Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Mikä selittää Suomen kulttuurin ja valtamedian natsihenkisyyden?

Tiistai 25.2.2020 klo 9.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtakunnallisesti merkittävä näyttämö,helsinkiläisten verovaroilla kustannettu Helsingin kaupunginteatteri esittää näytelmäsovituksen holokaustin uhreja serbejä demonisoivasta Pajtim Statovcin kirjasta Kissani Jugoslavia.

Suomen merkittävin kirjallisuuspalkinto Finlandia, myönnettiin viime vuonna saman tekijän teokselle Bolla, jonka koko teeman läpilyövänä ideana on serbien pahuus.

Kirjailija Statovci on albaani, joka on syntynyt Kosovossa. On ymmärrettävää, että hänen todellisuutensa käsittää sen kuvan etnisten ryhmien olemuksesta, joka hänelle on opetettu.

Suomalaisillekaan ei ole valaistu Suomen natsiliittolaisuutta, Mannerheimin tietämystä natsi-Saksan keskitysleireistä ja siitä, että Mannerheim suunnitteli ja rakennutti rasistisella pohjalla keskitysleirit venäläisille siviileille. 

Suomi tunnusti fasistisen Kroatian, jonka suurin serbien tuhoamista varten rakennettu keskitysleiri Jasenovac oli Euroopan toiseksi suurin leiri.

Kosovon albaanit muodostivat oman natsiarmeijan ja keräsivät yhdessä italialaisten fasistien ja saksalaisten natsien kanssa serbit keskitysleireille.

Viimeisten 30 vuoden aikana Kosovon albaanit ovat terrorin ja suoran toiminnan avulla pyrkineet tuhoamaan koko keskiajalta peräisin olevan Serbian kuningaskunnan kulttuurin polttamalla ja tuhoamalla 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria. Tämä kulttuurin tuhoaminen jatkuu NATO-miehityksestä sekä YK:n ja EU:n hallinnosta huolimatta.

Toisen maailmansodan aikana Yhdysvallat oli serbien puolella natseja ja fasisteja vastaan.

Kuitenkin Yhdysvaltojen pääomapiirit rahoittivat 1930-luvulta lähtien Hitlerin varustautumista. 

Yhdysvallat oli siis jakautunut. Demokratiaan vielä tuolloin perustuva järjestelmä oli myös Euroopan ihmisoikeuksia tukevien voimien puolella. Natsismi ja fasismi olivat vihollisia, joskaan ei ristiriidattomasti.

Nykyisin Yhdysvallat ei valtamedian uskotteluista huolimatta ole enää demokratia vaan tuo 1930- luvulla Hitleriä tukenut suurpääoma on vallankahvassa. Tuolle vallalle demokratia, ihmisoikeudet perustuslaillisuus tai kansainväliset lait eivät merkitse mitään.

Itsenäisten valtioiden kimppuun voidaan hyökätä, johtajia tappaa teloitustyyliin kunhan vain

kansallisvarallisuudet, infrastruktuuri ja mediat saadaan haltuun. Sotilastukikohdat rakennetaan joko sopien tai pakolla. Kaikki ongelmat voidaan ratkaista itse pystytetyillä tuomioistuimilla, joissa lakeja muokataan ja tulkitaan täyttämään omia tarkoitusperiä.

Jugoslavian hajottamisen tavoitteena oli pilkkoa liittovaltio pieniin USA:sta ja Saksasta riippuvaisiin minivaltioihin, jotka voitiin liittää NATOon ja osaksi koko Euroopan sotilaallista hallintaa.

Suomi auttoi Saksaa ja Yhdysvaltoja Kosovon alueen väkivaltaisessa haltuunotossa. Tavoitteen saavuttamiseksi kumppaneina käytettiin albaaniterroristeja, jotka Saksa ja useat EU-mat olivat kouluttaneet ja rahoittaneet YK:n päätöslauselmien vastaisesti.

Suomalaisille ei ole kerrottu toisen maailmansodan aikaisen natsi-liittolaisuuden syvintä olemusta. Suomalaisille ei myöskään ole kerrottu Suomen osuutta Kosovon alueen laittomassa haltuunotossa.

Jotta tosiasioiden salailu onnistuisi, tarvitaan voimakasta propagandaa. Katolisen kirkon papit toimivat useiden fasistisen Kroatian 17 keskitysleirin johdossa. Katolinen kirkko auttoi natseja pakenemaan Yhdysvaltoihin ja Kanadaan toisen maailmansodan jälkeen. 

Yhdysvalloista käsin natsi-kroaatit ja -albaanit rahoittivat serbivastaista propagandaa.

Holokaustin kokeneet serbit vastustivat tasa-arvon takaavan liittovaltion hajottamista. Siksi heidät oli 1990-luvulla demonisoitava.

Pääoman ylivalta Yhdysvalloissa on voimistanut otettaan valtiosta 1970-luvusta lähtien. Tuo valta takaa myös mediavallan Yhdysvalloissa, mutta myöa ylikansallisessa mediassa.

Suomen valtamedia käyttää vain ylikansallisia suurpääomaa palvelevia medioita. Yhdysvaltojen ja NATO-maiden ryöstöretket Lähi-Idässä ja Ukrainassa saavat valtamediassa pääoman etuja palvelevan tulkinnan.

 EU-maat Ranska ja Iso-Britannia yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suunnitteli jo 2000-luvun alusta lähtien Syyrian haltuunottoa, "arabi-kevättä" ja muita hallituksenvaihdoksia, Tapahtumat kuvattiin valtamediassa ad hoc "mielenosoituksina" kansan tyytymättömyytenä jne., jotta EU-maiden asukkaat kokisivat tunteellisesti olevansa mukana osana "kansan liikehdintää paremman maailman puolesta".

Vaikka Suomen kirkko ei ole katolinen, se osallistuu politiikkaan. Kun Syyrian hallitus vapautti Aleppon kaupungin jihadistien vallan alta, Suomessa soitettiin kirkon kelloja jihadistien pelastamiseksi. Samaa hätää ilmaistaan valtamediassa viimeisten jihadistien tullessa ajetuksi kiduttamasta siviilejä Idlibissä.

Valtamedia ylistää Pajtim Statovcin teoksia, josaa Srebrenican haltuunotto kuvataan väkivaltaisena tapahtumana ja kenraali Mladic demonisoidaan. Tosiasiassa Srebrenica vapautettiin vuosia kestäneiden serbikyliin kohdistettuje muslimien suorittamien terrori-iskujen jälkeen. Heti Mladicin saavuttua kaupunkiin hän määräsi sotilaansa antamaan kahden vuorokauden ajan muona-annoksensa siviileille. Hän salli halukkaiden jäädä kaupunkiin ja järjesti yhdessä YK:n kanssa muualle haluavien bussikuljetuksen asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Kymmenen vuotta sitten en olisi vielä uskonut Suomen valtamedian ja -kulttuurin kääntyvän pääomapiirien tarvitseman natsismin ja jihadismin ihailijoiksi. Nyt sekin on tapahtunut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääoma USA:n vallankahvassa, natsismi Suomessa tänään, valtamedia, kulttuurin natsihenkisyys

Hanau ja Krajina

Perjantai 21.2.2020 klo 18.18 - Pirkko Turpeinen-aari

Mahdollisesti psykkisesti sairaan, äärioikeistolaisia mielipiteitä omaavan henkilön suorittama 11 henkilön murha on saanut saksalaiset tunnekuohun valtaan. Liittokansleri Angela Merkel on sanonut että "rasismi on myrkkyä, viha on myrkkyä ja tätä myrkkyä on yhteiskunnassame".

Natsiajasta muistuttava liikehdintä projisioidaan AfD-puolueeseen, jonka kanssa liittokansleri Merkel on kieltänyt puoluettaan CDU:ta tekemästä yhteistyötä.

Millä tavalla AfD-puolueen toiminta eroaa virallisen Saksan, Saksan hallituksen toimista Saksan ulkopuolella?

Euroopan Unoni muodostettiin keskeisesti palvelemaan ylikansallisen pääoman tarpeita ja tavoitteita. Perustavassa kokouksessaan Maastrichtissa vuoden 1991 joulukuussa ja seuraavassa tammikuussa jäsenvaltioiksi tulevilla oli edessään toisaalta perustavan asiakirjan hyväksyminen ja toisaalla Jugoslavian sodan käynnistäminen tunnustamalla Kroatian itsenäisyys.

Kroatia oli valinnut itselleen holokaustin kieltäjän presidentiksi, jonka johdolla valtioon oli säädetty rasistinen perustuslaki. Serbiväestö oli julistettu toisen luokan kansalaisiksi ja kyrillisten kirjainten käyttö oli kielletty. Maastrichtin kokouksen aikaan Jugoslavian liittovaltiolla ja Kroatian serbiväestöllä oli hallussaan !/3 Kroatian maaperästä.

Toisen maailmansodan aikana fasistisessa ja katolisessa Kroatiassa oli 17 keskitysleiriä serbien tuhoamiseksi. Niistä suurin ja Euroopan toiseksi suurin keskitysleiri oli Jasenovac. Monen leirin johtajana oli katolinen pappi.Youtubessa on nähtävissä Lordan Zafranovicin video Jasenovacin toiminnasta otsikolla "Jasenovac The Cruelest Death Camp of All Times."

Taloudellisesti haastavan Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksan elintilan laajentaminen tuli ajankohtaiseksi. Liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkelin esikuva ja oppi-isä ajoi EU:hun tulevat maat kepin ja porkkanan avulla Kroatian tunnustamisen kannalle vaikka tiedossa oli, että siitä seuraisi sota.

Vuonna 1992 Saksan ulkoministeriksi tullut Klaus Kinkel julisti: "Serbit on saatava polvilleen".

Yhdysvaltoihin ja Kanadaan katolisen kirkon avulla paeneet natsit rahoittivat serbivastaista propagandaa. Osa heistä ja heidän jälkeläisiään palasi Kroatiaan. Kroatian puolustusministeriksi valittiinkin kanadalainen Gojko Susak. Saksasta, entisen Itä-Saksan varastoista toimitettiin aseita.

Vaikka itsenäiseksi julistettu Kroatia osallistui Bosnian puolella taisteluun Jugoslavian liittoarmeijaa ja myöhemmin Bosnian serbiarmeijaa vastaan, EU asetti talouspakotteet ainaostaan Jugoslavialle, ei Kroatialle. Saksa piti tästä huolen.

Jasenovacin keskitysleirin tavoitteena oli ortodoksisten serbien lopullinen tuhoaminen. Vankien kohtelu oli niin raakaa, että jopa siellä vierailevat saksalaiset pitivät sitä helvetin esikartanona.

Jugoslavian hajottamisen seurauksena Saksa sai haltuunsa Kroatian infrastruktuurin, vakuutuslaitoksia, pankkeja, hotelleja.

Saksa aseisti ja rahoitti kroaatteja ja myöhemmin Kosovon albaaneja. Jugoslavian ja Serbian vähittäisen tuhon avulla se sai haltuunsa infrastruktuuria myös Serbiasta.

Saksa osallistui Jugoslavian pommituksiin oman perustuslakinsa vastaisesti.

Toisen maailmansodan natsi-Saksan ja fasistisen Kroatian suorittamat ortodoksisten serbien kirkkojen ja luostareiden tuhot jatkuivat 1990-luvulla, nyt kroaattien ja Bosniaan islamilaista kalifaattia rakentavien muslimien toimesta. Huipennuksena oli elokuun alussa 1995 250 000 Kroatiassa keskiajalta asuneiden serbisukujen jäsenten karkotus ja tuhansien tappaminen Kroatian Krajinassa.

EU:n tukema Kroatian presidentti Tudjman huusi  31.7.1995 Brionissa sotilas- ja poliittiselle johdolle pidetyssä kokouksessa: " Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta".

Toisen maailmansodan jälkeen Kroatian fasistihallitus julisti maan juutalaisongelman tultua ratkaistuksi, kun juutalaiset oli hävitetty. Tudjmanin tavoite serbien hävittämiseksi oli jäänyt Jasenovcissa kesken. Nyt se oli tulossa toteutetuksi.

Saksalaisten kouluttamat ja aseistamat Kosovon albaanit ovat voineet jatkaa Saksan ja Suomen hallitusten tuella serbien vainoa myös laittomasti itsenäistetyn Kosovon alueella. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria on tuhottu EU:n, NATO:n ja YK:n silmien alla albaanijoukkioiden juhliessa palavien rakennusten ympärillä.

Poltettujen ortodoksikirkkojen tilalle on rakennettu Lähi-Idän diktatuurien rahoituksella moskeijoita.

Saksan valtio hyväksyy serbien jatkuvan vainon. Toimintaa voi kutsua valtiolliseksi fasismiksi tai natsismiksi. Se on eräänlaista Jasenovacin jälkihoitoa, kesken jääneen työn viimeistelyä. Mikä sen erottaa Saksan valtion sisällä natsi-ideologian omaksuneiden ryhmien toimintatavoista?

Saksa on myös Yhdysvaltojen rinnalla suunnitellut sekulaariseen Syyriaan hallituksen vaihdosta muslimiveljeskunnan avulla. Myös moni muu EU-maa on ollut rahoittamassa tätä jihadistien avulla suoritettua vallankaappausyritystä. Ortodoksiset kristityt olivat ensimmäisiä, jotka joutuivat pakenemaan Syyriasta

Kuinka kokenut poliitikko Angela Merkel ei huomaa ristiriitaa? Hän ilmoittaa, ettei hyväksy "rasismin myrkkyä", mutta on valmis järjestelemään muiden itsenäisten valtioiden asioita tyydyttääkseen omaa ideologiaansa, vaikka hänen toimensa sisältävät juuri tätä rasismin myrkkyä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hanau, Krajina, Kohl, Merkel, natsismi , katolinen kirkko

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan -taidettako?

Lauantai 16.11.2019 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Työpöydälläni on kaksi teosta. Pajtim Statovicin Bolla sekä 49 tutkijan ja tiedemiehen, NATO-kenraalin ja oikeuslääketieteen asiantuntijan tiiliskivi Srebrenica reality and manipulations.

Presidentti Mauno Koivisto kirjoitti Toisenlainen totuus Kosovosta-teoksen esipuheessa:"Minulle tuottaa edelleen vaikeuksia kuvata niitä tunteita, joiden vallassa jouduin seuraamaan Naton:n toimesta suoritettua Jugoslavian ruhjomista vuonna 1999. Minä vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla Naton propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen".

"Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syntilistasta on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan."

"Olen halunnut myötävaikuttaa siihen, että toisenlainenkin totuus Kosovon sodasta saisi kirjan muodon."Näin siis Mauno Koivisto.

NATO-propaganda oli välttämätöntä toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien demonisoimiseksi. Vain sen avulla oikeudenmukaisuus ja laillisuus voitiin korvata Jugoslavian valtaamista ja haltuunottoa tavoittelevien NATO-maiden ja niiden liittolaistensa, fasistien ja jihadistien tavoitteita tukeviksi.

Länsimedia ja kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama markkinointitoimisto huolehti propagandasta. 

Sitä jatkoi laiton ICTY-oikeusistuin omalla yksipuolisella maailmankuvallaan, jota länsimedia tuki. NATO-miehityksen aikaisen Kosovon serbien kansanmurhan salaava uutispimento teki mahdolliseksi demonisoinnin jatkumisen.

Nyt on elokuvien ja kirjallisuuden vuoro.

Luin Pajtim Statovcin teoksen Bolla epäuskon vallassa. Voiko tämä olla totta vuonna 2019 Suomesa!

Kirjailija kuvaa serbi- ja albaanimiehen suhdetta. Albaanin kuvatessa Jugoslavian tapahtumia, miesystävä vahvistaa pyytämällä serbien puolesta anteeksi. Albaani voi siihen vastata:"Eihän se sinun syysi ole". Siten koko teoksen edustama totuuden vastainen kuva legitimoituu.

Teos kuvaa serbien kateutta, suuruudenhulluutta, sitä, että he eivät sodassa auta albaaninuorukaista, "lutikkaa".

Albaani-päähenkilön vaimo matkustaa bussilla sairaalaan synnyttämään. Työntekijät ovat pääsääntöisesti serbejä."Olemme kuulleet, että he steriloivat albaaninaisia synnytyksen yhteydessä."

"Serbit etenevät maastopalona, valtaavat piittaamattomina kokonaisia maa-alueita kerrallaan."

"Raiskatut naiset ja murhatut miehet ja pahoinpidellyt lapset eivät ole enää raiskattuja naisia ja murhattuja miehiä, eivät pahoinpideltyjä lapsiakaan, vaan tarinoita kaikista edellä mainituista, ja valtaukset ja yhteenotot tuntuvat äityvän yhä epäinhimillisemmiksi sitä mukaa kuin ihmiset oppivat sietämään veren valumista."

Nämä satumaiset todellisuuden vääristymät menevät lukijan tajuntaan ellei tiedä, että kyse on tosiasiassa Serbian valtiosta. Serbit eivät valtaa yhtään mitään vaan toimivat omassa valtiossaan, jonka albaanijohtajat ovat halunneet suoran toiminnan ja terrorin avulla muuttaa etnisesti puhtaaksi albaanivaltioksi.

Albaanien omat johtajat ovat kieltäneet albaaneilta vuodesta 1990 lähtien osallistumisen vaaleihin, kaiken yhteistyön valtion viranhaltijoiden kanssa, koululaitokseen ja terveydenhuoltoon osallistumisen työttömyyden ja sirauden kustannuksellakin.Jokainen albaani, joka on toiminut normaalina yhteiskunnan jäsenenä, on joutunut omiensa vainon kohteeksi.

Bosnian serbikenraali Ratko Mladic saa teoksessa perinteisen propagandan mukaisen kohtelun.

Jokainen tietoon käsityksensä perustamaan haluava lukija voi katsoa youtube-videolta, miten Mladicin joukot saapuivat Srebrenicaan ilman taisteluita. Video nimeltä "Neuvottelut Fontana-hotellissa" kuvaa Mladicin neuvotteluja YK:n hollantilaisen pataljoonan komentajan, Srebrenicasta vastanneen Tom Karremansin, sekä paikallisten asukkaien edustajien kanssa.

Teoksessa Srebrenica, Reality and Manipulations Karremansin artikkelin otsikko on "Srebrenicassa ei tapahtunut kansanmurhaa".

Kenraali Mladic määräsi heti Srebrenicaan saavuttuaan luonteensa mukaisesti väestön auttamiseksi sotilaitaan luovuttamaan muona-annoksensa siviileille. Näin tehtiin kahden vuorokauden ajan. Käskyjen sisältö on julkista tietoa.Merkittävää on myöskin se, että hollantilaisten joukkojen vetäytyessä Srebrenicasta heidän jäljiltään jäi tonnikaupalla ruokaa. Sitä ei ollut jaettu hädänalaisille siviileille.

Yhteistyössä hollantilaisten kanssa Mladic järjesti bussikuljetuksen kaikille, jotka eivät halunneet jäädä Srebrenicaan. Hän määräsi YK-sotilaan jokaiseen bussiin turvallisuuden varmistamiseksi.

Kaunokirjailija Statovci kuvailee:"Joitakin päiviä paluumme jälkeen Ratko Mladicin joukot murhaavat Srebrenicassa tuhansia ihmisiä, tulittavat umpimähkään aseistautumattomia poikia ja miehiä siviilejäkin."

"Ne päivät ovat puhdasta hulluutta, kaduille kohonnut kadotus. Ihmiset sanovat, että serbit ovat pakottaneet lapset katsomaan kuinka sisarukset ja vanhemmat vuotavat kuiviin, että raskaana olevien naisten vatsat on leikattu auki ja syntymättömien lasten annettu valua ulos äitiensä sisältä kuin räkä."

Kuvaus muistuttaa toisen maailmansodan aikaista ustasa-kroaattien toimintaa, joiden kanssa Bosnin muslimit liittoutuivat. Ustasa-johtaja Ante Pavelik huusi, että ustasa ei ole mies ellei hän pysty puhkaisemaan raskaana olevan serbinaisen vatsaa ja vetämään syntymätöntä lasta ulos.

Kaunokirjailija Statovci kuvailee edelleen:"Olen entistä surkeampana kuultuani, että Kroatian armeija on vallannut Krajinan takaisin, ajanut serbit vihdoin ulos kaupungista pakolaiskulkueena jota sitten pommitetaankin."

Tosiasiassa yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttama Kroatian armeija ajoi 250 000 keskiajalta saakka Krajinan alueella asuneen serbisuvun jäsentä tappaen matkalla tuhansia. Statovcin mukaan "vihdoin".

Saksan ja USA:n johtama Euroopan uusjako on tapahtunut neonatsien, Lähi-Idästä tuotujen jihdistien ja albaani-terroristien tuella. presidentti Clinton ja Osama-bin-Laden sekä katoliset piirit olivat asejoukkojen päärahoittajia.

Länsimedia on kiinnittänyt huomiota äärioikeistolaisiin puolueisiin, mutta ei siihen, että globalisaatiota johtaneet vallat ovat käyttäneet natseja ja jihadisteja hallituksenvaihdosoperaatioissaan niin Jugoslaviassa, Syyriassa kuin Ukrainassa.

Pajtim Statovcin tekstit täyttävät termin "kiihottamisesta kansanryhää vastaan". Kirjan kustantaja on Otava. Onko kyseessä uusi normi, koska Bolla on asetettu ehdolle Finlandia-palkinnon saajaksi.

On selvää, että näin räikeää NATO-propagandaa myötäilevä teos saa kaupallisen menestyksen Yhdysvalloissa ja luultavasti muissakin NATO-maissa.

Holokaustin toisesta uhriryhmästä, juutalaisista, Otava tuskin kehtaisi julkaista vastaavaa kirjaa.

Mutta onko julkaistu teos taidetta?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pajtim Statovici, Bolla, serbivastainen NATO- propaganda, Otava, natsismin nousu

Natsismi leviää Euroopassa ja voi hyvin

Lauantai 28.9.2019 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsismi on levinnyt uudelleen Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. 

En nyt tarkoita helposti osoitettavia natsihenkisiä puolueita tai ryhmiä vaan valtiollista natsismia.

Euroopassa Saksan rooli on keskeinen. Heti yhdistymisensä jälkeen Saksa ryhtyi hankkimaan elintilaa lännestä. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden Jugoslavian liittovaltiosta tilanteessa, jossa Kroatialla ei ollut mitään itsenäisen valtion tunnusmerkkejä ja joka oli säätänyt ensimmäisten monipuoluevaaliensa jälkeen rasistisen perustuslain. Siinä serbiväestö muuttui toisen luokan kansalaisiksi.

Samaan aikaan EU:ta muovattiin Saksan johdolla yhteisöksi, joka ei perussopimustensa perusteella voinut toteuttaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Sen tuli pysyä sopimuspohjaisena kapitalismina. Ei oikeusvaltiona.

Saksa ja Itävalta yhdessä Yhdysvaltojen kanssa aseisti kroaatteja taistelussa liittovaltiota puolustavia serbienemmistöisiä väestöryhmiä vastaan. 

Presidentti Clinton paitsi aseisti sekä kroaatteja että muslimi-jihadisteja, sopi myös näiden liittoutumisesta serbejä vastaan.

Saksan ja Yhdysvaltojen intressit yhdistyivät tässä elintilan laajentamisprojektissa. 

Projekti tuli markkinoida Euroopan ja Yhdysvaltojen väestölle. Göbbelsin virkaa tuli hoitamaan Yhdysvalloissa toimiva, kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimisto.

Katolinen kirkko oli auttanut serbejä keskitysleireihin koonneita kroaatti-, saksalais- ja albaaninatseja siirtymään toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Ruder-Finn piti loistavimpana keksintönään amerikanjuutalaisten saamista kalifaattia rakentavien muslimien puolelle serbejä vstaan. "Amerikanjuutalaiset muslimien puolesta" toimi sloganina. Siten toisen maailmansodan holokaustin uhrit juutalaiset ryhtyivät toimimaan toista holokaustin uhriryhmää serbejä vastaan.

Koko Yhdysvaltojen ja Saksan johtaman Jugoslavian hajottamisen aikana serbit olivat massiivisen propagandan kohteina.

"Ryhmä luokitellaan koostuvaksi esimerkiksi inhimillisestä jätteestä – leiman kelpoisuus koetellaan ja vahvistetaan julkisissa kuulemisissa tai tribunaaleissa, joita johtavat asiantuntijat, jotka osaavat tehdä loukkaavia julkilausumia; myytintekijät kutovat "legendoja" selittämään sitä, miksi paha osapuoli on sellainen kuin on; nämä legendat lähetetään eteenpäin – ontologisina totuuksina ja ne vastaanottaa kuulijakunta, joka ei ollut läsnä alkuvaiheessa eikä kykene pääsemään perille pahuuden tekaistusta luonteesta; lopulta myytin totuus tunnistetaan uudelleen sen rituaalisessa dramatisoinnissa aseellisissa välikohtauksissa, kotimaisissa ja ulkomaisissa, pahan kohteen kanssa". Amerikkalainen James Aho kiteytti asian vuonna 1944 kirjassaan "This thing of Darkness".

Näin jopa "sotarikokset" ja "rikokset ihmisyyttä vastaan" saadaan eloon, tehdään todellisuudeksi ja vahvistetaan.

Aho toteaa myös:"On yksi asia parjata muita; toinen asia on "kiinnittää" näitä leimoja. Jotta leimat kiinnittyisivät tarkoitettuun osapuoleen, ne on kelpuutettava. Yksi tällainen keino on julkinen häväistysseremonia. Se on muodollinen kuuleminen, oikeudenkäynti, inkvisitio tai tribunaali.." ICTY:n "helvetin tribunaalin"  – sen virallisten kuulemisten, tutkijoiden ja asiantuntijapaneeleiden, syyttäjien – tavoitteena ei ollut oikeus, vaan halu kiinnittää "etnisten puhdistajien", "sotarikollisten ja joukkomurhaajien" leimat Serbian kansaan.

Jugoslavian kansoja edustavat serbit puolustivat kansainvälisiä lakeja ja itsenäisten valtioiden koskemattomuutta. NATO-maat sen sijaan rikkovat kymmeniä kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Jugoslavian, Puolan ja Neuvostoliiton hajottamisten jälkeiset 20 vuotta ovat osoittaneet natsismin voiman. Kaikissa Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten NATO-liittolaisten toimissa kaava on ollut sama.

Tuhottavan tai haltuunotettavan maan johtajat ja häntä tukevat ryhmät on demonisoitu. Saksa, Ranska, Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat käyttäneet jihadisti-palkkasotureita ja muslimiveljeskuntaa apureinaan.

Markkinointitoimistojen työn jatkeena on ollut läntinen valtamedia, joka on vahvistanut kunkin markkinointitoimisto- Göbbelsin sanomaa. 

Georgian sodassa markkinointitoimisto oli belgialainen. Ukrainan vallankaappauksen yhteydessä Janukovicin hallituksen ja häntä tukevien puolueiden demonisoinnin hoiti Hill& Knowlton, joka myös on ollut päätekijä Venäjän presidentti Putinin demonisoinnissa.

Hill&Knowltonin roolin tekee mielenkiintoiseksi se, että Ukrainan vallankaappauksessa sen varatoimitusjohtaja oli kaupallisen roolinsa perusteella eräänlainen edunsaaja kaappauksen onnistuessa. Siten "Göbbels" myös hyötyi aikaansannoksestaan.

Ukraina voitti 2016 Euroviisut balladilla tataarien kohtalosta Ukrainassa toisen maailmansodan aikana. Tataarit toimivat yhteistyössä natsien kanssa. Veikkasin tuolloin, että seuraava voittokappale lienee ballaadi Hitlerin raskaasta vastuusta natsijohtajana.

Historian uudelleenarviointi on natsismin leviämisen edellytys. Toisen maailmansodan henkilökohtaisesti kokeneiden joukko harvenee ja seuraavat sukupolvet ovat vääristellyn historiankirjoituksen ja tietämättömyyden varassa.

Heti Neuvostoliiton kadottua Suomen naapurista Suomi neito puki lotta-univormun päälleen ja unohti koko natsiliittolaisuutensa väittäen sotineensa vain erllissotaa.

Vain harva historioitsija jaksaa tutkia ja tuottaa todellista tietoa kuten nyt viimeeksi Pekka Visuri ja Eino Murtorinne kuvatessaan Molotov-Ribbentrop sopimuksen taustoita.

Minunkin vaatimaton panokseni totuuden eteen niin Suomesta kuin Jugoslavian hajottamisesta teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja sai vastaansa hurjan  myrskyn erityisesti tahoilta, joiden olisi luullut tuntevan asiat paremmin.

Suomalaiset diplomaatit ovat Jugoslaviaa käsitellessään pitäneet natsi- ja lottapuvut tiukasti päällään. Mitään niin serbejä rasistisesti leimaavia TV-ohjelmia tai teoksia kuin Elisabeth Rehnin lukuisat haastatteluohjelmat tai Helena Rannan muistelmateos Ihmisen jälki en uskonut voitavan toteuttaa.

Jokaisella serbillä on oletettavasti natsien tai fasistien 1941-45 keskitysleirillä ollut tai teloitettuna kuollut omainen. Haagin Jugoslavia tribunaali ICTY toimi myös keskitysleirinä serbeille. On melko vaikeata kuvitella, että saksalaiset olisivat kohdelleet juutalaisia nykyaikana niin kuin he ovat kohdelleet serbejä.

EU:n NATO-maiden natsistinen elintilan laajentaminen ei ole enää pelkästään alueellista laajenemista, mitä EU tosin on. Sen sijaan se on taloudellista ryöstöä, joka ei rajoitu vain Eurooppaan vaan myös Lähi-Itään ja Afganistaniin.

Se on mielen haltuunottoa. Markkinointitoimistojen ja valtamedian avulla eurooppalaisten aivoihin pusketaan todellisuutta, jota kutsutaan myös uusliberalismiksi ja globalisaatioksi. Ellet sen ehtoja hyväksy, sinut tuhotaan joko taloudellisesti tai fyysisesti. Pelkkä itsenäinen ajattelu ja sen mukaisen tiedon levittäminen voi koitua tuhoksesi kuten Julian Assangen kohdalla on käynyt.

Näettekö jo oikean käden sojottavan natsitervehdykseen. Heil EU, heil USA.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtiollinen natsismi, Saksa, kansanryhmän demonisointi, juutalaiset, serbit, ICTY,

Novak Djokovic ja Wimbledonin tennisturnauksen yleisö

Keskiviikko 17.7.2019 klo 12.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien urheiluosa otsikoi: Yleisö taputti Djokovicin virheille.

Teksti kertoo Djokovicin entisen valmentajan Boris Beckerin olleen BBC:n mukaan äreissään siitä, että Djokovic ei saa riittävästi arvostusta. Djokovicin virheille ilkuttiin ja taputettiin.

Jos Djokovic olisi ihonväriltään musta, kukaan ei nykyaikana kehtaisi toimia niin kuin Wimbledonin yleisö toimi Djokovicia kohtaan.

Kyse ei ole arvostuksen puutteesta vaan natsismia muistuttavasta syrjinnästä, joka liittyy  etnisyyteen ja uskontoon.

Djokovic on serbi, joka ei pidä kynttiläänsä vakan alla. Hän julistaa, aivan oikein: Kosovo on Serbiaa.

Kolmenkymmenen vuoden ajan lännen NATO-maat ovat tehneet kaikkensa demonisoidakseen serbejä. Serbit vastustivat Jugoslavian tuhoamista ja tuolla asenteellaan asettuivat poikkiteloin Yhdysvaltojen ja Saksan valtapyrkimyksille.

Serbit olivat juutalaisten tavoin holokaustin uhreja. Satoja tuhansia serbejä tuhottiin natsi-Saksan, natsi-Kroatian ja natseihin liittyneiden albaanien toimesta 17 keskitysleirillä, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen Euroopan suurin.

USA:n pyrkiessä 1990-luvulla saamaan Balkanin sotilaallisesti haltuunsa ja Saksan tavoitellessa taloudellista hyötyä ja vaikutusvaltaa Sloveniassa ja Kroatiassa maiden intressit liittyivät yhteen.

Serbien kansanmurha pyrittiin toistamaan. Saksa koulutti ja aseisti kroaatteja ja Yhdysvallat sekä kroaatteja että Bosnian ja Kosovon muslimeja. Sekä kroaatit että albaanit tavoittelivat etnisesti puhtaita valtioita.

Presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamat ja aseistamat jihadistit pitivät yllä kauhua serbikylissä niin Bosniassa kuin Kosovossa. Tavoitteena oli islamilainen kalifaatti.

Natsi- ja albaanidiaspora Yhdysvalloissa rahoitti paitsi sotatoimia myös erityisesti serbivastaista propagandaa markinointitoimisto Ruder-Finnin toimesta.

Presidentti Mauno Koivisto kauhisteli ja samalla ihaili tuota NATO-propagandaa, jolla serbit demonisoitiin ja heistä tehtiin itsestään selvät syntipukit kaikkeen pahaan.

Tästä syntipukin roolista on tullut dogmi, josta laittomiin Jugoslavian pommituksiin syylliset NATO-maat pitävät kiinni ja ovat legalisoineet sen niin, että dogmin kyseenalaistamisesta on tehty useassa NATO-maassa sekä NATO:sta riippuvaisessa maassa rikos.

Kun laittomuuden paljastamisesta ja paljastettujen tietojen levittämisestä on tehty rikos, Orwellin ennustama maailma on täällä.

Djokovic edustaa holokaustin uhreja, jotka eivät suostu uhrin rooliin, vaan joukkoon, joka vaatii totuutta ja oikeutta. 

NATO-mailla ja myös Suomella on edessään tutkiskelun paikka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Djokovic, rasismi ja natsismi, Kosovo ja Serbia

Kosovon mafia-valtio saa armeijan.

Lauantai 15.12.2018 klo 12.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mediapooliin kuuluva Helsingin Sanomat esittelee natsismia laajasti tämän sunnuntaipäivän lehdessään. Samassa lehdessä kerrotaan Kosovon päättäneen perustaa armeijan.

Kosovo on YK:n 1244 päätöksellä Serbian maakunta. Päätöstä ei ole purettu. USA ajoi pommitusten jälkeen miehittämänsä maakunnan itsenäistämistä ja nimesi Martti Ahtisaaren johtamaan työtä. Ahtisaari ei saanut tukea ehdotukselleen itsenäistää Kosovo, vaan turvallisuusneuvoston enemmistö vastusti itsenäistämistä. Senjälkeen itsenäistäminen tapahtui suorastaan koomisella tavalla, YK:n hallinnon alaisen eräänlaisen epäitsenäisen parlamentin jäsenten äänestyksellä, jotka äänestäjät, International Court of Justice:n mukaan äänestivät yksityishenkilöinä.

Tästä hullunkurisesta laittomasta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat tunnusti, sotilastukikohtansa maapohjan, itsenäiseksi valtioksi. Yhdysvalloista riippuvaiset valtiot Suomi etunenässä seursivat perässä, olihan Martti Ahtisaari koko toimen kätilö. Edelleenkään kaikki EU-maatkaan eivät ole tunnustanet tätä itsenäisyyttä.

Verratkaapa tätä itsenäistymistä Krimiin!

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit toimivat yhteistyössä fasistisen Kroatian ja Italian kanssa vainoten serbejä ja tappaen heitä keskitysleireissä. 

Yhdysvallat, Kanada ja Iso-Britannia yhdessä katolisen kirkon avustuksella auttoivat tuhansia natseja siirtymään tuomiota pakoon länteen. CIA otti heistä satoja palkkalistoilleen.

Yhdysvallat ja EU-maista erityisesti Saksa, osin Itävalta, tukivat diasporasta palaavien natsihenkisten yksilöiden paluuta Eurooppaan ja osallistumaan Jugoslavian hajottamissotiin Yhdysvaltojen hegemonian siirtämiseksi Balkanille.

Suomen presidentti Ahtisaari auttoi prosessia sen kaikissa vaiheissa. Suomalaiset antoivat sytykkeen pommituksille vuonna 1999. Pommitusten aikana Kosovon albaanit toimivat NATO:n saksalaisten, yhdysvaltalaisten ja brittien kouluttamana jalkaväkenä. Kammottavat vuodesta 1992 lähtien määrättyt talouspakotteet täydensivät Jugoslavian tuhon.

Heti pommitusten jälkeen, kuin kruununa, Yhdysvallat alkoi rakentaa suurinta sotilastukikohtaansa sitten Vietnamin sodan Serbian maakuntaan Kosovoon, jonka YK rauhaan johtaneella päätöksellään 1244 päätti todellakin kuuluvan Serbiaan vaikka väliaikaisesti oli YK:n hallinnoima ja YK/NATO-joukkojen miehittämä. Päättäjät olettivat tilanteen rauhoituttua alueen palaavan normaalisti osaksi Serbiaa.

Pommituksia edeltävänä aikana ja myöhemmin albaaniterroristit kidnappasivat serbejä ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä albaaneja.

Euroopan neuvoston valtuuttamana sveitsiläinen senaattori Dick Marty suoritti tutkimuksia albaanien suorittamasta elinkaupasta. Hän oppi kuinka kattavaa albaani-mafian toiminta oli Kosovossa. Kosovon ja USA:n välillä toimi keskinäisriippuvuus. Suuri osa KLA:n (Kosovo Liberation Army) johtajista oli myös turvannut oman, perheensä ja klaaninsa taloudellisen hyvinvoinnin erityisesti poliittisen valta-aseman avulla tai yritystoiminnassa öljy- tai rakennusteollisuudessa tai kiinteistöalalla.

Dick Martyn keräämien tietojen ja kontaktien mukaan KLA:n yksiköt ja niiden toiminta-alueet olivat muodostuneet eri järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueiden peilikuviksi.

Annettuaan havainnollisen kuvan Hashim Thacin (nykyisen presidentin) Drenica-ryhmän toimintatavoista Marty ja UNMIK:in (United Nation's Mission in Kosovo) johtaja Gerard Gallucci kuvaavat kuinka NATO:n tiedusteluviranomaiset samoin kuin neljän valtion, USA:n , Britannian, Saksan ja Ranskan tiedustelut, ovat vedenpitävästi todenneet Thacin olevan KLA:n mafia-pomoista kaikkein vaarallisin.

Gallucci on todennut, että sillä kuinka laajaksi rikollinen elinkauppa osoittautuu, ei ole niinkään väliä kuin sillä, että siihen on sekaantunut korruptoituneita valtioiden johtajia. Hän ennusti myös, että Hashim Thaci tulee pysymään Kosovon johdossa, riippumatta siitä mitä Dick Marty:n raportti sanoo, koska hän on Yhdysvaltojen ja muiden länsijohtajien suojeluksessa.

Tämä suojelu on tehnyt mahdolliseksi serbien joukkotuhon, talojen, kirkkojen ja luostareiden poltot sekä etnisen puhdistuksen.

Tyylinäytteenä elinkaupan käytännön toteutuksesta käynee seuraava esimerkki: Uhrit kuljetettiin Kosovosta Albanian puolelle. Heistä otettiin verinäytteet ja syötettiin hyvin. Heitä kuljettaneet autonkuljettajat ovat kuvanneet kohtalonsa aavistavien uhrien huutoja ja vaikerrusta, joka kuului auton kopista.

Tiranan lentokentää lähellä olevassa yksikössä kaapatuilta lopulta poistettiin myytäviä elimiä. Määränpäässä KLA:n jäsen ampui henkilöä ensin päähän, jonka jälkeen kuolleen ruumiista irrotettiin halutut elimet. Siten nukutusta ja muita hienouksia ei tarvittu. Elimet siirrettiin rikollisjärjestön toimesta hyvästä hinnasta ulkomaille.

Koska kidnappauksiin ja muihin rikoksiin syyllisiksi epäiltyjen asettaminen syytteeseen ja tutkiminen Kosovon alueella on mahdotonta, niitä tutkimaan perustettu oikeusistuin päätettiin sijoittaa Hollannin Haagiin. EU vastaa rahoituksesta, mutta Heinrich Böll- säätiön mukaan tuomioistuimen käytännön ohjat ovat Yhdysvalloilla.

Todennäköisesti syytetyiksi tulevat Kosovon korkeimmat viranhaltijat, jotka päätyivät asemaansa KLA:n sodanaikaisina määräävässä asemassa olevina päällikköinä. Martyn raportti nimeää useita.

Todistajien asema on hutera. Monia on tapettu eivätkä he ja heidän perheenjäsenensä ulkomaillakaan koe olevansa turvassa. EULEX:in erityissuojeluksessa ollut Agim Zogaj:kin tapettiin.

Juuri eilen luin erään Haagiin haastetun ilmoittaneen, että ei aio noudattaa kutsua saapua Haagiin.

Ilmeisesti Kosovon johtajat eivät täysin luota Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteelin tuhansien amerikkalaissotilaiden ja maata miehittävien NATO-sotilaiden tukeen vastustaessaan tuomiolle joutumista.

Parasta siis perustaa oma armeija.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, Kosovon armeija, natsismi, elinkauppa, Hashim Thaci, mafia, Drenica-rikollisjärjestö

Valtiollista natsismia

Perjantai 31.8.2018 klo 13.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

"Sunnuntaina elokuun 19. päivänä 1932 lääkäri Hilde Bruch, joka oli erikoistumassa psykiatriaan, astui Leipzigin lastensairaalan ruokasalin ovesta sisään. Puolet sairaalan henkilökunnasta oli lomalla ja Hilde Bruch sattui olemaan ainoa sairaalassa sillä hetkellä läsnä oleva juutalainen. Päivässä ei ollut mitään erikoista, mutta astuessaan tuttuun ruokasaliin, yht'äkiä kaikki keskustelu vaimeni. Saksalaiset olivat valinneet sinä päivänä Adolf Hitlerin presidentikseen." (lainaus Hilde Bruchin amerikkalaisesta elämäkerrasta)

Tuo hiljaisuuden seinä, joka tervehti Hilde Bruchia tuona päivänä saattoi pelastaa hänen henkensä, sillä se paljasti millaisen uhkan natsismi modostaisi juutalaisille.

Vaikka tapahtuma oli pieni, siinä kristallisoitui Bruchin pelko natsismia kohtaan, mikä vuorostaan sai hänet jättämään synnyinmaansa Saksan taakseen.

Hilde Bruchista tuli tunnettu psykoanalyytikko, psykiatrian professori, johon tutustuin Baylorin yliopistossa Houstonissa.Istuin hänen työhuoneensa sohvalla keskustelemssa muutaman muun kollegan kanssa lapsen kehityksestä, kerran viikossa vuoden ajan 1968-69.

Ajatellessani Suomen poliittista tilannetta, tunnen samaa kauhua kuin ystäväni Hilde Bruch vuonna 1932. 

Euroopan unioniin liittymisen jälkeen ja Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta ja hänen NATO-intoisuudestaan lähtien Suomi on liukunut petosten ja valheiden kulttuuriin. Suomi on eduskunnan ja kansan selän takana sidottu Yhdysvaltojen ja rikkaiden ylivaltaa ajavaan yksinapaiseen ja militaristiseen prosessiin, joka johtaa ensin inhimillisyyden, luovuuden ja totuudellisuuden tuhoon mutta lopulta myös ihmiskunnan tuhoon.

Hilde Bruchin kaltainen intuitiivisuus ja luovuus ei ole Suomessa sallittua. Valtiojohdon sitoutumista sotilaallisen väkivallan käyttöön tai sen sallimiseen ei voi kyseenalaistaa.

Martti Ahtisaaren toiminta on karu esimerkki tuosta valheellisuudesta. Hänen toimintansa loi edellytykset Jugoslavian pommituksiin. Hän tuki USA:n ja NATO-maiden propagandaa holokaustin uhrien, serbien demonisoimiseksi. Hänen toimestaan Saksan, USA:n ja Iso-Britannian hallitukset saattoivat aloittaa pommitukset valheellisin perustein.

Suomalaiset oikeuslääkärit olivat saaneet EU:lta tehtäväksi määrittää olivako tietyt tapahtumat Racakin kylässä teloitustapahtuma vai taistelu terroristien ja terroristien hallitseman ja juoksuhaudoittaman kylän ottamiseksi takaisin järjestyneen yhteiskunnan hallintaan.

Oikeuslääkäreiden mukaan mikään ei viitannut teloituksiin. Suomen ja Saksan ulkoministeriöt piilottivat tulokset, minkä seurauksena pommittamaan halukkaat valtiot saivat tehdä mitä niitä huvitti.

Saksa ja Yhdysvallat olivat pitkään suunnitellet Balkanin haltuunottoa sotilaallisesti ja taloudellisesti. Ne tuhosivat 24. parhaan kansantalouden niin, että miehitetyt jäännösvatiot putosivat kehitysmaiden tasolle. Saksa ja USA CIA:n johdolla aseisti ja koulutti Albaniasta vyöryviä terroristeja. USA:n tähtäimessä oli perustaa sotilastukikohta Serbian Kosovoon.

USA:n tavoitteena oli miehittää koko Jugoslavia. Se ei onnistunut kuin Kosovon miehityksessä, mutta pommitusten lopettamiseksi aikaansaadussa YK:n päätöslauselmassa 1244 todetaan Kosovon olevan osa Serbiaa. Tuota päätöslauselmaa ei ole kumottu.

YK:n päätöksestä huolimatta USA alkoi presidentti Clintonin johdolla rakentaa suurinta sotilastukikohtaa sitten Vietnamin sodan, Camp Bondsteeliä, Serbian maakuntaan Kosovoon.

NATO-miehityksen kanssa samanaikaisesti alkoi YK:n siviilihallinto. YK antoi Martti Ahtisaaren tehtäväksi vetää neuvottelukuntaa Kosovon tulevan aseman suunnittelemiseksi. Miehitys oli YK:n päätöksessä tarkoitettu tilapäiseksi. Tilapäisyyden sijaan Ahtisaari valmisteli Kosovon itsenäistämistä. YK:n hallinto aloitti Serbian valtion omaisuuden laittomat yksityistämistoimet, vaikka selaista mandaattia sillä ei ollut. Miehityksen aikana ja siitä huolimatta albaanit jatkoivat serbien pogromeja samoin kuin toisen maailmansodan aikana.

Kosovon presidentiksi ja hallituksen päämiehiksi julistautui mafia-pomoja, joiden osallistumisesta elin- ja huumekauppaan on runsaasti todisteita. Rikosepäilyjen johdosta Euroopan neuvosto asetti tutkimusryhmän ottamaan selvää Kosovon tilanteesta. Sveitsiläinen senaattori Dick Marty osoitti laajassa tutkimuksessaan Kosovon olevan klaaneihin pohjautuva mafia-valtio,jonka johtajat ovat kaikkein vaarallisimpia mafia-pomoja.

Ilmeisistä Kosovon ongelmista huolimatta Martti Ahtisaari suositti, Yhdysvaltoja myötäillen, Kosovon itsenäistämistä, mikä itsenäisyysjulistus tapahtui YK:n hallinnon alaisen parlamentaarisen neuvoston 109 jäsenen äänestyksellä, joiden ICJ tulkitsi  äänestäneen yksityishenkilöinä, sillä muuten he olisivat rikkoneet YK:n päätöslauselmaa 1244. Siten itsenäisyysäänestys oli juridisesti ongelmallinen.

Kosovon mafia-pomojen rikosten tutkimiseksi on perustettu Kosovo Specialists Chambers -tuomioistuin Haagiin. Sen rahoittaa EU, mutta tuomareista ja tuomioprosessista vastaa Yhdysvallat.Tuomioistuimen olisipitänyt jo olla vauhdissa, mutta Yhdysvallat laahaa jalkojaan ja viivyttelee liittolaistensa rikosten tutkintaa. Tuomari toisensa jälkeen on joutunut vaihtoon eikä yhtäkään syytettä ole vielä nostettu. Viimeisin pääsyyttäjä nimitettiin tänä kesänä, mutta hän on sanonut tarvitsevansa vuoden aikaa perehtyäkseen aikaisempaan materiaaliin. Useita odistajia on tapettu,joten kuka sitten jää todistamaan kysyy Dick Marty.

YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö vastusti Kosovon itsenäisyyttä.

Jugoslavian hajottamiseen liittyvien sotien aikana Yhdysvallat tuki sekä Kroatiaan palaavia että siellä olevia natseja samoin kuin Bosnian muslimipresidentin paikalle kutsumia, myös Osama bin Ladenin rahoittamia, Lähi-Idän jihadistitaistelijoita, joiden taistelumenetelmiin kului serbien kaulojen katkominen ja päiden lähettäminen rahoittajilleen. Samoin Saksa tuki ja koulutti natseja sekä Kosovoon tulevia ja siellä asuvia albaaniterroristeja. Sotavuosien ajan NATO-pommitusten aikaansaamiseksi käytettiin provokaatioita. Samoin viime aikoina USA, Ranska ja Iso-Britannia ovat käyttäneet rahoittamiaan jihadisteja provokaatioiden(kaasuiskujen) aikaansaajina Syyriassa. Näin ne saavat tekosyyn suorittaa ohjusiskuja tai osallistua taisteluihin paikan päällä.

Saksa ja Yhdysvallat suunnittelivat heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Syyrian tuhoamisen, jota alkoivat toteuttaa 2011. Ukrainan haltuunottoa niin Clintonit kuin USA:n ja EU:n taloudellisen eliitin kerma juhlivat jo etukäteen syyskuussa 2013 Krimin Jaltalla.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat korruptoi George H.W.Bushin johdolla Venäjän johtoa, Jeltsiniä ja KGB:n kenraaleita, Suomessa kulttuurieliitti nosti Jeltsinin demokratian airueeksi. Tykkituli parlamenttiin oli vain viihteellinen huutomerkki. Venäjän kansallisvarallisuus siirrettiin oligarkkien taskuihin ja presidentti Bushin haltuun Sveitsiin.

Nyt Yhdysvaltojen kongressi kuuntelee mielellään venäläisiä, julkisesta russofobiasta huolimatta, kunhan venäläiset ovat "meidän venäläisiä". Toisin sanoen Venäjän etua ja moninapaista maailmaa kannattavat venäläiset ovat pahoja, mutta yksinapaista Yhdysvaltojen johtamaa maailmaa edustavat venäläiset ovat kumppaneita. Olisikohan joku heistä, vaiko heitä tukevat  USA:n tai Iso-Britannian tiedustelupalvelut  vastuussa salamurhista Britannian maaperällä.

Presidentti Niinistön kerrotaan varoittaneen presidentti Macronia Venäjän suhteen "kaksista rattaista". Sen mukaan taloudellisia pakotteita ei pitäisi höllentää ellei Ukrainan ja Krimin tilannetta saada ratkaistua. Toisin sanoen hän näyttäisi olevan täysin tietämätön natsien vallasta Ukrainassa ja siitä, miltä katastrofilta Venäjä pelasti krimiläiset. Hän ei myöskään pane painoa sille, että Ukrainan hallitus ei ole toteuttanut yhtäkään Minskin sopimuksen yksityiskohtaa, joiden toteuttamisen jälkeen Ukrainan ja Venäjän rajaa koskevat sopimukset tulisivat ajankohtasiksi. Toisin sanoen Venäjällä ei ole mitään mahdollisuutta edistää Minskin sopimuksen täytäntöönpanoa ennen kuin Ukraina on tehnyt osuutensa.

Presidentti Niinistö ajaa itse kaksilla rattailla. Hän on kansan ja eduskunnan selän takana liittänyt Suomen USA- johtoisen NATO:n isäntämaasopimkseen, mitä esimerkiksi suurlähettiläs Heikki Talvitie vertaa Mannerheimin, Suomen eduskunnan ja hallituksen selän takana, Saksan kanssa tekemään  "kauttakulkusopimukseen", joka itse asiassa oli sopimus  miehityksestä. Olisi mielenkiintoista tietää, millä tavalla presidentti Niinistö kieltäisi USA:n joukkoja saapumasta sotimaan Suomen maaperälle Venäjää vastaan, jos USA ilmoittaisi niin tekevänsä. USA:n presidentillä on kongressin antamat  valtuudet aloittaa sota Venäjää vastaan tarvitsematta kääntyä asiassa kongressin puoleen.

Lisäksi Suomen valtioneuvoston johdolla on Yhdysvalloissa koulutettu 100 toimihenkilöä Venäjän vastaiseen hybridisotaan, mitä koulutusta vahvistaa Helsingissä sijaitseva EU:n ja NATO:n hybridiosaamiskeskus.

Samaan aikaan, kun USA:n, Saksan ja NATO-EU:n valtiolliset armeijat toimivat päämääriään saavuttaakseen yhteistyössä natsien ja jihadistien kanssa, samat valtiot ja niiden valtamediat kauhistelevat natsien mielenosoituksia eri puolilla Eurooppaa erityisesti Saksassa.

Miten Saksan valtion toiminta Kroatian infrastruktuurin haltuunottamiseksi yhteistyössä natsien kanssa on demokraattisempaa kuin natsien suora toiminta Saksan kaduilla? Miten yhteistyö jihadistien kanssa Bosnian miehittämiseksi ja holokaustin uhrien serbien tappamiseksi on demokraattisempaa kuin jihadistien terroriteot, joissa kuolee kymmeniä tai satoja kun USA:n ja NATO-maiden sodissa kuolee miljoonia?

Presidentti Niinistö välttää puhumasta natsien ja CIA:n sivustatuella tehdystä, EU-maiden myötäilemästä Maidanin vallankaappauksesta, parlamentissa edustetun kommunistisen puolueen kieltämisestä ja alueiden puolueen edustajien pogromeista ja venäjänkielisten vainosta.

Valtioneuvostomme toimenpiteiden ja tiedotusvälineiden russofobia muistuttaa 1930-luvun "nyt on aika iskeä"- sotapolitiikkaa. Sipilän hallituksen uusliberaali politiikka on tarkoituksellisesti lisännyt turvattomuuden tunnetta kansalaisten keskuudessa. Subjektiivisen päivähoidon peruutus on henkisen julmuuden osoitus lapsia kohtaan. Se osoittaa kuinka piittaamaton hallitus on ihmisten erityisesti työttömien hädästä tasaveroisten oikeuksien puutteesta. Yhden prosentin kannatusta nauttivan puolueen edustajat puolustus ja ulkoministereinä on demokratian pohjanoteeraus.

Tahallisen nopeat uusliberaalit yksityistämiset, taksiuudistus, kilpailutukset, joissa kukaan ei vastaa kokonaisuudesta luovat yhteiskuntaan turvattomuuden ilmapiirin, josta äärioikeistolaisuus saa elinvoiman.

1930-luvulla Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian keskuspankit tukivat Hitlerin aseistamista. Nyt demokratiaa näyttelevät EU-maat kehottavat varustautumaan sotaan. Jotta näytelmä olisi toimiva on rakennettava vihollinen. Tuo vihollinen on totuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, presidentti Ahtisaari, Sipilä, valtiollinen natsismi, kahdet rattaat

Helsingin Sanomat ja kommunismin rikokset

Maanantai 20.8.2018 klo 16.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään saimme Helsingin Sanomilta kattavan tarjouksen kommunismin rikoksia. Kaja Kunnas esitteli Tallinnassa paljastettua kommunismin rikosten monumenttia ja ylesönosastoon lehti oli valinnut teemaan sopivan säestyksen.

Olenkin pannut merkille kuinka valtamediamme hitaasti hissutellen on lisännyt natsimyönteisyyttään ja korostanut opin haittojen vertautuvan kommunismin haittoihin.

Toimittaja Kunnaksen teksti keskittyy vuoteen 1941 tapahtumiin ja sitä seuranneisiin teloituksiin, karkoituksiin ja vainoon. Toinen silmä kirjoittajalla on kiinni. Lukija, joka ei ole elänyt vuotta 1941, ei tiedä missä viitekehyksessä tapahtumia tulisi tarkastella.

Samaan aikaan kun tekstin päähenkilön isä teloitetaan valtiopetoksesta neuvostoliittolaisten toimesta, natsi-Saksan miehittäjät saapuivat Tallinnaan. Samana vuonna eestiläiset olivat saamassa loppuun viimeistenkin juutalaisten teloitukset ja maa saattoi ylpeänä julistautua juutalaisista vapaaksi maaksi. 

Teloituksen aikaan kymmenet laivat irtautuivat Tallinnan satamasta, pakoon natseja, evakuoiden siviilejä, sairaaloiden potilaita, sotilaita jotka  törmäsivät natsien kanssa yhteistyössä toimivien suomalaisten ja saksalaisten asettamiin miinoihin. Laivat upposivat pommituksiin, tykkituleen ja miinoihin vieden mennessään 16 000 ihmistä. 

Kommunismin uhrien määrä muistomerkissä on 20 000. Keiden uhreja hukkuneet olivat?

Lehti puhuu kommunismin rikoksista erittelemättä mitä sen mielestä kommunismi on. Käsittääkseni missään maapallolla ei ole ollut kommunismia tai kommunistista yhteiskuntaa. 

Puhuessaan kommunismin rikoksista, tarkoittaako lehti Nelson Mandelaa ja Etelä-Afrikan kommunistien taistelua apartheidia vastaan? Vai tarkoittaako lehti Kauko-Idän maiden kommunistien taistelua siirtomaaherruutta vastaan? Indonesiassa tapettiin ihmisoikeuksia ja ammattiyhdistyksen vapautta tavoittelevia kommunisteja miljoona CIA:n laatimien listojen perusteella.Olivatko nämä tapetut juuri niitä rikoksia tekeviä yksilöitä? Syyrian parlamentissakin on jopa kaksi kommunistista puoluetta. Onko Syyriaan NATO/EU:n ja USA:n tavoittelema jihadistien tuella synnytettaväksi suunniteltu maa hyvinvointivaltiosta, sosialisteista ja kommunisteista vapaa? USA:n synnyttämä mujahedin/Taleban synnytettiin kaatamaan Afganistanin Kabulin yliopistosta nousseiden kommunistien johtama hallitus, joka kutsui Neuvostoliiton maahan tuekseen USA:n tukemia voimia vastaan.

Helsingin Sanomat vaikenee Baltian maiden natsien vuotuisista juhlamarsseista. Se vaikenee Ukrainan Maidanin väkivaltaisesta yhteistyössä natsien kanssa toteutetusta USA/EU-johtoisesta vallankaappauksesta. Se vaikenee Kosovon ja fasistisen Kroatian uudelleen syntyneistä natsijoukoista, jotka ovat laatineet nationalistiset rasistiset perustuslait. Nämä joukot ovat USA:n avustamana ja johdolla suorittaneet toisen maailmansodan aikaisten holokaustin uhrien serbien etnisen puhdistuksen niin Kroatiasta kuin Kosovosta. !995 kolmen päivän Operaatio Myrsky- nimistä yhdysvaltalaisten kenraalien johtamaa taistelua, jossa 250 000 serbiä ajattiin tykkitulella ja pommittamalla kotiseudultaan Kroatian Krajinasta Bosnian puolelle, juhlitaan Kroatiassa mahtavin seremonioin. Yhdysvaltojen puolustusministeri Mattis kutsuu taistelua suurenmoisimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan. Taistelun kulkua opetetaan hänen mukaansa kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa. !941 - 45 holokausti ei riittänyt. Nyt loputkin serbit tapettiin tai ajettiin Kroatiasta. Serbit ajettiin maanpakoon Serbiaan, jossa he eivät koskaan olleet asuneet – 800 000 natsien tai kauniisti sanottuna neonatsien toimesta karkoitettua serbiä Sloveniasta, Kroatiasta, Bosniasta ja Kosovosta.

Göebbels kadehtisi nykyistä valtamedian propagandaa. Paitsi riveillä, myös rivien välissä lukijan on oltava varuillaan. Vasta pari päivää sitten lehden Saksan kirjeenvaihtaja Kauhanen kertoi totena, että Venäjä on myrkyttänyt Skripalit. Ei tarvita oikeudenkäyntejä, median tuomio riittää. Tänään toimittaja Tuukka Tervonen kertoo, että Gazan saarto on kestänyt siitä lähtien kun Hamas väkivaltaisesti otti alueen haltuunsa. Tähän asti olen ymmärtänyt, että Hamas voitti tarkkailijoidenkin mukaan demokraattiset vaalit.

Natsismi saapuu hiipien. Ukrainan voitettua euroviisut natsien liittolaisia, Ukrainan tataareja elegisesti surevalla laululla, mainitsin muistaakseni tässä blogissani, että seuraavaksi saamme laulun, jossa Hitler suree kuinka raskasta hänellä on ollut. Seuraavat euroviisut on äänestetty pidettäväksi apartheid Israelissa.

Helsingin Sanomat on kliinisen puhdas Itä-Ukrainan kuvauksista. Miten siellä jaksetaan natsien liittolaisineen moukaroidessa USA/NATOn- tuella päivittäin? Helsingin Sanomilta ei liikene kiitoksen sanaa Venäjälle, joka on paitsi pelastanut krimiläiset väkivallalta, myös ottanut vastaan satoja tuhansia ukrainalaisia pakolaisia. Suomella on toisen maailmansodan jälkeen natsimyönteisin hallitus mutta niin on myös media.Ne tarvitsevat toisiaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, natsismin nousu, Eesti, kommunismin rikokset, Kaja Kunnas, Mandela

Suomen media, poliittinen johto ja natsismi

Perjantai 18.8.2017 klo 11.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on herännyt USA:n natsismin kauhisteluun. Miksi nyt?

Suomen media ei herännyt silloin kun Fasistisen Kroatian ja Saksan natsit laativat lait, joilla juutalaiset ja serbit saatiin tappaa 1941.

Kun Yhdysvaltojen ja Saksan suurvaltapoliittiset edut edellyttivät serbienemmistöisen Jugoslavian haltuunottoa ja hajottamista, serbien tappaminen ja juutalaisten vaino tuli vuonna 1991 jälleen ajankohtaiseksi.

Yhdysvalloista ja Kanadasta turvapaikan saaneet toisen maailmansodan aikaiset natsit ja heidän jälkeläisensä palasivat tuolloin Balkanille. Kroatiaan laadittiin rasistinen perustuslaki ja presidentti Bill Clinton järjesti Kroatian natseille ja Bosnian jihadisti-presidentti Izetbegovicille aseapua yhdessä Osama bin Ladenin kanssa.Kroatian puolustusministeriksi oli nimitetty Kanadasta palannut natsi Gojko Suzak.

Saksa hyötyi natsien tukemisesta. Se sai sodan jälkeen haltuunsa Kroatian hotellit, vakuutuslaitokset, pankit. Clintonin USA saavutti sotilaspoliittiset tavoitteet Bosnian miehityksellä ja myöhemmin Jugoslavian pommituksilla.

Suomen media vaikeni kaikesta tästä ja suomalaiset diplomaatit edistivät Saksan ja USA:n pyrkimyksiä. Oltiinhan pääsemässä kaikkien niiden pöytien alle, joissa asioista päätetään (Paavo Haavikko).

Demokraatti-presidentti Obama Clintoneiden tuella edisti Saksan kanssa Ukrainan vallankaappausta, josta Suomessa ei saa puhua. Vallankaappaus tapahtui yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa ja kaappauksen jälkeen parlamentin seinustat koristeltiinkin natsilipuin.

Nyt suomalaiseen doktriiniin kuluu se, että Ukrainan vallankaappaushallituksen julistama sota omia maanmiehiään vastaan onkin julistettava Venäjän sodaksi Ukrainaa vastaan(aivan kuten Alexander Stubb ulkoministerin suulla väitti Venäjän aloittaneen Georgian sodan). Aseistettujen natsijoukkojen saadessa aseita Yhdysvalloista he ovat kiihdyttäneet Itä-Ukrainan eristämistä muusta maasta. Aikaisemmin toiminut kivihiilentuonti Itä-Ukrainasta on lopetettu koska natsit ovat katkaisseet rautatieyhteydet. Nyt kivihiiltä tuodaan Yhdysvalloista.

Ukrainan hallitus ei natsien pelossa pysty tekemään mitään juutalaisten ja kommunistien vainolle eikä millään tavalla edistämään Minskin sopimuksen toteuttamista. Se antaakin aiheen Suomen medialle syyttää Venäjää siitä, että sopimuksen täytäntöönpano ei toteudu.

Jokaisen EU-maan on Suomen tavoin papukaijamaisesti toistettava Saksan ja USA:n edellyttämää doktriinia Jugoslaviasta ja Ukrainasta. 

Yhdysvaltojen demokraattipresidentit, myös Nobelin rauhanpalkinolla palkittu Obama, ovat tehneet kaikkensa Venäjän ja presidentti Putinin eristämiseksi. Kun presidentti Trump kehtasi vaalikampanjansa aikana toivoa parempia suhteita natsit sodassa voittaneeseen Venäjään, hän on saanut koko hallintokautensa ajan kokea yhdysvaltalaisen ja suomalaisen valtamedia raivon. Suomessa pinnalle ovat nousseet Akateemisen Karjala-seuran asenteet, jotka vallitsivat 1939.

Trumpin ensimmäistä puolivuotiskautta ovat hallinneet vaaleissa hävinneen rahamaailman tukemat väkivaltaiset mielenosoitukset. Uuden hallinnon opetusministeri ei päässyt pitämään puhettaan vaan joutui luikkimaan takaovesta turvamiesten saattamana.

Viime päivinä Trump on yrittänyt olla objektiivinen ja tuoda puoli vuotta kestänyttä väkivaltaa päivänvaloon - turhaan. Objektiivisuus vain lisää valtamedian raivoa. Sen seurauksena Trumpia pidetään natsien tukijana kun tukijoita ovat itse asiassa Bill Clinton ja Obama - konkreettisesti.

USA:n valtamedia toimii samoin kuin suomalainen. Syytä jotakuta muuta omista virheistäsi, ellei se auta, lisää vain vauhtia. Miten USA:n natsismista voitaisiin syyttää Venäjää - siinäpä pulma.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin hyväksyminen, USA, Ukraina, Kroatia, Clinton, Obama, Trump

Yle ja oikeuslaitos flirttailevat natsismin kanssa

Lauantai 22.4.2017 klo 11.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

1930-luvulla Suomessa vallitsi myötämielinen suhtautuminen Saksaan ja natsismiin. Sisäministeri Urho Kekkosen yritykset vuodesta 1938 lähtien lakkauttaa fasistisena pitämänsä järjestö, IKL, tyssäsivät oikeuslaitoksen ja lehdistön heijastelemaan kansalaismielipiteeseen. Eduskunta päätti lakkauttamisesta, lehdistö nosti metelin ja raastuvanoikeus kumosi päätöksen äänestyksellä. Myöhemmin korkein oikeus vahvisti raastuvanoikeuden päätöksen.

Tämä Suomessa vallinnut ilmapiiri loi Mannerheimille tilaisuuden paitsi toimittaa tuhannet toisinajattelijat kaltereiden taakse tai teloitettaviksi, myös miehittää Neuvostoliiton Itä-Karjala, jakaa sen väestö rasistisin perustein "kansallisiin" ja "ei-kansallisiin" väestöyhmiin ja sulkea "ei-kansalliset" naiset, vanhukset ja lapset keskitysleireihin. 23.984 siviiliä virui leireillä kuollen nälkään, tauteihin ja epäinhimilliseen työntekoon. Menehtyneitä oli pelkästtä 1942 kesällä 500-600 henkilöä kuukaudessa.

Eilen 21.4.2017 saimme kokea kaksi tapahtumaa, jotka palauttavat mieliin sen, että kehitys on menossa hyvää vauhtia 1930-luvun suuntaan. Toinen tapahtuma oli käsittämätön oikeuden päätös ja toinen Yle:n natsismia vähättelevä, itse asiassa sitä markkinoiva Perjantai- niminen ohjelma.

Jyväskylässä tapahtunut neo-natsien väkivaltainen mielenosoitus painettiin oikeudessa lähes villaisella. Mielenosoittajat olivat hyökkännet ihmisten kimppuun, kaataneet maahan, potkineet päähän ja estäneet poliisia pääsemästä pelastamaan uhreja. Väkivaltaiset henkilöt saivat lieviä ehdollisia tuomioita.

Perjantai-ohjelmaan vuorostaan oli otettu perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho. Heitä täydensi Suomen sisu uusnatsijärjestön edustaja. Suomen sisu sai esitellä itseään pehmeässä valossa. Hätkähdyttävin oli Sampo Terhon leikittelevä, kepeä puheenvuoro Suomen jatkosodan aikaisesta Itä-Karjalan miehityksestä.

Terho piti miehitystä pikkujuttuna, eivätkä Perjantain toimittajat mitenkään pyrkineet/kyenneet valottamaan Suomen toimien rikollista luonnetta.

Miehitetty Itä-Karjala oli Mannerheimin luomus. Hän oli päiväkäskyllän määrännyt rasistisista toimista alueella. Alue oli sotilashallinnon alainen ja sen johtoon määrättiin suoraan päämajan alainen sotilashallintoesikunta. Kaikki rikokset sotatoimialueella määrättiin käsiteltäviksi sotatoimiyhtymien kenttäoikeuksissa.

Flirttailu natsismilla ei onnistu vastaavalla tavalla esimerkiksi Saksassa. Mies päätyi vankilaan natsitatuoinnin perusteella, joka oli näkyvillä uimahallissa käynnin yhteydessa joitakin tunteja.

Suomen oikeuslaitos ja media näyttävät löytäneen toisensa 1930-luvun malliin. Mannerheimia ja Saksan roolia sisällissodassa ja toisessa maailmansodassa ihannoivat teokset myyvät hyvin. Satavuotisen Suomen itsenäisyysjuhla saa valkoisen Suomen militaristisen kuorrutuksen. Pahaa aavistamaton nuoriso ja nuoret aikuiset ovat altis kohde tälle mediavyörytykselle. Sota ja rasismi myyvät hyvin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalaiset keskitysleirit, Yle:n Perjantai-ohjelma, Sampo Terho, natsismin ihailu, Suomen sisu, oikeuslaitos

Toisen maailmansodan hävinneiden revanssi

Torstai 23.2.2017 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

1930- luvulla yhdysvaltalaiset pääomapiirit tukivat Hitlerin aseistamista. Marraskuun 23. päivänä San Fansiscossa pidetyssä kokouksessa Hitleriä edustivat von Tippelskirch ja von Killinger. Senaattori Vanderberg lausui käsityksenään, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikan tulisi pyrkiä tukemaan Hitleriä yhteisessä taistelussa Neuvostoliittoa vastaan. Yhdysvaltalaiset piirit tukivat vastakkaisiakin tahoja toivoen aseteollisuuden nostavan maata lamasta.

Tuo suurpääoma hävisi ideologisen sodan, joka päättyi Neuvostoliiton voittoon natsismista ja fasismista.

Sosialismi ei kuitenkaan selvinnyt kansainvälisen globaalin kapitalismin ja asevarustelun paineessa, vaan se oli joutunut puolustuskannalle. Autoritaarinen hallinto esti sosialististen yhteiskuntien kehittymisen kohti demokraattista sosialismia, joka olisi luonut edellytykset kilpailukykyiselle yhteiskuntajärjestelmälle.

Saksojen yhdistyminen ja Neuvostoliiton hajoaminen aloitti välittömästi uuden aikakauden, jossa toisen maailmansodan hävinneet voimat kokosivat itsensä. Euroopan pääomapiirit yhdistivät voimansa Yhdysvaltojen pääomapiirien kanssa jatkuvan sodan logiikan ympärille.

Jugoslavian hajottaminen oli tuon yhteistyön konkreettinen lähtölaukaus. Iso-Britannian työväenpuolueen "kolmas tie "- doktriinin keulaan asettui Tony Blair. Hän yhdisti voimansa Yhdysvaltojen presidentti Bill Clintonin kanssa. Heidän "humaanin sodan" periaatteensa pyyhki olemattomiin suvereenien valtioiden olemassaolon oikeudet. Sen sijaan uusliberaali ajattelu, jossa pääoman etu nostettiin kansalaisten sosiaalisten oikeuksien yläpuolelle, nousi keskiöön.

Työväenpuolueiden siirtyminen uusliberalismin kannattajiksi tapahtui niin Saksassa kuin Iso-Britanniassa. Uusliberalismi tarvitsee aseellista voimaa. Saksan sosialidemokraattien demokraattisen osan hävittyä Lafontainen mukana myös Saksa alkoi vahvasti tukea militarismin avulla pönkitettyä uusliberalismia.Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo tuki tätä kehitystä.

EU rakennettiin militarismiin tukeutuvan suurpääoman laatimien suuntaviivojen mukaan.

Jugoslavian hajottamisessa "humaanin sodan" kannattajat liittoutuivat Kroatiaan palanneiden natsien ja heidän jälkeläistensä kanssa. SS-joukoissa taistelleet muslimit Bosniassa ja albaaniterroristit Kosovossa saivat uuden roolin kolmannen tien tukijoina.

Toisen maailmansodan hävinnyt natsi-Saksa pommitti yhdistymisensä jälkeen, perustuslakiaan rikkoen, jälleen Belgradia ja serbejä kuten toisessa maailmansodassa. Ympärysvaltoihin kuuluneet Yhdysvallat, Ranska ja Iso-Britannia osallistuivat NATO-maina entisten natsien/fasistien (Saksa/Italia) kanssa pommituksiin.

Yhdysvallat vaati nimenomaan Serbian siviilikohteiden pommittamista, mikä luonnollisesti loi edellytykset uusliberaalien voimien mahdollisuuksille ottaa haltuunsa serbien infrastruktuuri.

Työväenpuolueiden ja sosialidemokraattien siirtyminen uusliberalismin ja militarismin kannattajiksi on ollut avain jatkuvan sodan logiikan jatkamiselle ja Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten aseteollisuuden kukoistukselle. Työväenpuolueiden suunnanmuutos on auttanut yhdistämään toisen maailmansodan häviäjät ja voittajat yhteiseen rintamaan kansanvaltaa vastaan.

Valtamedia on samaistunut tähän aivan näihin asti vallineeseen doktriiniin.

Yhdysvaltojen ja Saksan suorittama Ukrainan haltuunotto on erinomainen esimerkki siitä piittaamattomuudesta, millä uusliberalismin omaksuneet hallitukset suhtautuvat kansakuntien identiteettiin ja kehitykseen.

Kaikesta puheesta huolimatta toiseen maailmansotaan johtaneiden tapahtumien historia on edelleen käsittelemättä, myös Suomessa. Siksi Suomen poliitikot ja media ovat täysin ymmällä siitä mitä maailmassa nyt tapahtuu. 

Suomalaiset historioitsijat eivät ole kyenneet kertomaan kanslaisillemme kuinka tiiviit Mannerheimin ja Suomen suhteet olivat Saksaan 1930-luvulla. Hitleriltä oli kysytty salliiko hän Ruotsin antavan tukea Suomelle sodassa Neuvostoliittoa vastaan. Fasistisen Italian ulkoministeri Ciano pari päivää talvisodan aloittamisen jälkeen lupaa Suomelle lisää lentokoneita ja saa tuolloin kuulla Saksan niitä Suomelle jo toimittaneen Puolan sotasaaliista. Ei voi päätellä muuta kuin että Suomen sotilasjohdolla on ollut toimivat suhteet myös fasistiseen Italiaan.

Suomessa oikeistososialidemokraattien ja muun oikeiston omaksuma militarismilla vahvistettu uusliberalismi on vaikuttanut myös median omaksumaan viestinnän sisältöön. Historia toistaa itseään kammottavalla tavalla. 

Yhdysvaltojen kaikkein oikeistolaisimmat pääomapiirit ja jatkuvan sodan logiikkaa toteuttavat clintonilaiset demokraatit ovat ajaneet samaa militarismilla pönkitettyä uusliberalismia kuin mitä Suomessakin pyritään toteuttamaan. Myös Yhdysvalloissa media on tukenut tätä linjaa, jossa 1930-luvun pääomapiirien politiikka on lyönyt kättä niiden kanssa, jotka 1930-luvulla vielä katsoivat mahdolliseksi taistella natsismia ja fasismia vastaan. Nyt nämä ismit nähdään yhteistyökumppaneina omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

"Humaanin sodan" naamion takana tuhotaan Jugoslavia, Irak,Syyria, Libya, Jemen, Ukraina jne. Lennokkimurhien ja suvereenien valtioiden tuhoamisen doktriinista vaietaan. Blairit, Obamat, Clintonit ja monet suomalaiset poliitikot kuvaavat itsensä humanisteina, joille ensisijasen tärkeä poliittinen kysymys on se, että saavatko transsukupuoliset omat vessat vai mitä vessaa he voivat käyttää. Jokaiselle tärkeät kysymykset aborttioikeudesta, syrjimättömyydestä jne nostetaan verukkeeksi saada murhata miljoonia ihmisiä hallituksenvaihdossodissa, tukea jihadisteja ja terroristeja silloin kuin ne edistävät hallituksenvaihdoksia uusliberalismille mieleisiksi.

Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi mursi kaikkien olettaman jatkuvan sodan logiikan status quon. Jatkuvan sodan logiikan ja toisen maailmansodan pääomapiirien ja fasistien revanssi tuli yhdessä yössä kyseenalaistetuksi. Presidentti Trump lupasi aloittaa sodan jihadisteja vastaan, joita Obama ja kulisseissa monet entiset siirtomaat/NATO-maat ovat tukeneet. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ovat luonnollisesti olleet tässä mukana. Siten ei ole ihme, että Obama ja Clinton ovat nostattaneet yhdessä uusliberalismista hyötyneen Soroksen kanssa kansanliikkeen Trumpia vastaan.Perustellusti demokratiaa ja ihmisoikeuksia puolustavat kansalaiset on saatu liikkeelle näyttämällä humanismin naamiota, mutta piilottamalla jatkuvan sodan ja uusliberalismin aiheuttaman tuhon ja kärsimyksen, jota nuoret eivät tietenkään kannattaisi, jos tietäisivät sen olemassaolosta. Valtamedia ei tuota ristiriitaa tule koskaan paljastamaan. Tiedustelupalvelut tullenevat tekemään kaikkensa, jotta kulissien takainen likainen toiminta ei paljastuisi nykyhallinnolle riippumatta siitä mihin tuo hallinto tulee suuntautumaan. Russofobia, joka on toiminut tähän astisena Yhdysvaltojen hallinnon käyttövoimana on menettänyt keskeisen merkityksensä. Kuinka käynee Suomessa?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismin/natsismin häviön häpeä, pääomapiirien häviö, jatkuvan sodan logiikka, humanitaarisen intervention falskius

Ukrainan euroviisu on osa natsismin kunnianpalautusta

Torstai 12.5.2016 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan euroviisu kertoo surullisen tataari-isoäidin tarinan siitä kun Stalin karkotti Krimin tataarit, isoäiti mukaanluettuna, Aasiaan toisen maailmansodan jälkeen.Ukraina on johdonmukainen natsismin kunnianpalautuksessaan. Jo yli kymmenen vuoden ajan maahan on nimetty uudelleen katuja natsimielisten taistelijoiden kunniaksi. 

Miksi Stalin sitten karkoitti tataarit? Tataarit kunnostautuivat Hitlerin liittolaisina ja olivat erityisen tunnettuja julmuudestaan. Suomen saksalaisia, siviilejä, jotka eivät olleet syyllistyneet mihinkään rikoksiin, siirrettiin leireihin kuten monissa muissa maissa. Stalin ilmeisesti menetettyään yli 25 miljoonaa ihmistä saksalaisten joukkojen ja tataarien julmuuksissa halusi toisenlaisen seuraamuksen.

Miksi Euroopan yleisradioyhtiö katsoo, että Ukrainan laulu ei ole poliittinen? Siihen ei voine olla muuta syytä kuin se, että ilmapiiri Euroopassa on laajasti ottaen myönteinen Ukrainan ja monen muun maan natsismin rehabilitoinnille. 

Lukiessani tämän päivän Helsingin Sanomien myönteistä artikkelia Yhdysvaltojen "sotilaspuolustuskilvestä", toista artikkelia Romanialaisesta kylästä, johon on rakennettu Yhdysvaltojen sotilaspuolustus tukikohta sekä kolmannen myönteisen artikkelin Ukrainan Euroviisu-kappaleesta, en voinut tulla muuhun johtopäätökseen kuin että Suomen media, ainakin näiden esimerkkien mukaan, tukee vahvasti natsismin uutta nousua.

Yleisradio näytti eilen dokumentin modernista saksalaisesta natsismista, jonka ilmentymänä murhattiin useita maahanmuuttajia. Nähdyssä osassa ei vielä paljastunut se tosiseikka, että pitkittyneiden tutkimusten jälkiselvittelyissä todettiin osan viranomaisista tietäneen asiasta.

Katsoessani dokumenttia en voinut olla ajattelematta sitä suurempaa kuviota, joka tekee kaiken tämän mahdolliseksi. Läntisessä maailmassa natsismi on yhä hyväksyttävämpää vallan välineenä. Yhdysvallat on yhdessä Saksan kanssa Jugoslaviaa hajottaessaan tukeutunut sekä kalifaattia rakentaviin jihadisteihin, että neo-fasisteihin. Kammottavimmaksi asian tekee se, että toisen maailmansodan holokaustin uhrit serbit, olivat uhreina myös 1990-luvulla. Ukrainassa länsipropaganda on häivyttänyt Yhdysvaltojen osuuden neo-natsien ja äärioikeistolaisten puolueiden tukijana, mutta myös siellä juutalaiset, kommunistit ja itsenäisesti ajattelevat ihmiset ovat samalla tavalla neo-natsien väkivallan kohteina kuin Jugoslaviassakin.

Siten Euroopan yleisradioyhtiö voi nukkua yönsä rauhassa. Sillä on asenteelleen maailman suurimman sotilasmahdin aatteellinen tuki.

Venäjä on protestoinut Ukrainan laulun hyväksymistä kilpailuun sen poliittisuuden vuoksi. Kulttuurisesti kypsä ja sivistynyt Venäjä ei laula siitä kuinka tataarit polttivat natsismin vastustajia elävältä. Ranskalaiset eivät laula siitä kuinka tataarit polttivat ranskalaisen kylän asukkaat elävältä.Venäjä ei myöskään laula siitä kuinka suomalaiset rahtasivat kylmässä tavaravaunussa kymmeniätuhansia siviilejä keskitysleireihin kuolemaan ja kitumaan Itä-Karjalassa.Saksalaiset eivät laula siitä kuinka rankkaa Hitlerillä oli kun oli pakko tehdä itsemurha. Ballaadi Hitlerin surusta odottaa tulemistaan.

Suomen mediapropaganda on lyömätöntä. Yhdysvallat, maailman eniten sotarikoksia tehnyt, sotilaallista- ja taloudellista pakottamista käyttävä epähumaani järjestelmä kuvataan myönteisenä voimana. Sotilastukikohta on "puolustustukikohta", asevoimat on puolustusvoimat. Yhdysvallat "puolustaa" Eurooppaa. Itämerellä vain kilometrejä Venäjän rajasta liikkuvat sota-alukset puolustavat meitä kaikkia Iranilta. Yhdysvallat puolusti Eurooppaa pommittamalla liittoutumatonta Jugoslaviaa uraanipommeilla tähdäten nimenomaan siviilikohteisiin. Voi vain kuvitella minkälainen ääni tulee kelloon, jos jokin sotilastukikohdan alusmaa äänestäisi demokraattisesti, että tukikohta on poistettava. Miten kävisi, jos jokin EU-maa katsoisi tarpeelliseksi palauttaa normaalit suhteet USA:n yksipuolisesti viholliseksi julistamaan Venäjään?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan euroviisu, natsismi, tataari SS-joukot, euroopan yleisradioyhtiö,

Elisabeth Rehnin pehmohistoria

Torstai 11.7.2013 klo 9.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Elisabeth Rehnin kahdella Yleisradion kanavalla esitetyt, mielenkiinnolla odotetut maailmanpolitiikkaan liittyvät haastatteluohjelmat ovat olleet pettymys. Konfliktialueilla ihmisoikeusraportoijana toiminut Rehn on tähänastisissa haastatteluissaan keskittynyt USA:n ja NATO:n tulkintaan Jugoslavian hajotussotien tapahtumista.

Elisabeth Rehn käyttää isoäidin rooliaan inhimillistämään tulkintansa läpimenoa. Kofi Annanin vaivautuneisuus oli silmiinpistävää. Annanhan ansaitsi kannuksensa USA:n silmissä mahdollistaessaan apulaispääsihteerinä Bosnian serbien pommittamisen. Hän käytti tilaisuutta hyväkseen pääsihteeri Boutros- Ghalin ollessa lentokoneessa, tavoittamattomissa ottamaan kantaa kysymykseen. Kofi Annan menetti kuitenkin USA:n suosion Irakin ruokaa-öljystä ohjelman yhteydessä, jossa hän ei kestänyt USA:n aiheuttamaa Irakin lasten hätää ja kuolemia. Häntä ei valittu pääsihteerin tehtävään uudestaan.

Haagin Jugoslaviatribunaalin perustamista valmistelevan työryhmän ensimmäinen puheenjohtaja, hollantilainen kansainvälisen oikeuden asiantuntija Fritz Kalshoeven totesi erotessaan tehtävästään,että on mahdotonta että tribunaali voisi toimia tässä serbivastaisen propagandan ilmapiirissä.

On surullista, että ihmisoikeusraportoija jatkaa tuota propagandaa vielä lähes 20 vuotta sodan päättymisen jälkeen. Sodan, jossa kuoli 100.000 serbiä, muslimia, kroaattia. Muslimeja ja serbejä käytännössä yhtä paljon. Srebrenica ei ollut Rehnin haastattelujen väitteistä huolimatta demilitarisoitu alue vaan siellä oli aseissa kokonainen muslimifundamentalisti divisioona. Serbit valtasivat Srebrenican todettuaan jatkuvat hyökkäykset ympäröiviin serbikyliin mahdottomiksi sietää. Kylien serbimarttyyrit, 2500 tapettua tavallista maata viljelevää serbiä Rehn unohtaa täysin tuodessaan yksipuolisesti esiin muslimien myös todellisia kärsimyksiä. Serbikyliin hyökättiin usein jouluna tai muina ortodoksisen kirkon juhlapäivinä, jolloin asukkaat olivat vähiten varuillaan. Jotkut kylien serbeistä olivat olleet samanlaisten hyökkäysten kohteena jo toisen maailmansodan aikana, jollon muslimit ja kroaatit olivat julistaneet serbien kansanmurhan ohjelmiinsa.

Elisabeth Rehn on entinen puolustusminiseri, joka taisteli Hornet hävittäjien puolesta ja valokuvattiin Hornetin ohjaimissa. Ideologinen NATO-myönteisyys ei saisi johtaa historiallisten tosiseikkojen muovaamiseen ihmisoikeusraportijana.

Eisabeth Rehn, Martti Ahtisaari ja Helena Ranta ovat antaneet nimensä ja arvovaltansa USA:n ja NATO:n pyrkimysten käyttöön. Bosnian tai Kosovon surkea tilanne, joka on seurausta USA:n ja NATO:n toimista, ei näytä herättävän suomalaisia asiantuntijoita, jotka väittävät puolustavansa ihmisoikeuksia. USA ja NATO saivat haluamansa: sotilastukikohdat ja miehityksen Balkanilla. Tämän tavoitteen toteutuminen edellytti kattavaa mielten muokkausta kuten Fritz Kalshoeven totesi. Serbit oli todellisuuden vastaisesti saatava kaikkeen syyllisiksi ja USA:n liittolaiset, muslimit uhreiksi. Serbikenraali Ratco Mladic on Elsabeth Rehnin haastatteluissa paholainen. Mladic oli mielten muokkauksen pääkohde. Hän joutui taistelemaan koko maailman muokattua mielipidettä ja koko USA:n ja NATO:n voimaa vastaan. Mladicin isä kuoli natsien toimesta pojan ollessa vain 2 vuotias. Mladicin itsensä tuhosi uusi "natsismi": ennennäkemätön maailmanvalta, jonka johdossa olivat suurvaltojen laittomat salaiset asetoimitukset ja mainostoimiston johtama kansainvälinen, tosiasioista piittaamaton tiedonvälitys.

Tasapuolisuuden ja objektiivisuuden nimissä toivoisin, että Elisabeth Rehn haastattelisi tavallista serbikylän asukasta, joka joutui seuraamaan muslimifundamentalistien mellastusta ja päiden katkomisia. Valtaosa kylien henkiin jääneistä asuu leireissä edelleen. Talojen kunnostukseen ei ole tullut tukea.

Srebrenicassa asuneen muslimitytön oma osuus Rehnin haastattelussa oli erinomainen ja rehellinen lapsen näkökulma sotaan, historian vääristely tuli haastattelijan vihan lietsonnan ja taustoituksen osuudessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusi "natsismi"YK, USA, Srebrenica, yksipuolinen tiedonvälitys, Elisabeth Rehn,

« Uudemmat kirjoitukset