Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen voimistuva militarismi

Lauantai 16.5.2015 klo 14.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Oikeistohallitus ja porvarienemmistöinen eduskunta päättivät 1918 tammikuussa porvarillisen armeijan perustamisesta. Tietokirjailija Unto Kiiskinen kuvaa teoksessaan Kaksi kansanmurhaa minkälaisen kohtalon työläisperheet kokivat tuon armeijan ja sen tukijoiden käsissä.

Teloittajien toimet pyhitettiin kirkoissa ja oikeusistuimissa minkä johdosta historiankirjoitus on tuon ajan kohdalta kesken. Saksan suurvaltapoliittiset intressit olivat läsnä sen osallistuessa porvarillisen armeijan kanssa sotatoimiin.

!930-luvulla Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian pankkiirit tukivat Hitlerin valtaannousua ja suuri osa Saksan strategisesta teollisuudesta oli yhdysvaltalaista tai Yhdysvallat sijoitti siihen. Voltairenet.org sivustolla on Valentin Katasonovin erinomainen artikkeli siitä kuinka toinen maailmansota pelasti Yhdysvaltojen kapitalismin.

Suomen polku toiseen maailmansotaan kävi Saksan rinnalla. Sisällissodan jälkeinen sotapropaganda jatkui maassamme katkeamattomana lukuunottamatta Ståhlbergin presidenttikauden selvää oikeusvaltioperiaatteen hetkellistä voimistumista. Akateeminen Karjala-seura, suojeluskunnat, Lotta-järjestöt ja Isänmaallinen kansanliike puhalsivat sotaintoa maahan.

Muutos vähemmän militaristiseen suuntaan tapahtui rauhansopimuksen seurauksena. Valvontakomission fasistisina pitämät järjestöt oli lakkautettava ja rauhantahtoiset ja demokratiaa rakentamaan pyrkivät voimat oli vapautettava vankiloista.

Presidentti Kekkosen valtakausi oli tänä päivänä käsittämätöntä rauhan aikaa. Hänen valtakautensa päättyi samaan aikaan kun pääomaliikkeitä alettiin vapauttaa Suomessa ja Suomi liittyi selkeämmin läntisen kapitalismin armoille.

Psykiatrina havaitsin muutoksen selkeästi. 1970- luvun lopulla ja vielä 1980-luvun alussa luennoin tutkimuksista, joissa oli osoitettu, että vauva synnyttää kyvyn hoivata yhtä hyvin miehissä kuin naisissa. Tanskalaisen lastenpsykiatri Lene Lierin videoimana katsojat näkivät kuinka niissä miehissä, jotka olivat vastuussa pienen vauvan hengestä, olivat siis niin paljon läsnä pienokaisen kanssa, että suhde syntyi, vuorovaikutus ja ilmeet olivat samat kuin äideillä. Päätelmäksi tuli, että kyky hoivata ei ole synnynnäistä vaan opittua. Viimeisen vuoden aikana ilmiö on saanut myös aivojen kemiassa todennetun vahvistuksen.

Jo 1980-luvun lopulla muotiin tulivat psykiatrit, jotka katsoivat, etttä pojat ovat poikia ja että aggressiivisuus kuuluu pojan elämään. Puheet aseistakieltäytymisestä ja rauhanmarssit katosivat. Itsekkyys ja taloudellisen voiton tavoittelu tuli muodikkaaksi.

Itsekkyys ja yhteisvastuun puute yhteiskunnassa johtaa vieraantumiseen lämpimistä tunteista ja eläytymisestä. Väkivaltavideoiden katsominen ja väkivaltaviihde ovat muodostuneet väyliksi tuntea olevansa elossa. Militarismi on yhteiskunnan tarjoama ratkaisu olemassaolon tarkoitukseen.Tarvitaan vain vahva johtaja, riittävä propaganda niin huomaamatta havaitaan suomalaisten olevan valmiita tappamaan.

1990-luvulla ei ihmetelty, että Ison-Britannian yliopistot ja Anglikaaninen kirkko sijoittivat aseteollisuuteen. Saksojen yhdistyminen toi esiin laajenemistarpeen, joka ilmeni Saksan ja Yhdysvaltojen pankki- ja teollisuuspiirejä hyödyttävissä Jugoslavian hajottamissodissa. Propagandan merkitys voimistui. Holokaustin uhrit serbit, jotka vastustivat hajottamista leimattiin Ruder-Finn mainostoimiston  avulla valheellisesti aggressoreiksi. Sen sijaan fasististen asenteiden uusi nousu Kroatiassa painettiin villaisella. Jugoslavia oli eräänlainen Kreikan esiharjoitus.

Baltian maissa ja Suomessa mielellään unohdettiin omat maailmansodan aikaiset keskitysleirit ja esimerkiksi Eestin julistaminen juutalaisista vapaaksi. Sen seurauksena pakon sanelemana kielletyt fasistiset järjestöt ja suojeluskunnat kokivat uuden tulemisen, joka jatkuu nyt Ukrainassa fasististen järjestöjen sallimisena sekä sodan aikaisten hirmutöiden mitätöimisenä. Samoin Baltian-maiden harrastama venäjänkielisen väestön sorto hyväksytään.

Hill+Knowlton mainostoimiston lanseeraama Venäjä- ja Putinvastainen propaganda on saanut Suomessa ja Baltiassa erinomaisen vastaanoton. Kuten Jugoslaviassa rauhaa ja tasaveroisia ihmisoikeuksia kannattavat serbit leimattiin aggressoreiksi myös Ukrainan venäjänkielisten tasa-arvoisia oikeuksia ajavat itä-ukrainalaiset leimataan Suomessakin aggressoreiksi. Yhdysvaltojen ja Saksan tukemien väkivaltaisten joukkioiden toimista ei puhuta.

Muutama päivä sitten Yle:n pääuutislähetyksessä nähtiin presidentti Niinistö tavattoman tuttavallisessa ja suorastaan ilakoivassa tapaamisessa Ukrainan presidentti Poroshenkon kanssa Saksassa. Tuntui kuin Niinistö olisi tuntenut kuuluvansa samaan Yhdysvaltojen johtamaan "jengiin" kuin Poroshenkokin. Samaan aikaan Poroshenko laillistaa fasistiset järjestöt, kertoo jatkavansa aseellista taistelua "viimeiseen veripisaraan" eikä piittaa Minskin sopimuksesta.

Jäin myös miettimään presidentti Niinistön esiintymistä vaalien aluspäivän pääuutislähetyksessä Santahaminan varuskunnassa maastopukuisten lukiolaisten kanssa.

Viime vuoden näytelmä Venäjän aggressiosta on ollut kuvaava kun tosiasialliset aggressorit olivat USA:n ja EU:n ylikansalliset yritykset tavoitteineen. He saivat sivustatukea yhdysvaltalaisilta palkkasotureilta. Suomalainen militarismi on saanut runsain mitoin sivustatukea Yhdysvalloista riippuvaiselta EU:lta. Lähellä kotivesiään ja -ilmatilaansa liikkuvat venäläiset sotilaskoneet ovat saaneet yhdysvaltalaiset ja muut NATO-koneet kimppuunsa suunnattoman suomalaisen ja baltialaisen huomion saattelemana.

Kokoomus ja RKP ovat militaristisimmat puolueet nyt kuten 1918. Pääoman etua ajetaan viime kädessä sodalla. Militarismi hiipii Suomessa kuten se jo avoimesti Yhdysvalloissa on osa poliisitointa. Yhdysvalloissa toisinajattelijat ja kellonsoittajat, jotka paljastavat hallituksen laittomuuksia koetaan vaarallisempina kuin terroristit. Jokaisen meidän viestintää vakoillaan - ei vielä laillisesti suomalaisen lainsäädännön pohjalta- mutta maailmaa hallitaankin Yhdysvaltojen kongressin laeilla.Sotilaallinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa merkitsee osallistumista sen "jatkuvan sodan logiikkaan". Suoritamme vähintäänkin siivouspalvelua sen sotatantereilla. Afganistanin jälkeen olemme jo jonossa Libyaan.

Itävaltalaiset kokevat puolueettomuuden positiivisena osana identiteettiään. Itävallan ulkoministerin ja erään professorin haastattelu 15.5. Ylen pääuutisissa löi varmasti suomalaiset televisionkatsojat ällikällä. NATO:sta ei Itävallassa edes keskustella. Kahdeksankymmentä prosenttia vastusti NATO:a. Venäjä ei Itävallan ulkoministerin mukaan ole uhka Itävallalle eikä myöskään NATO-maille! Itävallan hallitus ei pidä Venäjä-pakotteista. Kuinka on mahdollista, että tällainen uutinen lähetetään Yle:n toimesta. Vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen on moisen harhalaukauksen aikana täytynyt olla lomalla vieden NATO-propagandan salkussaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, sota pelastaa talouden, Suomen militarismi, kansanmurha ja propaganda, fasismi, USA, puolueettomuus

Presidentti Niinistö ja Venäjän propaganda

Lauantai 24.1.2015 klo 14.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistö on käynyt Brysselissä. Hän nosti siellä esiin Venäjän propagandan ja välttämättömyyden lisätä EU:n yhteisiä toimia tuota propagandaa vastaan nimittäen sitä yhteisiksi toimiksi kyberturvallisuuden puolesta.

Yle:n uutistoiminnansta vastaava Atte Jääskeläinen on myös pahoitellut itseensä kohdistuvaa, mielestään aiheetonta kritiikkiä, Venäjä-uutisoinnissa.

Presidentti Niinistö on Yhdysvaltojen johdon rinnalla kritisoimassa Venäjän uutistoimintaa. Yhdysvaltojen valtiollisen tiedotuksen valvonnan johtaja on nostanut Russia Today-uutiskanavan ISIS:in ja Boko Haramin rinnalle maailman suurimpina uhkina.

Mistä nyt on kysymys? Viime vuosiin saakka läntisillä uutistoimistoilla on ollut tiedotuksen monopoli. USA:n ja entisten siirtomaavaltojen johtajat ovat voineet kutsua harvainvaltaa demokratiaksi, käydä rauhassa laittomia sotia ja teloittaa haluamiaan valtioiden johtajia, joutumatta kiinni. Uutistoimistot ovat selittäneet kaiken parhain päin. Kesti 60 vuotta ennenkuin salaiset operaatiot paljastuivat esimerkiksi USA:n rikoksista Aasian ja Etelä-Amerikan maissa.

Olin vuonna 1986 Kabulissa Aasian ja Afrikan maiden järjestämässä kokouksessa, jossa käsiteltiin demokraattista tiedonvälitystä. Siellä kritisoitiin käytäntöä, jossa suurvaltojen toimittajat matkustavat kriisimaihin ja tulkitsevat siellä tapahtumia pikaisesti analysoiden omasta näkökulmastaan. Kokouksessa pidettiin suositeltavana sitä, että paikalliset toimittajat, jotka tuntevat poliittiset ja taloudelliset prosessit parhaiten, lähettäisivät uutisia.

Tilanne on nyt toinen kuin 60 vuotta sitten. Yhdysvaltojen ja Saksan toimet "kansainvälisen yhteisön" tuella Balkanilla 1990- luvulla on selvitetty tarkoin  George Szamuelyn kirjassa: Bombs for peace, NATO:s humanitarian war on Yugoslavia. Paljastumiseen meni 20 vuotta. Yhdysvallat pääsi tunkeutumaan yksipuolisen läntisen uutisoinnin voimalla Eurooppaan miehittäen Bosnian ja Kosovon.

Ukrainan valloitusta sen sijaan voidaan seurata tosiaikaisesti. Sitä tietoa ei kuulla EU:n poliittisesta johdosta eikä Suomen yleisradiosta. Tieto on haettava useista läntisistä, venäläisistä, ukrainalaisista, israelilaisista, ranskalaisista, iranilaisista, kanadalaisista, yhdysvaltalaisista jne. lähteistä.

Atte Jääskeläinen pahastuu itseensä kohdistetusta kritiikistä suotta. En nimittäin ole kertaakaan nähnyt YLE:n televisiouutisissa objektiivista kuvaa tapahtumista. Viimeisin harhaanjohtava viikko on juuri eletty. Presidentti Poroshenko määräsi suurhyökkäyksen aloitettavaksi kaikilla rintamilla 18.1. sunnuntaiaamuna klo 6. Samana päivänä hän kuitenkin osallistui näyttävään rauhanmarssiin pappien rinnalla kansalaisten kantaessa osanottokylttejä bussi-iskun uhreille, joka bussi-isku lienee ollut armeijan aikaansaama. Yle ei kertonut suurhyökkäyksestä mitään.

Mietin mielessäni mitä mainostoimistoa Poroshenkon mm. yhdysvaltalaiset avustajat nyt käyttävät? Balkanin sodissa Yhdysvallat käytti valloituksessaan apuna kroatialaisia fasistisia joukkoja ja Bosnian jihadisteja, joiden yhteisenä mainostoimistona oli yhdysvaltalainen Ruder-Finn. Terroristiset provokaatiot käännettiin mainostoimiston propagandan avulla nopeasti serbien syyksi. Mielipide muokattiin suotuisaksi serbialueiden pommituksille. Georgian presidentti käytti aloittamassaan sodassa Etelä-Ossetiassa belgialaista mainostoimistoa. Heti sodan alkamisen jälkeen julkisuuteen syötettiin Venäjän syyllistävää propagandaa ja pääkaupungin kaduilla nähtiin ilmapalloja kantavia "rauhankulkueita". 

Oikeudentuntoisena pitämäni presidentti Niinistön asenne vaikutti tyrmäävästi. Se, että EU:n ja Suomen poliittiset toimijat ja tiedotusvälineet eivät kuvaa totuudenmukaisesti Ukrainan tapahtumia on tosiasia. Se on vaarallista ihmisten tietoisuuden ja demokratian kannalta. Halu asettua syystä tai toisesta USA:n väkivaltaisen maailmanvalloituksen ja voimapolitiikan kannalle olisi perusteltava toisin kuin olemalla kertomatta mitä tapahtuu.

Euroopan poliittiset toimijat ja YLE eivät ole kertoneet vaikutusvaltaisesta 2013 syyskuussa pidetystä Jaltan kokouksesta, jossa Clintonien ja Ukrainan oligarkkien avulla sovittiin Ukrainan tulevaisuudesta. Maidanin väkivaltaisten, osittain Israelissa ja Puolassa koulutettujen kommandojen tekemät murhat on sivuutettu. Parlamentin rasistiset lakialoitteet Itä-Ukrainan venäläisten kieltä ja oikeuksia kohtaan on painettu villaisella.Juutalaisten ja kommunistien vainosta ollaan hiljaa. Alasammutun malesialaiskoneen tutkinnan johto on annettu todennäköiselle syylliselle Kiovan hallinnolle eikä kansainväliselle puolueettomalle tutkimuslautakunnalle. Fasistisin tunnuksin varustettuja yksityisiä armeijoita ei mainita. CIA:n ja yhdysvaltalaisten kenraalien yksityisen yrityksen suorittama näiden fasististen joukkojen valmennus sivuutetaan. Kroatiassa tämä kenraalien yritys valmensi 250.000 serbin etnisen puhdistuksen ja n 4000 tappamisen.

Mihin sanavapaus katoaa silloin kun on kysymys venäläisten sanavapaudesta. Seuraan päivittäin monien muiden ohella Russia Today- kanavaa. RT haastattelee maailman johtavia asiantuntijoita, joista YLE voi vain haaveilla. Suosittelen sitä lämpimästi myös presidentti Niinistölle, jotta hänelle tulisi oma käsitys venäläisestä tiedonvälityksestä.

Presidentti puuttui myös lapsikiistoihin ja piti niitä Venäjän propagandana. Lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkärinä tiedän kokemuksesta, että Suomessa on paljon epäkohtia juuri lastensuojelussa. Kirjoitin kirjan aiheesta, mutta en löytänyt kustantajaa. Kukaan ei halunnut kustantaa "kauhutarinoita". Kun Venäjän lapsiasiamies nosti asian esiin julkisuudessa, ajattelin, että olisi hyvä perustaa pieni työryhmä pohtimaan asiaa. Mitä haittaa siitä olisi, että Venäjän ja Suomen edustajat yrittäisivät parantaa yhteisymmärrystä ja siten myös kehittää suomalaisten omaksikin eduksi lastensuojelua.

Mielestäni jotain on pahasti vialla, jos nettivakoilua, kidutusta, salaisia vankiloita, taloudellisia pakotteita, laittomia sotia ja muuta mielivaltaa käyttävää maata miellyttääkseen Euroopan itseään sivistysvaltioina pitävien maiden on alistuttava projisioimaan paha todellisen pahan sijasta Venäjään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, Venäjän propaganda, länsimainen propaganda, Yle, Atte Jääskeläinen, sanavapaus,

Presidentin puhe

Perjantai 2.1.2015 klo 9.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistön pitäessä Uuden vuoden puhettaan tuhannet ukrainalaiset marssivat soihtukulkueena kansallissosialistisen, natsikollaboraattori Stephan Banderan syntymän vuosipäivän johdosta. Samana päivänä saattoi esimerkiksi yhdysvaltalaisesta Newsweek lehdestä lukea elokuvaohjaaja Oliver Stonen facebook-kirjoituksesta, jossa hän tavattuaan Edward Snowdenin ja Ukrainan entisen presidentin Janukovichin Moskovassa katsoi Ukrainan kriisissä näkyvän  CIA:n käden jäljen.

Keskustelin vuosi sitten Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen kanssa. Olimme molemmat samaa mieltä siitä, että aikaisemmat Yhdysvaltojen salaiset "likaiset temput ja sodat" pysyivät piilossa 60vuotta, koska vasta sitten salaisena pidetyt asiakirjat tulivat julkisiksi. Historiankirjat oli kirjoitettu sen totuuden pohjalta, jonka luultiin olevan totta. Tieto oli indoktrinoitunut kahden sukupolven tajuntaan eikä sitä mikään 60vuotta myöhemmin paljastunut totuus voinut enää muuksi muuttaa. Tiedostaan huolimatta Tiilikainen ei välitä ottaa tätä huomioon omassa työssään, vaan antaa vallan Yhdysvaltojen markkinoimille valheille ja tarjoaa ne eduskunnalle informaationa päätöksenteon pohjaksi.

Luova itsenäinen ajattelu on totuuden välttämätön pohja. Ne, jotka ovat olleet kiinnostuneita totuudesta, ovat jo kokonaisen vuoden tienneet kuinka Yhdysvallat on vuosien mittaan vaikuttanut Ukrainaan. Presidentti Clintonin perheen osallistuminen valtaanoton suunnitteluun Jaltan kokouksessa, CIA:n osuus Maidanin väkivallassa ja CIA:n väen huonetilat Ukrainan sisäministeriön talossa, tarkka-ampujien sijoittuminen oikean sektorin hallussa olevien rakennusten katoille ja kommandojen koulutus mm. Israelissa (Haarezin mukaan), yksityisen eläkkeelläolevien yhdysvaltalaisten kenraalien osallistuminen fasistisesti toimivien palkkasotureiden kouluttamiseen eivät ole salaisuuksia.

Yhdysvaltojen johtama prosessi on ajautunut siihen, että demokratialla ei ole mitään sijaa Ukrainassa. Valtiovarainministeriksi on perustuslain vastaisesti valittu Yhdysvaltojen ulkoministeriössä palvellut investoija, talousministeriksi liettualainen sijoittaja ja terveysministeriksi georgialainen, sanaakaan ukrainaa taitamaton, entinen georgian hallituksen jäsen. Presidentti Poroshenkokaan ei useiden kansallisuuksiensa vuoksi olisi ollut laillinen ehdokkaaksi. Kun maassa vallitsee täydellinen EU:n tukema anarkia, mitä muuta voi odottaa. Sodan aloittaminen jo oli sotarikos, sen aloitti laiton vallankaappauksella pystytetty hallitus. Näitä laittomuuksia tuomitsemaan tuskin pystytetään sotatribunaalia, koska USA on lakien yläpuolella ja on Ukrainan näihin laittomuuksiin johdatellut.

Yhdysvaltojen suunnitelmallisesti suorittama Jugoslavian hajottaminen ja "haltuunotto" on paljastunut 20v tapahtuman jälkeen ja saanut tieteellisen kuvauksen George Szamuelyn kirjassa "Bombs for Peace; NATO's Humanitarian war on Yugoslavia". Tässä teoksessa paljastuu "kansainvälisen yhteisön" toiminnan kaksinaismoraali, jolla musta muutetaan valkoiseksi vain siksi, että siitä on hyötyä Yhdysvalloille ja eräille entisille siirtomaavalloille. Vilpittömät hyvän tahtoiset EU-maat myötäilivät tietämättöminä isojen poikien sotatoimia.

Ukrainan kohdalla totuus on ollut tosiaikaisesti läsnä koko ajan valheen ja manipulaation rinnalla. Läntinen propaganda on kuitenkin niin massiivista ja Yhdysvaltojen presidentin kyky valehdella omalle kansalleen (esim NSA:sta) ja koko maailmalle YK:n puheessaan (esim. Malesialaiskoneen alasampumisesta) niin vakuuttavaa, että suuri osa EU maita on niellyt propagandan sellaisenaan.

Nyt kuitenkin rohkea ja itsenäinen elokuvaohjaaja Oliver Stone on rikkonut kuplan. CIA:n tukeman Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja sen jälkeisen sodan aloittamisesta on kulunut vajaa vuosi. Totuuden odottamiseen ei tarvita enää 60 vuotta. Eurooppa on kuitenkin muuttunut yhä selkeämmin Yhdysvaltojen vasalliksi. Suuri osa EU-maista kuuluu USA:n sotapolitiikkaa ja valheellista kaksinaismoraalia levittävään NATO:on. Naapurimaamme Eesti on NATO-jäsenyyden lisäksi valinnut amerikkalaisen presidentin ja pitää amerikkalaisia sotajoukkoja omalla maaperällään, osoituksena lojaaliudestaan Yhdysvalloille. Historiallinen Eestin lojaalius vuorotellen Saksaa, Neuvostoliittoa, Natsi-Saksaa kohtaan on saanut jatkoksi lojaaliuden Yhdysvaltoja, nykyistä sotilaspoliittista maailmanmahtia kohtaan.

Presidentti Niinistön puhe heijasteli sitä todellisuutta, jonka EU, Yhdysvaltojen pakottamana, on edellyttänyt jäsenmaiden pitävän oikeana. Se todellisuus ei mielestäni ole totta. Suomalaiset pakotetaan, kaupallisen lehdistön ja poliittisesti vinoutuneen YLE:n avulla uskomaan valheet totuudeksi. Englanninkielentaitoisille on kuitenkin mahdollista saada myös todellista tietoa. Vaarallisinta on se, että suuri osa aikaisemmin rehdeistä suomalaisista poliitikoista on painanut päänsä vallan edessä.

Brief English summary: President Niinistö of Finland gave a New Year's speech which was analogous to the requirements of US and EU comprehension of reality. That however is not the truth that every creative genuine person should accept. Earlier it took 60 years to learn the truth of US dirty tricks all over the world as the information became declassified. The history books were written according to supposed facts istead of true facts. After 60 years the "truth" was indoctrinated and no new real truth had any influence. Now we have from the beginning known what is happening in Ukraine, but the US-led propaganda and military power has influenced the minds in the western world, through projection, to believe that it is Russia to blame instead of CIA and the US.

In Newsweek and other newsmedia we have been able to read the brave Oliver Stone come out on Facebook, with his opinion of CIA and US involvement in Ukraine for years. Europe needs Oliver Stone and people like him, who do not bow their heads infront of the military power of the US and NATO. Every creative person needs support to his/her ideas about the facts in global relations.

President Niinistö is a lawyer and a honest person. Sometimes I hope that also presidents of today would have the strength like Finnish president Kekkonen (1956-1982) who had honesty and humanity leading his thoughts and speeches. Historic even painful truths which were difficult for many Finns to tolerate were always on his agenda. If a country does not know its history right, makes new mistakes. According to that EU should realize why it got mixed in US endeavours in Ukraine and why it is so difficult to admit the mistakes taken.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU mistakes in Ukraine, speech of president Niinistö, presidentti Niinistön puhe, totuus Ukrainasta, luova ajattelu totuuden edellytyksenä

Hyttynen ja jättiläinen

Perjantai 7.11.2014 klo 11.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:n A-studion Moskova-lähetyksen ja presidentti Niinistön presidentti Putinille soittaman puhelun jälkeen nousee mieleen vertaus hyttysestä ja jättiläisestä. Suomen mediassa vallitsee täydellinen pimeys vallitsevan todellisuuden suhteen. Seurattuani Ulkopoliittisen instituutin edustajien käsityksiä maailmasta epäilen, että sama sokeus vallitsee myös poliittisten päätöksentekijöiden mielissä.

Yhdysvaltalainen tutkija professori Noam Chomsky kutsuu Yhdysvaltoja maailman johtavaksi terroristivaltioksi. Lontoon entinen pormestari Livingstone katsoo Ison-Britannian poliitikkojen ja kansalaisten tilanteen päätyneen siihen, että jos et ole samaa mieltä Yhdysvaltojen hallituksen kanssa sinut mustamaalataan lokakampanjalla tai sattumalta menetät henkesi.

Kuinka on mahdollista, että Suomen media ja poliittinen eliitti ei ole koskaan kuullut mitään kielteistä USA:n ja liittolaisensa NATO-EU:n toimista? Suomalaiset eivät ole koskaan kuulleet Yhdysvaltojen kongressin päätöksestä siitä, minkälaiset vaalit entisessä Jugoslaviassa oli järjestettävä. Ainoastaan mikäli Yhdysvalloissa asuvan fasisti-disporan tukemat tahot pääsisivät valtaan, Yhdysvallat aloittaisi uudelleen keskeyttämänsä taloudellisen yhteistyön. Suomalaiset eivät ole kuulleet siitä, miten synnytettyjen valtioiden tunnustaminen tapahtui USA:n ja EY:n toimesta heti itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Sisäiset rajat muuttuivat yht'äkkiä valtakunnan rajoiksi. Liittovaltion perustuslakia puolustavat voimat pommitettiin alistumaan, jotta maat saatiin joko vapaaehtoisesti liittymään NATO:oon tai joutumaan NATO:n /USA:n miehittämiksi.

Suomalaiset eivät ole koskaan kuulleet sitä, minkä Russia Todayn katsojat näkivät pari viikkoa sitten. Dokumenttielokuva, The Weight of Chains jota n. vuosi sitten suosittelin jokaiselle USA/NATO/EU- vallankäytöstä kiinnostuneelle näytettiin RT:llä. Se on katsottavissa Youtubessa.

Enää ei tarvitse odottaa 50 vuotta, jotta USA:n ja CIA:n, NED:n ja NSA:n JSACK:in tai salaisten tuomioistuinten väkivalta paljastuu. Kamputsean 8 v (1965-73) jatkuneet 8 min väliajoin tapahtuneet pommikoneiden nousut, joissa pommeja pudotettiin yhteen maahan enemmän kuin koko toisessa maailmansodassa yhteensä, kuvattiin vasta hiljattain Yalen yliopiston julkaisussa.

Suomessa ei haluta tietää, että Yhdysvallat johtaa Ukrainan tapahtumia. Olen aikaisemmin maininnut oligarkki Pintchucin järjestämän Jaltan kokouksen,syyskuussa 2013 jossa olivat läsnä molemmat Clintonit, Puolan ulkoministeri, USA:n liuskekaasu/energia asiantuntijat, Israelin, Italian entiset johtajat, Janukovich ja Poroshenko. Siinä jaettiin Ukrainan infrastruktuuri.Maidanin mielenosoitukset olivat osittain aitoja, osittain masinoituja ohjaamaan Ukraina Yhdysvaltojen/Saksan haluamaan suuntaan. Heti laittoman hallituksen synnyttämisen jälkeen USA:n varapresidentin poika Hunter Biden nimitettiin keskeisen öljy-yhtiön hallitukseen samoin Puolan entien presidentti Kwasniewski.

Samalla tavalla kun Yhdysvallat ja EU-maista ensisijaisesti Saksa hyötyivät Jugoslavian hajoittamisesta, nyt samat maat haluavat jakaa hyödyn (sotilaallisen ja taloudellisen) Ukrainasta. Jälleen EU:n veronmaksajat pakotetaan kustantamaan Ukrainan saattaminen ylikansallisen pääoman siirtomaaksi EU:n miljarditukien avulla. Jugoslavian pakolaisvirrat ovat edelleen hajallaan Euroopassa, mutta suurelta osaltaan Serbian taakkana Serbiassa. Uudet Ukrainan pakolaisvirrat ovat sekä Venäjällä että muualla Euroopassa. Pääomapiirit eivät laskuja maksa; he keräävät vain hyödyn. Kuolleita surevat vain omaiset.

Malesialaiskoneen alasampuminen muistuttaa monia Bosnian-sodan provokaatioita. Kuten www.voltairenet.org kuvaa yksityiskohtaisessa erittelyssään, kone on pudotettu mitä ilmeisimmin hävittäjän tulituksessa eikä ohjuksella. Ohjuksen laukaisu olisi synnyttänyt niin voimakkaan räjähdyksen ja selkeän savuvanan, että tuhannet kansalaiset olisivat havainneet sen ja myös kuvanneet puhelimillaan. Se, että Kiovan hallitus ei ole päästänyt tutkijoita paikalle ja tutkimukseen osallistuvat maat ovat sopineet, että tulokset julkistetaan vain, jos kaikki asianosaiset siihen suostuvat, synnyttää vakavia epäilyjä tutkimuksen rehellisyydestä ja tutkijoiden motivaatiosta paljastaa totuus.

Suomen media ja poliittinen johto eivät huomaa, että Yhdysvallat on Ranskan rinnalla juuri tukenut sotilasvallankaappausta Burkina Fasossa. Edeltäjänsä, harvinaislaatuisia aikaansaannoksia synnyttäneen presidentti Thomas Sankaran henkilökohtaisesti ampunut presidentti Campaore joutui 27 vuoden (USA:n ja Ranskan tukeman)valtakauden jälkeen pakenenmaan maasta.Sankaran murha tapahtui Ranskan ja USA:n salaisten palveluiden tuella. Tämän jälkeen USA on saanut Ougadougoun lentokentän tukikohdasta käsin suorittaa lennokkimurhiaan Afrikassa.Sotilasvallankaappaus oli välttämätön estämään "Sankaristisen" opposition valtaanpääsy.

Presidentti Putin pyrkii ilmiselvästi siihen, että Ukrainasssa kaikilla kansalaisilla olisi samanvertaiset demokraattiset oikeudet. Vaikka puhuvat venäjää, vaikka ovat Venäjän ortodokseja. USA:n tukema laiton hallitus aloitti sodan. Tämä hallitus alkoi kutsua omia kansalaisiaan terroristeiksi.

 Venäjän presidentti tietää ja tiedostaa millä eri tavoilla Yhdysvallat pyrkii vahvistamaan omaa sotilaallista valtaansa kaikkien muiden maiden kustannuksella.(Sotilastukikohtia 130 maassa) Saksassa on toisesta maailmansodasta lähtien ollut vahva Yhdysvaltojen armeijan läsnäolo. Maassa on edelleen 40.000 yhdysvaltalaista sotilasta. Maiden edut ovat yhteiset. Saksa toteuttaa niitä hivenen pehmeämmin. Taloudellinen intressi on lähes sama.

Putinin kirje New York Timesille alkuvuodesta osoittaa henkistä suuruutta, sivistystä ja johtajuutta. Samaa saattoi sanoa presidentti Kekkosesta. Presidentti Niinistö ei ole vielä kertaakaan osoittanut sellaista suuruutta, joka osoittaisi hänen kykenevän nousemaan muuksi kuin Obaman ja pienemmässä määrin NATO-EU:n sanantuojaksi, joka pörisee jättiläisen ympärillä, kykenemättä näkemään mitä jättiläinen näkee ja kykenemättä kuulemaan mitä jättiläinen puhuu koska elinympäristö ja elintavat eivät luo edellytyksiä keskinäiselle ymmärrykselle. Suomen media ja UPI muodostavat sen suon ja ekologian, josta hyttysen on pakko ponnistaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ulkopoliittinen instituutti/Teija Tiilikainen, Malesialaiskone, Presidentti Niinistö, presidentti Putin, Ukraina, ihmisoikeudet, Venäjä, USA, demokratia

Valheiden markkinat

Torstai 25.9.2014 klo 11.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien otsikon mukaan presidentti Niinistö ei katso haluavansa arvostella Yhdysvaltoja.(sen Syyrian sotatoimissa) Sen sijaan hän haluaa tölväistä Venäjää alkuperäiskansojen edustusta koskevassa kysymyksessä, jossa Suomella itsellään olisi todella syytä hävetä. Presidentti Halonen arvosteli omalla presidenttikaudellaan Yhdysvaltoja Irakin laittoman sodan johdosta. Hyökkäys Syyriaan on laiton.

Katsoin Aljazeeran suorassa lähetyksessä presidentti Obaman puheen YK:ssa. Presidentti käytti kaikki lännen Ukrainan kriisiä koskevat propagandakliseet. Halveksivalla äänensävyllä esitetyn Malesialaiskoneen alasampumista koskevan paheksunnan aikana Aljazeeran kamera kohdistui tutkinnasta vastuussa olevan Hollannin delegaatioon. Ryhmä näytti todella vaivaantuneelta.

Puheen jälkeen Aljazeeran asiantuntija Marwan Bishara totesi haastattelijalle puheen olleen todellinen limbo. Obama on juuri aloittanut seitsemännen laittoman sotansa vuoden 2009 presidenttikauden alun jälkeen. Nyt yhteistyökumppanina on Saudi Arabia. Robert Fisk, valtavan Lähi-Itää koskevan teoksen The Great War for Civilisation; the Conquest of the Middle East kirjoittaja totesi the Independentissä 21.6.2014 kuinka Saudi Arabian viimeisin hirviömäinen anti maailmanhistoriaan on ISIL, joka tulee lopulta nöyryyttämään Bushin ja Obaman.

Saudi Arabia, Kuwaitin miljardöörit ja USA itse ovat rahoittaneet terroristeja niin Libyassa kuin Syyriassa. Agitoidessaan taistelijoita Syyriaan USA:n Libyan suurlähettiläs sai surmansa toisen kilpailevan terroristijoukon hyökkäyksessä. USA:n arroganssin kasvaessa se ei enää peittele terrorismin tukeaan. Yhdysvallat haluaa hallituksen vaihdoksen maissa, jotka vastustavat sen valtapolitiikkaa. Syyria on liittoutumaton, uskonnollisesti sekulaarinen, kaikkien kansanryhmien tasa-arvoisen kohtelun takaaja, kurdien aseman muutoksen jälkeen. Yhdysvallat ei halua antaa Syyrian kansan valita johtajiaan demokraattisesti äänestämällä. He ovat aikaisemmin valinneet parlamenttiin myös sosialisteja jopa kommunisteja.

Moni asiantuntija katsoo USA:n ja sen arabiliittolaisten pommitusten olevan Pentagon vastaan Pentagon. Samalla kun Yhdysvallat huolehtii Al-Nusran ja ISISin rahoituksesta se pommittaa niitä.

Obama ei maininnut Ukraina-osuudessaan Yhdysvaltojen osuutta kriisin synnyssä. Yhdysvaltojen valta-asemaa maailmassa osoittaa se, että Obama voi ladella puolitotuuksia pelkkään valtaan perustuen. Jokainen, joka seurasi Maidan prosessia, verilöylyä, ja laitonta väkivaltaan perustuvaa hallituksen muodostusta ja sen seurauksena äärioikeiston uhkauksia koskien venäjänkielisten asemaa ja turvallisuutta, tiedostaa, että vastuussa ovat ne, jotka olivat rahoittaneet ja harjoittaneet aseisiin turvautuvia kommandojoukkoja.

Äärioikeistolaiset joukkiot "laillistettiin" laittoman hallituksen päätöksellä. Nämä joukot, joilla Saksan television kuvauksen mukaan on natsitunnukset kypärissään ja olkanauhoissaan ovat olleet etummaisina armeijan hyökätessä itä-ukrainalaisia vastaan. Nyt yhdysvaltalaisten eläkkeellä olevien kenraalien yksityisyritys kouluttaa näitä "fasistisiksi" käsittämiäni joukkoja. Näiden joukkojen tavoitteena ei ole rauha vaan puhdistus. Sen tarkoituksena on muuttaa Itä-Ukraina Yhdysvaltojen ylikansallisen teollisuuden vasallivaltioksi.

Sama kenraalien yritys koulutti 10kk ajan v.1995 kroatialaisia palkka-armeijoita, jotka oli "laillistettu", puhdistamaan asein ja pommituksin 250.000 serbiä pois Kroatiasta. Selkeästi fasistinen presidentti Tudjiman oli tuolloin presidentti Clintonin liittolainen. Tiedonvälityksen infrastruktuuri saatettiin yhdysvaltalaisiin käsiin. Ukrainassa venäläiset televisiokanavat on kielletty. Presidentti Poroshenko omistaa yhden televisiokanavan ja Ukrainan lännettämiseksi pidetyt Jaltan kokoukset organisoinut oligarkki Pintchuc omistaa 4 televisiokanavaa.Presidentti Clinton oli vaimoineen läsnä myös ensimmäisessä Jaltan kokouksessa syksyllä 2013. Siten Clintonit hoitavat USA:n pääoman etuja Euroopassa asein.

Britannian Shell on jo 2013 helmikuussa tehnyt 50v sopimuksen liuskekaasun hyödyntämisestä Itä-Ukrainassa. Chevron on saanut vastaavanlaisen 50v sopimuksen, jonka arvo on 10 miljardia.Yhdysvaltojen varapresidentti Bidenin poika, Hunter Biden, nimitettiin heti USA:n pystyttämän laittoman hallituksen otettua vallan, Ukrainan suurimman yksityisen kaasuyhtiön hallitukseen.

Suomalainen media ei kertonut siitä kun Bosnian muslimitaistelijat katkoivat serbien päitä ja täyttivät kuoppia niillä 1990-luvullla.Media ei myöskään kertonut kun Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden rahoittamat "vastarintataistelijat" katkoivat Syyrian armeijan sotilaiden ja upseereiden päitä. Vasta kun samat taistelijat katkoivat yhdysvaltalaisten lehtimiesten päitä, julkisuus tuli liian kiusalliseksi. Kaksoisrooli ja petos piti pommittaa pois tietoisuudesta.

Vertasin aikaisemmin suomalaisen median tietoisuutta 1930-luvun lopun tilaan, aikaan, jolloin maa oli lietsottu sotapropagandalla hysteriaan. Nyt Yhdysvaltojen touhuja tarkkaillessa tulee mieleen Ruotsin Kaarle XII ja Suuri Pohjan sota Ukrainassa, Peter Englundin Pultava-teoksen mukaan, jossa sotilaiden tuli tulla toimeen ilman palkkaa, mutta he saivat ryöstellä ruumiita halunsa mukaan. Joskus sotilaat joutuivat viiltelemään ruumiit auki koska moni kansalainen oli niellyt kultakolikot ja sormukset, voidakseen säästää itselleen edes jotakin kylien palaessa maan tasalle.

Itä-ukrainalaisten henki ei ole minkään arvoinen kun sitä verrataan suuryritysten Shellin, Chevronin, Monsanton ja muiden suuryritysten hamuamiin voittoihin. EU on huolehtinut pohjatyöstä luomalla edellytykset hankkeen sotilaalliseen pohjaan ja markkinoiden "vapauttamiseen" demokratian kustannuksella. Kuolkoon venäjänkieliset, ortodoksiset ukrainalaiset joko pommeihin tai luoteihin tai värjötelköön kylmässä ja nälkäisinä, Obama ja Clinton tulevat vakuuttamaan, että kaikki menee oikein ja oikeudenmukaisesti!

Olemmeko me suomalaiset presidentti Niinistön ja median johdolla todella tämän läntisen jengin jäseniä?

Brief English summary: President Obama gave his misleading propagandistic speech in the UN general assembly. Aljazeera's Marwan Bishara critisized it accurately. From my point of view the emergency in Europe is not because of anything that Russia does, but the US. The whole of Europe has changed since the US started expanding its economic might through wars. First by supporting through secret weapons deliveries Croatian fasist leader Tudjiman and jihadism supporting Bosnia's Alija Izetbegovic. The retired american general's MPRI trained the Croatian army to expell 250.000 Serbs from Croatia.Now the same generals are training the Ukrainan fasist militia in order to guarantee the interests of the multinational enterprises. The EU countries have to express their loyalty to the US might more and more through military means. Collaboratin in US illegal wars in Irak and Afganistan have been the stepping stones. US/NATO militarisation of Europe is the problem. Hundreds of thousands of US and NATO soldiers are present in Europe. The US military is policing the Serbs in Kosovo. So it is not enought that the military and combat equipment  is used inside the US to police the citizens, it is being used also to keep the Europeans in control.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: US military control of Europe, YK, presidentti Niinistö, Obama, Ukraina, Aljazeera, Marwan Bishara, Robert Fisk, ISIS,

Presidentti Obaman ja presidentti Niinistön dilemma; itsenäinen Venäjä

Torstai 7.8.2014 klo 12.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen presidentti Niinistö esitti 1.8. uutisissa Suomelle erääksi sotilaalliseksi liittoutumisvaihtoehdoksi liittoutumisen suoraan USA:n kanssa. Suomen liittoutumistarvettahan perustellaan nimenomaan Venäjän sotilaallisella uhalla.

Tämän vuoden kuluessa presidentti Obama on esittänyt halventavia lausuntoja presidentti Putinista ja Venäjästä. Suomen media on toistanut ahkerasti Obaman lausuntoja eikä presidentti Niinistö ole ottanut niihin kantaa. Vastaavanlaisia lausuntoja ei ole kuultu presidentti Putinin suusta Obamasta, USA:sta tai Suomesta.

Jos tarkastellaan USA:ta, Suomea ja Venäjää neuvottelukumppaneina, mahdollisina uhkina tai liittolaisina, on syytä pohtia näiden maiden itsenäistä ajattelua, liikkumavaraa ja siten luotettavuutta.

Yhdysvaltojen suvereniteetti on kyseenalainen.Valtio on velkaantunut siinä määrin, että kukaan ei usko sen voivan maksaa velkojaan. Viime vuoden vaihteessa Yhdysvaltojen valtion maksukyky loppui ja valtion virkamiehet joutuivat pakkolomalle kunnes  presidentti sai luvan nostaa lainakattoa. Kongressin republikaanit ovat haastannet presidentin oikeuteen terveydenhuoltolain toimeenpanoon liittyen. Demokraattinen puoluetoimisto on kerännyt rahaa tukeakseen presidenttiä. Muutama rikas miljardööri pystyy päättämään senaatin kokoonpanon. Äärimmäisen rikkaat Koch- veljekset järjestivät äskettäin salaisen seminaarin, jonka tavoitteena oli senaatin valtaaminen seuraavissa vaaleissa ja Hillary Clintonin presidentiksi valitsemisen estäminen, ikuisiksi ajoiksi. Raha ratkaisee vaalit.Hillary Clinton onkin ottanut etäisyyttä presidentti Obamaan saadakseen "haukkojen" tuen.

Yhdysvalloilla on yksityisarmeijoita, salaisia oikeusistuimia, salaisia vankiloita, joissa kidutetaan. Tiedustelupalvelu NSA vakoilee kaikkea ja kaikkia maapallolla.NSA vakoili muun muassa Yhdysvaltojen senaatin sitä komiteaa, joka tutki NSA:n laittomuuksia. NSA tuhosi osan tutkittavasta aineistosta. Yhdysvaltojen presidentti päättää viikottain nimettyjen henkilöiden tappamisesta lennokkien avulla eri itsenäisten valtioiden kuten Jemenin, Somalian, Pakistanin, Afganistanin ilmatilassa.Yhdysvallat aloittaa rankaisematta laittomia sotia, kongressi päättää suvereenien valtioiden taloussaarroista tarkoituksena heikentää näitä. (Irak, Kuuba,Jugoslavia, Venezuela, Venäjä) Nämä toimet tappavat miljoonia siviilejä ja tuhoavat itsenäisiä valtioita.

Yhdysvaltojen valtio on menettänyt merkityksensä.Jotkut pitivätkin viime talvista valtion pakkotaukoa lähtölaukauksena valtion yksityistämiselle. Presidentti toimii ase- ja öljyteollisuuden ehdoilla.

Suomi ei ole suvereeni valtio. Suomen rajojen sijasta meillä on Schengen rajat. Lainsäädäntövallasta suuri osa tulee EU:sta. Meillä ei ole omaa rahaa.Meillä ei ole kansallista tiedonvälitystä vaan suuri osa mediasta on ylikansallisesti omistettua ja hallittua.Sen seurauksena tiedonvälityksen sisältö heijastaa omistajien valtaa. Meillä ei ole omaa ulkopolitiikkaa vaan osallistumme EU:n ulkopoliittiseen päätöksentekoon. Toistaiseksi meillä on ollut kansallista puolustuspolitiikkaa, jonka rakenteeseen kansalaisten mielipiteellä on ollut vaikutusta. Juuri tähän kansallisen vallan saarekkeeseen juuri nyt pyritään Euroopan NATO-maiden ja USA:n avulla ulkoapäin vaikuttamaan.

Nyt Suomi on ensimmäistä kertaa liittynyt Yhdysvaltojen johdolla käytävään taloussotaan Venäjää vastaan. Ukraina on rekvisiittaa, USA:n tavoitteena on ollut Venäjä. Venäjä ei 1990- luvulla, USA:n pettymykseksi, päätynyt kokonaan "liberaali-demokraattiseen" suurpääomaa palvelevaan leiriin. Venäjästä ei tullut Yhdysvaltojen Jugoslaviaa. Suomi myötäili sivusta Jugoslavian hajoittamista, nyt Suomi on täysivaltaisesti mukana taloussodassa.

Venäjä on itsenäinen suvereeni valtio. Valtiolla ei ole juurikaan velkaa. Presidentti Putin on demokraattisesti valittu. Jeltsinin ajan vallankaappauksen seurauksena joitakin oligarkkeja on jäljellä, mutta suuri osa tuotannosta on valtion omistamaa tai säätelemää eikä oligarkeilla ole poliittista vaikutusvaltaa kuten Yhdysvalloissa.

Venäjällä on suvereenin valtion omat rajat, oma raha oma lippu ja puolustusvoimat. Yhdysvaltojen pyrkimystä "liberaali demokraattiseen" propagandaan Venäjällä on rajoitettu ja "läntisten" "hyväntekeväisyys"- tai "demokratia"-järjestöjen toiminta on sallittu, mutta ulkomainen rahoitus on estetty. Siten venäläiset saavat ajatella omilla aivoillaan ja tuntea omia tunteitaan, mikä on edellytys oikeustajun kehittymiselle.

Riippumaton senaattori Bernie Sanders piti toimittaja Larry Kingin haastattelussa presidentti Obaman ehkä suurimpana virheenä sitä, että hän ajatteli Yhdysvaltojen "haukkojen" kanssa voitavan neuvotella tai sopia. Näin ei ole. Kun toiminnan tavoitteena on mahdollisimman suurten taloudellisten voittojen saaminen, silloin sellaiset seikat kuin tunteet, eläytyminen, vastuullisuus tai demokratia on syytä unohtaa.

Ihmisten välisten suhteiden ja oikeudenmukaisuuden arvioinnin edellytyksenä on aitojen syvien tunteiden käyttö. Kyky eläytyä toisen asemaan edellyttää itsenäistä arviointikykyä.

 Venäjän, Suomen tai USA:n presidenttien neuvotellessa on syytä pitää mielessä, kuka silloin puhuu.Venäjän presidentti puhuu Venäjän vahvan valtion ja yhteiskunnan nimissä, USA:n ja Suomen presidenteillä ei ole tätä etua. 

Comparing presidents Obama, Niinistö of Finland and Putin, shows that only Putin has behind him the power of a soverign state. US government shut down only is an example how weak the US state is. President Obama does not really know whom he represents in various negotiations. Finland is no longer a soverign state. Its borders are those of Schengen, laws from EU, the foreign policy from EU. Only President Putin has independence and trustworthiness as a negotiator. Maybe that is why Obama envies him and tries to destroy him.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obama envies Putin, Obama, presidentti Niinistö, epäitsenäiset Suomi ja USA, itsenäinen Venäjä, sovereign Russia

Suomi, NATO ja Jugoslavian pommitukset

Tiistai 5.2.2013 klo 10.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ennen matkaa katsoin Belgradin kaupungin kotisivun "Historia"-osiota. Yksi osa luetteloi päivä päivältä maaliskuun lopulta kesäkuun alkuun 1999 kaikki ilmahälytykset, pommitusten kohteet ja niiden aiheuttamat tuhot. Päiväkoteja ja sairaaloita. Voimalaitosten pommitusten seurauksena laajat alueet koko maasta, jopa Republika Srbskan puolella, jäivät kokonaan ilman vetta ja sähköä. Presidentin palatsi, Sveitsin lähetystö.

USA, Britannia, Ranska, Italia, Belgia, Hollanti, Tanska, Turkki, Espanja, Kanada, Saksa ja Portugal olivat NATO:n laittomien pommitusten suorittajia. Italian ulkoministeri ehdotti vain sotilaskohteiden pommittamista mutta USA ehdottomasti vaati siviilikohteita.

Pommituksia perusteltiin Jugoslavian käyttäytymisellä Kosovon alueen albaaniväestöä kohtaan. Maan albaaniväestön fundamentalistinen terrorijärjestö UCK oli aloittanut, runsas vuosi ennen pommitusten aloittamista serbipoliisien, serbien ja yhteistyötä serbien kanssa harjoittavien albaanien tappamisen pyrkiessään taisteluillaan saavuttamaan itsenäisen muslimivaltion ehkä osana suur-Albaniaa.

Yhdysvaltojen ja USA:n vaikutuspiirissä olevan IMF:n irtisanoessa varoittamatta Jugoslavian saamat lainat, maan talouskurimus kiihtyi. Varakkaampien Slovenian ja Kroatian irtauduttua (EU:n ja USA:n voimakkaalla tuella) Jugoslaviasta, köyhä Kosovo jäi entistä enemmän Jugoslavian (Serbian) vastuulle, jolloin albaaniväestön asema heikkeni. Sosialistinen järjestelmä oli aikaisemmin taannut eri alueiden välisen tasauksen, mutta kriisin oloissa se ei ollut enää mahdollista.Albaaniväestön protesteja seurasi keskushallinnon kiristystoimia, jotka johtivat kriisin eskaloitumiseen.

Kosovon alueella käytiin jatkuvasti kahakoita armeijan ja serbipoliisien toimesta kansainvälisiä jihadisteja ja UCK:n terroristeja vastaan. Molemmin puolin tapahtui joukkotappamisia. Erityisen symboliseen asemaan nousi Racakin kylästä löydetty kuoppa, jossa oli 23 ruumista. Osa mediaa ja NATO (USA:n diplomaatti Walkerin hahmossa) katsoivat tämän "joukkoteloituksen" kaltaisen toiminnan olevan osoitus Jugoslavian hallituksen ja erityisesti presidentti Milosevicin aikomuksesta suorittaa albaanien kansanmurha.

Suomalainen oikeushammaslääkäri Helena Ranta työtovereineen tutki Racakin ruumiit. Miksi totuuden löytäminen kesti niin kauan, että NATO aloitti pommitukset ennen kuin työryhmä sai julki, että ruumiita ei ollut teloitettu vaan ne oli amuttu kaukaa, jotkut ehkä sattumalta pakoon juostessaan? Oletetun massamurhan päivänä pikkuruisessa kylässä taisteltiin aamusta iltaan. Siviilit olivat jo edellisenä kesänä lähteneet kylästä. Jugoslavian armeija oli ilmoittanut tiedotusvälineille

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, Helena Ranta, Pekka Haavisto, presidentti Niinistö, UCK, Naton pommitukset, Jugoslavia, Racak, ICJ,

Suomi jälleen edelläkävijäksi

Tiistai 24.1.2012 klo 9.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Paras ulkopoliittinen- ja ihmiskuntatekojen johtaja Paavo Väyrynen jäi toiselta kierrokselta. Jäljelle jääneistä vaihtoehdoista on valittavissa Suomen maailmankartalle nostava ehdokas.

Suomen naiset saivat ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden. (Australian ja Uuden Seelannin naisista ainoastaan valkoihoiset olivat saaneet aikaisemmin, joten niitä maita ei lasketa)

Työväenyhdistysten naisjaostojen edustajakokouksessa 1906 Ida Aalle totesi:"Meillä ei ole ulkomaalaisten esimerkkiä, jota seuraisimme. Ei! Meidän on kulettava itse esimerkkinä, muidenkin maiden proletaarinaisten hyväksi, koska me ensiksi olemme siihen saaneet mahdollisuuden".

Boliviassa aiemmin sorrettujen alkuperäiskansojen jäsen nousi presidentiksi.

Nyt suomalaiset voivat jälleen osoittaa olevansa edellä aikaansa. Pekka Haavisto on suvaitsevaisuuden, humaanien arvojen ja neuvottelutaitojen vuoksi Niinistöä sopivampi ulkopolitiikan johtajaksi. Aseisiin perustuvan vallan vähentäminen maapallolla on elinehto. Kokoomus on Suomen militaristisin puolue.

Pekka on arvoiltaan Niinistöä humaanimpi. Hän edustaa homona sukupuolisen suuntautumisen suhteen vähemmistöä. Vähemmistön edustajan valitseminen presidentiksi osoittaisi Suomen kansan valveutuneisuutta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen tajua.

Ihmisoikeuksien toteutumiseksi puheet eivät riitä. Tarvitaan tekoja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: naisten äänioikeus, naispresidentti, homopresidentti

Urho Kekkosen persoonallisuus

Lauantai 21.1.2012 klo 9.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Oli mielenkiintoista lukea Erkki Tuomiojan kirjavinkki, joka koski Ruotsin entisen pääministerin ja sosialidemokraattien puheenjohtajan Tage Erlanderin päiväkirjoja vuosilta 1961-62.

Tage Erlander pohtii muun muassa ns noottikriisiä, jossa Neuvostoliitto esitti konsultaatioita Suomen kanssa. Konsultaatiot koettiin Suomessa uhkaavina ja moni Urho Kekkosen poliittinen vastustaja katsoi Kekkosen itse tilanneen nootin vahvistaakseen asemaansa tulevassa presidentin vaalissa.

Tage Erlander tulee toiseen tulokseen. Tuomiojan referaatin mukaan, hän pohtii asiaa ja perustelee kielteistä kantaansa sillä, että hän tuntee Kekkosen persoonan ja isänmaallisuuden, eikä siksi pidä moista tilaamista todennäköisenä.

Kirjoittaessani kirjaa Suuri Yksinäinen; Urho Kekkonen ja tunteet perehdyin Kekkosen persoonaan lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden kautta. Hänen kouluaineensa, kirjeensä ja hän itse henkilönä, näyttäytyi psykiatrin silmin empaattisena, aitona, rehellisenä ja jatkuvasti kypsyvänä ja viisastuvana. Hänen mielipiteensä eivät voineet olla aina suosittuja maassa, joka oli ns valkoisen valheen vallassa.

 Erlanderin mielipide tukee käsitystäni Kekkosesta. Toivottavasti seuraava presidenttimme on henkisesti Urho Kekkosen työn jatkaja. Kekkosen - Halosen linja on Suomen linja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti, isänmaallisuus, rehellisyys, empatia, Kekkonen

KunnianloukkausTV-1:n presidenttitentin toimittajan aseena

Perjantai 13.1.2012 klo 11.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansalaisen usko oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen on tänä rahavallan aikana ehtinyt jo horjua kauan sitten. Moni joka on uskonut kuitenkin parlamentaarisesti hallitun TV-1:n jonkinlaiseen tasapuolisuuteen voi presidentinvaalitenttejä seuratessaan luopua uskosta.

MTV:3 oli tutkinut sekuntikello kädessä kuinka eri ehdokkaat olivat saaneet puheaikaa mm juuri TV-1:n tenteissä. Jan Anderssonin vetämissä tenteissä suosikit ja inhokit tulivat selvästi esiin.

Näistä arvioista mitään oppimatta toimittaja Andersson jatkoi myös Järvenpään lukion tiloihin järjestetyssä panelissa samaa linjaa.

Anderssonin aggressiivisuuden ja yksipuolisuuden  huipuksi muodostui hänen toteamuksensa siitä, että Väyrynen ja Lipponen ovat stand-up koomikkoja. Väyryselle sanansa kohdistaen " siis pelle" ja jatkoi jotenkin siihen tyyliin, että "jokos nyt hymy hyytyy".

Miksi Anderssonin aggressio kohdistuu juuri ulkopoliittisesti kokeneimpiin poliitikoihin, joiden kokemusta juuri presidentin virassa tarvitaan.

Päättelemällä voi arvella, että Andersson ei halua toiselle kierrokselle Niinistön vastaehdokkaaksi todellista vaihtoehtoa, jonka kanssa Niinistön  ulkopoliittinen kokemattomuus ja visioiden puute paljastuisi.

Pätevimmän presidenttiehdokkaan kutsuminen "pelleksi" ei voi tapahtua ilman seurauksia kyseisen toimittajan virka-asemassa tai tehtävissä Yleisradiossa. Esimiesten ja hallintoneuvoston on voitava edellyttää tasapuolista suhtautumista ehdokkaisiin ilman toimittajan tunteenpurkauksia.

Paneelissa puhuttiin paljon vihapuheesta, syrjinnästä ja kaltoinkohtelusta. Tentti oli oiva esimerkki siitä, kuinka ajan hengessä YLE:n toimittajat itse toimivat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnianloukkaus presidenttitentissä, TV-1

Presidentin virka haettavana

Sunnuntai 25.12.2011 klo 16.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen hämmästellyt median presidentinvaalisirkusta. Epäselvä puhe ei ole ollut ominaista ainoastaan joillekin ehdokkaille vaan erityisesti media on kunnostautunut puhumalla kaikkea muuta kuin asiaa.

Tavallisesti kun haetaan jotakin virkaa, otetaan selvää tehtävän luonteesta ja pätevyysvaatimuksista. Presidentin tehtävänä on johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. 

Kun uimarannalle haetaan hengenpelastajaa, ei riitä, että hakija lupaa opetella uimataidon. Hengenpelastajalta edellytetään paitsi hyvää uimataitoa, myös hengenpelastus- ja elvytystaitoja.

Suomen tasavallan presidentiksi ei haeta arvojohtajaa vaan asiantuntijaa, joka vaikeissa kriisienkin olosuhteissa kykenee varmasti ja asiantuntevasti ottamaan Suomen kansan edun huomioon. Maailmanlaajuisissa verkostoissa toimiminen ei ole harrastelijan työtä.

Niinistö on sanonut ihailevansa eniten presidentti Risto Rytiä. Tämä oli paitsi pankinjohtaja, myös vapaamuurari ja haki apua ratkaisuihinsa selvänäkijältä, Aino Kassiselta.

Tarja Halonen oli pitkäaikaisena ulkoministerinä varsin pätevä presidentin virkaan. Hänen asiantuntevuutensa on käynyt selväksi hänen kansainvälisissä kannanotoissaan. Myös Urho Kekkonen oli pätevöitynyt vaikeana sodanjälkeisenä ajankohtana, jolloin suhteiden rakentaminen itänaapuriin oli tullut hänen osakseen eri ministerintehtävissä toimiessaan. Hän oli jopa haastanut keskustelussa pelätyn Stalinin kauan ennen presidentiksi valitsemistaan.

Nykyisistä presidenttiehdokkaista Paavo Väyrynen on ainoa pätevä hakija presidentin virkaan. Hän on toiminut pitkään ulkoministerinä ja on myös selvillä kehitysyhteistyön lainalaisuuksista. Hänellä on selvä käsitys Suomen maantieteellisestä asemasta ja sen erityisehdoista. Suomen NATO-jäsenyyden mahdottomuus on hänelle käsittääkseni ulko- ja puolustuspoliittinen selviö.

Suomen itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus eivät toteudu kokoomuslaisella ulkopolitiikalla vaikka kokoomuksen arvoissa "koti, uskonto, isänmaa" julistetaan keskiössä oleviksi asioiksi.

Hyvinä ja tasaisina aikoina presidentin virassa pärjää kuka tahansa vaikka pelkällä imagolla ja supliikilla. Mutta presidentti tulee valita vaikeiden aikojen varalle. Silloin kokemus, mielen tasapaino ja kantti punnitaan. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidenttiehdokkaat, pätevyys, imago

Suomalaiset keskitysleirit Itä-Karjalassa

Torstai 27.11.2008 klo 21.55 - Pirkko Turpeinen - Saari

Luin äskettäin Curzio Malaparten kirjan Kaputt (1944). Sotakirjeenvaihtajana ollut italialainen kapteeni Malaparte kuvaa sodan sietämätöntä kammottavuutta ja nimenomaan saksalaisten toimintaa ja heidän yhteistyökumppaneitaan eri puolilla Eurooppaa myös Suomessa. Mahdotonkin traagisuus ja pöyristyttävyys saa ilmavan, siedettävän muodon.

Eilen istuin EDITA-kustantamon KIRJAn päivän illallisella vastapäätä historioitsija Osmo Hyytiää. Hän kertoi muun keskustelun ohessa kirjastaan Helmi Suomen maakuntien joukossa;Suomen Itä-Karjala 1941-1944. Odotan mielenkiinnolla mahdollisuutta tutustua siihen. Jo keskustelun aikana osoittautui kuinka myös tässä teoksessa kuvataan sitä suomalaista rotupoliittista asennetta, jota Oula Silvennoinenkin omassa väitöskirjassaankin korostaa.

Miehitetyn Itä-Karjalan suomalaisilla keskitysleireillä kuoli 3000 ihmistä. Monet leirillä olleista olivat naisia, lapsia ja vanhuksia. Leirillä olleista lapsista hengissä selvinneitä on Osmo Hyytiän mukaan parisen sataa vielä elossa. Pohdimme illallisen aikana voisiko suomalaiset jollakin tavalla myöntää tuon kauheuden olleen olemassa ja jakaa sitä surua mikä noiden vielä hengissä olevien venäläisten, pääasiassa naisten mielissä yhä on.Molemmat olimme sitä mieltä, että jonkinlaiset taloudelliset henkilökohtaiset korvaukset olisivat paikallaan. Joskus on ehkä kyynisesti todettu sotakorvausten kattaneen myös tuon alueen, mutta se ei pidä paikkaansa. Rahat menivät keskushallintoon, ei keskitysleireillä olleille.

Tasavallan presidentin vierailu Petroskoissa sopisi arvojohtajuuteen, jota häneltä odotetaan. Tasavallan presidentti voisi aloittaa sen nöyrtymisen, jota vaaditaan aitoon itsetutkiskeluun ja suruun siitä, että itse yksilönä tai kansakuntana on tehnyt jotakin ihmisarvoa syvästi loukkaavaa. Tehtyä ei saa tekemättömäksi mutta kärsineitä ihmisiä voi lohduttaa ja hyvittää. Kansa voisi seurata arvojohtajan esimerkkiä.Mitä menettäisimme, jos käyttäytyisimme sivistyneesti  ja inhimillisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tasavallan presidentti, ihmisen kohtaaminen, surun kokeminen

« Uudemmat kirjoitukset