Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yle ja Bosnian sota

Torstai 25.11.2021 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Minkään mitä Yle esittää ei pitäisi enää yllättää, mutta Areenasta eilen katsomani "Miksi Bosnia ei halua sotaa" yllätti.

Bosnian sisällissota alkoi siitä kun USA kehotti Bosnian muslimipresidentti Izetbegovicia vetämään allekirjoituksensa kolmen etnisen ryhmän sopimuksesta jakaa alue kunkin ryhmän autonomisiin alueisiin rauhanomaisesti.

Sota alkoi Islamilaisen julistuksen kirjoittaneen Izetbegovicin joukkojen tappaessa serbialaisen hääseurueen ja sen jälkeen tuhotessa yli 100  liittovaltion armeijan Bosniasta vetäytyvää alokasta.

Sisällissota käytiin serbien, kroaattien ja muslimijoukkojen kesken.

Toisen maailmansodan aikana fasistiset kroaatit ja heidän liittolaisensa muslimit laativat serbien etnisen vainon mahdollistavat lait. Serbejä tapettiin kyläkunnittain ja kiinnisaadut suljettiin 17 keskitysleiriin.

Toisen maailmansodan päättyessä serbipartisaanit yhdessä kroaattipartisaanien kanssa vapauttivat keskitysleirit ja Belgradin jo ennen puna-armeijan saapumista.

Serbikylien hautausmaat ovat täynnä toisen maailmansodan pogromeissa kuolleita sukulaisia.

Verratkaamme Suomen sisällissotaa, jota vertaan Bosnian sotaan myös kirjassani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Milloin demokratiaa ja tasa-arvoa vaatineet Suomen sisällissodan punaiset saivat itselleen normaalit ihmisoikeudet?

Se tapahtui vasta toisen maailmansodan rauhansopimuksen jälkeen Neuvostoliiton voitettua natsiarmeijat. Vasta vuonna 1945 Suomessa järjestettiin vaalit, joissa myös keskitysleireistä vapautuneilla punaisilla, keskellä natsismia, demokratiaa ajaneilla kansalaisilla, niin naisilla kuin miehillä oli äänioikeus.

Suomen sisällissodassa ja toisessa maailmansodassa Suomi oli liittoutuneena Saksan kanssa, kuten nyt Yhdysvaltojen miehittämän Saksan kanssa.

Bosnian sodassa muslimit tavoittelivat islamilaista kalifaattia, jossa "paras serbi on kuollut serbi". Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ehdotuksesta kroaatit liittoutuivat vanhojen natsiliittolaistensa muslimien kanssa, jälleen serbejä vastaan.

Kuten toisessa maailmansodassa, vuoden 1992-93 välillä Srebrenican ympärillä serbikylissä alkoivat pogromit joissa Srebrenicasta käsin toimivat jihadisti- ja muslimiarmeijat hyökkäsivät serbikyliin tappaen, kauloja katkoen, ryöstäen karjan ja polttaen lopuksi talot ja talousrakennukset suuren riemun vallitessa. Kuvaan tätä kirjassani Lupa olla julma.

Yhdysvaltojen armeijan kenraalit johtivat ja kouluttivat muslimijoukkoja ja kroaattijoukkoja myös Kroatian puolella. Yhdysvaltojen tavoitteena oli sotilaallisen sillanpääaseman ja ylikansalliselle pääomalle myönteisen hallinnon aikaansaaminen myös Bosniaan.

Ylikansallinen Yhdysvaltojen tavoitteita toteuttava tiedonvälitys oli Hitlerin Göbbelsin aikaakin kokonaisvaltaisempaa.

Holokaustin uhrit ja liittovaltion hajottamista vastustavat serbit leimattiin Hitlereiksi. Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tukemat jihadistit ja natsit olivat sen sijaan tiedonvälityksessä uhreja.

Eilen katsomani Ylen "nuorille aikuisille"suunnattu aapiskirjamainen dokumentti toteutti tätä tavoitetta horjumatta hetkeksikään totuuden puolelle.

USAn haluamat lavastukset toimivat koko Bosnian sodan ajan serbeihin kohdistuvien pommitusten mahdollistajina. Markale torin räjähdykset Sarajevossa ja Srebrenican joukkomurha myytti toimivat hyvin. Srebrenica-tarulla peitettiin samaan aikaan Kroatian puolella amerikkalaiskenraalien harjoittama serbien joukkomurha Operaatio Myrsky, jossa 250 000 serbiä ajettiin kotiseuduiltaan Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa matkalla kohti Bosnian rajaa.

Bosnian sodasta on kulunut 30 vuotta. Suomen sisällissodan punaisten uhrien inhimillisyyden palautus kesti 27 vuotta. 

Eilen näkemäni Ylen ohjelma osoittaa, että humanismi ja objektiivisuus ovat vielä kaukana. Serbit esitettiin hirviöinä ja Republika Srpskan johtaja poliittisena pelurina. 

Serbian sisäistä jakautumista kuvattiin sillä, että Bosnian serbikenraali Mladicia esittävä muraali oli vandalismin kohteena.

Dokumentin tekijöille ei ollut tullut mieleen, että Serbiassa on sukupolvi, joka on elännyt Yhdysvaltojen ja Saksan julmien talouspakotteiden kohteena yli 10 vuotta, jona aikana maan kansantuote putosi sijalta 24 maapallon tilastoissa kehitysmaaluokkaan.Taloudellinen hyvinvointi solidaarisuutta tärkeämpänä kehittyi järkyttävien kokemusten kautta.

Myös Serbiassa on niitä, jotka hyötyvät USA-mielisestä kenraali Mladicin demonisoimisesta. Siitä, millainen kenraali Mladic todellisuudessa on, voi lukea myös kirjastani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Serbia oli ensimmäinen maa, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeriön, CIAn ja Soroksen rahoittamana synnytettiin ensimmäinen värivallankumousmuotti Srda Popov-nimisen aktivistin toimesta. Kuvaan tuon mekanismin kirjassani Lupa olla julma.

Srda Popovin apuun on turvauduttu, Tunisiassa, Egyptissä,Syyriassa, Ukrainassa ja Valkovenäjällä.

Ylen Bosnia-ohjelman tekijöitä ei paina se, että tarina on kuin suoraan CIA:n ja Yhdysvaltojen ulkomisteriön ohjekirjasta. Miksi Ylen toimittajat toimivat johdonmukaisesti aina samalla tavalla.

Tutustuin Espanjassa asuessani NATO:n eläkkeelle jääneeseen tiedottajaan. Totesimme olevamme Jugoslavian hajottamissodista yhtä mieltä. Lopuksi kysyin häneltä: "Miksi sitten valehtelit?" "Katsos, minulla on kaksi yksityistä yliopistoa käyvää poikaa. Heidän kouluttamisensa on kallista!"

Yle:n toimittajien on myös hankittava elantonsa. Siksi maksamme siitä, että meille valehdellaan, lapsia ja nuoria aikuisia manipuloidaan. Harvardin CIA:n propagandakoulutukseen Sipilän hallituksen lähettämät toimittajat ja virkamiehet tekevät työtä käskettyä ja kutsuvat sitä faktapohjaiseksi tiedottamiseksi.

Jokainen toimittaja uskoakseni sisimmässään tietää mitä humanismi on. Kun epäinhimillisyys on nostettu toimintamalliksi Suomessa varsinkin kansainvälisissä suhteissa, lähestymme fasismia, jonka hyväksyminen ja jonka kanssa liittoutuminen on ollut suomalaiselle eliitille tuttua. Neuvostoliitto pelasti meidät natsismista ja fasismista.

Vain Venäjä näyttää mahtavan jotain Yhdysvaltojen ja EU:n valheiden, pommitusten ja talouspakotteiden toimintamallille. Yhdysvaltoja hallitsevat Pentagon ja CIA ei kongressi ja senaatti presidentistä puhumattakaan. Liittoutuminen jihadistien ja natsien kanssa on USA:lle sen tunneköyhyydessä vain käytännöllinen kysymys. Kroatia, Bosnia,Kosovo, Irak, Syyria, Ukraina ja Baltia.. jäljet pelottavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:Bosnian sodasta nuorille aikuisille, holokaustin uhrit serbit syyllisinä, Pentagon, CIA, USA, Saksa, Mladic, Milosevic, Srda Popov, värivallankumous strategia Serbiassa

Kansanmurha keskellä EUta ja miten se tehdään

Lauantai 13.2.2021 klo 15.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Saksan liittokansleri kutsuu hajotettavaksi sovitun liittovaltion kahden valtion edustajat puheilleen. Hän lupaa aseita Itä-Saksan vanhoista asevarastoista sotaan hajotettavan liittovaltion armeijaa vastaan.

Yhdysvaltojen kongressi on tahollaan määrännyt hajotettavan liittovaltion kaikki lainat irtisanottaviksi yhdessä yössä. Samoin tekee IMF.

Yhdysvaltojen kongressi määrää millaiset vaalit liittovaltion osavaltioissa on järjestettävä ja minkälaiset tulokset vaaleissa on saatava. Liittovaltio itsessään ei saa Yhdysvaltojen kongressin päätöksellä järjestää vaaleja.

CIA saa käyttöönsä, entisen virkailijan mukaan, miljoonia dollareita liittovaltion eri kansanryhmien välisten ristiriitojen kärjistämiseen. Olivathan liittovaltion kansanryhmistä kroaatit fasisteja, jotka suorittivat taisteluissaan ja keskitysleireissään yhdessä katolisten pappien kanssa serbien ja juutalaisten kansanmurhan 1941-45.

Bosnian muslimit ja Kosovon albaanit vuorostaan olivat liittoutuneet natsi-Saksan kanssa suorittamaan serbien kansanmurhaa.

Nyt liittokansleri ja Yhdysvaltojen kongressi saavatkin vaaleissa toivomansa tuloksen.

Kroatia säätää välittömästi rasistisen perustuslain, jossa monilla Kroatian alueilla enemmistönä olevat serbit siirretään toisen luokan kansalaisiksi.

Kroatia julistetaan ”kroaattien maaksi”. Presidentiksi tulee holokaustin kieltäjä. Serbit tulevat henkilötunnuksen numeroiden mukaan tunnistettaviksi. Serbiomaisuuden konfiskointi tulee yhä laillisemmaksi.

Kroatian presidentti Tudjman jakaa Itä-Saksan ylijäämävarastoista saamansa aseet kokoamilleen asejoukoille ja antaa näille poliisin merkit, jolloin aseen hallussapidosta tulee laillista.

Bosniassa presidentiksi valitaan Alija Izetbegovic, joka toisen maailmansodan aikana värväsi Bosnian muslimeja natsi- armeijaan. Hän kirjoitti 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”.

Yhdysvaltojen ja Saksan suorittaman liittovaltion hajottamisprosessin alkaessa Islamilaisesta julistuksesta otetaan uusia painoksia.

Izetbegovic ei voita vaaleja, mutta mystisellä tavalla hänestä tulee NATO:lle palveluksia suorittava USA:n ja Saksan valtuuttama johtaja, joka yhdessä Osama bin Ladenin ja Bill Clintonin aseistuksella sekä rahoituksella suorittaa holokaustin Bosnian osuuden.

USA:n ja Saksan tavoite Jugoslavian liittovaltion hajottamiseksi onnistuu vain demonisoimalla serbit, jotka olivat liittovaltiossa enemmistönä. Kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa serbit ovat vähemmistönä. Liittovaltion hajottamista vastustavien serbien ääni asioissa tuli vaientaa tekemällä liittovaltion tason vaalit mahdottomiksi taloudellisen kiristyksen avulla.

Ainoastaan Serbiassa kaikki etniset ryhmät ovat tasa-arvoisia. Kroatia tavoittelee uutta fasismia ja Bosnia muslimi -kalifaattia.

***

Euroopan unioni perusttiin palvelemaan teollisuusyrittäjien Round Table of Industrialist’s -järjestön tavoitteita. EU tulee palvelemaan erityisesti aseteollisuutta ja sitä palvelevaa NATO:a mutta runsaalla demokratiakuorrutuksella.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa liittokansleri vaatii tulevia jäsenmaita tunnustamaan rasistisen Kroatian itsenäisyyden, vaikka kroaateilla on vallassaan ainoastaan 1/3 osa maaperästä. Itsenäiseksi julistaminen merkitsee sotaa liittovaltiota vastaan.

EU-maat tunnustavat  yön neuvottelujen jälkeen Kroatian itsenäisyyden.

Kroaatit aloittavat liittovaltion armeijan parakkien saartamisen, katkaisevat veden ja sähköt, Slovenia ottaa kansainvälisen liittovaltion ulkorajan oman valtionsa hallintaan, samoin verot ja tullimaksut.

Liittovaltio Jugoslavian hajottaminen ja Saksan ja Yhdysvaltojen tavoittelema alueen sotilaallinen ja taloudellinen hallinta edellyttää kansainvälisiä lakeja ja omaa perustuslakiaan kunnioittavien serbien demonisointia. Holokaustin uhreja ja heidän johtajiaan aletaan koko valtamedian voimalla kutsumaan hitlereiksi.

Kroatian asejoukot tunkeutuvat Bosnian puolelle, mutta USA, Saksa ja NATO-maat saavat YK:n asettamaan talouspakotteet ainoastaan Jugoslavialle/serbeille. Kymmenen vuoden talouspakotteet ja kauppasaarto toimivat holokaustin menetelminä. Syöpäpotilaat kuolevat ilman kipulääkkeitä ja diabeetikot ilman insuliinia.

Yhdysvallat kieltää valtamediaa kirjoittamasta natsi-muslimien jälkeläisten hyökkäyksistä serbikyliin, joissa talot poltetaan, karja varastetaan ja ihmiset tapetaan. Fasistisen Kroatian ja heidän muslimi- liittolaistensa biologiset jälkeläiset suorittavat kesken jääneen holokaustin Bosnian osuuden loppuun.

Kroatiassa YK:n suojelemat Krajinan 250 000 serbiasukasta ajetaan keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoiltaan tykkitulen ja pommitusten ajamina YK-sotilaiden levitellessä käsiään. Tuhansia tapetaan. USA:n entinen puolustusministeri Mattis kuvaa tätä Operaatio Myrskyä, maailman hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

***

Keskustelen Slovenian entisen ulkoministerin kanssa Krajinasta. Hän sanoo serbien kokeneen kansanmurhan.

Presidentti Clintonin tilaama ”Srebrenican kansanmurha” ehtona Bosnian serbien NATO-pommitusten aloittamiselle suoritetaan 2 vuotta tilauksen jälkeen propagandassa, kun sitä ei voida todistaa käytännössä.

1400 a taistelussa Srebrenican ja Tuzlan välillä kaatuneesta ruumiista ei parhaalla tahdollakaan saa 8000:aa tapettua muslimimiestä ja -poikaa. Kansanmurha Srebrenican alueella kohdistuu serbeihin, ei muslimeihin.

***

Bosniasta Saksa ja Yhdysvallat NATO-liittolaisineen siirtyvät Kosovon valtaamiseen. 

Albaani-terroristit tukevat albaanijohdon tavoitetta etnisesti puhtaan albaani-Kosovon muodostamisesta. Demokraattiset tasaveroiset oikeudet etnisten ryhmien välillä eivät heitä kiinnosta.

Suora toiminta: vaaliboikotti, terroriteot, kieltäytyminen työskentelemästä valtion viroissa jatkuvat lähes 10 vuoden ajan. Terrori serbejä kohtaan muistuttaa toisen maailmansodan aikaa, jolloin albaanit liittoutuivat natsi-Saksan ja fasistisen Kroatian kanssa rahdaten ortodoksisia serbejä keskitysleireille.

Yhdysvallat tukee CIA:n avulla Albanian puolella harjoittelevia terroristeja. Bilderberg-ryhmä antaa suopean nyökkäyksen Serbian hajottamiselle ja USA:n sotilastukikohdan rakentamiselle Kosovoon. Saksa kouluttaa terroristeja ja rahoittaa asepukuja myöten.

Yhdysvallat valitsee liittolaisekseen kaikkein julmimmat terroristit, Drenica-ryhmän mafiajohtajat, jotka ovat myös Europolin etsittyjen listalla. Paitsi USA:n ja Saksan suoraa tukea terroristit rahoittavat toimintaansa huume- ase- ja elinkaupalla.

***

Jugoslavian serbipresidentti Milosevic ei alistu koko Jugoslavian NATO-miehitykseen. Suomen hallitus auttaa rakentamaan valheellisen perustan NATO-pommituksille salaamalla ratkaisevat oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Palvelus muistuttaa toisen maailmansodan aikaista Suomenlahden miinoitusta yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.

Koska Jugoslavia ei suostu NATO-miehitykseen, pommitukset alkavat.

EU-Saksa pommittaa aivan samoin kuin natsi-Saksa. Säälimättömästi. Nyt liittolaisena on Yhdysvallat, jonka talouspiirit ainoastaan rahoittivat Hitleriä. Nyt samat talouspiirit ovat myös poliittisesti vallassa.

Katolinen demokraattipresidentti Clinton katolisen senaattori Bidenin tukemana pommittavat holokaustin uhreja ideologisista syistä. Biden kutsuu serbejä ”kretiineiksi”, vajaamielisiksi, ja siten pommitukset ansaitseviksi.

Saksa pidättäytyy pommituksista yhtenä päivänä. Se on Belgradin natsipommitusten vuosipäivä, jona 17 000 Belgradin asukasta kuoli yhden vuorokauden aikana vuonna 1941.

Tämän verran inhimillisyys on lisääntynyt natsi -ajoista.

Mikään ei estä pommittamasta presidentin virka-asuntoa tai maaseutuasuntoa. Milosevicin vaimon äiti kuoli saksalaisten keskitysleirissä, nyt yritetään tappaa tytärtä.

Nato suorittaa ympärivuorokautisia pommituksia näiden holokaustin uhrien niskaan maaliskuusta kesäkuuhun. "Belgrad ilman sähköä ja vettä" kirkuvat otsikot ilman mitään vaikutusta.

Pommitusten päätteeksi YK päättää Kosovon NATO-miehityksestä, alueen hallinnosta ja siitä, että Kosovo on pysyvästi Serbian maakunta.

***

Pölyn laskeuduttua Yhdysvallat alkaa rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Serbian maakuntaan Kosovoon. Samaan aikaan alkaa albaanien terrori serbiperheitä kohtaan NATO:n miehitysjoukkojen katseen alla.

Läntiset NATO-sotilaat seuraavat, kun albaanit riehuvat serbikylissä, tappavat ja pelottelevat asukkaita, ottavat serbiomaisuutta haltuunsa. Kosovon alueen johtajaksi valittu YK:n pääsihteerin edustaja alkaa serbiomaisuuden konfiskoinnin ilman että serbit pääsevät paikalle seuraamaan mitä tapahtuu. Tilanne muistuttaa fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan aikaa, jolloin serbien vaino ja omaisuuden konfiskointi säädettiin lailliseksi. 

Noin 150 ortodoksista serbikirkkoa ja luostaria poltetaan pelotukseksi, jotta serbit lähtisivät alueelta. Satojen serbi -perheiden talot poltetaan. NATO-joukot eivät tee mitään tuhotöiden estämiseksi. Ne siirtävät kodittomiksi tulleet asumaan kontteihin, joissa he ovat jatkuvan terrorin ja kiusanteon kohteena uskaltamatta mennä edes kauppaan tai apteekkiin.

Demokraattinen EU, erityisesti Saksa, vastaa tästä laittomuuden ja mafian pesäkkeestä keskellä Eurooppaa. Talojen polttajat, tappajat ja pelottelijat eivät ole joutuneet lailliseen vastuuseen. 

Serbian alueella on 800 000 serbipakolaista, jotka on ajettu ulos Kroatiasta, Bosniasta tai Kosovosta. Serbien lisäksi demokratiaa kannattaneet albaanit ja muut eri alueiden vähemmistöt ovat hakeneet turvaa kansainvälisiä lakeja ja etnisten ryhmien tasa-arvo kannattavasta Serbiasta, erityisesti Belgradista.

***

Suomi antoi toisenkin lahjan tähän natsismia ja fasismia muistuttavaan tilanteeseen. Presidentti Ahtisaari johti 109 yksityishenkilöä Kosovon YK:lle alisteisessa väliaikaisessa parlamentissa julistamaan YK:n päätösten vastaisesti Kosovon itsenäiseksi.

Tämä tapahtui aikana, jolloin yhtäkään albaani -johtajaa tai sotarikollista ei ollut saatettu vastuuseen. Alueella vallitsee yhä terrori ja laittomuus.

Tästä YK:n päätösten vastaisesta toiminnasta Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon. Palkinto oli palvelus Yhdysvalloille, joka halusi saada laillistuksen sille maaperälle, jolla Bondsteelin tukikohta seisoo. Kansainvälisten lakien edellytyksiä teko ei täytä. 

Vuonna 2000, vain vuosi pommitusten päätyttyä Yhdysvaltojen ulkoministeriö päättää Bratislavan kokouksessaan saksalaisen kokeneen valtiomiehen Willy Wimmerin mukaan luopua noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne muodostavat esteen Yhdysvaltojen toimille. 

Ensimmäinen Yhdysvaltojen mafialiittolainen Hashim Thaci haastetaan Kosovo Specialist Chamber oikeusistuimeen Haagiin vuonna 2020. Oikeusistuimen kustantaa EU, mutta syyttäjät tulevat Yhdysvalloista ja tuomarit NATO-maista. Useimmat todistajat on jo tapettu.

Tällainen on demokraattisen Euroopan Unionin ja valtamedian kätkemä todellisuus. Millä tavoin se eroaa fasistisesta Kroatiasta tai natsi-Saksasta? Kroatia otetaan avosylin EU:n ja NATO:n jäseneksi, olihan operaatio Myrsky hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan!

Yhdysvallat ja EU yrittävät ottaa Ukrainan haltuunsa samalla tavoin kuin Jugoslavian tai Syyrian – natsien ja jihadistien avulla. 

***

Nyt on Venäjän vuoro. Nyt valheet ja propaganda kohdistetaan Venäjään.

Krimillä sijaitsevan venäläisen Sevastopolin tukikohdan rooli toisessa maailmasodassa taistelussa natseja vastaan oli merkittävä. Venäjä ei tule koskaan alistumaan Yhdysvaltojen ja EU n natseihin tukeutuvaan politiikkaan.

EU kieltäytyi tukemasta YK:n päätöslauselmaa työskentelystä natsismia ja fasismia vastaan. Yhdysvallat ja Ukraina vastustivat päätöslauselmaa ja Euroopan unioni pidättäytyi äänestämästä. Niin moni EU n jäsenmaa liukuu jälleen kohti natsi-Saksan ihannoinnin aikoja – Suomi mukaan luettuna.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanmurha keskellä demokraattista EUta, demokraattinen EU, natsismin nousu, serbit, propaganda

Suomen eliitti ja Kosovon albaanit

Maanantai 6.1.2020 klo 16.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mikä selittää sen, että suomalaiset poliitikot, media tai kulttuurieliitti ei ole ollut tietävinäänkään serbien kohtalosta Kosovon albaaniterroristien ja pommitusten jälkeen albaaninaapureiden väkivallan ja etnisen puhdistuksen kohteena?

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit yhteistyössä fasistisen Italian ja Albanian joukkojen kanssa sulkivat serbejä ja juutalaisia keskitysleireille. Vuonna 1944 Himmlerin avulla luotiin kaksi muslimi-Waffen-SS-divisioonaa, joista toinen oli albanialainen 21.Waffen-vuoristodivisioona Scanderberg.

Suomi toimi samaan aikaan liitossa natsi-Saksan kanssa. Joukko suomalaisia toimi myös Saksan Waffen-SS-joukoissa. C.G.Mannerheim perusti Suomen miehittämään Itä-Karjalaan keskitysleirejä venäläisille siviileille.

1990-luvulla kroaattien pyrkiessä puhdistamaan Kroatian serbeistä holokaustin kieltäjän presidentti Tudjmanin johdolla "niin, että heistä ei jää jälkeäkään" Kosovon albaanit vuorostaan halusivat suoran toiminnan avulla ja kieltäytymällä vaaleista muodostaa tuohon Serbian maakuntaan itsenäisen, etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Eräänä suoran toiminnan menetelmänä oli vihamielinen, suorastaan rasistinen suhtautuminen serbeihin ja Jugoslavian liittovaltioon, jossa oli serbienemmistö. Albaanijohto kielsi kaiken yhteistyön valtion kanssa. Albaaneja, jotka osallistuivat vaaleihin tai jotka toimivat valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, tehtaissa tai kaivoksissa syrjittiin ja vainottiin albaanijohdolle lojaalien asukkaiden toimesta.

Yhdysvaltojen ja Saksan intresseissä oli ottaa haltuun koko Serbia ja rakentaa alueelle Yhdysvaltojen sotilastukikohta. Koska presidentti Slobodan Milosevic ja Jugoslavian liittovaltio eivät tähän suostuneet, NATO-maat pommittivat aluetta 78 vrk Kosovon albaanien toimiessa NATO:n jalkaväkenä. Albaanijohto uskoi saavuttavansa etnisesti puhtaan, itsenäisen Kosovon NATO-maiden avulla.

Pommitusten alkuun mennessä 50 serbipoliisia oli murhattu. Satoja serbejä ja serbeille lojaaleja albaaneja oli kidnapattu elinkauppaa varten. KLA-terroristien johtajat olivat väkivaltaisia albanialaisten rikollisryhmien johtajia, useat Interpolin etsittyjen luetteloissa.

Pommitukset päättyivät YK:n päätökseen 1244, jonka mukaan Kosovoon tulee NATO-miehitys turvaamaan kaikkien kansanryhmien turvallisuutta, hallintoa johtaa YK. Kosovo pysyy osana Serbiaa.

Pommitukset päättyivät kesäkuun 10. päivänä 1999.

Jugoslavian ulkoministeri Zivadin Jovanovicin mukaan syyskuun 1999 loppuun mennessä oli tehty 8500 rikosta serbejä kohtaan, 400 serbisiviiliä oli tapettu, 500 kidnapattu, 600 haavoittunut. Albaanit olivat ottaneet väkivaltaisesti haltuunsa 50 000 serbien taloa tai huoneistoa.

NATO:n KFOR-joukkojen saapumisen jälkeen Kosovon albaaniterroristit olivat polttaneet 2 miljoonaa kirjaa paikallisissa kirjastoissa. Ne on tuhottu KFOR:n valvovan silmän alla. Polttoroviot muistuttivat toisen maailmansodan natsiajasta.

Vajaan puolentoista kuukauden aikana pommitusten päätyttyä 31 serbien ortodoksikirkkoa oli vandalisoitu tai tuhottu. NATO ei pidättänyt yhtäkään epäiltyä. Monet näistä kirkoista olivat peräisin keskiajalta. Djakovican Pyhän kolminaisuuden katedraali tuhottiin albaanien juhliessa ympärillä läpi yön. Syksyyn mennessä 80 kirkkoa tai luostaria oli tuhottu.

Vuoden 1999 loppuun mennessä 330 000 serbiä, romania, valtiolle lojaalia albaania ja muita vähemmistöjä oli paennut Kosovosta.

Suomalaisilla on ollut erinomainen näköalapaikka Kosovoon. Presidentti Ahtisaari oli Kosovon tulevaisuutta suunnittelevan työryhmän puheenjohtaja. Harri Holkeri vuorostaan oli YK:n pääsihteeri erityisedustaja, eli korkein virkamies Kosovossa 2003-2004.

Holkerin hallintokaudella maaliskuun 17.-19. 2004 tapahtuivat erittäin hyvin suunnitellut, koko Kosovon alueen kattavat serbien pogromit. Noiden kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin. 935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä.

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi auttanut hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa- paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä. Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittävän ja terrorisoivan serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan.

Psykiatrina joudun pakosta päivittäin miettimään, mistä tämä julkisuudessa näkyvien suomalaisten tunneköyhyys juontaa. Jo yhden suomalaisen keskiaikaisen kivikirkon tuho olisi katastrofi. Kosovossa tähän mennessä on tuhottu 150.

Suomen keskitysleireistä ei puhuta. Samaan aikaan, kesällä 1942 kun Mannerheimin suunnittelemilla Petroskoin keskitysleireillä kuoli 500 henkeä kuukaudessa, Helsingin kaupunki juhli Mannerheimia nimeämällä pääkatunsa, Heikinkadun, Mannerheimintieksi.

Mannerheimille alettiin 1950-luvulla suunnitella ratsastajapatsasta, joka vahvisti itsetutkistelun sijaan rasismin ja vainon kieltämistä.

Kosovossa myös pystytettiin patsas.Presidentti Hashim Thaci, lempinimeltään Käärme, senaattori Dick Martyn mukaan väkivaltaisen albaanimafia Drenican johtaja, pystytytti patsaan Yhdysvaltojen presidentti Bill Clintoillen, jonka johdolla Jugoslavian hajottaminen ja haltuunotto saatettiin loppuun. Pommituksiin tyytyväiset albaanit, juhlivat joka vuosi pommitusten aloittamista.

Suomen eliitin ja Kosovon albaanien yhteisymmärrys sai ilmaisunsa myös vuoden 2019 Finlandia-palkintojen jaossa. Serbejä rasistisin sävyin kuvaava teos Bolla sai palkinnon.

Helsingin kirjastojen kaunokirjallisuuden toiseksi eniten tilattu kirja on juuri Bolla. Tietokirjallisuudessa vuorostaan Jessika Aron Putinin trollit, joka heijastellee rasistista suhtautumista Venäjään ja Venäjään myönteisesti suhtautuviin suomalaisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsi-liittolaisuus, keskitysleirit, rasismi, serbit, venäläiset, demokratia

Natsismi leviää Euroopassa ja voi hyvin

Lauantai 28.9.2019 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsismi on levinnyt uudelleen Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. 

En nyt tarkoita helposti osoitettavia natsihenkisiä puolueita tai ryhmiä vaan valtiollista natsismia.

Euroopassa Saksan rooli on keskeinen. Heti yhdistymisensä jälkeen Saksa ryhtyi hankkimaan elintilaa lännestä. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden Jugoslavian liittovaltiosta tilanteessa, jossa Kroatialla ei ollut mitään itsenäisen valtion tunnusmerkkejä ja joka oli säätänyt ensimmäisten monipuoluevaaliensa jälkeen rasistisen perustuslain. Siinä serbiväestö muuttui toisen luokan kansalaisiksi.

Samaan aikaan EU:ta muovattiin Saksan johdolla yhteisöksi, joka ei perussopimustensa perusteella voinut toteuttaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Sen tuli pysyä sopimuspohjaisena kapitalismina. Ei oikeusvaltiona.

Saksa ja Itävalta yhdessä Yhdysvaltojen kanssa aseisti kroaatteja taistelussa liittovaltiota puolustavia serbienemmistöisiä väestöryhmiä vastaan. 

Presidentti Clinton paitsi aseisti sekä kroaatteja että muslimi-jihadisteja, sopi myös näiden liittoutumisesta serbejä vastaan.

Saksan ja Yhdysvaltojen intressit yhdistyivät tässä elintilan laajentamisprojektissa. 

Projekti tuli markkinoida Euroopan ja Yhdysvaltojen väestölle. Göbbelsin virkaa tuli hoitamaan Yhdysvalloissa toimiva, kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimisto.

Katolinen kirkko oli auttanut serbejä keskitysleireihin koonneita kroaatti-, saksalais- ja albaaninatseja siirtymään toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Ruder-Finn piti loistavimpana keksintönään amerikanjuutalaisten saamista kalifaattia rakentavien muslimien puolelle serbejä vstaan. "Amerikanjuutalaiset muslimien puolesta" toimi sloganina. Siten toisen maailmansodan holokaustin uhrit juutalaiset ryhtyivät toimimaan toista holokaustin uhriryhmää serbejä vastaan.

Koko Yhdysvaltojen ja Saksan johtaman Jugoslavian hajottamisen aikana serbit olivat massiivisen propagandan kohteina.

"Ryhmä luokitellaan koostuvaksi esimerkiksi inhimillisestä jätteestä – leiman kelpoisuus koetellaan ja vahvistetaan julkisissa kuulemisissa tai tribunaaleissa, joita johtavat asiantuntijat, jotka osaavat tehdä loukkaavia julkilausumia; myytintekijät kutovat "legendoja" selittämään sitä, miksi paha osapuoli on sellainen kuin on; nämä legendat lähetetään eteenpäin – ontologisina totuuksina ja ne vastaanottaa kuulijakunta, joka ei ollut läsnä alkuvaiheessa eikä kykene pääsemään perille pahuuden tekaistusta luonteesta; lopulta myytin totuus tunnistetaan uudelleen sen rituaalisessa dramatisoinnissa aseellisissa välikohtauksissa, kotimaisissa ja ulkomaisissa, pahan kohteen kanssa". Amerikkalainen James Aho kiteytti asian vuonna 1944 kirjassaan "This thing of Darkness".

Näin jopa "sotarikokset" ja "rikokset ihmisyyttä vastaan" saadaan eloon, tehdään todellisuudeksi ja vahvistetaan.

Aho toteaa myös:"On yksi asia parjata muita; toinen asia on "kiinnittää" näitä leimoja. Jotta leimat kiinnittyisivät tarkoitettuun osapuoleen, ne on kelpuutettava. Yksi tällainen keino on julkinen häväistysseremonia. Se on muodollinen kuuleminen, oikeudenkäynti, inkvisitio tai tribunaali.." ICTY:n "helvetin tribunaalin"  – sen virallisten kuulemisten, tutkijoiden ja asiantuntijapaneeleiden, syyttäjien – tavoitteena ei ollut oikeus, vaan halu kiinnittää "etnisten puhdistajien", "sotarikollisten ja joukkomurhaajien" leimat Serbian kansaan.

Jugoslavian kansoja edustavat serbit puolustivat kansainvälisiä lakeja ja itsenäisten valtioiden koskemattomuutta. NATO-maat sen sijaan rikkovat kymmeniä kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.

Jugoslavian, Puolan ja Neuvostoliiton hajottamisten jälkeiset 20 vuotta ovat osoittaneet natsismin voiman. Kaikissa Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten NATO-liittolaisten toimissa kaava on ollut sama.

Tuhottavan tai haltuunotettavan maan johtajat ja häntä tukevat ryhmät on demonisoitu. Saksa, Ranska, Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat käyttäneet jihadisti-palkkasotureita ja muslimiveljeskuntaa apureinaan.

Markkinointitoimistojen työn jatkeena on ollut läntinen valtamedia, joka on vahvistanut kunkin markkinointitoimisto- Göbbelsin sanomaa. 

Georgian sodassa markkinointitoimisto oli belgialainen. Ukrainan vallankaappauksen yhteydessä Janukovicin hallituksen ja häntä tukevien puolueiden demonisoinnin hoiti Hill& Knowlton, joka myös on ollut päätekijä Venäjän presidentti Putinin demonisoinnissa.

Hill&Knowltonin roolin tekee mielenkiintoiseksi se, että Ukrainan vallankaappauksessa sen varatoimitusjohtaja oli kaupallisen roolinsa perusteella eräänlainen edunsaaja kaappauksen onnistuessa. Siten "Göbbels" myös hyötyi aikaansannoksestaan.

Ukraina voitti 2016 Euroviisut balladilla tataarien kohtalosta Ukrainassa toisen maailmansodan aikana. Tataarit toimivat yhteistyössä natsien kanssa. Veikkasin tuolloin, että seuraava voittokappale lienee ballaadi Hitlerin raskaasta vastuusta natsijohtajana.

Historian uudelleenarviointi on natsismin leviämisen edellytys. Toisen maailmansodan henkilökohtaisesti kokeneiden joukko harvenee ja seuraavat sukupolvet ovat vääristellyn historiankirjoituksen ja tietämättömyyden varassa.

Heti Neuvostoliiton kadottua Suomen naapurista Suomi neito puki lotta-univormun päälleen ja unohti koko natsiliittolaisuutensa väittäen sotineensa vain erllissotaa.

Vain harva historioitsija jaksaa tutkia ja tuottaa todellista tietoa kuten nyt viimeeksi Pekka Visuri ja Eino Murtorinne kuvatessaan Molotov-Ribbentrop sopimuksen taustoita.

Minunkin vaatimaton panokseni totuuden eteen niin Suomesta kuin Jugoslavian hajottamisesta teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja sai vastaansa hurjan  myrskyn erityisesti tahoilta, joiden olisi luullut tuntevan asiat paremmin.

Suomalaiset diplomaatit ovat Jugoslaviaa käsitellessään pitäneet natsi- ja lottapuvut tiukasti päällään. Mitään niin serbejä rasistisesti leimaavia TV-ohjelmia tai teoksia kuin Elisabeth Rehnin lukuisat haastatteluohjelmat tai Helena Rannan muistelmateos Ihmisen jälki en uskonut voitavan toteuttaa.

Jokaisella serbillä on oletettavasti natsien tai fasistien 1941-45 keskitysleirillä ollut tai teloitettuna kuollut omainen. Haagin Jugoslavia tribunaali ICTY toimi myös keskitysleirinä serbeille. On melko vaikeata kuvitella, että saksalaiset olisivat kohdelleet juutalaisia nykyaikana niin kuin he ovat kohdelleet serbejä.

EU:n NATO-maiden natsistinen elintilan laajentaminen ei ole enää pelkästään alueellista laajenemista, mitä EU tosin on. Sen sijaan se on taloudellista ryöstöä, joka ei rajoitu vain Eurooppaan vaan myös Lähi-Itään ja Afganistaniin.

Se on mielen haltuunottoa. Markkinointitoimistojen ja valtamedian avulla eurooppalaisten aivoihin pusketaan todellisuutta, jota kutsutaan myös uusliberalismiksi ja globalisaatioksi. Ellet sen ehtoja hyväksy, sinut tuhotaan joko taloudellisesti tai fyysisesti. Pelkkä itsenäinen ajattelu ja sen mukaisen tiedon levittäminen voi koitua tuhoksesi kuten Julian Assangen kohdalla on käynyt.

Näettekö jo oikean käden sojottavan natsitervehdykseen. Heil EU, heil USA.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtiollinen natsismi, Saksa, kansanryhmän demonisointi, juutalaiset, serbit, ICTY,

Serbien, juutalaisten, romanien ja kommunistien holokaustin muistopäivä.

Sunnuntai 27.1.2019 klo 15.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Miksi serbit ovat otsikossa ensin? Siksi, että geopolittisista syistä länsimaat haluavat unohtaa serbien kolme holokaustia ja muistaa vain juutalaisten toisen maailmansodanaikaisen tuhon.

Ensimmäinen maailmansota aloitettiin Serbian tuhoamiseksi geopoliittisista syistä. Serbit slaaveina olivat Itävalta-Unkarin alueella toisen luokan kansalaisia kuten juutalaiset. "Serben muss sterben", "serbien on kuoltava" luki saksalaisten lähettämissä postikorteissa. Miljoona serbiä kuoli, tuhottiin.

Jugoslavia perustettiin eri kansanryhmien demokraattiseksi liittovaltioksi. Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksa muodosti fasistisen Kroatian ja miehitti Italian ja Unkarin kanssa lopun Jugoslavian.

Fasistisen Kroatian alueelle perustettiin 17 keskitysleiriä, joista isoin oli Jasenovac – pikku Auswitch, joka oli toiseksi suurin keskitysleiri Saksan miehittämillä alueilla. Fasistisen Kroatian hallintoon kuului katolinen piispa ja monien keskitysleirien johtajina oli katolisia pappeja. Miljoona serbiä kuoli leireillä.

Miksi holokaustin muistopäivänä puhutaan vain juutalaisista?

Siihen on geopoliittiset syyt. 

Yhdysvallat lähti presidentti George H.W. Bushin johdolla 1980- luvun lopulla saalistamaan sosialististen maiden kansallisvarallisuutta ja tavoittelemaan Euroopan, erityisesti Balkanin sotilaallista miehitystä ja taloudellista valtaa alueella. 

Propaganda, korruptio ja taloudelliset kiristystoimet olivat vallankaappauksissa keskeisiä välineitä. Yhdistynyt Saksa, jonka ulkopolitiikka jo Yhdysvaltojen sotilaallisen läsnäolonkin ansiosta oli tiiviisti Yhdysvaltojen politiikkaan integroitunutta, lähti saalistukseen mukaan.

Jugoslavia YK:n perustajajäsenenä ja liittoutumattomana maana oli saatava hajotettua keinolla millä hyvänsä. Perustuslaillisuuden vahvimmat tukijat, Jugoslaviassa enemmistön muodostaneet serbit, oli demonisoitava.

Yhdysvallat ja Saksa liittoutuivat katolisen kirkon länteen pelastamien natsien ja heidän jälkeläistensä kanssa serbejä vastaan. Natsien kanssa toisen maailmansodan aikana liittoutuneet Bosnian ja Kosovon muslimit otettiin mukaan rintamaan. Bosnian muslimiarmeijan tueksi koottiin 1990-luvulla Afganistanista ja Lähi-Idästä 10 000 USA:n liittolaisena toiminutta taistelijaa. Nämä toimivat samoin kuin jihadistit Syyriassa. Katkoivat serbien päitä ja heittivät niitä kuoppiin tai lähettivät rahoittajilleen Lähi-Itään.

USA:n ja Saksan tuella oltiin perustamassa ensimmäistä muslimi-kalifaattia Bosniaa  Eurooppaan ja etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa.

On selvää, että näitä pyrkimyksiä ajatellen ei ollut, eikä ole syytä puhua mitään serbien holokaustista. Se ei asetu propagandaan, jolla pyritään perustelemaan taloudellista ja sotilaallista valtaa Kroatiassa, Bosniassa, Serbiassa ja Kosovossa. 

Suomen ulkopoliittinen johto ja media ovat 1990-luvulta lähtien palvelleet kiitettävästi Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten, erityisesti Saksan ja Ranskan ahneutta ja valtapyrkimyksiä. Propaganda on keskiössä.

Kaikkien haltuunotettavien maiden hallitukset ja johtajat on demonisoitava, tai jos korruptio onnistuu täydellisesti kuten Jeltsinin kohdalla, ylistettävä taivaisiin.

Jugoslavian presidentti Milosevic nimettiin Hitleriksi, samoin Libyan Gaddafi, Syyrian Al-Assad, Ukrainan Janukovic, Venäjän presidentti Putin ja Venezuelan Maduro. Asioista perillä olevat tietävät kuinka huolellisesti suunniteltuja vallankaappaukset ja niihin liittyvä korruptio ja propaganda ovat.

Lännen usein Nobel-palkinnolla palkitut sotarikolliset kuvataan sankareina ja heidän toimiensa seurauksena kuolleet ja vammautuneet miljoonat ihmiset ovat vain "due price" sopiva hinta.

Kerran vuodessa läntinen maailma viettää juutalaisten holokaustin muistopäivää. Sillä omatunto pestään, jotta voidaan taas jatkaa miljoonien ja taas miljoonien tappamiseen kannustavaa suurpääoman etuja ajavaa geopolitiikkaa.

Suomen juutalaisen seurakunnan rabbi Simon Livson ja juutalaisen koulun historianopettaja Daniel Weintraub painottavat Helsingin Sanomien 27.1. 2019 haastattelussa että "Euroopassa on kaksi pääryhmää, uusnatsismi ja jihadismi, jotka ovat uhkia elämälle."

Nämä ovat juuri niitä ryhmiä, joita USA liittolaisineen käyttää ryöstöjensä ja sotilaallisen ylivaltansa välineinä. Kroatia,  Bosnia, Kosovo, Syyria ja Ukraina ovat esimerkkejä tästä. Kaikissa näissä maissa juutalaiset ja kristityt ortodoksit ovat joutuneet uhanalaisiksi. Kroatian Krajinassa serbit joutuivat kansanmurhan uhriksi ja juutalaiset hädänalaisiksi. Ukrainassa natsien väkivalta jatkuu.

Suomella on naapuri, Venäjä, jonka suhteen on varmaa, että se ei koskaan tule käyttämään natseja ja jihdisteja valtapolitiikan välineenä. Päinvastoin. Se on pelastanut Ukrainassa ja Syyrissa kansalaisia juuri tältä länsimaiden tukemalta hirviömäiseltä väkivallalta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rabbi Livson, holokaustin muistopäivä, katolinen kirkko, geopolitiikka, holokaustin unohdetut, serbit, romanit, kommunistit

Aseveljet ja tunneveljet

Lauantai 11.11.2017 klo 19.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin eilen Teema-kanavalta Bernhard Schlinkin Lukija-nimisen kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa. Olin lukenut kirjan sen ilmestyttyä ja nyt elokuvan tarkkuus ja moniulotteisuus jälleen saivat ihailun ja ihmetyksen aikaan.

Kirjan päähenkilöt ovat nuori poika ja lukutaidoton raitiovaunun rahastaja. Heillä on lyhyt suhde nuorukaisen ollessa 15 -vuotias. Suhteen ytimessä on se, että tapaamisten aikana poika lukee klassikkoja intensiivisesti kuuntelevalle rakastetulleen. Rakastettu katoaa.

Rahastaja olisi työteliäisyytensä vuoksi saanut ylennyksen, mutta ei voinut ottaa sitä lukutaidottomana vastaan. Sen sijaan hän haki työtä Siemensiltä ja joutui keskitysleirin vartijaksi.

Opiskellessaan lakia poika joutui seuraamaan keskitysleirin vartijoiden oikeudenkäyntejä. Kauhukseen hän havaitsi entisen rakastettunsa olevan yksi syytetyistä. Tuomari kysyi toistuvasti kaikilta syytetyiltä, tiesivätkö he mitä juutalaisille tapahtuisi sen jälkeen kun vartijat lähettivät heidät eteenpäin. Tähän kysymykseen nainen joutui vastaamaan, että oli lähetettävä, koska piti saada tilaa uusille. Nainen sai elinkautisen vankeustuomion.

Samaan aikaan kun katsoin elokuvaa, mielessäni liukui kuvia marsalkka Mannerheimin rasistisella periaatteella pystytetyistä keskitysleireistä Itä-Karjalassa. Siellä kymmenet erilaiset viranhaltijat näkivät päivittäin ihmisten kuolevan nälkään, tauteihin, pahoinpitelyihin ja raskaaseen työhön. Nämä yli 20 000 siviiliä, naisia, vanhuksia ja lapsia olivat joutuneet jättämään koteihinsa vuoden vilja- ja juurikasvarastot ja lähtemään jääkylmissä karjavaunuissa kohti Petroskoita.

Ketään ei haastettu oikeuteen vastaamaan kysymykseen: tiesittekö näiden vauvojen ja vanhusten kuolevan? Mitä teitte? Monet minua myöhemmin opettaneet professorit olivat tutkineet leirien olot ja havainneet ne hygieenisesti ala-arvoisiksi ja ravinnon täysin riittämättömäksi pitääkseen vangit hengissä. Pelkästään heinäkuussa 1942 500 ihmistä kuoli ja heitettiin nimettöminä yhteishautaan.

Saksalaiset ovat tuominneet juutalaisten kansanmurhaan osallistuneita. Kukaan ei tänä päivänä uskoisi saksalaisten ryhtyvän uudestaan kaasuttamaan juutalaisia. 

Juutalaisten ohella Euroopassa suoritettiin myös serbien kansanmurha. Saksan kanssa liitossa toimiva fasistinen Kroatia laati keväällä 1941 paitsi juutalaisten mutta myös serbien kansanmurhan mahdollistavan lain. Saksalaiset, kroaatit ja natsien kanssa liittoutuneet Bosnian muslimit kokosivat voimansa serbien tuhoamiseen. Keskitysleirejä perustettiin 17, joista suurin oli Jasenovac. Lapsi-serbeille oli oma keskitysleiri Sisakissa. Kroaateilla oli erityinen serbileikkuri, nahkahihnaan ranteeseen sidottava käyrä veitsi, jonka avulla serbi-uhrin kaula voitiin kätevästi ja nopeasti katkaista.

Sodan aluksi maaliskuussa 1941 Saksa pommitti Jugoslavian, nykyisen Serbian pääkaupunkia Belgradia. Yhden päivän aikana kuoli 17.000 asukasta.

Serbit, kroaatit ja sloveenit rakensivat sodan jälkeen yhteisen Jugoslavian liittovaltion turvaamaan kaikkien etnisten ryhmien tasaveroiset oikeudet. Serbejä asui niin Kroatian, Bosnian kuin Serbian alueella. Serbit kokivat Jugoslavian olevan heidän turvansa.

Välittömästi Saksojen yhdistymisen jälkeen ja Itä- Euroopan sosialismin kaaduttua Yhdysvallat ja Saksa alkoivat suunnitella Balkanin haltuunottoa sotilaallisesti ja taloudellisesti.  Yhdysvaltoihin ja Kanadaan siirtyneet natsit ja albaanit lobbasivat Yhdysvaltojen kongressia ja siirtyivät takaisin Balkanille.

Balkanin hajottamissotien alettua monelle alueen asukkaalle tuli mieleen toisen maailmansodan aika. Samat natsi-vaatteet ja sama juutalais- ja serbivastainen propaganda.

Entinen fasistinen Kroatia itsenäistyi Saksan avulla. Bosnia sai NATO-miehityksen. Serbit eivät suostuneet alistumaan USA:n ja Saksan suunnitelmaan miehittää NATO:n avulla loputkin Jugoslaviasta. USA ja monet NATO-maat kouluttivat ja tukivat Albanian puolelta tulevia KLA:n terroristeja samalla tavalla kun ne olivat tukeneet Bosnian puolella kalifaattia rakentavia muslimeja. Serbi-poliisit ja armeija pyrkivät estämään heidän tihutyönsä serbejä ja serbien kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä toimivia albaaneja vastaan.

Yhdysvallat halusi pommittamalla saada Balkanin haltuunsa. Se oli uhannut koko 1998-luvun tehdä niin. Bilderberg -ryhmä oli antanut vihreää valoa jo 1996. Britannian pääministeri Tony Blair ja Yhdysvaltain presidentti Clinton sopivat vuonna 1998 asiasta.

Racakin kylässä käytyä poliisien ja KLA-terroristien välistä taistelua käytettiin provokaationa pommitusten aloittamiselle. Taistelun uhrien väitettiin olevan raa'an joukkomurhan uhreja. Jugoslavian hallitus kutsui suomalaisen oikeuslääkäriryhmän tekemään ruumiinavaukset ja tutkimaan olivatko uhrit taistelun vai teloituksen uhreja.

Jugoslavialaiset oikeuslääkärit ja suomalaiset tutkivat ruumiit yhdessä siten, että jugoslavialaisen avatessa suomalainen seurasi vieressä ja suomalaisen avatessa jugoslavialainen seurasi. Loppupäätelmät olivat samat. Kaikki olivat taistelussa kaatuneita, mahdollisesti yhden kohdalla laukaus oli tullut melko läheltä.

Maailman lehdistö, YK, ETYJ, Euroopan maiden hallitukset olivat jo viikkojen ajan olleet propagandan kohteena. Kaikille oli uskoteltu, että kyseessä oli raaka joukkomurha. Ranskalainen TV-toimittaja ja sanomalehtilehtimies olivat olleet paikalla koko taistelupäivän. He olivat filmanneet koko päivän tapahtumat ja olleet paikalla myös illalla. Heidän tapahtumatietonsa olivat samat kuin Jugoslavialaisilla.TV-filmi ja lehtiartikkelit vahvistivat asian.

Suomalaisten oikeuslääkäreiden lausunto oli avainasemassa. Suomen ulkoministeriö oli asettanut oikeuslääkäriryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jolla ei ole minkäänlaista koulutusta päätellä mitään kuolinsyystä tai tapahtumista, jotka johtavat kuolemaan. Suomen ja Saksan ulkoministeriöt kielsivät oikeuslääkäriryhmän raportin julkistamisen ja kielsivät lääkäreitä allekirjoittamasta yhdessä jugoslavialaisten kanssa lausuntoa, jossa he olivat yksimielisiä.

Helena Ranta piti tiedotustilaisuuden, jossa hän johti tiedotusvälineitä harhaan. Sen sijaan, että hän olisi sanonut mitä lääkärit olivat löytäneet, hän alkoi kutsua tapahtumaa "rikokseksi ihmisyyttä vastaan" "koska siinä kuoli niin monta henkilöa".

Rikos ihmisyyttä vastaan on termi, jota käytettiin juutalaisiin kohdistuneesta holokaustista, koska mitään vastaavaa ei ollut aikaisemmin tapahtunut ja tapahtuma haluttiin nimetä. Nyt siis Helena Ranta kutsui poliisien ja terroristien välistä taistelua "rikokseksi ihmisyyttä vastaan". 

Lopullisessa tiedotustilaisuudessa Helena Ranta käytti Saksan ulkoministerön opettamia lauseita. Hän ei kertonut sitä, minkä hänen työtoverinsa, oikeuslääkärit olivat tieteellisesti todenneet tapahtuneeksi.

Amerikkalaiset lehdet ja presidentti Clinton käyttivät Helena Rannan mahdolliseksi tekemiä näkökohtia perusteena pommitusten aloittamiselle. Oikeuslääkärit, tiedemiehet joutuivat vaikenemaan. Vasta kaksi vuotta pommitusten jälkeen he julkaisivat tutkimustulokset tieteellisessä lehdessä, mutta Suomen maine luotettavana tieteellisesti ja objektiivisesti tutkimustuloksiaan kansainväliseen käyttöön antavana maana oli tuhoutunut. Vika ei ollut lääkäreiden vaan poliittiselle painostukselle alistuneen Helena Rannan.

Saksa siis pommitti, nyt yhdessä muiden NATO-maiden kanssa, toisen maailmansodan natsi-holokaustin uhreja jälleen. Kukaan ei voisi kuvitella Saksan pommittavan Tel Avivia. Jugoslaviasta jäljelle jäänyt Serbia pommitettiin maan tasalle. Köyhdytetyt uraanipommit, ohjukset tuhosivat yötä päivää Tonavan yli vieviä rautatie- ja maantiesiltoja, petrokemian laitoksia autotehtaita, satoja kouluja, TV-aseman, sairaaloita. Koskaan ei ole aikaansaatu vastaavaa ekokatasrofia. Myrkyt valuivat myös Tonavaan.

Bosnian sodan aikana Saksan ulkoministeri Kinkel sanoi "Serbit on saatava polvilleen". Propagandan halukkaasti uskonut Joschka Fischer vuorostaan totesi 1999, ettei ole kuullut mitään niin hirveätä kuin mitä Racakissa tapahtui. Hän lietsoi pommitusintoa. Saksa pommitti vastoin omaa perustuslakiaan.

Suomi otti mallia keskitysleireihinsä Saksasta. Valkoinen Suomi oli rakentanut keskitysleirit jo sisällissodan aikana ja tuomitsi tuolloin punaisia valkoisten pidättäminä, valkoisten syyttäminä, valkoisten tuomitsemina porvarillisen tynkäeduskunnan säätämillä laeilla.

Vielä viime viikkoina olen kuullut kaupungihallitusten evänneen punaisten hautamuistomerkkeihin vainajien nimien kaivertamisen. Toisaalla kirkko on estänyt samoin satojen punaisten vainajien nimen kirjoittamisen hautamuistomerkkeihin. 

Mistä tämä tunneköyhyys on peräisin? Samalla tavoin kun Siemens tuskin joutui paljoakaan kärsimään keskitysleirien pidostaan ei myöskään Mannerheim joutunut vastuuseen omista sotarikoksistaan tai vankileirin sadistiset vartijat kuolevista vangeistaan. Hyytävintä on se, että ruotsinkieliset suomalaiset ovat äänestäneet Mannerheimin toiseksi arvostetuimmaksi ruotsinsuomalaiseksi Tove Janssonin jälkeen. Samoin se, että rankaisemattomuuden periaatetta nauttivaan NATOon liittyminen on saanut ruotsalaisen kansanpuolueen presidenttiehdokkaan kannatuksen.

Mistä tämä suomalaisten ja saksalaisten tunneköyhyys on peräisin? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helena Ranta, Clinton, Suomi, Saksa, keskitysleirit, tunneköyhyys, juutalaiset, serbit, kreikkalaiset

Helsingin Sanomien Venäjä-propaganda lähentelee hysteriaa

Sunnuntai 4.5.2014 klo 10.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat on palannut 1930-luvun linjalle.Ulkoministeri ja vt.puolustusministeri Erkko tarjosi 29.6.1939 Saksan yleisesikunnan päällikölle Franz Halderille päivällisen valtioneuvoston juhlahuoneistossa. Halder oli sitä ennen vastaanottanut pääministeri Cajanderilta Suomen valkoisen ruusun suurristin. Erkko lausui: " Saksan kunniakkaan armeijan edustajana, armeijan, jonka erinomaisia ominaisuuksia ihailemme, lausun teidät, herra kenraali, sydämellisesti tervetulleeksi. Muistelemme niitä suuria palveluksia, joita Saksa meille vaikeimpina kohtalon hetkinämme teki. Näiden palvelusten merkitys on saanut parhaimman ilmauksensa siten, että suurin osa korkeimmista saapuvilla olevista upseereistamme on saanut sotilaallisen kasvatuksensa Saksan armeijassa. Myöskin kuluneiden vaikeiden vuosien jälkeen Saksan puolustusvoimat ovat osoittaneet meitä kohtaan erinomaista suopeutta, jolle me olemme panneet suuren arvon." Seuraavana päivänä Halder siirtyi Karjalan kannakselle seuraamaan tykistöammuntoja, jonka jälkeen hän siirtyi Kemiin ja Rovaniemelle.

Paavo Haavikko on useasti kirjoittanut Suomen kaipuusta sotalippujen alle.

Nyt Helsingin Sanomien ihailema sotavoima tulee Yhdysvalloista. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n lippujen alle tulisi päästä.

Valmistelut on kuitenkin tehtävä osittain pimennossa. Saska Saarikosken kolumnissa kerrotaan keskitysleireistä. Kommunismi osoitetaan fasismin synonyymiksi. Lukija odotti Saarikosken kertovan nykyisistä USA:n keskitysleireistä ja salaisista vankiloista, kidutuksesta ja lennokkimurhista. Ehkä Israelin palestiinalaisille pitämistä leireistä. Saarikoski korvaa todellisuuden propagandalla.

USA:n maailmanvallan projektia ei HeSa:lla ole lupa kuvata. Siksi täytyy löytää syyllinen, johon paha voidaan projisioida.Venäjä ja serbit ovat kestohyödykkeitä.

Kun Venäjän hallitus edellyttää ulkomaista rahoitusta saavien kansalaisjärjestöjen rekisteröitymistä ulkomaisiksi agenteiksi HeSa nostaa äläkän. Venäjän laki on lähes suora kopio Yhdysvaltojen vastaavasta laista U.S. Foreign Agents Registration Act. Laki edellyttää täydellistä läpinäkyvyyttä omassa maassa toiminnalle, jota se itse harrastaa salassa muissa maissa. Tätä salaista toimintaa muissa maissa kutsutaa "demokratian" edistämiseksi kun se tosiasiassa pyrkii USA:n ja 1% eliitin maailmanvallan, myös väkivaltaiseen, laajentamiseen.

Helsingin Sanomat haastattelee säännönmukaisesti sopivasti valittuja asiantuntijoita ja diplomaatteja, joilta saa haluamansa NATO-liittolaisuutta ja Venäjä/serbivastaisuutta tukevan lausunnon. Kestohyödykkeitä ovat Elisabeth Rehn, Martti Ahtisaari ja Helena Ranta.

Yhdysvaltojen sekaantuminen Ukrainan sisäisiin asioihin on yhtä selvää kuin USA:n suorittama Jugoslavian systemaattinen hajoitus sodalla ja väkivallalla. Asiasta ei tarvitse saivarrella, jos vaivautuu lukemaan esimerkiksi George Szamuelyn kirjan Bombs for Peace; NATO:s humanitarian war on Yugoslavia. Siinä kerrotaan yksityiskohtaisesti, lähes päivä päivältä ja neuvottelu neuvottelulta, miten EY ja USA hoitivat Jugoslavian hajoituksen ja estivät Jugoslavian liittovaltion presidenttineuvoston ja myöhemmin serbien pyrkimykset demokraattiseen neuvotteluteitse tapahtuvaan ongelmien ratkaisuun.

Yhdysvallat ja Saksa olivat keskeiset toimijat pyrkien yhteiseen taloudelliseen ja sotilaalliseen hyötyyn. Yhdysvaltojen ja mainostoimisto Ruder-Finnin avulla halukkaat kansainväliset toimittajajoukot saatiin lippujen alle.

Jugoslavian hajotus tapahtui vielä osittain salassa.Talouden murtaminen oli kohta kohdalta presidenttien Reagan ja Bush toteuttamat. Presidentti Clintonin junailemat asetoimitukset Kroatian Tudjimanille ja Bosnian muslimijohtajalle Izetbegovichille pysyivät melko salassa. Ukrainan tapahtumien todellisuuden peittäminen on Yhdysvaltojen propagandaylivoimasta huolimatta vaikeampaa.

Ukrainan talouden tuhoamisessa 10vuoden aikana paitsi Yhdysvalloilla myös korruptoituneilla Ukrainan poliitikoilla on osuutensa. Jugoslaviassakin Yhdysvallat ja Saksa helposti löysivät "yhteistyökykyisiä" poliitikkoja, joille koko kansan yhteinen etu oli vähemmän tärkeä kuin kansalliskiihkoinen yhden etnisen ryhmän etu. Elisabeth Rehn projisioi mielellään syyn Milosevichiin, totaalisesti mustamaalattuun poliitikkoon. Hän kuitenkin oli henkilö, joka halusi säilyttää liittoutumattoman, markkinasosialismia, työläisten itsehallintoa toteuttavan ja etnisten ryhmien tasa-arvoa ylläpitävän liittovaltion.

Ukrainan suhteen Venäjän parlamentaarinen tavoite oli kaikkien kansanryhmien tasa-arvoiset demokraattiset oikeudet. Neuvotteluissa sovitun demokraattisen prosessin sijaan USA ja Saksa EU:n myötävaikutuksella suorittivat epädemokraattisen, väkivaltaan pohjautuvan hallituksen vaihdoksen, jonka seurauksena Itä-Ukrainassa kannatusta ja valtakunnallisen parlamentin enemmistön saanut Alueiden puolue syöstiin vallasta ja demokraattisesti valittu presidentti ajettiin hengenmenon uhalla ulkomaille. Itä-Ukrainan demokratiaa kannattavat asukkaat on leimattu syntipukeiksi. USA ja EU tukevat nyt demokratiaa puolustavien kuriin saattamista tankkien avulla.

Miksi Venäjä on eskaloituvan taloussodan kohteena? Anglo-amerikkalainen propaganda, jota Helsingin Sanomat ja valitettavasti myös verorahoilla maksettu YLE harrastavat on välttämätöntä totuuden piilottamiseksi kansalaisilta, jotka eivät ehdi ajatella itsenäisesti propagandavyöryn alla.Venäjän hajottaminen on USA:n päätavoite. Ukraina on sivuasia.

New York Timesin mukaan 19.4.2014  presidentti Obaman tavoitteena on eristää presidentti Putinin Venäjä, katkaista sen taloudelliset ja poliittiset siteet ulkomaailmaan, rajoittaa sen laajentumispyrkimyksiä omaan lähiympäristöönsä ja tehdä siitä tehokkain ottein hylkiövaltio.

Tässäkö Suomi nyt haluaa olla täysin rinnoin mukana?

English summary:

Helsingin Sanomat newspaper's anti-Russia propaganda is close to hysteria

The total twist of truth is the method how HS paints Russia the villain. Russia defending the legitimate government and the people of East-Ukraine who defend democracy are tranformed to villains. HS compares Jugoslavia and Ukraine in a bizarre manner. I recommend the reading of George Szamuely's book Bombs for Peace; NATO's humanitarian war on Yugoslavia in order to find out how the US is behind the destruction and violence, both in the economic, military and propaganda fields. HS newspaper is propagating Finland to join NATO.It seems to support president Obamas project of isolating Russia, cutting its economic and political ties to outer world and making Russia to a pariah state (New York Times Apr. 19 2014)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomien Venäjä-hysteria, NATO, Saksa, 1930-luku, Ukraina, Jugoslavia, Venäjä, serbit, USA, keskitysleirit, Saarikoski, Elisabeth Rehn,

Poliittinen tuomioistuin antoi jälleen poliittisen tuomion.

Lauantai 17.11.2012 klo 11.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan suurimman etnisen puhdistuksen organisaattorit vapautettiin eilen Haagin Jugoslavia tribunaalissa.Kroatialaisen fasismin jälleensyntyminen sai oikeudellisen siunauksen.

Toisen maailmansodan aikana Kroatian ustasha fasistit olivat Saksan uskollisimpia liittolaisia. Kroatian Jasenovac keskitysleirissä tapettiin julmalla tavalla ustashan ja katolisten pappien toimesta 700.000 serbiä, 40.000 juutalaista ja 50.000 romania.Harva on kuullut tai lukenut Jasenovacista. Suuri osa holokaustimuseoista ei poliittisista syistä mainitse tätä keskitysleiriä. Serbit joutuivat kantamaan P-kirjainta rinnassaan merkkinä ortodoksisuudesta. Puistoihin meno oli kielletty serbeiltä, juutalaisilta, mustalaisilta ja koirilta.Samoin julkisten liikennevälineiden käyttö Zagrebissa.

Jugoslavian, YK:n perustajajäsenen ja liittoutumattomien maiden liiton puheenjohtajamaan hajoittaminen 1990-luvulla oli osa uuden läntisen maailmanjärjestyksen muodostamista. Saksa ja Yhdysvallat ja heidän rinnallaan lopuksi useat NATO-maat ottivat tehtäväkseen serbien , Jugoslavian enemmistökansallisuuden murskaamisen.

Yhdysvallat suunnitteli,koordinoi ja ohjasi Kroatian armeijan hyökkäyksen, Operation lightningin,keväällä 1995,joka valtasi YK:n suojeluksessa olevan Kroatian serbialueen Länsi-Slavonian. Elokuun 4 päivänä 1995 seurasi Operation Storm, joka tuhosi nykyisen Kroatian alueella olevan Krajinan serbivaltion. Kolmen vuorokauden aikana.250.000 serbiä pakeni ikiaikaisilta asuinalueiltaan ja n. 4000 - 4500 siviiliä sai surmansa.

Siten toisen maailmansodan aikana Ustashan ja natsien toimesta tapahtunut yli 68.000 tämän alueen serbin etninen puhdistus sai täydennyksensä. USA:n presidentti Bill Clintonin hallitus, sen sotilaalliset neuvonantajat ja ustashien jälkeläiset olivat hankkeessa yhteistyössä, jopa Yhdysvaltojen armeijan voimia oli mukana.

Kroatia ei ole onnistunut käsittelemään natsimenneisyyttään vaan sen aikaiset asenteet jatkavat. Toisen maailman sodanaikaiset sotarikolliset  saavat maineenpalautuksen, muistomerkkejä, nimikkokatuja. Miksi?

Kroatiasta on tullut jälleen Saksan ja Yhdysvaltojen - nykyisin maailmavaltaa käyttävien maiden- vasalli.

Kuinka Saksan ulkoministeri Klaus Kinkelin aloitteesta pystytetty kansainvälinen oikeusistuin voisi tuomita Yhdysvaltojen ja Saksan uskollista liittolaista. Jos Kroatian armeijan johto tuomittaisiin, tulisi kai tuomita etnisen puhdistuksen yhdysvaltalaiset suunnittelijat ja toteuksessa avustaneet tahot myöskin.

Etnisen puhdistuksen myöntämisen sijasta Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivat kroaatit (monet entisiä natseja ja heidän jälkeläisiään) yhdessä käänsivät kuuluisien mainostoimistojen ja mediapropagandan avulla asuinsijojaan puolustaneet serbit syyllisiksi.

Haagin Jugoslavia tribunaalin tapa tutkia, kerätä informaatiota, tulkita sitä ja tuomita on polittisesti värittynyttä. Koomisinta, ellei asia olisi traaginen, on se, että eräs ICTY:n rahoittajista on George Soros, joka on täysimääräisesti hyödyntänyt entisen Jugoslavian talouden yksityistämistä.

Ei ole ihme, että Yhdysvallat kiihkeästi vastustaa ICC:tä, todellista kansainvälistä rikostuomioistuinta, joka myös on Haagissa. Sen sijaan se tukee ICTY:tä ja Lockerbie-tuomioistuinta, jotka molemmat tuomitsevat syyttömiä ja vapauttavat rikollisia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi, ustasha, Jasenovac, ICTY, serbit, USA, operation storm