Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Valtiojohdon NATO-hanke on laiton

Lauantai 30.4.2022 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristön kehittämiseen.

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin.

 

                                                                     ***

 

Näitä perustuslakimme periaatteita on rikottu räikeästi valtiojohtomme pyrkiessä edistämään nopeutetulla aikataululla Suomen hakeutumista NATO-jäseneksi.

NATO-jäsenyys muuttaisi ratkaisevalla tavalla suhdettamme lähinaapuriimme Venäjään.

Venäjän ulkoministeriö esitti selvin sanoin vuoden 2021 joulukuussa ja 2022 tammikuussa näkemyksensä kansojen välisestä jakamattomasta turvallisuudesta. Venäjän ja objektiivisesti kansainvälisiä suhteita arvioivien tahojen näkemys on, että Yhdysvaltojen tavoitteita ajavan ja Venäjään vihamielisesti suhtautuvan sotilasliitto NATO: n asemoituminen Venäjän rajalle, tulisi lisäämään Venäjään kohdistuvaa turvallisuusuhkaa.

Sen sijaan, että Suomen hallitus ja presidentti olisivat käsitelleet Venäjän keskustelualoitetta asiallisesti, sitä ei käsitelty lainkaan. Sen sijaan tasavallan presidentti ja hallitus alkoivat kiihdyttää hanketta Suomen liittämiseksi NATO: n jäseneksi tietäen sen lisäävän turvallisuusuhkia Venäjällä.

 Miksi?

 

                                                                     ***

Presidentti Niinistön toimissa on ollut vuosikymmenten ajan nähtävissä yhdenmukaisuutta hänen lähtöpuolueensa kokoomuksen NATO-kannan kanssa. Salatummin toki, mutta ilmiselvästi. 1990-luvun Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajuus, tehtävänään ”kommunismin kitkeminen Euroopasta” Hitlerin armeijan koulutuksen saaneen Helmut Kohlin ehdotuksesta, lienee ideologisesti selvin merkki.

Kommunistit olivat keskeisessä roolissa natsismin kukistamisessa Euroopasta.

Nykyisen hallituksen ministereistä Pekka Haavisto oli jäsenenä Lipposen I hallituksessa, jonka varapääministerinä Sauli Niinistö toimi. Haavisto ja Niinistö lienevät myötäilleet Lipposen hallituksen päätöstä salata suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän tapahtumista Kosovossa, mikä salaaminen teki mahdolliseksi Yhdysvaltojen NATO-pommitukset Jugoslaviassa.

 

                                                                      ***

Suomen hallitusten kunnia Yhdysvaltojen ja sotilasliitto NATO: n palvelemisessa ulottuu siis kauas 1990-luvulle. Suomen kansan tietämättömyys Jugoslavian laittomien, sotarikoksiksi luokiteltavien pommitusten mahdollistamisessa ulottuu yli 20 vuoden ajalle.

Jugoslavian pommituksia seurasi Yhdysvaltojen laiton hyökkäys Afganistaniin vuonna 2001. Suomi liittyi sotaan YK:n tarjottua lopulta toiminnalle sumuverhon. Sodan ja afganistanilaisten kärsimysten kestettyä 20 vuotta Yhdysvallat liittolaisineen oli pakotettu pakenemaan maasta. Nyt Yhdysvallat on konfiskoinut Afganistanin kansallisvarallisuutta jäädyttämällä pankkitilit jättäen 90 % Afganistanin kansasta nälkäkuoleman partaalle.

Ei hätää. Uuden sodan aloittaminen paikkaa edellisen häpeän.

Ukrainan Yhdysvaltojen rahoittamaa ja natsijoukkioiden kanssa toteuttamaa vallankaappausta v.2014 seurasi Yhdysvaltojen Kiovaan pystyttämän hallituksen aloittama sisällissota Itä-Ukrainaa vastaan, jonka asukkaat eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentin syöksemistä vallasta, venäjää puhuvan väestön kidutusta ja kaikkien oppositiopuolueiden lakkautusta.

Ukrainan natsit ihailevat Hitlerin kanssa liittoutunutta Stepan Banderaa. He olivat keskeisessä osassa Itä-Ukrainan asukkaiden kärsimyksessä 2014 -2022. Natsien jäljiltä on löytynyt joukkohautoja, joissa uhreilta on ISIS-tyyliin katkaistu pää. Länsi-Ukrainassa urheiluhallien nimet on muutettu kunnioittamaan Banderaa. Viimeisten 30 vuoden ajan Ukrainan kulttuuria on muutettu natsi-ideologiaan sopivaksi.

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Kiovassa ja antanut kaiken henkisen tukensa presidentti Poroshenkolle, jonka aikana venäjän kielen virallinen asema lakkautettiin ja jonka nähtiin autenttisessa videossa karjuvan, että itä- ukrainalaiset kuolkoon kellareihinsa, ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta tai muita normaalielämän edellytyksiä.

 

                                                                        ***

 Kahdeksan vuoden sisällissodan jälkeen v. 2014 autonomiseksi julistautuneiden Donbassin alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää tunnustamaan ne sekä antamaan sotilaallista apua natsi -armeijan häätämiseksi. Venäjä tunnistaa toisen maailmansodan kokemustensa jälkeen Donbassin asukkaiden hädän, kellareissa nukutut yöt ja yleisen turvattomuuden.

 

                                                                        ***

Yhdysvallat on toiminut Ukrainan tosiasiallisena hallitsijana. Se on yhdessä NATO-maiden kanssa aseistanut ja harjoittanut Ukrainan armeijaa, 102 000 natsia mukaan luettuina. Se on käyttänyt Ukrainaa astinlautanaan halutessaan vahingoittaa Venäjää. Presidentti Obama oli vallankaappauksen takana, Joe Biden varapresidenttinä ja Victoria Nuland apulaisulkoministerinä. Heidän julkituotuna tavoitteenaan oli tehdä Venäjästä hylkiövaltio. Miksi? Luonnonvaroistaan rikas Venäjä oli jäänyt 1990-luvulla valtaamatta. Yhdysvaltojen ja NATO:n päämääränä on aina ryöstö, oli sitten kysymys öljystä rikkaista Libyasta, Irakista, Syyriasta puhumattakaan Venäjästä.

 

                                                                         ***

Yhdysvaltojen, EU-maiden ja NATO:n kieltäydyttyä turvallisuusneuvotteluista, Venäjä ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä aseellisesti tukemaan Donbassin asukkaiden turvallisuutta. 

 

                                                                        ***

Suomen valtiojohto ei voi olla tietämätön siitä, että Yhdysvallat on toisesta maailmansodasta lähtien suojellut ja käyttänyt hyväkseen natsi- diasporaa ja tukenut aikoinaan fasistista Espanjaa laajentaakseen sotilaallista valtaansa Euroopassa, tärkeimpänä saavutuksena Jugoslavian jäännösvaltioiden liittäminen NATO: on ja Kosovon haltuunotto.

Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti Bratislavassa vuonna 2000 pitämässään kokouksessa, että seuraavana tavoitteena on kansainvälisten lakien noudattamisesta luopuminen sekä NATO: n laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä Venäjän laivaston pääsyn estäminen Itämerelle.

 

                                                                      ***

Suomen tasavallan presidentin ja hallituksen tavoitteena näyttää olevan toteuttaa Yhdysvaltojen NATO-hankkeen pohjoinen osio, eli estää Venäjän pääsy Itämerelle, samalla kun 1300 kilometrin pituisesta maarajasta Suomen ja Venäjän välillä tehdään rauhanrajan sijaan sotilaallisen varustautumisen ja vastakkainasettelun raja.

 

                                                                      ***

Tästä turvallisuuspoliittisesta valtavasta muutoksesta ei ole Suomen kansan kanssa puhuttu halaistua sanaa.

Nykyistä eduskuntaa valittaessa, Suomen sanottiin olevan liittoutumaton ja edistävän yhteistyötä kansojen välillä ETYK: in hengessä. Tasavallan presidentti puhui jopa tulevasta ETYK-juhlakokouksesta.

 

                                                                     ***

Salamannopeaa asennemuutosta perustellaan Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan, ikään kuin tuo konflikti koskisi Suomea.

Ukrainan konflikti palvelee Yhdysvaltojen tavoitteita ja siinä käytetään Ukrainaa välikappaleena Venäjän heikentämiseksi ja NATO: n toiminnan laajentamiseksi Venäjän rajanaapuriin.

Suomessa ei ole merkittäviä natsi -armeijoita kuten Ukrainassa. Suomessa ei ole merkittävää Hitlerin kanssa liittoutumisen juhlintaa, kuten Ukrainassa. Sen sijaan Suomen rooli EU:n jäsenenä vaikeuttaa asemaamme itsenäisinä ajattelijoina ja päätöksentekijöinä.

Yhdysvallat miehittää edelleen Saksaa. EU palvelee Yhdysvaltojen intressejä omien etujensa sijaan. Venäjälle asetetut talouspakotteet tuhoavat Euroopan talouden, mutta myös synnyttävät nälänhädän kehittyvissä maissa.

Venäjä-pakotteet eivät palvele Suomea. Suomalaiset ovat tottuneet ystävällisiin, jopa sydämellisiin väleihin venäläisten kanssa. Yhdysvaltojen ja EU:n taholta pakotettu vihamielisyys ei istu suomalaisten mieliin. Suomalaiset haluavat käydä Pietarissa: konserteissa, urheilukilpailuissa tai vain kulkemassa kauniiden kanaalien varsia. Moskovan todettiin syksyllä 2021 olevan tutkitusti paras kaupunki maailmassa asua.

Suomen valtiojohdon NATO- hanke on laiton, koska sitä ei ole käsitelty suomalaisten kanssa maan perustuslain edellyttämissä puitteissa. Ukrainan sisällissota on vaiettu Suomen mediassa. Venäjän puututtua siihen tiedonvälitys on pudonnut likaviemäritasolle. Euroopan komissio on pystyttänyt sensuurin. Venäjän RT-uutiskanava ja Sputnik on sensuroitu niin Euroopan unionin kuin Yhdysvaltojen alueilla. RT on ollut Saksassa kolmanneksi suosituin kanava.

Perustuslain takaama tiedotuksen vapaus on purettu ilman että on otettu käyttöön poikkeuslakeja tai valmiuslakia.

Oikeuskansleri ei ole puuttunut valtiojohdon toimiin, vaikka kansalaisten oikeutta tietoon ja ilmaisunvapauteen on karkeasti loukattu.

Presidentti Sauli Niinistö valitsi oikeuskansleriksi henkilön, joka oli palvellut sosiaali- ja terveysministeriössä ansiokkaasti kokoomuspuolueen tavoittelemaa sosiaali- ja terveysuudistuslakia. Presidentti ohitti nimityksessä ansioituneen, hallituksen ehdottaman valtiosääntöasiantuntijan, joka olisi ollut nykytilanteessa arvokas apu perustuslain toteutumista valvottaessa.

 Tässä yhteydessä lienee syytä kerrata NATO:n isäntämaasopimukseen liittyminen. Presidentti Niinistö katsoi sopivaksi allekirjoituttaa sopimus v. 2014 eduskunnan kesäloman aikana ilman eduskuntakäsittelyä puhumattakaan kansalaiskäsittelystä.

 NATO:n hybridikeskuksen kutsuminen maahamme ja sen sekä Ulkopoliittisen instituutin vallan kasvattaminen tiedonvälityksessä ovat olleet presidentin työkaluja. Sadan toimittajan ja virkamiehen lähettäminen Harvardiin saamaan CIA/NATO-sopivaa tiedottamiskoulutusta takasi paitsi presidentin uudelleen valinnan, myös median äärimmäisen kapeutumisen ja muuttumisen yhä brutaalimmaksi suhteessa Venäjään. Valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli on taannut median ja kirjankustantamisen tiedotusmonopoolin valtioneuvoston haltuun.

 

                                                                           ***

 Tämän jälkeen jäänkin kysymään: mihin kansaa enää tarvitaan? Perustuslain ohittamisen voi perustella syyttämällä Euroopan unionin sääntöjä. Lipposen hallitusten ministerien kylvämät Venäjä-vihan siemenet ovat alkaneet rehottaa. EU:n määräämällä sensuurilla Mediapoolin sensuurin lisäksi pyrittäneen muokkaamaan jäljellä olevat ajattelevat ja tuntevat suomalaiset zombeiksi, jotka liukuvat joukon mukana NATO:on. Vielä voimissaan olevat muuttanevat maahan, jossa ihmisyys, ystävällisyys ja puolueettomuus vielä vallitsevat. 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen perustuslaki, oikeuskansleri, kansanvalta, USA:n sota Ukrainassa, Venäjän turvallisuushuolet, Ukrainan natsismi, laiton NATO-hanke, Suomen hallitus, presidentti Niinistö, ulkoministeri Haavisto, NATO:n palvelijat,

Miksi Venäjä sotii - entä Yhdysvallat EU-liittolaisineen

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan NATO-maat ovat entisiä siirtomaavaltoja.

Toinen maailmansota lopetti Britannian maailmanvallan. Ranska ei alistunut vaan jatkoi sotiaan Asiassa ja Algeriassa. Se ei myöskään halunnut lopettaa vallankäyttöään Lähi-Idässä; entisissä siirtomaissaan. Saksan ja Belgian siirtomaahistoriat ovat sanoin kuvaamattoman kammottavia. Hollanti ei halunnut alistua siirtomaansa Indonesian itsenäistymiseen vaan hyökkäsi toisen maailmansodan loputtua verisesti uudelleen. Tuon hyökkäyksen uhriluvut puuttuvat edelleen Hollannin historiankirjoista.

Vaikka natsi-Saksan maailmanvalloitus estyi, natsismi ei kadonnut minnekään. Yhdysvallat auttoi keskeiset natsit siirtymään Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan, jopa Etelä-Afrikkaan.

Yhdysvallat jatkoi natsien hyödyntämisen rinnalla fasistisen Espanjan tukemista aina Francon sotilasdiktatuuri päättymiseen asti 1975.

Yhdysvallat oli keskeinen Etelä-Afrikan apartheidin tukija sen viimeisille metreille saakka.

Yhdysvaltojen apartheidin historia on oma hirveä lukunsa.

Yhdysvaltojen ja entisten siirtomaavaltojen sodat perustuvat aina  alkuperäisväestön alistamiseen, nöyryyttämiseen ja maan ryöstöön. Osalla sodista on ideologinen perusta, "kommunismin kitkeminen", mutta sen peitossa keskeiset tavoitteet ovat yleensä öljyn tai muiden luonnonvarojen ryöstö sekä sotilastukikohtien rakentaminen pakolla tai taloudellisten uhkailujen avulla.

Yhdysvallat EU-liittolaisineen päätti viimeisimmän ryöstösotansa Afganistanissa 7 kuukautta sitten. Tuon sodan aikana Yhdysvallat EU-liittolaisineen kävi useita muita sotia; Libyan pommitukset, Egyptin ja Tunisian värivallankumoukset, Syyrian sodan jihadistien avulla. Yhdysvallat jatkaa maassa öljyn varastamista liittolaistensa avulla ryyditettynä hirviömäisillä talouspakotteilla.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ryöstöissä kohdemaan hyvinvoinnilla ei ole merkitystä. Libya oli Afrikan vaurain valtio, sekulaarinen Syyria huolehti jopa 1,5 miljoonan Irakin ja 0,5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hyvinvoinnista. Näillä seikoilla ei ollut merkitystä. Päin vastoin.

Yhdysvallat NATO-liittolaisineen rakennutti jihadisteille sementtibunkkereita käytävineen Syyriaan. Kun Syyrian laillinen armeija sai valloitettua Aleppon kaupungin takaisin, bunkkereista löytyi useita NATO-armeijan upseereita.

(Samoin Azovin natsijoukkojen paetessa huhtikuun 2022 alussa helikopterilla Mariupolin kaupungin saarrosta, mukana lensi useita yhdysvaltalaisupseereita)

Ranskan armeija oli hiipinyt pois Syyriasta jo ensimmäisen sotavuoden jälkeen. Ranska hyödynsi Turkin harrastamaa Syyrian öljyn varastamista ensimmäisten sotavuosien aikana jalostamalla tuon öljyn.

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tiedonvälitys on yhdenmukaistettu markkinointitoimistojen kuten Ruder-Finn ja Hill&Knowlton  sekä toimittajien CIA-koulutuksen avulla  tavoitteena yksinapaisen, Yhdysvaltojen johtaman maailmanjärjestyksen kuvaaminen oikeudenmukaisena ja ainoana demokraattisena järjestelmänä.

Tässä koordinoinnissa ovat mukana työikäiset poliitikot, virkamiehet ja upseerit, joiden itsesuojeluvaisto estää heitä puhumasta totuutta maailmanpolitiikasta. Heillä on omat asemat ja perheen toimeentulo puolustettavinaan. Vain eläkkeelle päässeet upseerit ja virkamiehet rohkenevat avata suunsa.

Yksinapainen maailma ei suvaitse kilpailijoita puhumattakaan toisenlaista valtajärjestelmää.

Venäjä on pikkuhiljaa noussut rakentamaan uutta moninapaista maailmanjärjestystä, jossa jokainen valtio on tasa-arvoinen ja toimii kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan viitoittamalla tavalla.

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan johdolla tapahtunut Jugoslavian tuhoaminen oli eräänlainen hälytyssignaali Venäjälle - "kuinka pitkälle yksinapaisen maailman tavoittelu on menossa".

Yhdysvallat ja sen sotilaallisesti miehittämä Saksa käyttivät hajotuksessa IMF:ää, omia talouspakotteitaan ja YK:ta alistaakseen toisen maailmansodan holokaustin uhrit, serbit, Jugoslavian NATO-miehitykseen ja Kosovon maakunnan kaappaukseen.  Yhdysvallat rakensi alueelle jättimäisen sotilastukikohdan, Bondsteelin. Kosovo on edelleen NATO-miehityksen alainen 23 vuotta NATO-pommitusten jälkeen.

Sodassa USA ja Saksa käyttivät liittolaisinaan Kroatian natsi-diasporaa sekä kalifaattia Bosniaan rakentavia muslimeja, joiden rahoittajana, aseistajana ja valmentajana toimi Osama bin Laden. Bosnian presidentti Izetbegovic  toivotti bin Ladenin jihadistiarmeijan tervetulleeksi  Bosniaan arabiankielisellä rukouksella.

Venäjä on reagoinut asellisesti Georgiassa, Georgian aloitettua Etelä-Ossetian venäläisten rauhanturvaajien  pommitukset elokuussa 2008. Presidentti Saakashvili oli Yhdysvaltojen kouluttama ja oletti virheellisesti Yhdysvaltojen tulevan sotaan mukaan.

Yhdysvallat on olettanut voivansa levittää yksinapaisen maailmanvaltansa Venäjän rajoille myös asein. Sen ulkoministeriö ilmoitti v. 2000 Bratislavan kokouksessaan Yhdysvaltojen luopuvan noudattamasta kansainvälisiä lakeja sekä laajentavansa NATO:n toiminta-alueen Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvallat on tätä tavoitetta edistääkseen tukenut useita värivallankumouksia Ukrainassa. Vuoden 2014 helmikuussa sen tukemat tarkka-ampujat tappoivat yhteistyössä Ukrainan natsi-joukkioiden kanssa mielenosoittajia Kiovan Maidanin aukiolla.

Ukrainalla on vahva natsi-historia. Suomi ja Baltian maat Puolan ohella tukevat tuota puolta maan toiminnassa.

Helmikuun 2014 vallankaappauksessa, jossa presidentti ajettiin henkensä uhalla maasta, Ukrainan eduskunta vuorattiin natsi-lipuilla ja kaduilla aloitettiin ennennäkemättömät "lustaraatiot", kidutukset ja roskaponttöihin heittämiset.

Puolueita lakkautettiin, venäjänkielenkäyttö, venäjänkielinen kouluopetus, venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet lakkautettiin. Venäjänkieliset krimiläiset vallankaappausta vastustavat mielenosoittajat yritettiin tappaa heidän matkustaessaan busseilla Kiovasta Krimille.

Pelon ilmapiirin vallitessa krimiläiset päättivät julistaa autonomisen tasavaltansa itsenäiseksi, jonka jälkeen he anoivat pääsyä osaksi Venäjää.

Myös Ukrainan presidentit pelkäävät natsijoukkioita. Niin Poroshenkon kuin Zelenskyn on pelättävä henkensä puolesta elleivät he noudata Azovin-natsipataljoonan vaatimuksia.

USA:n tukema uusi hallitus julisti eduskunnan väliaikaisen puheenjohtajan Turchinovin suulla  itä-ukrainalaisille, jotka eivät alistuneet yhdysvaltalaisjohtoisen vallankaappaushallituksen valtaan "terrorimin vastaisen sodan". Siis demokratiaa kannattava kansanosa julistettiin terroristeiksi.

Ukrainan sisällissota on jatkunut jo 8 vuotta ilman että Suomi on tehnyt elettäkään uhrien auttamiseksi. Noin miljoona Donbassin asukasta on paennut Venäjälle, ilman että mikään länsimaa on ojentanut auttavaa kättään. Donbassiin jääneet asukkaat ovat viettäneet useammin yönsä kellareissa kuin kodeissaan.

On vastenmielistä lukea hyväntekeväisyysjärjestöjen mielisteleviä avunpyyntöjä nyt, kun Ukrainan natseja myötäilevä hallitus on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja kansalaiset ovat hallituksen kyvyttömyyden vuoksi joutuneet lähtemään maasta.

Venäläiset ovat hyökänneet Ukrainaan Ukrainan hallituksen harrastaman venäjänkielisen väestön vainon ja sorron vuoksi. Vainoa on kestänyt 8 vuotta. Osa väetöstä on myös Venäjän kansalaisia.

Venäjä on hyökännyt myös siksi, että kuluneiden 8 vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut itseään ja johtamaansa sotilasliitto-NATOa palvelevaa sotilaallista infrastruktuuria Venäjää vastaan kohdistuvaa hyökkäystä varten. Infrastruktuuri on käsittänyt myös biologisia laboratorioita, joiden olon myös apulaisulkoministeri Victoria Nuland on myöntänyt USA:n kongressille.

Venäjä on toistamiseen joutunut taisteluun natseja ja natsismia vastaan. Toisessa maailmansodassa Yhdysvallat ja "länsi" olivat välttämättömyyden pakosta Venäjä/Neuvostoliiton tukena, vaikka tosiasiallisesti olivat toivoneet, että Hitler olisi ensin hyökännyt Neuvostoliiton kimppuun.

Nyt natsismin todellinen tukija, Yhdysvallat on EU-liittolaisineen  Ukrainassa tukemassa natsien toimintaa taistelussa venäjänkielistä väestöä ja omaa turvallisuuttaan puolustavaa Venäjää vastaan. Toisen maailmansodan natsi-liittolaiset Suomi, Baltian maat sekä EU:n NATO-maat ovat mukana yhtenä rintamana.

Venäjällä on liittolaisinaan kaikki siirtomaaherrojen ja yksinapaisen maailman sotilaallisten toimien ja talouspakotteiden kohteina olleiden maiden kansat. Tämä YK-maiden enemmistö ei enää alistu Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden kiristykseen ja alistamiseen.

Kiina, Intia, Pakistan, Brasilia, Etelä-Afrikka, Indonesia, Kuuba, monet Etelä-Amerikan ja Afrikan maat eivät ole unohtaneet Yhdysvaltojen ja EU-siirtomaaherrojen suorittamia presidenttiensä murhia, sotilaallista alistamista, taloudellista kiristystä ja ihmisarvon loukkauksia.

Nämä maat muistavat Neuvostoliiton/Venäjän avun itsenäistymisliikkeille, Afganistanin hallitukslle 1970-80-luvuilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa.

Suomella on historiansa tärkein valinta. Liittoudummeko väkivaltaan ja talouspakotteisiin turvautuvan Yhdysvaltojen ja siirtomaaherrojen johtaman NATO-armeijan jäseneksi vai liitymmekö tulevaisuuden ja rauhan näköalan tarjoavaan moninapaiseen maailmanjärjestykseen.

Suomen yksinapaiseen Yhdysvaltojen valtaan tukeutuva Yle ja sanomalehdistö eivät anna valinnalle perusteita. Jokaisen on hankittava ne itse!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO, Venäjän sotimisen syyt, USA:n ja EU:n sotien syyt, siirtomaavallat, rasismi, ihmisoikeudet, natsismi Ukrainassa, sotien markkinointitoimistot

Venäjästä jättimäinen ghetto?

Sunnuntai 27.3.2022 klo 14.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Juutalaisten, serbien, romanien ja kommunistien tappaminen keskitysleirien kauhuissa on tuttua historiankirjoista. Samoin kirjojen roviot ja Saksan maailmanvallan kyseenalaistavan musiikin ja taiteen kieltäminen.

Baltian maissa, Puolassa ja Saksassa ja muuallakin, juutalaisille perustettiin ghettoja, asuma-alueita, joissa toimeentulo oli marginaalista ja ilmapiirissä oli jatkuva uhka tuhoamisleirille joutumisesta.

Baltian maista Eesti ilmoitti ensimmäisenä maana Euroopassa saaneensa kaikki maan juutalaiset tapetuiksi.

Neuvostoliitto/Venäjä kukisti Saksan natsit ja vapautti maailman natsien ja fasistien hirmuvallasta.

Natsismi on palannut Eurooppaan. Miksi? Siksi, että Yhdysvallat oli alun alkaenkin toivonut, että Hitler hyökkäisi ensimmäiseksi Neuvostoliittoon ja tuhoaisi sen. 

Koska näin ei käynyt, Yhdysvallat pelasti pahimpiakin keskitysleirien vartijoita puhumattakaan  johtavassa asemassa olevista natseista maaperälleen hyödyllisiksi yhteistyökumppaneiksi.

Jugoslavian hajottamissodassa Yhdysvallat ja Helmut Kohlin EU-Saksa tukeutuivat holokaustin kieltäviin kroaatti-natseihin ja Hitlerin kanssa aikoinan yhteistyötä tehneisiin Bosnian muslimeihin. Markkinointitoimisto Ruder-Finn hoiti lännen sotapropagandan tehokkaammin kuin Göbbels aikanaan.

Jugoslavia pommitettiin Yhdysvaltojen ja NATO:n toimesta raunioiksi ja saatiin NATO-miehityksen ja Yhdysvaltojen perustaman Bondsteel sotiastukikohdan avulla alistumaan Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n tahtoon ja alamaiseksi.

Yhdysvaltojen seuraava NATO:n laajentamisetappi oli Ukrainassa.

Venäjän alistaminen ja ryöstö oli George H.W.Bushilta ja Bill Clintonilta jäänyt kesken 1990-luvulla.

Värivallankumoukset Ukrainassa seurasivat toisiaan, mutta vasta vuonna 2014 koulutettujen tarkka-ampujien ja natsien avulla Yhdysvallat sai Ukrainan hallintaansa. Yhdysvallat valitsi vallankaappauksen jälkeisen hallituksen ja aloitti NATO-tyylisen sotilaallisen varustamisen ja NATO-harjoitukset Ukrainassa.

Samalla se jatkoi Ukrainan painostamista puolueiden lakkauttamisiin ja ihmisoikeuksien rajoituksiin. Opetus äidinkielellä lakkautettiin muilta kuin niiltä, joiden äidinkieli oli ukrainankieli. Kiovan hallitus jatkoi v. 2014 aloittamaansa sisällissotaa Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkielisiä, osin kansallisuudeltaan venäläisiä vastaan taukoamatta.

Yhdysvaltojen ja brittien kouluttamat Ukrainan asejoukot yhdistettiin Ukrainan natsi-pataljoonien kanssa. Natsien julkituomana tavoitteena on tappaa tai ajaa rajan yli kaikki venäjää tai kreikkaa puhuvat kansalaiset, romanit etunenässä.

Venäjä on pyrkinyt 8 vuoden ajan saamaan EU-maat tukemaan Ranskan, Saksan, Ukrainan ja Venäjän takaamaa Minkin sopimusta rauhasta. Mitään ei ole tapahtunut ja tappaminen on jatkunut.

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjän ulkoministeri Lavrov esitti EU:n jäsenmaille ja NATO:lle ehdotuksen kaikille tasa-arvoisten turvallisuuden takaavien sopuimusten solmimisesta, jossa palattaisiin aikaisempiin lupauksiin NATO:n sotilasliiton laajentamisen pysäyttämisestä.

Vakuuttaakseen olevansa tosissaan, Venäjä toi sotaharjoitukset maansa eteläosiin ja Valko-Venäjälle saadakseen NATO:n ja EU:n katsomaan asioita kaikkien, ei vain Yhdysvaltojen johtamien NATO-maiden näkökulmasta.

Sopimusehdotusten lennettyä roskakoriin, Venäjä näyttää päättäneen, että 8 vuotta itä-ukrainalaisten tappamista natsijoukkioiden toimesta saa riittää. Ellei Yhdysvaltojen, Britannian ja monien EU-maiden tukemien eriarvoisuuteen ja kansalaisoikeuksien polkemiseen, puolueiden lakkauttamiseen ja äidinkielen käytön kieltämiseen perustuva toiminta lopu, se on lopetettava voimatoimin.

YK:n äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina eivät paheksu natsismin ihannoimista, EU-maat eivät myöskään, mutta pidättäytyvät ilmaisemasta asiaa. Käytännössä EU-maat osoittavat  tukevansa natsien aseistamista ja tekevän kaikkensa natsismin lakkauttamisen puolesta taistelevaa Venäjää vastaan.

Venäjä on toisen maailmansodan aikana uhrannut 25 miljoonaa kansalaistaan taistelussa natsismia vastaan. Nyt Venäjälle on tullut uudestaan massiivinen haaste toistaa uhrauksensa.

USA ja EU-maat ovat asettaneet kulttuurisia ja taloudellisia pakotteita. Ne ovat saartaneet Venäjän maalta ja ilmasta. Tavara tai ihmiset eivät voi kulkea lentoteitse tai rautateitse Venäjältä länsi-Eurooppaan eikä sieltä Venäjälle. Venäläisten urheilijoiden osallistumisboikotti on täydellinen. Kulttuurielämän edustajat, laulajat ja kapellimestarit on asetettu boikottiin. Suosittu venäläinen englanninkielinen uutis- ja ajankohtaisohjelma RT on asetettu boikottiin.

Venäjän kansallisvarallisuus on jäädytetty eri läsimaiden pankkeihin kuten saksalaiset konfiskoivat juutalaisten omaisuuden, jonka Yhdysvallat sodan jälkeen ryösti itselleen. 

Kuinka laillisena Suomen oikeusoppineet pitävät tätä konfiskoitia?

Suomen media on ollut innoissaan. Venäjän demonisointi onnistuu täydellisesti, koska mitään vastavoimaa Mediapoolin ja CIA:n hallitsemalle medialle Suomessa ei ole.

Kun Azovin natsi-joukkiot räjäyttävät lähtiessään Mariupolin teatteritalon, Suomen media syyttää venäläisiä.

Kun natsi-joukkiot miinoittavat teiden varret ja siviiliväestön pakokäytävät, Suomen media ihailee heitä "Mariupolin puolustajina".

Onko meillä historiassa näin onnistunutta natsismin ihannointia tapahtunut aikaisemmin?

Heimosotien, 1930-luvun ja toisen maailmansodan aikana russofobia oli itsestäänselvyys. Mannerheim oli kuullut Hitlerin asekumppaneilta jo 1930-luvun puolivälissä keskitysleireistä. Hän suunnitteli ja perusti tällaisen Itä-Karjalan venäjänkieliselle väestölle jo 1941 kesällä.

Rasismia osoitti se, että venäjänkielisten karjalaisten talven muonavarat ja eläimet luovutettiin karjalankielisille naapureille ja suuri määrä, 60 kuorma-autolastillista omaisuutta kuljetettiin sotasaaliina Suomeen.

Natsimin pysyvää ihannointia osoittaa se, että Mannerheimin patsas seisoo edelleen keskellä Helsinkiä ja pääkaupungin pääväylä on nimetty hänen mukaansa.

Siksi suomalaisissa ei herätä mitään ihmetystä, että Ukrainan natsit pystyvät nimeämään katuja uudelleen Hitlerin natsi-Saksan kanssa taistelleen Stepan Banderan mukaan. Sama tapahtuu Baltian maissa juutalaisten vaimeasta vastarinnasta huolimatta.

Venäjän presidentti Putin on työskennellyt herkeämättä kaikkien maapallon maiden oikeudenmukaisen kohtelun puolesta. Moninapainen maailma ei olisi aseelliseen väkivaltaan ja väkivaltaisiin talouspakotteisiin toimintansa pohjaavan NATO:n ylipäällikön eli Yhdysvaltojen vallan alla.

Euroopan unioni on tällä hetkellä vajonnut entistä syvemmälle Yhdysvaltojen globaaliksi palvelijaksi pyrkiessään pakottamaan Venäjän luopumaan Yhdysvaltojen ja EU:n tukemien natsien vallan kaatamisesta. Näin EU tulee palvelleeksi Yhdysvaltojen aseteollisuutta, joka on kaikkien Yhdysvaltojen sotien moottori.

Odotan, että Saksan liittokanslerit, niin Merkel kuin Olaf Scholtz, huomaavat katua sitä, että heiltä ei ole löytynyt inhimillisyyden ja demokratian tajua pysäyttää Ukrainan vajoaminen täydelliseen diktatuuriin. Zeleznyn lakkauttamat 11 puoluetta saivat viime viikolla julkisuutta Suomessa ilmeisesti vahingossa ja vain Yle:n viittomakielisissä uutisissa.

Samaa katumusta odottaisin myös Ranskan presidentti Macronilta, EU:n johtomaan presidentiltä. Tyhjänpäiväiset neuvottelumatkat Moskovaan eivät ole johtaneet toimenpiteisiin Ukrainan sisällissodan lopettamiseksi.

EU:n edustajien naurussa suin asettamat massiiviset talouspakotteet Venäjälle ovat yritys toistaa juutalaisten ghettojen vaikutukset. Uskon, että EU-kansalaiset, eivät ehkä yhdysvaltalaisetkaan, ole niin tyhmiä etteivätkö he tajuaisi että inflaatio ja hintojen nousu ei johdu "Venäjän hyökkäyksestä" vaan EU:n ja USA:n johtamasta sisällissodasta, Venäjän pyrkimyksestä lopettaa tuo sota ja Yhdysvaltojen ja EU:n asettamista talouspakotteista. Venäjän hyökkäys ei ole kansalaisten pahoivoinnin syy, syy on haluttomuus tunnustaa tosiasioita ja pakotteiden massiivista vaikutusta koko maapallon asujaimistoon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taistelu natsismia vastaan, Venäjän muuttaminen ghetoksi, USA:n natseihin tukeutuva valta, Suomi natsien liittolaisena, talouspakotteet, media, Macron, Scholtz, Putin, moninapainen maailma

Onko Ukraina demokratia?

Perjantai 25.3.2022 klo 13.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilen oli Jugoslavian pommitusten alkamisen vuosipäivä. Lähes 3 kk ajan pommit putoilivat yksinomaan siviilikohteisiin -sairaaloihin, kouluihin, teollisuuslaitoksiin, TV-asemaan, siltoihin, voimalinjoihin, kemiantehtaisiin. Uraaniaseet levittivät radioaktiivisuutta maaperään.

Hyökkääjä oli Yhdysvallat ja EU-Saksa NATO-liittolaisineen. Presidentti Clinton sai tekosyyn pommitusten alkamiseen Suomen ja Saksan hallitusten tekaisemilla valheilla.

Yhdysvallat toi maahan natsi-Saksasta toisen maailmansodan jälkeen natsirikollisia; kroaatteja, saksalaisia ja albaaneja. He  toimivat Jugoslavian hajottamisessa sotatoimien  rahoittajina ja markkinointitoimistojen palkanmaksajina yhdessä Osama bin Ladenin kanssa.

Ydysvaltojen presidentti George H.W.Bush ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl toimivat tämän merkittävän Balkanin maan hajottamisen arkkitehteina.

Helmut Kohlin suosituksesta Sauli Niinistö oli valittu Euroopan demokraattisen unionin EDU:n puheenjotajaksi, jonka päätavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.Jugoslavian sosialistisen liittovaltion presidentit olivat kommunisteja.

Saksan sos.dem.puolueen johtaja Oscar Lafontaine erosi hankkeesta ennen pommituksia Hänen tilalleen liittokansleriksi tuli Gerhard Schröder. Vihreiden ulkoministeri, entinen BND:n johtaja Joschka Fisher vaati serbien saattamista polvilleen.

Sodan tavoitteena oli miehittää koko Serbia. Serbian vastarinta Saksan ja USA:n liittolaisia kroaatti-natseja ja albaaniterroristeja kohtaan oli niin lujaa, että sota piti päättää pelkästään Kosovon NATO-miehitykseen.

Joutuiko joku hyökkääjistä sotaoikeuteen sotarikoksista? Ei tietenkään. USA:n ja NATO:n oikeus tuhota ja tappaa ja ryöstää on etuoikeus, jota siltä ei ole toistaiseksi pystytty poistamaan.

                                                 ***

Yhdysvallat yritti suorittaa Jugoslavian kaappauksen kaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Yhteistyössä Suomen (Olli Rehn toimi EU:n laajentumiskomissaarina) ja EU-Saksan ja muutamien muiden kanssa Yhdysvallat suoritti ukrainalaisten natsien kanssa äärimmäisen väkivaltaisen vallankaappauksen helmikuussa 2014.Yli 100 mielenosoittajaa ammuttiin. Laillisilla vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon ja Yhdysvallat valitsi uuden hallituksen. Puolueita lakkautettiin ja maassa vallitsi anarkia, jonka aikana väärinajattelevia kansalaisia mukiloitiin, heitettiin roskalaatikoihin, joskus murhattiin. Odessassa kymmeniä vallankaappauksen vastustajia suljettiin ammattiyhdistysten taloon, talo sytytettiin tuleen minkä seurauksena kymmeniä paloi kuoliaaksi 2.5.2014.

Laittomaksi muuttunut eduskunta ja sen puhemies julisti "terrorisminvastaisen" sodan itä-ukrainalaisille, jotka kannattivat laillisuutta ja leillisesti valittua presidenttiä.

Siitä lähtien Ukrainassa on ollut hallituksen sisällissota autonomiseksi julistautuneita Donetskin ja Luhanskin tasavaltoja vastaan. 8 vuotta kestänyt sota ei ole nostanut minkäänlaista hälyä Suomessa vaikka yli miljoona asukasta on joutunut pakenemaan Venäjälle, 14000 Donbassin asukasta on kuollut, joista 400 lasta, puhumattakaan tuhotuneista kodeista ja välttämättömyydestä yöpyä vuosikausia kellareissa.

                                               ***

Koko tämän vallankaappausta seuranneen ajan Yhdysvallat on toiminut Ukrainan siirtomaaherrana. Se on organisoinut NATO:n sotaharjoituksia, perustanut NATO-sopivia sotilaallisia varustuksia bioaselaboratoriot mukaanluettuna. 

Presidentti Obama toimi Yhdysvaltojen presidenttinä vallankaappauksen aikana. Hänen varapresidenttinsä Joe Biden toimi eräänlaisena sijaishallitsijana vaaleilla valittujen presidenttien, Poroshenko ja Zelensky rinnalla.

Varapresidentti Bidenin pojan Hunter Bidenin yritys rahoitti bio-aselaboratorioita Ukrainassa. Lisäksi hän toimi energiayhtiö Burisman hallituksessa.Voidaan sanoa, että presidentti Bidenin perheellä on kädet kainaloita myöten Ukrainan sisällissodassa. Monilla muilla Yhdysvaltojen värivallankumous-toimijoilla oli intressejä Ukrainan hyödyntämiseksi. Liuskekaasutuotanto ja GMO-viljely muutamina esimerkkeinä.

Yhdysvallat, toki myös britit, kouluttivat ja aseistivat myös Azovin natsi-pataljoonaa. Tämä pataljoona sai koulutusta myös Itä-Ukrainan sodassa sen jälkeen kun natsi-joukot oli integroitu osaksi Ukrainan varsinaista armeijaa.

Taipumus suoraan vväkivaltaan ja sillä uhkaamiseen on tuonut Azoville pimeätä valtaa mikä muistuttaa natsi-valtaa toisen maailmansodan ja Jugoslavian hajottamissotien ajalta.

Azovin joukkojen vainon kohteena ovat venäjää puhuvat ukrainalaiset, juutalaiset ja romanit.

Azovin painostuksesta venäjänkielen käyttö Ukrainassa on tullut kielletyksi. Kouluopetusta ei enää saa venäjänkielellä. Venäjänkieliset TV-kanavat ja sanomalehdet on lakkautettu.

                                                             ***

Muutama päivä sitten presidentti Zelensky kielsi kaikki oppositiopuolueiksi kokemansa puolueet. Siten hän on antanut periksi painostukselle. Ukraina ei ole vallankaappauksen jälkeen, mutta etenkään nyt diktatuuriin siirryttyään minkäänlainen demokratia.

                                                            ***

Markkinointitoimistoilla on merkittävä rooli jokaisessa Yhdysvaltojen johtamassa sodassa.

Jugoslavian hajottamisessa Ruder-Finn-toimistolla oli ratkaiseva rooli. Sillä oli 400 vakituista toimittajayhdyshenkilöä, joille syötettiin oikeat tiedot. Paikan päälle tarvitsi mennä ainoastaan saamaan hieman paikallisväriä jutuille.

Ukrainan vallankaappauksen jälkeen Hill&Knowlton markkinointitoimisto sai tehtäväkseen presidentti Putinin demonisoinnin, sillä huomio piti kääntää Yhdysvalloista Venäjään. Venäjän pelastaessa krimiläiset natsien väkivallalta ja Donbassin täydelliseltä tuholta, asia piti kääntää päälaelleen. 

Suurten kansainvälisten lehtien kansiin päätyi torahampainen tai pirunsarvinen tai hakaristein varustettu Putin.

Myös Suomen presidentti ja Sipilän hallitus päättivät kantaa kortensa kekoon ja lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä Yhdysvaltoihin Harvardiin oppimaan sitä, miten musta muutetaan tyylikkäästi valkoiseksi. 

Jugoslavian hajotuksen aikaan CIA joutui vaivautumaan kirjoittamaan uutistenlukijoiden tekstit. Nyt Suomi hoiti toimittajien CIA-koulutuksen itse saaden televisioon ja lehdistöön Yhdysvaltojn käsityksen suoraan suomalaisten suusta.

Toki tarvittin vielä kordinointia kouluopetukseen, kirjankustannustoimintaan ja teatterimaailmaan. Venäjä-/Putinvastaisuus on taiteenlaji jota ei voi jättää yksittäisten toimijoiden varaan. 

Mediapooli, valtion turvallisuuskomitean alaisen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama yksikkö koordinoi kaikkea tiedonvälitystä, jotta mitään Venäjä-myönteistä ei lipsahtaisi edes konserttiohjelmistoon. Koulukirjojen tarkastelu lienee vielä kesken.

Luonnollisesti Donbassin sisällissodan lopettamiseksi aloitetun Venäjän sotilasoperaation alettua Ukrainassa Suomen valtion ja Mediapoolin tehtävä on helpottunut. Euroopan unioni on pystyttänyt täydellisen sensuurin. EU on hoitanut sen, että mistään ei pääse tihkumaan minkäänlaista viestiä suoraan Venäjältä. Mahdottoman suosittu, kansainvälisiä palkintoja voittanut venäläinen englanninkielinen RT-kanava on sensuroitu näkymästä EU-maissa.

Yhdysvaltojen valta kulminoituu EU:n alistumiseen NATO:n johtoon. Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto on myös EU:n johtaja. EU-Saksassa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys, jota ilmaisesti edelleen vahvistetaan. Siten Saksan toiminta Jugoslavian sodassa ja nyt täydellisessä saamattomuudessa rauhan saamiseksi aikaan Ukrainan sisällissodassa on ymmärrettävää. 

USA ei halua rauhaa. Se haluaa sotia Venäjää vastaan Ukrainan kansan nahkalla. NATO:n ja EU:n tehtävänä on turvata, että näin tapahtuu. Aseita ja lisää natsi-taistelijoita lähetetään Ukrainaan. Ei rauhanneuvottelijoita, sillä Azov haluaa venäjänkielisten ukrainalaisten katoavan maasta romanit ja juutalaiset mukanaan.

Suomen mediassa ei ole näkynyt yhtäkään säröä. Yhdysvaltojen valta Euroopan yli on legitimoitu. Natsismista on yllättäen tullut valtavirtaa. Yhdysvaltojen kongressi, siirtomaaisäntä, luonnollisesti kuunteli Ukrainan presidentti Zelenskyn video-puhetta seisaaltaan. Saksan liittopäivillä, Ranskan parlamentissa ja viimeeksi Ruotsin parlamentissa kansanedustajat kunnioittivat presidentin puhetta seisaalleen nousten. Odotin heidän nostavan kätensä natsitervehdykseen presidentti Zelenskyn loppuhuudahdukseen, joka on natsien tuttu tervehdys: Slava Ukraini.

Odotan jännityksellä kutsuuko pääministeri Marin presidentti Zelenskyn puhumaan videoyhteydellä myös Suomen eduskuntaan. Suomi on toiminut natsien liittolaisena toisessa maailmansodassa, Jugoslavian hajottamissodissa ja nyt Ukrainassa. Marinin puheet ovat kuin Hill& Knowltonin ohjekirjasta. Mitään omaa itsenäistä ajattelua suhteessa Ukrainaan ja Venäjään en ole havainnut.

Kaipaan presidentti Urho Kekkosen inhimillistä lämpöä ja globaalin yhteisymmärryksen hakemista. Presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin toimesta tuota lämpöä ei ole odotettavissa minun elinaikanani.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hill&Kowlton, pääministeri Marin, presidentti Niinistö, natsismin nousu Euroopassa, puolueiden lakkauttaminen Ukrainassa, venäjänkielen käytön kieltäminen, mediasensuuri, natsivalta, USA:n sodanjohto, biokemialliset aseet, natsismin kannatus EUssa

Natsismin uusi nousu Euroopassa

Maanantai 14.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsien hakaristiliput eivät enää liehu Mannerheimintien saloissa kuten 1940-luvulla, nyt Senaatintorilla liehuvat Ukrainan liput. Suomalaiset äidit pukeutuvat Lotta-univormuihin ja jopa lääkärit esiintyvät fb-sivuillaan sotaisassa sotisovassa.

Ukraina on ainoa Euroopassa sijaitseva maa joka Yhdysvaltojen rinnalla YK:n äänestyksessä ilmoitti että se ei vastusta fasimin ja natsismin propagointia. EU-maat eivät kuitenkaan tohtineet äänestää isäntämaansa Yhdysvaltojen tavoin - he ainoastaan pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Käytännössä kaikki muut maapallon maat vastustavat natsismia ja fasismia- lukuunottamatta tietenkin Yhdysvalloista tai NATOsta täysin riippuvaisia maita.

Yhdysvaltojen presidenttien Jimmy Carterin ja Barack Obaman sotilaspoliittinen neuvonantaja Spigniew Brzezinski, puolalaissyntyinen Yhdysvaltojen kansalainen, laati opin Neuvostoliiton/Venäjän vaikutusvallan patoamisesta. Tärkeänä osatekijänä toimii NATO, jonka hyökkäysvoima ahdistaisi Venäjän nurkkaan. Tavoitteena on yksinapaisen Yhdysvaltojen maailmanvaltaan perustuvan järjestyksen ylläpitäminen.

Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ja Yhdysvaltojen presidenttien Ronald Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa yhteistyössä.

Saksojen yhdistyminen poisti kaikki pidäkkeet natsismin leviämiseltä. Ei ollut enää DDR:ää, joka toimi päivittäin toisen maailmansodan kysymyksenasettelujen muistuttajana.

Helmut Kohl organisoi yhdistyneen Saksan Itä-Saksan asevarastojen aseiden toimittamisesta EU:n perustamiskokouksen itsenäistämän Kroatian käyttöön sen sodassa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä, rasistisen serbivastaisen perustuslain laatinut Franjo Tudjman. Tämän presidentin kanssa yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat Kroatian asejoukot tyhjentämään Kroatian serbeistä elokuussa 1995 yhden ainoan viikonlopun aikana. Yhdysvaltojen puolustusministerit kutsuvat 250 000 serbin ajamista Kroatian Krajinasta yhden viikonlopun aikana pommein ja tykkitulen avulla, hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

Bosnian puolella yhdysvaltalaiskenraalit johtivat muslimi-kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja ja Afganistanista tuotettuja jihadisteja. Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin.

EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollista kompleksia. Varoitin tästä eduskunnassa jo v. 1987 pitämässä täysistunnon yleiskeskustelupuheenvuorossa.

Yhdysvaltojen johtamat Euroopan maiden haltuunotot ovat perustuneet taloudelliseen kiristykseen sekä siihen, että jokaisen maan edellytetään jo lähentymissopimusvaiheessa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka tarkoittaa aina liittymistä Yhdysvaltojen johtamaan sotilasliitto NATOon.

Jo v. 2000 heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa irtisanoutuvansa kansainvälisistä laeista elleivät ne aja Yhdysvaltojen etuja.

Yhdysvallat ilmoitti tavoitteekseen NATO:n laajentamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle estämisen.

Brzezinskin suunnitelmassa Ukraina näyttelee keskeistä roolia.

Yhdysvallat on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa koko 2000-luvun ajan. Se ei ollut kyennyt valitsemaan täysin itseään palvelevaa presidenttiä. 

Ukraina on hyvin heterogeeninen. Länsi-Ukrainassa on vahva natsi-henkinen menneisyys ja ennen presidentti Janukovichin valintaa toisen maailmansodan aikaisten natsien kunnian palautus oli vauhdissa aivan kuten Kroatiassa 1990-luvulla.

Janukovich saattoi voimaan demokratiaa tukevia päätöksiä ja sai säädettyä venäjänkielen Ukrainan viralliseksi kieleksi, onhan n. 40% Ukrainan asukkaista äidinkieleltään venäjänkielisiä, Itä-Ukrainassa varsinkin Mariupolissa ja Donbassissa prosenttiluku on 90%.

Suomalaisia lukijoita tämä saattaa hämmästyttää, sillä Suomessahan äidinkieleltään ruotsinkielisiä on n. 5% ja pidämme itsestään selvyytenä, että ruotsinkieli on maamme virallinen kieli.

Venäjän saartaminen ja kuristaminen Ukrainan avulla ei onnistunut presidentti Janukovichin aikana. Siksi Yhdysvallat joutui yrittämään hänen kaatamistaan väkivalloin.

5 miljardin dollarin avulla sekä runsaalla asiantuntija-avulla Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli vallankaappausta. Tärkeänä liittolaisena olivat väkivaltaan turvautuvat natsi-puolueet.

Vuoden 2014 helmikuussa Kiovaan rekrytoidut tarkka-ampujat täydensivät jo kuukausia kestäneet mielenosoitukset. Oliver Stonen Youtubessa nähtävä hieno dokumetti Ukraine on Fire kuvaa sekä vallankaappauksen historiallista taustaa että tapahtumia paikan päällä.

Suomen media, muu läntinen media mukaanluettuna antaa kuvan kuinka Ukrainan sota olisi alkanut vajaat kolme viikkoa sitten Venäjän aloitteesta.

Tämä on puhdasta disinformaatiota. Tosin Suomen media Helsingin Sanomien johdolla ilmoittaa harrastavansa "faktapohjaista tiedonvälitystä". Tuo väite ei ole koskaan pitänyt paikkaansa.

Vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtama vallankaappaus johti presidentti Janukovicin murhayritykseen ja pakoon maasta. Tilalle tuli eduskunnan radan puhemies Turchinov. Yhdysvallat valitsi myös uuden hallituksen, jonka valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen ja useat muut ministerit myös ulkomaiden kansalaisia.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden oli usein läsnä Ukrainan eduskunnassa antaen ohjeita. Hän nimitytti myös poikansa Hunterin Burisman hallitukseen lukuisten muiden tuttaviensa kanssa. Useilla oli huumeongelma. Moni täytti lähinnä taskujaan Ukrainan kansallisvarallisuudella. Kulta siirrettiin Atlantin taakse.

Presidenttinä toiminut Turchinov julisti "terrorisminvastaiseksi sodaksi" nimittämänsä sodan itä-ukrainalisille Donbassin asukkaille, jotka eivät alistuneet väkivaltaisen vallankaappauksen uuteen hallitusvaltaan.

Kesällä presidentiksi valittu oligarkki Poroshenko julisti, että Donbassin asukkaat saavat pärjätä ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta, eläkkeitä. "kuolkoot kellareihinsa" oli Poroshenkon julistus.

Venäjä on antanut humanitaarista ja asellista apua Donbassin asukkaille. Kiovan hallitusten aloittama sota on jatkunut 8 vuotta. Donbassisa - Donetskissa ja Luhanskissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista 400 lasta.

Missä on ollut solidaarisuus näitä Ukrainan kansalaisia kohtaan, joiden ainoa synti on se, että he puolustavat demokratiaa, laillisia vaaleja ja laillista itse valitsemaansa presidenttiä.

Jo 1970-luvulta lähtien Yhdysvaltojen tavoitteena on ollut tuhota ja invalidisoida Neuvostoliitto/Venäjä. Presidentti Obama totesi presidenttikaudellaan, että hänen tavoitteenaan on tehdä Venäjästä "hylkiövaltio".

Missä on tuon pehmeänä ja sivistyneenä koetun presidentin inhimillisyys? kansainvälisyys? kansojen välinen solidaarisuus ja tasa-arvo?

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjä esitti ehdotuksen kansainvälisen turvallisuuden takaamisesta kaikille kansoille samanarvoisena. Ehdotukset olivat jokaiselle normaalin inhimillisen yhteiskunnan kannattajalle itsestään selvästi kannatettavia.

EU-maat, jotka siis Saksojen yhdistymisen jälkeen ovat systemaattisesti tukeneet tavoitteisiinsa pääsemista yhdessä natsien, jihadistien ja erilaisten ad hoc taistelijoiden avulla YK:n periaatteiden vastaisesti, ovat nyt lähteneet Venäjän taloudellisen tuhoamisen tielle, Venäjän asetettua pisteen Yhdysvaltojen tukemalle Ukrainan natsistiselle mielivallalle venäjää puhuvia Donbassin asukkaita kohtaan.

Presidentti Putin sanoi sotilaallisten toimien tavoitteena olevan Donbassin asukkaisiin kohdistuvan kansanmurhan ja natsistisen järjestelmän lopettaminen.

Saksan ja Ranskan johtajat, joiden olisi ollut mahdollista vaikuttaa Ukrainan johtoon siten, että se olisi toteuttanut Minsk II sopimukset sisällissodan lopettamiseksi, eivät ole tehneet mitään. Siten liittokanslerit Merkel ja Scholtz sekä presidentti Macron ovat vastuussa siitä, että Venäjää syyllistetään kun vastuu on tosi asiassa Ukrainan presidentillä .

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvalloissa vallinnut natsien integrointi ensinnäkin omaan maahansa, mutta myös natsien ja fasistien tukeminen Euroopassa on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Venäjän hillityn diplomaattiset neuvottelut on mitätöity. Natsismi on levinnyt russofobian voimistuessa kautta koko valtamedian eräänlaiseksi joukkopsykoosiksi. Venäläiset uutiskanavat on suljettu Euroopan unionin keskitetyllä päätöksellä.Venäläiset urheilijat ja taiteilijat ovat vainon kohteena. Saksassa jopa Dostojevskin kirjoittamat teokset ovat tulleet paikoin kielletyiksi.

Willy Wimmer, liittokansleri Helmut Kohlin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja ja Saksan liittopäivien pitkäaikainen jäsen on ilmaissut huolensa siitä kuinka vain 30 vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksa on kieltänyt venäläisen RT-kanavan.

Suomen valtamedia on kannattanut Suomen liittymistä NATOon jo 15 vuotta. Nyt se lietsoo päivittäin russofobiaa ja militarismia. Kaikki venäjävastainen on nyt sallittua. On kuin olisi palattu 1930-luvun Vihan-veljet järjestön ilmapiiriin. Tuo ilmapiiri teki mahdolliseksi sulkea Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, joissa vauvojen annettiin kuolla nälkään, jotta imettävä äiti jäisi henkiin hoitamaan vanhempia lapsiaan.

Se yksituumaisus, jolla Suomen media ja poliittinen johto ovat saanut suomalaiset heiluttamaan Ukrainan lippuja ja huolehtimaan Ukrainan "pakolaislapsista" ja unohtamaan omien sotiemme afganistanialais- ja syyrialaislapset on hyytävää. Jopa tämän päivän A-studio pohtii, miten Eurooppa selviää ukrainalaispakolaisista? Yksinkertainen vastaushan on: he palaavat kotiin, kun 8v kestänyt sisällissota on saatu loppumaan ja ihmisoikeudet, edes alkeelliselle tavalla toteutuvat Ukrainassa. Toinen asia on se, haluavatko Lapin-matkoista ja uuden auton ostamisesta haaveilevat pakolaiset palata korruptoituneeseen, natsi-aatetta henkivään maahansa.

Enpä olisi uskonut 40v sitten, että suomalaiset vasemmistolaiset, osa ex kommunisteista, rauhanjärjestöt, hyväntekeväisyysjärjestöt ja naisjärjestöt heiluttavat tänään natsi-aatetta ilmentäviä lippujaan. Tosin rekvisitta on kallista, lippujen ja banderollien tehtailu vaatii rahaa. Uskoisin, että varma rahalähde on löytynyt samasta paikasta kuin Ukrainan Maidanin mielenosoitusten voileivät ja piparkakut. Aseista nyt puhumattakaan.

Tilanteen absurdiutta osoittaa Venäjän lähetystön vierelle kiinitetty Zelenskyn katu-kyltti.

Milloin Suomen kansa saa oivaltaa, että Venäjä ei ole aloittanut sotaa vaan haluaa lopettaa 8v kestäneen natsistisen sisällissodan. Kyseessä on hysteria sodan lopettamisen seurauksena syntyvästä itsepohdiskelusta. Onko Eurooppa kypsä tasa-arvoiseen ihmisoikeuksien ja turvallisuuden tarkasteluun vai seuraako se edelleen Yhdysvaltojen väkivaltaan ja taloudelliseen kiristykseen perustuvaa yksinapaisen maailman logiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin uusi nousu, Ukraina, YK, natsismin ja fasismin tukeminen, media, Ukrainan vaiettu sisällissota, Azovin pataljoona, Banderan kunnianpalautus, Kroatian sota, Donbass,

NATSISMIN IMU: SUOMI USA:n JOHTAMAAN NATOON HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ

Maanantai 14.2.2022 klo 13.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääomapiireillä on voimakas imu natsismia kohtaan. 1920-luvulla Mannerheim olisi halunnut muodostaa suojeluskunnista itselleen yksityisen armeijan. Presidentiksi Mannerheimin sijaan valittu Ståhlberg oli laillisuuden ja demokratian kannattaja eikä hyväksynyt Mannerheimin heimosotia, joiden tavoitteena oli hyökätä Karjalaan ja tuhota Neuvosto-Venäjän hallinto Pietarissa.

Sisäministeri Heikki Ritavuori sulki Suomen rajan ja esti heimosotureiden kulun ja muonituksen. Suojeluskuntaselkkauksessa aktiivisesti toiminut Paul v. Gerich todennäköisesti rahoitti palkkamurhaajan, joka ampui helmikuussa 1922 Ritavuoren tämän kotiovelle Töölössä.

Vain vuotta myöhemmin 3.8.1923 etsivä keskuspoliisi pidätti Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. STP:n arkistot ja kirjapainot suljettiin.

Vuonna 2014 Ukrainan tilanne muistutti hämmästyttävällä tavalla Suomen vuotta 1923.

Mutta mitä tapahtui ennen sitä 1996 ja 1998 välillä?

Yhdysvaltojen aseteollisuus näki tilaisuutensa koittaneen sosialististen maiden kadottua näköpiiristä. ( William Greider, The Nation) Se perusti komitean "US Committee to Expand NATO" tarkoituksenaan levittää NATO-jäsenyys entisiin Itä-Euroopan sosialistisiin maihin. Puheenjohtajaksi valittiin Lockheedin strategisen suunnittelun johtaja Bruce Jackson. 1996 ja 1998 välillä kuusi suurinta aseteollisuusyhtiötä käytti, The New York Timesin mukaan 51 miljoonaa dollaria kongressin ja yleisen mielipiteen lobbaamiseen, tukijoinaan etnisiä itä-eurooppalaisia.

Bill Clinton aloitti projektin ja sai aseteollisuuden hurraamaan. Yhdysvallat antoi aseellista "Marshall-apua"; lainoja ja takuita maille, joilla ei olisi ollut mitenkään varaa hankkia kalliita yhdysvaltalaisia aseita toimivien entisten aseiden tilalle, kunhan maat vain liittyivät NATOon.

Eräs kongressin edustaja uskoutui New York Timesille "Olemme valmiit antamaan vaikka laivaston Unkariin" vaikka sillä ei ole edes yhteyttä mereen, kunhan maa vain liittyy NATOon. Puola, Tsekki ja Unkari liittyivät vaikka ei vielä Ukraina. Puola halusi 48 Lockheedin F-16 hävittäjää ja 5 Hercules kuljetuskonetta. Romania halusi korvata MIGit amerikkalaisilla hävittäjillä. Bulgarian puolustusministeri havitteli F-16 ostoksia.

Ukrainan kohdalla ei ollut ongelmaa senaattorien Mc Cainin ja kumppaneiden mielestä. He määrittelivät Ukrainan pääasialliseksi ei-NATO- kumppanimaaksi. 100 miljoonaa on myönnetty sotilaalliseen apuun, hyökkäysvaunujen ja lentokoneiden torjuntaohjuksiin. Rahapula ei haittaa. USA lainaa.

Suomen rooli tänään muistuttaa huvittavalla tavalla Ukrainaa 1990-luvun lopulla. Sama oli tilanne syyskuun 14. päivänä 1939 Akateemisen Karjalaseuran julistaessa:"Nyt on aika iskeä. Sotilaittemme uljas sankarihenki ja päällystömme henkinen ylivoimaisuus oppimattoman ja sivistymättömän ryssäläispäällystön rinnalla. Voittomme on varma. Kohta tulee hetki, jolloin emme enää taistele yksin."

Nykyinen Suomen ulkopoliittinen johto arvioi, että NATO ja NATO-optio antavat kehyksen mahdollisuudelle osoittaa röyhkeyttä naapurimaatamme Venäjää ja sen ajatusmaailmaa kohtaan.

Pääministeri Marin on juuri ilmoittanut NATO:on liittymisen olevan mahdollista jo tällä vaalikaudella. Yhdysvaltojen aseteollisuus ja valtamedia, Washington Post ja New York Times, hallituksen äänitorvet, imartelevat presidentti Niinistön ulkopoliittisia taitoja kuten Lipposen hallituksen (jossa Niinistö oli ministerinä) taitoja Kosovon NATO- pommitusten mahdollistajana v. 1999.

Suomi on osoittanut tukevansa USA:n ja Ukrainan natsien johtamaa Ukrainan väkivaltaista vallankaappausta. Yhdysvaltalainen senaattori Mc Cain oli Maidanilla paikan päällä kannustamassa ja jatkamassa 1990-luvulla alkanutta työtään Ukrainan sotilaalliseksi haltuunottamiseksi. Natsiliput koristivat Radan, Ukrainan parlamentin seiniä kommunistien ja juutalaisten pelätessä turvallisuutensa puolesta. Tarkka-ampujien uhreja oli yli 100.

Natsismin noustessa Suomessa 1920-luvulla kansalaisten demokraattiset oikeudet kapenivat. Ukrainassa v. 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen ja sitä seuranneen Kiovan vallankaappauseduskunnan julistaman sisällissodan aikana kansalaisten demokraattisia oikeuksia on kavennettu merkittävästi. 

Venäjän kielen puhuminen julkisella paikalla on kielletty, useita TV-kanavia ja lehtiä on lakkautettu, poliitikkoja pidätetään ja mielivalta kansalaisia kohtaan muistuttaa vainoa.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksena Yhdysvallat valitsi pääministerin ja ylikansallisen hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden kävi antamassa ohjeita paikan päällä Radassa esimerkiksi yleisen syyttäjän vaihtamisesta. Yhdysvallat julisti Venäjän vihollismaaksi. Kongressi valtuutti presidentti Obaman aloittamaan sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Ukrainassa on kyseessä Yhdysvaltojen ja EU:n sotilaallisesti  tukema siirtomaavalta. Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:ssa ainoat maapallon maat, jotka eivät vastusta fasismia. Suomikaan ei vastusta, mutta ei puolustakaan julkisesti vaan äänesti tyhjää.

Azovin natsipataljoona uhkaa Donbassia. Yhdysvallat ja sen liittolaiset lähettävät aseita Ukrainaan ja pyrkivät jatkamaan määräysvaltaansa maassa, vaikka sotilaallisesti, kuten Kosovossa. Siksi ei liene hämmästyttävää, että fasimin vastaisen taistelun ykkösmaa Venäjä on huolissaan vainon kohteena olevien demokratiaa kannattavien Donbassin asukkaiden kohtalosta.

Suomen ulkopoliittinen johto on epäitsenäinen. Yhdysvallat, jonka tunnusmerkkejä ovat piittaamattomuus kansainvälisistä laeista sekä aseellinen ja taloudellinen väkivalta, ei sovi liittolaiseksi. Parasta aikaa Yhdysvallat miehittää osaa Syyriasta, varastaa öljyä ja viljaa sekä tukee ISIS-terroristeja omaksi hyödykseen.Libya ja Irak ovat raunioina. Yhdysvaltojen mediajulkisuuden valossa paistattelu vastaa yhteistyötä Göbbelsin kanssa.

NATO-liittolaisuus toisi vastuullemme laittomat pommitukset, myös uraaniaseilla, epäinhimilliset talouspakotteet uhreille, poliittiset oikeusistuimet sekä valheista elävän median, minkä seurauksena niin lasten kuin aikuisten kyky inhimillisyyteen ja luovuuteen katoaa.

Päinvastoin kuin pääministerimme väittää, ongelmana ei ole Venäjä vaan Yhdysvallat ja sen aseteollisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO:n laajenemisen tausta, ministeri Heikki Ritavuoren murha, natsismin nousu 1920-luvulla ja 2000-luvulla, NATO-jäsenyys, Suomen pääministeri, Ukrainan natsit, Suomen tuki natseille

"Uusi Eurooppa", ihanne, joka tuhoutui

Perjantai 11.2.2022 klo 13.54 - Pirkko TurpeinenSaari

Italialainen Altiero Spinelli on yksi 1980-luvun aikaisen  Euroopan unionin perustajahahmoja.

Hän oli kommunisti, joka oli Euroopan komission jäsen vuosina 1970 - 1976, sitten kolme vuotta Italian kommunistisen puolueen edustajana Italian parlamentissa, kunnes hänet valittiinEuroopan parlamenttiin vuonna 1979.

Spinelli pidätettiin vuonna 1926 osallistumisesta kommunistipuolueen toimintaan. Mussolinin fasistinen erityistuomioistuin tuomitsi hänet 16 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankeuteen. Oltuaan sijoitettuna Ventotenen vankilasaarelle hän kirjoitti yhdessä kommunistitovereidensa kanssa pienille paperin paloille kirjoitetun Ventotenen manifestin v. 1941.

Manifestin palaset salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin Roomassa v. 1944.

Manifestin tavoitteena oli luoda demokraattinen, sosialistinen Euroopan valtioiden yhteisö, federaatio, jonka yhteinen puolustus ja yhteisöllisyys estäisivät natsismin ja fasismin syntymisen uudestaan ja siten estäisi myös uudet sodat.

Spinellin ihanteelliset ajatukset saivat tukea vielä 1980-luvulla. Hän oli monopoleja vastaan ja tuki työntekijöiden osallisuutta työnsä tuloksiin.

Spinelli kuoli v. 1986. V.1992, vain muutama vuosi hänen kuolemansa jälkeen Maastrichtissa muodostettiin ylikansallista sotateollisuutta palveleva Euroopan unioni. Unionin itsenäinen puolustus ajatuksena katosi Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ryhtyessä hajottamaan yhteistyössä natseja tukevan Yhdysvaltojen kanssa liittoutumatonta Jugoslavian liittovaltiota.

Jugoslavia oli kommunistijohtoinen sosialistinen valtio, jossa työntekijät osallistuivat yritysten hallintoon saaden osuutensa yrityksen voitoista. Huolimatta fasistisen Kroatian ja Bosnian muslimien  osallistumisesta serbien kansanmurhaan 1941 -45, serbit, Bosnian muslimit ja kroaatit toimivat yhteistyössä liittovaltiossaan.

Spinellin ajatukset demokratiasta, kansanvallasta ylikansallisen pääoman etujen vallan sijaan kaatuivat siihen, että Euroopan yhdentyminen liitettiin Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton NATO:n jäsenyyteen. Uuden valtion liittyessä Euroopan unioniin se joutuu ensimmäisessä artiklassa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka on Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit toivoivat jo 1938, presidentti mukaanluettuna, että Hitler suuntaisi sotajoukkonsa itään, Neuvostoliiton kimppuun. Sodan jälkeen Yhdysvallat itse jatkoi ristiretkeään kylmän sodan puitteissa kohti ylikansallisen pääoman ylivaltaa sosialistisen hyvinvointivaltion sijaan. Se katsoi kommunismin kitkemisen, ajatuksena ja suuntautumisena olevan sen päätavoite niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Kun Spinellin ajatuksena oli estää kansallismielisyyden, natsismin ja fasismin uusi tuleminen ja uudet sodat, Yhdysvaltojen ja natsismin jäänteitä ylläpitävän Euroopan tavoitteena oli liittoutua jäljellä olevian fasistien ja natsien kanssa uuden maailmansodan ja varallisuuden uusjaon saavuttamiseksi.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan, vaikka ei ollut ehtinyt sotaan. Saksa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. Siten kommunistijohtoisen Jugoslavian hajottaminen oli sekä Saksan että Yhdysvaltojen ideologinen intressi.

Kaikki Yhdysvaltojen presidentit ovat vannoneet kommunismin kitkemistä. Siten miljoonien dollarien sijoittaminen Jugoslavian kansanryhmien välien rikkomiseen oli luontevaa. Yhdysvallat tuki Espanjan fasismia ja jo 1950-luvulta lähtien myös Ukrainan natseja.

Vahva Jugoslavian kroaatti- ja albaani-natsidiaspora Yhdysvalloissa tuki Yhdysvaltojen suorittamia talouspakotteita, propagandaa ja pommituksia. Saksan lisäksi Yhdysvallat pyrki saamaan sotilaallisen läsnäolonsa myös Bosniaan ja Serbiaan. Siten eurooppalaisen Jugoslavian hävittäminen ja sen muuttaminen Yhdysvaltojen, ei Euroopan osaksi, muuttui todeksi.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappuksen suunnittelu ja vaikutusvallan lisääminen maassa on edellyttänyt Yhdysvalloilta ja Euroopan unionilta yhteistyötä natsien kanssa. Ukrainan vajoaminen nationalismiin, käytännössä natsismia muistuttavaan tilaan soihtukulkueineen on lännen valtamediassa vaiettu asia. Ukrainassa on nyt vallalla yhden kansallisuuden politiikka.Rasistinen suhtautuminen oman maan venäjänkieliseen väestöön muistuttaa fasistisen Italian ja natsi-Saksan tilaa. Venäjää äidinkielenään puhuvien odotetaan katoavan jonnekin, muuttavan muualle kuten serbit, kommunistit ja juutalaiset 80 vuotta sitten.

Tämä on mahdollista siksi, että Euroopan unioinissa on muitakin maita, joissa vallitsee rasistinen suhtautuminen oman maan kansalaisiin. Eestin venäläisillä kaikilla ei ole kansalaisoikeuksia. Tämä rasistinen suhtautuminen on laajennettu kaikkiin venäläisiin ja Venäjän valtioon.

Euroopan unionin turvallisuuspolitiikka ei ole eurooppalaista vaan eurooppalaisille on uskoteltu, että Yhdysvaltojen armeija takaa Euroopan turvallisuuden.

On ummistettu silmät siltä, että Yhdysvallat ei ole demokratia vaan oligarkia, jossa aseteollisuuden edut ovat ylimmäisinä. Aseellinen väkivalta, itseä heikompien valtioiden alistaminen pommituksilla, talouspakotteilla ja monenlaisella kiristyksellä ovat pääasiallisia toimintatapoja demokratian ja tasaveroisen yhteistyön sijaan.

Netflixissä on erinomainen Altiero Spinelliä tovereineen Ventotenen saarella ja vankeuden jälkeen kuvaava elokuva "Uusi Eurooppa". Siinä kuvataan minkälainen ihmisyyden voima voi olla huolimatta vankilaolosuhteista, nälästä ja hengenmenetyksen uhasta.

Myös Suomessa rauhan, demokratian ja kansojen välisen ystävyyden puolesta toimineita sekä venäläisiä Itä-Karjalan miehitetyllä alueella suljettiin keskitysleireihin.

Tällä hetkellä ylikansallinen amerikkalaisvoittoinen tiedonvälitys on saanut suomalaistenkin päät niin sekaisin, että rauhanjärjestöt suunnittelevat mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön eteen. Venäjän, joka on fasismin vastaisessa työssä ja maailmansodan kauhuja estävän työn etulinjassa. Ukraina ja Yhdysvallat eivät tukeneet YK:n fasisminvastaista julkilausumaa, koska he tukevat fasismia.

Venäjän sotavoimat yrittävät pelkällä läsnäolollaan estää Azovin natsi-pataljoonalle syntymästä mahdollisuutta aloittaa itä-ukrainalaisten kansanmurhatyyppistä teurastusta. Yhdysvallat tukee Azovin pataljoonaa ja EU näyttelee tietämätöntä.

Altiero Spinellin Uuden Euroopan ihanne meni hänen mukanaan hautaan. Ylikansallinen militarismi tuhosi sen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Altiero Spinelli, EU, Helmut Kohl, Venäjä, Ukraina, natsismin ja fasismin uusi nousu, kommunismin kitkeminen, USA:n sotateollisuus ja mielivalta, rauhanjärjestöt

Yhdysvalloilta jäi toinen maailmansota kesken

Perjantai 28.1.2022 klo 13.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvalloilta, miksei myös Britannialta, jäi toinen maailmansota kesken. Tarkoituksena oli natsi-Saksan jälkeen tuhota myös kommunismi ja kommunistisen puolueen johtamat sosialistiset maat.

Toisen maailmansodan vielä jatkuessa Yhdysvallat palkkasi CIA apunaan Saksan natseja ja auttoi heitä siirtymään Atlantin toiselle puolelle. Heitä palkattiin paitsi CIA:han myös muihin tehtäviin.

Vaikka valtaosa natseista jäi paikoilleen  Saksaan entisiin tehtäviinsä virkamiehinä, opettajina jne., moni siirtyi sellaisiin maihin, joissa saattoi pysyä tuntemattomana. Mm. fasistisen Kroatian ustasa-natsit siirtyivät Itävaltaan ja fasistisen Espanjan kautta katolisen kirkon avulla Yhdysvaltoihin.

CIA ryösti Saksan kultavarannot onnistuen ryöstöissään siitä huolimatta, että kätketty kulta sijaitsi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeellä. Toki osa ryöstetystä omaisuudesta palautui Saksaan Marshall-apuna. Jalomielistä eikö totta?

1950 -luvulla kommunisti- ja homoseksuaalijahti oli vallalla niin Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa kuin kansainvälisesti. Kaikki toimet jotka viittasivat ihmisten väliseen tasa-arvoon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen erityisesti valtiollisella taholla tai rauhaan asevarustelun sijaan oli tuomittavaa. Mustien ja intiaanien asema Yhdysvalloissa oli surkea.

1950- luvulta lähtien Yhdysvallat alkoi tukea fasistista Espanjaa ja sen diktaattoria Francoa. USAn ruoka-apu ja valtiollinen tunnustaminen "pelastivat" Espanjan äärimmäisen väkivaltaisen diktatuurin. 

Samaan aikaan Yhdysvallat CIA:n toimesta pyrki estämään kommunistien tai ylipäänsä vasemmistolaisten pääsyn valtaan tukemalla taloudellisesti oikeistolaisia puolueita vaaleissa, ja tarvittaessa salamurhaamalla vasemmistoaktiiveja sekä poliitikkoja.

Korean sota, Vietnamin sota, Indonesian 1 miljoonan ammattiyhdistysaktiivin ja vasemmistolaisen murhat (CIA:n omien nimilistojen mukaan) kuvaavat Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatkon uusia menetelmiä.

Aasian jälkeen vuoroon tuli Etelä-Amerikka, sitten Neuvostoliitto itse liittolaisineen sekä keskellä Eurooppaa sijaitseva Jugoslavia.

Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bush osallistui yhdessä hänen jälkeensä presidentiksi tulleen Bill Clintonin kanssa paitsi Neuvostoliiton kultavarantojen ryöstöön, myös ryöstölle suotuisan ja Neuvostoliiton taloudellisen tuhon mahdollistajan presidentti Jeltsinin vaalikampanjan rahoittamiseen.

Jo ennen Neuvostoliiton tuhoa George H.W. Bush yritti värivallankumousta Kiinassa 3 vuoden massiivisella kiinankielisellä tiedonvälityskampanjalla ja mielenosoituksilla. Kumouksen piti kulminoitua Tianmenin verilöylyyn, jota Yhdysvallat markkinoi seuraavien kolmenkymmenen vuoden ajan hirviömäisenä tapahtumana.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön arkistojen vapauduttua salauksesta paljastui, että silminnäkijöiden mukaan ketään ei ollut ammuttu Tianmenin aukiolla. Chilen suurlähettiläs oli ollut vaimonsa kanssa paikalla todistamassa tapahtumia. CIA auttoi kouluttamansa "vallankumoukselliset" opiskelijat Hong Kongin kautta pysyvästi Yhdysvaltoihin.

Nyt on meneillään seuraava Kiinaa koskeva mielipidevaikuttaminen. Saa nähdä, mikä uiguurien asemaksi 30 vuoden kuluttua todellisuudessa paljastuu. Tällä hetkellä kiinankieliset uiguuritiedottajat ovat niskan päällä USA:sta lähtevässä tiedonvälityksessä, jota EU-maat toistavat.

Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjän tuhoaminen Yhdysvaltojen toimesta keskeytyi Vladimir Putinin tultua valituksi Venäjän presidentiksi. Hän pani Yhdysvaltojen tukemat oligarkit kuriin ja on nostanut Venäjän kansainvälisiä lakeja ja YK:n periaatteita ja ETYK:in päätösasiakirjaa tukevaksi maaksi, joka ei toista kertaa alistu natsien väkivaltaan missään muodossa.

Yhdysvallat kykeni pommittamaan Irakin ja Libyan valtiorakenteitaan myöten hajalle ja ryöstämään näiden luonnonvaroja. Syyrian kohdalla yritys jäi kesken vaikkakin vielä tänä päivänä Yhdysvallat varastaa Syyrian öljyä miehittämältään alueelta ja aiheuttaa talouspakotteillaan nälänhätää maassa. Afganistanin kuluttava sota ylläpiti kauhua maassa ja sen naapurimaan Pakistanin heimoalueilla 20 vuoden ajan.

Mikä tekee näistä Yhdysvaltojen toimista natsi-Saksan toimien jatkeen? Rasismi. Kyvyttömyys pitää muita kansoja ja ihmisiä samanarvoisina kuin Yhdysvallat pitää itseään. Se pitää itseään "poikkeuksellisena" ("exeptional") maana, jolla on oikeus tehdä kaikkialla maailmassa niin kuin se itse näkee parhaaksi.

Tämä asenne on näkynyt viime päivien neuvotteluissa Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä.

Yhdysvallat on EU-liittolaistensa kanssa liittänyt väkivaltaa käyttäen Ukrainan EU-lähentymissopimukseen tilanteessa, jossa laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovic katsoi, että maalla ei ole vielä varaa liittyä unioniin. Lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat sotilaallista yhteistyötä koskevia sitoumuksia. Siten USA ja EU ovat sitoneet Ukrainan sotilaalliseen yhteistyöhön kanssaan laittomin menetelmin yhteistyössä väkivaltaan turvautuvien natsi-joukkioiden kanssa.

Venäjä on katsonut, että Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn joukot eivät saisi tulla Venäjän rajalle uhkaamaan Venäjän ja venäläisten turvallisuutta. Toisin sanoen Yhdysvaltojen määräysvalta ei saisi ulottua ohjuksen kantaman päähän Moskovasta.

Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatke on kuorrutettu massiivisella rasistisella tiedottamisella.

Ryhtyessään EU-Saksan kanssa ottamaan Balkanin aluetta haltuunsa Yhdysvallat kuvasi kaikkia etnisiä ryhmiä Jugoslavian alueella tasa-arvoisina pitäviä serbejä Hitlereinä. Nykyinen USA:n presidentti Biden kutsui holokaustin uhreja, serbejä, "kretiineiksi", vajaamielisiksi. EU-Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel sanoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan tultuaan ulkoministeriksi: "Serbit on saatava polvilleen".

Kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja USA:n natsi-diasporan rahoittamat kroaatit olivat Jugoslavian hajottamisessa Yhdysvaltojen ja EU-Saksan liittolaisia. He auttoivat NATO:a pommittamaan "oikeita" kohteita ja tuhoamaan koko Jugoslavian infrastruktuurin.

Jugoslavian hajottamisen jälkeen USA otti pommittamalla haltuunsa Serbian maakunnan Kosovon ja rakensi sinne jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan. Ei äänestämällä tapahtunutta veretöntä tapahtumaa, kuten Krimin liittyminen Venäjään - ei. Pommituksia pommitusten jälkeen keskitysleirien entisille asukkaille leirien entisten vartijoiden ohjatessa pommit oikeisiin paikkoihin.

Nyt kaikki Jugoslavian jäännösmaat ovatkin USA:n johtaman NATO:n jäseniä Serbiaa lukuunottamatta. Bosnia on täysin USA:n määräysvallassa.

USA pitää koko Eurooppaa sotilasleirinään. 

ETYJ:n loppuasiakirjassa todetaan, että jokainen kansakunta ansaitsee turvallisuuden sotilaallisia hyökkäyksiä vastaan eikä kenenkään turvallisuus saa uhata toisen valtion turvallisuutta.

Venäjä on yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi ilmaissut huolensa siitä, että USA:n ohjauksessa olevat lähinaapurit eivät ota huomioon Venäjän turvallisuutta.

Suomi ei näe mitään arvosteltavaa omassa toiminnassaan vaikka vuosittain järjestetään massiivisia kymmenien maiden yhteisiä sotaharjoituksia, joissa harjoitellaan sotaa Venäjää vastaan. Suomi ei näe ongelmaa omassa asenteessaan tai median asenteessa Venäjää kohtaan.

Kun serbejä kutsutaan kretiineiksi, kun Eestin entinen presidentti kutsuu venäläisiä apinoiksi tai kun Suomen valtamediassa toimittajat valehtelevat säännönmukaisesti johtaen kansalaisia harhaan, kaikki on kunnossa?

Eestin ex-presidentti Ilves ei kutsuessaan venäläisiä apinoiksi muista, että Eestin ja Euroopan historiassa oli aika, jolloin juutalaisia, serbejä, kommunisteja ja muita vähemmistöjä luokiteltiin ali-ihmisiksi juuri tällaisilla epiteeteillä. Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana Europan ensimmäiseksi täysin juutalaisista vapaaksi maaksi, kun siellä tapettiin kaikki juutalaiset. Tällä hetkelläkään Eestin venäläiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa maan EU-jäsenyydestä huolimatta.

Kuuluminen Yhdysvaltojen ainutlaatuisten maiden piiriin NATO-jäsenyyden ja monien muiden sopimusten kautta Eesti ja Suomi katsovat olevansa ylemmyydentunteessaan oikeutettuja uhkaamaan Venäjän turvallisuutta. Ne voivat panna täytäntöön Yhdysvaltojen ulkoministeriön v. 2000 Bratislavan kokouksessa tekemän päätöksen laajentaa NATO:n vaikutuspiiri Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estää Venäjän pääsy Itämerelle kuten natsi-liittolaisuuden aikana v. 1941 kesällä, jolloin natsi-Eesti ja natsi-liittolainen Suomi miinoittivat Suomenlahden niin, että Tallinnasta Leningradiin (Pietariin) pakenevista siviileistä ja sotilaista 16 000 kuoli.

Jokainen normaali kansalainen käsittää, että Venäjän turvallisuuden takaaminen on yhtä tärkeätä kuin Suomen oman turvallisuuden takaaminen. Vain tuo asenne voi olla ystävyyden rakentamisen pohjana.

Osallistuminen Yhdysvaltojen kesken jääneeseen toiseen maailmansotaan, sen sotateollisuuden ja ryöstömentaliteetin tukemiseen johtaa maamme umpikujaan ja oman inhimillisyytemme lopulliseen tuhoutumiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, natsien ja Venäjän kulta, rasismi, ihmisarvon kieltäminen, Bush sr, Clinton, Biden, fasismin ja natsismin tukeminen

Suomi toistaa 1920-luvun natsismin nousun historiaansa.

Keskiviikko 12.1.2022 klo 13.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

C.G.Mannerheim hävisi presidentinvaalit K.J. Ståhlbergille. Silti Suomen yhteiskunta kävi 1920-luvulla ja 1930-luvulla jatkettua sisällissotaa. Valkoinen osapuoli saksalaisarmeijoineen oli armahdettu sotarikoksistaan, demokratiaa tavoitellut työväestö virui vankileireillä.Mannerheim esiintyi voittajana.

Mannerheim ei kuitenkaan onnistunut saamaan itselleen suojeluskunnista omaa yksityisarmeijaa, mitä hän tavoitteli "suojeluskuntaselkkauksessa."

Mannerheim oli vuosien 1922-23 Kallion hallituksen oikeusministerin, äidin puolelta aatelissukua olevan Otto Åkessonin läheinen ystävä. Åkessonin käskystä etsivä keskuspoliisi pidätti 4.elokuuta 1923 Suomen Työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP:n arkistot ja sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei löytynyt.

STP:n eduskuntaryhmä oli tullut valituksi vaaliliitosta, johon kuuluivat työväenpuolueen lisäksi Suomen Ammattijärjestö, sosialidemokraattinen nuorisoliitto ja sosialidemokraattinen naisliitto. Kansanedustajiksi valittiin 27 edustajaa, joista 6 oli naisia. Ryhmä edusti kommunisteja ja vasemmistososialidemokraatteja.

Lapuanliikkeen nousu, kommunistien toiminnan kieltävät kommunistilait ja vaalilistoilta lapualaisten mielivallalla poistetut edistykselliset ehdokkaat johti porvarillisten puolueiden voittoon eduskuntavaaleissa kahden kolmasosan enemmistöllä.

Mannerheim antoi 30.9.1930 julkilausuman:"Minä toivon, että jokainen, joka muistaa vuoden 1918, on antava tukensa näille epäitsekkäille isänmaallisille pyrinnöille, jotka Lapuanliikkeen vaikutuksesta ovat päässeet julkiseen elämäämme vaikuttamaan."

Tiivis yhteistyö sisällissodan voittajan, Saksan armeijan kanssa jatkui koko 1920-30 luvun. Sotilastiedusteluyhteistyö Neuvostoliittoa vastaan oli jatkuvaa. "Vapaussodan" voittoa juhlittiin Saksan sotilaspäällystön ja Suomen armeijan ja valtiojohdon kanssa vuosittain.

P.E.Svinhufvudin tultua presidentiksi v. 1931 hän kutsui Mannerheimin Puolustusneuvoston puheenjohtajaksi, mikä oli Lapuan -liikkeen vaatimus.

Neuvostoliiton puolelle tunkeutuneet heimosoturit olivat saaneet Mannerheimin tuen samoin tavoite Pietarin valtaamisesta ja Suur-Suomen perustamisesta pysyi Mannerheimin tavoitteena aina toisen maailmansodan loppuun saakka.

Tuo 1920- 30 luvun ahdistava tunnelma on täällä jälleen.

Suomi on rynnistänyt natsismin eturintamaan heti EU:hun liittymisen jälkeen.

Suomi on liittoutunut ensisijaisesti Yhdysvaltojen kanssa, maan joka otti vastaan Saksasta pakenevia natseja ja otti heitä runsaasti myös CIA:n palkkalistoille. Ilman Yhdysvaltojen runsasta apua ja fasistisen Espanjan tunnustamista, Espanjan fasistinen väkivalta vankileireineen ei olisi kestänyt 1970-luvulle saakka.

Vastalahjaksi Espanja tarjosi Yhdysvalloille mahdollisuuden pystyttää maahansa USA:n sotilastukikohtia.

Suomen nykyinen presidentti Sauli Niinistö toimi jo 1990-luvulla Saksan liittokansleri Kohlin pyynnöstä EDU:n puheenjohtajana, EDU:n jonka päätehtävä on Sauli Niinistön mukaan kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Nyt kommunismia ei enää kitketä suomalaisvoimin vain Suomesta, kuten 1920-30 luvuilla vaan nyt tavoitteena on koko Eurooppa.

Suomi lähti heti EU:n perustamisen jälkeen, vaikka Suomi ei vielä ollut jäsen, tukemaan sosialistisen Jugoslavian liittovaltion haltuunottoa.

Suomen valtamedia ja kansainväliset toimijat osallistuivat propagandaan, jolla Jugoslavian suurin kansanryhmä serbit julistettiin Hitlereiksi, heidän vastustettuaan liittovaltion hajottamista.

Yhdysvallat irtisanoi Jugoslavian valtion kaikki lainat yhdessä yössä, CIA aloitti eri kansanryhmien vastakkainasettelua vahvistavan propagandan - olivathan serbit viruneet toisen maailmansodan aikana fasistisen Kroatian keskitysleireissä yhdessä juutalaisten ja kommunistein kanssa. Syitä keskinäiseen epäluuloon olisi ollut ilman CIA:n vahvistavaa toimintaakin.

Euroopan unionin jäsenyys vahvisti Suomen mahdollisuuksia vahvistaa Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita kääntää katse jälleen toisessa maailmansodassa voittamatta jäänyttä vihollista Venäjää vastaan.

Suomi auttoi kouriintuntuvasti Yhdysvaltojen halutessa valloittaa itselleen sillanpääasema Balkanilta. Presidentti Martti Ahtisaari johti prosessia, jossa Serbiaan YK:n päätöksellä 1244 ja historiallisestikin  kuuluva maakunta Kosovo päätettiin laittomalla päätöksellä itsenäistää.Alueelle jo 8 vuotta aikaisemmin perustettu Yhdysvaltojen laiton sotilastukikohta sai itsenäistymisestä ikäänkuin lailliselta vaikuttavan maaperän

Suomi on ryhtynyt yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa myös sotilaallisesti lähtemällä mukaan Afganistanin sotaan. Kommunismin kitkeminen Afganistanista oli tapahtunut Vietnamin ja Indonesian jälkeen ja ennen Jugoslaviaa vuoteen 1990 mennessä. Vasta Jugoslaviassa Suomi pääsi tosi toimiin.

Kuten Suvi Ahola kirjallisuusarviossaan Katri Valaa kuvaavan Minna Maijalan kirjan arviossaan  Helsingin Sanomissa 9.1.2022 toteaa, kulttuuri-ilmapiiri Suomessa oli 1930-luvulla ahdistava ja edistyksellisiä kirjailijoita estettiin saamasta teoksiaan julkisuuteen.

Presidentti Niinistön hanke "kommunismin kitkemisestä" Euroopasta on toteutunut myös Suomessa lähes täydellisesti. Suomen valtamedia, kirjankustannusala verovaroin kustannettua Yleisradiota myöten on täydellisesti CIA:n ja nyky-fasistien komennossa.

Suomi on liitetty, ilman eduskuntakäsittelyä, NATO:n isäntämaasopimukseen. Se merkitsee Yhdysvaltojen johtamille NATO-liittolaisille täydellistä pääsyä Suomen maaperälle, Suomen kustannuksella, myös ydinaseilla varustettuna.

Heti isäntämaasopimuksen solmimisen jälkeen v. 2014 Suomen turvallisuuskomitea, johon kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt (tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna)keskitti tiedonvälituksen ja kustannustoiminnan valvonnan ja suunnittelun alaiselleen Mediapoolille.

Vuonna 2014 Yleisradion TV-ohjelmassa toimittaja Riku Rantala kehotti ulkoministeri Tuomiojan läsnäollessa katselijoita ilmoittamaan toimittajalle katsojien tiedossa olevat "trollit", Venäjään myönteisesti suhtautuvat henkilöt.

Samana vuonna valtioneuvoston tiedottaja ilmoitti eduskunnalle pitämässään seminaarissa tulleen välttämättömäksi lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä Yhdysvaltoihinopiskelemaan "oikeanlaista" tiedovälitystä.

Juha Sipilän kokoomus-, perussuomalaiset-, keskusta-hallitus lähetti nämä opetuslapset Harvardin yliopistoon.

Siten CIAn ei enää tarvinnut laatia uutisia, joita uutistenlukija, tietämättä niitä CIA:n laatimiksi, toisti kuten esimerkiksi Jugoslaviaa hajotettaessa tapahtui. Nyt uutistenlukija oli itse CIA:n tiedottaja.

Koska tämä "trollien" eli Venäjään myönteiseti suhtautuvien kansalaisten joukko on jotakin julkisuudesta poistettavaa kuonaa, koko valtamedia ja kulttuuriala on nyt puhdistettu heistä täysin.

Tiedotus Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta toimii erinomaisena esimerkkinä.

Yhdysvaltojen suunnitteleman ja yhteistyössä usean EU-Nato-maan ja Ukrainan natsien  kanssa toteuttaman väkivaltaisen vallankaappauksen totuus on piilotettu.

Kaappauksen yksityiskohdat ovat tiedossa ja siitä on tieteellisiä tutkimuksia, joita myös Yhdysvaltojen entinen Moskovan suurlähettiläs Jack F.Matlock jr. on julkaisussaan referoinut.

Toisin sanoen niin yhdysvaltalaiset kuin suomalaiset ulkopolitiikan toimijat tietävät mitä on tapahtunut, mutta näyttelevät tietämätöntä.

Presidentti Obaman johdolla toteutettu kaappaus sai paimenekseen nykyisen presidentti Bidenin, joka on nähty useissa lyhytelokuvissa esiintymässä Ukrainan parlamentissa Radassa antamassa ohjeitaan. Vallankaappauksen jälkeisessä hallituksessa oli useita ulkomaalaisia ministereitä - valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen.

Vallankaappaushallitus julisti "terrorisminvastaisen sodan" itä-ukrainalaisille, jotka kannattivat demokraattisesti valittua presidentti Janukovichia, eivätkä halunneet alistua vallankaappaushallituksen ja natsien valtaan.

Suomen valtamedian ja virkamieskunnan saaman CIA-propagandakoulutuksen seurauksena emme saa enää totuuspohjaista tiedonvälitystä. Myöskään tieteellistä totuutta esittäviä kirjoja ei julkaista tai ne siivotaan kirjastoista kuten NATO-kriittinen presidentti Mauno Koiviston esipuheella varustettu teos Jarmo Laine:"Toisenlainen totuus Kosovosta", puhumattakaan omista teoksistani, "Lahtari, Punikki ja Teurastaja marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä tai "Lupa olla julma".

Nykyisellä tilanteella, kuten 1920 -30 luvuilla on vakava vaikutus myös vaaleihin. Valtamedian toteuttaessa CIA-vaikutteista uutisointia ja rahan vaikuttaessa vaalimainontaan, vaalien tulos noudattaa nykyisen tasavallan presidentin ja hänen puolisonsa tavoitteita. 

Viime presidentinvaaleissa ilmiö oli jo merkittävä. Valtamedia vaikeni isäntämaasopimuksesta, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli solmituttanut, eduskunnan ollessa kesälomalla, ilman eduskuntakäsittelyä.

Nykyinen epärehellinen uutisointi Venäjän tavoitteista turvallisuutensa takaamiseksi saa ulkopoliittisen johtomme tuen.

Yksikään ulkopoliittinen vaikuttajamme ei ole lausunut sanaakaan objektiivisuuden puutteesta, kansainvälisten lakien rikkomuksista, YK:n peruskirjan sysäämisestä syrjään, Yhdysvaltojen salaisista vankiloista, sen sotarikosten paljastajan Julian Assangen kidutuksesta, laittomista pommituksista, kaikesta siitä epäinhimillisestä, jonka hyväksymiseen maamme on sidottu ehtona NATO-yhteistyölle ja maapallon tuhoamiselle USA:n sotilaallisen toiminnan seurauksena.

Suomen ulkopoliittinen johto ja valtamedia syyttävät Venäjää aggressiivisuudesta. Kuitenkin viimeisten 20 vuoden aikana Yhdysvallat on pudottanut 337 000 pommia Afganistaniin, Syyriaan ja Irakiin - 46 iskua päivässä.

Venäjä ei ole tällaista tehnyt. Jopa 1970-luvun lopulla Neuvostoliitto tuli Afganistaniin maan hallituksen pyynnöstä. Samoin Venäjän sotilaallinen tuki Syyrialle tapahtuu kansainvälisten lakien mukaisesti Syyrian hallituksen pyynnöstä.

Suomen sisällissodan tuomiot kohdistettiin työläisiin. Syyttäjinä, todistajina ja tuomareina toimivat omistavaa luokkaa edustavat valkoiset.

Yhdysvaltojen sodissa Yhdysvallat ja NATO rahoittavat mahdolliset tuomioistuimet ja tuomarit ja syytettyinä ovat Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden uhrit. Yhdysvaltojen tai NATO:n upseerit eivät joudu sotarikoksistaan syytteeseen tai jos joskus harvoin joutuvat, eivät tule tuomituiksi.

Suur-Suomi ja Pietarin tuhoaminen olivat pienehköjä tavoitteita nykyisen ulkopoliittisen johtomme hankkeisiin verrattuna. Eläytyminen naapurimaamme Venäjän asemaan ja turvallisuuteen NATO-aseittemme uhrina ei yksinkertaisesti meitä kosketa.

Hitler lupasi tuhota Pietarin ja antaa sen sen jälkeen Mannerheimille. Mitäköhän Yhdysvallat on Niinistölle luvannut?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi Suomessa 1920-luvulla, Mannerheim, eduskuntaryhmän vangitseminen, Sauli Niinistö, kommunismin kitkeminen, isäntämaasopimus, natsismin ilmapiiri 2010-luvulla, turvallisuuskomitea, mediapooli, CIA-koulutus, sensuuri

Merkel, Israel ja EUn väkivallanlogiikka

Tiistai 18.5.2021 klo 13.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin uskomattomalta tuntuvaa Israelin lipun liehumista Saksan ja Itävallan valtiopäivätalojen katolla, Israelin pommien ruhjoessa Gazan rakennuksia, teitä, sähköyhteyksiä, vesihuoltoa, kaikkea mitä ihminen päivittäiseen selviämiseensä tarvitsee.

Merkelin politiikassa on selvä logiikkansa. Hän tahallaan sekoittaa antisionismin ja antisemitismin. Tämä sekoittaminen sallii rasistisen Hitlerin kaltaisen apartheidtoiminnan hyväksymisen uskotellen sen olevan juutalaisväestön puolustamista antisemitismiä vastaan.

Merkel ei ole ensimmäistä kertaa asialla sekoittamassa ihmisoikeudet ja taloudelliseen ja sotilaalliseen etuun perustuvan ryöstöpolitiikan hyväksymisen.

Kohl ja Merkel aloittivat Jugoslavian hajottamissodat yhdessä Yhdysvaltojen kanssa käyttäen tätä tosiasiat sekoittavaa propagandaa vielä nykyaikaakin tehokkaammin. Jugoslavian hajottaminen edellytti serbien, toisen maailmansodan holokaustin uhrien, liittovaltion suurimman ja demokraattisimman kansanryhmän demonisointia. Saksa käytti liittolaisinaan Hitlerin aikaisia yhteistyökumppaneita kroaatti- ja musliminatseja.Tavoitteena oli sekä infrastruktuurin ryöstö, että Yhdysvaltojen entistä vahvemman sotilaallisen läsnäolon vahvistaminen Euroopassa.

Israelin kohdalla kyse oli aluksi Brittien, nyt Yhdysvaltojen sotilaallisen sillanpääaseman lujittamisesta Lähi-Idässä.Se on tähän saakka tapahtunut sionismin lujittamisen avulla.

Sionismin isä Theodor Herzl julkaisi 1896 teoksen nimeltä Der Judenstaat aikana, jolloin ensimmäiset eurooppalaiset juutalaissiirtolaiset saapuivat Palestiinaan.

 Myöhemmin Jerusalemin palestiinalainseksi pormestariksi tullut Yusuf Diya al-Din Pasha al-Khalidi kävi kirjeenvaihtoa Herzlin kanssa, mistä ilmeni tämän tavoitteet juutalaisvaltion suhteen palestiinalaisväestöstä huolimatta.

Herzl katsoi, että alkuperäinen arabiväestö voitaisiin houkutella Palestiinasta "muualle" aivan kuten suomalaiset arvelivat Itä-Karjalan venäläiset voitavan siirtää "jonnekin muualle" Suur-Suomen alta tai Hitlerin saksalaiset tappavansa osan juutalaisista, serbeistä, mustalaisista jne ja siirtävänsä loput "jonnekin muualle".

Herzlin kirjeessä "hyytävää" oli Rashid Khalidin teoksen " The Hundred Years of War on Palestine" mukaan se, kuinka kantaväestö katsottiin voitavan siirtää toisarvoisina ihmisinä juutalaissiirtolaisten alta pois. Yusuf Diya ymmärsi myös, että kyse ei ollut vain joidenkin juutalaissiirtolaisten muuttamisesta Palestiinaan vaan koko alueen muuttaminen juutalaisvaltioksi.

Palestiinan satavuotisen konfliktin ytimessä ei ole mikään muu kuin juutalaisväestön siirtomaaherruus alkuperäisväestöä kohtaan kuten briteillä Intiassa, Hollantilaisilla Indonesiassa - kullakin Euroopan maalla omat siirtomaansa ja siirtomaaherran vallankäyttönsä.

Siionistinen projekti oli omalakisensa siirtomaaprojekti.Se kuorrutettiin uskonnollisella kuorrutuksella "raamatullisesta oikeutuksesta", jolla vedottiin Euroopan ja Yhdysvaltojen kristittyihin. Se kulminoitui kysymykseen "kuinka juutalaiset voisivat olla siirtomaaisäntiä kun heillähän on raamatullinen yhteys tähän maahan?"

Kansainliiton mandaatilla perusteltu Britti-miehitys vahvisti palestiinalaisten alistamisen vuodesta 1922 lähtien. Samaan aikaan Irlanti pyrki eroon Englannin siirtomaavallasta mitkä tapahtumat kuvasivat englantilaisten sortovaltaa havainnollisesti.

Britannian vallan aikana juutalaisten etuoikedet palestiinalaiseen alkuperäisväestöön nähden kasvoivat. Perustettu "Jewish Agency" sai myös ulkopoliittisen, juutalaisväetöä Kansainliitossa edustavan mandaatin.

Sadan vuoden siirtomaavallan aikana Euroopan nyt jo entiset siirtomaavallat ovat osaltaan edistäneet Israelin muuttumista yhä arrogantimmaksi ja väkivaltaisemmaksi palestiinalaista kantaväestöä kohtaan.

Britannia ja Yhdysvallat ovat paitsi aseistaneet Israelia, myö auttaneet tätä peittelemään silmitöntä väkivaltaansa sulkemalla omat silmänsä keskitysleirimäisiltä olosuhteilta, joissa palestiinalaiset elävät.

Yhdistyneet kansakunnat eivät ole saaneet aikaan pakotteita Israelia vastaan sen laittomasta ydinaseiden kehittämisestä ja -varastosta. Sen tekemät sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan eivät ole tulleet tutkituiksi.

Israelin valtion lipun liehuminen Merkelin Saksan valtiopäivätalon katolla on osoitus ihmisoikeusrikkomusten hyväksymisestä ja Euroopan unionin siirtymisestä YKn periaatteiden noudattamista uskottelevasta valtiosta avoimesti "uutta kansainvälistä sopimusjärjestelmää" toteuttavaksi Yhdysvaltojen "NATOn väkivaltaan pohjautuvaan sopimusvaraiseen yhteiskunta" kuulumisesta.

Varoitin tuosta aseteollisuuden intressejä ja sodalla asioita ajavaa EUta palvelevasta yhteisöstä puheessani eduskunnassa vuonna 1986 Yhdysvaltojen yritettyä juuri tappaa ohjuksella Libyan johtaja Muammar Gaddafin. Nyt Israel on ilmoittanut tappaneensa erään Hamasin johtajista - kuinka mones tapettu palestiinalaisjohtaja?puhumattakaan israelilaisen rauhantahtoisen Jitzak Rabinin murhasta, jonka teki fanaattinen israelilaissiirtokuntalainen.

Suomi on Saksan vanavedessä siirtynyt hyväksymään natsistisen apartheid-väkivallan Kroatiassa, Bosniassa,Kosovossa, Syyriassa, Ukrainassa. Ei sanaakaan Yhdysvaltojen ohjuksilla tappamista johtajista kuten kenraali Suleimani. 

NATO-maiden väkivaltaan perustuva "hyvä-veli-kerho" on korvannut diplomatian ja YK-pohjaisen työskentelyn. Suomen valtamediaa kiihottavat aseet ja pommitukset- myös Israelissa ja Gazassa, ei se miten tähän on tultu ja minkälaisin edellytyksin palestiinalaiset voisivat saada jokaiselle kansalaiselle kuuluvat ihmisoikeudet.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Israel, Palestiina, antisionismi, antisemitismi, sotilaallinen maailmanvalta, natsismi

SKDM vai YK Suomen viitekehyksenä?

Maanantai 3.5.2021 klo 12.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime kuukausina suomalaiset ovat saaneet  ihmetellä Suomen ulkopoliittisen johdon ilmaisemaa Suomen kansainvälisten suhteiden uutta viitekehystä.

Olemme saaneet kuulla niin tasavallan presidentin, ulkoministerin ja pääministerin suusta Suomen kuuluvan nyt kansainväliseen sopimusvaraiseen demokraattisten maiden liittoumaan. Kutsun sitä tästä lähtien SKDM:ksi.

Liittouma on siis määritellyt itse itsensä. Siihen kuuluu ilmiselvästi Yhdysvallat johtavana maana ja ainakin Euroopan unionin maat, joiden valtaosa kuuluu NATOon. Puolueettomalta Itävallalta tai Irlannilta en ole lukenut tuen osoituksia.

SKDM:n demokratia on itse julistettua ja sopimusvaraisuus koskee tietenkin jäseniä. Kansainvälisyys ei ole juuri yllä mainittuja valtioita laajempaa.

Julistautumalla kyseisen liittouman jäseneksi, Suomi näyttää irtisanoutuvan YK:n periaatteista, oikeusvaltiosta sekä toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta.

Sosialistisen järjestelmän tuhon jälkeen kylmän sodan voittajavaltioiksi itsensä lukevat valtiot katsovat itselleen suodun vapaat kädet tunnustaa tai olla tunnustamatta kansainvälisiä lakeja tai YK:n peruskirjaa. Oikeuskäytännöt ovat muuttuneet poliittisiksi kuten Jugoslavia-tribunaalin, ICC:n tai ICJ:n käytännöt osoittavat.

SKDM-maat ovat aloittaneet useita sotia, käyttäneet niissä jihadisteja, albaani-terroristeja, neo-natseja, muslimiveljeskuntaa sekä uiguureja CIA:n apuna. SKDM-mailla on kattava median propagandaverkosto, josta Göbbels ei olisi voinut edes haaveilla.

Olen kuvannut tätä toimintaa kahdessa teoksessani: Lahtari Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkiköinä sekä hiljattain ilmestyneessä Lupa olla julma-teoksessani.

Lahtari, Punikki kuvaa sitä kuinka Suomi osana SKDMää on huolehtinut natsismin hyväksyttävyyden ylläpitämisen jatkumisesta. Kuvaan kuinka Suomi esittää itsensä II maailmansodan uhrina, joka ei tietenkään voi kantaa vastuuta omista rikoksistaan.

Katsoin hiljan Areenasta Tanskalaisen dokumentin, joka kuvaa Tanskaa välittömästi sodan päättymisen jälkeen. Kymmeniä natsikollaboraattoreita teloitettiin ja kuolemantuomiot sallinut laki poistettiin vasta 1993.

Suomessa natsi-liittolaisuutta pidetään kunniakkaana, sen ideologisesta myötäilystä vaietaan.

Suomi saa SKDM:n jäsenenä taas lisäaikaa olla tunnustamatta omia rikoksiaan koska kehitys on kääntynyt Neuvostoliiton ja Venäjän demonisointiin. Venäläisten siviilien kuolemat suomalaisten keskitysleireillä voidaan jälleen pyyhkiä pois.

Lahtari, Punikin jälkimmäinen osa kuvaa sitä, miten SKDM-maat Yhdysvallat ja Saksa kärjessä sytyttivät Jugoslavian alueelle sisällissodat tarkoituksella. Kuten nyt Ukrainassa, Valko-Venäjällä tai Venäjällä SKDM-maat pyrkivät  tuolloin kaikin keinoin kärjistämään historiallisia vastakkainasetteluja serbien ja kroaattien ja muslimi-väestön välillä. 

Serbit olivat holokaustin uhreina katolisten natsi-kroaattien keskitysleireissä. Myös Bosnian muslimit olivat natsi-Saksan liittolaisia. CIA otti 1990-luvulla tehtäväkseen avata uudestaan näitä ryhmien välisiä historiallisia haavoja.

Vertaan Suomen sisällissodan mekanismeja Bosnian sisällissodan ja ICTY:n tuomiokäytäntöjen kanssa.Kenraali Ratko Mladicin kohtalo on propagandan värittämänä traaginen.

Lupa olla julma-teos kuvaa vuorostaan Suomen osuutta Jugoslavian pommituksissa ja serbien toisessa holokaustissa Kroatiassa ja Kosovossa.

Jo Jugoslavian pommitukset ylittivät kaikki laillisuuden kriteerit. Liittoutumattoman ketään uhkaamattoman maan kimppuun hyökkääminen uraanipommeilla ja tahallinen infrastruktuurin tuhoaminen rikkoi kaikkia kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan kriteereitä.

Yhdysvallat SKDM-maiden johtaja, joka maansa sisäisessä väkivallassa, vankilajärjestelmässään, rasismissaan ja sotateollisuutta tukevissa kymmenissä sodissaan on maapallon tuholainen numero yksi, luopui kansainvälisestä laillisuusjärjestelmästä julkisesti jo v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti tuolloin paitsi luopuvansa kansainvälisistä laeista, jos ne estävät sen tavoitteiden toteutumista, myös halunsa laajentaa johtamansa sotilasliitto NATO Baltiasta Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Itämerelle.

Suomen osuus SKDM-hengessä alkoi jo ennen Euroopan unioniin liittymistä, mutta on siitä lähtien vahvistunut. Suomen osuus Jugoslavian sodassa ja Kosovon laittomassa YK:n päätösten vastaisessa itsenäistymisessä oli keskeinen.

Presidentti Niinistön valtakaudella Suomi on toteuttanut median jo v. 2000 ilmaisemaa halua Suomen liittymiseksi NATOon.Median disinformaatio on johtanut siihen, että vain valtamediaa seuraamalla, Suomen kytkeytyminen YK:n periaatteiden vastaiseen toimintaan ei paljastu.

Sotateollisuus on SKDM:n johtava voima. Ilman vihaa, sotien suunnittelua ja sotahalukkuuden ylläpitämistä aseet eivät käy kaupaksi. Jo 1990-luvulla jopa Britannian anglikaaninen kirkko sijoitti aseisiin niiden tuottoisuuden johdosta. Sodat, aseteollisuus, USA:n sotilastukokohdat ovat maapallon suurimmat saastuttajat. Kuitenkin ne ovat kuin norsu olohuoneessa, josta ei SKDM-mediassa puhuta.

Aseteollisuuden kannattavuuden johdosta Venäjä-vihaa on ylläpidettävä. Todellisen demokratian ja juridiikan korvauduttua politiikalla, Venäjästä voidaan sumeilematta väittää mitä tahansa. Todisteita "rikoksista" ei tarvita. Skripalien myrkytys lähellä Britannian sotilaskemiallista laboratoriota oli "highly likely", ilman todisteita, venäläisten suorittama myrkytys. Navlnyn mahdollisesti itse aiheutettu "myrkytys" oli Lancet-lehden muunlaisista todisteista huolimatta, Saksan kieltäytyessä tutkimusyhteistyöstä jälleen novichok-myrkytys ja tekijänä higly-likely Venäjän johto.

CIA:n rooli Jugoslavian brutaalissa hajottamisessa oli keskeinen, nyt vahtivuoron on ottanut Britannian MI6 yhdessä venäläisten kansallisomaisuuden ryöstäneiden ulkomailla asuvien oligarkkien kanssa. Britit yrittävät kärjistää ryhmien välisiä jännitteitä Venäjällä rahoittamalla nk "demokraattista" oppositiota. CIA, presidentti Bush Sr eikä Bill Clinton "talousguruineen" saanut koko Venäjää haltuunsa. Kansallisvarallisuutta jäi venäläisille itselleen presidentti Putinin ansiosta.

Sosialistisen Neuvostoliiton aikana kansalaisilla oli ilmainen koulutus yliopistoon saakka, ilmainen päivähoito, ilmainen terveydenhuolto, kohtuuhintainen asuminen, ammattiyhdistysten tukemat kesäleirit ja kesänvietto työntekijöille. Tavoitteena rauhan säilyminen maapallolla ja oikeudenmukaisuus Yhdysvaltojen sotien, sotilasvallankaappauksien ja pakotteiden alla.

 Venäjä on jälleen ottanut paikkansa Yhdysvaltojen mielivallan alaisuudessa elävien maiden tukijana kuten sosialismin aikana. Venäjä tukee YK:n peruskirjan mukaista puuttumattomuutta toisten maiden sisäisiin asioihin. Päinvastoin kuin SKDM-maat se vastustaa fasismia ja natsismia kuten valtaosa YK:n jäsenvaltioista.

Suomen kansa ei saanut ottaa kantaa euroon liittymisessä. Suomen kansa vastustaa NATOa, mutta se ei saanut ottaa kantaa Isäntämaasopimukseen liittymisessä, mihin presidentti Niinistö liitti Suomen v. 2014 ehdottaen myös, että Suomi voisi liittoutua suoraan Yhdysvaltojen kanssa eikä välttämättä NATOon. Suomen kansa ei ole voinut sanoa mielipidettään fasimin ja natsismin suhteen. Euroopan unioni pidättäytyi YK:n äänestyksessä SKDM:n johtavan maan Yhdysvaltojen äänestäessä Ukrainan rinnalla natsismia ja fasismia kritisoivaa päätöslauselmaa vastaan.

Suomen valtamedia on NATO:n hybridikeskuksen ja valtioneuvoston Mediapoolin sensuroima. Todellisuus ei pääse suomalaisen TV:n katsojan tai lehdenlukijan tajuntaan. Koskaan historiamme aikana emme ole eläneet näin totaalisen sensuurin alla. Silti valtamedia julistaa omahyväisesti "vapaan mediamme" autuutta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen yhteiskunnan tila, "vapaa media", sopimusvarainen kansainvälisten demokraattisten maiden liittouma, YK, kansainväliset lait, Suomi natsismin tukijana jälleen

UKRAINA,KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Sunnuntai 11.4.2021 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

UKRAINA, KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Aseteollisuuden tarpeita täyttämään perustetun Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrictissa päätettiin Jugoslavian hajottamisen aloittavan sodan alkulaukauksista. Saksan edustaja liitokansleri Helmut Kohl, jonka hallituksessa istui myös nuori Angela Merkel, vaati EU:ta päättämään Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäistämisestä. Tuon Jugoslavian perustuslain vastaisen päätöksen tiedettiin merkitsevän sotaa. 

Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja Itä-Saksan ylijäämävarastoista. Presidentiksi oli CIA:n  runsaan rahoituksen avulla saatu serbien ja juutalaisten holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman.

Jugoslavia oli holokaustin uhrien serbien ja heidän pyöveleittensä, katolisten pappien ja fasististen kroaattien yhdessä muodostama liittovaltio. Nostamalla näiden ryhmien väliset  ristiriidat jälleen keskiöön, USA/CIA pystyi kärjistämään maan kansalaisten tuntoja.

Yhdysvallat oli ottanut vastaan katolisen kirkon avulla oikeudenkäyntejä paenneet natsit. Nämä muodostivat merkittävän diasporan, jonka osa palasi itsenäistymisen jälkeen Kroatiaan. Muun muassa puolustusministeriksi valittiin Kanadasta palannut natsi.

Itsenäistymisen jälkeen Kroatia sääti rasistisen, serbejä ja muita vähemmistöjä syrjivän perustuslain. Jo henkilötunnuksen numeroista saattoi päätellä, kuka oli kuka. Sotilaat pukeutuivat fasistisen Kroatian aikaisiin mustiin univormuihin, lippu muistutti fasistisen Kroatian lippua. Natsisankareiden maineenpalautus alkoi. Natsiaikaiset laulut raikuivat.

Serbit pantiin polvilleen. Toisen maailmansodan aikaa muistuttava vaino alkoi jälleen. EU-maiden ja USA:n avulla vain serbeille asetettiin talouspakotteet. Kroaatit saivat tunkeutua Bosniaan, heidän toimiaan ei rajoitettu. Natsien liittolaisina toimineiden ja nyt uudestaan serbien vainon aloittaneiden Bosnian muslimien provokaatioita seurasivat NATO: n pommitukset serbien niskaan. 

Yhdysvaltalaiset kenraalit toimivat natsi- ja muslimijoukkojen johtajina ja kouluttajina. Bosnian Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin. Amerikkalaisia ja saksalaisia aseita virtasi kaikkialle. 

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI alkoi kouluttaa kroaatteja tyhjentämään maa kokonaan serbeistä. Kymmenen kuukauden koulutuksen jälkeen elokuussa 1995 alkoi Operaatio Myrsky. Yhden ainoan viikonlopun aikana 250 000 serbiä ajettiin pommien ja tykkitulen saattelemana Kroatian Krajinasta, jossa serbisuvut olivat asuneet keskiajalta lähtien. Tuhansia kuoli.

Yhdysvaltojen ja Saksan liittolainen Franjo Tudjman huusi sotilas- ja poliittiselle johdolle Brionissa 31.7.1995 pitämässään puheessa: ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Toisen maailmansodan aikaiset fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriä eivät olleet onnistuneet tuhoamaan serbejä ja juutalaisia. Nyt siis uusi yritys.

NATO-maiden rahoittama ICTY-tuomioistuin ei havainnut tapahtumien johtajissa mitään arvosteltavaa. Eivät Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajat ”ole syyllisiä mihinkään”. 

 

Sama tapahtui Ukrainassa. Ukrainalaiset natsit ja osa tataareista olivat olleet Hitlerin liittolaisia. Yhdysvaltojen talousmiehet olivat tukeneet Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin demokratia oli lyhytaikainen. Jo 1950-luvulla Eisenhowerin presidenttikaudella Yhdysvallat alkoi tukea Ukrainan natseja ja Espanjan fasisteja yhdessä katolisen kirkon kanssa.

Ukrainaa lähdettiin liittämään NATO:on EU:n lähentymissopimuksen kautta. Rutiköyhä Ukraina oli tuhansin taloudellisin sidoksin yhteydessä Venäjään. Yhdysvallat ja EU olivat valmiit katkaisemaan siteet tarjoamatta mitään taloudellista turvaa, ainoastaan lisää menoja sekä velvollisuuden lisätä asevarustelua jotta maa täyttäisi EU/NATO:n kriteerit.

Samalla tavoin kuin Jugoslaviassa USA/CIA antoi miljardeja rahaa Ukrainan sisäisten vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Jo vuosikymmenten ajan tukea saaneet natsit puolueineen lisäsivät vaatimuksiaan aikaisemmin kiellettyjen natsisankareiden kunnian palauttamiseksi. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton vaimoineen ja koko Euroopan ylikansallisia tavoitteita ajava kerma kokoontui suureellisesti syyskuussa 2013 Krimin Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan liittymistä EU:hun ja NATO:on.

Sama presidentti Clinton johti Jugoslavian laittomia pommituksia, hänen kenraalinsa johtivat Operaatio Myrskyä, hänen NATO-jalkaväkenään toimi Osama bin Ladenin jihadisteja, jotka katkoivat serbien kauloja niin Bosniassa kuin Kosovossa. Hän rakennutti laittoman jättimäisen sotilastukikohtansa Serbian alueelle Kosovoon. Hän keksi Srebrenica-myytin 8 000 tapetusta muslimista peittääkseen tällä propagandalla todellisen kansanmurhan, jonka Operaatio Myrsky aiheutti.

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Biden kutsui 1990-luvulla serbejä kretiineiksi, älykääpiöiksi. Hän oli Obaman varapresidentti ja Ukrainan eräänlainen USA:n suurvisiiri Yhdysvaltojen alettua käyttää korkeinta valtaa maassa. He valitsivat väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Jatsenjukin pääministeriksi, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, vaihtoivat yleisen syyttäjän mieleisekseen jne..

 

Jokaisella ylikansallista pääomanvaltaa ja aseteollisuutta tukevalla EU-johtajalla oli Ukrainan vallankaappauksessa osansa. Vallankaappaushallitus julisti ”terrorisminvastaisen sodan” sitä Itä-Ukrainan väestöä kohtaan, joka ei alistunut vallankaappaushallituksen mieli- ja väkivaltaan. Demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattava osa ukrainalaisista julistettiin siis terroristeiksi.

Jo kesällä 2014 Yhdysvaltojen silloinen Obaman hallituksen puolustusministeri johti taisteluja Itä-Ukrainan väestöä vastaan. Lienee johdonmukaista ajatella, että muussakin mielessä Yhdysvaltojen politiikka jatkaa katolisten demokraattipresidenttien logiikkaa, kun valta taas on oikeissa käsissä.

Ennen vallankaappausta Venäjä tarjosi köyhälle Ukrainalle monia tukia mutta erityisesti 13 miljardin dollarin lainaa. Kiina tarjosi myös syksyllä 2013 lainaa 8 miljardia dollaria. Köyhälle huonosti hoidetulle maalle taloudellinen tuki ja kauppa olisivat olleet pelastus.

Yhdysvallat on ratkaissut tukensa Ukrainalle voimapolitiikan keinoin. Yhä syvemmälle köyhyyteen vajonnut maa on saanut runsaasti USA:n aseteollisuuden tuotteita. Yhdysvaltojen johtama NATO on myös luvannut sotilaallista apua ja sen läsnäolo on kasvanut. Taloudelliseen kurjuuteen sen sijaan ei ole löytynyt apua. GMO-viljelyn ja liuskekaasutuotannon hankkeita kyllä, joista molemmat ovat terveydelle vaarallisina rajoitettuja monissa länsimaissa.

Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisu on esitetty Minsk I ja II sopimuksissa. Presidentti Macron ja liittokansleri Merkel esittivät viikko sitten yhteisen julkilausuman, jota Suomen valtamedia ei ole tohtinut esitellä. Siinä kaksikko esittää Ukrainan hallitukselle paluuta Minskin sopimuksen täytäntöönpanoon, mitä Poroshenkon tai Zelenskyn hallitukset eivät ole edes alkaneet toteuttamaan. Macron ja Merkel eivät sanallakaan esitä vaatimuksia Venäjälle tai Itä-Ukrainan asukkaille. Suomen presidentti Niinistö ei ole osoittanut tietävänsä Macronin ja Merkelin yhteisestä julkilausumasta.

 

Jääkö Euroopan aseteollisuutta palveleva unioni odottamaan uutta Operaatio Myrskyä, yhdysvaltalaisten kenraalien ja NATO:n kouluttamaa ja johtamaa ukrainalaisarmeijaa ajamaan demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattavat, venäjän kieltä puhuvat ukrainalaiset rajan toiselle puolelle kuten serbit ajettiin kotiseudultaan Kroatiasta. Venäjä on tehty lähes laittomaksi kieleksi Ukrainassa, jossa käytännössä jokainen osaa venäjää. Venäjän opiskelu ja venäjän käyttö julkisessa keskustelussa on kielletty jopa tehty rangaistavaksi. Toisen maailmansodan aikaisia muistomerkkejä tuhotaan Ukrainassa samaan aikaan kun natsien kunniaksi nimetään katuja ja toreja.

Presidentti Trumpin aikainen puolustusministeri Mattis kehui Kroatian puolustusministerin tavatessaan, kuinka paljon hän kunnioittaa Kroatian armeijan saavutusta Operaatio Myrskyssä. Mattisin mielestä Operaatio Myrsky on hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Hän kertoi tuon taistelun kuuluvan kaikkien Yhdysvaltojen sotilasakatemioiden koulutusohjelmaan.

Onko nyt siis odotettavissa, että viime vuosien aikana yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla Operaatio Myrskyn mallin mukaan harjoitettu entistä iskuvalmiimpi ja ideologisesti taisteluhalukkaampi Ukrainan hallituksen armeija on valmis tyhjentämään Donbass Kroatian Krajinan esimerkin mukaisesti? Ideologinen natsismiin perustuva tausta on identtinen. Ihmisarvon ja demokratian kunnioittaminen on jo kadonnut. Jos verrataan Baltian maihin, Euroopan unioni ei ole sielläkään ollut kiinnostunut vähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tuskin Ukrainassakaan. 

Jo Bratislavan kokouksessaan vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö asetti tavoitteekseen luopumisen kansainvälisistä laeista. Tavoitteiksi tulivat myös NATO:n laajentaminen Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle. Meidän suomalaisten tehtäväksi on jäänyt myötäillä tätä Yhdysvaltojen politiikkaa, kutsuen sitä hämäävästi demokraattisten maiden yhteistyöksi. Sen puitteissa propagandan levittämisen lisäksi tehtäväksemme on asetettu juuri tuo Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen. Lisää miinalaivoja on jo tilattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bill Clinton, Ukraina, Kroatia, Operaatio Myrsky, MPRI, Donbassin tyhjentäminen?, rasismi, natsismi, aseteollisuus,

Onko Euroopassa kyse natsi-Saksan toisen maailmansodan tappion kostosta?

Perjantai 5.3.2021 klo 13.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsi-Saksan tärkeimmät liittolaiset olivat Yhdysvaltojen teollisuuspiirit, jotka rahoittivat Hitlerin aseistamista. Fasistisen Kroatian hallitus ja armeija, katolinen kirkko, Jerusalemin Grand Mufti Bosnian natsi-muslimit liittolaisinaan muodostivat Balkanilla natseja tukevan voiman.

Serbien tuhoamiseen oli 17 keskitysleiriä, joista Jasenovac oli suurin. Kosovon albaanit yhdessä Italian armeijan kanssa sulkivat serbejä keskitysleireille Albaniaan. Unkarin, Romanian, Bulgarian, Puolan ja Suomen hallitukset toimivat natsien käskyläisinä.

Natsi-Saksa pystytti keskitysleirejä eri puolille Eurooppaa. Juutalaiset, kommunistit, serbit, romanit sekä miehitystä eri maissa vastustavat kansalaiset nääntyivät leireillä.

Keskeiset ihmisryhmät ja valtiot, jotka vaikuttivat Hitlerin Saksan häviöön sodassa olivat Neuvostoliitto, Jugoslavian kommunistit ja partisaanit sekä Rooseveltin Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten asevoimat.

Saksa on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä toisesta maailmansodasta lähtien. Presidentti Trumpin mukaan joukkoja on 68 000 henkilöä. Ilman Saksan tukikohtia Yhdysvallat ei pystyisi tuhoamaan haluamiaan kohteita Afrikassa. Yhdysvaltojen armeija ei ole enää Rooseveltin, rauhanmiehen armeija, vaan jatkuvia sotia käyvä ja samojen tahojen armeija, jotka aseistivat Hitleriä.

Presidentti Eisenhowerista lähtien Yhdysvallat on tukenut Espanjan fasisteja, joiden kanssa myös natseja pakoon auttanut katolinen kirkko solmi liiton. Samoin Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta lähtien.

Yhdysvallat hävitti oman maansa kommunistit äärimmäisen vainon avulla 1950-luvun kuluessa ulottaen vainon sodillaan itsenäistymistä ajaviin Aasian maiden kommunisteihin.

Indonesian sotilasvallankaappauksen jälkeen CIA:lle uskolliset kansalaiset tappoivat 1960-luvulla CIA:n nimilistojen mukaisesti miljoona ammattiyhdistysaktiivia ja kommunistiksi epäiltyä kansalaista. Oppenheimerin dokumentit Act of Killing ja Look of Silence kuvaavat tätä erinomaisesti. Edes Hitler ei luultavasti olisi osannut kuvitella onnistuvansa USA:n kaltaisen tuholaistoiminnan aikaansaamisessa.

Neuvostoliitto/Venäjän hajottaminen ja sen toimintakyvyttömäksi saattaminen on osittain Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bushin ansiota. Korruptio, ihmisten elämänedellytykset tuhonneet talousuudistukset, Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ja kultavarantojen ryöstö ovat Bushin ja hänen talousgurujensa toimien seurausta.

Oligarkkijoukko, joka sai ryöstettyä osan kansallisvarallisuudesta ja toimitettua sen ulkomaisiin pankkeihin, toimii nyt "lännen" rinnalla pyrkien destabiloimaan Venäjää ulkoa- ja sisältäpäin. 

DDR:n valtion, joka oli lopulta voittajavaltioiden piirissä, katoaminen Saksojen yhdistyessä loi edellytykset revanssille ja kostolle hävitystä sodasta.

Euroopan unionin perustaminen aseteollisuutta tukevan Round Table of Industrialists järjestön kaavailujen pohjalta tapahtui yksi yhteen RTI:n pöytäkirjojen kanssa. Se mitä RTI oli päättänyt Euroopan kehityksestä tuli myös EU:n perustaviin asiakirjoihin.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa liittokansleri Helmut Kohl ehdotti vastahankaisille jäsenehdokkaille Kroatian itsenäisyyden tunnustamista tietäen, että se olisi Jugoslavian perustuslain vastaista ja merkitsisi sota Jugoslavian liittovaltiota vastaan. Päätös oli yön painostuksen jälkeen yksimielinen.

Yhdysvaltojen kongressi oli jo aikaisemmin päättänyt, irtisanottuaan Jugoslavian kaikki lainat, minkälaiset vaalit ja millaisin tuloksin osavaltioiden tulisi järjestää vaalinsa. Liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja lainkaan! Jos valituksi tulisi Yhdysvaltojen haluamat puolueet, kukin osavaltio voisi anoa erikseen itselleen lainoja.

Liittovaltiossa enemmistö oli holokaustin uhreilla serbeillä, jotka vastustivat liittovaltion hajottamista.

Kroatia sai Yhdysvaltojen toivoman holokaustin kieltäjän Franjo Tudjmanin presidentiksi. Bosniaan tuli vuorostaan toiselta sijalta valittu, toisen maailmansodan aikana natsi-armeijaan muslimeja henkilökohtaisesti värvännyt Alija Iztbegovic. Tämä oli laatinut vuonna 1970 Islamilaisen julistuksen, jonka mukaan paras serbi on kuollut serbi. Hän tavoitteli Bosniaan islamilaista kalifaattia, jossa elämä ja lainsäädäntö olisi islaminuskolle alisteista.

Kroatia sääti rasistisen perustuslain, jossa serbit joutuivat vähemmistöasemaan. Saksa, Helmut Kohlin johdolla alkoi aseistaa Itä-Saksan ylijäämä asevarastoista kroaatteja taisteluun Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Taistelujen alettua toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien demonisointi kiihtyi ja Kroatiassa myös juutalaisia muistomerkkejä häväistiin. Kroaatit alkoivat kantaa samanlaisia univormuja kuin toisen maailmansodan aikana, jolloin serbit oli laillisesti lupa hävittää ja heidän omaisuutensa konfiskoida.

Saksan kristillisdemokraattinen puolue oli EDU:n Euroopan demokraattisen unionin jäsen. Unionin tärkeimpiä tavoitteita oli Sauli Niinistön (Lähde Niinistön kirja "Viiden vuoden yksinäisyys", 2005)mukaan kommunismin kitkeminen Euroopasta. Kohlin tukemana Sauli Niinistö valittiin järjestön puheenjohtajaksi vuonna 1997, jolloin Bosnian sota oli päättynyt mutta Kosovon sota vasta valmisteilla.

Jugoslavian liittovaltio oli liittoutumaton sosialistinen YK:n perustajajäsen, jonka jokainen itseään kunnioittava valtiomies, oli hän sitten kroaatti, sloveeni, serbi tai albaani, oli kommunisti. Liittovaltio oli kansantulolla mitattuna 24. sijalla kansainvälisessä vertailussa. Työläiset osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osuutensa myös tuotoista. Maa oli matkustamiselle avoin, suosittu turisti-kohde ja kävi kauppaa niin idän kuin lännen kanssa.

Nyt siis kitkeminen alkoi Jugoslavian alueella. Serbit olivat liittovaltiossa enemmistönä, mutta asuivat hajallaan eri osavaltioissa. Ainoastaan Serbiassa serbit olivat luonnollisesti enemmistössä ja Serbia oli myös ainoa osavaltio, jossa sodan alettua kaikki etniset ryhmät olivat tasa-arvoisia. Siitä huolimatta läntinen propaganda leimasi serbit hitlereiksi. Serbien mielestä sota ei voi korvata neuvotteluja. Perustuslain mukaan Kroatia olisi voinut irrottautua Jugoslaviasta neuvottelemalla.

Kohl halusi sotaa. Jugoslavia/Serbialle asetettiin keinotekoisin perustein totaaliset talouspakotteet 10 vuodeksi, sodan voiman vahvistamiseksi.

Jugoslavian partisaanit sekä Jugoslavian ja kaikkien Euroopan maiden edistykselliset voimat olivat Hitlerin natsi-Saksaa vastaan. Helmut Kohl sai koulutuksen Hitlerin armeijaan, mutta ei ehtinyt sotaan ikänsä puolesta. Angela Merkel oli hänen hallituksensa jäsen ja osallistui Jugoslavian hajottamiseen Kohlin rinnalla, Kohlin ollessa hänen oppi-isänsä.

Heti sodan alettua Saksan ulkoministeriksi valittu Klaus Kinkel, entinen ulkomaisen tiedustelunpäällikkö, sekä Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton päättivät v. 1992 ehdottaa ICTY:n Jugoslavia-tribunaalin perustamista tutkimaan ja tuomitsemaan serbin rikoksia Jugoslavian hajottamissodassa.

Valokeilan kohdistaminen negatiivisessa mielessä ihmisryhmään, jonka isät ja äidit olivat kuolleet natsien keskitysleireissä oli uskomaton mediatemppu.

Kohlin tavoite kommunismin kitkemisestä Euroopassa ei liene ollut ainoa syy tuhota Jugoslavia. Talouden infrastruktuurin haltuunotto oli varmaan myös painava syy paitsi Saksalle, myös Yhdysvalloille. Saksalle siksi, että Saksojen yhdistyminen oli taloudellisesti valtava taakka.

Yhteistyö Saksan miehittäjän Yhdysvaltojen kanssa oli oleellista. Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtaa Serbiaan. Yhteistyökumppaneita olivat Osama bin Laden, albaani- ja natsidiaspora Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä koko länsimedia. Yhdysvaltojen eläkkeelläolevat kenraalit toimivat sotapäällikköinä, muslimit, kroaatit ja albaaniterroristit NATO:n jälkaväkenä. ETYJ:n yhdysvaltalaiset sotilaat olivat samalla CIA;n palkkalistoilla työskennellessään Kosovossa.

Muslimien ja kroaattien provokaatioiden pohjalta NATO pommitti serbijoukkoja muutamaa tuntia provokaatioiden jälkeen, jolloin tapahtuman luonne ei ehtinyt selvitä. Bosniassa Izetbegovic toimi pommitusten tilaajana.

Saksa koulutti aseisti ja puki albaaniterroristit vuoden 1998-1999 aikna. Saksan avulla Yhdysvallat sai aikaan Kosovon NATO-miehityksen, jonka alkaessa se alkoi rakentaa laitonta jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Serbian alueelle Kosovoon. Siellä olevat joukot yhdistettynä Saksaan sijoitettuihin miehitysjoukkoihin tekevät Yhdysvalloille mahdolliseksi hallita koko Länsi-Eurooppaa.

Liittoutumalla Kosovon ja Albanian mafian kanssa Yhdysvllat hallitsee myös elin- ja huumekauppaa. Onhan Länsi-Balkan Afganistanista tuotavien huumeiden kuljetusreittien risteyskohta.

Jugoslavian pommitusten alla Saksan liittokansleriksi oli vaihtunut sosialidemokraatti Gerhard Schröder, rehellisemmän Oscar Lafontainen vetäydyttyä. Saksa pidättäytyi - hygieniasyistä- pommittamasta toisen maailmansodan pommituksen vuosipäivänä, jona v. 1941 natsi-Saksa pommitti Belgradia niin, että 17000 ihmistä kuoli kaupungisa yhden päivän aikana.

Mitä näiden ihmisten mielessä liikkui ja liikkuu?

Nyt Jugoslavia oli saatu tuhottua lähes kivikaudelle. Kansantuotteella mitattuna uudet itsenäiset valtiot, osa NATO-jäseniä, ovat noin sijoilla 84 -113 maailmantilastoissa. Natsihenkisyys, terrori  ja laittomuus vallitsee Kosovossa, Kroatiassa ja Bosniassa. Kommunismi on saatu kitkettyä ja korvattua natseilla.

Sama Ukrainassa. Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden organisoiman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen v. 2014, Ukraina on aloittanut "terrorisminvastaisen" sodan omia kansalaisiaan vastaan Itä-Ukrainassa. Natsien suorittamat murhat ja murhapoltot ovat tutkimatta ja rankaisematta.

Kommunistinen puolue on kielletty. Juutalaisia ahdistellaan. Harva uskaltaa puhua venäjää julkisellapaikalla, vaikka koko itäisen Ukrainan kulttuuri on sama kuin Venäjällä.Natsien soihtukulkueet muistuttavat natsiajasta. Natsiajan sankareiden patsaita pystytetään ja katujen nimiä muutetaan heidän kunniakseen.

Baltiassa venäjänkieliseltä väestöltä puuttuvat kansalaisoikeudet - EU ummistaa silmänsä. Euroopan unionin NATO-maat ja -liittolaiset puuttuvat itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin. Ukrainan jälkeen Valko-Venäjä on joutunut kokemaan destabiloivia läntisellä rahoituksella kustannettuja mielenosoituksia.

Hitlerin valtakaudella Saksaa myötäleviä kansalaispiirejä oli lähes jokaisessa Saksan miehittämässä tai sen liittolaismaassa. Nämä ihmisryhmät vaipuivat rauhan tultua pimentoon noustakseen kylmän sodan päätyttyä ja Neuvostoliitto/Venäjän roolin heikennyttyä jälleen esille. Kaikkialla, myös Suomessa, fasistisina lakkautetut järjestöt nousivat kuin sienet sateella.

Jugoslavia on kadonnut merkittävänä natsismin ja fasismin vastaisena voimana Euroopassa. Varsinkin EU-puheenjohtajakaudellaan Saksa yhdessä miehittäjänsä Yhdysvaltojen kanssa on suunnannut destabiloivia toimenpiteitään Venäjää kohtaan. Vuonna 2000 Brtislavassa pitämässään kokouksessa USA:n ulkoministeriö ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne ole sopusoinnussa omien tavotteiden kanssa.

Euroopan unioni ei enää osallistu YK:n natsismia ja fasismia vastustavaan julkilausumaan. Siten EU irtisanoutuu natsismin ja fasismin tuomittavuudesta. EU-maat kokevat voivansa tukeutua natseihinja jihadisteihin materiaalisten tavoitteiden saavuttamiseksi kuten Hitler aikoinaan, minkä Jugoslavian tapahtumat osoittavat. Mitään olellista eroa Hitlerin toimintatapoihin ei näytä olevan.

Toisen maailmansodan suurin uhrein voittaneen Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjä on jälleen Saksan ja sen natsismiin myönteisesti tai yhdentekevästi suhtautuvien EU-liittolaisten tärkein vihan ja vastustuksen kohde. Onko EU-maiden kitkettävien kohteiden joukossa ortodoksisen/etnisesti tasa-arvoisen Jugoslavian jälkeen ortodoksinen/monikulttuurinen Venäjä.

Eurooppa on muuttunut. Saksassa on viritelty AfD -puolueen asettamista tarkkailuun. Edellisen perusteella ja Jugoslaviasta ja Ukrainasta saatavien esimerkkien valossa ajattelisin pikemminkin, että Euroopan unioni ja Saksan hallitus tulisi asettaa tarkkailuun juridisen oikeuskäytännön korvaamisesta poliittisella oikeudella.

Kansainvälisiä lakeja ja käytäntöjä itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta ei tulisi rikkoa vaikka ahneus rikkauksien hyödyntämiseksi ja sotilatukikohtien rakentamiseksi olisi kuinka houkuttelevaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EDU, Niinistö, Kohl, Merkel, AfD, poliittinen oikeus, Ukraina, Jugoslavia, Hitlerin Saksan revanssi, natsismi Euroopassa, USA natsismin tukijana, Saksan sotilaallinen miehitys,

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä puolella

Lauantai 27.2.2021 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä/demokratian vastaisella puolella?

Viimeisten 25 vuoden aikana suomalaiset ovat olleet voimakkaan disinformaation kohteena. Suomalaisia on ajettu kohti NATOa kuin karjalaumaa. 

Mitkä ovat historiamme taitekohdat, joissa demokratia on sivuutettu ja pääoman ja armeijan valta on kumonnut sen?

Vuoden 1917 kesällä sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta julisti Valtalailla Suomen itsenäiseksi.

Äänestyksessä häviölle jääneet lähtivät ulkoparlamentaariseen toimintaan eduskunnan hajoittamiseksi.

Samaan aikaan nämä voimat neuvottelivat itsenäistymisen sijaan Suomen liittymisestä Saksan armeijan avulla Saksan keisarikuntaan. Välivaiheeksi tulisi itsenäisyyden julistaminen Venäjästä, jota seuraisi liittyminen osaksi Saksaa.

Porvarienemmistöisen eduskunnan julistettua Suomen itsenäiseksi ja saatuaan Leniniltä luvan irrottautua Venäjästä hallitus eduskunnan enemmistön avulla muodosti puhtaasti porvarillisen armeijan, jonka johtoon se valitsi kenraali Mannerheimin.

Sisällissodassa olivat vastakkain työväestö ja omistavan luoka etuja ajavat suojeluskunnat, Saksassa koulutetut jääkärit Saksan armeija apunaan.

Henkensä hädässä Manneheim kiiruhti Saksan armeijan tuloa apuun ennen Tampereen, työväestön pääkaupungin valtausta.

Sisällissota oli sota Suomen liittämiseksi osaksi Saksan keisarikuntaa kuten pääomapiirit olivat toivoneet.

Vain Saksan vallankumous tuli esteeksi sille, että Suomeen ei syksyllä 1918 tullut eduskunnan valitsemaa saksalaista kuningasta.

Toinen taitekohta oli Suomen armeijan liittyminen Hitlerin natsi-Saksan armeijan apuarmeijaksi. Tämä tapahtui 20- ja 30-lukujen tiiviin Saksan ja Suomen armeijoiden välisen yhteistyön valmistelun avulla. Näennäisestä demokratiasta huolimatta Mannerheim ja sotilaat määräsivät tahdin kulisseissa.

Saksan ja Britannian armeijoiden ylipäälliköt tapasivat Suomen ulkopoliittisen johdon kesällä 1939 ennen talvisotaa. "Vapaussodan" voiton  yhteiset paraatit saksalaisten kanssa kuuluivat vuotuisiin tapaamisiin. Hitler valitteli, että ei pystynyt riittävästi auttamaan Suomea vielä talvisodassa fasistisen Italian rinnalla. Saksalle oli tarkeätä saada tietoja Venäjän heikkouksista ja vahvuuksista talvisodan aikana tulevaa suursotaa silmälläpitäen.

Hitler lupasi talvisodan jälkeen Suomen johdolle heidän toivomustensa mukaista aluetta Neuvostoliitosta Suur-Suomea varten. Saksalaisten tarkoituksena oli liittää Suomi muun Baltian kanssa osaksi Suur-Saksaa. Tämä oli suomalaisen ja saksalaisen pääoman yhteinen suunnitelma. Yhdysvaltojen pääomapiirit tukivat Hitlerin aseistautumista.

Jatkosotaan lähdettiinkin voitonvarmoina. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä saksalaisten kanssa järkyttävin seurauksin.

Saksalaiset ja suomalaiset natsit sekä fasistiset kroaatit pystyttivät juutalaisille, serbeille ja venäläisille keskitysleirejä rasistisin perustein tarkoituksenaan suorittaa serbien ja juutalaisten holokausti sekä siirtää mahdolliset Suur-Suomen alueelle jäävät venäjää puhuvat asukkat "muualle".

Yhdysvaltojen talouspiireistä riippumattomat demokraatit sekä muut liittoutuneet käänsivät kansanmurhia tavoittelevan sodan kulun päälaelleen. Demokratia voitti hetkeksi kääntyäkseen jo 1950-luvulla Yhdysvaltojen johdolla kohti fasismin ja natsismin hyväksymistä - ainakin liittolaisena.

Suomen liittyminen Euroopan unioniin muodosti jälleen solmukohdan ja valinnan hetken.

Euroopan teollisuuspiirit, erityisesti aseteollisuus, olivat perustaneet tavoitteitaan palvelemaan Euroopan unionin, johon Suomi kohta liittyi.

Saksan johdolla EU lähti sotaan jo perustamiskokouksessaan Maastrichtissa. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden, joka merkitsi sotaa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Sodassa Saksa toimi yhteistyössä Yhdysvaltojen katolisten demokraattien kansa. 

EU:n jäseneksi pyrkiessään maa joutuu lähentymissopimuksen ensimmäisissä pykälissä sitoutumaan sotilaalliseen yhteistyöhön unionin kanssa.

Suomen liittyessä Bosnian sota oli päättynyt. Sodassa Saksa ja Yhdysvallat olivat aseistaneet ja rahoittaneet yhdessä Osama bin Ladenin kanssa natsi-kroaatteja ja kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja. Kroaatit ja muslimit olivat toimineet NATO:n joukkojen apuna.

Saksan ja Yhdysvaltojen pyrkiessä koko Jugoslavian miehittämiseen synnytettiin Kosovon sota yhteistyössä albaniterroristien kanssa. Albaanit toimivat NATO:n jalkaväkenä.

Nyt Suomen tuli osoittaa lojaalisuutensa ja valita puolensa. Demokratia ja holokaustin uhrien  serbien puolustaminen vai lojaalius NATO/EUta kohtaan.

Suomi valitsi jälleen lojaaliuden Saksaa kohtaan. Saksan ulkoministeriön kanssa neuvotellen Suomi valehteli suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksista Racakin kylän ruumiinavauksien tuloksista.

Suomalaiset olivat avainasemassa: lähteekö NATO pommittamaan liittoutumatonta, ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa vai päädytäänkö tosiasioiden tunnustamiseen.

Yhdysvallat halusi pommituksia voidakseen rakentaa valtavan sotilastukikohdan Jugoslavian maaperälle, mikä ei tietenkään onnistuisi neuvottelemalla Jugoslavian hallituksen kanssa.

Saksa, joka on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä (68 000 sotilaan armeija) toisesta maailmansodasta lähtien katsoi hyötyvänsä koko Jugoslavian NATO-miehityksestä, johon pommituksilla päästäisiin. Alistaisihan se lopullisesti itsepäiset, holokaustista selvinneiden serbien jälkeläiset sotilaalliseen ja taloudelliseen liekaan.

Tästä Suomen Saksaa ja Yhdysvaltoja palvelevasta ratkaisusta lähtien Suomen hallitus ja sen ratkaisuja myötäilevään propagandaan keskittynyt media ovat toimineet valtiollisen sensuurin alaisena. 

Sensuuria oli toisen maailmansodankin aikana. Niin kutsuttu VIASAT-järjestelmä oli vakoilu- ja tiedotusorganisaatio,(VIA= Vapaus-Isänmaa-Aseveljeys ja SAT Suomen Aseveliliiton Työjärjestö) joka ulottui pienimpiinkin kyliin Suomessa levittäen "oikeaa" tietoa ja välittäen "keskukseen" väärän tiedon levittäjiä.

Suomen johtavat mediatalot ilmoittivat v. 2000 päätoimittajiensa suulla kannattavansa Suomen NATO-jäsenyyttä. Siis armeijan johtamaa todellisuutta kuten vuosina 1918, 1939 -45 ja 2000 jälkeen edelleen.

Racakin ratkaisu on johtanut siihen, että Suomi on myötäillyt kaikkia NATO-maiden ratkaisuja koskevat ne sitten Kosovoa, Libyaa, Syyriaa tai Ukrainaa. Demokratian, yhteistyön ja YK:n periaatteiden korvaaminen natsijoukkioiden ja jihadistien tukemisella, valheellisella valtamedialla ja kansalaisten normaalin tietoisuuden sumuttamisella on nyt arkea.

Terrori, laittomuudet ja serbien kansanmurha Kosvossa ja venäjää puhuvien pogromit Ukrainassa, siis Euroopassa, ovat muuttuneet arkipäiväisiksi. Suomalaisten odotetaan hyväksyvän Yhdysvaltojen suorittamat liittoutumattomien sekulaaristen valtioiden tuhoamiset tullakseen hyväksytyksi osana Euroopan unionia.

Eikö Saksan myötäilyllä ole jo liian korkea hinta? Eikö ole jo aika luopua NATO-armeijaan perustuvasta vallankäytöstä ja isäntämaasopimuksesta kohti demokraattisempia käytäntöjä? Voiko se tapahtua EU:n jäsenenä ja NATO:n hybridikeskuksen valvomana? Vai edellyttääkö se vallankumousta Saksassa, Saksan luopumista Yhdysvaltojen sotilaallisesta miehityksestä ja NATO-riippuvuudesta?

Onko demokratiamme omissa käsissämme vai armeijan ja pääomapiirien käsissä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi historian väärällä puolella, valtiollinen moraali, natsismi, armeijan valta, Saksa liittolaisena

Kansanmurha keskellä EUta ja miten se tehdään

Lauantai 13.2.2021 klo 15.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Saksan liittokansleri kutsuu hajotettavaksi sovitun liittovaltion kahden valtion edustajat puheilleen. Hän lupaa aseita Itä-Saksan vanhoista asevarastoista sotaan hajotettavan liittovaltion armeijaa vastaan.

Yhdysvaltojen kongressi on tahollaan määrännyt hajotettavan liittovaltion kaikki lainat irtisanottaviksi yhdessä yössä. Samoin tekee IMF.

Yhdysvaltojen kongressi määrää millaiset vaalit liittovaltion osavaltioissa on järjestettävä ja minkälaiset tulokset vaaleissa on saatava. Liittovaltio itsessään ei saa Yhdysvaltojen kongressin päätöksellä järjestää vaaleja.

CIA saa käyttöönsä, entisen virkailijan mukaan, miljoonia dollareita liittovaltion eri kansanryhmien välisten ristiriitojen kärjistämiseen. Olivathan liittovaltion kansanryhmistä kroaatit fasisteja, jotka suorittivat taisteluissaan ja keskitysleireissään yhdessä katolisten pappien kanssa serbien ja juutalaisten kansanmurhan 1941-45.

Bosnian muslimit ja Kosovon albaanit vuorostaan olivat liittoutuneet natsi-Saksan kanssa suorittamaan serbien kansanmurhaa.

Nyt liittokansleri ja Yhdysvaltojen kongressi saavatkin vaaleissa toivomansa tuloksen.

Kroatia säätää välittömästi rasistisen perustuslain, jossa monilla Kroatian alueilla enemmistönä olevat serbit siirretään toisen luokan kansalaisiksi.

Kroatia julistetaan ”kroaattien maaksi”. Presidentiksi tulee holokaustin kieltäjä. Serbit tulevat henkilötunnuksen numeroiden mukaan tunnistettaviksi. Serbiomaisuuden konfiskointi tulee yhä laillisemmaksi.

Kroatian presidentti Tudjman jakaa Itä-Saksan ylijäämävarastoista saamansa aseet kokoamilleen asejoukoille ja antaa näille poliisin merkit, jolloin aseen hallussapidosta tulee laillista.

Bosniassa presidentiksi valitaan Alija Izetbegovic, joka toisen maailmansodan aikana värväsi Bosnian muslimeja natsi- armeijaan. Hän kirjoitti 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”.

Yhdysvaltojen ja Saksan suorittaman liittovaltion hajottamisprosessin alkaessa Islamilaisesta julistuksesta otetaan uusia painoksia.

Izetbegovic ei voita vaaleja, mutta mystisellä tavalla hänestä tulee NATO:lle palveluksia suorittava USA:n ja Saksan valtuuttama johtaja, joka yhdessä Osama bin Ladenin ja Bill Clintonin aseistuksella sekä rahoituksella suorittaa holokaustin Bosnian osuuden.

USA:n ja Saksan tavoite Jugoslavian liittovaltion hajottamiseksi onnistuu vain demonisoimalla serbit, jotka olivat liittovaltiossa enemmistönä. Kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa serbit ovat vähemmistönä. Liittovaltion hajottamista vastustavien serbien ääni asioissa tuli vaientaa tekemällä liittovaltion tason vaalit mahdottomiksi taloudellisen kiristyksen avulla.

Ainoastaan Serbiassa kaikki etniset ryhmät ovat tasa-arvoisia. Kroatia tavoittelee uutta fasismia ja Bosnia muslimi -kalifaattia.

***

Euroopan unioni perusttiin palvelemaan teollisuusyrittäjien Round Table of Industrialist’s -järjestön tavoitteita. EU tulee palvelemaan erityisesti aseteollisuutta ja sitä palvelevaa NATO:a mutta runsaalla demokratiakuorrutuksella.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa liittokansleri vaatii tulevia jäsenmaita tunnustamaan rasistisen Kroatian itsenäisyyden, vaikka kroaateilla on vallassaan ainoastaan 1/3 osa maaperästä. Itsenäiseksi julistaminen merkitsee sotaa liittovaltiota vastaan.

EU-maat tunnustavat  yön neuvottelujen jälkeen Kroatian itsenäisyyden.

Kroaatit aloittavat liittovaltion armeijan parakkien saartamisen, katkaisevat veden ja sähköt, Slovenia ottaa kansainvälisen liittovaltion ulkorajan oman valtionsa hallintaan, samoin verot ja tullimaksut.

Liittovaltio Jugoslavian hajottaminen ja Saksan ja Yhdysvaltojen tavoittelema alueen sotilaallinen ja taloudellinen hallinta edellyttää kansainvälisiä lakeja ja omaa perustuslakiaan kunnioittavien serbien demonisointia. Holokaustin uhreja ja heidän johtajiaan aletaan koko valtamedian voimalla kutsumaan hitlereiksi.

Kroatian asejoukot tunkeutuvat Bosnian puolelle, mutta USA, Saksa ja NATO-maat saavat YK:n asettamaan talouspakotteet ainoastaan Jugoslavialle/serbeille. Kymmenen vuoden talouspakotteet ja kauppasaarto toimivat holokaustin menetelminä. Syöpäpotilaat kuolevat ilman kipulääkkeitä ja diabeetikot ilman insuliinia.

Yhdysvallat kieltää valtamediaa kirjoittamasta natsi-muslimien jälkeläisten hyökkäyksistä serbikyliin, joissa talot poltetaan, karja varastetaan ja ihmiset tapetaan. Fasistisen Kroatian ja heidän muslimi- liittolaistensa biologiset jälkeläiset suorittavat kesken jääneen holokaustin Bosnian osuuden loppuun.

Kroatiassa YK:n suojelemat Krajinan 250 000 serbiasukasta ajetaan keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoiltaan tykkitulen ja pommitusten ajamina YK-sotilaiden levitellessä käsiään. Tuhansia tapetaan. USA:n entinen puolustusministeri Mattis kuvaa tätä Operaatio Myrskyä, maailman hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

***

Keskustelen Slovenian entisen ulkoministerin kanssa Krajinasta. Hän sanoo serbien kokeneen kansanmurhan.

Presidentti Clintonin tilaama ”Srebrenican kansanmurha” ehtona Bosnian serbien NATO-pommitusten aloittamiselle suoritetaan 2 vuotta tilauksen jälkeen propagandassa, kun sitä ei voida todistaa käytännössä.

1400 a taistelussa Srebrenican ja Tuzlan välillä kaatuneesta ruumiista ei parhaalla tahdollakaan saa 8000:aa tapettua muslimimiestä ja -poikaa. Kansanmurha Srebrenican alueella kohdistuu serbeihin, ei muslimeihin.

***

Bosniasta Saksa ja Yhdysvallat NATO-liittolaisineen siirtyvät Kosovon valtaamiseen. 

Albaani-terroristit tukevat albaanijohdon tavoitetta etnisesti puhtaan albaani-Kosovon muodostamisesta. Demokraattiset tasaveroiset oikeudet etnisten ryhmien välillä eivät heitä kiinnosta.

Suora toiminta: vaaliboikotti, terroriteot, kieltäytyminen työskentelemästä valtion viroissa jatkuvat lähes 10 vuoden ajan. Terrori serbejä kohtaan muistuttaa toisen maailmansodan aikaa, jolloin albaanit liittoutuivat natsi-Saksan ja fasistisen Kroatian kanssa rahdaten ortodoksisia serbejä keskitysleireille.

Yhdysvallat tukee CIA:n avulla Albanian puolella harjoittelevia terroristeja. Bilderberg-ryhmä antaa suopean nyökkäyksen Serbian hajottamiselle ja USA:n sotilastukikohdan rakentamiselle Kosovoon. Saksa kouluttaa terroristeja ja rahoittaa asepukuja myöten.

Yhdysvallat valitsee liittolaisekseen kaikkein julmimmat terroristit, Drenica-ryhmän mafiajohtajat, jotka ovat myös Europolin etsittyjen listalla. Paitsi USA:n ja Saksan suoraa tukea terroristit rahoittavat toimintaansa huume- ase- ja elinkaupalla.

***

Jugoslavian serbipresidentti Milosevic ei alistu koko Jugoslavian NATO-miehitykseen. Suomen hallitus auttaa rakentamaan valheellisen perustan NATO-pommituksille salaamalla ratkaisevat oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Palvelus muistuttaa toisen maailmansodan aikaista Suomenlahden miinoitusta yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.

Koska Jugoslavia ei suostu NATO-miehitykseen, pommitukset alkavat.

EU-Saksa pommittaa aivan samoin kuin natsi-Saksa. Säälimättömästi. Nyt liittolaisena on Yhdysvallat, jonka talouspiirit ainoastaan rahoittivat Hitleriä. Nyt samat talouspiirit ovat myös poliittisesti vallassa.

Katolinen demokraattipresidentti Clinton katolisen senaattori Bidenin tukemana pommittavat holokaustin uhreja ideologisista syistä. Biden kutsuu serbejä ”kretiineiksi”, vajaamielisiksi, ja siten pommitukset ansaitseviksi.

Saksa pidättäytyy pommituksista yhtenä päivänä. Se on Belgradin natsipommitusten vuosipäivä, jona 17 000 Belgradin asukasta kuoli yhden vuorokauden aikana vuonna 1941.

Tämän verran inhimillisyys on lisääntynyt natsi -ajoista.

Mikään ei estä pommittamasta presidentin virka-asuntoa tai maaseutuasuntoa. Milosevicin vaimon äiti kuoli saksalaisten keskitysleirissä, nyt yritetään tappaa tytärtä.

Nato suorittaa ympärivuorokautisia pommituksia näiden holokaustin uhrien niskaan maaliskuusta kesäkuuhun. "Belgrad ilman sähköä ja vettä" kirkuvat otsikot ilman mitään vaikutusta.

Pommitusten päätteeksi YK päättää Kosovon NATO-miehityksestä, alueen hallinnosta ja siitä, että Kosovo on pysyvästi Serbian maakunta.

***

Pölyn laskeuduttua Yhdysvallat alkaa rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Serbian maakuntaan Kosovoon. Samaan aikaan alkaa albaanien terrori serbiperheitä kohtaan NATO:n miehitysjoukkojen katseen alla.

Läntiset NATO-sotilaat seuraavat, kun albaanit riehuvat serbikylissä, tappavat ja pelottelevat asukkaita, ottavat serbiomaisuutta haltuunsa. Kosovon alueen johtajaksi valittu YK:n pääsihteerin edustaja alkaa serbiomaisuuden konfiskoinnin ilman että serbit pääsevät paikalle seuraamaan mitä tapahtuu. Tilanne muistuttaa fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan aikaa, jolloin serbien vaino ja omaisuuden konfiskointi säädettiin lailliseksi. 

Noin 150 ortodoksista serbikirkkoa ja luostaria poltetaan pelotukseksi, jotta serbit lähtisivät alueelta. Satojen serbi -perheiden talot poltetaan. NATO-joukot eivät tee mitään tuhotöiden estämiseksi. Ne siirtävät kodittomiksi tulleet asumaan kontteihin, joissa he ovat jatkuvan terrorin ja kiusanteon kohteena uskaltamatta mennä edes kauppaan tai apteekkiin.

Demokraattinen EU, erityisesti Saksa, vastaa tästä laittomuuden ja mafian pesäkkeestä keskellä Eurooppaa. Talojen polttajat, tappajat ja pelottelijat eivät ole joutuneet lailliseen vastuuseen. 

Serbian alueella on 800 000 serbipakolaista, jotka on ajettu ulos Kroatiasta, Bosniasta tai Kosovosta. Serbien lisäksi demokratiaa kannattaneet albaanit ja muut eri alueiden vähemmistöt ovat hakeneet turvaa kansainvälisiä lakeja ja etnisten ryhmien tasa-arvo kannattavasta Serbiasta, erityisesti Belgradista.

***

Suomi antoi toisenkin lahjan tähän natsismia ja fasismia muistuttavaan tilanteeseen. Presidentti Ahtisaari johti 109 yksityishenkilöä Kosovon YK:lle alisteisessa väliaikaisessa parlamentissa julistamaan YK:n päätösten vastaisesti Kosovon itsenäiseksi.

Tämä tapahtui aikana, jolloin yhtäkään albaani -johtajaa tai sotarikollista ei ollut saatettu vastuuseen. Alueella vallitsee yhä terrori ja laittomuus.

Tästä YK:n päätösten vastaisesta toiminnasta Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon. Palkinto oli palvelus Yhdysvalloille, joka halusi saada laillistuksen sille maaperälle, jolla Bondsteelin tukikohta seisoo. Kansainvälisten lakien edellytyksiä teko ei täytä. 

Vuonna 2000, vain vuosi pommitusten päätyttyä Yhdysvaltojen ulkoministeriö päättää Bratislavan kokouksessaan saksalaisen kokeneen valtiomiehen Willy Wimmerin mukaan luopua noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne muodostavat esteen Yhdysvaltojen toimille. 

Ensimmäinen Yhdysvaltojen mafialiittolainen Hashim Thaci haastetaan Kosovo Specialist Chamber oikeusistuimeen Haagiin vuonna 2020. Oikeusistuimen kustantaa EU, mutta syyttäjät tulevat Yhdysvalloista ja tuomarit NATO-maista. Useimmat todistajat on jo tapettu.

Tällainen on demokraattisen Euroopan Unionin ja valtamedian kätkemä todellisuus. Millä tavoin se eroaa fasistisesta Kroatiasta tai natsi-Saksasta? Kroatia otetaan avosylin EU:n ja NATO:n jäseneksi, olihan operaatio Myrsky hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan!

Yhdysvallat ja EU yrittävät ottaa Ukrainan haltuunsa samalla tavoin kuin Jugoslavian tai Syyrian – natsien ja jihadistien avulla. 

***

Nyt on Venäjän vuoro. Nyt valheet ja propaganda kohdistetaan Venäjään.

Krimillä sijaitsevan venäläisen Sevastopolin tukikohdan rooli toisessa maailmasodassa taistelussa natseja vastaan oli merkittävä. Venäjä ei tule koskaan alistumaan Yhdysvaltojen ja EU n natseihin tukeutuvaan politiikkaan.

EU kieltäytyi tukemasta YK:n päätöslauselmaa työskentelystä natsismia ja fasismia vastaan. Yhdysvallat ja Ukraina vastustivat päätöslauselmaa ja Euroopan unioni pidättäytyi äänestämästä. Niin moni EU n jäsenmaa liukuu jälleen kohti natsi-Saksan ihannoinnin aikoja – Suomi mukaan luettuna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanmurha keskellä demokraattista EUta, demokraattinen EU, natsismin nousu, serbit, propaganda

Joulupukin konttiin

Torstai 10.12.2020 klo 12.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansainvälisen politiikan todellisuus peittyy massiiviseen USA-johtoiseen propagandaan. Suomalaiset eivät voi omalla kielellään saada tietoa maailman tapahtumista. Monissa aikaisemmissa blogeissani olen tuonut esiin suomalaisen sensuurin ydintä. Olenkin päätynyt suosittelemaan muutamaa faktapohjaista tietokirjaa joulunajan ratoksi. Mikään dekkari ei vedä vertoja USA/NATO-vetoiselle väkivaltaiselle todellisuudelle,jossa ainoa tavoite on ylikansallinen valta murskaamalla kansakunnat, jotka tuon tavoitteen toteutumista estävät.

1. F.William Engdahlin teos Manifest Destiny; democracy as cognitive dissonance on erinomainen alku joulutaipaleelle. Siinä valotetaan Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten suorittamaa sosialististen maiden kansallisvarallisuuden siirtoa omiin käsiin. Suomalaiset eivät ole kuulleetkaan CIA:n ja presidentti George H.W.Bushin suorittamasta Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ryöstöstä. Tässä teoksessa sen henkilögalleria, yksityiskohtaiset tiedot jopa siitä mitä Sveitsin pankkia käytettiin, Jeltsinin vaalikampanjan CIA-rahoitus jne

Teos käsittelee CIA:n NEDin ja muiden nk USA:n ulkoministeriön tavoitteita palvelevien järjestöjen toiminnasta Puolassa, Neuvostoliitossa, Jugoslaviassa, Libyassa, Syyriassa jne.

2. F.William Engdahlin The Lost Hegemon; whom the gods would destroy teos kuvaa erinomaisesti muslimiveljeskunnan syntyä, natsismin , jihadismin ja CIA:n liittoa aina toisesta maailmansodasta lähtien ja jopa aikaisemmalta ajalta yhteistyötä Brittien MI6 n kanssa. Hitlerin natsit pääsivät katolisen kirkon ja fasistisen Francon avulla siirtymään Yhdysvaltoihin. Vain hyvin harva miljoonista natseista joutui koskaan vastuuseen. CIA otti satoja natseja palvelukseensa.

Suomalaisille Turkin kehitys sekulaarisesta valtiosta uskonnolliseksi ei ole tuttu.CIA:ta palvelevan turkkilaisen Fetullah Gülenin laajalla kiihkouskonnollisten maddrassien levittämisellä Venäjän naapurimaihin ja Kiinaan saakka on destabiloiva merkitys alueella.

USA:n taistelu öljystä ja sen kulkureiteistä ei kaihda keinoja. Huumetuotanto Afganistanissa on ryöpsähtänyt Yhdysvaltojen miehityksen aikana sotilastukohtien suojeluksessa. 

Oletteko kiinnittäneet huomiota, että katolinen Joe Biden kehoitti natsi/muslimidiasporaa äänestämään itseään viime vaaleissa. Katoliset papithan toimivat serbien holokaustissa 1941-45 useiden keskitysleirien johtajina. Jugoslavian viimeisimmässä hajottamissodassa toisen maailmansodan liittolaiset katoliset kroaatit, Bosnian muslimit ja saksalaiset toimivat katolisten presidentti Clintonin ja senaattori Bidenin johtaman NATO:n jalkaväkenä.

3. Saman Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten ja jihadistien pyhän yhteistyön kolmio esitellään myös Thierry Meyssanin teoksessa Before Our Very Eyes; fake wars and big lies from 9/11 to Donald Trump. Tiedon ulkopuolelle jätetty Suomen kansa talutetaan sen edustajien, ulkoministeriön ja puolustusministeriön yhteistyöllä tukemaan Jugoslavian laittomia pommituksia sekä osallistumaan USA:n laittomiin sotiin Afganistanissa ja Syyriassa naamioimalla toiminta "rauhanturvaamiseksi" tai -pakottamiseksi.

"Last but not least" Joulupukin konttiin kannattaa hankkia kaksi viimeisintä teostani Turpeinen-Saari: "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä",(Into 2016, 2018) vaikka kirjamessut halusi piilottaa teoksen. Ette varmaan tienneet, että fasistinen Italiakin "auttoi" Suomea talvisodassa.

Toinen erinomainen dekkarin korvike on Turpeinen-Saari: "Lupa olla julma"(Viestintä M.Saari Oy)2020.Siinä kuvataan kuinka Suomi on kietoutunut palvelemaan USA:ta ja NATO-maita kaiken eettisyyden ja kansainväliset lait syrjään sysäten. Siinä kuvaan aluksi niitä muslimijoukkioiden suorittamia Srebrenican serbikylien asukkaiden teurastuksia yksityiskohtaisesti, mitkä teurastukset USA:n ulkoministeri Madlene Albright vaati salattavaksi. Sen jatkoksi koko sen laittomuuksien vyyhdin joka seurasi massiivisia serbeihin kohdistuneita talouspakotteita ja pommituksia. Kuvaan vuorokauden tarkkuudella pommitusten kulun ja niitä seuranneet serbeihin kohdistuneet pogromit.

Ensinmainitut kolme teosta ovat englanninkielisiä. Suomalainen kustannustoiminta ei suosi suomenkielistä totuuksien paljastamista USAsta, EUsta eikä NATOsta ja niiden vallankäytöstä, koska Suomi on asettunut palvelijan rooliin.

Olen katsonut velvollisuudekseni palvella Suomen kansaa totuudella NATO-propagandan sijaan. Totuus ja yhteistyö ovat arvokkaampia lahjoja kuin aseet ja varustautuminen. Valehtelun peittäminen aseistautumalla tuhoaa kansan moraalin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joululahjaksi sopivia kirjoja, natsismi tänään, tieteellinen totuus kv politiikassa, muslimiveljeskunta CIA:n palveluksessa, jihadistit

Euroopan unioni, natsismin uudelleensyntyminen

Sunnuntai 18.10.2020 klo 11.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katolinen Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl ehti teininä natsiarmeijaan, mutta ei joutunut sotaan.

Kohl tunnetaan Saksojen yhdistäjänä. Tahallaan taloudelliseen kaaokseen ajetun Itä-Saksan tulo yhteiseen Saksaan aiheutti kuitenkin kaaoksen yhdistettyyn Saksaan. Poliittinen ja taloudellinen kaaos sekä Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys loivat ratkaisumalleja, jotka eivät kestä demokratian puntarissa.

Kohlin kaltaiset natsiaatteen vaikutuksen alaiset "tavalliset" kansalaiset eivät joutuneet sodan jälkeen vastuuseen. Vain keskeiset johtajat tulivat tuomituiksi Nürnbergin sotarikosoikeudessa.

Katolinen kirkko auttoi pahimpia sotarikollisia pakenemaan, usein Espanjan kautta Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan. Siellä saksalaiset, kroaatit ja natsi-albaanit muodostivat aktiivisen diasporan.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat tukeneet Hitlerin aseistamista ja sodan jälkeen demokratialta vaikuttanut käänne muuttui jyrkäksi antikommunismiksi ja fasistien tukemiseksi.

Jo 1940-luvun lopulla Yhdysvallat solmi salaisesti yhteydet fasistiseen Espanjaan vaikka YK ei ollut hyväksynyt Espanjaa jäsenekseen. Vuonna 1954 USA:n ulkoministeri vieraili Espanjassa ja USA:n avulla fasistinen Espanja pääsi YK:n jäseneksi ja presidentti Eisenhower vieraili Espanjassa taaten Francon legimiteetin rakentumisen. Myös paavi oli muodostanut katolisen kirkon liiton Espanjan kanssa.

Vastapalvelukseksi Espanja antoi luvan useiden USA:n sotilastukikohtien, myös ydinaseen sijoittamiseen Espanjaan.

Saksojen yhdistymisen aikoihin Yhdysvallat oli aktivinen Puolan ja Neuvostoliitto/Venäjän heikentämisessä, "demokratisoimisessa" ja sen avulla taloudellisessa haltuunotossa. Sopivien henkilöiden korruption avulla ja useiden, nykyisin sanottaisiin värivallankumous järjestöjen avulla maat yksityistettiin petollisesti. Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bush auttoi siirtämään suuren osan Venäjän kansallisvarallisuutta veljensä hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin.

Venäjän kultavarannot ryöstettiin totaalisesti.

Yksityiskohtainen prosessin kuvaus on luettavissa esimerkiksi F.William Engdahlin teoksessa vuodelta 2018 :Manifest destiny; Democracy as Cognitive Dissonance.

Helmut Kohl alkoi suunnitella vastaavaa lähialueellaan sosialistisessa Jugoslaviassa. Sen hajottaminen ja infrastruktuurin haltuunotto tarjoaisi talouden korjaantumisen.

Round Table of Industrialists oli päättänyt Euroopan unionin rakenteesta palvelemaan Euroopan teollisuuspiirien tarpeita.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991 Kohl ehdotti Kroatian tunnustamista itsenäiseksi vaikka tiesi, että tuo rasistisen perustuslain juuri säätänyt osavaltio ei itsenäistyisi ilman sodan sytyttämistä. Kroatia tarjoaisi vakuutuslaitokset, pankit, rantahotellit ja turismielinkeinon tuotot Saksalle.Houkutus oli suuri.

Jo muutamaa vuotta aikaisemmin Kohl oli aloittanut suunnitelmansa valmistelun yhdessä Kroatian ja Slovenian johtajien kanssa.

Hintana tuolle Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotolle ja kansallisvarallisuuden siirtämiselle saksalaisille ja muille ylikansallisille toimijoille olisi holokaustin uhrien serbien uudelleen alkava vaino.

Tuota vainoa tuli rakentaa vielä Göbbelsinkin propagandaa totaalisemmalla propagandalla, joka onnistui yhteistyössä Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten kanssa. Yhdysvallat oli samalla asialla serbien omaisuuden konfiskoimisessa.

Katoliset presidentti Bill Clinton, Kohl ja Saksan ulkoministeriksi tullut Klaus Kinkel vaativat ortodoksisten slaavien, serbien, "saamista polvilleen".Nuo saksalaisten ja fasististen kroaattien keskitysleireistä selvinneet serbit oli demonisoitava. Kenraalit, joiden vanhemmat olivat kuolleet saksalaisten tai fasisti-kroaattien käsissä oli leimattava Hitlereiksi.

Saksan ylipuhumina alunperin Kroatian itsenäistämistä vastustaneet kaikki muut tulevan EU:n jäsenet taipuivat yhden yön painostuksen jälkeen Saksan tahtoon.

USA ja Saksa yhdessä natsidiasporan kanssa rahoittivat ja aseistivat nyt rasistisen perustuslain säätänyttä Kroatiaa ja aikanaan natsien kanssa liittoutuneita kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja taistelemaan serbejä vastaan tarkoituksena hajottaa Jugoslavia. Aseita saatiin Itä-Saksan ylijääneistä asevarastoista.Jihadisteja tuotettiin Lähi-Idästä.

Nämä jihadistit saivat jäädä Bosniaan ja osa muutti Saksaan autettuaan ensin Kosovon miehittämisessä.

Nyt yli 20 vuotta myöhemmin Serbian on vaadittu luopuvan maakunnastaan Kosovosta, koska USA rakensi sinne laittomasti sotilastukikohdan. Serbien omaisuus on konfiskoitu YK:n hallinnon toimesta Kosovossa. Serbien vaino albaanien toimesta jatkuu toisesta maailmansodasta lähtien Kosovon alueella. Kansanmurha jatkuu vaikka Euroopan unionin EULEX on valvonut laillisuutta vuodesta 2008 lähtien.

Saksalaiset ja entinen CIA:n johtaja omistavat nyt keskeiset Serbian sanomalehdet ja TV-kanavat, joiden avulla serbit ohjataan ajattelemaan itsestään syypäinä omaan heikkoon tilanteeseensa. Vaaleissa voittavat ne, jotka esitellään näissä tiedotusvälineissä.

Suomalaisetkin ovat päässeet saaliinjakoon. Eräs sijoittaja sanoi omistavansa Belgradin lentokentän.

Malagurskin dokumenttielokuva, Weight of Chains III kuvaa erinomaisesti ylikansallisen pääoman vallan vaikutusta tavallisen kansan ja kansallisvarallisuuden kohtaloon.

Katolisen USA:n ja Saksan johtama ortodoksisten slaavien vastainen propaganda jatkaa voittokulkuaan. Jugoslavian jälkeen sekulaarisia ja kansalaisilleen turvallisia maita on "värivallankumous"-opeilla destabiloitu palvelemaan ylikansallista pääomaa suurliikemies George Soros ja Bill ja Hillary Clintonin pariskunta etunenässä.

Natsismia ja fasismia vastustavia tahoja edustaa ensisijassa Venäjä liittolaisineen. Venäjä ei hyväksy itsenäisten maiden, YK:n jäsenmaiden sisäisiin asioihin puuttumista.

Ylikansallista pääomaa palvelevat Sorokset, Clintonit, Bildit eivät piittaa kansainvälisistä laeista tai valtioiden suvereniteetista. Ryöstön tuottama taloudellinen etu on ohittanut humanismin ja demokratian.

Euroopan unionin jäseneksi haluavan on sitouduttava yhteiseen puolustukseen. Sotilasliitto NATO, joka suoritti Jugoslavian tuhoamisen laittomilla uraanipommituksillaan, on EU:n ideologinen valtias. Vain sitoutumalla tähän ideologiaan on luotettava ja turvassa.

Ukrainalaiset eivät olleet ennen väkivaltaista USA:n ja EU:n johtamaa vallankaappausta NATO-jäsenyyden kannalla.Vuodesta 2014 lähtien NATO on vyörynyt myös Ukrainaan.

NATO-ideologian mukaisesti EU-maiden valtamedia ei ole kertonut Ukrainan vallankaappauksen taustatekijöitä eikä niitä yksityiskohtaisia tieteellisisä tutkimuksia, joita on saatavilla, ole julkaistu.

Euroopan unioni on nyt tuon arabikevään, neilikkavallankumouksen, setrivallankumouksen, tulppaanivallankumouksen jne. kaltaisen vaikuttamisen kohteena.

Venäjällä, Jugoslaviassa, Ukrainassa, Georgiassa jne Jeltsin ja muut keskeiset toimijat korruptoitiin, jotta kansalle epäedulliset yksityistämiset voitiin suorittaa. Euroopan parlamentti ja EU:n jäsenmaat ovat nyt kohteina. Eräät tutkijat katsovat, että Euroopan parlamentin enemmistö on George Sorosin taskussa.

Jotta "demokratia"-propaganda saisi voimaa, on natsismia ja fasismia vastaan taistelleet voimat demonisoitava, jotta ylikansalliseen pääoman valtaan liittyvä automaattinen fasismi ei paljastuisi. Venäjä on ollut "myrkytysskandaalien" kohteena, joissa  tutkitut tosiasiat ja oikeuskäytännöt ovat puuttuneet. 

Saksan ulkopoliittisia toimia on leimannut NATO-propagandaan samaistuminen YK:n ja kansainvälisen oikeuden edellyttämien käytäntöjen sijaan.

Suomessa propagandaa toteuttaa koko media lähes kattavasti.

Saksaa myötäilevä serbivastainen tiedottaminen on ollut Suomessa itsestäänselvyys 1990-luvulta, eli EU-jäsenyydestä lähtien.

Vuonna 2014 Yle aloitti Venäjä-vastaisen trollijahdin. Ylen Riku Rantala kehotti ulkoministerin läsnäollessa katsojia paljastamaan ja ilmoittamaan Venäjän trollit.

Suomen oikeuslaitos on liittynyt mukaan. Se on tuominnut Venäjän trolleiksi syytettyjä henkilöitä siitä, että nämä olisivat "vainonneet" trollijahtaajia, eli henkilöitä, jotka ovat nimenneet tiettyjä Suomen kansalaisia "Venäjän trolleiksi"niin kotimaan tiedotusvälineissä kuin ulkomaisissa seminaareissa.

Viimeisin on Juha Molari- nimisen entisen kirkkoherran, nyt varattoman ajattelijan, saama 100 000 euron tuomio, josta merkittävä osa on näiden "trollijahtaajien" vaatimia kipurahoja "vainon" aiheuttamasta kärsimyksestä.

"Trollijahtaajien" kipurahat ovat merkittävä lisäansio näille henkilöille, joiden työnantaja, joillakin Yle, takaa kaikki kulut verorahoistamme.

!930- luvulla oikeuslaitos ja tiedotusvälineet estivät IKL:n lakkauttamisen, josta oli eduskunnan päätös. Venäjän ja Suomen välistä ystävyyttä tukevia jopa kansanedustajia vangittin, eräitä teloitettiin.

Suomen median ja kustannustalojen kiihtyvällä tahdilla kapeutunut näkökulma maailman ja kotimaan asioihin on aiheuttanut sen, että seuraan niitä vain uteliaisuudesta sitä kohtaan, kuinka alas tiedonvälitys voi vajota.

Surumielisen haikeuden vallassa luin Pertti Salolaisen syntymäpäivähaastattelua Helsingin Sanomista:

Haastattelija kysyy: Kuuluuko Suomi vihdoin oikeaan jengiin, kun ollaan EU:ssa vai pitäisikö hakea Natoon?

"Tämä perusasema kelpaa. Suomihan on enemmän Natomaa kuin monet Natomaat. Tosipaikassa on oltava valmius ottaa ja antaa apua, ja omien asevoimiemme on ylläpidettävä riittävää pelotevaikutusta."

Onko tässä inhimillisyyden ja demokratian suhteen enää mitään toivoa. NATO-ideologian väkivalta ja ryöstömentaliteetti on kaiken kattava.

Toivomme, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei toteuta epätoivoista "huudahdustaan" siitä, että "täytyy kai sitten Venäjänkin ryhtyä vaikuttamaan muiden suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin" kun normali diplomaattinen vuoropuhelu on lakannut toimimasta.

Kärsivällisyys tähän saakka on ollut ihailtavaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Molari, Pertti Salolainen, natsismi Euroopan sydämessä, katolinen kirkko, USA, Saksa, Helmut Kohl, natsismin ja fasismin uhrien uusi vaino

KOLME MURHAA

Sunnuntai 7.6.2020 klo 14.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

KOLME MURHAA

Miten nämä murhat eroavat toisistaan?

Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n paikallistason poliitikko Walter Lübke ammuttiin kotitalonsa terassilla kesällä 2019. Syyte äärioikeistolaista tekijää kohtaan on valmistunut, kertoo Helsingin Sanomat tänään 7.6. 2020.

”Murha sai Saksan shokkiin. Se oli hyökkäys demokraattisia instituutioita vastaan ja niitä vastaan, jotka kantavat niissä vastuuta”, Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier sanoi tiistaina murhan vuosipäivänä.”

Mustan George Floydin murha Yhdysvalloissa poliisin kuristusotteessa on saanut aikaan joukoittain mielenosoituksia USA:n rasistista väkivaltaa vastaan ympäri maailmaa.

Miomir Savic oli kasvattanut Kosovossa kylänsä viimeisiä jäljelle jääneitä serbioppilaita muiden paettua terroria pois kotiseuduiltaan. Elokuun 31 päivänä 2003 hän istui Cernican kylän pienen serbikahvilan terassilla keskustellen ystäviensä kanssa seuravana päivänä alkavan syyslukukauden opetussuunnitelmista.

Albaaniterroristit heittivät käsikranaatin kahvilaan ja juoksivat pois. Kranaatti vahingoitti Miomiria vakavasti. Hänen raajoistaan vuosi verivirta. Ihmiset yrittivät auttaa, mutta yhdysvaltalaiset KFOR-sotilaat tulivat paikalle ja kielsivät ketään koskemasta häneen. Miomir joutui makaamaan maassa kaksi tuntia vuotaen kuoliaaksi. Läheisestä terveyskeskuksesta tuli paikalle kirurgi ja kolme hoitajaa. He anelivat, että KFOR- sotilaat antaisivat heidän hoitaa hengenvaarassa olevaa potilasta.

George Floydin kuristamista seuranneet sivulliset eivät saaneet yhdysvaltalaista poliisia lopettamaan väkivaltaa. Sivulliset eivät pystyneet myöskään estämään albaaniterroristien ja yhdysvaltalaissotilaiden yhteistyössä suorittamaa opettajan murhaa.

Mikä on näiden kolmen murhan välinen ero?

Valtamedia raportoi Lübken ja Floydin murhasta. Sadat Miomir Savicin kaltaisten henkilöiden murhat Kosovossa vaietaan. Siinä on ero.

***

Saksa ja Yhdysvallat halusivat yhteistoimin ottaa haltuunsa Balkanin maat. Jotta haltuunotto olisi mahdollinen, sitä vastustavat voimat oli demonisoitava ja tehtävä vaarattomiksi. Kantona kaskessa olivat serbit, jotka natsi-Saksa ja fasistinen Kroatia olivat yrittäneet tuhota toisen maailmansodan holokaustissa lopullisesti.

Balkanin haltuunotto edellytti työn saattamista loppuun.

John Biden kutsui 1990-luvun alkupuolella serbejä kretiineiksi, jälkeenjääneiksi lapsentappajiksi. Saksan ulkoisen tiedustelun BND:n entinen päällikkö, ulkoministeriksi 1992 tullut Klaus Kinkel totesi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan: ”Serbit on saatava polvilleen”. Samanlaisia termejä kuului Ranskasta, Yhdysvalloista ja Italiasta.

Natsi-Saksan liittolaiset kroaatit saivat toisenlaisen kohtelun: serbien kansanmurhan ja 250 000 serbin tykkitulella suoritetun karkotuksen elokuussa 1995 Kroatian Krajinasta toteuttanut komentaja Agim Ceku nimitettiin ilman ongelmia USA:n tuella Kosovon pääministeriksi. Tällä hetkellä hän on turvallisuusjoukoista vastaava ministeri. Mitään kansanmurhatuomioita ei ole ilmaantunut.

Saksa rahoitti Agim Cekun ja muiden KLA:n terroristiarmeijan komentajien ja heidän alaistensa koulutuksen, aseistuksen ja univormut.

Yhdysvaltojen presidentti Clinton rahoitti osin Kroatian uusfasisteja ja osin Bosnian muslimijihadisteja yhdessä Osama bin Ladenin kanssa. CIA oli koko 1990-luvun rahoittanut ja kouluttanut asejoukkoja Albanian puolella.

Natsi-Saksan liittolaismaan Suomen presidentti Martti Ahtisaari mahdollisti natsi-Saksaa vastustaneen Jugoslavian pommitusten aloittamisen vuonna 1999. Hänen yhdysvaltalainen yhteistyökumppaninsa William Walker kertoi itseään kuvaavan patsaan paljastustilaisuudessa Racakin kylässä Kosovossa, että hän on aina tähdännyt Kosovon ja Albanian yhdistymiseen samaksi valtioksi. (Fasistisen Italian ja natsi-Saksan hallinnon alla Kosovo ja Albania kuuluivat natsi-mielisinä yhteen.)

Pommitusten päättymisen jälkeen kesäkuussa 1999 keskiajalta saakka Serbiaan kuuluvassa nyt miehitetyssä Kosovossa on vallinnut terrori serbejä kohtaan. KLA:n asejoukot ovat saaneet riehua vapaasti Yhdysvaltojen NATO-miehitysjoukkojen suojeluksessa.

Yhdistyneet kansakunnat on vastannut hallinnosta, NATO miehitysjoukoista ja EU laillisuudesta. Siitä huolimatta 150 ortodoksikirkkoa ja luostaria on tuhopoltettu albaanien toimesta. Laillisuudesta ei ole tietoakaan. Väkivaltaisen albaanimafian johtajat ovat nykyisin presidentteinä ja turvallisuudesta vastaavina ministereinä.

Presidentti Ahtisaari kehotti Kosovoa julistautumaan itsenäiseksi, vaikka YK:n turvallisuusneuvoston merkittävä enemmistö vastusti sitä.

Maailmanpolitiikassa Yhdysvallat ja Saksa liittolaisineen johtavat väkivallalla eikä parlamentaarisella demokratialla ole merkitystä. Suomi auttaa tässä väkivallalla johtamisessa muuttumalla yhä epädemokraattisemmaksi.

Suomen ulko- turvallisuus- ja talouspolitiikka eivät ole vuodesta 1995 lähtien olleet eduskunnan todellisessa käsittelyssä. Merkittävät talouspoliittiset ratkaisut kuten euroon liittyminen annetaan eduskunnalle vain tiedoksi. Kymmeniä turvallisuuspoliittisia sopimuksia tehdään eduskunnan ulkopuolella ja ne tuodaan myös vain tiedoksi.

Suomi taistelee vieraalla maalla, vaikka ei ole tullut kutsutuksi (Afganistan, Irak, Syyria).
Suomen eduskunnasta puuttuu asiantuntemus. Ulkopoliittiseen instituuttiin on valittu Yhdysvaltojen ja Saksan lakeijoita. Oikeuskansleri näpertelee.

Missä on kansainvälisen politiikan akateeminen asiantuntijuus?

Milloin Suomen eduskunta tekee johtopäätökset tilastaan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoparlamentaarinen vallankäyttö, Walter Lübke, George Floyd, Miomir Savin, natsismi, väkivalta, Yhdysvallat, Saksa

Mannerheim ja Ahtisaari

Keskiviikko 29.4.2020 klo 12.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi 29.4.2020 Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuortevan artikkelin "Suomi tutki sotarikoksia heti jatkosodan jälkeen". Teksti antaa ymmärtää Suomen keskitysleireihin liittyvien rikosten tulleen tutkituiksi ja rikolliset tuomituiksi.

Nuorteva kirjoittaa:"Suomen tavoitteet Itä-Karjalassa oli jatkosodan alussa ankkuroitu Saksan elintilapolitiikkaan."

Artikkeli antaa ymmärtää, että asiat alueella olivat ikäänkuin järjestelelykysymyksiä tavoitteena saavuttaa rodullisesti ehjä "puskurivyöhyke".

Teksti on kaunisteleva. Sanaa Mannerheim ei siinä esiinny.

Saksan elintilapolitiikka nivoutui saumattomasti Suomen Suur-Suomi- politiikkaan ja suomalaiseen omaan fasistiseen kehitykseen 1930-luvulla. Eduskuntaryhmien pidätykset, järjestöjen lakkautukset, sanavapauden rajoitukset ja vallankaappausyritykset, joissa Mannerheim pysyi kulisseissa, tapahtuivat jo ennen vastaavia tapahtumia Saksassa.

Mannerheim oli jo sisällissodasta lähtien tukenut heimosotureiden tunkeutumista Neuvosto-Venäjälle. Hän vehkeili venäläisten valkokenraaleiden kanssa pyrkien valtaamaan Pietarin ja kaatamaan neuvosto-hallituksen.

Yhteistyö Saksan armeijan kanssa oli tiivistä. Armeijoiden ja laivastojen vierailut toinen toistensa luona olivat tiiviitä. Sisällissodan voittoa juhlittiin toveruuden hengessä.

Vaikka Mannerheim olisi toivonut pääsevänsä päämääräänsä valkoisten venäläisten kanssa, hän ei hylännyt toiseksi parasta vaihtoehtoa, Hitlerin Saksaa.

Vaikka Stalin pelasti Mannerheimin, tämä ei selvinnyt ilman rangaistusta. Syyllisyydentunnot keskitysleireistä tulivat Mannerheimin uniin ja hän pelkäsi tulevansa tapetuksi.

Ketä Suomen sotarikosten silittely palvelee?

Nyt Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen johto on rakentanut suomalaisten selän takana 1930- lukua vastaavan armeijoiden liittolaissuhteen Yhdysvaltojen ja Saksan kanssa – osin NATO:n puitteissa.

Suomalaisten johtajien toimintaa ei nyt kuten ei 1930-luvullakaan motivoi Suomen kansan etu.

Presidentti Ahtisaaren kaudella EU:hun liittynyt Suomi alkoi palvella Yhdysvaltojen ja Saksan laajentumispyrkimyksiä, mikä näyttäytyi ensimmäistä kertaa Jugoslavian hajottamissodissa. Elintilaa raivattiin niin ylikansallisen pääoman infrastruktuurihankkeille kuin USA:n sotilaalliselle vallalle Balkanilla.

Presidentti Ahtisaari palveli suoraan presidentti Clintonin tavoitteita mahdollistaen USA-johtoiset laittomat NATO-pommitukset sekä Kosovon alueen laittoman itsenäistämisen –alueen, joka YK:n päätöksen 1244 mukaan on edelleen Serbian maakunta.

Jugoslavian pommitukset muuttivat NATO:n puolustusliitosta hyökkäysliitoksi. 

Yhdysvallat julisti ulkoministeriönsä järjestämässä Bratislavan kokouksessa v. 2000, heti pommituksia seuraavana vuonna, että mikäli kansainväliset lait ovat esteenä Yhdysvaltojen ja sen NATO:n kanssa yhteistyössä tekemille toimille, lait syrjäytetään. Kokouksessa päätettiin myös NATO:n alueellisista hegemoniatavoitteista, Serbian eristämisestä Euroopasta, sekä Venäjän pääsyn estämisestä Itämerelle. Saksan pitkäaikainen liittopäivien edustaja Willy Wimmer oli kokouksessa paikalla ja on kirjoittanut kokouksen kulusta.

Suomea hivutettiin Ahtisaaren johdolla ja yllytyksestä aste asteelta yhä syvemmälle NATO:n rakenteisiin. Suomen media toteuttaa yksipuolisesti Yhdysvaltojen ja NATO:n hegemoniaan pyrkivää tiedottamista, joka muistuttaa Göbbelsin propagandaa, mutta läpitunkevammin. Nykymenetelmät syöksevät "oikean tiedon" kattavasti tajuntaamme.

Sotiin osallistumista kuvataan "rauhankumppanuutena". Syyrian hajottamiseen tähtäävää USA:ta palvelevien jihadistien koulutusta ja rahoitusta motivoidaan kauhutarinoilla Syyrian hallinnon toimista. Lojaliteetti Yhdysvalloille saa kruununsa Suomen armeijan korkeimman johdon saadessa koulutuksensa Yhdysvalloissa kuten 1910 -1930 luvuilla Saksassa.

Viime viikolla kuulimme Suomen armeijan harjoittelevan Saaristomerellä miinanraivausta yhdessä NATO:n kanssa. Kuuluuko siihen myös miinoittaminen? Viimeksi Suomi laski miinoja Suomenlahden poikki 1941 kesäkuussa jatkosotaa valmistellen. Niihin miinoihin törmäsi Tallinnasta Hitlerin joukkojen saartorengasta pakenevia eestiläisiä ja venäläisiä kaupungin asukkaita ja sotilaita. Noin 16 000 hukkui.

Tällaistäkö nyt harjoitellaan yhdessä saksalaisten ja ehkä yhdysvaltalaisten NATO-joukkojen kanssa? Olemmeko muuttuneet modernin natsitodellisuuden omaksuneeksi maaksi, joka on kulttuurisesti niin taantunut, että emme huomaa toistavamme historiaamme kieltäessämme sen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siuomalainen natsismi, Mannerheim, Ahtisaari, NATO, Venäjä

Mikä selittää Suomen kulttuurin ja valtamedian natsihenkisyyden?

Tiistai 25.2.2020 klo 9.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtakunnallisesti merkittävä näyttämö,helsinkiläisten verovaroilla kustannettu Helsingin kaupunginteatteri esittää näytelmäsovituksen holokaustin uhreja serbejä demonisoivasta Pajtim Statovcin kirjasta Kissani Jugoslavia.

Suomen merkittävin kirjallisuuspalkinto Finlandia, myönnettiin viime vuonna saman tekijän teokselle Bolla, jonka koko teeman läpilyövänä ideana on serbien pahuus.

Kirjailija Statovci on albaani, joka on syntynyt Kosovossa. On ymmärrettävää, että hänen todellisuutensa käsittää sen kuvan etnisten ryhmien olemuksesta, joka hänelle on opetettu.

Suomalaisillekaan ei ole valaistu Suomen natsiliittolaisuutta, Mannerheimin tietämystä natsi-Saksan keskitysleireistä ja siitä, että Mannerheim suunnitteli ja rakennutti rasistisella pohjalla keskitysleirit venäläisille siviileille. 

Suomi tunnusti fasistisen Kroatian, jonka suurin serbien tuhoamista varten rakennettu keskitysleiri Jasenovac oli Euroopan toiseksi suurin leiri.

Kosovon albaanit muodostivat oman natsiarmeijan ja keräsivät yhdessä italialaisten fasistien ja saksalaisten natsien kanssa serbit keskitysleireille.

Viimeisten 30 vuoden aikana Kosovon albaanit ovat terrorin ja suoran toiminnan avulla pyrkineet tuhoamaan koko keskiajalta peräisin olevan Serbian kuningaskunnan kulttuurin polttamalla ja tuhoamalla 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria. Tämä kulttuurin tuhoaminen jatkuu NATO-miehityksestä sekä YK:n ja EU:n hallinnosta huolimatta.

Toisen maailmansodan aikana Yhdysvallat oli serbien puolella natseja ja fasisteja vastaan.

Kuitenkin Yhdysvaltojen pääomapiirit rahoittivat 1930-luvulta lähtien Hitlerin varustautumista. 

Yhdysvallat oli siis jakautunut. Demokratiaan vielä tuolloin perustuva järjestelmä oli myös Euroopan ihmisoikeuksia tukevien voimien puolella. Natsismi ja fasismi olivat vihollisia, joskaan ei ristiriidattomasti.

Nykyisin Yhdysvallat ei valtamedian uskotteluista huolimatta ole enää demokratia vaan tuo 1930- luvulla Hitleriä tukenut suurpääoma on vallankahvassa. Tuolle vallalle demokratia, ihmisoikeudet perustuslaillisuus tai kansainväliset lait eivät merkitse mitään.

Itsenäisten valtioiden kimppuun voidaan hyökätä, johtajia tappaa teloitustyyliin kunhan vain

kansallisvarallisuudet, infrastruktuuri ja mediat saadaan haltuun. Sotilastukikohdat rakennetaan joko sopien tai pakolla. Kaikki ongelmat voidaan ratkaista itse pystytetyillä tuomioistuimilla, joissa lakeja muokataan ja tulkitaan täyttämään omia tarkoitusperiä.

Jugoslavian hajottamisen tavoitteena oli pilkkoa liittovaltio pieniin USA:sta ja Saksasta riippuvaisiin minivaltioihin, jotka voitiin liittää NATOon ja osaksi koko Euroopan sotilaallista hallintaa.

Suomi auttoi Saksaa ja Yhdysvaltoja Kosovon alueen väkivaltaisessa haltuunotossa. Tavoitteen saavuttamiseksi kumppaneina käytettiin albaaniterroristeja, jotka Saksa ja useat EU-mat olivat kouluttaneet ja rahoittaneet YK:n päätöslauselmien vastaisesti.

Suomalaisille ei ole kerrottu toisen maailmansodan aikaisen natsi-liittolaisuuden syvintä olemusta. Suomalaisille ei myöskään ole kerrottu Suomen osuutta Kosovon alueen laittomassa haltuunotossa.

Jotta tosiasioiden salailu onnistuisi, tarvitaan voimakasta propagandaa. Katolisen kirkon papit toimivat useiden fasistisen Kroatian 17 keskitysleirin johdossa. Katolinen kirkko auttoi natseja pakenemaan Yhdysvaltoihin ja Kanadaan toisen maailmansodan jälkeen. 

Yhdysvalloista käsin natsi-kroaatit ja -albaanit rahoittivat serbivastaista propagandaa.

Holokaustin kokeneet serbit vastustivat tasa-arvon takaavan liittovaltion hajottamista. Siksi heidät oli 1990-luvulla demonisoitava.

Pääoman ylivalta Yhdysvalloissa on voimistanut otettaan valtiosta 1970-luvusta lähtien. Tuo valta takaa myös mediavallan Yhdysvalloissa, mutta myöa ylikansallisessa mediassa.

Suomen valtamedia käyttää vain ylikansallisia suurpääomaa palvelevia medioita. Yhdysvaltojen ja NATO-maiden ryöstöretket Lähi-Idässä ja Ukrainassa saavat valtamediassa pääoman etuja palvelevan tulkinnan.

 EU-maat Ranska ja Iso-Britannia yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suunnitteli jo 2000-luvun alusta lähtien Syyrian haltuunottoa, "arabi-kevättä" ja muita hallituksenvaihdoksia, Tapahtumat kuvattiin valtamediassa ad hoc "mielenosoituksina" kansan tyytymättömyytenä jne., jotta EU-maiden asukkaat kokisivat tunteellisesti olevansa mukana osana "kansan liikehdintää paremman maailman puolesta".

Vaikka Suomen kirkko ei ole katolinen, se osallistuu politiikkaan. Kun Syyrian hallitus vapautti Aleppon kaupungin jihadistien vallan alta, Suomessa soitettiin kirkon kelloja jihadistien pelastamiseksi. Samaa hätää ilmaistaan valtamediassa viimeisten jihadistien tullessa ajetuksi kiduttamasta siviilejä Idlibissä.

Valtamedia ylistää Pajtim Statovcin teoksia, josaa Srebrenican haltuunotto kuvataan väkivaltaisena tapahtumana ja kenraali Mladic demonisoidaan. Tosiasiassa Srebrenica vapautettiin vuosia kestäneiden serbikyliin kohdistettuje muslimien suorittamien terrori-iskujen jälkeen. Heti Mladicin saavuttua kaupunkiin hän määräsi sotilaansa antamaan kahden vuorokauden ajan muona-annoksensa siviileille. Hän salli halukkaiden jäädä kaupunkiin ja järjesti yhdessä YK:n kanssa muualle haluavien bussikuljetuksen asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Kymmenen vuotta sitten en olisi vielä uskonut Suomen valtamedian ja -kulttuurin kääntyvän pääomapiirien tarvitseman natsismin ja jihadismin ihailijoiksi. Nyt sekin on tapahtunut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääoma USA:n vallankahvassa, natsismi Suomessa tänään, valtamedia, kulttuurin natsihenkisyys

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »