Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ukraina-psykoosi

Lauantai 26.2.2022 klo 18.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Psykiatrin näkökulmasta juuri kuluneet päivät ovat olleet todella mielenkiintoiset.

Suomalaiset, joiden rasistinen suhtautuminen venäläisiin ja Venäjään on ollut jossakin määrin peitettyä, ovat voineet nyt täysin rinnoin heittäytyä paljastamaan tunteensa.

Helsingin Sanomat ilmoittautui jo vuosia sitten Suomen NATO-jäsenyyden kannattajaksi. Nyt  se on voinut avoimesti julistautua tämän Venäjää vihollisena pitävän sotilasjärjestön palvelijaksi.

Prosessi kulminoitui Yhdysvaltojen suurlähetystön asiainhoitajan vieraskynä kirjoitukseen, jossa tämä avoimesti hyökkäsi Venäjää vastaan.

Sen jälkeen lehti on saanut samalle paikalle lempeiden Sixten Korkmanin ja Martti Koskenniemen samansuuntaiset todistukset.

Rauhanjärjestöt ovat myös paljastaneet, tosin jo tiedossa olleen asenteensa. "Ukrainan puolesta" mielenosoituksia on kutsuttu koolle niin Venäjän suurlähetystön edustalle kuin eduskuntatalon eteen vasta nyt kun Venäjä on tunnustanut autonomisten alueiden itsenäisyyden.Ovatko 4 miljoonaa donbassilaista ei-ukrainalaisia?

Missä olivat nämä henkilöt ja järjestöt kun Yhdysvallat useiden EU-maiden tuella järjesti v.2014 lähes 4 kuukauden ajan väkivaltaisia mielenosoituksia Kiovan Maidanin aukiolla?Entä kun natsijoukot polttivat elävältä kymmeniä Maidanin mielenosoitusten vastustajia Odessan ammattiyhdistysten taloon.

Missä oli EU:n lähentymissopimuksen edellyttämä demokratia, kun Yhdysvallat valitsi vallankaappauksen jälkeen pääministerin ja hallituksen, jossa useat ministerit olivat Ukrainan perustuslain vastaisesti ulkomaan kansalaisia.

Missä olivat tiedotusvälineet ja rauhanjärjestöt kun fasististen lippujen koristelemassa Ukrainan eduskunnassa väliaikaiseksi presidentiksi valittu Turchinov julisti Itä-Ukrainan demokratiaa kannattavia asukkaita vastaan "terrorismin vastaisen sodan". Itä-ukrainalaiset kieltäytyivät hyväksymästä laitonta hallitusta ja laittomaksi muuttunutta eduskuntaa.

Helsingin Sanomat haastattelee myös historioitsijoita ja lainaa Euroopan poliitikkojen Ukrainan tapahtumista pöyristyneitä mielipiteitä. Historioitsija Henrik Meinander toteaa 26.2.2022 kuinka nyt "ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa on sota, jossa toisena osapuolena on suurvalta". Samaa on päivitellyt EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Borrell.

Miten tällaiset mielipiteet ovat mahdollisia?

Vuonna 1992 EU-Saksa ja suurvalta Yhdysvallat aloittivat Jugoslavian hajottamissodat. Saksan ja Yhdysvaltojen rinnalla muiden NATO-maiden liittolaisina olivat kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja rasistisen perustuslain laatineet kroaatit sekä puhdasta albaani-Kosovoa vaativat albaanit. Sotaa rahoitti ja aseisti Yhdysvaltojen kroaatti/albaani/natsidiaspora sekä Osama bin Laden.

Jugoslavian, liittoutumattoman, YK:n perustajavaltion presidenttiä Milosevicia kutsuttiin Hitleriksi vaikka Serbia oli aina ollut kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvon kannattaja, mikä tasa-arvo oli kirjattuna perustuslakiin. Milosevic edellytti albaanien osallistuvan vaaleihin, mitä nämä eivät 10 vuoteen tehneet. He halusivat edetä suoralla toiminnalla ja väkivallalla.

Jugoslavian hajottamissodat kestivät 1992 - 1999. NATO-maat kohdistivat hirviömäiset talouspakotteet ainoastaan serbeihin, jotka vastustivat Jugoslavian hajottamista ja puolustivat kantaansa täysin laillisesti kansainvälisten lakien mukaan.

Sen sijaan NATO:n pommitukset olivat laittomia. Ne kohdistettiin mm TV-asemaan, kouluihin, sairaaloihin, tehtaisiin. Niillä aiheutettiin se, että tuon tuosta pääkaupunki Belgrad oli kokonaan ilman vettä ja sähköä. Pommitukset kestivät lähes 3 kk.

Yllämainitusta huolimatta Yhdysvallat ja NATO perustivat, tosin YK:n avulla poliittisen tuomioistuimen ICTY:n, joka tuomitsi lähinnä serbiupseereita vankeuteen.

Suomen media ja Suomen hallitus, EU komissio ja NATO, ETYJ ja Euroopan neuvosto, jotka nyt esiintyvät tyrmistyneinä ovat kuitenkin juuri niitä, jotka tekivät mahdolliseksi Jugoslaaveihin ja serbeihin kohdistuneen vääryyden. 

Suomi auttoi Jugoslavian pommitusten pääsemisen alkuun maaliskuussa 1999 salaamalla todistusaineistoa yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa. ETYJ:in yhdysvaltalainen päällikkö suoritti yhteistyössä albaanien kanssa rikospaikan lavastuksen, jonka perusteella pommitukset aloitettiin.

Kyseessä oli siis "lännen", "meidän" sota holokaustin uhreja slaaveja vastaan, koska Yhdysvallat ja EU-Saksa ahneuksissaan halusivat saada haltuunsa Jugoslavian infrastruktuurin ja sotilaallisen sillanpääaseman Kosovoon, Serbian maakuntaan.

Saksa on ollut ja on toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. Presidentti Trumpin mukaan siellä on 68000 yhdysvaltalaissotilasta.

Laittomasti Kosovoon rakennettu valtava sotilastukikohta Bondsteel on Halliburtonin rakentama ja pelkästään siellä on 7000 yhdysvaltalaissotilasta.

Ukrainan kriisi on Yhdysvaltojen ja EU-maiden yhdessä suunnittelema ja sen tarkoituksena v. 2014 oli saattaa Ukrainan infrastruktuuri ylikansallisten yritysten haltuun. Tämän arvioitiin toteutuvan helposti, koska sitä juhlittiin presidentti Clintonin ja vaimonsa Hillaryn, heidän liittolaistensa Larry Summersin  sekä useiden EU-maiden edustajien kanssa Krimillä jo syyskuuss 2013.

Venäjä ei halua joutua kokemaan Jugoslavian kohtaloa. Venäjä on tällä hetkellä Yhdysvaltojen sotilastukikohtien ja Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATO:n täysin piirittämä Japanista koko itäisen, eteläisen sekä läntisen rajansa pituudelta aina Baltiaan saakka.

Yhdysvaltojen väkivaltaan ja jatkuviin ryöstöihin perustuva vallankäyttö tuhoaa maapallon. Paitsi päivästä päivään jatkuva sotilaallista, Yhdysvaltojen sotilaalliseen tukikohtiin ja taloudelliseen painostukseen perustuva pakkovaltaa, tuo sotilaallinen toiminta tuhoaa maapallon ilmaston.

Yhdysvallat on Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja presidentin vaihdoksen jälkeen pitänyt tosiasiallisesti valtaa Ukrainassa. Se on integroitunut Ukrainaan sotilaallisesti ja tekee yhteistyötä terroriin toimintansa perustavan Azovin natsi-pataljoonan kanssa. Se on tottunut eri puolilla maailmaa toimiesaan yhteistyöhön natsien ja jihadistien kanssa.

Yhdysvaltalaiset kenraalit johtivat myös Bosnian Sarajevossa muslimijoukkoja. Samoin yhdysvaltalaiskenraalit kouluttivat kroaatteja v. 1995 serbeihin kohdistununeen kansanmurhan suorittamiseen. Yhdysvaltalaisupseerit kouluttivat kroaattien ja albaanien suorittamaa Operaatio myrskyä Kroatian Krajinassa. Siinä 250 000 serbiä ajettiin kodeistaan Kroatiassa Bosnian puolelle tuhansien kuollessa matkalla pommeihin ja tykkituleen.

Ennen Donbassin tunnustamista itsenäiseksi olikin liikkeellä ehdotus kroatialaisesta ratkaisusta. Se olisi merkinnyt kaikkien venäjää puhuvien Donbassin asukkaiden ajamista väkivaltaisesti Venäjän puolelle.

Eräs Yhdysvaltojen tärkeimmistä aseista on läntinen tiedonvälitys. Presidentti Putinin demonisointi on annettu markkinointitoimisto Hill& Knowltonille. Victoria Nulandin mukaan Yhdysvallat on käyttänyt 5 miljardia dollaria Ukrainan destabiloimiseen jo ennen vuotta 2014.

Suomen media on osoittanut uskollisuuttaan. Kun Donbassista oli viikko sitten lähtenyt 90 000 pakolaista Venäjälle, Suomen media alkoi puhua pakolaisista vasta kun Kiovasta väkeä lähti liikkeelle kohti Puolaa. 4 miljoonaa useat äidinkielenään venäjää puhuvaa kansalaisia on Suomen medialle ilmaa.

Venäjänkieliset TV-kanavat on kielletty. Kouluopetus venäjänkielellä on myös kielletty. Julkisuudessa venäjänkielen käyttö on myös kiellettyä.

Rasistinen suhtautuminen venäläisiin ja venäjänkielisiin ukrainalaisiin on Suomessa sopivaa. Niinkö?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina-psykoosi, lännen sotapropaganda, suomalainen russofobia, Henrik Meinander, Martti Koskenniemi, Sixten Korkman, Helsingin Sanomat, NATO, USA, Jugoslavian sota, presidentti Putin

Kuolinkouristuksia

Sunnuntai 20.2.2022 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä on tämä sotameteli ja läntisten tiedotusvälineiden lietsoma sodan- ja Venäjänpelko?

Eikö viimeisten 20v Afganistanin sota, jossa kaikki nämä metelöitsijät, Suomi mukaan luettuna, olivat mukana ole opettanut mitään.Juurihan sieltä runsas puoli vuotta sitten häntä koipien välissä palattiin.

Afganistanin sodan aikana tuhottiin myös Irak, Libya ja Syyria. Ei Venäjä ollut näissä tuholaistoimissa mukana.

Euroopan NATO-maat, Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa mukaan luettuna, ovat tuhlanneet varojaan aseteollisuuteen ja ilmastontuhoon puhumattakaan kohdemaiden inhimillisestä kärsimyksestä.

Tavoitteena on ollut taloudellinen hyöty. Entiset Euroopan siirtomaaherrat ovat yhdistäneet voimansa Yhdysvaltojen kanssa tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Suomen Yle uskalsi näyttää Areenassa parin päivän ajan elokuvaa "Vice, vallan oikeat kasvot",jossa kansainvälistä politiikkaa tuntemattoallekin kansalaiselle selvisi Yhdysvaltojen presidentti George W.Bushin varapresidentin kautta kuvattuna Yhdysvaltojen politiikan rumat kasvot. Valehtelu, väärä vallankäyttö, lakien kiertäminen,vaalien väärentäminen, suunnitellut ryöstöt ja niiden toteuttamiseksi harrastettu valehtelu YK:ssa, pommitukset, vallankaappaukset, miljoonat ihmisuhrit ja kukoistavien talouksien murskaaminen kivikaudelle.

On aivan sama onko Yhdysvaltojen johdossa republikaani tai demokraatti, aseteollisuus ja niin kutsuttu deep-state on vallassa.

Presidentti Obaman aikana USA:n johtama Ukrainan verinen vallankaappaus ei onnistunut vaikka tukena olivat niin natsiarmeijat kuin EU:n parlamentaarikot.  Päätettiinkin siirtyä siirtomaahallintoa muistuttavaan tilaan, jossa varapresidentti Biden toimi suurvisiirinä, antaen ohjeita ylikansallisen hallituksen muodostamiseen ja pääministerin valintaan.

Monietnisen Ukrainan lainsäädäntöä muutettiin. Toisen maailmansodan juutalaisten ja serbien vainoa muistuttava russofobia saatettiin voimaan. Venäjää äidinkielenään puhuvien kansalaisten sorto laillistettiin. Venäjänkieliset TV-asemat lopetettiin, opetus venäjänkielellä lopetettiin, venäjän puhuminen julkisella paikalla kiellettiin.

Vuonna 2014 Yhdysvaltojen tukeman vallankaappauseduskunnan puhemies julisti "terrorisminvastaisen sodan" Itä-Ukrainan väestölle, jotka tukivat laillista vaaleilla valittua presidenttiä. Itä-ukrainalaiset muodostivat Ukrainan hallituksen hyökkäyksen ja sodan jälkeen autonomisen Donbassin alueen. Ukraina lopetti kaiken taloudellisen tuen alueelle. Presidentiksi valittu Poroshenko toivotti itä-ukrainalaiset kuolemaan haiseviin kellareihinsa.

Donbassin venäjänkielinen asujaimisto on ollut täysin riippuvainen Venäjän hyväntekeväisyydestä ja taloudellisesta tuesta ja suojasta.

Venäjän presidentti Putin on varoittanut muodostamasta Donbassista uuden kansanmurhan kohdetta, uutta Srebrenicaa.

Hän ei tarkoita "Srebrenican kansanmurhaa", jota länsi markkinoi, vaan luultavasti Srebrenican kaupunkia, joka tyhjennettiin kalifaattia rakentavien muslimijoukkojen toimesta asukkaiden enemmistönä olleista serbeistä, joista osa koottiin kaupungin sisällä oleviin pidätyskeskuksiin.

Muslimitaistelijat tekivät ryöstöretkiä kaupunkia ympäröiviin serbikyliin ryöstäen, polttaen ja tappaen serbiasukkaita kuten toisen maailmansodan aikana. Samat perheet, jotka tappoivat serbejä 1941 -45 olivat jälkeläisineen ryöstämässä myös 1992 -93.

YK:n kanadalaiset ja hollantilaiset rauhanturvaajat eivät uskaltaneet riisua Srebrenicassa valtaa pitäviä muslimitaistelijoita aseista. Siten Srebrenica väitteistä huolimatta ei ollut demilitarisoitu kaupunki vaan siellä vallitsi jihadistitaistelijoiden terrori, joka kaupungin sisällä kohdistui niin serbi- kuin musliminaisiin.Nämä taistelijat toimivat yhteistyössä NATO:n kanssa kutsuen NATO:n pommittamaan serbikohteita.

Muslimidivisioona pakeni kaupungista Bosnian serbiarmeijan otettua kaupungin haltuunsa. Jihadisti- armeija joutui taisteluihin niiden kylien kohdalla, joissa se oli aikaisemmin tehnyt ryöstöretkiään ja katkonut serbiviljelijöiden kauloja.Siten kuuluisat Srebrenican "kansanmurhan" uhrit, muutama tuhat,  ovat pääasiassa näissä taisteluissa kaatuneita sotilaita.

Kosovon pommitusten alla ETYJin tarkkailijat, osa myös CIA:n palkkalistoilla, toimivat vuorostaan yhteistyössä albaani-terroristien kanssa. ETYJ:in tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker lavasti joukkomurhan, jonka perusteella Yhdysvallat NATO-liittolaisineen aloitti Jugoslavian pommitukset.

Ukrainan Donbassin tilanteessa on joitakin yhtäläisyyksiä Jugoslavian hajottamisen kanssa. Yhdysvallat ja EU-Saksa olivat Jugoslavian sodan aloittajia.

Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus v. 2014 oli Yhdysvaltojen johtama. USA-mielisten kansalaisjärjestöjen perustamiseen ja johtamiseen oli käytetty 5 miljardia dollaria. Venäjänkielisen Itä-Ukrainan  eristäminen, tukahduttaminen ja vaino on tarkoituksellista - sitä voi kutsua etniseksi kansanmurhaksi, varsinkin kun sitä tukevat koko Ukrainaa koskevat rasistiset lakimuutokset.

Kuinka luotettavia ja objektiivisia ETYJ:n tarkkailijat ovat? Onko turkkilainen ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtaja rehellisempi kuin yhdysvaltalainen William Walker?

Yhdysvallat johtaa tätä länsimedian "susi tulee" kampanjaa Venäjää vastaan. Presidentti Biden väittää Venäjän hyökkäävän Ukrainaan siitä huolimatta, että Venäjä sanoo, että se ei ole maan intresseissä.

Minun mielessäni tämä meteli - lännen valtamedian, EU-eliitin, EU-parlamentin, Münchenin turvallisuuskokouksen kohina  on yksinapaisen maailmanjärjestyksen kuolinkelloja. Siitä huolimatta, että tämä USA:n aseteollisuuden johtama ja NATO-EU:n tukema järjestelmä kutsuu itseään "sopimusvaraiseksi, demokraattisten maiden yhteisöksi", se ei ole demokraattinen YK:n määrittämässä mielessä. Sen johtava maa Yhdysvallat on tukenut jo toisesta maailmansodasta lähtien natsismia ja fasismia. YK:n yleiskokouksen yhteydessä suoritetussa äänestyksessä Yhdysvaltojen fasismia tukevalle linjalle löytyi yksi maa- Ukraina.

Suomi sentään pidättäytyi äänestyksessä sanomasta mielipidettään, vaikka antaakin tukensa Kiovan rasistiselle lainsäädännössään venäjänkielistä väestöä syrjivälle toiminnalle.

Tutkittuani ihmisen luovuutta ja kykyä luovuuteen koko elämäni ajan, en näe muuta toivoa nykytilanteesta eteenpäin kuin yksinapaisen maailmanjärjestyksen katoamisen maapallolta.

Olemme ryhmässäni seuranneet presidentti Vladimir Putinin toimia - puheita, toimenpiteitä, ehdotuksia, suhtautumista oman maan asioihin ja kansainvälisiin suhteisiin päivittäin seitsemän vuoden ajan.

On nähtävissä selvä hyviin suhteisiin, yhteistyöhön ja hyvinvointivaltioon painottuva tendenssi. Presidentti on kyennyt luomaan hyvät suhteet BRICS-maihin, Brasiliaan,Intiaan, Kiinaan ja Etelä-Afrikkaan. Hän on puolustanut valtioiden suvereniteettia ja toisten maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuutta. Venäjä on tukenut Syyrian suvereniteettia. Se on tukenut maita, jotka ovat kärsineet Yhdysvaltojen ja NATO-maiden sodista, taloudellisista pakotteista ja inhimillisestä hädästä. Sellaistenkin maiden kanssa, joiden toimintaa ei voi hyväksyä, Venäjä on kyennyt sovittelevaan yhteistyöhön.

Minulle henkilökohtaisesti on ollut ihastuttavaa havaita presidentti Putinin rakkaus nuoria kohtaan ja heidän lahjakkuutensa tukeminen ja itsenäiseen päätöksentekoon harjaannuttaminen mm. Sirius -projekteilla.

Tämän yksinapaisen maailman kuolikellojen kolkkeessa on ollut suorastaan säälittävää lukea ja katsoa näitä lännen valtamedioiden valheita. EU-maat eivät kykene ilmaisemaan yhtäkään Yhdysvalloista poikkeavaa näkökantaa. Münchenin turvallisuuskokouksen uhoavat puheenvuorot Venäjän suuntaan "jos Venäjä hyökkää, pannaan luu kurkkuun"-tyyliset puhtaaseen niin sotilaalliseen kuin taloudelliseen voimankäyttöön perustuvat puheet. Tosin ne ovat ainoita keinoja, joihin sopimusvaraisen "demokraattisen" yhteistyön maat pystyvät. He eivät ymmärrä minkälaista ystävyys, yhteistyö ja sen pohjalta rauha tuntuisi. He ovat jo v. 2000 Bratislavan kokouksessa luopuneet kansainvälisten lakien noudattamisesta ja sitoutuneet levittämään NATO:n vallankäytön Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estämään Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Yhdysvaltalaiset ajattelijat esittivät jo 1990-luvun lopulla kauhuskenaarion Venäjän, Kiinan ja Iranin yhteistyön merkityksestä Yhdysvaltojen yksinapaiselle maailmanjärjestykselle.

Nyt tuo yhteistyö on rakentunut. Lisäksi Etelä-Amerikka alkaa vapautua Yhdysvaltojen vallankäytöstä. Venezuela, Kuuba , Nicaragua ja muut demokraattisten oikeuksien puolesta taistelevat maat saavat lisää tukea.

Ukrainan kriisiin on demokraattisesti sovittu ratkaisu - Minsk II sopimus. Mikäli Kiova aloittaa neuvottelut autonomisten tasavaltojen edustajien kanssa, asiat järjestyvät. Kriisin jatkuminen johtuu siitä, että Ukraina on muuttunut Yhdysvaltojen miehittämäksi siirtomaaksi, joka ei päätä itse omista asioistaan.

Siksi ilmeisesti presidentti Putin katsoo turhaksi neuvotella presidentti Zelenskyin kanssa. Yhdysvallat päättää Ukrainan asioista joka tapauksessa. Täytyy vain neuvotella Bidenin kanssa.

Venäjä on aloittanut Donbassin siviiliväestön vastaanottamisen Venäjälle pakolaisina. Venäjällä he ovat turvassa odottamassa kykeneekö Ukrainan presidentti tekemään itsenäisiä päätöksiä. 

Suomen hallituksen jäsenet ovat tukeneet Ukrainan presidentin jalkojen laahaamista. Suomi ei tue toiminnallaan ongelmien ratkaisua vaan niiden kärjistämistä. Yhdysvallat edellyttää myös Suomelta näyttöjä russofobiasta. Presidentti Niinistön kommentit Münchenissä olivatkin  odotusten mukaisia.

Hanna Mahlamäki Helsingin Sanomista referoi:Niinistön mukaan länttä yhdistää nyt se, että etsitään vastausta kysymykseen, joka on hyvin vaikea sivistyneessä maailmassa  "Mitä vastata kun vastassa on käytöstä joka on kuin toiselta planeetalta".

Suomen hallitus on omiensa joukossa osallistuessan tähän vuosikymmeniä sotia käyneiden valtioiden ja NATO:n yhteisrintamaan. 

Suomen hallitusta kiinnostaa osallistuminen sotilaalliseen toimintaan Venäjää vastaan NATO-liittolaisuuden myötä ystävyyden ja yhteistyön sijasta.

Jokainen rauhaa ja yhteistyötä kannattava näkee jo toivonkipinän. Yksinapaisen maailman kuolinkorina on kuultavissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin, Biden, Zelenskyi, Niinistö, ETYJ, yksinapaisen maailman kuolinkouristukset, USA:n johtama sotahysteria, uusi maailmanjärjestys, kansainvälinen laki, sopimusvarainen "demokraattinen" yhteisö,

NATSISMIN IMU: SUOMI USA:n JOHTAMAAN NATOON HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ

Maanantai 14.2.2022 klo 13.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääomapiireillä on voimakas imu natsismia kohtaan. 1920-luvulla Mannerheim olisi halunnut muodostaa suojeluskunnista itselleen yksityisen armeijan. Presidentiksi Mannerheimin sijaan valittu Ståhlberg oli laillisuuden ja demokratian kannattaja eikä hyväksynyt Mannerheimin heimosotia, joiden tavoitteena oli hyökätä Karjalaan ja tuhota Neuvosto-Venäjän hallinto Pietarissa.

Sisäministeri Heikki Ritavuori sulki Suomen rajan ja esti heimosotureiden kulun ja muonituksen. Suojeluskuntaselkkauksessa aktiivisesti toiminut Paul v. Gerich todennäköisesti rahoitti palkkamurhaajan, joka ampui helmikuussa 1922 Ritavuoren tämän kotiovelle Töölössä.

Vain vuotta myöhemmin 3.8.1923 etsivä keskuspoliisi pidätti Suomen työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. STP:n arkistot ja kirjapainot suljettiin.

Vuonna 2014 Ukrainan tilanne muistutti hämmästyttävällä tavalla Suomen vuotta 1923.

Mutta mitä tapahtui ennen sitä 1996 ja 1998 välillä?

Yhdysvaltojen aseteollisuus näki tilaisuutensa koittaneen sosialististen maiden kadottua näköpiiristä. ( William Greider, The Nation) Se perusti komitean "US Committee to Expand NATO" tarkoituksenaan levittää NATO-jäsenyys entisiin Itä-Euroopan sosialistisiin maihin. Puheenjohtajaksi valittiin Lockheedin strategisen suunnittelun johtaja Bruce Jackson. 1996 ja 1998 välillä kuusi suurinta aseteollisuusyhtiötä käytti, The New York Timesin mukaan 51 miljoonaa dollaria kongressin ja yleisen mielipiteen lobbaamiseen, tukijoinaan etnisiä itä-eurooppalaisia.

Bill Clinton aloitti projektin ja sai aseteollisuuden hurraamaan. Yhdysvallat antoi aseellista "Marshall-apua"; lainoja ja takuita maille, joilla ei olisi ollut mitenkään varaa hankkia kalliita yhdysvaltalaisia aseita toimivien entisten aseiden tilalle, kunhan maat vain liittyivät NATOon.

Eräs kongressin edustaja uskoutui New York Timesille "Olemme valmiit antamaan vaikka laivaston Unkariin" vaikka sillä ei ole edes yhteyttä mereen, kunhan maa vain liittyy NATOon. Puola, Tsekki ja Unkari liittyivät vaikka ei vielä Ukraina. Puola halusi 48 Lockheedin F-16 hävittäjää ja 5 Hercules kuljetuskonetta. Romania halusi korvata MIGit amerikkalaisilla hävittäjillä. Bulgarian puolustusministeri havitteli F-16 ostoksia.

Ukrainan kohdalla ei ollut ongelmaa senaattorien Mc Cainin ja kumppaneiden mielestä. He määrittelivät Ukrainan pääasialliseksi ei-NATO- kumppanimaaksi. 100 miljoonaa on myönnetty sotilaalliseen apuun, hyökkäysvaunujen ja lentokoneiden torjuntaohjuksiin. Rahapula ei haittaa. USA lainaa.

Suomen rooli tänään muistuttaa huvittavalla tavalla Ukrainaa 1990-luvun lopulla. Sama oli tilanne syyskuun 14. päivänä 1939 Akateemisen Karjalaseuran julistaessa:"Nyt on aika iskeä. Sotilaittemme uljas sankarihenki ja päällystömme henkinen ylivoimaisuus oppimattoman ja sivistymättömän ryssäläispäällystön rinnalla. Voittomme on varma. Kohta tulee hetki, jolloin emme enää taistele yksin."

Nykyinen Suomen ulkopoliittinen johto arvioi, että NATO ja NATO-optio antavat kehyksen mahdollisuudelle osoittaa röyhkeyttä naapurimaatamme Venäjää ja sen ajatusmaailmaa kohtaan.

Pääministeri Marin on juuri ilmoittanut NATO:on liittymisen olevan mahdollista jo tällä vaalikaudella. Yhdysvaltojen aseteollisuus ja valtamedia, Washington Post ja New York Times, hallituksen äänitorvet, imartelevat presidentti Niinistön ulkopoliittisia taitoja kuten Lipposen hallituksen (jossa Niinistö oli ministerinä) taitoja Kosovon NATO- pommitusten mahdollistajana v. 1999.

Suomi on osoittanut tukevansa USA:n ja Ukrainan natsien johtamaa Ukrainan väkivaltaista vallankaappausta. Yhdysvaltalainen senaattori Mc Cain oli Maidanilla paikan päällä kannustamassa ja jatkamassa 1990-luvulla alkanutta työtään Ukrainan sotilaalliseksi haltuunottamiseksi. Natsiliput koristivat Radan, Ukrainan parlamentin seiniä kommunistien ja juutalaisten pelätessä turvallisuutensa puolesta. Tarkka-ampujien uhreja oli yli 100.

Natsismin noustessa Suomessa 1920-luvulla kansalaisten demokraattiset oikeudet kapenivat. Ukrainassa v. 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen ja sitä seuranneen Kiovan vallankaappauseduskunnan julistaman sisällissodan aikana kansalaisten demokraattisia oikeuksia on kavennettu merkittävästi. 

Venäjän kielen puhuminen julkisella paikalla on kielletty, useita TV-kanavia ja lehtiä on lakkautettu, poliitikkoja pidätetään ja mielivalta kansalaisia kohtaan muistuttaa vainoa.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksena Yhdysvallat valitsi pääministerin ja ylikansallisen hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden kävi antamassa ohjeita paikan päällä Radassa esimerkiksi yleisen syyttäjän vaihtamisesta. Yhdysvallat julisti Venäjän vihollismaaksi. Kongressi valtuutti presidentti Obaman aloittamaan sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Ukrainassa on kyseessä Yhdysvaltojen ja EU:n sotilaallisesti  tukema siirtomaavalta. Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:ssa ainoat maapallon maat, jotka eivät vastusta fasismia. Suomikaan ei vastusta, mutta ei puolustakaan julkisesti vaan äänesti tyhjää.

Azovin natsipataljoona uhkaa Donbassia. Yhdysvallat ja sen liittolaiset lähettävät aseita Ukrainaan ja pyrkivät jatkamaan määräysvaltaansa maassa, vaikka sotilaallisesti, kuten Kosovossa. Siksi ei liene hämmästyttävää, että fasimin vastaisen taistelun ykkösmaa Venäjä on huolissaan vainon kohteena olevien demokratiaa kannattavien Donbassin asukkaiden kohtalosta.

Suomen ulkopoliittinen johto on epäitsenäinen. Yhdysvallat, jonka tunnusmerkkejä ovat piittaamattomuus kansainvälisistä laeista sekä aseellinen ja taloudellinen väkivalta, ei sovi liittolaiseksi. Parasta aikaa Yhdysvallat miehittää osaa Syyriasta, varastaa öljyä ja viljaa sekä tukee ISIS-terroristeja omaksi hyödykseen.Libya ja Irak ovat raunioina. Yhdysvaltojen mediajulkisuuden valossa paistattelu vastaa yhteistyötä Göbbelsin kanssa.

NATO-liittolaisuus toisi vastuullemme laittomat pommitukset, myös uraaniaseilla, epäinhimilliset talouspakotteet uhreille, poliittiset oikeusistuimet sekä valheista elävän median, minkä seurauksena niin lasten kuin aikuisten kyky inhimillisyyteen ja luovuuteen katoaa.

Päinvastoin kuin pääministerimme väittää, ongelmana ei ole Venäjä vaan Yhdysvallat ja sen aseteollisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATO:n laajenemisen tausta, ministeri Heikki Ritavuoren murha, natsismin nousu 1920-luvulla ja 2000-luvulla, NATO-jäsenyys, Suomen pääministeri, Ukrainan natsit, Suomen tuki natseille

"Uusi Eurooppa", ihanne, joka tuhoutui

Perjantai 11.2.2022 klo 13.54 - Pirkko TurpeinenSaari

Italialainen Altiero Spinelli on yksi 1980-luvun aikaisen  Euroopan unionin perustajahahmoja.

Hän oli kommunisti, joka oli Euroopan komission jäsen vuosina 1970 - 1976, sitten kolme vuotta Italian kommunistisen puolueen edustajana Italian parlamentissa, kunnes hänet valittiinEuroopan parlamenttiin vuonna 1979.

Spinelli pidätettiin vuonna 1926 osallistumisesta kommunistipuolueen toimintaan. Mussolinin fasistinen erityistuomioistuin tuomitsi hänet 16 vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankeuteen. Oltuaan sijoitettuna Ventotenen vankilasaarelle hän kirjoitti yhdessä kommunistitovereidensa kanssa pienille paperin paloille kirjoitetun Ventotenen manifestin v. 1941.

Manifestin palaset salakuljetettiin mantereelle ja julkaistiin Roomassa v. 1944.

Manifestin tavoitteena oli luoda demokraattinen, sosialistinen Euroopan valtioiden yhteisö, federaatio, jonka yhteinen puolustus ja yhteisöllisyys estäisivät natsismin ja fasismin syntymisen uudestaan ja siten estäisi myös uudet sodat.

Spinellin ihanteelliset ajatukset saivat tukea vielä 1980-luvulla. Hän oli monopoleja vastaan ja tuki työntekijöiden osallisuutta työnsä tuloksiin.

Spinelli kuoli v. 1986. V.1992, vain muutama vuosi hänen kuolemansa jälkeen Maastrichtissa muodostettiin ylikansallista sotateollisuutta palveleva Euroopan unioni. Unionin itsenäinen puolustus ajatuksena katosi Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ryhtyessä hajottamaan yhteistyössä natseja tukevan Yhdysvaltojen kanssa liittoutumatonta Jugoslavian liittovaltiota.

Jugoslavia oli kommunistijohtoinen sosialistinen valtio, jossa työntekijät osallistuivat yritysten hallintoon saaden osuutensa yrityksen voitoista. Huolimatta fasistisen Kroatian ja Bosnian muslimien  osallistumisesta serbien kansanmurhaan 1941 -45, serbit, Bosnian muslimit ja kroaatit toimivat yhteistyössä liittovaltiossaan.

Spinellin ajatukset demokratiasta, kansanvallasta ylikansallisen pääoman etujen vallan sijaan kaatuivat siihen, että Euroopan yhdentyminen liitettiin Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton NATO:n jäsenyyteen. Uuden valtion liittyessä Euroopan unioniin se joutuu ensimmäisessä artiklassa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka on Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit toivoivat jo 1938, presidentti mukaanluettuna, että Hitler suuntaisi sotajoukkonsa itään, Neuvostoliiton kimppuun. Sodan jälkeen Yhdysvallat itse jatkoi ristiretkeään kylmän sodan puitteissa kohti ylikansallisen pääoman ylivaltaa sosialistisen hyvinvointivaltion sijaan. Se katsoi kommunismin kitkemisen, ajatuksena ja suuntautumisena olevan sen päätavoite niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Kun Spinellin ajatuksena oli estää kansallismielisyyden, natsismin ja fasismin uusi tuleminen ja uudet sodat, Yhdysvaltojen ja natsismin jäänteitä ylläpitävän Euroopan tavoitteena oli liittoutua jäljellä olevian fasistien ja natsien kanssa uuden maailmansodan ja varallisuuden uusjaon saavuttamiseksi.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan, vaikka ei ollut ehtinyt sotaan. Saksa on ollut toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. Siten kommunistijohtoisen Jugoslavian hajottaminen oli sekä Saksan että Yhdysvaltojen ideologinen intressi.

Kaikki Yhdysvaltojen presidentit ovat vannoneet kommunismin kitkemistä. Siten miljoonien dollarien sijoittaminen Jugoslavian kansanryhmien välien rikkomiseen oli luontevaa. Yhdysvallat tuki Espanjan fasismia ja jo 1950-luvulta lähtien myös Ukrainan natseja.

Vahva Jugoslavian kroaatti- ja albaani-natsidiaspora Yhdysvalloissa tuki Yhdysvaltojen suorittamia talouspakotteita, propagandaa ja pommituksia. Saksan lisäksi Yhdysvallat pyrki saamaan sotilaallisen läsnäolonsa myös Bosniaan ja Serbiaan. Siten eurooppalaisen Jugoslavian hävittäminen ja sen muuttaminen Yhdysvaltojen, ei Euroopan osaksi, muuttui todeksi.

Ukrainan väkivaltaisen vallankaappuksen suunnittelu ja vaikutusvallan lisääminen maassa on edellyttänyt Yhdysvalloilta ja Euroopan unionilta yhteistyötä natsien kanssa. Ukrainan vajoaminen nationalismiin, käytännössä natsismia muistuttavaan tilaan soihtukulkueineen on lännen valtamediassa vaiettu asia. Ukrainassa on nyt vallalla yhden kansallisuuden politiikka.Rasistinen suhtautuminen oman maan venäjänkieliseen väestöön muistuttaa fasistisen Italian ja natsi-Saksan tilaa. Venäjää äidinkielenään puhuvien odotetaan katoavan jonnekin, muuttavan muualle kuten serbit, kommunistit ja juutalaiset 80 vuotta sitten.

Tämä on mahdollista siksi, että Euroopan unioinissa on muitakin maita, joissa vallitsee rasistinen suhtautuminen oman maan kansalaisiin. Eestin venäläisillä kaikilla ei ole kansalaisoikeuksia. Tämä rasistinen suhtautuminen on laajennettu kaikkiin venäläisiin ja Venäjän valtioon.

Euroopan unionin turvallisuuspolitiikka ei ole eurooppalaista vaan eurooppalaisille on uskoteltu, että Yhdysvaltojen armeija takaa Euroopan turvallisuuden.

On ummistettu silmät siltä, että Yhdysvallat ei ole demokratia vaan oligarkia, jossa aseteollisuuden edut ovat ylimmäisinä. Aseellinen väkivalta, itseä heikompien valtioiden alistaminen pommituksilla, talouspakotteilla ja monenlaisella kiristyksellä ovat pääasiallisia toimintatapoja demokratian ja tasaveroisen yhteistyön sijaan.

Netflixissä on erinomainen Altiero Spinelliä tovereineen Ventotenen saarella ja vankeuden jälkeen kuvaava elokuva "Uusi Eurooppa". Siinä kuvataan minkälainen ihmisyyden voima voi olla huolimatta vankilaolosuhteista, nälästä ja hengenmenetyksen uhasta.

Myös Suomessa rauhan, demokratian ja kansojen välisen ystävyyden puolesta toimineita sekä venäläisiä Itä-Karjalan miehitetyllä alueella suljettiin keskitysleireihin.

Tällä hetkellä ylikansallinen amerikkalaisvoittoinen tiedonvälitys on saanut suomalaistenkin päät niin sekaisin, että rauhanjärjestöt suunnittelevat mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön eteen. Venäjän, joka on fasismin vastaisessa työssä ja maailmansodan kauhuja estävän työn etulinjassa. Ukraina ja Yhdysvallat eivät tukeneet YK:n fasisminvastaista julkilausumaa, koska he tukevat fasismia.

Venäjän sotavoimat yrittävät pelkällä läsnäolollaan estää Azovin natsi-pataljoonalle syntymästä mahdollisuutta aloittaa itä-ukrainalaisten kansanmurhatyyppistä teurastusta. Yhdysvallat tukee Azovin pataljoonaa ja EU näyttelee tietämätöntä.

Altiero Spinellin Uuden Euroopan ihanne meni hänen mukanaan hautaan. Ylikansallinen militarismi tuhosi sen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Altiero Spinelli, EU, Helmut Kohl, Venäjä, Ukraina, natsismin ja fasismin uusi nousu, kommunismin kitkeminen, USA:n sotateollisuus ja mielivalta, rauhanjärjestöt

Kosovo ja Donbass - USAN pelikirja on aina sama.

Keskiviikko 9.2.2022 klo 14.02

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan suorittamassa Jugoslavian hajotuksessa ja miehityksessä on monia yhtäläisyyksiä Ukrainan tilanteen kanssa.

Yhdysvaltojen tavoitteena molemmissa tapauksissa on ollut sotilaallisen sillanpääaseman vahvistaminen Euroopassa. Saksa ja Yhdysvallat eivät ole kaihtaneet liittoutumista muslimiterroristien ja natsien kanssa.

Bosniassa Yhdysvallat ja Saksa loivat Ruder-Finn-markkinointitoimiston propagandan avulla holokaustin ajalta periytyvät vastakkainasettelut serbi-uhrien, kroaatti-pyöveleiden ja Bosnian muslimien välille.

Kosovon pommituksia valmisteltiin ETYJ:in tarkkailijoiden ja NATO:n avulla.

Kosovossa vastakkain oli perustuslaillista tasa-arvoa kannattava Serbian valtio ja suoraa toimintaa harjoittavat albaanit, jotka eivät osallistuneet valtiollisiin vaaleihin vaan halusivat väkivallan avulla pakottaa Kosovon maakunnan serbeistä vapaaksi, itsenäiseksi ja puhtaaksi muslimimaakunnaksi.

Kroaatit ja muslimit saivat Saksan avulla aseita Itä-Saksan asevarastoista ja albaani-"terroristit" koulutusta Turkissa.

ETYJ:n tarkkailijoita johti William Walker, yhdysvaltalainen diplomaatti. Hän oli osallistunut CIA:n suorittamiin likaisiin temppuihin Väli-Amerikassa. Hänen avullaan ja yhteistyössä NATO:n komentajan Wesley Clarkin kanssa albaanit saivat suoran yhteyden NATO:n komentajaan osoittaakseen mihin serbikohteisiin tulisi suunnata pommeja.

Saksan liittokansleri Helmut Kohlin tavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta ja sen varjolla hyvinvointivaltio Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotto. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Serbian ja sen maakunnan Kosovon miehitys.

Suomen valtio auttoi Kohlia. Sauli Niinistö toimi kommunismin kitkemisen auguurina Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana. Suomen hallitus puolestan auttoi William Walkeria lavastamaan joukkomurhan, jonka avulla Yhdysvallat aloitti johtamansa NATO:n pommitukset.

Yhdysvaltojen, NATO:n ja EU-Saksan liittolaiset olivat samoja ryhmiä, jotka liittoutuivat aikoinaan Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian kanssa.

Ukraina sai presidentti Obaman, varapresidennti Bidenin ja Victoria Nulandin avulla viisi miljardia dollaria, jolla summalla kärjistettiin ristiriidat natsimielisten ukrainalaisten ja venäjää puhuvien, presidentti Janukovicia kannattavien ukrainalaisten välillä. Menetelmä oli sama kuin Jugoslavian hajoittamisessa.

Maidanin mielenosoitusten joukkomurha tapahtui USA:n ja sen liittolaisten kouluttamien tarkka-ampujien avulla helmikuussa 2014. Natsimielisyys voimistui ja väkivalta oli yleistä. Kommunistinen puolue kiellettiin ja puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi. Natsismin voimistuessa kommunismin kitkeminen oli helppoa.

Toisen maailmansodan aikana Ukraina oli Hitlerin liittolainen kuten Suomi ja Baltian maat.  Neuvostoliitto vapautti Ukrainan, joka oli osa Neuvostoliittoa sen hajoamiseen asti.

Lähes jokainen ukrainalainen osaa venäjää ja itä-ukrainalaisille venäjä on äidinkieli.

Yhdysvaltojen suorittamasta vallankaappauksesta lähtien Ukraina on käytännössä ollut USA:n miehittämä. Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros CIA:n käytössä ja Yhdysvaltojen lippu liehui ulkona. Presidentti Biden kävi Radassa, eduskunnassa, antamassa ohjeita ja neuvotteli päivittäin pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa. Oman kertomansa mukaan Biden vietti enemmän aikaa Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Kiovan hallinnon julistettua "terrorisminvastaisen sodan" Donbassin asukkaille alue on ollut vailla Ukrainan valtion sosiaaliturvaa, koulutusta ja vapaata kulkuoikeutta Ukrainaan. Donbassin rajavyöhykkeen asukkaat ovat ympäri vuorokauden vaarassa sotatilan vuoksi.

Ukrainassa on useita oligarkkien aseellisia ryhmiä, joista osa on natsien hallinnassa. Tataariväestön osa, kuten Kosovossa terroristiseen toimintaan osallistuneet albaanit, on valmis palvelemaan Yhdysvaltojen tavoitetta epävakauttaa Venäjää.

Tataarien terroriteoista epäinhimillisimpiä on veden katkaisu Krimin niemimaalta. Samoin sähkölinjojen sabotointi.

Venäjänkieliseen väestöön kohdistuva terrori ei ole nostanut kulmakarvoja lännen demokratioissa. 

Tällä hetkellä ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtajana on turkkilainen Yasar Cevik ja varapuheenjohtajina brittiläinen laskuvarjoprikaatissa toiminut Mark Ethering sekä saksalainen Antje Grawe.

Drenica mafia-ryhmän johtama Kosovo pysyy "itsenäisenä" ainoastaan alueelle laittomasti rakennetun Yhdysvaltojen valtavan sotilastukikohdan Bondsteelin sekä NATO-miehityksen avulla. Lähi-Idän muslimivaltioiden taloudellinen tuki armeijan kouluttamisessa ja nyt  moskeijoiden rakentamisessa on miehityksen ohella alueen identiteettiin voimakkaasti vaikuttava tekijä. Serbien alistettu asema historiallisesti merkittävässä, keskiajalta periytyvässä omassa "kuningaskunnassaan" on surullinen.

Onko turkkilaine Cevik objektiivisempi kuin Kosovossa toiminut William Walker, joka palveli Yhdysvaltoja ja NATO:a? Onko brittiläinen varapuheenjohtaja samaa mieltä kotimaansa kanssa, joka lähettää lisää aseita natsi-pataljoonien käyttöön? Entä saksalainen toinen varapuheenjotaja?

Turkin presidentti on tarjoutunut välittämään konfliktissa Venäjän ja Ukrainan välillä.

Kyseessähän ei ole Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti vaan demokratian ja väkivallan välinen ristiriita. Krimin asukkaat pakenivat Venäjän syliin natsien uhatessa heidän henkeään ja turvallisuuttaan. Venäjä on ilmoittanut presidentti Putinin suulla, että Venäjä ei tule koskaan alistumaan fasismin edessä.

Yhdysvallat pakottaa ne maat, joihin sen isot kynnet pystyvät toimimaan natsien ja jihadistien kanssa liitossa, mikäli tuo liitto edistää Yhdysvaltojen maailmanvallan toteutumista. Jugoslavian pommitusten yhteydessä tavoite onnistui ja jäännösmaat liittyivät Serbiaa lukuunottamatta Yhdysvaltojen asevoimiin NATO:on. 

Massiivinen läntinen infotykitys on siirtynyt demonisoimaan Venäjää, joka yhdessä monien muiden ei-länsimaiden kanssa on sitoutunut YK:n peruskirjan kunnioittamiseen ja fasismin vastustamiseen.

Toisen maailmansodan aikana juutalaiset ja serbit leimattiin tapettaviksi ja/tai keskitysleiriin sijoitettaviksi. Jugoslavian hajottamista vastustaneet serbit leimattiin 1990-luvulla markkinointitoimistojen avulla "hitlereiksi", ja kretiineiksi. Nyt venäläiset leimataan "apinoiksi" (Eestin ex-presidentti Lennart Meri.) Markkinointitoimisto Hill&Knowlton on vuodesta 2015 lähtien palkattu demonisoimaan presidentti Putin. (lähde Sabine Schiffer)

Presidentit ja liittokanslerit sukkuloivat neuvottelemassa Minskin sopimuksen täytäntöönpanosta, minkä toteuttamisessa Ukraina, Saksa ja Ranska ovat laahanneet nyt 5 vuotta jälkojaan. Voiko joku kuvitella, että Ukrainan presidentti Zelensky pystyisi komentamaan Azovin natsijoukot, yhdysvaltalaiset palkkasoturit tai tataariterroristit juoksuhaudoistaan rakentamaan rauhaa?

Yhdysvallat ei ole ennenkään tukenut demokratiaa vaan päinvastoin pyrkinyt ryöstämään sen mikä on ryöstettävissä. Ennen Maidania presidentti Clinton puolisoineen, Ukrainan oligarkit ja EU:n merkkihenkilöt kuten Carl Bild, Soros, Summers jne,  pitivät kokousta Krimin Jaltalla syyskuussa 2013 juhlien tulevaa vallankaappausta ja Ukrainan ryöstöä jo etuajassa.

Yhdysvallat on kainaloitaan myöten Ukrainan infrastruktuurissa eikä tule koskaan tukemaan maan demokratiaa kuten ei Kosovonkaan. Sotilaallinen valta Balkanilla keskellä Eurooppaa ennakoi sotilaallisen valta-aseman hankkimiseen pyrkimistä myös Ukrainassa. Ovatko liittolaiset natseja tai tataareja, sillä ei ole merkitystä.

Likaiset temput ovat aina Yhdysvaltojen pelikirjassa. Päätavoitteena on häiritä Venäjän rauhallista kotimaan asioihin keskittyvää kehitystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n pelikirja, Kosovo, Ukraina, Donbass, ETYJ, natsimi, tataarit, USA:n miehitysvalta,

Presidentti Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnassa ja menneisyyden sotarumpujen kumu.

Torstai 3.2.2022 klo 12.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnan avajaisten jälkeen sai kylmät väreet juoksemaan selkäpiitä pitkin. "Venäjän tarkoitus on hämmentää"-lausunnon ilmapiiri kansainvälisten suhteiden viitekehyksessä ei ole alku rakentavalle pohdiskelulle Venäjän ulkoministeri Lavrovin aloitteesta  kansojen yhteisen turvallisuuden tarkastelulle.

Mieleeni nousi välittömästi kysymys. Kuka määrää Suomen ulko- ja puolustuspolitiikasta tällä hetkellä - pääomapiirit vai kansa.

Pääomapiirit olivat suunnitelleet Suomen itsenäistymisen tapahtuvan siirtymiseksi Venäjän autonomiasta osaksi Saksan keisarikuntaa. Itsenäistymisen ensiaskel, Valtalaki oli kesällä 1917 kaadettu pääomapiirien vallankaappauksella yhteistyössä Venäjän väliaikaisen hallituksen kanssa.

Suomen eduskunta oli itsenäistymisjulistuksen jälkeen perustamassa omaa armeijaa tammikuussa 1918. Vasemmisto ehdotti valtuuskunnan perustamista päättämään armeijan käytöstä, joka armeija olisi koko kansan armeija. Porvaristo ei suostunut tähän vaan päätti enemmistöllään perustaa suojeluskunnista Suomen armeijan ylipäällikkönään C.G.Mannerheim.

Tässä eduskunnan istunnossa edustaja Kullervo Manner lausui:"Kysymys on pohjaltaan siitä, onko valta oleva tässä maassa kansalla ja kansan eduskunnalla vaiko jollakin ryhmällä, esimerkiksi "hallituksella" ja sen kautta "hallituksen" takan olevalla omistavalla luokalla.

Saksan armeija oli jo kutsuttu tukemaan valkoista armeijaa sisällissodan syttyessä. Mannerheim kiirehti sen tuloa ja jo Tampereen valtauksessa saksalaisupseereilla oli merkittävä rooli.

Saksan vallankumous v. 1918 lopetti Saksan vallan Suomessa, mutta poliittiset tuomioistuimet olivat tuominneet punaiset keskitysleireihin samaan aikaan kun valkoiset armahdettiin.

Ståhlbergin valinta presidentiksi hidasti natsismin kehittymistä Suomessa hänen estäessään Mannerheimia saamasta suojeluskunnista omaa yksityistä armeijaansa hyökkäyksiin Neuvosto-Venäjälle. Svinhufvudin tultua presidentiksi hän kutsui Mannerheimin sotilaskomitean johtoon, jolloin tiivis yhteistyö natsi-Saksan kanssa solmiutui.

Neuvostoliitto pyrki Kansainliiton puitteissa rakentamaan sopimusta kollektiivisesta turvallisuusjärjestelmästä rauhan takeeksi. Se toivoi Englannin, Ranskan, Neuvostoliiton ja muiden Euroopan valtioiden yhdessä voivan panna sulun Hitlerin Saksan suunnittelemalle hyökkäyssodalle.

Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin.  Vuonna 1939 Yhdysvaltojen pääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä. Franklin D. Roosevelt uskoi vain maailmansodan pelastavan Yhdysvaltojen kapitalismin.

Voimakas taloudellinen panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin (Pietari) tuhoamista.

Suomen historia, demokratia ja kaikkien kansojen kollektiivinen turvallisuus ei ole nykyisen presidenttimme ja ulkopoliittisen johtomme hahmotelmissa. Nykyinen presidenttimme on  kansan selän takana ilman parlamentaarista käsittelyä sitonut maamme sotilasliitto NATO:n, Yhdysvaltojen johtaman asevoiman isäntämaasopimukseen. Tuo sopimus antaa Yhdysvalloille ja NATO:lle luvan käyttää Suomen maaperää Venäjälle vihamielisiin sotaharjoituksiin ja mahdollisiin sotatoimiin.

Sisällissodan päättäneen Helsingin valtauksen 20-vuotisjuhlia vietettiin 40 hengen saksalaisvaltuuskunnan kanssa v. 1938 Rudiger von der Goltzin johdolla. Tilaisuus pidettiin kuukausi Itävallan Anschlussin jälkeen.

Mannerheimin salainen yhteistyö natsi-Saksan kanssa johti Suomen niin talvisotaan kuin jatkosotaankin. Talvisodan ei olisi pitänyt olla yllätys, mutta koska valmistelut oli tehty kansan selän takana, sota muodostui traumaattiseksi.

Vasta sotien jälkeen kaikki Suomen kansalaiset myös sisällissodassa työväestön puolella taistelleet ja keskitysleireistä vapautetut rauhanpuolustajat saivat oikeuden äänestää valtiollisissa vaaleissa vuonna 1945.

Tällä hetkellä Suomen tilanne ulko- ja rauhanpolitiikan suhteen muistuttaa 1930-lukua. Venäjä on esittänyt rauhan- ja turvallisuuden puitteisiin liittyvän aloitteen, johon se odottaa jokaiselta kansakunnalta itsenäistä vastausta. Tilanne on vakava.

Presidentti Niinistön alentuva ja vähättelevä asenne aloitetta kohtaan ei lupaa hyvää. Suomen kansalaisille ulkoministeri Lavrovin kirjeellä on suuri merkitys. Ensimmäistä kertaa nykyisen presidentin, mediapoolin, ulkopoliittisen instituutin ja NATO:n hybridikeskuksen sensuurin läpi pääsee raikas totuuden tuulahdus. Mikäli kansalle tiedotetaan aloitteesta ja luodaan mahdollisuus tiedostaa, että ulkopolitiikamme ei suinkaan ole kunnossa, vaan valheen verkko ympäröi meille tarjottavaa tiedonvälitystä.

Voidakseen pelata kansan selän takana presidentti Niinistö ja hänen sensuurikoneistonsa on pimittänyt sen, että se tietää Ukrainan kriisin olevan yhä enemmän natsi-Saksaa muistuttavan Yhdysvaltojen aikaansaama. 

Presidentti Obama ja varapresidentti Biden yhdessä EU-komission ja erityisesti muutaman EU-maan kanssa otti Ukrainan haltuunsa tarkka-ampujien ja natsien  avulla toteutetussa vallankaappauksessa. Radan, Ukrainan eduskunnan, puhemies Turchinov julisti "terrorismin vastaisen " sodan itä-ukrainalaisille,jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta. Vallankaappaushallitus leimasi demokratiaa kannattavan osan kansaa "terroristeiksi".

Presidentti Obama julisti myös tekevänsä Venäjästä "pariah"-valtion ja Yhdysvaltojen kongressi antoi Obamalle luvan aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Mikä oli Venäjän "synti" Ukrainan asiassa v. 2014? Venäjä ei sallinut laillista presidenttiä kannattaneiden jo kauan Venäjän yhteyteen halunneiden Krimin asukkaiden joutumista Kiovassa valtaa pitäneiden natsien käsiin, vaan salli autonomisen alueen itsenäistymisen turvaamalla alueen ja salliessa äänestyksen jälkeen itsenäistyneen Krimin liittymisen Venäjään.

Suomen presidentti ja hänet valtaan saattaneet kansainvälinen pääoma, mediapooli (johon kuuluvat lähes kaikki tiedotusvälineet ja kustannustalot),hänen itse maahan kutsumansa NATO:n hybridikeskus eivät ole osoittaneet tietävänsä totuutta USA:n siirtomaavallasta ja yhdysvaltalaisten palkkasoturien ja aseiden sijoittamisesta Ukrainaan. Verovaroilla kustannettu Yle sen enempää kuin sensuurijärjestelmään kuuluvat sanomalehdet eivät kerro kansalle totuutta.

Tämän johdosta on entistä tärkeämpää, että kansalaiset lukevat ulkoministeri Lavrovin kirjeen ja miettivät itse miten vastaisivat siihen.

Jokaisessa yhteisössä oli sitten kysymys perheestä, koulusta, työyhteisöstä, linja-autosta, lentokoneesta, merenkulusta on itsestään sevää, että turvallisuus on jakamaton. Yhden turvallisuuden takaaminen ei saa olla pois toisten turvallisuudesta.

Näin inhimillinen yhteisö toimii.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö , sensuuri Suomessa, pääoman valta, suojeluskunta-armeija, natsi-Saksa, Neuvostoliiton ehdotus kollektiiviseksi turvallisuusjärjestelmäksi, USA-uusi natsi-Saksa, USA Ukrainan siirtomaaherrana, Lavrovin kirje ETYJ:n jäsenille

Yhdysvalloilta jäi toinen maailmansota kesken

Perjantai 28.1.2022 klo 13.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvalloilta, miksei myös Britannialta, jäi toinen maailmansota kesken. Tarkoituksena oli natsi-Saksan jälkeen tuhota myös kommunismi ja kommunistisen puolueen johtamat sosialistiset maat.

Toisen maailmansodan vielä jatkuessa Yhdysvallat palkkasi CIA apunaan Saksan natseja ja auttoi heitä siirtymään Atlantin toiselle puolelle. Heitä palkattiin paitsi CIA:han myös muihin tehtäviin.

Vaikka valtaosa natseista jäi paikoilleen  Saksaan entisiin tehtäviinsä virkamiehinä, opettajina jne., moni siirtyi sellaisiin maihin, joissa saattoi pysyä tuntemattomana. Mm. fasistisen Kroatian ustasa-natsit siirtyivät Itävaltaan ja fasistisen Espanjan kautta katolisen kirkon avulla Yhdysvaltoihin.

CIA ryösti Saksan kultavarannot onnistuen ryöstöissään siitä huolimatta, että kätketty kulta sijaitsi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeellä. Toki osa ryöstetystä omaisuudesta palautui Saksaan Marshall-apuna. Jalomielistä eikö totta?

1950 -luvulla kommunisti- ja homoseksuaalijahti oli vallalla niin Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa kuin kansainvälisesti. Kaikki toimet jotka viittasivat ihmisten väliseen tasa-arvoon, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen erityisesti valtiollisella taholla tai rauhaan asevarustelun sijaan oli tuomittavaa. Mustien ja intiaanien asema Yhdysvalloissa oli surkea.

1950- luvulta lähtien Yhdysvallat alkoi tukea fasistista Espanjaa ja sen diktaattoria Francoa. USAn ruoka-apu ja valtiollinen tunnustaminen "pelastivat" Espanjan äärimmäisen väkivaltaisen diktatuurin. 

Samaan aikaan Yhdysvallat CIA:n toimesta pyrki estämään kommunistien tai ylipäänsä vasemmistolaisten pääsyn valtaan tukemalla taloudellisesti oikeistolaisia puolueita vaaleissa, ja tarvittaessa salamurhaamalla vasemmistoaktiiveja sekä poliitikkoja.

Korean sota, Vietnamin sota, Indonesian 1 miljoonan ammattiyhdistysaktiivin ja vasemmistolaisen murhat (CIA:n omien nimilistojen mukaan) kuvaavat Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatkon uusia menetelmiä.

Aasian jälkeen vuoroon tuli Etelä-Amerikka, sitten Neuvostoliitto itse liittolaisineen sekä keskellä Eurooppaa sijaitseva Jugoslavia.

Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bush osallistui yhdessä hänen jälkeensä presidentiksi tulleen Bill Clintonin kanssa paitsi Neuvostoliiton kultavarantojen ryöstöön, myös ryöstölle suotuisan ja Neuvostoliiton taloudellisen tuhon mahdollistajan presidentti Jeltsinin vaalikampanjan rahoittamiseen.

Jo ennen Neuvostoliiton tuhoa George H.W. Bush yritti värivallankumousta Kiinassa 3 vuoden massiivisella kiinankielisellä tiedonvälityskampanjalla ja mielenosoituksilla. Kumouksen piti kulminoitua Tianmenin verilöylyyn, jota Yhdysvallat markkinoi seuraavien kolmenkymmenen vuoden ajan hirviömäisenä tapahtumana.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön arkistojen vapauduttua salauksesta paljastui, että silminnäkijöiden mukaan ketään ei ollut ammuttu Tianmenin aukiolla. Chilen suurlähettiläs oli ollut vaimonsa kanssa paikalla todistamassa tapahtumia. CIA auttoi kouluttamansa "vallankumoukselliset" opiskelijat Hong Kongin kautta pysyvästi Yhdysvaltoihin.

Nyt on meneillään seuraava Kiinaa koskeva mielipidevaikuttaminen. Saa nähdä, mikä uiguurien asemaksi 30 vuoden kuluttua todellisuudessa paljastuu. Tällä hetkellä kiinankieliset uiguuritiedottajat ovat niskan päällä USA:sta lähtevässä tiedonvälityksessä, jota EU-maat toistavat.

Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjän tuhoaminen Yhdysvaltojen toimesta keskeytyi Vladimir Putinin tultua valituksi Venäjän presidentiksi. Hän pani Yhdysvaltojen tukemat oligarkit kuriin ja on nostanut Venäjän kansainvälisiä lakeja ja YK:n periaatteita ja ETYK:in päätösasiakirjaa tukevaksi maaksi, joka ei toista kertaa alistu natsien väkivaltaan missään muodossa.

Yhdysvallat kykeni pommittamaan Irakin ja Libyan valtiorakenteitaan myöten hajalle ja ryöstämään näiden luonnonvaroja. Syyrian kohdalla yritys jäi kesken vaikkakin vielä tänä päivänä Yhdysvallat varastaa Syyrian öljyä miehittämältään alueelta ja aiheuttaa talouspakotteillaan nälänhätää maassa. Afganistanin kuluttava sota ylläpiti kauhua maassa ja sen naapurimaan Pakistanin heimoalueilla 20 vuoden ajan.

Mikä tekee näistä Yhdysvaltojen toimista natsi-Saksan toimien jatkeen? Rasismi. Kyvyttömyys pitää muita kansoja ja ihmisiä samanarvoisina kuin Yhdysvallat pitää itseään. Se pitää itseään "poikkeuksellisena" ("exeptional") maana, jolla on oikeus tehdä kaikkialla maailmassa niin kuin se itse näkee parhaaksi.

Tämä asenne on näkynyt viime päivien neuvotteluissa Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä.

Yhdysvallat on EU-liittolaistensa kanssa liittänyt väkivaltaa käyttäen Ukrainan EU-lähentymissopimukseen tilanteessa, jossa laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovic katsoi, että maalla ei ole vielä varaa liittyä unioniin. Lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat sotilaallista yhteistyötä koskevia sitoumuksia. Siten USA ja EU ovat sitoneet Ukrainan sotilaalliseen yhteistyöhön kanssaan laittomin menetelmin yhteistyössä väkivaltaan turvautuvien natsi-joukkioiden kanssa.

Venäjä on katsonut, että Yhdysvaltojen johtaman sotilasliitto NATOn joukot eivät saisi tulla Venäjän rajalle uhkaamaan Venäjän ja venäläisten turvallisuutta. Toisin sanoen Yhdysvaltojen määräysvalta ei saisi ulottua ohjuksen kantaman päähän Moskovasta.

Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jatke on kuorrutettu massiivisella rasistisella tiedottamisella.

Ryhtyessään EU-Saksan kanssa ottamaan Balkanin aluetta haltuunsa Yhdysvallat kuvasi kaikkia etnisiä ryhmiä Jugoslavian alueella tasa-arvoisina pitäviä serbejä Hitlereinä. Nykyinen USA:n presidentti Biden kutsui holokaustin uhreja, serbejä, "kretiineiksi", vajaamielisiksi. EU-Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel sanoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan tultuaan ulkoministeriksi: "Serbit on saatava polvilleen".

Kalifaattia rakentavat Bosnian muslimit ja USA:n natsi-diasporan rahoittamat kroaatit olivat Jugoslavian hajottamisessa Yhdysvaltojen ja EU-Saksan liittolaisia. He auttoivat NATO:a pommittamaan "oikeita" kohteita ja tuhoamaan koko Jugoslavian infrastruktuurin.

Jugoslavian hajottamisen jälkeen USA otti pommittamalla haltuunsa Serbian maakunnan Kosovon ja rakensi sinne jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan. Ei äänestämällä tapahtunutta veretöntä tapahtumaa, kuten Krimin liittyminen Venäjään - ei. Pommituksia pommitusten jälkeen keskitysleirien entisille asukkaille leirien entisten vartijoiden ohjatessa pommit oikeisiin paikkoihin.

Nyt kaikki Jugoslavian jäännösmaat ovatkin USA:n johtaman NATO:n jäseniä Serbiaa lukuunottamatta. Bosnia on täysin USA:n määräysvallassa.

USA pitää koko Eurooppaa sotilasleirinään. 

ETYJ:n loppuasiakirjassa todetaan, että jokainen kansakunta ansaitsee turvallisuuden sotilaallisia hyökkäyksiä vastaan eikä kenenkään turvallisuus saa uhata toisen valtion turvallisuutta.

Venäjä on yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi ilmaissut huolensa siitä, että USA:n ohjauksessa olevat lähinaapurit eivät ota huomioon Venäjän turvallisuutta.

Suomi ei näe mitään arvosteltavaa omassa toiminnassaan vaikka vuosittain järjestetään massiivisia kymmenien maiden yhteisiä sotaharjoituksia, joissa harjoitellaan sotaa Venäjää vastaan. Suomi ei näe ongelmaa omassa asenteessaan tai median asenteessa Venäjää kohtaan.

Kun serbejä kutsutaan kretiineiksi, kun Eestin entinen presidentti kutsuu venäläisiä apinoiksi tai kun Suomen valtamediassa toimittajat valehtelevat säännönmukaisesti johtaen kansalaisia harhaan, kaikki on kunnossa?

Eestin ex-presidentti Ilves ei kutsuessaan venäläisiä apinoiksi muista, että Eestin ja Euroopan historiassa oli aika, jolloin juutalaisia, serbejä, kommunisteja ja muita vähemmistöjä luokiteltiin ali-ihmisiksi juuri tällaisilla epiteeteillä. Eesti julistettiin toisen maailmansodan aikana Europan ensimmäiseksi täysin juutalaisista vapaaksi maaksi, kun siellä tapettiin kaikki juutalaiset. Tällä hetkelläkään Eestin venäläiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa maan EU-jäsenyydestä huolimatta.

Kuuluminen Yhdysvaltojen ainutlaatuisten maiden piiriin NATO-jäsenyyden ja monien muiden sopimusten kautta Eesti ja Suomi katsovat olevansa ylemmyydentunteessaan oikeutettuja uhkaamaan Venäjän turvallisuutta. Ne voivat panna täytäntöön Yhdysvaltojen ulkoministeriön v. 2000 Bratislavan kokouksessa tekemän päätöksen laajentaa NATO:n vaikutuspiiri Baltiasta Ukrainan Odessaan ja estää Venäjän pääsy Itämerelle kuten natsi-liittolaisuuden aikana v. 1941 kesällä, jolloin natsi-Eesti ja natsi-liittolainen Suomi miinoittivat Suomenlahden niin, että Tallinnasta Leningradiin (Pietariin) pakenevista siviileistä ja sotilaista 16 000 kuoli.

Jokainen normaali kansalainen käsittää, että Venäjän turvallisuuden takaaminen on yhtä tärkeätä kuin Suomen oman turvallisuuden takaaminen. Vain tuo asenne voi olla ystävyyden rakentamisen pohjana.

Osallistuminen Yhdysvaltojen kesken jääneeseen toiseen maailmansotaan, sen sotateollisuuden ja ryöstömentaliteetin tukemiseen johtaa maamme umpikujaan ja oman inhimillisyytemme lopulliseen tuhoutumiseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, natsien ja Venäjän kulta, rasismi, ihmisarvon kieltäminen, Bush sr, Clinton, Biden, fasismin ja natsismin tukeminen

Racak, Navalnyn myrkytys - miten Suomi muuttui psykopaatiksi.

Perjantai 7.1.2022 klo 12.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi osallistui ensimmäisen kerran valehteluun ja väärään todistukseen heti EUhun liittymisensä jälkeen vuonna 1999 palvellakseen Yhdysvaltoja ja siitä riippuvaista Kohlin EU-Saksaa.

Olen viimeisissä kirjoissani kuvannut tuota prosessia tarkkaan.

Yhdysvallat pyrki Euroopan hallintaan NATO-miehitysten ja NATO-jäsenyyksien avulla. Sen lähin kumppani EU-Saksa ja Saksan johdolla koko laajeneva EU oli valjastettu palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Mitä enemmän NATO-jäseniä, sitä enemmän asetilauksia. Mitä enemmän asetilauksia, sitä enemmän sotia, joissa aseita voidaan tuhlata.

Jugoslavian hajottamisessa vastakkain olivat Jugoslaviaa puolustavat serbit ja heitä vastustavat USA:n ja EU-Saksan, USA:n natsidiasporan, Osama bin Ladenin tukemat ja aseistamat kroaatit, Kosovon albaanit ja Bosniaan kalifaattia rakentavat muslimijoukot.

Yhdysvaltojen ja Saksan saatua voiton Bosnian sodassa he siirtyivät ottamaan haltuunsa Serbiaa tarkoituksenaan miehittää koko maa Nato-joukkojen avulla.

Serbian poliisi ilmoitti 14.tammikuuta 1999 tyhjentävänsä seuraavana päivänä Racakin kylän albaaniterroristeista, jotka olivat surmanneet hiljattain useita poliiseja ja serbien kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja.

Kansainvälisten tiedotusvälineiden paikallaollen kylässä käytiin taistelu, jonka uhrit oli seuraavaksi päiväksi kasattu yhdysvaltalaisen KFOR-joukkojen komentajan toimesta yhteen kuoppaan. Komentaja William Walker ilmoitti NATO-maiden hallituksille, että uhrit oli tapettu teloitustyyliin, päitä katkottu- joukossa naisia ja lapsia.

Jugoslavian hallitus oli kutsunut suomalaisen oikeuslääkäriryhmän tutkimaan uhrien kuolinsyyn. Tutkimusten tuloksena todettiin, että kaikki olivat taistelussa kaatuneita, yhtäkään ei ollut teloitettu tai ammuttu läheltä.

Suomen hallitus, Paavo Lipponen pääministerinä ja Sauli Niinistö varapääministerinä salasivat oikeuslääkäreiden tutkimustulokset yhteistoiminnassa Saksan ulkoministeriön kanssa.

Teloitusväite jäi voimaan, jonka perusteella presidentti Bill Clinton, kaikkien lavastusten mestari, julisti Jugoslavian pommitukset aloitettaviksi.

Suomi osoitti siis kykenevänsä palvelemaan tuota satojatuhansia pommeja pudottanutta, kansakunta toisensa jälkeen tuhonnutta, heti toisen maailmansodan jälkeen natsi-diasporaa maassaan vaalinutta Yhdysvaltoja.

Myös Helmut Kohlin Saksa palasi Itä-Saksan lopettamisen jälkeen vanhalle uralleen liittolaistensa natsi-kroaattien tukijaksi.

Sauli Niinistön päädyttyä presidentiksi, hän on osoittanut olevansa oikella puolella.

Sen selkeämpää lavastusta kuin Aleksei Navalnyn "myrkytys" on vaikea kuvitella. Myös siinä Suomen presidentti osoitti puolensa:

Kun Navalnyn perhe oli mitä ilmeisimmin suunnitellusti ilmaissut haluavansa saada potilas Saksaan Charite-sairaalaan hoitoon, presidentti Putin ei asettanut tälle mitään esteitä. Siitä huolimatta, että lupa jo oli, Suomen presidentti kiiruhti soittamaan presidentti Putinille toivovansa, että Navalny pääsee Saksaan. Yhteistyö Saksan kanssa oli jälleen Suomen presidentille ensisijaista.

Saksasta ilmoitettiin päinvastoin kuin mitä ensihoitopaikassa Venäjällä oli havaittu, että Navalnyn elimistössä olisikin ollut tappavaa Novitchok-myrkkyä, joka tappaa varsin nopeasti uhrinsa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel saapui Navalnyn vuoteen äärelle tuen osoituksena. Sen sijaan presidentti Putinin toiveeseen yhteistyöstä mahdollisen rikoksen selvittämiseksi ei Merkel antanut vastausta. Sen sijaan esitettiin tieteellisesti kestämättömiä väitteitä Novitchokin löytymisestä potilaan elimistöstä, havainnoijina Ruotsi ja Ranska.

Suomen presidentti ei kiiruhtanut vaatimaan Saksaa tekemään yhteistyötä mahdollisen rikoksen selvittämiseksi.

Uskomattoman ripeästi Novitschok -myrkytyksestä parantunut Navalny ryhtyi tekemään yhteistyössä yhdysvaltalaisen mediayhtiön kanssa presidentti Putinin vastaista propaganda-videota "Putinin palatsi". Tuon saksalaisessa luksus-lomahotellissa valmistamansa videon hän latasi Youtubeen kaikkien katsottavaksi.

Suomalaiset oikeuslääkärit eivät alistuneet Racak-propagandan uhreiksi, vaan julkaisivat totuuteen perustuvat ruumiinavaustulokset tieteellisessä lehdessä. 

Mahtaisiko Charite-sairaalasta löytyä lääkäreitä, jotka tulisivat vastaavan tieteellisen totuuden kanssa esiin.

Ruotsista löytyi entinen kansainvälisen atomienergiajärjestön puheenjohtaja ja Ruotsin ulkoministeri Hans Blix, joka todisti v.2003, että Irakissa ei ole USA:n päinvastaisista väitteistä huolimatta joukkotuhoaseita. Hän todisti tarkastusmatkoihinsa perustuen väitteensä oikeutuksen. Siitä huolimatta Yhdysvallat Suomen myötäillessä aloitti kammottavat Irakin pommitukset, miehityksen ja epäinhimilliset vankileirit, jatkaen edelleen muiden Lähi-Idän maiden tuhoamiseen.

Suomi lähti v.2001 käsittämättömin perustein sotimaan Afganistaniin. "Solidaarisuudesta" Yhdysvaltoja ja sen NATO-liittolaisia kohtaan. Nyt yhtä käsittämättömin syin Suomi on viemässä sotajoukkoja Maliin, käsittämättä, että suurin osa EU:n NATO-jäsenistä ovat entisiä täysin eläytymään kyvyttömiä siirtomaaisäntiä. Näiden siirtomaaherrojen tilillä on niin totaalista kansojen alistamista ja kansallisvarallisuuden ryöstämistä ainoana tarkoituksena nöyryyttää nuo kansat kokemaan, että ne eivät ole ihmisinä yhtä arvokkaita kuin miehittäjänsä.

Suhteessa Venäjään presidentti Niinistö ja muut johtajamme ovat osoittaneet, että YK:n periaatteet kaikkien kansojen samanarvoisuudesta eivät enää pidä paikkaansa. Suomi on alkanut suhtautua lähimpään naapuriinsa kuin alempiarvoiseen kansaan, jonka tarpeet ja toiveet eivät ole yhtä merkittävät kuin Suomen ja Suomelle valittujen liittolaisten toiveet.

Siirtomaaisäntien tavoin alusmaiden valtaaminen edellyttää aseellista voimaa. Ilman sotilaallista miehitystä Saksan, Hollannin, Ranskan, Espanjan, Portugalin jne alistamat kansat eivät olisi alistuneet.

Nyt USA:lla,  Saksalla ja muilla EU-mailla on uudet siirtomaat Balkanilla. NATO-jäsenyydellä tai NATO-miehityksellä ei ole eroa. Balkanilla Serbia on alistettu siirtomaan asemaan ja sen maakunta Kosovo on sekä USA:n sotilastukikohdan maaperänä, että NATO:n miehitysvallan suojelemana ensimmäinen eurooppalainen väkivaltaan tukeutuva mafia-valtio. 

NATO luo edellytykset natsismin paluulle Eurooppaan. Kroatia, Baltian maat ja Länsi-Ukraina nostavat natsi-menneisyytensä kunniakkaaseen asemaan. Suomi vielä horjuu, mutta ei ole käsitellyt natsiliittolaisuutensa merkitystä nykyisin nähtävään humanismin puuteeseen ja fasististen järjestöjen tukemiseensa, jopa tasavallan presidentin puolison toimesta.

Suomen johdon ilkeämielisyys, alentuvuus Venäjää kohtaan näyttäytyy kaikkien USA:n ja NATO-EU:n lavastusten myötäilyssä ja hyväksymisessä. Missä ovat "Novitchok-myrkytetyt Skripalit", todisteet Navalnyn myrkytyksestä, Racakin uhreja koskevat oikeuslääkäreiden salatut lausunnot, Malesialaiskoneen alasampumiseen liittyvät kadonneet ukrainalaisia koskevat rikostodisteet, Ghoutan kaasuiskun MIT:n todisteet siitä, että Syyrian hallitus ei ollut niiden takana vaan kapinalliset, Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen tarkka-ampujien kouluttajat ja rahoittajat?

Suomi on myötäillyt kaikkia lueteltuja valheita, ollakseen USA:n ja NATO-EUn suosiossa. Psykopatia on vaikesti parannettavissa.

Suomessa vallitsi Kekkosen presidenttikausilla kyky empatiaan, alistettujen kansojen ja ihmisryhmien auttamiseen ja YK:n periaatteiden noudattamiseen.

Nykyisin YK:n periaatteet on korvattu rikollisen mielen peittävällä "sopimusvaraisella demokraattisten maiden yhteistyöllä", jonka johtaja USA on v. 2000 hylännyt kansainvälisten lakien noudattamisen ja vaatinut sotilasliitto NATOn laajentamista Venäjän rajoille ja Venäjän pääsyn estämistä Itämerelle. Mitä tämä on muuta kuin psykopatiaa? Vakava luonnehäiriö.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, Ahtisaari, USA-johtoiset lavastukset, Racak, Navalny, Skripal, Ghouta, psykopatia ulkopolitiikassa

Kuka johtaa Suomen ulkopolitiikkaa?

Tiistai 21.12.2021 klo 12.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen presidentti Sauli Niinistö on ahkeroinut puhelimessa. Presidentit Putin, Biden ja Zelensky sekä EU komission puheenjohtaja ovat saaneet puhelun.

Tiedotteista ja valtamediasta päätellen presidentti Niinistö on vahvistanut aikaisempia kantojaan Ukrainan sodasta ja siihen liittyvästä "Venäjän uhasta". Presidentti Zelenskylle hän on suonut kannustavia sanoja Suomen tuesta Ukrainan alueelliselle koskemattomuudelle.

Vuodesta 2014 lähtien en ole havainnut presidentti Niinistön tai Suomen muun ulkopoliittisen johdon puhumattakaan valtamediasta puhuvan totta siitä mitä Ukrainassa tapahtui Yhdysvaltojen, EUn ja Ukrainan natsimielisten voimien toimesta.

On tärkeätä analysoida sitä miten Suomi ja presidentti Niinistö erityisesti ovat vaikuttaneet Suomen kansainvälisiin suhteisiin.

Presidentti Niinistö on ilmoittanut toimineensa Saksan liittokansleri Kohlin tukemana Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana 1990-luvulla, jolloin tuon järjestön päätavoite- Niinistön sanoja lainaten - oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Todennäköisesti tuo kitkeminen tarkoittaa kaikkea sitä samaa kuin laajemminkin globaalisti: kaikkien sellaisten poliittisten voimien, jotka vastustavat ylikansallisen pääoman määräysvaltaa, tuhoamista. Vietnam, Indonesia,Kiina olkoon esimerkkeinä.

Jugoslavian tuhoaminen oli tuolloin 1990-luvulla meneillään.

Niinistö toimi Lipposen hallituksen varapääministerinä aikana, jolloin Väli-Amerikan likaisten temppujen mestari William Walker toimi ETYJ-joukkojen johtajana Kosovossa. Walker lavasti poliisien ja albaani-terroristien välisen taistelun siviilien joukkomurhaksi. 

Suomalaiset oikeuslääkärit tutkivat uhrien kuolisyyt eivätkä löytäneet viitteitä teloituksista.Suomen hallitus yhteistyössä Saksan ulkoministeriön kanssa salasi tutkimusten tulokset, luoden edellytykset Jugoslavian massiivisille pommituksille. Presidentti Clinton viittasi juuri suomalaisten "löydöksiin" katkaistuista päistä ja kodeistaan raahatuista siviileistä, jotka oli "teurastettu polvilleen pakotettuna kuoppaan".

Jugoslaviaa seurasi Suomen liittyminen USAn rinnalla Afganistanin sotaan. Miksi?

Seuraava ulkopoliittinen haaste Suomelle tuli v.2008 Georgian hyökätessä Etelä-Ossetian Tshinvaliin.Suomen ulkoministeri Stubb julisti Venäjän aloittaneen sodan. Tuossa vaiheessa vielä EUn puolesta Ranskan Sarkozy kävi Moskovassa neuvottelemassa tosiasioiden pohjalta. Tuolloin vielä EU:sta löytyi Suomea viisaampaa ajattelua. Georgian Shaakasvili oli tosiasiassa hyökkääjä kuvitellen USAn tukevan hanketta.

Stubb olisi halunnut mukaan Libyan kammottaviin pommituksiin v.2011. Samoin Suomi tuki ylikansallista pääomaa palvelemaan kehitettyä "värivallankumousta" Lähi-Idän maissa. Saksan ja USA:n hanke Syyrian sekulaarisen valtion muuttamiseksi sunni-johtoiseksi shariaa-noudattavksi maaksi sai myös Suomen hallituksen tuen. Olihan presidentti Obama, jo kerran rauhanpalkinnolla palkittu presidentti hankkeen johdossa.

Suomelle avautui uusi mahdollisuus tukea Yhdysvaltojen ylikansallisen pääoman etuja ajavaa politiikkaa Olli Rehnin toimiessa EU:n talous- ja laajentumiskomissaarina. Täysin epäonnistuneiden ja todellisuutta huomioonottamattomien Ukrainan lähentymisneuvottelujen seurauksena Kiovassa aloitettiin väkivaltaiset mielenosoitukset presidentti Janukovichin halutessa lykätä ratkaisua.

Lähentymisneuvotteluiden sopimuksen ensimmäinen pykälä koskee yhteistä puolustusta, joka EUn kohdalla merkitsee NATO-liittolaisuutta. Ennen väkivaltaista USAn ja EUn yhteistyössä natsijoukkioiden kanssa  aikaansaamaa väkivaltaista vallankaappausta vain n. 20 % ukrainalaisista kannatti NATO-jäsenyyttä.

Presidentti Niinistö tai muu Suomen ulkopoliittinen johto ei ole kertaakaan tunnustanut tietävänsä mitä Ukrainassa todella tapahtui. He toistavat yhdessä valtamedian kanssa samoja kantoja, joita kaappauksen johdossa olleet presidentti Obama ja hänen varapresidenttinsä Biden haluavat Suomen sanovan.

Nykyajalle on erikoista, että minun täytyy kääntyä entisen Yhdysvaltojen Venäjän (Neuvostoliiton) suurlähettilään Jack F.Matlockin puoleen saadakseni "länsimaisen" mahdollisimman hyvin todellisuuteen perustuvan analyysin Ukrainasta.

Matlockin 14.12.2021 Krasno Analysis artikkeli Ukraine: Tragedy of a Nation Divided, on hieno  väestötieteellinen ja poliittinen analyysi Ukrainan kehityksestä, lännen tukemasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta ja Venäjän suhteesta Ukrainaan.

Viimeisellä sivulla Matlock toteaa, että "mitä Ukrainaan tulee, se ei voi koskaan olla yhtenäinen, vauras maa, ellei sillä ole kohtuullisen läheiset ja sivistyneet suhteet Venäjään". Tämän olotilan Suomi ja EU pyrkivät kaikin keinoin Ukrainalta kieltämään korostamalla lännen haluamaa vastakkainasettelua Venäjän ja Ukrainan välillä.

Presidentti Niinistö on siis käynyt puhelinkierroksen. Jollakin tasolla hänen täytyy tietää, että Ukrainassa on käynnissä Kiovan hallituksen aloittama "terrorismin vastainen sota", jonka aloituslaukaukset antoi vallankaappaushallitus. 

Hänen täytyy myös tietää, että vaikka hän ei kansanryhmien etnisestä tai poliittisesta taustasta tietäisi mitään, että ukrainalaisten enemmistö puhuu venäjää, minkä kielen puhuminen julkisesti on nyt kielletty. Venäjänkieliset TV-kanavat on myös kielletty samoin nettisivustot. Kommunistinen puolue, jolla oli merkittävä osuus parlamentissa kiellettiin heti kaappauksen jälkeen keväällä 2014 ja puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi.

Odessan ammattiyhdistysten talo poltettiin natsimielenosoittajien toimesta 2.5.2014 ja ihmiset, kymmenittäin paloivat sisällä.

Yhdysvallat ja Ukraina vastustavat YK:n natsismin ihannoimisen kieltoa ainoina maapallon maina.

Suomen ulkopolitiikalle syntyy ainakin mainetahra siitä, että tasavallan presidentin puoliso esiintyy Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-järjestön 100v juhlan pääpuhujana ja myöhemmin väitetysti myös esiintyy lotta-puvussa.

Fasismin ihannointi-väitteeltä voi puolustautua esittämällä kuinka moni lotta teki uhrautuvaa työtä sodan aikana. Lotta-Svärd-järjestön asiakirjoja lukiessa ymmärtää sen fasistisen luonteen. Ukrainassa natsismi on jälleen arkipäivää ja Yhdysvallat liittoutuu liikkeen kanssa vahvistaakseen globaalin aseteollisuuden valtaa sekä mielivaltaan perustuvaa suurvaltapolitiikkaa.

Presidentti Niinistö markkinoi ETYK-kokouksen henkeä. Hän ei huomaa kuinka hän toimii kaikkea muuta kuin Helsingin hengen mukaisesti. Hän ei huomaa, että Venäjä toimii täsmälleen Helsingin hengen mukaisesti vaatimalla kaikkien valtioiden turvallisuuden huomioimista kansainvälisessä politiikassa.

Tämä kaikkien valtioiden turvallisuuden huomioiminen edellyttää tosiasioiden asettamista neuvottelupöytään. Tosiasia on se, että Yhdysvallat ja NATO ovat rikkoneet 1990-luvulla sovitut turvallisuussopimukset koskien NATOn laajenemista.

Se, että presidentti Niinistö, uhmakkaasti, kuin pieni lapsi, väittää olevan Suomen oma asia, liittykö Suomi NATOon tai pitääkö Suomi laajoja Venäjän-vastaisia sotaharjoituksia Suomen maaperällä.

Saman kannan hän esittää puhelussaan Ukrainan presidentille Ukrainan NATOon liittymisen suhteen. Sen sijaan presidenttimme voisi kysyä Zelenskyltä, miksi hän ei ole pannut täytäntöön Minskin rauhansopimusta, jonka Saksa, Ranska ja Ukraina ovat allekirjoittaneet. Tähänhän Zelenkyä tulisi kannustaa, jos haluaa Helsingin hengen mukaista ratkaisua.

Niinistö kritisoi Venäjän joukkojen läsnäoloa Venäjän omalla maaperällä. NATO on lisännyt massiivisesti joukkoja ja aseita Ukrainan maaperällä. Venäjä puolustaa omaa maaperäänsä ja valtiotaan, omalla maaperällään. USAn sotilasnuvonantajat ja NATO-sotilaat eivät ole omalla maaperällään Ukrainassa.

NATO ei ole puolustusliitto vaan sotaliitto. NATO eiole milloinkaan puolustanut jäsenmaitaan vaan aina hyökännyt maihin, joihin hyökkäyksiin NATOn jäsenmailla ei olisi ollut mitään laillista oikeutta. NATOn toiminnan ainoa motiivi on palvella Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Yhdysvaltojen sotateollisuuden, sotilastukikohtien, sotaharjoitusten ja muun sotilastoiminnan on todettu olevan kaikkein saastuttavinta toimintaa, määrällisestikin, koko maapallolla.

On sääli, että presidentti Niinistön toimintamalli, Suomen laiton NATOn isäntämaasopimukseen liittäminen mukaanluettuna, on toiminut mallina myös nuorelle pääministerillemme. Pääministeriltä olemme kuulleet vain ulkoaopittuja kliseitä, jotka ovat yhteensopivia USAn ,EUn ja NATOn sotapolitiikan kanssa.

Olemme surullisessa tilanteessa. Maapallon tuhoutuminen vallitsevan sotapolitiikan seurauksena näyttää nyt väistämättömältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sauli Niinistö, Sanna Marin, Suomen ulkopolitiikka, Yhdysvallat, NATO, valtamedia, Ukrainan. sisällissota, Jack F.Matlock Jr.

Hitler liittolaisineen on taas täällä

Sunnuntai 12.12.2021 klo 13.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olemme katsoneet Netflixin sarjan "Meren katedraali" jo toistamiseen. Meren katedraali, kirkko on keskellä Barcelonaa, kaupunkia, jossa asuin 5 vuotta.

Elokuva kuvaa kirkon rakentajia ja heihin liittyen koko 1300-luvun yhteiskuntaa aatelisten valtaa,sotiin haaskattua rahaa, ihmisten taikauskoa ja vähitellen kehittyvää katolisen kirkon mielivaltaa,inkvisitiota.

Miksi muutin Barcelonaan?

Ahtisaaren presidentiksivalintaprosessi oli osoittanut Suomen poliittisen kehityksen suunnan. Tuolloin en vielä tiennyt hänen roolistaan Jugoslavian pommituksissa ja Serbian maakunnan Kosovon luovuttamisessa Yhdysvaltojen sotilastukikohdaksi. Sen sijaan koin, että Suomi ei ole ilmapiiriltään enään minun maani tällaisen presidentin tultua valituksi maan johtoon. Olin myös epäillyt jo vuodesta 1987 lähtien Yhdysvaltojen sotateollisenkompleksin pääsevän määräysvaltaan tulevassa Euroopan unionissa.

Palasin Suomeen vuonna 2005. Suomen ja Euroopan ilmapiiri on kehittynyt yhä huonompaan suuntaan.

Sotateollista kompleksiaan, maailman ympäristöä saastuttavinta yksikköään palveleva Yhdysvallat on presidentti Eisenhowerin presidenttikaudesta lähtien tiivistänyt yhteistyötään natsien kanssa. Tämä yhteistyö toimi jo Hitlerin aikana Yhdysvaltojen teollisuuspiirien tukiessa Hitlerin aseistamista.

Yhdysvallat tuki Espanjan fasistista diktaattori Francoa, joka oli solminut myös konkordaatin katolisen kirkon kanssa. Katolinen kirkko myötäili myös Mussolinia ja Hitleriä. Katolisen kirkon papit olivat usein fasistisen Kroatian serbejä tuhoavien keskitysleirien johtajia.

Natsiarmeijan voittanut Neuvostoliitto/Venäjä oli Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin ja ylikansallisen pääoman toimijoiden kuristusotteessa 1990-luvulla, jolloin Yhdysvallat koki olevansa voimansa tunnossa hajottaessaan Jugoslavian.

Liittoutuminen kalifaattia Osama bin Ladenin tuella rakentavien Bosnian muslimien ja heidän kanssaan liittoutuvien natsi-kroaattien avulla Yhdysvallat koki menetelmiensä - talouspakotteiden ja NATO-pommitusten toimivan hyvin.

CIA-mielipiteenmuokkaus länsimediassa leimasi holokaustin uhrit serbit "Hitlereiksi".

10.12.2021 Helsingin Sanomissa toimittaja Vesa Siren yrittää samaa.

Hän kirjottaa arvion Ruth Ben-Ghiatin kirjasta "Mahtimiehet". Kirjareferaateissa ja tekstissä käy ilmi, että Yhdysvalloissa demokratia on demokraattipuolueen varassa ja "Mussolinin ja Putinin kaltaiset johtajat pullistelevat lihaksiaan ylä-vartalo paljaana" kertoo Siren. "Se on male poweria, miehisen mahdin esittelyä" toteaa kirjailija Ben-Ghiat.

Tuntuu kuin lukisi suoraan Harvardin/CIAn opaskirjaa, jonka mukaisesti suomalaiset valtamedian toimittajat on opetettu hahmottamaan ylikansallisen pääoman valtaan johtavaa polkua.

Holokaustin uhrien nimittäminen Hitlereiksi ja Putinin näyttävä valokuva fasistien ja natsien joukossa saa pahaa aavistamattomat lukijat nyökyttelemään: näinhän se on.

Toimittaja Siren painui pysyvästi mieleeni hänen kirjoittaessaan Georgian Etelä-Ossetian Tshinvaliin v. 2008 suorittaman pommituksen jälkeen pidetystä  Valeri Gergijevin johtamasta konsertista. Siren maalaili konsertin olleen voitonhuumaa ilmentävä.

Näin konsertin televisiosta. Pimeässä illassa, ulkona kynttilöiden valossa pidetyn konsertin yleisö itki päät painuksissa. Kapellimestari, joka myös on etelä-osseetti, todennäköisesti myös itki.Tunnelma oli harras. Siren ei ollut voinut nähdä sitä. 

Siten presidentti, fasismin vastaisen sodan sankari presidentti Putinin kuvan sijoittaminen natsi- ja fasistijohtajien joukkoon samankaltaisena on rasismia. Sillä yritetään manipuloida lehden lukijoiden mieltä olivat he sitten aikuisia tai lapsia.

Yhdysvallat harjoittaa tätä samaa manipulointia.

Vesa Siren kuvaa "Mahtimiesten nousu ja tuho" artikkelissaan "mahtimiesten" piirteitä.

Toimittaja ei havaitse haastateltavan mielipiteissä mitään kyseenalaista vaan nielaisee tämän maailmankuvan vaikka faktapohjaiseen tiedonvälitykseen kuulunee kriittisyys ja vasta-argumentit.

Osa Yhdysvaltojen presidenteistä on republikaaneja osa demokraatteja.

Mikä on demokraattipresidenteille tunnusomaista heidän lähtiessään ilmoittamaan jälleen aloitettavasta uudesta sodasta ja miljoonien ihmisten tappamisesta? He loikkivat Valkoisen talon nurmikon yli raamattu kainalossa. Useat ovat katolisia ja katolinen uskonto antaa heille valtuuden tappaa ja murhata.

Katolinen presidentti Bill Clinton tilasi provokaatioita, joiden aiheuttaminen vieritettiin vastapuolelle ja saatiin tekosyy aloittaa tuon vastapuolen pommittaminen. Racak, Srebrenica, Markale-tori, jono on loputon.

Presidentti Obama toimi samoin. Seitsemän sodan aloittaminen sotateollisen kompleksin palvelemiseksi ei ole riittävä peruste hyvinvointivaltioiden tuhoamiseksi ja pysyvän kaaoksen aiheuttamiseksi Lähi-Idässä. Syyrian Ghoutan kemiallinen isku oli samanlainen tilaus kuin Clintonin tilaukset. Samaan aikaan demokraattipresidentit varastavat öljyä, parasta aikaa Syyriassa ja merirosvoavat iranilaisia tankkereita.

Meren katedraalia katsoessa on helppo havaita, että yhteiskunta ei ole mitenkään muuttunut. Ylikansallisen pääoman (aatelisten) etuja ajava Yhdysvallat sitoo liittolaisensa monin sidoksin yhteistyöhön natsien ja jihadistien kanssa. Näemme tämän parasta-aikaa Ukrainassa.

Kun ylikansallisen pääoman ryöstötoimet eivät täysin onnistuneet ja Krimillä syyskuussa 2013 vietetyt voitonjuhlat lässähtivät siihen, että itä-ukrainalaiset kannattivatkin demokratiaa ja vaaleilla valittua presidentti Janukovichia. Vallankaappaushallituksen sytyttämä "terrorisminvastainen sota" jatkuu. Euroopan parlamentti on jo niin Soroksen ja ylikansallisen pääoman vallan kannattajien hallussa, että alussa sivistyneesti käyttäytynyt korkea ulkopoliittinen edustaja Borrell uhattiin erottaa, ellei hän luovu sivistyneestä käytöksestään.

Suomi on liukunut yhä lähemmäs 1930-luvun todellisuutta. Suomi on luopunut puolueettomuudesta ja sivistyneestä vuoropuhelusta Venäjän kanssa. Hallitus ilmoitti Suomen ilmavoimien toimivan alistettuna Yhdysvaltojen sotavoimille.Yhdysvaltojen kongressi vuorostaan on valtuuttanut jo Obaman aikana Yhdysvaltojen presidentit ryhtymään sotaan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Tällä ilmoituksellaan Suomen hallitus on ilmoittanut Suomen olevan Yhdysvaltojen asevoimien Venäjän-vastaisessa hankkeessa mukana.

Mieleeni tuli kesä 1940, pari kuukautta ennen syntymääni. Natsi-Saksan armeija marssi Lappiin ja Suomen armeija alistettiin Hitlerin ylipäällikkyyteen.

Tasavallan presidentti Niinistön puoliso esiintyi tänä vuonna kirkossa valkeassa kaavussa juhlistaen Pariisin rauhansopimuksessa fasistisena kielletyn Lotta-Svärd -järjestön 100-vuotista taivalta. Väitetään hänen esiintyneen myöhemmin jopa Lotta-puvussa.

Uskon, että Baltian maissa, Ukrainassa ja Saksassakin on monella miehellä ja naisella vintillä tai jopa kodeissaan sisällä natsi-univormuja rakkaina aarteinaan. Revanssi hävitystä toisesta maailmansodasta on mielessä monella Natsi-Saksan liittolaismaalla. Ukrainassa katuja on jälleen nimetty natsi-sankareille. Venäjän-kielen käyttö julkisessa tilassa on kielletty. TV-ja radioasemia on kielletty.

Suomessa keskustan Sipilän, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus lähetti 100 suomalaista virkamiestä ja toimittajaa Harvardin yliopistoon, voinee sanoa, propaganda oppiin. Tuo oppi on yhdenmukaistanut valtamedian tiedottamisen yhä Venäjä-vastaisemmaksi.

Jugoslavian hajottamisessa CIAn entinen virkailija Robert Baer on todennut CIA:n huolehtineen propagandasta, mutta uutisten lukijat lukivat CIA:n tekstejä. Suomessa toimittajat ovat sisäistäneet ylikansallisen pääoman tavoitteet niin, että he itse ovat koulutuksensa pohjalta muuttuneet CIA:n agenteiksi.

Tällä tavoin saamme päivittäin lukea Vesa Sirenin kaltaisia taitavasti manipuloivia artikkeleita.

Emme koskaan saa lukea tai kuulla, että Ukrainassa on vallalla sisällissota, jossa demokratiaa kannattavat itä-ukrainalaiset ja natsien tukemat hallituksen joukot taistelevat siitä vallitseeko alueella Yhdysvaltojen tukema ylikansallista etua palveleva järjestelmä vai itsenäinen pääasiassa venäjää puhuvien, osin Venäjän kansalaisten hallitsema järjestelmä, jonka Saksa, Ranska ja Ukraina ovat yhdessä sopineet toteutettavaksi.

Sota jatkuu siksi, että Yhdysvaltojen sisäpolitiikka ja sotateollinen kompleksi edellyttävät sotimista. Yhdysvallat ja Britannia lähettävät jatkuvasti aseita, toki ukrainalaiset joutuvat ne maksamaan sen sijaan että ostaisivat ruokaa ja öljyä.Nuo maat haluavat kaikin tavoin vahingoittaa Venäjää, tämän tukiessa rauhanomaista ratkaisua. Sotilaallisen toiminnan lisäämisellä Ukrainan presidentti haluaa provosoida Venäjän tukemaan itä-ukrainalaisia sotilaallisesti.

Suomen hallitus ja ulkopoliittinen johto myötäilevät Yhdysvaltojen ja Britannian linjaa, minkä myös EU on vaikenemalla hyväksynyt vaikka Ranska ja Saksa ovat olleet sopimassa rauhasta. 

Yhdysvalloilla ei ole muita toimintatapoja kuin aseet ja talouspakotteet. Myötäeläminen, heikompien auttaminen ja demokratia ovat maalle täysin outoja.

Siten Suomen hallituksen kytkeytyminen yhä tiiviimmin Yhdysvaltojen yhteyteen on paitsi epämiellyttävää, moraalitonta mutta myös vaarallista.

Suomen ajatteleva sivistyneistö on kadonnut.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo toteaa 12.12.2021 Helsingin Sanomien Suomen hävittäjähankintoja analysoivassa artkkelissa:"Mielestäni ei ole mitenkään tyhmä valinta tukeutua maailman vahvimpaan sotilaalliseen suurvaltaan". 

Voiko sen paremmin sanoa? Näin Mannerheimkin varmaan arvioi liittoutumistaan Hitlerin armeijan kanssa,kuitenkin tietäen juutalaisvainot ja keskitysleirit. Ei kukaan suomalainen voi olla tietämätön Yhdysvaltojen muille aiheuttamista kärsimyksistä.

"Meren katedraalin" lohduttomuus ja umpikujamaisuus on käsin kosketeltava.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen CIAta palveleva valtamedia, hävittäjähankinnat, Suomi integroituna Venäjä-vastaiseen sotaan, Vesa Siren, Ukrainan sota, Ahtisaari, Hitlerin liittolaisena, USA, EU, moraalin katoaminen, katolinen kirkko, Meren katedraali, 1300-luku

Ei totta edes toinen puoli

Maanantai 29.11.2021 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään 29.11.2021 Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa:Venäjä voisi sotia Ukrainasta.

Mitään perusteluja tälle väitteelleen lehti ei esitä. Sen sijaan se antoi lukijoilleen paikkansapitämättömän selostuksen Ukrainan sisällissodan tapahtumista.

Lehti kirjoittaa: "Ukrainassa alkoi loppuvuodesta 2013 mielenosoitusliike, kun silloinen presidentti Victor Janukovyts oli päättänyt hylätä pitkään neuvotellun ja Venäjän vastustaman assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa."

"Mielenosoitukset laajenivat pian koskemaan muitakin asioita. Ne päättyivät alkuvuodesta 2014 Janukovytsin pakoon. Ukrainan johdosta tuli aiempaa länsimielisempi. Otteensa menettänyt Venäjä vastasi valtaamalla Krimin ja aloittamalla sotatoimet itäisessä Ukrainassa, jossa virallisesti sotivat Ukrainan armeija ja niin sanotut kansantasavallat."

"Sota Itä-Ukrainassa jatkuu yhä. Venäjälle se on ollut ennen muuta keino vaikuttaa Ukrainaan, jolla on sodan vuoksi kyljessään avohaava."

Lehti kertoo presidentti Putinin julkaisseen kirjoituksen, jossa "hän esitteli omat käsityksensä Ukrainan historiasta, kehityksestä ja suhteesta Venäjään. Väitteet olivat monin osin räikeän virheellisiä, mutta samalla paljastivat Putinin ajattelua."

Jos lähdemme analysoimaan ainoastaan Ukrainan vallankaappauksen prosessia ja jätämme lehden arviot presidentti Putinin syvällisestä analyysista Ukrainan ja Venäjän historiasta kommentoimatta, päädymme seuraavaan:

Ensinnäkin Yhdysvallat on ylpeillyt Victoria Nulandin suulla maansa sijoittaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallanvaihdokseen. Jo syyskuussa 2013 entinen presidentti Bill Clinton ulkoministerinä toimineen vaimonsa Hillaryn, EU:n valtiomiesten mm Italian Mario Montin ja Ruotsin Carl Bildin, Yhdysvaltojen talousgurujen Larry Summersin, George Sorosin ja muiden värivallankumous-toimijoiden kanssa piti The Economist- lehden mukaan Ukrainan tulevan vallankumouksen voitonjuhlat Krimin Jaltalla.

Läsnäolleet jakoivat jo saalista. Kuka ottaisi särötyksen ohjelmaansa, josta Larry Summers puhui. George Soros lupasi 1 miljardin GMO-viljelyyn. Hill&Knowlton markkinointiyhtiölle annettiin tehtäväksi presidentti Putinin demonisointi lännen medioissa.

Vuonna 2015 WILPFin (Women's International League for Peace and Freedom) 100v -juhlakokouksessa Haagissa, jossa olin läsnä, saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Sabine Schiffer kertoi paitsi tästä presidentti Putinin demonisointikampanjasta, myös siitä, että Hill&Knowltonin johtohenkilö hyötyi itse tästä värivallankumouksesta taloudellisesti. Toisin sanoem markkinointiyhtiö ei enää pelkästään tee työtä käskettyä, vaan on itse taloudellinen edunsaaja kaappauksessa.

Helsingin Sanomien väite, että Janukovich hylkäsi EU:n lähentymissopimuksen, ei pidä paikkaansa. Janukovich halusi lykätä sitä, koska se tulisi syvässä velkakuilussa olevalle maalle kalliiksi. Lisäksi kokonaan käsittelemättä olivat ne monet taloudelliset sidokset ja tullivapaa kaupankäynti Venäjän ja Ukrainan välillä, jotka olivat hyödyttäneet maata.

Yhdysvallat oli sijoittanut 5 miljardia vallankaappauksen toteuttamiseen ja tarkka-ampujien kouluttamiseen. IMF ei ollut antamassa lainaa, mutta Venäjä lupasi 13 miljardia ja Kiina 8 miljardia, jotta Ukraina selviäisi pahimman talouskriisin yli.

Ukrainalaisten kansalaismielipide oli myös kielteinen NATO:n suhteen. Tunnetusti jo lähentymissopimuksessa on sitouduttava EU:n yhteiseen sotilaalliseen puolustukseen, mikä tarkoittaa NATOa.

Helsingin Sanomien kuvaus mielenosoitusten päättymisestä presidentti Janukovichin pakoon on lievästi sanoen uskomaton.

Mielenosoitukset päättyivät joukkoteurastukseen ja presidentti joutui pakenemaan henkensä edestä helikopterilla, kun samaan aikaan hänen oletettua autosaattuettaan vastaan hyökättiin

Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamat ja kouluttamat tarkka-ampujat tappoivat mielenosoituksissa kymmenittäin ihmisiä niin mielenosoittajia kuin poliiseja. Jälkeenpäin on osoittautunut, että Georgian entinen presidentti Saakshvili oli eräs tarkka-ampujien organisoijista ja ampujat olivat pääasiassa georgialaisia.

Joukkoteurastuksesta on tehty tieteellinen 70-sivuinen tutkimus, jota analysoin vuoden 2014 blogeissani, jotka löytyvät blogin arkistosta.

Tässä vallankaappauksessa, kuten Jugoslavian sodassa, Yhdysvallat ja Saksa tukivat natseja, jotka olivat väkivallan takana. Natsijoukkiot ja heitä Ukrainan parlamentissa tukevat puolueet olivat jo mielenosoitusten aikana hyökänneet Krimiltä kotoisin olevia rauhallisia mielenosoittajia vastaan tuhoten heidän bussejaan ja suunnaten sadistista väkivaltaa matkustajia kohtaan.

Kammottavin natsien teko oli toukokuun 2. päivänä suoritettu Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto, jossa sisällä olevat väkivaltaa paenneet ihmiset paloivat elävältä.

Vastoin Helsingin Sanomien väitettä Venäjä ei valloittanut Krimiä eikä aloittanut sotaa Itä-Ukrainassa.

Krim oli autonominen alue, joka oli jo 1990-luvun alusta lähtien halunnut palata Venäjän yhteyteen, johon se on histriallisesti kuulunut. Natsien väkivaltaa kauhistuneet ja laillisen presidentin kaatamista vastustaneet Krimin asukkaat päättivät äänestää itsenäisyydestä ja irrottautumisesta Ukrainan vallasta. Itsenäistymisen jälkeen Krimin asukkaat anoivat päästä liittymään osaksi Venäjää, osana turvallisuuttaan.

Vastoin Helsingin Sanomien tekstiä Venäjä ei aloittanut Itä-Ukrainan sotaa vaan sen aloitti Ukrainan oma vallankaappaushallitus kutsuen sitä "terrorimin vastaiseksi sodaksi". Itä-ukrainalaiset eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat laillisia vaaleja ja laillisesti valittua presidentti Janukovichia.

EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Cathrine Ashton myönsi vuonna 2014 nauhoitetussa keskustelussaan Eestin ulkoministerin kanssa, että tarkka-ampujat olivat "meikäläisiä" eli USA:n ja EU:n rahoittamia ja kouluttamia toimijoita. Israelilainen Haaretz -lehti kertoi osan tarkka-ampujista olleen Israelissa koulutettuja.

On todella vaikea uskoa kuinka syvälle Suomen ulkopoliittinen johto ja valtamedia Yle ja Helsingin Sanomat eturivissä ovat vajonneet Yhdysvaltojen ja suurten EU:n jäsenmaiden valetodellisuuden kannattajiksi.

Saksa ja Ranska olivat neuvottelemassa mielenosoitusten rauhanomaisesta lopettamisesta Maidanilla, mutta eivät katsoneet perään, kun sopimus heitettiin roskakoriin. Samat valtiot olivat mukana allekirjoittamassa Minsk II-sopimusta, jossa on yhdessä sovitut askelmerkit autonomian rakentamiseksi Itä-Ukrainan alueille. Ukrainan hallitus ei ole ottanut askeltakaan toimeenpanon suuntaan eivätkä Saksa ja Ranska ole tehneet elettäkään Ukrainan hallituksen painostamiseksi.

Ukrainassa suoritettiin siis laiton vallankaappaus EU:n ja USA:n tukemana. Vallankaappauksen jälkeen pystytettiin kaappauksen rahoittajien toimesta hallitus, jossa suuri osa ministereistä oli Ukrainan perustuslain vastaisesti valittuja ulkomaiden kansalaisia. Valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen. 

Vallankaappauksen jälkeinen aika on ollut Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen kehityksessä entistä synkempi kehittyen kohti mielivaltaa ja todellisuuden vääristämistä erityisesti suhteessa Venäjään ja Kiinaan.

Koska laitonta on kutsuttava lailliseksi ja epädemokraattista demokraattiseksi, Yhdysvallat on keksinyt kutsua YK:n peruskirjasta ja kansainvälisistä laeista piittaamatonta toimintatapaa  "sopimusvaraiseksi demokraattisten valtioiden toimintatavaksi".

Suomen ulkopoliittinen johto on liittynyt innolla tämän uudenlaisen sopimusvaraisen demokrattisen yhteisön jäseneksi. Koska Ukrainan vallankaappaus on esitettävä Venäjän syynä, Helsingin Sanomat osoittaa tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan olevansa vankkumaton uuden sopimusvaraisen demokraattisen yhteisön jäsen ja olevansa oikeutettu jakamaan tätä orwellilaista todellisuutta myös suomalaisten lasten mieliin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Minsk II, Orwell, Helsingin Sanomien Ukraina-pääkirjoitus, Putinin puhe, 2014 vallankaappauksen taustavoimat, Janukovich, uusi demokratia, sopimusvarainen demokratia,

EU ja absurdi huumori

Tiistai 16.11.2021 klo 14.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen aina pitänyt absurdista huumorista: Jänis meni leipäkauppaan. "saako olla tummaa vai vaaleata leipää"? kysyy myyjä. "Ei sillä ole väliä, minulla on polkupyörä"vastaa jänis!

Viime viikkoina en ole voinut ratkaista katsonko absurdia näytelmää vai vakavasti otettavaa poliittista toimintaa EUssa.

Sotilasteollisuutta palveleva EU näyttää näkevän kaikissa haasteissa sopivimman ratkaisun olevan väkivalta eri muodoissaan joko pommit tai talouspakotteet.

Perustamiskokouksessa EU aloitti ensimmäisen sotansa, Jugoslavian hajottamisen.

Sitä seurasivat hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syyriaan. Kaikki nämä sodat valmisteltiin yhteistyössä luonnonvaroja ryöstämään tottuneen Yhdysvaltojen kanssa. Kansainvälisistä laeista oli luovuttu jo 1990-luvulla. Tuo luopuminen vahvistettiin Bratislavassa v. 2000.

Useita näistä sodista luonnehdittiin "värivallankumouksiksi" eli pyrkimyksiksi luoda ylikansallisia yrityksiä palveleva sosiaalinen alusta ja kansakunta, jossa luonnonvarat siirtyisivät ylikansalliseen omistukseen.

Sodat aiheuttivat miljoonien kuoleman, pelkästää Irakissa puoli miljoonaa lasta kuoli. Yhdysvaltojen ulkoministeri Madlene Albright kutsui tätä "sopivaksi" hinnaksi. Fosforipommien ja muiden kemiallisten aineiden vaikutuksesta Irakissa edelleen syntyy epämuodostuneita lapsia ja maassa vallitsee puute ja poliittinen epävakaus.

Tämä mielivalta ja tuho on synnyttänyt ennennäkemättömän pakolaisuuden tuhotuilta alueilta kohti Eurooppaa ja Euroopan unionia.

Viimeisin EUn tähdittämä näytelmä on nähty Valko-Venäjän ja EU-Puolan rajalla tuhansien pakolaisten pyrkiessä EUn puolelle, lähinnä Saksaan.

Viimeisten vuosien aikana Yhdysvallat ja EU ovat yrittäneet saada aikaan Yhdysvaltoja ja NATOa palvelevat värivallankumoukset Ukrainaan vuosina 2013 - ja Valkovenäjälle kahden viime vuoden aikana.

Ukrainan väkivaltainen, useita ihmishenkiä vaatinut, USAn ja EUn natsien kanssa yhteistyössä tekemä vallankaappaus jäi keskitiehen ja on yhä ratkaisematta vaikka yhteinen neuvottelutulos on olemassa, Minsk II.

Valkovenäjän kaappaus yritettiin naamioida kansannousuksi, mutta toimintamallien ja rekvisiitan mukaan jäljet johtivat USA:n ja Britannian tiedustelupalvelujen sylttytehtaalle, muun EUn myös Suomen presidentin antaessa sivustatukea.

Euroopan unionin kyky demokraattisiin käytäntöihin pommien ja mielivallan sijaan on kadonnut täysin. Suomen media on Harvardin yliopiston propagandakoulutuksen sumentamana omaksunut täysin USAn ja Britannian tiedustelupalvelujen propagandaopit.

Nyt ryhmä Irakin sotien vaurioittamia pakolaisia on lähtenyt yrittämään Valko-Venäjän kautta EU-Puolan rajalle päästäkseen johonkin EU-maahan turvaan.

Puola lähti Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian rinnalla ensimmäisenä pommittamaan Irakia maaliskuussa 2003, vaikka ruotsalainen kemiallisten aseiden asiantuntija Hans Blix oli moneen kertaan sanonut, että Irakissa ei ole kemiallisia aseita.

Miten Puola ja EU kohtelevat näitä pakolaisia?

Humanitaarisen avun ja empatian sijaan Puolan valtio ja EU kohtelevat näitä ihmisiä epäihmisinä. EUsta eronnut ja Yhdysvaltojen rinnalla Irakia pommittamaan lähtenyt Britannia on lähettänyt armeijansa paikalle. Puola on rakentanut piikkilanka esteitä, häikäissyt pakolaisia valonheittäjillä, estänyt toimittajia ja avustusjärjestöjä pääsemästä paikalle.

Jotta farssi ja absurdius olisi täydellinen, Suomen eduskunnan jäsenet erityisesti kokoomuksen edustaja Mykkänen on ehdottanut aidan rakentamista myös Suomen itärajalle, vaikka 30 000 pakolaista tuli v. 2015 Suomeen ruotsalisilla busseilla kuljetettuna länsirajan yli.

Euroopan unionin syyttävä sormi kohdistetaan Valkovenäjään ja Venäjään, joilla ei ole mitään tekemistä Irakin tai Libyan sotien kanssa. Pakotteita on annettu omien epäonnistuneiden värivallankumousten seurauksena. Nyt EU on lisännyt Valkovenäjän pakotteitaan eikä uskalla katsoa peiliin missä varsinainen syyllinen näyttäytyy.

Angela Merkelin lupaus ottaa pakolaisia Saksaan Minskin ja Saksan välisillä lennoilla, Puolan rajatilanteen laukaisemiseksi, neuvoteltuaan asiasta presidentti Lukashenkan kanssa, on merkittävä osoitus vastuunkannosta. Saksa itse ei osallistunut USAn johtamiin Irakin pommituksiin v. 2003.

Jotta absurdius ei päättyisi tähän: Suomen presidentti Niinistö, joka on osallistunut kommunismin kitkemiseen Jugoslaviassa ja muualla Euroopassa, myötäillyt kaikkia EUn epädemokraattisia toimia harrastettiin niitä sitten Kosovossa, Bosniassa, Syyriassa, Irakissa, Ukrainassa tai Valkovenäjällä on ensi sunnuntaina matkustamassa Saksaan tapaamaan presidentti  Frank-Walter Steinmeieria ja puhuu Humbold-yliopistossa sekä keskustelee suomalaisten ja saksalaisten asiantuntijoiden kanssa teemasta Helsingin-henki.

Presidentti Sauli Niinistön toiminta ja ulostulot ovat kaukana Urho Kekkosen luomasta Helsingin-hengestä, johon liittyi aito pyrkimys puolueettomuuteen, demokratiaan ja maailmanrauhaan. Pelkästään NATOn isäntämaasopimuksen laatiminen ilman eduskuntakäsittelyä on demokratian pilkkaa.Tämä Saksan -retki on absurdi.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin henki, EU, pommitukset vallankäyttönä, talouspakotteet vallankäyttönä, ihmisyys ja humanismi EUssa , Irak, Puola, Valkovenäjä, Ukraina, presidentti Sauli Niinistö

Suomen rauhanpolitiikka EUhun liittymisen jälkeen

Maanantai 25.10.2021 klo 12.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

SUOMEN RAUHANPOLITIIKKA EUhun LIITTYMISEN JÄLKEEN

puhe YK:n päivänä Lapin rauhanpuolustajien rauhanmarssin jälkeen järjestämässä tilaisuudessa


Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen rauhanpolitiikka päättyi 27.1.1982 Suomen tasavallanpresidentti Urho Kekkosen jäädessä sairauslomalle ja saman vuoden syksyllä luopuessa virastaan sairauden vuoksi.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi oli allekirjoittanut Pariisin rauhansopimuksen, YYA sopimuksen ystävyydestä ja yhteistyöstä Neuvostoliiton kanssa ja sopinut asevarustelun rajoituksista ja sitoutunut olemaan tuomasta ydinaseita Suomen maaperälle.

Kolmekymmentäluvun kokemukset tiiviistä yhteistyöstä natsi-Saksan kanssa sekä Mannerheimin johtaman sotilaskomitean valta Suomen politiikassa oli johtanut siihen, että presidentti Kekkonen suhtautui armeijaan etäisesti ja kirkkoon vielä etäisemmin.

Suomen pääomapiirien vallankäyttö Suomen sisällissodassa ja liittoutuminen Saksan kanssa työväen lyömiseksi ja Suomen liittämiseksi Saksan keisarikuntaan oli vähitellen johtanut pysyvään asennemuutokseen myös Kekkosen mielessä.

Presidentti Kekkonen piti oikeistolaista kokoomuspuoluetta vaarana Suomen rauhanpolitiikalle.

Presidentiksi Kekkosen jälkeen tullut Mauno Koivisto nimitti vuoden 1987 vaalien jälkeen Suomeen hallituksen kokoomuksen Harri Holkerin johdolla. Muina puolueina olivat sdp, rkp ja maaseudun puolue. Tämän hallituksen aikana valmisteltiin Suomen liittymistä tiiviimmin läntiseen Eurooppaan.

Suomen pääomapiirit oletettavasti kokivat myönteisenä sen, että European Round Table of Industrialists, Euroopan teollisuuspiirien yhteenliittymä, valmisteli tulevan Euroopan Unionin peruskirjan artiklat.

Eduskunnan puhemiesneuvosto harkitsi vuonna 1987 varoituksen antamista minulle salaisuuksien kertomisesta eduskunnan täysistunnossa. Olin nimittäin kertonut ruotsalaisen Round Table of Industrialists järjestön puheenjohtajan, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammarin, istuvan myös Yhdysvaltojen toiseksi suurimman aseteollisuusyrityksen hallituksessa. Päättelin aseteollisuuden etujen tulevan liian ratkaiseviksi tulevan EU:n toiminnassa.


Tämä arvioni on osoittautunut oikeaksi.

Aseteollisuuden, sotilastukikohtien, sotaharjoitusten ja muun sotilaallisen toiminnan on osoitettu olevan maapallon pahin saastuttaja. Ovatko Suomen tai muiden EU-maiden poliitikot nostaneet tämän hälyttävän seikan ilmastonmuutoksen torjunnan pääkohteeksi? Eivät. Sotateollisuuden ympärillä on tässä suhteessa täysi hiljaisuus.

Euroopan ollessa 1990-luvulla myllerrysten kourissa Suomen valtiolliset toimijat katsoivat kansainvälispoliittisen tilanteen mahdollistavan Suomelle livahtamisen Länsi-Euroopan syliin. Presidentti Koivisto myöntyi irrottautumiseen Pariisin rauhansopimuksesta. RKP:n puolustusministeri Elisabeth Rehn nosti asekätkijät ja Lotta Svärd-järjestön uuteen kukoistukseen. Äärimmäisestä taloudellisesta hätätilasta huolimatta hallitus tilasi Yhdysvalloista Hornet-hävittäjät. 1930-luvun ilmapiiri oli palannut.

YYA-sopimus sovittiin purettavaksi ja korvattavaksi ystävyyteen perustuvalla Suomen ja Venäjän välisellä rajasopimuksella.

MITÄ SUOMEN POLIITIKKOJEN MIELESSÄ LIIKKUU?

Olen työskennellyt 25 vuotta, elämäni tärkeimmät vuodet psykoottisten, mieleltään hajonneiden ihmisten parissa. Kanssakäyminen on mahdollista vain äärimmäisen aitouden ja tunneherkkyyden varassa. Psykoottinen ihminen tunnistaa aitouden ja tulee kanssakäymiseen vain tuota aitouden siltaa pitkin.

Sama pätee lapsiin. Vain aito vuorovaikutus ja lapsen kuuntelu tekee mahdolliseksi sen, että hän kasvaa inhimilliseksi ihmiseksi.

Miten meille suomalaisille käy toistuvasti niin, että johtajamme valitsevat meille inhimillisyyden sijaan väkivaltaan, aseisiin ja vallankäyttöön perustuvat puitteet.

Sisällissotaan jouduttiin kesällä 1917 itsenäisyyden taanneen valtalain vastustajien salaisten neuvottelujen ja niitä seuranneen eduskunnan hajottamisen kautta. Keisarillisen Saksan yhteyteen pyrkineet voimat saivat yliotteen, perustivat porvarillisen armeijan tammikuussa 1918 ja yhteistyössä Saksan armeijan kanssa murskasivat demokratiaa ja nykypäivänä itsestään selviä oikeuksia vaatineet työläisjoukot.

Siten voidaan sanoa, että asiat päätettiin kulisseissa.

Presidentti Ståhlberg esti kenraali Mannerheimia saamasta itselleen suojeluskunnista yksityistä armeijaa eikä Mannerheim onnistunut heimosotien avulla tuhoamaan neuvostovaltiota. Hän ei tohtinut ryhtyä lapualaisten päälliköksi vaan toimi Suomen saksalaissuuntauksen virrassa yhteistyössä Göringin kanssa perehtyen Hitlerin menetelmiin. Suomen demokratia purettiin jopa Saksaan verrattuna etuajassa. Saksan armeijan kenraalit juhlivat Mannerheimin rinnalla ”Vapaussodan voittoa” vuotuisissa kekkereissä joissa ”Alte kameraden”-laulu raikui.

Toisinajattelijoiden vangitsemiset ja teloitukset olivat 1930 luvulla todellisuutta. Talvisotaan lähdettiin, rinta rottingilla olihan Hitler luvannut, että hän sallii ruotsalaisten auttaa suomalaisia sodassa Neuvostoliittoa vastaan, vaikka itse ei vielä Molotov-Ribbentropin sopimuksen johdosta pysty auttamaan. Italialaisten fasistien apu Suomen armeijalle talvisodan aikana oli myöskin saanut Italian ulkoministeri Cianon mukaan Hitlerin siunauksen. Pohjoismaiden johtajat taputtivat lokakuussa 1939 yhteisessä päämiesten neuvottelussa Suomen hallitusta selkään: kyllä sota tulee hyvin menemään.

Suomen Saksa-suuntautuneelle eliitille toisen maailmansodan jälkeinen aselepo ja Pariisin rauhansopimus oli järkytys. Fasististen järjestöjen lakkautus ja demokraattiset oikeudet kaikille olivat ennenkuulumattomat sodan alusaikaan verrattuna.

Presidentti Urho Kekkosen aika oli jatkuvaa ponnistelua rauhan ja hyvien suhteiden ylläpitämiseksi erityisesti Neuvostoliittoon.

YK:n jäsenyys, 1970 -80-lukujen työväenjärjestöt ja -sanomalehdet, YK:n päivän rauhanmarssit ja puhetilaisuudet ylläpitivät perheissä ja kouluissa demokratian ja rauhan kunnioitusta.

Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin George Sorosin ja nk talousgurujen yhdessä Neuvostoliiton uusien oligarkkien ja Jeltsinin kanssa suorittama presidentti Gorbatsovin vallasta syökseminen ja kansallisvarallisuuden ryöstö romahduttivat Neuvostoliiton.

Neuvostoliiton merkitys kansainvälisen rauhan ja kehittyvien maiden tukijana väistyi. Samaan aikaan mureni Saksan demokraattinen tasavalta, joka johti Saksojen yhdistymiseen.

Näiden sosialististen maiden tuhoutuminen johtui pitkälti läntisen valtamedian vaikutuksen voimistumisesta, läntisen taloudellisen vallan suuresta merkityksestä sekä siitä että sosialistisissa maissa ihmisten olisi tullut henkisesti kyetä ylittämään kulutusyhteiskunnan synnyttämät tarpeet ja korvata ne solidaarisuuden tuomalla tyydytyksellä. Missään Euroopan sosialistisessa maassa johtajat ja politrukit eivät näyttäneet esimerkkiä vaatimattomuudesta hyveenä.

Saksojen yhdistyminen aiheutti liittokansleri Kohlille tarpeen lähteä ryöstöretkelle Jugoslaviaan yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Yhdysvallat halusivat sotilaallisen sillanpääaseman Balkanille.

Euroopan yhteisö ja Euroopan unioni olivat muotoutumassa. Liittokansleri Kohl, Angela Merkel hänen ministerinään ylipuhuivat vastustelevat EU-jäsenkandidaatit Jugoslavian hajottamisen puolelle Maastrichtin kokouksessa v.1992. Hajottamisen lähtölaukaus oli Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen hetkellä, jolloin Kroatia oli säätänyt serbivastaisen rasistisen perustuslain, piti sotilaallisesti hallussaan vain 1/3 Jugoslavian liittotasavallan Kroatian alueesta. Tämä kansainvälisten lakien ja Jugoslavian perustuslain vastaisuus ei mietityttänyt.

Kohl ajoi USA:n presidentiksi tulleen Bill Clintonin, Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen kroaatti- ja natsidiasporan rahoittamana Jugoslavian hajottamisen myrskyn lailla. Yhdysvallat ja CIA olivat aloittaneet fasistien ja muslimiveljeskunnan tukemisen jo 1950- luvun alkupuolella, diasporan antaessa sivustatukea.

Aseita hankittiin DDR:n ylijäämäasevarastoista sekä Osama bin Ladenin lentorahdilla Lähi-idästä. On liikuttavaa suomalaisten näkökulmasta, kun Suomen EU-jäsenyyden pääneuvottelija Pertti Salolainen kehui saaneensa Kohlin ja ulkoministeri Klaus Kinkelin avulla Suomelle aseita samasta DDR:n varastosta.

Klaus Kinkel totesi heti ulkoministeriksi tultuaan että ”serbit on saatava polvilleen.” Olivathan he jo olleet polvillaan toisen maailmansodan aikana, jolloin Saksan liittolaisilla, natsi -kroaateilla, muslimit apulaisinaan oli keskitysleirit serbeille. Muun muassa Jugoslavian presidentti Milosevicin vaimon äiti oli kuollut keksitysleirillä.

Yhdysvaltalainen senaattori Joe Biden totesi serbien oleva ”kretiinejä”, vajaa -älyisiä. Siis natsi -ajan tapaan epäihmisiä.

Mitä suomalaiset tiesivät Balkanin kansoista. Mitä suomalaiset käsittivät tapahtuvan ympärillään Euroopassa, johon he suin päin syöksyivät. Oliko niin, että vanha intuitio siitä, että natsien kanssa on hyvä olla liitossa, oli ottanut vallan. Mitä muuta serbien kohtelu oli kuin natsismia.

Suomen poliitikot vaikenivat tosiasioista Jugoslavian hajottamisen alkuaikoina 1992-95. Asioista, joista Yhdysvallat halusi vaiettavan, vaiettiin. Presidentti Clintonin tilaamat lavastukset tiedotettiin tosina.
Suomalaiset eivät tienneet yhdysvaltalaiskenraaleiden johtavan muslimiarmeijan taisteluita Sarajevossa.
Suomalaiset eivät tienneet että Sarajevon toriräjäytykset lavastettiin serbien tekemäksi. Niiden muslimien suorittamien räjäytysten seurauksena muslimiarmeija tilasi muutaman tunnin sisällä NATO-pommitukset serbien niskaan koska todellisten syyllisten paljastamiseen kului päiviä ja viikkoja. Suomalaiset eivät tienneet Yhdysvaltalaiskenraalien harjoittavan kroaattiarmeijaa suorittamaan serbien kansanmurhaa Kroatian Krajinassa.

Liittolaisuus Saksan ja Yhdysvaltojen kanssa oli tuolloin kuten nytkin totuutta tärkeämpää.

Presidentti Clinton oli tilannut vuonna 1993 Bosnian muslimipuolueelta 5000 ruumista Srebrenicasta. Jokainen voi Youtubesta nähdä videon, jossa muslimipuolueen edustajat kokouksessaan ihmettelevät, mistä ruumiit saataisiin ja kuka niitä haluaa. Clintonin mukaan, jos sellainen määrä ilmoitettaisiin, NATO voisi ryhtyä pommittamaan serbejä.

Muslimien hyökkäyksissä Srebrenicaa ympäröivin serbikyliin vuosina 1992-93 kuoli yli 2000 siviiliä askareissaan. Bosnian serbikenraali Mladic ilmoitti, että näin ei voi jatkua. Srebrenicaa ei ollut lupauksista huolimatta demilitarisoitu vaan sieltä käsin muslimiarmeija ja jihadistit (Osama bin Ladenin presidentti Izetbegovicin pyynnöstä toimittamat taistelijat) tekivät brutaaleja hyökkäyksiä rauhallisiin kyliin. He videoivat itse niitä ja näyttivät länsilehtimiehille ylpeinä. Yhtäkään näistä videoista ei esitetty ICTY-tuomioistuimessa, jonka NATO-maat pystyttivät serbejä tuomitsemaan.

Kenraali Mladic otti Srebrenican haltuunsa heinäkuussa 1995 käytännössä ilman vastarintaa. Rauhallisten neuvottelujen jälkeen sovittiin järjestettäväksi bussikuljetus niille, jotka haluavat laskea aseensa ja lähteä kaupungista. Jokaiseen bussiin oli Mladicin määräyksellä tultava YK-sotilas turvaksi.

Aseita laskemaan haluttomat tuhannet Srebrenican muslimiarmeijan ja siviilien joukot lähtivät kulkemaan metsien ja miinakenttien läpi 60km päässä olevaan Tuzlan kaupunkiin, jossa oli Yhdysvaltojen sotilastukikohta. Matkan varrella käytiin lukuisia taisteluita. Osa serbitaistelijoista olivat niitä, joiden kotikyliin oli aikaisemmin hyökätty, osa muslimitaistelijoista oli niitä, jotka olivat hyökänneet ja polttaneet serbikyliä.

Sarajevossa muslimijoukkoja johti yhdysvaltalainen kenraali John Galvin.

Parin viikon päästä Tuzlassa olevat yhdysvaltalaiset tiedottajat väittivät Srebrenicassa tulleen teloitetuksi 8000 muslimimiestä ja poikaa vaikka siitä ei ollut mitään todisteita. Väite oli 60km päässä tapahtumapaikalta tehty tarkoitushakuinen päätelmä. Punainen risti oli ilmoittanut tuhansien ihmisten olevan kadoksissa omaisiltaan. Tätä punaisen ristin ilmoitusta ja Srebrenican joukkomurha -lavastusta käytettiin harhautuksena. YK:n sotilastarkkailijoiden mukaan näytti siltä, että Srebrenicaa koskevalla sensaatiomaisella uutisella haluttiin peittää samaan aikaan , elokuun taitteessa Kroatian puolella, 350 km päässä Tuzlasta tapahtuva serbien kansanmurha.

Ennen toista maailmansotaa Kroatian alueella asui 2, 5 – 3 miljoonaa serbiä. Heidän määränsä oli laskenut n. 750 000:een vuoteen 1990 mennessä.

Yhdistetyt kroaatti- ja albaanijoukot olivat 10 kk harjoittelun jälkeen lähdössä ajamaan kaikki satoja vuosia Kroatiassa asuneiden serbisukujen edustajat ulos Kroatiasta. Kroatian presidentti Tudjman vaati puheessaan 31.7.1995, että serbien on kadottava Kroatiasta. ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Karkotustaistelun nimi oli Operaatio myrsky. 250 000 serbiä ajettiin maasta tuhansien kuollessa matkalla pommeihin ja tykkituleen. Tämän operaation oli harjoittanut yhdysvaltalaiset kenraalit. Yhdysvalloissa tätä taistelua kutsutaan ”hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.”

Srebrenican lavastusta sekä Sarajevon Markale-torin räjähdys -provokaatiota käytettiin perusteluna serbeihin kohdistetuille NATO-pommituksilla.

Suomalaiset Elisabeth Rehn ja Helena Ranta esiintyivät useissa Yle:n dokumenteissa ja uutisissa valittaen muslimien kohtaloa. Kertaakaan ei heidän suustaan kuullut sitä mitä Bosniassa todella tapahtui. Kertaakaan he eivät maininneet olleensa kalifaatin rakentamisessa auttaneen Osama bin Ladenin puolella. He ovat ainoastaan vahvistaneet Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita; lavastuksia, harhaanjohtavia tietoja, tunnepitoisia dokumenttielokuvia ja historiaan jääviä Wikipedia -tietoja.

Nykyisin Srebrenican joukkomurhan kieltäminen on julistettu laittomaksi Bosniassa. Siten tieteellisyys on myös tullut kielletyksi. Sama koskee myöhemmän Kosovon Racakin taistelun tosiasioiden kertomista. Kosovossa asuva serbikansanedustaja Ivan Todosijevic tuomittiin hiljan 2 vuoden vankeuteen totuuden kertomisesta Racakin kylän taistelusta.

Daytonin rauhansopimuksessa Bosniaan määrättiin eräänlainen siirtomaaherra hoitamaan presidentin virkaa ja alue jaettiin muslimien ja kroaattien osaan sekä serbeille kuuluvaan Republika Srpskaan. Daytonin sopimuksesta livetään EU:n NATO-maiden ja Yhdysvaltojen toimesta vähä vähältä. YK:n päätösvaltaa yritetään siirtää EU:n NATO-maille. Serbitasavallan oikeuksia pyritään vähä vähältä kaventamaan.


Suomen liityttyä EU:hun alkoi Kosovon irrottaminen Serbiasta. Suomen hallituksella ja presidentti Ahtisaarella on merkittävä rooli tässä prosessissa.

Suomen liittyessä EU:hun Bosnian sota oli lopuillaan. CIA jatkoi Kosovon albaanien sotilaskoulutusta Albanian puolella Serbian rajan tuntumassa. Saksa ja Osama bin Laden rahoittivat vielä vuoteen 1998 terroristeiksi kutsuttujen Kosovon albaanien koulutuksen mm Turkissa.

Vuosien 1998-99 taitteessa sissien nimitys muuttui Yhdysvaltojen ulkoministeriön puheenparressa vapaustaistelijoiksi.

Kymmenen vuoden aikana 1990-luvun alusta lähtien Serbian maakunnan Kosovon albaanien enemmistö ei ollut halunnut osallistua monipuoluevaaleihin. He halusivat suoralla toiminnalla, ajoittain väkivalloin muodostaa oman valtion, toteuttaa oman vain albaaneille tarkoitetun koulujärjestelmän, terveydenhuollon jne. Albaanit kieltäytyivät myös toimimasta valtion viroissa tai valtion yrityksissä. Suoritustasoltaan nämä ”omat” laitokset eivät olleet tasoltaan Jugoslavian valtion tai kansainvälisen toiminnan tasolla.

Kehityksen seurauksena albaaniväestö luonnollisesti köyhtyi. Myös albaanien suorittamat väkivallanteot poliiseja, serbisiviilejä ja serbien kanssa yhteistyötä tekeviä albaaneja kohtaan lisääntyivät. Jugoslavian hajottamista tavoittelevat USA ja EU sekä valtamedia kuitenkin ihastelivat ja rohkaisivat tätä suoraa toimintaa.

Jugoslavian hallitus ja niin kutsuttu kansainvälinen yhteisö kuitenkin pyrki rauhoittamaan tilannetta ETYJ:n tarkkailijoiden avulla vuosina 1998-99. Nämä tarkkailijat seurasivat ja arvostelivat kuitenkin vain sitä noudattaako Jugoslavian armeija sopimuksia, sissien saadessa toimia kuten halusivat.

Yhdysvaltojen ETYJ:n tarkkailijat olivat enimmäkseen myös CIA:n palveluksessa. He antoivat satellitti-puhelimensa sissien käyttöön ja useilla sissipäälliköillä oli NATO n päällikön Wesley Clarkin suora puhelinnumero käytössään serbien niskaan suunnattavien pommitusten ohjailua varten. Albaanisissit toimivat omaa etua ajaessaan NATOn suorina yhteistyökumppaneina.

Jugoslavian hajottaminen oli käytännössä Euroopan ja Yhdysvaltojn kansalaisille suunnattu näytelmä, jossa USA:n NATO:n ja erityisesti Saksan tavoitteet esiteltiin hyvinä ja humaaneina ja holokaustin uhreille serbeille oli varattuna Hitlerin rooli.

Yhdysvaltojen tosiasiallinen tavoite oli koko Balkanin sotilaallinen miehitys. Bosnian NATO-miehitys oli jo toteutettu ja Yhdysvallat oli pienintä yksityiskohtaa myöten päättämässä kaikesta mitä maassa tapahtui.

Rambuillet’in neuvottelut keväällä 1999 oli kutsuttu koolle, jotta Jugoslavian hallitus ja kapinalliset albaanit voisivat sopia rauhanomaisesta kehityksestä. Tavoite oli kuitenkin näennäinen. USA liittoutui neuvottelussa, jota se yksinvaltiaasti myös hallinnoi, Kosovon väkivaltaista Drenican mafia -järjestöä johtaneen Hashim Thacin kanssa jättäen neuvotteluja ja rauhaa kannattavan Ibrahim Rugovan syrjään. Yhdysvallat ei halunnut rauhanomaista kehitystä. Se halusi NATO-miehityksen.

Rambuillet’in neuvottelut päättyivät salaisena pidetyn b-asiakirjan tuomiseen neuvottelupöytään. Tämä b-liite edellytti koko Jugoslavian NATO-miehitystä. Mikä valtio tällaiseen voisi suostua?

Asuin vuonna 1999 Brysselissä ja päivälehtenäni oli De Morgen, flaaminkielinen, maan toiseksi suurin sanomalehti. Lehti harrasti tutkivaa journalismia. Lehdessä oli painettuna Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevicin puhe parlamentissa kokonaisuudessaan. Sen lisäksi lehti, suurena poikkeuksena länsilehtien joukossa julkaisi myös Rambuilletin neuvottelujen b-liitteen.

Minulle kävi aivan selväksi, että mikään valtio ei voisi hyväksyä tuota neuvottelusopimuksen b-liitettä. De Morgen artikkeli oli käänteentekevä epäilykseni heräämisessä koko Jugoslavian hajottamisen todellisuutta ja siitä tiedottamista kohtaan.

Ymmärsin, että Yhdysvallat haluaa pommittaa Jugoslavian polvilleen kuten Saksan ulkoministeri Kinkel oli jo virkaan astuessaan ilmoittanut.

SUOMEN EPÄINHIMILLINEN TOIMINTA


Ennen Rambuillet’ia yhdysvaltalainen ETYJ:n Kosovo-joukkojen päällikkö William Walker oli lavastanut joukkoteurastuksen Racakin kylään. Tämän lavastuksen seurauksena kaikkien NATO- maiden hallitukset olivat joukolla sitä mieltä, että vain pommitukset voivat ratkaista tilanteen.

Tosiasiassa Racak oli siviileistä tyhjennetty albaanikylä Kosovossa, joka oli muodostunut juoksuhaudoilla varustetuksi sissien tukikohdaksi, josta käsin suoritettiin hyökkäyksiä ja tapettiin serbipoliiseja.

Jugoslavian hallitus ilmoitti tyhjentävänsä poliisivoimin kylän ja ottavansa aseet haltuunsa. Hallitus oli kutsunut tiedotusvälineet paikalle ja AP:n televisioryhmä kuvasi päivän taistelut. ETYJ tarkkailijat seurasivat tapahtumia kylää ympäröivillä kukkuloilla.

Taistelujen jälkeen Jugoslavian oikeusviranomaiset, mm tutkintatuomari, eivät kyenneet selvittämään kuinka moni poliisi tai sissi oli kuollut koska rinteiltä alettiin heti ampua tutkintatuomarin alkaessa kavuta rinteelle.

Lehtimiehet haastattelivat ihmisiä kylän torilla ja totesivat iltapäivällä tilanteen rauhoittuneen.

Seuraavana päivänä tutkintatuomarin seurueineen palatessa tutkimaan tilannetta, ETYJ:n amerikkalainen puheenjohtaja William Walker oli jo paikalla suuren lehtimiesjoukon saattelemana. Hän oli vienyt toimittajat kuopalle, joka oli täynnä ruumiita. Siinä hän päivitteli, että ei ole koskaan nähnyt tällaista teurastusta: ”päitä katkottu”, uhrit pakotettu polvistumaan kuopan reunalle, ammuttu niskalaukauksella, jotkut yrittäneet ryömiä kuopasta. Hän viestitti eri NATO-maiden hallituksille ennen kuulumattomasta joukkomurhasta.

Koska oli viikonloppu eikä paikalla olleiden toimittajien raportit olleet vielä julkisuudessa, tämä Walkerin välittämä selostus tuli NATO-maiden hallitusten toimenpiteiden pohjaksi.

Vasta parin päivän kuluttua ranskalaiset lehtimiehet ja TV yksikkö raportoivat mitä todella oli tapahtunut. Sillä ei ollut merkitystä. Oikea tieto hukkui valhevyöryn alle.

Jugoslavian hallitus kutsui suomalaisen oikeuslääkäriryhmän tutkimaan ruumiit ja selvittämään tieteellisesti, miten henkilöt ovat kuolleet.

Oikeuslääkärit totesivat, että ketään ei ollut teloitettu, ketään ei ollut ammuttu läheltä, puhumattakaan että päitä olisi katkottu. Kaikki olivat taistelussa kaatuneita.

Suomen ja Saksan hallitukset halusivat salata oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. He halusivat antaa Clintonin toteuttaa pommitukset.

Suomen ulkoministeriö oli valinnut Helena Rannan, hammaslääkärin, oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi. Olisi kuvitellut, että hän olisi kertonut tiedotustilaisuuksissa mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet. Mutta ei. Hän puhui sen, minkä Saksan ulkoministeriön edustaja edellytti hänen puhuvan.

Ranta kuvaili, että tapahtuma on ”rikos ihmisyyttä vastaan” kun siinä kuoli niin monta yhtä aikaa. Hän ei kertaakaan paljastanut sitä, mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet. Hän kekseliäästi pohdiskeli julkisesti harmitellen, ettei ollut tutkinut ruumiiden kynnenaluksia, olisiko niissä merkkejä ryömimisestä ulos kuopasta, ikään kuin tuon tutkiminen kuuluisi hammaslääkärin toimenkuvaan.

Presidentti Clinton viittasi Helena Rannan tiedotustilaisuuden jälkeen siihen, kuinka ihmisiä, jopa lapsia oli raahattu kodeistaan, päät leikattu irti ja ammuttu kuoppaan niskalaukauksella. New York Times ja Washington Post vihjaisivat, että tutkimustuloksia ei ehkä koskaan julkaista ”niiden arkaluonteisuuden vuoksi”.

Oikeuslääkäreiden tutkimusryhmän keskeisin asiantuntija, kansainvälisesti tunnettu professori Antti Penttilä, joka oli mukana suorittamassa tutkimuksia, oli pöyristynyt ulkoministeriön käytöksestä ja tietojen salaamisesta ja siten todellisuuden muuttamisesta.

Hän ei pystynyt estämään pommituksia, mutta hän sai työtovereidensa kanssa tutkimustulokset julkaistuiksi kansainvälisessä tieteellisessä lehdessä, kaksi vuotta myöhemmin.

Presidentti Martti Ahtisaari, pääministeri Paavo Lipponen, varapääministeri Sauli Niinistö ja ulkoministeri Tarja Halonen loivat toisen konkreettisen paalun Suomen irrottautumisessa rauhan politiikasta.

Irtisanoutuminen Pariisin rauhansopimuksesta, YYA-sopimuksen purkaminen, fasististen järjestöjen kunnianpalautus ja hävittäjähankinnat olivat ensimmäinen konkreettinen paalu.

Liittoutumattoman, hyvinvointivaltio Jugoslavian hajottamisessa Suomella oli merkittävä rooli.

Liittokansleri Kohl oli kutsunut Suomen valtiovarainministeri Sauli Niinistön EDU:n puheenjohtajaksi 1998. Niinistön omien sanojen mukaan järjestön keskeisin tehtävä on kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Presidentti Martti Ahtisaari oli kutsuttu rauhanneuvottelijaksi pommitusten päättämiseksi kesäkuussa 1999. Hän uhkasi Jugoslavian presidenttiä mattopommituksilla, joissa kuolisi 0,5 miljoonaa ihmistä, ellei Jugoslavia suostuisi rauhaan.

Rauhanneuvottelujen tulos vahvistettiin YK:n päätöslauselmalla 1244, jonka mukaan vain Kosovon alueelle, ei koko Jugoslaviaan tulee NATO-miehitys ja Kosovo säilyy Serbian maakuntana.

Pommitusten jälkeen Kosovoon syntyi täydellinen anarkia. Yhdysvallat alkoi rakentaa jättimäistä Bondsteel-sotilastukikohtaa alueelle, joka siis on Serbian maakunta. NATO- joukkojen läsnäolosta huolimatta albaaniväestö aloitti serbisiviileihin kohdistetut pogromit. Ortodoksikirkkoja ja luostareita poltettiin albaanien juhliessa ympärillä.

Kosovon tilapäisenä päämiehenä toimi YK:n pääsihteerin erityisedustaja. Tämän toimesta alkoi serbiomaisuuden konfiskointi kuten toisen maailmansodan fasistisessa Kroatiassa.

Martti Ahtisaari johti työryhmää, jonka tehtävänä oli Kosovon tulevan aseman selvittäminen. Ryhmän jäsenten käsityksen mukaan Ahtisaarella oli mielessään ainoastaan Kosovon itsenäisyys.

Kysehän oli Yhdysvaltojen tavoitteen toteuttamisesta. Laiton jättimäinen sotilastukikohta vieraan valtion alueella tarvitsi laillisen maapohjan. Ahtisaari halusi antaa apuaan. 7 vuoden neuvottelujen jälkeen Ahtisaari meni hakemaan YK:lta tukea itsenäistymiselle. Turvallisuusneuvoston jäsenten enemmistö niin pysyvät kuin vaihtuvat jäsenet eivät hyväksyneet Ahtisaaren ehdotusta.

Sen jälkeen Ahtisaari sai Kosovon harjoitteluparlamentin jäsenet äänestämään itsenäisyyden puolesta. International Court of Justice katsoi henkilöiden äänestäneen yksityishenkilöinä koska YK:n alaisen harjoitteluparlamentin äänestäminen olisi ollut laiton.

Presidentti Ahtisaaren myötä Suomen ulkopolitiikka ja kansainvälinen toiminta on muuttunut yhä absurdimmaksi. Kosovon albaanien suoran toiminnan tukeminen Yhdysvaltojen eduksi ei ole rauhanpolitiikkaa. Tästä politiikasta kuitenkin Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Vuonna 2021 Kosovon nykyisessä väliaikaisessa parlamentissa toiminut serbi -kansanedustaja Ivan Todosijevic sai kahden vuoden vankeustuomion totuuden kertomisesta Racakista. Hän oli Jugoslavian pommitusten alkamisen 20-vuotis muistotilaisuudessa sanonut Racakin joukkosurman olleen lavastus.

Suomen hallitus tietää, että William Walkerin näytelmä oli todellakin lavastus. Nyt Suomen hallituksella olisi tilaisuus paljastaa, miten Racakin taistelun uhrit kuolivat ja pelastaa kansanedustaja Todosijevic vankilalta.

Yhdysvaltojen ETYJ:n joukkojen johtajalle Walkerille on pystytetty vuonna 2017 patsas Racakin kylään. Paljastustilaisuudessa hän kertoi, kuinka hän oli alusta lähtien sitä mieltä, että Kosovo kuuluisi Albaniaan.

Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan on pystytetty presidentti Bill Clintonin patsas.

Kosovon itsenäistämisprosessin ohella Suomi lähti Afganistanin sotaan 2002. Minkälainen valmistelu eduskunnassa tehtiin ennen sotaan lähtöä ei ole tiedossani. Presidentti Halonen, joka oli ulkoministeri Jugoslavian pommitusten aikaan, on suhtautunut Afganistanin sotatoimiin julkisuudessa hyväksyvästi.

Sota on siis muodostunut Suomen kansainvälisessä politiikassa uudeksi työvälineeksi.

Ihmisten tappaminen ei herätä kauhua eikä aiheuta tunnontuskia.

Sotateollisuuden, sotilastukikohtien, sotaharjoitusten ja sotien merkitys ilmastonmuutoksessa on tuhoisin kaikista yksittäisistä asioista. Suomen poliitikot katsovat tämän asian yhteydessä muualle.

Yhä enemmän on alkanut näyttää siltä, että armeija ja tasavallan presidentti johtavat ulkopolitiikkaa. Ahtisaari ja Niinistö ovat merkittävimmät suunnan muuttajat toki Halosen rinnalla.

De Morgen sanomalehden kaltaista faktojen kertojaa ei enää ole. Suomen kansan oletetaan uppoutuvan TV-viihteen pariin ja lopettavan ajattelun.

Tämän seurauksena presidentti Niinistön kaudella Suomi on ottanut hurjan harppauksen kohti tiedottomuutta. NATOn isäntämaasopimuksen solmiminen ilman eduskuntakäsittelyä kertoo karun tilanteen jo lähteneen käsistä.

Kataisen /Stubbin hallituksen valmistelema ja Sipilän hallituksen toteuttama toimittajien ja virkamiesten propagandakoulutus Yhdysvalloissa Harvardin yliopistossa on muuttanut faktapohjaisen tiedonvälityksen lopullisesti propagandaksi.

Presidentin ja puolustusministerin toki armeijan ja NATO-maiden kanssa tiiviissä yhteistyössä sopimat 60 erillistä sotilaallista yhteistyösopimusta ovat sitoneet Suomen kansan sormista varpaisiin saakka täydelliseen avuttomuuden tilaan. Venäjä-vastaisuutta on rakennettu tukehtumiseen saakka.

Alexander Stubb väitti v. 2008 Venäjän hyökänneen Georgiaan totuuden vastaisesti. Suomen hallitus vaikenee USA:n ja eräiden EU-maiden kouluttamista tarkka-ampujista ja väkivaltaisen vallankaappauksen tapahtumista Ukrainassa kevättalvella 2014 kiinnittäen vain huomiota siihen, että Venäjä otti vastaan Krimin autonomisen alueen anomuksen päästä Venäjän yhteyteen, turvaan väkivaltaisilta natsi-joukoilta, jotka olivat osoittaneet tapansa vallankaappausviikkojen aikana laillista hallitusta tukeneita Krimin asukkaita kohtaan.

LUOPUMINEN KANSAINVÄLISISTÄ LAEISTA JA YK:n peruskirjasta


Ulkoministeri Pekka Haavisto ilmoitti Venäjän vierailunsa aikana hiljattain, että Suomi kuuluu sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön. Tämä yhteisö on Yhdysvaltojen ja EU:n uusi doktriini Venäjää vastaan.

Sitä edelsi vuoden 2000 Bratislavan kokous, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne estävät sen tavoitteiden toteuttamista. Tavoitteena on mm NATO:n vaikutusvallan laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle.

Viime YK:n yleiskokouksessa syyskuussa 2021 YK:n peruskirjan ystävämaat pitivät kokouksen huomattuaan, että monet näistä ”sopimusvaraisen” yhteistyön kannattajista eivät piittaa peruskirjan tai kansainvälisten lakien määräyksistä.

Suomi ei ollut peruskirjan ystävien kokouksessa eikä Suomi viime vuosikymmenten aikana ole kuten edellä mainitsemistani seikoista voi päätellä, erityisemmin piitannut siitä mitä YK:n peruskirja tai kansainväliset lait sanovat.

YK:n peruskirjan ystävien kokoukseen osallistuivat Algeria, Angola, Valko-Venäjä, Bolivia, Kambodza, Kiina, Kuuba, Korean demokraattinen tasavalta, Päiväntasaajan Guinea, Eritrea, Iran, Laos, Nicaragua, Palestiina, Venäjä, St Vincent ja Grenada, Syyria ja Venezuela, useimmat maita, joita ”sopimusvaraisen demokraattisten valtioiden yhteisö” katsoo pitkin nenänvarttaan ja joiden sisäisiin asioihin ne katsovat oikeudekseen puuttua.

Vaikuttaa siltä, että Suomi ajelehtii ilman rauhaa ja demokratiaa tavoittelevaa peräsintä. Kekkosen ajan kokeneille kansalaisille tämä tuntuu katastrofilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Urho Kekkonen, Martti Ahtisaari, Helena Ranta, Sauli Niinistö, Tarja Halonen, Elisabeth Rehn, Paavo Lipponen, julmuuksien lavastukset, totuuden puhumisesta rankaiseminen, USAn kenraalit, NATO, Bill Clinton, Helmut Kohl, Klaus Kinkel, Osama bin Laden

MERKELIN PERINTÖ

Keskiviikko 6.10.2021 klo 19.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Saksan demokraattisessa tasavallassa syntynyt ja kasvanut papin tytär pääsi Saksojen yhdistyttyä ripeästi oppi-isänsä Helmut Kohlin avulla politiikan sisäpiiriin, liittovaltion hallitukseen.

Itä-Saksan, DDR:n ankeus Länsi-Saksan taloudellisessa puristuksessa oli ollut nuorelle fyysikolle, Angela Merkelille traumaattista. Liittokansleri Helmut Kohlilla ja ulkoministeri Klaus Kinkelillä oli vuorostaan omat traumansa.

Helmut Kohl oli Hitlerin armeijaan kasvatettu nuori, mutta ikänsä puolesta hän ei ehtinyt aktiivisiin sotatoimiin.

Klaus Kinkelin nuoruuden tärkein muisto oli se, kun hänen isänsä palasi joitakin vuosia sodan jälkeen Neuvostoliiton vankileiriltä takaisin kotiin.

Helmut Kohlin päämääräksi oli tullut kommunismin kitkeminen koko Euroopasta. Siihen työhön hän kutsui myös Suomen valtiovarainministeri, varapääministeri Sauli Niinistön pyytämällä tämän vuonna 1998 ryhtymään EDU:n, Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajaksi. Niinistön kirjoittamassa kirjassa Viiden vuoden yksinäisyys, hän toteaa järjestön päätehtävän olleen juuri kommunismin kitkeminen.

Jugoslavian jokaisen osavaltion päämies etnisestä taustasta riippumatta oli kommunisti.Jugoslavian aatteellinen pohja erosi Neuvostoliiton mallista. Jugoslavia oli sotilaallisesti liittoutumaton sosialistinen valtio, joka oli 24. maailman valtioiden tilastossa kansantulolla mitattuna. Hyvinvointivaltion erityispiirre oli se, että työläiset saivat edustajansa yritysten hallituksiin ja saivat osuutensa voitosta.

                                                         *

Samat USA:n ja Saksan teollisuuspiirit, jotka olivat rahoittaneet Hitleriä, olivat valmiita rahoittamaan Kohlin hankkeita, joista Euroopan unionin rakentaminen teollisuuspiirien kaavailujan mukaiseksi sotateollisuutta tukevaksi järjestöksi oli tärkein.

Kohl oli valmis hakemaan asevoimaa ja rahoitusta Yhdysvaltojen albaani- ja kroaattinatsidiasporalta ja hän neuvotteli perustuslain vastaisesta itsenäistymisasiasta salaa Kroatian ja Slovenian tasavaltojen johtajien kanssa. Aseita Kroatiaan muodostettaville asjoukoille saatiin Itä-Saksan ylijäämävarastoista.

Osama bin Laden antoi sivustatukea ja hankki rahoitusta, aseita ja jihadisti-taistelijoita Lähi-Idästä. Hän tuki Bosnian presidentti Izetbegovicin hanketta islamilaisen kalifaatin rakentamiseksi Bosniaan serbien kustannuksella.

Angela Merkel oli liittokansleri Kohlin IV hallituksen naisasioiden ministeri vuodesta 1991 lähtien. Saksa aloitti Euroopan unionin perustamiskokouksessa sodan Jugoslavian hallitusta vastaan yllyttämällä EU:n tulevat jäsenet julistamaan osavaltio Kroatian kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastaisesti itsenäiseksi. Oli päivänselvää, että Jugoslavian liittovaltion armeija ei katsoisi sivusta, kun maan perustuslakia, kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rajoista väkivalloin muutettaisiin.

Siten voidaan sanoa, että Euroopan unioni perustettiin Jugoslavian raunioille.

Merkel oppi, että valtion lainojen yht'äkkinen irtisanominen, talouspakotteilla kiristäminen, aseellinen voima, yhteistyö natsimielisten kroaattien ja muslimien kanssa ja massiivinen propaganda ovat edelleen "länsimaailman" toimivia välineitä kuten Hitlerin aikana. Yhdysvaltalaisen kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama Ruder-Finn markkinointitoimiston toimet ylittivät Göbbelsin tiedonvälitystehon moninkertaisesti.

Maapohjan saa se, joka haluaa sen, ei se, joka sen omistaa, Merkel joutui toteamaan.

Rasistiset perustuslait (Kroatia) ovat edelleen hyväksyttäviä. Serbiomaisuuden konfiskointi samoin. Suora toiminta ja väkivalta monipuoluevaalien sijaan (Kosovon albaanit) ovat hyväksyttäviä ja demokratiaa edellyttävät toimet ja laillisuuden ylläpito ovat "väkivaltaa" (Jugoslavian hallitus)

Ällistyttävintä oli se yksimielisyys, jolla NATO-maat Yhdysvaltojen ja Saksan johdolla tuhosivat uraanipommeilla Jugoslavian saadakseen sen kokonaisuudessaan sotilaallisesti miehitetyksi.

Angela Merkel oli siirtynyt ympäristöministeriksi Kohlin 5. hallituksessa marraskuussa 1994. Miltä Jugoslavian totaalinen ympäristötuho uraanipommeilla on mahtanut tuntua? Juutalaisten holokausti on Angela Merkelin puheissa toistuvasti esillä. Miten serbeihinkohdistunut menetelmiltään ehkä vielä kammottavampi jo toinen holokausti ei näytä tuntuneen missään?

Hakiko Kohl revanssia toisesta maailmansodasta ja siitä, että serbit ajoivat lopulta saksalaiset ulos Jugoslaviasta siitä huolimatta, ettämoni serbi oli kuollut fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan keskitysleireillä? Kommunisti Tito oli voittanut.

Propagandististen lavastusten mestari USA:n presidentti Bill Clinton keksivuonna 1993 perustaa yhteistyössä Saksan ulkomaantiedustelun johdosta ulkoministeri ksi tulleen Klaus Kinkelin kanssa Nürnbergin tuomioistuinta muistuttavan ICTY-Jugoslavia tribunaalin tuomitsemaan holokaustin uhrien, nyt mukamas sotarikollisiksimuuttuneiden serbien sotarikoksia. Juuri Clinton esitti muslimipuolueen kokoukselle 1993, että "Srebrenicasta pitäisi saada 5000 ruumista, joiden perusteella voitaisiin aloittaa serbienpommitukset". Osanottajat ihmettelivät mistä ruumiit saadaan.

Tosiasiassa vuosina 1992 - 1993 USA:n, Saksan ja Osama bin Ladenin tukemat, kalifaattia rakentamaan pyrkivät muslimitolivat tehneet ryöstö- ja tuhoamisretkiään Srebrenicaa ympäröiviin serbikyliin tappaen asukkaat ja ryöstäen karjan ja viljavarastot sekä lopuksi polttaen kylät.

USA:n ulkoministeri Madeleine Albright kielsi mediaa raportoimasta näistä tuhotöistä. Sen sijaan Ruder-Finn markkinointitoimiston serbivastainen propaganda kukoisti.

Saksan hallitus vaihtui 1998. SDP:n johtaja vaihtui Oskar Lafontainesta Gerhard Schröderiin. Lafontaine olisi tuskin hyväksynyt pommituksia. Liittokansleriksi tullut Schröder ja hänen ulkoministerinsä vihreiden Joschka Fisher edustivat uusliberaalimpaa suuntausta ja liimautuivat Yhdysvaltojen kylkeen. Heille ei tuottanut vaikeuksia rakentaa yhdessä Suomen hallituksen kanssa Racakin taistelun lavastusta, jota presidentti Clinton tarvitsi voidakseen aloittaa Jugoslavian miehitykseen tähtäävät pommitukset.

Merkel ei siis ollut enää Schröderin hallituksessa, joka vuoden 1998 lopulta lähtien viimeisteli lopunkin Jugoslavian tuhon pommituksilla ja Serbian maakunnan Kosovon miehityksellä.

Sen sijaan hän seurasi katseella Saksaa miehittävän USA:n irtautumista kansainvälisistä laeista Bratislavan kokouksessa v. 2000 ja suunitelmaa NATO:n laajentamisesta Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estämisestä Itämerelle.

Merkelin tultua Schröderin jatkajaksi nyt laajan koalition liittokanslerina Saksa oli jo alkanut suunnitella yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Lähi-Idän sosialististen tai sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavien maiden haltuunottoa ylikansallista pääomaa tyydyttäviin tarpeisiin.

Talous- ja sosiaalipoliittinen sidos Yhdysvaltojen ja Saksan välillä johti yhteisiin hankkeisiin niin kutsutuissa värivallankumouksissa.

                                                           *

Saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes ja yhdysvaltalainen USA:n Libanonin suurlähettläs Jeffrey Feltman alkoivat suunnitella vallanvaihtoa sekulaarisessa Syyriassa. Tavoitteena oli saada maan infrastruktuuri ylikansallisten tahojen käsiin CIA:n tukeman muslimiveljeskunnan avulla. Sharia-laki uskonnonvapauden sijaan oli tavoitteena.

Syyrian presidentin Bashar al Assadin demonisoimiseksi tarvittiin erinäisiä toimia.

Syyria oli ollut merkittävässä roolissa rauhan saavuttamiseksi Libanonin sodassa. Entinen siirtomaavalta Ranska osallistui mielihyvin Syyrian horjuttamiseen. Ensimmäinen tehtävä oli presidentti Assadin demonisointi.

Palkkamurhaaja tappoi Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn 14.2.2005. Kyseessä oli tyypillinen lavastus. Ranskan presidentti Jacques Chirac meni mukaan Assadin lavastamiseksi syylliseksi ja tuli YK:n tutkimuskomisiion valtuuttamista murhatutkimuksiin Libanonin oikeusministeriön sijaan.

Usean vuoden ajan Libanonin presidentti Lahoudin lähimpiä kenraaleita ja presidentti Assadia "tutkittiin" YK:n komission toimesta mahdollisina syyllisinä murhaan. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin toimistoon pystytettiin kansainvälinen tribunaali presidenttien Lahoud ja al-Assad tuomitsemiseksi. Syytös osoittautui keksityksi.

Volker Perthes ja Jeffrey Feltman kiiruhtivat eteenpäin. He esittivät USA:n presidentiksi valitun Barack Obaman läsnä ollessa Bilderberg-ryhmässä Syyrian vallanvaihdoksen kaavion vuonna 2008.

Tuo suunnitelma käsitti perustuslain kumoamisen, parlamentin hajottamisen, presidentin lähettämisen "muualle" - ja niin edelleen.

USA:n johtamiin Libyan pommituksiin Saksa ei osallistunut. SEn sijaan yrityksessä siirtää Syyria muslimiveljeskunnan haltuun Saksa oli keskeinen ideologi.

Saksa liittyi presidentti Obaman johtamaan kansainväliseen vaatimukseen Assadin poistamiseksi vallasta. Libyassa USA:ta palvelleita jihadisteja siirrettiin Syyriaa Ranskan sotilaiden rinnalle.

Volker Perthes siirtyi YK:ssa yhä ylemmille portaille vaikuttaen pääsihteereiden toimintaan Syyrian suhteen. Syyrian hallituksen osallistuminen Syyriaa koskeviin YK:n neuvotteluihin ja toimintasuunnitelmiin estettiin täysin YK:n periaatteiden vastaisesti. YK:n humanitaarinen apukin kanavoitiin vain kapinallisalueiden kautta, ei hallituksen kautta. Niin väkivaltaista YK:n periaatteiden polkemista on vaikea uskoa tapahtuvaksi.

Lähi-Idän sotien kanssa samanaikaisesti maailma koki pankkikriisin ja pakolaiskriisin.

Miten Merkel hoiti nämä?

Kreikan liittyminen euroalueeseen oli johtanut maan taloudelliseen kriisiin. Kreikan lainat olivat Saksan ja Ranskan pankeilta. Näiden maiden pankit olivat muutenkin vaikeuksissa. Sen sijaan, että Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy olisivat pyytäneet omilta parlamenteiltaan verovaroja pankkien pelastamiseen he keksivät kiertotien. Muut euroryhmän maat ottivat omista budjeteistaan maksaakseen Kreikan lainoja. Nämä maksut eivät koskaan ohjautuneet Kreikan tileille vaan ne matkustivat suoraan tilkitsemään Saksan ja Ranskan pankkien taseita.

Tämän lisäksi Kreikka otettiin täydelliseen EU-komission pakko-ohjaukseen, minkä seurauksena Kreikan valtiovarainministeri ei pystynyt edes avaamaan oman ministeriönsä tietokoneita. Yannis Varoufakis, kevään 2015 aikainen Kreikan valtiovarainministeri on mirjoittanut erinomaisen kirjan, Adults in the Room, tuosta ajasta.Kreikkalaiset mielenosoittajat kutsuivat Angela Merkeliä natsiksi ja vaativat Saksaa maksamaan korvauksia aiheuttamistaan toisen maailmansodan aikaisista tuhoista.

                                                                *

Totta kai Angela Merkel oli tietoinen Saksan roolista yrityksessä muiden NATO-maiden kanssa muuttaa Syyria muslimiveljeskunnan johtamaksi ylikansallista pääomaa palvelevaksi CIA-vetoiseksi valtioksi. Näinhän olikäynyt USA:n ja NATO:n miehittämässä Serbian Kosovossa. Pommitetun Serbian infrastruktuuri oli otettu pääasiassa saksalaiseen ja yhdysvaltalaiseen omistukseen tiedotusvälineitä myöten. Pääroolissa ja tilanteen ylläpitämisen takaajana on ollut Yhdysvaltojen sotilastukikohta Bondsteel Kosovossa sekä vuodesta 1999 jatkunut NATO-miehitys.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten toiminta tarvitsi propagandavahvistuksen Syyriassa. Ghoutassa lavastettiin vuonna 2013 kaasuisku, josta heti syytettiin Syyrian presidenttiä. Samana päivänä katolinen nunna lähetti YK:lle silminnäkijätietonsa tapahtumien todellisesta laidasta, että kapinalliset/jihadistit olivat iskun takana.

Kuten Srebrenicassa, Sarajevon räjähdyksissä, Racakissa ja Libanonin ex- pääministerin murhassa tavoitteellinen lännen tiedottaminen tässäkin tapauksessa johti tulokseen. Syyrian hallitusta pidettiin syypäänä. Yhdysvaltalainen yliopisto MIT tutki tapauksen, kuten niin monia ristiriitaisia väitteitä sisältäneitä tapauksia, ja totesi, että isku ei ole voinut tulla muualta kuin kapinallisten alueelta. Tutkimustulosten saaminen kesti vuoden ja pelissä olivat jo uudet väitteet.

Syyriaan kohdistuneiden lännen sotilaallisten ja taloudellisten pakkotoimien. kestettyä lähes viisi vuotta Syyrian väestö oli pakotettu hakemaan turvaa jatoimeentuloa maan rajojen ulkopuolelta - ensin Turkista ja Libanonista, sen jälkeen Euroopasta.

Syyria oli antnut turvan 2000-luvunalussa 0,5 mijoonalle palestiinalaiselle ja 1,5 miljoonalle Irakin sotaa paenneelle irakilaiselle. Nyt nämä sekä Syyrianomat asukkaat joutuivat lähtemään kerjuulle pois maasta. Sekulaarinen hyvinvointivaltio oli tuhoutumassa.

Vuoden 2015 aikana Euroopan unioniin kohdistui massiivinen muuttoliike. Tietenkin ne maat, kuten USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia, jotka olivat edistäneet Syyrian vallanvaihdoshankkeita ja infastruktuurintuhoa, olisivat eniten vastuussa myös pakolaisista.

Taloudellista tuhoa öljyn varastamisen muodossa olivat harrastaneet Ranska, Turkki ja Yhdysvallat. Yhdysvallat varastaa edelleen Syyrian öljyä käsittämättömäll tavalla Syyrian ja Libanonin kärsiessä samalla polttoainepulasta.

Tilanne muuttui ratkaisevasti Venäjän liittyessä tukemaan Syyrian hallitusta.

Angela Merkel päätti hetken emmittyään ottaa yli miljoona Lähi-Idän pakolaista Saksaan. Painoiko syyllisyys ongelman aiheuttamisesta taustalla?

Muutama vuosi myöhemmin Merkelille valkeni, että Saksan suurimmissa moskeijoissa, joita on n. 5000, valta onkin fanaattista islamia kannattavalla muslimiveljeskunnalla, jota CIA tukee. Vuonna 2000 julkaistussa tutkimuksessa tilannetta pidetään vaarallisena valtion turvallisuudelle.Pakolaisvirrassa on tullut tarkoituksellisesti hyvin koulutettuja pankkitileillä varustettuja jihadisteja.

Ilmeisesti 10v tuhon jälkeen Syyriassakin Yhdysvallat, Saksa ja muut NATO-maat alkavat käsittää, että syyrialaiset eivät halua sharia-lakia vaan kannattavat presidentti Assadin sekulaarista uskonnonvapautta ja hyvinvointivaltiota. Presidentti Assad voitti viime vaalit suvereenisti vaikka monet EU-maat pyrkivät estämään äänestyspaikoille pääsemisen.

Kaikenlainen kiusanteko onosoittautunut kuitenkin hyödyttömäksi. Saksan Volker Perthes on YK:n pääsihteerin kansliassa siirtynyt nyt hoitamaan Sudaninasioita. Toivottavasti se on hyvä merkki Syyrialle.

Merklin suhde Ukrainaan on ristiriitainen. Saksa osallistui jälleen, kuten Kroatiassa 1992, yhteistyöhön natsien kanssa. Se osallistui väkivaltaista vallankaappausta suunnittelevien johtajien kouluttamiseen vuonna 2013, mutta myös neuvotteluihin väkivaltaisen prosessin lopettamiseksi helmikuussa 2014. Neuvottelutuloksen siirtäminen roskakoriin ja väkivallan jatkamisen salliminen ei antanut vakuuttavaa kuvaa Merkelin päättäväisyydestä demokratian ja rauhan puolesta.

Osallistuminen Minskin sopimusten neuvotteluihin oli sinänsä myönteistä, mutta täydellinen passiivisuus Ukrainan velvoittamiseen sopimuksen ehtojen täyttämiseksi osoittaa liiallista riippuvuutta Yhdysvalloista. Obaman ja Joe Bidenin tavoite oli saada Ukraina hajotetuksi kulttuurisesti ja maan monet taloudellisetkin sidokset Venäjään katkaistuiksi.

Oma lukuns on Merkelinhenkilökohtainen sekaantuminen Navalny-lavastukseen. Navalnyn myrkytystä ei voine pitää muuta kuin lavastuksena monien muiden lavastusten rinnalla. Kepeä selviäminen Novitschok-myrkytyksestä ei vakuuta. Lisäksi Merkelin täydellinen kyvyttömyys yhteistyöhön Venäjän kanssa, osoittaa, että hänellä ei ole oikeus puolellaan. Suomen presidentin käyttö sivustatukena potilaan saamiseksi Saksaan hoitoon muistuttaa Racakin joukkomurhalavastusta, jossa Suomen silloinen varapääministeri Niinistö oli lavastamassa yhdessä Saksan hallituksen kanssa.

Valehtelu, väärät todistukset, tosiasioiden peittely, valetuomioistuimet, ja kansainvälisten lakien rikkominen ovat värittäneet Saksan politiikkaa Merkelin poliittisenuran aikana 1991 -2021. ICTY-Jugoslavia- tribunaali on ehkä kammottavin esimerkki tuosta valheellisuudesta.

Myönteisenä puolena on todettava, että vaikka hän on ollut Yhdysvaltain käskyvallan alla, armeijan ja ohjusten miehittämänä, hänellä on ollut kokoava rooli sisäpolitiikassa varsinkin nyt pandemian aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Agela Merkel, Merkelin perintö, Länsi-Balkanin tuho, kommunismin kitkeminen, liittoutuminen natsien ja jihadistien kanssa, rikosten lavastukset, Syyria, Volker Perthes,

Kosovo

Keskiviikko 29.9.2021 klo 12.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtamediastamme saattaisi päätellä Kosovossa olevan kysymys riidasta autojen rekisterilaatoista. Näin ei ole. Kyse on kansainvälisen oikeuden ja sen mukaisten menettelyjen täydellisestä puuttumisesta suhteessa Kosovoon ja Kosovossa.

Yhdysvaltojen laittomasti Serbian alueelle kesällä 1999 Kosovoon rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel oli Jugoslavian hajottamisen suunnittelijoiden lopullinen kruunu.

Jugoslavian kansanryhmien joukossa serbit olivat olleet toisen maailmansodan aikana Hitlerin kanssa liittoutuneiden muslimien ja kroaattien vainon kohteena. Satojatuhansia menehtyi keskitysleireissä ja epäinhimillisissä pogromeissa.

Yhdysvallat irtisanoi v. 1989 kaikki Jugoslavian lainat yhdessä yössä. Taloudellisen kriisin aiheuttaminen on tavanomaista värivallankumouksissa. Toinen tavoite on pysyvyyttä kannattavien voimien demonisointi, Jugoslavian kohdalla serbeja alettiin kutsua Hitlereiksi.

Yhdysvallat ja Saksa liittoutuivat toisen maailmansodan aikaisten Hitlerin liittolaisten kanssa. Kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic, Osama bin Laden rinnallaan olivat serbien pogromien toteuttajia 1992 -95 yhdessä kroaattien kanssa.

Jugoslavian hajottamisen edettyä Serbian ja Montenegron haltuunoton vaiheeseen 1999, Serbia kieltäytyi Serbian ja Montenegron NATO-miehityksestä.

Kosovon, Serbian maakunnan, albaaniväestön suuri osa toimi USAn ja Saksan sekä koko läntisen median kanssa yhteistyössä. Albaanijohtajat kieltäytyivät osallistumasta valtiollisiin monipuoluevaaleihin. He kieltäytyivät työllistymästä valtion yrityksiin, sairaaloihin tai kouluihin. He perustivat "puhtaasti albaaneille" tarkoitetut koulut, terveydenhuoltojärjestelmän, jotka luonnollisestikaan jo rahapulasta johtuen eivät voineet olla erityisen korkeatasoisia.

Jugoslavia ja erityisesti Serbia ovat aina olleet demokratian toteuttajia tarjoten kaikille 12 etniselle ryhmälle tasaveroiset oikeudet, Kosovo sen sijaan halusi etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Miten Suomen hallitus suhtautuisi, jos Ahvenanmaa ilmoittaisi vastaavasti, että se ei osallistu valtiollisiin vaaleihin vaan alkaa väkivaltaisesti vastustaa kaikkia valtiollisten toimien ilmenemismuotoja Ahvenanmaalla? Entä kun ahvenanmaalaiset alkavat tappaa alueella työskenteleviä valtion virkamiehiä?

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tavoitteena oli tukea tätä separatismia ja suoraa toimintaa. CIA koulutti Albanian puolella Kosovo Liberation Armyn eli KLAn taistelijoita. Saksa vuorostaan koulutti heitä Turkissa.

Saksan yhdistyminen oli tullut maalle varsin kalliiksi. Saksan tavoitteena oli saada haltuunsa niin paljon talouttaan hyödyttävää infrastruktuuria, varsinkin Kroatian pankkeja ja vakuutuslaitoksia sekä hotelleja.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli saada sotilaallinen sillanpääasema Balkanille turvatakseen Afganistanin huumekauppaa, öljyputkia ja hegemoniaansa alueelle.

Kosovon albaanit vahvistuivat taloudellisesti Lähi-Idän maiden avulla.  Sotilaallinen koulutus ja yhteistyö CIAn palveluksessa olevien ETYJ amerikkalaisten tarkkailijoiden kanssa avasi yhteistyöväylän satelliittipuhelimien välityksellä ohjeistaa NATO-pommituksia serbi-armeijan kohteisiin.

Serbien kansanmurha Kroatiassa yhdysvaltalaisten johtaman operaatio Myrskyn avulla elokuussa 1995 oli johtanut serbien pakolaisvirtaan Serbiaan ja myös Kosovon alueelle, josta suvut olivat 1600- luvulla aikoinaan lähteneet. Serbiassa oli 800 000 serbipakolaista, jotka olivat joutuneet pakenemaan pogromeja Bosniasta, Kroatiasta ja Kosovosta.

Oli selvää, että Jugoslavia/Serbia ei voinut alistua Rambuilletin neuvottelujen b-liitteeseen, jossa edellytettiin koko jäljellejääneen Jugoslavian NATO-miehitystä.

Yhdysvallat oli liittoutunut Rambuilletissa väkivaltaan turvautuvan albaanijohdon kanssa eikä neuvotteluja tarjoavan Rugovan kanssa.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin lavastamalla Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrit teloitetuiksi eikä taistelussa kaatuneiksi. Suomen hallitus esti suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulosten julkistamisen, jotka olisivat paljastaneet että ketään uhreista ei ollut ammuttu läheltä eikä teloituksista ollut merkkejä.

Suomen Lipposen hallitus toimi Saksan ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan kuten vuonna 1941, Suomen miinoittaessa koko Suomenlahden yhteistyössä Saksan kanssa. Saksan ulkoministerinä toimi v. 1999 vihreä Joschka Fisher ja liittokansleriksi oli vaihtunut Schröeder SPDstä.

Suomi esiintyi rauhanneuvottelijana 3 kk pommitusten päätteeksi uhkaamalla mattopommituksilla ellei presidentti Milosevic suostuisi rauhaan.

YK:n johtamissa rauhanneuvotteluissa päädyttiin siihen, että NATO-miehitys tulee vain Kosovon maakuntaan, ei koko Serbiaan (tuolloin Jugoslaviaan) Päätöslauselmalla 1244 YK päätti että Kosovo on miehityksestä huolimatta Serbian maakunta kuten ennenkin.

Vain viikkoja pommitusten päättymisen jälkeen Kosovon alueella alkoivat serbien pogromit. Samaan aikaan Yhdysvallat aloitti jättimäisen sotilastukikohdan rakentamisen Serbian maakunnan Kosovon koillisosaan. Tukikohta oli suurin sitten Vietnamin sodan.

Yhdysvaltalaiset ja muut länsimaiden NATO-joukot takasivat rakentamisen onnistumisen ja viis välittivät serbiväestön ahdingosta. Olivathan NATO-sotilaat olleet jo 10 v ajan länsipropagandan kohteena, jossa serbit oli leimattu väkivaltaisiksi natseiksi.

Kosovon hallintorakenteen korkeimmaksi johtajaksi tuli YK:n pääsihteerin erityisedustaja.

Serbiväestö tai serbihallinto ei päässyt maakuntaan valvomaan omaisuuttaan, tehtaitaan tai kiinteistöjään. Presidentti Ahtisaaren johtaman komitean johdolla "korkea edustaja" aloitti serbiomaisuuden konfiskoinnin. Yölliset albaanien suorittamat räjäytykset ja serbiomaisuuden ja ihmisten vahingoittaminen jatkuivat häiriöttä. NATO-sotillat seurasivat katseella serbiväestön paetessa Serbiaan.

Harri Holkeri toimi vajaan vuoden pääsihteerin korkeana edustajana. Hänen aikakaudellaan maaliskuun 17.-18. päivien aikana vuonna 2004 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä.

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi auttanut hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä - paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä. Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri.

Presidentti Ahtisaaren johdolla työskennellyt toimikunta tavoitteli 8v toimintansa aikana itsenäisyyttä tälle Yhdysvaltojen miehittämälle alueella. Olihan sietämätöntä, että Yhdysvalloilla oli jättimäinen sotilastukikohta Serbiassa.

Ahtisaari ei saanut itsenäistämishankkeellen tukea YK ssa. Enemmistö pysyvistä ja vaihtuvista jäsenistä vastusti hänen esittämäänsä itsenäisyyttä. Siten päätöslauselma 1244 on edelleen kansainvälinen laki.

Epäonnistumisen jälkeen lähdettiin albaaneille tuttuun suoraan toimintaan.

Kosovossa oli YK:n alainen eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänestivät Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestyksiä, ei kansainvälistä valmistelua ei mitään.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset Suomi mukaanluettuna, Suomi, joka parhaiten tunsi väylän, jolla tilanteeseen oli päädytty, tunnustivat itsenäisyyden.

International Court of Justice ICJ, totesi ratkaisun laillisuudesta kysyttäessä, että "kyllähän julistuksia saa antaa". Se katsoi kuitenkin, että "parlamentti" ei voinut olla julistuksen antaja, vaan että äänestäjät olivat toimineet yksityishenkilöinä.

Monet Euroopan unionin jäsenmaat kuten  Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet Kosovon itsenäisyyttä, ei myöskään Serbia,Venäjä eikä Kiina.

Kosovon presidenttinä oli vuoteen 2019 saakka Hascim Thaci, joka on Euroopan neuvoston elinkaupasta raportoineen Dick Martyn mukaan väkivaltaisen Drenica mafia-ryhmän johtaja. Nyt 20 vuotta Jugoslavian pommitusten jälkeen hänet on haastettu Kosovo Spesialist Chamber oikeusistuimeen Haagiin. Hänen puolueensa ja kannattajansa Kosovossa ovat vannoneet estävänsä hänen tuomitsemisensa vaikka väkivalloin.

Tässä lyhyt katsaus siihen mistä Dick Marty toteaa:" Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina".

Ei ihme, että Yhdysvallat on rakentamassa omaa "sopimusvaraista demokraattista yhteiskuntaa" kannattavien maiden yhteisöä. Tällainen toisen itsenäisen valtion alueelle rakennettava jättimäinen sotilastukikohta olisi erinomainen esimerkki tulevasta toimintatavasta.

Kosovo on mafia-valtiona Yhdysvaltojen ja EU-Saksan luomus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kosovo, rekisterilaatat, mafia-valtio, USAn sotilastukikohta Kosovossa, NATO-miehitys, serbien etninen puhdistus, kansainvälinen oikeus, Dick Marty,

Suomen ja Saksan hallitusten valheilla on kohtalokkaat jäljet

Torstai 2.9.2021 klo 20.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Balkanin uutisia seuraavat ovat kuulleet, että Kosovon serbikansanedustaja Ivan Todosijevic on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan. Hän oli vuonna 2019 puhunut tapahtumassa, jota vietettiin NATO:n Jugoslavia-pommitusten vuosipäivänä ja sanonut, että pommitusten perustana oleva Racakin joukkomurha oli lavastus.

 Tuomiossa, joka vahvistettiin Kosovon valitustuomioistuimessa, katsottiin, että hän tällä lausunnollaan synnytti etnistä vihaa Kosovon albaaneja kohtaan.

Joukkomurhaväitteen esitti alun perin Väli-Amerikan kuolemanpartioiden puolustajana tunnettu ETYJ:n Kosovo-joukkojen yhdysvaltalainen puheenjohtaja William Walker. Racakin kylään pystytettiin hänen kunniakseen patsas vuonna 2017. Paljastustilaisuudessa, Kosovon tuolloisen presidentti Hashim Thacin läsnä ollessa, Walker kertoi olleensa aina sitä mieltä, että Kosovo kuuluisi Albaniaan. Näin Walker sanoi, vaikka alue on YK:n päätöksellä todettu Serbian maakunnaksi.

 Mikä sitten on totuus Racakin tapahtumista?

 Presidentti Bill Clinton ja NATO olivat odottaneet jo lähes vuoden mahdollisuutta ryhtyä pommittamaan Jugoslaviaa. Tavoitteena oli Bosnian ratkaisun kaltainen USA/NATO -miehitys myös hajotuksesta jäljelle jääneeseen Jugoslaviaan eli Serbiaan ja Montenegroon.

 Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtien laajennusta Serbian alueelle ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään, tavoitteli kommunismin kitkemistä Euroopasta sekä Jugoslavian infrastruktuurin haltuunottoa maansa talouden kohentamiseksi.

 Sytyke saatiin, kun Jugoslavian liittovaltio ilmoitti tyhjentävänsä tunnetun albaani-terroristien tukikohdan Kosovon Racakin kylässä. Osama bin Ladenin ja CIA:n tukemat, Saksan kouluttamat terroristit olivat useaan otteeseen hyökänneet väijyksistä tappaen serbi-poliiseja ja serbien kanssa ystävällisissä suhteissa eläviä albaaneja jotka halusivat elää laillisuutta toteuttavassa Jugoslaviassa.

 Liittovaltion viranomaiset kutsuivat kansainväliset toimittajat paikalle seuraamaan kylän haltuunottoa. Tarkoituksena oli tyhjentää kylä asevarastoista ja terroristeista. Kylän siviiliasukkaat olivat jo puoli vuotta aikaisemmin lähteneet kylästä, josta oli muodostunut albaani -terroristien tukikohta vuoren rinteille kaivettuine juoksuhautoineen.

 Uutistoimisto AP kuvasi päivän tapahtumat televisiolle ja toimittajat kirjoittivat taistelutapahtumista ranskalaisessa mediassa. ETYJ:n kansainväliset tarkkailijat seurasivat tapahtumia iltaan saakka.

 Päivän tapahtumat on kuvattu useissa julkaisuissa, myös omissa kirjoissani. Iltapäivään mennessä taistelut taukosivat. Liittovaltion viranomaisten yrittäessä tutkia kuinka monta uhria taistelussa oli syntynyt, kylää ympäröiviltä rinteiltä alkoi niin voimakas tulitus, että uhrien laskeminen ja kerääminen päätettiin jättää seuraavaan päivään. Taloista saatiin kerättyä sadoittain aseita ja ammuksia.

 Viranomaisten eli tutkintatuomarin ja poliisien saapuessa paikalle heitä kohtasi näytelmä. ETYJ:n yhdysvaltalainen puheenjohtaja saapui paikalle suuren toimittajajoukon ja siviilien saattamana. William Walker vei osanottajat kuopalle, joka oli täynnä ruumiita. Hän väitti henkilöiden tulleen hirvittävällä tavalla teloitetuiksi ja heidän tulleen vedetyiksi kodeistaan, raahatuiksi kuopalle ammuttavaksi.

 Jo samana päivänä NATO-maiden hallitukset ja mediat olivat omaksuneet Walkerin väitteet tosina. 

 Tapahtumapäivä oli perjantai. Viikonlopun aikana Yhdysvaltojen hallitus ja presidentti Clinton erityisesti kuvasivat, kuinka albaanit ovat joutuneet Kosovossa kauhistuttavan teurastuksen kohteiksi, päitä oli leikattu irti ja lapsia raahattu kodeistaan ammuttaviksi. Ainoa ratkaisu tähän serbien väkivaltaan olisivat pommitukset.

Vasta tiistaina ranskalaiset lehtimiehet kirjoittivat artikkelinsa siitä, mitä kylässä todella oli tapahtunut. ”Pommitusjuna”oli jo lähtenyt liikkeelle, prosessia ei pystynyt pysäyttämään.

 Kansainväliseen oikeuteen uskova Jugoslavian presidentti Milosevic pyysi Suomen hallitusta lähettämään oikeuslääketieteellisen työryhmän tutkimaan, mikä oli 45 kuolleena löydetyn henkilön kuolinsyy. Suomea pidettiin oikeusvaltiona.

 Oikeuslääketieteellistä parasta suomalaista asiantuntemusta edusti tunnettu suomalainen oikeuslääketieteen, professori Antti Penttilä. Ulkoministeriö oli tuntemattomasta syystä kuitenkin nimennyt ryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jolla ei ollut pätevyyttä tutkia kuolinsyitä.

 Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa paljastui, että ketään ei ollut teloitettu eli ammuttu läheltä. Uhrien vammat viittasivat taistelujen kulkuun, kun henkilö makaa rinteessä ampuen alhaalla olevia ja tullen myös itse ammutuksi alhaalta ylöspäin.

Suomen hallitus ei luovuttanut oikeuslääkäreiden tutkimustuloksia julkisuuteen, koska Saksan hallitus pyysi olemaan julkistamatta niitä. Saksan ulkoministerinä toimi vihreiden Joschka Fischer, Suomen ulkoministerinä vuorostaan Tarja Halonen.

 Siten William Walkerin näytelmä jäi totuudeksi. Helena Ranta puheenjohtajana ei kertonut totuutta aikana, jolloin USA/NATO valmistautui pommituksiin – ei myöskään presidentti Milosevichin oikeudenkäynnissä myöhemmin Haagissa.

 Valhe Racakin tapahtumista on johtanut paitsi pommituksiin, myös serbien leimaamiseen ja albaanien mahdollisuuteen esiintyä uhreina. Tosiasiassa albaaneja pidettiin Yhdysvalloissakin terroristeina aina vuoteen 1998 saakka kunnes huomattiin, että liittolaisina heidän avullaan päästäisiin haluttuihin päämääriin.

Tavallisille kosovolaisille, niin albaaneille kuin serbeille, julkisuudessa vallitsevaksi jäänyt Racakin tarina on ollut kohtalokas. Se on johtanut serbien vainoon, kansainvälisten toimijoiden ja albaanien toimesta. Samoin tämä valhe on johtanut siihen, että albaanit ovat alkaneet kehittää täysin uudenlaista todellisuutta omasta historiastaan Kosovon alueella. 

Yhdysvaltojen laittomasti heti pommitusten päätyttyä rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel, sen 8000 sotilasta sekä Kosovon NATO- miehitys ovat sementoineet kestämättömän rikollisen todellisuuden Kosovoon. Kosovon mafia -päälliköitä ja huumediilereitä, jotka toimivat myös korkeissa hallinnon viroissa, ei ole saatu tutkituiksi eikä tuomituiksi.

Suomen presidentti Ahtisaari tiesi pommitusten perustuvan valheeseen ja valmisteli tästä huolimatta Kosovon laittoman itsenäistämisen, minkä seurauksena rikollinen ja suorastaan harhainen todellisuus Kosovossa sai eräänlaisen laillisuuden naamion.

Kosovon entinen presidentti Hashim Thaci on eräänä ainoista suurrikollisista sentään haastettu Haagiin perustettuun Kosovo Spacialists Chamber -tuomioistuimeen 20 vuotta pahimpien rikosten jälkeen. Tuona aikana suuri osa mahdollisista todistajista on jo tapettu. 

Suomen todellisuuteen Racakin valheella on yhtä traagiset seuraukset. Suomen valtamedia ja poliitikot ovat ylläpitäneet valheellista todellisuutta ja antaneet leimata serbejä rikollisiksi, kun tosiasiassa serbit olivat Jugoslavian kansoista rajojen muuttamattomuuden ja kansanryhmien perustuslaillisen tasa-arvon kannalla.

Tätä suomalaisten harhaista todellisuutta on vahvistanut se, että rasistista serbivastaisuutta ilmentävä kosovolaistaustainen kirjailija on nostettu kirkkaisiin valoihin. Statovicin teos Bolla tullaan esittämään Helsingin kaupunginteatterissa. Kirjan päähenkilö toteaa rakastetulleen: ”Eihän se ole sinun vikasi, että olet serbi.” Myös Martti Ahtisaaren saama Nobelin rauhanpalkinto antoi suomalaisille käsityksen, että hän oli suorittanut jotakin tässä asiassa oikein. Kulttuurimme on ennenkin myötäillyt Saksan hegemonisia tavoitteita, nyt USA/Saksan.

Suomen kunnioitetuin oikeuslääkäri professori Antti Penttilä ei hyväksynyt tapahtumien salaamista. Kaksi vuotta Racakin taistelujen jälkeen hän julkaisi työtovereidensa kanssa ruumiinavausten tutkimustulokset kansainvälisessä tieteellisessä julkaisussa. Hänen pettymyksensä poliitikkoihin ja virkamiehiin oli syvää.

Nyt tämä Kosovon EU:n EULEX-laillisuusjärjestelmän rakentama ja pönkittämä ja NATO-armeijoiden turvaama kosovolainen oikeusjärjestelmä on tuominnut serbi -kansanedustajan kahden vuoden vankeuteen totuuden kertomisesta Racakin kylän tapahtumista.

Suomen ja Saksan hallitusten salauspäätöksellä on musertavat jäljet. Kaksi kulttuuria – suomalainen ja kosovolainen ovat muuttuneet harhaisiksi. Yksi valtio on tuhottu materiaalisesti ja henkisesti pommittamalla. Yksi kansanedustaja on juuri nyt tuomittu 2 vuodeksi vankeuteen. Olisiko Suomen hallituksen aika julkaista oikeuslääkäreiden tutkimustulokset kansainvälisiä lakeja kunnioittaen ja tutkia ovatko hallituksen toimet ihmisoikeusperustalla.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen "ihmisoikeusperustainen" ulkopolitiikka, Suomen ja Saksan hallitus, oikeuslääketeiteelliset tutkimukset, Racakin taistelu, Ivan Todosijevic, Joschka Fischer, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Kosovo, William Walker, ETYJ, vääristynyt todellisuus

"ISIS-K:n väkivalta on poikkeuksellisen vastenmielistä"

Lauantai 28.8.2021 klo 17.31 - Pirkko Turpeinen-Saari


 Helsingin Sanomat otsikoi 28.8. pääuutissivullaan olevan artikkelin yllä olevalla tavalla.

Heikki Aittokoski kertoo kuinka ISIS-K:n taistelijat olivat saapuneet poliisin univormuihin pukeutuneina, aseistautuneina, aamukymmeneltä Dasht-e-Barchin sairaalan sisäänkäynnille läntisessä Kabulissa, alueella, jossa asuu paljon shiialaisia hazaroja.

He etenivät määrätietoisesti synnytysosastolle, jossa he käynnistivät verilöylyn. ISIS-K:n terroristit ampuivat potilaita sänkyihinsä.

Kuolonuhreja oli ainakin 24, heistä suurin osa synnyttämään tulleita naisia, joista osa kuoli vauvoineen.

Sikäli kun muistan, Helsingin Sanomat ei pitänyt "poikkeuksellisen vastenmielisenä" sitä, kun NATO:n pommi iski 20.5.1999 Jugoslaviassa synnytyssairaalaan tappaen kolme tehohoidossa olevaa potilasta sekä yövartijan. Lentävät lasinsirpaleet vahingoittivat kolmea juuri synnyttävää äitiä viiltäen heidän kasvojaan.

Entä, kun rypälepommit iskivät Dragisha Misovicin sairaalaan Belgradin keskustassa yhdeltä aamuyöllä? Neurologinen osasto, synnytysosasto, gynekologinen osasto ja lastenosasto tuhoutuivat. Iskun aikana neljällä naisella oli synnytyspolttoja. Eräs synnyttäjä, jolle oltiin suorittamassa keisarinleikkausta, vammautui. Hänet siirrettiin kellariin, jossa lapsi lopulta syntyi. Tässä iskussa kuoli neljä ja useita loukkaantui.

Kyseessä olivat NATO:n ja Suomen mielestä humanitaariset pommitukset, eivät poikkeuksellisen vastenmieliset sodan veriteot. Runsaassa kahdessa kuukaudessa NATO oli suorittanut 31 500 pommituslentoa myös uraanipommeilla.

Jugoslavian hajottamissodat päättyivät näihin pommituksiin ja Kosovon ja Bosnian NATO-miehityksiin.

Bosnian sodassa 1992–1995 Yhdysvallat ja EU-maat liittoutuivat islamilaista kalifaattia rakentavien Bosnian muslimien, Osama bin Ladenin ja Kroatian rasistisia piirteitä ilmentävien joukkojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana alueella asuvat serbit olivat holokaustin uhreja ja Kroatian lait mahdollistivat heidän pitämisensä keskitysleireissä.

Jugoslavian hajottamissodissa muslimijoukkojen toimintatavat olivat samanlaiset kuin toisessa maailmansodassa. 

Helsingin Sanomat ei kertonut Jugoslavian lähettilään Dragomir Djkicin YK:n yleiskokoukselle lähetetystä muistiosta, jossa viitataan Srebrenican lähialueilla Bosnian serbeihin kohdistuneisiin sotarikoksiin ja kansanmurhiin huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana.

Todistajalausunnoista eräs kuvaa Gvozdenija Maticin joulukuun 14 päivänä 1992 kokemia tapahtumia.

”Joulukuun 14.päivänä 1992 olin kotonani Siricissa, kun ammunta alkoi noin kello 5.55 aamulla. Nukuin yläkerrassa, juoksi alas portaita keittiöön, minne mieheni seurasi minua. Desimir on maanviljelijä ja olemme eläneet koko elämämme tässä kylässä. Saavuttuani keittiöön sytytin valon, jolloin luoti, joka näytti tulevan Loznicka Rijekasta päin, iskeytyi ikkunan läpi osuen keittiön hellaan. Desimir ja minä juoksimme ulos.”

”Jouduimme ankaran tulituksen kohteiksi ja näimme ison joukon muslimeja hyppäävän pensasaidan yli pihalle. Niitä on täytynyt olla sata. Joukossa oli sekä siviiliasuisia että univormuun pukeutuneita aseistautuneita henkilöitä. Joukossa oli myös naisia ja nuorukaisia, joilla oli mukanaan säkkejä ryöstötavaroita varten”.

”Se osa Sikiricia, jossa asuimme, oli pääasiassa serbien asuttama. Muslimien joukossa oli aseettomia henkilöitä suuret selkäreput mukanaan. Juoksin sikalaan, kun taas mieheni juoksi toiselle puolelle taloa, jossa hänet ammuttiin kuoliaaksi.”

”Piileskelin possujen takana. Kun he tappoivat minun Desimirini, kuulin heidän sanovan: ”Nuku vanha mies, nuku!” Samaan aikaan mieheni sisar, Bozana Ostojic nimeltään pysytteli talossamme. Hän ei onnistunut pakenemaan, sillä juuri kun hän oli lähdössä juoksemaan, muslimit tappoivat hänet. Hän kuoli keittiön pöydän alle. Sieltä me hänet löysimme.”

Kertoja piileskeli sikalan kattoparruilla ja seurasi kun illan suussa joukko miehiä tuli ja teurasti seitsemän sikaa vieden ne mukanaan.

”Olin vielä piilopaikassani, kun noin 7.30, samat ihmiset, jotka teurastivat siat, sytyttivät molemmat talot ja molemmat tallit tuleen vieden lehmäni ja hevoseni mukanaan. Niiden muslimien joukossa, jotka polttivat kylämme maan tasalle ja tappoivat serbit, tunnistin ainakin Alia Ibricin Piricistä. Hän oli tavallisissa vaatteissa eikä kantanut asetta, Bajrudin Bezadicin Piricistä värikkäässä univormussa, Mehon Bajaricista ja hänen kaksi tytärtään ja Esma Kivericin, opettajan Srebrenicasta, jonka kuulin sanovan selkeästi: ’Menkää ovelta ovelle, odottakaa niitä ja tappakaa ne, ja kun olette tappaneet, kerätkää ryöstösaalis.’”

”Näin Alija Ibricin ottavan sisältä kanisterin brandya, vähän lihaa ja istahtavan kuistille sanoen:’Jos olisit nyt elossa Desimir, joisimme sinun maljasi, koska brandysi on niin hyvää.’ Näin Alijan murtautuvan juustolaan. Kuulin myös, että Bjelovacista kotoisin oleva Rzesid Sinanovic oli tappanut pienestä Jovanovicin kylästä kotoisin olevan Milos Jovanovicin.”

”Tunnistin muslimien joukossa Jusufin nuorimman pojan ja miniän, sitten vielä Mehon ja hänen kaksi tytärtään, Meho on kotoisin Bajricista, sitten vielä Rukin tyttären, joka on Jusufin miniä. Joukossa oli vielä Mirsa, Edon veli Osmacista. Juuri Osmacista kotoisin olevat Edo ja Mirsa tappoivat Desimirin ja hänen sisarensa, koska he hyppäsivät ensimmäisinä pensasaidan yli.”

”Noin kello yhdeksän aikaan illalla serbien armeijan kuljetusauto tuli Loznican sillalle, jolloin kuulin muslimien sanovan: ’Häivytään täältä. He ovat tulleet Bratunacista ja voivat piirittää meidät ja tappaa’. Piilouduin erääseen vajaan samalla kun kuusi muslimia tuli kantaen serbitaloista keräämäänsä saalista. He pakenivat tietäen, että serbiarmeija oli ehkä kuullut, että he olivat tappaneet niin monia siviilejä, ryöstäen heidän talonsa ja polttaneet heidän kylänsä maan tasalle.”

”Sitten menin mäkeä alas kohti Bjelovacia. Kiivetessäni piikkilanka-aidan yli astuin pimeässä ruumiin päälle. Kuulin seuraavana päivänä, että Grozda ja hänen poikansa Zlatan olivat kuolleet siellä. Zlatan oli käsityöläinen. Olin paikalla kun Loznicasta kotoisin olevat Boza Todorovic ja Novac Vuksic kannettiin kuljetusajoneuvosta ja kuinka he molemmat kuolivat siinä, kun odottelimme venettä viemään meitä toiselle puolelle jokea Ljubovijaan Serbiaan saamaan hoitoa. Paikalla oli runsaasti haavoittuneita odottamassa kuljetusta. Myös minä pääsin veneellä Serbiaan.”

 

Sikirikissä tapettiin tuona päivänä 20 maataan viljelevää kyläläistä.

Muslimien suorittamat serbien pogromit olivat alkaneet välittömästi sen jälkeen, kun länsimaat olivat tunnustaneet Bosnia-Herzegovinan Jugoslavian perustuslain vastaisesti itsenäiseksi. Srebrenican seudun 9390 serbiasukkaasta vain 860 oli uskaltanut jäädä kotiin. Serbikylät oli tuhottu, talot, ladot ja karjasuojat poltettu, asukkaita tapettu, kotieläimet ja ruoka ryöstetty. 

Ihmisoikeusperustainen lännen ulkopolitiikka osoitti luonteensa. Jugoslavian kohdalla liittovaltion hajottaminen ja osasten liittäminen NATO:on onnistui hirvittävän inhimillisen ja materiaalisen tuhon siivittämänä. Sekulaarinen hyvinvointivaltio Syyria on ajettu kaaokseen ja Libya tuhottu. Jemenissä ja Afganistanissa kärsitään nälästä ja taudeista. 

Nälkäiset pakolaiset pyrkivät Eurooppaan, joka ei vieläkään ole oivaltanut, että pakolaisten tulo loppuu vasta kun lännen valloitussodat loppuvat. Johtajien murhaaminen, sodat ja sotilaalliset talouspakotteet eivät ratkaise ongelmia. Ne kärjistävät lännen johtajien vieraantumista ihmisyydestä.

 Eivätkö edellä kuvaamani terroriteot ole "poikkeuksellisen vastenmielisiä"? Valitettavasti ne ovat vastenmielisiä, mutta eivät poikkeuksellisia.

Kun terroristit käyttäytyvät kuten lännen johtajat liittolaisineen, on lännen johtajien syytä katsoa peiliin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ISIS-K, terrorismi, humanitaarinen sota, NATO-pommitukset, Bosnian sota, Afganistanin sota, ihmisoikeudet ja ulkopolitiikka, pakolaisuuden syyt, NATO, sairaaloiden pommitukset,

Kohti laittomuuden aikaa

Keskiviikko 16.6.2021 klo 11.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan komissio syyttää Saksaa vakavasta laittomuudesta. Saksan perustuslakituomioistuin on kyseenalaistanut Euroopan keskuspankin rahapolitiikan ja sen, että se on ratkaisuissaan mitätöinyt periaatteet, joiden mukaan EU-valtiot eivät voi joutua vastaamaan toinen toistensa veloista.

Olen tottunut arvostamaan Saksan perustuslakituomioistuinta ja Saksan tuomioistuinlaitosta kohtalaisesta linjakkuudesta poliittisesti tulehtuneissakin kysymyksissä.

Euroopan unionin tuomioistuin päätyy ratkaisuihin sen mukaan, ovatko ratkaistavat asiat sopusoinnussa Euroopan unionin perussopimuksen kanssa. Siis noudattavatko ratkaistavaksi tulevat asiat kapitalistisen järjestelmän sisäistä logiikkaa. 

Euroopan unionin oikeusjärjestelmällä ei ole ollut pahaa sanottavaa valtiorajojen muuttamisesta, sotien aloittamisesta, liittoutumattomien maiden pommittamisesta, ulkomaisen jättisotilastukikohdan rakentamisesta eurooppalaisen liittoutumattoman maan maaperälle, tiettyjen etnisten ryhmien omaisuuden konfiskoinnista, poliittisen tuomioistuimen perustamisesta, EU:n oman oikeusjärjestelmän pystyttämisestä huolimatta mafiavaltion ylläpitämisestä keskeisellä Euroopan alueella.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio luonnehtii tänään 16.6.2021 EU-komission aloittamaa rikkomusmenettelyä Saksaa vastaan po. perustuslakituomioistuimen menettelystä "imperiumin vastaiskuksi".

Todellakin! EU-komissio on vaaleilla valitsematon imperiumi, jonka tehtävänä on toteuttaa kapitalistisen aseteollisuuden ja NATO:n tavoitteita yhteistyössä Yhdysvaltojen valtapyrkimysten kanssa. Yllämainitsemani kriittiset näkökohdat oikeusjärjestelmän puutteista liittyvät tilanteisiin, joiden syntymisessä Yhdysvaltojen painostus on ollut keskeinen.

EU-komissio osoittaa käytännöillään pyrkivänsä ohittamaan yksittäisten jäsenvaltioiden suvereenin oikeuden ajatella itse ja toteuttaa perustuslakiensa oikeudellisia periaatteita.

Samaan ajattelutapaan, suorastaan ideologiaan, liittyy myös se, että Euroopan unionin eduselimet, parlamentti, neuvosto ja komissio, ovat ilmaisseet EU-maiden siirtyneen osaksi "sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteisöä". Tämä yhteisö käsittää maailman maista ainoastaan Yhdysvallat ja Euroopan unionin maat.

Siten laillisuutta, yhteistyökykyä ja rauhaa mitataan vain tähän yhteisöön kuuluvien valtioiden keskinäisten määrittelyjen pohjalta.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö päätti Bratislavassa pitämässään kokouksessa v. 2000, että kansainväliset lait saavat väistyä, jos ne estävät Yhdysvaltoja pääsemästä päämääriinsä, NATO:n laajentamiseen Baltiasta Odessaan ja Venäjä pääsyn estämiseen Itämerelle.

"Sopimusvarainen uusi kansainvälinen järjestelmä" perustuu sotaisuuteen, ei yhteistyöhön. Esimerkkeinä tästä kansainvälisistä laeista ja YK:sta riippumattomasta käytännöstä ovat olleet Afganistanin sota, Irakin sota, Libyan pommitukset, lukuisat Lähi-Idän värivallankumoukset, Syyrian sota, Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus. Kaikkien näiden tuhotöiden jäljiltä on valtava määrä kurjuutta, josta "sopimusvarainen yhteisö" ei näytä kantavan vastuuta.

Tätä muutosta voi kutsua muutokseksi kohti laittomuuden aikaa. Euroopan komission isku arvostettua Saksan perustuslakituomioistuinta vastaan on alkusoitto Euroopan sisäiselle laittomuuden legitimoinnille, itsenäisen ajattelun loppumiselle ja mielivallalle.

Kun "sopimusvarainen yhteisö" päättää sopimusvaraisesti pommittaa, pommitetaan. Kun sopimusvarainen yhteisö perustaa poliittisen tuomioistuimen, jossa pommituksen uhrit ovat syytettyjen penkillä ja pommittajat tuomareina, EU-oikeus toteutuu sopimusvaraisesti. 

Näyttää siltä, että Euroopan Unionin päätöksenteon täydellinen vieraantuminen jäsenvaltioiden kansoista on mennyt niin pitkälle, että siltä tieltä on enää vaikea palata.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksan perustuslakituomioistuin, EU-tuomioistuin, EU-komissio, sopimusvarainen demokraattisten maiden yhteisö, Bratislava 2000, kv lait ja sopimukset, YK

Yle - miksi Kiinan pitäisi muistella CIA:n organisoimaa Tianmenin mielenosoitusta.?

Lauantai 5.6.2021 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

En tahdo jaksaa tätä Suomen eduskunnan Ylen CIA-propagandaa.

Eilen useissa Ylen uutislähetyksissä paheksuttiin sitä, että Kiinan hallitus ei ole sallinut Tianmenin "verilöylyn" muistelemista joukkokokouksilla Hong Kongissa.

Miksi Suomen mediat Yle ja Helsingin Sanomat etunenässä toimivat näin?

Olemme saaneet seurata Yhdysvaltojen värivallankumouksia tai -yrityksiä jo 30 vuoden ajan. 

En kertaa tätä moneen kertaan kuvattua prosessia. Sosialististen maiden Puolan ja Neuvostoliiton kohdalla USA onnistui CIAn ja NED in toimien avulla. Presidentti Bush Sr osallistui aivan henkilökohtaisestikin Neuvostoliiton kultavarantojen ryöstöön ja hänen seuraajansa presidentti Clinton rahoitti Venäjällä Jeltsinin vaalikampanjan. Kiinan valtiollisen järjestelmän muuttaminen ylikansallista pääomaa palvelevaksi jättimaaksi ei onnistunut.

Sitä katkeruutta podetaan vuodesta toiseen väittämällä, että Tianmenin aukiolla olisi tapettu sadoittain opiskelijoita ja että Kiina peittelisi tätä tapahtumaa. 

Ulkomailla asuvien kiinalaisten opiskelijoiden kouluttaminen alkoi jo 1984. Kiinan johtajista Zhou Ziyang oli prosessissa mukana samoin kuin Neuvostoliitossa monet tulevista oligarkeista. Kiinassa prosessia tuki aikakausijulkaisu The Chinese Intellectual. Sen toimesta järjestettiin mielenosoitusorganisaation kehittämiseksi keskustelutilaisuuksia vuodesta 1988.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön NEDillä oli Kiinassa kaksi toimistoa,joissa järjestettiin seminaareja USAn tavoitteiden toteuttamiseksi. Voice of America lyhytaaltoradiolähetykset tavoittivat kattavasti kaikki kiinalaiset.

Mielenosoitusten jälkeen kiinalaiset mielenosoituksia organisoineet opiskelijat salakuljetettiin  CIAn ja brittien ulkomaantiedustelun MI6n ja Ranskan lähetystön toimesta Hong Kongin kautta länteen.

Kattavalla mandariinikiinan kielisellä propagandalla Voice of America saavutti 400 miljoonaa päivittäistä kuulijaa. Mielenosoitukset epäkohtia kuten inflaatiota vastaan olivat massiivisia.

Mielenosoittajat provosoitiin mitä mielikuvituksellisimpiin hankkeisiin kuten nälkälakkoihin kaduilla. Erityiseksi mielenosoituspäiväksi oli valikoitu Neuvostoliiton pääsihteeri Mihail Gorbatsovin saapuminen Pekingiin, jolloin kansainvälisiä tiedotusvälineitä oli runsaasti paikalla.

Kaksi keskeistä opiskelijajohtajaa Wu'erkaixi ja Chai Lang panivat liikkeelle huhun näkemiensä kymmenien ellei satojen opiskelijoiden tappamisesta, mitkä huhut eivät pitäneet paikkaansa. Väitteiden esittäjät olivat aivän muualla kuin siellä missä väittivät ampumisten tapahtuneen.

Yhdysvaltojen suurlähettiläs James R. Lilley syötti joukkomurha väitettä CIAn tukemana, minkä tapahtuman seurauksena Kiinan hallitukselle voitaisiin asettaa sotilaallisia ja muita pakotteita.

Mitä siten Tianmenin aukiolla tapahtui 4.6.1989, jota Yle ja Helsingin sanomat haluavat Kiinan muistelevan.

Tapahtumista on Yhdysvaltojen lähettilään sähke ulkoministeriöönsä: "Eräs Etelä-Amerikkalainen diplomaatti ja hänen vaimonsa ovat kertoneet Poloffille (Yhdysvaltojen lähetystön virkamies) kokemuksistaan Tianmenin aukiolla kesäkuun 3-4. päivinä. Vaikkakin heidän tietonsa ovat samankaltaisia kuin aikaisemmat tietomme, heidän kokemuksensa tuovat ainutkertaista lisäinformaatiota tapahtumista aukiolla. He kykenivät saapumaan torille ja lähtemään sieltä useita kertoja eivätkä sotilaat uhkailleet heitä. He pysyivät opiskelijoiden keskellä sankareiden muistomerkin läheisyydessä aina siihen saakka kun opiskelijat lähtivät lopullisesti torilta. Paikalla ei ollut mitään opiskelijoiden  joukkoampumisia."

Suurlähettiläs Lilley jatkaa todistajien olleen Chilen suurlähettiläs Carlos Gallo vaimoineen, jotka olivat illastaneet lähellä toria ja halusivat mennä lähemmäs seuraaman tapahtumia. He pystyivät kulkemaan väkijoukossa ilman vaikeuksia. He uskoivat kansanarmeijan saaneen ohjeen olla puuttumatta ulkomaisiin läsnäolijoihin.

" Gallo seurasi armeijan saapumista torille eikä havainnut mitään joukkoampumisia väkijoukkoon, vaikka ajoittaisia laukausten ääniä kuului. Hänen mukaansa suurimmalla osalla joukoista oli vain suojavarusteet ja puinen sauva."

" Lisäksi Gallo oli Yhdysvaltojen lähetystön poliittisen virkamiehen kuultavana. Hän kertoi opiskelijajohtajien ja armeijan päässeen sopimukseen siitä, että mikäli mielenosoittajat lopettavat istumalakkonsa, he voivat lähteä järjestyneesti torilta."

"Vaikka Gallo kuuli ajoittaista ammuskelua hän totesi, että lukuunottamatta joidenkin opiskelijoiden pieksämistä, mitään joukkoampumista torilla ei ollut. Poloffin toteamukseen väitteistä, että muistomerkillä olisi tapahtunut joukkoampumisia automaattiaseilla, Gallo totesi että tällaista ei tapahtunut. Sen jälkeen kun sopimukseen oli päästy armeijn ja opiskelijoiden välillä, opiskelijat tarttuivat toinen toisiaan kädestä muodostaen jonon joka siirtyi aukion kaakkoiskulmaan. Käytännössä kaikki lähtivät Gallo mukaanlukien. Ne harvat, jotka jäivät saivat läimäyksiä ja ajettiin jonon jatkoksi. Torin ulkopuolella opiskelijat kääntyivät länteen kun taas Gallo lähti itään autolleen."

Toisin kuin Neuvostoliiton raiskaus ja hajottaminen vuonna 1989, Kiinan kommunistisen puolueen vallan korvaaminen ylikansallista pääomaa palvelevalla järjestelmällä ei onnistunut.

Mitä NATOn hybridikeskusta palvelevat Yle, Helsingin Sanomat ja laajemmin Euroopan unioni haluavat. Ne valtiot, joiden etua nämä tahot palvelevat ovat onnistuneet Jugoslavian, Libyan ja Syyrian sekulaaristen hyvinvointivaltioiden tuhoamisessa.Myös Ukraina on tuhottu. Valko-Venäjän valtaus on meneillään. Opiskelijat, jotka palvelivat CIAn ja USAn etua Kiinassa autettiin siirtymään Yhdysvaltoihin opiskelemaan Princetonin ja Harvardin yliopistoihin. Valko-Venäjän Pratasevits, joka palveli samoja tahoja joutuu nyt kiinniotettuna paljastamaan CIAn ja NEDin Velko-Venäjän ja Venäjän verkostoja. On siinä CIAlla ja MI6llä pulma.Miten rangaista Kiinaa tai Valko-Venäjää epäonnistuneesta vallankaappauksesta?Entä oma valtamediamme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, NATOn hybridikeskuksen propaganda , Kiina, Tianmen, CIA, Bush Sr., Soros, värivallankumoukset,

Suomen epäinhimillisyyttä pursuava yleinen ilmapiiri

Sunnuntai 30.5.2021 klo 14.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin perjantaina 28.5.2021 Ylen klo 18 uutiset. Sydäntäni kylmäsi ja tunsin, että olen kokenut tämän ennenkin.

Pääuutinen oli Israelin turismiministerin haastattelu, jossa hän hyvinvoivien ruskettuneiden, pulskeiden,välillä rannoilla lekottelevien tai juuri maahan saapuvien turistien keskellä toivotti kaikki tervetulleeksi Israeliin. Hän ja hänen apurinsa kehuivat kuinka Israel on nyt korona-vapaa ja kaikki voivat turvallisesti saapua maahan kuten myös eräs maahan saapuva turisti innokkaana totesi.

Missä olivat kuvat rokottamattomista 1,5 miljoonasta palestiinalaisesta, joiden rokottaminen kuuluu kansainvälisten lakien mukaan miehittäjän, Israelin, velvollisuuksiin. Missä olivat kuvat Israelin yhdysvaltalaisten ohjusten tuhoamien rakennusten raunioiden keskellä omaisiaan ja omaisuuttaan Gazassa etsivistä palestiinalaisista tai tuhotusta ainoasta korona-laboratoriosta.

Toinen uutinen kuvasi korona-tilanteen helpottamista Yhdysvalloissa. Hyvinvoivat, hyvin pukeutuneet viranomaiset kehuivat kuinka rokotteen ottamisesta palkitaan ja jokainen rokotteen ottanut voi osallistua arvontaan, jossa palkintona on 50 000 dollarin rahasumma.

Kolmas uutinen olisi voinut olla se, että puolueettoman Irlannin parlamentti on ensimmäisenä EU-maana, yksimielisesti tuominnut Israelin apartheid-politiikan.

Samalla viikolla Yle palasi Yhdysvaltojen ja EUn propagandan serbi-korttiin. Kahdenkymmenen vuoden ajan Suomen tiedotusvälineet ovat Yhdysvaltojen ja Saksan politiikkaa myötäillen julistaneet holokaustin uhrit serbit Balkanin Hitlereiksi.

Serbit olivat Jugoslavian liittovaltion suurin kansanryhmä. He olivat muodostaneet yhteisen liittovaltion fasistisen Kroatian ja myös natsien kanssa liittoutuneiden Bosnian muslimen kanssa siitä huolimatta että nämä olivat toisen maailmansodan aikana perustaneet serbeille keskitysleirit yhdessä katolisten pappien kanssa.

USAn ja Saksan aloitettua liittovaltion hajottamisen niin Bosnia kuin Kroatia säätivät rasistiset  serbivastaiset perustuslait, Kosovon albaanit halusivat maan kokonaan ilman serbejä. Serbia oli ainoa, joka perustuslaissaan takaa kaikkien 12 maassa asuvan etnisen ryhmän tasa-arvon.

Yle uutisoi Bosniassa vaikuttavasta pakolaisten auttajasta, joka auttaa Välimeren yli tulleita pakolaisia joita Kroatia estää pääsemästä EU-alueelle siitä huolimatta, että hän itse on haavoittunut serbien toimesta Bosnian sodassa. Suuren osan uutisesta kattaa auttajan serbien aiheuttaman vamman näyttäminen. Tekojalka pannaan näyttävästi paikalleen.

Helsingin Sanomat vuorostaan otsikoi näyttävästi kuinka Diktaattori houkuttelee syyrialaisia palaamaan.Syyrian presidentinvaalit olivat ajankohtaiset. Lehti ei uutisoi sitä kuinka moni EU-maa esti maissaan asuvia syyrialaisia äänestämästä. Puoli miljoonaa Saksassa asuvaa syyrialaista ei saanut  käyttää äänioikeuttaan. Toki Saksa on tässäkin konfliktissa kuten Jugoslavian hajottamisessa ollut priimusmoottorina. Saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes esitteli Syyrian vallankaappauksen suunnitelman jo vuodesta 2001 lähtien esitellen sen Bilderberg ryhmässä yhdessä yhdysvaltalaisen entisen Libanon suurlähettilään Jeffrey Feldmanin kanssa jo vuonna 2008. Presidentti Obama oli tuossa kokouksessa läsnä.

Viime viikko on ollut myös täynnä uutisia "diktaattori" Valko-Venäjän presidentti Lukashenkasta. 

On tyypillistä, että maat, jotka Yhdysvallat seuraavaksi haluavat NATOn ja ylikansallisen pääoman valtapiiriin ristitään diktatuureiksi. Libyaa seurasi Syyria ja Ukraina, nyt Valko-Venäjä.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat vaienneet Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen ja presidentti Janukovichin murhayrityksen taustoista. Maidanin mielenosoituksista, Ukrainan fasisti-historiasta ja vallankaappauksen etenemisestä USAn ja EU-poliitikoiden tuella on runsaasti filmimateriaalia Oliver Stonen Youtubessa nähtävissä oleva dokumentti on eräs parhaita.

Yhdysvaltojen Ukrainan suurlähettilään Geoffrey R.Pyattin ja Euroopan alueen ulkoministrin Victoria Nulandin osuus on monin tavoin kuvattu paitsi Ukrainan vallankaappauksen rahoittajina (5 miljardia dollaria)myös fasististen ryhmien tukijoina. Suomen media ei ole kertonut mihin surkeuteen Ukraina on vajonnut vallankaappauksen jälkeen.

Valko-Venäjän tultua vuoroon media on joutunut vaikeuksiin. Valko-Venäjä on verrattain vakaa hyvinvointiyhteiskunta, jossa ei ole työttömyyttä eikä muuta Yhdysvaltojen omaan tilaan verrattavaa surkeutta (aseellista väkivaltaa, köyhyyttä, lapsikuolleisuutta, työttömyyttä, asunnottomuutta).

Suomen media ei ole ihmetellyt mistä kaikki Valko-Venäjän mielenosoitusrekvisiitta pukuineen ja lippuineen on tullut ja rahoitettu. Jugoslavian presidentin Milosevicin kaatamiseen perustettu "värivallankumous-muotti", mielenosoittajien koulutus, messanger- fb-tiedonvälitys, parvimuodostelmat edellyttävät pidempiaikaista Yhdysvaltojen ulkoministeriön rahoittamaa koulutusta, jossa EU-maiden poliittinen tuki on ensiarvoista.

Viime viikon ajan Suomen uutisvälitystä on leimannut Ryanairin lentokoneen ohjaaminen Valko-Venäjän ilmatilassa kohti Minskin lentokenttää pommiuhkaan vedoten. Laskeutumisen jälkeen koneen matkustajista pidätettiin Raman Pratasevich tyttöystävineen. Tämän jälkeen kone jatkoi matkaansa Vilnaan.

Suomen media eikä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ole tietoisia toimittajaksi nimetyn Pratasevicin olemuksesta. Pesidentti Niinistö kuvaili lauantaiaamu-ohjelmassa lentokoneen pakottamista kääntämään matkansa kohti Minskiä, ennen kuulumattomaksi.

Kansalaisena odottaisin Suomen tiedotusvälineiden ja ennen kaikkea tiedustelupalvelujen ja Turvallisuuskomitean. joka ohjailee tiedotuksesta vastaavaa Mediapoolia, olevan paremmin selvillä kansainvälisistä tapahtumista.

Ensinnäkin muistia kannattaisi virkistää Bolivian presidentti Evo Moralesin yksityiskoneen kohtalosta vuonna 2013. Yhdysvaltojen presidentti Obama edellytti Portugalin, Ranskan, Espanjan ja Italian kieltävän Moralesin koneelta pääsyn ilmatilaansa. Morales oli pakotettu laskeutumaan Itävallan Wieniin, jossa presidentti pakotettiin ulos koneesta ja kone tarkastettiin.

Oletetaan Obaman luulleen Edward Snowdenin matkustavan tuossa koneessa. Toisinajattelijoiden vaino oli Obaman aikana raakaa, mitä kuvaa Suomessa kahdella kielellä suoritettu vaikeneminen Julian Assangen kohtalosta, Obaman vaatimuksesta.

Mitä pakotteita Yhdysvalloille, Espanjalle, Ranskalle, Portugalille ja Italialle  asetettiin kansainvälisten ilmailusäännösten loukkaamisesta. Ei mitään. Pahoittelua puolin ja toisin.

Mikä sitten selittää sekä Valko-Venäjän tunnetuimman Yhdysvaltojen ja EUn vallankumousliittolaisen  Tihanouskajan ja nyt kuuluisaksi tulleen "toimittajan" Pratasevicin innostuksen Kreikan lomailuun.Tihanouskaja oli käyttänyt viikkoa aikaisemmin samaa Ryanairin lentoa kuin Pratasevich.

Kreikkalaiset uutilähteet kertoivat Yhdysvaltojen Kreikan suurlähettilään Geoffrey R. Pyattin järjestämästä kokouksesta, johon Pratasevich olisi osallistunut. Tarkempia tietoja kokousten sisällöstä ei ole, mutta se, että Pyatt oli Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen toteuttajia panee ajattelemaan, että sylttytehdas olisi nyt Kreikassa.

Pyatt tuki Ukrainan natsi-ryhmittymiä.

Pratasevich oli jo Maidanilla. Hän taisteli pahamaineisen Azovin pataljoonan joukoissa Itä-Ukrainassa haavoittuen siellä. Hänen natsi-sympatiansa antanevat lisäarvoa yhteistyöhön USAn kanssa. USA on tehnyt yhteistyötä Ukrainan natsien kanssa 1950-luvulta lähtien, aikana jolloin USA tuki myös fasistista Espanjan kenraali Francoa saaden vastapalvelukseksi sotilastukikohtia Espanjan alueella.

Syy alussa mainitsemaani kylmäävään tunteeseen on se, että juuri näin tunsin vuonna 1999 jäädessäni eläkkeelle unelmavirasta luovan yhteistyön kehittäjänä Helsingin nuorisopsykiatrian yksikössä. Luova yhteistyö, lämpö, toinen toisensa kunnioittaminen ja henkinen kasvu oli ollut koko työyhteisön ydintä.

Koin tulloin tiedotusvälineitten NATOa myötäilevän propagandan ja NATOa myötäilevän presidentti Ahtisaaren Suomen niin painostavana, että halusin muuttaa pois Suomesta. Muutin Belgian kautta Espanjaan.

Kirjoitin espanjalaisella parvekkeellani, Välimerta ihaillen, käsin, kirjani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun, koska työtoverini sitä kiihkeästi pyysivät. "Kirjoita miten me työskentelimme!" Kirja julkaistiin myös espanjaksi ja toimi siellä opetuksen lähdeteoksena.

Nähdessäni eilen presidentti Niinistön Lauantaiaamu-ohjelman, josta puuttui kaikki objektiivinen analyysi tulin lähes epätoivoiseksi. Onko tämä totta! Presidentti ei maininnut suomalaisille tietävänsä, että on lentokoneita ennenkin pakotettu laskeutumaan. Se että pakottaja oli presidentti Obama, 7 laittoman sodan aloittaja ja Clintonin liittolaisen Osama bin Ladenin murhaaja ehkä oli syynä. Presidentti Niinistö ehdotti tunnetusti vuonna 2014, että Suomi liittoutuisi sotilaallisesti suoraan Yhdysvaltojen kanssa NATOn sijaan. Nyt hän näytti toivovan, että Pratasevichista tulisi uusi Navalny.

Tilanne on Ahtisaaren presidenttikauden jälkeen muuttunut entistä kauhistuttavammaksi. 

Ylen ja Helsingin Sanomien loputon tunneköyhyys, kyvyttömyys kuvata todellisuutta demokratian ja ihmisoikeuksien näkökulmasta on kylmäävää. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten Suomi äänestää ensi kuussa YK:n äänestyksessä, jossa edellytetään USAn suorittaman Kuuban taloussaarron tuomitsemista. Yleensä vain USA ja Israel ovat tukeneet taloussaartoa. Ehkä Suomi liittoutuessaan "sopimusvaraiseen liittolaisuuteen" luopuu aikaisemmasta vastustuksestaan ja liittyy USAn ja Israelin kuoroon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valko-Venäjä, Pratsevich, Pyatt, värivallankumoukset, konekaappaukset, Obama, Yle, Helsingin Sanomat, humanisminkatoaminen, kansainvälinen sopimusvarainen yhteisö, valehtelu, Sauli Niinistö, ykkösaamu

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »