Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kaksi todellisuutta: Suomen media ja realiteetit

Torstai 23.10.2014 klo 11.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Keväällä 2014 Paavo Väyrynen totesi Ukrainaan liittyen Suomen median olevan anglo-amerikkalaista propagandaa.

Palasin viime yönä Balkanilta, Bosniasta ja Serbiasta. Sain lahjaksi Bosniassa laaditun kirjan yhdysvaltalaisten yrityksestä saada aikaan värivallankumous tuossa "siirtomaassaan". Bosniaahan voi todella kutsua Yhdysvaltojen siirtomaaksi. Suunnitellun taloudellisen kurjistamisen, propagandan, sodan ja pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen vallan stabiloiminen on ollut työlästä tuossa itsepäisten ja vapautta rakastavien ihmisten maassa. Huolimatta siirtomaaisännästä,high commisionerista, "kansainvälisen yhteisön" vallan takaamasta oikeusjärjestelmästä ja yhteiskunnan destabiloinnista pääoman hyväksi, kaikki ei ole mennyt suunnitellusti.

Palatessani suomalaiseen, sukellusvenejahdin hallitsemaan uutisvirtaan, en psykiatrina voi sanoa muuta kuin että todellisuus on vaihtunut propagandaan.

Tilaamani yhdysvaltalainen The Nation-lehti, joka on ilmestynyt 1800-luvulta asti, kirjoittaa päätoimittajan tapaamisesta Edward Snowdenin kanssa Moskovassa. Snowdenin paljastama jokaiseen yksilöön ja yhteisöön kohdistuvan vakoilun maailma, on aivan muuta kuin se, johon Suomen media haluaa huomion kohdistettavan. Samoin presidentti Obaman hyväksymä kidutus sivuutetaan.

Monet Etelä-Amerikan maat ovat rajoittaneet tai kieltäneet NED:in (Yhdysvaltojen CIA:n pehmeämmän version) toiminnan maassaan estääkseen epädemokraattiset, USA:n pääomapiirien tavoitteita palvelevat hallituksen vaihdokset omissa maissaan. Suomen media kritisoi näitä pyrkimyksiä. Siten se tahtoen tai tahtomattaan tulee rinnastaneeksi Yhdysvaltojen pääomapiirien valtapyrkimykset ja demokratian. Suomalaiset tiedotusvälineet ja eräät kulttuuripiirit haluasivat USA:n vallan ja moraalin myös Venäjälle. He pahastuvat siitä, että venäläiset haluavat itse päättää omasta todellisuudestaan. Eihän se sovi!

Yhdysvaltojen strategia on sama kaikissa kohteissa, on se sitten Jugoslavia, Georgia, Ukraina, Bosnia, Serbia tai Venäjä: ensin talous kuralle, NED osoittamaan oikeaa suuntaa. Ellei se riitä, väkivaltaa peliin joko pommien tai väkivaltaisten, siihen koulutettujen mielenosoittajien/kommandojen avulla. Asialle ja korruptiolle alttiit yhteistyöhenkilöt ja massiivinen propaganda, jolla todellisuus peitetään. Siinä koko keitos.

Nyt koko Eurooppa on alttiina Yhdysvaltojen aiheuttaman pankkikriisin seurauksien vuoksi. Eurooppa, jonka talous on kuralla, on hyvä maaperä manipuloinnille. Demokratian vastaiset kauppasopimukset kuten TTIP ja NATO:n vallan kasvattaminen sujuvat entistä helpommin. USA:n keksimille Venäjään kohdistuville talouspakotteilla on Kuuban saarto hyvänä esimerkkinä. Pahuuden valta on uskomaton.

Eurooppa pannaan hoitamaan USA:n laittomien sotien seuraukset. Seistessäni turvatarkastuksessa lentokentillä ärsyynnyn siitä, että "sota terrorismia" vastaan on Yhdysvaltojen aiheuttama ja minun on pakkko alistua tähän. Afganistanin talebanien, Syyrian jihadistien, Bosnian jihadistien tukeminen on johtanut pakolaisten vyöryyn Eurooppaan ja Euroopan sisällä. Miljoonat Syyrian pakolaiset ovat USA:n ja entisten siirtomaavaltojen ylemmyyden, arroganssin ja ahneuden tulosta. Liittoutumattoman Syyrian sekulaarinen hallitus on saatava vaihdetuksi. USA:lle ja Israelille kriittinen maa on saatava murskattua.

EU seuraa Yhdysvaltojen valtapolitiikkaa. Kysyin Belgradilaisen hotellin vastaanoton nuorilta hyvinkoulutetuilta työntekijöiltä ovatko serbialaiset valmiita luovuttamaan Serbian maakunnan Kosovon Yhdysvalloille, jos EU pitää tätä ehtona Serbian jäseneksi pääsylle. Nuoret ymmärsivät heti, miksi kysyin näin (Kosovohan on yhdysvaltalaisen valtavan sotilastukikohdan maapohja ja siksi globaalin vallan näkökulmasta välttämätön "itsenäisenä") ja sanoivat ponnekkaasti, että ei.

Etelä- Amerikan sosialismia ja kansanvaltaa kehittävät maat luottavat aitoon demokratiaan. Ehkä demokratian toivoa ei vielä ole kokonaan menetetty. Ehkä joku edistyksellinen totuutta rakastava johtaja jää murhaamatta. Patrice Lumumba ja upea Burkina-Fason Thomas Sankara (joka mm kieltäytyi IMF-yhteistyöstä) tapettiin.

BRICS yhteistyö Venäjän, Kiinan, Intian, Etelä-Afrikan ja Brasilian kesken antaa toivoa. Ehkä juuri siksi läntinen- ja Suomen media niin vihaa Venäjää. Se ei suostu palvelemaan ensisijaisesti USA:n 1%:n rikkaimmiston etuja. Vakoilun ja sotilaallisen vallan siirtomaaisännät USA,Kanada,Australia, Uusi-Seelanti ja Iso-Britannia hiovat aseitaan.

Brief English summary: The western media is trying to paint those countries which do not obey the interests of the US and EU 1%, as a threat to world peace as president Obama did in his UN speech. Russia together with other BRICS countries + those South-American countries which are restricting the influence of US NED(national endowment for democracy) in order to inhibit the US imposed color revolutions are the propaganda targets.

In Bosnia, where the US--EU colonial policies are concrete and the US is trying to influence the elections, locals have written a book of the US colour revolutions.It shows that the strategy is the same in Jugoslavia, Georgia, Ukraine,Russia, Bosnia, Serbia or Hong Kong. The interests of the US gain new power in economically retarded Europe. It is easier to persuade undemocratic TTIP negotiations through propaganda.

Unfortunately the Finnish media and politics is unaware about what they are writing and doing. The Anglo-American propaganda is  unfortunately the only available.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: propaganda, EU:n talouskriisi ja USA:n valta, , Venäjä, Russia, colour revolutions, Balkan, Suomalainen media, todelliset uhkat, Paavo Väyrynen, värivallankumoukset, NED, solidaarisuus

Venäjän ja USA:n arvomaailma

Perjantai 19.9.2014 klo 11.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:n uutis- ja ajankohtaistoimituksella on oma Venäjävastainen, propagandistinen ideologia.18.9.A-studio oli hyvä esimerkki. Keskustelijoina olivat Tuomioja, Väyrynen, Kanerva ja Hautala. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan katselijoille olisi ollut mahdollista välittää tosiasioita, joita maan parhaat kansainvälisissä neuvotteluissa läsnäolleet poliitikot olisivat voineet antaa.

Mutta ei. Toimittajan taustavoimilla oli oma agenda. Taustoituksella ja filminpätkillä tarjottiin Venäjä-vastainen agenda ja läsnä oli Venäjä-vastaisuuden johtaja, Heidi Hautala. Keskustelussa kävi ilmi, että EU:n jäsenmaat eivät ole yksimielisiä. Miksi olisivat? Jokainen totuutta etsivä katsoja olisi halunnut kuulla Tuomiojalta, näistä erilaisuuksista. Kanerva totesi käyneensä hiljattain Moskovassa neuvotteluja, joiden ilmapiiristä hänellä oli sanottavaa. Kuuntelu, tiedon välittäminen, yhdessä pohtiminen ei ollut toimittajan ohjelmassa. Sen sijaan hän keskeytti puhujat juuri kun olisi saatu murunen asiantuntijoiden käsityksiä.

Haastateltavat olettivat Venäjän kääntyvän pois läntisestä arvomaailmasta ja siirtyvän euraasialaiseen arvomaailmaan.Oli se euraasialaisuus mitä tahansa, olisi se varmaan jotakin alempiarvoista. Poliitikot ja asiantuntijat katsovat oikeudekseen käsitellä Venäjää objektina, ei subjektina. "Mitä Venäjälle olisi tehtävä"-tyyliin. Psykiatrina näkisin, että parasta politiikkaa olisi kysyä venäläisiltä itseltään. Milloin Yle on antanut ulkoministeri Lavroville tai presidentti Putinille puheenvuoron.Yle:n tapana on ollut tarjoilla katsojille virke sieltä toinen täältä ja sen jälkeen antaa "ulkopoliittiselle asiantuntijalle" Marja Manniselle tai muulle toimittajalle oikeus, hieman alentuvasti, esittää tulkinta siitä mitä Lavrov tai Putin tarkoittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että toimittajakunta kyllä tietää paremmin.

Yle antaa runsaasti tilaa eläkkeelläoleville syystä tai toisesta syrjään joutuneille, Yhdysvaltojen palvelukseen siirtyneille venäläisille tutkijoille, oligarkeille tai poliitikoille.

Aamulla 19.9. saan sähköpostiini Yhdysvaltojen demokraattien, Barack Obama mukaanluettuna, sähköposteja, joissa pyydetään lahjoitusta demokraattien vaalikampanjaan koska republikaaneja rahoittava miljardööri on juuri antanut miljardiluokan lahjoituksen republikaanien loanheittoon presidentti Obamaa vastaan.

Samana aamuna Yle:n klo 10 uutiset antavat runsaasti tilaa Virossa luennoineelle yhdysvaltalaista ajatushautomoa edustavalle venäläiselle, joka antaa neuvoja suomalaisille.

Olemme itse yhä syvemmällä yhdysvaltojen republikaanihaukkojen arvomaailmassa, jossa ristiriidat ratkaistaan asein, ei neuvottelemalla. Presidentti Obama on liukumassa yhä kauemmas aiemmista periaatteistaan. Hän on lähdössä sotimaan ISIS:tä vastaan vaikka itse hyvin tietää Yhdysvaltojen synnyttäneen jihadisti-liikkeen rahoittamalla heitä. Ensin 1980-luvulla Afganistanissa, sen jälkeen 1990-luvulla Bosniassa ja Kosovossa, 2000-luvulla uudestaan Afganistanissa, Somaliassa, Jemenissä, Libyassa ja viimeiset 3 vuotta Syyriassa. Yle:n Ulkolinja ei voi vaikuttaa dokumenttiensa sisältöön ja juuri siksi katsojat saavat joskus objektiivistakin tietoa. Viikko sitten nähtiin dokumentti Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Tanskan laittomasta hyökkäyssodasta Irakiin 2003. Yhdysvaltojen johdon ja armeijan touhu ja tuho oli käsittämätöntä ottaen huomioon miljoona irakilaista uhria.

Käsityksekseni Venäjän arvomaailmasta on tullut se, että sen jälkeen kun se on vuosikymmenten ajan tukenut demokratiaa, rotusorron vastaista toimintaa ja vapautusliikkeitä niin Etelä-Amerikassa kuin Afrikassa, se jatkaa samalla tiellä. Sen sijaan Yhdysvallat, joka tuki rotusortoa Etelä-Afrikassa ja tukee edelleen mm palestiinalaisten sortoa, ylläpitää rotusortoa omassa maassaan, on militarisoinut kansalliset poliisivoimat ja ylläpitää maapallon laajuista netti- ja puhelinvakoilua, tappaa lennokeilla henkilöitä kansalaisuudesta riippumatta missä tahansa haluamassaan valtiossa voidakseen kontrolloida koko maapalloa, katsoo edustavansa muita korkeampia arvoja.Se on kuitenkin aloittanut, viime aikoinakin,  laittomia sotia (Bosnia,Jugoslavia,Afganistan,Irak,Syyria), mikä Nürnbergin oikeusistuimen mukaan on pahin sotarikos. Montako yhdysvaltalaista on tuomittu sotarikoksista tai onko Yhdysvalloille asetettu talouspakotteita? Malesialainen ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi George.W.Bushin ja hänen avustajansa sotarikoksista, mutta sillä ei ole arvovaltaa, koska se ei ole lännen rahoittama, kuten Haagissa sijaitsevat tribunaalit.

Käsittääkseni Venäjä vastustaa tätä Yhdysvaltojen arroganssia, jonka tukemiseen Suomikin on vajonnut yhä syvemmälle, lojaliteetista EU:n USA:ta myötäileviä maita kohtaan. Ellei Suomi itse myönnä EU:n virheitä Ukrainassa, joihin on ollut osallisena, ellei näitä virheitä käsitellä, Suomi joutuu mukautumaan epädemokraattisiin, jopa fasistisiin käytäntöihin. Elleivät suomalaiset tiedä USA:n pyrkimyksiä Ukrainan ja Euroopan infrastruktuurin suhteen. Elleivät suomalaiset myönnä EU:n säädösten syntyneen Euroopan suurimpien teollisuusjättien pyöreän pöydän piirustusten tuloksena, eikä jonakin rauhanprojektina, Suomi jatkaa itsepetostaan eikä voi ainakaan kehua edustavansa joitakin yleviä arvoja, kun todellinen arvopohja on osallistuminen puhtaaseen ylikansalliseen ahneuteen toivoen siitä olevan hitusen hyötyä itsellekin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuomioja, Kanerva, Hautala, Väyrynen, ISIS, Euroopan teollisuusjättien pyöreä pöytä, Venäjän arvomaailma, USA:n arvomaailma, Yle:n propaganda, historiattomuus,

Ukraina, NATO,Helsingin Sanomien propagandan ideologisoiminen

Lauantai 6.9.2014 klo 9.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien pääkirjoitus muuttaa tänään 6.9.2014 propagandan ideologiaksi.Otsikko:"Venäjä valitsi NATO:n vihollisekseen" ja tekstissä ilmenevä "NATO ja sitä kautta Yhdysvallat" Venäjän vihollisena, muuttaa tosiasiat ideologiaksi, totuudeksi, jota ei voi kyseenalaistaa. Propaganda on nostettu toiseen potenssiin. Aivopesuksi.

USA:n presidentti Reagan ja Iso-Britannian pääministeri Thatcher muuttivat yhteistyön ja rinnakkaiselon vastakkainasetteluksi, puhtaaksi voimapolitiikaksi, jossa kaikki laittomat keinot ovat sallittuja, silloin kuin ne palvelevat USA:n ja sen NATO-liittolaisten tavoitteita. Viimeisin huvittavakin yksityiskohta on se, että pääministeri Cameron julisti, että ISIS:in pommittaminen Syyrian alueella ei tarvitse Syyrian hallituksen lupaa.

Psykiatrille Helsingin Sanomien tiedonvälityksen vaihtaminen aivopesuun on mielenkiintoinen, mutta demokratiaa ajatellen vaarallinen.

Seurasin mielenkiinnolla aivopesua Lockerbie-onnettomuuden yhteydessä.Siinä suuri matkustajakone räjäytettiin Skotlantilaisen Lockerbien kylän yläpuolella.Seuraksena 290 ihmistä kuoli. Räjäytyksestä syytettiin Libyaa, jonka johtajan Muammar Gaddafin Yhdysvallat oli jo 1980- luvulla yrittänyt murhata ohjuksella, onnistuen tappamaan ainoastaan tämän adoptiotyttären. Syylliseksi lentoturmaan nimettiin Abdelbaset al-Megrahi.Libyalle asetettiin välittömästi talouspakotteet ja läntinen media kattavasti piti syytettyä syyllisenä.

Onnettomuus tutkittiin äärimmäisen tarkasti. Tutkimuksissa, joihin uhrien järjestön puheenjohtaja aktiivisesti osallistui, osoittautui, että al-Megrahi, ei voinut olla syyllinen.Pommin kappaleen metalli ei koostumukseltaan ollut sellainen, joita olisi toimitettu Libyaan. Skotlannin tuomioistuinten tarkastuskomitea tiesi, että syytetty ei ollut syyllinen. Todistajaksi oli saatu maltalainen vaatekauppias, jolle USA maksoi 2 miljoonaa väärästä todistuksesta (Aljazeeran dokumentin mukaan). Yksityiskohtaisesti osoitettiin, että vaatekauppias valehteli.

Britannian hallitus tiesi, Yhdysvallat tiesi että al-Megrahi ei ollut syyllinen.Libya luovutti syylliseksi epäillyn Skotlantiin päästäkseen talouspakotteista. Syyttömyydestä huolimatta Haagiin pystytettiin teatraalisesti oma tuomioistuin asian käsittelyä varten. al-Megrahi tietenkin tuomittiin. Libya maksoi valtavia korvauksia uhrien omaisille- jälleen vain tyydyttääkseen lännen peliä ja vapautuakseen talouspakotteista.

Kun al-Megrahi kuoli, länsimedia kertoi syyllisen kuolemasta. Pääministeri Cameron ei halunnut asian selvittämistä.

Länsi on käyttänyt malesialaiskoneen turmaa Itä-Ukrainassa välittömästi propaganda- aseena. On mielenkiintoista nähdä miten tosiasiat paljastetaan ja ovatko ne tosiasioita. 

Yhdysvallat osallistui Bosnian sodan aloittamiseen kehoittamalla Bosnian presidenttiä Izetbegovichia vetämään pois allekirjoituksensa Lissabonin sopimuksesta, jossa maa jaettiin neuvottelujen pohjalta muslimien, kroaattien ja serbien alueisiin. Ydysvallat ja NATO osallistuivat muslimien puolella taisteluun serbejä vastaan.100.000 kuolonuhrin jälkeen lännen media on kattavasti kuvannut serbit eikä USA:n presidentin syyllisinä.

Siitä huolimatta, että Bosnian sotaa kävivät Bosnian serbit, kroaatit ja muslimit, Serbian serbien on edellytetty pyytävän anteeksi Srebrenican selvittämätöntä murhenäytelmää, ikäänkuin serbit olisivat siihen syypäitä. Serbian serbiparlamentti on joutunut pyytämään anteeksi lännen versiota Srebrenicasta, voidakseen lähentyä EU:ta. Tätä voi kutsua psykologiseksi sodankäynniksi. Serbialaisten odotetaan omaksuvan vieras todellisuus voidakseen fyysisesti elää.

Ellen olisi psykiatri, olisi kiinnostavaa olla oikeuslääkäri, joka jälkikäteen voi osoittaa mitä potilas sairasti. George Szamuelyn kirja Bombs for Peace on Jugoslavian hajottamisen ruumiinavaus. Siitä paljastuu Yhdysvaltojen militarismiin perustuva absoluuttinen valta, jota mikään sivistys ei pehmennä.

Suomen median Venäjä-vastainen propaganda sairastuttaa sellaiset kansalaiset, joilla kyky arvioida asioita luovalla tavalla on tallella. Presidentti Obama pitää, New York Timesin kevättalvella, ennen Ukrainan hallituksen aloittamia sotatoimia, ilmestyneen artikkelin mukaan Venäjää vihollisena. Obaman tavoitteena, artikkelin mukaan on tehdä Venäjästä hylkiövaltio (kuten niin monesta itsenäisestä valtiosta aikasemmin). Yhdysvalloista riippuvaiset maat, erityisesti NATO-maat ovat innoissaan. 

Mitään todisteita sille, että Venäjä julistaisi Yhdysvallat vihollisekseen sinänsä, ei Helsingin Sanomien väitteistä huolimatta ole olemassa. Venäjä ei hyväksy Yhdysvaltojen väkivaltapolitiikkaa vaan on kaikissa yhteyksissä ollut todistettavasti neuvottelujen ja demokratian kannalla.Yhdysvallat, Saksa, Ranska ja Puola ovat rikkoneet demokraattisesti laaditut sopimukset Ukrainan kriisissä. Kiovan laiton hallitus on aloittanut paitsi toisinajattelijoiden vainon ja murhat, myös sotatoimet venäjää puhuvia itä-ukrainalaisia vastaan. Yhdysvaltojen ja Israelin hallituksilla on viikottaisena tapana nimetä eri ihmisryhmiä terroristeiksi. Presidentti Mandela vapautui terroristien listalta vasta 5v sitten.Itä-ukrainalaisten nimeäminen terroristeiksi seuraa tyypillistä yhdysvaltalaisen sodanjohdon teemaa.

Helsingin Sanomilta vie aikaa ennenkuin se pystyy nykysidostensa vallitessa palaamaan aivopesusta sivistyneeseen tiedonvälitykseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, NATO, Lockerbie, Bosnian sota, Helsingin Sanomat, propagandan laadullinen muutos, USA:n aggression muuttaminen Venäjän aggressioks i

Rasismi ja koulukiusaaminen muuttunut jokapäiväiseksi Suomessa

Keskiviikko 13.8.2014 klo 11.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Syksyn alkaessa yleisönosastot täyttyvät koulua ja koulukiusaamista koskevista kirjoituksista.Keskeisintä ongelmaa tosin ei huomata tai tiedosteta.

Oman havaintoni mukaan Suomessa vallitsee silmitön vihan ilmapiiri, joka kohdistuu viattomiin lapsiin ja nuoriin.Lastenlasteni ollessa tarhaiässä syrjintä kohdistui somalilapsiin, nyt venäläisiin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana venäläiset, Venäjän kansa ja venäläisten demokraattisesti valitsema presidentti ovat olleet silmittömän anglo-amerikkalaisen propagandan kohteena. Suomen media, joka käyttää yksinomaan anglo-amerikkalaisia lähteitä ollessaan kyvytön itsenäiseen ajatteluun, tarjoaa yksipuolisen kuvan todellisuudesta.

Luin juuri tänä aamuna yhdysvaltalaisesta The Nation- lehdestä professori Stephen F.Cohenin artikkelin otsikolla "The New Cold war and the Necessity of Patriotic Herecy". Tämä yhdysvaltalainen New York Univercityn ja Princetonin Venäjän tutkimuksen ja politiikan emeritus professori viittaa Mihail Gorbachovin toteamukseen:" Kaikki uusi alkaa toisinajattelulla ja politiikassa vähemmistön mielipiteestä". Monoliittinen Venäjä-kuva edellyttää faktoihin perustuvaa toisinajattelua, joka Yhdysvaltojen mediasta puuttuu lähes täysin. Cohen esittäytyy pieneen vähemmistöön kuuluvana toisinajattelijana.

Cohen kuvaa yhdysvaltalaista Ukraina-propagandaa ja median ja poliitikkojen yhdenmukaista noitavainoa lähentelevää asennetta Venäjää ja presidentti Putinia kohtaan. Hän osoittaa yksityiskohtaisesti kuinka Putin ei voi ratkaista Ukrainan ongelmaa vaan Obama, joka pitää Kiovan hallitusta ja presidenttiä taskussaan.

Miltä tuntuu venäläislapsesta istua suomalaisessa koululuokassa. Erityisesti verorahoilla maksetun YLE:n vastuu on suuri.  Välitunnilla jokaiselle lapselle on iskostettu päähän se todellisuus, minkä presidentti Obama tarjoaa. Lapsilla on oikeus ryssitellä venäläisiä tai venäjää äidinkielenään puhuvia kavereitaan.Harvoin nähdään uutislähetystä, jossa ei joko ulkomaanuutisissa tai kulttuurissa esitettäisi halventavia ja alentuvia käsityksiä presidentti Putinista. Eikö Putin olekaan fasisti, kysyy peruskoululainen äidiltään.

Venäläisperheet puhuvat hiljaisella äänellä metrossa, jotta ei huomattaisi mitä kieltä he puhuvat.

Toimiessani Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian ylilääkärinä pyrin siihen, että työryhmässäni olisi aina äidinkielenään venäjää puhuva lääkäri. Venäjänkielisten nuorten tarpeet olivat suuret. Sekä lääkäreiden että nuorten potilaiden kulttuurissa korostui viehättävä perheen sisäisten suhteiden lämpö ja tärkeys. Jopa murrosikäiset venäläisnuoret kunnioittivat vanhempiaan ja isovanhempiaan ja ottivat huomioon heidän tunteitaan omista ongelmistaan huolimatta.

Nämä vielä tunteviksi kasvatetut lapset joutuvat kokemaan median välityksellä kuinka gazalaislapsille ei pudoteta lentokoneista vettä tai ruokaa, ei myöskään ukrainalaisille venäjänkielisille lapsille, vaan heitä pommitetaan pommeilla ja tapetaan.Sen sijaan terrorismia tukeneet valtiot pudottavat vettä suuren julkisuuden valokeilassa Irakin kristitylle ryhmälle, joka on paennut näitä USA:n synnyttämiä terroristeja.

Suomalainen henkinen ilmapiiri on raaistunut. EU:n myötä kansamme johtajat ovat yhä voimakkaammin ottaneet alentuvan asenteen Venäjään. Aikaisempina vuosina serbilapset saivat pelätä kosovolaisten maahanmuuttajien vainoa, johon poliisi tuskin puuttui. Nyt venäläisiin kohdistuviin rasistisiin rikoksiin suhtaudutaan lempeästi. Suomi on joutunut osaksi rankaisemattomuuden kulttuuria, jossa rikoksia saa tehdä, jos on oikealla puolella, toisin sanoen Yhdysvaltojen ja NATO:n puolella. Suomi näyttää ottavan tästä kaikki irti.

Ulkopoliittinen instituutti on epäonnistunut poliitikkojen informoinnissa. Se ei tunne Yhdysvaltoja eikä siten näe geopoliittista kokonaisuutta. Stephen Cohen kertookin korostavansa oppilailleen, että totuuden puhuminen opiskeluvaiheessa voi kostautua ja johtaa uran katkeamiseen. Ulkopoliittinen instituutti väittää toimivansa tieteelliseltä pohjalta. Kuitenkaan yhdessäkään näkemässäni julkisessa asiantuntijalausunnossa ei ole mainittu Yhdysvaltoja.Ehkä tästä maininnasta ura katkeaisi.

Ainoa toimintatapa, joka kokemukseni mukaan poistaa koulukiusaamisen on opettajan ja lapsiryhmän välinen viikottainen tunnetunti. Opettaja kuuntelee lasten pelkoja, iloja, vaikeuksia ja odotuksia. Kun tunnetunti toistuu viikottain, lasten omanarvontunne kasvaa, riippumatta etnisestä taustasta. Olen kuvannut kirjassani "Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun" helsinkiläisellä yläasteella suorittamamme kokeilun, joka osoitti aikusille, kuinka viisaita lapset ovat ja kuinka tätä viisautta voi käyttää yhteisön kehittämiseen.

Brief English summary: I am refering to Stephen F.Cohen's article in The Nation Aug.12. about the fallacies about Ukraine. The fact is:The only person who can solve the problem is president Obama, who has the illegal Kiev government and president Poroshenko in his pocket.

I am describing the influence of the Anglo-American propaganda on children, especially Russian speaking children in Finnish schools. For about 10 years, more forcibly the last half a year the Finnish media has been saturated with anti-Russian and anti-Putin propaganda. Not through facts but fallacies. The children believe that everything is true what comes out of the TV paid by tax-euros.

As Chief dr of Adolescent psychiatric services of the city of Helsinki I used to have a Russian speaking psychiatrist for Russian speaking adolescents. We learned much about the interactive culture between Russian adolescents, their parents and grand-parents, different from the Finnish more isolationist tendencies.

I found out that the best method against bullying in schools is a weekly small group session, between teacher and a group of pupils, where the children can express their feelings, worries and successes.

The media aggression against Russia has increased during the Finnish membership in EU and the influence of increasing number of NATO-countries there. The earlier good neighbourly relations with Russia and the wisdom of president Urho Kekkonen, leading Finland towards world peace rather than war, has disappeared. As the chief editors of the main news media already 10 yrs ago supported Finland joining NATO, this anti Russian propaganda must be understood as part of the project of changing the opinion of the Finnish people,which has always been strongly against joining NATO.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkopoliittinen instituutti, Stephen F.Cohen, Anglo-American propaganda, rasismi, koulukiusaaminen, venäläislapset, somalilapset, russofobia, Putin, Obama

Yle:n ja Ulkopoliittisen instituutin propaganda lähentelee aivopesua

Tiistai 22.7.2014 klo 12.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolen vuoden ajan Yle on tarjonnut verovaroilla maksettua Venäjän vastaista propagandaa niin viihteessä, uutisissa, kuin ajankohtaisohjelmissa.

Ulkopoliittisen instituutin tehtävä oli perustamisajankohtanaan tukea ulkopoliittista päätöksentekoa tieteellisellä taustatiedolla varmistettuna. Mieleeni nousi kysymysmerkkejä, kun instituutin johtajaksi nimitettiin Teija Tiilikainen. Olin kuullut hänen alustuksensa Venäjästä. Hän kohteli Venäjää objektina, ei tasaveroisena, vuorovaikutuksen arvoisena subjektina.Laitoksen johtajalla on suuri vaikutus alaistensa moraaliin ja tieteelliseen objektiivisuuteen.

Seurasin Yle:n A-studiota 21.7. 2014. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola esitti halventavia käsityksiään presidentti Putinista ja Venäjästä liittyen malesialaisen koneen turmaan. Hänen mielipiteensä eivät sisältäneet yhtäkään tosiasiaa, joihin hän olisi voinut perustaa itsevarmat mielipiteensä. A-studion toimittaja oli samalla aaltopituudella, joten esityksestä tuli Ulkopoliittisen instituutin historiaan painuva näytelmä.

A-studion kaikkia tosiasioita karttava ohjelma saa tukea eräiden kokoomus-poliitikoiden ja Yhdysvaltojen propagandasta, jossa Putinia nimitetään esimerkiksi Hitleriksi. Entinen ulkoministeri Hillary Clinton puolestaan sanoi Putinia "vaaralliseksi". New York Timesin artikkelin mukaan presidentti Obaman tavoitteena jo alkukeväästä oli lopettaa keskustelu presidentti Putinin kanssa, eristää Venäjä lännestä ja tehdä siitä "hylkiövaltio" (rogue state).

Malesialaiskoneen turmasta tulee mieleen monet Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun likaiset temput Etelä-Amerikassa. Presidentti Clintonin tukemien ja salaisesti aseistamien Bosnian muslimien suorittama Sarajevon torin räjäytys, josta välittömästi, ilman tutkimuksia, syytettiin serbejä ja jonka lukuisat siviiliuhrit sitten toimivat tekosyynä NATO:n Bosnian serbialueiden pommituksille. Toiminta oli niin nopeaa, että lupaa pommituksiin ei ehditty odottaa kunnes pääsihteeri Boutros Ghalin lentokone olisi ehtinyt laskeutua vaan lupa saatiin apulaispääsihteeriltä Kofi Annanilta.

Samoin Yhdysvaltojen propagandan ydinalueisiin kuuluvan Srebrenica- tarinan oli tarkoitus peittää Kroatian armeijan, Yhdysvaltojen kenraalien työnohjaama Krajinan alueen serbien tappaminen ja etninen puhdistus. Kaikista näistä tapahtumista on tieteellisesti pätevää ei-poliittista tietoa saatavilla, esimerkiksi George Szamuelyn kirja Bombs for Peace, Amsterdam Univ. Press.

Nyt Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja kiiruhtaa toimenpiteitä ennen tutkimuksia. Miksi?

Samassa ohjelmassa Yle:n toimittaja Marja Manninen esittää näennäisesti objektiivisen mutta Kiovan hallituksen rikokset peittävän tilannekatsauksen Ukrainasta. Ohjelman jälkeen istuin tietokoneeni ääreen lukeakseni juuri ilmestyneestä "The Nation"- lehdestä Steven Cohenin artikkelin otsikolla "The Silence of American Hawks About Kiev's Atrocities, "Yhdysvaltojen haukkojen hiljaisuus Kiovan hirmuteoista". Osasta Suomen ulkopoliittista eliittiä ja mediaa voisi tehdä saman otsikon. Hirmuteoista vaikeneminen on osa niiden hyväksymistä. The Nation tuo esiin Yhdysvaltojen sotilasasiantuntijoiden soluttautumisen Ukrainaan, asetoimitukset sekä Oikean sektorin ja Svobodan jäsenten integroimisen osaksi niin sanottua kansalliskaartia, joka toimii mitään kaihtamattomana osana Ukrainan virallista armeijaa.

Suomessa ei kirjoiteta syyskuun 2013 Jaltan kokouksesta, jossa Yhdysvaltojen ja Euroopan eliitit suunnittelivat oligarkki Victor Pinchukin koollekutsumassa seminaarissa Ukrainan "länsimaistamista" USA:n ehdoilla. USA:n valtaan saattama epäparlamentaarinen hallitus loi uuden poliittisen kulttuurin. Sen mukaisesti suurimman Ukrainalaisen yksityisen kaasuyhtiön hallitus sai jäsenekseen Yhdysvaltojen varapresidentti Bidenin pojan. Jos merkit pitävät paikkansa, kehitys on Jugoslavian jäännösvaltioiden kaltainen myös Ukrainassa.

Venäjä ei osoita alistumista Yhdysvaltojen saneluun. Sen sijaan se rakentaa BRICS maiden kanssa toisenlaista yhteisöä, jossa ihmisarvo voittaa rahan arvon. IMF:n ja Maailmanpankin rinnalle luodaan vaihtoehto. Tämä on ehkä Clintonin mielestä vaarallista! Itsenäiset tai toisenlaiset maat ovat Yhdysvaltojen tähtäimessä. Yhdysvaltojen kongressi asetti muun muassa talouspakotteet Venezuelalle. Miksi? 

Yhdysvallat ei voi sietää humanismia, ihmisen arvoa ihmisenä, vaan kaikki mitataan rahassa. Venäjän pyrkimykset toisenlaisten arvojen luomiseen tulevat kohtaamaan vastarintaa. Suomen on valittava linjansa.

Nykyinen median aivopesu vahingoittaa lapsia ja nuoria. Nuoret uskovat propagandan olevan totta. 

Steven Cohen writes in "The Nation"  "The Silence of American Hawks About Kiev's Atrocities". It is a wise and objective analysis. I am writing about the silence of the Finnish media and most part of the political elite in Finland. The anti-Putin propaganda is at its height when the Institute of Foreign Policy of Finland representative is giving his statement about the downing of the Malesian passanger plane, without any evidence what so ever. 

The Institute of Foreign Policy's task is to give scientific support to the Finnish Parliament on questions on foreign policy. Now it seems to have degraded to the status of a propaganda machine. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina ja Krajinan serbien exodus, Suomen media vaikenee USA:n roolista Ukrainassa, Institute of Foreign Policy has lost scientific base, Yle:n Venäjä-propaganda, Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-propaganda, Ukraina, The Nation-lehti, A-studio,

Euroopasta tulossa Yhdysvaltojen siirtomaa

Torstai 17.7.2014 klo 11.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolan ulkoministeri Sikorski sanoi maansa "ottavan suihin" Yhdysvalloilta saamatta mitään itselleen.Puolan, Liettuan ja Eestin hallitukset jos mitkään ovat tehneet kaikkensa amerikkalaistuakseen ja toimiakseen amerikkalaisemmin kuin amerikkalaiset itse. Liettua on jopa pitänyt maaperällään yhdysvaltojen salaisia kidutusvankiloita ja Eesti valinnut yhdysvaltalaisen presidentin.

Euroopan johtajien, vaikkakaan ei Suomen, luulisi jo tuntevan Yhdysvaltojen toimintatavat, kansan kuvitellun "erityisyyden" muiden kansojen joukossa, sen oikeuttaman arroganssin, mielivallan ja rankaisemattomuuden. Kidutus, salaiset vankilat, salaiset oikeusistuimet, NSA:n senaatin valiokuntaan kohdistama vakoilu sen tutkiessa NSA:n vakoilua ovat esimerkkejä yhdysvaltalaisesta demokratiasta.

On koomista tai ehkä sittenkin traagista, että Porin Suomi-areenalla on oltu huolissaan Venäjän demokratiasta eikä Yhdysvaltojen.USA:n harjoittama globaali salakuuntelu, globaali yli tuhannen sotilastukikohdan sotilaallinen valta ja globaali taloudellinen valta pakotteineen lienee sitten suomalaisten toivomaa aitoa demokratiaa.

Jo 1960-luvulta lähtien Echelon- satelliitti takasi salakuuntelun ja vakoilun edut viidelle maalle:  Yhdysvalloille, Australialle, Uudelle Seelannille, Kanadalle ja Isolle-Britannialle. EU:n sisällä Iso-Britannia toimi linkkinä. Se sai kauppaneuvotteluissa edun muihin Euroopan maihin nähden.  Nyt NSA:n toiminta on totaalista maapallon asukkaiden kontrollia.

19.3.1984 Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganin johdolla Yhdysvallat teki salaisen päätöksen ulkopolitiikan suuntaamisesta hallituksen vaihdoksiin Itä-Euroopassa. CIA:n toiminta sai pehmeämmän jatkon National Endowment for Democracysta, jonka tehtävänä oli rahoittaa ryhmiä ja tiedotusvälineitä, joiden toiminta auttaisi USA:n tavoitteisiin pääsemisessä.

Balkanin kohdalla tehtiin selvät salaiset päätökset Jugoslavian liittovaltion hajoittamisesta USA:n pääoman määräysvallassa oleviin pikkuvaltioihin. Foreign operations appropriation law lailla Yhdysvallat päätti,että kaikki Jugoslavian lainat irtisanotaan kertaheitolla ja että Jugoslavian kussakin osavaltiossa on järjestettävä monipuoluevaalit, mutta ei liittovaltiossa.Vaalirahaa saisivat ne ryhmät, jotka ovat myötämielisiä USA:n tavoitteille markkinoiden valtaan pääsyssä.

Kehitys on kaikille tuttu. Lopputuloksena oli toisen maailmansodan aikaisten fasististen voimien nousu sekä kansallistunteen nouseminen taloudellisen kurjuuden keskellä.

Kaikki USA:n päätökset olivat salaisia, osa Euroopan valtioista toimi USA:n kanssa salaisesti yhteistyössä viimeistään NATO:n ryhtyessä ratkaisemaan ongelmia.

Balkan näytti sen, kuinka pitkälle USA menee tavoitteidensa toteuttamiseksi. Aseellinen väkivalta on takataskussa kuten presidentti Clintonin asetoimitukset Kroatialle ja Bosnian islamilaista tasavaltaa tavoittelevalle Bosnian muslimijohtajalle. Yhteisöllisyyteen valtiojärjestelmänsä perustaneen tasa-arvoisen Jugoslavian tilalle saatiin romahtaneita valtioita, joiden velat ovat valtavasti suuremmat kuin Jugoslavian liittovaltiolla konsanaan.

Nyt USA on iskenyt silmänsä Ukrainaan. Jaltan kokouksessa syyskuussa 2013 yhdysvaltalainen eliitti mm Clintonit sopivat Ukrainan amerikkalaistamisesta EU:n avulla. Sama balkanilainen menetelmä vallitsee siellä.

Ukrainan johto on vallankaappauksen jälkeen täysin riippuvainen Yhdysvalloista. Ei Yhdysvallat tule antamaan sille taloudellista tukea vaan IMF:n matokuuria. Armeijan saamat varusteet on maksettava ja Euroopasta ja Yhdysvalloista  tulevat subventoidut tuotteet tulevat romahduttamaan lopunkin teollisuuden ja maanviljelyn elinkelpoisuuden. Euroopan tulevat siivoojat ja roskakuskit tulevat olemaan ukrainalaisia lääkäreitä ja insinöörejä.

Professori Martti Koskenniemen kolumni Helsingin Sanomissa 15.6. koski huolta valtiojärjestelmän murtumisesta ylikansallisen kapitalismin ja fanaattisen uskonnollisen vallan ristipaineessa. Aikaisemin hän kiinnitti huomiota USA-EU kauppasopimuksen demokratiaa murentavaan investointisuojahankkeeseen. Yhteisöllisyys on todella murtumassa ja siihen vaikuttaa Suomessakin eniten median propaganda, joka tukee valheita, puolitotuuksia ja yhdysvaltojen edun mukaista tulkintaa maailman tapahtumista.

Lukija voi kysyä miksi talouspakotteita kohdistetaan Venäjään eikä jatkuvasti muita maita terrorisoivaan Yhdysvaltoihin? Montako ukrainalaista Putin on ampunut ja kuinka monta pelastanut väkivallalta? Entä presidentti Poroshenko USA:n työnjohdolla? 

Suosittelen kaikille lukijoilleni yhdysvaltalaisen The Nation- lehden tilaamista. Siitä avautuu minkälainen rahanvaltaan perustuva Yhdysvallat on.Onko Euroopan syytä muuttua USA:n vasalliksi kuten Puola, Liettua ja Eesti näyttävät haluavan.

The US is colonizing Europe. The well planned destruction of Yugoslavia was the first step and now it is the turn of Ukraine. With massive western propaganda the blame is pointed on Russia. However it is the US who is terrorizing other countries for profit. With global surveillance, military and economic power it tries to keep dependent countries under its control. Estonia, Lithuania and Poland try to be more american than the americans in order to serve the needs of the US. Lithuania has had the secret interrogation center on its soil. Estonia has an American president. They try to use pressure within EU to strengthen economic sanctions as part of the power misuse of the US.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU as US colony, Suomi-areena, Venäjän demokratia, Koskenniemi, EU siirtomaana, Sikorski, Venäjä-pakotteet, Yhdysvaltojen maihinnousu Eurooppaan, länsipropaganda, vakoiluE

Keskitysleiri silmiemme edessä

Perjantai 11.7.2014 klo 13.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari päivää ennen toisen maailmansodan loppua Kroatian fasistivaltion Jasenovacin keskitysleirin serbivangit yrittivät paeta. 600 vankia juoksi tietä pitkin käsissään tiiliskiviä ja haltuunsa saamia työkaluja murtaakseen portit. Vartijat ampuivat heitä kasapäin tielle ja aidoille niin, että lopulta vain 80 vankia pääsi pakoon porttien murruttua. Juutalaisvangit oli jo siirretty 1942 Auschwitziin, myös varmaan kuolemaan.

Gaza on Israelin hallitsema keskitysleiri. Sen asukkaat ovat suljettuja alueelleen, jota Israelilaissotilaat valvovat mereltä, ilmasta ja maalta. Gazassa väestö ei saa puhdasta juomavettä, jätevedenpuhdistamo on toimintakyvytön, sairaanhoitotarvikkeet eivät vastaa nykyajan vaatimuksia. Jokainen gazalaislapsen äiti tietää, että hänen lapsensa ei voi kasvaa terveenä aikuiseksi, koska juomaveden puhdistukseen käytettävät kemikaalit tuhoavat lapsen munuaiset.

Vuoden 2009 pommitusten jälkiä ei ole voitu korjata koska alueelle ei saa riittävästi rakennustarvikkeita. Tuon pommituksen seurauksena 400 lasta sai surmansa. Mitään kannattavaa elinkeinoa ei voi harjoittaa koska tavara voi jäädä rajoille pilaantumaan.Nuoret eivät voi olla kanssakäymisessä ulkomaailman kanssa, koska Schengen-sopimus estää matkustamisen. Israel on taloudellisessa suositumuusasemassa EU:ssa. Siten EU välillisesti suosii Israelin toimia palestiinalaisalueilla.

Median suhtautuminen on radikaalisti muuttunut v. 2009 jälkeen. Gazalaisten puuttuvista ihmisoikeuksista raportoiminen on muuttunut huoleksi israelilaismiehittäjien kokemasta pelontunteesta Hamasin ampumia raketteja kohtaan. Auschwizin vankien ihmisoikeuksista huolehtiminen on siirtynyt huoleen natsivangivartijoiden polttouunien kärystä kärsimiseen.

Todellisuuden amerikkalaistuminen näkyy Suomen mediassa ja kulttuurisessa ilmapiirissä. Jo vuosikymmenen ajan kirjallisuudessa erityisesti Sofi Oksasen toimesta unohdettu se, että esimerkiksi Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana juutalaisista vapaaksi, viimeisenkin juutalaisen tultua teloitetuksi. Unohdetaan se, että Yhdysvaltojen konservatiivinen teollisuuseliitti tuki Hitleriä ja natsit saivat turvapaikan paitsi Etelä-Amerikassa, myös Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa muodostaakseen siellä vaikutusvaltaisen diasporan.Puolitotuuksien julkaiseminen on suomalaista propagandaa, jonka olemassaoloa ei haluta tunnustaa.

Palestiinalaisten demokraattisesti valitsema parlamentti ja hallitus tehtiin toimintakyvyttömäksi Yhdysvaltojen ja EU:n kieltäytyessä yhteistyöstä sen kanssa. Yhdysvallat julisti Hamasin, kuten sitä ennen esimerkiksi Etelä-Afrikan Mandelan ANC:n ja kymmenet muut vapausliikkeet, terroristijärjestöksi. Siten "länsivallat" kannustivat Israelin toimia, joilla se teki parlamentaarisesti hallitun Palestiinan mahdottomaksi. Monet kansanedustajat päätyivät poliittisen kantansa vuoksi Israelin vankiloihin, jossa ovat edelleen.

Hamasin raketit on tulkittava hätähuudoksi keskitysleiristä, jonka olemassaolo mielellään unohdetaan niin poliittisessa eliitissä kuin mediassa. Etelä-Afrikan apartheid loppui vasta taloussaarron seurauksena, jota Yhdysvallat viimeiseen saakka vastusti. Länsi toimi valkoisen apartheid-hallituksen tukena loppuun saakka kuten nyt Israelin miehityshallituksen kohdalla on asian laita. Eihän Hamasin raketteja tarvittaisi, jos Palestiinassa vallitsisi oikeudenmukainen demokraattinen kahden valtion tai yhden valtion järjestelmä.

Toisen maailmansodan jälkeen päiviteltiin, että voi kun olisi tiedetty keskitysleirien olemassaolosta, jotta olisi voitu yrittää pelastaa vankeja. 

Gaza is a modern concentration camp. There is a remarkable change in attitude towards the human rights of Palestinians. The media is more and more worried about the mental strain of the Israelis under the threat of Hamas rockets, than the human rights of the people closed in the Gaza concentration camp. It is as if, instead of the suffering of the inmates of Auschwitz, we would be worried of the suffering of the prison guards, who feel the smoke coming from the oven pipes disgusting.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gazan keskitysleiri, lännen propaganda, Sofi Oksanen, vanginvartijan kärsimykset, kansainvälinen piittaamattomuus Gazan ahdingosta, Gaza concentration camp

Kroatia ja Ukraina

Perjantai 27.6.2014 klo 17.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Edellisessä tekstissäni totesin kuinka Ukrainan kriisi on suunniteltu palvelemaan Yhdysvaltojen geopoliittisia ja sen harvainvallan talouspoliittisia etuja. Sitä edelsi viimeisten kymmenen vuoden aikana Ukrainassa lisääntynyt toisen maailmansodan aikaisten fasistien maineenpalautus ja patsaiden pystyttäminen heille. USA:n tarkoituksena on presidentti Obaman sanoin muuttaa Venäjä hylkiövaltioksi vahingoittamalla sen taloutta ja lopettamalla keskustelut presidentti Putinin kanssa. Ukrainan liittäminen EU:hun Venäjän ja Ukrainan taloudellisia ja geopoliittisia etuja vahingoittaen täsmennettiin Jaltan kokouksessa syyskuussa 2013. Fasismin voittamiseksi kaikkensa uhrannut Venäjä on siis jälleen fasismin tukijoiden synnyttämän uhan alla.

USA suoritti Kiovassa hallituksenvaihdoksen. EU katsoi sivussa. Parlamentissa vähemmistönä olevien voimien mielivallan sekä mielenosoittajien fasistisen osan fyysisen pakottamisen seurauksena oli laiton hallitus. Parlamentissa seinille ripustettiin fasistisia banderolleja, vaadittiin venäjänkielisten oikeuksien rajoituksia sekä uhattiin itä-ukrainalaisia väkivallalla, jonkalaista Maidanilla oli jo nähty. Valtaan saatettu hallitus ja laiton presidentti turvautuivat sotavoimiin tukahduttaakseen Itä-Ukrainan, Kiovan  hallitusta vastustavien voimien vastarinnan.Itä-ukrainalaiset nousivat vastarintaan taatakseen tasaveroiset kansalliset, kielelliset, uskonnolliset ja poliittiset oikeutensa.

Hallitus tukeutui välittömästi USA:n sotilaalliseen- ja tiedusteluapuun. Kukaan eurooppalainen tuskin osasi kuvitella laittomankaan hallituksen ryhtyvän ampumaan omia kansalaisiaan. Käsittääkseni lähes ainoa selitys sille on yhdysvaltalainen työnohjaus.

Viime vaihe on ollut se, että Itä-Ukrainan demokraattisia oikeuksiaan puolustavat siviilit ovat joutuneet pakenemaan sankoin joukoin, tämän päivän uutisten mukaan 100.000 aikuista lapsineen on paennut Venäjälle.

Tilanne muistuttaa yhdysvaltalaisten kenraalien ohjaamaa ja Kroatian armeijan suorittamaa 250.000 ortodoksi-serbin karkoitusta nyky-Kroatian Krajinan alueelta elokuussa 1995. "Operation storm" oli USA:n huolellisesti suunnittelema osa huolellisesti suunniteltua Jugoslavian hajoittamista. Etninen puhdistus oli pysyvä. 1600-luvulta peräisin oleva serbiasutus poistettiin yhden ainoan viikonlopun aikana.Tuhansia serbejä kuoli pommituksiin pakomatkalla.

Osa serbeistä oli kokenut jo toisen maailmansodan aikana saman, kun Hitlerin valtaan saattama fasistinen Kroatian nukkevaltio, alkoi huhtikuun 1941 alussa serbien tappamisen. Kroaatit julistettiin arjalaisiksi ja serbit tapettaviksi epäihmisiksi. Kroaatti "ustasha" järjestön jäsenet tunkeutuivat kyliin, kokosivat serbit ortodoksi- kirkkkoihinsa ja polttivat sinne. Pelkästään kesäkuun 1941 aikana oli tapettu 100.000 serbiä. Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä. Teloitettu serbi saatettiin nostaa kaupan ikkunan eteen "Ihmislihaa"-kyltillä varustettuna.

 Ukrainassa ja v.1995 Kroatiassa on viiltävän samaa se, että Jaltan kokoukseen syyskuussa 2013, jossa Ukrainan kohtalon suuntaviivat yhdysvaltalaisten johdolla määriteltiin, läsnä oli myös presidentti Clinton ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton. Juuri Bill Clinton vastasi yhdessä saksalaisten kanssa laittomista asetoimituksista Kroatiaan ja Bosniaan. Juuri hän onnitteli vahvan fasistisen taustan omaavaa presidentti Tudjimania "Operation stormin" onnistuneesta suorittamisesta. Juuri hän vastasi jälleen "epäihmisiksi" merkittyjen serbien pommituksista Bosniassa ja Serbiassa.

Mikäli presidentti Poroshenko siirtyy vaihtoehtoon B sotatoimissaan itä-ukrainalaisia vastaan, saamme ehkä ukrainalaisen "Operation stormin", jossa venäjänkieliset fasismin voittamiseen osallistuneet veteraanitkin saavat paeta rajan taakse Venäjälle. Poroshenko oli mukana Jaltan kokouksessa ja on siten sitoutunut Yhdysvaltojen suunnitelmiin Venäjän ja Ukrainan suhteen.Siten Poroshenko ei voi tehdä muuta kuin sen mikä palvelee Yhdysvaltojen sotilas- ja talouspoliittisia etuja. Ne eivät ole samat kuin ukrainalaisten edut.Ukrainalaiset tulevat kokemaan syvemmän romahduksen kuin Kreikka konsanaan. Se on tragedia, joka on elettävä Yhdysvaltojen yhden prosentin tarpeiden tyydyttämiseksi. Prosessi tulee nostamaan fasististen voimien valtaa Ukrainassa.

USA on synnyttänyt terrorismin Afganistaniin tukemalla aseellisesti Taleban-kapinallisia 1980-luvulla sekä tukenut ääri-islamilaisia aseellisesti Bosniassa ja Lähi-Idässä. Se on murskannut sekulaariset Syyrian ja Irakin nostaakseen valtaan toisiaan vastaan taistelevat uskonnolliset ryhmät. Nyt se jatkaa fasistien tukemista kuten konservatiiviset yritysjohtajat tekivät 1930-luvulla tukiessaan Hitleriä tuhotakseen Venäjän. Kun USA:ta ja EU:ta johtavat taloudelliset intressit, rauha ja  ihmishenki ovat toissijaisia asioita.

Yhteiskunnat muuttuvat yhä väkivaltaisemmiksi. Tätä heijastelee myös Suomen henkinen ilmapiiri. Median väkivalta, propaganda ja syvällisyyden puute on tilalle leimallista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poroshenko, Clinton, etninen puhdistus, Kroatia, Ukraina, fasismi, vähemmistön maanpako ja tappaminen, propaganda

Helsingin Sanomat kouristelee

Lauantai 10.5.2014 klo 10.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien 10.5.2014 numero on syventänyt propagandaansa niin, että se kattaa paitsi ulkomaan uutiset myös pää-uutissivun, pääkirjoitussivun sekä Unto Hämäläisen Ken Follet-kirja-arvion. Metodina on historialliset puolitotuudet ja todellisuuden supistaminen.

"NATO:lla on taas syy olla olemassa" "merkintöjä" seuraa Vieraskynä energia-aseesta.Toimittaja Heikki Aittokoski kuvaa Sarajevon tapahtumia, "serbifanaatikon" kautta päätyen Sarajevon ja Ukrainan tapahtumien samankaltaisuuteen. Unto Hämäläinen "Palasimme väkivallan vuosisadalle" kertoo Venäjän "tempuista",kylmän sodan rauhan ajasta ja Jugolavian sisällissodan "taltuttamisesta" ja sen seurauksena EU:n mahdollisuudesta laajentua itään. Pekka Hakala sekoittaa fasistit, juutalaiset ja ortodoksit aivan kuin hän ei koskaan olisi lukenut historiankirjoja. Hän luottaa puolitotuuksiin ja siihen, että suuri osa lukijoista on nuoria ikäluokkia.

Kommunistit, serbit ja juutalaiset olivat niitä, joita saksalaiset, kroaatit ja mm ukrainalaiset fasistit sulkivat toisen maailmansodan aikana keskitysleireihin tai tappoivat suoraan. Suomalaiset sijoittivat venäläiset siviilit Itä-Karjalan keskitysleireihin. Maidanin verilöylyn yhteydessä talvella 2014 kommunistien puoluetoimisto tuhottiin ja kommunistipuolueen puheenjohtajan koti poltettiin. Juutalaiset suunnittelivat pakoa kaupungista aivan kuten Odessassakin. 

Helsingin Sanomien paletissa on vain yhtä väriä. Venäjä on kaiken pahan alku ja juuri. Miksi Helsingin sanomien tekstit tuntuvat sitten  niin kouristuksenomaisilta? Eivätkö asiat sitten ole ihan selvät? Miksi HeSa:n täytyy rynnistää kaikilla rintamilla päivästä toiseen?

Psykiatrille asia näyttää selvältä. Todellisuuden kieltäminen onnistuu tiettyyn mittaan, mutta vaarana on mielen hajoaminen. Kouristuksen omainen nopea kieltäminen johtaa oksennukseen.

Euroopan turvallisuusympäristön muuttuminen ei johdu Venäjästä vaan Yhdysvaltojen tunkeutumisesta Eurooppaan. Eikä vain Eurooppaan vaan koko maailmaan. Eräs tietokoneasiantuntija antoi internetille uuden nimen: Internet on Yhdysvaltojen siirtomaa.

Yhdysvaltojen kaiken kattava vakoilu on tehnyt meistä kaikista sielujamme myöten Yhdysvaltojen alamaisia halusimme sitä tai emme. Tämä vankila estää meitä olemasta vapaita. Internetin lisäksi suurin osa tietotoimistoja, "ihmisoikeusjärjestöjä" ja lehdistöä ovat yhdysvaltalaisia tai kaupallisesti yhdysvaltalaisesta pääomasta riippuvaisia. Saamme päivittäin yhdysvaltalaisen tulkinnan maailman tilasta. Kun Yhdysvaltojen presidentin tavoitteena on Venäjän eristäminen taloudellisesti ja poliittisesti sekä sen muuttaminen hylkiövaltioksi, läntinen tiedonvälitys tukee tätä tavoitetta.Tilanne heijastuu yhteiskuntaelämän kaikille alueille Euroviisu-kilpailuista urheiluun ja ulkopolitiikkaan.

Eurooppalaiset sotilastukikohdat eivät riittäneet USA:lle. Balkanin alue oli saatava kontrolliin ja inhottava sosialismi tuhottua. Jugoslavian sisällissota oli USA:n ja EY:n huolellisesti aikaansaama eikä Euroopan unioni voi ottaa itselleen ansiota "sisällissodan taltuttamisesta". Tässä sodassa Helsingin Sanomien nyt harrastama propaganda oli siihen astisessa huipussaan.  USA:n ja Saksan sijasta serbit nimettiin ovelilla mediatempuilla sotaan syyllisiksi.

"Historiallisessa" katsauksessaan Heikki Aittokoski ei mainitse sitä, että Itävalta-Unkarin miehityksen aikana Bosniassa muslimeilla oli Ottomaanivallan ajalta periytyvä oma koululaitoksensa, roomalaiskatolisilla kirkot ja koulut saivat tukea ja rahaa katoliselta Itävallalta, kun taas serbi-kirjoja, - opettajia ja pappeja pidettiin Itävallan vastaisina ja ne kiellettiin. Pienviljelijöiden verot olivat kaksinkertaistuneet. Sarajevon laukausten ampuja, serbi Gavrilo Princip, oli yhdessä muiden opiskelijoiden, myös muslimien, kanssa tehnyt suunnitelman attentaatista vihattua harvainvaltaa vastaan. Princip oli Bosnian Eugen Schaumann.

Ensimmäisen maailmansodan raunioista nousevista maista HeSa ei mainitse Jugoslaviaa, josta muodostui kroaattien, serbien ja sloveenien kuningaskunta, jossa vallitsi tasa-arvo kansalaisuuden, kielen ja aakkosten suhteen sekä yksikamarinen parlamentaarinen demokratia. Toisin sanoen Gavrilo Principin tavoitteet toteutuivat.

USA on pyrkinyt manipuloimaan Ukrainan kansaa ja talouselämää yli 10v ajan sijoittaen toimintaan 5 miljardia dollaria. USA johti lähetystöstä käsin osaa Maidanin mielenosoittajia. EU:n hyväksyen seuraillessa Yhdysvallat tuki aseellista vallankaappausta, jossa valtaan saatettiin hallitus, jossa on äärioikeistolaisia edustajia. Parlamentti halvaannutettiin ja presidentti pakeni henkensä edestä maasta. Nyt USA johtaa aseisiin turvautuvan, laittoman pääministerin ja CIA:n työntekijöiden avustuksella taistelua demokratiaa ja omia täysivaltaisen kansalaisen oikeuksiaan puolustavia Itä-Ukrainalaisia vastaan.

Presidentti Putin ja Venäjä pelastivat Krimin väestön verilöylyltä. Kuinka erilainen itä-ukrainalaisten ja krimiläisten turvallisuudentunne onkaan.

Yhdysvallat lähettää Victoria Nulandin mukaan Ukrainaan 3300 lyhytaikaista "tarkkailijaa" ja satoja pitkäaikaisia tarkkailijoita verukkeenaan valvoa vaaleja. Tehtävänä on mm rinnakkainen tuloslaskenta. Se lähettää Syyriasta tuttua "non lethal" aseistusta ja taloudellista apua ikäänkuin aseet olisivat se tärkein asia mitä Ukrainalaiset nyt tarvitsevat.

Toivottavasti Helsingin Sanomat vetää nyt henkeä, sillä tähän mennessä menetetyt intellektuelleja- ja kulttuurielämää edustavat tilaajat saanevat jatkoksi muutkin totuuden ystävät. Vallitseva sotapropaganda johtaa umpikujaan, josta on vaikea päästä pois. Tämä jouduttiin toteamaan Suomen jatkosodan päättyessä. Suomalaiset oli saatu sotapropagandan valtaan niin, että vielä todellisuudentajuisten johtajien oli vaiketa ilmoittaa, että sota jouduttaisiinkin lopettamaan.Juhani Suomi kuvaa tätä erinomaisessa kirjassaan "Mannerheim viimeinen kortti".

English summary:

Helsingin Sanomat newspaper suffers convulsions.

The war propaganda of the leading Finnish newspaper, covers all parts of the 10.5. 2014 issue. It does not see that "The return to the century of violence" depends on the infiltration of the US into Europe, not because of Russia. Internet has been called the colony of the US. The colonization of the minds of every individual of the planet + the total power of the 1% capital over information, news agencies, "human rights" organizations is a totally ignored topic in Helsingin Sanomat.

President Putin and Russia have saved the inhabitants of the Crimea from the bloodshed of which the inhabitants demanding democracy in East Ukraine are suffering.The illegal government of Ukraine, supported by the US, CIA and EU is using the army, now under its control, against those who every day underline its illegality.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin saved the Crimeans from bloodshed, Euroopan turvallisuusympäristön muuttuminen, Unto Hämäläinen, Juhani Suomi, Helsingin Sanomien kouristus, propaganda, Ukrainan tilan syylliset, USA, EU, Venäjä

Lännen median ja poliitikkojen joukkopsykoosi

Keskiviikko 9.4.2014 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhtenäinen "lännen" anglo-amerikkalainen media- ja poliittinen propaganda on huipussaan. Todellisuuden vääristymä näyttää psykiatrin silmissä psykoosilta. Paavo Väyrynen totesi hiljattain Pressiklubi-ohjelmassa anglo-amerikkalaisen propagandan vallan, johon läsnä olleet toimittajakeskustelijat reagoivat todeten median informaation olevan tasapuolista. Toimittajien todellisuus heijastaa vallitsevaa propagandailmapiiriä, jota he pitävät totena.

Media kutsuu Putinia diktaattoriksi, valtapoliitikoksi, Hitleriksi jne. EU- poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että Ukraina - EU sopimus oli myös sotilaspoliittinen. EU-poliitikot kieltäytyvät muistamasta, että demokraattinen Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministereiden allekirjoittama Ukrainan kehittämissopimus heitettiin asemiesten toiminnan seurauksena roskiin ja valtaan hyväksyttiin täysin epädemokraattinen hallitus, joka hyväksyi laillista hallitusta edustavien parlamentaarikkojen vainon niin, että puolet kansanedustajista joutuu pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Sihteeristön, joka vastaa armeijasta, poliisista ja turvallisuusjoukoista, puheenjohtajana on nyt äärioikeistolainen henkilö, joka edustaa Maidanin väkivaltaa. Äärioikeistolaiset piirittivät korkeimman oikeuden rakennusta, koska he halusivat laillisen hallituksen kannattajat ulos kaikista viroista.Tämä sihteeristö tekee jälkikäteistutkimusta tarkka-ampujien uhreista.

Julian Assange totesi viime viikolla Austinissa pidetyssä kokouksessa, videoyhteyden avulla, kuinka Venäjän suorittama Krimin haltuunotto kansanäänestyksen jälkeen on herättänyt puheita laittomasta annexoinnista, liittämisestä itseensä. Kukaan ei hänen mukaansa puhu Yhdysvaltojen NSA:n avulla suorittamasta kaikkien maailman asukkaiden laittomasta haltuunotosta, joka altistaa jokaisen maapallon kansalaisen Yhdysvaltojen valtaan. Paikkatiedot, missä olet, mitä puhut, kenen kanssa puhut, mitä katsot netistä jne. Sen lisäksi tulee sotilaallinen valta - suurin osa maapalloa on Yhdysvaltojen suoran sotilaallisen vallan alaisena. Sen lisäksi, eikä vähämerkityksisempänä on taloudellinen valta. Yhdysvallat voi todeta missä tahansa YK:n äänestyksessä itsestään taloudellisesti riippuvaisille maille, että äänestät niinkuin me haluamme tai menetät taloudellisen tuen, sotilastukikohdan tms haluamasi. Käytännössä taloudellinen valta merkitsee paitsi suoraa Yhdysvaltojen hallituksen valtaa, mutta myös Wall Streetin eli ylikansallisten sijoittajien valtaa.

Lontoon City ja Saksan taloudelliset vallankäyttäjät ovat samanlaisia ja samansuuntaisia vallankäyttäjiä, joiden valta ei ole demokraattista valtaa vaan tässä vaiheessa ensisijaisesti taloudellista mielivaltaa.

Yhdysvallat voi yhdistämällä paikannusta ja lennäkkejä tappaa kenet tahansa haluamansa henkilön, missä tahansa. Lennäkkimurhat ovat lisääntyneet presidentti Obaman presidenttikausilla merkittävästi. Se saattaa Obaman muiden Yhdysvaltojen presidenttien joukkoon, jotka ovat kansainvälisten lakien perusteella sotarikollisia.

Yhdysvaltojen murhaaman, Yhdysvaltojen kansalaisen, Anwar Al- Awlakin perheenjäsenet nostivat syytteen Yhdysvaltojen hallitusta vastaan murhasta, jossa lennäkillä tapettiin paitsi Anwar, myös kahta viikkoa  myöhemmin hänen 16v poikansa, joka grillasi ulkona kavereidensa kanssa Jemenissä. Asiaa käsittelevä tuomari hylkäsi syytteen ja totesi, että murha ei ole perustuslain vastainen. Perustuslaki takaa henkilökohtaisen turvallisuden ja koskemattomuuden. Tuomari totesi, että lennäkkiä ei ole tarkoitettu pidättämään eikä saattamaan tutkittavaksi vaan lennäkki on tappamista varten. Siten teko ei ollut laiton.

Yhdysvaltalaisia virkamiehiä, kenraaleita tai presidenttejä ei myöskään voi haastaa kansainvälisiin tuomioistuimiin. Kongressi on säätänyt, presidentti Bushin hyväksymän lain, niin kutsutun "Haagin lain", jossa jokainen mahdollisesti Haagissa pidätettynä oleva haetaan sieltä sotavoimin pois.

Lännen mediat palvelevat Yhdysvaltojen ja ylikansallisten sijoittajien valtaa sekä tietoisten intressien, mutta myös tiedostamattoman sopeutumisen seurauksena. Kaikki kansalaiset eivät ole yhtä sopeutuneita. Saksan anglo-amerikkalaista propagandaa levittävät suurimmat sanomalehdet ja radio- ja TV-asemat ovat saaneet säkkikaupalla lukijapalautetta, jossa saksalaiset sanovat tiedonvälityksen muistuttavan toisen maailmansodan aikaista natsipropagandaa.

Neuvostoliitto - Venäjä tuki itsenäisyysliikkeita ja demokratiaa. Samoin se tuki apartheidin lopettamista. Yhdysvallat sen sijaan edesauttoi Nelson Mandelan pidättämisessä ja apartheidin ylläpitämisessä. Olihan rotusorto silloin ja vielä nyt yhdysvaltalaista arkipäivää. Tuolloin läntinen media oli yhtä sokea. Kuitenkin ajattelevia kansalaisia oli enemmän. Suomessa ammattiyhdistysliike tuki rotusorron kumoamista aloittamalla AKT etunenässä taloussaarron, joka viimein lopetti rotusorron. Maailma oli sittenkin demokraattisempi. Palestiinalaiset ovat istuneet keskitysleirissään vuosikymmeet, ilman että "demokraattinen" EU olisi tehnyt mitään ratkaisevaa heidän hyväkseen.

Münchenin puheessaan presidentti Putin ensi kertaa nosti päätään todeten asiat niinkuin ne todellisuudessa ovat. Alistuminen tuohon Yhdysvaltojen johtamaan mielettömyyteen on ohi. Harvoin olen lukenut niin tasapainoista ja kypsää  analyysiä Yhdysvalloista, joka julkaistiin New York Timesissa Putinin lukijakirjeenä.

Yhdysvaltojen demokratiana propagoima ylikansallisen pääoman valta ei enää mene läpi Venäjällä. Yhdysvaltojen propagandalähetysten ja Yhdysvaltojen Moskovan lähetystön suorittama Venäjän "opposition" tukeminen ei enää jatku entiselllään. Oppositiona on esiintynyt samat Navalnyt ja Pussy Riotit vuodesta toiseen. Läntinen media, erityisesti suomalainen, unohtaa, että Navalnyn haastatteleminen Venäjän asioissa on sama kuin haastattelisi Itsenäisyyspuolueen tai Eläkeläisten puolueen edustajaa Suomen asioissa ainoana asiantuntijana.

Putin ja hänen laillaan ajattelevat ovat oikeutettuja pitämään huolta maansa suvereniteetista ja omasta prosessien tajustaan. Jos EU ja USA eivät ole rehellisiä, ei Venäjänkään tarvitse olla. Tilanne on valitettava, mutta loputtomiin ei kannata kääntää toistakin poskea hakattavaksi. USA ja sitä myötäilevä EU käyttävät puhdasta valtapolitiikkaa "demokratia"- naamarin takana. Olisi hyvä jos rehellisyys alkaisi vaikka Suomen poliitikoista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: median ja poliitikkojen joukkopsykoosi, Paavo Väyrynen, Ukraina, anglo-amerikkalainen propaganda, USA:n sotarikolliset, Putinin Münchenin puhe, valtapoliittinen todellisuus, todellisuuden hämärtyminen, Assange, Krimin haltuunotto,

Ukrainan kultavarantojen siirtäminen Yhdysvaltoihin

Sunnuntai 16.3.2014 klo 15.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle:nkin Ukraina- propagandassa Yhdysvallat on loistanut poissaolollaan. Kansainvälisten tietolähteiden mukaan Yhdysvallat on jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan "agitaatioon" niinkuin Victoria Nuland avoimesti ilmoitti. Miksi ihmeessä Yhdysvallat on niin kiinnostunut kaukaisesta Ukrainasta, jonka sijaintia moni yhdysvaltalainen ei osaa sijoittaa kartalle.

Yhdysvallat on jo yli kymmenen vuoden ajan kuluttanut rahaa ja energiaa voidakseen laajentaa NATO:n vaikutuspiiriä Venäjän ympärille.USA on pitänyt Venäjää vihollisena riippumatta sen talousjärjestelmästä. Venäjä on este Yhdysvaltojen maailmanvallan tavoittelemisen polulla.

Voidakseen laajentaa NATO:n avulla sotilasmahtiaan, Yhdysvaltojen on saatava laajenemisen kohteena oleviin maihin NATO-myönteinen hallitus. Toimintamallina on demokratia-alihankkijan avulla luoda kontakti demokratiamielisiin uudistushaluisiin kansalaisiin.Kansalaisten todellisia epäkohtia muuttamaan halukkaiden joukkojen avulla saadaan aikaan kansanliike olojen muuttamiseksi. Koska tavoitteena on pelkästään oman maailmanvallan rakentaminen, demokratia aktivisteja käytetään ainoastaan välikappaleena USA:n omien NATO- ja infrastruktuuri tavoitteiden saavuttamiseen.

Ukraina kantaa raskasta fasismin perintöä kuten Saksakin. Ukrainan mielenosoitus prosessi nosti kärkeen kaikkein väkivaltaisimmat ja fasistisimmat voimat. Yhdysvaltojen lähetystö toimi silminnäkijöiden mukaan näiden tukikohtana.

Yhdysvallat ja EU nostivat Maidanin väkivaltaisimman joukon ehdoilla valtaan puolueet, joilla ei ollut suurta kannatusta laillisissa vaaleissa. Pääministeriksi valittiin Arseny Yatseniuk, entinen Ukrainan keskuspankin johtaja, joka oli saanut 7% kannatuksen silloin kun Janukovich valittiin presidentiksi.

Yatseniuk kävi neuvottelemassa presidentti Obaman kanssa Valkoisessa talossa viikko sitten. 7 maaliskuuta yöllä, Ukrainan aikaisemman hallituksen valtiovarainministeriön virkamiehen mukaan, Ukrainan kultavaranto siirrettiin Borispolin lentokentälle 40 laatikossa autoilla, joista oli poistettu rekisterikilvet. 15 henkilöä, mustissa univormuissa, luotiliiveissä ja konekivääreillä varustettuna lastasivat laatikot koneeseen.Kulta kuljetettiin New York Federal Reserviin.

Kyseessä on ehkä vain hyödyllinen varmuustoimenpide. Muiden valtaamiensa maiden suhteen (Irak,Libya) Yhdysvallat on confiskoinut näiden maiden kullan.Ukrainan kohdalla ei kyse ole sotilaallisesta vallankaappauksesta kuten Irakissa, Libyassa, Afganistanissa tai Somaliassa vaan eräänlainen sopivan hallituksen pystyttäminen epävirallisen väkivallan avulla vallan kaappaamiseksi vähitellen.

Valitettavasti NATO-EU-maat ovat Yhdysvaltojen politiikan jatke. Siten NATO:on kuulumattomat maat joutuvat kärsimään tästä sotilaallisen vallan politiikasta.

Helsingin Sanomien päätoimittaja ja käytännöstä päätellen koko toimitus on NATO:n takana. Siten Venäjää katsotaan NATO:n edun näkökulmasta. Yle:n A-studiossa esitetyssä Pohjoismaiden puolustusministerien keskustelussa, Norjan puolustusministeri sanoi NATO:n (ja kirjoittajan mielestä siten myös Yhdysvaltojen NATO:n johtajana),edustavan meidän (siis Pohjoismaiden) yhteisiä arvoja. Siten Venäjä on auttamattomasti ulkopuolella.

Putin on oikeassa. Kun vastassa on kansat, joiden mielet on manipuloitu NATO- silmälaseja käyttävän median avulla, ainoa mahdollisuus on mennä eteenpäin omalla valitsemallaan tiellä. Suomen media on kolmen kuukauden ajan lietsonut Venäjä- ja Putin hysteriaa ennen näkemättömällä raivokkuudella. Sen jälkeen Sanomat tiedustelee kansalaisilta pelkäävätkö he Venäjää? Eli onko oma propaganda onnistunut. Joko liitytään NATO:on ja milloin?

Suvi Turtiaisen "analyysi" 15.3. lehdessä on psykiatrin arvioimana aivopesua parhaimmillaan. Hän on "asiantuntijana" eri mieltä Kiovan tarkka-ampujista kuin ulkoministeri Paet syvällisessä tunnepitoisessa puhelussaan Catherine Ashtonin kanssa. Turtiainen kertoo myös Kiovan fasistivallan elävän vain Venäjän mediassa! Itse seuraan pääasiassa yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia medioita, joissa Kiovan fasistivalta ja kasvava fasistivalta yleensäkin Euroopassa on koettu huolestuttavana. Gysin puheenvuoro Saksan parlamentissa pyrki herättämään saksalaiset.

Puolueeton Suomi on ainoa viitekehys, jossa meillä suomalaisilla on mahdollisuus omaan ajatteluun. Meillä on mahdollisuus pitää Venäjää ystävämaana. Meillä on mahdollisuus arvostaa Putinia tuon maan kansalaisten valitsemana presidenttinä. Se, että Hillary Clinton , käytöstapojensa mukaisesti, kutsuu Putinia Hitleriksi, ei saisi innostaa suomalaisia seuraamaan hänen käytöstapojaan. Maailmanvallan tavoittelu johtaa ylemyydentuntoon ja arroganssiin, jolla ei ole mitään tekemistä ystävyyden tai humanismin kanssa.

Helsingin Sanomat voisi tarkastella Yhdysvaltojen tavoitteita lähtökohtana kysymys:mihin USA tarvitsee lähes 150 sotilastukikohtaa ympäri maailmaa? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yatseniuk, USA:n suorittama vallanvaihto Ukrainassa, Nuland, Helsingin Sanomien propaganda

Helsingin Sanomien Ukraina-propaganda

Tiistai 11.3.2014 klo 10.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen usein kiinnittänyt huomiota siihen kuinka Helsingin Sanomat editoi uutisiaan. Uutisesta puuttuvat ratkaisevat yksityiskohdat, jotka paljastaisivat kokonaiskuvan. Ukrainan kohdalla jopa toinen suomalainen päivälehti Demokraatti, käyttäen samoja uutislähteitä AFP, Reuters, STT onnistuu paremmin.

Helsingin Sanomat kertoo 11.3. otsikolla: " Krimin hallinto perusti oman armeijan" kuinka "Yhdysvallat ilmoitti odottavansa, että Venäjä osoittaisi halunsa ratkaista Krimin kriisi". Lavrovin HeSa vuorostaan kertoi sanoneen, että ehdotus "ei sopinut Venäjälle kovin hyvin". "Sen sijaan hän kertoi aikovansa esitellä pian Venäjän oman ehdotuksen kriisin ratkaisemiseksi".

Missä on pihvi??

Demokraatti kirjoittaa samoihin lähteisiin viitaten otsikolla "Venäjä tekee vastaehdotuksen Ukrainan kriisin päättämiseksi". "Lavrovin mukaan Venäjä sai Yhdysvalloilta perjantaina ehdotuksen, josta Venäjä ei ole samaa mieltä. Hänen mukaansa ehdotuksen lähtökohdaksi väitetään Venäjän ja Ukrainan välistä konfliktia. Lavrovin mukaan Venäjä ja sen kumppanit pitävät konfliktin lähtökohtana Ukrainan vallankaappausta".

Helsingin Sanomat näyttää jatkavan Toisen maailmansodan aikaista sensuurin periaatetta. Se katsoo tehtäväkseen suojella EU:n, Yhdysvaltojen ja NATO:n markkinoimaa tulkintaa todellisuudesta. Se muistuttaa sitä kuinka Suomen kansa tuli mielen manipuloinnin avulla saada kannattamaan yhteistä sotaa natsi-Saksan kanssa vaikenemalla kansallissosialismin tavoitteista.

Helsingin Sanomat on totaalisesti vaiennut kansainvälisten tiedotusvälineiden laajasti kuvaamista tosiasioista. HeSa ei ole kertonut keitä USA:n ja EU:n valtaan nostamat poliittiset voimat ovat ja mitä hallinnonhaaraa kukin pitää hallussaan. Kuinka suuri kannatus valtaan nostetuilla toimijoilla oli edellisissä laillisissa vaaleissa. Mikä on valtaannostettujen maailmankuva ja tavoitteet. Tuskin kansallissosialistinen puolue tosissaan on EU- myönteinen. Todennäköisempää on, että se on taktisesti sitä. Tuo puolue nousi parlamenttiin liittouduttuaan valtaan nostetun Isänmaa- puolueen kanssa. Siten Isänmaa-puolue samoinkuin USA ja EU pyrkivät sanelemaan Ukrainan asioita kansallissosialistien voimin.

Sanoma Oy:n Ilta Sanomat toimii HeSa:n tavoin. Se spekuloi kattavasti VENÄJÄN eri vaihtoehtoisia ratkaisumalleja Krimillä ikäänkuin se olisi asian ydin. Siirtymällä pois asian ytimestä ja spekuloimalla eri seurausvaikutusten välillä, johdatetaan lukijoita taas harhaan.Lehden ylpeydellä esittelemät uutislähteet osoittavat, että ne edustavat yhtä ja samaa NATO-linjaa. Ainoatakaan objektiivisuuteen pyrkivää lähdettä ei Ilta-Sanomien lähteissä näy.

Suurimpien suomalaisten päivälehtien päätoimittajat ilmoittautuivat aikoinaan NATO:n liittymisen kannattajiksi. Tuoretta gallupia ei ole. Lehtien tekstit puhuvat puolestaan.

Valitettavasti "demokratiaa"edustava Yleisradio on muutamaa suurta poikkeusta lukuunottamatta sensaatiouutisoinnin kannalla. Kilpailu uutisvälineiden kesken on ilmeisesti johtanut siihen, että toimitusten päälliköt katsovat, että sensaatio myy, mutta totuus ei.

Illalla tulemme näkemään Yle:ssä kuinka Syyrian armeija vaan huvikseen pommittelee siviilejä. Syyria-uutisointi on propagandaa parhaimmillaan. Syyria oli USA:n destabilointi suunnitelmien kohde jo silloin kun Jugoslavian hajottamissotia vasta suunniteltiin. Syyrian "heikentäminen" on niin pitkään ja hyvin suunniteltu projekti, että se varmasti ottaa kiitollisuudella vastaan Suomen median tuen!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjä, Lavrov, Yle, sensuuri, Ilta Sanomat, Helsingin Sanomien Ukraina-propaganda, "lähdeuskollisuus", totuus ja puolitotuus,

Ukrainan väkivalta on mediaseksikästä

Torstai 20.2.2014 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media hyödyntää väkivallan kiihottavuutta. A-studio antoi keskiviikkona19.2. mielenkiintoisen näytteen propagandasta. Tunteisiin vetoavalle tuntemattomalle opposition jäsenen tarinalle tarjottiin todistusvoimaa tulipalojen taustaa vasten. Ohjelmassa kuvattiin kivien kerääminen tihutöitä varten ikäänkuin arkisena maitokaupassakäyntinä. Katsojan annettiin kokea, että näin demokratia toimii. Ohjelma unohti kertoa, että kuolonuhrien joukossa oli tiistaina 10 poliisia ja heidän lisäkseen 500 poliisia oli haavoittunut, joista108 ampuma-aseista 63 tilan ollessa kriittinen.

Kun tunteet oli hoidettu, tarjottiin näennäisen monipuolisia poliitikkopuheenvuoroja. Niiden sisältö edusti kunkin geopoliittisia mieltymyksiä. Ruotsin ulkoministeri Carl Bild on minun silmissäni menettänyt uskottavuutensa. Läheinen vakoilu- ja muu salainen yhteistyö presidentti Obaman kanssa johtaa "Janukovichilla on verta käsissään"- tyyppisiin kommentteihin, jotka ovat kuin suoraan Valkoisesta talosta. Saksan liittokansleri Merkelin puheenvuoron osio, jossa hän totesi Ukrainan laillisen hallituksen olevan ainoan, jolla on mandaatti käyttää poliisin ja armeijan voimaa, on kansainvälisten lakien mukaan perusteltu. Samaan hengenvetoon on todettava, että juuri USA:n ja EU:n fyysinenkin osallistuminen mielenosoituksiin on tehnyt eräissä muissa maissa normaalin järjestyksenpidon mahdottomaksi.

Ainoa todellisuudentajuinen järjen sana TV 1:n A-studiossa tuli EU:n sotilaspoliittisen asiantuntijan suusta. Tuossa puheenvuorossa kaikki oli harkittua faktaa.

Kun EU:n ja USA:n toimesta tilanne ajetaan siihen, että opposito tunkeutuu asevarastoihin saaden ampuma-aseita käyttöönsä, lähestytään Jugoslavian hajottamisskenariota sillä erotuksella, että USA on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa jo kerran aikaisemmin. Sen avulla valtaan nostetut Justshenko ja Timoshenko eivät kuitenkaan saaneet riittävää kansansuosiota, jolloin Janukovich valittiin normaaleissa vaaleissa presidentiksi. Samoin USA:n Georgiassa masinoima värivallankumous ihmisketjuineen ja ilmapalloineen (Belgialaisen mainostoimiston avulla) on valunut osittain hiekkaan, kun USA:n kumppani Saakashvili on vuosien saatossa menettänyt kansansuosionsa.

USA:n presidentti Clinton ei luottanut Jugoslaviassa edeltäjiensä 10v kuluessa (vuodesta 1980 lähtien) aikaansaamaan taloudelliseen katastrofiin vaan katsoi varmemmaksi, massiivisen propagandan lisäksi, aseistaa salaisesti fasistista Kroatian Tudjimania ja sharialakiin ja muslimivaltaan perustuvaa Bosniaa suunnittelevaa Izetbegovichia.Yhteistyö rakennettiin pelkästään Kroatian ja Bosnian USA:n suurlähettiläiden kanssa. Aseita oli helppo hankkia Lähi-Idästä yhteistyössä Saudi-Arabian ja Turkin kanssa. Clinton piti jopa CIA:n hieman syrjässä. Propaganda hoidettiin Ruder-Finn mainostoimiston massiivisten toimittajakontaktien avulla. Hajotussotien alku tehtiin hyvin suunnitellusti sulkemalla Jugoslavian armeijan yksiköt kasarmeihinsa, katkaisemalla vesi, sähkö ja ruokakuljetukset. Siitä sitten eteenpäin.

Jugoslaviasta syntyi kaksi "menehtynyttä" valtiota Bosnia ja Kosovo, jotka molemmat ovat Yhdysvaltojen sotilastukikohtien maapohjia mutta valtioina EU:n ja USA:n tekohengityksen varassa. Niiden kansainvälisoikeudellinen asema on kyseenalainen. Sen ylläpitäminen edellyttää massiivisen serbivastaisen propagandan ylläpitämistä, jotta hajotussotien oikeat syntipukit USA ja NATO-, erityisesti Saksa eivät joutuisi valokeilaan.

Muutama viikko sitten Amsterdam University Pressiltä ilmestyi George Szamuelyn teos Bombs for Peace;NATO:s humanitarian war on Yugoslavia. Siinä paljastetaan yksityiskohtaisesti Jugoslavian liittovaltion toimintaperiaatteet, USA:n ja NATO-liittolaisten sotilaiden ja poliitikkojen toimet, jokaisen jäännösvaltion prosessit läpikäyden ja jokaisen kansainvälisen neuvotteluryhmän, asiantuntijan ja diplomaatin osuudet sisällissodan synnyttämisessä ja lopputuloksessa.

Ukrainan kohdalla harva käsittelee kriisin todellisia taustoja. On parempi varoa, ettei pyllistä väärään suuntaan. Sotsin olympialaisiin liittyvä Venäjän ja Putinin demonisointi oli massiivisuudessaan ennennäkemätöntä. Jokainen itseään merkittävänä pitävä yhdysvaltalainen viikkolehti teki kansikuvaa myöten parhaansa. Suomen media yritti kiriä perässä.

Suomen mediasta puuttuu totuuden jano. Väkivalta myy. Aseteollisuus hykertelee käsiään. Yhdysvallat on juuri myynyt Stinger-ohjuksia Saudi-Arabiaan edelleen Syyriaan vietäviksi.

Muistan v. 1986 lentäessäni Kabuliin olleeni Yhdysvaltojen Talebanille antamien Stingereiden uhan kohteena. On turha puhua neuvotteluista, kun samaan aikaan tukee väkivaltaa. USA:n miljonäärien sotien leikkikentäksi on jäänyt enää Eurooppa ja Afrikka. Lähi-Itä on vielä meneillään. Kauko-Itä ja Etelä-Amerikka on jo kierretty. Tosin niissäkin näyttää olevan lähdössä liikkeelle toinen kierros.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: poliisien murhat, väkivallan seksikkyys, A-studio, Ukraina, Jugoslavian hajottaminen, media, propaganda, geopolittinen tarkoituksenmukaisuus

Onnistuuko USA liittolaisineen tuhoamaan Syyrian kuten Jugoslavian

Lauantai 24.8.2013 klo 16.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminta Syyrian tuhoamiseksi on ollut yhtä johdonmukaista kuin Jugoslavian tuhoaminen.

Jo vuonna 1980, Yhdysvaltojen kongressi sääti Foreign Operations Appropriation lain, jonka mukaisesti Jugoslavian kaikki lainat irtisanottiin varoituksetta.Samoin edellytettiin yhdysvaltalaisten virkamiesten tekevän saman Maailman pankissa ja Kv valuuttarahastossa.Laista seurasi Jugoslavian taloudellinen kaaos, jota Yhdysvallat alkoi ruokkia muilla menetelmillä kärjistääkseen etnisten ryhmien välisiä erimielisyyksiä.

Vuoden 1980 laki ei kuitenkaan koskenut vain Jugoslaviaa vaan se koski myös Syyriaa, Angolaa ja Kuubaa. Toisin sanoen voi sanoa Yhdysvaltojen Syyriaan kohdistuvan destabilointiyrityksen alkaneen ainakin jo 1970-luvulla.

Kaikki muistamme kuinka presidentti George W.Bush luokitteli Syyrian ns.roistovaltioihin. Tuo maailmanvallan luokitus antoi sysäyksen kaikille muille, varsinkin liittolaisille alkaa suhtautua Syyriaan nurjasti.

Vuonna 2005 Libanonin entinen vaikutusvaltainen poliitikko,Ranskan presidentti Chiracin henkilökohtainen ystävä ja entinen Libanonin pääministeri Rafik Hariri murhattiin. Yhdysvaltojen ja liittolaisten sekä läntisten tiedotuspropagandan välitön reaktio oli syyttää murhasta Syyriaa. Johtavat Syyrian virkamiehet olivat yli 3v vangittuina kunnes asiaa ratkaisemaan pyrkivä kansainväinen tuomioistuin Haagissa kiireesti vapautti syytetyt kaikista syytteistä.

Yhdysvallat oli loppuun saakka Etelä-Afrikan rotusortohallituksen tukija. Vasta kansainväliset taloudelliset pakotteet, Suomen auto- ja kuljetustyöläisten liitto etunenässä vaikuttivat siihen, että rotusorto oli pako lopettaa.

Israelin rotusortohallitus (palestiinalaisia sortava) voi luottaa Yhdysvaltojen tukeen loppuun saakka. Sorto voi jatkua ellei muu maailma pysty kumoamaan Yhdysvaltojen vaikutusta.

Syyria on ollut ainoa valtio, joka on kaikesta Yhdysvaltojen ja liittolaisten johtamasta propagandasta huolimatta johdonmukaisesti vastustanut Israelin rotusortopolitiikkaa ja piittaamattomuutta kansainvälisistä laeista koskivat ne sitten ydinaseita tai ihmisoikeuksia.

Israelille Syyrian kaltainen itsenäinen liittoutumaton maa on painajainen. Syyria on siis tuhottava koska Israel ei aio muuttua. Yhdysvallat pelaa Israelia tukiessaan uhkapeliä. Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian, Kosovon ja Libyan fundamentalisti terroristien tukeminen omien lyhyen tähtäyksen päämäärien saavuttamiseksi on kyynistä. Yhdysvallat ei halua sharia-lakia noudattavaa valtiota omaan maahansa, mutta sallii siihen tavoitteeseen tähtäävät pyrkimykset Bosniassa ja Syyriassa.

Seisomme kaikki kiltisti lentoasemien turvatarkastuksissa, jotta Yhdysvaltojen tukemat terroristit eivät voi toteuttaa aikeitaan. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan, jotta samanaikainen terroristien tukeminen lopetettaisiin. Yhdysvaltojen NATO-liittolaisista moni on myös EU:n jäsen. Emme voi myöskään EU:ssa vaikuttaa terroristien tukemisen lopettamiseen koska moni EU-maa kuten Ranska ja Britannia myös tukevat terroristeja Syyriassa.

Läntinen media rakastaa sensaatioita. Se ei kuitenkaan tunnista terroristien provokaatioita. Se haluaa liittyä vahvojen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan seuraan julkaisemalla näitä suurvaltoja tyydyttäviä uutisia. Kun USA sanoo, että Syyria on roistovaltio, media nyökyttää. Kun Britannian pääministeri sanoo, ilman minkäänlasia tutkimuksia, että Syyrian hallitus on kaasuiskun takana, valtaosa mediasta nyökyttää.

Fundamentalisti-terroristien päämääränä on Sharia-lakiin pohjautuva valtio. Mitkään uhraukset tai marttyyrien määrä ei voi olla esteenä tähän lopulliseen päämäärään pyrittäessä.Ehkä itse aiheutettuja kuolleita vaikerretaan, lukuja suurennellaan ja ruumiiden kuvia ladataan internetiin. Kaiken tavoitteena on kuitenkin vain saada sotilaallinen raju isku Syyrian hallitusta vastaan. Uhrit ovat kyynisen toiminnan välineitä. Näin oli Bosniassa ja näin on myös Syyriassa.Kukaan ei ole päässyt paikalle koska terroristit eivät takaa tarkastajien turvallisuutta.

Aseet, raha, media ja suuri osa YK:n virkamiehiä ovat Yhdysvaltojen taskussa. Meille ei jää muuta kuin Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa, jotka voivat rakentaa esteitä mielivallalle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Syyria, Jugoslavia, Foreign operations appropriation law, propaganda, terrorismin hyväksikäyttö

Mitä Carl Haglund lukee?

Keskiviikko 12.6.2013 klo 17.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen puolustusministeri Carl Haglund kertoo olleensa tietämätön Yhdysvaltojen nettiurkinnasta ja vakoilusta. Heti herää kysymys mitä muuta Haglund ei tiedä? Millä pohjalla Haglund tekee suurvaltapolitiikkaan liittyviä päätöksiä?

Yhdysvallat, Englanti,Uusi Seelanti ja Australia lähettivät jo 1960 luvulla vakoilusatelliitti Echelonin, jonka tukiasema on Etelä-Englannissa. Sen avulla Yhdysvallat, mutta myös liittolaiset saivat maapallonlaajuisesti tärkeitä tietoja, myös kaupallisia- ja sotilassalaisuuksia. Myöhemmin EU:ssa Englanti sai vakoilun ansiosta kaupallista hyötyä suhteessa muihin Euroopan maihin. Sen jälkeen monet muut satelliitit ovat täydentäneet arsenaalia. Samaan aikaan Suomen tiedotuvälineet keskittyivät STASI- vakoilun raportointiin. STASI ei sentään pystynyt globaaliin vakoiluun.

Yhdysvallat on kieltänyt Echelonin olemassaolon. Viimeksi hollantilaista Volkskrant -lehteä lukiessani 1990-luvun lopulla näin asiasta pikku uutisen. EU komissio asetti kuitenkin toimikunnan miettimään toimenpiteitä Echelonin johdosta. Suomalainen europarlamentaarikko Reino Paasilinna oli kyseisen komitean jäsen. Hänen mukaansa komitea saattoi todeta vain olevansa neuvoton asian suhteen ja lopputulokseksi tuli, että EU:n pitäisi saada itselleen vastaava satelliitti.

Kaksi vuotta sitten Aljazeera TV-kanavan Listening Post -ohjelma esitti kutakuinkin kattavan ohjelman USA:n nettivakoilusta. Jopa Yhdysvaltojen nettivakoilun keskilännen keskus rakennuksineen, jonka sanottiin olevan vielä rakenteilla, esiteltiin, tosin ulkoapäin.

Kun viimeisen paljastuksen tehnyt Edward Snowden otti yhteyttä Washington Postiin, lehti ei ollet valmis julkaisemaan tietoa 72 tunnin sisällä niinkuin Snowden edellytti. Washington Post halusi tarkistaa Yhdysvaltojen hallinnolta, vahingoittaisiko tieto kansallista turvallisuutta. Tämä osoittaa kuinka tiivis kytkös Yhdysvalloissa on valtion ja tiedotusvälineiden välillä. Mitä muuta yleiselle turvallisuudelle tai yksilön vapaudelle tärkeitä tietoja ei julkaista siksi, että valtion ja tiedotusvälineiden kesken on tällainen riippuvuus?

Mitä Suomen tiedonvälitys, joka näyttää yhtenään viittaavan New York Timesin tai Washington Postin tulkintaan maailmapolitiikasta, todella tietää maailman asioista? Ainakin tulkinta Syyrian tilanteesta tai Balkanin tapahtumista katsotaan vahvasti Yhdysvaltalaisten silmälasien läpi. Syyrian kohdalla tiedotusvälineille ei ole tullut mieleen ihmetellä kuinka 17 miljoonaa syyrialaista ei ole pystynyt kaatamaan vihattua hallitusta. Voisiko olla niin, että suurin osa kansasta sittenkin luottaa hallituksen pystyvän palauttamaan ennen sotaa vallinneen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja jaksaa odottaa poliittisen demokratian kehittyvän askel askeleelta? Suomen tiedotusvälineet, TV uutiset erityisesti, haastattelevat ainostaan yhtä uskonnollista suuntausta edustavia pakolaisia tai terroristeiksi luokiteltavia taistelijoita, hehän ovat ovat Yhdysvaltojen liittolaisia.

Carl Haglundin tietämättömyys johtunee siitä, että hän uskoo USA:n auktoriteettiin eikä voi uskoa tästä auktoriteetista mitään kielteistä. Haglundin pyrkimys liittää Suomi USA:n johtaman NATO:n jäseneksi johtaa siihen, että hän ei voi tietää eikä ainakaan uskoa sitä, että USA ja NATO- maat myös salaisesti ja laittomasti aseistivat voimia Jugoslavian, Syyrian ja monen muun maan destabiloinnissa. Silloin tulee hyväksyneeksi USA:n maailmanvallan ja siihen liittyvän sotilaallisen väkivallan, miljoonien kuoleman ja monien miljoonien sairastumisen esimerkiksi köyhdytetyn uraanin johdosta. Kysyttäessä USA kielsi Echelonin olemassaolon ja laittoman asekaupan.  Se puolustelee nettivakoilua kestämättömin perustein. USA ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen allekirjoittajamaa. Se uskoo voivansa toimia laittomasti pelkäämättä seurauksia.

Puolustusministerin tietämättömyys on kansakunnalle vaarallista - yhtä vaarallista kuin tiedotusvälineiden piittaamattomuus totuudesta ja sen välittämisestä yleisölle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Carl Haglund, USA:n vakoilu, propaganda, tiedonvälitys, valehtelu

Toinen silmä näkee,toinen on sokea

Perjantai 31.5.2013 klo 10.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

"Simo-Pekka Nortamo olisi tullut kotiovelle vaatimaan selitystä, jos toimittajan otsikko olisi ristiriidassa haastateltavan sanojen kanssa" puuskahtaa 60-luvulla Helsingin Sanomien toimittajana työskennellyt aviomieheni usein aamukahvipöydässä Helsingin Sanomia lukiessaan, viimeksi Venäjän puolustusministeriä koskevan jutun johdosta.

Helsingin Sanomien 31.5 2013 numerossa oli Ville Similän ansiokas artikkeli otsikolla Josefin ihme. Siinä kuvataan " tuhannen vihaisen muslimimiehen suorittaman kristittyjen kylän polton" taustat.Median levittämä tarina uskontojen välisestä konfliktista osoittautuukin tarkemmassa tarkastelussa liikemiesten aiheuttamaksi palkatuksi tuhotyöksi maan saamiseksi teollisuusalueen laajentamiseen. Haastatteluissa Similälle paljastunut totuus ei ole vieläkään päässyt kansainvälisten uutistoimistojen ja esimerkiksi BBC:n uutistarjontaan oikeassa muodossaan. Sen sijaan tahallista propagandaa uskonriidasta levitetään ympäri maailmaa.

Samassa HeSa:n numerossa on AFP- HS uutinen otsikolla "Milosevicin tiedustelupomo vapautettiin Haagissa". Tekstissä kerrotaan Haagin Jugoslaviatuomioistuimen vapauttaneen myös tiedustelujohtaja Stanisicin lähimmän apurin. Tekstissä kerrotaan lyhyesti mitä Bosnian sodassa tapahtui: " Serbit tuhosivat sodassa bosnialaisten ja kroaattien kyliä ja ajoivat kymmeniätuhansia heistä pakosalle yrittäessään muodostaa puhtaasti serbialaisia alueita uuden Serbian pohjaksi".

Bosniassa taistelevat serbit olivat bosnialaisia siinä missä muslimitkin. Serbit taistelivat ikiaikaisilla kotiseuduillaan sodan aloittaneita vastaan.

Kun Jugoslavian hajottamissodista on kulunut kohta 20 vuotta luulisi Helsingin Sanomien kaltaisen valtalehden tietävän muutakin sodasta kuin sen, mitä massiivinen tehokas Yhdysvaltalais-kroatialais-fundamentalistimuslimi propagandakoneisto tuotti sodan aikana. Toki tuota propagandaa vaalitaan niiden toimesta, joiden intresseissä tuo propaganda oli. Monet yhdysvaltalaiset tuon ajan poliitikot ovat kirjoittaneet muistelmiaan vahvistamaan sotapropagandaa. Propaganda maalasi Ruder-Finn mainostoimiston avulla Serbit natseiksi ja kroaatit ja fundamentalistimuslimit uhreiksi. Tosiasiassa kroaatit ja fundamentalistimuslimit jatkoivat toisen maailmansodan aikaista serbien kansanmurhaa.

Serbit eivät tavoitellet suur-Serbiaa vaan Jugoslaviaa, jossa jokaisella etnisellä ryhmällä oli samat kansalaisoikeudet. Heti itsenäistymisjulistuksen jälkeen kroaatit sen sijaan julistivat maansa kroaattien valtioksi, jossa serbit joutuivat vähemmistökansallisuuden asemaan. Samoin fundamentalistimuslimi Alija Izetbegovichin muslimijulistuksessa serbit julistettiin vähempiarvoiseksi, joiden tulisi parhaassakin tapauksessa ansaita 30% pienempää palkkaa kuin muslimit. Tosin serbien tulisi kääntyä muslimiuskoon. Serbit eivät ole kyseistä eriarvoisuutta toisille etnisille ryhmille etsineet eivätkä toteuttaneet.

Kun puhutaan "pomosta" ja "apurista" tulee mieleen rikollisjoukkio. Se, että Helsingin Sanomat käyttää uutistoimistoja, jotka ovat olleet osallisina propagandan synnyttämiseen ja ylläpitämiseen ei sinänsä ole valitettavaa, jos lehti itse antaa panoksensa uutisen muokkaamiseen totuudenmukaiseksi. Kun lehti sen sijaan antaa uutiselle merkityksiä, jotka voimistavat sodan aikaista propagandaa, tilanne muuttuu vakavaksi.

Nürnbergin tuomioistuin piti sodan aloittamista, toisen maailmansodan jälkeen julistamissaan tuomioissa vakavimpana sotarikoksesa. Helsingin Sanomien toivoisi pitävän mielessään sen, kuka aloitti Jugoslavan hajoittamissodat. Mitkä maat aseistivat salaa aseidenvientikiellon aikana sodan aloittaneita tai rauhaan tyytymättömiä tahoja. Lehden toimituksen toivoisi katsovan esimerkiksi kanadalaisen dokumentti elokuvan "Weight of Chains", joka on netissä nähtävissä.

Laajemmassa mittakaavassa Jugoslavian tuhoaminen oli samanlainen tihutyö kuin kristittyjen asuinalueen polttaminen Pakistanissa. "Liikemiesten" hyötyä siinäkin ajettiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän puolustusministeri, Tiedustelupomon vapautus, Pakistanin kristittyjen kylän poltto, liikemiesten intressit, "Weight of Chains", Helsingin Sanomat, propaganda, vastuullinen journalismi

Miksi serbien kärsimykset tulee korvata?

Torstai 9.5.2013 klo 11.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Inhimillisen ja oikeudenmukaisen suhtautumistavan perusteena voi olla vain totuus ja mahdollisimman syvällinen totuuteen pyrkiminen. Serbit ovat olleet Euroopan sorretuin kansa. Juutalaiset ovat saaneet oikeudenmukaisen kohtelun, serbit eivät.

Toisen maailmansodan aikana Jugoslavian alueelle perustettiin Kroatian fasistinen itsenäinen valtio, joka liittoutui Natsi-Saksan kanssa. Valtion virallisena pyrkimyksenä oli serbien kansanmurha. Eräiden harvojen valtioiden joukossa Suomi tunnusti fasistisen, roomalaiskatolisen Kroatian. Serbien tuli kantaa ortodoksisuutta ilmaisevaa käsivarsinauhaa ja heille tuli nöyryyttäviä elämän rajoituksia. Heitä paitsi tapettiin suoraan, myös kerättiin keskitysleireille, joista suurin oli Jasenovacin leiri, Sava-joen  rannalla Kroatiassa. Simon Wiesenthalin ja Jasenovac-tutkimuskeskuksen mukaan leirillä tapettiin julmalla tavalla 700.000 serbiä. Jasenovacissa tapettiin myös lapsia, mutta Sisakiin perustettiin, ilmeisesti ainoana maailmassa, myös pikkulasten keskitysleiri, jossa taaperoikäisiä kidutettiin mitä julmimmalla tavalla ja 3-4000 pikkulasta surmattiin. Nyky-Kroatian suhtautumistapaa kuvannee se, että yksi lasten keskitysleirin rakennuksista on nykyisin disko.

Lähes jokaisella serbillä on omainen tai tuttava, joka on tapettu keskitysleirillä. On selvää, että sodan jälkeen serbit kokivat kohtalaista turvallisuudentunnetta tasa-arvoa ja kaikkien kansojen yhtäläisiä oikeuksia korostavassa sosialistisessa Jugoslaviassa. Jugoslavian johtaja Tito oli kuitenkin kroaatti ja hän antoi sodan jälkeen hajottaa Jasenovacin ja muut keskitysleirirakennukset maan tasalle. Kansojen välisiä ristiitoja ei saanut käsitellä, eivätkä serbit saaneet sovitusta eivätkä korvauksia kokemistaan kärsimyksistä. Surun kieltäminen on eräs inhimillisen elämän suurimpia rikoksia.

Yhdysvaltojen maailmanvallan tavoittelu tuli 1980-luvulla vaiheeseen, jossa Jugoslavian yhteiskunnan rakenteiden murtaminen tuli ohjelmaan. Presidentti Reagan aloitti propagandan tuottamisen ja Bush vanhempi laaditutti 1990 kongressissa säädetyn Foreign Operations Appropriation lain, jolla Jugoslavian lainat varoittamatta irtisanottiin ja edellytettiin US virkamiesten pyrkivän samaan tavoitteeseen myös IMF:ssa.Päätökset johtivat Jugoslavian talouden kaaokseen ja kärjisti liittovaltion köyhien alueiden( Kosovo) ja paremmin toimeentulevien (Slovenia ja Kroatia) välejä.

Yhdysvallat ja Saksa ottivat nämä paremmin toimeentulevat alueet liittolaisikseen aseistaen niitä salaisesti. Heikommin toimeentulevat Bosnia ja Kosovo tulivat sopiviksi USA:n sotilastukikohtien ja miehityksen kohteiksi. Näiden alueiden fundamentalistiset muslimit tarjoutuivat edistämään sotilaallista maailmanvaltaa toteuttaakseen samalla omia uskonnollisia ja poliittisia pyrkimyksiään.

Voidakseen toteuttaa salaiset hankkeensa USA ja Saksa tarvitsivat voimakkaan propaganda-koneiston. Propagandan tehtävänä oli mustamaalata Jugoslaviasta turvallisuutta saaneet ja hakevat serbit, koska nämä olivat hajoitushankkeen esteenä.Niin Bosnian fundamentalisti-muslimit kuin Kroatia käyttivät yhdysvaltalaista mainostoimistoa mustan muuttamiseksi valkoiseksi. Lukuisilla provokaatioilla ja valheilla serbejä syytettiin rikoksista, joita YK:n asiantuntijat todistivat joko kroaattien tai muslimien tekemiksi. Provokaatiot saivat, jo muutenkin innokkaan presidentti Clintonin vaatimaan NATO:n laittomia pommituksia, jotka kohdistuivat ensin Bosnian serbejä ja myöhemmin Kosovoa ja Serbiaa kohtaan.

Varmemmaksi vakuudeksi Saksa ja Yhdysvallat saivat aikaan näennäis-juridisen tuomioistuimen, ICTY:n tuomitsemaan serbejä sotarikoksista, kun ensin rikoksista suurin, sodan aloittaminen, poistettiin ohjelmasta. Slovenia, Kroatia, Yhdysvallat, Saksa ja NATO-maat sekä aloittivat sotia, että laittomasti aseistivat ryhmiä, jotka olivat aloittamassa sotia. Näiden maiden sotarikokset ovat aiheuttaneet paitsi valtavia aineellisia vahinkoja (siviilikohteiden;koulujen,sairaaloiden,siltojen, teollisuuslaitosten ja jopa presidentin palatsin pommittamiset usein köyhdytettyä uraania sisältävillä pommeilla) myös valtavan henkisen trauman serbeille. Missään ei voi olla turvassa!

Tuomioistuimen tehtävänä on puhdistaa todellisten rikollisten maine ja kaataa syyllisyys serbien niskaan.

Mielestäni jokaisen maan, joka aikoo vielä jollakin tavoin selvitä humaanina oikeusvaltiona tulisi ensinnäkin tunnustaa serbien kansanmurha 1940-luvulta aivankuin on vaadittu armenialaisten kansanmurhan tunnustamista. Sen lisäksi olisi perustettava kansainvälinen tutkimuskomissio tai totuuskomissio selvittämään Jugoslavian hajottamisprosessin todelliset taustat, rikolliset ja rikoksen kohteet. Kyse ei ole Jugoslavian alueen kansojen keskinäisistä suhteistä vaan Yhdysvaltojen ja Saksan vallanhalun toteuttamistapojen vaikutuksesta entisen Jugoslavian kansojen suhteisiin. 

Serbien tarkoituksenmukainen syyllistäminen on johtanut siihen, että satojen serbikylien tuhottuja rakennuksia ei ole korjattu kun sen sijaan USA:n ja Saksan liittolaisten muslimien ja kroaattien talot hohtavat uutuuttaan. Republika Srpskan tiet ovat edelleen pommitusten jäljiltä lähes käyttökelvottomia.Yritimme mieheni kanssa viime matkallamme ajaa siellä todeten joutuvamme jatkuvien korjaustöiden vuoksi poikkeamaan sivureiteille vaikeakulkuisessa vuoristomaastossa Siellä samoinkuin Serbian ja Kosovon alueella köyhdytetty uraani ja miinat muodostavat jatkuvan uhkan kansalaisten terveydelle.

Kroatiassa puolestaan näimme kuinka kotoaan ajettujen serbien talot lahoavat pihoillaan Bosnian ja Kroatian rajan tuntumassa.Ikiaikaisilta asuinsijoiltaan paenneet serbiasukkaat voivat huonosti tilapäismajoituksissa Serbiassa. He eivät saa korvauksia menetetystä omaisuudestaan.

Euroopan unioni ei ole onnistunut rauhanroolissaan. Se ei estänyt Jugoslavian laittomia pommituksia eikä se ole edellyttänyt Kroatiaa tunnustamaan serbien kansanmurhaa eikä pakottanut Kroatiaa muuttamaan rasistista perustuslakiaan tai maksamaan serbeille korvauksia edellytyksenä EU:n jäsenyydelle. Sen sijaan EU ylläpitää vihaa ja katkeruutta Balkanilla vaatimalla serbejä tunnustamaan todisteita vaille jäänyt Srebrenican valtaus kansanmurhaksi. Julistamalla syyttömät syyllisiksi EU palvelee Yhdysvaltojen ja Saksan valtapolitiikkaa.  

Yhdysvallat tukee vuotuista Srebrenica-näytelmää sen sijaan, että selvitettäisiin tieteellisesti eri vainajien henkilöllisyys (serbi/muslimi), kuolinsyy, kuolintapa. Vain totuus voi luoda perustan eri ryhmien väliselle sovinnolle ja yhteistyölle. Omien toimiensa oikeutusta hakevien ulkomaisten tahojen vihan lietsonta on tehnyt sovinnon toistaiseksi mahdottomaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lasten keskitysleirit, serbien kansanmurha, kroaatit, fasistimuslimit, keskitysleirit, lännen sotapropaganda, Jugoslavian pommitukset, NATO

Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen silmälasit?

Tiistai 22.5.2012 klo 11.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivien HelsinginSanomien lukeminen on auttanut jälleen ymmärtämään miksi monet luovat ystäväni ovat jo vuosia sitten lopettaneet Helsingin Sanomien lukemisen. Varsinkin ulkomaankirjeenvaihtajien propagandistiset ylemmyydentuntoiset kannanotot ovat olleet häkellyttävää luettavaa.

Kiinan kirjeenvaihtaja Petteri Tuohinen kuvaa kuinka "maailman toiseksi suurimman talosmahdin ymmärrysvaje on hämmentävä." Hän kirjoittaa kuinka "Kiinaa yksinvaltaisesti johtava kommunistinen puolue on erityisen ärsyyntynyt sokean ihmisoikeusaktivistin Chen Guangchengin aiheuttamasta kansainvälisestä selkkauksesta"... "Tapaus osoitti taas kerran, kuinka Kiina ja länsimaat eivät pelaa edes samaa peliä, samoista säännöistä puhumattakaan."

Chenin "ihmisoikeusaktivismi" on käsittääkseni perustunut keskeisesti Kiinan yhden lapsen politiikan ja siihen liittyvien "pakkoaborttien" arvosteluun. Onko se ihmisoikeuksien puolustamista?

Maapallon keskeisin ongelma on liiallinen väestön lisääntyminen. Asiantuntijoiden mukaan tarvittaisiin useampi maapallo huolehtimaan kasvavan väestön tarpeista. Muistan jo ala-asteella 1950-luvun alussa maininneeni "Ystäväni" kirjaan väestönkasvun olevan suurin ongelma maapallolla.

Kiina on yhdenlapsen politiikallaan puolustanut lastenlasteni ihmisoikeuksia enemmän kuin mikään muu maa. Chenin ja Petteri Tuohisen toiminta pyrkii päinvastaiseen tavoitteeseen. Yhdysvallat, jonka länsilehdistö kuvaa Chenin pelastajana tuhoaa maapallon selviämisen edellytyksiä eniten, jos Lähi-idän öljymaita ei lasketa mukaan.

Petteri Tuohinen ei ole havainnut että Kiinassa on toisenlaisen yhteiskuntajärjestelmä kuin monessa muussa maassa hyvine ja huonoine puolineen. Kiina ei käsittääkseni aiokaan muuttaa sitä. Lehden lukija olisi kiinnostunut riittävistä aineksista, joista voisi itse päätellä mitä mieltä on Kiinan asioista tarvitsematta ottaa päähänsä Petteri Tuohisen ideologisia silmälaseja. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petteri Tuohinen, ihmisoikeudet, Kiina, propaganda, suhteellisuudentaju, tiedonvälitys

Yle, Syyria ja Kuuba

Lauantai 14.4.2012 klo 10.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen seurannut myötähäpeällä Ylen uutisointia Syyriasta ja Kuubasta.

Ylen uutistoimitus oli lähettänyt toimittajan Syyrian ja Turkin rajalle. Toimittaja kertoi että oli kuultu laukauksia ja ilmoitti kuinka Turkin puolelle paenneet Syyrian hallituksen ja presidentti Assadin vastustajat vastustavat hallitusta ja haluavat, että Assad siirtyy syrjään.Miten on mahdollista, että valtiollisesti ylläpidetty kanava voi Suomessa tarjota näin alkeellista informaatiota? Mainitut tiedot tarjoiltiin A-studiossa, jonka pitäisi olla joillakin tavoin taustoihin perehtynyt, uutistoimintaa syvällisempää pohdintaa tarjoava ohjelmapaikka. TV-uutiset kauhistelee sinänsä valitettavia tuhansiin nousevia pakolaismääriä, mutta ei suhteellista niitä Irakin sotaa pakenemaan joutuneihin 1,5 miljoonaan pakolaiseen, joille Syyria on antanut suojan. Myös Syyrian 0,5 miljoonaa palestiinalaista pakolaista unohtuu.Syyrian hallitus kuitenkin suojelee näitä pakolaisjoukkoja omassa maassaan.

Kuuba uutisointi on vieläkin hämmästyttävämpää. Hiljattain Ylen uutiset ovat tarjonneet kahdesti uutisia Kuubasta. Yksi kuvasi joitakin kymmeniä naisia, jotka osoittavat mieltään poliittisten vankien puolesta ja toinen kuvasi Havannan vanhojen rakennusten restaurointia.Ylellä olisi ollut jo 50 vuotta aikaa perehtyä Kuuban tilanteseen. Kuubassa vallitsi 1960-luvulle saakka feodaalinen diktatuuri. Kuuba oli toiminut eräänlaisena Yhdysvaltalaisten viihde maana bordelleineen. Kuuban vapautumisen jälkeen Yhdysvallat asetti maan totaaliseen taloussaartoon, mikä merkitsi sitä, että mikään maa, joka halusi tehdä kauppaa Yhdysvaltojen kanssa, ei saanut Yhdysvaltojen määräyksestä tehdä kauppaa Kuuban kanssa. YK:n yleiskokous on kymmeniä kertoja tuominnut saarron. Taloudellisesta kurjuudesta huolimatta Kuuban lapsikuolleisuus on vallankumouksen jälkeen laskenut alle Yhdysvaltojen lapsikuolleisuuden ja muutenkin Kuuban terveydenhuolto ja koulutusjärjestelmä ovat erinomaiset. Vielä kaksi vuotta sitten kaikilla oli koulutuksesta riippumatta sama palkka. Tällainen idealistinen toimintamalli ärsyttää Yhdysvaltoja suunnattomasti. Yhdysvalloissahan rahan annetaan ratkaista kaiken, nyt jopa vaalirahoitus on täysin vapaa ja salainen.

Täysin kohtuuton taloussaarto pakottaa Kuuban hallituksen ja kuubalaiset kekseliäisyyteen, jotta keskinäinen solidaarisuus säilyisi, mutta myös kansalaisten toimeentulo olisi turvattua. Ei ole oikein, mutta ymmärrettävää, että Yhdysvaltojen kaltaista rahanvaltaan perustuvaa "demokratiaa" ajavat henkilöt koetaan maanpettureina.

Luulisi, että Ylellä olisi varaa valita toimittajia, joilla olisi jonkinlaiset yleistiedot kohdemaastaan, jossa he toimivat. Mediassa yleisesti vallitseva kaupallisuus vaatisi vastapainokseen edes yhden väylän, josta tavallinen englantia osaamaton suomalainen saisi ajantasaista kansainvälistä tietoa. Muuten ajatteleva katsoja saattaa saada sen käsityksen, että yhdysvaltalainen tiedotushegemonia määrittelee laajemminkin YLE:n uutisten näkökulman, kuten jo Venäjä- ja Kiina-uutisoinnissa usein on asianlaita.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, propaganda, tieto, yleissivistys

Terroristi ja "terroristi"

Perjantai 4.6.2010 klo 10.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelilla ja Yhdysvalloilla on tämäkin yhteinen ominaisuus:järjestöjen ja ihmisten mielivaltainen luokittelu terroristeiksi. Israel aiheutti täydellisen tietokatkoksen Gazaan pyrkiviin laivoihin tapahtuneen hyökkäyksensä aikana ja sen jälkeen. Sama taktiikka vallitsi runsas vuosi sitten tapahtuneen Gazan verilöylyn yhteydessä.Israelin mielivaltaisesti valitut videopätkät ja tulkinnat olivat usean päivän ajan ainoata uutismateriaalia. Israel leimasi laivojen kansalaisjärjestöt terroristeiksi ja terroristien tukijoiksi.

Samana päivänä kun Israelin armeija hyökkäsi Gazaan runsas vuosi sitten, Israelin hallitus nimesi 40 uutta järjestöä terroristilistalleen. Itse valtioterrorismiin ja sotarikoksiin syyllistynyt hallitus leimaa siis haluamansa henkilöt ja järjestöt terroristeiksi. Yhdysvallat toimii samoin. Terroristiksi leimaamisen jälkeen yksilöt ja järjestöt muuttuvat lainsuojattomiksi ja mikäli kansainvälinen yhteisö menee mukaan näiden kahden maailmassa valtaa pitävän hallituksen määrittelyihin, ei kyseisillä henkilöillä ja järjestöillä ole todellista lainsuojaa maineen suojasta puhumattakaan.

Kuvaavaa näille terroristilistoille on, että maailmassa laajasti arvostettu ja rakastettu Nelson Mandela poistettiin Yhdysvaltojen terroristilistalta vasta pari vuotta sitten. Alkaa näyttää siltä, että suuri osa listojen jäsenistä on mitä arvostetuimpia ihmisoikeuksien puolustajia.

Objektiivisesti ja normaalin oikeustajun mukaisesti Yhdysvaltojen ja Israelin hallitukset toimivat kuin pahimmat terroristit. YK:n satojen päätöslauselmien, joissa on eri tavoin vaadittu palestiinalaisten oikeuksien toteutumista, kumoaminen koko maailman valtioiden tahtoa vastaan on toteutunut Yhdysvaltojen, Israelin ja joskus joidenkin pienten Tyynenmeren valtioiden muutamalla äänellä. Tuo osoittaa, että YK:n toiminta on rakenteestaan johtuen pahasti halvaantunut. Se ei noudata oikeutta vaan välillisesti tukee valtioterrorismia.

YK ei pysty suojaamaan oikeudenmukaisuuden toteutumista. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismin määrittely, propaganda, YK

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »