Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

A-studion sensuroitu kuvaus Syyriasta

Tiistai 18.12.2018 klo 12.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

On aika huvittavaa seurata Yle:n A-studion tasoa. Yle kuvittelee, että aikana, jona jokainen tietokoneen omistava Suomen kansalainen saa totuudenmukaista tietoa, se voisi aivopestä meitä illasta toiseen.

17.12.2018 Yle esitti ensin Tom Kankkosen uutispätkän Syyrian tilanteesta ja myöhemmin A-studiossa esitettiin laajempi otos Kankkosen retkestä Syyriaan. Tom Kankkonen on eräs parhaita Yle:n toimittajia. On sääli, että hänellä ei ole mahdollisuutta esittää muuta kuin mitä Mediapoolin ja USA/NATO-hybridikeskuksen sensuuri sallii.

Yle:n taktiikkana on haastatella omaa ideologiaansa vahvistavia henkiöitä, puhua kokonaistlanteesta vain näiden kautta, ja jättää mainitsematta sodan syyt ja siihen osallistuvien suurvaltojen intressit. 

Oli mielenkiintoista nähdä kuinka professori Juusela puhui kieli keskellä suuta ja toinen asiantuntija perusti "tietonsa" joidenkin tuntemiensa syyrialaisten mielipiteisiin.

Monissa blogeissani aina vuodesta 2011 lähtien olen kuvannut paitsi minkälainen valtio Syyria on, myös USA:n ja entisten siirtomaavaltojen tavoitteita Syyrian suhteen.

Jo 2000-luvun alussa NATO:n entinen komentaja Wesley Clark kertoi saaneensa Pentagonissa käsiinsä paperin, jossa kuvattiin, mitkä maat Yhdysvallat seuraavaksi aikoo ottaa haltuunsa. Syyria oli joukossa mukana.

A-studio, Suomen media yleensä ja ulkopoliittinen johto eivät ole hiiskuneet sanaakaan Yhdysvaltojen johdolla suoritetusta Neuvostoliitto/Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöstä ja varojen siirtämisestä länteen. Jugoslavian hajottaminen ja ryöstö on erinomaisesti ja tieteellisin lähdetiedoin kuvattuna saatavilla. Kosovon alueella sijaitseva serbiomaisuuden ryöstö jatkuu edelleen NATO-miehitysjoukkojen turvaamana.

A-studio esittää Syyrian sodan alkutahdeiksi lapsellisen teorian rauhanomaisten mielenosoitusten kohtaamasta armeijan väkivallasta. Syyrian sota oli suunniteltu jo vuodesta 2001 lähtien. Bilderberg- ryhmässä oli 2010-luvulla saksalaisen tutkija Pethesin ja amerikkalaisen diplomaatin Feldmanin toimesta esitetty lukujärjestys siitä, miten Syyria otetaan länsimaiden haltuun, presidentti vaihdetaan, perustuslaki kumotaan, parlamentti hajotetaan jne. 

Mainitut Syyrian hajottamisen suunnittelijat on vähitellen hivutettu YK:n korkeisiin virkoihin, vastaamaan YK:n Syyria-politiikasta.

Yhdysvallat, Ranska (Syyrian entinen siirtomaaisäntä), Iso-Britannia ja Saksa ovat rahoittaneet jihadisteja, joiden avulla maan hajottaminen ja haltuunotto suunniteltiin. Jihadistien valtaamien alueiden siirtyessä Syyrian armeijan haltuun, alueelta on löydetty kalliita moderneja aseita, ohjuksia ja kemiallisia aseita.

Oli huvittavaa seurata kuinka professori Juusela, puoliksi nielaisten mainitsi kerran sanan Yhdysvallat. Yhdysvallat kuitenkin on kansainvälisten lakien vastaisesti Syyriassa ja hallitsee suurta koillis-Syyrian aluetta sotilaallisesti. Se on myös ilmoittanut, että ei aio lähteä Syyriasta mihinkään. Tämä ei näytä vaivaavan NATO-EU:ta kuten ei mitkään muutkaan kansainvälisten lakien rikkomuksensa.

USA ja keskeinen NATO-liittolaisnelikko ovat sopineet, että Venäjän johtamasta ASTANA:n rauhanprosessista ei mainita sanaakaan. Länsimedia ja sen mukaisesti A-studio ei mainitse mitään siitä, että Syyrian hallitus on luvannut armahduksen kaikille, jotka luovuttavat aseensa.

Suomalainen sodanjohto ei katsonut suopeasti jatkosodan aikana miehiä, jotka välttivät armeijaa tai pakenivat rintamalta. Vaatiiko Suomen media nyt syyrialaisia pakenemaan maasta kun vastustajana ovat Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaaisäntien palkkaamat palkkasoturi-jihadistit. Siis Syyrian pitäisi antautua USA:n ja sen liittolaisten ryöstötarpeille.

Jos Tom Kankkonen ja A-studio olisivat pyrkineet objektiivisuuteen, he olisivat haastatelleet myös Damaskoksen asukkaita tai vapautetun Aleppon asukkaita. Hän olisi haastatellut sotilaita, joiden vaikutusta siviilihaastateltaviin hän kuitenkin arvosteli. Hän olisi saanut kuvan  miehistä, jotka uhrautuvasti ovat taistelleet lansimaiden rahoittamia jihadisti-taistelijoita vastaan koska he mitä ilmeisimmin rakastavat sekulaarista, kulttuurista rikasta maataan, joka oli antanut turvan 1,5 miljoonalle Yhdysvaltojen Irakin sotaa paenneille irakilaisille sekä 0,5 miljoonalle Israelin hirmuvaltaa paenneelle palestiinalaiselle.

Yle on menettänyt uskottavuutensa osana Mediapoolia ja ehkäpä alistussuhteessa USA/NATO-hybridikeskukselle. Suomen ulkopoliittinen johto on vastuussa synnyttämästään tilanteesta, jota voi kaukaisesti verrata viime sotien sensuuriin, paitsi että Yle:n mielipidevaikuttamisen mahdollisuudet ovat sota-ajan sensuuriin verrattuna moninkertaiset.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian sodan sensuuri, A-studion sensuroitu Syyria, Tom Kankkonen, Arto Juusela

Macronista kuoriutuikin siirtomaaherra

Maanantai 23.4.2018 klo 13.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu demokratiasta mutta käyttäytyy kuin kansainvälisistä laeista piittaamaton siirtomaaherra.

Syyrian sodan neljän kopla; Saksa, USA, Iso-Britannia ja Ranska toimivat Syyrian hajottamisen vetureina kukin vuorollaan. Kaikkien päämäärä on ollut sama: Syyrian hajottaminen ja presidentti Assadin kaataminen.

Kaikki nämä maat ovat suurelta osin julkisuudelta salassa ja valtamedian suosiollisella avustuksella rahoittaneet eri terroristi-/kapinallisryhmiä sekä tukeneet näiden tiedotusta SOHR:n ja Valkokypärät- järjestön avulla. Kapinallisten vallan seurauksena Syyriasta muodostuisi saria-lakia toteuttava muslimivaltio.

Syyria oli ensimmäisestä maailmansodasta lähtien aina vuoteen 1946 Ranskan "siirtomaa". Ranska oli jakanut maan useisiin lähinnä uskontopohjaisiin alueisiin. Mikään näistä alueista ei suhtautunut suopeasti Ranskan sotilaalliseen läsnäoloon, alawiittien valtio pääkaupunkinaan Latakia ehkä kaikkein kielteisimmin.

Syyria on ollut eri kulttuurien ja uskontojen sekoitus. Ortodoksi -kristityt armenialaiset päätyivät Turkin suorittaman holokaustin jäljiltä myös Syyriaan. Esimerkiksi Aleppon kaupungissa on perinteisesti ollut kristittyjen, juutalaisten ja muslimien rikasta kulttuuria. Syyria on virallisesti sekulaarinen. Uskonto ei ilmene esimerkiksi henkilökortissa.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tuhottua Irakin, jonka seurauksena syntyi ISIS, suuri määrä pakolaisia saapui Syyriaan. Saksa kehuu Syyriaan verrattuna nelinkertaiseen väestömääräänsä saapuneiden pakolaisten taakasta, kun heitä tuli miljoona. Syyrian 17 miljoonan väestön hoidettavaksi saapui 1,5 miljoonaa Irakin pakolaista, joille Syyria tarjosi turvan, ilmaisen terveydenhoidon ja koulunkäynnin lapsille. Sen lisäksi Syyriassa oli jo ennestään 0,5 miljoonaa Palestiinan pakolaista. Kävin Damaskoksessa 1983 tapaamssa palestiinalaista kummilastani, joka asui erinomaista huolta lapsista pitävässä sisäoppilaitoksessa.

Libanonilainen tutkiva journalisti sai käsiinsä tiedon, jonka mukaan USA, Saksa, Iso-Britannia ja Ranska olivat keskenään päättäneet vaieta Venäjän aktivoimasta Astanan ja Sotsin rauhanprosessista. Valtamedia on käytännössä noudattanut tätä vaikenemista.

Suuri yleisö ei ole tietoinen kymmenistä aseleposopimuksista, aseista luopumisesta, Syyrian hallituksen mahdollistamista armahduksista ja kapinallisten mahdollisuudesta integroitua normaaliin yhteiskuntaan. Syyrian armeijan vapauttaessa kaupunki- ja maaseutualueita Venäjän, Iranin ja Hitzbollahin tuella läntinen media puhuu vapautettujen kaupunkien "menettämisestä". Läntinen valtamedia ei haastattele vapautettujen alueiden väestöä heidän kokemuksistaan ja suuntautumisestaan jälleenrakennukseen.

Yhdysvaltojen presidentti Trumpin ilmoitettua halustaan vetäytyä Syyriasta Ranskan presidentti Macron aktivoitui. Ennen Trumpin valintaa vallinut neljän koplan yhteistyö oli vaarantua. Saksa ja USA olivat hoitaneet keskeiset Syyrian hajottamisen auguurit Feltmanin ja Perthesin YK:n korkeisiin virkoihin vaikuttamaan YK:n kautta. Kaikki olivat kantaneet kortensa kekoon Venäjän demonisoinnissa, jotta Venäjän merkittävä rooli rauhan saamiseksi Syyriaan ei saisi ansaitsemaansa myönteistä huomiota.

Iso-Britannian viimeisin panos Venäjän demonisointiin ja sivustatuen antamiseen Syyria-propagandaan tuli Skripal-myrkytysjupakasta, jossa syyllinen löydettiin ilman tutkimuksia vain minuuteissa, ilmeisesti huolellisen valmistelun seurauksena. Ranska tarjosi heti solidaarisuuttaan Britannialle ikäänkuin poliittinen solidaarisuus korvaisi tutkimus- ja oikeusprosessin.

Macron astui sitten "isojen poikien" peliin lähettämällä Syyrian pohjoisosaan ranskalaisia sotilaita toimimaan yhteistyössä Yhdysvaltojen joukkojen kanssa. Molemmat, Yhdysvallat ja Ranska, osallistuvat kansainvälisten lakien vastaisesti Syyrian sotaan. Sodan aloittaminen on pahin mahdollinen sotarikos, josta pitäisi seurata tuomio kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

Seuraava liike oli väitetty, ilmeisen hyvin valmisteltu kaasuiskuprovokaatio Doumassa, Syyrian Ghoutassa. Ison-Britannian rahoittamat valkokypärät toimivat provokaattoreina ja The Guardian sanomalehti palveli neljän koplaa kiitettävästi. Sen sijaan The Independent-lehden pitkäaikainen kolumnisti, Lähi-Idässä asuva ja hienon Lähi-Itää käsittelevän The Great War for Civilization -kirjan tekijä Robert Fisk haastatteli paikan päällä asukkaita ja lääkäreitä todeten väitteet iskusta paikkansa pitämättömiksi.

Huolimatta provokaation todennäköisyydestä Ranska julisti suureellisesti punaisen viivan tulleen ylitetyksi "Syyrian hallituksen iskiessä kaasulla omia kansalaisiaan vastaan". Macron tuki presidentti Trumpia, voi kai sanoa yllytti, hyökkäykseen, joka oli sitten USA:n, Ranskan ja Iso-Britannian yhteisisku ohjuksilla, ilman YK:n turvallisuusneuvoston valtuutusta. Israel, jolla ei ole rauhansopimusta Syyrian kanssa ja joka miehittää Syyrialle kuuluvaa Golania ja elintärkeitä vesilähteitä, liittyi ohjusiskujen suorittajiin.

Viimeisin Macronin suureellinen, siirtomaaherran esitys on se, että hän vaatii, että USA Trumpin johdolla ei vetäytyisikään Syyriasta vaan jäisi sinne muodostamaan "uutta Syyriaa". Siis Ranska yhdessä USA:n kanssa muodostaisi neljän koplan valmiiksi suunnitteleman Syyrian eikä Syyrian kansa. Feltman ja Perthes kyllä esittelivät jo vuosia sitten Bilderberg- ryhmässä kaavailun "päivä Syyrian antautumisen jälkeen", jossa määriteltiin askelmerkit hallituksen vaihdokselle, perustuslain kumoamiselle,  etc

Ehkä Macron haluaa siirtomaaherran ehdotuksillaan päästä mukaan kaikkeen siihen, mitä Saksa, USA ja Iso-Britannia ovat yhdessä jo pitkään tavoitelleet.

Balkanin haltuunoton alkuaikoina Ranskalla oli vielä joitakin ihmisoikeuksiin liittyviä periaatteita, jotka nopeasti karisivat ahneuden ja joukkoon kuulumisen halun tieltä. Silloin vastaan hangotteleva Italian ulkoministerikin saatiin taivuteltua siviilikohteiden pommituksiin lupaamalla pääsy päivittäisiin keskeisten NATO-maiden johtajien palavereihin.

Tulee oleman mielenkiintoista nähdä, ovatko ranskalaiset tämän uuden siirtomaa-buumin takana. Mielistelemällä presidentti Trump jatkamaan Obaman viitoittamalla tiellä irroittautumisen sijaan voi olla kauaskantoiset seuraukset Syyrian rauhan kannalta.

Tiedonvälitys on nyt nopeampaa ja tehokkaampaa kuin Jugoslavian hajottamisen aikana. Silloin valtamedialla ja Ruder-Finn -markkinointitoimistolla oli ylivalta ihmisten mielen manipuloinnissa. Nykyisin provokaatiot paljastuvat twitterin ja Facebookin välityksellä muutamissa tunneissa vaikka valtamedia ei paljastaisi mitään. Toinen asia on se, että nykyisin aseet puhuvat tiedosta huolimatta. Aseiden käytöstä tulee kunniakysymys, vaikka substanssissa iskun tekijät olisivatkin väärässä. Neljän kopla tuskin myöntää virheitään, ei myöskään valtamedia – Yle ja HeSa mukaan luettuna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: totuus vihollisena, Macron, siirtomaaisäntä, Ranska Syyriassa, "uusi Syyria", kansainvälinen laki,

Helsingin Sanomien Syyria-propaganda kiihtyy

Tiistai 27.2.2018 klo 13.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen Kuvalehden ja Uuden Suomen emeritus- päätoimittaja Mauno Saari totesi vuosi sitten facebook-päivityksessään Suomen median olevan osa lännen propagandakoneistoa.Vain hieman yleistäen voi sanoa, että se nielee läntisen informaation, ilmiselvät valeuutisetkin, pureksimatta.Lähdekritiikki puuttuu.

Tänään 27.2.2018 Helsingin Sanomat, jonka päätoimittaja on Kaius Niemi, otsikoi pääkirjoituksensä "Syyrian hallitus ei kaihda sotarikoksia". Jo aikaisemmin Kaius Niemi on paljastanut valmiutensa palvella lännen propagandaa esimerkiksi Jugoslavian hajottamissodista uutisoitaessa. Propagandan edellyttämä rasistinen suhtautuminen holokaustin uhreihin, serbeihin, on paljaimmillaan hänen Helena Ranta-teoksessaan "Ihmisen jälki". Nyt vastaavan kohtelun saavat Syyrian hallitus ja venäläiset.

Pääkirjoitus lataa: " Mikään vastaus ei muuta sitä, että pommitukset, jotka tuhoavat muun muassa sairaaloita kapinallisten hallussa olevalla alueella, täyttävät sotarikoksen tunnusmerkit"."Se että alueella on myös terroristiryhmiä, ei tee sairaaloita sotilaskohteiksi".

Pääkirjoitus maalaa yksityiskohtia Syyrian historiasta pahuuden valtakuntana, joka vaiennsi  opposition.

"Syyrian hallituksen ja Venäjän kannalta Aleppon oleellisin opetus oli, että kapinallisten vastarinta murskattiin eikä siviiliväestöön kohdistuneesta verilöylystä seurannut tekijöille erityistä haittaa. Harva enää muistelee, miten ilmeisesti venäläiset pommikoneet pysäyttivät kuljetukset Aleppoon tuhoamalla 35 YK:n avustustarvikkeita kuljettanutta kuorma-autoa kaupungin laidalle 20. syyskuuta 2016."

"Syyrian hallituksen ja Venäjän selvänä tavoitteena on kukistaa kapinallisalueet pääkaupungin Damaskoksen ympäristössä keinoja kaihtamatta."..."Venäjä osoitti jonkin verran tietoisuutta Syyrian sodan aiheuttamasta mainehaitasta".

Helsingin Sanomat on välttänyt huolellisesti kuvaamasta Syyriaa yhteiskuntana sekä entisten siirtomaavaltojen ja Yhdysvaltojen geopoliittisia intressejä alueella. Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan vakavin sotarikos on sodan aloittaminen. Helsingin Sanomat välttää visusti mainitsemasta sitä, mitkä kaikki EU-maat ovat osallisina Syyrian sodassa ja siten aloittaneet oman sotansa. Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Hollanti, Belgia muun muassa ovat paitsi aktiivisesti pommittamassa, myös ideoimassa Syyriaan hallituksenvaihdosta. Yhdysvallat ja Saksa ovat ujuttaneet YK:n hallintoon keskeisiin Syyriaan liittyviin tehtäviin henkilöitä, jotka jo vuodesta 2001 lähtien ovat suunnitelleet Syyrian uusjakoa. (Thierry Meissan Voltairenet.org)

Syyria on sekulaarinen liittoutumaton maa. Henkilökortissa ei lue mitä uskontoa henkilö tunnustaa. Syyrialaiset ovat hyvin koulutettuja ja maassa on ilmainen terveydenhuolto ja koulutus. Helsingin Sanomat ei ole kertonut lukijoilleen, että Syyria oli sodan alkamiseen saakka vuoteen 2011 mennessä ottanut vastaan eniten pakolaisia ja tarjonnut heille samat oikeudet kuin omille kansalaisilleen. Yhdysvaltojen vakavia sotarikoksia sisältänyt sota Irakissa oli ajanut 1,5 miljoonaa irakilaista pakolaisiksi Syyriaan. Samoin 0,5 miljoonaa palestiinalaista oli saanut turvapaikan maassa.

Pari vuotta maassa vallinnut kuivuus oli ajanut asukkaita maalta kaupunkeihin. Uudet olosuhteet ja köyhyys loivat tyytymättömyyttä, joka alkoi purkautua hallitukseen. Tätä tyytymättömyyttä tuki lännen ja Israelin halu hajottaa maa ja vaihtaa hallitus. Syyria oli ja on edelleen virallisesti sodassa Israelin kanssa Israelin miehittäessä Syyrian Golania. Konfliktin alusta lähtien Yhdysvallat ja muut länsimaat ovat aseistaneet ja kouluttaneet hallituksen vaihdokseen tähtääviä ryhmiä kuten Free Syrian Armya, joka enenevästi muistuttaa muita terroristijärjestöjä.

Syyrian hallitus on kutsunut tuekseen Venäjän, jonka pyrkimyksiä rauhaan ja sovintoon Syyriassa Helsingin Sanomat on jättänyt raportoimatta. Jos Helsingin Sanomat olisi raportoinut laajoista rauhaan pyrkivistä yhteistyökokouksista Astanassa ja Sotshissa, lukijat pystyisivät suhteuttamaan tapahtumia kokonaisuuteen.

Lukuisat alueelliset tulitauot, aseiden luovutukset, armahdukset aseiden luovutuksen jälkeen ja jälleenrakunneksen alkaminen tietyillä alueilla on antanut näköalaa tulevaisuuteen. Helsingin Sanomien propagandan alkulähteet eivät halua rauhanprosessia vaan haluavat ainakin vaikeuttaa sitä, elleivät saa aikaan hallituksenvaihdosta.

Syyrian tilanne on monien alueellisten konfliktien tilkkutäkki. Helsingin Sanomien erityisen vihanpurkauksen kohteena ovat Damaskoksen läheiset alueet, jotka pitäisi ilmeisesti jättää terroristien haltuun. Niistä ammuttujen ohjusiskujen seurauksena 10.000 henkilöä on kuollut Damaskoksesa. Itä-Goutan lisäksi Yarmoukin alue on tärkeä.

Yarmouk on suurin palestiinalaisten pakolaisten asuttama alue. Palestiinalaiset jakautuivat hallituksen kannattajiin ja vastustajiin. Koko sodan ajan kaupunginosa on ollut eri ryhmien taistelujen ja valloitusten kohteena. Tavalliset siviilit ovat olleet uhreja ruoan ja puhtaan juomaveden puutteen seurauksena. Hallituksen vastustajat ovat vuosien aikana liittoutuneet yhä jyrkempien terroristiryhmien kanssa ISIS in tunkeutuessa kaupunginosaan. ISIS valtasi muun muassa alueen sairaalan, mikä tekee tyhjäksi HeSa:n pääkirjoituksen väitteen sairaalan pommituksen muodostumisesta yksiselitteisesti sotarikokseksi. Nykyisen tiedonvälityksen aikana tieto siitä, mikä katu ja mikä rakennus on minkin ryhmän hallussa, on helposti saatavilla.

Muistan Libanonin sodan aikana 1980-luvulla Afganistanissa tapaamani libanonilaisen henkilön kuvauksen siitä, kuinka hän yöaikaan toimi talojen katoilla eri ryhmien välisenä neuvottelijana taistelujen keskellä.

Itä-Goutassa suoritetut kaasuisku-provokaatiot ovat olleet lännen propagandan käyttövoimana. Yhdysvaltalaisen MIT-yliopiston tutkimusten pohjalta oli mahdotonta, että iskut olisivat olleet Syyrian hallituksen tekemiä. Tutkimukset kestivät lähes 2 vuotta. Koko sen ajan propagandaa Syyrian hallitusta vastaan kiihdytettiin. Jo Bosnian sodassa terroristit oppivat, että provokaatiota täytyy seurata niin massiivinen propaganda, että lännen vastaisku saadaan aikaan mieluummin tuntien sisällä, ennen kuin mitään tutkimuksia ehditään suorittaa totuuden paljastamiseksi.

Tämä resepti toimi kun presidentti Trump, tai hänen tyttärensä, saatiin tunnereaktion valtaan kaasu-provokaation seurauksena, jota ei saanut tutkia. Ohjukset laukaistiin Syyriaan pelkän terroristien ilmoituksen perusteella. Syyria-asioissa kompromentoitunut YK toimi terroristeja tukevien USA:n ja EU-maiden toiveiden mukaan tuomiten kaasuiskun Syyrian hallituksen tekemäksi ilman tutkimuksia.

Propaganda on saanut aikaan hirveyksiä maailmanhistoriassa.Hitlerin propaganda eskaloitui vähitellen.Se kietoi kansan mielen valtaansa, niin, että saksalaiset saatiin hyväksymään juutalaisten, serbien, kommunistien ja mustalaisten vaino perusteltuna itsestäänselvyytenä. Nykyisin mainostoimistot levittävät propagandaa maksajien laskuun. Bosnian sodan ja laajemmin Jugoslavian hajottamisen propagandaa toteutti albaanidiasporan ja kroaattien laskuun yhdysvaltalainen Ruder-Finn mainostoimisto. Russofobista ja Putin-vastaista propagandaa vuorostaan levitti Hill&Knowlton. Viimeksi mainittu markkinointiyhtiö osoitti propagandan kehitystä uudelle tasolle kun sen johtaja oli Ukraina-propagandan yhteydessä myös asianosainen. Markkinointitoimiston varajohtaja oli USA-Ukraina kaupallisen neuvoston jäsen ja siten hyötyi paitsi markkinoinnista, myös itse markkinoitavan toiminnan, Ukrainan siirtymisen USA:n vaikutuspiiriin, hyödyistä.

Jugoslavian hajottamisen taustalla olleet Saksa ja Yhdysvallat toteuttivat joko suoraan tai välillisesti toisen serbien kansanmurhan. Ensimmäinen oli 1941 -45 holokausti, jolloin fasistinen Kroatia (yhdessä natsi-Saksan kanssa toimien) sääti lain serbien ja juutalaisten kansanmurhasta.

Toinen kansanmurha alkoi Saksan masinoimalla Kroatian ennenaikaisella itsenäisyysjulistuksella, mitä seurasi elokuussa 1995 serbien karkotus Kroatiasta yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttaman ja johtaman Kroatian armeijan avulla. 250 000 serbiä ajettiin pommituksin ja tykkitulella ulos Kroatian Krajinasta ja tuhansia tapettiin. Länsi-Slavoniassa 1500 serbiä tapettiin lähellä Jasenovacia. Naisia ja lapsia kuoli 500, YK:n tulitaukorajojen äärellä. Kuvaavaa on, että serbit näkivät kuinka kroaateilla oli samat mustat natsipaidat kuin toisen maailmansodan aikana. Jasenovac oli juuri se keskitys/tuhoamisleiri, jossa Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan tapettiin 700.000 serbiä.

Muistaako länsipropaganda näitä kansanmurhia? Propaganda edellyttää, että sitä toistetaan eri muodoissaan. Jugoslavian hajottamissodista propagandaksi on pyhitetty Srebrenican kansanmurha. Tuo kansanmurha keksittiin peittämään kroaattien ja Yhdysvaltojen suorittamaa serbien todellista kansanmurhaa. Lääketieteellisissä Jugoslaviatribunaalin ruumiinavauksissa on todettu mahdollisia serbien tai heidän palkkasotureidensa tekemiä muslimien teloituksia Srebrenican lähistöllä olleen n.400. Propaganda väittää niitä olleen 8000. "Kansanmurhan" kohteet saivat vapaasti lähteä aseet laskettuaan Srebrenicasta tai jäädä sinne. Lähteville järjestettiin serbien toimesta bussikuljetus ja YK järjesti bensiinit. Tällainen on propagandistinen kansanmurha.

Propagandaa on jatkuvasti vahvistettava erilaisin rituaalein. Srebrenican kohdalla milloin EU-parlamentin, milloin Serbian parlamentin on päätettävä laista, joka kriminalisoi "Srebrenican kansanmurhan" kieltämisen.Totuuden puhuminen on kriminalisoitu. Serbia ei voi lähentyä EU-jäsenyyttä tai käydä kauppaa tai toimia haluamallaan tavalla jos se haluaa, että kansalaiset voivat puhua totta.

Kansalaisten pakottaminen omaksumaan propagandan mukainen tieto on henkistä terroria. Herkimmille totuuden vastainen propaganda aiheuttaa mielen hajoamisen.

Olen kuvannut teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja tarkasti, mitä Srebrenicassa tapahtui. Racak-kylän provokaatio on samaa länsipropagandan aineistoa, jonka traagisena, mutta tarkoitettuna seurauksena olivat Jugoslavian pommitukset.

Mukautuminen läntisen propagandan levittäjäksi on ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää. Näimme hiljattain erinomaisen psykologisen elokuvan Talvivaara-sagasta. Siinä aluehallintoviraston tunteva jäsen hetkeksi arveli kykenevänsä sopeutumaan korruption ja valheiden läpitunkemaan prosessiin taloudellisen riippuvuutensa johdosta. Henkinen kantti kuitenkin riitti irroittautumaan ja valitsemaan totuuden sekä oman mielentasapainon säilyttämisen vieraantumisen sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, Syyria, sotarikokset, lännen propaganda, Hitlerin propaganda

Hybridikeskus rohkaissut Yle:n siirtymään puhtaaseen sotapropagandaan

Perjantai 14.4.2017 klo 11.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA:n ja NATO:n hybridikeskuksen perustaminen Suomeen näyttää rohkaisseen Yleä siirtymään alkeellisestikin totuuteen pohjaavasta tiedonvälityksestä paljaaseen sotapropagandaan.

"Damaskoksen despootti"- ohjelma piirsi Syyrian presidentti Bashar al Assadista ja hänen johtamastaan Syyriasta kuvan, joka muistutti Linnanmäen huvipuistossa aikanaan nähtyjen väärentävien peilien muodostamia kuvia. Esitys oli traagisuudessaankin huvittava. Vääristelyt ja puolitotuudet korvasivat tapahtumien todelliset kulut.

"Dokumentti" alkaa dramaattisesti Libanonin pääministerin Haririn murhasta autopommilla. Syyrian taakseen jättänyt aiempi syyrialainen vaikuttaja kertoo kuinka Assad oli pari päivää aikaisemmin sanonut, että Hariri ei ole Syyrian ystävä. Tämä lause jää leijumaan ikäänkuin todisteena sille, että Assad oli teon takana.

Historiasta muistamme, että välittömästi murhan jälkeen Ranska alkoi syyttää siitä Assadia. Suurvaltapoliittisiin toimiin ryhdyttiin heti ilman tutkimuksia, kuten aina ennenkin. Jos tutkittaisiin, asiat muuttuisivat liian monimutkaisiksi. 

Perusteellisissa tutkimuksissa ei löydetty mitään näyttöä al Assadin osuudesta murhaan. Sen sijaan vuosia kestäneet tutkimukset johtivat Libanonin sisäpoliittisiin motiiveihin. Silti "dokumentti" jätti Assadin syyllisyyden leijumaan ikäänkuin todisteena seuraaville yhtä toteen näyttämättömille hirmuteoille.

Jutun haastateltavat olivat mielenkiintoisia. Assadin neuvonantaja ja Assad itse saivat avata pienet ikkunat omaan todellisuuteensa. Pääosan saivat Syyrian aseellista oppositiota tukevat Yhdysvallat ja Ranska, entinen siirtomaaherra. Filmissä esiintyvät entiset syyrialaiset poliitikot, jotka kaikki asuvat ulkomailla.

Turkkilaiset kansanedustajat ovat todistaneet kuinka Turkki on ostanut ISIS:in Syyriasta varastamaa oljyä. Ilmakuvissa on nähty tankkiautojen vievän sitä Turkin rajan yli. Nyt nähty juttu kertoo kuitenkin Syyrian hallinnon jollakin merkillisellä keikauksella olevankin ISIS:in öljykauppojen hyötyjä ja ISIS:in tukija.

Senaattori Mc Cain on nähty neuvottelemassa ISIS:in edustajien kanssa Syyriassa. Obaman hallinto rahoitti julkisesti ja salaisesti useita aseellisia kapinallisryhmiä. Trumpin hallinto vuorostaan lopetti näiden rahoittamisen. Viime viikolla nähtiin FSA:n al Nusra-terrorijärjestöön liittyvän kapinallisryhmän edustajan puhe videolta, jossa hän uhkasi länsimaita elleivät nämä jatkaisi heidän rahoittamistaan ja aseistamistaan. Hän pyrki kiristämään USA:ta sillä, että hän paljastaisi kuka kemiallisten aseiden iskujen takana todellisuudessa on.

Damaskoksen Goutan alueella suoritettu kaasuisku esitettiin Damaskoksen despootti "dokumentissa" Syyrian hallituksen tekemänä. Tosiasiat puhuvat muuta. Heti iskun jälkeen v. 2013 asiaa tutkimaan lähetetty YK:n ryöryhmä tunnetun diplomaatin Carla del Ponten johdolla piti heti tuoreeltaan iskun todennäköisimpänä suorittajana kapinallisia. Luultavasti presidentti Obama tiesi asian oikean laidan ja esti ohjushyökkäyksen vaikka "dokumentissakin" nähdään kuinka Ranskan ulkoministeri Fabius on täpinöissään päästäkseen käyttämään siirtomaajohtajan valtaansa Syyria vastaan. Obama aiheutti pettymyksen. Myöhemmin MIT Massachusets Institute of Technology on myös todistanut, että Syyrian hallitus ei ollut teknisesti voinut olla iskun suorittaja.

Assad "dokumentti" on dokumentti häikäilemättömästä valehtelusta. Se jatkaa Goutaan liittyvää valhetta, koska se hyödyttää Yhdysvaltoja, Ranskaa ja NATO:a.

Venäjän aloitteesta asiassa päädyttiin rakentavaan päätökseen - Syyrian kemialliset aseet vietiin varmuuden vuoksi pois maasta tuhottaviksi.

Yle:n "dokumentti" jatkaa kuin mitään tutkimuksia ei olisi tehtykään. Propagandistinen syyllinen kaasuiskuihin on Syyrian hallitus. Dokumentti esittelee kaasuiskussa kuolleiden ruumiita tunteisiin vetoavasti osoituksena Assadin hirmuhallinnosta.

Samanlaisia kuvia viikko sitten esitteli USA:n YK-edustaja Nikki Haley osoittaakseen mihin kaikkeen Trumpin eläimeksi luonnehtima Assad on valmis. Viimeinen kaasuisku oli yhtä todennäköisesti kapinallisten tekemä kuin edellisetkin. Suomen presidentti oli kuitenkin valmis jo seuraavana päivänä osoittamaan syyttävän sormensa kohti Assadia. Miksi? Siksikö, että syyttävä sormi siinä tapauksessa osoittaisi myös Venäjään Syyrian valtion suojelijaan?

"Dokumentti" unohti kertoa minkälainen maa Syyria on. Keskustelin Syyrian ulkomisterin  kanssa vuonna 1985. Hänen maailmanpolitiikan tilan kuvauksestaan kävi ilmeiseksi, että Syyria ei kannata imperialismia, eli suurvaltojen yksinvaltaa. Sehän tietenkin on USA:n ja liittolaisten mielestä sietämätöntä. Syyria on liittoutumaton ja kannattaa kansalaisten mahdollisiman tasaveroisia oikeuksia.Syyria on sekulaarinen eikä korosta minkään uskonnollisen suuntauksen valtaa. Henkilötodistuksessa ei ole merkintää uskontokunnasta. Valtio takaa terveydenhuollon ja koulutuksen kaikille, myös pakolaisille. Tästä taloudellisesta vastuusta huolimatta suurvallat ovat arroganssissaan asettaneet Syyrialle talouspakotteet "sodan vuoksi".

Israel miehittää edelleen Syyrialle kuuluvia Golanin kukkuloita ja makeanveden lähteitä. Israel uhkaa läsnäolollaan Syyriaa ja suorittaa ohjusiskuja tuon tuosta, ilman että kansainvälinen yhteisö piittaisi näistä kansainvälisen oikeuden loukkauksista.

Yhdysvaltojen ja NATO:n barbaarisen Irakin sodan yhteydessä Syyria joutui tarjoamaan turvan 1,5 miljoonalle pakolaiselle sen lisäksi, että maa oli tarjonnut turvapaikan jo 0,5 miljoonalle palestiinalaiselle. Syyria ei saanut mitään ulkopuolista taloudellista apua tuohon taakkaansa.

Irakin sodan velloessa Bushin ulkoministeri Condoleezza Rice kirjoitti 2008 New York Timesissa kuinka Syyriaan on saatava hallituksen vaihdos. Tutkiessani Jugoslavian hajottamiseen liittyviä USA:n lakeja, saatoin todeta Syyrian esiintyneen hajotuksen kohteena jo 1980-luvulla.

Assad-"dokumentti" unohtaa Syyrian hallituksen ja Venäjän roolin sodan lopettamisessa. Syyrian hallituksessa on sovittelusta vastaava ministeri. Hänen tehtävänään on johtaa toimia, joilla kapinalliset voivat aseista luovuttuaan saada armahduksen ja integroitua jälleen normaaliin yhteiskuntaan. Monin paikallisin tulitaukosopimuksin ja neuvotteluin halltus on pyrkinyt vähä vähältä lisäämään tätä toimintaa.

Tämän myönteisen prosessin ollessa täydessä vauhdissa kaasuisku ja USA:n ohjusisku keskeyttivät sen. Tuntui kuin hallituksen vaihdokseen alunperin pyrkineet USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia olisivat pettyneet siihen, että Syyrian hallitus Venäjän tuella olisi luomassa edellytyksen rauhanprosessiin ja siihen, että asukkaat voisivat vähitellen palata vapautetuille alueille ja koteihinsa. Siten aseellisen hallituksen vaihdoksen kannattajilla oli motiivi tuohon iskuun, hallituksella ei.

Yle:lle moisen "dokumentin" esittäminen on mahdollista vain nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä. Sotapropaganda korvaa totuuden. Suomen presidentti hyväksyy NATO:n ja USA:n lisääntyvän läsnäolon Suomessa niin sotaharjoituksina ilmassa kuin valtamediassa. Sini- punahallituksen trollijahtiin valmistanut koulutus Harvardissa Yhdysvalloissa on tehnyt propagandasta hyväksyttävän ja itse asiassa ainoan vaihtoehdon toimittajille.

Sotapropagandalla sotilaallisella toiminnalla vahvistettuna on meillä jo satavuotiset perinteet. Kun Suomen ensimmäinen itsenäisyysjulistus kesällä 1917 tuhottiin ja eduskunta hajotettiin, Venäjän porvarillinen hallitus lisäsi armeijan läsnäoloa Helsingissä. Kesällä 1918 Saksan armeija vuorostaan takasi sen, että työläiset pysyivät keskitysleireissään valkoisten juhliessa "demokratian" voittoa. Talvisodan alla toisinajattelijat olivat vankilassa Mannerheimin määräyksestä ja sotapropagandaa varten oli jokaiseen kylään ja torppaan saakka ulottuva vakoilu/ mielipiteenhallintaorganisaatio. Hitler oli luvannut, että Saksa ei hyökkää Ruotsin selkään, jos se auttaa Suomea tulevassa talvisodassa. Venäjän porvarillinen armeija, Saksan armeija ja nyt Yhdysvallat NATO-liittolaisineen ja hybridiuhkatoimistoineen takaavat sen, että suomalaiset saavat valtamediasta vain pääoman vallalle suotuisaa tietoa. 

Sadassa vuodessa ei mikään ole muuttunut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hybridikeskus, Yle:n sotapropaganda, Syyria, USA, Ranska, Bashar al Assad

Syyrian sota - Jugoslavian hajotuksen kopio

Perjantai 7.4.2017 klo 10.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Syyrian "kaasuisku"-provokaatio on kopio muista jihadistien ja terroristien suorittamista provokaatioista, jotka ovat palvelleet USA:n ja entisten siirtomaavaltioiden vaikutusvallan laajentamisen etuja. Suomi on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vapautunut osallistumaan näihin valloitusretkiin oppipoikana.

Suurvallat, Suomen kohdalla erityisesti Saksa palkitsevat kuuliaista oppilasta taloudellisesti ja sotavoimalla. Eilisessä puheenjohtajien vaalikeskustelussa pääministeri Sipilä kehui sijoituksia nyt tulevan. Onhan SOS-hallitus myymässä Suomea polkuhintaan vastapalvelukseksi globaalin pääoman vallan suosiosta.

Ylikansallisen pääoman hallussa oleva läntinen valtamedia kauhisteli Syyrian sodan keskivaiheilla jihdistien suorittamia kaulojen katkaisuja, mikä ei estänyt USA:ta liittolaisineen rahoittamasta ja aseistamasta näitä. Se ei myöskään Bosnian sodan aikana paheksunut Afganistanista ja Lähi-Idästä tuotettujen taistelijoiden suorittamia kaulojen katkaisuja, koska teloitetut olivat serbejä, joille valtio ja perustuslaki olivat puolustamisen arvoisia.

Bosnian presidentti Izetbegovic oli julistanut perustavansa islamilaisen kalifaatin Balkanille. Hänen laatimaansa Islamilaista julistusta oli levitetty vuodesta 1970. Jugoslavian oikeusjärjestelmä piti hänen toimintaansa valtiopetoksena ja tuomitsi hänet vankilaan. Tämä ei estänyt USA:n presidentti Clintonia liittoutumasta hänen kanssaan 20v myöhemmin, jolloin Izetbegovic oli lännen avustuksella valittu presidentiksi vaikka ei vaaleja voittanutkaan.

Bosnian sodassa Yhdysvallat toimi Izetbegovicin ilmavoimina. Hedelmätori- ja leipäjono räjäytykset toimivat provokaationa, joissa syyttävä sormi osoitettiin serbeihin ja vain tunteja Izetbegovicin joukkojen suorittaman provokaation jälkeen NATO-sai käskyn pommittaa uraanipommeilla Bosnian serbejä.

Kosovon sodan kohdalla 1999 Racakin kylän taistelu kuvattiin teloituksena ja teurastuksena kuten nyt Syyrian "kaasuiskut", jotka molemmat, sekä Goutan että nyt Idlibin maakunnassa tapahtuneet provokaatiot toimivat yllykkeenä NATO-maiden pommituksille. Asioista perillä olevat tietävät, että Jugoslavian hajotus suunniteltiin 1980-luvulta lähtien USA:n ja Saksan yhteisenä projektina. (Kuvaan asian kirjassani Lahtari, Punikki ja Teurastaja, marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä)Samoin Syyrian hajotusta on valmisteltu vuodesta 2001 lähtien myös Yhdysvaltojen ja Saksan projektina. Toki Lähi-Idän entiset siirtomaavallat Iso-Britannia ja Ranska tukevat hanketta.

Suomalaisuus muuttuu yhä vastenmielisemmäksi, mitä paremmin tutustuu Suomen julkisuuteen nostettujen kansainvälisten toimijoiden Martti Ahtisaaren, Elisabeth Rehnin, Helena Rannan ja Pekka Haaviston käyttäytymiseen USA:n ja Saksan palvelijoina.

Suomen ulkoministeriö ja valtamedia ovat systemaattisesti asettuneet Syyrian hajottamaan pyrkivien USA:n ja NATO-maiden jihadistipalkkasotureiden puolelle. USA:n johtavat turvallisuusasiantuntijat ovat todistaneet senaatille, että Syyriassa heidän palkkasotureissaan on vain yhden käden sormilla laskettava määrä maltillisia henkilöitä.

Suomen valtamedia on nostanut ainoaksi tietolähteekseen al qaidaan liitetyn yhden miehen tietotoimiston Syrian observatory for human rights. Koko länsimedia, joka edustaa presidentti Obaman ja NATO:n tavoitteita Syyriassa käyttää samaa lähdettä, minkä vuoksi Suomen media voi viitata läntisiin lähteisiin halutessaan harhauttaa suomalaisia. Kuinka kauan suomalainen lelukuljettaja Adham saikaan esitellä käsityksiään suomalaisessa julkisudessa ex ulkomisteri Tuomiojan rinnalla.

Olin läsnä ensimmäisessä laajassa Suomen YK-liiton järjestämässä Syyria-seminaarissa, jossa puhuivat ulkoministerimme lisäksi Free Syrian Armyn (joka liitettään al-qaidaan) edustaja. Ketään ei vaivannut se, että paikalla ei ollut Syyrian hallituksen edustajaa. Siis YK-liiton tilaisuus ja näin vino. Suomen media ei ole tähän päivään mennessä kuvannut minkälainen valtio Syyria on. Minkälaista tuholaistoimintaa USA liittolaisineen on sen varalle suunnitellut.

Olen kuvannut tammikuun 2016 blogissani Thierry Meyssaniin viitaten saksalaisen Volker Perthesin ja yhdysvaltaltojen Libanonin suurlähettilään suunnitelman Syyrian jaosta. Samat henkilöt ovat esitelleet hankettaan Bilderberg -ryhmän kokouksessa. Prosessissa Saksa on vähätellyt muslimiveljeskunnan militanttisuutta aivan kuten presidentti Clinton vähätteli Izetbegovicin jihadismia.

Toisin sanoen kauloja voi katkoa, kaasuiskuja ja joukkosurmia voi tehdä, kunhan media saa ne osoitettua hallitusten (Jugoslavian, Syyrian) tekemiksi, jotta suurvallat pääsevät taloudellisiin ja valtapoliittisiin tavoitteisiinsa.

Sotatoimien laannuttuakin on osoittautunut tärkeäksi, että propagandaa jatketaan hellittämättä, sillä globaalin vallan haltuunotto on vielä kesken. Jugoslavian kohdalla laillisuuden puolustaja serbit on asetettu syytteeseen NATO.maiden tuomioistuimessa. Sama hanke on tekeillä "Assadin sotarikosten" tuomitsemiseksi. Suomalainen Elisabeth Rehn on kunnostautunut serbien "hirmutekojen" maineen ylläpitäjänä sen sijaan, että hän kertoisi objektiivisen totuuden. Jokainen halukas voi katsoa dokumenttifilmin "Weight of Chains" tai Sarajevo Ricochet, jossa tapahtumien kulku ja poliittiset taustat paljastuvat. Ne katsottuaan voi verrata Elisabeth Rehnin tarinoita dokumentteihin.

Syyrian sodan NATO-propaganda on voimissaan. Al-Qaidan länsirahoitteinen Valkokypärät on saanut oman propagandaelokuvansa, joka voitti Hollywoodin Obama-huumassa Oscarin. Obaman USA on kansainvälisten lakien vastaisesti liittolaisineen tunkeutunut Syyrian valtion alueelle kuten Turkkikin. Mitä talouspakotteita YK on asettanut näille valtioille? Mitä kaupan rajoitteita näille valtioille vaaditaan. USA:n lentokoneet tappoivat 62 Syyrian armeijan sotilasta yhdellä iskulla. Verratkaa tätä verettömään Krimin siirtymiseen autonomisesta Ukrainan alueesta äänestyksellä Venäjään.

Suomi on mukana tässä kansainvälisessä tragediassa oppipojan roolissa. Militarismi on korvannut rauhan ja ystävyyden. Aseellinen "kumppanuus" on nykyajan ystävyyttä. Luotettavuus on osoitettava niin hallituksessa, eduskunnassa kuin mediassa. Kiltisti kerjäävälle koiralle heitetään luu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaasuprovokaatiot, Ahtisaari, Tuomioja, Elisabeth Rehn, Syyrian sota, jihadismi, Jugoslavian hajotus, Suomi jihadistien tukijana

Liettua, fasismi ja NATO

Tiistai 18.10.2016 klo 13.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olin juuri antamassa Helsingin Sanomille pienen plussan sen paljastaessa 17.10. suomalais-syyrialaiseen Rami Adhamiin liittyvän farssin. Helsingin Sanomat ja erityisesti Yle ovat viime vuoden käyttäneet lähes ainoana "Syyria-asiantuntijanaan" kyseistä henkilöä. Tämän terroristikytkennät ja rasistiset kannanotot eivät ole estäneet hänen tuloaan valtamedian ja ulkopoliittisten vaikuttajienkin hyväksymäksi ekspertiksi. Hänen todellisuutta vääristävä informaationsa on lumonnut niin demarit kuin kirkonkin. Hänen informaationsa perusteella Suomen kirkot soittavat kellojaan "Venäjän pommitusten uhreille" tukien näin hänen sosialidemokraattina antamaansa ja Demokraatti-lehden näyttävästi julkaisemaa Venäjä-vastaista kannanottoaan. Ruotsalaisia, brittiläisiä ja yhdysvaltalaisia kirkkoja on saatu liittymään tähän russofoobiseen aktiin. 

Tänään HeSa oli palannut USA:n osoittamaan ruotuun. Jo etusivulla "Liettua varoittaa Venäjästä". Toimittajalla ei ole ollut aikaa selvittää mikä Liettua oikein on suhteessa Venäjään. 

Toisen maailmansodan aikana Liettua toteutti juutalaisten ja kommunistien joukkoteloituksia yhtä antaumuksellisesti kuin Eesti. Se ei kuitenkaan Eestin tavoin pystynyt julistamaan maataan juutalaisista vapaaksi - ihan jokaista ei ehditty tappaa. Natsi-Saksamielisyys oli vielä voimakkaampaa kuin Suomessa. Saksa oli liittolainen. Natsi-Saksa ja natsi-Kroatia toteuttivat juutalaisten ja serbien kansanmurhan pyrkien näiden totaaliseen tuhoamiseen.

Natsismin nostaessa nyt jälleen päätään Euroopassa Liettua on kiiruhtanut apuun. !990- luvun Kroatian rasistinen perustuslaki ja natsien paluu diasporasta olivat alkusoittoa. EU, Saksan johdolla, otti syleilyynsä niin jihadistit kuin natsi-diasporan pyrkien niiden avulla destabiloimaan monikulttuurisia valtioita. Ensin oli vuorossa Jugoslavia, sitten Ukraina ja vähitellen Balkanin jäännösvaltioiden silpominen jihadistisen kalifaatin syntymisen edellytysten luomiseksi.

Helsingin Sanomat tai Yle eivät ole vielä paljastaneet Suomen kansalle kuinka Yhdysvallat toimi Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen kapellimestarina. Liettua on ollut avainasemassa Puolan rinnalla aseiden toimittamisessa Ukrainaan. Yhdysvaltojen muodostaessa Ukrainan vallankaappaushallitusta se valitsi Jatsenjukin pääministerikseen. Yhdysvaltojen kansalainen tuli valtiovarainministeriksi, liettualainen talousministeriksi ja georgialainen terveysministeriksi. Varapresidentti Biden on ohjeistanut läsnäollen parlamenttia ja puhunut Ukrainan pääministerin kanssa kertomansa mukaan 1000 tuntia - kuulemma enemän kuin vaimonsa kanssa.

Yhdysvaltojen kongressi julisti sodan Venäjälle helmikuussa 2015 ilmoittaen, että presidentin ei sotaan ryhtyessään tarvitse enää pyytää kongressin suostumusta. Kongressi päätti rahoittaa Ukrainan neo-natsi Azovin pataljoonaa. Liettualaisia NATO-joukkoja on Ukrainassa. Toisin sanoen näyttää siltä, että Liettualla on edelleen vetoa natsismiin.

Saksalaisten NATO-joukkojen tehtävänä on läsnäolollaan Liettuassa taata Yhdysvaltojen sotilaallinen valta ja liettualaisten "turvallisuus" Venäjää vastaan.

Afganistanilainen entinen naiskansanedustaja Malalai Joya totesi puhuessaan yhdysvaltalaisella Democracy now- TV-kanavalla, että iperialismi ja jihadismi ovat käsi kädessä. Hän kuvaa Yhdysvaltojen militarismia ja USA:n historian pisintä sotaa, jota käydään Afganistanissa, imperialistisena sotana kohti USA:n globaalia yksinvaltaa.

Euroopan tilannetta katsoessa USA tarvitsee rinnalleen toisen maailmansodan tapaan natsit, mutta myös jihadistit. Ukrainan vallankaappaushallitus julisti sodan itä-ukrainalaisille, jotka mielenosoituksin vaativat itselleen samoja oikeuksia äidinkieleen, uskontoon tai aakkosten kirjoitustapaan katsomatta kuin länsi-ukrainalaisilla. Suomen median propagandasta poiketen Venäjä ei aloittanut sotaa missään osassa Ukrainaa vaan Ukrainan laiton hallitus teki sen. Kun neo-natsi-mielenosoittajat polttivat Odessassa ammattiyhdistysten taloon elävältä kymmeniä kaupunginvaltuutettuja ja laillisen hallituksen kannattajia, krimiläisillä oli syytä pelätä natsien aiheuttavan hengenvaaraa myös Krimin asukkaille. Halu liittyä Venäjään oli lähes yksimielinen.

Oli syytä pelätä, että toisen maailmansodan tapaan jihadistit ja natsit liittoutuisivat demokratiaa vastaan. Krimillä on maltillisia muslimeja, mutta Tsetsenian kauhujen muisto saattoi luoda ennakko-odotuksen ja varautumisen jihadismia vastaan myös Krimillä. Bosnian sota, jossa USA rahoitti jihadisteja, Tsetsenian sodat, joissa USA rahoitti terroristeja antoivat odottaa myös Ukrainassa demokratian vastaisten voimien vahvistumista USA:n suojeluksessa. Sähkölinjojen katkaisu tataariterroristien toimesta toimi hälytyskellona.

Suomen ulkopoliittinen johto on ummistanut silmänsä vaaralta, jonka USA:n läntiseen propagandaan ja sotapolitiikkaan mukaan meneminen aiheuttaa. Yhdysvaltalainen kenraali Wesley Clark on kertonut saaneensa käsiinsä Pentagonin suunnitelman eri Lähi-Idän maiden haltuunotosta. CIA:n entinen agentti Robert Baer on kirjoittanut useita kirjoja siitä kuinka USA on käyttänyt kymmeniä miljoonia dollareita destabiloidakseen etukäteen niitä valtioita, jotka se aikoo ottaa haltuunsa.

Viime vuosikymmenten verenvuodatus Lähi-Idässä ja Balkanilla ja nyt myös Ukrainassa on ollut huolellisesti ja kyynisesti etukäteen suunniteltua USA:n toimintaa. Euroopan Unioni on ollut täysin riippuvainen Yhdysvalloista toimien sen apurina. Suomen media on palvellut lähes täysin Yhdysvaltojen propagandaa. Robert Baerin kuvatessa kirjoissaan sitä, kuinka hän esimerkiksi v. 1991 Sarajevossa uskotteli muslimeille, että serbeillä oli vaarallisia muslimivastaisia hankkeita, joita todellisuudessa ei ollut, hän pystyi rahalla vaikuttamaan nationalismin voimistumiseen. Hän mainitsee nimeltä rahoittamiaan poliittisia johtajia, joista myöhemmin tuli uusien valtioiden presidenttejä.

Tuskin CIA ja monet USA:n rahoittamat hyväntekeväisyys- ja "ihmisoikeusjärjestöt" ovat lopettaneet Baerin kuvaamaa vaikuttamista. Miksi Suomi olisi sen toiminnan ulkopuolella? On mielenkiintoista nähdä miten tulevat CIA:n, NED:in NSA:n kellonsoittajaksi ryhtyvät entiset vakoojat paljastavat suomalaisista poliitikoista ja tiedotusvälineiden edustajista, niin huimaa on viime vuosien Venäjä-vastainen propaganda ollut.

Syyrian tilanteen kuvaamiseen Suomen media ei ole tarvinnut kertaakaan Syyrian hallituksen edustajaa. Suomen media ei ole myöskään Ukrainan tilanteen kuvaamiseen tarvinnut muita kuin joitakin taattuja Suomessa asuvia ukrainalaisia, jotka eivät "tiedä " hallituksen laittomuuksista kuten eläkkeiden ja sosiaalitukien maksujen lopettamisesta, pankkien, koulujen, terveydenhuollon lakkauttamisesta - toisin sanoen Itä-Ukrainan asukkaiden jättämisestä oman onnensa nojaan. He eivät myöskään tiedä miljoonan ukrainalaisen lähdöstä pakolaisina Venäjälle. He eivät tiedä siitä, että vallankaappauksen taustalla olevat USA ja EU eivät välitä rahtuakaan siitä, mitä seurauksia heidän vallankäytöllään on ollut. Sen sijaan USA ja NATO-EU toimittavat aseita, joukkoja ja propagandaa Ukrainan romahtavan talouden sekasortoon.

Myös Irak ja Syyria olivat korkean kulttuurin ja sivistyksen maita ennen Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Tanskan laitonta hyökkäystä Irakiin.Libya oli Afrikan vaurain maa. Afganistanissa oli omanlaisensa kyläneuvosto- ja jirgha-pohjainen kulttuurinsa ennen Yhdysvaltojen laitonta hyökkäystä 2001. Malalai Joya oli sitä mieltä, että Afganistanilaisten tulee itse hoitaa omat asiansa. Jugoslaviassa ilmainen koulutus, terveydenhuolto ja kuukauden palkallinen vuosiloma olivat todellisuutta ennen USA:n suunnitelmallista maan hajottamista ja pyrkimystä ottaa Balkan sotilaallisesti ja taloudellisesti hallintaansa.

Miksi USA:lle ei kukaan ole asettanut talouspakotteita eikä haastanut erikoistribunaaliin ja pannut Bushia, Obamaa, Clintonia, kenraaleita ja muita hirmutöihin vaikuttaneita 30 vuodeksi vankilaan? Miksi nämä henkilöt kulkevat vapaana ja heidän sotiensa kohteena olevia maita puolustaneet kenraalit ja presidentit ovat vankilassa?

On piinaavaa, että kirkoissa soitetaan kelloja väärän todellisuuden vallassa. Venäjä ei ole hyökännyt mihinkään maahan kansainvälisten lakien vastaisesti kuten Yhdysvallat. Venäläinen moraali ei anna periksi terrorismille eikä fasismille. Mihin suomalainen moraali on kadonnut?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HeSa, Syyria, Rami Adham, Liettua, Ukraina, Suomen ulkopolitiikka, USA:n myötäily

Yle:n aivopesu kiihtyy- HeSa säestää

Torstai 13.10.2016 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilen saimme kokea Yle:n russofoobisen informaatiosodan kiihdytysvaihteen. Puolen tunnin aikana iltauutisten ja A-studion yhteydessä saimme kokea 4 russofobista iskua. Mikä muuttaa uutiset aivopesuksi ja informaatiosodaksi? Se, että uutisissa ei puhuta asiasta vaan pyritään aikaansaamaan kauhua ja voimattomuutta, jonka aiheuttajaksi projisioidaan Venäjä.

Kuukausikaupalla Yle on käyttänyt asiantuntijanaan Itä-Alepposta kotoisin olevaa miestä, joka kertoo vievänsä "leluja" Itä-Aleppoon. Kuka maksaa hänen kymmenet matkansa? Kuinka hän perustelee sitä, että lapset tarvitsevat juuri nyt ensisijaisesti leluja? Hänen tarinansa ovat aina samoja. Syyrian legitiimi hallitus on paha ja sen avukseen pyytämä Venäjä samoin. Nyt hän on ilmoittanut liittyneensä Suomen sosialidemokraattiseen puolueeseen ja ensi töikseen toimittanut julkisuuteen Venäjä-vastaisen kirjelmänsä " uuden isänmaansa, Suomen kansalaisena".

Saman mallin mukaisesti USA:n ja Saksan aikaansaama Jugoslavia-tribunaali Haagissa käyttää kaikissa oikeudenkäynneissään samaa "tähtitodistajaa", Drazen Erdemovicia, vaikka käsillä olisi tapahtumien todistajina tuhansia muita. Tuon seurauksena on propaganda, jonka avulla koko Euroopan media ja sen avulla suurin osa ihmisistä edelleen uskoo, että tapahtumien kulku Balkanin sodissa oli sellainen kuin USA, sen liittolaiset ja niiden apuna toimintu Ruder-Finn mainostoimisto väittivät.

Balkanin sotien läntisen median aivopesun seurauksena on nyt mahdollista, että USA:n presidenttiehdokas Hillary Clintonin seurassa Valkoiseen taloon on ehdolla sotarikolliseksi luokiteltava Bill Clinton. Presidenttinä Clinton aseisti yhdessä Kroatian lähettiläänsä kanssa neo-natseja ja jihadisteja Kroatiassa ja Bosniassa. Samat jihadistit osallistuivat WTC-tornien tuhoon. Olen kuvannut tapahtumia uunituoreessa kirjassani "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä".

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien päällikkö Atte Jääskeläinen ilmoitti taannoin eduskunnan disinformaatiota koskevassa paneelissa kuinka hän toteuttaa objektiivista tiedonvälitystä. Menetelmänä on se, että Venäjää koskevien uutisten jälkeen hän edellyttää, että uutistenlukija sanoo "Venäjä kiistää". Eilisen, 12.10. 2016 ilta-ajankohtaisohjelmien "rysäyksen" vastapainoksi hän antoi aamu-uutisissa presidentti Putinin itse "kiistää" Venäjän osuutta Syyriassa koskevat uutiset. Toisin sanoen illan kauhu-uutiset kompensoitiin aamu-uutisten katsojille kiistämisellä, mutta ilman, että Putin olisi saanut perustella kiistämisen. Sen hän sai tehdä monilla kansainvälisillä uutiskanavilla.

Yle:llä ei ole ollut tarvetta välittää todellisia uutisia, joita sentään vielä joistakin läntisistäkin uutisvälineistä voi saada. Oikeita uutisia syntyisi siitä, jos Yle kertoisi miksi Venäjä käytti vetoa YK:n turvaneuvostossa. Suomen kansalaisilla on oikeus tietää miksi?

Suomalaisille oli kerrottu, että Ranskan ulkoministeri kävi Moskovassa neuvottelemassa Syyrian tilanteesta Yhdysvaltojen vetäydyttyä Venäjä-yhteistyöstä. Tämä yhteistyö oli katkennut siihen, että Yhdysvallat ei ollut halukas lopettamaan terroristien suojelua ja aseistamista Itä-Aleppossa. Tätä ei suomalaisille kerrottu. Ranskan ulkoministeri ja Venäjän ulkoministeri päätyivät neuvotteluissaan yhteiseen päätöslauselmaehdotukseen Aleppon ongelman ratkaisemiseksi. Ranskan ulkoministeri matkusti sen jälkeen Yhdysvaltoihin, jossa päätoslauselmaehdotus muuttui. Kun se tuli äänestykseen siinä ei ollut jälkeäkään siitä, mitä Venäjän kanssa oli sovittu.

Venäjä ei voinut sallia Itä-Aleppon terroristien suojelua niiden jatkaessaa Länsi-Aleppon miljoonakaupungin tulitusta.

Yle-uutisista ei saa mitään käsitystä Länsi-Aleppon tapahtumista, siitä, että terroristit estävät itä-aleppolaisten pakenemisen Assadin ja Venäjän valmistelemia pakokäytäviä pitkin turvaan kaupungin länsiosaan.

Yle:n vakituinen syyrialainen demareihin liittynyt avustaja ei kerro totuutta, koska hän on osa Yle:n Venäjä-vastaista propagandaa.

Yle:n tehtävänä olisi parlamentaarisesti valvottuna tiedotusvälineenä kertoa totuudenmukaisia uutisia, joiden avulla ymmärrys monimutkaisista syy-seuraussuhteista voisi hahmottua.

Valtioneuvoston valittua russofobisen disinformaatiokoulutuksen Yhdysvalloissa omaksi agendakseen Yle käyttää sitä omaksi hyödykseen ja meidän katsojien tappioksi.

Edellisessä blogissani kuvaamani kokonaisuuden mukaisesti russofobia toteutuu läpäisyperiaatteella. Docventures ohjelman toimittajan kehottaessa katselijoita paljastamaan ja ilmoittamaan trollit, Venäjään myönteisesti tai neutraalisesti suhtautuvat suomalaiset, entinen ulkoministeri istui vieressä kommentoimatta asiaa mitenkään.

Suurimmat kustantamot, Otava ja WSOY toteuttavat samaa periaatetta. Ne katsovat russofobisten kirjojen, erityisesti dekkareiden myyvän hyvin lännessä. Hiukseni nousivat pystyyn lukiessani eduskunnan pöytäkirjoja yllämainittua Lahtari, Punikki,Teurastaja kirjaani varten. Miksi suomalaisille ei ole kerrottu sisällisotaan johtaneita syitä? Miksi Suomen keskitysleireistä ei ole tehty yhtään elokuvaa? Miksi valkoisten julmuudet ja toisen maailmansodan aikuiset rikokset on laajasti julkisuudessa vaiettu? Johtuuko se siitä, että samat vallanpitäjät, jotka olivat syyllisiä, ovat edelleen sukulaistensa ja hengenheimolaistensa kanssa vallassa? He käyttävät tiedon valtaa erityisesti kustantamoissa ja mediassa. Otava omistaa Suomalainen kirjakauppa-ketjun. Se ei pidä myynnissä kiusallisia kirjoja.Kirjastoissa tällaisia teoksia joudutaan jonottamaan, koska kappaleita on niin vähän.

Valtioneuvoston tehtyä russofobisen suuntautumispäätöksen kaupallinen media on innolla mukana. Moni kriittinen historiallinen hanke on riippuvainen valtion tai yksityisen rahoituksesta. Ei ole oletettavissa, että keskitysleirielokuva saisi tukea.

Media arvostelee Puolaa ja Unkaria oikeusvaltioperiaatteen tai lehdistövapauden rikkomuksista. Suomalaisella medialla ei kuitenkaan ole perusteita arvostella näitä maita, koska oma tiedonvälitys on muuttunut aivopesuksi. Suomi on niin pieni kielialue, että ne kansalaiset, jotka käyttävät ainoastaan suomenkieltä, joutuvat täydellisesti aivopesun kohteiksi. Olen huomannut monen pyytävän apua englanninkielisten facebook-postausten sisällön kuvailemiseen, koska asianomaiset eivät hallitse riittävästi englanninkieltä. 

Suomalaisten aivopesu on helppoa. Siinä meillä on 100-vuotinen perinne. Pelolla hallitseminen saattaa tyydyttää vallanpitäjiä mutta minulle psykiatrina se tuntuu vastuuttomalta. Propagandalla on tunnetusti karut seuraukset.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rami Adham, Venäjä, Syyria, Aleppo, Russofobia, disinformaatio,

Laura Saarikoski ja Perjantai, missä todellisuudessa elätte?

Lauantai 21.5.2016 klo 17.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luettuani 20.5. Laura Saarikosken kolumnin HeSa:ssa, jossa hän referoi Robert Kaganin kuvausta fasismin tulosta Trumpin mukana USA:han sekä katsottuani Perjantai-ohjelman TV 1ssä, jossa haastateltiin tsetseeni-terroristien kannattajaa ja Venäjän infosodasta propagoivaa tutkijaa,mietin vakavasti, missä todellisuudessa nämä toimittajat elävät.

Ulkonäöstä päätellen Saarikoski on iältään lasteni ja lastenlasteni väliltä ja Perjantain toimittajat lähempänä lastenlasteni ikiä. Kaikki toimittajat vaikuttavat sympaattisilta ja hyvää tarkoittavilta. Mutta miksi he eivät kerro todellisuudesta mitään.

Robert Kagan ennustaa siis fasismin tulevan USA:han Trumpin mukana. Laura Saarikosken mielestä "ennustus on pelottava koska se on mahdollinen. Tähän asti Yhdysvallat on ollut vastavoima maailman Mussolineille ja Putineille. Entä jos johtava demokratia siirtyy autoritaarisen diktatuurin suuntaan?"

Demokratiako? USA? Presidentti Jimmy Carter kertoi Thom Hartmanin haastattelussa 28.7.2014 kuinka USA on enää oligarkia, jossa rajoittamaton korruptio luo edellytykset ehdokkaaksi pääsemiseen presidentin virkaan. Kuinka valinnan jälkeen lahjoittajat odottavat palkintoja itselleen. Hän viittaa haastattelussa korkeimman oikeuden vuoden 2010 Citizens United päätökseen sekä 2014 Mc Cutcheon päätökseen, joiden läpimenon ratkaisivat 5 republikaani tuomaria. Näiden päätösten seurauksena vaaleissa ehdokkaan on mahdollista saada rajoittamaton määrä salaista rahaa, vaikka ulkomailta, totesi Carter.

Mitä tämä viimeinen Nobel-palkittu presidentti on tehnyt tällä mandaatillaan? Yhdysvaltojen Special Operations Command on laajentunut sitten presidentti Bushin päivien. Nick Tursen mukaan (The Nation Sep. 24,2015)Bushin virkakauden  lopussa nämä sotilasyksiköt toimivat 70 maassa, kun tänä vuonna ne ovat aktiivisia 135 maassa, mikä tarkoittaa 70 prosentissa maailman maista. Nämä 135 maata ovat Obaman aikana joutuneet taloudelliseen ja lojaliteettiriippuvuuteen USA:sta, mitä riippuvuutta Yhdysvallat sumeilematta käyttää.Obaman erinomainen retoriikka peittää hyytävät teot. Eräs karu esimerkki oli Jemeniin tehty lenokki-isku, jossa kokonainen kylä, 35 ihmistä, menehtyi. Jemeniläinen toimittaja kirjoitti siitä lehteen. Obama soitti silloiselle presidentti Salehille ja vaati toimittajan vangitsemista. Näin tapahtui.Obama päättää henkilökohtaisesti lennokki-iskuista. Tehtävää tietokoneruudulla suorittavien miesten mielenterveysongelmat ovat merkittäviä. Oheisuhreja on vuosittain satoja.

Yhdysvallat tukee uskonnollisia fanaatikko-islamisteja Syyriassa ja sabotoi rauhanneuvotteluja yhdessä Saudi-Arabian kanssa. Al-Qaidan liittolaisryhmän edustaja on valittu johtamaan "kapinnallisosapuolta" Geneven neuvotteluissa aivan kuten ennen Jugoslavian pommitusten aloittamista Rambuilletin neuvotteluihin USA oli valinnut albaani-terroristien johtajan edustamaan albaaneja eikä maltillista Rugovaa.USA:lla ei ole mitään demokraattisia (kansainvälisen oikeuden mukaisia) oikeuksia olla läsnä Syyrian maaperällä. Silti Obama on lähettänyt sinne erikoisjoukkojen sotilaita.

Tämä Yhdysvaltojen itselleen ottama rankaisemattomuuden periaate koskee myös USA:n johtamia muita NATO-maita. Maailmaa hallitsee demokratiasta piittaamaton sotilasmahti, jota Laura Saarikoski luonnehtii dmokratiaksi ja vastavoimaksi Putinille.

Erona presidentti Obamaan, Putin on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmia eikä pahentamaan niitä.Ukrainan vallankaappaushallituksen viedessä venäjänkielisiltä ukrainalaisilta tasaveroiset ihmisoikeudet ja uhatessa heitä järjettömällä väkivallalla, josta elävältä polttaminen Odessan ammattiliittojen taloon oli eräs esimerkki, Putin otti Venäjälle vastaan yli miljoona Ukrainan pakolaista ja takasi Krimin asukkaille mahdollisuuden valita elämän, johon ei kuulunut väkivallan uhkaa. Venäjän toimia tulee arvostella lopputuloksen näkökulmasta. Jos Ukrainan nykyhallitus pystyy takaamaan Itä-Ukrainalaisille normaalit ihmisoikeudet ja vapauden valita hallintonsa äänestämällä, myös itä-ukrainalaisten toiveet voivat toteutua.

Yle ei ole kyennyt näyttämään toissavuoden Oscar-ehdokasdokumenttia Dirty Wars (www.Youtube.com/Dirty Wars), joka kuvaa erinomaisesti Yhdysvaltojen salaisia operaatioita.

Perjantai-ohjelman sympaattiset toimittajat haastattelivat tsetseeni-terroristien tukijaa mainitsematta sanallakaan sitä miten tsetseeni-terroristit taistelevat parhaillaankin Syyriassa. Kuinka heidän paluunsa Venäjälle on samanlainen uhka kuin minkä ISIS -terroristien pelätään aiheuttavan EU:lle. Vuosia TV:ssä muualla jatkunut erittäin voimakas USA:sta lähtöisin oleva presidentti Putinin ja Venäjän mustamaalaus on johtanut siihen, että terrorismiin Venäjällä suhtaudutaan lähes vahingoniloisesti - ei ainakaan uhreja kohtaan myötäeläen.

Ukrainan euroviisuakin käsiteltiin Perjantaissa ikäänkuin Venäjä olisi pillastunut vain siitä, että ei voittanut. Tosiasiassa laulun kuvaama tarina antoi Hitlerin SS-joukkoihin kuuluneista tataareista kuvan uhreina kun todellisia uhreja olivat tataarien tappamat muut kansanryhmät.

Laura Saarikosken ja Perjantain toimittajien maailmankuvan historiattomuus muuttuu uhaksi maailmassa, joka on monimutkainen ja julma. Empatia ja inhimillisyys on muuttunut sotajoukkojen määrän laskemiseksi ja hävittäjien laadun vertailuksi.

Loppupäätelmäksi jää, että vika ei ole toimittajissa vaan siinä, että he eivät työpaikkojensa vuoksi voi puhua totta. NATO:n kannattajaksi ilmoittautunut Helsingin Sanomat on johdonmukaisesti sitä mieltä kuin NATO:n ylipäällikkökin on, joten toimittajan liikkumavara on heikko. Sama koskee Yle:ä. Jyrkän oikeistolaisen hallituksen aikana pohdiskelevaa historiatietoista TV-keskusteluareenaa ei yksinkertaisesti ole. Ehkä sisällissodasta lähtien jatkunut sotapropaganda voi kadota porvarillisista tiedotusvälineistämme vain jonkinlaisen "totuuskomission" kaltaisen prosessin kautta. Prsidentti Jimmy Carterin rauhanvälitystyöryhmässä, johon  kuuluu psykoanalyytikkoja ja psykologeja, havaitaan usein kuinka konfliktien juuret saattavat olla satojenkin vuosien historiallisten tapahtumien päässä.

Sain eilen viehättävä runopalautteen, jossa runoilija surumielisesti pohtii mihin kykymme tuntea on kadonnut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perjantai, Yle, Helsingin Sanomat, Laura Saarikoski, USA:n fasismi, tsetseenit ja tataarit, Syyria, Ukraina

Hurskastelua terrorismista

Keskiviikko 23.3.2016 klo 9.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jokaisen terrori-iskun jälkeen läntiseen mediaan vyöryy sama pinnallinen yksilöihin ja suurkaupunkien surkeisiin lähiöihin kiinnittyvä voivottelu. Massiivisella mediavyöryllä peitetään terrorismin todellisiin syihin paneutuva analyysi.

Aseistamalla ja rahoittamalla terroristeja Yhdysvallat lähimpine liittolaisineen on synnyttänyt tuon lohikäärmeen, jolla yhden pään katkaisu synnyttää viisi uutta päätä lisää.

Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen maailmanvalloitus on tarvinnut välineekseen terroristeja. USA alkoi rahoittamalla ja aseistamalla jihadisteja Afganistanissa 1980-luvulla näiden taistellessa Afganistanin hallituksen maahan kutsumia neuvostoliittolaisia joukkoja vastaan. Terrorismin tukeminen oli väline pitkässä sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Yhdysvaltojen suuri ideologinen ja sotilaallinen projekti liittoutumattoman Jugoslavian hajottamiseksi ja tuhoamiseksi tapahtui presidentti Clintonin henkilökohtaisesti rahoittamien, Afganistanista ja Lähi-idästä tuotettujen jihadistiarmeijoiden avulla. Bosniassa Clinton toimi vielä Osama bin Ladenin rinnalla. 

Bosniaan tuotujen jihadistien terrorismia suunnittelevia soluja jäi Bosniaan ja Saksaan. Saksa toimi Yhdysvaltojen rinnalla Jugoslavian hajottamisprosessissa. Kaksoistornien iskuissa oli niin suunnittelijoina kuin lentäjinä useita USA:n rahoittamia, Bosniassa taistelleita jihadisteja. 

Yhdysvaltojen brutaali Irakin sota ja sen kidutusvankiloissa haudutetut vangit voimistivat kalifaattia rakentavien jihadistien motivaatiota taisteluun. Hyökkäys Libyaan voimisti vihaa länttä kohtaan. Yhdysvallat ja jopa eräät EU-maat tukivat Syyrian sodan kapinallisia esimerkiksi Jordanian harjoitusleireillä usean vuoden ajan. USA joutui myöntämään, että maltillisia koulutettuja kapinallisia on alle 10 henkilöä. Aseet ja koulutetut "kapinalliset" ovat siirtyneet parempaa palkkaa maksaviin jihadistiryhmiin, Al-Nusraan ja kymmeniin muihin. 

Länsi on sitkeästi propagandassaan kuvannut järkyttävää tuhoa Syyriassa aiheuttaneet jihadistit milloin "siviileiksi" milloin maltillisiksi. EU tekee yhteistyötä Turkin kanssa, joka tukenut ja huoltanut jihadisteja. Turkki on huolehtinut myös terroristien taloudesta ostamalla Syyriasta varastettua öljyä ja hoitanut haavoittuneita terroristeja samalla kun se on hyökännyt terroristeja vastaan taistelevien kurdien kimppuun niin Syyriassa kuin omassa maassaan.

Turkin NATO-jäsenyys näyttää antavan sille suojan samanlaiseen rankaisemattomuuden todellisuuteen kuin mistä USA nauttii. USA ja Saksa hoitivat Jugoslavian demokratiaa puolustavat johtajat ja upseerit sotarikostuomioistuimeen vaikka heidän omat johtajansa joutaisivat kuulua sinne.

Totuus on valhetta ja valhe totuutta tässä läntisen propagandan kyllästämässä Euroopassa. Terrorismia ratkaistaan tunnekuohun vallassa. Lisää poliiseja, lisää sotilaita ja lisää arkielämän rajoituksia tavallisille kansalaisille. Se on hinta siitä, että Yhdysvaltojen aseteollisuuden valta maailmassa, ahneus, piittaamattomuus demokratiasta ja kyynisyys eivät paljastuisi.

Juurihan presidentti Obama todisti kuinka humanismia ja tasa-arvoa kammottavasta taloussaarrosta huolimatta rakentanut Kuuba loukkaa ihmisoikeuksia. Hänen mukaansa Yhdysvallat sen sijaan on demokratia. Tätä totuutta on jaettu Suomen mediassa. Raoul Castron puhetta ei ole kuultu. Voisiko parempaa osoitusta demokratiastamme löytää.

Olemme Yhdysvaltojen maailmanvallan palvelijoita tukien sen "poikkeuksellisuutta", rankaisemattomuutta ja terrorismin tukemista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkki, Kuuba, terrorismi, USA, Bosnia, Afganistan, Syyria, Irak

Arrogantit Saksa ja USA nyt Syyrian kimpussa

Perjantai 29.1.2016 klo 17.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Uutisissa todettiin YK:n apulaispääsihteeri Jeffrey Feltmanin todenneen, että Syyrian neuvotteluissa osapuolet eivät ole samassa huoneessa.Mieleeni muistuivat Rambuilletin neuvottelut, joissa Jugoslavian hallituksen ja Kosovon albaaniterroristien oli määrä neuvotella, mutta kertaakaan neuvottelijat eivät olleet samassa huoneessa. USA ja Saksa halusivat päästä pommittamaan Jugoslaviaa tavoitteisiinsa pääsemiseksi.

USA painosti albaaneja suostumaan neuvottelun ehtoihin, mistä palkinnoksi Kosovo saisi itsenäisyyden kolmen vuoden kuluessa. Ratkaisumallina oli se, että serbit eivät suostuisi, jolloin pommitukset voisivat alkaa. Viimeisen päivän aamuna pöydille tuotiin Rambuilletin 2. osa, johon kukaan ei ollut ehtinyt tutustua ja joka pidettiin julkisuudelta piilossa. Siinä serbien olisi pitänyt suostua koko Jugoslavian NATO- miehitykseen, sallia NATO:lle kaikki oikeudet, mutta ei mitään vastuuta. Toisin sanoen NATOa ei saisi vastuuseen mistään rikoksista. Selvää oli, että  mikään itsenäinen valtio ei hyväksyisi tuollaista ehdotusta.

Sen jälkeen - ja viitaten suomalaisen Helena Rannan paikkansa pitämättömiin väitteisiin, että Racakissa olisi tapahtunut joukkomurha ja "rikos ihmisyyttä vastaan" - NATO alkoi pommittaa eurooppalaista maata ja sen pääkaupunkia Belgradia, jota fasistit olivat pommittaneet jo II maailmansodan aikana. USA:n ja NATO-Saksan toimet pidäkkeettömässä ahneudessaan, rasismissaan ja siksi että he voivat toimia ilman, että he joutuvat vastuuseen rikoksistaan, muistuttavat fasismia.

Luin eilen Voltairenet.org sivustolta Lähi-idän asiantuntija Thierry Meyssanin laajan artikkelin siitä kuinka Yhdysvallat ja Saksa suunnittelivat Syyrian tuhoamista ja hallituksen vaihdosta jo vuodesta 2001 lähtien. Meyssan kuvaa tarkasti kuinka Libanonin pääministeri Rafic Haririn murha lavastettiin Yhdysvaltojen Beirutin suurlähettilään ja saksalaisen ajatushautomon johtajan Volker Perthesin toimesta Syyrian ja Libanonin presidenttien syyksi.

Vuonna 2008 Yhdysvaltojen silloinen ulkoministeri Condoleezza Rice esitelmöi Bilderberg ryhmän kokouksessa kuinka on syytä kaataa Syyrian hallitus. Hänen rinnallaan olivat Volker Perthes ja Bassama Kodmani, josta myöhemmin tuli Syrian National Councilin perustaja.

Maaliskuussa 2011 Volker Perthes julkaisi yleisökirjoituksen New York Timesissa haukkuen presidentti Assadin puheen Syyrian parlamentissa, jossa puheessa presidentti kritisoi Syyrian hallitusta vastaan toimivaa salaliittoa. Perthesin mukaan "vallankumous" oli meneillään ja Assadin on syytä lähteä. 

Saksa tuki muslimiveljeskuntaa Tunisiassa ja Egyptissä ja koordinoi CIA:n pyynnöstä muslimiveljeskunnan kansainvälistä koordinointia Aix-la Chapellessa. Volker Perthesin vaikutuksesta Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle julisti, että muslimiveljeskunta ei ole islamistinen vaan "islam- vaikutteinen".

Tammikuussa 2012 Jeffrey Feltman, tuolloin USA:n ulkoministeriön Lähi-idän johtaja, pyysi Volker Perthesia johtamaan "päivä tapahtumien jälkeen"- ohjelmaa, jossa suunniteltaisiin Syyrian seuraavaa hallitusta.

"Day after" tai "päivä tapahtumien jälkeen" sai kokoon 45 Syyrian opposition jäsentä. Sitä rahoitti puolustusministeriön alainen US institute of Peace. Se sai aikaan ensimmäisen luonnoksen, jossa edellytettiin Syyrian ehdotonta antautumista (vrt Jugoslavian NATO-miehitys). Tästä tuli Yhdistyneiden kansakuntien pakkomielle sen jälkeen kun Jeffrey Feltman oli valittu YK:n poliittisten asioiden johtajaksi kesäkuussa 2012. 

Perthes- Feltman suunnitelma on Meyssanin mukaan seuraava:

-Syyrian kansan itsenäisyys mitätöidään

-Perustuslaki kumotaan

-Presidentti vapautetaan tehtävistään (mutta varapresidentti hoitaa juoksevat asiat)

-Parlamentti hajotetaan

-Ainakin 120 johtajaa todetaan syyllisiksi ja estetään astumasta mihinkään poliittiseen tehtävään, sen jälkeen syytetään ja tulevat tuomituiksi kansainvälisessä tribunaalissa

-Sotilastiedustelun, poliittisen ja yleisen turvallisuuden järjestelmä puretaan

-"Poliittiset" vangit vapautetaan ja terrorismin vastaiset toimet lopetetaan

-Hezbollah ja Guardians of the Revolution pakotetaan vetäytymään; sitten ja vasta sitten "kansainvälinen yhteisö" ryhtyy taistelemaan terrorismia vastaan.(ylläolevat ovat Jeffrey Feldmanin julkaisemattomia asiakirjoja)

Kylmät väreet tuntuvat väkisinkin selkäpiissä kun ajattelee sitä, että henkilöt, jotka ovat vuodesta 2001 lähtien suunnitelleet Syyrian tuhoamista valtiona, ovat nyt YK:n virkamiehenä ja Saksan ulkoaisainhallinnon ja Bilderberg ryhmän  asiantuntijoina johtamassa Syyrian "rauhanneuvotteluja" kaikkien näiden sotavuosien jälkeen, jotka ovat olleet täynnä provokaatioita, joilla on pyritty mustamaalaamaan Syyrian hallitusta ja nostamaan uskontopohjaista fanatismia edustavia kirjavia ryhmiä.

Jugoslavian hajottamissotien aikana Saksa ja USA ja näiden maiden tavoitteita tukeva media ylläpiti käsitystä, että kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izatbegovic oli maltillinen muslimi ja serbit fasisteihin rinnastettavia rikollisia. Tuolloin USA:n ja Saksan tavoitteena oli tuhota Jugoslavia ja ottaa Balkan sotilaallisesti ja taloudellisesti haltuun. Moni muu valtio on tässä välillä tuhottu, mutta syyrialaisten kulttuurin tuhoaminen ja sekulaarisen valtion muuttaminen uskonnolliseen fundamentalismiin ja vastakkainasetteluun pohjautuvaksi alueeksi, kuolleiden ja pakolaisten virraksi on kammottavaa.

Yhdysvallat on pystynyt muuttamaan YK:n vihaan ja kiristykseen pohjautuvaksi järjestöksi. Rakentamallaan sotilastukikohtien verkostolla Yhdysvallat on luonut lojaliteettien verkoston, joka pohjautuu viholliskuvien rakentamiseen ja vihan ilmapiirin ylläpitämiseen. 

Suomen media käyttää lähteinään Yhdysvaltojen hallituksen lakeijoita Washington Postia ja New York Timesia. Yle käyttää Yhdysvaltojen ex suurlähettilästä ohjelmamannekiinina. Yhdysvaltojen sotilaat esitetään vaarattomina hiihtomäessä kupsahtelevina pullukoina. Viihteellä ja puolitotuuksilla peitetään todellisuus, eli se, mistä viha ja uudenlainen epävarmuus kumpuaa. USA:n miehittämä Saksa ei ole itsenäinen vaan se toimii tai sen on pakko toimia kuten rikollispomo vaatii.

Demokraattien presidenttiehdokas Bernie Sanders sanoi RT:n haastattelussa pari vuotta sitten, että Obama teki suuren virheen heti presidenttikautensa alkaessa. Hänen olisi tullut saattaa edellinen hallitus vastuuseen sotarikoksista. Vain siten Yhdysvallat olisi voitu pelastaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian hajottaminen, USA:n sotarikokset, Saksa, USA, Syyrian neuvottelut, Rambuilletin neuvottelut, rankaisemattomuuden periaate

Median kiihtyvät häränpyllyt

Perjantai 11.12.2015 klo 10.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen median tiedonvälitys Irakin armeijan shiamuslimi- sotilaiden kohtalosta ISIS-taistelijoiden teloituksissa osoittaa sen kumisevan kaksinaismoraalin. Naapurimaassa Syyriassa 100.000 Syyrian armeijan kristittyä, sunni- ja shiamuslimisotilasta on tapettu 70 erilaisen terroristijärjestön/palkkamurhaajan toimesta eikä Suomen medialta ole liiennyt riviäkään tai TV-uutista sekuntiakaan osoittamaan myötäelämistä näitä isänmaansa puolustajia kohtaan.

Mikä on Irakin ja Syyrian ero? Yhdysvallat on NATO-liittolaistensa kanssa tappanut miljoona irakilaista, tuhonnut maan kulttuurin ja infrastruktuurin ja sen jälkeen miehittänyt maan. USA:n pystyttämissä vankiloissa ja kidutuskeskuksissä on synnytetty traumatisoituneita kaikkeen mahdolliseen tuholaistoimintaan kykeneviä terroristijoukkoja.

Tämän uroteon aikana läntinen media Suomen media mukaanluettuna on käyttänyt silmälaseja, joiden avulla toimittajat ovat omaksuneet yhdysvaltalaisten tankkien istuimilla ratsastaen USA:n sotahaukkojen ja heitä tukevan aseteollisuuden todellisuuden. Toimittajat ovat oppineet puolustamaan kerran omaksuttuja käsityksiään päälleen vyöryvää totuuteen perustuvaa käsitystä vastaan. Mitkään tosiasiat eivät pysty muuttamaan kerran omaksuttua doktriinia.

USA näyttää nyt pelkäävän itseensä kohdistuvaa islamilaista terrorismia. Maa on kuitenkin ollut islamilaisen terrorismin keskeisen tukijan Saudi-Arabian lähin liittolainen. Kaksoistornien iskuihin osallistuneet lentäjät olivat saudeja. Silti Yhdysvallat alkoi lähes välittömästi iskujen jälkeen pommittaa laittomasti Afganistania.Jo 1980-luvulla koulutettuja afganistanilaisia ja sauditerroristeja käytettiin hyväksi myös Bosnian NATO-miehityksen aikaansaamiseksi

Syyria on toisenlainen. Entiset siirtomaavallat  Ranska mukaanluettuna ovat tehneet omat suunnitelmansa Syyrian jaosta. Saudi-Arabian, USA:n ja Ranskan tukemat terroristit on valjastettu kaatamaan sekulaarinen hallitus ja luomaan Syyrian alueesta haluamansa vallankäytön mahdollistava vasallimaa. Vielä pari vuotta sitten Ranskan ulkoministeri kehui Syyriaa terrorisoivaa Al Nusra/ Al Qaidaa.

Yhdysvallat ei ole vielä pystynyt miehittämään Syyriaa tukemiensa terroristien avulla. Se edellyttäisi USA:n ja sen tukijoiden maajoukkoja taistelemaan Syyrian armeijaa ja sitä tukevaa Venäjää vastaan. NATO-liittolainen Turkki on osoittanut mihin se on valmis. Turkin valtion mielivaltaa, terroria ja pommituksia Syyriaan paenneet 2 miljoonaa kurdia eivät ole suostuneet muitta mutkitta taistelemaan Syyrian hallitusta vastaan. Kurdipakolaisille on annettu samat kansalaisoikeudet kuin muullekin Syyrian väestölle, Irakin ja Palestiinan pakolaiset mukaan luettuina. Irakin kurdit hyötyvät Yhdysvaltain miehityksestä ja tuesta. Syyrian kurdit ovat kokeneet Turkissa kovia eivätkä ole helposti saatavissa USA:n ja NATO-maiden politiikan tueksi.

Ulkopoliittisen instituutin Teija Tiilikainen ilakoi tämän päivän Helsingin Sanomien haastattelussa Suomen ulkopoliittisen ja puolustuspoliittisen linjauksen muutoksesta ja kutsuu sitä historialliseksi. Siis sitä, että Suomi lähtee tukemaan Ranskaa lisäämällä sotilaita Malissa ja Irakin kurdialueella. Ranskan pyyntö taisi kuitenkin olla Suomen medialle ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijoiden enemmistölle pettymys, sillä niin voimakkaasti nämä tahot ovat liputtaneet NATO:n puolesta.

Ranskan vetoomus on kuitenkin vetoomus perinteisen militarismin ja siirtomaavaltaa muistuttavan vallankäytön puolesta. Pariisin terroritekojen kuten USA:n viimeisimmän terroriteonkin tekijät ovat Ranskan/USA:n kansalaisia. Sen sijaan, että Ranskan presidentti katsoisi omaa vastuutaan lähiöiden maahanmuuttajataustaisten perheiden hyvinvoinnista ja tasa-arvoisesta kohtelusta hän projisioi ongelmat Afrikkaan ja Lähi-Itään. Raskaasti aseistetut sotilaat Ranskan kaupunkien kaduilla ja poikkeustila ovat omiaan levittämään pelkoa ja ahdistusta. Siihen Ranska näyttää vastaavan siirtymällä vahvasti poliittisesti oikealle. Paradoksaalisesti kyllä Ranskan FN ei ole NATO-myönteinen eikä tue Euroopan Unionin Yhdysvaltoihin sidottua ulkopolitiikkaa.

Ranska on tähän saakka pelannut Yhdysvaltojen globaalin vallankäytön peliä, jossa Saudi-Arabia on voinut kenenkään arvostelematta tukea kaikin mahdollisin tavoin terroristeja Afganistanissa, Syyriassa, Irakissa ja Bosniassa. Turkin avoin yhteistyö ISIS:n kanssa ei näytä nostavan kysymyksiä Suomen poliittisessa johdossa tai mediassa.

Sitoutuessaan USA:n sotahaukkojen ja sotateollisuuden tukemien ajatushautomoiden ulkopolitiikkaan EU on tehnyt karhunpalveluksen demokratialle ja Euroopan rauhalle.

Suomessa oikeisto on militaristinen.

Paavo Haavikon sanoin (kirjassa Ei, siis kyllä):"Suomella on sotavaje. On puute sodasta. Takana oleva sota ei ole edesssä. Eikä edessä oleva sota takana... Niinkuin me kaipaisimme sotaa, taistelua... Rauha on meille vieras, tuttu kyllä, mutta tulokas. Me emme sitä osaa...Mikähän meitä vetää liittoon keskitysleirivaltioiden kanssa?"

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, militarismi, Ranska, ISIS/terroristien teloitukset, Irakin/Syyrian armeijan sotilaat, USA:n sotahaukkoojen myötäily

Yle:n A-studio ja uutiset peräkamarin juorujen tasolle

Torstai 1.10.2015 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tuskan hiki ja säälin kyynelet valuivat eilen Yle:n Syyria-uutisia ja A-studiota katsellessa.

Viime päivinä on ollut mahdollisuus saada ajantasaisesti primaaritietoa presidenttien Obaman ja Putinin ajatuksista heidän puhuessaan YK:n yleiskokouksessa. Sen lisäksi halukkaat ovat voineet seurata presidentti Putinin ajatuksia laajasta yhdysvaltalaisen CBS- kanavan haastattelusta. Lisäksi Syyrian presidentti Al-Assadin haastattelu on ollut laajalti nähtävissä.

On käynyt selväksi, että Syyrian sodassa hallituksen armeijan maavoimat on ainoa, joka voi taltuttaa ISIS-joukkojen vallan. Vuoden ajan Yhdysvaltojen pommitukset ovat paremminkin edistäneet ISIS-joukkojen etenemistä koska se on kaikin keinoin varonut auttamasta hallituksen joukkoja.

Venäjä ilmoitti pyrkivänsä kokoamaan YK:n mandaatilla laajan yhtenäisen voiman terrorismia vastaan. Iranin, Irakin ja Syyrian kanssa Venäjä on muodostanut yhteisen tiedustelun koordinointielimen Bagdadissa.

Yle-uutisten raportointi YK:n yleiskokouksesta oli surkea. Yle on nostanut toimittajansa kansainvälisten asioiden asiantuntijoiksi vaikka heiltä ilmiselvästi puuttuu koulutus tai kokemus alueelta. Moskovasta uutisoidaan juorujen tasoisia asioita.Kuinka muiden maiden TV-kanavilla voidaan käyttää asiantuntijoita, mutta Yle:lle riittävät omien toimittajien mielipieet.

30.9. A-studio oli pohjanoteeraus. Ulkopoliittinen instituutti on menettänyt uskottavuutensa jo kauan sitten. Silti Yle käyttää asiantuntijana Mika Aaltoilaa, joka ei näytä joko tietävän asioista tai ei halua paljastaa myös tietävänsä jotakin.

Ideologisesti USA:n propagandaa myötäilevissä puheenvuoroissaan Aaltoila ei tunnusta tietävänsä, että USA toimii laittomasti Syyrian ilmatilassa. USA:lla ei ole sopimusta Syyrian hallituksen kanssa operaatioistaan. USA:lla ei myöskään ole YK:n mandaattia. Toisin sanoen USA liittolaisineen toimii vastoin kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.  Irakin alueella toimimiseen sillä on Irakin hallituksen lupa.

Aaltoila ei myöskään tunnu tietävän, että USA:lla on pitkä historia terroristien tukemisessa omien päämääriensä saavuttamiseksi. Se on synnyttänyt Al-Qaidan Afganistaniin, se on tukenut tsetseeniterroristeja, sen vankilat Irakissa synnyttivät ISIkselle runsaasti uusia jäseniä.

USA:n liittolaiset Saudi-Arabia ja Qatar etunenässä ovat rahoittaneet wahhabistista sunnisuuntausta perustamaan kalifatin Lähi-Itään. Aaltoila ei tiedä, että Syyrian "kansannousu" oli alusta pitäen aseellinen. Vain muutama kuukausi mielenosoitusten alkamisesta, Saudi-Arabia julisti sinne pyhän  sodan. 

Bosniassa presidentti Izetbegovic oli jo 1970 julistanut haluavansa islamilaisen tasavallan Balkanille, joka ei käsittäisi vain Bosniaa. Tästä huolimatta USA ja Saksa tukivat Izetbegovicia ja pyrkivat vahvalla mainostoimistotuella leimaamaan demokratiaa puolustavat serbit sotarikollisiksi voidakseen estää heitä osallistumasta omiin rauhanneuvotteluihinsa.Izetbegovic oli julistanut pyhän sodan ja vastaanotti jihadisti-taistelijoita Afganistanista ja Lähi-Idästä Bosniaan. Vastaanottoseremoniassa hän rukoili arabiaksi ja syytti turkkilaisia epäuskoisiksi.

 Tapettuaan ensin miljoona irakilaista Yhdysvallat liittolaisineen pyrkii syyttämään sekulaarista Syyriaa puolustavaa al Assadia sotarikolliseksi voidakseen estää häntä osallistumasta poliittiseen prosessiin. Kuinka Eurooppaan paenneet syyrialaiset saattoivat äänestää vuosi sitten Assadia presidentiksi, jos hän on sotarikollinen? Paljonko Yhdysvaltojen tukemat terroristit, ISIS, Al-Qaida, Al-Nusra ym ovat olleet syypäitä siihen, että sota ei ole loppunut.

Kansainväliset asiantuntijat ovat sitä mieltä, että sota ei voi loppua elleivät USA ja sen Lähi-Idän liittolaiset lopeta ISISin rahoittamista.

A-studion sympaattinen toimittaja eläytyi lämpimästi Syyrian tilanteeseen. Perustietojen puute aiheutti sen, että al-Assadin vastustajaksi luonnehdittu syyrialainen sai vapaasti kerrata propagandistisia tietojaan kemiallisista aseista ja tynnyripommeista, mitä Mika Aaltoilan Venäjä-vastainen propaganda vahvisti.

Venäjän toimiessa kansainvälisten lakien mukaisesti ja YK:n mandaattia laajalle koalitiolle hakien A-studio jauhaa vuosia kestänyttä Venäjä-vastaista asenteellista tiedottamistaan. USA haluaa geopoliittista asemaansa vahvistaakseen ISIS kalifaatin Lähi-Itään imperialismia ja Israelin palestiinalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan  Syyrian sijaan.

Suomen ulkopoliittinen johto tukee Yle:n kaltaista uutisointia. YK:n istunnon yhteydessä presidentti Niinistö katsoo aiheelliseksi todeta, että ei ole Venäjän kannalla. Ulkoministeri Soinin syyttävä sormi osoittaa Assadia. Siten Suomi tulee välillisesti tukeneeksi kalifaatin rakentamista ja kansainvälisten lakien rikkomista. Kun USA rikkoo lakeja, tukee terroristeja, suorittaa lennokkimurhia, levittää sotilatukikohtiaan ympäri maapalloa, kiduttaa ihmisiä, salakuuntelee kaikkia, varustaa omat kansalliset poliisivoimansa armeijan panssareilla ja ylläpitää kuolemanrangaistusta Suomi myötäilee.

Suomen myötäily on ennakoivaa. Osallistuin muutama kuukausi Syyrian sodan alkamisesta Suomen YK-liiton järjestämään Syyria-seminaariin. Panelisteissa oli vaikutusvaltaisia alustajia; ulkoministeri, vapaan Syyrian armeijan edustaja, jopa tutkija Venäjältä. Suomelle tyypillisesti Syyrian hallituksen edustajaa ei ollut. Suomessa ei tarvita obektiivista tietoa. Meille näyttää riittävän yhdysvaltalaista maailmankuvaa vahvistava kommunikaatio. Noam Chomsky varoittaa tästä. Hän katsoo, että tarvitaan kipeästi tiedonvälitystä, joka puhkaisee USA:n propagandakuplan.

Meille riittää, että tasavallan presidentti vaimoineen liittää facebook-sivustolleen presidentti Obaman ja tämän vaimon kanssa otetun poseerauskuvan. Sen on riitettävä osoittamaan Suomen kansalle, että olemme oikealla tiellä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mika Aaltoila, ulkopoliittinen instituutti, Syyria, Venäjä , Al-Assad, USA:n tukemat terroristit

Helsingin Sanomien Syyria/Venäjä- uutisointi lähestyy tragikomediaa

Torstai 17.9.2015 klo 10.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat kertoo Syyrian presidentti Assadin esiintyneen Venäjän televisiossa. Toimittaja Ville Similä kirjoittaa BBC:n uutisoineen tästä. Siis Similä ei voi itse katsoa englanninkieliseltä Russia Today kanavalta tai RT:n verkkouutisten kautta lähetystä, jossa 6-7 toimittajaa haastattelee presidenttiä puolen tunnin ajan.

Ei. Sen sijaan Similä kirjoittaa kaikki läntisen propagandan kliseet. Hän " tietää" mitä Assad tarkoittaa terroristeilla, hänen ei tarvitse kuunnella Assadin kuvausta Lähi-Idän tilanteesta koska hän tietää miten tulee kirjoittaa.

Tapanani oli seurata 2000-luvun alussa YK:n yleisistunnon puheita. Kiinnitin huomiota myös Syyrian edustajan puheisiin. Samoin minulla oli mahdollisuus lukea belgialaista sanomalehteä, jossa tuohon aikaan julkaistiin muun muassa presidentti Milosevichin puheet Jugoslavian parlamentissa 1990-luvulla kokonaisuudessaan. Vain todellinen tieto antaa mahdollisuuden etsiä perusteluja omille kannanotoille.

Nykyisin tiedonsaanti on helpompaa. Yhdysvaltojen salaiset operaatiot eivät pysy enää salaisina vuosikymmeniä. Tosin muutaman vuodenkin viive on liikaa.

Lukiessani tänään Helsingin Sanomien BBC:n kautta kierrätettyä vääristeltyä uutista presidentti Assadin haastattelusta mieleeni tuli toinen sotauutinen. Helsingin Sanomien musiikkiarvostelija Vesa Sirén,  jonka poliittisia kannanottoja on nähty milloin Israeliin, Palestiinaan, Kuubaan tai Georgiaan liittyen, teki musiikkiarvostelun Georgian sodan jälkeen Etelä-Ossetian pääkaupungissa Tshinvalissa pidetystä konsertista.

Satuin näkemään konsertin suorana lähetyksenä. Vesa Sirén ei ollut nähnyt konserttia vaan oli lukenut britti-lehdestä sen arvostelun. Hän kertoi kapellimestari Valeri Gergievin johtaneen voitonjuhlakonserttia. Lomaan Sirén heitti alentuvia luonnehdintoja Gergievistä. Todellinen tapahtuma ja arvio olivat yhtä kaukana toisistaan kuin yö on päivästä. Kapellimestari Gergiev, itsekin osseetti, antoi ensin surun murtaman haastattelun. Itse konsertti tapahtui pimenevässä illassa kynttilöiden valossa, ulkona,suuren surun vallassa olevien kyyneleisten ihmisten painaessa päänsä. Tuota taustaa vasten Sirénin arvio oli halventava.

Samaa voi sanoa Ville Similän selostuksesta Assadin haastattelusta. Similä voi tutustua Assadin haastatteluun vaikka facebook-sivustollani. Katsoin, että on tärkeätä, että  mahdollisimman moni näkee sen, jonka jälkeen voi itse päätellä mitä haluaa ajatella. Mielestäni haastattelu oli paras katsaus Lähi-Idän kokonaistilanteeseen, mitä olen tähän mennessä nähnyt.

Pekka Hakalan kaunainen selostus Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäälliköstä Marija Zaharovasta oli tuttua Hakalaa.Joidenkin totuuden jyvästen lomaan on heitetty vahva annos propagandaa.

Kun tuuli kääntyy, länsivaltojen, EU-Suomi mukaanluettuna, on pakko alkaa kantaa vastuuta osallisuudestaan tai myötäilystään USA:n johtamassa Lähi-Idän, Afganistanin ja Ukrainan kaaoksessa ja sen aiheuttamassa pakolaisvyöryssä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomien tragikomedia, Assadin haastattelu, Syyria

Helsingin Sanomien ja Yle:n Syyria-satu

Perjantai 11.9.2015 klo 12.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

10.9. 2015 Yle:n maahanmuuttopanelin maahanmuuttaja jäsen totesi "Venäjähän on oikeassa, mutta eihän niin voi sanoa" häkeltyen hetkeksi. Tämä panelisti oli ainoa, joka yritti sanoa jotakin USA:n roolista ja tuli käyttäytyneeksi kuin lapsi sadussa "Keisarin uudet vaatteet". Suomalaiset, kumartelevat ja nöyristelevät maailmanvaltias USA:n edessä; ihastelevat, valehtelevat, puhuvat puolitotuuksia pysyäkseen keisarin suosiossa. 

Toinenkin satu tulee mieleen: Seven blind men, eli Seitsemän sokeaa miestä. Sadussa jokainen yrittää kertoa minkälainen otus norsu on. Yksi saa käteensä hännän ja toteaa, että norsu on siimamainen. Kukin kuvailee norsun olemusta sen mukaan, mikä kohta norsusta käteen sattuu.

Helsingin Sanomien Syyria raportti 11.9. oikein kädestä pitäen ja kaavioilla näyttää minkälainen HeSa:n käsitys on. Propaganda tässäkin tulee lopputulokseksi.

Helsingin Sanomat unohtaa että USA synnytti al Qaidan Afganistanissa. Nyt HeSa ei mainitse, että USA tukee edelleen al Qaidaa, nyt Syyriassa samoin kuin Bosniassa 1990-luvulla. USA on eräine ex-siirtomaavalta NATO-liittolaisineen rahoittanut ja kouluttanut terroristeja Jordaniassa taistelemaan Syyrian hallitusta vastaan koko sodan ajan.  Sotilasvallankaappaus Syyriassa oli USA:n ohjelmassa jo v.2006 samalla tavalla kuin Libyan tuhoaminen oli ohjelmassa jo 1980-luvulla, jolloin Gaddafi yritettiin surmata ohjuksella.

Olisihan sota jo loppunut ellei USA NATO- ja Lähi-Idän liittolaisineen olisi aseistanut ja kouluttanut yhä uusia terroristiryhmiä. USA:n vierittää kemiallisten aseiden käytön Syyrian hallituksen syyksi tilanteessa, jossa asian selvittämistä varten paikalle saapunut Carla del Ponte piti todennäköisimpänä tekijänä kapinallisia. HeSa:n Laura Saarikoski pitää Syyrian hallitusta syyllisenä; ei siihen todisteita tarvita.

Läntinen propaganda Syyrian sekulaarista, sotilaallisesti liittoutumatonta hallitusta vastaan alkoi jo kauan ennen sisällissotaa. Libanonilaisen poliitikon Rafik Haririn murha vieritettiin välittömästi Syyrian syyksi - niinhän provokaatiot toimivat. Kenelle oli hyötyä Syyrian armeijan vetäytymisestä Libanonista? Israel miehittää edelleen Syyrian Golania ja tärkeitä puhtaan veden lähteitä.

Israel ja Turkki, USA:n liittolaiset, hoitavat ISIS:in haavoittuneita ja toimivat muutenkin yhteistyössä. HeSa unohtaa huolellisessa kaaviopiirroksessaan, että Turkki pommittaa kurdeja. Demokratiaa ja itsemäärämisoikeuttaan puolustavat kurdit ovat äärimuslimikalifaattia perustavien ISIksen ja sen tukijoiden vihollisia.

Kuten Yle-panelin maahanmuuttajaedustaja totesi Venäjä on oikessa - vaikka sitä ei Suomessa saa sanoa. Venäjä on ollut oikeassa Irakin, Libyan ja Syyrian suhteen. USA liittolaisineen on ollut paitsi väärässä, myös aiheuttanut mieletöntä kärsimystä ja tuhoa Lähi-Idässä. Mielivaltaan perustuva suhtautuminen YK:n jäsenmaan, liittoutumattoman Syyrian presidenttiin on ollut käsittämätöntä. Miten USA:n presidentti ja kongressi liittolaisineen olisi saanut vallan nostaa tai laskea peukalonsa tämän valtion kohdalla. Presidentin leimaaminen julmuriksi tai rikolliseksi vielä suurempien julmureiden toimesta ontuu. Jos tarkastelee presidentti Assadin lähestymistapoja ulkovaltoihin ja omaan perustuslakiinsa, voidaan sanoa, että hän on pyrkinyt kehittämään suhteita ulkovaltoihin ja viimeisin perustuslaki on hyväksyttävä. Suomi antoi korkeimman kunniamerkkinsä Assadille v. 2009. Tuskin sitä nykypäivänä ihan pahimmille julmureille annetaan.

Loppukevennyksenä anekdootti: Juuri ennen sotaa Helsingin Sanomat kirjoitti arvostelevassa sävyssä uutisen silmälääkäri, presidentti Assadin ja tämän englantilaisen vaimon ostosmatkasta Pariisiin. He olivat ostaneet 10.000 euroa maksaneen ruokasalin kaluston itselleen. Samana päivänä luin toisen uutisen. Michelle Obama, presidentti Obaman vaimo oli Qatarin emiirin vaimon kanssa Tiffanylla timantti-ostoksilla.

.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Yle, Syyrian sodan ratkaisu, USA, Venäjä, Suomen USA-mafia

Puppugeneraattori suljettava!

Sunnuntai 17.11.2013 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat, valtakunnan päälehti, tuottaa käsittämättömän määrän kansainväliseen politiikkaan liittyviä artikkeleita, joiden pohjaksi näyttää riittävän toimittajan mielipide. Tänään sunnuntaina 17 marraskuuta huomio kiintyi ulkomaantoimituksen esimiehen Sami Sillanpää "Merkintöjä"-artikkeliin. Hän luettelee maailmansodat ja vihattujen ihmisten tuhot. Sitten hän mainitsee neljätoista vuotta sitten tapahtuman, jossa yksi kansanryhmä ajoi toisen maanpakoon Kosovossa.

Yhdysvaltojen, fundamentalisti-muslimien ja kroaattien rahoittaman mainostoimisto Ruder-Finnin Yhdysvaltojen suunnittelemaa Jugoslavian hajottamista tukeva propaganda väitti Jugoslavian serbien ajavan albaanit kodeistaan. Tosiasiassa paikan päällä toimineet YK:n tarkkailijat todistivat joukkopaon alkaneen vasta NATO:n pommitusten alettua. YK:n tarkkailijat vedettiin pois havaitsemasta kuinka Yhdysvaltojen ja eräiden muiden NATO-maiden kouluttajat kouluttivat ja varustivat albaani "terroristeiksi"-kutsuttuja kapinallisia Albanian puolella. Nämä kapinalliset auttoivat myös Yhdysvalloilta saamiensa välineiden avulla pommitusten kohdentamisessa. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Rambuilletin sopimuksen B-liitteen mukaan miehittää koko Jugoslavia ja ottaa sen infrastruktuuri haltuunsa. Kun Jugoslavian hallitus ei tähän suostunut, alkoivat pommitukset. 

Toisen maailmansodan aikana Hitlerin Saksa pommitti Belgradia. Nyt Yhdysvallat, Saksa liittolaisenaan pommitti Belgradia. Pääasiassa kroaatti-natsit ja fundamentalisti-muslimit pakottivat 1940-luvulla serbit käyttämään ortodoksisuutta ilmentävää hihanauhaa. Serbejä ei poltettu kaasukammioissa, mutta heidän päidensä katkomiseen käytettiin erityistä serbileikkuria. Pelkästään Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä katolisten kroaattien toimesta. Ei ole ihme, että jugoslaavit, joista serbit muodostivat enemmistön, halusivat puolustaa maataan 1990-luvulla "lännen"invaasiolta.

Toinen tämän päivän puppu oli Pekka Mykkäsen USA,USA,USA-juttu. Varsin poukkoilevan Yhdysvaltojen puolustuspuheenvuoron clou oli se kuinka "tuppaa unohtumaan Yhdysvaltain keskeinen rooli Balkanin sotien lopettamisessa 1990-luvulla". Tästä tulisi olla siis kiitollinen. Tosiasiassa jo presidentti Reaganin ajoista lähtien Jugoslavian systemaattinen ja tarkoin suunniteltu hajoittaminen oli ohjelmassa. Tahallisen talouskriisin aiheuttamisen, propagandan ja sopivien liittolaisten avulla Jugoslavia saatiin taloudellisesti polvilleen. Eri osien ja kansallisuuksien välille syntyi jännitteitä. Presidentti Clinton toimitti salaisesti yhteistyössä omien Kroatian ja Bosnian lähettiläittensä kanssa jopa CIA:n ohittaen laittomasti ja salaisesti aseita Turkin kautta Zagrebiin jattavaksi kroaateille ja muslimeille.

Balkanin sodat loppuivat Bosnian ja Kosovon miehitykseen ja siihen, että Yhdysvallat sai haluamansa ja tavoittelemansa sotilastukikohdat Bosnian Tuzlaan ja Kosovon kaakkoisosaan. Kosovon sotilastukikohta Bondsteel on suurin sitten Vietnamin sodan. Ei tätä sadantuhannen kuolonuhrin ja satojentuhansien, pääasiassa serbipakolaisten synnyttämistä voi pitää myönteisenä niinkuin Pekka Mykkänen sitä näyttää pitävän. Se, että Yhdysvallat muiden NATO:liittolaistensa kanssa päätyi lopulta rauhaan nimittäen siirtomaavaltiasta muistuttavan "high comissionerin" päättämään poliittisista asioista, johtui pelkästään siitä, että Yhdysvallat sai mitä halusi.

Nykyjärjestelmä Jugoslaviasta syntyneissä maissa edellyttää systemaattista Ruder-Finnin sodanaikaisen propagandan ylläpitämistä ja kehittämistä. Koska propaganda ei perustu totuuteen, se tulee voimistaneeksi ja kärjistäneeksi etnisten ryhmien välisiä suhteita.Paluu ennen keinotekoisesti aiheutettua sotaa edeltäneeseen, sopuisaan yhteiseloon etnisten ryhmien välillä ei onnistu.

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen puuttuva kunnianhimo aiheuttaa sen, että lukijat eivät voi ymmärtää myöskään sitä mitä Syyriassa tapahtuu, joka on pitkälti toisinto Balkanista. Yhdysvaltojen CIA on pääaseistaja, Israel tukija,Saudi-Arabia ja  Qatar rahoittajia ja Turkki näiden liittolainen. Sodalla ei alun alkaenkaan ollut tekemistä demokratian tai ihmisoikeuksien kanssa.

Helsingin Sanomat ei näytä pystyvän luopumaan asenteellisuudestaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, Balkan, puppugeneraattori, Helsingin Sanomien ulkomaan toimitus, Sami Sillanpää, Pekka Mykkänen

Helsingin Sanomien säälittävä Syyria-pääkirjoitus

Maanantai 4.11.2013 klo 10.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Maanantai 4.11. avasi Helsingin Sanomien pääkirjoitustodellisuuden tason. HeSa toteaa "Diplomatia ei piittaa siviileistä"-kirjoituksessaan, kuinka Syyria tappoi pitävän todistusaineiston mukaan hermokaasulla jopa yli tuhat omaa kansalaistaan. Helsingin Sanomat unohtaa mainita, että "pitävä todistusaineisto" on Yhdysvaltojen ilmaisu, samoinkuin "yli tuhat" uhria. Yhdysvallat ei kuitenkaan ole näyttänyt mitään konkreettisia todisteita missään yhteydessä. Lääkärit ilman rajoja ilmoitti uhrien luvuksi alle 500.

Irakin kemialliset aseet tai Jugoslavian hajottamissotien satelliittikuvat ovat samanlaisia "pitäviä todisteita", jotka eivät koskaan materialisoituneet.

Sen sijaan kemiallisten aseiden laukaisukärjistä on esitetty kouriintuntuvia todisteita. Paikalta löydetty kärki on venäläisvalmisteinen, mutta sellaisia kärkiä ei ole myyty Syyrian hallitukselle. Sen sijaan sen tyyppisiä aseita on myyty Egyptiin, Libyaan ja Jemeniin. Pääkirjoitustoimittaja olisi voinut analysoida kuka olisi voinut laukaista kemialliset aineet tämän tyyppisellä aseella, varsinkin kun tiedetään suuren osan palkkasotureista olevan Libyasta. Lisäksi on monia silminnäkijöitä, joiden todistusaineistot on lähetetty YK.hon, jotka tukevat pääkirjoituksen esittämän väitteen kumoavaa näkökulmaa.Jugoslavia tribunaalin entinen pääsyyttäjä Carla del Ponte tutkiessaan YK:n tarkastusryhmän johtajana aikaisemmin keväällä tapahtuneita kaasuiskuja totesi iskujen olleen todennäköisimmin kapinallisten tekemiä.

Pääkirjoitus toteaa myös" presidentti Bashar al Assadin jatkaneen veristä taisteluaan" hallituksensa vastustajien kanssa. Vastustajinahan on useampi divisioona (arviot ovat kymmenissä tuhansissa) Al Qaidan terroristeja. Herääkin kysymys onko näiden terroristien taistelu veretöntä. Jos Yhdysvalloissa tai Suomessa olisi yksikin terroristi vapaana terroritekoja suorittamassa olisi kai ainoa keino loptettaa hänen mahdollisuutensa tehdä niitä.

Syyrian sota sen sijaan jatkaa klassista kaavaansa. Yhdysvaltojen ja Israelin globaali tavoite on ylläpitää valta-asemaansa Lähi-Idässä liittolaisinaan epäpyhä Saudi-Qatar diktatuuri- liittoutuma. Syyria on ollut johdonmukainen USA:n maailmanvallan ja palestiinalaisten sorron kriitikko. Voidakseen toimia ulkopoliittisten tavoittensa eteen, se on joutunut käyttämään maansa sisäisessä kontrollissa ei hyväksyttäviä keinoja, pyrkien vuosi vuodelta lievittämään niitä. Nykyinen perustuslaki ja parlamentaarinen järjestelmä ovat varsin tyydyttäviä, seuraavien presidentinvaalien ajoittuessa kesään 2014.

Yhdysvaltojen ja "läntisen kansainvälisen NATO-yhteisön" tavoitteena on USA.n maailmanvallan kriitikon tuhoaminen, hallituksen vaihtaminen ja vallan siirto sekulaariselta valtiolta "maltilliselle sunnimuslimikoalitiolle". USA olettaa, että vallansiirto johtaisi vastapalvelukseen, joka olisi maan miehittäminen USA-myönteisillä voimilla, USA:n sotilastukikohdat alueelle ja maan infrastruktuurin ja talouselämän siirtäminen "ao kansainvälistä yhteisöä" edustaville yksityisille yrityksille.(Nykyistä Syyriaahan voi pitää sosialistisena, jos katsoo parlamentin puoluekarttaa)

Näin suoritettiin sosialistisen Jugoslavian suunnitelmallinen hajoittaminen, joka alkoi 1980 Yhdysvaltojen kongressin säätämällä Foreign operatios appropriation lawlla. Samassa laissa mainittiin Syyria.

Oleellinen osa tällaista vallansiirtoa on taloudelliset pakotteet sekä propaganda. Talouspakotteissa Yhdysvallat on käyttänyt kongressia,joskus YK:ta ja Maailman pankkia. Propagandassa vuorostaan "National endowment for democracy" peitejärjestöä, jonka tehtävänä on valmistella maita vallansiirroille. (Ei ole ihme, että Venäjä ei halua kyseistä "demokratian"kehittäjää ja vastaavia yhdistyksiä vaikuttamaan maansa sisäisiin asioihin)

Myös sotien aikana propaganda on oleellinen osa globaalin läntisen maailmanvallan laajenemista. Helsingin Sanomat näyttää olevan antaumuksellinen Yhdysvaltojen ja sen liittolaisen "kansainvälisen yhteisön" propagandan tukija. Toimittajien on syytä istua hotelleissa, joissa saa asian edistämisen kannalta oikeaa tietoa. On muistettava kuka on isäntä eli mistä kaupallisella tiedotusvälineellä on odotettavissa eniten hyötyä.

Vielä saamme odottaa Helsingin Sanomista tietoa siitä, minkälainen valtio Syyria on. Minkälainen sen perustuslaki on. Minkälainen on parlamentin kokoonpano. Minkälainen maa on verrattuna Turkkiin, Saudi-Arabiaan, Qatariin tai Egyptiin. Minkälainen on palestiinalaisten asema ollut Syyriassa verrattuna muihin Lähi-Idän maihin. Montako pakolaista Syyria on ottanut Yhdysvaltojen tuhoamasta Irakista. Miksi Helsingin Sanomat valitsee puolekseen USA:n, entiset siirtomaavallat Ison-Britannian ja Ranskan sekä diktatuuri Saudi-Arabian.

Sotien alkaessa ensimmäisenä kuolee totuus.Syyrian siviilit kaipaavat totuutta eikä diplomatiaa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Syyria, kemialliset aseet, laaja todistusaineisto, Venäjä, USA, al Assad

Halla-aho,Suomi ja Syyrian pakolaiset

Perjantai 27.9.2013 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin A-studion juupas-eipäs keskustelun,johon osallistuivat Punaisen ristin edustaja ja kansanedustaja Jussi Halla-aho. Toimittaja kavensi keskustelun koskemaan Syyriasta otettavia pakolaisia. Ei sitä miksi pakolaisia tulee  miljoonittain lisää. 

Jussi Halla-aho suhtautui perustellusti pidättyvästi suuren määrän pakolaisia vastaanottamiseen kun taas Punaisen ristin edustaja roolinsa mukaisesti korosti hädänalaisimpien pakolaisten auttamisen tarvetta.

Katsoja sai taas tyhjänpäiväisen illanvieton, mutta ei minkäänlaista syvempää analyysia konfliktista.

Syyrian pakolaisongelman ainoa ratkaisu on se että Yhdysvallat ja sen liittolaisina toimivat diktatuurit ja entiset siirtomaavallat lopettavat sodan pitkittämisen asetoimituksilla ja terroristien ja niiden kanssa läheisesti yhteistyössä toimivan Syyrian vapautusarmeijan kouluttamisella. Aseiden sijaan Yhdysvaltojen tulisi vaikuttaa kapinallisten taipumiseen neuvotteluihin aselevosta ja rauhasta.

Syyria otti vastaan Yhdysvaltojen ja liittolaisten laittoman Irakin sodan synnyttämän pakolaisaallon 1,5 miljoonaa pakolaista jo olemassaolevien puolen miljoonan palestiinalaispakolaisen lisäksi.Nyt samat pakolaiset joutuvat etsimään jälleen turvaa, mutta eivät ainoastaan he vaan heidän rinnallaan myös heidän auttajansa joutuvat pakenemaan.

Yhdysvallat hakiessaan maailmanvaltaansa liitettäviä uusia alueita ei piittaa aiheuttamistaan kansainvaelluksista. Muut maat siivotkoon jäljet kun Yhdysvaltain aseteollisuus on näyttänyt voimansa.

On selvää, että jälkien siivoaminen ja miljoonien pakolaisten ongelmien ratkaiseminen ei Suomelta onnistu. Siksi Halla-aho on yhtä paljon oikeassa kuin väärässä, ellei keskustelussa päästä syvemmälle. On turha nostaa Halla-ahoa moraalisen närkästyksen kohteeksi kun suomalaiset toimittajat eivät kykene nostamaan oleellisia kysymyksen asetteluita keskusteluun.

On valitettavaa, että suomalainen media ei ole huomannut, että Venäjä on ainakin tilapäisesti onnistunut pelastamaan maailman kolmannelta maailmasodalta kyetessään estämään Yhdysvaltojen hyökkäyksen Syyriaan.

Syyriassa on lakien mukaan seuraavat presidentinvaalit vuonna 2014. Jos Yhdysvaltojen arvovalta antaisi periksi "sallia" syyrialaisten itse valita presidenttinsä, sota voitaisiin lopettaa. Toistaiseksi USA:n arvovalta on kiinni presidentin ja vallan vaihdoksesta nyt heti. Tämän ehdon toteutumattomuus USA:n haluamalla tavalla estää pakolaistulvan loppumisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian pakolaiset, pakolaisten auttaminen, Halla-aho

Mistä Suomen media vaikenee?

Lauantai 14.9.2013 klo 16.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen medialle on tyypillistä kertoa puolitotuuksia. Mielipiteet tarjoillaan valmiina antamatta kansalaiselle mahdollisuuksia ajatella itse.

Syyrian kohdalla kaasuhyökkäys kuvataan presidentti Assadin suorittamana sotarikoksena omia kansalaisiaan vastaan. Media toistaa Yhdysvaltojen väitettä 1400 uhrista. Sanamuodot ovat suoraan Valkoisesta talosta.

Suomalainen media kertoo paheksuen turvaneuvoston lukkiutuneesta tilanteesta koska "Venäjä ja Kiina jarruttavat".

Italialaiset ja belgialaiset kuulevat toisenlaista tiedotusta. Kaksi alunperin Vapaan Syyrian armeijan kannattajaa ja tämän suojeluksessa Syyriasta raportoivaa toimittajaa Pierre Piccin ja Domenico Quiric otettiin panttivangeiksi huhtikuussa. Heidän hallituksensa saivat heidät vapautettua hiljattain. He kertoivat kuulleensa Vapaan Syyrian armeijan kenraalin SKYPE-keskustelun, josta he saivat käsityksen siitä, että kapinalliset olivat iskun takana.

La Stampan 62-vuotias toimittaja Quiric sanoi häpeävänsä nyt sitä, että kannatti oppositiota. Hän pitää Yhdysvaltoja liittolaisineen hulluina kun ne aseistavat kapinallisia. Toimittajat kokivat pidätyksensä aikana useita valeteloituksia revolverilla. Eräs heidän kanssaan vankina ollut hallituksen sotilas todennäköisesti teloitettiinkin.

Samantapaisia tietoja on tullut useita. Johtopäätöksenä voi pitää sitä, että kaasuhyökkäys on tehty USA:n houkuttelemiseski hyökkäämään."Syyrian ystävät" ovat tehneet iskun ja saavat siitä johtajalleen USA:lle syyn pommittaa maa murskaksi.

Laura Saarikoski suree 15. 9 Helsingin Sanomissa sitä, että mielenosoittajat aina syyttävät Yhdysvaltoja "vaikka eivät tiedä mitä esimerkiksi Irakissa, Kosovossa tai Syyriassa tapahtui".Häntä voi lohduttaa, että monet ihmiset ovat asioista paremmin selvillä kuin Laura itse. Mielenosoittajat tietävät usein varsin tarkkaan kuin suunnitelmallisesti Yhdysvallat on ensin itse aiheuttanut sen kriisin, jota se ryhtyy pommeilla ratkaisemaan. Yhdysvallat luottaa massiiviseen propagandaansa, johon valtaosa toimittajista menee omien itressiensä perusteella mukaan. Jugoslavian hajottamisen suunnittelu ja siihen osallistuneet pelaajat ovat tarkoin selvillä. Sama koskee Irakia ja Syyriaa.Valitettavan usein propaganda jää historialliseksi totuudeksi ja vasta 50v kuluttua USA:n johtamat kammottavuudet tulevat päivänvaloon. (Kambodia,Indonesia,Chile,Bosnia,Kosovoetc.)

Suomen valtamedia ei ole kirjoittanut myöskään aikaisemmista kaasuiskuista, joiden YK:n tutkijoiden johtaja Carla del Ponte arvioi olleen kapinallisten työtä.

Suomen media kuvaa maailmantilannetta niinkuin Yhdysvallat, Saudi Arabia ja Qatar haluavat sen näyttävän. Suomen mediaa ei kiinnosta se, että USA liittolaisineen tuki terroristeja Afganistanissa,Tsetseniassa, Bosniassa, Kosovossa, Libyassa ja tukee nyt Syyriassa.

Yhdysvaltojen käymät neuvottelut ovat näytelmää. Totta kai he itse tietävät toimivansa yhteistyössä mm Saudi Arabian kanssa, jonka tavoitteena on Islamilaisten tasavaltojen määrän lisääminen. Saudi Arabia on uhannut usuttaa Tsetseenit tekemään terroritekoja Sotsin olympialaisissa ellei Venäjä toimi liittoutuman haluamalla tavalla. SA väitti tsetseenien olevan heidän käskettävissään.

Yhdysvaltojen lähes ainoa motiivi Osama bin Ladenin ja terroristien tukemiseen Afganistanissa oli Venäjän vahingoittaminen. Georgiassa tapahtuva Tsetseeni- kapinallisten koulutus tähtää samaan. Bostonin maratonin pommittaja osallistui Yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden mukaan tällaiselle kurssille. Venäjä varoitti Yhdysvaltoja Tsarnajevista mutta turhaan.

Suomen eduskunnan YLE uutisoi mielenkiintoisesti. Tsetseenikapinallisten sivuston suomalainen ylläpitäjä kuvataan lähes sankariksi. Se, että Venäjä kokee hänet terroristiksi on käsittääkseni vakava asia.Objektiivinen tiedonvälitys edellyttäisi Venäjän perustelut asialle ennen käsittämättömän propagandistista TV-uutista. Beslanin satojen oppilaiden ja opettajien murhat, terrori-isku Moskovalaisessa teatterissa ja metro- ja junaterrori-iskut eivät näytä mitenkään liikuttavan suomalaisia journalisteja. Mistä moinen tunteettomuus johtuu? Uhkaus olympiakisojen sabotoimisesta ei liikuta suomalaisia. Päinvastoin. Onko pitkään havaittavissa ollut 30-lukulainen ideologia johtanut jo tähän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Laura Saarikoski, HeSa, jihadismi, kaasuiskun tekijät, suomen vaikeneva media, Syyria, Saudi Arabia, USA, Piccin, Quiric, FSA,

Gangsterit maailmanpolitiikan johdossa

Torstai 5.9.2013 klo 11.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksityinen Yhdysvaltojen armeijan alihankkija kouluttaa Al-Nusra terroristijärjestön - ,Yhdysvaltojen liittolaisen ,sotilaita kemiallisten aseiden käyttöön Jordaniassa kertoi CNN jo yli puoli vuotta sitten. Eläkkeellä olevien Yhdysvaltojen kenraaleiden joukko suunnitteli myös Kroatian serbien joukkosurman ja etnisen puhdistuksen Kroatiasta Operation Stormin nimellä.

Yhdysvallat pyrkii tuhoamaan Syyrian lopullisesti väittämällä Syyrian hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita siviiejä vastaan. Ensimmäisenä syytöksen esitti jo helmikuussa Saudi-Arabian salaisen palvelun johtaja prinssi Bandar bin Sultan Al Saud.Sama henkilö vastaa kemiallisten aseiden toimittamisesta kapinallisille, Al Qaida-terroristeille. Elokuussa Syyrian Goutassa Damaskoksen lähellä AP:n toimittaja Dave Gavlak haastatteli kemiallisiin aseisiin kuolleen kapinallisnuorukaisen isää.Tämä kertoi Saudi-Arabian maksavan kapinallisten palkat ja Abu Ayesha nimisen Saudin toimitavan kemiallisia aseita. Poika oli kuollut käsiteltyään väärin kemiallista kaasua sisältäviä lieriöitä, joita oli varastoitu tunneliin. Kaikki nuorukaiset kuolivat.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Kerry kertoi ylpeänä edustajainhuoneelle eräiden arabimaiden luvanneen maksaa kaikki Yhdysvaltojen Syyrian sodasta aiheutuvat kulut. Kyseessä olisi siis palkkamurhan sijasta palkkasota.

Niin Jugoslaviassa kuin nyt Syyriassa Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen liitto toimii saumattomasti. Sen onnistumisen edellytyksenä on massiivinen propaganda, salaiset asekuljetukset ja terroristien koulutus.Saudi-Arabia oli rekrytoinut Bosniaan suuren määrän jihadisteja tavoitteena islamilaisen tasavallan luominen Bosniaan kuten Alija Iztbegovichin islamilaisessa julistuksessa ilmaistiin. Nyt tavoitteena on Sharia-lakiin perustuva islamilainen tasavalta Syyriaan.

USA:n armeijan yksityiset alihankkijat kouluttivat myös Kosovon KLA-terroristeja Albanian puolella. USA:n propagandan mukaan Jugoslavian hallitus aiheutti pakolaisvyöryn kohdellessaan Kosovon Albaaneja epäoikeudenmukaisesti, kun tosiasiassa KLA tappoi serbejä ja serbeihin ystävällisissä suhteissa olevia Albaaneja.Viimeinen pisara oli Raksackin lavastettu joukkomurha, josta saatiin tekosyy pommittaa Jugoslaviaa, yrittäen tappaa presidentti suoralla iskulla presidentin palatsiin. Racksakissa oli paikalla koko välikohtauksen ajan AFP:n TV -kuvaaja, joten tapahtumien kulusta ei ollut epäselvyyttä. Tosiasioista piittaamatta suomalainen asiantuntija ja Yhdysvaltojen likaisissa tempuissa Keski-Amerikassa kunnostautunut diplomaatti William Walker todistivat terroristien tekemän lavastuksen "oikeaksi" serbien suorittamaksi joukkoteloitukseksi.

Libyan päämies Gaddafi tapettiin NATO:n avulla. Paikalliset terroristit täydensivät työn kiduttamalla ja työntämällä seipään hänen peräaukkoonsa samalla tavoin kuin ottomaaneilla oli tapana toimia serbien suhteen. Maailma seurasi inhoten kännykällä kuvattua tapahtumaa.Yhdysvaltojen ulkomisteri totesi "tulimme, näimme, voitimme" ylpeänä.Preidentti Obama ja ulkomisteri Clinton murhasivat Osama Bin Ladenin periaatteessa omin käsin, etätyönä.

Mihin kaikella tällä pyritään.Katsokaa kuka tänään omistaa Kroatian hotellit, pankit ja entiset valtion yritykset. Kenellä on hallussaan tiedotusvälineet?Kuka hallitsee Bosniaa. Ei syntynyt vielä islamilaista tasavaltaa, mutta syntyi maapohja Yhdysvaltojen sotilastukikohdille niin Bosniaan kuin Kosovoon.Siirtomaaisäntää muistuttava High Comissioner päättää maan asioista Bosniassa ja Kosovossa. Kroatian luotetaan olevan kiitollisuuden velassa Saksalle ja USA:lle niin että se NATO-maana pysyy uskollisena.

Minkään maan kansalaiset eivät tue Syyriaan tehtäviä sotilaallisia iskuja. Iskujen perustelut ovat valheelliset. USA perustaa toimintansa mielivaltaan, ei kansainvälisiin lakeihin eikä neuvotteluihin.Intiaanien tuhoamisesta ja neekerien orjuuttamisesta lähtien aina verisiin sotatoimiin Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Amerikan sotiasjunttiin,Persianlahden sotiin,Jugoslaviaan,Libyaan ja nyt Syyriaan osoittavat, että USA ei kykene demokratiaan ja tasaveroisiin neuvotteluihin ja ongelmanratkaisuun. Sen ainoa keino on väkivalta. Se itse käyttää köyhdytettyä uraania, fosforipommeja ja dioksiinia aiheuttaen vuosikymmeniksi ellei sadoiksi vuosiksi sairauksia, epämuodostuneita lapsia ja köyhien kansojen taloudellisia katastrofeja. On surullista seurata niitä valtioiden johtajia, joiden tarve olla alamainen USA:lle ja Obamalle, estää itsenäisen ajattelun ja toiminnan.Kolmas maailmansota on gangstereiden johdolla todennäköinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palkkasota, Obama, Kerry, USA, Syyria, Jugoslavia, armeijan alihankkijat, kemialliset ja uraaniaseet

Onnistuuko USA liittolaisineen tuhoamaan Syyrian kuten Jugoslavian

Lauantai 24.8.2013 klo 16.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminta Syyrian tuhoamiseksi on ollut yhtä johdonmukaista kuin Jugoslavian tuhoaminen.

Jo vuonna 1980, Yhdysvaltojen kongressi sääti Foreign Operations Appropriation lain, jonka mukaisesti Jugoslavian kaikki lainat irtisanottiin varoituksetta.Samoin edellytettiin yhdysvaltalaisten virkamiesten tekevän saman Maailman pankissa ja Kv valuuttarahastossa.Laista seurasi Jugoslavian taloudellinen kaaos, jota Yhdysvallat alkoi ruokkia muilla menetelmillä kärjistääkseen etnisten ryhmien välisiä erimielisyyksiä.

Vuoden 1980 laki ei kuitenkaan koskenut vain Jugoslaviaa vaan se koski myös Syyriaa, Angolaa ja Kuubaa. Toisin sanoen voi sanoa Yhdysvaltojen Syyriaan kohdistuvan destabilointiyrityksen alkaneen ainakin jo 1970-luvulla.

Kaikki muistamme kuinka presidentti George W.Bush luokitteli Syyrian ns.roistovaltioihin. Tuo maailmanvallan luokitus antoi sysäyksen kaikille muille, varsinkin liittolaisille alkaa suhtautua Syyriaan nurjasti.

Vuonna 2005 Libanonin entinen vaikutusvaltainen poliitikko,Ranskan presidentti Chiracin henkilökohtainen ystävä ja entinen Libanonin pääministeri Rafik Hariri murhattiin. Yhdysvaltojen ja liittolaisten sekä läntisten tiedotuspropagandan välitön reaktio oli syyttää murhasta Syyriaa. Johtavat Syyrian virkamiehet olivat yli 3v vangittuina kunnes asiaa ratkaisemaan pyrkivä kansainväinen tuomioistuin Haagissa kiireesti vapautti syytetyt kaikista syytteistä.

Yhdysvallat oli loppuun saakka Etelä-Afrikan rotusortohallituksen tukija. Vasta kansainväliset taloudelliset pakotteet, Suomen auto- ja kuljetustyöläisten liitto etunenässä vaikuttivat siihen, että rotusorto oli pako lopettaa.

Israelin rotusortohallitus (palestiinalaisia sortava) voi luottaa Yhdysvaltojen tukeen loppuun saakka. Sorto voi jatkua ellei muu maailma pysty kumoamaan Yhdysvaltojen vaikutusta.

Syyria on ollut ainoa valtio, joka on kaikesta Yhdysvaltojen ja liittolaisten johtamasta propagandasta huolimatta johdonmukaisesti vastustanut Israelin rotusortopolitiikkaa ja piittaamattomuutta kansainvälisistä laeista koskivat ne sitten ydinaseita tai ihmisoikeuksia.

Israelille Syyrian kaltainen itsenäinen liittoutumaton maa on painajainen. Syyria on siis tuhottava koska Israel ei aio muuttua. Yhdysvallat pelaa Israelia tukiessaan uhkapeliä. Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian, Kosovon ja Libyan fundamentalisti terroristien tukeminen omien lyhyen tähtäyksen päämäärien saavuttamiseksi on kyynistä. Yhdysvallat ei halua sharia-lakia noudattavaa valtiota omaan maahansa, mutta sallii siihen tavoitteeseen tähtäävät pyrkimykset Bosniassa ja Syyriassa.

Seisomme kaikki kiltisti lentoasemien turvatarkastuksissa, jotta Yhdysvaltojen tukemat terroristit eivät voi toteuttaa aikeitaan. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan, jotta samanaikainen terroristien tukeminen lopetettaisiin. Yhdysvaltojen NATO-liittolaisista moni on myös EU:n jäsen. Emme voi myöskään EU:ssa vaikuttaa terroristien tukemisen lopettamiseen koska moni EU-maa kuten Ranska ja Britannia myös tukevat terroristeja Syyriassa.

Läntinen media rakastaa sensaatioita. Se ei kuitenkaan tunnista terroristien provokaatioita. Se haluaa liittyä vahvojen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan seuraan julkaisemalla näitä suurvaltoja tyydyttäviä uutisia. Kun USA sanoo, että Syyria on roistovaltio, media nyökyttää. Kun Britannian pääministeri sanoo, ilman minkäänlasia tutkimuksia, että Syyrian hallitus on kaasuiskun takana, valtaosa mediasta nyökyttää.

Fundamentalisti-terroristien päämääränä on Sharia-lakiin pohjautuva valtio. Mitkään uhraukset tai marttyyrien määrä ei voi olla esteenä tähän lopulliseen päämäärään pyrittäessä.Ehkä itse aiheutettuja kuolleita vaikerretaan, lukuja suurennellaan ja ruumiiden kuvia ladataan internetiin. Kaiken tavoitteena on kuitenkin vain saada sotilaallinen raju isku Syyrian hallitusta vastaan. Uhrit ovat kyynisen toiminnan välineitä. Näin oli Bosniassa ja näin on myös Syyriassa.Kukaan ei ole päässyt paikalle koska terroristit eivät takaa tarkastajien turvallisuutta.

Aseet, raha, media ja suuri osa YK:n virkamiehiä ovat Yhdysvaltojen taskussa. Meille ei jää muuta kuin Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa, jotka voivat rakentaa esteitä mielivallalle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Syyria, Jugoslavia, Foreign operations appropriation law, propaganda, terrorismin hyväksikäyttö

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »