestyneen kirjani teatterille, kunnes 2000-luvulla sain teatterilta kiitosviestin, jossa kerrottiin, että vanhasta kaartista teatterissa oli jäljellä enää Pertti Sveholm.

Yöllä mieleeni tuli kuinka erilainen Suomen ilmapiiri on nyt kuin 1970-luvun lopun optimistisessa vaiheessa. Tuolloin autoritaarisuus oli purkautumassa ja luovan yhteistyön mahdollisuudet näyttivät avautuvan.

Sitten tuli pääomaliikkeiden vapautuminen 1980- luvulla ja Suomen liittyminen aseteollisuutta palvelevaan NATO/EUhun. Suomi luopui puolueettomuuspolitiikastaan ja ikäänkuin sinettinä inhimillisyydestä ja luovuudesta luopumiselle Suomi alkoi kouriintuntuvasti palvella Saksan ja USA:n epäinhimillistä sotapolitiikkaa. 

Suomen ulkoministeriö teki mahdolliseksi Jugoslavian pommitusten aloittamisen ja serbivastaisen propagandan levittämisen palveluksena Saksalle ja USA:lle kuten teoksessani Lupa olla julma kuvaan.Suomi mahdollisti serbien toisen holokaustin.

Kirjassani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun kuvaan Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrisen yksikön henkilökunnan ja potilaiden luovan yhteisön kehittymisen 1990-luvulla laman aiheuttamasta niukkuudesta huolimatta. Ilmapiiri oli lämpimän optimistinen ja henkilökunnan ideat johtivat toinen toistaan hiemompiin tapoihin auttaa niin itseä kuin potilaita oivaltamaan uutta.

Kaksi vuotta eläkkeellejäämiseni jälkeen henkilökunta esitti hartaan toivomuksen:"Kerro meistä! Kerro miten me työskentelimme!" Luovan yhteistyön mahdollisuudet oli organisaatiouudistuksessa purettu. Kaikki kannattelevat rakenteet ja yhteisön kauneus oli tuhottu. Teoksessa Ahdingossa luova lapsi ja nuori näkyy kouriintuntuvasti kuinka luovuus on mahdollinen, mutta se mahdollisuus voidaan tuhota.

Näen, että sotilasliitto NATO:n ja aseteollisuutta palvelevan USA:n ja EU:n vaikutus Suomen ilmapiiriin on tuhonnut luovan yhteistyön mahdollisuudet. Valtion turvallisuuskomitean, mediapoolin ja EU/NATO:n hybridikekuksen valta Suomen mediaan, kustannustoimintaan ja ihmisten tietoisuuteen ja tajuntaan on muodostunut murskaavaksi.

Se mikä alkoi hauraasti ja etsiskellen autoritaarisuuden kyseenalaistavana liikkeenä on tormännyt sotilaallisen vallankäytön ja mielivallan seinään. Suomalaisten edellytetään jakavan sotilaallisella väkivallalla ja talouspakotteilla rehentelevän USA:n arvot.

Suomessa ei enää nouse voimia, jotka huutaisivat  "keisarilla ei ole vaatteita". Kansan oletetaan vaikenevan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskunnan ilmapiiri, Pete Q, 1970-luvun ilmapiiri, NATO:n hybridikeskuksen valta, luova prosessi

Talvisota oli hirvittävä virhe

Sunnuntai 1.12.2019 klo 15.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen poliittinen eliitti velvoittaa suomalaiset, vuodesta toiseen, ihailemaan "Talvisodan yhteishenkeä", Suomen roolia uhrina ja sankarikuolemia.

Tosiasiassa talvisota oli koko 1930-luvun jatkuneen Mannerheimin ja natsi-Saksan eliitin yhteistyön tulos.

Päiväkäskyssään Mannerheim toteaa: "Tämä sota ei ole muuta kuin Vapaussotamme jatkoa ja loppunäytös..". Hän samaistuu pääomapiirien edustajiin ja sisällissodan valkoisiin.

Kesällä 1939 Saksan yleisesikunnan päällikkö kenraali Halder vieraili Suomessa, vastaanotti Suomen valkoisen ruusun suurristin.

Ulko- ja virkaatekevä puolustusministeri Erkko lausui vieraan kunniaksi järjestetyillä päivällisillä: "Saksan kunniakkaan armeijan edustajana, armeijan, jonka erinomaisia ominaisuuksia ihailemme, lausun teidät , herra kenraali, sydämellisesti tervetulleeksi. Muistelemme niitä suuria palveluksia, joita Saksa meille vaikeimpina kohtalon hetkinämme teki. Näiden palvelusten merkitys on saanut parhaimman ilmauksensa siten, että suurin osa korkeimmista saapuvilla olevista upseereistamme on saanut sotilaallisen kasvatuksensa Saksan armeijassa."

Nämä "palveluksethan" olivat punakaartien murskaaminen ja Suomen miehitys, joka olisi jäänyt pysyväksi ellei Saksassa olisi tapahtunut vallankumousta ja keisarivalta päättynyt.

Kenraali Halder totesi vastauspuheessaan:"Suomen armeijaan meitä saksalaisia yhdistävät toveruuden ja perinteiden siteet. Tämän toveruuden syventäminen ja näiden perinteiden vaaliminen on näiden päivien oleellinen tehtävä, päivien, jorka saan viettää suomalaisten tovereiden seurassa".

Kesäkuun 30.päivänä Halder matkusti Karjalan kannakselle tarkastamaan linnoitutöitä ja seuraamaan tykistöammuntoja.

C.O. Frietch huomauttaa teoksessaan Suomen kohtalonvuodet: "Voi olla, etteivät venäläiset oikein käsittäneet senkaltaisia seikkoja kuin linnoitutöitä Karjalan kannaksella, ulkomaalaisten upseerien vierailuja Leningradin melkein mielenosoituksellisessa läheisyydessä, taisteluharjoituksia jne., täysipainoisiksi ilmauksiksi Suomen rauhantahdosta".

Suomen hallitus ilmoitti myös kieltäytyvänsä yhteistyöstä maiden kanssa, jotka pyrkivät estämään Saksan hyökkäystä ja tulevansa kohtelemaan hyökkääjinä jokaista valtiota, joka pyrkisi antamaan apua Saksan hyökkäyksen torjumisessa.

Talvisodan alkua siivitti 18.10. 1939 Tukholmassa pidetty Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan valtionpäämiesten ja ulkoministerien yhteinen kokous. Hitleriltä oli tullut viesti, jonka mukaan Saksa ei estäisi Ruotsia antamasta Suomelle apua tulevassa sodassa.

Brittiläinen Daily Mail ilmoitti 17.10.1939 uskovansa Suomen pitävän hyvin puolensa.

Fasistisen Italian ulkoministeri vastaanotti Suomen ministerin joulukuun 8. päivänä 1939 sodan kestettyä runsaan viikon."Ministeri kiittää minua maalleen annetusta moraalisesta avusta sekä pyytää aseita ja mahdollisia spesialisteja. Muutamia lentokoneita on jo lähetettykin." Ministeri toteaa Saksan itsekin toimittaneen aseita Suomelle, luovuttaen tälle määrättyjä varastoja, varsinkin puolalaista sotasalista."

Tammikuun alussa Ciano kirjoittaa päiväkirjaansa vapaaehtoisten taistelulentäjien ja tykistömiesten lähettämisestä".

Tuntuu ymmärrettävältä tosiasioiden valossa, että Suomen kansaa petettiin niin talvisodassa kuin jatkosodassa.

Molemmat sodat palvelivat Saksan hyökkäystarpeita Neuvostoliittoon sekä Suomen johtajien liittolaisuutta Hitlerin ja fasistisen Italian kanssa. Uhreina olivat samat työläisryhmät, jotka olivat myös sisällissodan uhreja. Joinakin päivinä niin talvisodassa kuin jatkosodassa kuolleita oli 1000.

Historia toistaa itseään.

Kuinka moni suomalainen upseeri on saanut koulutuksensa Yhdysvalloissa? Kuinka massiivinen Yhdysvaltojen määräysvalta on Suomessa? Kuinka autuaasti presidenttimme hymyilee tavatessaan Yhdysvaltojen presidentin? Kuinka ulkopoliittinen johtomme on ilman eduskunnan käsittelyä solminut isäntämaasopimuksen Yhdysvaltojen johtaman NATO:n kanssa? Kuinka moni asejärjestelmämme toimii vain Yhdysvaltojen napinpainalluksella.

Sisällissodasta oli sovittu Saksan kanssa jo ennen sodan alkua. Talvisodasta samoin. Jugoslavian hajottamissodissa Suomi palveli Saksaa ja Yhdysvaltoja, mahdollistaen pommitusten aloittamisen.

Mihin seuraavaksi joudumme nykyisenkaltaisen poliittisen johdon alaisuudessa? Rauhan, totuuden ja yhteistyöntahto on täysin piilossa. Jäljet peloittavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talvisota, "vapaussodan jatke", natsi-yhteistyö, Mannerheim

Trump tulee - mitä Obaman hallinto pelkää?

Perjantai 18.11.2016 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä Obaman hallinto pelkää? Mitä Suomen valkoinen armeija pelkäsi sisällissodan jälkeen? Mitä Mannerheim pelkäsi toisen maailmansodan jälkeen.

Suomen sisällissodan jälkeen kaikki valkoisten suorittamista rikollisista teloituksista ja joukkomurhista kertovat asiakirjat tuhottiin. Valkoinen osapuoli armahdettiin ennen kuin Mannerheim nousi valtionhoitajaksi v. 1918 lopulla. Toisen maailmansodan jälkeen kaikki asiakirjat, joiden pelättiin paljastavan Mannerheimin suorittamia valtiopetoksellisia seikkoja tai sotarikoksia myös tuhottiin, vaiettiin tai piilotettiin.

Yhdysvaltojen demokraattien presidentinvaalikampanjassa pyrittiin voittoon demonisoimalla Venäjä ja presidentti Putin. Hanke oli hyvin suunniteltu ja pitkäkestoinen. Hill&Knowlton markkinointitoimisto oli palkattu tuohon tehtävään. Koko valtamedia ja sen vaikutuksenalainen kongressi ajettiin lähes psykoosiin. 

Afganistanista 1980-luvulla lähtenyt jihadistien käyttö USA:n päämäärien toteuttamiseksi on jatkunut saumattomasti presidentti Obaman kaudella. Samoin tuki neo-natseille, ensin Jugoslavian hajottamiseksi Bill Clintonin kaudella ja nyt senaattorien Mc Cainin ja varapresidentti Bidenin johdolla Ukrainassa. Kammottavimmat seuraukset tämä politiikka on nähnyt Irakissa, Libyassa ja Syyriassa, Ukrainaa vähättelemättä.

Bushin aloittaman Irakin sodan miljoona ihmisuhria ja ISIS:in synnyttäminen ja voimistaminen ovat niin Bushin kuin Obaman vastuulla. Syyrian kaikkia uskontoja samanarvoisina pitävän presidentti Assadin kaataminen välineenä jihadismin nousulle palvelemaan USA:n tarpeita on yksinomaan Obaman vastuulla. Jihadistit ja väkivalta olivat alusta pitäen läsnä Syyriaan provosoiduissa mielenosoituksissa. Ensimmäiset uhrit olivat turvallisuusjoukkojen jäseniä ja poliiseja - ei mielenosoittajia.

Libyassa kuten Jugoslaviassa USA:n pommitusten kohteena olivat siviilikohteet. Lastentarhat, sairaalat, koulut, autotehtaat, tupakkatehtaat, sillat, öljyjalostamot, hallintorakennukset ja varsinkin Libyassa rakkaudella ja huolenpidolla rakennetut vesijohdot, joiden tarkoituksena oli taata vesi jokaiselle Libyalaiselle.

Ulkoministeri Clinton tuki jihadisteja toinen toisiaan vastaan aiheuttaen oman suurlähettiläänsä joutumisen hengenvaaraan Libyassa. Välttääkseen ottamasta vastuuta vääristä arvioistaan ja teoistaan Hillary Clinton antoi tuhota niitä paljastavia sähköpostejaan.

Presidentinvaalien päähuomio kohdistui Clintonin sähköposteihin ja Trumpin epäasiallisiin puheisiin. FBI luopui sähköpostien perusteellisemmasta tutkimisesta ja totesi että ne eivät anna perusteita jatkotutkimuksiin.

Vaalien jälkeen hävinnyt osapuoli on jatkanut Venäjä-propagandaansa. Presidentti Obama on Euroopassa jäähyväiskierroksella. Täällä hän on vaatinut Trumpia pidättäytymään suhteiden rakentamisesta Venäjään. Soros on rahoittanut Trump-vastaisia mielenosoituksia ympäri Yhdysvaltoja. Valtamedia esimerkiksi CNN on paheksunut sitä, että "vihollisvaltio" on puuttunut USA:n vaaleihin. Kongressi on syyttänyt Syyriaa ja Venäjää sotarikoksista Syyriassa, toimista, joiden tarkoituksena on vapauttaa Itä-Aleppo Yhdysvaltojen tukemista terroristeista.

Mikä on tämän massiivisen kohinan takana? Obama häärää Euroopassa, demokraattisissa vaaleissa hävinneet ehdokkaat nostattavat kuohua koko Yhdysvaltojen mantereella.

Presidentti Trumpin astuessa Valkoiseen taloon, hän ja hänen varsin epämuodollinen henkilöstöpäällikkönsä pääsevät käsiksi arkistoihin, jotka paljastavat "rakkaussuhteen" jihadistien kanssa. Trumpin läheiset työtoverit, Trumpin itsensä ohella ovat julistaneet jihadismin päävihollisekseen. Totuus tulee olemaan hätkähdyttävä.

Elleivät nykyisin vielä vallassaolevat viranhaltijat pysty tuhoamaan arkistoja kuten Hillary Clinton teki omien raskauttavien sähköpostiensa suhteen, paljastuu Obaman ja hänen hallintonsa rikokset.

Trumpille ja koko maailmalle paljastuu kuinka suunnitelmallisia suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin puuttumiset ja väkivaltaiset hallituksenvaihdokset ovat olleet. Kuinka etenkin liittoutumattomia, arabisosialismin perillisiä on kohdeltu. Valtioita, jotka ovat rakentaneet kansalaisilleen ilmaisen terveydenhuollon, koulutuksen ja turvallisen elämän on tuhottu. Kuinka Syyriaa, vanhaa kulttuurimaata, joka tarjosi Yhdysvaltojen Irakin sotaa pakeneville 1,5 miljoonalle irakilaiselle turvapaikan 0,5 miljoonalle palestiinalaisen lisäksi, on demonisoitu ja ahdistettu talouspakotteilla ja nöyryyttävällä kohtelulla.

Obaman hallinto on vastuussa NATO:n arrogantista laajentumisesta Venäjän rajoille. Obaman hallinto on vastuussa Ukrainan kaaoksesta, mikä vastuu on yritetty peittää massiivisella Venäjänvastaisella propagandalla. Se on onnistunut vaikuttamaan myös Euroopan eliittin, mutta ei todennäköisesti suurta osaa kansalaisista. Obaman hallinto ja valtamedia on vastuussa Yhdysvallat ja Euroopan vallanneeseen vihan ilmapiiriin, jossa totuus ja valhe ovat vaihtaneet paikkaansa. Ennakkoluulo on korvannut eläytymisen ja viha rakkauden.

Yhdysvallat on miehittänyt Saksaa toisesta maailmansodasta lähtien. Saksan maaperällä on 40.000 yhdysvaltalaista sotilasta ja yhdysvaltalaisia ydinohjuksia. Saksa on toiminut liittokansleri Merkelin johdolla Yhdysvaltojen kuuliaisena vasallina hyötyen tästä liittolaisuudestaan taloudellisesti. Saksa on Ison-Britannian ohella välttämätön yhteistyökumppani Obaman lennokkimurhissa, jotka kohdistuvat Afrikan alueelle. Siten ei ole ihme, että Obama esittää joutsenlaulunsa juuri Saksassa liittokansleri Merkelin huomassa. Muistakaa vihata Venäjää! Venäjä on vaarallinen! sanoo maailman jihadismin liittolainen, miljoonia ihmisuhreja tuottaneen maan presidentti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mannerheim, Trump, Obama, Valkoisen talon salaisuudet, jihadisti-yhteistyö, tiedostojen tuhoaminen

Trumpin voitto myös läntisen sivilisaation voitto

Torstai 10.11.2016 klo 11.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltalainen tuttavani, joka toimii tulevan presidentti Trumpin ulkopolitiikan neuvonantajatyöryhmässä totesi:"It is not only victory for America but also for the western civilization. Expect that the love affair with jihadists will come to an end". "Tämä ei ole ainoastaan voitto Amerikalle vaan voitto läntiselle sivilisaatiolle. Odotettavissa on, että rakkaussuhde jihadistien kanssa tulee loppumaan."

Sekä vaaliväittelyissään että valintaansa seuranneessa ensimmäisessä puheessaan Trump on osoittanut haluaan toimia ulkopolitiikassaan yhteistyön voimistamiseksi maapallon yhteistyötä haluavien kansojen kanssa sekä konfliktien välttämiseksi.

On ollut traagista seurata kuinka valtamedian harhaanjohtama nuorten kalifornialaisten joukko on rauhanlippuja heilutellen osoittanut mieltään Trumpin valintaa vastaan. Samoin Suomen sotaa lietsova media on välttänyt Trumpin rauhantahtoisten puheiden selostamisen ja päinvastoin pelotellut Suomen kansaa "turvattomuuden lisääntymisellä" Itämerellä ja "Venäjän uhan" kasvusta.

Valtamedia Yhdysvalloissa ja Suomessa on täysin vaiennut Clintonin perheen jihadistiyhteyksistä. Jugoslavian hajottamiseksi Bill Clinton tuki sekä Kroatian että Bosnian presidenttejä aselasteilla, joista CIA:kin pidettiin ulkona. Clinton ja hänen Kroatian suurlähettiläänsä Galbraith hoitivat toimitukset.(George Szamuely:Bombs for Peace)

Izetbegovicin joukkoihin kuului 10.000 lähinnä Afganistanista ja Lähi-Idästä tuotettua jihadistia, jotka osallistuivat Izetbegovicin Islamilaisen kalifaatin rakentamiseen.

Bill Clinton alkoi tukea myös vuodesta 1998 lähtien Albaniasta Kosovoon tunkeutuvia albaaniterroristeja tarkoituksenaan miehittää jäljellejäänyt Jugoslavia. Kun Jugoslavia ei tähän suostunut, USA pääsi Clintonin johdolla päämääräänsä pommittamalla Jugoslavian siviilikohteita maaliskuusta kesäkuuhun 1999. Vastarinnan seurauksena vain Serbiaan kuuluva Kosovo miehitettiin ja sinne rakennettiin valtava Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel heti pommitusten loputtua.

Suomen media ja ulkopoliittinen eliitti ovat tukeneet Yhdysvaltojen toimia. Presidentti Ahtisaari ja oikeushammaslääkäri Ranta yhdessä ulkoministeriön virkamiesten kanssa myötävaikuttivat siihen, että presidentti Clinton sai tekosyyn aloittaa pommitukset maaliskuun lopulla 1999.

Ulkoministeri Hillary Clinton jatkoi yhdessä presidentti Obaman kanssa yhteistyötä jihadistien kanssa. Syyrian sodan ja siviilien kärsimyksen jatkuminen vuosikausia on johtunut Yhdysvaltojen ja EU:n tuesta jihadisteille. Syyrian nk. kapinallisista, kuten Bosnian muslimeista aikoinaan, on tehty marttyyreita, joita auttamaan jihadistien on helppo houkutella nuoria miehiä eri Euroopan maista ja Yhdysvalloista. Donald Trump on vaaliväittelyssään kritisoinut Hillary Clintonia Syyrian terroristien tukemisesta.

Hillary Clinton pyörtyi WTC-tornien tuhon muistojuhlassa syyskuussa 2016. Hänen aviomiehensä tukemat ja Bosniassa aseistamat yksilöt olivat suorittamssa näitä iskuja, Muhamed Atta yhtenä heistä. Jos kyynisen poliitikon kuoren alla on vähänkään inhimillisyyttä, tilaisuudessa on täytynyt syntyä voimakas ristiriitainen tunnelataus. "Omat terroristit" suorittivat nuo tuhoisat iskut.

Yhdysvaltojen rahamaailma, aseteollisuus, terroristeja tukeva Saudi-Arabia ja koko valtamedia 99- prosenttisesti tukivat vaaleissa Hillary Clintonia. Suomen media matki tuota Venäjä-vastaista militaristista, milloin minkäkin maan pommituksilla uhkailevaa ehdokasta. Joukkopsykoosi oli valmis III:een maailmansotaan, ydinasenappeja jo hamuiltiin.

Miten tästä peruutetaan takaisin? Suomen median ja poliittisen eliitin vauhtisokeus on mieliinpainuvaa. Unohdetaan rauhannobelisti Obaman 7 käynnissä olevaa sotaa. Unohdetaan rauhannobelisti Ahtisaaren NATO-into. Unohdetaan se, että EU ei ole rauhanprojekti vaan uudenlaista siirtomaavaltaa rakentava hirviö, jonka piilossa olevat tavoitteet ja toimintatavat siunataan vaikenevassa mediassa.

Onko rauhaa ja yhteistyötä tavoitteleva USA:n presidentti turvallisuusuhka NATO-Euroopalle? Totutut viholliskuvat olisi murrettava ja todellinen EU:n luonne paljastettava. Kykeneekö Suomen ja EU:n mukavaa sotaretoriikkaa ja hallituksenvaihdoksia suunnitteleva ja toteuttava politiikka lakeijoineen ottamaan yhteistyön, demokratian ja rauhanvaihteen käyttöönsä?

Suomen poliittinen eliitti ja media näyttävät olevan syvällä oman NATO-hehkutuksensa itsetyytyväisessä todellisuudessa. Euroopan maista Saksa ja Iso-Britannia osallistuvat USA:n toteuttamiin lennokkimurhiin välttämättöminä yhteistyökumppaneina. Suomalaiset poliitikot eivät ole käsitelleet osallistumistaan Jugoslavian tuhoamiseen ja edelleen jatkuvaan Serbian kiristämiseen NATO-EU:n vasalleina.

Olisiko niin, että 100 vuotta jatkunut sotapropaganda olisi purettava ja todellisuus Suomen historiasta rakennettava uudelleen, jotta aito ihmisyys ja kyky arvioida todellisuutta sellaisena kuin se on, tulisi mahdolliseksi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trumpin voitto, läntisen sivilisaation voitto, jihadisti-yhteistyö, Clinton

Suomen hallitusten ja median tuki neo-fasisteille ja terroristeille

Lauantai 10.9.2016 klo 12.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin puolella korvalla iltauutisten urheiluruutua. Kosovolainen jalkapalloilija heilutteli muiden innostuneiden fanien kanssa Kosovon lippua, mutta joillakin oli Albanian lippu. Jalkapalloilija sanoi sen johtuvan siitä, että tavoitteena on yhteinen kotimaa. Sillä tarkoitetaan Suur-Albaniaa. 

Suomen hallitukset ja media eivät ole olleet toisesta maailmansodasta lähtien huomaavinaan keiden joukoissa seisovat. Käsittääkseni tämä huomaamattomuus on johtunut siitä, että omassa historiassa on niin paljon kiellettyjä aihepiirejä, joita ei ole voitu käsitellä.

Suomen hallitukset tai media eivät ole olleet huomaavinaan toisen maailmansodan aikaista serbien kansanmurhaa kuten ne ovat huomanneet juutalaisten kansanmurhan. Suomen presidentti Ryti tunnusti Jugoslavian alueelle, Kroatiaan ja Bosniaan perustetun fasistisen Kroatian, jonka rasistiset lait tekivät serbien tappamisesta laillista. Pelkästään Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä. Kosovon alueella toimi kuten Kroatiassa muslimien ss-pataljoonat murhaten ja karkoittaen maasta serbejä.

USA:n tuettua Afganistanissa Osama bin Ladenin joukkoja presidentti Clinton jatkoi edeltäjiensä tavoin niiden tukemista myös hajottaessaan Jugoslavian liittovaltiota. Entinen CIA:n agentti, nykyinen kellonsoittaja, Robert Baer on kirjoittanut erinomaisen kirjan "Secrets of the White House" (Valkoisen talon salaisuudet), jossa hän kuvaa kuinka hänen ryhmänsä sai miljoonia dollareita levittääkseen väärää informaatiota Jugoslaviassa. Tarkoituksena oli saada voimistettua eri kansanryhmien välille epäluuloja. Baer kertoo aloittaneensa 1991 Sarajevosta.

CIA maksoi sellaisille johtajille, TV-päälliköille ja muille avainhenkilöille, joiden arveli joko vallanhalussaan tai itserakkaudessaan olevan valmiita palvelemaan USA:n tavoitteita.

Niin Clinton kuin Osama bin Laden rahoittivat kalifaattia rakentavaa, Bosnian presidentiksi vaalitappiosta huolimatta julistautunutta Izetbegovicia. Tämä oli kirjoittanut Islamilaisen julistuksen, jonka pohjalta yhteiskunnalliset suhteet tulisi kalifaatissa rakentaa. Serbeiillä olisi siinä alisteinen asema, jos mielivät pysyä hengissä.

Suosittelen kaikille Islamilaisen julistuksen lukemista, jotta voitte itse nähdä millaista kalifaattia USA oli Lähi-Idän maiden avulla rakentamassa Eurooppaan 1990-luvulla. Kalifaatti oli tarkoitus ulottaa Bosniasta Sanzakin kautta Kosovoon ja Albaniaan ja tulevaisuudessa vielä kauemmaksi.

Suomalaiset poliitikot ja diplomaatit ovat olleet Yhdysvaltojen ahkerina apulaisina kaikissa Jugoslavian hajottamissodan vaiheissa. Srebrenica-myytti on saanut innokkaan tiedottajan Elisabeth Rehnistä, joka monissa TV-haastatteluissaan on välittänyt tunteikkaan, iso-äitimäisen, täysin USA:n ja Ruder-Finn mainostoimiston tavoitteiden mukaisen kuvan tapahtumista.

Jugoslavian hajottamisen edettyä vuoteen 1998 albaaniterroristit, jotka Albanian tukikohdistaan tekivät hyökkäyksiä Jugoslavian poliiseja ja armeijaa vastaan, saivat paitsi CIA:sta myös Britti-armeijasta tukijansa. Albanian puolella jaettiin aseita ja opastettiin satelliitti-ohjauksen saloihin. USA:n tavoitteena oli Serbian ja Kosovon sotilaallinen miehitys Bosnian tapaan. (ks. Rambuillet'in sopimuksen B-osio)

Pommitusten aloittamisen tekosyyksi valittiin provokaatio Racakin kylässä. AP:n TV-kamerat taltioivat aamuyön tunteina alkaneen terroristien ja Jugoslavian poliisin välisen taistelun. Kylä oli terroristien tukikohta, josta siviilit olivat lähteneet jo edellisenä kesänä. ETYJ:n tarkkailijat seurasivat kukkuloilla tapahtumia tarkasti ja poliisit olivat kutsuneet median paikalle todistajaksi.Illalla taisteluiden päätyttyä oli jo hyvin rauhallista.

Seuraavana päivänä alkoi draama, jonka kaikki tahot ovat jälkeenpäin todistaneet näytelmäksi. Siitä huolimatta yhdysvaltalainen ETYJ-diplomaati William Walker (tunnettu Väli-Amerikassa USA:n "likaisista tempuista") levitti hallituksille ja tiedotusvälineille tietoa, että kylässä olisi suoritettu hurja joukkomurha. Siviilejä oli hänen mukaansa raahattu ulos kodeistaan ja ammuttu kuoppaan.

Suomalainen oikeuslääketieteellinen ryhmä oli kutsuttu jugoslavialaisen ja valkovenäläisen ryhmän rinnalla tekemään ruumiinavaukset. Ryhmät toimivat hyvässä yhteistyössä ja saivat samanlaiset tulokset. Suomalaisen ryhmän puheenjohtajaksi Suomen ulkoministeriö oli valinnut oikeushammaslääkäri Helena Rannan eikä kansaivälisesti arvostettua oikeuslääketieteen professori Antti Penttilää. Oikeushammaslääkärillä ei ole asiantuntemusta sen suhteen miten henkilö on kuollut ja onko hän kuollut taistelussa vai teloitettuna.

Tästä huolimatta Helena Ranta esiintyi tiedottajana ja oli itsestään kirjoitetun teoksenkin mukaan täysin poliittisessa ohjauksessa. Hän kieltäytyi allekirjoittamasta ruumiinavaustulosraporttia yhdessä jugoslavialaisen ryhmän kanssa vaikka koko maailman media odotti sitä. 

Jo vuoden ajan Yhdysvallat oli uhannut Jugoslaviaa pommituksilla. Oli selvää, että USA vain odotti tekosyytä aloittaa pommitukset.

Suomalaisen kansainvälisesti arvostetun tutkijaryhmän tuloksia ei koskaan julkistettu. Jos tutkimuksissa olisi ollut jotakin raskauttavaa teloitusten suhteen, olisi Ranta ja ulkoministeriö toki julkistanut sen. Salaamalla Jugoslavialle myönteisen tuloksen, ryhmä aihetti sen, että pommitukset alkoivat muutaman päivän kuluttua "loppuselostuksen" jälkeen.

Suomen tieteellinen luotettavuus ja tutkijaryhmän poliittinen neutraalius tuhottiin. Helena Ranta kuvaa kirjassaan kuinka saksalaiset diplomaatit sanelivat hänen lausuntonsa niin Racakin tiedotustilaisuudessa kuin Haagin Jugoslavia-tribunaalin Milosevic-oikeudenkäynnissä.

Vasta joitakin vuosia myöhemmin professori Antti Penttilä työryhmineen saattoi tieteellisen totuuden esille julkaisemalla uhmakkaasti ruumiinavausten tulokset tieteellisessä aikakausilehdessä koska muuten totuus olisi jäänyt pimentoon. Ei varmastikaan löydy selvempää esimerkkiä siitä kuinka politiikka ohittaa totuuden ja kuinka valta murskaa demokratian.

Jugoslavian jäännösvaltio Kroatia laati neo-fasisti- diasporan vaikutuksesta rasistisen perustuslain ja karkotti 250.000 serbiä vuosisataisilta asuinalueiltaan Kroatiasta, kielsi kyrilliset kirjaimet ja poisti serbeiltä valtion edut. Kuitenkin Suomen hallituksen edustajat ovat ylpeilleet kuinka he ovat helpottaneet ihailemansa presidentti Tudjmanin ja hänen seuraajiensa pyrkimyksiä EU:un liittymisessä. Kansanmurhaajat ovat suomalaisten erityisessä suojeluksessa.

Kun Kosovon NATO-miehitys alkoi, serbien ja maltillisten albaanien joukkomuutto Belgradiin, Serbian pääkaupunkiin kiihtyi. Lopetettuaan siviilikohteiden pommitukset, USA alkoi välittömästi rakentamaan valtavaa sotilastukikohtaa Kosovon kaakkoisosaan (Serbian maaperälle). Presidentti Ahtisaari oli toiminut koko sodan ajan NATO-mielisenä taustavaikuttajana. Häneen USA luotti. Hänen johdollaan käytiin itsenäistymisneuvotteut, jonka seurauksena Kosovon parlamentti - ei kansa- äänesti itsenäisyydestä. Kosovon ollessa YK:n alainen ja NATO:n miehittämä, ei ulkopuoliselle oikein selvinnyt, koskiko äänestys irtautumista YK:sta vai mistä. Serbian kanssa ei asiaa neuvoteltu. Osa EU:n jäseniä ei ole tunnustanut tätä USA:n projektia. Suomen hallitukset, media ja kansa sen sijaan on opetettu olemaan innoissaan Kosovon itsenäisyydestä. Ei suremaan serbien kansanmurhaa, eikä karkotusta, eikä 150 ortodoksisen kirkon tai luostarin tuhoa Kosovon alueella.

Bosnia on kansainvälinen USA:n protektoraatti, jota johtaa ei-bosnialainen kansainvälisen ryhmän nimeämä High-Comissioner. Samoin Kosovo on USA:n protektoraatti, mutta sitä johtaa Haagin ex syyttäjä Carla del Ponten mukaan sotarikollinen, elin- ja huumekauppias presidentti Hashim Thaci. Suuri osa kosovolaisista haluaa rakentaa suur-Albaniaa, ehkä yhdistää sen Bosniaan ja lisäksi vallata Sandzakin Serbiasta siihen. Bosniaan on jäänyt jihadisti-soluja, joiden jäseniä naapurusto pelkää. Miksi USA rakentaa muslimi- kalifaattia Balkanille. USA:n Lähi-Idän sotien pakolaisissa on todennäköisesti enemmän jihadisteja kuin Syyriaan ja Irakiin jääneissä kansalaisissa. USA tukee Syyriassa taistelevia ulkomaalaisia taistelijoita. Millä tavalla tällainen Euroopan kansojen muokkaaminen hyödyttää Yhdysvaltoja.

Suomen hallitus on liittoutumassa yhdä syvemmin 1400 sotilastukikohdan ja yksityisten turvayhtiöjättien Yhdysvaltojen kanssa, joka on mitä ilmeisimmin globaali sotilasdiktatuuri. Mikäli Hillary Clinton tuo mukanaan sotarikollisen Bill Clintonin valkoiseen taloon tulee suomalaisten ottaa huomioon tämä omissa arvovalinnoissaan.

Tekevätkö Suomen hallitukset tietoisesti Hitler-liittolaisuuden kaltaisia ratkaisuja? Onko se, että Ukraina on samanlainen USA:n epäonnistunut protektoraatti kuin Bosnia ja Kosovo Suomen hallituksille tiedostettu asia. Siitä ei välitetä, ettei suututeta diktaattoria. Suomen hallituksen jäsenet ja Suomen media eivät ole puhuneet halaistua sanaa neo-fasistien vallasta Ukrainassa.

Ainoa looginen pääätelmä lienee se, että Suomen kansa ei tunne omaa historiaansa, vaan siitä johtuen hallitukset toistavat sitä.

P.S. Tänään 11.9. Helsingin Sanomat kunnostautuu kertomalla terrori-iskuista WTC-torneihin. Ei sanaakaan, että henkilöinä samoja terroristeja, jotka lensivät koneita torneihin, taisteli presidentti Clintonin rahoittamana Bosniassa.Omat terroristit purivat. Sama HeSa haastattelee Elisabeth Rehniä. Hän jos kukaan on palvellut suurpääomaa niin lakivaliokunnan puheenjohtajana (optiolait) kuin puolustusministerinä. Yhdysvaltojen aseteollisuus sai hänestä yhteistyökumppanin. Hän arvostelee nationalismia, mutta ei huomaa omaa militarismiaan. Tätä on Suomen valtavirta palvellut sisällissodasta lähtien.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elisabeth Rehn, Helena Ranta, Kosovo, muslimi-kalifaatti, terrorismin tukeminen, USA-puolustusyhteistyö

Suomen media USA:n kybersodan palveluksessa

Sunnuntai 21.2.2016 klo 11.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on USA:n kybersodan palveluksessa. Suomen mediasisältöjä ei mikään eroita Yhdysvaltojen sotahaukkojen informaatiosodasta. Suomalaisten toimittajien heikkoa itsetuntoa näyttää palvelevan se, että he pitäytyvät Washington Postin, New York Timesin ja muiden USA:n hallituksen militaristisen osan äänitorvien tietomaailmassa.

Seuraan The Nationia, jonka todellisuus on toinen. Steven Cohen, joka on eläkkeellä oleva Princetonin yliopiston Venäjä-tutkimuksen professori, kuuluu lehden vakituisiin kirjoittajiin. Hänen kirjoituksistaan ja haastatteluistaan mm. John Batchelor show'ssa viikottain, avautuu toinen todellisuus. Hän tuntee henkilökohtaisesti Yhdysvaltojen kansainvälisen politiikan konkareita kuten Henry Kissingerin. Samoin hän tuntee tällä hetkellä vallassa olevia politiikan sisäpiiriläisiä. Siten hänen kirjoituksensa peilaavat todellisuutta, jota Suomen tiedotusvälineistä voi vain unelmoida kokevansa.

Suomen media on sitoutunut käsittelemään Ukrainaa Yhdysvaltojen taloudellista ja sotilaallista valtaa käyttävien tahojen näkökulmasta. Suomen media vaikenee täysin siitä, että Yhdysvallat ja EU ahneuksissaan olivat valmiit hyväksymään väkivaltaisen vallankaappauksen. Syksyllä 2013 pidettiin Jaltalla kokous, jossa suunniteltiin Ukrainan haltuunotto. Osanottajiin kuuluivat useat Ukrainan oligarkit, molemmat Clintonit ja monet Euroopan vaikuttajat.

Suomen media on molemmilla kielillä vaiennut siitä, mihin vallankaappauksen suorittaneet äärioikeistolaiset joukot olivat ryhtymässä Itä-Ukrainassa. Väkivalta, terrori ja ihmisoikeuksien riisuminen olivat ohjelmassa. Ohjelmassa oli Kroatiassa suoritetun serbien etnisen puhdistamisen kaltainen sorto, jonka NATO-EU hyväksyi.

Mikä Ukrainassa kiinnostaa Yhdysvaltoja ja EU:n teollisuuspiirejä? Yhdysvallat on nimittänyt Poroshenkon ja suojattinsa pääministeri Jatshenjukin avulla ulkomaalaisia ministereitä. Valtiovarainministeri on yhdysvaltalainen sijoittaja. Talousministeri, joka hiljattain erosi, oli Liettuasta, terveysministeri Georgiasta. Odessan kuvernööriksi nimitettiin maanpaossa oleva Georgian entinen presidentti.

Mitä Yhdysvallat ja EU sitten haluavat Ukrainasta paitsi entistä halvempaa työvoimaa EU:n nyrkkipajoihin? Liuskekaasu ja Monsanton geenimuuneltua viljaa viljelevä Ukrainan musta multa lienee näköpiirissä. Ukrainan kautta sitten vyöryisi geenimuunneltua viljaa EU-maihin kunhan TTIP saadaan siihen malliin, että geenimuunneltu vilja muuttuu arkipäiväksi. Soros on luvannut sijoittaa 1 miljardin geenimuunnellun viljan viljelyn edistämiseen.

Kuten lähihistoria on osoittanut, Yhdysvallat ja NATO-EU ovat valmiita aseellisen väkivallan käyttöön tavoitteidensa saavuttamiseksi. Itä-Ukrainalaisten varsin tavalliset ihmisoikeustavoitteet olisivat helposti tavallisella järjellä ajateltuna tavoitettavissa. Suomen media ei yllä ihmisoikeusajatteluun, kun tärkeämpänä tavoitteena on toteuttaa Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n tavoitteita.

Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n niiden ulkopuolisia valtioita hyväksikäyttävä asenne näkyy viimeistään siinä, että Yhdysvaltojen arrmeija käyttää hyväkseen Suomea agressioonsa Venäjää vastaan. Samalla tavalla se käyttää hyväkseen EU:ta saattamalla sen kaaokseen omien Irakin ja Afganistanin sotien synnyttämillä pakolaisvirroilla. Ylläpitämällä Suomen median visusti vaikenemaa Ukrainan kriisiä Yhdysvallat ja NATO-EU pyrkivät kohdistamaan kritiikin Venäjään, jolla ei ole mitään osuutta USA-NATO-sotiin eikä Ukrainan kriisin aloittamiseen. Päinvastoin. Venäjä tarjosi hädänalaiselle Ukrainalle syksyllä 2013 13 miljardin lainaa Kiinan tarjotessa 8 miljardia. Venäjä ehti maksaa 3 miljardia, jonka takaisinmaksussa Ukraina venkoilee. USA oli sen sijaan sijoittanut apulaisulkoministeri Nulandin mukaan 5 miljardia Ukrainan destabilointiin.

Nyt Yhdysvallat haluaa pakolaisten lisäksi syöttää EU-kansalaisille geenimuunneltua viljaa. Venäjä on kieltänyt geenimuuntelun. Siten Venäjästä on tulossa suuri puhtaan viljan tuottaja. Talouspakotteiden eräänä tarkoituksena on pakottaa EU-kansalaiset muuntamaan todellisuudentajunsa Venäjä-kielteisiksi. Toistamalla Ukrainan tapahtumien kulku kerta toisensa jälkeen valheiden ja puolitotuuksien virraksi Suomen media toteuttaa puhdasta USA:n ja NATO-EU:n taloudellisen ja sotilaallisen vallankäyttäjien pyrkimyksiä.

Taloudellinen ruuvipenkki on menetelmä, jolla vastahakoiset kansat saadaan alistumaan. Ei ole vaikeata kuvitella Serbian asukkaiden raivoa, kun maan johtajat ovat Suomen lailla sitoneet Serbian NATO:n isäntämaasopimukseen. Ensin USA-NATO-joukot pommittavat maan siviilikohteet, autotehtaat, koulut, sairaalat, sillat, sähkölinjat, öljyvarastot puhumattakaan ihmisistä. Sen jälkeen "sijoittajat" ottavat maan haltuunsa koska köyhtyneellä taloudellisesti murskatulla maalla ei ole kykyä itse jälleenrakentaa maata. USA-NATO-maat ottavat myös tiedotusvälineet haltuunsa, joissa serbeille kerrotaan, että pommitukset olivat "oma vika".

Vain 15 vuotta pommitusten jälkeen, kun murskatut rakennukset edelleen törröttävät keskellä Belgradia, Serbia liitetään NATO:n isäntämaasopimukseen. Pommittajien vasalliksi. Se on tietysti ehtona pääsylle "kansainväliseen yhteisöön", lähentymään EU:a, joka alunalkaenkin Saksan johdolla oli hajottamassa Jugoslaviaa.

USA-NATO-EU on väkivaltaan turvautuva organisaatio, jonka väkivaltaa Suomen media myötäilee. Eihän media muuten olisi osa "läntistä arvoyhteisöä".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, läntinen arvoyhteisö, Suomen media USA:n palveluksessa, Ukraina, Monsanto, Soros,

Yhdessä sopiminen vai vastakkainasettelu

Maanantai 21.9.2015 klo 17.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime viikon mielenilmauksen ympärillä on ollut paljon puhetta Suomelle tyypillisestä sopimisen kulttuurista. Sipilän porvarihallitus on astunut yksipuolisten pakkolakien kannalle, mikä monen mielestä rikkoo hyväksi koetut toimintatavat.

Onko Suomi todella yhteistyön yhteiskunta? Ulkopolitiikassa nykyisen presidentin aikana on siirrytty suoran konfrontaation ja sotapolitiikan aikaan suhteessa naapurimaahamme Venäjään. Ensimmäisessä mieleeni jääneessä kohtaamisessa presidentti Niinistö suhtautui yliopistolla puheen pitäneeseen venäläiseen kenraaliin objektina, alentuen. "Olette pitänyt puheen".. Niinistö opetti paheksuen, julkisesti TV-kameroiden edessä. Samoin vuotuisessa ulkopolittisessa laajaa julkisuutta saavassa Kultaranta-seminaarissa 2015 hän läksytti Venäjän edustajaa Kudrinia " kuulinko oikein"... Siis venäläiset eivät ole tasaveroisia subjekteja omine mielipiteineen ja taustoineen. Seuraavaksi presidentti esti Venäjän parlamentin puhemiehen pääsyn ETYK-juhlaseminaariin, mutta otti vastaan samalla viikolla vastaavaa arvoa edustavan USA:n Boehnerin Yhdysvaltojen laivaston vieraillessa Etelä-satamassa ja USA:n sotilasoittokunnan konsertoidessa Suomenlinnan kirkossa.

Muistan elävästi TV-n vaalihaastattelun, jossa haastattelija tivasi NATO:sta. "Älkää yrittäkö työntää NATO:a kurkustani alas" kiivaili Niinistö muka tuohtuneena jättäen yleisölle sen käsityksen, että hän ei ainakaan toimisi suomalaisten tahtoa vastaan. Kuitenkin jo syksyllä 2014 hän paikalla ollen valvoi kun puolustusvoimien komentaja allekirjoitti NATO:n kanssa isäntämaasopimuksen suomalaisten selän takana. Sopimusta ei ollut edes käännetty suomenkielelle.

Ulkopolitiikkaan nähden voidaan sanoa, että Suomi on tehnyt täydellisen käännöksen rauhan ja yhteistyön politiikasta kaikkien maiden kanssa. Suomi on siirtynyt tiiviiseen liittoon USA:n ja sen johtaman NATO:n kanssa, joka jo määritelmän mukaisesti suhtautuu vihamielisesti paitsi Venäjään myös kaikkiin sellaisiin maihin, jotka eivät alistu USA:n väkivaltaan perustuvaan toimintatapaan. Presidentti Niinistö edellytti puoluejohtajille pitämässään puhuttelussa että neljän tärkeimmän asian joukossa olivat puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa ja hyvät suhteet Yhdysvaltoihin. Molemmat merkitsevät kielteistä painotusta suhteessa Venäjään Suomen oman puolustuspoliittisen painotuksen ohella.

Presidentti Niinistön kaudella vahvistunut doktriini edellyttää Venäjän vastaisen propagandan voimistumista mediassa. Median on syötettävä kansalaisille paikkansa pitämätöntä todellisuutta. Venäjä leimataan uhkaksi koska se ei antanut Yhdysvaltojen ottaa haltuunsa Krimillä sijaitsevaa Venäjän Sevastopolin sotilastukikohtaa. Yhdysvaltojen 800 sotilastukikohtaa takaa sen sotilasmahdin maapallolla. USA:lla on edelleen Saksassa 174 tukialuetta/tukikohtaa, joista eräs toimii USA:n suorittamien lennokkimurhien keskeisenä solmukohtana. Suomi on liittynyt Saksan ja muiden USA:n sotilaallisten alusmaiden rinnalle osallistumaan jatkuvan sodan logiikkaan. Se edellyttää tosiasioiden salaamista ja korvaamista propagandalla. Suomen suurimmat tiedotusvälineet Helsingin Sanomat ja Yle-uutiset toimivat ihailtavan aukottomasti tuon sotadoktriinin palvelijoina.

Entä sitten sisäpolitiikka. Takaavatko ammattijärjestöt sopimisen kulttuurin laajemminkin suomalaisessa yhteiskunnassa porvarillisen hallituksen sanelupolitiikasta huolimatta. Pääministeri Sipilän väitetään uhkailleen, että EU-komissio alistaa Suomen talouden itselleen, ellei Suomessa toimita hallituksen tahdon mukaan. Suomen hallituksen jäsen Olli Rehn on tottunut viemään komission pakkotoimia käytäntöön. Siten komission toimintatavat lienevät oikeaksi koetut myös Sipilän hallituksessa.

Ammattijärjestöt eivät ole näyttäneet kykenevänsä olemaan johdonmukaisia globaalilla tasolla. Työehtosopimusneuvottelut käsittelevät sinänsä yksittäisten työntekijöiden oikeuksien kannalta merkittäviä asioita. Ammattijärjestöillä olisi kuitenkin myös kansainvälistä joukkovoimaa, jos se niin tahtoisi. Ylikansallisen pääoman valtaa ei yksittäinen työntekijä, liitto tai ammattijärjestöjen liitto pysty kumoamaan. Yksittäiset kansalaiset kuuluivat he sitten ammattiliittoihin tai eivät odottaisivat, että ammattijärjestöt olisivat myös laajemmin demokratian kannalla. Tämän kanssa on ristiriidassa se, että ammattijärjestöt eivät käsittääkseni ole tuominneet TTIP-hanketta.

TPP ja TTIP niin kutsutuilla kauppa- ja investointisopimuksilla on tarkoitus paitsi tuhota demokratiaa ja valtioiden oikeutta puolustaa niiden luontoa ja kansalaisten päätöksenteko-oikeutta, myös vahingoittaa tiettyjä sopimusten ulkopuolella olevia valtioita. Vain erilaisten järjestöjen kansainvälisellä yhteistyöllä näiden sopimusten voimaantulo voidaan estää.

Liittoutumalla Yhdysvaltojen ja NATO:n kanssa liittoudutaan haluamaan pahaa kaikille muille maille. Yhdysvaltalaisten vasemmistointellektuellien mielestä presidentti Obama on osoittautunut Kissingeriä ja Brezinskiäkin julmemmaksi ja vallanhaluisemmaksi globaalipoliitikoksi.

Ulkopoliittisten valintojen seurauksena ihmisten mieliin on hahmottunut todellisuus, jota seuraten äänestäjiä voidaan johtaa harhaan. Todellinen demokratia ja yhdessäsopiminen perustuu siihen, että yksilöt tietävät mikä on totta. Jos ihmiset tietäisivät enemmän todellisuudesta he eivät alistuisi nykyiseen vihan ja ylikansallisen pääoman hallitsemaan poliittiseen päätöksentekoon.

Tätä totuutta Britannian työväenpuolueen uusi puheenjohtaja Jeremy Corbyn ja Kreikan entinen valtiovarainministeri Giannis Varoufakis ovat yrittäneet raottaa. Suomalaisilla on pitkä matka pakkovallasta todelliseen yhdessäsopimiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SAK, Sipilän pakkolait, sisäpolitiikka, ulkopolitiikka, presidentti Niinistö, USA:n sotapolitiikka, yhdessäsopimisen yhteiskunta y

USA:n ja Saksan Ukraina-tango opittiin Jugoslaviassa

Lauantai 6.6.2015 klo 16.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Huomaan miettiväni onko nyky-Saksa erilainen kuin toisen maailmansodan Saksa. Toisessa maailmansodassa ja sen jälkeen USA:n ja Saksan taloudellinen yhteistyö oli merkittävää. Tavoitteena oli Neuvostoliiton lyöminen sotilaallisesti ja taloudellisesti. Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksan ekspansiopyrkimykset ovat voimistuneet. Kuka olisi uskonut, että Saksa jälleen pommittaa eurooppalaista pääkaupunkia, Belgradia 1999, rinnallaan Yhdysvallat, jonka tavoitteena oli nimenomaan Jugoslavian siviilikohteiden pommittaminen köyhdytettyä uraania sisältävillä pommeilla.

Kuka olisi uskonut, että Saksa osallistuu USA:n ja neljän muun anglo-amerikkalaisen maan, Australian, Uuden-Seelannin, Kanadan ja Ison-Britannian -kanssa laittomaan salakuunteluun ja tietojen keräämiseen? Kuka olisi uskonut, että Saksa osallistuu Yhdysvaltojen kanssa lennokkisurmiin Afrikan mantereella, joissa kuolee viattomia ihmisiä?

Belgradin pommituksia olivat  edeltäneet Kroatian ja Bosnian sodat, joissa Saksa auttoi aseistamaan neofasisteja Yhdysvaltojen keskittyessä kalifaattia rakentaviin Bosnian muslimeihin. Maailman yleisölle myytiin serbit konnina (Ruder-Finn mainostoimiston avulla) ja kroaatit ja muslimit demokraatteina ja uhreina. Molemmissa sodissa USA:n eläkkeellä olevien kenraalien järjestö auttoi organisoimaan hirmutöitä. Sarajevossa US-kenraali John Galvin johti joukkoja. Jihadisti-muslimit hoitivat provokaatiot, joihin NATO-pommikoneet vastasivat pommittamalla serbien sotilas- ja siviilikohteita. Maajoukkojen aseet lennätettiin presidentti Clintonin henkilökohtaisella panostuksella Lähi-idästä ja myös Clintonin siunauksella sallittiin jihadistiarmeijan maahantulo Afganistanista ja Lähi-idästä.

Näytelmän ohjaajana toimi "kansainvälinen yhteisö", joka muodostui Yhdysvaltojen hyväksymien liittolaismaiden diplomaateista ja asiantuntijoista.

Ukrainassa toimii nyt sama teatteriseurue. Vallankaappaus suoritettiin tökerösti. Osa tiedotusvälineistä pääsi kuvaamaan parlamentin seinustalle kiinnitettyjä fasistisia lippuja, jotkut fasistien soihtukulkueita. Osa kertoi CIA:n valtaamasta sisäministeriön kerroksesta, mutta pääosin propaganda on pystynyt kuvaaman vallankaappauksen kansannousuna ja pyrkimyksenä demokratiaan. Tällä kertaa propagandaa hoitaa suurempi firma Hill et Knowlton ja konnaksi onkin maalattu Venäjän presidentti, joka uskaltautui puolustamaan ihmisoikeuksia. Saksan ja Yhdysvaltojen tavoitteena oli energiaväylien ja maatalouden haltuunotto ja Ukrainan liittäminen osaksi USA-EU puolustusliittoa.

Vallankaappaushallitus julisti sodan ihmisoikeuksia puolustavalle Itä-Ukrainalle. Näytelmälle oli saatava uskottavampi sankarihahmo, joten vaalit oli järjestettävä. Ne jotka pääsivät äänestämään, saivat äänestää. Omistamallaan TV-kanavalla suvereenisti esiintynyt ehdokas Poroshenko valittiin presidentiksi. Tämä presidentti ilmoitti, että Ukrainassa on aina ollut vain yksi kieli ja se on Ukrainan-kieli. Maan hallitukseen valittiin kansainvälistä joukkoa Liettuasta, Georgiasta ja Yhdysvalloista, perustuslailla päätettiin pyyhkiä pöytää. Ihmisoikeussitoumuksista luovuttiin. Puolueita lakkautettiin.

Sodan uhrien määrä nousi ja kansalaiset joutuivat pakenemaan kuka minnekin. Rauhanneuvottelut olisi saatava aikaan. Saksa meni kysymään USA:han "mitä tehdään"? Sitten Saksa kutsui mukaan Ranskan esiliinaksi ja lähti Poroshenkon kanssa Minskiin tapaamaan konnaksi maalattua Venäjän presidenttiä.

Yhdysvalloissa oli opastettu, että itä-ukrainalaisten kanssa ei neuvotella. Eihän sota muuten voi jatkua. Sotaa täytyy jatkaa niin kauan että USA:n eläkkeellä olevat kenraalit ehtivät kouluttaa neo-fasisteja hirmutöihin kuten Kroatiassa. Olisihan parempi, että kaikki venäjää puhuvat itä-ukrainalaiset karkoitettaisiin rajan yli Venäjälle kuten Krajinan serbit ajettiin Bosnian puolelle, kuka minnekin kunhan "ei yhtäkään serbiä ole enää Kroatiassa" kuten Kroatian presidentti Tudjiman vannoi.

Poroshenko oli kuullut amerikkalaisilta, että rauhanturvaajat olisivat kätevä linja edetä. Ehdotetaan että NATO-maat lähettävät paikalle YK:n tai ETYJ:in rauhanturvaajia kuten Bosniassa. Siellähän saatiin kätevästii järjestettyä NATO-miehitys. Prosessissa ei tarvittu muuta kuin että miehet vaihtavat siniset kypärät NATO-kypäriin.

Näytelmän ohjaaja mietti montako provokaatiota tarvittaisiin, jotta Yhdysvaltojen kansa alkaisi vaatia rauhanturvaajia Ukrainaan? Mielenkiinto Ukraina-näytelmää kohtaan uhkaa hiipua ellei saada aikaan näyttävämpää pöhinää kuin Malesialaiskoneen alasampuminen. Hill&Knowlton yritti parhaansa markkinoidaksen presidentti Putinin painaneen ohjuksenlaukaisunappia.

Malesialaiskoneita on tuhottu nyt siinä määrin, että olisi ehkä valittava jonkin muun maan kohde. Yksi kone saatiin katoamaan ja toinen ammuttiin alas. Tosin eihän malesialaisten olisi pitänyt tuomita Kuala Lumpurin rikostuomioistuimessa George W. Bushia kumppaneineen sotarikoksista. Jokin rangaistushan heille piti antaa ainutlaatuisen (exceptional) ja koskemattomuuden suojaa nauttivan maan ex. presidentin loukkaamisesta. Kongressihan on säätänyt lain, joka oikeuttaa USA:n sotaväen väkivalloin vapauttamaan mahdolliset syytteessä olevat pidätetyt yhdysvaltalaiset sotilashenkilöt.

Huomaan, että eurooppalainen todellisuus on muuttumassa saksalais-amerikkalaisessa ohjauksessa niin kammottavaksi, että sitä voi kuvata vain parodian keinoin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Obama, Ukrainan sotapeli, USA:n ja Saksa:n valtapeli, salakuuntelu, lennokkiyhteistyö

Onko Yhdysvallat oligarkia vai demokratia?

Tiistai 3.6.2014 klo 12.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

"The Nation" raportoi 7.5. 2014 kuinka FED:in pääjohtaja Janet Yellen oli kuukausi sitten Yhdysvaltojen senaatin kuultavana. Virginian osavaltion senaattori Bernie Sanders asetti hänen vastattavakseen kysymyksen, jonka johdanto kuului:

"Yhdysvalloissa ylin 1% omistaa 38% Yhdysvaltojen varallisuudesta. Alin 60% omistaa 2,3%. Yksi perhe, Waltonin perhe omistaa yli 140miljardia; enemmän siis kuin koko alin 40% yhteensä. Viimeaikoina miljonäärien ja miljardöörien määrä on kasvanut samalla kun Yhdysvaltojen lapsiköyhyys on suurempi kuin missään muussa teollistuneessa maassa. Viime vuosina, huolimatta Obaman "rajoittavista" toimista, esimerkiksi Kochin veljesten varallisuus on kasvanut 12 miljardia yhden vuoden aikana. Tuloilla mitattuna 95 prosenttia uusista tässä maassa aikaansaaduista tuloista on mennyt ylimmälle yhdelle prosentille.

Sen jälkeen Sanders viittasi Martin Gilensin ja Benjamin Pagen akateemiseen julkaisuun, jossa osoitetaan, että talouseliitillä ja liike-elämän intressiryhmillä on merkittävää riippumatonta vaikutusvaltaa Yhdysvaltojen hallituksen politiikkaan kun taas joukkopohjaisilla intressiryhmillä  ja keskivertokansalaisilla on vähän tai ei lainkaan vaikutusta.

Tämä vaikuttaa oligarkialta."

Sen jälkeen Sanders kysyi Yelleniltä: "Mikä on arvionne? Ottaen huomioon miljardöörien ja heidän poliittisten edustajiensa omaaman vaikutusvallan, olemmeko vielä kapitalistinen demokratia vai olemmeko siirtyneet oligarkiseen yhteiskuntamuotoon, jossa käsittämättömän suuri taloudellinen ja poliittiinen valta on miljardööriluokan käsissä?"

Yellen myönsi eriarvoisuuden kasvun trendin ja koki sen huolestuttavana mainiten mahdollisuuden yhteiskunnallisen rauhattomuuden voimistumiseen eriarvoisuuden kasvun myötä.

Ei hätää.

Yhdysvaltojen hallitus on varautunut sisäisiin levottomuuksiin. TV:n katsojat ovat tulleet vakuuttuneiksi Yhdysvaltalaisten poliisien toimintavalmiudesta mielenosoittajien kohtelussa. Tom Dispatch raportoi artikkelissaan kuinka Yhdysvalloissa poliiseilla on jopa maakuntatasolla  Afganistanin sodan peruja ohjuksen kestäviä panssaroituja autoja käytössään samoinkuin luoteja monen maailmansodan tarpeiden määrä. Kirjoittaja jäi ihmettelemään mihin yliopistokampuksilla tarvitaan ohjuksen kestäviä poliisiautoja.

Eräät suomalaiset kokoomuspoliitikot ovat valmiita sotilaallisen valmiuden nostamiseen heidän kanssaan samoja yhteiskunnallisia arvoja edustavan USA-johtoisen NATO:n kanssa. Voiko edellämainittu Virginialaisen senaattorin kuvaama yhteiskuntajärjestys olla se, jota suomalaiset toivovat itselleen? Ovatko USA:n vallankäyttäjien arvot suomalaisille läheisimmät?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n oligarkia, Kokoomus, NATO, senaattori Bernie Sanders, FED:in Janet Yellen, miljonäärien valta, lapsiköyhyys, rikkaiden vaikutusvalta valtioon, eriarvoisuus, yhteiskuntarauha

EU harhauttaa Ukrainaa ja muita Itä-Euroopan maita kauppasopimuksilla

Torstai 14.11.2013 klo 9.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Oli jälleen mielenkiintoista lukea Helsingin Sanomista Kristi Raikin vieraskynää "EU:n yhteismarkkinat laajenevat itään". Mielenkiintoisinta asiassa oli se mistä EI kirjoitettu. Ukraina on tarkoitus liittää niin sanottuun "syvään vapaakauppa-alueeseen". Kunhan Venäjä vaan ei panisi kapuloita rattaisiin. Kirjoittaja maalailee Venäjän tuon hienon kaupan haittaajaksi.

Kirjoittaja eikä myöskään HS itse omien toimittajiensa kirjoituksissa suin surmin kerro mistä laajentumisessa on pitkällä tähtäyksellä kyse.

Mikäli Ukraina nyt liittyisi EU:n syvään vapaakauppa-alueeseen tulisi se liittymään elimelliseksi osaksi myös myöhemmin solmittavaksi suuniteltua EU:n ja USA:n kauppa- ja investointisopimusta. Sen sopimuksen myötä valtiollinen parlamentaarinen demokratia tulee tiensä päähän yksityisten suuryritysten saatua vallan haastaa valtiot yksityiseen oikeusistuimeen, jonka yritykset ovat perustaneet, ratkaisemaan yritysten ja valtioiden välisiä kiistoja. 

TPP-sopimus USA:n ja Tyynenmeren valtioiden välillä on allekirjoitusta ja USA:n kongressin päätöstä vaille valmis USA:n puolesta. Äärimmäisen salaisesti sopimuksen valmistelun aloitti Geoge W Bush ja sen innokas edistäjä on presidentti Obama. Obama tuleekin jäämään historiaan demokratian myyjänä suurpääomalle. TPP:n seurauksena sekä demokratia että oikeuslaitos menettävät merkityksensä taloudellisissa asioissa.

Prof. Michel Chossudovski kysyikin olisiko Yhdysvaltojen valtion hiljattain tapahtunut tilapäinen toimintakyvyttömyys (shut down) valtion toimintojen yksityistämisen kenraaliharjoitus.

Trans Atlantic Trade and Investment Partnership-sopimus on rakenteeltaan TPPn kanssa samanlainen. Sen tarkoitus on aikaansaada laaja Tyynenmeren alueen ja Euroopan valtioiden alueen kattava yksityisten yritysten määräysvallassa oleva kaupallista hyötyä ensisijaisena pitävä toimintajärjestelmä. Samalla tavalla kuin EUta perustettaessa 20 merkittävintä eurooppalaista yritysjohtajaa laativat EU:n toimintalinjat, jotka tulivat EU:n päätöksiksi, nyt salaisilla kauppasopimuksilla lyödään lukkoon demokratian hävittäminen kertaheitolla.

Helsingin Sanomien kritisoima Venäjä pyrkii saamaan Ukrainan ja muut Itä-Euroopan maat liittymään kanssaan tulliliittoon. Venäjä tulee siten toimimaan kyseisten valtioiden demokratian puolustajana. Tulliliittoon liittyminen ei poista yksittäisten valtioiden oikeutta päättää asioistaan. 

EU:n tarjoaman sopimuksen tekee koomiseksi se, että EU väittää näillä sopimuksilla lisäävänsä demokratiaa liittyvissä maissa, muun muassa Ukrainassa.

Tilanne on vähän niin kuin merinäköala-huoneiston ostajalla, jolle asunto myydään juuri näköalan takia vaikka myyjä tietää, että kaavassa on merkitty talon ja meren väliin rakennettavaksi korkea kerrostalo. Sen asukas näkee vasta parin vuoden kuluttua maiseman sulkeutuessa tavoittamattomiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Ukraina, Venäjä, Helsingin Sanomat, kauppasopimukset, yhteismarkkinat, demokratia, pääoman valta

Miksi Suomi on jäljessä Ruotsista

Perjantai 30.8.2013 klo 11.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen erottaa Ruotsista kolme merkittävää kestävyysvajeeseen liittyvää seikkaa.

Suomi muuttui viimeisten vuosikymmenten aikana kotiäitiyhteiskunnaksi. Pienten lasten äideistä alle 50% on työelämässä kun sen sijaan Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa yli 80%. Ero työvoiman määrässä ja verotuloissa on valtava.Kotiäitien kyvyt ja taidot jäävät jälkeen muiden Pohjoismaiden työssäkäyvien naisten kyvyistä.

Toiseksi kansainvälinen kilpailukyky edellyttää suurten globaalissa käytössä olevien kielten taitoa. Suuri osa suomalaisista päätyy pelkän suomenkielentaitajiksi kun niin ruotsi kuin englanti jää heikoksi.Ruotsiin verrattuna suomalaisten kansainvälinen kielitaito on surkea.Sen seurauksena kyky ottaa selvää kansaivälisillä kielillä kirjoitetusta kirjallisuudesta tai vaikkapa netistä on suunnattomasti heikompi kuin Ruotsissa. Kyky ja kiinnostus analysoida kansainvälisen politiikan, kaupan ja tieteen alojen tekstejä on heikkoa. Toisin sanoen yleissivistys jää kansalliselle tasolle.

Kolmanneksi Suomen työelämässä on n.350 000 alkoholistia vailla hoitoa. Varsinaista hoitoa ei ole. Vai mitä on sanottava siitä, että Ruotsissa alkoholistien raittiuteen kuntouttavia Minnesota-hoitopaikkoja on 3000 Suomen tyytyessä 50:een. Suomalaiset alkoholistisairaat on jätetty diagnosoimatta ja myös hoitamatta. Alkoholitutkijat puhuvat alkoholin suurkuluttajista ikäänkuin alkoholismisairautta ei olisi. Ei alkoholismi ole tahdonalaista suurkulutusta eikä pelkkää tavan aikeuttamaa riippuvuutta. Alkoholismi on perinnöllinen sairaus, jonka hoitona on täydellinen alkoholinkäytöstä pidättäytyminen.

Suomessa alkoholisteja, suurkuluttajia ja rappioalkoholisteja pyöritetään samassa huoltomyllyssä, joka antaa kuntoutumisprosentiksi alle 2%. Samaan aikaan Minnesota-hoidon tulokset lähentelevät 90%. Ruotsi ja muut Pohjoismaat käyttävät lähes ainoastaan Minnesota-hoitoa.

Neljäs kestävyysvajetta lisäävä tekijä on suomalainen media. Suurin osa toimittajista näyttää mukavuudenhalussaan raportoivan mieluummin panimoteollisuuden etua ajavia teemoja ja mielipiteitä sen sijaan, että kiinnittäisi huomiota siihen, että tämän päivän mukavuus on muutaman vuoden kuluttua kallis sairaus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kestävyysvaje, kotiäitiyhteiskunta, pakkoruotsi, alkoholistien hoito

Vanhemmat kirjoitukset »