Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

KOLMESATAATUHATTA KAATUNUTTA UKRAINALAISMIESTÄ SEKÄ SAMA MÄÄRÄ VAIKEASTI HAAVOITTUNEITA

Tiistai 2.5.2023 klo 17.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ulkoministeri Margaret Albrightilta kysyttiin 1990-luvulla hänen mielipidettään siitä, että Irakissa on sodan aikana kuollut puolimiljoonaa lasta. ”It is a due price”- ”se on sopiva hinta” hän vastasi.

Ukrainassa on viimeisen vuoden aikana kuollut Yhdysvaltalaisten sotilasasiantuntijoiden Scott Ritterin ja Doug MacGregorin mukaan 300 000 parhaassa iässä olevaa ukrainalaismiestä, pysyvästi vammautuneita haavoittuneita on yhtä paljon. Yhdysvallat on NATO-maiden kanssa kouluttanut ukrainalaisia sotaan Venäjää vastaan. Sen tavoitteena on ukrainalaismiesten avulla ”heikentää” Venäjää.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset, Euroopan NATO-maat ovat lähettäneet Ukrainaan aseita. Yhdysvallat maksaa Ukrainan hallinnon virkamiesten palkat ja eläkkeet. Korruptiosta johtuen rahat hakeutuvat veroparatiisitileille ja aseet pimeille asemarkkinoille, erityisesti Kosovoon, jossa on Yhdysvaltojen jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel. Laittomasti itsenäistetty Kosovo on ja on ollut Euroopan mafian ja terrorismin keskus. Aseet ja huumeet kulkevat alueen kautta.

Onko 300 000 kaatunutta sopiva hinta Yhdysvaltojen aseteollisuudelle hankituista voitoista? Suuri osa Ukrainan maatalousmaasta on jo siirtynyt Yhdysvaltalaisten ylikansallisten yritysten GMO-tuotantoon. Viime päivinä myös Yhdysvaltojen öljy- ja kaasujätit ovat ilmoittautuneet kiinnostuneiksi luonnonvarojen haltuunotosta.

Venäjä ei ole kattavasta mediasensuurista ja talouspakotteista huolimatta pudonnut polvilleen. Se on surullisin mielin joutunut taistelemaan veljeskansaksi kokemiaan ukrainalaisia vastaan, jotka toimivat Yhdysvaltojen ja EU-maiden käskystä.

 

 

                                                       ***

 

Yhdysvallat suoritti yhdessä Ukrainan natsien kanssa väkivaltaisen Maidanin vallankaappauksen helmikuussa vuonna 2014. Se nimitti maahan haluamansa monikansallisen hallituksen. Laittomaksi muuttunut eduskunta julisti Itä-Ukrainan asukkaille sodan, koska nämä vastustivat laillisen presidentin syöksemistä vallasta ja ajamista maanpakoon. 

2.5.2014 natsit suorittivat Odessassa 48 ihmisen polttomurhan.

Maidanin vallankaappauksen vastustajat olivat perustaneet Odessaan telttaleirin, ilmaisten tukensa demokratialle. Natsit hyökkäsivät leiriin ja demokratia-aktivistit pakenivat lähellä sijaitsevaan ammattiyhdistysten taloon. Natsit sytyttivät polttopulloilla talon palamaan ja sulkivat ovet. Sisällä palavat eivät päässeet ulos. Jotkut hyppäsivät ikkunoista. Henkiin jääneet joutuivat kadulla kidutuksen ja mukilointien kohteeksi. Natsit lauloivat: ”torakat palaa, torakat palaa”.

Venäjänkieleltä poistettiin virallinen asema, vaikka laajoilla alueilla 80 -90 prosentilla asukkaista se on äidinkieli. Kommunistinen puolue lakkautettiin, puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi. Venäjänkielen puhuminen julkisella paikalla tuli kielletyksi, venäjänkieliset TV- asemat ja sanomalehdet kiellettiin. Vähitellen kaikki oppositiopuolueet kiellettiin. Koulukirjat poltettiin ja tilalle laadittiin natsi -kulttuuria ihannoiva historiakäsitys. Katujen ja paikannimet muutettiin, jos ne viittasivat Ukrainan yhteiseen historiaan Venäjän kanssa. Jopa toisen maailmansodan juutalaisten teloituspaikoille vievien teiden nimet muutettiin natsitodellisuutta myötäileviksi. Ukrainan ortodoksista kirkkoa korvaamaan perustettiin ortodoksinen kirkko Ukrainassa, joka tuli Konstantinopolin patriarkaatin alaisuuteen. Perinteisen kirkon kannattajia ryhdyttiin vainoamaan, omaisuutta takavarikoitiin ja Kiovan hallitus ampui ohjuksia myös Donetskin kirkkoon pääsiäisjuhlien aikana vuonna 2023.

Sisällissodan kestettyä 8 vuotta Ukrainan natsi-hallitus lähti helmikuussa 2022 suorittamaan lopullista Itä-Ukrainan alueiden sotilaallista valtaamista. Sen tavoitteena oli ukrainalaistaa väestö, mikä tarkoittaa vallan haltuunoton jälkeen asukkaiden uudelleen koulutusta sisäistämään natsi-johtaja Banderan maailmankäsitys.

Krim, jonka ukrainalaismielinen Neuvostoliiton johtaja Hrustshov oli johtajuutensa aikana liittänyt Venäjän neuvostotasavallasta Ukrainaan neuvostotasavaltaan, oli identiteetiltään vahva. Se itsenäistyi heti Maidanin jälkeen maaliskuussa 2014. Krimin asukkaat ovat pääosin venäläisiä ja he olivat kokeneet natsien äärimmäistä väkivaltaa osallistuessaan Maidanin vastamielenosoituksiin Kiovassa. Krimiläiset todella halusivat pois Ukrainan natsimielivallasta. Yli 90% Krimin asukkaista tuki äänestyksessä liittymistä Venäjään.

Krimin asukkaat ovat saaneet äänestää tavoitteistaan jo useissa Venäjän federaation vaaleissa Venäjän kansalaisina.

 

                                                         ***

 

Kiovan natsi-hallituksen ryhtyessä taisteluun helmikuussa 2022, Donetskin ja Luhanskin asukkaat julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää tunnustamaan heidän itsenäisyytensä ja sen jälkeen tulemaan apuun.

Yhdysvallat oli yhdessä Ranskan ja Saksan johtajien kanssa sopinut, että rauhaa tavoittelevat Minskin sopimukset, joiden perusteella Donetskille ja Luhanskille olisi myönnetty autonomia osana Ukrainaa, eivät tyydyttäneet. Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ranskan presidentit Francois Holland ja Emmanuel Macron olivat huijanneet presidentti Putinia ja Donbassin johtajia näyttelemällä olevansa rauhansopimuksissa mukana. Tosiasiassa he ovat nyt kertoneet rauhanehdotusten tarkoituksena olleen vain varata Ukrainan armeijalle aikaa varustautua NATO-koulutuksen avulla sotaan Itä-Ukrainaa ja Venäjää vastaan. Yhdysvallat on julistanut Venäjän vihollisekseen ja sotimisen tarkoituksena olisi siis Venäjän heikentämisen.

 

                                                            ***

 

Yhdysvalloille Venäjän heikentäminen ukrainalaismiesten avulla on ensisijainen tavoite. EU on alun perinkin perustettu palvelemaan Yhdysvaltojen aseteollisuutta. EU ei ole itsenäinen, vaan kuten yhdysvaltalaiset asiantuntijat toteavat, Euroopan maat ovat kuin ”äidin kellarissa” asuvat lapset. Täysin riippuvaisia äidin (USA: n) tahdosta.

Yhdysvalloilla ei ole ystäviä. Sillä ei ole empatiaa muiden maiden asukkaita kohtaan. Sillä on vain liittolaisia, joista on oltava sille hyötyä. Sitä kiinnostaa muiden maiden luonnonvarojen ryöstö liittolaisten avulla. EU-maat ovat suostuneet tähän.

Yhdysvalloilla on tiedonvälityksen lähes täydellinen monopoli. Aseteollisuuden tavoitteena on tiedotusvälineiden toiminnan hallinta. Maailman tapahtumat on kuvattava siten, että uutiset hyödyttävät aseteollisuutta, joka ohjailee Yhdysvaltojen hallituksen päätöksiä. 

Suomen valtiollisen sensuurin alainen valtamedia on myötäillyt sataprosenttisesti Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoitteita. Siten jokaisen suomalaisen, jolla on televisio tai tietokone, kannattaa etsiä todellisuutta valtamedian ulkopuolelta.

Suomalainen katsoja voi avata televisiosta tai tietokoneestaan YouTube-kanavan ja hae-valikosta näpytellä Doug MacGregorin tai Scott Ritterin nimen. Molemmat ovat kokeneita Yhdysvaltojen sotilashenkilöitä, ensimmäinen on Irakin ja Jugoslavian sodat kokenut eversti ja toiminut Pentagonin neuvonantajana. Jälkimmäinen on entinen YK-asetarkastaja, merivoimien upseeri ja tiedustelu-upseeri.

Nämä kaksi asiantuntijaa ovat kirjoittaneet kirjoja. Heillä on jatkuvasti TV-haastatteluohjelmia, joissa analysoidaan maailmantilannetta ja Ukrainan konfliktia erityisesti. He ovat harvinaisia humanisteja. Molemmat ovat myös Ukrainan sisäministeriön tunnetulla tappolistalla, mikä  osoittaa kuinka vaarallista on poiketa virallisesta valtamedian kaavasta.

 

                                                        ***

 

Ukrainan kehitys natsi-valtioksi ja koko Euroopan yhdistyminen sen tukijaksi on tragedia vailla vertaa. Natsismin historia on meille suomalaisille melko tuntematon, koska liittolaisuutemme ensin keisarillisen Saksan ja sen jälkeen natsi-Saksan kanssa on täytynyt piilottaa.

NETFLIX- elokuva ”Tohtori Garcian potilaat” kuvaa hienosti Espanjan osuutta natsismin ja fasismin kehityksessä 1930-luvulta lähtien - ensin demokraattisen tasavallan häviötä falangisteille ja fasisteille, sitten tasavaltalaisten vainoa ja pakoa ”maan alle”, falangistisotilaiden hakeutumista Saksan natsiarmeijaan ja erään esimerkkihenkilön osallistumista Eestissä juutalaisten joukkomurhaan. Kuvataan myös sodan päätyttyä vuorostaan ”liittoutuneiden” yhteistyötä fasistien ja natsien kanssa, pahimpien natsien ja Italian Mussolinin kätyreiden soluttautumista Espanjaan ja sieltä Yhdysvaltoihin ja Etelä Amerikkaan. Katolisen kirkon merkitystä unohtamatta.

 

                                                          ***

Yhdysvaltojen taloudellinen tuki takasi Francon fasistisen hallinnon pysymisen pystyssä. Eisenhower sai vastalahjaksi sotilastukikohtia Espanjasta. Fasistihallinto päättyi vasta 1975. Yhdysvaltojen vaikutus fasistisissa hankkeissa Kreikassa, Portugalissa ja vuoden 1990-luvun Jugoslavian hajottamisessa on merkittävä. Yhdysvaltojen ja Kanadan natsi-diaspora rahoitti yhdessä Osama bin Ladenin kanssa Kroatian natseja, Bosnian kalifaattia rakentavia muslimeja sekä Kosovon albaaniterroristeja.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta saakka.

 

                                                        ***

Suomessa on meneillään samanlainen kansan uudelleenkoulutus kuin Ukrainassa. Kaikki venäläinen sivistys ja yhteistyö olisi unohdettava. ”Kaikki siteet Venäjään on katkaistava”, sanoi pääministeri. Suomen aseet ovat ”hyvässä rasvassa” sanoo aseita Ukrainan natsi -hallinnolle lähettävä presidentti.

Venäjä on antanut käyttöömme suomen kielen, itsenäisyyden ja demokratian. Vasta Suomen joutuessa irrottautumaan natsi-Saksasta ja myöntyessä sulkemaan keskitysleirit ja toteuttamaan Pariisin rauhansopimusta, Suomi pystyi järjestämään ensimmäiset demokraattiset valtiolliset vaalit v. 1945. Silloin toisinajattelijat oli vapautettu vankiloista ja muut sisällissodan jälkeiset ihmisoikeuksien rajoitukset oli Neuvostoliiton vaatimuksesta ollut poistettava.

Suomen hallitus olettaa, että Venäjän sulkeminen pois läntisestä kansainvälisestä yhteistyöstä on pysyvää. Suomi tekee päätöksiä, jotka sulkevat ovia inhimillisyydelle ja kansojen väliselle globaalille yhteistyölle Suomen omilla päätöksillä.

Tällä periaatteella Suomi lähestyy kehityksessään natsismin kokonaisvaltaista hyväksymistä ja omaksumista. Tästä eräänä esimerkkinä voin mainita hiljattain tapaamani nuoren, joka kertoi hänen ja ystävien tapaamisten tunnuksena olevan ”Slava Ukraini” tervehdys, joka on natsi-Ukrainan tapa. En uskaltanut kysyä kohottavatko he myös oikean käsivartensa ylös oikealle kuten Heil Hitler -tervehdykseen kuului.

Sama kysymys tuli mieleeni, kun katsoin eduskunnan seuratessa hartaana Ukrainan presidentin video-puhetta eduskunnassa keväällä 2022.  Nostavatko he myös kätensä, -mietin. Sokea, lähes uskonnollinen natsismi näyttää Suomessa nyt itsestäänselvyydeltä. Liput liehuvat kaupungintalojen saloissa ja kelta-sininen tunnusväri näkyy kaikkialla. Kun todellisuus paljastuu kuka ja mikä romahtaa?

 

                                                                            

 

 

 

 

 

 

                                                                          

 

 

 

 

                                                                       

 

 

                                                                        

 

 

 

                                                                           

 

 

                                                                              

 

 

 

                                 

 

                                                                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan kaatuneet sotilaat, USA:n etäsota, NATO, Merkel, Hollande, Macron, natsismi, uskonnollinen vaino, kieleen perustuva vaino, kulttuuriin perustuva vaino, Scott Ritter, Douglas Macgregor

SUOMI SOPIMUSVARAISENA YHTEISKUNTANA KOHTI KATASTROFIA

Maanantai 17.4.2023 klo 17.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkoministeri Pekka Haavisto palasi Suomeen tavattuaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin noin kaksi vuotta sitten. Tapaaminen jäi viimeiseksi, ainakin toistaiseksi.

Haavisto kertoi, ilman asiayhteyttä, Suomen kuuluvan nyt sopimusvaraiseen demokraattisten valtioiden joukkoon, ilman että suomalaiset olisivat aikaisemmin kuulleet tästä. Ilmeisesti ulkoministeri Lavrovin käsitykset NATOn laajenemisen vaikutuksista ja kaikkien maiden tasaveroisista turvallisuustarpeista ei ollut sopinut ulkoministeri Haaviston toimeksiantoon.

Yhdysvallat on luonut sopimusvaraisen yhteistyön käsitteen, sen jälkeen, kun se on tullut kykenemättömäksi noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Tämä tapahtui Euroopassa, Yhdysvaltojen perinteisten kumppaneiden alueella. Vuonne 1999 13 Nato-maata pommitti laittomasti Jugoslaviaa, sen siviili-infrastruktuuria, siltoja, junia, teollisuuslaitoksia, kouluja ja sairaaloita puhumattakaan TV-torneista ja radioasemista, öljyjalostamoista ja autotehtaista.

 

                                                       ***

Vuonna 2000, Saksan pitkäaikaisen liittopäivien edustajan Willy Wimmerin mukaan, Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pidetyssä kokouksessa, että Yhdysvallat lakkaisi noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät edistä maan intressejä. Yhdysvallat tulisi myös laajentamaan NATOn läsnäoloa Baltiasta Ukrainan Odessaan. Siten maan sotilaallinen valta tulisi ulottumaan Venäjän rajoille

NATOn vaikutusvaltaa laajennettiin maa maalta, jopa Jugoslavian jäännösvaltioihin ja Baltiaan.

 

                                                       ***

Suomi tuki sopimusvaraista yhteistyötä USA n ja muiden EU:n NATO-maiden kanssa jo 1990-luvulla. Aluksi se tapahtui NATO/EU -mielisen tiedonvälityksen muodossa.

Euroopan unioni yhteistyössä USA:n kanssa aloitti Jugoslavian sotilaallisen hajottamisen jo Maastrichtin perustavassa kokouksessa v. 1992. Tässä priimusmoottorina oli Hitlerinkin armeijan koulutuksen saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään. 

Euroopan pyöreän pöydän teollisuusmiesten järjestö oli laatinut Maastrichtin asiakirjat. EU:n tuli palvella Yhdysvaltojen aseteollisuutta. Teollisuusmiesten puheenjohtaja Per Gyllenhammar oli Yhdysvaltojen aseteollisuuden asialla.

Saksa halusi hajottaa sosialistisen Jugoslavian ja ottaa sieltä irti kaikki, mikä taloudellisesti hyödyttäisi yhdistymisensä talouskaaoksesta kärsivää Saksaa. Saksan entiset natsi-liittolaiset kroaatit ja Bosnian muslimit olivat hajotuksessa Saksan kumppaneita.

Suomi osallistui ahkerasti hajottamista vastustavien serbien demonisointiin tiedotusvälineissä. Suomelle tuli tilaisuus auttaa hajotuksesta hyötymään pyrkivää Yhdysvaltojen armeijaa ja aseteollisuutta kouriintuntuvastikin.

Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän taistelussa kaatuneiden ruumiinavauksista. Sen seurauksena Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton julisti paikalla tapahtuneen taistelun terroristien ja poliisien välillä siviilien joukkomurhaksi. Tuo valhe oikeutti Jugoslavian 3 kuukautta kestäneiden pommitusten aloittamisen.

Suomi toisti vääriksi osoitettavat tiedot myös Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Se oli siihen saakka suurin lahja Yhdysvaltojen armeijalle ja NATO:lle.

Keitä vielä toimivista valtiomiehistä oli siinä Lipposen hallituksessa, joka auttoi salauksen avulla aloittamaan NATOn pommitukset? Hallituksessa istuivat Sauli Niinistö, varapääministerinä ja Pekka Haavisto ympäristöministerinä.

 

                                                      ***

Yhdysvallat ja Saksa  ovat aloittanut toisen aseellisen konfliktin Euroopassa - Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen – jälleen yhteistyössä natsien kanssa. Yli sadan henkilön murhat Kiovan Maidanin aukiolla helmikuussa 2014 johtivat natsien ja Yhdysvaltojen salaisen palvelun johdolla vallan haltuunottoon ja laillisilla vaaleilla valitun presidentti Janukovichin maanpakoon.

Ukrainaan asetettiin pääasiassa ulkomaalaisista ministereistä koostuva hallitus Yhdysvaltojen ja EUn virkamiesten ja poliitikkojen myötävaikutuksella. Venäjän kielen virallinen asema kiellettiin ja kommunistinen puolue lakkautettiin. Laittomaksi muuttuneen eduskunnan puhemies Turcinov julisti sodan Itä-Ukrainan pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuville asukkaille, jotka eivät alistuneet kannattamansa presidentin ajamiseen maasta eikä ulkomaalaisten suorittamaan maan haltuunottoon. 

 

                                                          ***

Sisällissodan ratkaisemiseksi Ukraina, Donetskin alueet, Saksa, Ranska ja Venäjä tekivät Minskin  sopimukset, joilla oli tarkoitus luoda alueelle rauha ja taata Donetskille ja Luhanskille autonomiat osana Ukrainaa. Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka jo oli muutoinkin osallistunut Jugoslavian hajottamiseen, kertoi jälkeenpäin, että tässäkään tapauksessa ei ollut tarkoitus tavoittaa rauhaa, vaan tarjota Kiovan hallitukselle mahdollisuus yhdessä NATO:n kanssa varustautua lopulliseen ratkaisuun päätyvään sotaan. Ranskan presidentti Francois Hollande vahvisti Merkelin kertomuksen siitä, että Minskin sopimusta ei ollut ollut ajatusta toteuttaa. Presidentti Macron jatkoi edeltäjänsä linjalla, toki näytellen neuvotteluhalukkuuttaan presidentti Putinille.  Siten Minskin sopimuksen kannalla olivat vain Donbass ja Venäjä.

Sisällissodan kestettyä viisi vuotta Ukrainan demokratia oli vajonnut entistäkin alemmaksi. Itä-Ukrainan Donbassissa kuolonuhreja oli yli 10 000. Länsi- ja Itä-Ukrainan kulttuurit liukuivat yhä kauemmaksi toisistaan. Entistä natsi-johtajaa Banderaa ihaileva Länsi-Ukraina muutti historiankirjat, katujen nimet, koko kulttuurin ylistämään natsi-johtajia. Jopa Babi-Jahrin juutalaisten teloituspaikalle vievän kadun nimi muutettiin kunnioittamaan natsi-johtajia.

Vuonna 2019 Volodimir Zelensky, pelle, joka oli tullut kuuluisuuteen soittamalla peniksellään pianoa, valittiin presidentiksi. Hän ei ollut koskaan ollut missään luottamustehtävässä eikä koskaan johtanut mitään kunnallista tai valtiollista virkaa. Hänen kampanjaansa rahoitti oligarkki Kolomoisky, joka tunnetaan Azovin-natsipataljoonan perustajana. Kampanjassa Zelensky lupasi tuoda maahan rauhan.

 

                                                         ***

Rauhan sijaan Zelensky ryhtyi helmikuussa 2022 kokoamaan armeijaa tuhoamaan yhteistyössä NATO:n kanssa lopullisesti Donbassin demokratiaa ja venäjänkielisten oikeuksia vaativat kansanryhmät. ETYJ:n tarkkailijat todistivat kiihtyvää aseellista toimintaa demarkaatiolinjalla, joka oli raja Kiovan joukkojen ja Donbassin itsepuolustusarmeijan välillä.

Donbassin autonomiset alueet Donetsk ja Luhansk julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun Kiovan hyökkäystä vastaan.

Venäjä suostui tunnustamaan alueiden itsenäisyyden ja tulemaan sotilaallisesti apuun.

Yhdysvallat oli vuodesta 2014 ja jo aikaisemmin pyrkinyt vaikuttamaan Ukrainan muuttamiseksi ponnahduslaudaksi Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen varapresidenttinä v. 2014 toiminut Joe Biden toimi eräänlaisena Ukrainan siirtomaaherrana. CIA:lla ja NATO:lla oli vahvat miehitykset maassa. Presidentti Obaman aikana Venäjä julistettiin vihollismaaksi.

 

                                                         ***

Demokraatti-puolueen palattua Trumpin jälkeen valtaan, USA:n liittolaisuus Ukrainan kanssa tiivistyi entisestään. Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyi sodan mahdollisuudesta.

ETYJ:n havaitseman uhkaavan tilanteen seurauksena Venäjä määräsi aloitettavaksi sotilasteknisen operaation Ukrainan venäjänkielisen väestön kansanmurhan estämiseksi sekä natsismin kitkemiseksi, koska natsismi Ukrainassa on uhka koko Venäjän turvallisuudelle.

Zelenskyn aikana natsismi voimistui Ukrainassa. Puolueita lakkautettiin niin, että maa muodostui fasistiseksi yksipuoluejärjestelmäksi kuten yhdysvaltalainen eversti Douglas McGregor totesi Judge Napolitanon keskusteluohjelmassa eilen. Ukrainan ortodoksisen kirkon jäsenet ja papit ovat jatkuvien uhkailujen kohteena. 

CIA:n myötävaikutuksella Ukrainaan perustettiin v. 2018 toinen ortodoksinen kirkko ”Ortodoksinen kirkko Ukrainassa”, joka on Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa. Tällä tavoin Yhdysvallat halusi kärjistää ukrainalaisten sisäisiä ristiriitoja vahvistaakseen omaa valtaansa. Ukrainan perinteinen kirkko Ukrainan ortodoksinen kirkko on ollut Moskovan patriarkaatin alainen – tosin se erosi Moskovan patriarkaatista sotilasteknisen operaation alkaessa.

Samassa Judge Napolitanon ohjelmassa Mc Gregorin kanssa analysoitiin Yhdysvaltojen osuutta Ukrainan sodassa. Siinä käsiteltiin julkisuuteen tulleita paljastuksia Yhdysvaltojen armeijan ja valtiojohdon valheista koskien Ukrainaa ja NATO-joukkoja siellä, valheista, joita Yhdysvaltojen hallitus on syöttänyt puolustusministeri Lloyd Austinin toimesta myös kongressille.

 

                                                        ***

Suomen joutuminen ”Sopimusvaraisten demokraattisten maiden yhteisöön”on maallemme tragedia. Päivittäin tulee esille valheita, joita meille valtiojohto ja media ovat syöttäneet. Fasistinen Ukraina kuvataan demokratiana, NATO pelastajana, Yhdysvallat esimerkillisenä maana, Euroopan Unioni kotinamme.

Meidät on pakotettu hyväksymään totaalinen tiedotuksen sensuuri. Mitään tietoja ei saada siitä, mitä asioista ajatellaan Venäjällä tai Kiinassa.

Meidät on pakotettu hyväksymään käsitys, että natsismia ja kansanmurhaa vastustava ja demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Venäjä on paha kun taas fasistinen ihmisoikeuksia polkeva Ukraina on demokratian mallimaa, jota meidän täytyy aseillamme ja verovaroillamme puolustaa.

Vielä vuosi sitten Suomi ja muut EU-maat olivat natsismin ja fasismin vastustamisen puolella.  Viime syksynä EU siirtyi USAn ja natsi-Ukrainan rinnalle olemaan vastustamatta fasismia ja natsismia. Siis siirryimme natsismin puolelle kuten ollessamme Hitlerin liittolaisia.

Entä sitten varastaminen? Me olemme sopimusvaraisesti hyväksyneet varastamisen. Venäjän valtion varoja voidaan katsoa voitavan syöttää fasistisen Ukrainan taisteluihin ja korruption syvään kitaan koska EU on niin päättänyt. Venäjän kansalaisten varat ovat myös uhanalaisia.

Kuten yllä totesin, myös valehteleminen on hyväksyttyä. Koska monipuolinen tiedonvälitys on kiellettyä, valehteleminen käy päivittäin yhä mahdollisemmaksi. Suomen yleisradio on vuosia valehdellut – ensin Jugoslavian sodasta, mutta sen jälkeen kaikista konflikteista, joissa Suomi on välittömästi tai välillisesti ollut osallisena.

 

                                                       ***

Euroopan Unioni on USA-riippuvuutensa vuoksi vajonnut kansainvälisten lakien noudattamisen sijaan sopimusvaraisen valehtelun, varastamisen ja väkivallan kentäksi. 

Mitä opetamme lapsillemme?

Onko koululuokassa opettajilla oikeus valehdella? Kertoa, että natsismia vastaan taisteleva maa on paha, koska sopimusvaraisesti me olemme nyt muuttuneet natsismin kannattajiksi?

Saako koululuokkaan tulla aseen kanssa? Jos totuuden puhumisesta on tullut sopimusvaraista eikä koululla ole oikeutta edellyttää, että oppilaat puhuvat totta, valehtelu voi johtaa käsirysyyn ja käsirysy kättä pidemmän etsimiseen. Puhelimen varastamisesta tulee arkipäivää. 

Sopimuksia ja lakeja tarvitaan niin perheissä, yhteisöissä kuin valtioiden välisissä suhteissa. Emme voi sopimusvaraisesti päättää, että tänään puhumme totta mutta huomenna valehtelemme.

 

                                                   ***

Suomi on liukunut mahdottomuuden eteen. Se on hylännyt ystävyyden ja hyvät tavat - kansainvälisissä suhteissa diplomatian. Se korvataan aseilla, jotka rahoitetaan köyhien eläkevaroista ja sairaanhoitajien palkoista.

Suomi on palannut natsi -liittolaisuuden aikaan. Yhdysvallat ja Ukraina ovat jo vuosia muodostaneet ryhmän, joka ei kannata natsismin ja fasismin vastustamista. Vajaa vuosi sitten Suomi liittyi tähän joukkoon. Pääministeri ja valtioneuvosto on vaatinut kaikkien suhteiden katkaisemista natsismia vastaan taistelevaan Venäjään.

”Taistelemme” natsi-Ukrainan ja Yhdysvaltojen sekä sen NATO-liittolaisten puolella. Suomalaisten todellisuudentaju on pimennetty totaalisen aivopesun avulla ja maamme on saatu umpikujaan. Kun totuus valkenee väistämättä lähimmän vuoden aikana, romahdus on melkoinen.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sopimusvarainen yhteiskunta, kansanvälinen laki, fasismi ja natsismi, Ukraina, Venäjä, Saksa, Ranska, USA, Sauli Niinistö, Pekka Haavisto

SUOMI - ITSENÄISYYDESTÄ SIIRTOMAAKSI

Torstai 6.4.2023 klo 15.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Maailma on muutoksessa. Entiset Afrikan siirtomaat nostavat päänsä ja erityisesti Burkina-Fasossa ja Malissa kansalaiset ajavat entisen siirtomaaisäntänsä, Ranskan ulos maasta.

Suomi sen sijaan vajosi musiikin tahdissa ja lippujen liehuessa takaisin alistetun siirtomaan rooliin – ylpeänä.

Burkina-Faso on minulle läheinen koska seurasin 1980-luvulla sen nuoren presidentin Thomas Sankaran työtä maansa demokratian rakentamiseksi ja vapaaksi siirtomaaisäntä Ranskan ja Yhdysvaltojen painostuksesta.

Sankara kehitti hyvinvointivaltiota. Naisten koulutus ja tasa-arvo olivat tärkeitä. Vaatimaton presidentti tyytyi 500 euron kuukausipalkkaan, eikä halunnut omien kuviensa sijoittamista laitosten seinille. Koko Afrikan etu, kuten Libyan johtaja Gaddafillekin, oli hänelle ensisijaista. Hän ei suostunut ottamaan maaperälleen Yhdysvaltojen aseellisia joukkoja.

Kuten tavallista Yhdysvallat halusi sotilasvaltansa käsittävän Afrikan ja myös Burkina-Fason. Yhdysvaltojen ja Ranskan tiedustelupalvelut murhauttivat presidentti Sankaran. Itse murhan suoritti Yhdysvaltojen presidentiksi teon jälkeen nostama Campaore, joka toimi tehtävässä kuuliaisesti 27 vuotta kunnes lähti maanpakoon. Sotilaallinen yhteistyö Yhdysvaltojen ja Ranskan kanssa tuli itsestäänselvyydeksi.

 

                                                       ***

 

Afrikan maat haluavat toimia itsenäisesti sellaisten maiden kanssa, jotka kunnioittavat niiden itsenäisyyttä, niiden traditioita ja sisäisiin asioihin puuttumattomuutta sekä kansainvälisiä lakeja.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto sen sijaan ilmoitti kaksi vuotta sitten palatessaan neuvotteluista Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa, että Suomi kuuluu sopimusvaraista järjestystä kannattaviin demokraattisiin maihin. Ei enää siis kansainvälisiä lakeja noudattaviin.

Yhdysvallat oli jo heti Jugoslavian laittomien pommitusten jälkeen ilmoittanut Bratislavan kansainvälisessä kokouksessa v. 2000, että se luopuu kansainvälisten lakien noudattamisesta, mikäli ne eivät toteuta Yhdysvaltojen etua.

Suomi on nyt  pitkän valmistelun jälkeen liittoutunut Yhdysvaltojen johtamaan maailmanjärjestykseen, joka ei noudata toiminnassaan kansainvälisiä lakeja eikä siten myöskään  YK:n peruskirjaa.

YK:ssa on vuosittain otettu kantaa natsismin ja fasismin vastustamiseen. Natsismia ja fasismia pidetään uhkana ihmiskunnalle ja perustavaa laatua oleville ihmisoikeuksille. Yhdysvallat ja Ukraina ovat  vuodesta toiseen äänestäneet natsismin ja fasismin vastustamista vastaan. Onhan Ukraina ensimmäinen valtio Euroopassa sitten v. 1945, joka on omaksunut natsismille tyypillisen valtiorakenteen. Yhdysvallat on tukenut natsismia ihailevia voimia Ukrainassa.

Vuoden 2022 YK -äänestyksessä koko Euroopan unioni ilmaisi äänestyksessä, että se ei enää vastusta fasismia ja natsismia. Äänestys oli linjassa sen kanssa, että Euroopan unionin maat ovat ryhtyneet aseistamaan Ukrainaa sen sisällissodassa venäjänkielisiä kansalaisiaan vastaan. Venäjä vuorostaan oli tullut YK:n periaatteita noudattaen estämään Kiovan natsi -hallinnon suorittaman kansanmurhan.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat muodostaneet tiiviin sensuurin Ukrainan tapahtumia koskevien totuuden mukaisten tietojen levittämistä vastaan.

 

                                                      ***

Suomen talouden ja oikeiston eliitti on pyrkinyt liittämään Suomen siirtomaavaltaa kannattavien maiden leiriin. Ensin maantieteelliseen ja taloudelliseen liittoon Euroopan unioniin ja euroon. Koska Yhdysvalloilla ja Euroopalla ei ole hallinnollisia yhteistyökeinoja omien ylimitoitettujen tavoitteiden saavuttamiseksi hallinnollisilla keinoilla, ne turvautuvat aseelliseen uhkailuun ja vallankäyttöön.

Samaan aikaan kun Afrikan entiset siirtomaat pyrkivät luottamaan Venäjään ja Kiinaan tasaveroisen yhteistyön ja kansainvälisten lakien pohjalta, Suomi on päätynyt mukautumaan NATOn avulla Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin sopimusvaraiseen yhteistyöhön ja aseelliseen vallankäyttöön. Tässä vaiheessa se on edellyttänyt suomalaisten verovarojen sijoittamista Yhdysvaltojen ylläpitämään sotaan Ukrainassa.

Venäjä taistelee Ukrainassa kaikkien ukrainalaisten tasa-arvoisen kohtelun puolesta vapaana natsismin ihailusta, mielivallasta ja terrorismista. Suomi on sitoutunut taistelemaan natsien puolella ja on NATO:n jäseneksi päästyään, entistä syvemmin sidottu inhimillisyyden vastaiseen toimintaan.

Burkina-Fason tapaan Suomi voisi olla historian oikealla puolella. Suomi voisi olla osa uutta silkkitietä meritse, maanteitse ja rautateitse. Suomi voisi kukoistaa pyrkimyksessään rauhaan ja yhteistyöhön myös lähimmän naapurinsa Venäjän kanssa, josta sillä on 80v kokemukset. Suomi voisi palata aikaan, jolloin lapsilla ja nuorilla oli turvallinen olo. Vain Suomi voi päättää omasta ratkaisustaan ja kohtalostaan.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: itsenäinen Suomi, siirtomaa-Suomi, NATO, kansainvälinen laki, sopimusvarainen oikeus, Burkina-Faso, USA, Ranska, YK, fasismin ja natsismin vastainen työ, Venäjä, Ukraina, silkkitie,

MARIN JA NIINISTÖ TUKEVAT ETNISTÄ PUHDISTUSTA

Keskiviikko 1.3.2023 klo 12.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Länsimailla on pitkä etnisen sorron ja puhdistuksen historia. Yhdysvallat myönsi äänioikeuden mustalle väestölleen vasta 1960-luvulla. Työskentelin Yhdysvalloissa juuri tuolloin. Havaitsin kuinka mustan perheen muuttaessa lähiön kadulle, valkoiset muuttivat pois. Valkoiset ylläpitivät myös vain valkoisille tarkoitettuja kouluja siitä huolimatta, että eivät saaneet siitä johtuen valtionapua.

USA:n rotusorto ulottui myös Afrikkaan. Yhdysvallat tuki viimeiseen saakka Etelä-Afrikan apartheid, rotusortojärjestelmää, joka päättyi vasta 1994. Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA paljasti Nelson Mandelan olinpaikan, jotta hänet voitiin pidättää ja vangita lähes 30 vuodeksi.

NATO-maa Kanada pyrki aikoinaan  suorittamaan intiaanien etnisen puhdistuksen. Intiaanilapset haettiin poliisivoimin kodeistaan katolisiin sisäoppilaitoksiin. Siellä kurin ja järjestyksen alla lapset joutuivat luopumaan äidinkielisistä etunimistään. He eivät saaneet puhua keskenään äidinkieltään, eivät tavata vanhempiaan. Kasvatuslaitosten pihamailta on löydetty useita pahoinpideltyjen lasten hautoja.

Pohjoismaissa Ruotsissa ja Suomessa on ollut vallalla saamelaisten etninen sorto. Erityisesti Ruotsi on ollut rotuhygienian johtomaa jo ennen natsi-Saksaa. Uskontoon ja elinkeinonharjoittamiseen liittyvää saamelaisten sortoa on Suomessakin pidetty hyväksyttävänä.

Eestin nykyinen pääministeri Kaja Kallas on ehdottanut ”Moskovan uudelleen kouluttamista”. Eestillähän on raskas historia Hitlerin Saksan liittolaisena ja ensimmäisenä eurooppalaisena maana, joka saattoi julistautua juutalaisista vapaaksi maaksi tapettuaan kaikki omat ja Keski-Euroopasta junilla tuodut juutalaiset. Nyt vuorossa olisivat venäläiset.

 

                                                        ***

 

Yhdysvallat suoritti liittolaistensa Kanadan ja EU n tukemana helmikuussa v. 2014 tarkka-ampujien avulla väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Tarkoituksena oli irrottaa Ukraina liittolaisuudesta Venäjän kanssa, jotta Yhdysvaltojen tavoite Venäjän heikentämisestä onnistuisi.

Yhdysvallat ajoi vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloitti etnisen puhdistuksen myös Ukrainassa. Se painosti Ukrainan parlamentin kieltämään venäjän kielen virallisen aseman, kieltämään eduskunnassa enemmistönä olevat puolueet, alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen sekä julistamaan ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan Donbassin alueelle. Donbass oli alueiden puolueen ja vaaleilla valitun presidentti Janukovichin tukialuetta.

Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja pääosin ulkomaalaisista koostuvan hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaahallitsijana puhuen kertomansa mukaan pidemmän aikaa vuodessa valitsemansa pääministeri Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Yhdysvaltojen tukena toimivat Ukrainan natsi -puolueet, joiden julkisanottuna tavoitteena on tappaa kaikki venäläiset sekä ajaa venäjää puhuvat asukkaat rajan yli Venäjälle. Natsi-puolueiden edustajat kehuvat julkisesti eri TV-kanavilla valtaansa, joka ei ole valta eduskunnassa vaan sen ulkopuolella. 

Viime päivinä on saatu kuulla Metan eli Facebookin alkavan sallia Azovin natsien Fb- tilit. Siten Yhdysvaltojen tukema natsi-informaatio pääsee tehokkaasti leviämään myös USA/NATO:n vaikutuspiirin ulkopuolelle. Se tulee osaksi normaalia puheenpartta kuten Halla-Ahon ja Sofi Oksasen viestit.

Oligarkki Igor Kolomoisky, joka on perustanut Azovin natsi -pataljoonan, rahoitti myös Zelenskyn vaalikampanjaa v. 2019. Natsit ovat vaikutusvaltansa johdosta saaneet muutettua tuhansia katujen ja aukioiden nimiä. Aikaisemmin toisen maailmansodan neuvosto -armeijan voiton kunniaksi tai tunnettujen kirjailijoiden tai säveltäjien mukaan nimetyt kadut on muutettu kunnioittamaan ukrainalaisia natsi-kollaboraattoreita kuten Stepan Banderaa.

Miten Sanna Marinin ja Sauli Niinistön aseistama ja kaikin puolin tukema etninen puhdistus on edennyt?

Kuten Kanadassa intiaanikieli, myös Ukrainassa venäjän kieli, jota enemmistö puhui, julistettiin siis kielletyksi. Maassa vallinnut rikas lehdistön ja TV:n venäjänkielinen toiminta tulivat laittomiksi. Kansalaiset eivät enää uskaltaneet ilmoittaa olevansa äidinkieleltään venäjänkielisiä. Venäjän puhuminen kodin ulkopuolella kiellettiin myös. 

Alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen tultua kielletyiksi kansalaiset perustivat uusia demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta toteuttamaan pyrkiviä puolueita, jotka yksi toisensa jälkeen jälleen kiellettiin.

 

***

Jotta etninen puhdistus saa legitimiteetin, koko kulttuuri on muutettava tukemaan natsi-kollaboraattoreita ja heidän maailmankuvaansa. Se edellyttää tähänastisen historiallisen todellisuuden muuttamista, Hitlerin ja hänen seuraajiensa glorifioinnin palauttamista. 

Ukraina oli toisen maailmansodan natsi-Saksan Einsatz-tuhoamisryhmien temmellyskenttä. Juuri Etelä-Ukrainassa, Odessassa, Nikolajevissa ja Transnistriassa suoritettiin kymmenien tuhansien juutalaisten, kommunistien ja mustalaisten teloituksia.

Suomen miehittämällä Itä-Karjalan alueella sijainneet Mannerheimin rakennuttamat ja hallinnoimat leirit olivat toista suuruusluokkaa. Suomalaisilla keskitysleireillä oli yhteensä 23 984 vangittua. Petroskoin leireillä elokuussa 1942 kuoli ”vain” 500 venäjänkielistä vanhusta, naista ja vauvaa

Ukrainan asukkaiden historiallinen muisti on kouriintuntuvampaa kuin suomalaisten muisti. Siten natsien suorittama Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuun 2.päivänä 2014 oli hirvittävä historian kertaus natsien voimasta ja piittaamattomuudesta. Tuona päivänä asukkaat pakenivat natseilta suojaan kyseiseen taloon. Natsit sulkivat ovet ja sytyttivät talon palamaan tanssien ulkopuolella ja huutaen ”torakat palaa, torakat palaa”. Yli 50 henkilöä paloi kuoliaaksi tai kuoli hypätessään ikkunasta ulos, tuhoisin seurauksin. (Torakka nimitys johtuu Venäjän toisen maailmansodan voiton päivänä 9.5. rintaan asetettavasta oranssi -mustasta silkkinauhasta)

Maidanin tarkka-ampujien rikoksia tai Odessan tuhopolttoon syyllisiä ei ole uskallettu tutkia.

Ukrainassa todellisuuden muuttaminen on alkanut miljoonien kirjastoista kerättyjen kirjojen polttamisella. Kaikki teokset, jotka ilmaisevat Ukrainan ja Venäjän kulttuurien kietoumista toisiinsa ja maiden olevan veljeskansoja, on tuhottava. Lasten ja nuorten koulukirjat, varsinkin historiateokset, on kirjoitettu uudelleen, ja uudet painokset on toimitettu kouluihin ja päiväkoteihin. Valtamedia tukee aukottomasti meneillään olevaa prosessia.

Yhdysvaltojen rasistinen tavoite Venäjän tuhoamiseksi tai ainakin heikentämiseksi tukee Ukrainan natsien johtamaa prosessia. USA n johtaman NATOn pysyvä läsnäolo Ukrainassa, miljardien aselähetykset, biologisia aseita kehittävät laboratoriot, EU-maiden kanssa tehtävä Venäjä-vastainen yhteistyö ja massiivinen korruptio ovat vahvistaneet Ukrainan muuttumista totalitaariseksi natsi valtioksi.

Yhdysvaltojen toiminta ei ole enää vain natsismin tukemista vaan osallistumista terrorismiin. Presidentti Bidenin, Victoria Nulandin, Anthony Blinkenin ja Jake Sullivanin CIA:lta tilaama NordStream kaasuputken räjäytys on terrorismia. NATO osallistui Itämerellä tapahtuneessa harjoituksessaan räjäytyksen valmisteluun ja sen peittelyyn NATO- Norjan suorittaessa lopullisen  räjäytyksen.

 

                                                             ***

 

Azovin natsi -pataljoonan edustajat saivat vuonna 2022 Yhdysvalloissa juhlallisen vastaanoton. 

Pataljoona oli saanut Mariupolin kaupungin hallintaansa v. 2021. 

Kiovan hallitus valmistautui antamaan lopullisen iskun jo 8 vuoden ajan pommittamalleen Donbassille helmikuussa 2022. Täydentääkseen alueen sopeuttamista Kiova pyrki toteuttamaan valloituksensa jälkeen alueen väestön uudelleen koulutuksen. 

Venäjä keskeytti Kiovan hallituksen aloittaman valtauksen viikkoa myöhemmin vastaoperaatiolla. Sen aikana se valtasi Mariupolin Azovstalin terästehtaan, joka toimi natsien viimeisenä linnakkeena. Siellä natsit pitivät satoja siviilejä panttivankeinaan.

Antautuneet sotilaat olivat täynnä natsitatuointeja. Heidän joukossaan oli kanadalainen NATO-kenraali, joka oli vain joitakin kuukausia aikaisemmin valittu ehdokkaaksi Kanadan armeijan komentajaksi.

 

                                                     ***

Yhdysvalloissa ja Kanadassa on vahva natsidiaspora. Saksalaiset natsi -virkamiehet, keskitysleirien vartijat ja armeijan upseerit saivat turvapaikan Yhdysvalloista, Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Iso-Britanniasta sekä Euroopan fasististen hallintojen suojista.

He liittoutuivat uusien isäntämaittensa rasistien kanssa. Diaspora rahoitti Jugoslavian sotaa ja nyt Ukrainan aseistamista. Kroatian natsit palasivat ”kotiin”. Kanadan natsien perilliset tukivat Ukrainan Maidanin vallankaappausta.

Mikä saa Suomen eliitin tukemaan ja aseistamaan Ukrainan natsihallintoa?

Eräs syy lienee Suomen koulujen vajavainen historian opetus. Lapsenlapseni kertoi nähtyään Kansallisteatterissa Ensimmäinen tasavalta -näytelmän, että hän ei ollut tiennyt asioita, joita teatterin lavalla esitettiin.

Kirjoitin kirjan Lahtari, Punikki ja Teurastaja. Käsittelen siinä Suomen historiaa ja Bosnian sotaa tieteelliseltä pohjalta. Helsingin kirjamessut kielsi teokseni esittämisen messujen lavoilla.Siten historian opetuksen puutteet ovat tarkoituksellisia.

On ilmeistä, että totuus on vaarallinen siksi, että Yhdysvallat ja muut NATO-maat haluavat jatkaa etniseen syrjintään perustuvaa valtaansa. Historiallinen totuus on kiusallinen. Siksi ei ole ihme, että Venäjää ei kutsuta Auschwitzin vapauttamisen vuosipäivän juhlallisuuksiin tai että Suomelle itsenäisyyden antaneen Leninin patsaita poistetaan puistoista tai unohdetaan, että Stalin pelasti Mannerheimin sotaoikeudelta.

Muunnetun historian avulla voidaan kieltää Auschwitzin vapauttamisen merkitys. Siten Venäjän suorittamaa, vastaavaa, kansanmurhan uhan alla olevaa Donbassin vapautusta voidaan kutsua ”provosoimattomaksi, hirviömäiseksi sodaksi, jota paha Putin toteuttaa”. 

Ukrainan presidentin lähin neuvonantaja on sanonut, että Venäjä ei pommita siviilikohteita, Suomen valtamedia ja valtiojohto tietävät paremmin.

Lähivuosikymmeninä YK/NATO ei voi enää perustaa rahoittamiaan tuomioistuimia tuomitsemaan uhrejaan. USA/NATO-sotien ja siirtomaavallan uhrit nousevat ja alkavat toteuttaa oikeudenmukaista, kansainvälisiin oikeuksiin perustuvaa maailmaa. 

Hitleriä ei voitettu puheilla. Siten Venäjäkään ei voi saada oikeutta Ukrainan venäjänkieliselle väestölle eikä turvallisuutta itselleen muulla kuin nyt valitsemallaan tavallaan. Puheiden aika päättyi joulukuussa 2021.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marin, Niinistö, etninen puhdistus Ukrainassa, etninen sorto, intiaanit, musta väestö, saamelaiset, natsismi, Ukrainan ja Suomen natsi-historia, USA:n Maidan vallankaappaus, USAn ja facebookin tuki natseille, Azovin pataljoona,

JOULUBLOGI

Lauantai 24.12.2022 klo 13.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

He voivat lopettaa junayhteyden. He voivat estää autoliikenteen. He voivat estää lentoliikenteen ja kaiken muun matkustamisen. He voivat estää keskinäisen kaupan. MUTTA

He eivät voi estää meitä suomalaisia rakastamasta Venäjää ja venäläisiä, naapureitamme.

Voimme uida läpi Suomenlahden tapaamaan ystäviämme Pietarissa. Vaellamme heidän kanssaan yhteisissä muistoissamme.

Muistamme heidän antaneen meille itsenäisyytemme. Muistamme heidän auttaneen meitä luopumaan natsi -menneisyydestämme ja militarismistamme. Sen sijaan että he olisivat syyttäneet meitä siitä, että suljimme venäjänkieliset Karjalan asukkaat keskitysleireihin ja kaikin tavoin yritimme estää heitä vapauttamasta maailmaa natsismin ja militarismin ikeestä, he antoivat meille hopealautasella ensimmäiset demokraattiset vaalit vuonna 1945, joihin jokainen suomalainen, niin vankiloissa viruneet Suomi-Neuvostoliitto-seuran toimijat, jotka selvisivät vankeudestaan hengissä, kuin tavalliset sisällissodassa tuomitut työläiset saattoivat osallistua.

Syytösten sijaan Neuvostoliitto/Venäjä auttoi meitä taloudelliseen kukoistukseen keskinäisen kaupan ja rauhanomaisen yhteistyön avulla.

 

 

                                                   ***

Suomen eliitti ei ole antanut anteeksi häviötään militaristisessa kilpailussa toisen maailmansodan aikana. Eliitille ystävyys ja kansojen tasa-arvo ja yhteistyö on kauhistus.

BRICS-maiden, Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan liittyessä rakentamaan eri valtioiden väliseen tasa-arvoon perustuvaa järjestelmää Yhdysvaltojen väkivaltaan, militarismiin ja talouspakotteisiin perustuvan järjestelmän sijaan, Suomi on eliitin toimesta liittynyt tukemaan jälkimmäistä.

Suomen eliitti, valtiojohto, on liittoutunut Yhdysvaltojen kanssa käymään sotaa Ukrainassa. Se on asettunut natsismin ja fasismin omaksuneen Kiovan hallituksen puolella tappamaan Itä-Ukrainan venäjänkielistä asujaimistoa.

Saksan hyökätessä Neuvostoliittoon toisen maailmansodan aikana Mannerheim johti ja suunnitteli keskitysleirien rakentamista Itä-Karjalan venäjää puhuville asukkaille ja ryösti itselleen tai antoi karjalaa puhuville asukkaille venäjänkielisten talveksi kerätyt muonavarat.

Mannerheim johti itse Karjalan sotilas-ja siviilihallintoa koko sodan ajan.

Presidentti Sauli Niinistö toimii samalla tavalla. Hän johtaa yhdessä Suomen pääministeri Sanna Marinin kanssa tuen antamista Ukrainan itäisten osien venäjänkielisten asukkaiden tappamiseen. Yli kymmenen asepakettia on lähetetty yhdessä Yhdysvaltojen, sen liittolaisten ja EU-maiden kanssa.

 

                                                        ***

Venäjä on ottanut yli 3 miljoonaa ukrainalaista pakolaisina Kiovan hallituksen ylläpitämän 9 vuotta kestäneen sisällissodan aikana. Kiovan hallituksen aikoessa ryhtyä venäjänkielisen väestönsä lopulliseen tuhoamiseen Itä-Ukrainassa helmikuun 2022 puolivälissä väestö pyysi Venäjää auttamaan. Venäjä tunnusti alueiden itsenäistymisen ja ryhtyi auttamaan sotilaallisesti mutta myös taloudellisesti ja elintarvikkeiden avulla.

Sisällissota sai alkunsa Yhdysvaltojen kaapattua Ukrainassa vallan v. 2014. Rauhantahtoisuutta näytelleet Saksan ja Ranskan johtajat liittoutuivat Yhdysvaltojen kanssa ja estivät rauhanomaisen kehityksen Ukrainassa, mutta myös laajemmin maapallolla.

Venäjä ehdotti joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 neuvotteluja yhteisen turvallisuuden rakentamisesta Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn laajenemisen sijaan. Yhdysvalloista taloudellisesti ja sotilaallisesti riippuvaiset entiset Euroopan siirtomaavallat eivät vastanneet Venäjän kutsuun vaan aloittivat USA:n sodan tukemisen. Yhdysvallat katsoi Ukrainassa käytävän sodan sopivasti vahingoittavan Venäjää ja lisäävän NATO-liittolaisten valtaa. 

 

                                                             ***

YK n äänestykset paljastavat lännen paluun natsismin kannattajaksi. Vielä vuosi sitten natsismin ihannointi ja tukeminen sai vain Yhdysvaltojen ja Ukrainan kannatuksen. Maapallon maiden enemmistö vastusti natsismin ja fasismin ihannointia. EU n jäsenmaat pidättyivät äänestämästä.

Tänä vuonna joulukuussa 2022 Euroopan unionin jäsenmaat eivät enää vastustaneet natsismin ihannointia äänestyksessä vaan päinvastoin tukivat sitä. Käytännössä sen näkee myös siitä, että vaikka Ukraina on natsismin omaksunut, oppositiopuolueet kieltänyt, venäjänkielisen väestön ihmisoikeudet muun muassa oman uskonnon harjoittamisen kieltänyt maa, EU-maat Yhdysvaltojen rinnalla tukee tätä. Natsi-pataljoonat on integroitu Ukrainan armeijaan ja ihmisten murhaaminen turvallisuuspalvelun toimesta keskellä katua on arkipäivää.

 

                                                      ***

Rakastamme Venäjää ja Venäjän presidenttiä myös siksi, että EU-komission julistamasta täydellisestä tiedonkulun sensuurista huolimatta he ovat valmiita puolustamaan maapallon väestöä rasismilta ja natsismilta. Valheet ovat suomalaisenkin tiedonvälityksen ydintä. Valtajournalismista ei ole saanut tämän vuoden aikana yhtä ainoata objektiivista tiedon murusta. Venäjän teot demonisoidaan ja Kiovan/USAn tekoja kaunistellaan.

Sisällissodan ja toisen maailmansodan aikana Suomen eliitti turvautui ensin keisarilliseen Saksaan ja sitten Hitlerin Saksaan. Saksan jouduttua sodan jälkeen epäitsenäiseksi Yhdysvaltojen palvelijaksi Suomen eliitti on valinnut kumppaneikseen Yhdysvaltojen aseteollisuutta palvelevan EU:n ja Yhdysvaltojen myös aseteollisuutta ja suurpääomaa palvelevan nukkehallituksen.

 

                                                     ***

Demokratia on 1930-luvun tapaan purkautunut myös Suomessa. Suomen eduskunta saatiin salaisilla neuvotteluilla ja painostuksella äänestämään, kansan tahtoa kuulematta, NATO on liittymisestä. Suomi on rikkonut useita sitä sitoneita kansainvälisiä sopimuksia. Militarisoituminen NATO :n kumppanina on tosiasia.

 

                                                       ***

Venäjä pyrkii suorittamaan Ukrainan demilitarisaation (NATO-joukkojen ja natsi -joukkojen poistamisen) ja denatsifikaation (demokratian täydellisen puuttumisen korjaamisen) ja Venäjälle näistä koituvan uhan poistamisen kuten natsi-Saksan suhteen toisessa maailmansodassa.

Suomen presidentti ja pääministeri johtavat Suomen vajoamista Ukrainan tielle osana kansainvälistä kehitystä. 

 

                                                        ***

 

Me Venäjää, BRICS iä ja kaikkien maiden yhteistä jakamatonta turvallisuutta rakastavat kansalaiset toivomme tänä joulu aikana, jota Venäjällä vietetään valtaosin tammikuussa, kaikkea hyvää jokaiselle venäläiselle ja toivomme, että tulevaisuudessa pääsemme teitä halaamaan muutenkin kuin uimalla Suomenlahden halki.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä-ystävyys, Venäjä-yhteyksien katkaiseminen, totuudesta vaikeneminen Suomen mediassa, fasistinen kehitys Suomessa, eduskunnan kiristäminen, NATO-jäsenyys, Ukrainan sisällissota, USA:n vallankaappaus Ukrainassa, demilitarisaatio ja denatsifikaatio

MONINAPAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ON SYNTYMÄSSÄ

Lauantai 12.11.2022 klo 13.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuban taloussaarron jatkaminen YK: n äänestyksessä ja Ukrainan sota ovat räikeitä esimerkkejä Yhdysvaltojen mielivallan jatkumisesta maapallolla. YK ei ole muodostunut elimeksi, joka takaisi alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Yhdysvallat käyttää taloudellista valtaansa myös YK:ssa.

Poliitikot ja tiedotusvälineet tietävät Yhdysvaltojen presidentti Obaman olevan Ukrainan sodan alkuunsaattaja. USA suoritti Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen v 2014, joka jatkui Yhdysvaltojen eräänlaisena siirtomaavaltana. USA valitsi vallankumoushallituksen, joka jatkoi laittomaksi muuttuneen eduskunnan julistamaa sotaa maan itäisiä, Donbassin demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet USA:n vallankaappausta eivätkä ukrainalaiset olleet koskaan mielipidemittauksissa kannattaneet NATOn läsnäoloa Ukrainassa.

Fasismin kannatusta koskevassa YK:n äänestyksessä v. 2021 vain USA ja Ukraina osoittivat myönteisen asenteen fasismia kohtaan EU-maiden pidättäytyessä äänestämästä.

 

                                                           ***

EU on osoittanut kuluvan vuoden aikana sittenkin tukevansa fasismia, joka on ilmeistä Ukrainassa. Yksipuoluejärjestelmä, pohjaton korruptio, venäjänkielisten asukkaiden rasistinen vaino, tiedotusvälineiden sensuuri, laittomat vangitsemiset, tapettavaksi suunniteltujen julkinen luettelo netissä, tapot ja kidutukset ovat Ukrainan arkipäivää.

Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut Ukrainan paluun fasismin kannattajaksi toisen maailmansodan ajan tapaan.

Keskeisin pohdinnan aihe on Euroopan Unionin maiden paluu fasismin kannattajiksi, minkä ne osoittavat aseistamalla Ukrainaa avokätisesti jopa sillä uhalla, että raskasta aseistusta päätyy rikollisjärjestöjen käsiin, paitsi epävakaille alueille, myös Eurooppaan, kuten Hollantiin, Ruotsiin ja Suomeen.

Kauhistuttava osoitus tästä paluusta fasismiin oli YK:n äänestys 4.11.2022, jossa jo 52 valtiota asettui vuosi sitten ainoina fasismia tukeneiden USA:n ja Ukrainan rinnalle, EU-maat mukaan luettuna.

EU-maiden enemmistö on entisiä siirtomaaherroja, jotka eivät ole pystyneet luopumaan ylemmyydentunnostaan, vaikka joutuivat luopumaan siirtomaistaan toisen maailmansodan jälkeen. Miksi Suomi, jolla ei ole ollut siirtomaita, on tässä Ruotsin, Hollannin, Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Portugalin jne. klaanissa, jota USA johtaa? USA on rikkonut kymmeniä kertoja kansainvälisiä lakeja, tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ahnehtiessaan näiden luonnonvaroja. USA,  luopui itse vasta myöhään rotuerottelusta 1960-luvulla ja on tukenut Euroopan siirtomaiden rotusortoa aina näihin päiviin saakka.

                                                            ***

Euroopan yhteisöstä piti tulla rauhan ja yhteistyön yhteisö.  Italialaisen Ventotenen vankilasaarella fasistien vangitsemat vastarintataistelijat laativat Altiero Spinellin johdolla julistuksen rauhanomaisen Euroopan kehittämiseksi. Teksti oli laadittu lappusille, jotka salakuljetettiin manner-Italiaan ja julkaistiin manifestina Roomassa 1944.

Spinelli oli Euroopan parlamentin jäsen kymmenen vuotta ja komission jäsen kuusi vuotta.

Hän kuoli vuonna 1986 vain viisi vuotta ennen Euroopan unionin perustamista Maastrichtissa.

Euroopan unionista ei tullut rauhan unionia vaan jotain  päinvastaista. Unionin perustamiskirjan laati Round Table of Industrialists, teollisuusmiesten järjestö, jonka kaavailujen mukaan varsinainen perustamisjulistus tehtiin. Round tablen puheenjohtajana oli ruotsalainen teollisuusmies, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar, joka oli myös Yhdysvaltojen suuren aseteollisuusyrityksen, Lockheedin johtokunnassa. EU:n tehtäväksi tuli palvella Yhdysvaltoja ja erityisesti sen aseteollisuutta.

 

                                                         ***

Jotta voitaisiin ymmärtää fasismin näin nopeaa uutta nousua Euroopassa, on tarkasteltava, ketkä johtivat Euroopan unionin toimia.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa Saksaa edustanut Helmut Kohl puhui muut jäsenet Jugoslavian hajottamissodan kannalle. Yllyttämällä muut jäseneksi tulevat maat julistamaan Kroatian itsenäiseksi, Kohl tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi hyväksyä valtionsa hajottamista perustuslakien ja muiden toisen maailmansodan päättäneiden lakien ja sopimusten vastaisesti.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan. Siten hän oli Saksan tuon aikaisiin aatteisiin kasvatettu. Vaikka hän ei osallistunut Hitlerin sotatoimiin, kasvatuksella oli vaikutusta. Kommunismin vastustaminen Euroopassa oli hänelle tärkeää.

Helmut Kohl valitsi kumppanikseen ja seuraajakseen Itä-Saksassa syntyneen ja koulutuksen saaneen Angela Merkelin, jolla kesti pitkään itsenäistyä itäisestä alemmuudentunteesta ja sen seurauksena omaksutusta Yhdysvaltojen ihailusta.

Vaikka Saksa kansana osoitti syyllisyyttä ja katumusta juutalaisten kohtelusta, se ei koskaan täysin ole katunut serbien ja neuvostoliittolaisten /venäläisten massiivista tuhoamista ja rasistista kohtelua. Ortodoksisia slaaveja ei Länsi-Saksassa eikä Euroopassa laajemminkaan ole kohdeltu tasavertaisina. Saksalaiset ovat vannoutuneita katolisen kirkon kannattajia, mikä kirkko Vatikaania myöten on pyrkinyt lisäämään katolisuuden vaikutusta ortodoksisessa Venäjässä.

Angela Merkel on papin tytär ja syvästi uskonnollinen. Hän suorittaa katumusmatkoja Israeliin, mutta Yhdysvaltojen vaikutuksesta suhtautuminen Neuvostoliitto/Venäjään oli hänen liittokanslerikaudellaan ristiriitainen.

 

                                                        ***

Jugoslavian hajottaminen vuosina 1992 -1999 Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimesta oli käänteentekevää. Sotaa rahoittivat Yhdysvalloissa asuvat natsien jälkeläiset. Bosnian jihadisteja ja Kosovon albaaniterroristeja tuki Osama bin Laden. Amerikkalainen senaattori Bob Dole toimi natsien puhemiehenä Yhdysvaltojen senaatissa. Saksalla ja Yhdysvalloilla oli jo vuosia, 1980-luvulta lähtien, ollut selvät suunnitelmat maan jakamisesta ja sen taloudellisesta ja turvallisuuspoliittisesta hyödyntämisestä.

Tärkeämpää kuin materiaalinen tuho ja alueen siirtäminen 24. sijalta kansantulolla mitattuna kehitysmaaluokkaan, oli ideologinen tuho. Jäännösvaltiot pakotettiin taloudellisilla ja EU-jäsenyys pakotteilla omaksumaan NATO-jäsenyys ja osallistumaan Yhdysvaltojen ryöstöpolitiikkaan, milloin mitäkin Lähi-Idän tai Aasian maata kohtaan.

Yhdysvallat rakensi pommitusten seurauksena Serbialle kuuluvaan Kosovon maakuntaan laittomasti jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. Se jatkoi NATO-miehitystä yhdysvaltalaisten sotilaiden läsnäolon rinnalla. Lisäksi NATO on läsnä Bosniassa ja muiden alueen maiden NATO-jäsenyydet ovat pakottaneet maat alistumaan Yhdysvaltojen ja Saksan diktaatteihin.

Ortodoksinen slaavimaa Serbia on erityispainostuksen kohteena koska se ei ole luopunut Venäjä-suhteistaan eikä maakunnastaan Kosovosta. Se kunnioittaa hyviä suhteita Venäjään, jonka avulla Serbia sai itsenäisyyden v. 1878. Serbia ei ole NATOn jäsen. EU käyttää kiristysruuvina EU-jäsenyyden ehdollisuutta.

 

                                                            ***

Mikä sitten oli Jugoslavian hajottamissodan suhde fasismin kehitykseen Euroopassa?

Sota oli moninkertaisesti laiton, koko sodan aloittaminen rikkoi useita kansainvälisiä lakeja ja pommitukset rikkoivat niitä erityisesti. Serbia oli Jugoslavian ainoa osavaltio, jossa kaikki 12 eri kansanryhmää olivat tasa-arvoisia. Serbian siviilikohteita pommitettiin uraanipommeilla 2 ½ kuukautta yötä päivää. Sairaalat, koulut, junat, sillat, markkinapaikat, öljyjalostamot, TV-asemat olivat kohteita. Kymmenet pommitukset olisivat olleet sotarikoksia elleivät tekijät olisi olleet USAn ja NATO:n palveluksessa. Niitä voisi luonnehtia myös terroriteoiksi.

USA:n ja Saksan tavoitteiden näkökulmasta serbit, jotka vastustivat Jugoslavian laitonta hajottamista, oli demonisoitava ja esitettävä länsimedian kuluttajille syyllisinä kaikkiin kauheuksiin.

Hyökkääjät, eli USA, Saksa ja muut NATO-maat perustivat itse kustantamansa oikeusistuimen ICTY: n tuomitsemaan näitä oletettuja syyllisiä, serbejä. Yhtäkään NATO-kenraalia, USA:n presidenttiä tai Saksan liittokansleria ei syytetty. Sen sijaan syytettyjen penkille asetettiin Jugoslavian/Serbian presidentti, useita tutkimusteni mukaan, syvästi inhimillisiä kenraaleita ja mielivallan keskellä parhaansa yrittäneitä toimihenkilöitä.

Tuomarit olivat useimmiten yhdysvaltalaisia tai Yhdysvaltojen vaikutukselle alttiita NATO-maiden tuomareita

                                                                ***

Kaiken tämän ryöstön ja laittomuuden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa, virallisesti, että se lakkaa kunnioittamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne ovat ristiriidassa USA:n tavoitteiden kanssa. Samaan aikaan se ilmoitti laajentavansa NATO a Baltiasta Odessaan, Ukrainaan.

Seuraava vaihe Yhdysvaltojen toimissa on ollut ”sopimusvaraisen” yhteistyöjoukon perustaminen. Yhdysvallat tekee yhteistyötä maiden kanssa, jotka se liittää kuuluvaksi ”demokraattisiin sopimusvaraista yhteistyötä tekeviin maihin”. Jokainen voi päätellä kenelle kuuluu sen arvioiminen, tekeekö kumppani sopimusvaraista yhteistyötä.

Kuten alussa totesin, Yhdysvallat nimesi Ukrainan vallankaappauksensa jälkeen Ukrainalle uuden hallituksen yhteistyössä natsien kanssa. Eduskunnan, Radan, seinille ripustettiin natsiaiheiset liput. Natsien kanssa yhteistyötä tehneet toisen maailmansodan aikaiset henkilöt nimettiin sankareiksi, Israelin ja Puolan lähettiläiden vastalauseista riippumatta. Näiden sankareiden syntymäpäiviä juhlitaan soihtukulkueilla ja heidän tekojensa ihailu on sisällytetty oppilaitosten historian opintoihin.

Laiton NATO-koulutus Ukrainassa, Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioiden perustaminen ja natsi-Azov-pataljoonan liittäminen Ukrainan armeijan osaksi saivat jatkokseen Georgian maasta paenneen, Yhdysvalloissa koulutuksen saaneen omasta kotimaastaan maanpaossa olleen ex presidentti Mikheil Saakashvilin valitsemisen Odessan kuvernööriksi valmistelemaan NATO:n tuloa. Yhdysvalloissa koulutettu Saakashvili on nyt kuitenkin talousrikoksistaan vankilassa Georgiassa. 

Odessa tuli Maidanin jälkeen kuuluisaksi kun 2.5. 2014 ammattiyhdistysten taloon paenneet demokratian kannattajat poltettiin natsien toimesta pilkkalaulujen, ”torakat palaa”, raikuessa elävältä. Yli 40 uhrin kohtaloon syyllisiä ei ole tähän päivään mennessä ole löydetty. Torakoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka kantavat toisen maailmansodan voittoa kunnioittavaa Pyhän Yrjön oranssi -mustaa nauhaa rintapielessään. Tuon nauhan käyttö on fasismin noustessa kielletty paitsi Ukrainassa, myös Baltian maissa.

Useat Yhdysvaltojen vallankaappaushallitukseen valitsemat ministerit olivat ulkomaalaisia, joita Ukrainan silloistenkaan lakien mukaan ei olisi voitu valita ministereiksi. Venäjän kielen puhuminen tehtiin laittomaksi, vaikka itä-Ukrainassa 95% asukkaiden äidinkieli on venäjä. Oppositiopuolueet kiellettiin, vain yksi jäi laillisena jäljelle. Opposition sanomalehdet, TV-asemat, nettiyhteydet kiellettiin. Mikäli puhelimesta löytyi yhteydenottoja Venäjällä asuviin sukulaisiin, seurasi poliisikuulustelu ja mahdollinen pidätys. Kauhun ilmapiiri levisi koko maahan.

 

                                                      ***

 

Kiovan Yhdysvaltojen määräysvallassa oleva hallitus jatkoi aloittamaansa ”terrorisminvastaista sotaansa” sisällissotana 8 vuotta. Donetskin ja Luhanskin asukkaat joutuivat viettämään öitään kellareissa paossa ohjusiskuilta ja tykistötulelta. Vedentulo oli epäsäännöllistä, sähköt katkeilivat. Sosiaaliturva oli purettu tai sitä joutui hakemaan rintaman läpi vaarallisten matkojen takaa. Ainoa materiaalinen apu tuli Venäjältä ja hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Väestö haki turvapaikkaa ja toimeentuloa Venäjältä. 14000 asukasta kuoli 8 vuoden sodan aikana. Heistä 400 oli lapsia.

Yhdysvaltojen dominoima länsimedia vaikeni Ukrainan todellisuudesta. Suomen Yle lienee kaikkein tottelevaisin. Minskin rauhansopimuksen takaajiksi ilmoittautuneet Saksa ja Ranska eivät kyenneet saamaan Ukrainan hallitusta panemaan rauhansopimusta täytäntöön. Yhdysvallat ei antanut siihen lupaa koska sen tarkoituksena oli saada sotatoimet jatkumaan ja ylläpitää epävakautta Venäjän rajalla.

                                                             ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan armeija natsi -pataljoonineen ryhmittyi demarkaatiolinjalle suorittaakseen hyökkäyksen Donbassin valtaamiseksi. Donetskin ja Luhanskin autonomiset alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun. Venäjä tunnusti tasavaltojen itsenäisyyden ja suostui vastaamaan heidän avunpyyntöönsä sotilaallisesti.

                                                            ***

 

Venäjän sotilasoperaation aikana Yhdysvallat on siirtomaaisäntänä lähettänyt miljardikaupalla aseita ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan. Jo vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on tietoisesti lisännyt NATOn läsnäoloa Ukrainassa. 

Presidentti Obama julisti Venäjän Yhdysvaltojen viholliseksi ja kongressi antoi hänelle valtuudet, milloin tahansa hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen liittolaiset NATO-maat, mutta myös NATO on kuulumattaomat maat kuten Suomi ovat lähettäneet runsain mitoin aseita tuhoamaan Itä-Ukrainan asukkaat, jotka ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä.

 

                                                           ***

Länsimaiden, USA:n, EU:n ja Britannian hallitukset ja koko länsimedia ovat keskittyneet demonisoimaan Kiovan hallituksen uhreja puolustavaa Venäjää. Ne ovat samalla syyllistyneet useisiin terroritekoihin, jotka kytkevät heidän toimintatapansa toisen maailmansodan natsiaikaan. Venäjän otettua haltuunsa Ukrainan ydinvoimalaitokset voidakseen turvata niiden ydinpolttoainevarastot väärinkäytöksiltä, Ukrainan hallitus on ampunut jatkuvasti ohjuksia kohti Zaporodzen ydinvoimalaa aiheuttaen ydinkatastrofin uhan koko maapallolle, erityisesti Euroopalle. Tämä on terrorismia.

Venäjä rakensi yhteistyössä Saksan kanssa 10 miljardia maksaneen Nordstream2 kaasuputken Venäjältä Saksaan voidakseen tarjota Eurooppaan energiaa. Venäjän sotilasoperaatiota tekosyynä käyttäen USA ja Euroopan Unioni asettivat Venäjälle talouspakotteita, jotka koskivat myös kaasuntuontia ja siihen liittyviä maksuja. Länsimaat jäädyttivät Venäjän kaasusta dollareina saamat maksut omille pankkitileilleen, jolloin Venäjä alkoi vaatia maksun ruplina, jotta se voisi saada maksut itselleen. Muussa tapauksessa kaasu olisi saajilleen ilmaista. Länsimaat ovat konfiskoineet tähänastiset maksut, joten Venäjältä on varastettu satoja miljardeja dollareita. Tätä voinee kutsua taloudelliseksi terrorismiksi.

Kaupallisen kilpailun johdosta USA haluaa kieltää Saksaa saamasta halpaa venäläistä kaasua. Sabotoidakseen Saksan energian saantia Venäjältä Yhdysvallat yhteistyössä Britannian, NATO:n Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa räjäytti Nordstream kaasuputket. Pohjoismaiden osallisuus liittyy NATO-harjoituksen aikaisiin räjäytyksen valmisteluihin putkien sijaintiseudulla sekä räjäytysten jälkeisten tutkimusten salailuun.

Ukrainalainen toimija yritti vahingoittaa Turkish-stream putkea, mutta yritys estettiin.

Britannia yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa suunnitteli ja räjäytti yhteistyössä ukrainalaisten kanssa Venäjän mantereelta Krimille johtavan Kertschin sillan. Silta vaurioitui osittain ja sen korjaaminen vie kuukausia. Räjäytys oli merkittävä terroriteko. Britannian hallitus on turvautunut terrorismiin myös Irlannissa 1970-luvulla.

Aikaisemmin jo vuonna 2014 Ukraina esti vedentulon Krimille patoamalla vettä kuljettavan Venäjän jo vuosikymmeniä aikaisemmin rakentaman kanaalin. Tämä on myös terroria.

                                                                ***

Muistatteko kun Afganistanin USA:n tukemat mujahideen kapinalliset räjäyttivät Bamyjanin arvokkaat kallioveistokset tai kuinka USA:n tukemat ISIS-joukot räjäyttivät Syyrian korvaamattoman arvokkaat Palmyran aarteet teloittaen aarteita säilyttämään pyrkineen professorin julmalla tavalla. Läntinen valtamedia kauhisteli näitä terroritekoja ja sivistyksen puutetta. Mutta nyt kun terroriteot ovat ”sivistyneen lännen” terroritekoja, niitä pidetään sankaruutena.                                               

                                                               ***

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natsijärjestöjä 1950-luvulta lähtien. Espanjan ja Portugalin fasismit ja Kreikan sotilasvallankaappaus eivät olisi onnistuneet ilman USA/NATOn osallisuutta.

Siten ei hämmästytä, että USA ja Ukraina olivat ainoat maat vuonna 2021, jotka eivät tukeneet natsismin ja fasisminvastaista työtä. USA lla on pitkä fasismin ja natsismin tukemisen historia, ja Ukraina on ainoa fasistisen rakenteen ja toimintakulttuurin omaava valtio.

Yhdysvaltojen presidentti ja kongressi ottivat hiljattain juhlallisesti vastaan Ukrainan Azov-natsipataljoonan edustajat. Azov-pataljoona taisteli erityisesti Mariupolin kaupungin Azovstalin tehtaan alueella yhdessä joidenkin NATO:n kenraalien kanssa. Mm. kanadalainen juuri puoli vuotta aiemmin Kanadan armeijan ylipäälliköksi valittu henkilö pidätettiin antautumisen jälkeen. Azov-pataljoonan edustajat vastustivat antautumisia ja ampuivat antautujia selkään aina siihen saakka, kun muuta mahdollisuutta kuin antautuminen ei ollut.

Siten ei ollut ihme, että nuo kaksi maata tukivat fasismia ja natsismia YK:n äänestyksessä v. 2021. Mutta nyt vuotta myöhemmin suoritetussa saman sisältöisessä äänestyksessä hämmästyttävästi jo 52 valtiota ilmoittautui heidän rinnalleen. Toisin sanoen massiivinen USA-EU komissio johtoinen propaganda ja sensuuri koskien Ukrainan konfliktia sekä EU-maiden ja useiden muiden länsimaiden osallistuminen Ukrainan natsi -hallinnon ja natsi -armeijan aseistamiseen ja monipuoliseen tukemiseen USA:n tavoitteita myötäillen on saanut näiden maiden valtiojohdot suhtautumaan uudella tavalla myös fasismiin ja natsismiin. Lojaalisuudesta Yhdysvaltoja kohtaan vai taloudellisesta riippuvuudesta?

 

                                                     ***

Tässä maailmantilanteessa natsismin, fasismin ja rasismin ilmapiirin realisoituessa yhä laajemmin varsinkin EU:n ylätasolla, Puolassa, Baltiassa (johon luen Suomen) ja tietenkin Ukrainassa, on kuitenkin vallalla ja kehittymässä toinen, syvempi virtaus päinvastaiseen suuntaan.

Vuonna 2001 Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina perustivat BRIC-yhteisön, jonka tavoitteena on globaali yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteiseen hyötyyn perustuvan järjestelmän rakentaminen vastakohtana sotilaalliseen pakkoon, talouspakotteisiin ja uhkailuun perustuvalle nykyiselle yksinapaiselle maailmalle. Etelä-Afrikka liittyi mukaan v. 2010, jolloin muodostui BRICS.

Yksinapainen maailma perustuu joidenkin kansakuntien kokemaan ylemmyyteen ja saneluun yhteistyön sijaan. Sen johtovaltio Yhdysvallat on ilmoittanut haluavansa sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteistyötä kansainvälisten lakien kunnioittamisen ja tasaveroisuuden sijaan.

Yhdysvallat käyttää taloudellista ylivoimaansa alistaakseen muita. YK:n julkiset äänestykset johtavat epäoikeudenmukaisiin tuloksiin koska Yhdysvaltojen hyväksymisestä riippuvaiset maat joutuvat myötäilemään sen tahtoa välttyäkseen taloudellisilta pakotteilta.

Voisin luetella kymmeniä esimerkkejä siitä, miten Yhdysvaltojen laittomat sodat, ”värivallankumoukset”, terroristien käyttäminen valtioita vastaan, joiden luonnonvaroja Yhdysvallat haluaa itselleen, ovat musertaneet YK:n arvovallan ja toimintakyvyn. Yhdysvallat on jopa estänyt maaperällään sijaitsevan YK:n kokouksiin osallistumisen. 

BRICS-valtioiden tavoitteet ovat toisenlaiset: Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisen edun tavoittelu, sorrettujen auttaminen ja erityisesti entisten siirtomaiden vapauttaminen entisten isäntiensä edelleen jatkuvasta vahingollisesta vaikutuspiiristä.

BRICS-maiden väestö on jo suurempi kuin G-7 maiden yhteenlaskettu väestömäärä. Moni valtio haluaisi myös liittyä BRICS iin. Argentiina, Algeria ja Iran ovat jo jättäneet hakemuksensa. Saudi-Arabia, Turkki ja Egypti monien muiden rinnalla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. 

Monet Afrikan maat ovat nousseet vastustamaan entisten siirtomaaisäntiensä edelleen jatkuvaa vaikuttamista. Burkina-Fason ja Malin asukkaat ovat selvästi ilmaisseet vastustavansa Ranskan vaikutusta. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden itsetunnon noustessa ja niiden tavoitellessa tasa-arvoista sanavaltaa maapallolla, tulemme näkemään demokratian ja totuudenmukaisen informaation vahvistuessa ”läntisen” yksinapaisen vallankäytön muuttumisen mahdottomaksi.

Yksinapainen maailma ja siihen oleellisena liittyvä fasismi tulee katoamaan kansojen ryhdistäytyessä ja oikaistessa selkänsä. Tasa-arvo ja moninapaisuus tulee olemaan lastemme tulevaisuus. Ilman tätä toivoa nykyisessä valheen ilmapiirissä olisi mahdotonta elää.

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moninapainen maailma, yksinapaisuus, USA, BRICS, Ukraina, Natsismi, fasismi , Venäjän tuki Donbassille,

KAHDEKSAN MILJOONAA PÄÄSI PAKOON

Keskiviikko 5.10.2022 klo 18.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kahdeksan miljoonaa ukrainalaista pääsi pakoon  USA:n, NATOn, Sanna Marinin ja Sauli Niinistön ohjuksia. Näillä ”tappavilla aseilla” syntyy presidentin mukaan jälkeä. Suomalainen satelliittiohjausjärjestelmä suuntaa ohjukset tarvittaviin kohteisiin. 

Viime aikoina ohjukset on suunnattu autokolonniin, joissa ukrainalaiset ovat pyrkineet pääsemään turvaan alueille, jotka nyt kuuluvat Venäjään. Toinen USA:n ja Kiovan ja heidän suomalaisten liittolaistensa ammusten suosikkikohde on ydinvoimala. Sen vahingoittaminen olisi terroriteko, joka ylittäisi vaikutuksiltaan viimeisimmän Nordstream -putkien räjäyttämisen. Se säväyttäisi radioaktiivisella saasteellaan koko Eurooppaa.

Hiroshima, Nagasaki, Nicaraguan öljyvarastojen tuhoaminen, Libyan vesijärjestelmien pommittaminen, Irakin pommitukset, Jugoslaviaan kohdistuneet sotarikokset, Gaddafin, Suleimanin, Sankaran ja monien muiden merkittävien henkilöiden murhat ja monien muiden murhayritykset ovat USA:n terroritekojen meressä esimerkkejä, jotka osoittavat minkälaisiin tekoihin USA liittolaisineen ovat valmiita ahneutensa tyydyttämiseksi.

 

                                                        ***

Donetskin, Luhanskin, Zaporodzen ja Hersonin liittyminen Venäjään on tuonut alueiden kansalaisille turvatakuut. Venäjä puolustaa uusia kansalaisiaan kaikin tarvittavin keinoin. Kahdeksan vuotta jatkunut sisällissota Kiovan natseihin ja NATO:on tukeutuvan hallinnon ja demokratiaa vaatineiden Itä- Ukrainan alueiden välillä on nyt päättynyt.

Sota on ollut Yhdysvaltojen etäsotaa Ukrainan niitä alueita vastaan, joiden asukkaat eivät hyväksyneet sen vuonna 2014 suorittamaa vallankaappausta, jossa Yhdysvallat valitsi hallituksen ja ohjasi yhteiskunnan ylikansallista haltuunottoa.

Suomen hallitusten ja presidentin roolit ovat olleet varsin mielenkiintoiset.

En ole havainnut yhtäkään puheenvuoroa, jossa valtiovalta tai media olisi kertonut meille kansalaisille minkälainen valtio Ukraina on. Ne eivät ole myöskään analysoineet verisen vallankaappauksen tapahtumia.

 ***

Luulisi että nyt, kun 8 miljoonaa ihmistä on valinnut Zelenskin korruptoituneen, natseihin tukeutuvan rasistisen hallinnon sijaan presidentti Putinin johtaman Venäjän kotimaakseen, olisi korkea aika miettiä mistä on kysymys. Minkälainen maa Ukraina on ja minkälainen on jäännös-Ukrainaa USA:n johdolla palveleva Zelensky.

Suomen valtiojohdon ja median on vaikea asettaa itseään totuuden polulle. Ne ovat palvelleet Zelenskin Ukrainan rinnalla Yhdysvaltojen tavoitetta vahingoittaa Venäjää. Valheet Ukrainasta ja  Venäjästä ovat seuranneet toisiaan sellaisella vauhdilla, että mahdollisuus kääntymiseen valitulta tieltä saattaa olla mahdotonta.

 

                                                ***

NATOn laajentaminen on Yhdysvaltojen vallankäytön väline. Suomen hallitus kieltäytyi ottamasta tätä huomioon jättäessään vastaamatta Venäjän perusteltuihin turvallisuusnäkökohtiin joulukuussa 2021 ja kevättalvella 2022. Sen sijaan Suomen presidentti salassa, yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen presidentin kanssa, päätti liittää Suomen NATO:on ja yhä tiivistyvään sotilaalliseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa. Asian vahvistaminen eduskunnassa oli puhdas muodollisuus.

Tuodessaan hyökkäysaseita Suomen maaperälle Yhdysvallat asettaa Suomen välineekseen suunnitellessaan hyökkäystä Venäjälle. Jo v. 2000 ulkoministeriönsä Bratislavassa järjestämässä kokouksessa Yhdysvallat asetti päämääräkseen estää Venäjän pääsy Itämerelle ja NATO:n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan. Samassa kokouksessa se ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja. Käsite ”sopimusvarainen yhteiskunta” kytkeytyy tähän päätökseen. Kansainvälisiä lakeja noudattavien maiden sijaan Yhdysvallat liittoutuu maiden kanssa, jotka liittyvät tähän Yhdysvaltojen ehtoja noudattavaan sopimusvaraisuuteen.

 

                                                    ***

Suomen hakemusta NATO:n jäseneksi ei ole ratifioitu. Silti Suomen valtiojohto käyttäytyy kuin Suomi olisi Venäjän vihollisjärjestö NATO:n jäsen. Valtamedia myötäilee tätä. Venäjään ja venäläisiin suhtaudutaan vihollisina. Liikenneyhteydet Suomen ja Venäjän välillä on katkaistu Suomen aloitteesta. Venäjän kansalaisten pääsy Suomeen on kielletty paitsi erityistapauksissa. Pääministeri Sanna Marinin vaatimus kaikkien siteiden katkaisemisesta Suomen ja Venäjän välillä ilmenee uusimmassa hankkeessa rakentaa aita Suomen ja Venäjän rajalle.

 

                                                      ***

Systemaattinen Venäjän ja kaiken venäläisyyden demonisointi Suomessa muistuttaa vuoden 2014 tilannetta Ukrainassa. Vaikka 70 % ukrainalaisista vastusti NATO-jäsenyyttä, Yhdysvallat alkoi voimistaa NATOn läsnäoloa. Vallankaappauksessa Yhdysvaltojen liittolaisina toimineet natsijoukot liitettiin maan viralliseen armeijaan ja turvallisuuspalveluiden johto on äärioikeiston käsissä.

Suomen kansa on perinteisesti vastustanut NATO-jäsenyyttä. Lupauksistaan huolimatta presidentti Niinistö ei halunnutkaan kansanäänestystä vaan lähti sivupolkuja Yhdysvaltain presidentin kanssa toteuttamaan sopimustaan Suomen liittämisestä NATO:on.

Valtamedia on jo taloudellisten kytköstensä vuoksi suhtautunut NATO-jäsenyyteen myönteisesti. Kun Venäjä lähti pysäyttämään natseilla vahvistetun Ukrainan armeijan kansanmurha-aietta helmikuussa 2022, se reagoi äärimmäisellä tavalla. Venäjä leimattiin hyökkääjäksi.

Media ja Suomen valtiojohto ovat yhteistoimin muovanneet suomalaisten todellisuudentajun. Vain itsenäisesti kansainvälisistä lähteistä tietonsa hakevat yksilöt ja ryhmät ovat käsittäneet minkälaista peliä suomalaisten turvallisuudella nyt pelataan.

 

                                                         ***

Jokainen inhimillisyyttä ja rehellisyyttä kunnioittava henkilö voi jakaa Venäjään liittyneiden alueiden helpotuksen näiden päästessä 8 vuoden kärsimyksen jälkeen Venäjän suojelukseen. Samalla voi jakaa kauhistuksen Suomen valtiojohdon sodanlietsonnasta, suoranaisesta uhosta.

Samaan aikaan Suomen asukkaat kärsivät Euroopan unionin ja erityisesti Suomen vaatimista ja päättämistä pakotteista Venäjää vastaan.

Koronaepidemian aikaan Venäjä oli ensimmäisenä kehittänyt tieteellisesti arvostetun rokotteen, jota Euroopan unioni ei suostunut rekisteröimään. Venäjä oli valmis tarjoamaan sitä käyttöön ja lähetti jopa ilmaiseksi useisiin kehittyviin maihin. Sen jälkeen Euroopan Unioni halusi rangaista Venäjää sen pyrkiessä estämään kansanmurhan Itä-Ukrainassa ja päätti lopettaa kaasun ostamisen Venäjältä vahingoittaakseen Venäjää. Venäjän kaasu on kuitenkin elinehto varsinkin Saksalle. 

Yhdysvallat haluaa vahingoittaa Venäjää. Yhdysvaltoja miellyttämään haluava Euroopan unioni taipuu myötäilemään. Yhdysvallat vaati Saksaa olemaan ottamatta käyttöön Venäjän ja Saksan yhteistä Nordstream kaasuputkea. Saksa totteli. Pelätessään Saksan kansan ryhtyvän vaatimaan talven kylmän sään uhatessa kaasuputken ottamista käyttöön, Yhdysvallat liittolaisineen räjäytti kaasuputket ja yrittää sabotoida myös Turkin kautta tulevaa putkea.

Suomen valtiojohto ja media antavat kuvan, että Venäjä toimii väärin, vaikka se on aina ollut valmis myymään kaasuaan. Kaasu maksettiin aikaisemmin dollareilla, jotka säilytettiin länsimaiden pankeissa. Halutessaan vahingoittaa Venäjää länsimaat ottivat haltuunsa pankkeihinsa säilytetyt Venäjälle kuuluvat rahat. Tämän jälkeen Venäjä vaati maksamaan kaasun ja öljyn sen kansallisessa valuutassa ruplissa, jotka säilytetään venäläisissä pankeissa. Siten Venäjän omaisuuden varastaminen tai kaasun saaminen ilmaiseksi ei enää kävisi.

Nämä ratkaisut tuntuvat normaalijärjellä ajateltuna perustelluilta. Mutta normaalijärki ei enää vallitse ”lännessä”, vielä vähemmin länteen asemoituvassa Suomessa. Ratkaisut ovat saaneet Euroopan Unionin ja USAn vimmoihinsa.

 

 

                                                         ***

Presidentti Putin piti erinomaisen puheen siinä tilaisuudessa, jossa hän juhlisti neljän uuden alueen liittymistä Venäjään. Jokaisen, joka haluaa ymmärtää, mistä liitoksissa on kyse, kannattaa lukea tuo puhe. Ahneen, pommituksiin, terrorismiin ja sabotaaseihin turvautuvan lännen ja Venäjän maailmankuvien välillä on ero. Venäjä puolustaa kaikkien tasa-arvoisia oikeuksia eikä alistu Yhdysvaltojen keksimään sopimusvaraisen yhteistyön uuskieleen.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luhansk, Donetsk, Zaporodze, Herson, liittyminen Venäjään, Kiovan natsit, Zelensky, USA, NATO, 2014 vallankaappaus, kansanmurha, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Joe Biden, NATO, 8 miljoonan ihmisen pääsy turvaan

SUOMI ON MUUTTUNUT VIHAN,RASISMIN JA VALEHTELUN MAAKSI

Maanantai 5.9.2022 klo 15.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön, pääministereiden Alexander Stubbin, Juha Sipilän ja Sanna Marinin valtakausilla Suomi on vajonnut valehtelun, rasismin ja vihan yhteiskunnaksi.

Kuten viimeisten vuosikymmenten aikana olen kuvannut kirjoissani ja blogeissani, Yhdysvaltojen johtama yksinapainen maailma on pohjautunut juuri rasismiin, fasismin tukemiseen ja luonnonvarojen ryöstöön. Heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Yhdysvallat suuntasi ponnistuksensa ensin Neuvostoliiton ja nyt Venäjän tuhoamiseen.

YK:n äänestyksessä vuonna 2021 vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat fasismia ja natsismia, EU-maat vielä tuolloin pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Vain runsasta puolta vuotta myöhemmin EU-maat ovat kiiruhtaneet Yhdysvaltojen rinnalle tukemaan Ukrainan vuosikymmenten aikana voimistunutta natsismia, joka ilmenee toisen maailmansodan aikaisten natsi johtajien ”sankaruuden” kunnioittamisena, muistomerkkeinä, demokratian purkamisena, puolueiden kieltämisenä, rasistisena suhtautumisena venäjänkieliseen vähemmistöön, romaneihin ja juutalaisiin sekä tärkeimpänä: aseellisena väkivaltana Itä-Ukrainan pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvaa väestöä kohtaan.

 

                                                         ***

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden pommitusten aiheuttamien raunioiden vielä savutessa Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa samat maat jatkavat tuholaistoimintaansa Ukrainassa.

Yhdysvaltojen johtama ja useiden EU-maiden mahdollistama verinen vallankaappaus syöksi Ukrainan syvälle laittomuuden tilaan vuonna 2014. Sitä on seurannut Yhdysvaltojen määräysvallassa olevan Kiovan nukkehallituksen sota Itä-Ukrainan Donbassia vastaan.

Korruptio, köyhyys ja tarttuvat taudit kuten tuberkuloosi ja AIDS ovat Ukrainan vitsaus. Työläisten asema on heikko, koska ammattiyhdistysten toimintaedellytykset ovat surkeat. Viljelysmaat on yksityistetty Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Ukrainan natsijärjestöt kehuvat omaavansa maassa enemmän vaikutusvaltaa kuin mitä eri vaalit osoittavat. Soihtukulkueet, kidutukset, venäjänkielisten asukkaiden tai Venäjää tukevien yksilöiden murhat ja teloituslistat ovat arkea. Samaan aikaan toisen maailmansodan natseista saadun voiton kunniaksi pystytettyjä muistomerkkejä hautoineen tuhotaan kaivinkoneilla.

Ukrainassa ei ole mitään demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Ei laillista eduskuntaa, ainoastaan yksi puolue, ei laillista hallitusta koska ei ole puolueita, ei itsenäistä armeijaa vaan ainoastaan USA:n johtama NATOn osittain kouluttama ja Yhdysvaltojen ja EU-maiden aseistama sisäisesti hajanainen joukko, johon natsi -pataljoonat on integroitu. 

Armeija rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Se kokoaa tukikohtansa sairaaloihin, lastentarhoihin, kouluihin ja muihin siviilikohteisiin miinoittaen ympäristön, jotta siviilit eivät pystyisi pakenemaan. Mariupolin Azovstalin metallitehtaaseen oli keväällä 2022 koottu tuhansia siviilejä ihmiskilviksi. Kun natsijoukot antautuivat, tehtaan uumenista ryömi myös NATO-kenraaleita, muun muassa Kanadan armeijan komentajaksi joulukuussa 2021 valittu kenraali, jotka kuljetettiin Venäjälle.

Sama tapahtui Syyriassa. Syyrian armeijan vapauttaessa Aleppon kaupungin terroristien vallasta NATO-maiden kaivamista jihadistien käyttöön varatuista bunkkereista kömpi ulos useita NATO-maiden upseereita, joiden värivallankumoushanke oli Venäjän ja Syyrian armeijoiden työn surauksena epäonnistunut.

 

                                               ***

 

Miten tämä kaikki liittyy Suomen vajoamiseen kohti valheiden, rasismin ja fasismin kuilua?

Siten, että mitään yllämainituista tiedoista emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai mainittujen pääministerien suusta, puhumattakaan että media olisi raportoinut asioista niiden oikeilla nimillä.

Kun Venäjä pelasti Krimin asukkaat Donbassin asukkaiden kohtalolta vuonna 2014, asia käännettiin Suomen presidentin toimesta kasakkamaiseksi toisen omaisuuden ryöstöksi.

Krimin asukkaat olivat jo 2000-luvun alusta tavoitelleet pääsyä Venäjän yhteyteen. Kiovan verisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainan autonominen alue Krim päätti ensin itsenäisyydestään. Itsenäistymisen jälkeen se anoi liittymistä Venäjään. Liittymishalu vahvistettiin  rauhanomaisesti, ilman laukaustakaan, äänestyksellä kuten autonomiapäätöskin.

 

                                                   ***

Kiovan natseihin tukeutuva hallitus ja erityisesti natsipataljoonat aloittivat hyökkäyksen valmistelun Donbassia kohtaan helmikuun 2022 puolivälissä. ETYJ:n tarkkailijat vahvistivat tämän tapahtuneeksi. Peläten joutuvansa yksin taistelemaan NATO:n varustamia Kiovan joukkoja vastaan, Donbass päätti julisti alueensa itsenäiseksi ja pyysi naapurivaltio-Venäjältä apua.

Donbassin asukkaista 95% on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Koko Ukrainan Mustanmeren rannikko on asutukseltaan venäjänkielistä, joilta Kiovan hallitus on kieltänyt venäjän kielen puhumisen julkisella paikalla, äidinkielisen kouluopetuksen, TV-asemat, sanomalehdet, Venäjällä käymisen jne. Esimerkiksi Odessan kaupungin väestöstä 75% on venäjänkielisiä.

 

                                               ***

Suomen presidentti, mainitut pääministerit hallituksineen ja Suomen media vaikenevat Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden sorrosta. Ne kaikki puhuvat ja kirjoittavat Ukrainasta ikään kuin se olisi yksi maa ja yksi kansa.

Se, että Venäjä ei tälläkään kerralla voinut jäädä katsomaan sivusta äidinkieleltään venäläisten tappamista, on Suomessa tuomittu. Suomen valtiojohdon ja median mukaan venäjänkielisten tappaminen on siis OK.

Koska tämä venäjänkielisten tappaminen Ukrainassa on ok, täytyy venäläisten tappamisen muutenkin olla ok?  Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-Aho hyväksyy julkisesti venäläisten tappamisen. Hänen mukaansa Ukrainan sotatoimissa tuhotun venäläispanssarin voisi myös tuoda Suomeen ja sijoittaa Venäjän suurlähetystön lähettyville. Onko tämä rasismia?

 

                                                        ***

Suomen valtiojohdon ensimmäinen merkittävä julkinen askel kohti rasismia ja fasismia oli estää Venäjän valtuuskunnalta pääsy Helsingissä pidettyyn ETYK- juhlakokoukseen vuonna 2015. Valtuuskunnalta kiellettiin viisumi. Yhdysvaltojen valtuuskunnan lisäksi USA:n laivasto teki kokouksen aikana vierailun Helsinkiin ja laivaston soittokunta piti  Suomenlinnan kirkossa konsertin.

Voiko vielä räikeämmin rikkoa Urho Kekkosen perintöä kansainvälisestä ystävyydestä ja rauhasta, mitä sekä Pariisin rauhansopimuksella että ETYK:llä pyrittiin turvaamaan. 

 

                                                          ***

Valtiojohdon ja median valehtelun aikakausi alkoi jo 1990-luvulla. Sitoutuminen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa asetilauksilla sekä poliittisella yhteistyöllä EU:ssa varsinkin USA:sta riippuvaisen Saksan kanssa oli ratkaisevaa. Saksassa oli vielä 1990-luvulla 300 000 yhdysvaltalaissotilasta. Balkanin sodissa ei vain Yhdysvallat mutta myös Helmut Kohlin Saksa teki yhteistyötä natsien ja jihadistien kanssa, mitä Suomi aktiivisesti tuki.

Suomen valtiojohto ja media valehtelivat tietääkseni ensimmäisen kerran kohtalokkaasti ja USA:han maamme sitovalla tavalla Racakin kylän taistelusta. Valheen seurauksen Yhdysvallat ja NATO aloitti Jugoslavian/Serbian pommitukset.

Sen jälkeen valehtelusta on tullut ”maantapa”, jota nyt siis edustavat valtiojohto ja media/ kansan tietämättä.

 

                                                          ***

Alexander Stubb valehteli Venäjän aloittaneen Georgian pommitukset, kun sota alkoi Georgian suorittamalla Etelä-Ossetian pääkaupungin Tshinvalin pommituksella.

 

                                                          ***

Stubbin hallituksen ja presidentti Niinistön valtuuttamana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan läsnäollessa Suomen armeijan komentaja allekirjoitti parlamentaarisen käsittelyn ulkopuolella NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on vastoin Pariisin rauhansopimuksen henkeä ja Suomen ja Venäjän välisen ystävyyssopimuksen kirjainta. 

Suomi heittelee valtiollisia sopimuksia ulos ikkunasta kuin roskapaperia.

Juha Sipilän hallitus vuorostaan valtuutti Suomen median valehtelemaan. Hallitus rakensi Mediapoolin, turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen alaisen mediasensuurin. Vuodesta 2015 lähtien Suomen media on tarkoin sensuroitu. Sitä vahvistamaan maahamme kutsuttiin NATO:n hybridikeskus varmistamaan tiedonvälityksen NATO-myönteisyys. Maamme sanomalehtien päätoimittajat olivat ilmoittautuneet jo vuonna 2000 NATO-jäsenyyden kannattajiksi.

 

                                                   ***

Suomen valtiojohto ja media alkoivat kutsua Venäjän vastatoimia Kiovan hallituksen hyökkäykselle Donbassin kimppuun ”Venäjän hyökkäyssodaksi”.

Valtiojohto ja media ovat vaienneet Venäjän operaation humaanista puolesta ja rajatusta luonteesta.

Sen sijaan, että Suomi yhdessä EU-maiden kanssa olisi pyrkinyt auttamaan perusongelman, eli venäjänkielisen väestön hengen ja oikeuksien säilyttämisessä, Suomi on asettunut USA:n ja natsien tukeman Kiovan hallituksen murhanhimoisten suunnitelmien tukijaksi.

Konfliktin aikana murhanhimo on toteutunut paljaasti muun muassa Kiovan hallituksen suorittamina ydinvoimalan pommituksina jopa kansainvälisen tarkastusryhmän läsnäollessa.

 

                                                          ***

Ratkaisuyritysten ja Venäjän ja Ukrainan välisten rauhanneuvottelujen tukemisen sijaan, Suomi on asemoitunut lähettämään aseita Kiovan natsi-hallitukselle. Sen lisäksi Suomen pääministeri Sanna Marin on eri puolilla maailmaa liikkuessaan vaatinut Ukrainan voiton tukemista tarkoittaen tällä USA:n tukeman natsi -hallinnon voittoa.

Sen lisäksi Suomi on osallistunut USA:n vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Venäjälle asetettujen pakotteiden keskeiseksi tukijaksi. Sotilasteknisen operaation alusta lähtien Suomi on vaatinut energianostoboikottia. ”Kaikki suhteet Venäjään on katkaistava” on pääministeri Marinin mielilause. Energianostoboikotilla on tarkoitus estää ”Putinin sotakassan kasvua”.

Toinen mediassa toistuva väite on että ”Venäjä/Putin käyttää kaasua aseena”. Sen mukaan Venäjä ei lähettäisi putkia pitkin kaasua, vaan rajoittaisi kaasuntuloa. Tosiasiassa Venäjän Gasprom on rakentanut 10 miljardia maksaneen kaasuputken Nordstream II. USA:n vaatimuksesta Saksa ei ottanut sitä käyttöön. Nordstream I vaatii vuosihuoltoa. Tuo huolto on tehty vaikeaksi ”lännen” asettamien pakotteiden vuoksi. Huolto edellyttäisi yhteistyötä Kanadan kanssa, mutta se on takkuillut. Huollon viivästymisen syy on jälleen kohdistettu Venäjään. Jos Nordstream II olisi käytössä, Nordstream I:n tilapäinen poissaolo käytöstä ei olisi ongelma.

EU on määrännyt venäläisen kaasuntuonnin boikotin, joka tulee toteutuessaan aiheuttamaan katastrofin Euroopan maihin; inflaation, pankkikriisin, sähköpulan köyhien paleltumisen kylmään tai nälkään. Tämän kaiken pääministeri Marin on käskenyt suomalaiset kestämään, jotta "Ukraina voittaa". 

Suomen valtamedia on vaiennut Euroopassa jo alkaneista laajoista hallitustenvastaisista mielenosoituksista. Hollannin ja Saksan maanviljelijät ovat ajaneet traktorinsa kaupunkien hallintorakennusten eteen. Tsekissä 70 000 mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan Venäjän pakotteiden purkamista. Italian Napolissa kansalaiset ovat polttaneet sähkölaskujaan ja Sisilian kalastajat ovat lopettaneet kalastuksen polttoaineen hinnan noustua ylivoimaiseksi.

 

                                                         ***

Toisen maailmansodan aikaisen Euroopan maiden natsimielisyys on alkanut jälleen kohottaa päätään. Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa vietetään Hitlerin natsi -liittolaisten kunniaksi soihtukulkueita, pystytetään monumentteja ja tuhotaan toisen maailmansodan puna-armeijan voittoa kunnioittavia monumentteja. Tätä vaaraa lieventämään vietettiin Moskovassa 20. elokuuta ensimmäistä globaalia antifasistista kokousta joista on tarkoitus tulla jokavuotisia.

Suomessa natsimyönteisyys ilmenee pääministeri Marinin muistuttaessa, että Suomi ei ole riittävästi ottanut mallia Eestin ja muiden Baltian maiden kehityksestä. Näissä maissa venäjänkielisten asukkaiden asema on toisen luokan kansalaisen asema, vaikka maat ovat EU:n jäsenmaita. Fanaattinen Kiovan hallituksen tukeminen ja piittamattomuus demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden kohtalosta on sydäntä särkevää ja julmaa.

Anti-fasistisessa kokouksessa todettiin, että venäläisiin suhtautuminen Euroopassa muistuttaa natsismia. Kansallisuuteen perustuvaa syrjintää en olisi uskonut enää näkeväni Euroopassa. Yhdysvalloissa olen nähnyt rasismin omin silmin. Fasismin tukemisen polku liittyy maan oligarkkien tavoitteisiin enkä siksi ihmettele sitä. EU:n kohdalla Saksan ja Suomenkin riippuvuus Yhdysvalloista ja sen koetuista eduista nyt Ukrainassa on johtanut nykytilaan. 

Suomen valtiojohdon sydämettömyys on mykistävä. Mediapoolin ja taloudellisen riippuvuuden vaikutus Suomen Yleen ja muuhun median toimittajakuntaan olisi ehkä lähinnä säälittävää, mutta tiedonvälityksen valheellisuuden seuraukset kohdistuvat pommin tavoin koko Suomen kansaan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kiovan natsi-hallitus, suomalainen rasismi, fasismin vastainen kv kokous, Venäjä Ukrainan venäjänkielisten liittolaisena, USA, pääministerin Venäjä-viha, presidentti Niinistön petos, Ukrainan sisällissota, poliitikkojen valehtelu, rasismi,

Angela Merkel ja Saksan liukuminen kohti natsismia

Lauantai 25.6.2022 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin yhdysvaltalaisen Kati Martonin analyysin Angela Merkelistä. Kirjailija on amerikkalaisen diplomaatin Richard Holbrooken vaimo. Koko kirja on laadittu kylmän sodan silmälasit silmillä. Siten ei ihme, että juuri tämä teos on käännetty suomeksi WSOY:n, mediapoolin jäsenen toimesta.

Lukiessa Martonin tekstiä jään pohtimaan, onko tämä kirja kertomus hänestä itsestään, hänen ajatusmaailmansa kehityksestä sosialistisen Unkarin taakseen jättäneenä ja sen vaurioittamana henkilönä.

Lukijana joudun kysymään, onko tässä todella Merkel mielipiteineen ja vaiko kirjailija käsityksineen. Kuten yleensäkin, luen mieluiten objektiivisuuteen pyrkiviä elämäkertoja. Toisaalta on tietysti hyvä, että kirjoittajan tausta ja lähtökohdat ovat tiedossa.

Varhaiseen keski-ikään saakka Merkel eli sosialistisessa Saksan demokraattisessa tasavallassa. Hän suoritti fysiikan maisterin tutkinnon ja siirtyi Saksojen yhdistymisen jälkeen politiikkaan Helmut Kohlin suojeluksessa.

Ensimmäisessä ministerin postissaan 1991 alkaen Merkel toimi naisten ja nuorison asioista vastaavana ministerinä, myöhemmin ympäristöministerinä.

 

                                                                          ***

 

Angela Merkelin isä oli ”lännestä” Itä-Saksaan muuttanut pastori, minkä vuoksi sosialistisessa maassa Merkelin perhettä pidettiin porvarillisena. Merkelin vakaumus on syvästi uskonnollinen. Hänen isäänsä pidettiin sosialistina eikä tämä tai Merkelin äiti koskaan äänestäneet tytärtään vaaleissa.

Merkelin maailmankuvassa juutalaisten kärsimykset Hitlerin ajan Saksassa muodostavat keskeisen tekijän. Hänen käyntinsä Israelissa ovat eräänlaisia Canossan matkoja katumusharjoituksineen. Sen sijaan Jugoslavian hajottaminen ja serbien kärsimykset Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian vallan alla ei näytä merkinneen Merkelille mainittavasti mitään – kirjailija ei niitä mainitse.

On hämmästyttävää, että osallistuminen Helmut Kohlin hallitukseen ei ole tuonut Merkelin tietoisuuteen mesenaattinsa yhteistyötä Kroatian natsien ja Yhdysvaltojen natsidiasporan kanssa. Eikö nais- ja nuorisoasiain ministeriä otettu mukaan keskeisiin sotapoliittisiin neuvotteluihin?

EU-Saksa aloitti Jugoslavian hajottamisprosessin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ensimmäinen askel oli kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastainen Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen. Sen seurauksena Kroatia aloitti USA:n ja sen NATO-liittolaisten kanssa sodan Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan. Kohl auttoi hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljelle jääneistä varastoista. USA:n natsidiaspora ja Osama bin Laden auttoivat sodan rahoituksessa.

Teoksen kirjoittajan aviomies Richard Holbrooke oli keskeinen diplomaatti Jugoslavian hajottamissotien aikana.

Jugoslavian hajottamisesta hyötyi Yhdysvaltojen sotateollisuus. Loppuvaiheen pommitukset olivat sille tuottoisia. Yhdysvalloilla oli Saksojen yhdistymiseen saakka 300 000 sotilasta Länsi-Saksan maaperällä, mutta se halusi sillanpääaseman myös Balkanille tavoitteenaan koko Jugoslavian miehitys.

 

                                                                      ***

Oletetaan, että Angela Merkel ei tiennyt mitään Jugoslavian hajottamissotien natsikytköksistä. Mikä sitten selittää hänen solahtamisensa tuohon Kohlin ajamaan prosessiin?

Lukijalle nousee mieleen eräs syy: Angela Merkelin lähes lapsenomainen Amerikan ihailu. Kulutustavaroiden puutteen keskellä Itä-Saksan kasvatti, kuten muutkin hänen maanmiehensä, toivoi saavansa samanlaisen farkku/cocacola -maailman kuin ”lännessä”. Angela olikin ensimmäinen koululuokassaan, jolla jo sosialismin aikaan oli farkut. Hän oli saanut ne ”lännessä” asuvilta sukulaisiltaan.

Muistan omasta lapsuudestani ensimmäisen matkan Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Olin 9-vuotias ja pääsin sisareni kanssa äidin kongressimatkalle mukaan kuukauden mittaiselle vierailulle eri puolille Yhdysvaltoja. Kävimme vaarini veljen, maailmanmestaripainija Väinö Ketosen kotona Massachusettsissa. Astuessamme omakotitaloon sisään näimme sisareni kanssa eteisessä ison pahvilaatikon täynnä appelsiineja. Se vaikutti sodanjälkeisen säännöstelyn maasta tulleille pikkutytöille ihmeeltä.Lukiessani Merkelin rajatonta Amerikan ihailua mieleeni muistuu tuo oma kokemukseni.

Samalla matkalla koin kuitenkin myös bussissa lehahtaneen valkoisten amerikkalaisten kauhun kipittäessäni bussin takaosaan, jossa oli vain mustia matkustajia. Valkoiset ja mustat olivat yhtä kauhuissaan tästä tavattomasta teosta. Appelsiinit ja mustien asema tarjosivat melko realistisen kuvan todellisuudesta.

Merkelin kodalla realismi paljastui paljon myöhemmin, kun paljastui että presidentti Obaman hallinto oli kuunnellut hänen henkilökohtaista puhelintaan.

 

 

                                                                         ***

Seuraava liittohallitus sosialidemokraatti Gerhard Schröderin ja vihreiden  johdolla ryhtyi pommittamaan Serbiaa v. 1999 yhdessä NATO-liittolaisten kanssa palvellakseen Yhdysvaltojen miehitysvaltaa. Pommitukset päättäneessä sopimuksessa YK totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta Suomen presidentin johdolla serbiomaisuus siellä konfiskoitiin ja Saksan sivustatuella Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi.

 

                                                                          ***

Merkelin pitkä liittokanslerikausi kesti 15 vuotta. Sinä aikana suhteet Venäjän ja kiihtyvästi laajenevan EU:n ja NATO:n välillä heikkenivät. Yhdysvaltojen painostuksesta ja kiristystoimien perusteella EU:n ja NATO:n tulkinnat Afganistanin, Irakin, Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan sodista saivat Amerikan sotateollista kompleksia tukevat harhaiset tulkinnat lännen valtamedioissa.

Merkelin elämäkerran kirjoittaja nimittää Yhdysvaltojen väkivaltaista, tarkka-ampujien ja natsien avulla toteutettua Ukrainan vallankaappausta v. 2014 ”Putinin sodaksi”. Tosiasiassa Yhdysvaltojen asettama laiton eduskunta ja hallitus julisti eduskunnan puhemies Turchinovin suulla Itä-Ukrainalle ”terrorismin vastaisen sodan”. Donbassin asukkaita, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, vaan kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä, kutsuttiin länsimedian vahvistuksella”terroristeiksi”. Krimin asukkaiden pako natsien kynsistä sai myös lännen tuomion. Presidentti Putinin Venäjää rangaistiin Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden toteuttamasta vallankaappauksesta.

Angela Merkel osallistui Minskin sopimuksen laatimiseen. Tavoitteena oli autonomian säätäminen Donbassin pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuvalle väestölle. Donbassin pommitukset saivat kuitenkin jatkua 8 vuotta 14 000 siviilin ja 400 lapsen menettäessä henkensä Ukrainan vallankaappauseduskunnan säätäessä venäjänkielisen väestön demokraattiset oikeudet poistavia lakeja. Niiden mukaan koulunkäynti venäjänkielellä on laitonta, oppositiopuolueet on lakkautettu, natsipataljoonat on integroitu armeijaan ja tiedustelupalveluun, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-ohjelmat ovat kiellettyjä. Merkel vaikeni.

 

Samaan aikaan kun Angela Merkel suree juutalaisten kohtelua Saksan valtaamilla alueilla toisen maailmansodan aikana, hän ei ole huomaavinaan sitä, että Ukrainan natsit ja niiden vaikutuksen alainen hallitus toimii kuin Hitler aikoinaan. Ainoa johtopäätös on se, että Saksan on hyväksyttävä Yhdysvaltojen vallankaappaus ja sen jälkeinen NATO: n yhä voimistuva vaikutus Ukrainassa oman riippuvuutensa seurauksena.

 

                                                                    ***

Angela Merkelin perijätär, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen on tuhonnut EU:n ja Venäjän suhteet. EU on pystyttänyt Suomen turvallisuuskomitean alaisen Mediapoolin kaltaisen sensuurin koko Eurooppaan. Objektiivinen tiedonvälitys on lakkautettu, venäläiset RT-news ja Sputnik on sensuroitu kattavasti. 

Todellisuuden kieltävä ilmapiiri on johtanut siihen, että Venäjää halutaan rangaista siitä, että se haluaa kaikkien maiden turvallisuudesta huolehdittavan tasaveroisesti eikä yksinapaisen USA-johtoisen maailmanjärjestyksen pohjalta. Rikollisen ryöstöpolitiikan, rasismin ja natsismin tukemisen on loputtava. 

 

                                                                         ***

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhe Pietarin talousfoorumissa 17.6.2022 oli valtiomiehen puhe. Euroopassa ei ole toista johtajaa, joka ansaitsisi saman tittelin sen syvällisessä merkityksessä.   

 

                                                                         ***

On luonnollista, että juuri WSOY julkaisee tällaisen kylmäsotahenkisen muistelmateoksen. Se täydentää viimeiset kolme kuukautta maassamme vallinnutta joukkopsykoosia. Paluu 1930-luvulle on tapahtunut presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Itsenäisestä Suomesta ei ole enää jälkeäkään. Suomi seuraa Saksan askelissa kohti natsismia.USA:n luoma natsi- Ukraina on saanut Suomen valtiojohdolta myös aseellisen tuen.

 

 

 

                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Angela Merkel, Saksan itsenäisyys, USA:n vallankäyttö, natsi-Ukraina, Venäjä, presidentti Putin, Ursula von der Leyen,

Valtiojohdon NATO-hanke on laiton

Lauantai 30.4.2022 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristön kehittämiseen.

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin.

 

                                                                     ***

 

Näitä perustuslakimme periaatteita on rikottu räikeästi valtiojohtomme pyrkiessä edistämään nopeutetulla aikataululla Suomen hakeutumista NATO-jäseneksi.

NATO-jäsenyys muuttaisi ratkaisevalla tavalla suhdettamme lähinaapuriimme Venäjään.

Venäjän ulkoministeriö esitti selvin sanoin vuoden 2021 joulukuussa ja 2022 tammikuussa näkemyksensä kansojen välisestä jakamattomasta turvallisuudesta. Venäjän ja objektiivisesti kansainvälisiä suhteita arvioivien tahojen näkemys on, että Yhdysvaltojen tavoitteita ajavan ja Venäjään vihamielisesti suhtautuvan sotilasliitto NATO: n asemoituminen Venäjän rajalle, tulisi lisäämään Venäjään kohdistuvaa turvallisuusuhkaa.

Sen sijaan, että Suomen hallitus ja presidentti olisivat käsitelleet Venäjän keskustelualoitetta asiallisesti, sitä ei käsitelty lainkaan. Sen sijaan tasavallan presidentti ja hallitus alkoivat kiihdyttää hanketta Suomen liittämiseksi NATO: n jäseneksi tietäen sen lisäävän turvallisuusuhkia Venäjällä.

 Miksi?

 

                                                                     ***

Presidentti Niinistön toimissa on ollut vuosikymmenten ajan nähtävissä yhdenmukaisuutta hänen lähtöpuolueensa kokoomuksen NATO-kannan kanssa. Salatummin toki, mutta ilmiselvästi. 1990-luvun Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajuus, tehtävänään ”kommunismin kitkeminen Euroopasta” Hitlerin armeijan koulutuksen saaneen Helmut Kohlin ehdotuksesta, lienee ideologisesti selvin merkki.

Kommunistit olivat keskeisessä roolissa natsismin kukistamisessa Euroopasta.

Nykyisen hallituksen ministereistä Pekka Haavisto oli jäsenenä Lipposen I hallituksessa, jonka varapääministerinä Sauli Niinistö toimi. Haavisto ja Niinistö lienevät myötäilleet Lipposen hallituksen päätöstä salata suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän tapahtumista Kosovossa, mikä salaaminen teki mahdolliseksi Yhdysvaltojen NATO-pommitukset Jugoslaviassa.

 

                                                                      ***

Suomen hallitusten kunnia Yhdysvaltojen ja sotilasliitto NATO: n palvelemisessa ulottuu siis kauas 1990-luvulle. Suomen kansan tietämättömyys Jugoslavian laittomien, sotarikoksiksi luokiteltavien pommitusten mahdollistamisessa ulottuu yli 20 vuoden ajalle.

Jugoslavian pommituksia seurasi Yhdysvaltojen laiton hyökkäys Afganistaniin vuonna 2001. Suomi liittyi sotaan YK:n tarjottua lopulta toiminnalle sumuverhon. Sodan ja afganistanilaisten kärsimysten kestettyä 20 vuotta Yhdysvallat liittolaisineen oli pakotettu pakenemaan maasta. Nyt Yhdysvallat on konfiskoinut Afganistanin kansallisvarallisuutta jäädyttämällä pankkitilit jättäen 90 % Afganistanin kansasta nälkäkuoleman partaalle.

Ei hätää. Uuden sodan aloittaminen paikkaa edellisen häpeän.

Ukrainan Yhdysvaltojen rahoittamaa ja natsijoukkioiden kanssa toteuttamaa vallankaappausta v.2014 seurasi Yhdysvaltojen Kiovaan pystyttämän hallituksen aloittama sisällissota Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentin syöksemistä vallasta, venäjää puhuvan väestön kidutusta ja kaikkien oppositiopuolueiden lakkautusta.

Ukrainan natsit ihailevat Hitlerin kanssa liittoutunutta Stepan Banderaa. He olivat keskeisessä osassa Itä-Ukrainan asukkaiden kärsimyksessä 2014 -2022. Natsien jäljiltä on löytynyt joukkohautoja, joissa uhreilta on ISIS-tyyliin katkaistu pää. Länsi-Ukrainassa urheiluhallien nimet on muutettu kunnioittamaan Banderaa. Viimeisten 30 vuoden ajan Ukrainan kulttuuria on muutettu natsi-ideologiaan sopivaksi.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Kiovassa ja antanut kaiken henkisen tukensa presidentti Poroshenkolle, jonka aikana venäjän kielen virallinen asema lakkautettiin ja jonka nähtiin autenttisessa videossa karjuvan, että itä- ukrainalaiset kuolkoon kellareihinsa, ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta tai muita normaalielämän edellytyksiä.

 

                                                                        ***

 Kahdeksan vuoden sisällissodan jälkeen v. 2014 autonomiseksi julistautuneiden Donbassin alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää tunnustamaan ne sekä antamaan sotilaallista apua natsi -armeijan häätämiseksi. Venäjä tunnistaa toisen maailmansodan kokemustensa jälkeen Donbassin asukkaiden hädän, kellareissa nukutut yöt ja yleisen turvattomuuden.

 

                                                                        ***

Yhdysvallat on toiminut Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on yhdessä NATO-maiden kanssa aseistanut ja harjoittanut Ukrainan armeijaa, 102 000 natsia mukaan luettuina. Se on käyttänyt Ukrainaa astinlautanaan halutessaan vahingoittaa Venäjää. Presidentti Obama oli vallankaappauksen takana, Joe Biden varapresidenttinä ja Victoria Nuland apulaisulkoministerinä. Heidän julkituotuna tavoitteenaan oli tehdä Venäjästä hylkiövaltio. Miksi? Luonnonvaroistaan rikas Venäjä oli jäänyt 1990-luvulla valtaamatta. Yhdysvaltojen ja NATO:n päämääränä on aina ryöstö, oli sitten kysymys öljystä rikkaista Libyasta, Irakista, Syyriasta puhumattakaan Venäjästä.

 

                                                                         ***

Yhdysvaltojen, EU-maiden ja NATO:n kieltäydyttyä turvallisuusneuvotteluista, Venäjä ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä aseellisesti tukemaan Donbassin asukkaiden turvallisuutta. 

 

                                                                        ***

Suomen valtiojohto ei voi olla tietämätön siitä, että Yhdysvallat on toisesta maailmansodasta lähtien suojellut ja käyttänyt hyväkseen natsi- diasporaa ja tukenut aikoinaan fasistista Espanjaa laajentaakseen sotilaallista valtaansa Euroopassa, tärkeimpänä saavutuksena Jugoslavian jäännösvaltioiden liittäminen NATO: on ja Kosovon haltuunotto.

Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti Bratislavassa vuonna 2000 pitämässään kokouksessa, että seuraavana tavoitteena on kansainvälisten lakien noudattamisesta luopuminen sekä NATO: n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä Venäjän laivaston pääsyn estäminen Itämerelle.

 

                                                                      ***

Suomen tasavallan presidentin ja hallituksen tavoitteena näyttää olevan toteuttaa Yhdysvaltojen NATO-hankkeen pohjoinen osio, eli estää Venäjän pääsy Itämerelle, samalla kun 1300 kilometrin pituisesta maarajasta Suomen ja Venäjän välillä tehdään rauhanrajan sijaan sotilaallisen varustautumisen ja vastakkainasettelun raja.

 

                                                                      ***

Tästä turvallisuuspoliittisesta valtavasta muutoksesta ei ole Suomen kansan kanssa puhuttu halaistua sanaa.

Nykyistä eduskuntaa valittaessa, Suomen sanottiin olevan liittoutumaton ja edistävän yhteistyötä kansojen välillä ETYK: in hengessä. Tasavallan presidentti puhui jopa tulevasta ETYK-juhlakokouksesta.

 

                                                                     ***

Salamannopeaa asennemuutosta perustellaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan, ikään kuin tuo konflikti koskisi Suomea.

Ukrainan konflikti palvelee Yhdysvaltojen tavoitteita ja siinä käytetään Ukrainaa välikappaleena Venäjän heikentämiseksi ja NATO: n toiminnan laajentamiseksi Venäjän rajanaapuriin.

Suomessa ei ole merkittäviä natsi -armeijoita kuten Ukrainassa. Suomessa ei ole merkittävää Hitlerin kanssa liittoutumisen juhlintaa, kuten Ukrainassa. Sen sijaan Suomen rooli EU:n jäsenenä vaikeuttaa asemaamme itsenäisinä ajattelijoina ja päätöksentekijöinä.

Yhdysvallat miehittää edelleen Saksaa. EU palvelee Yhdysvaltojen intressejä omien etujensa sijaan. Venäjälle asetetut talouspakotteet tuhoavat Euroopan talouden, mutta myös synnyttävät nälänhädän kehittyvissä maissa.

Venäjä-pakotteet eivät palvele Suomea. Suomalaiset ovat tottuneet ystävällisiin, jopa sydämellisiin väleihin venäläisten kanssa. Yhdysvaltojen ja EU:n taholta pakotettu vihamielisyys ei istu suomalaisten mieliin. Suomalaiset haluavat käydä Pietarissa: konserteissa, urheilukilpailuissa tai vain kulkemassa kauniiden kanaalien varsia. Moskovan todettiin syksyllä 2021 olevan tutkitusti paras kaupunki maailmassa asua.

Suomen valtiojohdon NATO- hanke on laiton, koska sitä ei ole käsitelty suomalaisten kanssa maan perustuslain edellyttämissä puitteissa. Ukrainan sisällissota on vaiettu Suomen mediassa. Venäjän puututtua siihen tiedonvälitys on pudonnut likaviemäritasolle. Euroopan komissio on pystyttänyt sensuurin. Venäjän RT-uutiskanava ja Sputnik on sensuroitu niin Euroopan unionin kuin Yhdysvaltojen alueilla. RT on ollut Saksassa kolmanneksi suosituin kanava.

Perustuslain takaama tiedotuksen vapaus on purettu ilman että on otettu käyttöön poikkeuslakeja tai valmiuslakia.

Oikeuskansleri ei ole puuttunut valtiojohdon toimiin, vaikka kansalaisten oikeutta tietoon ja ilmaisunvapauteen on karkeasti loukattu.

Presidentti Sauli Niinistö valitsi oikeuskansleriksi henkilön, joka oli palvellut sosiaali- ja terveysministeriössä ansiokkaasti kokoomuspuolueen tavoittelemaa sosiaali- ja terveysuudistuslakia. Presidentti ohitti nimityksessä ansioituneen, hallituksen ehdottaman valtiosääntöasiantuntijan, joka olisi ollut nykytilanteessa arvokas apu perustuslain toteutumista valvottaessa.

 Tässä yhteydessä lienee syytä kerrata NATO:n isäntämaasopimukseen liittyminen. Presidentti Niinistö katsoi sopivaksi allekirjoituttaa sopimus v. 2014 eduskunnan kesäloman aikana ilman eduskuntakäsittelyä puhumattakaan kansalaiskäsittelystä.

 NATO:n hybridikeskuksen kutsuminen maahamme ja sen sekä Ulkopoliittisen instituutin vallan kasvattaminen tiedonvälityksessä ovat olleet presidentin työkaluja. Sadan toimittajan ja virkamiehen lähettäminen Harvardiin saamaan CIA/NATO-sopivaa tiedottamiskoulutusta takasi paitsi presidentin uudelleen valinnan, myös median äärimmäisen kapeutumisen ja muuttumisen yhä brutaalimmaksi suhteessa Venäjään. Valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli on taannut median ja kirjankustantamisen tiedotusmonopoolin valtioneuvoston haltuun.

 

                                                                           ***

 Tämän jälkeen jäänkin kysymään: mihin kansaa enää tarvitaan? Perustuslain ohittamisen voi perustella syyttämällä Euroopan unionin sääntöjä. Lipposen hallitusten ministerien kylvämät Venäjä-vihan siemenet ovat alkaneet rehottaa. EU:n määräämällä sensuurilla Mediapoolin sensuurin lisäksi pyrittäneen muokkaamaan jäljellä olevat ajattelevat ja tuntevat suomalaiset zombeiksi, jotka liukuvat joukon mukana NATO:on. Vielä voimissaan olevat muuttanevat maahan, jossa ihmisyys, ystävällisyys ja puolueettomuus vielä vallitsevat. 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen perustuslaki, oikeuskansleri, kansanvalta, USA:n sota Ukrainassa, Venäjän turvallisuushuolet, Ukrainan natsismi, laiton NATO-hanke, Suomen hallitus, presidentti Niinistö, ulkoministeri Haavisto, NATO:n palvelijat,

Onko Suomessa menossa USA:n johtama värivallankumous?

Sunnuntai 24.4.2022 klo 11.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Istuin eilen Stockmannin pienessä Robert's -kahvilassa katse suunnattuna kohti Kolmen sepän aukiota.Olin juuri ostanut maastoon sopivat jakineet ja todennut kansalaisten olevan kevämielellä.

Kesken kahvinjuonnin silmieni edessä alkaa valua mielenosoiitajia poliisiauton perässä pitkin Aleksanterinkatua. Heillä on jokaisella kädessään kylttejä joissa uhotaan Venäjä-vastaisuutta ja toistetaan Bucha-nimeä. Buchan uhrit ovat osoittautuneet olevan natsien uhreja, jotka on "eliminoitu" siksi, että he olivat tehneet yhteistyötä venäläisten kanssa.Tätä ei kulkueessa paljasteta.

Suurin osa mielenosoittajista oli ukrainalaisia. He olivat hyvinvoivan näköisiä pyöreäposkisia keski-ikäisiä naisia. Toisin kuin usein jalkaisin edenneet Afganistanin- tai Syyrian-pakolaiset, he ovat tulleet maahan junilla, laivoilla tai yksityisillä bussikuljetuksilla. Helsingin kaupungin pormestari on luvannut heille ilmaiset asunnot ja toimeentuloavustukset.

Kohta kulkueen katokseksi ilmestyy lähes 100 metriä pitkä Ukrainan lippu. Naiset kannattelevat sitä käsissään päittensä yläpuolella.

Tämän olen nähnyt jossakin aikaisemminkin!

Kokemus muistuttaa toissa vuonna Valko-Venäjällä kuvattua värivallankumousyritystä, jossa mielenosoittajien varustuksiin kuuluivat lähempänä natsi-aikaa käytetyt kymmeniä metrejä pitkät puna-valkoiset liput. Naiset kulkivat pitkissä valkosissa puvuissaan, joita myös presidentti Niinistö ihasteli. Mielenosoitustekniikat olivat kuin CIA:n ja Popovin ohjekirjasta.

Vain viikkoa ennen kahvilasta näkemääni kulkuetta Helsingin ev.lut. kirkko oli antanut mahdollisuuden yhdistää Cantores Minoresin konsertti ja sitä seurannut Ukraina-mielenosoitus puhujinaan ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ukrainan Suomen suurlähettiläs. Yhdysvaltain edustaja ei puhunut.

Onko Suomen kirkko ollut joskus kärsivien puolella? Kun Syyrian Aleppo vapautettiin terroristien ja NATO-upseereiden vallasta, Helsingin ev. lut. kirkko soitti hädissään kellojaan.

Entä armeija?

Suomen porvarienemmistöinen eduskunta perusti tammikuussa 1918 porvarillisen"luokka-armeijan" suojeluskuntien pohjalle. Sosialidemokraatit ja kansalaismielipide olisivat halunneet koko kansan armeijan, jonka sotaan lähtemisestä päättäisi lautakunta, jossa olisi edustettuna yhtä paljon porvareit kuin sosialidemokraatteja.

Sisällissota syttyi heti tämän armeijan perustamisen jälkeen. Kirkko ei siunannut työväestön puolella taistelleita. Yleisradio ei ole vieläkään esittänyt Rustaniuksen ohjaamaa loistavaa dokumettielokuvaa "Sotapapit", paitsi armeijan sensuroimana versiona.

Kirkko ja armeija ovat tukeneet Suomen pääomapiirejä. Pääoman vallan muututtua ylikansalliseksi ne puolustavat ylikansallista pääomaa, jota Yhdysvaltojn johtama NATO edustaa.

Valtamedia on Stubbin hallituksen suunnitteleman ja Sipilän hallituksen toteuttaman median Harvard/CIA-koulutuksen jälkeen toteuttanut puhtaasti ja aukottomasti Yhdysvaltojen pääomapiirejä ja aseteollisuutta tyydyttävää Venäjä/Putin-vastaista linjaa. 

Natsismin saatua Yhdysvaltojen tukemana yliotteen Ukrainasta vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen, Suomen median tiedottaminen on alkanut muistuttaa yhä enemmän 1930-luvun Vihan veljien, IKL:n ja Akateemisen Karjala-seuran linjaa.

Äärimmäinen brutaalius, sivistymättömyys ja Venäjä-viha tunkeutuu olohuoneisiimme verovaroin maksetun Yle:n toimesta.

YK:n viime syksyn äänestyksessä vain Ukraina ja Yhdysvallat kannattivat fasismia ja natsismia julkisesti. EU-maat pidättäytyivät julkisesti tunnustautumasta kannattajiksi, mutta käytännössä ovat yrittäneet tuhota natsismia vastaan taistelemaan ryhtyneen Venäjän kaikilla mahdollisilla elämänalueilla.

Tiedotussota on käynyt korkeilla kierroksilla. Kaikki Venäjältä saatava natsismin vastainen tiedotus on kielletty. Venäjän uutiskanavat on sensuroitu totaalisesti. Lännen valtamedia silottelee natsien rikoksia, kutsuu natseja "puolustajiksi" ja sankareiksi samalla kun se vaikenee 8 vuotta kestäneestä Kiovan hallituksen julmasta sodasta, terrorista ja omiin kansalaisiin kohdistetuista ihmisoikeusloukkauksista.

Tällä fanaattisen yksipuolisella tiedottamisella pyritään vaikuttamaan Suomen kansaan, synnyttämään pelon ilmapiiri naapurimaatamme kohtaan, jonka kanssa on ollut 70 vuotta hyvät ja ystävälliset suhteet. Kaikki tämä jotta Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoite Suomen muuttamiseksi Venäjän sotilaalliseksi viholliseksi voisi onnistua.

Ukrainan sota on markkinoitu suomalaisille taitavasti. Yli 100 markkinointitoimistoa on ollut asialla. Jugoslavian sodan manipulointiin USA:n haluamalla tavalla riitti Ruder-Finn -markkinointitoimisto.

Suomalaiset poliitikot, näyttelijät ja rauhanaktivistit kyyneltyvät kuullessaan markkinointitoimistojen tuottamaa sisätöä. Natsismilla ei ole koskaan maapallon historian aikana ollut niin vahvaa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja säveltäjien tukea.

Kaikesta loanheitosta huolimatta Venäjän presidentti ja  kansa tunnistavat ihmisoikeuksien merkityksen. Natsismin tuhovoima ei lannista heitä tälläkään kertaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: värivallankumous Suomessa, USA, NATO, Ukrainalais-pakolaiset, Venäjä-viha, raakuuksien lavastukset, Suomen kirkko, pakolaisten mielenosoitukset

Onko Suomen eduskunta ja valtiojohto täysin metsässä?

Keskiviikko 20.4.2022 klo 16.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

On mielenkiintoista havaita kuinka metsässä  Ukrainan suhteen Suomen eduskunta ja valtiojohto ovat median saattelemana.

Media ja valtiojohto vaikenevat Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vuoden 2014, vallankaappauksesta, jossa vaaleilla laillisesti valittu presidentti oli menettää henkensä.

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan demokratia ajettiin alas - hallitsijaksi tuli Obaman varapresidentti Biden avustajakuntineen. USA valitsi hallituksen ja alkoi rakentaa sillanpääasemaa itselleen ja johtamalleen NATO:lle Ukrainaan, sotaan Venäjää vastaan.

Äidinkielenään venäjää puhuvia on yli 30% väestöstä ja valtaosa kansasta tukee sitä, että venäjänkieli on maan virallinen kieli, kuten se oli ennen vallankaappausta. Vuonna 2014 venäjänkielen virallinen asema lopetettiin. Venäjänkielen puhuminen julkisella paikalla kiellettiin, venäjänkieliset TV-asemat lakkautettiin samoin sanomalehdet.

Vallankaappaushallitus aloitti sodan Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet laitonta vallankaappausta.

Yhdysvaltalainen, nyt jo edesmennyt professori Stephen Cohen, varsinainen Venäjäntuntija totesi presidentti Zelenskyn tultua valituksi peresidentiksi vuonna 2019, että Zelensky ei pysty neuvottelemaan rauhasta maansa sisällissodassa, ellei hänellä ole Yhdysvaltojen tukea.

Samaa sanoi myös presidentti Putin. Ei ole hyötyä neuvotella mistään, ellei Yhdysvallat ole pöydässä.

Stephen Cohen totesi Ukrainan fasistien asettaneen esteen Zelenskyn mahdollisuuksille neuvotella rauhasta jo kuukausi hänen virkaanastujaistensa jälkeen. Fasistit olivat uhanneet tappavansa Zelenskyn jos hän jatkaa neuvotteluja presidentti Putinin kanssa. Zelensky uhattiin hirttää puunoksaan.

Zelenskyn rooli tänään ei ole kadehdittava. Mariupolin terästehtaaseen piiritetyt sotilaat pyysivät häneltä lupaa antautua. Luvan sijaan Zelensky määräsi Azovin natsit ampumaan jokaisen, joka aikoo antautua.

Yhdysvaltojen kongressi piti ja pitää natseja liittolaisinaan kuten Kroatian natseja Jugoslavian hajottamissodissa. Ukrainan sota on Yhdysvaltojen etä-sotaa Venäjää vastaan ja Ukrainan kansa on vain tykinruokaa.

Yhdysvaltojen tavoitteena on Venäjän tuhoaminen - muuttaminen hylkiövaltioksi, kuten presidentti Obama esitti. Ukraina on vain välikappale. Sekä Ukrainan että Venäjän kansallisvarallisuus halutaan ottaa haltuun ja konfiskoida.

Yhdysvallat jatkaa samalla ryöstö ja tuhoamislinjalla kuin Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa. Serbiomaisuuden konfiskointi Kosovosta tapahtui presidentti Ahtisaaren johdolla. Nyt ovat Ukraina ja Venäjä vuorossa.

Sopimusvaraisella "demokraattisten" maiden yhteisöllä ei ole mitään tekemistä kansainvälisten lakien ja sopimusten kanssa. Sovitaan, että pommitetaan, sovitaan että konfiskoidaan sallaisten maiden omaisuus, jotka eivät alistu ryöstettäviksi. Sovitaan, että asetetaan talouspakotteet, perutaan laillisesti sovitut kaupat, yhteistyö - sovitaan että ollaan rosvojoukko - mutta meillä on asellinen ylivalta.

Tämä sopimusvarainen yhteisö, jonka johtovalta Yhdysvallat on tottunut olemaan, ei enää tule kestämään. Moninapainen maailma, jossa kaikki maat ovat tasaveroisia noudattaen kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia tulee olemaan tulevaisuuden maailma.

Venäjä on ottanut tehtäväkseen natsivallan ja mielivallan kitkemisen Ukrainasta siinä määrin kuin se koskee Donbassia ja sen asukkaita. Sisällissodan lopettaminen, sorron lopettaminen ja natsismin hävittäminen ovat välttämättömiä Ukrainan auttamisessa palaamaan vallankaappausta edeltävälle uralle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan "demokratia", USA:n tuki natseille, Zelenskyn mahdoton tehtävä, Suomen valtamedian häpeällinen tila

OVATKO USA JA EU SOTARIKOLLISIA

Sunnuntai 17.4.2022 klo 15.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ovatko USA, EU, Suomi mukaan luettuna sotarikollisia? En nyt tarkoita Jugoslavian tai Libyan pommituksia, Syyriaa tai Irakia, vaan Ukrainaa.

Toisen maailmansodan jälkeen Nürnbergin sotarikosoikeus tuomitsi natsien rikokset sotarikoksiksi. Sen lisäksi se tuomitsi kaikki sellaiset teot, joilla vähäteltiin näitä rikoksia tai syyllistettiin jotakuta muuta rikoksen tekijäksi, vaikka natsit olivat ne tehneet, myös sotarikoksiksi.

Länsimedia on toteuttanut massiivista informaatiokampanjaa Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta lähtien. Yhdysvaltojen, CIA:n ja EU:n roolia väkivallassa, rasismissa ja sotilaallisessa hyökkäyksessä Donetskin ja Luhanskin autonomisiksi julistautuneita alueita vastaan on paitsi vähätelty myös vääristetty. Natsien Odessassa 2.5.2014 suorittama ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa kuoli kymmeniä rakennukseen natsien väkivaltaa paenneita henkilöitä, on ollut länsimedialle tabu.

Äidinkieleltään venäjänkielisten (30% Ukrainan asukkaista) normaaleja kansalaisoikeuksia on poistettu. Äidinkielinen kouluopetus on lopetettu. Venäjän puhuminen julkisella paikalla on kielletty. Venäjänkieliset TV-asemat ja sanomalehdet on lakkautettu.

Natsien rooli helmikuun 2014 Maidanin aukion verilöylyssä ja vallankaappauksessa, kasvava rooli armeijassa, turvallisuuspalveluissa sekä eduskunnassa on tietoisesti pimitetty. Demokratian rapautumista ei ole kuvattu. Yhdysvaltojen valtaan saattamassa vallankaappaushallituksessa oli USA:n valitsema pääministeri, yhdysvaltalainen valtiovarainministeri sekä useita ulkomaalaisia ministereitä. CIA:lla oli kokonainen kerros käytettävissään Ukrainan sisäministeriössä.

Vallankaappaushallitus lakkautti kommunistisen puolueen, jolla oli vahva kannatus Ukrainan eduskunnassa. Samoin useita muita puolueita, TV-kanavia, sanomalehtiä ja järjestöjä on lakkautettu. Tämän vuoden aikana presidentti Zelensky on määrännyt 10 viimeisintäkin oppositiopuoluetta lakkautettaviksi. 

Järjestöjä ei ole ainoastaan lakkautettu, vaan niiden toimihenkilöitä on pidätetty ja pahoinpidelty. Kaiken huippuna Venäjän ja Ukrainan välisiin neuvotteluihin jäsenenä osallistunut henkilö ammuttiin kuoliaaksi Ukrainan turvallisuuspalvelun toimesta Kiovan kadulla keskellä kirkasta päivää. Hän oli ollut liian pehmeä Venäjän näkemyksille.

 

 

                                                                             ***

 

Länsimedian, erityisesti Suomen median toiminta on Nürnbergin sotarikostuomioistuinta lainatakseni sotarikos.

Kiovan lähiössä Buchassa löydettiin kadulta ruumiita. Olen aikaisemmissa blogeissani kuvannut kuinka, sekä kaupunginvaltuutetun TV-esiintymisessä, että ex parlamentaarikko Kivan todistuksessa osoitetaan, kuinka natsit ja Ukrainan turvallisuuspalvelu saapuivat alueelle Venäjän armeijan lähdettyä kaupungista. Nämä joukot ampuivat siviilejä kostoksi yhteistyöstä venäläisten kanssa. Sen jälkeen sotapropaganda otti tilanteen haltuunsa. Presidentti Zelenky, Kiovan kaupunginjohtaja Klitchko, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja muita poliitikkoja median ohella kutsuttiin paikalle ”kauhistelemaan venäläisten hirmutekoja”.

Tämä on Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan sotarikos. Natsien rikoksista syytetään jotakuta muuta. 

Sama toistuu päivittäin länsimediassa. Mariupolin kaupungin evakuointi on ollut äärimmäisen vaikeata natsijoukkojen käyttäessä siviilejä ihmiskilpinä ja asettuessa vahtiin kerrostalojen asuntoihin voidakseen ampua pakoon yrittäviä.

Siviilien ampumisesta syytetään säännönmukaisesti venäläisiä joukkoja. Väite on epäjohdonmukainen. Venäläiset ovat tulleet vapauttamaan pääasiassa venäjää puhuvia ukrainalaisia Kiovan hallituksen rasistisesta hirmuvallasta. Mariupol on osa Donbassia ja sen asukkaiden pääosa on venäjänkielisiä. Kyseessä on heidän auttamisesta ja vapauttamisesta natsi -vallasta – ei suinkaan heidän vapautumisensa estämisestä.

 

                                                                         ***

 

Natsijoukot liitettiin elimelliseksi osaksi Ukrainan armeijaa. Yhdysvallat, Kanada ja Britannia muiden NATO-maiden ohella ovat kouluttaneet niitä. Donbassin asukkaiden kohtelu on ollut äärimmäisen julmaa. Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan natsiarmeijan aseistaminen on sotarikos.

Siitä huolimatta monet EU-maat, USA:n ja Kanadan ohella ovat aseistaneet Ukrainan armeijaa.

Saksan rooli on mielenkiintoinen. Natsi-Saksan taakkaa kantava Saksa on paitsi aseistanut Ukrainan armeijaa, myös toiminut toisen maailmansodan tärkeimmän natsi-Saksan voittajan, Venäjän tuomitsijana Ukrainan natsien rikoksista. Ursula von der Leyenin toiminta on malliesimerkki. Tiivis yhteistyö USA:n armeijan ja CIA:n kanssa von der Leyenin toimiessa Saksan puolustusministerinä ja nyt EU-komission puheenjohtajana ja ärhäkkäimpänä Venäjän tuomitsijana tilanteessa, jossa Venäjä yrittää vapauttaa autonomisen Donbassin natsien vallasta. 

Suomella on oma vaikea natsi -historia. Heti sisällissodan jälkeen pääomapiirit ja oikeisto ryhtyivät toimiin. Aatelissukua oleva oikeusministeri Otto Åkesson määräsi etsivän keskuspoliisin pidättämään 3. elokuuta 1923 Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP: n arkistot ja sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei kuitenkaan löytynyt.

STP: n eduskuntaryhmä oli tullut valituksi vaaliliitosta, johon kuuluivat työväenpuolueen lisäksi Suomen Ammattijärjestö, sosialidemokraattinen nuorisoliitto ja sosialidemokraattinen naisliitto. Kansanedustajiksi valittiin 27 edustajaa, joista 6 oli naisia. Ryhmä edusti kommunisteja ja vasemmistososialidemokraatteja. 

Mannerheimin nähtiin usein istuvan Kämpissä Åkessonin kanssa.

1930-luvulla Lapuan liikkeen voimistuessa alkoivat ”kyyditykset”maan itärajalle. Kyydityksiin liittyi joskus kuolemaan johtava pahoinpitely. Tunnetuin kyyditettävä oli entinen presidentti Ståhlberg vaimoineen. 

Sosialidemokraattisten työväentalojen ovien ja ikkunoiden naulaukset ja puhetilaisuuksien pitojen estämiset laajenivat. Yhteiskunnallinen tilanne muistutti jatkettua sisällissotaa. Uskonnolliset, aatteelliset, koulutukselliset ja sosiaaliset suhteet politiikasta puhumattakaan nojautuivat porvarillisten piirien valtaan.

Suomesta Saksaan tehtiin Eero Auvisen pro gradun mukaan 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Vuonna 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwer ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta.  

Viron ja Suomen tiivis sotilaallinen yhteistyö Saksan kanssa huolestutti Neuvostoliittoa, joka oli varuillaan ja pyrki pitämään huolta omasta turvallisuudestaan.

Saksa oli miehittänyt Suomen keväästä marraskuuhun 1918 sekä kesästä 1940 kevääseen 1945. Natsi-ideologia oli suosittua sotilas- ja siviilieliitin piirissä.

Hävitty sota ja vuoden 1945 vaalit toivat Suomeen ensimmäistä kertaa maan historiassa demokratian. Toisinajattelijat – ne, jotka olivat vielä hengissä - oli vapautettu vankiloista. Lähes kaikki saivat äänestää.

Demokratiaa kesti 50 vuotta.

 

                                                                        ***

 

EU:hun liittymisen jälkeen Yhdysvaltojen aseteollisuus EU:n kautta on määrännyt Suomen politiikkaa. Saksan ensimmäinen miehitys päättyi Saksan keisarivallan loppumiseen marraskuussa 1918. Toinen miehitys päättyi vuonna 1945 natsi-Saksan ja Suomen hävittyä yhdessä maailmansodan. 

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan valta Suomessa voi päättyä Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan sortumiseen sisältäpäin. Vain siten Suomi voi päätyä itsenäisenä valtiona Venäjän, Kiinan, Intian, Brasilian, Etelä-Afrikan ja monien siirtomaavallasta kärsineiden maiden kanssa todelliseen kansojen väliseen tasa-arvoiseen yhteistyöhön. 

Yhdysvaltojen yksinapainen maailmanvalta on väkivallassaan ennen näkemätön - luopuminen kansainvälisistä laeista, natsien ja jihadistien tukeminen, laittomat pommitukset, miljoonien ihmisten tappaminen, taloudellinen kiristys ja pakotteet, maapallon ilmaston saastuttaminen sotateollisuuden ja sotilastukikohtien toiminnan kautta, piittaamattomuus oman maansa köyhistä, asunnottomista ja sairaista, rasismi, kuolemansellit, kidutus, salaiset vankilat. Väkivallan luettelo on loputon. 

Yhdysvaltojen johtama Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 on palauttanut natsismin näyttämölle. Kommunistit ja muut vapaustaistelijat voittivat natsismin valtavin uhrauksin v. 1945.

Suomessa on nyt presidentti, joka on kirjoittamassaan teoksessa kertonut toimineensa Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana ”kitkeäkseen” kommunismin Euroopasta. Hänen puolisonsa on esiintynyt Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-järjestön 100-vuotis -juhlassa Suurkirkossa pääpuhujana.

 

                                                                      ***

 

Euroopan unionin peruskirjan Ventotenen-julistuksen laatija Altiero Spinelli oli kommunisti ja tuo peruskirja/julistus on laadittu Ventotenen vankilasaarella Italiassa pienille lappusille, jotka salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin v.1944 Roomassa. 

Spinelli oli paitsi Italian parlamentin jäsen, myös Euroopan parlamentin jäsen. Hänen julistuksensa hyväksyttiin parlamentissa vuonna 1984. Sen tavoitteena oli rauha ja demokratia.

Olisiko kukaan Spinellin vankilatovereista voinut kuvitella, että vain kymmenen vuotta rauhaa tavoittelevan perustamisjulistuksen hyväksymisen jälkeen vuonna 1992 Euroopan unioni perustetaan European Round Table on Industrialists’in esitysten pohjalta palvelemaan Yhdysvaltojen aseteollisuuden tavoitteita ja että tuossa perustavassa kokouksessa Yhdysvallat ja EU-Saksa aloittavat Jugoslavian hajottamissodat hirveine NATO- pommituksineen. 

Suomen media on NATO: a palvellakseen pimittänyt Ukrainan verisen vallankaappauksen tekijät sekä sitä seuranneen sisällissodan vaiheet. Nürnbergin sotarikollisen tavoin se on syyttänyt Venäjää natsien rikoksista ja maalannut natsi-Ukrainan uhriksi.

Kansanedustaja Eva Biaudet on kuvannut kansanedustajien tietoisuuden pohjautuvan siihen, mitä sanomalehdissä lukee. Siten ei ole ihme, että osa kansanedustajista kyyneltyy kuunnellessaan presidentti Zelenskyn markkinointitoimistojen laatimia puheita, jotka Nürnbergin sotarikostuomioistuin tuomitsisi sotarikoksiksi.

Kansanedustajia ajetaan presidentin ja pääministerin toimesta hakemaan USA:n johtaman yksinapaisen maailman sotaliiton NATO:n jäseneksi. Tällöin joutuisimme maailman natsismilta pelastaneen ja pelastavan Venäjän viholliseksi. Kuinka absurdia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan natsit, Nürnbergin määrittämät sotarikokset, Bucha, USA, EU, NATO, natsien aseistamisen kielto, sotarikokset, valtamedia,

Sortuuko valtiojohtomme taas valheisiin?

Keskiviikko 6.4.2022 klo 13.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime viikkojen propagandavyöry on väen väkisin tuonut mieleen EU-Saksan ja USA:n 30 vuotta sitten aloittaman Jugoslavian hajottamis-ja miehityssodan.

CIA:n ja USA:n natsidiasporan rahoittaman Ruder-Finn markkinointitoimiston propaganda muistutti nykyistä "lännen" propagandaa.

Ruder-Finnillä oli 400 toimittajan verkosto, joille se syötti CIA:n Yhdysvaltojen ulkoministeriön ja EU-Saksan haluaman tulkinnan tapahtumien kulusta. Toimittajien tarvitsi poiketa hotellistaan vain käväisemään tapahtumapaikoilla saadakseen hieman paikallisväriä ja verta juttuihinsa.

Jugoslavian hajottamisen ja NATO-miehityksen vastustajat serbit oli osoitettava syyllisiksi kaikkeen ja presidentti Milosevic "Hitleriksi". Geneven sopimusta kirjaimelliseti noudattanut ja syvällinen kenraali Mladic, joka älykkyytensä ja luovuutensa johdosta kuvasi  tarkasti lännen falskeja toimia, oli saatava hinnalla millä hyvänsä "sotasyylliseksi".

Markale-torin ja leipäjonon räjäytykset Sarajevossa julistettiin ilman tutkimuksia serbien tekemiksi, minkä perusteella Bosinaan kalifaattia rakentava presidentti kutsui yhteistyökumppaninsa NATO:n pommittamaan serbejä. Toki Sarajevon muslimijoukkoja komentava yhdysvaltalaiskenraali John Galvin oli avuksi kostossa

"Srebrenican kansanmurha" julistettiin Tuzlassa, 80km päässä Srebrenicasta, ICTY:n syyttäjän toimesta. Hän sanoi tapahtuman vaatineen 8000 muslimimiehen ja -pojan hengen. Samaan aikaan tämän syyttäjän vieressä ollut YK:n tarkkailija haastatteli Srebrenicasta saapuneita pakolaisia, joista kukaan ei ollut nähnyt teloituksia.

25 vuoden aikana on kerätty runsaasti tieteellistä tutkimusmateriaalia, jonka perusteella on analysoitu muslimien hirmuteot Srebrenicaa ympäröivissä serbikylissä ja Srebrenican haltuunottoa seuranneet taistelut ja joukkomurhat.

Jokainen löydetty luukin on tutkittu ja vastattu kysymykseen ovatko henkilöt kaatuneet taisteluissa tykkitulessa, miinoihin, kiväärinluodeista vai teloitettuina.

Analyysien mukaan teloitettuja on ollut noin 400 henkilöä.

Pöydälläni on tiiliskiven painoinen kirjajärkäle Srebrenica, Reality and Manipulations. Kirjoittajina on tiedemiehiä, kenraaleita, YK-joukkojen komentajia.

Kaikesta faktatiedosta huolimatta ensimmäisen propaganda-aallon todellisuus elää edelleen ja on uusiokäytössä nyt Venäjän sotilasoperaatioon kohdistuvassa länsipropagandassa.

Suomen hallitukset 1990-luvulla tukivat Jugoslavian hajottamista täysin rinnoin antaen Yhdysvalloille, EU-Saksalle ja NATO:lle kaiken sen tarvitseman propaganda-avun. Tuo vuosikymmen oli eräänlaista harjoitusta Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan täysivaltaiseen jäsenyyteen, niin psyykkisesti kuin fyysisesti; sotilaallisesti.

Minun on järkyttävintä kertoa lapsenlapsille siitä, mihin Lipposen hallitus taipui Yhdysvaltoja ja EU-Saksaa palvellessaan.

Presidentti Clinton halusi miehittää koko Jugoslavian. Hän halusi Saksan lisäksi USA:n sotilaallisen läsnäolonsa myös Balkanille hallitaksemaan öljy- ja huumekuljetuksia sekä ihmiskauppaa.Tässä presidentti Ahtisaari oli hänelle suureksi avuksi.

Jugoslaviaa oli uhattu pommituksilla Bosnian sodan päättymisestä saakka. Clintonin liittolaisia olivat natsi-kroaatit ja Bosnian muslimit, Osama bin Laden ja hänen jihadistijoukkonsa. Kosovon albaanien väkivaltainen suora toiminta demokratian sijaan oli jatkunut 9 vuotta. Clinton alkoi kutsua albaaneja terroristien sijaan vapaustaistelijoiksi v. 1998.

Jugoslavian poliisi ilmoitti kevättalvella 1999 tyhjentävänsä albaaniterroristien tukikohdan Racakin kylässä, koska sieltä käsin oli suoritettu poliisien murhia. AP:n TV-kamerat tallensivat päivän taistelut, ETYJ-tarkkailijoiden seuratessa tapahtumia kukkuloidn laelta. Taistelut päättyivät iltapäivällä. Ruumiita ei pystytty hakemaan, koska heti kun oikeusviranomaiset yrittivät lähestyä rinteitä, sieltä alkoi voimakas tulitus.

Seuraavana päivänä oikeusviranomaisten saapuessa paikalle ETYJ:n amerikkalainen johtaja William Walker saapui tuli sinne suuren toimittajajoukon ympäröimänä. Joukko kerääntyi kuopalle, johon oli keratty 45 ruumista. Walker väitti henkilöiden tulleen teloitetuiksi "hirvittävällä tavalla". Päitä katkottu, ammuttu niskaan uhrien yrittäessä kiivetä kuopan reunoja ylös.

Tämä William Walkerin lavastus levitettiin kaikkien NATO-maiden hallituksille heti samana viikonloppuna ennen kuin ranskalaiset paikalla olleet lehtimiehet olivat ehtineet julkaista kuvauksensa taisteluista.

Tämän provokaation seurauksena kaikki NATO-maat olivat sitä mieltä, että ongelmaan on vain yksi ratkaisu: pommitukset.

Jugoslavian hallitus kutsui suomalaiset oikeuslääkärit tutkimaan olivatko uhrit kuolleet:taistelussa vai teloitettuina?

Suomalaiset oikeuslääkärit totesivat, että ketään ei ollut ammutyu läheltä. Kenenkään päätä ei ollut katkaistu, alaikäisiä uhreja ei ollut.

Suomen hallitus oli kuitenkin nimennyt hammaslääkärin oikeuslääkäriryhmän puheenjohtajaksi. Tämä hammaslääkäri ei kertonut tiedotustilaiuudessa, mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet, vaan filosofoi kansainvälisen toimittajakunnan edessä "rikos ihmisyyttä vastaan"- termiä käytellen ja kauhisteli uhrien määrää.

Suomen hallitus salasi Saksan ulkoministeriön pyynnöstä oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Onneksi oikeuslääketieteen professorilla oli niin paljon selkärankaa, että hän julkaisi tutkimustulokset kansainvälisessä tieteellisessä julkaisussa - kaksi vuotta pommitusten jälkeen.

Suomen hallituksen toimien seurauksena Jugoslavian pommitukset alkoivat muutaman päivän kuluttua hammaslääkärin tiedotustilaisuuden jälkeen.

                                                   ***

Srebrenican kohdalla tapahtumien kulku on ollut seuraava.

Poliittinen ICTY-oikeus on tuominnut propagandan mukaisesti serbikenraalit pitkiin vankeustuomioihin.

Tieteellisen tutkimuksen paljastettua tosiasiat, tutkimus ja sen tulosten esittäminen on tahty rikolliseksi.

Daytonin rauhansopimuksen jälkeen Bosnia ja Hertsegovinaa on johtanut niin sanottu "Korkea edustaja", jonka ensimmäisenä viranhaltijana oli Carl Bild. 

Yhdysvalloilla on NATO-miehityksen ja myöhemmin kevyemmän miehitysrakenteen seurauksena "siirtomaaisäntää" muistuttava valta Bosniassa aivan kuten Ukrainassa nyt.

Viimeisin "Korkea edustaja", joka oli ennen virkaan astumistaan Saksan liittopäivien edustaja ja liittohallituksen jäsen, julisti Srebrenica:n kansanmurha-kertomuksen kyseenalaistamisen rikokseksi. Jos siis esittää julkisesti USA:n tarinasta poikkeavia tieteellisiä tuoksia, on vaarassa joutua vankilaan.

                                                       ***

Racakin kylän "teloitustarinan" kieltäminen ja totuuden kertominen taistelusta on Kosovossa rangaistava teko.

Ivan Todosijevic-niminen Kosovon "parlamentin" serbiedustaja piti Jugoslavian pommitusten 20-vuotispäivänä puheen. Hän totesi Racakin teloitusväitteen olleen lavastus ja kertoi puheessaan mitä kylässä todella tapahtui.

Kosovon "korkein oikeus" tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Jos Suomen hallitus haluaisi, se voisi pelastaa kansanedustajan vankilasta, julkaisemalla Saksan hallituksen kanssa salaamansa tiedot.

Racakin kylään on pystytetty patsas William Walkerille.

                                                       ***

Suomen valtiojohdon toimet ovat etääntyneet yhä kauemmas totuudellisuudesta ja inhimillisyydestä, jota vielä ennen EU-jäsenyyttä arvostimme.

Alexander Stubb kiertää Ruotsia yllyttäen maata liittymään NATO:on Suomen tavoin.

Alexander Stubb palveli näkyvästi Yhdysvaltojen ja EU:n etua väittämällä Venäjän hyökänneen Georgiaan 8.8.2008. Tosiasiassa Georgia hyökkäsi venäläisten rauhanturvaajien kimppuun Etelä-Ossetiassa.

Ollessaan pääministerinä vuoteen 2014 hän valmisteli yhdessä presidentti Niinistön kanssa askelia Suomen liittämiseksi NATO:on.

Ensimmäinen tehtävä oli saada Suomen media koulutettua NATO-yhteensopivaksi. Siihen päästäisiin lähettämällä 100 toimittajaa ja virkamiestä Harvardiin saamaan CIA-sopivaa koulutusta paikan päällä Yhdysvalloissa. (Jugoslavian sodassa oli vaivalloista kun toimittajia ei oltu ehditty aivopestä ennen hyökkäystä)

Stubbia seurannut Sipilän oikeistohallitus pani Harvard-toimen täytäntöön. Sen lisäksi Suomeen kutsuttiin NATO:n hybridikeskus virtaviivaistamaan Harvardin peruskoulutusta.

Presidentti Niinistö sitoi Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen ohittaen eduskuntakäsittelyn.Suomen sopimus ei sisältännyt ydinaseiden tuomisen kieltoa kuten Ruotsin eduskunnan tekemä sopimus sisälsi. Ehkä juuri tämän vuoksi presidentti Niinistö ei sallinut eduskunnan käsittelevän sopimusta. Lisäksi Suomi sidottiin useilla kahdenvälisillä sotilaallisilla sopimuksilla Yhdysvaltoihin, Britanniaan ja Saksaan.

Valtioneuvoston turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoitti Mediapoolia, jonka tahtävänä oli yhdenmukaistaa tiedotus NATO-yhteensopivaksi. Mediapooli on sanomalehtien, Yle:n ja kustannustalojen yhteinen Nato-yhteensopivaa tuotantoa koordinoiva elin.

                                                       ***

Venäjä aloitti sotilaallisen operaation 24.2.2022 tavoitteenaan Ukrainan denatsifikaatio ja Donbassin alueen turvaaminen.

Venäjä oli havainnut kaiken diplomaattisen yhteistyön turhaksi yritettyään toteuttaa sitä 8 vuoden ajan Itä-Ukrainan venäjänkielisen väestön turvaamiseksi Minskin sopimusten avulla. Sopimuksen takaajat Saksa ja Ranska eivät tehneet mitään. Neuvotteluja toisensa jälkeen on käyty ilman tulosta.

14000 tapettua Donbassissa ei kohottanut juuri yhdenkään länsiuutiskanavan kulmakarvoja.

Totaalisesta propagandastaan poiketen, Helsingin Sanomat julkaisi pienen uutisen turkulaisen lääkärin suorittamassa Itä-Ukrainan lasten mielenterveyttä luotaavasta tutkmuksestaan. Hän on vuodesta 2016 lähtien tutkinut sodan kohteena olevien Donbassin lasten mielenterveyttä keski-ukrainalaisiin ja länsi-uktainalaisiin verrattuna. Itä-ukrainalaisten lasten sotatraumat ovat merkittäviä. Lääkärit ilman rajoja ei ole reagoinut 8 vuoteen mitenkään - kunnes nyt!

Suomen NATO-koulutettu media ei ole ilmaissut tietävänsä, että Yhdysvallat on suorittanut väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa ja muodostanut Ukrainasta Obaman varapresidentti Bidenin johtaman siirtomaan.

Maassa on runsaasti sotabiologisia laboratorioita presidentti Bidenin Hunter-pojan rahoittamana, yhdysvaltalaisia ja britti-sotilasneuvonantajia, NATO-sotaharjoituksia sekä maan identiteetin muokkaamista yhä myönteisemmäksi natsismille.

YK:n äänestyksessä vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat natsismia. EU-maat sievistelevästi pidättäytyivät kertomasta kantaansa, mutta ovat tukeutuneet natseihin ja jihadisteihin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa, Bosniassa, Kosovossa ja Ukrainassa.

                                                  ***

Ukrainan Mariupolissa väitettiin synnytyssairaalan tulleen venäläisten joukkojen pommittamaksi. Pääministeri Marin tuomitsi tapahtuman tuoreeltaan.

Kiovan lähettyvillä Buchassa väitetään venäläisten ampuneen siviilejä. Pääministeri Marin, presidentti Niinistö monien EU-maiden silmäätekevien säestämänä tuomitsivat "hirviömäiset teot" ja vaativat lisää ja lisää pakotteita Venäjälle ja aseita Ukrainan hallitukselle.

Tarkemmat tiedot Mariupolista paljastavat synnytyssairaalan olleen Azovin natsipataljoonan tukikohta, josta he olivat lähettäneet potilaat tiehensä. Natsijoukkioiden julki sanottu tavoite on tappaa venäjänkieliset asukkaat tai ajaa heidät Venäjän puolelle.

Antaako Suomen hallitus tukensa myös tälle asenteelle?

Länsimedia kieltäytyy käsittelemästä Ukrainan sotaa sisällissotana, joka on kestänyt 8 vuotta.

Ukrainalaiste tappavat toisiaan.

Mariupolin terästehdas on Azovin viimeinen tukikohta kaupungissa. Osa joukkoja pakeni rakennuksesta helikoptereilla, joissa oli mukana yhdysvaltalaisia neuvonantajia.Tukikohdasta  ja kaikista Azovin valtaamista taloista on ammuttu siviilejä sekä Donbassin ja Venäjän sotilaita. Azov on estänyt pakoreittien muodostamisen ja ampunut siviilejä, jotka ovat yrittäneet paeta.

Tarkemmat tiedot Buchasta kertovat kaupungin pormestarin ilmoittaneen venäläisten lähteneen kaupungista. Iloisessa puheessaan 30. 3. 2022 hän ei puhu mitään ruumiista kaduilla, joita ilmestyi sinne neljä päivää myöhemmin.

Ilja Kiva, Ukrainan parlamentin sosialistisen puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja ilmoitti Buchan tapahtumien olevan lavastus, jonka SBU, Ukrainan tiedustelu on tehnyt yhdessä Britannian MI6:n kanssa. Äskettäin Kivan puolue poistettiin parlamentista, kuten niin moni muukin puolue heti Yhdysvaltojen vallankaappauksen jälkeen.

Lavastukselta se näyttikin. Maidanin väkivaltaisen kansannousun sankari Kiovan pormestari Klitchko ja presidentti Zelensky esiintyvät haastattelussa kauhistelemassa "hirviömäisiä tekoja". 

Miksi Suomen presidentti ja pääministeri Marin kiirehtivät julistamaan totuudeksi asioita, joita ei ole lainkaan selvitetty?

Miksi Suomen hallitus salaa oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin tapahtumista?

Miksi Suomeen ja koko Eurooppaan on rakennettu meneillään oleva Venäjä-vihan ilmapiiri, johon Suomen kansan toivotaan samaistuvan.

Oli karmaisevaa katsoa Saksan vihreiden puheenjotajan ja ulkoministerin lähes huutavan lisää pakotteita Venäjälle Buchan hirmutekojen jälkeen. Jotka hirmuteot eivät ole mitään varrattuna Yhdysvaltojen ja EU-Saksan pommituksiin Jugoslaviassa, Libyassa, Syyriassa ,Afganistanissa..

Jugoslavian hajottamisessa vihreiden Joschka Fisher oli innokkain serbien pommittaja. Heti sodan alussa ja ulkoministeriksi tultuaan hän totesi toimittajille "serbit on saatava polvilleen". Ei olisi uskonut, että natsi-vallan jälkeläinen esittää tällaisia uhkauksia keskitysleireissä viruneiden serbien edustajille.

Nyt vuorossa ovat natsismin kauhuista selvinneet venäläiset, jotka eivät enää alistu "lännen" mielivaltaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Busha, lavastukset, CIA, MI6, Bosnian ja Kosovon sotien lavastukset, USA:n ja EU-Saksan natsi- ja jihadistiliittolaisuus, Racak, Srebrenica, Markale- räjähdys, NATO, ICTY, Lipposen hallitukset, Ahtisaari, Niinistö, Marin,

Miksi Venäjä sotii - entä Yhdysvallat EU-liittolaisineen

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan NATO-maat ovat entisiä siirtomaavaltoja.

Toinen maailmansota lopetti Britannian maailmanvallan. Ranska ei alistunut vaan jatkoi sotiaan Asiassa ja Algeriassa. Se ei myöskään halunnut lopettaa vallankäyttöään Lähi-Idässä; entisissä siirtomaissaan. Saksan ja Belgian siirtomaahistoriat ovat sanoin kuvaamattoman kammottavia. Hollanti ei halunnut alistua siirtomaansa Indonesian itsenäistymiseen vaan hyökkäsi toisen maailmansodan loputtua verisesti uudelleen. Tuon hyökkäyksen uhriluvut puuttuvat edelleen Hollannin historiankirjoista.

Vaikka natsi-Saksan maailmanvalloitus estyi, natsismi ei kadonnut minnekään. Yhdysvallat auttoi keskeiset natsit siirtymään Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan, jopa Etelä-Afrikkaan.

Yhdysvallat jatkoi natsien hyödyntämisen rinnalla fasistisen Espanjan tukemista aina Francon sotilasdiktatuuri päättymiseen asti 1975.

Yhdysvallat oli keskeinen Etelä-Afrikan apartheidin tukija sen viimeisille metreille saakka.

Yhdysvaltojen apartheidin historia on oma hirveä lukunsa.

Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaavaltojen sodat perustuvat aina  alkuperäisväestön alistamiseen, nöyryyttämiseen ja maan ryöstöön. Osalla sodista on ideologinen perusta, "kommunismin kitkeminen", mutta sen peitossa keskeiset tavoitteet ovat yleensä öljyn tai muiden luonnonvarojen ryöstö sekä sotilastukikohtien rakentaminen pakolla tai taloudellisten uhkailujen avulla.

Yhdysvallat EU-liittolaisineen päätti viimeisimmän ryöstösotansa Afganistanissa 7 kuukautta sitten. Tuon sodan aikana Yhdysvallat EU-liittolaisineen kävi useita muita sotia; Libyan pommitukset, Egyptin ja Tunisian värivallankumoukset, Syyrian sodan jihadistien avulla. Yhdysvallat jatkaa maassa öljyn varastamista liittolaistensa avulla ryyditettynä hirviömäisillä talouspakotteilla.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ryöstöissä kohdemaan hyvinvoinnilla ei ole merkitystä. Libya oli Afrikan vaurain valtio, sekulaarinen Syyria huolehti jopa 1,5 miljoonan Irakin ja 0,5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hyvinvoinnista. Näillä seikoilla ei ollut merkitystä. Päin vastoin.

Yhdysvallat NATO-liittolaisineen rakennutti jihadisteille sementtibunkkereita käytävineen Syyriaan. Kun Syyrian laillinen armeija sai valloitettua Aleppon kaupungin takaisin, bunkkereista löytyi useita NATO-armeijan upseereita.

(Samoin Azovin natsijoukkojen paetessa huhtikuun 2022 alussa helikopterilla Mariupolin kaupungin saarrosta, mukana lensi useita yhdysvaltalaisupseereita)

Ranskan armeija oli hiipinyt pois Syyriasta jo ensimmäisen sotavuoden jälkeen. Ranska hyödynsi Turkin harrastamaa Syyrian öljyn varastamista ensimmäisten sotavuosien aikana jalostamalla tuon öljyn.

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tiedonvälitys on yhdenmukaistettu markkinointitoimistojen kuten Ruder-Finn ja Hill&Knowlton  sekä toimittajien CIA-koulutuksen avulla  tavoitteena yksinapaisen, Yhdysvaltojen johtaman maailmanjärjestyksen kuvaaminen oikeudenmukaisena ja ainoana demokraattisena järjestelmänä.

Tässä koordinoinnissa ovat mukana työikäiset poliitikot, virkamiehet ja upseerit, joiden itsesuojeluvaisto estää heitä puhumasta totuutta maailmanpolitiikasta. Heillä on omat asemat ja perheen toimeentulo puolustettavinaan. Vain eläkkeelle päässeet upseerit ja virkamiehet rohkenevat avata suunsa.

Yksinapainen maailma ei suvaitse kilpailijoita puhumattakaan toisenlaista valtajärjestelmää.

Venäjä on pikkuhiljaa noussut rakentamaan uutta moninapaista maailmanjärjestystä, jossa jokainen valtio on tasa-arvoinen ja toimii kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan viitoittamalla tavalla.

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan johdolla tapahtunut Jugoslavian tuhoaminen oli eräänlainen hälytyssignaali Venäjälle - "kuinka pitkälle yksinapaisen maailman tavoittelu on menossa".

Yhdysvallat ja sen sotilaallisesti miehittämä Saksa käyttivät hajotuksessa IMF:ää, omia talouspakotteitaan ja YK:ta alistaakseen toisen maailmansodan holokaustin uhrit, serbit, Jugoslavian NATO-miehitykseen ja Kosovon maakunnan kaappaukseen.  Yhdysvallat rakensi alueelle jättimäisen sotilastukikohdan, Bondsteelin. Kosovo on edelleen NATO-miehityksen alainen 23 vuotta NATO-pommitusten jälkeen.

Sodassa USA ja Saksa käyttivät liittolaisinaan Kroatian natsi-diasporaa sekä kalifaattia Bosniaan rakentavia muslimeja, joiden rahoittajana, aseistajana ja valmentajana toimi Osama bin Laden. Bosnian presidentti Izetbegovic  toivotti bin Ladenin jihadistiarmeijan tervetulleeksi  Bosniaan arabiankielisellä rukouksella.

Venäjä on reagoinut asellisesti Georgiassa, Georgian aloitettua Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien  pommitukset elokuussa 2008. Presidentti Saakashvili oli Yhdysvaltojen kouluttama ja oletti virheellisesti Yhdysvaltojen tulevan sotaan mukaan.

Yhdysvallat on olettanut voivansa levittää yksinapaisen maailmanvaltansa Venäjän rajoille myös asein. Sen ulkoministeriö ilmoitti v. 2000 Bratislavan kokouksessaan Yhdysvaltojen luopuvan noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä laajentavansa NATO:n toiminta-alueen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvallat on tätä tavoitetta edistääkseen tukenut useita värivallankumouksia Ukrainassa. Vuoden 2014 helmikuussa sen tukemat tarkka-ampujat tappoivat yhteistyössä Ukrainan natsi-joukkioiden kanssa mielenosoittajia Kiovan Maidanin aukiolla.

Ukrainalla on vahva natsi-historia. Suomi ja Baltian maat Puolan ohella tukevat tuota puolta maan toiminnassa.

Helmikuun 2014 vallankaappauksessa, jossa presidentti ajettiin henkensä uhalla maasta, Ukrainan eduskunta vuorattiin natsi-lipuilla ja kaduilla aloitettiin ennennäkemättömät "lustaraatiot", kidutukset ja roskaponttöihin heittämiset.

Puolueita lakkautettiin, venäjänkielenkäyttö, venäjänkielinen kouluopetus, venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet lakkautettiin. Venäjänkieliset krimiläiset vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat yritettiin tappaa heidän matkustaessaan busseilla Kiovasta Krimille.

Pelon ilmapiirin vallitessa krimiläiset päättivät julistaa autonomisen tasavaltansa itsenäiseksi, jonka jälkeen he anoivat pääsyä osaksi Venäjää.

Myös Ukrainan presidentit pelkäävät natsijoukkioita. Niin Poroshenkon kuin Zelenskyn on pelättävä henkensä puolesta elleivät he noudata Azovin-natsipataljoonan vaatimuksia.

USA:n tukema uusi hallitus julisti eduskunnan väliaikaisen puheenjohtajan Turchinovin suulla  itä-ukrainalaisille, jotka eivät alistuneet yhdysvaltalaisjohtoisen vallankaappaushallituksen valtaan "terrorimin vastaisen sodan". Siis demokratiaa kannattava kansanosa julistettiin terroristeiksi.

Ukrainan sisällissota on jatkunut jo 8 vuotta ilman että Suomi on tehnyt elettäkään uhrien auttamiseksi. Noin miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle, ilman että mikään länsimaa on ojentanut auttavaa kättään. Donbassiin jääneet asukkaat ovat viettäneet useammin yönsä kellareissa kuin kodeissaan.

On vastenmielistä lukea hyväntekeväisyysjärjestöjen mielisteleviä avunpyyntöjä nyt, kun Ukrainan natseja myötäilevä hallitus on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja kansalaiset ovat hallituksen kyvyttömyyden vuoksi joutuneet lähtemään maasta.

Venäläiset ovat hyökänneet Ukrainaan Ukrainan hallituksen harrastaman venäjänkielisen väestön vainon ja sorron vuoksi. Vainoa on kestänyt 8 vuotta. Osa väetöstä on myös Venäjän kansalaisia.

Venäjä on hyökännyt myös siksi, että kuluneiden 8 vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut itseään ja johtamaansa sotilasliitto-NATOa palvelevaa sotilaallista infrastruktuuria Venäjää vastaan kohdistuvaa hyökkäystä varten. Infrastruktuuri on käsittänyt myös biologisia laboratorioita, joiden olon myös apulaisulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt USA:n kongressille.

Venäjä on toistamiseen joutunut taisteluun natseja ja natsismia vastaan. Toisessa maailmansodassa Yhdysvallat ja "länsi" olivat välttämättömyyden pakosta Venäjä/Neuvostoliiton tukena, vaikka tosiasiallisesti olivat toivoneet, että Hitler olisi ensin hyökännyt Neuvostoliiton kimppuun.

Nyt natsismin todellinen tukija, Yhdysvallat on EU-liittolaisineen  Ukrainassa tukemassa natsien toimintaa taistelussa venäjänkielistä väestöä ja omaa turvallisuuttaan puolustavaa Venäjää vastaan. Toisen maailmansodan natsi-liittolaiset Suomi, Baltian maat sekä EU:n NATO-maat ovat mukana yhtenä rintamana.

Venäjällä on liittolaisinaan kaikki siirtomaaherrojen ja yksinapaisen maailman sotilaallisten toimien ja talouspakotteiden kohteina olleiden maiden kansat. Tämä YK-maiden enemmistö ei enää alistu Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden kiristykseen ja alistamiseen.

Kiina, Intia, Pakistan, Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Kuuba, monet Etelä-Amerikan ja Afrikan maat eivät ole unohtaneet Yhdysvaltojen ja EU-siirtomaaherrojen suorittamia presidenttiensä murhia, sotilaallista alistamista, taloudellista kiristystä ja ihmisarvon loukkauksia.

Nämä maat muistavat Neuvostoliiton/Venäjän avun itsenäistymisliikkeille, Afganistanin hallitukslle 1970-80-luvuilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa.

Suomella on historiansa tärkein valinta. Liittoudummeko väkivaltaan ja talouspakotteisiin turvautuvan Yhdysvaltojen ja siirtomaaherrojen johtaman NATO-armeijan jäseneksi vai liitymmekö tulevaisuuden ja rauhan näköalan tarjoavaan moninapaiseen maailmanjärjestykseen.

Suomen yksinapaiseen Yhdysvaltojen valtaan tukeutuva Yle ja sanomalehdistö eivät anna valinnalle perusteita. Jokaisen on hankittava ne itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, Venäjän sotimisen syyt, USA:n ja EU:n sotien syyt, siirtomaavallat, rasismi, ihmisoikeudet, natsismi Ukrainassa, sotien markkinointitoimistot

Venäjästä jättimäinen ghetto?

Sunnuntai 27.3.2022 klo 14.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Juutalaisten, serbien, romanien ja kommunistien tappaminen keskitysleirien kauhuissa on tuttua historiankirjoista. Samoin kirjojen roviot ja Saksan maailmanvallan kyseenalaistavan musiikin ja taiteen kieltäminen.

Baltian maissa, Puolassa ja Saksassa ja muuallakin, juutalaisille perustettiin ghettoja, asuma-alueita, joissa toimeentulo oli marginaalista ja ilmapiirissä oli jatkuva uhka tuhoamisleirille joutumisesta.

Baltian maista Eesti ilmoitti ensimmäisenä maana Euroopassa saaneensa kaikki maan juutalaiset tapetuiksi.

Neuvostoliitto/Venäjä kukisti Saksan natsit ja vapautti maailman natsien ja fasistien hirmuvallasta.

Natsismi on palannut Eurooppaan. Miksi? Siksi, että Yhdysvallat oli alun alkaenkin toivonut, että Hitler hyökkäisi ensimmäiseksi Neuvostoliittoon ja tuhoaisi sen. 

Koska näin ei käynyt, Yhdysvallat pelasti pahimpiakin keskitysleirien vartijoita puhumattakaan  johtavassa asemassa olevista natseista maaperälleen hyödyllisiksi yhteistyökumppaneiksi.

Jugoslavian hajottamissodassa Yhdysvallat ja Helmut Kohlin EU-Saksa tukeutuivat holokaustin kieltäviin kroaatti-natseihin ja Hitlerin kanssa aikoinan yhteistyötä tehneisiin Bosnian muslimeihin. Markkinointitoimisto Ruder-Finn hoiti lännen sotapropagandan tehokkaammin kuin Göbbels aikanaan.

Jugoslavia pommitettiin Yhdysvaltojen ja NATO:n toimesta raunioiksi ja saatiin NATO-miehityksen ja Yhdysvaltojen perustaman Bondsteel sotiastukikohdan avulla alistumaan Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n tahtoon ja alamaiseksi.

Yhdysvaltojen seuraava NATO:n laajentamisetappi oli Ukrainassa.

Venäjän alistaminen ja ryöstö oli George H.W.Bushilta ja Bill Clintonilta jäänyt kesken 1990-luvulla.

Värivallankumoukset Ukrainassa seurasivat toisiaan, mutta vasta vuonna 2014 koulutettujen tarkka-ampujien ja natsien avulla Yhdysvallat sai Ukrainan hallintaansa. Yhdysvallat valitsi vallankaappauksen jälkeisen hallituksen ja aloitti NATO-tyylisen sotilaallisen varustamisen ja NATO-harjoitukset Ukrainassa.

Samalla se jatkoi Ukrainan painostamista puolueiden lakkauttamisiin ja ihmisoikeuksien rajoituksiin. Opetus äidinkielellä lakkautettiin muilta kuin niiltä, joiden äidinkieli oli ukrainankieli. Kiovan hallitus jatkoi v. 2014 aloittamaansa sisällissotaa Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkielisiä, osin kansallisuudeltaan venäläisiä vastaan taukoamatta.

Yhdysvaltojen ja brittien kouluttamat Ukrainan asejoukot yhdistettiin Ukrainan natsi-pataljoonien kanssa. Natsien julkituomana tavoitteena on tappaa tai ajaa rajan yli kaikki venäjää tai kreikkaa puhuvat kansalaiset, romanit etunenässä.

Venäjä on pyrkinyt 8 vuoden ajan saamaan EU-maat tukemaan Ranskan, Saksan, Ukrainan ja Venäjän takaamaa Minkin sopimusta rauhasta. Mitään ei ole tapahtunut ja tappaminen on jatkunut.

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjän ulkoministeri Lavrov esitti EU:n jäsenmaille ja NATO:lle ehdotuksen kaikille tasa-arvoisten turvallisuuden takaavien sopuimusten solmimisesta, jossa palattaisiin aikaisempiin lupauksiin NATO:n sotilasliiton laajentamisen pysäyttämisestä.

Vakuuttaakseen olevansa tosissaan, Venäjä toi sotaharjoitukset maansa eteläosiin ja Valko-Venäjälle saadakseen NATO:n ja EU:n katsomaan asioita kaikkien, ei vain Yhdysvaltojen johtamien NATO-maiden näkökulmasta.

Sopimusehdotusten lennettyä roskakoriin, Venäjä näyttää päättäneen, että 8 vuotta itä-ukrainalaisten tappamista natsijoukkioiden toimesta saa riittää. Ellei Yhdysvaltojen, Britannian ja monien EU-maiden tukemien eriarvoisuuteen ja kansalaisoikeuksien polkemiseen, puolueiden lakkauttamiseen ja äidinkielen käytön kieltämiseen perustuva toiminta lopu, se on lopetettava voimatoimin.

YK:n äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina eivät paheksu natsismin ihannoimista, EU-maat eivät myöskään, mutta pidättäytyvät ilmaisemasta asiaa. Käytännössä EU-maat osoittavat  tukevansa natsien aseistamista ja tekevän kaikkensa natsismin lakkauttamisen puolesta taistelevaa Venäjää vastaan.

Venäjä on toisen maailmansodan aikana uhrannut 25 miljoonaa kansalaistaan taistelussa natsismia vastaan. Nyt Venäjälle on tullut uudestaan massiivinen haaste toistaa uhrauksensa.

USA ja EU-maat ovat asettaneet kulttuurisia ja taloudellisia pakotteita. Ne ovat saartaneet Venäjän maalta ja ilmasta. Tavara tai ihmiset eivät voi kulkea lentoteitse tai rautateitse Venäjältä länsi-Eurooppaan eikä sieltä Venäjälle. Venäläisten urheilijoiden osallistumisboikotti on täydellinen. Kulttuurielämän edustajat, laulajat ja kapellimestarit on asetettu boikottiin. Suosittu venäläinen englanninkielinen uutis- ja ajankohtaisohjelma RT on asetettu boikottiin.

Venäjän kansallisvarallisuus on jäädytetty eri läsimaiden pankkeihin kuten saksalaiset konfiskoivat juutalaisten omaisuuden, jonka Yhdysvallat sodan jälkeen ryösti itselleen. 

Kuinka laillisena Suomen oikeusoppineet pitävät tätä konfiskoitia?

Suomen media on ollut innoissaan. Venäjän demonisointi onnistuu täydellisesti, koska mitään vastavoimaa Mediapoolin ja CIA:n hallitsemalle medialle Suomessa ei ole.

Kun Azovin natsi-joukkiot räjäyttävät lähtiessään Mariupolin teatteritalon, Suomen media syyttää venäläisiä.

Kun natsi-joukkiot miinoittavat teiden varret ja siviiliväestön pakokäytävät, Suomen media ihailee heitä "Mariupolin puolustajina".

Onko meillä historiassa näin onnistunutta natsismin ihannointia tapahtunut aikaisemmin?

Heimosotien, 1930-luvun ja toisen maailmansodan aikana russofobia oli itsestäänselvyys. Mannerheim oli kuullut Hitlerin asekumppaneilta jo 1930-luvun puolivälissä keskitysleireistä. Hän suunnitteli ja perusti tällaisen Itä-Karjalan venäjänkieliselle väestölle jo 1941 kesällä.

Rasismia osoitti se, että venäjänkielisten karjalaisten talven muonavarat ja eläimet luovutettiin karjalankielisille naapureille ja suuri määrä, 60 kuorma-autolastillista omaisuutta kuljetettiin sotasaaliina Suomeen.

Natsimin pysyvää ihannointia osoittaa se, että Mannerheimin patsas seisoo edelleen keskellä Helsinkiä ja pääkaupungin pääväylä on nimetty hänen mukaansa.

Siksi suomalaisissa ei herätä mitään ihmetystä, että Ukrainan natsit pystyvät nimeämään katuja uudelleen Hitlerin natsi-Saksan kanssa taistelleen Stepan Banderan mukaan. Sama tapahtuu Baltian maissa juutalaisten vaimeasta vastarinnasta huolimatta.

Venäjän presidentti Putin on työskennellyt herkeämättä kaikkien maapallon maiden oikeudenmukaisen kohtelun puolesta. Moninapainen maailma ei olisi aseelliseen väkivaltaan ja väkivaltaisiin talouspakotteisiin toimintansa pohjaavan NATO:n ylipäällikön eli Yhdysvaltojen vallan alla.

Euroopan unioni on tällä hetkellä vajonnut entistä syvemmälle Yhdysvaltojen globaaliksi palvelijaksi pyrkiessään pakottamaan Venäjän luopumaan Yhdysvaltojen ja EU:n tukemien natsien vallan kaatamisesta. Näin EU tulee palvelleeksi Yhdysvaltojen aseteollisuutta, joka on kaikkien Yhdysvaltojen sotien moottori.

Odotan, että Saksan liittokanslerit, niin Merkel kuin Olaf Scholtz, huomaavat katua sitä, että heiltä ei ole löytynyt inhimillisyyden ja demokratian tajua pysäyttää Ukrainan vajoaminen täydelliseen diktatuuriin. Zeleznyn lakkauttamat 11 puoluetta saivat viime viikolla julkisuutta Suomessa ilmeisesti vahingossa ja vain Yle:n viittomakielisissä uutisissa.

Samaa katumusta odottaisin myös Ranskan presidentti Macronilta, EU:n johtomaan presidentiltä. Tyhjänpäiväiset neuvottelumatkat Moskovaan eivät ole johtaneet toimenpiteisiin Ukrainan sisällissodan lopettamiseksi.

EU:n edustajien naurussa suin asettamat massiiviset talouspakotteet Venäjälle ovat yritys toistaa juutalaisten ghettojen vaikutukset. Uskon, että EU-kansalaiset, eivät ehkä yhdysvaltalaisetkaan, ole niin tyhmiä etteivätkö he tajuaisi että inflaatio ja hintojen nousu ei johdu "Venäjän hyökkäyksestä" vaan EU:n ja USA:n johtamasta sisällissodasta, Venäjän pyrkimyksestä lopettaa tuo sota ja Yhdysvaltojen ja EU:n asettamista talouspakotteista. Venäjän hyökkäys ei ole kansalaisten pahoivoinnin syy, syy on haluttomuus tunnustaa tosiasioita ja pakotteiden massiivista vaikutusta koko maapallon asujaimistoon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taistelu natsismia vastaan, Venäjän muuttaminen ghetoksi, USA:n natseihin tukeutuva valta, Suomi natsien liittolaisena, talouspakotteet, media, Macron, Scholtz, Putin, moninapainen maailma

Onko Ukraina demokratia?

Perjantai 25.3.2022 klo 13.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilen oli Jugoslavian pommitusten alkamisen vuosipäivä. Lähes 3 kk ajan pommit putoilivat yksinomaan siviilikohteisiin -sairaaloihin, kouluihin, teollisuuslaitoksiin, TV-asemaan, siltoihin, voimalinjoihin, kemiantehtaisiin. Uraaniaseet levittivät radioaktiivisuutta maaperään.

Hyökkääjä oli Yhdysvallat ja EU-Saksa NATO-liittolaisineen. Presidentti Clinton sai tekosyyn pommitusten alkamiseen Suomen ja Saksan hallitusten tekaisemilla valheilla.

Yhdysvallat toi maahan natsi-Saksasta toisen maailmansodan jälkeen natsirikollisia; kroaatteja, saksalaisia ja albaaneja. He  toimivat Jugoslavian hajottamisessa sotatoimien  rahoittajina ja markkinointitoimistojen palkanmaksajina yhdessä Osama bin Ladenin kanssa.

Ydysvaltojen presidentti George H.W.Bush ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl toimivat tämän merkittävän Balkanin maan hajottamisen arkkitehteina.

Helmut Kohlin suosituksesta Sauli Niinistö oli valittu Euroopan demokraattisen unionin EDU:n puheenjotajaksi, jonka päätavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.Jugoslavian sosialistisen liittovaltion presidentit olivat kommunisteja.

Saksan sos.dem.puolueen johtaja Oscar Lafontaine erosi hankkeesta ennen pommituksia Hänen tilalleen liittokansleriksi tuli Gerhard Schröder. Vihreiden ulkoministeri, entinen BND:n johtaja Joschka Fisher vaati serbien saattamista polvilleen.

Sodan tavoitteena oli miehittää koko Serbia. Serbian vastarinta Saksan ja USA:n liittolaisia kroaatti-natseja ja albaaniterroristeja kohtaan oli niin lujaa, että sota piti päättää pelkästään Kosovon NATO-miehitykseen.

Joutuiko joku hyökkääjistä sotaoikeuteen sotarikoksista? Ei tietenkään. USA:n ja NATO:n oikeus tuhota ja tappaa ja ryöstää on etuoikeus, jota siltä ei ole toistaiseksi pystytty poistamaan.

                                                 ***

Yhdysvallat yritti suorittaa Jugoslavian kaappauksen kaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Yhteistyössä Suomen (Olli Rehn toimi EU:n laajentumiskomissaarina) ja EU-Saksan ja muutamien muiden kanssa Yhdysvallat suoritti ukrainalaisten natsien kanssa äärimmäisen väkivaltaisen vallankaappauksen helmikuussa 2014.Yli 100 mielenosoittajaa ammuttiin. Laillisilla vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon ja Yhdysvallat valitsi uuden hallituksen. Puolueita lakkautettiin ja maassa vallitsi anarkia, jonka aikana väärinajattelevia kansalaisia mukiloitiin, heitettiin roskalaatikoihin, joskus murhattiin. Odessassa kymmeniä vallankaappauksen vastustajia suljettiin ammattiyhdistysten taloon, talo sytytettiin tuleen minkä seurauksena kymmeniä paloi kuoliaaksi 2.5.2014.

Laittomaksi muuttunut eduskunta ja sen puhemies julisti "terrorisminvastaisen" sodan itä-ukrainalaisille, jotka kannattivat laillisuutta ja leillisesti valittua presidenttiä.

Siitä lähtien Ukrainassa on ollut hallituksen sisällissota autonomiseksi julistautuneita Donetskin ja Luhanskin tasavaltoja vastaan. 8 vuotta kestänyt sota ei ole nostanut minkäänlaista hälyä Suomessa vaikka yli miljoona asukasta on joutunut pakenemaan Venäjälle, 14000 Donbassin asukasta on kuollut, joista 400 lasta, puhumattakaan tuhotuneista kodeista ja välttämättömyydestä yöpyä vuosikausia kellareissa.

                                               ***

Koko tämän vallankaappausta seuranneen ajan Yhdysvallat on toiminut Ukrainan siirtomaaherrana. Se on organisoinut NATO:n sotaharjoituksia, perustanut NATO-sopivia sotilaallisia varustuksia bioaselaboratoriot mukaanluettuna. 

Presidentti Obama toimi Yhdysvaltojen presidenttinä vallankaappauksen aikana. Hänen varapresidenttinsä Joe Biden toimi eräänlaisena sijaishallitsijana vaaleilla valittujen presidenttien, Poroshenko ja Zelensky rinnalla.

Varapresidentti Bidenin pojan Hunter Bidenin yritys rahoitti bio-aselaboratorioita Ukrainassa. Lisäksi hän toimi energiayhtiö Burisman hallituksessa.Voidaan sanoa, että presidentti Bidenin perheellä on kädet kainaloita myöten Ukrainan sisällissodassa. Monilla muilla Yhdysvaltojen värivallankumous-toimijoilla oli intressejä Ukrainan hyödyntämiseksi. Liuskekaasutuotanto ja GMO-viljely muutamina esimerkkeinä.

Yhdysvallat, toki myös britit, kouluttivat ja aseistivat myös Azovin natsi-pataljoonaa. Tämä pataljoona sai koulutusta myös Itä-Ukrainan sodassa sen jälkeen kun natsi-joukot oli integroitu osaksi Ukrainan varsinaista armeijaa.

Taipumus suoraan vväkivaltaan ja sillä uhkaamiseen on tuonut Azoville pimeätä valtaa mikä muistuttaa natsi-valtaa toisen maailmansodan ja Jugoslavian hajottamissotien ajalta.

Azovin joukkojen vainon kohteena ovat venäjää puhuvat ukrainalaiset, juutalaiset ja romanit.

Azovin painostuksesta venäjänkielen käyttö Ukrainassa on tullut kielletyksi. Kouluopetusta ei enää saa venäjänkielellä. Venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet on lakkautettu.

                                                             ***

Muutama päivä sitten presidentti Zelensky kielsi kaikki oppositiopuolueiksi kokemansa puolueet. Siten hän on antanut periksi painostukselle. Ukraina ei ole vallankaappauksen jälkeen, mutta etenkään nyt diktatuuriin siirryttyään minkäänlainen demokratia.

                                                            ***

Markkinointitoimistoilla on merkittävä rooli jokaisessa Yhdysvaltojen johtamassa sodassa.

Jugoslavian hajottamisessa Ruder-Finn-toimistolla oli ratkaiseva rooli. Sillä oli 400 vakituista toimittajayhdyshenkilöä, joille syötettiin oikeat tiedot. Paikan päälle tarvitsi mennä ainoastaan saamaan hieman paikallisväriä jutuille.

Ukrainan vallankaappauksen jälkeen Hill&Knowlton markkinointitoimisto sai tehtäväkseen presidentti Putinin demonisoinnin, sillä huomio piti kääntää Yhdysvalloista Venäjään. Venäjän pelastaessa krimiläiset natsien väkivallalta ja Donbassin täydelliseltä tuholta, asia piti kääntää päälaelleen. 

Suurten kansainvälisten lehtien kansiin päätyi torahampainen tai pirunsarvinen tai hakaristein varustettu Putin.

Myös Suomen presidentti ja Sipilän hallitus päättivät kantaa kortensa kekoon ja lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä Yhdysvaltoihin Harvardiin oppimaan sitä, miten musta muutetaan tyylikkäästi valkoiseksi. 

Jugoslavian hajotuksen aikaan CIA joutui vaivautumaan kirjoittamaan uutistenlukijoiden tekstit. Nyt Suomi hoiti toimittajien CIA-koulutuksen itse saaden televisioon ja lehdistöön Yhdysvaltojn käsityksen suoraan suomalaisten suusta.

Toki tarvittin vielä kordinointia kouluopetukseen, kirjankustannustoimintaan ja teatterimaailmaan. Venäjä-/Putinvastaisuus on taiteenlaji jota ei voi jättää yksittäisten toimijoiden varaan. 

Mediapooli, valtion turvallisuuskomitean alaisen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama yksikkö koordinoi kaikkea tiedonvälitystä, jotta mitään Venäjä-myönteistä ei lipsahtaisi edes konserttiohjelmistoon. Koulukirjojen tarkastelu lienee vielä kesken.

Luonnollisesti Donbassin sisällissodan lopettamiseksi aloitetun Venäjän sotilasoperaation alettua Ukrainassa Suomen valtion ja Mediapoolin tehtävä on helpottunut. Euroopan unioni on pystyttänyt täydellisen sensuurin. EU on hoitanut sen, että mistään ei pääse tihkumaan minkäänlaista viestiä suoraan Venäjältä. Mahdottoman suosittu, kansainvälisiä palkintoja voittanut venäläinen englanninkielinen RT-kanava on sensuroitu näkymästä EU-maissa.

Yhdysvaltojen valta kulminoituu EU:n alistumiseen NATO:n johtoon. Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto on myös EU:n johtaja. EU-Saksassa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys, jota ilmaisesti edelleen vahvistetaan. Siten Saksan toiminta Jugoslavian sodassa ja nyt täydellisessä saamattomuudessa rauhan saamiseksi aikaan Ukrainan sisällissodassa on ymmärrettävää. 

USA ei halua rauhaa. Se haluaa sotia Venäjää vastaan Ukrainan kansan nahkalla. NATO:n ja EU:n tehtävänä on turvata, että näin tapahtuu. Aseita ja lisää natsi-taistelijoita lähetetään Ukrainaan. Ei rauhanneuvottelijoita, sillä Azov haluaa venäjänkielisten ukrainalaisten katoavan maasta romanit ja juutalaiset mukanaan.

Suomen mediassa ei ole näkynyt yhtäkään säröä. Yhdysvaltojen valta Euroopan yli on legitimoitu. Natsismista on yllättäen tullut valtavirtaa. Yhdysvaltojen kongressi, siirtomaaisäntä, luonnollisesti kuunteli Ukrainan presidentti Zelenskyn video-puhetta seisaaltaan. Saksan liittopäivillä, Ranskan parlamentissa ja viimeeksi Ruotsin parlamentissa kansanedustajat kunnioittivat presidentin puhetta seisaalleen nousten. Odotin heidän nostavan kätensä natsitervehdykseen presidentti Zelenskyn loppuhuudahdukseen, joka on natsien tuttu tervehdys: Slava Ukraini.

Odotan jännityksellä kutsuuko pääministeri Marin presidentti Zelenskyn puhumaan videoyhteydellä myös Suomen eduskuntaan. Suomi on toiminut natsien liittolaisena toisessa maailmansodassa, Jugoslavian hajottamissodissa ja nyt Ukrainassa. Marinin puheet ovat kuin Hill& Knowltonin ohjekirjasta. Mitään omaa itsenäistä ajattelua suhteessa Ukrainaan ja Venäjään en ole havainnut.

Kaipaan presidentti Urho Kekkosen inhimillistä lämpöä ja globaalin yhteisymmärryksen hakemista. Presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin toimesta tuota lämpöä ei ole odotettavissa minun elinaikanani.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hill&Kowlton, pääministeri Marin, presidentti Niinistö, natsismin nousu Euroopassa, puolueiden lakkauttaminen Ukrainassa, venäjänkielen käytön kieltäminen, mediasensuuri, natsivalta, USA:n sodanjohto, biokemialliset aseet, natsismin kannatus EUssa

Mariupol - yksinapaisen maailman Stalingrad

Tiistai 22.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Taistelu Mariupolin hallinnasta on saanut symbolisia piirteitä.

Tämä 90-prosenttisesti venäjänkielinen ja venäjä-mielinen kaupunki on ollut pitkään Azovin natsi-pataljoonan miehittämä.

Suomen media näyttää ylimmistä kerroksistaan mustuneiden kerrostalojen kuvia väittäen rakennusten tulleen Venäjän pommittamiksi.

Totuus on toinen: Azovin natsipataljoonat ovat ottaneet rakennusten siviilit panttivangeikseen miinoittaen ympäristön, valloittaen rakennusten ylimmät kerrokset, joista käsin he tarkka-ampujiensa avulla ampuvat sekä venäläisiä sotilaista että estävät siviileitä pakenemasta. Siviilien nääntyminen nälkään ja janoon rakennusten kellareista ei näitä USA:n tukemia joukkoja kiinnosta.

Ilman natsiarmeijan väkivaltaa kaupunkilaiset olisivat toivottaneet venäläiset tervetulleiksi.

Kuva venäläisistä sotilaista ampumassa ylös talojen ylimpiin kerroksiin tuo välittömästi mieleeni Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tukemien Kosovon albaaniterroristien taistelun Racakin kylässä 15. tammikuuta vuonna 1999.

Racakin kylä oli ollut jo yli puolen vuoden ajan terroristien tukikohta, josta käsin he suorittivat retkiä ympäristöön tappaen Serbian valtion kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja sekä serbipoliiseja.

Poliisit olivat ilmoittaneet tyhjentävänsä kylän aseistetuista taistelijoista ja ottavansa aseet haltuunsa.

Kylä oli vuorten keskellä oleva, juoksuhaudoin varustettu linnoitus. Albaanitaistelija ampuivat rinteiltä alas kylästä päin nousevia poliiseja ranskalaisten TV kuvaajien kuvatessa päivän tapahtumat sekä ETYJ tarkkailijoiden tarkkaillessa tapahtumia kumpareiden päältä.

ETYJ:n joukkojen puheenjohtajaksi valittu yhdysvaltalainen William Walker lavasti taistelun kaatuneet teloitetuiksi. Suomen ja Saksan hallitusten tukemana lavastus julistettiin totuudeksi, minkä pohjalta USA:n presidentti Bill Clinton aloitti Serbian lähes 3 kuukautta kestäneet pommitukset.

Lavastuksen "totuudellisuus" vahvistettiin ICTY:n poliittisessa tuomioistuimessa, myös suomalaisten todistuksilla.

Serbeihin /Jugoslaviaan kohdistettiin 10 vuotta kestäneet talouspakotteet. Holokaustin kokeneiden serbien johtama maa, YK:n perustajavaltio erotettiin YK:sta. Jugoslavian/Serbian urheilijoita estettiin osallistumasta kansainvälisiin urheilukilpailuihin, maan yksi maakunta, Kosovo siirrettiin Yhdysvaltojen hallintaan jättimäisen laittomasti rakennetun Bondsteel-sotilastukikohdan maaperäksi.

Jugoslavian hajottamissodissa natsit ja jihadistit olivat Yhdysvaltojen ja EU:n liittolaisia.

Venäjä ei ole Jugoslavia. Eikä Ukraina ole Kosovo.

Presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin johdolla ja EU:n myötävaikutuksella suoritettu Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus jatkui sisällissotana Itä-Ukrainassa 8 vuotta. USA valitsi vallankaappauksen jälkeisen hallituksen. Demokraattisten puolueiden kieltäminen alkoi välittömästi, venäjänkielen käyttäminen kiellettiin, venäjänkieliset ja demokratiaa kannattavat sanomalehdet ja TV-kanavat kiellettiin.Kouluopetus venäjänkielellä lopetettiin.

Yhdysvallat on toiminut vuodesta 2014 lähtien Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on ylläpitänyt samasta vuodesta lähtien NATO:n sotaharjoituksia maassa sekä rakentanut kattavasti Yhdysvaltoja ja NATO:a palvelevia sotilaallisia infrastruktuureja biologiset asejärjestelmät mukaanlukien.

Yhdysvallat, joka on tappanut paitsi oman alkuperäisväestönsä ja alistanut mustan väestönsä toisen luokan kansalaisiksi, on surmannut yksinapaista maailmanjärjestystä rakentaessaan miljoonia ja taas miljoonia vieraiden maiden kansalaisia pyrkiessään ryöstämään näiden luonnonvarat tai saamaan sotilastukikohtiaan näiden maiden maaperälle.

Tämä saalistus loppui Syyriassa. Syyrian kansa, Venäjän tuella, esti maansa muuttamisen sekulaarisesta monikulttuurisesta liittoutumattomasta maasta Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanjärjestyksen vasalliksi.

Nyt Venäjä on joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 ilmoittanut tavoittelevansa ja neuvottelevansa jokaisen maan tasa-arvoisesta kohtelusta erityisesti turvallisuuspolitiikan alalla.

Näiden neuvottelutarjousten mentyä kiville, Venäjä on lähtenyt toteuttamaan tätä tavoitettaan aseellisesti. 

Ensimmäinen tavoite on Ukrainan sisällissodan, Itä-Ukrainan kansalaisten tappamisen lopettaminen. Toinen on demokratian palauttaminen natsivallan ja USA-riippuvuuden sijaan.

Yhdysvaltojen siirtomaaherruus Ukrainassa on edellyttänyt natsipataljooniin tukeutumista ja demokratian lopettamista. Presidentit on alistettu Yhdysvaltojen presidenttien palvelijoiksi.

Mariupolin venäjänkielisen kaupungin kohtalo on yksinapaisen ja monipolaarisen maailman välisen taistelun ydin.

Presidentti Biden, joka ohjailee presidentti Zelenskyiä, on kieltänyt Mariupolin "puolustajia", natseja, antautumasta. Sama koskee asukkaille tarjottavien pakoväylien avaamista ja ruokatarvikkeiden tarjoamista asukkaille.

Myös Hitler kielsi kenraali Paulusta antautumasta Neuvostoliiton joukoille Stalingradissa siitä huolimatta, että natsi-armeijalla ei ollut ruokaa ja sotilaat jäätyivät.

Tiedustelutiedot ovat paljastaneet Azovin pataljoonan ja siihen liittyneiden ulkomaisten natsien kokevan tilanteensa epätoivoiseksi ja haluavan pelastautua. Siitä huolimatta antautumista ei sallita. Siten myöskään kellareissa ja rakennusten alemmissa kerroksissa nälissään piilottelevien asukkaiden ei anneta paeta.

Kaupungin tuhoutuminen ei Yhdysvaltoja kiinnosta kuten ei kymmenien tuhansien maapallon muiden kaupunkien tai miljoonien asukkaiden tuhoutumien Yhdysvaltojen pommituksissa, viimeksi 20 vuoden aikana Afganistanissa, Syyriassa, Irakissa ja Libyassa.

Yksinapainen maailma vapisee liitoksissaan. Kansanedustaja Erkki Tuomioja katsoo presidentti Putinin loppulaskennan alkaneen. Tuomioja erehtyy. Se mitä presidentti Putin edustaa, tulee voittamaan. Ellei Putinin johdolla, jonkun muun samoin ajattelevan johtajan johdolla. Maapallon väestöjen enemmistö tukee moninapaista,  yhteistyöhön perustuvaa maailmanjärjestystä.

YK:n äänestyksessä fasismin ihannoinnin puolesta äänestivät vain Yhdysvallat ja Ukraina. Vaikka EU- maat syvän USA-riippuvuutensa johdosta pidättäytyivät äänestämästä isäntäänsä USAta vastaan, maapallon väestön enemmistö vastustaa fasismin ja natsismin ihannointia.

Venäjä, Intia, Kiina, Iran ja kymmenet Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maat ovat kypsiä irrottautumaan USA-johtoisesta aseelliseen ja taloudelliseen väkivaltaan pohjautuvasta maailmanjärjestyksestä.

Suomalaiset on valitettavasti kyetty totaalisella mediasensuurilla johtamaan natsismin tukemisen puolelle kuten toisen maailmansodan aikana. Totuuden aika on edessä. Venäjä on ottanut valtavan vastuun ja Venäjän kansa uhrautuu koko maapallon edestä.

Mitä pikemmin Saksa, Ranska ja muut EU-maat käsittävät olevansa väärällä puolella ja olevansa syyllisiä Ukrainan tämän hetkiseen tilanteeseen oman USA-riippuvuutensa johdosta, sen parempi. Sitä seuraa myös Jugoslavian hajottamisen rikollisuuden tunnustaminen ja  kenraali Ratko Mladicin ja lehtimies Julian Assangen  ja kansanedustaja Ivan Tomosijevicin vapauttaminen vankilasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Erkki Tuomioja, presidentti Putin, yksinapainen USA:n maailmanvalta, moninapainen maailma, Mariupol, Azovin natsipataljoona, Biden, Zelensky, Jugoslavia, Racak, Stalingrad,

Hallitus kutsui sisällissodan Suomeen

Perjantai 18.3.2022 klo 13.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen Ukrainan natsien tukemana suorittama väkivaltainen vallankaappaus ja vallan haltuunotto v. 2014 aloitti Ukrainan sisällissodan.

Natsien päävihollisia ovat venäjää äidinkielenään puhuvat ukrainalaiset, juutalaiset sekä romanit.

Vuonna 2014 venäjänkieli oli Ukrainassa virallinen kieli, mutta vallankaappauksen jälkeen sen status muutettiin. Venäjänkielellä tapahtuva kouluopetus lakkautettiin, venäjän puhuminen julkisella paikalla tuli kielletyksi.Venäjänkieliset TV-asemat kiellettiin samoin venäjänkieliset sanomalehdet.

Ukrainaa ei voi kutsua demokratiaksi. Sen äärioikeistolaiset natsipataljoonat on integroitu puolustusvoimiin ja tiedusteluun. Yhdysvaltojen tukemien presidenttien ja hallitusten pääministerien on noudatettava natsi-voimien tahtoa turvallisuutensa takaamiseksi.

Ukraina on säätänyt perustuslakiinsa sidoksen, jolla Ukrainan EU-jäsenyys on kytketty NATO-jäsenyyteen. Siten se, että Zelensky vaati nyt meneillään olevan kriisin aikana  EU:ta liittämään kiireellisesti Ukrainan EU:n jäseneksi, sisälsi viestin myös kiireellisestä NATO-jäsenyydestä. Avainhenkilö perustuslain käsittelyssä on äärioikeistolainen puhemies Parabiy.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden kertoi vuonna 2014 puhuneensa Ukrainan pääministeriksi valitsemansa Jatsenukin kanssa enemmän kuin vaimonsa kanssa. Varapresidentin tuttavapiiri hänen oma poikansa mukaanluettuna keräsivät omaisuuksia Ukrainasta. Vastapalvelukseksi Ukraina rahoitti demokraatti Hillary Clintonin vaalikassaa ollen Clintonin säätiön suurin rahoittaja v. 2015.

Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen tuloksena syntyneen hallituksen valtaan vaan ryhtyivät vähitellen myös asein puolustamaan itseään. Siitä kehittyi jo 6 vuotta jatkunut sisällissota, jossa mm Azovin natsipataljoonat osana Kiovan hallituksen joukkoja ovat saaneet taistelukokemusta. Natsit ovat teloittaneet asukkaita ja pitäneet heitä kuulustelukeskuksissa.

Donbassissa on kuollut vuosien 2014 - 2022 välillä yli 14 000 aikuista ja 400 lasta. Asukkaat ovat olleet omillaan, koulunkäynti, rahajärjestelmä, sosiaali- ja terveydenhuolto on lopetettu Kiovan hallituksen toimesta. Apua on saatu vain Venäjältä. Yli miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle turvaan. Osa Donbassin asukkaista on saanut Venäjän kansalaisuuden.

Samaan aikaan Yhdysvallat alkoi järjestää vallankaappauksella pystyttämänsä hallituksen pyynnöstä NATO:n sotaharjoituksia Ukrainassa jo kesällä 2014. Senaattori Mc Cainin mukaan Ukraina oli jo tuolloih NATO:n tärkeä kumppanimaa, vaikka sitä johti Yhdysvaltojen valitsema nukkehallitus.

USA ja EU rikkoivat kansainvälisiä lakeja syrjäyttämällä laillisesti valitun presidentin ja pystyttämällä laittoman hallituksen Ukrainan perustuslain vastaisesti.

Yhdysvallat ja EU olivat siis ensin rikkoneet kansainvälisuä lakeja.Tämän seurauksena - sekä itsepuolustukseksi, että puolustaakseen Krimin asukkaita Maidanin väkivaltaisten joukkojen uhkaavaa aseellista väkivaltaa vastaan - Venäjä myös rikkoin kansainvälisiä lakeja liittämällä Krimin Venäjään. Krimin asukkaat saivat mahdollisuuden äänestää siitä, mihin maahan he haluavat kuulua. Laillisen äänestyksen jälkeen Venäjä liitti asukkaiden pyynnöstä Krimin Venäjään.

Suomen hallitus on herännyt Ukrainan sotaan vasta nyt kun Yhdysvallat, Britannia yhteistyössä EU-maiden kanssa ovat ehtineet perustaa 8 vuoden ajan alueelle sotilastukikohtia, sotilaallis-biologisia laboratorioita, vaatineet  rutiköyhää Ukrainaa investoimaan aseisiin samalla kun kansa on köyhtymistään köyhtynyt. 

Suomen hallitus on herännyt länsi-ukrainalaisten hätään sodan olosuhteissa 3 viikkoa sitten kun toisaalla itä-ukrainalaiset ovat viettäneet öitään kellareissa 8 vuoden ajan , joihin jo presidentti Poroshenko heidät toivotti mätänemään v. 2014.

Suomen hallitus osoittaa pitävänsä 3 viikkoa sitten alkanutta sotilaallista konfliktia Ukrainassa asiana, josta se katsoo perustelluksi seuraukseksi kaikkien välien katkaisemista Venäjään. Suomi osoittaa kannattavansa presidentti Obaman jo toisella virkakaudellaan julistamaa tavoitetta Venäjän muuttamiseksi "hylkiövaltioksi".

Venäjällä on perusteltu huoli Yhdysvaltojen ja NATO:n vallan siirtymisestä sisarusmaan Ukrainan sotilaalliseksi hallitsijaksi. Jo Bratislavassa v. 2000 pidetyssä USA:n ulkoministeriön järjestämässä kokouksessa Yhdysvallat ilmoitti tavoitteenaan olevan NATO:n ulottamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin viisaat ehdotukset kaikkien maiden turvallisuuden takaamiseksi sovittavista ehdoista lensivät Suomessa roskakoriin. Suomen hallitus ei vaivautunut aloittamaan julkista keskustelua esitetyistä näkökohdista vaan luotti Euroopan unionin päätyvän samaan johtopäätökseen kuin Suomikin: roskakoriin.

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden kymmenet kansainvälisten lakien rikkomukset, laittomat pommitukset myös keskellä Eurooppaa Serbiassa ovat saaneet Suomen hallituksen hyväksynnän. Itse asiassa enemmän kuin hyväksynnän: Suomi auttoi, salaamalla yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa tärkeät oikeuslääkeopilliset tutkimustulokset, Yhdysvaltojen presidentti Clintonin aloittamaan pommitukset köyhdytetyllä uraanilla.

Presidentti Bill Clinton ja hänen vaimonsa Hillary olivat mukana voitonjuhlissa Krimin Jaltalla syyskuussa 2013, pari kuukautta ennen väkivaltaista vallankaappausta. Joukko kansainvälisiä suuruuksia olivat jakamassa Ukrainasta saatavaa saalista jo etukäteen.

Toisin sanoen Ukraina on vain jatkoa Serbian tuhoamiselle. Molemmissa tuhotöissä Yhdysvallat ja EU-Saksa tukeutuivat natseihin. Kroaatti-natseihin ja Ukrainan Azov-natseihin. Molemmissa kaappauksissa Clintonit ja Obama olivat primusmoottoreina.

Keitä tuolla Jaltan juhlissä olikaan? Kutsuja oli ukrainalainen oligarkki Victor Pinchuk. Clintonien ohella entinen CIA:n johtaja kenraali David Petraeus, entinen USA:n valtiovarainministeri Lawrence Summers, entinen Maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin ulkoministeri Carl Bild, Israelin presidentti Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schröder, Dominique Strauss-Kahn, Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich ja Petro Poroshenko sekä entinen US energiaministeri Bill Richardson, joka oli puhumassa "liuskekaasuvallankumouksesta".

Keskustelun keskiössä oli "Syvällinen ja totaalinen vapaakauppasopimus Ukrainan ja EU:n välillä ja näköala Ukrainan sitoutumiseen länteen".

Ainoa kriittinen puheenvuoro tuli presidentti Putinin neuvonantajalta Sergei Glazyevilta, joka totesi että kauppasopimus vaikuttaisi jo konkurssitilassa olevan, lainalla elävän Ukrainan talouteen epäedullisesti. Smoin kasvava länsimainen tuonti johtaisi vajeen syvenemiseen.

Näinhän kävi Jugoslavian hajottamisessa ja haltuunotossa. Liittovaltion osaset putosivat sijalta 24. kansantulolla mitattuna kuin uppotukit suoraan kehitysmaaluokkaan.

Näissä ryöstöissä tärkeintä on syyllisen löytäminen. Jugoslaviassa ne olivat serbit, Ukrainan kohdalla Venäjä.

Venäjän seurattua 8 vuotta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toimia Ukrainassa sen mitta tuli täyteen. Donbassin asukkaiden tuhoamiselle ja venäjänkielisten vainolle oli tultava loppu. Minskin sopimuksen takaajavaltiot Saksa ja Ranska eivät tehneet elettäkään tilanteen ratkaisemiseksi, kuten eivät Jugoslaviassakaan. Päinvastoin. Venäjän oli toimittava yksin tietäen seuraukset.

Tästä ovat olleet tuloksena massiiviset ja totaaliset poliittiset talouspakotteet, joiden laillisuutta voi vain arvailla.

Jugoslavian hirviömäiset pommitukset johtivat niiden, jo holokaustin kokeneet uhrit, serbit, oikeuteen. Irakin hirviömäiset pommitukset toivat Saddam Husseinin teloituksen. Libyan hirviömäiset NATO-pommitukset johtivat Gaddafin murhaan. Syyrian hirviömäiset pommitukset ja talouspakotteet etsivät tuomittavia, joita eivät "kansainvälisten lakien vallitessa" koskaan ole Yhdysvallat liittolaisineen, koska heillä ja heidän lakeijoillaan on aina syytesuoja miljoonista kuolonuhreista riippumatta.

Mitään talouspakotteita tai sanktioita ei ole kohdistettu Yhdysvaltoihin eikä sen NATO-liittolaisiin. 

Suomen hallitus on osoittanut tukevansa Ukrainan sitä osaa, joka on liitossa Yhdysvaltojen kanssa. Vihan ja halveksunnan kohteena on Venäjä, joka taistelee ihmisoikeuksien puolesta Ukrainassa.

Suomen media ja Suomen hallitus ovat liitossa keskenään keskinäisriippuvuutensa johdosta.

Suomen hallitus sallii Suomessa asuvien ukrainalaisten osoittavan vihaa ja halveksuntaa Venäjää ja venäläisiä kohtaan. Venäjän suurlähetytön edustalla suomalaiset "rauhan puolustajat" ovat voineet osoittaa mieltään, ei ihmisoikeuksien vaan "rauhan" puolesta. Suomen media on sataprosenttisesti tässä tukena.

Kun Mariupolin kaupungissa valtaa pitävä natsi-pataljoona estää asukkaita pakenemasta kaupungista, Suomen hallitus ja media syyttävät venäläisiä. Kun paikalta pakeneva Azovin pataljoona räjäyttää oopperatalon lähtiessään tietäen kellarin suojissa olevista siviileistä, hallitus ja media syyttävät jälleen Venäjää. Kun Azov tyhjentää sairaalan ja perustaa siihen tarkka-ampujien tukikohdan ampuen pakenevia siviilejä, syytetään Venäjää.

Pääministeri Sanna Marin väittää sairaalan tuhotuneen Venäjän pommituksessa tietamättä varmasti totuutta. Myös Suomen presidentti väitti 2000-luvulla arvovaltaisessa kokouksessa Pariisissa Suomen käyneen toisessa maailmansodassa erillissotaa!

Kun Kiovan hallitus ampuu Donbassiin ohjuksen, jonka sirpaleet tappavat 20 ihmistä keskelle katua, Suomen media ja hallitus vaikenevat.

Tänään Helsingin Sanomien Lasten uutiset kertoo: "Venäjällä on tällä hetkellä hyvin vaikeaa saada todenmukaista tietoa. Maan päättäjät vahtivat, mitä kansalaisille kerrotaan uutisissa, ja pyrkivät tällä tavoin vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin. Tätä kutsutaan propagandaksi."

"Oikeaa tietoa Ukrainan sodasta ei haluta kertoa, koska se todennäköisesti vaikuttaisi presidentti Vladimir Putinin kannatukseen Venäjällä."

"Venäjällä voinyt esimerkiksi saada pitkän vankeusrangaistuksen, jos julkaisee "valheellista tietoa" Venäjän armeijasta. Oikeus päättää, mikä tieto on oikeaa."

"Viime viikolla maassa lakkautettiin myös useita radio- ja tv-kanavia, jotka julkaisivat riippumatonta tietoa." Kukka Andersson HS

Kukka Andersson ei ole kiinnostunut siitä, kuinka monta venäjänkielistä tiedotuskanavaa on suljettu Ukrainassa, puhumattakaan siitä sensuurista, jonka vallassa me täällä EU-maissa olemme: englanninkielinen loistava, palkittu venäläinen RT-uutis- ja keskustelukanava on sensuroitu, ensin Saksassa ja sitten koko EUssa.

Lasten uutiset ei ole kertonut sitä, että Yhdysvaltojen presidentti kaappasi vallan Ukrainassa ja varapresidentti antoi mm.huumeita käyttävän  poikansa osallistua kavereittensa kanssa Ukrainan kansallisvarallisuuden ryöstöön. Valehtelemalla asiasta varapresidentti myöhemmin valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi väittämällä, että kaikki oli Venäjän syytä.

Suomen hallitus ja eduskunta ovat osoittaneet erityistä juhlavaa kunnioitusta Ukrainan suurlähettiläälle ja alkaneet voimakkasti kritisoida Venäjän suurlähetystöä siitä, että se on pyytänyt kansalaisiaan ilmoittamaan heihin kohdistuvasta epäasiallisesta kohtelusta.

Kouvolassa venäjänkieliseltä lapselta on vaadittu, että hän tuo kouluun suomalaisen passin. Sen jälkeen kaverit vaativat, että hän polttaa venäläisen passinsa.

Suomen hallituksen kouriintuntuva kyvyttömyys käsitellä Ukrainan sisällissotaa asiallisesti on johtanut siihen, että myös media kokee venäläisten olevan vapaata riistaa. Valtiovarainministeri Saarikon esiintyminen Ukraina-ruusuke rinnassaan alleviivaa tätä.

Eivätkö Koskelassa tapahtuneet murrosikäisten kidutusjuhlat, joiden seurauksena nuori menetti henkensä, ole opettaneet maan hallitukselle ja medialle sitä, mihin fanaattinen yksipuolinen tiedottaminen ja yllytys voivat johtaa.Venäjää puhuvat lapset ja aikuiset ovat vaaravyöhykkeessä. Ukrainassa myös venäjänkielisten ihmisoikeuksia puolustavat on näköjään demonisoitava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, venäjänkieliset lapsiuhrit, Suomen hallitus, Suomen media, Ukrainan sisällissota, Ukrainan perustuslaki, Joe Biden, Hunter Biden, Azovin natsi-pataljoona, pakotteiden laillisuus, tuki natseille, USA:n vallankaappaus

Venäjä vapauttaa Ukrainan ukrainalaisille

Torstai 10.3.2022 klo 12.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäjän presidentti Putin ilmoitti aloittaessaan sotilasoperaationsa Ukrainassa, että tavoitteena on vapauttaa Ukraina narkomaanien ja fasistien vallasta. Sen lisäksi tavoitteena olisi tuhota USA:n rakentamat sotilaalliset kohteet, joiden voisi tulkita uhkaavan Venäjän turvallisuutta sekä estää Ukrainan NATO-jäsenyys.

Yhdysvallat suoritti väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa v.2014 yhteistyössä Ukrainan natsien ja eräiden EU-maiden kanssa. Tarkka-ampujat ampuivat kylmäverisesti yli sata mielenosoittajaa ja poliisia, sattumanvaraisesti.Vaaleilla laillisesti valittu presidentti yritettiin murhata ja ajettiin maanpakoon. Yhdysvallat valitsi seuraavan hallituksen. 

Odessan kaupungissa 2.5.2014 natsit ajoivat Maidanin seurauksia vastustavat henkilöt ammattienyhdistyksen taloon pakoon. Natsit sytyttivät rakennukset tuleen päästämättä sisälläolijoita ulos huutaen:"torakat palaa, torakat palaa".Yli 40 ihmistä paloi karrelle, useat muut vahingoittuivat.

Yhdysvallat valitsi laittoman hallituksen ja edellistä presidenttiä tukeneet puolueet hajotettiin, juutalaisia hautausmaita vandalisoitiin. Itä-Ukrainassa aloitettua laittomuuksia vastustavia asukkaita vastaan aloitettua sotaa alettiin kutsua "terrorisminvastaiseksi sodaksi". 14 000 ihmistä on tähän mennessä kuollut, heistä 400 lasta.

Keitä sitten ovat nämä narkomaanit?

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena "alusmaan hallitsijana" Ukrainassa. Hänen valitettavasti huumeriippuvainen poikansa Hunter valittiin Burisma-yhtiön hallitukseen yhdessä muiden kumppaneiden kanssa. Saattaa olla, että Venäjä viittaa näihin mm. yhdysvaltalaisiin henkilöihin, jotka täyttivät taskunsa Ukrainasta hankituilla varoilla.

Varapresidentti Biden puhui Ukrainan parlamentissa ja junaili yleisen syyttäjän vaihdosta.

Demokraattipresidenttiehdokas Hillary Clintonia rahoittaneen säätiön suurin rahoittaja v. 2015 oli Ukraina. Clintonit osallistuivat myös yhdysvaltalaisten talousvaikuttajien ja Euroopan eliitin kanssa jo ennakolta v. 2013 syyskuussa Krimillä tulevan vallankaappauksen "voitonjuhliin"

Muistettaneen, että presidentti Bill Clinton oli Jugoslavian hajottamisessa paitsi Serbian pommittaja, myös Srebrenican "joukkomurhan" tilaaja. Joukkomurha keksittiin ICTY:n syyttäjän toimesta heinäkuussa 1995 60km päässä Srebrenicasta. Tarkoituksena oli kiinnittää huomio pois yhdysvaltalaiskenraalien harjoittamasta ja johtamasta Operaatio Myrskystä, jossa 250 000 serbiä ajettiin pois kodeistaan Kroatian Krajinasta, tuhansien kuollessa ja kaikkien menettäessä kotinsa.

Viime vuoden elokuussa Ukraina solmi Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa puolustussopimuksen.Käsittääkseni se vastaa Suomen kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia samojen maiden kanssa. Tällä tavalla kierretään NATO-jäsenyys sopimalla yhteisestä Venäjään kohdistuvasta vihollisuudesta suoraan NATO:n johtomaan, Yhdysvaltojen ja sen adjutantin Britannian kanssa.

Vallankaappauksesta v. 2014 lähtien Yhdysvallat on rakentanut Venäjä-vastaista sotilaallista infrastruktuuria Ukrainaan samalla maassa on jatkettu sisällissotaa Itä-Ukrainan Donetskia ja Luhanskia vastaan. Näitä alueita piirittää 100 000 vahvuinen Ukrainan hallituksen armeija. Natsi -pataljoonat on integroitu osaksi armeijaa. Heidän tarkoituksenaan oli vallata Donetsk ja Luhansk tämän vuoden maaliskuussa.

Azovin pataljoonan rasistinen viha venäjää puhuvia ukrainalaisia, romaneja ja juutalaisia kohtaan on murhaavaa. He ovat "Lähi-Idän jihadisteja", kaikkeen väkivaltaan valmiita joukkoja, joidenlaisten kanssa Yhdysvallat on tottunut toimimaan ympäri maailman.

Venäjän tavoitteena on palauttaa Ukraina Yhdysvaltojen sijaan ukrainalaisille. Ukraina on Venäjän veljeskansa.

Tämä sota symboloi myös laajempaa tavoitetta. Yhdysvaltojen sotilaalliseen ja taloudelliseen väkivaltaan perustuva vallankäyttö miljoonine uhreineen on tulemassa tiensä päähän. Lopetettuaan 20 vuoden sotansa Afganistanissa se on ryöstänyt Afganistanin kansallisvarallisuuden. Yhdysvallat varastaa edelleen laittomasti miehittämänsä Syyrian alueella öljyä ja ylläpitää laatimillaan talouspakotteilla äärimmäistä kurjuutta, jota Venäjä on pyrkinyt lievittämään.

Venäjä ehdotti neuvotteluja kansainvälisestä turvallisuusdoktriinista, jossa kaikkien maiden turvallisuuden ehdot huomioitaisiin. NATO:n ja Yhdysvaltojen sotilaallisten tukikohtien piirittämälle maalle sopimus on välttämätön.

Yhdysvaltojen väkivaltaan ja maapallon sotilaallisen ilmastotuhon synnyttämiseen perustuva aikakausi on kääntymässä kohti loppuaan. Euroopan entiset siirtomaavallat ovat edelleen Yhdysvaltojen taloudellisissa ja sotilaallisissa kahleissa kuten toisen maailmansodan aikana.

Hitlerin suunnitelma Neuvostoliiton tuhosta ja presidenttien George H.W.Bushin ja Bill Clintonin toimet Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän haltuunotosta eivät onnistuneet.

Venäjän ei tarvitse ryöstää toisten valtioiden kansallisvarallisuutta kuten Yhdysvallat tekee. Venäjä tulee toimeen omilla luonnonvaroillaan. Venäjä haluaa olla vain rauhassa ja turvata oman kansansa turvallisuuden.

Yhdysvaltojen ja EU:n ryöstöretki sen rinnalla on ottanut uuden vaihteen. Pyrkimys ajaa Venäjä taloudelliseen ja poliittiseen tuhoon ottaa uusia kierroksia. Päästäkseen tavoitteesensa USA yrittää käyttää koko disinformaatiokykynsä. Euroopassa vallitsee täysi sensuuri. Jo ennen Venäjän sotilasoperaation käynnistymistä Saksa ensimmäisenä kielsi venäläisen, äärimmäisen suositun TV-kanavan Russia Todayn toimiluvan. Sen jälkeen kaikki venäläinen on muuttunut Euroopassa kielletyksi. Informaatio, taide, urheilu vuorovaikutus, ellei se liity Venäjä-vastaisuuteen.

Yhdysvallat on hiuskarvaansa myöten liemessä, presidentti Biden henkilökohtaisesti, moni muukin presidenteistä samoin. Mikään määrä disinformaatiota ja sen aiheuttamaa tunnekuohua ei voi pelastaa tilannetta.

Suomen tilanne on kaikkein surullisin. Media ja poliitikot ovat joutuneet kieltämään todellisuuden. Psykiatrille todellisuuden kieltäminen merkitsee mielen hajoamista, psykoosia.Suomen poliitikot on tasavallan presidentin ohjauksessa johdatettu Ukrainan kaltaiseen tilanteeseen sotilaallisilla sopimuksilla, jotka luonnollisesti uhkaavat Venäjän turvallisuutta. Suomalaisten halutaan harjoittelevan venäläisten tappamista.

Tämän pidemmälle ei rasismissa ja todellisuudesta vieraantumisessa ole päästy kuin sitten 1930-luvun kyyditysten ja Vihan veljien.

Koko maapallon puolesta toivon, että Venäjä pystyy vapauttamaan Ukrainan ukrainalaisille, yhteistyössä todelliseen demokratiaan ja kansakuntien väliseen tasa-arvoon yksinapaisuuden sijaan uskovien valtioiden kanssa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n Ukrainan valtaus, narkomaanijohto, fasistit, Venäjän tavoitteet Ukrainassa, Suomen puolueettomuus, kahdenväliset sotilaalliset sopimukset

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »