Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Valheet tuhoavat lasten ja nuorten mielenterveyden

Sunnuntai 19.2.2023 klo 16.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tapasin vuonna 1971 – 72 kaikki Helsingin huumepoliisin pidättämät 119 koululaista. Tapaamisen lisäksi nuoret täyttivät lyhyen kyselylomakkeen koskien heidän elämänolosuhteitaan.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkin eri asiakirjalähteistä mitä näille nuorille oli tapahtunut. Ryhmä jaettiin kahteen: niihin, jotka olivat selvinneet hyvin (49 nuorta) sekä niihin, joiden selviäminen oli huono (70 nuorta). Yhdeksäntoista oli kuollut.

Huonosti selviämisen kriteereitä olivat: kuolema, vankeusrangaistus, psykiatrinen sairaalahoito tai rikollisen käyttäytymisen jatkuminen.

Tärkein yhteinen tekijä niiden joukossa, jotka selvisivät hyvin, oli se, että he olivat lomaketta täyttäessään ilmoittaneet, että heillä on HYVÄ KODIN ILMAPIIRI.

 

                                                       ***

Viimeisen vuoden aikana Suomi-kodissamme on vakavasti häiriintynyt ilmapiiri. Suomen presidentti ja pääministeri kertovat muunnettua totuutta maailman tapahtumista, erityisesti naapurimaastamme Venäjästä.

Heidän tarinansa perusteella lapsille ja nuorille on uskoteltu, että naapurinamme on uhkaava ja uhkaileva Venäjä. Presidentti ja pääministeri vaativat venäläisten tappamista ja rankaisemista paitsi asein, myös taloudellisesti. Presidentti kehuu maamme lähettävän tappavaa aseistusta Ukrainaan ja että meillä täällä aseiden olevan ”hyvin rasvattuja”.

Pääministeri Marin vuorostaan kiertää ympäri maailman kertomassa totuudeksi uskomiaan valheita saadakseen muutkin maat liittymään venäjä-vihaajien joukkoon. Viimeksi pari päivää sitten hän selosti mielipiteenään, että Krimin valtauksen jälkeen ”lännen” olisi tullut ryhtyä voimakkaampiin toimiin Venäjää vastaan – enemmän pakotteita ja muita toimia.

Tärkein väite, jota presidentti ja pääministeri toistavat ja tarjoavat myös valtamedian käyttöön, on se, että Venäjä olisi hyökännyt provosoimatta Ukrainan kimppuun helmikuussa 2022, ikään kuin sota olisi alkanut juuri tuolloin.

 

                                                    ***

Ukrainan sota alkoi v. 2014 Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta Kiovassa. Väkivallan avulla laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovich ajettiin maasta ja Yhdysvallat asetti valitsemansa hallituksen johtamaan Ukrainaa. Valtaosan kansasta äidinkieli oli venäjä. Se menetti virallisen kielen aseman. Vähitellen sen käyttö kiellettiin kokonaan.

Vallankaappauksen johdosta laittomaksi muuttunut eduskunta julisti puhemies Turchinoviin suulla sodan Itä-Ukrainan Donbassille, koska nämä alueet eivät halunneet Krimin ohella alistua väkivaltaisesti valtaan nostettuun epädemokraattiseen hallintoon. Siitä lähtien Kiovan laiton hallitus ja eduskunta ovat armeijallaan pommittaneet Donbassia.

Krim pelastui julistautuen kansanäänestyksellä autonomiseksi. Venäjä varmisti autonomian ilman yhtäkään laukausta. Sen jälkeen Krim anoi uuden kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjän federaatioon. 

 

 

                                                      ***

Pääministeri Marinin Munchenissä viime päivinä esittämät kannanotot osoittavat, että hän tukee Yhdysvaltojen vallankaappauksella muutettua Ukrainan hallintoa eikä demokraattisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovichin oikeutta toimia presidenttinä. Sen sijaan Yhdysvaltojen käyttämä väkivalta ja Ukrainan armeijan kouluttaminen jatkamaan NATOn avulla Itä-Ukrainan kansanmurhaa saa hänen kannatuksensa.

Krimin asukkaiden, jotka ovat suurimman osan historiastaan kuuluneet Venäjään ja joista suurin osa on identiteetiltään venäläisiä oikeus päättää demokraattisesti kohtalostaan ei sovi pääministeri Marinille.

 

                                                        ***

Nykyinen Yhdysvaltojen demokraattijohtoinen hallitus toteuttaa aseiden valmistajien tavoitteita. Nykyinen presidentti Biden, ulkoministeri Blinken, apulaisulkoministeri  Nuland ja eri tehtävissä toiminut Jake Sullivan ovat olleet mukana valmistelemassa ja toteuttamassa paitsi NordStream -terrori-iskua myös kaikkia presidentti Obaman aikana toteutettuja sotia, joissa on syntynyt miljoonia ihmisuhreja ja ääretöntä tuhoa.

Presidentti Obaman aikana kaikki toimet ovat tähdänneet Venäjän heikentämiseen. Kongressi antoi Obamalle valtuudet hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä sen puoleen.

 

                                                           ***

Obaman ja Bidenin joukkue on varustanut yhdessä NATOn kanssa, vallankaappauksesta lähtien Ukrainaa toimimaan astinlautana Venäjää vastaan. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ovat olleet juonessa mukana. 

Ukrainassa edelleen toimivat ja Yhdysvaltojen avulla voimistuneet natsijoukot ovat muuttaneet koko Ukrainan kulttuurin natsimyönteiseksi. Hitlerin ihailu ja venäjäviha on läpäissyt koko virallisen yhteiskunnan.

 

 

                                                    ***

Pääministerin ja presidentin mahdollistama vihan ja valheiden ilmapiirin voimistaminen on myös Suomessa johtanut natsihistoriamme peittelyyn ja itse asiassa sen glorifiontiin.

Suomen koulujen historianopetus ei ole valottanut nuorille riittävästi suomalaisten historiaa.

Lapsenlapseni ovat kertoneet, että kouluissa ei ole puhuttu marsalkka Mannerheimin suunnittelemista, rakennuttamista ja hallinnoimista keskitysleireistä Suomen miehittämillä alueilla Neuvostoliiton Itä-Karjalassa. Kuten Ukrainassa nyt, venäjää puhuvat neuvostoliittolaiset siviilit – naiset, vanhukset ja jopa vastasyntyneet lapset olivat aikanaan vainon kohteena. Karjalankieltä puhuville annettiin venäjänkielisten keräämät talven ruokavarat, huonekalut kuljetettiin 60 kuorma-autolla Suomeen. Venäjänkieliset sen sijaan suljettiin keskitysleireihin, joissa ihmiset kuolivat tauteihin, ravinnon puutteeseen ja pahoinpitelyihin. Pelkästään elokuussa 1942 500 ihmistä kuoli Petroskoin keskitysleirillä.

Suomi taisteli toisessa maailmansodassa liittoutuneita vastaan, Hitlerin kumppanina. Suomessa vallitsi samanlainen venäjävihan ilmapiiri kuin tällä hetkellä. Pääministeri Marin väittää Suomen voittaneet sotansa Venäjää vastaan ja vaatii, että Venäjä on voitettava nytkin. Hänellä ei ole mitään käsitystä oikeudenmukaisuudesta, totuudesta, demokratiasta tai historiasta.

Mannerheim ei Stalinin ansiosta joutunut vastaamaan sotarikoksistaan. Sen sijaan monet hänen upseeritovereistaan joutuivat vastuuseen – Mannerheimin vaietessa. Siten suomalaiset eivät käsitä ihailevansa sotarikollista. Mutta Suomen fasistiset järjestöt kiellettiin Pariisin rauhansopimuksessa. 

Ilmapiirin muuttumisen eräänä merkkinä on pidettävä sitä, että fasistisena kielletty Lotta-Svärd-järjestö on kokenut uuden tulemisen. Tasavallan presidentin puoliso esiintyi pääpuhujana Suurkirkossa pidetyssä järjestön 100- vuotisjuhlassa. Presidentti on myös ilmoittanut arvostavansa edeltäjistään eniten Risto Rytiä, joka oli ideologinen Saksan liittolainen.

 

                                                  ***

Nyt siis pääministeri on vaatinut, että ”lännen” on voitettava Venäjä. Suomen hallitus on lähettänyt sotaa käyvään Ukrainaan useita aselähetyksiä, joilla Kiovan hallitus tappaa Itä-Ukrainan asukkaita yhdeksän vuotta sitten aloittamassaan kansanmurhassa. Venäjä on tullut auttamaan itä-ukrainalaisia Kiovan hallituksen aloitettua helmikuussa uuden suurhyökkäyksen Donbassiin.

ETYJ-tarkkailijoiden toteama Kiovan hallituksen hyökkäys on totta. Venäjä reagoi tähän. Venäjän hyökkäys ei ollut provosoimaton, vaan provokaatiota seurannut vastatoimenpide kansanmurhan estämiseksi.

Suomen hallitus ja presidentti ovat luoneet edellytykset valtamedian valehteluun. Valtamedia puhuu säännönmukaisesti Venäjän aloittamasta ”provosoimattomasta” hyökkäyksestä Ukrainaan.

Jotta lapset ja nuoret saadaan uskomaan maan johdon ja valtamedian valehtelua, valhe on toistettava päivittäin. Venäjän presidentti ja Venäjä on esitettävä pahana ja uhkaavana, jopa uhkailevana. Mitä lapset ja nuoret näkevät muuta kuin valtamedian TV-uutisia ja iltapäivälehtien lööppejä?

Kuinka monessa perheessä vanhemmat pystyvät ottamaan selvää todellisuudesta, jos valtiojohto ja valtamedia valehtelevat. Kuinka moni koulun opettaja seuraa tapahtumien taustoja voidakseen kertoa lapsille totuuden, kun tähänkään saakka ei ole voitu kertoa tosiasioita naapuristamme Venäjästä? Kuinka opettaja voi kertoa tiedoistaan, jos lasten kotona eletään toisessa todellisuudessa?

 

                                                        ***

Tosiasia on se, että Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyy Ukrainan sodasta ja toivoo kaikkien sotien kestävän mahdollisimman kauan ja että uusia sotia aloitetaan mahdollisimman usein.

Venäjä sen sijaan pitää ukrainalaisia veljeskansanaan eikä haluaisi vahingoittaa heitä. Eikä suurin osa ukrainalaisistakaan halua vahingoittaa venäläisiä, puhumattakaan venäjää puhuvia ukrainalaisia.

Pääministerin ja presidentin ilmaisema halu tappaa venäläisiä on kummallista. Venäläiset eivät ole tehneet pahaa suomalaisille. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Venäjä on suhtautunut suomalaisiin kuin isä hieman kurittomiin lapsiinsa. Suomella on ollut onni saada vakaita kypsiä presidenttejä aina 1980-luvulle saakka. Henkinen kypsyys on taannut ystävälliset suhteet naapurimaahamme.

Venäjä kansan syvällinen sivistys ja sen nykyisten johtajien kärsivällisyys ja myönteisyys on edelleen jättänyt ovet auki Suomen poliitikoille palata todellisuuteen. Nykyisten johtajien aikana tuo paluu ei mielestäni ole mahdollinen.

Sivistys ja humanismi kasvavat sisältäpäin. Niitä ei voi kauhalla antaa.

 

                                                       ***

Suomen liityttyä Yhdysvaltojen sotateollisuutta palvelevaan Euroopan unioniin, tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Suomi ei enää toimi itsenäisesti vaan on alkanut palvella sotateollisuutta – Jugoslavian hajottamissodat ensimmäisenä esimerkkinä. Suomi alkoi käyttäytyä itselleen ja omalle identiteetilleen vieraasti.

Yhdysvaltojen luovuttua Bratislavan kokouksessaan v. 2000  virallisestikin kansainvälisten lakien  noudattamisesta, Suomi on ollut vain yksi nappula sen strategisessa pelissä.

Toimiessaan 1990-luvulla EDU:n puheenjohtajana Helmut Kohlin pyynnöstä presidentti Niinistö on  tempautunut mukaan ”kommunismin kitkemiseen” ja sotateollisuuden palvelemiseen.

Presidentin ideologia on selvä. Pääministeri Marinilla vuorostaan on ideologinen kuiskaaja, jolle Suomen etu ei ole ensisijainen.

 

                                                      ***

Suomen lapset ja nuoret on upotettu vihan ja valheiden ilmapiiriin. Jos henkilökohtaisella tasolla nuorten kodin ilmapiirillä on ratkaiseva osuus säilyvätkö nuoret poissa huumeiden, rikosten ja varhaisen kuoleman kohtalolta, lienee koko yhteiskuntaa kattavalla vihan ilmapiirillä vielä paljon suurempi vaikutus. 

Se vaikuttaa vanhempien työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa lisäten ahdistuneisuutta ja eripuraa myös kodeissa. Nyt jo lapset ja nuoret reagoivat rikoksilla, väkivallalla ja huumeiden lisääntyvällä käytöllä. Vielä näitä seikkoja vahingollisempaa on se, että rasismi ja syrjintä venäläisiä kohtaan on Suomessa hyväksyttyä. 

1990-luvulla näin kuinka lama vaikutti perheisiin. Valtiojohdon viimeaikaiset ratkaisut ja toimet johtavat jälleen itse aiheutettuun lamaan, jonka seuraukset tiedämme. Valheet laman aiheuttajista eivät toimi.

Lasten ja nuorten mielenterveys ei kestä valtiojohdon synnyttämää vihan ilmapiiriä eikä laman vaikutuksia palveluiden saantiin.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, pääministeri Marin, valheet Ukrainan sodasta, Suomi-kodin ilmapiiri, Lasten ja nuorten mielenterveys, venäjäviha, venäläisten tappaminen, Krim, sotateollisuuden tavoitteet, Obama, Biden, Blinken, Nuland, Sullivan, Ukrainan vallankaap

Suomi on Eurooppalainen -sarja on falski historian väärennös

Sunnuntai 8.1.2023 klo 16.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen Yle on asettunut palvelemaan NATO:n hybridikeskusta. Vasta lanseerattu sarja lienee tarkoitettu vahvistamaan Suomen valtiojohdon valitsemaa polkua NATO-jäsenyyteen.

Ohjelmassa viitataan siihen, että Suomessa v. 1975 pidetyn ETYK-kokouksen asiakirjassa vahvistettiin jo toisen maailmansodan rauhan päättänyt julistus rajojen koskemattomuudesta. Valtioiden rajoja ei voi siirtää muuta kuin rauhanomaisesti. 

Ohjelmassa kuvataan kuinka Venäjän suorittama ”sotilaallinen” Krimin haltuunotto olisi ollut ensimmäinen tällainen kielletty siirto. Kuten kaikki tiedämme, haltuunotossa ei ammuttu laukaustakaan.

Sen sijaan Ylen falskissa historian kertomuksessa unohdetaan Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa suoritettu ”lähtölaukaus” Jugoslavian hajottamissotaan v. 1992. EU:ta perustamassa olleet maat tunnustivat Saksan johdolla Jugoslavian osavaltio Kroatian itsenäisyysjulistuksen, joka merkitsi rajojen muuttamista väkivalloin.

 

                                                      ***

Jo ennen tätä rajojen siirtämistarinaa, ohjelmassa esitettiin näyttävä tekstin pätkä verenpunaisella taustalla, jossa ”Bosnian muslimipakolaiset kertovat serbien murhanneen siviiliasukkaita ja leikanneet kurkut auki”. Sitten ministeri Pekka Haavisto muistuttaa ”Srebrenican kaltaisista kauhukertomuksista”.

Lopussa kerrotaan helpottava taru siitä kuinka ”Sodat taltutettiin NATO: n, käytännössä Yhdysvaltojen avulla”.

Sarjan ykkösosa päättyy ihanaan yhteenvetoon, kuinka ”Suomi taisteli demokratian puolesta talvi- ja jatkosodassa”. Tällaisella falskilla tarinalla pyritään saamaan suomaiset uskomaan paitsi omaan taisteluun demokratian puolesta, myös Ukrainan taisteluun samoin eväin. 

Tosiasiassa Suomi taisteli toisessa maailmansodassa kuten Ukraina tällä hetkellä natsi -tunnuksin, natsi-Saksan rinnalla. Koko Euroopan unioni taistelee nyt yhdessä natsismia Ukrainan rinnalla kannattaneen Yhdysvaltojen kanssa toisen maailmansodan revanssia Venäjää ja koko natsismin vastaista maailmaa vastaan.

 

                                                     ***

Suomi on Eurooppalainen valehtelee räikeästi.

Yhdysvallat oli nimittäin jo Reaganin aikana 1980-luvulla suunnitellut Jugoslavian hajottamista ja sotilaallisen sillanpääaseman saamista Balkanille. Maa sai liittolaisekseen Saksan ja liittokansleri Helmut Kohlin. Saksan talous tarvitsi vahvistusta maan yhdistymisen aiheuttamaan taloudelliseen kaaokseen. Euroopan unioni perustettiin palvelemaan USA:n aseteollisuutta.

Kroatian pankit, vakuutuslaitokset ja Jugoslavian muiden osavaltioiden omaisuus ryöstettiin sodan ja talouspakotteiden avulla. 

Serbia oli ainoa demokratiaa ja eri kansanryhmien tasa-arvoa toteuttava kansanryhmä. Serbit vastustivat Jugoslavian hajottamista, minkä vuoksi lännen valtamedioiden oli osallistuttava serbien demonisointiin.

USA ja EU suorittivat Jugoslavian tuhoamisen Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen natsi- ja albaanidiasporan rahoituksen tukemana. Natsit siirtyivät USA:sta ja Kanadasta vanhoihin kotimaihinsa Balkanille.

Suomen media ja poliitikot tukivat niitä voimia, joita USA ja EU tukivat. 

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman ja Bosnian presidentiksi, ohi vaalituloksen Alija Izetbegovic, joka oli kirjoittanut v. 1970 islamilaisen julistuksen. Islamilainen julistus kaavaili Bosniaan islamilaista kalifaattia, jonka mukaan ”paras serbi on kuollut serbi”.

 

                                                          ***

 

Toisen maailmansodan aikana Kroatia ja Bosnia kuuluivat fasistiseen Kroatian valtioon. Suomi tunnusti Kroatian, jossa serbit kerättiin ortodoksisiin kirkkoihin ja poltettiin elävältä tai koottiin keskitysleireihin, joissa erityiskäsittelyn saattoi saada ”serbileikkurista”. Leikkuri oli käyrä veitsi, johon kiinnitetty nahkahihna sidottiin ranteen ympärille. Leikkurin avulla saattoi kätevästi katkaista serbin kaulan. Keskitysleirejä oli 17. Sekä kroaatit että Bosnian muslimit tekivät yhteistyötä natsiaatteen puolesta.

Toisen maailmansodan kauhut toistuivat EU:n aloittaessa yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Jugoslavian hajottamisen. Bosnian muslimiperheet, nyt toisen maailmansodan hirmutekoihin osallistuneiden muslimien lapset ja lapsenlapset osallistuivat erityisesti Srebrenican kaupunkia ympäröivien kylien serbisiviilien teurastukseen.

 

                                                            ***

Olen kuvannut nuo vv 1991 -1992 Srebrenicasta käsin serbikyliin tehdyt murharetket teoksessani ”Lupa olla julma”. Jugoslavian lähettiläs toimitti noista retkistä yksityiskohtaisen raportin, sekä uhrien että hyökkääjien nimet mainiten YK:n käsiteltäväksi. Raporttia ei koskaan käsitelty. Yhdysvaltojen ulkoministeri Madeleine Albright oli kieltänyt myös mediaa kertomasta siitä.

Yli 2000 uhrin, joiden kohtalosta on tehty tieteellinen lähes 1000 sivuinen teos. On karmaisevaa lukea raporttia, jossa fanaattiset opettajat kannustavat tappamaan. Hyökkääjät saattoivat istahtaa tappamansa serbi-maanviljelijän talon kuistille, avata isännän luumuviinapullon ryyppyä varten ja kehua kuinka hyvää se on.

Srebrenican kaupunkia ei ollut koskaan julistuksista huolimatta de-militarisoitu. Muslimi-armeija terrorisoi kaupunkilaisia niin serbejä kuin muslimeja – raiskasi naisia. YK:n rauhanturvaajat, ensin kanadalaiset, heidän jälkeensä hollantilaiset sotilaat eivät uskaltaneet riisua muslimijoukkoja aseista.

 

                                                                ***

Srebrenican joukkomurha heinäkuun 1995 alkupuolella, keksittiin heinäkuun lopulla ICTY:n toimihenkilön toimesta Tuzlassa. Tarun tarkoituksena oli peittää yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamien kroaattijoukkojen suorittama 200 000 serbiasukkaan karkotus tykki – ja kranaattitulella 1600-luvulta peräisin olevilta asuinsijoiltaan Kroatian Krajinasta. Karkotusta kutsuttiin ”Operaatio Myrskyksi”.

Presidentti Tudjman karjui alaisilleen 31.7. 1995: ”Lyökää niin että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Yhdysvaltojen puolustusministeri sanoi muutama vuosi sitten Operaatio Myrskyn olleen hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan.

Srebrenica-tarua on kehitelty ja vaalittu Yhdysvaltojen johdolla jo vuosikymmeniä. Siten ”Suomi on Eurooppalainen”- ohjelma on täydellinen USA:n haluaman tarinan vahvistus. Ministeri Haaviston värisevällä äänellä annettu todistus ”Srebrenicasta” ja ex suurlähettiläs Rene Nybergin toteamus Krimin valtauksessa tapahtuneesta ensimmäisestä toisen maailmansodan jälkeisestä väkivaltaisesta rajansiirrosta on absurdia.

 

                                                                    ***

 

Suomi on Eurooppalainen- sarjaa voisi käyttää opetuselokuvana propagandasta – näin se tehdään!

Lopputoteamus on aivan fantastinen: ”(Jugoslavian) Sodat taltutettiin NATO: n - käytännössä Yhdysvaltojen avulla.” Kliimaksia olisi voinut vahvistaa sotilasmarssilla.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi on Eurooppalainen-sarja, Yle:n suorittama falski historian väärennös, Euroopan rajat, ETYK, Jugoslavian sota, Krim, Pekka Haavisto, Rene Nyberg, Srebrenica, Suomi "demokratian" puolustajana toisessa maailmansodassa, historian väärentäminen verovaroi

Kosovo ja Krim; demokratia ja kansainväliset lait

Maanantai 5.4.2021 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan presidentti Zelenski on 23.3.2021 antamansa julistuksen mukaan lähdössä sotaan Krimin takaisinvaltaamiseksi ja kutsuu NATO:a kumppaniksi.

NATO:n peruskirjan mukaan sen tehtävänä oli puolustaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita jäsenmaitaan. Siis puolustaa. Ukraina ei ole jäsenmaa, ei NATO:ssa eikä EU:ssa.

NATO luopui peruskirjan säädöksistä hyökätessään liittoutumattomaan Jugoslaviaan 1990-luvulla ja erityisesti aloittaessaan Jugoslavian pommitukset 24.3.1999. Säädökset oli tehty vain rikottaviksi.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian hajottamisen huolellisesti. Yht’äkkinen lainojen irtisanominen ja kongressin päätös siitä, minkälaiset vaalit Jugoslavian osavaltioissa tulisi suorittaa. Mikäli vaalien tulos olisi Yhdysvalloille mieleinen, tuo osavaltio saisi jälleen lainaa. Jugoslavian liittovaltiossa ei vaaleja saisi järjestää. Kuvaan tuota prosessia tarkasti teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja (Into 2018)

Yhdysvallat tavoitteli sotilaallista tukikohtaa Balkanille. Aluksi se järjestyi Bosnian NATO-miehityksellä. Varsinaisena tavoitteena oli Yhdysvaltojen oma sotilastukikohta Serbiaan.

Pommitukset päättävässä YK:n päätöslauselmassa sallittiin Serbian alueen Kosovon NATO-miehitys, mutta todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta. 

Yhdysvallat aloitti välittömästi pommitusten päätyttyä laittoman jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan (7000 yhdysvaltalaissotilasta) rakentamisen Kosovoon. Sen lisäksi alueella oli 45 000 NATO-sotilasta. Tällä hetkellä NATO-sotilaita on n. 8000. Massiivinen sotavoima siis edelleen. 

Kosovo itsenäistettiin laittomilla päätöksillä Euroopan unionin sulkiessa silmänsä todellisuudelta. 

Tuo todellisuus tarkoitti serbien toista kansanmurhaa, pogromeja, omaisuuden konfiskointia kuten toisen maailmansodan fasistisen Kroatian aikana 1941-45. 

Kosovo on nykyisellään täysin Yhdysvalloista ja EUsta riippuvainen väkivaltaa ja laittomuutta tihkuva mafia-valtio. Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaannos.

Sodan seurauksena saksalainen ja yhdysvaltalainen ylikansallinen pääoma on ottanut infrastruktuurin haltuunsa. Ryöstöoperaation tulos oli lähinnä sotilaallisen ylivallan aikaansaaminen, mutta eivät tehtaat, tiedotusvälineet, media, pankit ja vakuutuslaitokset ole suinkaan yhdentekeviä vaikkakin jonkin öljyvaltion aarteet saattavat tuntua paremmilta ryöstösaaliilta kuten, Syyria (jonka öljyä USA tälläkin hetkellä varastaa) tai Libya tai Irak tai Kaspianmeren öljy. 

Entä Krim? 

Krimin niemimaa on kuulunut Venäjään vuodesta 1785 eli Katariina Suuren ajoista lähtien, kauemmin kuin Yhdysvallat on ollut itsenäinen. YK ei tunne Krimiä osana Ukrainaa. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri, Ukrainassa syntynyt Hrustsov siirsi vuonna 1952 hallinnollisella päätöksellä Neuvostoliiton sisällä alueen Ukrainaan kuuluvaksi, millä ei ollut osana sosialistista järjestelmää suurta vaikutusta. Krimin asukkaat ovat yli 70 prosenttisesti venäläisiä. Vasta sosialistisen järjestelmän romahdettua se, mihin itsenäiseen valtioon jokin alue kuuluu, tuli merkittäväksi. Krimin venäläiset halusivat kuulua Venäjään.

Yhdysvallat aloitti Ukrainan haltuunottoprosessin samalla tavoin kuin muiden entisten sosialististen maiden, erityisesti Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton.

Jugoslaviassa yhteistyökumppaneina Saksan ohella olivat Yhdysvaltojen kroaatti- ja albaani- natsidiasporat. Ukrainan natsit vuorostaan ovat saaneet tukea Yhdysvalloista jo 1950-luvulta lähtien. 

Ukrainassa viritettiin henkiin natsiajan sankarit Stephan Bandera ja muut, joiden mukaan nimettiin katuja ja järjestettiin soihtukulkueita. Krimin tataarit olivat olleet aktiivisia Hitlerin apujoukkoja ja nyt tarjolla yhteistyöhön natsi -joukkioiden kanssa. Toisen maailmansodan neuvostomuistomerkkejä tuhottiin samaan tahtiin kuin natsisankareita rehabilitoitiin. 

Myös Ukrainassa, kuten Jugoslaviassa jo vuosia ennen varsinaista vallankaappauksen h-hetkeä, perustettiin kansalaisjärjestöjä, joiden opettajina ja ohjaajina toimi CIA:n ja NEDin sekä Otporin kouluttajia. 

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland kertoi Yhdysvaltojen antaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallankumoukseen. Näköpiirissä oli GMO-viljelyn aloittaminen Ukrainassa, kaasuputken hyödyntäminen. Myös liuskekaasutuotantoa haviteltiin. Suuret ylikansalliset öljyjätit olivat tehneet ennakkosopimuksia.

Jo syyskuussa 2013 Bill ja Hillary Clinton kokoontuivat oligarkki Pintchucin kutsusta Krimin Jaltalle koko Euroopan poliittisen kerman kanssa suunnittelemaan Ukrainan haltuunottoa. Kokous sujui The Economist -lehden mukaan euforian vallassa. Larry Summers, Mario Monti, Gerhard Schröder, Carl Bild, Strauss-Kahn, oligarkki Poroshenko ym. olettivat venäläisen sankarikaupunki Sevastopolinkin olevan tuossa tuokiossa uusi NATO:n tukikohta. Paikalla ollut presidentti Janukovic joutui tuottamaan pettymyksen. 

Janukovic tuli lokakuussa tuskallisesti siihen tulokseen, että Ukrainalla ei yksinkertaisesti ole vielä varaa liittyä EU:n lähentymissopimukseen. Alueiden puolueella ja kommunistisella puolueella oli eduskunnassa, Radassa, vahva enemmistö. Sen avulla liittymistä EU:hun ja Jaltalla kokoontuneen kerman valtapiiriin ei saataisi onnistumaan.

Väkivaltaiset mielenosoitukset alkoivat. Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamien tarkka-ampujien koulutus alkoi. 

Maidanin väkivaltaisten tapahtumien tieteellinen tutkimus on tehty, ei Ukrainan hallituksen vaan yhdysvaltalaisten tiedemiesten toimesta. San Fransiscossa pidetyssä yhteiskuntatieteilijöiden kokouksessa professori Ivan Katchanovski esitti 70 -sivuisen tutkimuksen siitä, mistä rakennuksista tarkka-ampujat tulittivat ja keiden hallussa nuo rakennukset kulloinkin olivat. 

Annoin tuon tutkimuksen jo 5 vuotta sitten Iltalehden toimittajalle. Juttua en ole nähnyt vieläkään. 

Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden johtamat joukkiot suorittivat väkivaltaisen vallankaappauksen, jonka seurauksena presidentti Janukovic joutui henkensä pelastaakseen pakenemaan helikopterilla. Autosaattue, jolla hänen kuviteltiin matkustavan, joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Eduskunnan seinät oli koristeltu fasistisilla lipuilla, alueiden puolueen kansanedustajat peloteltiin pois. Kommunistinen puolue kiellettiin. Venäjänkielen käyttö ehdotettiin kiellettäväksi, mutta presidentiksi nimetty Turchinov ei suostunut vahvistamaan lakia. 

Itä-Ukrainan alueet eivät hyväksyneet vallankaappausta eikä laitonta hallitusta. Ne halusivat itse hallita itseään laillisten vaalien pohjalta kuten ennenkin. Laiton uusi hallitus julisti Itä-Ukrainalle terrorismin vastaisen sodan. 

Ukrainan laitonta hallitusta edusti pääasiassa natsihenkinen Azovin pataljoona. Kesällä Puolan presidentin entinen turvallisuusneuvonantaja Jerzy Dziewulski osallistui Slavianskin vastaiseen taisteluun. Operaatiota johti Yhdysvaltojen apulaispuolustusministeri Derek Chollet.

1.8.2014 Suomen presidentti Sauli Niinistö ehdotti, että Suomi liittoutuisi suoraan Yhdysvaltojen kanssa. Syyskuussa hän jo johti Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen. Päätös sopimuksen allekirjoittamisesta tehtiin kätevästi eduskunnan kesäloman aikana.

Myös Jugoslavian hajotuksen yhteydessä Kroatian natsihenkisiä taistelijoita johti yhdysvaltalaiset eläkkeellä olevien kenraalien järjestön jäsenet. Operaatio Myrsky, jonka avulla puolimiljoonaa serbiä ajettiin kodeistaan elokuun 1995 yhden viikonlopun aikana Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa on ex-puolustusministeri Mattisin mukaan menestyksekkäin taistelu sitten toisen maailmansodan. Slovenian entinen ulkoministeri kutsuu tapahtumaa kuitenkin serbien kansanmurhaksi.

Ne Krimin asukkaat, jotka olivat osallistuneet Maidanin vastaisiin mielenosoituksiin, olivat saaneet väkivaltaisen kohtelun natsijoukkioilta. Ei siis ole lainkaan ihme, että he pyrkivät eroon yhä väkivaltaisemmaksi, epädemokraattisemmaksi ja venäläisvihamielisemmäksi muuttuneesta vallankaappaushallituksen hallitsemasta Ukrainasta.

Krimin autonominen alue julistautui itsenäiseksi. Se haki kansanäänestyksen jälkeen pääsyä takaisin osaksi Venäjää, jonka osa se oli vuosisatoja ollut. 

Venäjään hyväksymisensä jälkeen Krimin asukkaat ovat jo useissa vaaleissa ilmaisseet poliittisen tahtonsa eikä siinä ole mitään epäselvyyttä. 

Kosovon itsenäistyminen tapahtui 109 yksityishenkilön laittomalla äänestyksellä, jonka itsenäistymisen, laittoman sotilastukikohdan rakentanut Yhdysvallat hyväksyi välittömästi. Suomi seurasi nopeasti perässä – olihan tuon laittoman itsenäistymisen isä itse presidentti Martti Ahtisaari.

Kosovossa ei suoritettu kansanäänestystä, itsenäistyminen oli YK:n turvallisuusneuvoston päätösten vastainen, maassa vallitsi täydellinen laittomuus. YK ei ole muuttanut päätöstään siitä, että Kosovo on Serbian maakunta. 

Yhdysvallat luopui v. 2000 Bratislavassa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne ovat esteenä tavoitteiden toteuttamiselle. 

Nyt Yhdysvallat ilmoittaa kokoavansa demokraattisia samanmielisiä kansakuntia noudattamaan sopimusvaraista yhteistyötä.

Toisin sanoen kansainvälisesti tunnustettu demokratia ja kansainäliset lait eivät sido Yhdysvaltoja eikä sen kanssa liitossa sopimusvaraista yhteiskuntaa rakentavia muita maita. Näillä mailla on yhteiseen väkivaltaiseen vallankäyttöön pohjautuva ”demokratia”.

Jo pelkästään Jugoslavian hajottamisen ja Ukrainan tuhoamisen pohjalta voidaan sanoa, että Orwellin ennustama maailma on syntynyt. Pommitukset ovat rauhaa, väkivalta on demokratiaa ja väkivaltaa edustavan valtion hyväksymät säännöt, joissa hyväksytään ryöstöt, varastaminen ja väkivalta, ovat yhteistyön sopimusvaraisena pohjana. 

Suomi on tässä täysillä mukana. Aivan kuten yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krim, Kosovo, Zelensky, Ahtisaari, NATO, USA, Venäjä, Katariina Suuri,

Ukrainan vallankaappaus 2014 ja Krim

Sunnuntai 21.2.2021 klo 14.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU:n ja Venäjän huonojen suhteiden sanotaan valtamediassa ja poliitikkojemme lausunnoissa alkaneen, kun Venäjä valtasi Krimin ja aloitti Itä-Ukrainan sodan.

Vaikka tiedän, että valtamedian propaganda on päivittäistä ja toistuu politiikan uutisista urheiluun ja ruokaresepteihin, haluan kylvää totuuden siemeniä niille, joiden elämässä totuus ja moraali ovat vielä arvossa.

Marraskuusta 2013 maaliskuuhun 2014 jatkuneet väkivaltaiset mielenosoitukset Ukrainassa ajoivat laillisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovicin maasta. Mielenosoittajat valitsivat johtoon omasta joukostaan eduskunnan, presidentin ja hallituksen jäsenet.

Vallankaappaushallitus julisti itä-ukrainalaisille terrorisminvastaisen sodan, ei Venäjä. Itä- Ukrainan väestö tuki laillista hallitusta ja sen takana Radassa (eduskunnassa) enemmistönä olevia puolueita. Näiden puolueiden jäseniä ajettiin ulos väkivallan uhalla.

Väivalta, terrori, fasistien soihtukulkueet, kidnappaukset, kidutukset ja murhapoltot olivat arkipäivää tässä USA:n ja EU:n tukemassa prosessissa.

Helmikuun 19. päivänä – kaksi vuorokautta ennen laittoman hallituksen valtaantuloa – bussilasteittain Krimiltä kotoisin olevia matkustajia oli palaamassa laillista hallitusta tukevasta mielenosoituksesta Kiovasta takaisin Krimille.

Korsun-Shevchenkovskyn kaupungin lähellä busseja kohtaan ammuttiin ja ne pysäytettiin tiesuluille, joilla liehuivat Svoboda-puolueen ja Udar-puolueen liput. Matkustajat, niin miehet kuin naisetkin, vedettiin ulos ja pantiin kulkemaan pitkin militanttien muodostamaa kujaa. Militantit hakkasivat matkustajia nuijilla ja lapioilla. Sen jälkeen heidät kaadettiin kasaan tienvarrelle, kasteltiin bensiinillä ja uhattiin sytyttää tuleen. Silminnäkijöiden mukaan  pidättäjien joukosta huudettiin: "Odottakaa vain, tulemme Krimille ja saamme teidät kiinni. Me puukotamme ja ammumme teidät eli ne, joita emme vielä ole lopettaneet tai ampuneet."

Sen jälkeen krimiläiset pakotettiin riisumaan kenkänsä "toimitettaviksi Maidanin sotureille". Heitä ajettiin ympäri busseja kuin karjaa ja pakotettiin keräämään rikottujen bussinikkunoien sirpaleita. Nöyryytys ja alistaminen jatkui tuntikausia. Osa kuoli. Useimmat bussit poltettiin. Paikalle saapuneet poliisit päättivät olla puuttumatta asioihin.

Tämä tapaus on vain yksi sadoista. Odessan ammattiyhdistysten talon sisällä olevien ihmisten polttaminen elävältä toukokuussa oli osoitus siitä, kuinka natsistinen mielivalta rehotti Obaman Yhdysvaltojen tukeman vallankaappauksen jälkeisessä Ukrainassa. Ketään ole saatettu vastuuseen.

Yhdysvallat ja EU ovat synnyttäneet kaksi pahimman luokan mafia/natsi-valtiota Eurooppaan,  Kosovon ja Ukrainan. Järjestelmällinen väkivalta, terroristinen vähemmistöjen sortaminen ja ihmisoikeusloukkaukset ja laittomuus ovat näissä arkipäivää.

Päivästä toiseen jatkuva USA/EU/NATO-propaganda vaikenee tosiasioista ja projisoi ongelmat Venäjän syyksi. Venäjä esti NATO:a ottamasta haltuun natsismin vastaisen taistelun helmen, Venäjän Sevastopolin sotilastukikohdan Krimillä. Samoin Venäjä esti krimiläisiä uhkaavan verilöylyn. Kosovoa se ei pystynyt Jeltsinin heikkouden johdosta pelastamaan.

Venäjä on presidentti Putinin aikana muodostunut esteeksi USA/EU:n globaalille mielivallalle, sotilastukikohdille ja taloudellisen ja sotilaallisen vallan väärinkäytölle. 

Lännen hirmuvallan naamiointi "demokratia-puheella" ei enää täysin toimi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan vallankaappaus, Krim, USA, Obama, ihmisoikeusrikkomukset ja kidutukset

Suomen ulkopoliittisella johdolla ja medialla on jalat tukevasti irti maasta.

Tiistai 19.1.2021 klo 13.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilinen A-studio 18.1.2021 oli Suomen median alamäen pohja. Ohjelmassa kerrattiin Suomen ulkopoliittisen johdon vaatimukset venäläisen bloggarin ja suorasuun välittömäksi vapauttamiseksi vankilasta ihisoikeuksiin ja opposition oikeuksiin vedoten.

Ohjelmassa katsojat saivat näytteen Navalnyn brutaalista kielenkäytöstä, joka vertautuu erään suomalaisen tunnetun kirjailijan ilmaisutyyliin.

Oletin, että näin vakavassa ja merkittävässä asiassa, jossa koko ulkopoliittinen johtomme sekä EU ja Yhdysvallat ovat liikkeellä paikalla olisi ainakin yksi juristi, joka olisi analysoinut Navalnyn rikoksia ja niiden sovittamiseen liittyviä rangaistuksia.

Koko ohjelman ajan kysyin itseltäni: Missä on pihvi?

Tyydyin päättelemään, että Suomen ulkopoliittisessa johdossa ja valtamediassa on jo vuosien ajan totuttu siihen, että totuudella ei ole väliä.

Minulle on kerrottu, että toimittaja Marja Manninen, joka raportoi muun muassa Krimin liittymisen Venäjään sekä Ukrainan kriisiä, on eläkkeelle jäätyään todennut, että Suomen mediassa ei voi puhua totta.

Kirjoitettuani kaksi teosta Lahtari, Punikki ja Teurastaja 2018 sekä Lupa olla julma 2020, joissa käsittelen Suomen ulkopoliittisen johdon toimia EUhun liittymisen jälkeen, olen havainnut saman.

1990-luvulta lähtien Suomi on alkanut toteuttaa USA:n ja NATO-EUn globaalia valtapolitiikkaa, joka kirjattiin viimeistään USA:n ulkoministeriön järjestämässä vuoden 2000 Bratislavan kokouksessa ja josta raportoi Saksan pitkäaikainen liittopäivien jäsen Willy Wimmer.

Kokouksen tavoitteena oli Jugoslavian "onnistuneiden" pommitusten jälkeen toteuttaa Kosovon itsenäistäminen sinne jo laittomasti rakennetun USA:n sotilastukikohdan legitimoimiseksi. Kokous totesi USA:n siirtävän kansainväliset lait syrjään, jos ne estävät USA:n ja sen liittolaisten globaalien tavoitteiden toteuttamista. NATO:n laajentaminen ja Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle olivat eräitä julkilausuman yksityiskohtia.

Suomen ulkopoliittinen moraali oli romahtanut jo 1999, jolloin Suomen hallitus salasi Saksan ulkoministeriön vaatimuksesta oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Tulokset olisivat osoittaneet, että Jugoslavia ei ollut syyllistynyt rikokseen. Suomi antoi presidentti Clintonille ja NATO:lle tekosyyn aloittaa massiiviset, toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien, pommitukset ja maan tuhoamisen lähelle kivikautta.

USA:n ja NATO-EU:n myötäily oli Suomen mediassa vallitsevana jo EUhun liittymisestä lähtien.

Suomen poliittinen johto presidentti Ahtisaaren johdolla runnoi Kosovon itsenäistämisen siitä huolimatta että siellä vallitsi täydellinen laittomuus mafian ja terroristien toimesta. Pommitukset päättänyt YK:n julkilausuma totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, eikä tuota päätöstä ole koskaan YKssa muutettu.

Siten Suomen ulkopoliittinen johto on valmis siirtämään Yhdysvaltojen esimerkkiä seuraten kansainväliset lait syrjään ja korvaamaan sen propagandalla. 

Yhdysvallat ja EU-Saksa käyttivät natseja ja jihadisteja NATO:n jalkaväkenä Jugoslaviassa. Sama on jatkunut Lähi-Idässä, Georgiassa ja Ukrainassa.

Suomen ulkopoliittinen johto ei ole kertaakaan puhunut totuudenmukaisesti Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen suorittajista.

Blogissani 12.6.2014 kerron ketkä olivat juhlimassa Krimillä etukäteen tulevaa vallankaappausta ja iloitsemaan sen hedelmistä: särötyksestä, GMO-viljelystä, sotilastukikohdista, NATO:n laajenemisesta.

Oligarkki Victor Pinchuk oli kutsunut syyskuussa 2013 Jaltalle seuraavia henkilöitä: Bill ja Hillary Clinton, entinen CIA:n johtaja kenraali David Petraeus, entinen USA:n valtiovarainministri Lawrence Summers, entinen maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin ulkoministeri Carl Bild, Israelin pääministeri Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schröder, Dominique Strauss-Kahn, Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich, Petro Poroshenko sekä US entinen energiaministeri Bill Richardson, joka oli puhumassa "liuskekaasuvallankumouksesta".

Kriittinen puheenvuoro yleisessä euforiassa tuli presidentti Putinin neuvonantajalta, Sergei Glazyevilta, joka puhui lähestymistavan vaikutuksesta Ukrainaan. Kaupasopimus vaikuttaisi jo konkurssitilassa olevan, lainalla elävän Ukrainan talouteen epäedullisesti. Samoin kasvava länsimainen tuonti johtaisi vajeen syvenemiseen.

Blogini arkistosta löytyy tarkat kuvaukset vallankaappauksesta sekä natsien käytöstä sen aikaansaamisen.

Suomen ulkopoliittinen johto on vajonnut yhä syvemmälle valheiden ja sotilaallista ja taloudellista mielivaltaa harjoittavien NATO-maiden syleilyyn ja jopa kehuu sillä.

Presidentti Niinistö oli ministerinä Jugoslavian pommitukset mahdollistaneessa Lipposen hallituksessa. Siten sopeutumisella "lännen" palvelijaksi on pitkät varjot. 

Koska totuutta ei Suomessa ole enää pitkään aikaan saanut ilmaista, ei politiikassa eikä valtamediassa, Suomen kansa on jätetty tuuliajolle. Kansalaisilla ei ole riittävää kielitaitoa eikä kykyä saada selvää missä joudumme olemaan mukana.

Koska Yhdysvaltojen presidentit ovat nimenneet Venäjän vihollismaaksi, Suomen on tehtävä sama miellyttääkseen NATO-armeijan komentajaa. Presidentti Obama ja hänen varapresidenttinsä Biden ilmoittivat tavoitteenaan olevan Venäjän taloudellinen vahingoittaminen ja puheyhteyden katkaiseminen Venäjän presidentti Putiniin.

Vuosi vuodelta tuo doktriini on tullut yhä sitovammaksi. Natsien, fasistien ja jihadistien käyttö  päämäärään pääsemiseksi on arkipäiväistynyt viimeisten 30 vuoden aikana. Venäjä ja maapallon maiden enemmistö vastustaa edelleen natsismin ja fasismin ihannointia, mikä tuli todetuksi muutama kuukausi sitten YK:n äänestyksessä.

Suomi ei äänestänyt natsismin ihannoimisen vastustamisen puolesta kuten eivät muutkaan EU-maat. Vaikuttaako Suomen entinen natsiliittolaisuus edelleen?

Ukraina ei ole ainoa maa, jossa järjestetään vuosittain natsismia ihannoivia soihtukulkueita. Lähimmät naapurimme Baltian maat eivät myöskään ole antaneet kansalaisoikeuksia kaikille maassa syntyneille asukkaille eivätkä kaihda natsismia edustaneiden ryhmien ihannointia maissaan.

USA:n johtamat länsimaat tekivät ensimmäisen Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstökierroksen 1990-luvulla. Venäjä kuitenkin selvisi siitä ja on presidentti Putinin johdolla saavuttanut moraalisen ja taloudellisen tasapainon, jossa natsismia ja fasismia vastaan taistelleet sankarit ovat kaikkein kunnioitetuimpia kansalaisia.

Suomen media nostaa politiikan johtoon ne, joita rahoittajat haluavat. Venäjän vastaisuus on ylikansallisten rahoittajien tarjoama malli. Eilinen A-studio oli moraalitaan täydellinen floppi, mutta se toteutti vaadittua NATO:n hybridikeskuksen edellyttämää kaavaa.

YLE:n rinnalla Helsingin Sanomat toteuttaa tätä doktriinia kotimaan- ulkomaan- urheilu- ja talousuutisissa. Tänään kiinnitin huomiota uutiseen, jossa kerrottiin Finnairin aloittavan Pietarin lennot uudestaan. Uutisessa kerrottiin Venäjän pandemiatilanteen olevan tartuntamäärillä mitattuna maailman neljänneksi pahin.

Hieraisin silmiäni. Ovatko toisaalla lehdessä esitetyt tilastot virheellisiä? Totta kai Venäjällä, jossa on 130 miljoonaa asukasta on enemmän tartuntoja kuin vaikkapa 5 miljoonan asukkaan Suomessa. Kuitenkin ilmaantuvuus Venäjällä on 223, 8 kun se esimerkiksi Virossa on 598,9 Ruotsissa 852,6, Tanskassa 352,4, Britanniassa 1094,5 eikä Helsinkikään voi kehaista omilla tilastoillaan.

Venäjä on aloittanut korona-rokotukset omalla, ensimmäisenä maailmassa valmistuneella Sputnik-rokotteella väestölleen. Venäjä on myös pystynyt toimittamaan 95% tehokasta rokotettaan Etelä-Amerikan maihin sekä muistaakseni palestiinalaisille. Venäjä on myös aloitanut valmistusyhteistyön Intian ja monien muiden maiden kanssa.

Ulkopoliittisen johdon ja median moraalin rapautuminen on vaara suomalaisten henkiselle kehitykselle.Navalnyn kaltaisen suunsoittajan pidätyksestä ollaan huolissaan samaan aikaan kun Yhdysvaltojen sotarikoksia paljastanut eettisesti korkeatasoinen Julian Assange viruu vuosia Britannian kammottavimmassa vankilassa.

Ilman totuutta ei ole luovuutta, empatiaa ja aitoa toisen ihmisen huomioon ottamista. Elämme synkkiä aikoja. Mikä on lastemme tulevaisuus?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krimin valtaus, oikeuslaitos vai propaganda, Niinistö, Marin, valtamedia, Navalny, Venäjä, EU-maat

Valheisiin perustuva ulkopolitiikka on vaaraksi viennille

Lauantai 29.8.2020 klo 13.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Joudun huvittuneena seuraamaan suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten todistelua Euroopan unionin ja erityisesti Suomen toimien oikeusvaltiopohjasta oli sitten kysymys komission ehdottamista korona tuista tai Suomen viennin ongelmista.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään 29.8. 2020 ansiokkaita artikkeleita ja haastatteluja kansainvälisestä taloudesta sekä  erityisesti Suomen tämän hetkisistä talousongelmista. Ääneen pääsivät erityisesti nykyinen ja entiset EU-komissaarit sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Suomen media onkin visusti vaiennut EU:n talouteen voimakkaimmin vaikuttavien Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian pyrkimyksistä hyötyä Euroopan Unionin  ulkopuolisten maiden infrastruktuurin haltuunotosta milloin asein milloin talouden avulla.

Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunoton jälkeen Lähi-Idän Libya ja Syyria eivät pudonneetkaan halukkaiden käsiin riittävän nopeasti siitä huolimatta, että Saksa Yhdysvaltojen liittolaisena jo vuodesta 2001 lähtien suunnitteli hallituksenvaihdosta ja luonnonvarojen haltuunottoa Syyriassa, luonnollisesti Ranskan ja Iso-Britannian kanssa yhteistyössä.

Euroopan unioni lähti Lähi-Idän viivästyessä ahnehtimaan itselleen Ukrainan infrastruktuuria nopeudella, jota presidentti Janukovits ei voinut hyväksyä. Hänet siirrettiin väkivalloin syrjään. Vaikka Yhdysvallat alkoi toimia eräänlaisena siirtomaaisäntänä, asiat menivät todella kehnoon suuntaan Ukrainan kansalaisten hyvinvoinnin kannalta.

Suomen EU:n laajentumis- ja talouskomissaarina sekä komission varapuheenjohtajana toiminut Olli Rehn oli keskeisesti vastuussa Ukrainan lähentymissopimuksen surkeasta prosessista.Toki hän ei päättänyt USA:n ja tiettyjen EU-maiden kouluttamista ja rahoittamista tarkka-ampujista, mutta kiireinen aikataulu voitaneen epäilyksettä asettaa hänen vastuulleen.

Hollanti vastusti kansanäänestyksessä Ukrainan lähentymissopimusta, mutta hollantilaiset pantiin äänestämään uudestaan, jotta saatiin "oikea" tulos. George Soroksen rahoittamat oranssit vaalibussit tekivät vaalityötä. Näin toimii EU oikeusvaltioperiaatteella.

Kävin usein 1980-luvulla Krimillä, eikä mielikuvakseni koskaan tullut tunnetta, että olisin Ukrainassa. Ihmiset olivat venäläisiä, he puhuivat venäjää ja pääsin jopa venäläisen sankarikaupunki Sevastopolin laivastonparaatia seuraamaan.

Ukrainan epäonnistuneen EU-prosessin seurauksena oli lähes koko valtion alueelle levinnyt anarkia ja väkivalta. Krimin autonominen alue oli jo 1990-luvun alkupuolelta saakka pyrkinyt palaamaan osaksi Venäjän valtiota, johon se historiallisesti oli kuulunut. Neuvostoliiton hajotessa oli sovittu, että kukin valtio saa ne rajat, jotka perustamisen aikana olivat vallinneet. Krim oli aina ollut osa Venäjää. Ukrainalaissyntyisen Hrustsevin tultua Neuvostoliiton presidentiksi, hän siirsi omavaltaisesti Krimin niemimaan Venäjältä Ukrainaan Neuvostoliiton sisällä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Krimin asukkaiden toiveiden mukaisen ratkaisun mahdolliseksi. Hän takasi kansanäänestyksen toteutumisen, krimiläiset halusivat ensin itsenäisyyden ja sen jälkeen liittymisen osaksi Venäjää. Vuoden 2014 jälkeen krimiläiset ovat vahvistaneet halunsa useissa demokraattisissa vaaleissa. 

Euroopan komissio ja parlamentti peittelivät omaa vastuutaan Ukrainan katastrofissa. Se mahdollisti syntipukin etsimisen muualta. EU alkoikin syyttää Venäjää Krimin valtaamisesta ja määräsi Yhdysvaltojen rinnalla talouspakotteet Venäjälle, joka vuorostaan määräsi vastapakotteet.

Suomen viennissä Venäjällä on kautta historiamme ollut merkittävä rooli. Nyt EU:n jäsenenä esitämme upporikasta ja olemme heittäytyneet Saksan ja Yhdysvaltojen varaan.

Kaupassa ja turismissa Venäjän merkitys on tärkeä. Useilla moskovalaisilla ja pietarilaisilla perheillä on kesäpaikat Suomessa. Olen hämmästellyt korona-sokeutta Venäjän suuntaan. Kun länsirajalla maahanpääsy esteitä on lievennetty, jos Suomessa on mökki, sukulaisia tai esimerkiksi työ. Miten on venäläisten sukulaiset ja mökit huomioitu. Minkälaisin ehdoin venäläinen perhe voi viettää loma-aikaa omistamallaan mökillä. Olemme huolissamme Ruotsiin kohdistuvan korona-asenteemme vaikutuksesta maidemme välisiin suhteisiin. Entä asenteemme vaikutus itäiseen naapuriimme.

Tänään Olli Rehn vertailee KIKY- elinkeinoministeriaikaansa kovin myönteisesti. Tuolloin liittokierroksella kustannusvaikutus oli miinus 5,7 prosenttia verrattuna muuhun euroalueeseen. Tuo prosentti oli otettu työntekijöiden selkänahasta. 

Onko Suomella todella varaa perustaa kauppasuhteensa ulkopoliittisiin valheisiin. Ukraina-prosessi tulisi avata ja myöntää, että siinä yhteydessä EU Yhdysvaltojen rinnalla ei toiminut kansainvälisten lakien mukaisesti vaan käytti vahvaa mielipidevaikuttamista (propagandaa) ja väkivaltaa tavoitteisiinsa pääsemiseksi. Ukrainan hallitus ei ole tehnyt elettäkään Minskin sopimuksen päätösten toteuttamiseksi. Venäjän syyllistäminen ei auta Suomen taloutta. Mitä kauemmin liittoudumme valheellisen EU-ulkopolitiikan tukijoiksi sitä kauemmin kärsimme eristäytymisestä läheisen naapurimme ja kauppakumppanimme kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeusvaltioperiaate horjuu, Venäjä, Krim, Ukraina, Suomen viennin ongelmat, ulkopolitiikka, suomalaiset komission jäsenet, Olli Rehn

Suomen ja EU:n ulkopolitiikka perustuu vääriin tietoihin ja valehteluun

Perjantai 14.6.2019 klo 17.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat ja Yle ovat viime aikoina käyttäneet runsaasti uutistilaa Kiinan arvosteluun. Yhdysvaltojen väitteet milloin minkäkin kiinalaisen välineen puutteista tai tulevista puutteista on otettu tosiasioina.

Tänään Helsingin Sanomat kiinittää Jarmo Huhtasen artikkelissa huomiota tilattavien lennokkien mahdollisesti välittävän tietoja Kiinan hallitukselle. Myös Karlssonin pilapiirroksessa kysytään, vieläkö me maksamme moisesta.

Huhtanen kertoo artikkelissaan EU:n Kiinalle vuonna 1989 asettamasta aseidenvientikiellosta, joka on saatettu voimaan Tiananmenin aukiolla vuonna 1989 tapahtuneen verilöylyn johdosta.

Yleensä salaiseksi julistettuja valtioiden asiakirjoja paljastetaan vasta vuosikymmenten kuluttua. Siten kyseisen valtion kannalta tarkoituksenmukaiseksi katsottujen väärien tietojen leviämisen vaikutusta on voitu ylläpitää lähes määrättömästi.

Kun kyseessä on aikaisempi lähes maapallon yksinvalta, Yhdysvallat, sen vaikutusvalta kansainvälisiin tiedotusvälineisiin on ollut miltei absoluuttinen. Rahalla ja valtioihin kohdistuvalla taloudellisella ja sotilaallisella painostuksella vääristä tiedoista on muodostettu opinkappale, jonka rikkomisesta osassa tapauksista on seurannut juridisia seurauksia, vankilaa tai jopa hengenmeno.

Rohkea toimittaja Julian Assange on pystynyt rikkomaan Wikileaks- sivustollaan tuon mahdollisuuden salata rikoksia ja vääriä tietoja loputtomasti. 

Tiananmenin aukion "verilöyly" on osoittautunut paikkansapitämättömäksi. Aikaisemmissa blogeissani olen tuonut esiin lähteitä, joista asian voi tarkistaa. Siis EU on asettanut aseidenvientikiellon jo aikanaan paikkansapitämättömäksi tiedetyn seikan seurauksena. Yhdysvaltojen Kiinan suurlähettiläs lähetti ulkoministeriölleen välittömästi mielenosoitusten päätyttyä oikeat tiedot, jotka salattiin.

CIA:n apuna toimineet kiinalaisopiskelijat, jotka levittivät verilöylypropagandaa, salakuljetettiin Hong Kongin kautta Yhdysvaltoihin.

Samalla tavoin "Srebrenican kansanmurha" on satua, jota Yhdysvallat NATO-liittolaisineen tarvitsee peittääkseen todellisen serbeihin kohdistuneen kansanmurhan ja etnisen puhdistuksen, Operaatio myrskyn, vain kaksi viikkoa tarpeelliseksi osoittautuneen Srebrenican tapahtumasarjan jälkeen.

Heinä-elokuun taitteessa 1995 yhden viikonlopun aikana yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamat ja johtamat kroaattijoukot karkoittivat Kroatiasta keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoitaan 250 000 serbiä tappaen tykkitulella ja ilmapommituksilla tuhansia.

Yhdysvaltojen arroganssia kuvaa se, että Kroatian puolustusministerin vieraillessa hiljattain Yhdysvalloissa, tulloin vielä Mattisin puolustusministerikautena, Mattis kehui serbien karkotustaistelun, Operaatio myrskyn, olleen suurenmoisin taistelu sitten toisen maailmansodan.

Tuon taistelun valmistelua ja kulkua opetetaan hänen mukaansa kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten valheisiin indoktrinoitu läntinen media, Suomen media ja diplomaatit mukaan luettuna, vaikenivat Operaatio myrskystä ja korvasivat sen Srebrenican kansanmurhalla. Tuo "kansanmurha" oli siitä mielenkiintoinen, että kaikki naiset, lapset ja aseensa riisuneet miehet saivat turvan. Useimmat kujetettiin serbien järjestämillä busseilla haluamiinsa paikkoihin, YK:n järjestäessä autoihin polttoaineen.

Aseistetut muslimijoukot, divisioona, jota ei pitänyt olla demilitarisoidussa Srebrenicassa, lähtivät taistellen kohti 60 km päässä olevaa Tuzlaa, jossa oli Yhdysvaltojen tukikohta. Taisteluissa syntyi uhreja ja satoja myös teloitettiin.

Ukrainan vallankaappaus ja sitä seurannut konflikti on eräs tuoreimpia harhaanjohtavia tietoja synnyttänyt tapahtumien kulku.

USA ei ole kieltänyt rahoittaneensa ja valmistelleensa vallankaappausta. Vaikka jokainen  suomalaisiakin uutisia seurannut  muistaa nähneensä yhdysvaltalaisia senaattoreita ja EU-maiden ministereitä ja kansanedustajia Maidanin aukiolla yllyttämässä presidentin kaatamiseen, syyllisiä ei haluta nimetä.

Kuka tahansa on voinut kuunnella Eestin ulkoministerin ja EU:n korkean ulkopoliittisen edustajan puhelun nauhoituksen, jossa ulkoministeri toteaa tarkka-ampujien, jotka tappoivat tarkoituksella aukiolla poliiseja ja kansalaisia, olleen "meikäläisiä" eli USA/EU-maiden palkkaamia.

USA ja EU ovat osallistuneet veriseen Ukrainan vallankaappaukseen, mutta syyttävät siitä Venäjää, joka on pelastanut krimiläiset juuri tuolta väkivallalta. USA:n vaatimuksesta EU on asettanut Venäjälle talouspakotteet. Inhimillisyydestä rangaistaan.

Milloin EU ja Suomi sen osana tunnustaa Ukrainan lähentymisneuvotteluissa Olli Rehnin johdolla tapahtuneet virheet? Milloin se lopettaa Venäjän rankaisemisen EU:n omista virheistä?

Yhdysvallat ja EU käyttävät rinta rinnan sotilaallista ja taloudellista väärää valtaa, joka kuitenkin tiedonvälityksessä salataan. Suomen ulkopoliittinen johto myötäilee politiikkaa, joka ei ole oikeudenmukaista eikä inhimillistä.

Yhdysvaltojen talouspakotteista osana Venezuelan talouskriisiä vaietaan. Sen sjaan ulkopoliittinen johtomme ja media tunnustavat Yhdysvaltojen tukeman ja sen sotilaallista väliintuloa toivovan presidentiksi julistautuneen Juan Guaidon. 

Yhdysvallat ja Saksa loivat jo v. 2001 suunnitelman Syyrian hallituksen kaatamiseksi ja maan muuttamiseksi ei-sekulaariksi sunni-muslimivaltioksi.

Yhdysvallat on rahoittanut ja aseistanut useiden EU:n NATO-maiden rinnalla Syyrian kapinallisjärjestöjä ISIS mukaan luettuna.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että se ei kannata Syyrian jälleenrakentamista.

Yhdysvaltojen ja EU:n talouspakotteet kohdistuvat Syyrian hallintoon, jonka vastuulla on maan pystyssäpitäminen ja jälleenrakennus, jotta kansalaiset voisivat turvallisesti palata kotimaahansa.

Mitä järkeä EU:n ja Suomen käyttäytymisessä on?

Viime päivinä olemme myös kuulleet, että Yhdysvallat ei halua Jeremy Corbynin koskaan johtavan Iso-Britanniaa ja että presidentti Trump edellyttää, että Iso-Britannian terveydenhuolto yksityistämisen jälkeen sirtyy yhdysvaltalaisomistukseen.

Kuinka pitkälle EU ja Suomen ulkopoliittinen johto menevät tässä yhä epäinhimillisemmäksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi muuttuvassa tilanteessa?

Osa suomalaisista käsittää mihin olemme menossa, mutta USA/EU/NATO:n hybridikeskuksen luomoama ulkopoliittinen johtomme ja mediamme syöttää kansalaisille harhaanjohtavia tietoja ja puolitotuuksia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Kiina, Venäjä, Ukraina, Tiananmen, Srebrenica, Krim

Kirje Tasavallan presidentille

Torstai 11.4.2019 klo 15.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Arvoisa herra presidentti,

Te olette käynyt Pietarissa arktisen alueen seminaarissa yhdessä muiden Pohjoismaiden edustajien kanssa. Otitte puheeksi Venäjän talouspakotteet ja mainitsitte Venäjän olevan itse syyllinen niihin Krimin vuoksi. Totesitte myös, että vasta kun tilanne muuttuu pakotteet poistuvat.

Venäjän presidentti Putin joutui toteamaan, että Krim ei ole osa arktista aluetta, kuten tietenkin itsekin hyvin tiedätte. Hän yritti kohteliaasti antaa maantieteellisen selityksen vastauksena provokaatioonne.

Olette aikaisemmassa tapaamisessa presidentti Putinin kanssa tuonut Suomen medialle esiin sen, että olette eri mieltä presidentti Putinin kanssa Ukrainasta.

Eduskunnan päättäjäisissä annoitte tunnustusta tiedustelulakien aikaansaamisen johdosta sekä toitte esiin Suomen armeijan pääsyn vastavuoroiseen avun antamisen ja vastaanottamisen piiriin.

Olette kutsunut yhdessä entisen emopuolueenne kokoomuksen sekä keskustapuolueen ja sinisten muodostaman hallituksen kanssa USA/EU/NATO-hybridikeskuksen Suomeen Helsinkiin.

Keskuksen tehtävänä on yhdessä Suomen median kanssa yhdenmukaistaa Venäjä-vastaista tiedotusta olettaen, että Venäjä on uhka Suomelle. Olette ollut mukana, ainakin kansliapäällikkönne välityksellä turvallisuuskomiteassa, jonka huoltovarmuuskeskus rahoittaa valtiollista sensuuria harjoittavaa Mediapoolia. Mediapooliin kuuluu valtaosa Suomen sanomalehdistöstä sekä Yle ja MTV. Kokoomuspuolueen lisäksi keskeisten sanomalehtien päätoimittajat ilmoittivat jo 20 vuotta sitten kannattavansa Suomen liittämistä NATO:on.

Venäjä ei ole osoittanut pitävänsä Suomea uhkana Venäjälle, NATO:a sen sijaan kyllä.

Jugoslavian laittomien pommitusten yhteydessä NATO muuttui puolustusliitosta sotaliitoksi. Monet pommituksiin osallistuneista valtioista rikkoivat omia perustuslakejaan, niin NATOkin.

Vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö piti Bratislavassa kokouksen, josta pitkäaikainen Saksan liittopäivien jäsen ja puolustusministeriön valtiosihteeri Willy Wimmer on antanut selostuksen. Yhdysvallat ilmoitti ottavansa haltuunsa Itäisen Euroopan Baltiasta Odessaan. Se piti tärkeänä eristää Venäjä niin, että se muun muassa ei pääse Pietarista Itämerelle.

Hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan käyttäen jihadisteja jalkaväkenään kuvaavat Yhdysvaltojen tapaa toimia kansainvälisessä politiikassa.Lennokkimurhat lisääntyivät presidentti Obaman aikana. Miljoonat ihmisuhrit ja valtioiden rakenteiden murentaminen ja asuinalueiden tuho ei ole merkinnyt mitään silloin kuntarkoituksena on ollut raaka-aineiden ryöstö tai sotilaallinen valta.

Euroopan unionin jäsenmaiden enemmistö kuuluu NATOon. Useat jäsenmaat ovat riippuvaisia Yhdysvaltojen myönteisestä suhtautumisesta. Yhdysvaltojen suorittama taloudellinen ja sotilaallinen kiristys (sotilaita on pelkästään Saksassa presidentti Trumpin mukaan 68 000) vaikuttavat taustalla. Yhä useampi jäsenmaa taivuttaa oikeustajunsa tyydyttämään Yhdysvaltoja eikä Yhdistyneiden  kansakuntien periaatteita ja kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Esimerkkinä tästä YK:n periaatteista luopumisesta on ollut Euroopan parlamentin suhtautuminen Venezuelaan. Jo vuosi sitten Eroopan parlamentin enemmistö päätti myöntää Saharov- ihmisoikeuspalkinnon Venezuelan "demokraattiselle oppositiolle", jota Yhdysvallat on tukenut jo vuosia. Viimeisin merkki tuosta YK:n periaatteista luopumisesta oli Euroopan parlamentin enemmistön päätös tukea itse itsensä presidentiksi julistanutta Guaidoa, Venezuelan vaaleilla valitun presidentin sijaan.

Suomen ulkopoliittinen johto suoritti saman, kansainvälisten lakien vastaisen tunnustuksen. Toisin sanoen Yhdysvaltojen pyrkimys saada Venezuelan valtavat öljyrikkaudet haltuunsa on saanut teidän tukenne.

Ukraina on ollut vain yksi askel Yhdysvaltojen vallankäytön tikapuilla. Suomen Olli Rehn oli vastuussa EU:n lähentymissopimuksen epäonnistumisesta. Lisäksi 70% ukrainalaisista vastusti NATOa. Lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat kuitenkin sotilaallisia.

Ukrainan vaaleilla valittu Eurooppa-myönteinen presidentti Janukovits katsoi, että Ukrainan taloudellinen tilanne ei salli VIELÄ liittymistä lähentymissopimukseen. Yhdysvallat oli kuitenkin jo pitkään valmistellut hallituksenvaihdosta sijoittaen siihen 5 miljardia dollaria, eikä Euroopan neljän ulkoministerin laatima sovintosopimus kesken Maidanin mielenosoitusten saanut Yhdysvaltojen tukemien natsimielisten mielenosoittajaryhmien hyväksyntää. Nämä natsimieliset voimat ovat integroituneet Ukrainan nykyhallintoon.

Maidanin verilöylyä on tutkittu tieteellisesti. "The Snipers "Massacre" on the Maidan in Ukraine on 70 sivun tietellisen tarkka Ivan Katchanovskin Ph.D.( Ottawan yliopisto, School of Political studies), selostus, joka esitettiin Annual Meeting of American Political Science Associationin kokouksessa San Franciscossa syyskuun 3–6, 2015.

Väkivalta uhkasi laajeta itään. Tapahtumat on laajasti dokumentoitu ja paras, mutta Suomessa esitystä vaille jäänyt Oliver Stonen hieno dokumentti kuvaa tapahtumia tarkasti.

Krimin autonomisen alueen asukkaat eivät halunneet alistua natsistiseen väkivaltaan. Venäjällä on riittävästi kokemusta puolustautumisesta natseja vastaan ja sen toimet krimiläisten hyväksi olivat hengenpelastustoiminnan luonteisia. Krim on kuulunut historian aikana Venäjään. Sevastopolin tukikohdalla on sankarimaine sen puolustaessa Venäjän Krimiä toisen maailmansodan aikana natsihyökkäyksen aikana.

Vallankaappaus-presidentti julisti terrorismin vastaisen sodan itä-ukrainalaisille, jotka eivät halunneet alistua vallankaappaushallituksen väkivaltaan. Itä-ukrainalaiset nousivat vastarintaan, perustivat omat hallintorakenteet, josta kehkeytyi aseellinen konfliksi, joka jatkuu. 

Ranskan presidentti, Saksan liittokansleri ja ukrainalaiset solmivat Minskin sopimuksen, jonka avulla konfliktia pyrittiin de-eskaloimaan. Venäjä ei ole Minskin sopimuksen osapuoli. Sopimuksessa edellytettiin Itä-Ukrainaan laajaa autonomiaa ja asteittaista aseellisen toiminnan lopettamista.Kun kaikki ensimmäiset sopimuksen osat on saatu toteutettua, Ukrainan ja Venäjän välinen raja tulee hallituksen valvontaan.

Presidentiksi valittu oligarkki Petro Poroshenko ei ole ottanut askeltakaan Minskin sopimuksen toteuttamisen suuntaan. Yhdysvallat on valinnut vallankaappauksen jälkeisen pääministerin, hallituksen ja varapresidentti Biden kävi henkilökohtaisesti antamassa parlamentissa ohjeita. Yhdysvallat on myös aseistanut Ukrainan pahamaineista Azov-pataljoonaa.Venäjä vuorostaan on tukenut itä-ukrainalaisia.

Krimiläisten itsesuojeluvaisto ohjasi heidät anomaan liittymistä Venäjään. Nyt alue on osa Venäjää, eikä teillä, Suomen presidentillä ole mielestäni oikeutta kyseenalaistaa sitä.

Kiinnititte eduskunnan päättäjäisissä huomionne Suomen mahdollisuuteen antaa ja vastaanottaa sotilaallista apua. Olemme saaneet lukea lehdistä kuinka armeijan asuja uudistetaan yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa. Tilattavaksi tulee myös aavikolle sopivia asuja. Miksi haluatte suomalaisten sotivan Yhdysvaltojen päämääriä tukevia NATO:n sotia esimerkiksi aavikolla?

Kuvaatte kaikenlaista pahuutta, mitä vastaan meidän tulee varautua.Koska ette sanallakaan mainitse kaikkea sitä pahuutta, mitä Yhdysvallat NATO-liittolaisineen on saanut aikaan käyttäen natseja ja jihadisteja apuvoiminaan Jugoslaviasa, Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa , Libyassa, Somaliassa ja Jemenissä ja missä pahuudessa me suomalaiset olemme joutuneet olemaan mukana, tarkoittanette pahuudella NATO:n ja Yhdysvaltojen vihollista Venäjää.

Arvelen teidän pyrkivän siihen, että myötäilemällä Yhdysvaltojen ja NATO:n maailmankuvaa, saisitte Suomeen tärkeitä investointeja. Jos emme myötäile näitä väkivahvoja voimia, jäämme puille paljaille. Niinkö?

Euroopan komissio, joka myötäilee näitä NATO:n ja ylikansallisten taloudellisten voimien pyrkimyksiä, yritti tukea Suomen SOTE-uudistuksen markkinamallia. Olemme nähneet hoivayritysten ja taksiyritysten markkinamallin seuraukset ihmisten arkisten asioiden hoitamisen vaikeutumisena. Siitä huolimatta tämä ylikansallista pääomaa palveleva malli ristittiin "valinnan vapaudeksi" markkinointimielessä.

Pahinta kuitenkin on USA/EU/NATO-hybridikeskuksen vaikutus oikeustajuumme. NATO-propaganda, jota rakastettu presidentti Mauno Koivisto vihasi, on vallannut koko Suomen tiedonvälityksen ja sen seurauksena kansalaisten tajunnan. NATO-propaganda näkee Venäjän vihollisena.

Jotta Yhdysvallat saisi Suomesta alustan hyökkäykselleen Venäjää vastaan, Suomen tulisi asevalinnoillaan ja sotilaallisilla toimillaan palvella tätä tarkoitusta. Hävittäjähankintojen ensisijaisuutta korostamalla unohdetaan se, että Suomi olisi amerikkalaisten hävittäjien kautta täysin alistettu teknologian puolesta Yhdysvaltojen palvelijaksi. Asehankinnoilla palvelisimme Yhdysvaltojen aseteollisuutta, emme omaa etuamme ja turvallisuuttamme.

On valitettavaa, että ette näe sitä hyvää mitä naapurimme Venäjä tekee maailmassa. Meillä ei ole pelkoa, että Venäjä tukisi jihadisteja ja natseja. Venäjä puolustaa Syyrian ja Venezuelan itsenäisyyttä samaan aikaan kun me "läntisiä arvoja" noudattavat maat tuemme ja koulutamme niitä, jotka haluavat hajottaa, siksi, että nämä hajottajat palvelevat meidän hallintapyrkimyksiämme.

Olen kummastellut myös sitä, kuinka teidän oikeustajuanne ei häiritse se, että Mediapooliin kuuluu parlamentaarisesti valvottu ja verorahoilla rahoitettu Yle. Yle toteuttaa NATO-propagandaa hyvin tunnollisesti.

Kärjekkäin esimerkki Yle:n mediapooliin kuulumisen haitoista on se, että eduskuntapuolue Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen on suljettu Yle:n kaikkien ohjelmien ulkopuolelle. Katsotte ehkä että ette voi puuttua Yle:n toimintaan. Kuitenkin te turvallisuuskomiteassa istuvan kansliapäällikkönne kautta olette selvillä Mediapoolin toiminnasta ja siten ilmeisesti hyväksytte Yle:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikön Jouko Jokisen ratkaisun.

Valtiollinen sensuuri NATO:n kanssa yhteistyössä on totaalisempaa kuin toisen maailmansodan aikainen valtiollinen sensuuri. Silloin Hitlerin natsi-Saksan asevoimat tai Göebbels eivät osallistuneet käsittääkseni Suomen sensuuritoimintaan. Via-Sat vakoilu, propaganda ja mielialojen säätely verkoston jäsenluettelotkin hävitettiin sodan jälkeen.

NATO on Suomen median kautta osallistunut mielipiteiden ja asenteiden muokkaukseen niin kauan kuin mediapooli sisältötyöryhmineen on ollut toiminassa. Suomi ei ole enää demoratia koska sen tiedonvälitys on muodostanut yhdensuuntaistetun kartellin. "Tervetuloa demokraattisen tiedonvälityksen maahan" vuosi sitten on karkeata pilaa.

Mielestäni kansan on tärkeätä tietää oletteko tässä sydämestänne mukana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirje Tasavallan presidentille, valtiollinen sensuuri, NATO:nhybridikeskus, Krim, Venäjän talouspakotteet

Helsingin sanomien Kosovo-propaganda

Sunnuntai 24.3.2019 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Säälin kyyneleet silmissä luin jälleen Heikki Aittokosken, urhean NATO-soturin, tekstiä NATO:n Jugoslavian pommituksista ja siihen liittyvistä tapahtumista.

Samassa lehdessä 24.3.2019 Kari Raivio, Helsingin Yliopiston entinen rehtori ja kansleri, opiskeluaikojen ystäväni kirjoittaa tieteellisyyden puutteesta yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Tieteellisyys loistaa poissaolollaan Suomen median, erityisesti Helsingin Sanomien ja Ylen kansainvälistä politiikkaa koskevissa uutisissa. Kansainvälinen politiikka on ihme kyllä Suomen yliopistojen koulutusohjelmissa, mutta sen edustajia ei näy mediassa.

Presidentti Mauno Koivisto kuvasi suuttumustaan ja inhoaan NATO-propagandaa kohtaan Jugoslavian moukaroinnissa. Kertooko Aittokoski tästä? Ei kerro.

Aittokoski ei myöskään kerro sitä, että Jugoslavian hallitus noudatti kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa. Yhdysvallat, Saksa ja niiden NATO-liittolaiset sen sijaan rikkoivat paitsi omia perustuslakejaan (USA ja Saksa) myös NATO:n peruskirjaa ja kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Kosovon albaanit ja heidän aseellinen terroristijärjestönsä KLA eivät noudattaneet mitään lakeja. Koko 1990-luvun albaaniväestö kieltäytyi osallistumasta demokraattisiin vaaleihin. He kieltäytyivät työskentelemästä valtion yrityksissä mikä johti työttömyyteen. He kieltäytyivät osallistumasta koulunkäyntiin ja käyttämästä liittovaltion terveyspalveluja. Sen sijaan he rakensivat oman rinnakkaisen melko alkeellisen koulu- ja terveydenhuoltojärjestelmän.

Jugoslavian hallitus kannusti albaaneja osallistumaan. Suuri osa albaaniväestöstä tuli hyvin toimeen muiden väestöryhmien kanssa, mutta joutui terroristien väkivallan kohteeksi ja elinkaupan uhreiksi, jos heidän tiedettiin työskentelevän valtion viroissa (poliiseina, opettajina jne) tai jopa istuvan kahvilassa serbien kanssa.

Vuoden 1998 aikana Yhdysvallat, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia kouluttivat ja aseistivat KLA-terroristeja muodostaen heistä NATO:n jalkaväen univormuja myöten. Tavoitteena Kosovon miehittäminen ja sotilastukikohdan rakentaminen alueelle.

Suomen ulkoministeriö tuki välillisesti NATO:n päämääriä yhteistoiminnassa Saksan ulkoministeriön kanssa.

USA pyrki saamaan haltuunsa Krimin, Kosovon tavoin, omaksi sotilastukikohdakseen. Syyskuussa 2013 – muutamaa kuukautta ennen suunniteltua Ukrainan vallankaappausta, joukko USA:n ulkoministeriön edustajia (molemmat Clintonit mukaanluettuna seurassaan joukko vaikutusvaltaisia EU-poliitikkoja, Monti, Bild, ukrainalaiset Poroshenko, Janukovic ja monet muut ukrainalaiset oligarkit) piti Krimin Jaltalla The Economist-lehden mukaan euforisen kokouksen aiheesta mitä vallan anastuksen jälkeen tehtäisiin. Ukrainan luonnonvaroja jo jaettiin ja liuskekaasu-kiintiöt oli jaettu. Soros lupasi miljardin GMO-viljelyyn.

Ukrainan vallankaappauksen erittely  – fasistien marssit, juutalaisten ja venäjänkielisten vaino – eivät ole tulleet Suomen mediassa esille.

Kosovon kansainvälisten lakien vastainen "itsenäistyminen" ja sen johtajien väkivalta ja osallisuus Albanian mafiaan ovat tutkimatta. Rikokset serbejä vastaan jatkuvat.

Sen sijaan Krimin asukkaiden halu liittyä Venäjään on ollut ilmeinen vuodesta 1990 lähtien. Liittyminen vuoden 2014 jälkeen on tapahtunut usealla kansanäänestyksellä, ja aivan vime aikoina saksalainen tutkimuslaitos teki tutkimuksen, jossa 87% krimiläisistä ilmoitti halunsa äänestää liittymisestä, jos tuo mittaus tehtäisiin nyt.

Suomen median yhdistyttyä kustannustalojen ja NATO:n hybridikeskuksen kanssa valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittamaksi mediapooliksi NATO:n propagandan mukainen tiedonvälitys on muodostunut kartelliksi, jonka ulkopuolella mielipiteet ja tieteelliset näkemykset mitätöidään tai vaietaan.

Olen tutkinut Jugoslavian hajottamissotia tieteellisesti. Tieteellistä tietoa on runsaasti. Julkaisin kirjan aiheesta otsikolla "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä".

Kirjan käsittelee Suomen historian vaiettuja asioita sekä Yhdysvaltojen ja NATO:n Balkanin valloitusta NATO:n rauhan aikana tekemiä murhia unohtamatta.

Mediapooli vaikeni kirjan. Suomen kirjamessut, edustaen kustannustaloja ilmoitti kustantajalleni Innolle, että kirjaa ei saa esitellä kirjamessujen lavoilla. Nyt kirjoitan jatko-osaa, johon sisällytän Kosovon haltuunoton ja laittoman itsenäisyysjulistuksen sekä mafia-pomojen elinkaupan. Kustantajani ei uskalla ottaa sitä julkaistavakseen.

Historioitsijoina esiintyvät poliitikot myötäilevät valtamediaa ja sen NATO-propagandaa. Eduskuntaan haluava valtapoliitikko ei halua joutua mediapoolin hampaisiin tai arvostettujen kustannustalojen boikottilistalle.

USA:n ja NATO-propagandan valta on maailmanlaajuinen. Totuutta arvostavat toimijat kokevat kansainvälisen politiikan olevan samanlaisen valtiollisen sensuurin alla myös Britanniassa. Totuus Syyriasta, Ukrainasta, Jemenistä tai Venezuelasta on häivytetty näkyvistä.

Mediapooli on porvarillisen ylikansallisen pääoman etuja palvelevan kokoomuksen ja samoja pyrkimyksiä tukevan Sipilän ja Bernerin keskustan luomus tiivistettynä militaristisen sinisen puolustusministeri Niinistön panoksella. Ei ihme, että ylikansallisen pääoman etuja palveleva Bilderberg- säätiö on kutsunut Bernerin kokoukseensa.

Ylikansallisen pääoman edut tarvitsevat sotillaallisen selkärangan. NATO muodostaa sen tällä hetkellä. Suomessa porvarillisen hallituksen henkinen ja sotilaallinen NATO-liittolaisuus pyrki valmistelemaan EU-komissiosta paimennettua SOTE-ratkaisua. Ylikansallinen pääoma haluaa Suomeen markkina-SOTEn. Ylikansallinen pääoma haluaa "TAKSI"-uudistuksen. Ylikansallinen pääoma haluaa sijoittaa asuntolainojen korkoihin, jotta Yhdysvalloista aloitettu asuinkiinteistöjenhaltuunotto voisi jatkua Euroopassa.

Tulevissa vaaleissa on kysymyksessä Suomen puolueettomuus.

Kokoomuksen tavoite NATOon liittymisestä on estettävä.

Euroopan unionin liittovaltiokehitys on samoin estettävä.

Yleisradio on irroitettava NATO-ehtoisesta mediapoolista. Verorahoilla maksetun tiedotusvälineen on oltava itsenäinen ja luotettava. Nyt se on porvarillisen NATO-propagandan väline.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Aittokoski, Helsingin Sanomat, kansainvälinen politiikka, NATO-propaganda, Kosovo ja Krim

Fasismin uusi tuleminen Suomessa

Torstai 17.3.2016 klo 10.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Fasismi tulee jälleen hyväksytyksi Euroopassa. Euroviisu-järjestäjät katsovat, että Ukrainan viisuesitys siitä kuinka Stalin karkoitti tataarit Krimiltä ei ole poliittinen ja siksi hyväksyttävä ottamaan osaa laulukilpailuun.

Suomen valtamedia ei ole sanallakaan kritisoinut Ukrainan fasististen pataljoonien toimintaa.Se ei myöskään ole käsitellyt Yhdysvaltojen kongressin myöntämää taloudellista tukea Ukrainan neo-fasistiselle Azovin- pataljoonalle. Media suhtautuu myötämielellä Krimin tataarien todistuksiin omasta huonosta kohtelustaan. Joka vuosi toteutettavat natsien Waffen-SS-balttipataljoonien muistomarssit eivät nosta kritiikkiä.

Miksi Stalin sitten karkoitti Krimin tataarit toisen maailmansodan rauhan tultua?

Tataarit liittoutuivat Hitlerin joukkojen kanssa. He tarjosivat Hitlerille 20 000 sotilasta, jotka tulivat kuuluisiksi partisaanien tuhoajina. He polttivat neuvostosotilaiden tukikohtia ja tappoivat julmasti siviilejä.

Saksalaiset ihailivat moista julmuutta ja siirsivät tataareja Koillis-Ranskaan tehtäviin hyökkäyksiin. Tataarit herättivät kauhua ranskalaisissa siviileissä. Vuonna 1943 he silminnäkijöiden mukaan raiskasivat Dortan in Ainin kylässä joukon naisia, polttivat kylän ja villisti nauraen ajelivat lasten polkupyörillä liekkien loimutessa.

Etsimättä tulee mieleen Odessan ammattiyhdistysten talon poltto 2014. Tuolloin taloon paenneet poltettiin elävältä, ukrainalaisten neo-fasistien tanssiessa talon ympärillä ilakoiden"torakoiden" kuolemaa.

Tataarien kunnostauduttua Stalingradin taistelussa puolustaessaan saksalaisia, SS-n johtaja Heinrich Himmler päätti rekrytoida tataarit Waffen-SS-joukkoihin. Rotuopillinen sopivuus aiheutti jonkin verran miettimistä. Himmler kuitenkin päätyi siihen, että neuvostoliittolaisista oikeastaan vain slaavit ja juutalaiset ovat ali-ihmisiä. Muslimit hän näki maskuliinisina, uhrautuvina (kuolemaan asti) ja sokeasti tottelevina ja valmiina uhrautumaan.

Sodan jälkeen Stalin karkoitti natsi-Saksan kanssa yhteistyötä tehneet. Muut kuin Krimin tataarit saivat palata asuinsijoilleen Stalinin kuoltua 1950-luvulla. Ainoastaan Krimin tataarit, jotka olivat olleet kaikkein julmimpia, pääsivät palaamaan Krimille vasta 1980-luvulla.

Onko mahdollista, että seuraavissa Euroviisuissa kuulemme balladin Hitlerin kovasta kohtalosta. 

Kylmät väreet hiipivät selkäpiissäni katsoessani Hillary Clintonin voitonpuhetta Yle-uutisissa eilen 16.3.2016. Hän huusi miten seuraava USA:n presidentti astuu Valkoisen talon soikeaan virkahuoneeseen, ja ottaa hallintaansa paitsi Yhdysvallat myös KOKO PLANEETAN. Mielessäni on edelliset kauhun hetket Clintonin kyynisyyden ja tunneköyhyyden edessä. Hän seurasi Libyan johtaja Gaddafin tappamista, joka tapahtui NATO:n pommitusten tuella ja lopulta paikallisten seivästäessä hänet peräsuolesta viemäriojassa. Clinton huudahti "Me tulimme, näimme, hän kuoli hah hah haa!" Samoin hän seurasi presidentti Obaman seurassa Osama bin Ladenin tappamista livenä. Presidentin, joka viikottain päättää laittomista lennokkimurhista, joissa on kuollut useita viattomia hääseurueita musikantteineen.(300 henkilöä)

Objektiivisesti arvioituna Hillary Clintonia voi pitää sotarikollisena.Yhdysvallat katsoo itselleen, erityisesti pankeille, virkamiehille ja sotajoukoille kuuluvan rankaisemattomuuden periaatten. Siten emme voi odottaa, että heitä nykyoloissa tuomittaisiin tai että demokratia ja kansainväliset lait olisivat voimassa.

Suomen valtamedia levittää sotapropagandaa, joka peittää totuuden ja auttaa fasimin nousussa hivuttamalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krimin tataarit, Suomen media ja fasismi, Euroviisut, Waffen SS-marssit, Ukrainan fasismi

Sarkozy ja Niinistö

Sunnuntai 8.2.2015 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö on "kovien finanssipoliittisten pakotteiden kannalla, jos kapinallisten aluevaltaukset jatkuvat" kertoo Helsingin Sanomat."Näyttää siltä, ettei Putinilla ole selvää strategiaa, mutta päätavoitteena on pitää tilanne epävakaana". Mihin presidentti perustaa käsityksensä presidentti Putinista. Niinistö suhtautuu presidentti Putiniin objektina, ei subjektina.

Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy suhtautuu täysin toisin. Hän toteaa olevan ymärrettävää, että Krimin asukkaat halusivat jälleen yhdistymistä Venäjän kanssa, Ukrainassa tapahtuneen laittoman vallankaappauksen jälkeen. Hän tarkastelee rehellisesti kokonaisuutta, tapahtumien logiikkaa.

Georgian presidentti Sakashvilin aloitettua Georgian sodan, silloisen EU puheenjohtajamaan Suomen Alexander Stubb oli osa USA:n propagoimaa "Venäjä hyökkäsi"-jargonia, vaikka tosiasiassa Georgia aloitti sodan ampumalla tykeillä venäläisiä rauhanturvaajia.Stubb toimi arvovaltaisessa roolissaan omien ennakkoluulojensa pohjalta. Tätä propagandaa edistämään oli palkattu belgialainen mainostoimisto. Nicolas Sarkozy pelasti tilanteen Moskovassa käymillään neuvotteluilla ja kypsällä valtiomiesasenteella.

Presidentti Niinistö ei kiinnitä huomiota tapahtumien logiikkaan. Hän ei ainakaan tuo esille kantaansa presidentti Poroshenkon sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Presidentti Poroshenko on vastuussa siitä, että hän kohdistaa itä-ukrainalaisiin kollektiivisia rangaistuksia. Valtio on lopettanut kaikilta itä-ukrainalaisilta pankkiyhteydet. Eläkkeiden maksu on lopetettu. Siviilejä on pommitettu rypälepommeilla.

Liittokansleri Angela Merkel edustaa Yhdysvaltojen nimeämää tärkeintä Euroopan liittolaistaan, Saksaa. Saksan asenne on ymmärrettävissä siten, että Yhdysvalloissa on tällä hetkellä vallassa samat voimat, jotka aseistivat Hitleriä 1930-luvulla. Yhdysvaltojen asevoimiin perustuva maailmanvalta, kybersotineen, salaisine kidutusvankiloineen, salaisine tuomioistuineen, salaisine laittomine sotineen ja lennokkimurhineen on realiteetti. Saksan nykyjohto on realistinen. Saksa on ollut mukana Ukrainan väkivaltaisessa sitomisesssa "länteen" Yhdysvaltojen rinnalla. Merkel ei puhu itä-ukrainalaisten ihmisoikeuksista. Merkel ei tunne empatiaa venäläisten turvallisuustarpeita kohtaan. Saksalaiset sanovat juhlapuheissaan Auschwizin olevan jokaisen saksalaisen tunnolla, mutta eivät 25 miljoonan venäläisen tai miljoonan serbialaisen joiden uhrausten ansiosta maailma on ollut näihin päiviin saakka vapaa fasismista.

Saksa oli 1990-luvulla Jugoslavian hajottamisen pääarkkitehti yhdessä USA:n kanssa. Siten median ykkösvalhe siitä, että Venäjä olisi nyt ensimmäisenä toisen maailman sodan jälkeen siirtämässä kansainvälisiä rajoja ei pidä paikkaansa. Balkanilla rajoja siirrettiin mielivaltaisesti, vahvemman oikeudella Saksan ja USA:n toimesta.1993 -94 välillä Euroopan yhteisön ja YK:n pyrkiessä saamaan Kroatiassa ja Bosniassa aikaan rauhanomaisia ratkaisuja Saksa jatkoi asetoimituksia Kroatian nationalisteille ja Bosniaan kalifaattia rakentaville muslimeille.

Kansainvälisessä politiikassa on kaksi kerrosta. Julkisessa kerroksessa on vallalla näytelmä, jota kansalaiset saavat median avulla seurata. Syvällä realistisessa kerroksessa ovat taloudellisesti hyvinvoivat toisen maailmansodan aikaisten fasististen rikostensa peittelyn mestarit, jotka jakavat toinen toisilleen aseita. Heille inhimillisyys ja empatia on vierasta. Sen sijaan keskinäiset lojaliteetit ovat vahvoja. Latvia esti omien toisen maailmansodan aikaisten keskitysleirien näyttelyn avajaiset UNESCO:n päämajassa koska se katsoi sen voivan vahingoittaa mainettaan EU:n puheenjohtajamaana. Latvia onkin muiden Baltian maiden ja USA:n kanssa innolla tukemassa asetoimituksia Ukrainan nationalisteille.

USA:n harrastama fasistien ja jihadistien tukeminen omien valtapyrkimysten niin vaatiessa ei ole jäänyt seurauksitta. Kaksoistornien tuhoajissa oli Bosniassa taistelleita jihadisteja. Yhdysvalloissa ollaan nyt huolissaan Yhdysvaltojen bosnialaisista, jotka ovat rahoittaneet ja tukeneet Syyriassa taistelevia Al-Qaidan ja Al-Nusran jäseniä.

Presidentti Putinin julkisista puheista päätellen hän kannattaa yhteistyötä ja demokraattisia oikeuksia kaikille niin itä- kuin länsi-ukrainalaisille. Presidentti Poroshenkolla olisi valta neuvotella ja sopia tästä ilman aseita.

Balkanin jäljet pelottavat koska siellä Kroatian nationalistit säätivät perustuslain, joilla serbit muutettiin kakkosluokan kansalaisiksi, maa julistettiin kroaattien maaksi. Ukraina yritti samaa. Parlamentti halusi julistaa itä-ukrainalaiset toisen luokan kanslaisiksi. Oikeudenmukaisuus edellyttäisi pakotteita Ukrainalle, ei Venäjälle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poroshenkon sotarikokset, Sarkozy, Niinistö, Merkel, Obama, Krim ja Ukraina

Putin ja Krim, Obama, Ukraina ja Kosovo

Perjantai 18.4.2014 klo 10.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin presidentti Putinin televisioidun kansalaiskeskustelun. Hänen mielestään venäläisen luonteen keskiössä ei ole yksilön rikastuminen vaan syvempi tunteellisuus, jonka yhteydessä hän viittasi toisen maailmansodan ajan  koettelemuksiin ja yhteisvastuuseen.

Verrattaessa Krimin haltuunottoa ja krimiläisten tulevaisuutta Kosovon haltuunottoon ja kosovolaisten tulevaisuuteen tarkastelijalle paljastuu kaksi todellisuutta, joiden syntymisen lainalaisuuksien ymmärtäminen on myös Ukrainan tilanteen ymmärtämisen avain.

Entisen Jugoslavian hajottamisprosessi oli Yhdysvaltojen, Reaganin aloitteesta suorittama harkittu teko. Sen sytytyslankana oli v. 1984 National Security Decision Directive " Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka". Samoin NSDD 64 "on Eastern Europe" 1982. Se sisälsi pyrkimyksen edistää "hiljaista vallankumousta" kommunistipuolueiden lakkauttamiseksi ja hallitusten kumoamiseksi sekä Itä-Euroopan saattamiseksi osaksi markkinataloutta.

Vuonna 1980 Jugoslavia oli liittoutumaton maa, sosialistinen markkinatalous, jonka kansantuote kasvu oli 6,1%. Kansalaisilla oli ilmainen koulutus ja terveydenhuolto,edullinen asumisen taso ja 1kk palkallinen vuosiloma.

Reagan ja hänen seuraajansa suorittivat yhdessä valtapiiriinsä kuuluvien Maailman pankin ja IMF:n kanssa Jugoslavian talouden uudelleen järjestelyn lainoittajien kanssa yhteispelissä siten, että kymmenessä vuodessa Jugoslavian talouden rakenteet oli muutettu, inflaatio, työttömyys ja kurjuus nousivat raketinomaisella vauhdilla, luoden edellytykset etnisille kiistoille ja lopulta sodalle. Sodassa USA oli edelleen johtajana niin propagandassa, YK:ssa, NATO:ssa kuin markkinoiden säätelyssä.

Yhdysvallat johti myös 1999 NATO:n Jugoslavian pommituksia, joiden tarkoituksena oli miehittää koko Jugoslavia. Lopuksi miehitetyksi jäi Serbiaan kuuluva maakunta, Kosovo. YK:n pysyvä läsnäolo ja sotarikollisen valinta( ICTY:n syyttäjä Carla Ponten mukaan) Kosovon presidentiksi loi mahdollisuuden ottaa haltuun Kosovossa sijaitseva Jugoslavian rikkain kaivos sekä vallata maapala Yhdysvaltojen sotilastukikohtaa varten. Miehityksen vuosina kaikki merkittävät yritykset, pankit, muu infrastruktuuri on otettu ylikansallisten yritysten haltuun. Kansalaisille niin Bosniassa kuin Kosovossa on jäänyt ulkopuolisen, köyhän, työttömän valtaa vailla olevan seurailijan rooli, jonka tulevaisuudesta miehittäjät vähät välittävät.

USA on noudattanut Jugoslavian kaltaista politiikkaa myös Ukrainassa. Se on yli kymmenen vuoden aikana apul. ulkoministeri Victoria Nulandin mukaan sijoittanut 5 miljardia agitaatioon Ukrainassa. Kansalaisilla on runsaasti huolia korruptiosta köyhyyteen, joten muutoksenhalua on. Onko ratkaisu huoliin Yhdysvaltojen johtamien ylikansallisten yritysten, IMF:n ja Maailmanpankin lisääntyvä vaikutus. Ylikansallisten yritysten tavoite on voittojen tuottaminen yrityksille, ei ukrainalaisten onnellinen tulevaisuus.

NATO-vaikutteisen EU:n, USA:n ja Kiovan MAIDAN:in asemiesten tukemana Ukrainan laillinen presidentti karkoitettiin ja maahan synnytettiin osan parlamenttia tukema (suuri osa kansanedustajista oli uhkailun karkoitettu parlamentista)väliaikainen hallitus. Asemiesten uhattua siirtyvänsä Itä-Ukrainaan toteuttamaan samaa väkivaltaista vallan haltuunottoa kuin Kiovassa, Krimin alueen väestö Venäjän armeijan yksiköiden tukemana ja autonomisen parlamenttinsa päätöksellä sulki rajat ja määräsi vaalit järjestettäväksi Krimin asemasta. Äänestyksessä voitti Krimin Venäjään liittymistä tukeva kanta jaVenäjä liitti anomuksen perusteella alueen itseensä.

Presidentti Putinin haastattelussa kävi ilmi, että Venäjä on valmis tukemaan Krimin talouden kohentamista. Pääministeri Medvedev on ilmoittanut Krimistä muodostettavan erityistalousalueen. Tataarit saavat erityisaseman. Presidentti Putin ilmoitti, että Krimin asukkaiden eläkkeet nostetaan samalle tasolle kuin Venäjällä muilla eläkeläisillä on. On selvää, että ratkaisu on taloudellisesti mittava maassa, jossa on paljon muitakin taludellisen kohennuksen arvoisia kohteita, kuten 4t presidentin haastattelussa kävi ilmi. 

Krimin ja Kosovon kohtalo on täysin päinvastainen. Pommitusten lopputuloksena synnytetty ylikansallisten yritysten ryöstämä köyhdytetty, etnisten ristiriitojen vallassa oleva tosiasiallisesti epäitsenäinen Kosovo on näköalaton. Sen sijaan Venäjän kansan yhteisvastuun tunteen kannattelema Krim, jonka asukkaiden enemmistö tuntee palanneensa kotiin ja jotka tuntevat maansa päämiehen pitävän huolta heistä ja heidän tulevaisuudestaan.

Tässä on Ukrainan dilemma. Voiko Yhdysvaltojen ja NATO-EU.n tukema ylikansallisten yritysten, IMF:n ja Euroopan keskuspankin ehdoilla tapahtuva kehitys olla maalle onneksi.

NATO-Euroopassa ja Suomessa vallitseva arvoilmasto tuntuu uskomattomalta ja epäinhimilliseltä. Kokoomuksen kansanedustajat Kimmo Sasi ja Ilkka Kanerva sanovat NATO:n edustavan Suomen arvoja. NATO- EU on kansainvälisen oikeuden mukaan sotarikollinen. Nûrnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan sodan aloittaminen on suurin rikos ihmiskunnassa. NATO suoritti laittomat Jugoslavian pommitukset, USA hyökkäsi Irakiin ja Afganistaniin, muut NATO-maat perässään. Ei NATO-EU ole rauhan ja inhimillisyyden EU. Voisimme vaihteeksi hakea inhimillisyyden mallia NATO-EU:n ulkopuolelta.

Pyrittäessä ratkaisemaan globaaleja konflikteja on syytä muistaa, että USA ajaa automaattisesti ylikansallisen pääoman etuja. Esimerkiksi Yhdysvaltojen kauppaneuvottelija totesi, että jos Euroopan maat laativat internet verkkoja, jotka kiertävät USA:n vakoilun,merkitsee se kauppasopimuksen rikkomista. Ukrainaa koskevissa neuvotteluissa vuorostaan Venäjä mitä ilmeisimmin ajattelee paitsi omaa turvallisuuttaan, myös ihmisten hyvinvointia. USA ylikansallisten markkinavoimien takuumiehenä on valmis pommein ja lennäkein ajamaan omaa taloudellista etuaan sekä kuviteltua turvallisuuspoliittista etuaan.

Voivatko neuvottelut enää tapahtua samassa todellisuudessa. Onko neuvottelijoiden välille enää tavoitettavissa yhteista kieltä, yhteisessä todellisuudessa? On paradoksaalista, että sotarikolliset karkottavat Venäjän ETYJ:n toiminnasta ja kieltäytyvät keskusteluista maan johdon kanssa. EU USA:n talutusnuorassa on kuin sokea taluttajansa armoilla.

.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan todellisuus, Kimmo Sasi, Ilkka Kanerva, Putin, Krim, Kosovo, USA, Venäjä, NATO-EU, arvovalinnat, ihmisten vai pääoman etu, miehityksen toteutus

Lännen median ja poliitikkojen joukkopsykoosi

Keskiviikko 9.4.2014 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhtenäinen "lännen" anglo-amerikkalainen media- ja poliittinen propaganda on huipussaan. Todellisuuden vääristymä näyttää psykiatrin silmissä psykoosilta. Paavo Väyrynen totesi hiljattain Pressiklubi-ohjelmassa anglo-amerikkalaisen propagandan vallan, johon läsnä olleet toimittajakeskustelijat reagoivat todeten median informaation olevan tasapuolista. Toimittajien todellisuus heijastaa vallitsevaa propagandailmapiiriä, jota he pitävät totena.

Media kutsuu Putinia diktaattoriksi, valtapoliitikoksi, Hitleriksi jne. EU- poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että Ukraina - EU sopimus oli myös sotilaspoliittinen. EU-poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että demokraattinen Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministereiden allekirjoittama Ukrainan kehittämissopimus heitettiin asemiesten toiminnan seurauksena roskiin ja valtaan hyväksyttiin täysin epädemokraattinen hallitus, joka hyväksyi laillista hallitusta edustavien parlamentaarikkojen vainon niin, että puolet kansanedustajista joutuu pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Sihteeristön, joka vastaa armeijasta, poliisista ja turvallisuusjoukoista, puheenjohtajana on nyt äärioikeistolainen henkilö, joka edustaa Maidanin väkivaltaa. Äärioikeistolaiset piirittivät korkeimman oikeuden rakennusta, koska he halusivat laillisen hallituksen kannattajat ulos kaikista viroista.Tämä sihteeristö tekee jälkikäteistutkimusta tarkka-ampujien uhreista.

Julian Assange totesi viime viikolla Austinissa pidetyssä kokouksessa, videoyhteyden avulla, kuinka Venäjän suorittama Krimin haltuunotto kansanäänestyksen jälkeen on herättänyt puheita laittomasta annexoinnista, liittämisestä itseensä. Kukaan ei hänen mukaansa puhu Yhdysvaltojen NSA:n avulla suorittamasta kaikkien maailman asukkaiden laittomasta haltuunotosta, joka altistaa jokaisen maapallon kansalaisen Yhdysvaltojen valtaan. Paikkatiedot, missä olet, mitä puhut, kenen kanssa puhut, mitä katsot netistä jne. Sen lisäksi tulee sotilaallinen valta - suurin osa maapalloa on Yhdysvaltojen suoran sotilaallisen vallan alaisena. Sen lisäksi, eikä vähämerkityksisempänä on taloudellinen valta. Yhdysvallat voi todeta missä tahansa YK:n äänestyksessä itsestään taloudellisesti riippuvaisille maille, että äänestät niinkuin me haluamme tai menetät taloudellisen tuen, sotilastukikohdan tms haluamasi. Käytännössä taloudellinen valta merkitsee paitsi suoraa Yhdysvaltojen hallituksen valtaa, mutta myös Wall Streetin eli ylikansallisten sijoittajien valtaa.

Lontoon City ja Saksan taloudelliset vallankäyttäjät ovat samanlaisia ja samansuuntaisia vallankäyttäjiä, joiden valta ei ole demokraattista valtaa vaan tässä vaiheessa ensisijaisesti taloudellista mielivaltaa.

Yhdysvallat voi yhdistämällä paikannusta ja lennäkkejä tappaa kenet tahansa haluamansa henkilön, missä tahansa. Lennäkkimurhat ovat lisääntyneet presidentti Obaman presidenttikausilla merkittävästi. Se saattaa Obaman muiden Yhdysvaltojen presidenttien joukkoon, jotka ovat kansainvälisten lakien perusteella sotarikollisia.

Yhdysvaltojen murhaaman, Yhdysvaltojen kansalaisen, Anwar Al- Awlakin perheenjäsenet nostivat syytteen Yhdysvaltojen hallitusta vastaan murhasta, jossa lennäkillä tapettiin paitsi Anwar, myös kahta viikkoa  myöhemmin hänen 16v poikansa, joka grillasi ulkona kavereidensa kanssa Jemenissä. Asiaa käsittelevä tuomari hylkäsi syytteen ja totesi, että murha ei ole perustuslain vastainen. Perustuslaki takaa henkilökohtaisen turvallisuden ja koskemattomuuden. Tuomari totesi, että lennäkkiä ei ole tarkoitettu pidättämään eikä saattamaan tutkittavaksi vaan lennäkki on tappamista varten. Siten teko ei ollut laiton.

Yhdysvaltalaisia virkamiehiä, kenraaleita tai presidenttejä ei myöskään voi haastaa kansainvälisiin tuomioistuimiin. Kongressi on säätänyt, presidentti Bushin hyväksymän lain, niin kutsutun "Haagin lain", jossa jokainen mahdollisesti Haagissa pidätettynä oleva haetaan sieltä sotavoimin pois.

Lännen mediat palvelevat Yhdysvaltojen ja ylikansallisten sijoittajien valtaa sekä tietoisten intressien, mutta myös tiedostamattoman sopeutumisen seurauksena. Kaikki kansalaiset eivät ole yhtä sopeutuneita. Saksan anglo-amerikkalaista propagandaa levittävät suurimmat sanomalehdet ja radio- ja TV-asemat ovat saaneet säkkikaupalla lukijapalautetta, jossa saksalaiset sanovat tiedonvälityksen muistuttavan toisen maailmansodan aikaista natsipropagandaa.

Neuvostoliitto - Venäjä tuki itsenäisyysliikkeita ja demokratiaa. Samoin se tuki apartheidin lopettamista. Yhdysvallat sen sijaan edesauttoi Nelson Mandelan pidättämisessä ja apartheidin ylläpitämisessä. Olihan rotusorto silloin ja vielä nyt yhdysvaltalaista arkipäivää. Tuolloin läntinen media oli yhtä sokea. Kuitenkin ajattelevia kansalaisia oli enemmän. Suomessa ammattiyhdistysliike tuki rotusorron kumoamista aloittamalla AKT etunenässä taloussaarron, joka viimein lopetti rotusorron. Maailma oli sittenkin demokraattisempi. Palestiinalaiset ovat istuneet keskitysleirissään vuosikymmeet, ilman että "demokraattinen" EU olisi tehnyt mitään ratkaisevaa heidän hyväkseen.

Münchenin puheessaan presidentti Putin ensi kertaa nosti päätään todeten asiat niinkuin ne todellisuudessa ovat. Alistuminen tuohon Yhdysvaltojen johtamaan mielettömyyteen on ohi. Harvoin olen lukenut niin tasapainoista ja kypsää  analyysiä Yhdysvalloista, joka julkaistiin New York Timesissa Putinin lukijakirjeenä.

Yhdysvaltojen demokratiana propagoima ylikansallisen pääoman valta ei enää mene läpi Venäjällä. Yhdysvaltojen propagandalähetysten ja Yhdysvaltojen Moskovan lähetystön suorittama Venäjän "opposition" tukeminen ei enää jatku entiselllään. Oppositiona on esiintynyt samat Navalnyt ja Pussy Riotit vuodesta toiseen. Läntinen media, erityisesti suomalainen, unohtaa, että Navalnyn haastatteleminen Venäjän asioissa on sama kuin haastattelisi Itsenäisyyspuolueen tai Eläkeläisten puolueen edustajaa Suomen asioissa ainoana asiantuntijana.

Putin ja hänen laillaan ajattelevat ovat oikeutettuja pitämään huolta maansa suvereniteetista ja omasta prosessien tajustaan. Jos EU ja USA eivät ole rehellisiä, ei Venäjänkään tarvitse olla. Tilanne on valitettava, mutta loputtomiin ei kannata kääntää toistakin poskea hakattavaksi. USA ja sitä myötäilevä EU käyttävät puhdasta valtapolitiikkaa "demokratia"- naamarin takana. Olisi hyvä jos rehellisyys alkaisi vaikka Suomen poliitikoista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: median ja poliitikkojen joukkopsykoosi, Paavo Väyrynen, Ukraina, anglo-amerikkalainen propaganda, USA:n sotarikolliset, Putinin Münchenin puhe, valtapoliittinen todellisuus, todellisuuden hämärtyminen, Assange, Krimin haltuunotto,

Onnittelut Iltalehdelle

Keskiviikko 19.3.2014 klo 14.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Iltalehti ansaitsee positiivisen palautteen USA:n kommandojoukkoja Krimillä koskevasta sotahistorian dosentti Markku Salomaan artikkelista.

Suomalainen ja muu läntinen tiedonvälitys on Ukrainan konfliktin yhteydessä täysin vaiennut Yhdysvaltojen viiden miljardin arvoisten salaisten operaatioiden osuudesta hallituksen väkivaltaisessa vaihdoksessa ja väkivallan yltymisessä. Historia osoittaa, että aikaisempina vuosikymmeninä Yhdysvallat saattoi käyttää salaista arsenaaliaan rauhassa tiedotusvälineiden ulottumattomissa. Kamputseaa pommitettiin 1965 - 1973 joka päivä, 8 minuutin välein, ilman, että tiedotusvälineet kertoivat siitä. Jugoslaviaa hajoitettaessa Yhdysvallat saattoi rauhassa yhteistyössä omien suurlähettiläidensä kanssa toteuttaa sotatoimia, joiden lopputulemana oli kaksi omaa sotilastukikohtaa Balkanilla, serbien demonisointi ja karkoitus omilta asuinsijoiltaan. Yhdysvaltojen suurlähetystöt niin Moskovassa, Tbilisissä, Sarajevossa, tai Kiovassa ovat keskeisessä asemassa organisoimaan USA:n salaisia operaatioita hallitustenvaihdosten ja sotilastukikohtien aikaansaamiseksi.

Suomen hallitus on nyt uljaasti osallistumassa Yhdysvaltojen johdolla Haagin kokoukseen, jossa USA ja EU yhdessä suunnittelevat rankaisutoimia Venäjää vastaan. Siis Yhdysvaltojen johdolla, jota maata maapallon asukkaiden valtava enemmistö pitää suurimpana vaarana maailmanrauhalle!

Missä olivat pakotteet Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hyökätessä Irakiin ja tappaessa miljoona ihmistä? Missä olivat pakotteet kun Yhdysvallat laittomasti hyökkäsi pommittamaan Jugoslaviaa tai Afganistania? Missä oli Suomen median kritiikki? Ei missään. Suomen media meni hyökkäysvaunuissa sotaretkelle mukaan.Presidentti Ahtisaari tuki Jugoslavian pommituksia ja uhkaili maan presidenttiä. Nyt Suomi on Afganistanin sotilasoperaatiossa mukana. Rikolliseen toimintaan mukaan meneminen tekee itsestäkin kanssarikollisen.

 Kosovo piti saada julistettua itsenäiseksi, jotta USA:n sotilatukikohta Bondsteel saisi laillisen maaperän itselleen. Silloin "länsimaat" YK:n turvallisuusneuvoston suulla tiedustelivat kansainväliseltä tuomioistuimelta oliko itsenäistyminen laillinen. Kiertäen varsinaisen kysymyksen asettelun, tuomioistuin vastasi, että itsenäistymiselle yleensä ei ole laillista estettä, vastaamatta lainkaan siihen eriteltyyn kysymykseen, joka sille oli esitetty.

Tämän ICJ:n päätöksen pohjalta Krimin itsenäistyminen on täysin laillinen ja Putin on oikeassa.Vastauksen ympäripyöreys oli ilmiselvästi poliittinen. Muuttuuko laillinen laittomaksi aina kun Venäjä toimii kysymyksessä olevassa asiassa kuten länsimaat.

On mielenkiintoista kuinka Suomen media on laskeutunut alkeellisenkin sivistyneisyyden ja totuuteen pyrkimisen alapuolelle. Helsingin Sanomien NATO-into on johtanut paitsi käsittämättömään journalistiseen tasoon, myös siihen, että lehti itse, varmemmaksi vakuudeksi järjestää seminaarin, jonka osanottajilta saa haluamansa vastauksen.Se haluaa takoa niin kauan kun rauta on kuumaa.

HeSa on valinnut Venäjän kirjeenvaihtajakseen Pekka Hakalan, jolle riittää yhden nuorukaisen haastattelu, johon toimittaja projisoi omat ennakkoasenteensa ja tarjoilee ne lukijoille ikäänkuin Ukrainan todellisuutena.Toimittaja Suvi Turtiaiselle riittää myös vanhuspariskunnan hätääntynyt silminnäkijälausunto tarkka-ampujista, mutta ilman analyysiä siitä, miksi tarkka-ampujat ampuivat Yhdysvaltojen yhteistyökumppanin haltuunottaman Filharmonia-rakennuksen katolta,jonne pääsi vain hänen luvallaan. Tämä kommando-yhteistyökumppani ei antanut ottaa näitä tarkka-ampujia kiinni vaikka mielenosoittajat sitä vaativat?

Suomen medialla ei ole ollut varaa julkaista presidentti Putinin puhetta kokonaisuudessaan. Sen sijaan lehdet ottavat mielivaltaisia osasia siitä ja antavat perään oman tulkintansa, "mitä se on" tyyliin.Vain puheen kuuleminen kokonaisuudessaan tai edes lukeminen, antaa aidon vaikutelman.

Mieleeni tulee HeSa:n musiikkitoimittaja Vesa Siren, joka kirjoitti Valeri Gergievin johtamasta konsertista Tsinvalista, Georgian sodan jälkeen. Hän kertoi kuinka mahtipontisesti Gergiev johti ja kuinka konsertti oli voitonjuhlaa!! Osoittautui, että hän oli lukenut konsertista jostakin britti-lehdestä eikä ollut itse nähnyt tai kuullut sitä. Satuin näkemään ja kuulemaan konsertin, joka oli täynnä surua, kynttilöitä pimeässä illassa. Gergiev, osseetti itsekin, oli kalpea, surun murtama, samoin yleisö. Musiikki oli surumusiikkia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Markku Salomaa, Suvi Turtiainen, HeSa, Pekka Hakala, Vesa Siren, Krimin itsenäistymisen laillisuus, Iltalehden Ukraina- uutisointi, Yhdysvaltojen erikoisjoukot, tarkka-ampujat, Yhdysvaltojen suurlähetystöt

Krimin niemimaa ja Kosovo, kansainvälisen oikeuden politisoituminen

Torstai 13.3.2014 klo 9.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansainvälinen oikeus on politisoitunut jo kauan sitten vahvemman oikeudeksi, ei Venäjän vaan USA:n ja NATO:n toimesta.

Sen jälkeen kun NATO ja Venäjä 1997 allekirjoittivat keskinäisen sopimuksensa NATO hyökkäsi 1999 USA:n johdolla pommittamaan laittomasti Jugoslaviaa. Jugoslavia oli kieltäytynyt allekirjoittamasta Rambuilletin sopimuksen B-liitettä, joka olisi sallinut NATO:n ottaa haltuunsa koko Jugoslavian infrastruktuurin.

Sitä ennen NATO oli pommittanut Bosnian serbialueita, saadakseen levitettyä USA-NATO-tukikohdat myös Bosniaan.

USA:n tähtäyksenä oli saada sotilaallinen jalansija Balkanille. Infrastruktuurin saaminen omien ja liittolaisten investoijien hallintaan oli vain mainio sivutuote. Pääasialliset hyötyjät olivat NATO-USA ja NATO-Saksa.

Saatuaan miehitettyä Bosnian ja Kosovon, seuraavaksi askeleeksi tuli jo Kosovoon, Jugoslavian maaperälle perustetun USA:n valtavan Bondsteel- sotilatukikohdan maa-alueen anastaminen.

Kosovo oli vuosikaudet ollut riippuvainen vauraampien Jugoslavian osavaltioiden taloudellisista tuista. Miehitetyksi jouduttuaan se siirrettiin "kansainvälisen yhteisön" toimesta YK:n hallintaan, jossa se on vieläkin. EU hoitaa kustannuksista välittämättä oikeusjärjestelmää. Voidakseen "laillistaa" tukikohdan maa-alueen ryöstön, "kansainvälisen yhteisön" oli tuettava Kosovon parlamentin itsenäisyysjulistusta. Itsenäisyysjulistuksen teki merkittäväksi se, että ulkopuolisen oli vaikea saada selville julistiko Kosovo itsensä itsenäiseksi YK:sta vai Serbiasta. YK ainakin jatkoi siellä toimintaansa.

Yhdysvallat ja NATO -maat ovat näytelleet tätä itsenäisyysjulistuksen laillisuusnäytelmää kohta 10 vuotta. Kansainvälisen oikeuden professorien suurin osa on julkaisemassaan kirjassa pitänyt julistusta kansainvälisen lain vastaisena. USA ja NATO-maat hallitsevat kansainvälisiä tuomioistuimia siten, että sieltä voi tilata haluamansa päätöksen.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että sen virkamiehiä tai kenraaleita ei voida haastaa kansainvälisiin tuomioistuimiin. Siten nuo tuomioistuimet tuomitsevat vain niiden maiden kansalaisia, jotka asettuvat poikkiteloin todellisten vallanhaltijoiden USA:n ja NATO:n kanssa.

Venäjä ja erityisesti presidentti Putin eivät ole sokeita. Samalla tavalla kuin Jugoslaviassa, myös Ukrainassa USA ja NATO-EU liittoutuivat kansallissosialistien ja heidän liittolaisensa Isänmaa-puolueen kanssa saadakseen aikaan vallanvaihdoksen. Sen jälkeen näytellään, että tuo itse synnytetty hallitus on demokraattinen Ukrainan hallitus.

Jos ei halua olla mukana tässä näytelmässä, on petturi. Petturi on ilonpilaaja. Petturia rangaistaan. Näin presidentti Putin on joutunut lähes ainoana puolustamaan parlamentaarista demokratiaa. USA ja EU haluavat neuvottelujen lähtökohdaksi vallankaappauksen jälkeisen tilan. Presidentti Putin vuorostaan haluaa neuvottelun lähtökohdaksi vallankaappausta edeltäneen tilan, joka oli demokraattinen ja laillinen.

On mielenkiintoista kuinka Saksan liittokansleri Merkel luovii fasismin ja demokratian välillä. Ryhtyykö hän todella kannattamaan niitä hyötyjä, joita hän arvioi vallankaappauksella yhteistyössä fasistien kanssa saavuttavansa vai palaako hän demokratian ja aidon eurooppalaisen yhteistyön polulle, jossa Venäjä on tasa-arvoinen toimija.

Suomen parlamentin Ukraina -näytelmä vaatisi oman juttunsa. Zyskowicz:illa menee puurot ja vellit sekaisin. Fasismia tukee NATO-EU eikä Putin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Zyskowicz, Merkel, Saksa, Venäjä, Krim, Kosovo, USA-johtoinen kansainvälinen oikeus, NATO-EU