Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Suomi taparikollinen -kansanmurhassa

Tiistai 16.1.2024 klo 12.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jokaiselle tuntevalle ihmiselle Suomen valtiojohdon ja sen hallitseman tiedonvälityksen valheet ovat käsittämättömiä.

Israel jatkaa palestiinalaisten asuinpaikoiksi määritettyjen alueiden väkivaltaista miehitystä,  Gazassa ja miehitetyllä Länsirannalla.

Vuonna 1947 palestiinalaiset alkuperäisasukkaat joko tapettiin tai ajettiin naapurimaihin, pakolaisina, surkeisiin oloihin. Siitä lähtien Israelin valtio ja armeija ovat kohdelleet palestiinalaisia toisen luokan kansalaisina vieden rotusorron äärimmäisyyksiin.

                                                             ***

Etelä-Afrikassa vastaava sorto saatiin päättymään mustan väestön muodostaessa vastarintaliikkeitä apartheid-valtion sortoa vastaan. Yhdysvallat tuki apartheidia loppuun saakka - olihan Yhdysvalloissakin musta väestö saanut äänioikeiden ja murto-osan valkoisten oikeuksista vasta 1960-luvulla.

Etelä-Afrikan vastarintaliikkeiden johtajat pyrittiin vangitesemaan. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA johdatti valkoisen vallan poliisit pidättämään Nelson Mandelan, josta tuli myöhemmin EteläAfrikan presidentti.

Apartheidin lopettamiseksi tarvittiin laaja, kansainvälisesti toteutettu taloussaarto, joka pakotti aprtheid-hallinnon neuvotteluihin, vapauttamaan vangitut vapaustaistelijat, joita länsi-mediassa oli vuosikymmeniä kutsuttu terroristeiksi.

                                                            ***

Palestiinalaiset vapaustaistelijajärjestöt ryhtyivät kapinaan Israelin apartheidhallintoa vastaan Gazan rajalla Israelin puolella rajaa 7.10.2023. Taistelussa kuoli Israelin armeijan sotilaita ja siviilejä - osa Israelin armeijan omista luodeista. Vapaustaistelijat, Gazan hallitsijaksi demokraattisesti valittu Hamas-puolue, kuljetti joukon siviilejä ja Israelin sotilaita panttivangeiksi Gazaan, jotta Israel vapauttaisi vankiloissaan ilman oikeudenkäyntiä pitämiään tuhansia palestiinalisia, mm naisia ja lapsia.

Israel aloitti Gazan pommitukset, joita se oli harrastanut vuosikymmenten aikana useasti. Valtiojohto ilmaisi ajavansa palestiinalaiset ulos Gazasta kutsuen heitä eläimiksi.

Israel tuhosi Yhdysvaltojen tuella ja toimittamilla jättipommeilla kaiken mahdollisen, sairaalat, YK:n toimihenkilöt, sairaalat, lääkärit, pakolaiskeskukset, keskiajalta peräisin olevat kirkot, moskeijat ja toimittajat - kaikki olivat kohteina. Kolmessa kuukaudessa kuolonuhreja on aiheutettu 25.000, joista suuri osa on naisia ja lapsia. Israelin kansan enemmistö tukee kansanmurhaa avoimesti.

                                                         ***

Yhdysvallat on tukenut Israelin toimia sataprosenttisesti. Se on estänyt tulitauon YK:n turvallituusneuvostossa. EU-maat ovat toinen toisensa jälkeen asettuneet ainakin passiivisesti myötäilemään Israelia - etenkin Saksa ja saksalainen EU-komission, vaaleilla valitsematon puheenjohtaja Ursula von der Leyen, joka on Saksan entinen puolustusministeri.

Suomi Saksan rinnalla on kuin kansanmurhaa ei tapahtuisikaan. Hallitus ja tiedonvälitys keskittyvät muihin asioihin vaiettuaan 10 vuotta Ukrainan kansanmurhahankkeesta Donbassissa.

                                                          ***

Etelä-Afrikka on omasta kokemuksestaan ammentaen luovuttanut Israelin kansanmurhahankkeen YK:n tuomioistuimen ICJ:n käsiteltäväksi vaatien toimenpiteitä murhahankkeen keskeyttämiseksi.

Katsoin Aljazeeralta jokaisen Etelä-Afrikan asianajajien puheenvuorot. Jokaisen englanninkielentaitoisen suomalaisen tulisi katsoa ne. Niissä kuvataan kattavasti palestiinalaisten tilanne Israelin uhreina.

Ennen kuin tuomioistuin on antanut päätöksensä Saksa otti kantaa asiaan Israelin puolella. Miksi?

Suomen valtiojohdon vaikeneminen ja median keskittyminen toisarvoisiin asioihin on samanlainen kannanotto.

                                                        ***

Suomella ja Saksalla on saman kaltainen kansanmurhahistoria.

Saksan toimet Israelin kysymyksesä provosoivat Namibian presidntin ottamaan kantaa.

Hän ilmoitti syyttävänsä Saksaa Herero ja Namagua-kansojen kansanmurhasta 1900-luvun alussa. Saksan hallitus ja liittopäivät ovat myöntäneet kansanmurhan vuonna 2015, mutta eivät myöntyneet korvauksiin.

Tässä kasanmurhassa nämä kansanryhmät karkotettiin erämaahan vv 1904 - 1908. Uhrit kuolivat nälkään ja janoon. Ne jotka jäivät henkiin, suljettiin keskitysleireihin, joissa he lopulta  kuolivat.

Namibia korostaa Saksan osallistuvan nyt kolmanteen kansanmurhaan. Ensin Namibiassa, sitten juutalaisten kommunistien ja muiden ei-toivottujen henkilöiden tappaminen holokaustissa ja nyt palestiinalaisten kansanmurhan tukeminen Gazassa.

                                                      ***

USA ja sen eurooppalaiset liittolaiset pyrkivät murskaamaan aseellisesti Jemenin tukeman taloussaarron. Jemen pyrkii estämään sellaisten laivojen kulun Punaisella merellä, jotka seilaavat kohti Israelia.

Taloussaarto tärkeänä välineenä lopetti Etelä-Afrikan rotusorron. Yhdysvallat yritti estää sen toteuttamisen 1990-luvulla. Samoin kuin nyt. Se käyttää aseena paitsi taloussaarron estämistä, myös YK:n turvallisuusneuvoston vetoa tulitaukoa vastaan, sekä rahan ja pommien lähettämistä Israelille.

Mitä tekee Suomi ja Suomen media? Esiintyy Israelin armeijan tiedottajana. Seuraa Saksan esimerkkiä.

                                                   ***

Mikä on Suomen kansanmurhahistoria?

1900-luvulla Saksan hoidettua Namibian asiat, se siirtyi tukemaan suomalaisten kansanmurhaa työläisiä vastaan. Suomen pääomapiirit olisivat halunneet Suomen itsenäisyyden sijaan Suomen liittyvät osaksi Saksan keisarikuntaa. Tässä hankkeessa tietyt piirit kutsuivat jo ajoissa Saksan armeijan Suomeen kouluttamiensa jääkäreiden rinnalla tukahduttamaan Suomen työläisten vaatimukset tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. 

Porvarillisten puolueiden muodostettua Mannerheimin johdolla porvarillisen armeijan, se hyökkäsi tasa-arvoa vaativien työläisten kimppuun. Ensin maahan saapuivat jääkärit, sitten Saksan armeija. Näiden voimien avulla pääomapiirit voittivat, hävittyään ensimmäisen itsenäisyysäänestyksen Valtalaista kesällä 1917.

Suomen oikeusjärjestelmä tuomitsi ainoastaan sotaan osallistuneet työläiset. Valkoisen armeijan ja Saksan armeijan rikokset painettiin villaisella.

                                                   ***

Suomeen perustettiin vankileirien saaristo. Työläiset suljettiin leireille, joista Tammisaaren vankileiri oli tunnetuin. Ihmisoikeudet kiellettiin. Moni kuoli nälkään ja tauteihin kuten saksalaisten uhrit Namibiassa.

Suomalainen kansanmurha ykkönen toteutettiin totaalisena ja pitkäaikaisena sortona.

                                                   ***

Holokaustin jyllätessä Saksassa, Suomi,liittoutui jälleen Saksan armeijan kanssa. Suorittaen paitsi oman väestön kansanmurhaa keskitysleireisä, Mannerheim perusti keskitysleirit myös Itä-Karjalasta valloittamilleen alueille niiden venäjänkieliselle väestölle.

Gazassa, Israelin tarkoituksena on ajaa Gazan asukkaat "muualle", tyhjentää koko Palestiinan alue palestiinalaisista ja korvata ne Israelin kansalaisille. Itä-Karjalassa venäjänkielinen väestö oli tarkoitus siirtää "muualle" ja asuttaa Itä-Karjala karjalankielisellä ja suomalaisella väestöllä.

                                                   ***

Itä-Karjan keskitysleirien kanssa samanaikaisesti Suomi osallistui Saksan armeijan liittolaisena Leningradin piiritykseen ja väestön kansanmurhaan. Leningradin asukkaista n. 1,5 miljoonaa kuoli nälkään, janoon, kylmään ja tauteihin.

Suomen voi sanoa olevan kansanmurha-asiantuntija. 

                                                   ***

Suomen hallitus ja media tukevat Israelin suorittamaa palestiinalaisten kansanmurhaa. Suomen hallituksella on viime vuosikymmenien aikana kehitetty tehokas sensuuri- ja tiedotuskoneisto, jota johtaa Nato:n hybridikeskus, valtion turvallisuuskomitea ja sen huoltovarmuuskeskuksen alainen mediapooli. Nämä sensuroivat kaiken objektiivisen tiedon suomenkielisen väestön ulottumattomiin.

Toisen maailmansodan aikana Suomessa toimi niin sanottu VIASAT- järjestelmä, jossa vakoilun ja sensuurin toteuttivat ihmiset, jotka toimivat kylissä ja kaupungeissa vakoillen mitä ihmiset ajattelevat ja käyttäen valtaa toisinajattelijoihin.

Nyt VIASAT on korvattu tekniikalla, EU-keskeisellä totaalisella sensuurilla ja sotakoneistolla. Pelottelun ja väärän tiedon avulla ihmisten mieliä ohjaillaan.

                                                   ***

Mielenkiintoisella tavalla nyt entiset siirtomaat, vallankäytön kohteina olleet Afrikan maat nousevat puolustamaan ihmisoikeuksia. Yhdysvaltojen väkivaltaan perustuvan hegemonian ohjailtua niin YK:ta, kansainvälisiä tuomioistuimia kuin valtioiden itsemääräämisoikeutta  on tullut aika, jolloin Yhdysvaltojen kansainvälisistä laeista piittaamattomalle toiminnalle on tulossa loppu.

Etelä-Afrikka, Namibia, Palestiina, Mali, Burkina-Faso, Niger, eivät enään ole yksin USA.ta ja entisiä Euroopan siirtomaaherroja vastaan. Maapallon kansat nousevat vaatimaan ihmisoikeuksia. Milloin suomalaiset heräävät?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palestiinalaisten kansanmurha, Israel miehittäjänä, ICJ, Saksa, Namibia, Herero, Namaqua, Tammisaaren keskitysleiri, Itä-Karjalan keskitysleirit, Leningradin kansanmurha

Suomen pääomapiirit eivät ole koskaan halunneet itsenäistä Suomea

Keskiviikko 13.12.2023 klo 12.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen pääomia omistava eliitti liittolaisineen ei ole koskaan halunnut Suomen itsenäisyyttä.

Sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta äänesti ensimmäisen itsenäisyysjulistuksen - Valtalain- voimaan kesällä 1917. Äänestyksessä häviölle jäänyt oikeisto lähetti edustajansa Pietariin manipuloimaan Venäjän väliaikaisen hallituksen hajottamaan eduskunnan ja siten mitätöimään Valtalain.

Uusiin vaaleihin valmistumisessa työläiset uskoivat edellisen eduskunnan olevan se oikea eduskunta, joten huonon valmistautumisen seurauksena työväestö menetti enemmistönsä eduskunnassa.

Pääomapiirit olivat yhteisissä salaisissa neuvotteluissa Saksan keisarikunnan edustajien kanssa päätyneet tavoittelemaan Suomen irtautumista Venäjästä Saksassa koulutusta hankkivien jääkäreiden avulla voidakseen sen jälkeen liittyä osaksi Saksan keisarikuntaa.

Vastoin odotuksia Venäjä antoikin Suomelle itsenäisyyden pelkästä pyynnöstä- ei sotilasvoimalla- vuoden 1917 lopulla.

Suomen armeijan perustaminen oli ensimmäisiä itsenäisen Suomen päätöksiä.

Vuoden 1918 tammikuun alussa työväestön edustajat ehdottivat "kansanarmeijan perustamista". Kansan armeijan liikekannallepanosta ja muista tärkeistä päätöksistä sovittaisiin neuvottelukunnassa, jossa olisi yhtä paljon porvarillisten ja työväenpuolueiden edustajia. Eduskunnan porvarillinen enemmistö ei suostunut tähän, vaan perusti porvarillisen armeijan kansanarmeijan sijaan. Armeijan ylipäälliköksi valittiin pitkään Venäjällä työskennellyt tsaarin upseeri C.G.Mannerheim.

Porvarillinen armeija ryhtyi poistamaan venäläisiä sotilaita asevoimin maasta, siitä huolimatta että Venäjä oli ilmoittanut vetävänsä maassa olevat sotilaansa heti jäätilanteen parannuttua. Sen lisäksi Breast-Litovskin sopimuksessa sovittiin kansainvälisistä asioista yksityiskohtaisesti.

                                                       ***

Mannerheim aloitti venäläisten poistamisen maasta asein. Samoin hän toteutti pääomapiirien kanssa yhdessä Saksan armeijan kutsumisen Suomeen heti Saksassa koulutettujen jääkäreiden palattua Suomeen. Tarkoituksena oli tehdä tyhjäksi työväestön pyrkimykset demokratiaan ja tasaveroisiin ihmisoikeuksiin.

Saksan armeija miehitti Suomen ja Saksan kenraali Rüdiger von der Goltz toimi eräänlaisena maan päämiehenä. Hänen uransa Suomessa päättyi Saksan vallankumoukseen ja keisarivallan päättymiseen syksyllä 1918. Siihen mennessä Suomen porvarillinen eduskunta oli jo päättänyt, että Suomen hallitsijaksi tulisi saksalainen kuningas. Tämä päätös kumoutui Saksan tilanteen johdosta.

Suomi vaappui itsenäisenä monien ristiriitojen keskellä. Tsaarin upseeri Mannerheim halusi kostaa bolsevikeille lähettämällä suomalaisia vapaaehtoisjoukkoja Karjalaan valmistelemaan vallanvaihtoa Pietarissa. Hän pyrki suojeluskuntien puitteissa muodostamaan itselleen yksityisen armeijan. Presidentti Ståhlberg, Suomen perustuslain isä, esti kaikki Mannerheimin hankkeet tullen siten Mannerheimin pahimmaksi viholliseksi.

Ståhlbergin ja Mannerheimin henkilökuvien vertailu kuvaa hyvin sitä mikä ero on demokratiaan ja ihmisoikeuksiin perustuvalla hallinnolla ja pääomapiirejä myötäilevällä hallinnolla.

                                                    ***

Koko 1930-luku oli Suomessa ja koko maailmassa fasimin ja demokratian vastakkainasettelua. Yhdysvaltojen pääomapiirit aseistivat Hitlerin armeijaa. Suomen armeija ja ulkopolitiikka oli tiiviisti kytkeytyneenä Saksaan.

Mielikuvaa Saksasta Suomen itsenäisyyden antajana ruokittiin. Aseveljeyttä porvarillisen armeijamme ja Saksan armeijan välillä juhlittiin vuosittaisissa vierailuissa ja vastavierailuissa. Mannerheim läheisineen tiesi Saksan keskitysleireistä ja oli valmis perustamaan omia keskitysleirejä venäläisille siviileille kesällä 1941.

Suomen pääkatu Heikinkatu muutettiin Mannerheimintieksi samaan aikaan kun Itä-Karjalan keskitysleireillä kuoli 500 siviiliä kuukaudessa nälkään ja pahoinpitelyihin. Myös vauvoja kuoli koska nälkäisille äideille ei kehittynyt maitoa.

Suomen pääomapiirien rinnalla sivistyneistö oli vahvasti mukana natsihenkistä Suomea ylläpitämässä.

                                                     ***

Sotien jälkeen varsinkin presidentti Paasikiven ja presidentti Kekkosen aikana tilanne muuttui. Heti sodan jälkeen Suomessa pidettiin ensimmäisen demokraattiset vaalit, jossa kaikki kansalaiset, myös vankiloista vapautetut edistykselliset ihmiset saivat äänestää rauhansopimuksen vaatimusten mukaisesti.

Suomi on siis toiminut demokraattisesti vasta kansainvälisen rauhansopimuksen edellyttäessä sitä.

                                                    ***

Saksan natsit eivät joutuneet vastuuseen teoistaan. He jatkoivat tehtävissään opettajina, poliiseina, tuomareina ja virkamiehinä. Pieni osa todellisista sotarikollisista joutui tuomituksi. Monet pahimpiin sotarikoksiin syyllistyneet henkilöt pakenivat järjestettyjä reittejä pitkin usein Espanjan läpi Britanniaan, Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Amerikkaan. Näissä maissa onkin vahva natsi-diaspora, joka on jatkanut ideologista työtään ja tilaisuuden tullen on ollut valmis siirtymään takaisin Eurooppaan.

Yhdysvaltojen ryhdyttyä ottamaan haltuunsa Jugoslavian sosialistista liittovaltiota 1990-luvulla Kanadan ja USA:n natsit palasivat Balkanille. He olivat muodostaneet 17 keskitysleiriä serbeille toisen maailmansodan aikana Balkanin ollessa fasistisen Kroatian, natsi-Saksan ja fasistisen Italian miehittämä. Nyt tilaisuuden tullen he saapuivat tukemaan ideologisia veljiään islamilaista kalifaattia rakentavaa Bosniaa ja fasismin paluuta innostuneena odottavaa Kroatiaa. Kroatian, EU:n tuella toteutetun laittoman itsenäistymisjulistuksen jälkeen Kroatian puolustusministeriksi tulikin Kanadan diasporasta saapunut natsi.

                                                     ***

Suomen pääomapiirit tukivat Suomen liittymistä EU:hun. Olihan EU:n ilmapiiri kehittymässä Suomelle tuttuun suuntaan palvelemaan Yhdysvaltojen aseteollisuutta.

Yhdysvallat oli tukenut Hitleriä 1930-luvulla. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat, Kanadan tavoin alkoi tukea erityisesti Ukrainan natseja heti 1950-luvun alusta lähtien. Ukrainan pogromt työnnettiin taka-alalle ja natsi-liittolaisten kuten Stepan Banderan ihailua voimistettiin.

EU:ta ei perustettu rauhan ja demokratian tyyssijaksi kuten Vientionen vankilasaarella Italiassa vankeina pidetyt kommunistit mm Altiero Spinelli olivat vielä 1980-luvulla suunnitelleet ja saaneet Euroopan parlamentin päätöksellä ehdotuksensa läpi.

Sen sijaan EU perustettiin Euroopan Round Table of Industrialists'in suuntaviivojen mukaan pilkulleen. Round Table of Industrialistsin puheenjohtaja Per Gyllenhammar oli myös yhdysvaltalaisen Lockhead Martinin hallituksen jäsen.

Se mistä presidentti Eisenhower oli päätöspuheenvuorossaan varoittanut, nimittäin vallan antamisesta aseteollisuudelle, toteutui EU:ta perustettaessa.

                                                    ***

EU:n jäsenyyden jälkeen Suomi on toiminut omien ja kansainvälisten pääomapiirien ehdoilla, kuten itsenäisyyden alkuvuosinakin. EU-jäsen Suomen puolustusministeri Elisabeth Rehn toimi Hornet-havittäjien mannekiinina. Yhä suurempi osa Suomen tiedonvälityksestä kytkeytyy sotilaspolitiikkaan ja yhteisiin sotaharjoituksiin NATO-maiden kanssa.

Suomen ulkopoliittinen kapeutuminen on syöksykierteessä. Suomi osallistui Yhdysvaltojen laittomaan sotaan Afganistanissa ja nyt Ukrainassa, jossa Yhdysvallat käy aloittamaansa Venäjän-vastaista sotaa ukrainalaisilla sotilailla ja yhä lisääntyvästi suomalaisilla ammuksilla.

Itsenäisyydestä luopuminen on tapahtunut vaivihkaa. Päätöksistä ei ole käyty kansalaiskeskustelua. Suomen hallitus on julistanut kaikki suhteet itsenäisyyden meille antaneeseen naapurimaahamme Venäjään katkaistuiksi käymättä minkäänlaista keskustelua Venäjän kanssa asiasta. Siinä ohessa on rikottu valtiosopimuksia, rauhansopimksia, kaupallisia yhteistyösopimuksia ja hyviä tapoja.

Olemme luovuttaneet itsenäisyytemme ja alistuneet Yhdysvaltojen siirtomaaksi, maan, joka on maapallon enemmistön mielestä roistovaltio, joka avustaa  kansanmurhaa Palestiinassa lähettämällä yhä suurempia määriä pommeja. Maa, jolla ei ole yhtään ystävää. Maa, joka valehtelee, antaa yksipuolisia talouspakotteita, ei noudata kansainvälisiä lakeja vaan keksii itse "sopimusvaraisia toimia", joita muiden pitäisi noudattaa.Maa joka varastaa muiden luonnonvaroja käyttäen sotilaallista voimaa.

Presidentti Urho Kekkonen oli rauhan presidentti, viisas ja itsenäisyyttä arvostava henkilö. Hän ei arvostanut armeijaa eikä kirkkoa mutta arvosti rauhaa ja yhteistyötä. Hän oli sitä mieltä, että maailmaan ei saada rauhaa ennen kuin palestiinalaisten oikeudet toteutuvat.

Suomessa armeija ja kirkko tukevat itsenäisyyden tuhonneita pääomapiirejä. Helsingin tuomiokirkko ei antanut sähköä palestiinalaisia tukevan mielenosoituksen kovaäänisiin. 

Suomi on Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin komission rinnalla lipunut kohti uutta natsismia. Kuten Viktor Orban tänään totesi: Euroopan komissio ei edusta Euroopan kansoja. Komissio, NATO ja Yhdysvallat pelaavat yhdessä Euroopan kansojen pään yläpuolella palvellen Yhdysvaltojen aseteollisuutta kuten Yhdysvaltojen kongressin edustajat, jotka lähes kaikki ovat aseteollisuuden rahoittamia.

                                        

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtalaki v. 1917, porvarillinen armeija v.1918, pyrkimys Saksan keisarikunnan osaksi, pyrkimys osaksi natsi-Saksaa, pyrkimys EUhun, osaksi natseja tukevaa USAta

Suomen hallitus panee natsitunnusten kieltämisen ehdoksi myös kommunistien tunnusten kieltämisen.

Lauantai 2.9.2023 klo 13.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Hallitus on keskinäisen sopunsa nimissä kieltämässä natsi-tunnukset, mutta tasapuolisuuden vuoksi myös kommunistien tunnukset.

Suomi oli toisn maailmansodan alla fasistisempi kuin moni muu Euroopan maa. Jo 1922Mannerheimin läheinen ystävä, Kallion hallituksen  oikeusministeri Otto Åkesson käski etsivän keskuspoliisin pidättää 3.8.1923 Suomen työväenpuolueen johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä.

Kallion hallitus vaati todisteita oletetusta valtiopetoksen valmistelusta, mutta mitään ei löytynyt.

Helmikuun 27. päivänä 1932 fasistinen miesjoukko esti konekiväärien säestyksellä sosialidemokraattisen kansanedustaja Mikko Erichin puhetilaisuuden Ohkolan työväentallla Uudellamaalla.

Fasistinen Lapuanliike vaati hallituksen eroa ja aloitti kansanliikkeen liikekannallepanon.

Mannerheimin sympatiat olivat lapualaisten puolella, jotka vaativat Mannerheimia johtoon. "Minä toivon, että jokainen, joka muistaa vuoden 1918, on antava tukensa näille epäitsekkäille isänmaallisille pyrinnöille, jotka Lapuan liikkeen vaikutuksesta ovat päässeet julkiseen elämäämme vaikuttamaan" julisti Mannerheim.Mannerheimin nostamista diktaattoriksi suunniteltiin vakavasti.

Mannerheimin päätavoitteena oli "juutalais-bolsevismin" ja kommunismin kitkeminen juurineen.

                                                        ***

Saksassa Hitler nousi valtaan vasta vuonna 1933, jolloin hän määräsi kommunistit sijoitettaviksi keskitysleireille. Saksan Gestapo lavasti v. 1933 Valtiopäivätalon tuhopolton, jolla kommunistien vainoa perusteltiin.Vaikka juutalaiset olivat myös painostuksen alla, heitä vastaan suunnatut totaaliset toimet alkoivat vasta 1938. Kommunistit olivat Hitlerin päävihollisia.

Suomessa ensimmäiset keskitysleirit perustettiin v. 1918. Seuraavina vuosikymeninä perustelemattomia pidätyksiä tehtiin säännöllisesti. Etsivä keskuspoliisi lavasti Rovaniemen murhapoltot ja hajotti väkivaltaisesti Lapuan nuorisojuhlat 1929- 1930

Suomessa lakkautettiin jo vuoden 1930 kesäkuussa vasemmistolaisten sanomalehtien ilmestyminen. Työväentalot suljettiin ja omaisuudet takavarikoitiin.

Saksassa vasta 1933 kommunistipuolueen ja sen lehtien omaisuus takavarikoitiin ja lehdet lakkautettiin.

6.7.1930 Suomen työväenpuolueen eduskuntaryhmä vangittiin ja yli 500 toimitsijaa pidätettiin. Toteutettiin niin sanotut kyyditykset, joissa demokratiaa puolustavia henkilöitä otettiin kiinni väkivaltaisesti ja kyydittiin itärajan taakse.

Vuonna 1931 Suomen ammattijärjestöjen keskusliiton SAJ lakkautettiin, samoin tuhannet työväenjärjestöt.

Saksassa ammattiyhdistykset lakkautettiin 2.5.1933 ja niiden omaisuus takavarikoitiin. 10.5.1933 Saksan sosialidemokraattinen puolue lakkautettiin. Senkin omaisuus takavarikoitiin.

Suomessa 1931 - 33 Työväen urheiluliiton 153 seuraa lakkautettiin ja omaisuus takavarikoitiin.

Marraskuun 25. päivänä 1941 Suomi liittyi fasistiseen anti-komintern sopimukseen. Väinö Tanner painosti sosialidemokraattisen puolueen sopimuksen allekirjoittamiseen. Tanner totesi heinäkuun lopulla pitämässään puheessa Suomen tärkeimmäksi tehtäväksi kommunismin hävittämisen.

                                                       ***

Mannerheim perusti kesällä 1941 Itä-Karjalan miehitetylle alueella itse suunnittelemansa ja hallinnoimansa keskitysleirit venäjänkieliselle siviiliväestölle - vauvoille, naisille, lapsille ja vanhuksille.Vuonna 1942 leireillä kuoli 500 henkilöä kuukaudessa.

                                                     ***

Nyt siis Suomen hallitus rinnastaa fasimin ja kommunismin. Voidakseen nykyhallituksen sovun nimissä rajoittaa fasismia/natsismia ja sen tunnusten käyttämistä hallitus katsoo välttämättömäksi demonioda "tasapuolisuuden nimissä" myös fasismin ja natsismin uhrit - kommunistit.

Hallitus korostaa juutalaisten holokaustin kieltämisen olevan erityisen paheksuttavaa, mutta juutalaisten kanssa keskitysleireillä kuolleiden kommunistien tuhon kieltäminen ei siis sitä olisi.

Kysyin serbialaiselta ystävältäni, jonka maanmiehet viruivat 1941 -45 suljettuina fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriin, kuollen niissä, seuraavaa: "Miksi arvelet, että juutalaisten holokausti ja kohtalo suhteessa muihin natsismin uhreihin on niin korostettu". Hän vastasi mietteliäästi: juutalaisilla on rahaa.

Nämä Suomen hallitusten painotukset ovat johtaneet Euroopan ainoan natsivaltion Ukrainan,  - laajamittaiseen aseelliseen tukemiseen. Ukraina on 9 vuoden ajan tuhonnut NATOn tuella venäjänkielistä väestöään - nyt myös uraani- ja rypälepommeilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen hallitus, natsitunnusten kieltäminen, kommunististen tunnusten kieltäminen, natsi-Suomen historia, Hitler ja kommunistit, Suomi 1920-luvulla Saksaakin edellä natsismissa- nyt EUssa

Ukrainan sisällissota ja Suomen sisällissota - kuin kaksi veljestä.

Sunnuntai 13.8.2023 klo 12.38 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan sisällissota alkoi vallankaappaushallituksen julistamalla "terrorisminvastaisella" sodalla demokratiaa puoltavia ja vaativia Itä-Ukrainan Donbassin asukkaita vastaan heti Maidanin väkivaltaisten tapahtumien jälkeen helmi-maaliskuussa v 2014.

Itä-Ukrainan asukkaat, Krimin väestö mukaanluettuna, eivät hyväksyneet perustuslain muutoksia, joiden seurauksena venäjänkieliseltä väestöltä vähä vähältä peruutettiin kaikki demokratiaan kuuluvat ihmisoikeudet.

Yhdysvallat oli salaisesti vaikuttanut vallankaappauksen aikaansaamiseen jo vuosien ajan tavoitteenaan saada Ukraina niiden NATO-maiden joukkoon, joiden avulla Venäjä voitaisiin saada polvilleen ja Yhdysvaltojen ja pääomien hegemonia maailmassa voimistumaan.

                                                            ***

Suomessa pääomapiirit olivat hävinneet sosialidemokraattienemmistöisessä eduskunnassa äänestyksen Valtalaista heinäkuussa 1917. Valtalaki oli Suomen ensimmäinen itsenäisyysjulistus. Eduskunta oli päättänyt, että päätöstä ei tarvitsisi toimittaa Venäjälle hyväksyttäväksi vaan se lähetettäisiin ainoastaan "tiedoksi".

Häviölle jääneitä edustanut Ernst Nevanlinna lähti Pietariin Suomen ministerineuvos Enckellin puheille taivuttaakseen Venäjän silloisen porvarillisen hallinnon hajottamaan Suomen eduskunnan jotta itsenäisyyshanke ei menisi eteenpäin. Pääomapiirit olivat suunnitelleen itsenäisyyden sijaan Suomen liittämistä Saksan mahtavaan keisarikuntaan.

Sosialidemokraatteja äänestänyt kansa piti Valtalaista äänestänyttä eduskuntaa laillisena, Siten uusiin vaaleihin ei valmistauduttu. Vaalien tuloksena oli porvarienemmistöinen, pääoman etuja edistävä eduskunta.

                                                            ***

Yhdysvallat valitsi Ukrainaan vallankaappaushallituksen. Hallituken jäseninä oli joko Yhdysvaltojen kansalaisia tai Yhdysvalloissa koulutuksensa saaneita georgialaisia, liettualaisia, yhdysvaltalaisia ministereitä, joista yksi sai Ukrainan kansalaisuuden samana päivänä kun tuli valituksi ministeiksi.

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi hallituksen "konsulttina" kertoen puhuneensa puhelimessa enemmän vallankaappaushallituksen pääministeri Jatsenjukin kanssa kuin vaimonsa kanssa. Bidenin poika Hunter toimi öljy-yhtiö Burisman hallituksessa vailla mitään kokemusta osallistuen firman laittomiin hankkeisiin, joihin yleinen syyttäjä pyrki puuttumaan. Varapresidentti Biden on julkisesti ylpeillyt sillä, että hän erotutti yleisen syyttäjän kiristämällä toukokuussa 2014 presidentiksi valittua Petro Poroshenkoa.

                                                              ***

Suomessa pääomapiirit valmistautuivat sisällissotaan kouluttamalla suojeluskuntia taisteluun ja sopimalla Saksassa koulutettujen jääkärien paluusta Suomeen. Samoin Saksan joukkojen lähettämisestä Suomeen oli käyty jo alustavia neuvotteluja lähes vuoden ajan.

Venäjän vallankumouksen seurauksena Suomi saikin yllättäen itsenäisyyden Venäjästä ilman Valtalain voimaantuloa. Pääomapiirit eivät olleet valmistautuneet tähän.Pian tilanne saatiin haltuun.

Tammikuun alussa eduskuntaryhmät neuvottelivat Suomen armeijan perustamisesta ja sen käytännöistä. Sosialidemokraatit ehdottivat armeijaa, jota hallitsisi neuvosto, jossa olisi yhtä paljon sosialidemokraatteja kuin porvareiden edustajia. Uusissa eduskuntavaaleissa muodostunut porvarillinen eduskunta ei suostunut tähän. Armeijasta tuli Suomen porvarillinen armeija, joka valitsi ylipäällikökseen kenraali C.G. Mannerheimin. 

                                                                ***

Ukrainassa Yhdysvallat yhteistyössä NATO-liittolaistensa kanssa alkoi rakentaa Ukrainan armeijasta NATO-armeijaa. Kokemusta sotimisesta tuli Itä-Ukrainaa vastaan käydystä sodasta, jossa kohteina olivat Donbassin siviilit.

Sodan ohella äärimmäinen rasismi venäjää äidinkielenään puhuvaa väestöä kohtaan koveni. Ukrainan ortodoksinen kirkko joutui vainon kohteeksi. Ukrainan turvallisuuspalvelu alkoi ylläpitää listaa tapettavista siviilihenkilöistä kansallisuudesta riippumatta. Terroritekoja suoritettiin niin Ukrainassa (Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto 2.5.2014) mm kaduilta kidnapattiin ihmisiä, maalattiin ja teipattiin sekä heitettiin roskapönttöihin.

Kansainvälisellä tasolla tehtiin YK:nkin hyväksymiä Minskin rauhansopimuksia, joita USA ja NATO-maat eivät olleet aikoneetkaan saada täytäntöön, vaan ainoastaan ostaa aikaa Ukrainan armeijan varustamiseen NATO-asein.

Oikeus äänestää, käydä koulua omalla äidinkielellään saada sosiaaliturvaa peruttiin Donbassin väestöltä.

                                                                 ***

Suomessa armeijasta muodostettiin tammikuussa 1918 porvarillinen "Saksa-sopiva" kansainälistä pääomaa tyydyttävä armeija tarkoituksena saada Suomi liitettyä osaksi Saksan keisarikuntaa, eli läntistä pääomaa.

Ukrainassa julkisanottuna tavoitteena oli liittää Ukraina EU:hun, mutta keskeinen tavoite oli liittää Ukraina NATO:n jäseneksi, jotta se voisi tyydyttää Yhdysvaltojen pääomapiirien tavoitteita jatkamaan Venäjän ryöstöä, joka jäi 1990-luvulla kesken.

                                                                ***

Suomen työvestön tavoitteena oli saada kaikille kansalaisille ihmisoikeudet, 8-tuntinen työpäivä ja koulutus. Työväestön sotilaskoulutusta vailla olevat joukot eivät kansan tuesta huolimatta pystyneet antamaan vastusta porvariarmeijan tueksi tulleille Saksassa koulutetuille jääkäreille ja Saksan armeijalle.

Ukrainassa Donbassilaisten tavoitteena oli myös samat ihmisoikeudet kaikille äidinkielestä ja uskonnosta riippumatta.

                                                               ***

Suomen sisällisotaa käytiin I maailmansodan viitekehyksessä. Välittömästi sodan jälkeen työvestöä teloitettiin joukoittain. Pelkkä työväentalolla voimistelu opettaminen saattoi johtaa teloitukseen kuten kävi Joonathan Mannerille.

Vain työväestön siis sosilidemokraattien edustajia pidätettiin, tutkittiin ja tuomittiin usein vuosiksi keskitysleireile. Valkoisen, porvarillisen armeijan edustajia ei tutkittu eikä tuomittu - ei myöskään saksalaisia heidän hirmuteoistaan huolimatta, heidät kaikki armahdettiin.

                                                               ***

Suomen liittäminen Saksan keisarikuntaan ja sen pääoman piiriin jäi maailmansodan häviön seurauksena kesken. Saksan keisarillisen armeijan edustajat joutuivat Saksan vallankumouksen seurauksena vetäytymään Suomesta monen Suomen valtaapitävän pettymykseksi. Suomi ei saanut saksalaista kuningasta.

                                                               ***

Ukrainassa Donbassin julistauduttua itsenäiseksi se kutsui Venäjän apuun puolustamaan demokratiaa ja ihmisoikeuksia Yhdysvaltojen pääoman valtaa vastaan.

Suomen työväestöllä ei ollut ketään, ketä kutsua apuun. Neljännesvuosisadan jälkeen ja Saksan liittolaisena Venäjää vastaan käytyjen sotien jälkeen Suomi pääsi rauhan ja ihmisoikeuksien toteutumisen aikaan.

Tuo aika päättyi Suomen liittymiseen EU:hun ja pyrkimykseen jälleen, vielä kerran, liittoutumiseen maailman pääoman valtapiiriin - nyt ohi Saksan- suoraan Yhdysvaltojen kanssa.

                                                              ***

Venäjä joutuu taistelemaan Donbassin väestöä puolustaessaan, koko Yhdysvaltojen pääomapiirien ja EU:n yhteistä tiedonvälitys- ja sotilaallista armeijaa vastaan.

Kyseessä on maailmansota halusimmepa myöntää sitä tai emme. Venäjällä on vastassaan koko demokratian vastainen kolonialismista ja väkivallasta vuosisatoja hyötynyt pääoman valta mihin joukkoon Suomi on nyt liittynyt pelkästä miellyttämisen halusta. Mitään hyötyä Suomen kansalle ei viime vuosikymmenten ratkaisuista ole tullut. 

Venäjän sotilaallinen voitto on niin Afrikan maiden kuin Euroopan ja Yhdysvaltojen demokraattisen kehityksen alkamisen edellytys. Presidentti Carter kutsuu Yhdysvaltoja oligarkiaksi eikä demokratiaksi. 

Vieläkö Suomella on historiansa valossa demokraattisen vaihtoehdon mahdollisuus vai onko jo mahdollisuuskin menetetty?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan sisällissota, Suomen sisällissota, pääomapiirien ryöstöhankkeet, väkivaltainen vallankaappaus, Nevanlinna, Enckell, Mannerheim, Hunter Biden, Joe Biden, USA ja Saksa

SUOMI SOPIMUSVARAISENA YHTEISKUNTANA KOHTI KATASTROFIA

Maanantai 17.4.2023 klo 17.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkoministeri Pekka Haavisto palasi Suomeen tavattuaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin noin kaksi vuotta sitten. Tapaaminen jäi viimeiseksi, ainakin toistaiseksi.

Haavisto kertoi, ilman asiayhteyttä, Suomen kuuluvan nyt sopimusvaraiseen demokraattisten valtioiden joukkoon, ilman että suomalaiset olisivat aikaisemmin kuulleet tästä. Ilmeisesti ulkoministeri Lavrovin käsitykset NATOn laajenemisen vaikutuksista ja kaikkien maiden tasaveroisista turvallisuustarpeista ei ollut sopinut ulkoministeri Haaviston toimeksiantoon.

Yhdysvallat on luonut sopimusvaraisen yhteistyön käsitteen, sen jälkeen, kun se on tullut kykenemättömäksi noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Tämä tapahtui Euroopassa, Yhdysvaltojen perinteisten kumppaneiden alueella. Vuonne 1999 13 Nato-maata pommitti laittomasti Jugoslaviaa, sen siviili-infrastruktuuria, siltoja, junia, teollisuuslaitoksia, kouluja ja sairaaloita puhumattakaan TV-torneista ja radioasemista, öljyjalostamoista ja autotehtaista.

 

                                                       ***

Vuonna 2000, Saksan pitkäaikaisen liittopäivien edustajan Willy Wimmerin mukaan, Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pidetyssä kokouksessa, että Yhdysvallat lakkaisi noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät edistä maan intressejä. Yhdysvallat tulisi myös laajentamaan NATOn läsnäoloa Baltiasta Ukrainan Odessaan. Siten maan sotilaallinen valta tulisi ulottumaan Venäjän rajoille

NATOn vaikutusvaltaa laajennettiin maa maalta, jopa Jugoslavian jäännösvaltioihin ja Baltiaan.

 

                                                       ***

Suomi tuki sopimusvaraista yhteistyötä USA n ja muiden EU:n NATO-maiden kanssa jo 1990-luvulla. Aluksi se tapahtui NATO/EU -mielisen tiedonvälityksen muodossa.

Euroopan unioni yhteistyössä USA:n kanssa aloitti Jugoslavian sotilaallisen hajottamisen jo Maastrichtin perustavassa kokouksessa v. 1992. Tässä priimusmoottorina oli Hitlerinkin armeijan koulutuksen saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään. 

Euroopan pyöreän pöydän teollisuusmiesten järjestö oli laatinut Maastrichtin asiakirjat. EU:n tuli palvella Yhdysvaltojen aseteollisuutta. Teollisuusmiesten puheenjohtaja Per Gyllenhammar oli Yhdysvaltojen aseteollisuuden asialla.

Saksa halusi hajottaa sosialistisen Jugoslavian ja ottaa sieltä irti kaikki, mikä taloudellisesti hyödyttäisi yhdistymisensä talouskaaoksesta kärsivää Saksaa. Saksan entiset natsi-liittolaiset kroaatit ja Bosnian muslimit olivat hajotuksessa Saksan kumppaneita.

Suomi osallistui ahkerasti hajottamista vastustavien serbien demonisointiin tiedotusvälineissä. Suomelle tuli tilaisuus auttaa hajotuksesta hyötymään pyrkivää Yhdysvaltojen armeijaa ja aseteollisuutta kouriintuntuvastikin.

Suomen hallitus salasi yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin kylän taistelussa kaatuneiden ruumiinavauksista. Sen seurauksena Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton julisti paikalla tapahtuneen taistelun terroristien ja poliisien välillä siviilien joukkomurhaksi. Tuo valhe oikeutti Jugoslavian 3 kuukautta kestäneiden pommitusten aloittamisen.

Suomi toisti vääriksi osoitettavat tiedot myös Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Se oli siihen saakka suurin lahja Yhdysvaltojen armeijalle ja NATO:lle.

Keitä vielä toimivista valtiomiehistä oli siinä Lipposen hallituksessa, joka auttoi salauksen avulla aloittamaan NATOn pommitukset? Hallituksessa istuivat Sauli Niinistö, varapääministerinä ja Pekka Haavisto ympäristöministerinä.

 

                                                      ***

Yhdysvallat ja Saksa  ovat aloittanut toisen aseellisen konfliktin Euroopassa - Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen – jälleen yhteistyössä natsien kanssa. Yli sadan henkilön murhat Kiovan Maidanin aukiolla helmikuussa 2014 johtivat natsien ja Yhdysvaltojen salaisen palvelun johdolla vallan haltuunottoon ja laillisilla vaaleilla valitun presidentti Janukovichin maanpakoon.

Ukrainaan asetettiin pääasiassa ulkomaalaisista ministereistä koostuva hallitus Yhdysvaltojen ja EUn virkamiesten ja poliitikkojen myötävaikutuksella. Venäjän kielen virallinen asema kiellettiin ja kommunistinen puolue lakkautettiin. Laittomaksi muuttuneen eduskunnan puhemies Turcinov julisti sodan Itä-Ukrainan pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuville asukkaille, jotka eivät alistuneet kannattamansa presidentin ajamiseen maasta eikä ulkomaalaisten suorittamaan maan haltuunottoon. 

 

                                                          ***

Sisällissodan ratkaisemiseksi Ukraina, Donetskin alueet, Saksa, Ranska ja Venäjä tekivät Minskin  sopimukset, joilla oli tarkoitus luoda alueelle rauha ja taata Donetskille ja Luhanskille autonomiat osana Ukrainaa. Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka jo oli muutoinkin osallistunut Jugoslavian hajottamiseen, kertoi jälkeenpäin, että tässäkään tapauksessa ei ollut tarkoitus tavoittaa rauhaa, vaan tarjota Kiovan hallitukselle mahdollisuus yhdessä NATO:n kanssa varustautua lopulliseen ratkaisuun päätyvään sotaan. Ranskan presidentti Francois Hollande vahvisti Merkelin kertomuksen siitä, että Minskin sopimusta ei ollut ollut ajatusta toteuttaa. Presidentti Macron jatkoi edeltäjänsä linjalla, toki näytellen neuvotteluhalukkuuttaan presidentti Putinille.  Siten Minskin sopimuksen kannalla olivat vain Donbass ja Venäjä.

Sisällissodan kestettyä viisi vuotta Ukrainan demokratia oli vajonnut entistäkin alemmaksi. Itä-Ukrainan Donbassissa kuolonuhreja oli yli 10 000. Länsi- ja Itä-Ukrainan kulttuurit liukuivat yhä kauemmaksi toisistaan. Entistä natsi-johtajaa Banderaa ihaileva Länsi-Ukraina muutti historiankirjat, katujen nimet, koko kulttuurin ylistämään natsi-johtajia. Jopa Babi-Jahrin juutalaisten teloituspaikalle vievän kadun nimi muutettiin kunnioittamaan natsi-johtajia.

Vuonna 2019 Volodimir Zelensky, pelle, joka oli tullut kuuluisuuteen soittamalla peniksellään pianoa, valittiin presidentiksi. Hän ei ollut koskaan ollut missään luottamustehtävässä eikä koskaan johtanut mitään kunnallista tai valtiollista virkaa. Hänen kampanjaansa rahoitti oligarkki Kolomoisky, joka tunnetaan Azovin-natsipataljoonan perustajana. Kampanjassa Zelensky lupasi tuoda maahan rauhan.

 

                                                         ***

Rauhan sijaan Zelensky ryhtyi helmikuussa 2022 kokoamaan armeijaa tuhoamaan yhteistyössä NATO:n kanssa lopullisesti Donbassin demokratiaa ja venäjänkielisten oikeuksia vaativat kansanryhmät. ETYJ:n tarkkailijat todistivat kiihtyvää aseellista toimintaa demarkaatiolinjalla, joka oli raja Kiovan joukkojen ja Donbassin itsepuolustusarmeijan välillä.

Donbassin autonomiset alueet Donetsk ja Luhansk julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun Kiovan hyökkäystä vastaan.

Venäjä suostui tunnustamaan alueiden itsenäisyyden ja tulemaan sotilaallisesti apuun.

Yhdysvallat oli vuodesta 2014 ja jo aikaisemmin pyrkinyt vaikuttamaan Ukrainan muuttamiseksi ponnahduslaudaksi Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen varapresidenttinä v. 2014 toiminut Joe Biden toimi eräänlaisena Ukrainan siirtomaaherrana. CIA:lla ja NATO:lla oli vahvat miehitykset maassa. Presidentti Obaman aikana Venäjä julistettiin vihollismaaksi.

 

                                                         ***

Demokraatti-puolueen palattua Trumpin jälkeen valtaan, USA:n liittolaisuus Ukrainan kanssa tiivistyi entisestään. Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyi sodan mahdollisuudesta.

ETYJ:n havaitseman uhkaavan tilanteen seurauksena Venäjä määräsi aloitettavaksi sotilasteknisen operaation Ukrainan venäjänkielisen väestön kansanmurhan estämiseksi sekä natsismin kitkemiseksi, koska natsismi Ukrainassa on uhka koko Venäjän turvallisuudelle.

Zelenskyn aikana natsismi voimistui Ukrainassa. Puolueita lakkautettiin niin, että maa muodostui fasistiseksi yksipuoluejärjestelmäksi kuten yhdysvaltalainen eversti Douglas McGregor totesi Judge Napolitanon keskusteluohjelmassa eilen. Ukrainan ortodoksisen kirkon jäsenet ja papit ovat jatkuvien uhkailujen kohteena. 

CIA:n myötävaikutuksella Ukrainaan perustettiin v. 2018 toinen ortodoksinen kirkko ”Ortodoksinen kirkko Ukrainassa”, joka on Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa. Tällä tavoin Yhdysvallat halusi kärjistää ukrainalaisten sisäisiä ristiriitoja vahvistaakseen omaa valtaansa. Ukrainan perinteinen kirkko Ukrainan ortodoksinen kirkko on ollut Moskovan patriarkaatin alainen – tosin se erosi Moskovan patriarkaatista sotilasteknisen operaation alkaessa.

Samassa Judge Napolitanon ohjelmassa Mc Gregorin kanssa analysoitiin Yhdysvaltojen osuutta Ukrainan sodassa. Siinä käsiteltiin julkisuuteen tulleita paljastuksia Yhdysvaltojen armeijan ja valtiojohdon valheista koskien Ukrainaa ja NATO-joukkoja siellä, valheista, joita Yhdysvaltojen hallitus on syöttänyt puolustusministeri Lloyd Austinin toimesta myös kongressille.

 

                                                        ***

Suomen joutuminen ”Sopimusvaraisten demokraattisten maiden yhteisöön”on maallemme tragedia. Päivittäin tulee esille valheita, joita meille valtiojohto ja media ovat syöttäneet. Fasistinen Ukraina kuvataan demokratiana, NATO pelastajana, Yhdysvallat esimerkillisenä maana, Euroopan Unioni kotinamme.

Meidät on pakotettu hyväksymään totaalinen tiedotuksen sensuuri. Mitään tietoja ei saada siitä, mitä asioista ajatellaan Venäjällä tai Kiinassa.

Meidät on pakotettu hyväksymään käsitys, että natsismia ja kansanmurhaa vastustava ja demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Venäjä on paha kun taas fasistinen ihmisoikeuksia polkeva Ukraina on demokratian mallimaa, jota meidän täytyy aseillamme ja verovaroillamme puolustaa.

Vielä vuosi sitten Suomi ja muut EU-maat olivat natsismin ja fasismin vastustamisen puolella.  Viime syksynä EU siirtyi USAn ja natsi-Ukrainan rinnalle olemaan vastustamatta fasismia ja natsismia. Siis siirryimme natsismin puolelle kuten ollessamme Hitlerin liittolaisia.

Entä sitten varastaminen? Me olemme sopimusvaraisesti hyväksyneet varastamisen. Venäjän valtion varoja voidaan katsoa voitavan syöttää fasistisen Ukrainan taisteluihin ja korruption syvään kitaan koska EU on niin päättänyt. Venäjän kansalaisten varat ovat myös uhanalaisia.

Kuten yllä totesin, myös valehteleminen on hyväksyttyä. Koska monipuolinen tiedonvälitys on kiellettyä, valehteleminen käy päivittäin yhä mahdollisemmaksi. Suomen yleisradio on vuosia valehdellut – ensin Jugoslavian sodasta, mutta sen jälkeen kaikista konflikteista, joissa Suomi on välittömästi tai välillisesti ollut osallisena.

 

                                                       ***

Euroopan Unioni on USA-riippuvuutensa vuoksi vajonnut kansainvälisten lakien noudattamisen sijaan sopimusvaraisen valehtelun, varastamisen ja väkivallan kentäksi. 

Mitä opetamme lapsillemme?

Onko koululuokassa opettajilla oikeus valehdella? Kertoa, että natsismia vastaan taisteleva maa on paha, koska sopimusvaraisesti me olemme nyt muuttuneet natsismin kannattajiksi?

Saako koululuokkaan tulla aseen kanssa? Jos totuuden puhumisesta on tullut sopimusvaraista eikä koululla ole oikeutta edellyttää, että oppilaat puhuvat totta, valehtelu voi johtaa käsirysyyn ja käsirysy kättä pidemmän etsimiseen. Puhelimen varastamisesta tulee arkipäivää. 

Sopimuksia ja lakeja tarvitaan niin perheissä, yhteisöissä kuin valtioiden välisissä suhteissa. Emme voi sopimusvaraisesti päättää, että tänään puhumme totta mutta huomenna valehtelemme.

 

                                                   ***

Suomi on liukunut mahdottomuuden eteen. Se on hylännyt ystävyyden ja hyvät tavat - kansainvälisissä suhteissa diplomatian. Se korvataan aseilla, jotka rahoitetaan köyhien eläkevaroista ja sairaanhoitajien palkoista.

Suomi on palannut natsi -liittolaisuuden aikaan. Yhdysvallat ja Ukraina ovat jo vuosia muodostaneet ryhmän, joka ei kannata natsismin ja fasismin vastustamista. Vajaa vuosi sitten Suomi liittyi tähän joukkoon. Pääministeri ja valtioneuvosto on vaatinut kaikkien suhteiden katkaisemista natsismia vastaan taistelevaan Venäjään.

”Taistelemme” natsi-Ukrainan ja Yhdysvaltojen sekä sen NATO-liittolaisten puolella. Suomalaisten todellisuudentaju on pimennetty totaalisen aivopesun avulla ja maamme on saatu umpikujaan. Kun totuus valkenee väistämättä lähimmän vuoden aikana, romahdus on melkoinen.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sopimusvarainen yhteiskunta, kansanvälinen laki, fasismi ja natsismi, Ukraina, Venäjä, Saksa, Ranska, USA, Sauli Niinistö, Pekka Haavisto

FASISMIN JOHTOVALTIO EI OLE ITALIA VAAN YHDYSVALLAT JA SAKSA

Keskiviikko 28.9.2022 klo 15.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on toisen maailmansodan jälkeen liittoutunut natsi-Saksan vannoutuneiden Hitlerin ihailijoiden kanssa. Se tuki fasistista Espanjaa ja Portugalia samalla kun se taisteli kommunisteja ja muita vasemmistolaisia vastaan koko maailmassa.

Yhdysvallat on osoittautunut Euroopan tuhoajaksi miehittämällä sotilaallisesti Saksan ja tuhoamalla yhdessä sen kanssa hyvinvointivaltio Jugoslavian yhteistoiminnassa Kroatian natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin jihadistien kanssa.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa v. 1992 USA:n vasalli, Saksan liittokansleri Helmut Kohl sai liittymään pyrkivät Euroopan maat tunnustamaan Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden. Hän tiesi julistuksen johtavan sotaan perustuslakiaan puolustavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian haltuunottoa ja miehitystä jo presidentti Ronald Reaganin aikana vuodesta 1984 lähtien.

Jugoslavian talouden tuhosi terroristinen, kaikkien Jugoslavian USA:lta saamien lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa yhden yön aikana.

Kymmenen vuotta kestänyt läntisen propagandan siivittämä sota hyödytti Saksaa Yhdysvaltojen ohella.

Jugoslavian jäännösvaltiot liitettiin NATO on ja ne tulivat taloudellisesti riippuvaisiksi miehittäjistään. Syntyneiden itsenäisten valtioiden ilmapiirit alkoivat muistuttaa toisen maailmansodan aikaista fasistisen Kroatian ilmapiiriä.

Yhdysvallat sai määräävän aseman Serbialta ryöstämässään, laittomasti itsenäistetyssä Kosovossa mutta myös Albaniassa. Yhdysvaltojen rakentama sotilastukikohta Bondsteel ja ylikansallisen pääoman haltuun siirretty kosovolainen serbiomaisuus yhdessä NATO-joukkojen läsnäolon kanssa ovat takeena Yhdysvaltojen valtapolitiikan lujittumiselle. Yhteistyökumppani Saksan hegemonia vallitsee Kroatiassa, Sloveniassa ja Bosniassa.

***

Saksa on osoittautunut kyvyttömäksi itsenäistymään kansainvälisen fasismin johtovaltiosta Yhdysvalloista ja tämän palveluksessa olevasta Ukrainasta.

Maailma on sallinut Yhdysvalloille oikeuden sortaa haluamiaan valtioita käyttäen aseellista voimaa tai talouspakotteita. YK on palvellut Yhdysvaltojen tarpeita maan toimiessa järjestön merkittävänä rahoittajana.

Saksa on ollut mukana useimmissa Yhdysvaltojen sodissa. Yhdysvaltojen miehitysarmeija käsittää Saksassa presidentti Trumpin mukaan enää 68 000 sotilasta sen vahvuuden ollessa Jugoslavian hajottamisen alkaessa vielä 300 000. Sotilaallinen voima ei enää ratkaise Saksan toimintoja vaan Yhdysvaltojen hegemonian läpitunkevuus.

***

Venäjän rooli on vahvistunut sen ryhtyessä rakentamaan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailman sijaan moninapaista valtioiden yhteistyöhön perustuvaa maailmaa. Venäjän yhteisvastuuta korostava asenne on saanut taakseen, väkiluvulla mitattuna, maailman valtioiden enemmistön, BRICS ja SCO esimerkkeinä.

Saksakin on havainnut yhteistyön Venäjän kanssa hyödyttävän sitä taloudellisesti enemmän kuin Yhdysvaltojen johdolla tehdyt ryöstöretket. Venäjältä saadut edulliset öljy ja maakaasu siivittivät Saksan talouden ennätyksiin.

Yhdysvallat ei ole katsonut suopeasti sen aikaisemmin natseihin ja jihadisteihin tukeutuneen liittolaisensa kehitystä.

Euroopan unionin piti muodostua European Round Table of Industrialists-järjestön johdolla aseteollisuutta palvelevaksi NATO-organisaatioksi. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n piti muuttaa maailma USA:n kaltaiseksi kaikkea hyvinvointivaltioon vivahtavaa välttäväksi järjestelmäksi.

Öljyn varastamisen milloin Irakista, Libyasta tai Syyriasta tuli muuttua arkipäiväksi myös Baltian maille, Ruotsille ja Suomelle. Valtion kustantaman koulunkäynnin, terveydenhuollon ja rauhan tuli korvautua asehankinnoilla ja massiivisilla sotaharjoituksilla päämääränä globaalia ryöstämistä vastustavan Venäjän mitätöinti ja mikäli mahdollista tuhoaminen.

***

Venäjän tuhoamisen tavoitteen toteuttamiseksi Yhdysvallat otti määräysvallan toisesta maailmansodasta lähtien natsi-aatetta vaalineessa Ukrainassa. Nämä kaksi maata ovat vannoutuneita natsismin tukijoita – vuoden 2021 YK:n äänestyksessä ainoita.

USA ja sen NATO-liittolaiset ovat tukeneet suorittamastaan Ukrainan vallankaappauksesta lähtien Ukrainan natsihallintoa ja aseistaneet sitä sodassa Itä-Ukrainan venäjänkielistä Donbassin aluetta vastaan. Länsimedian raportointi sotavuosista on ollut ala-arvoista. Natsi-pataljoonien rikokset on ohitettu vaikenemalla eivätkä valtion rakenteiden purku ja demokratian riisuminen ole herättäneet hämmennystä.

Saksa, joka vielä 1990-luvulla osallistui USA:n natsidiasporan ja jihadistien rinnalla Jugoslavian hajottamiseen, on Ukrainan sodan yhteydessä ajautunut vedenjakajalle. Luopuako kokonaan moraalista ja demokratiasta ja palvella Yhdysvaltoja, joka ottaa vastaan kongressissaan Ukrainan Azovin natsipataljoonan edustajia kunnioitettuina vieraina, vai tulisiko suorittaa uudelleenarviointi.

Saksan vahva talous on ollut riippuvainen Venäjältä saadusta kaasusta ja öljystä. Saksan kanssa tehtyjen sopimusten perusteella Venäjä rakensi kaksi kaasuputkea, jotka toivat suoraan kaasua Venäjältä Saksaan. Viimeisin Nordstream 2 maksoi Venäjälle 10 miljardia euroa.

Yhdysvalloilla on runsaasti kansallista lainsäädäntöä, joka asettaa muille maille ehdot kaupankäynnille. Venäjältä saatava kaasu ja öljy loivat Saksalle liian hyvät kaupalliset edellytykset suhteessa Yhdysvaltoihin. Sen perusteella Yhdysvallat alkoi kiristää Saksaa ja uhkasi estää Saksaa käyttämästä kaasuputkia.

Pari päivää sitten Yhdysvallat toteutti presidentti Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin uhkaukset ja räjäytti molemmat putket Tanskan Bornholmin saaren lähettyvillä. Pinnalle pulppuava kaasu muodostaa ympäristölle ja merenkululle mittavan uhkan. Saksa ei edes niin halutessaan saa käyttönsä edullista venäläistä kaasua. Se ajaa Saksan talouden täydelliseen katastrofiin, joka vie koko Euroopan mukanaan.

Pari viikkoa sitten ukrainalainen provokaattori yritti räjäyttää Turkin kautta kulkevan kaasuputken. Siten kaikki merkittävät edullisen kaasun lähteet Euroopasta olisi saatu fasistien toimesta tukittua. Serbian kautta kulkeva Turkish-stream on myös Unkarille merkittävä kaasulähde.

Saksa ei ole enää Euroopan Unionin vaikutusvaltaisin maa. Yhdysvallat, NATO ja EU- kansanedustajia rahoittava Gorge Soros ovat saaneet ylivallan. Euroopan parlamentin päätökset ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaisia koskivat ne sitten Venäjää, Venezuelaa tai muita kansainvälisiä asioita, joissa Yhdysvalloilla ja BRICS-mailla on eroavat näkökulmat.

Tyypillinen erimielisyyden kohde on Ukrainasta irrottautuvat Donetsk, Lugansk, Zaporodze ja Herson. Nämä alueet ovat joutuneet kokemaan Kiovan natsihallinnon jatkuvia pommituksia ja terroria. Niiden asukkaat ovat äänestäneet kansainvälisten tarkkailijoiden läsnä ollessa itsensä itsenäisiksi ja halukkaiksi liittymään Venäjään.

Yhdysvaltojen vallan alla olevat EU-maat pitävät kansanäänestyksiä laittomina eivätkä ne tunnusta liittymistä Venäjään. Sen sijaan ne tunnustivat Kosovon itsenäistymisen Serbiasta v. 2008 vaikka itsenäistymisjulistuksen teki 109 yksityishenkilöä vastoin YK:n päätöstä 1244, jonka mukaan Kosovo on Serbian maakunta.

***

Tällainen EU uhkailee komission puheenjohtajan suulla Italiaa, jos se äänestää valtiollisissa vaaleissa ”väärin”. Emme toistaiseksi tiedä kuinka fasistiseksi Italian uusi hallitus muotoutuu. Mutta varmuudella tiedämme, että maailman fasistisin liittouma on Yhdysvallat/ Ukraina. Niiden terroriteot käsittävät yksityishenkilöiden kidutukset ja tapot keskellä kirkasta päivää Kiovan kadulla turvallisuuspalvelun toimesta, ydinreaktorin pommitukset ydinsaasteen aikaansaamiseksi koko Eurooppaan sekä Venäjän rakentamien kaasuputkien räjäytykset Itämerellä Euroopan upottamiseksi taloudelliseen kaaokseen.

Euroopan Unionin maat eivät vielä syksyllä 2021 YK:n äänestyksessä ilmoittautuneet fasismin kannattajiksi, mutta vuoden 2022 kevään aikana osoitettu pidättelemätön tuki Kiovan natsihallinnolle ja Yhdysvaltojen saama tuki sen tekemille terroriteoille osoittanevat kaikille, että fasismi on vallalla koko Euroopan unionissa niin mediassa kuin valtioiden tasolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi Euroopassa, Biden, Nuland, Yhdysvallat, Ukraina, Italia, Saksa, terroriteot, kaasuputkiräjäytykset, ydinvoimalan pommitukset, Italian vaalit

KORRUPTIO SUOMI JA EU

Maanantai 29.8.2022 klo 17.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuoden 2019 vaalien alla 148 kansanedustajaa oli sitä mieltä, että NATO ei vahvistaisi Suomen turvallisuutta. 

Kolmen vuoden kuluttua vain 8 äänesti NATOon liittymistä vastaan.

Voiko enää suurempaa esimerkkiä petturuudesta löytää.

NATO on Yhdysvaltojen sotilaallinen nyrkki maailmalla sen lisäksi, että Yhdysvallat miehittää Saksaa ja Kosovoa sekä ylläpitää sotilastukikohtiaan yli 80 valtiossa.

Mikä saa suomalaiset kansanedustajat luopumaan omasta harkintakyvystään ja heittämään Suomen Yhdysvaltojen hyökkäysvaunun alle? Mitä kansanedustajat saavat palkinnoksi?

 

                                                       ***

 

Vain viisi vuotta sitten 23.10.2017 kirjoitin blogin EU:n, Espanjan ja Kreikan militarismista. Totesin liittoutumattoman sosialistisen Jugoslavian suunnitelmallisen aseellisen tuhoamisen olleen vain alkupala USA:n ja Saksan ahneessa Balkanin infrastruktuurin haltuunotossa vuoteen 1999 mennessä. NATO-miehitys Bosniaan ja USA:n sotilastukikohdan rakentaminen Serbian alueelle Kosovon maakuntaan NATO-miehityksen aikana olivat sotilaallinen saavutus, johon tähdättiin. Vakuutuslaitokset, pankit, yritykset ja media tulivat haltuun otetuiksi vähitellen.

Ahneuden johdettua myös Euroopan pankkikriisiin erityisesti Merkelin Saksa alkoi EU:n euroryhmässä organisoida omien ja Ranskan pankkien triljoona-velkoja äärimmäisellä vallankäytöllä, joka kohdistettiin Kreikkaan ja muihin pieniin EU-maihin.

Euroopan komissio, Euroopan keskuspankki ja IMF miehittivät Kreikan valtionhallinnon omilla virkamiehillään. ”Troikka” lopetti Kreikan valtion TV-kanavan, jolloin vain kaupalliset kanavat jäivät jäljelle. Ne vuorostaan uutisoivat ”troikan” vallankäyttöön perustuvia ja Kreikan raha -eliittiä palvelevia uutisia. Vuoden 2015 valtiovarainministeri Yanis Varoufakis on nauhoittamiensa keskustelujen pohjalta julkaisemassaan kirjassa Adults in the Room; my battle with the European deep establishment, kuvannut EU:n hyytäviä vallankäytön mekanismeja.

Propagandalla on vallankäytössä keskeinen osuus. Komission virkamiehet lähettivät tiedotusvälineille jo euroryhmän kokouksen aikana haluamansa tulkinnan kokouksesta. Kun tiedotusvälineiden edustajat haastattelivat Varoufakista kokouksen jälkeen, oli heillä jo valmis tulkinta asioiden ”oikeasta” laidasta.

Huolimatta Kreikan kansan vaaleissa ilmaisemasta tahdosta pääministeri Tsipras pakotettiin/kiristettiin alistumaan ”troikan” tahtoon, mitä äänestyksessä oli vastustettu.

Kreikassa vallitsi sotilasdiktatuuri 1967 -1974. Kuninkaan kotiaresti, pääministerin vangitseminen, 3000 kommunistin vangitseminen ja ulkonaliikkumiskiellot olivat vain eräitä oikeistodiktatuurin piirteitä.

Kreikan oikeistoa tukeva eliitti tallettaa rahansa Sveitsissä, ei maksa veroja ja käyttää median avulla valtaa synnyttäen myös äärioikeistolle toimintamahdollisuuden, mikä ilmenee fyysisenä väkivaltana. Sotilaallisen vallan paine ja katujen väkivalta luo Kreikkaan demokratiaa uhkaavan ilmapiirin. EU tukee toimintatavoillaan kehitystä, jossa totuudella ei ole merkitystä.

 

                                                       ***

 

Kuulostaako tutulta?

Yannis Varoufakiksen ollessa Kreikan valtiovarainministeri v. 2015 Suomen presidentti allekirjoitutti NATO:n isäntämaasopimuksen demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella.

Sipilän hallitus vuorostaan 2015 – 2019 rakensi mediasensuurin, joka ulotettiin myös lapsiin. Suomen valtion turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoittaa Mediapooli-nimistä sensuuriyksikköä, jonka kontrolli käsittää TV-toiminnan, lehdistön ja kustannusalan.

Suomeen kutsuttiin NATO:n hybridikeskus yhdenmukaistamaan tiedonvälitystä siten, että se olisi NATO-myönteistä.

Sotilasdiktatuuria ei tarvittu Suomeen. Vuosittain aina vain massiivisemmat sotaharjoitukset USA:n, NATO-maiden ja Ruotsin kanssa Venäjä-vastaisissa sotaharjoituksissa loivat Suomeen ilmapiirin, jossa vuosikymmenten ystävälliset suhteet yksipuolisesti murennettiin. Sotaharjoituksista Venäjää vastaan tuli luonnollisia.

Yleisradiota ei myöskään tarvinnut lopettaa kuten Kreikassa. Mediapooli hoiti sen sisällön yhteensopivaksi USA:n, NATO:n ja EU:n etujen kanssa.

Toisin sanoen Suomeen pystytettiin Kreikkaan rakennetun EU- ”troikan” kontrollia vastaava sotilaallisen ja tiedotustoiminnan kontrollijärjestelmä, jonka tulokset nähtiin lopullisesti Suomen hakiessa NATO-jäsenyyttä vuonna 2022.

 

                                                         ***

 

Suomessa käytiin vaalit vuonna 2019. 148 eduskuntaan valituksi tullutta henkilöä ilmoitti vaalien alla katsovansa, että NATO ei lisäisi Suomen turvallisuutta.

Vuonna 2022 samat henkilöt 8:aa lukuun ottamatta äänesti NATO: on liittymisen puolesta.

Sensuroidun median tarina on ollut se, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi aiheuttanut tuon mielipiteen muutoksen.

 

                                                     ***

 

Kansanedustajaksi ei tule valita henkilöä, joka ei välitä tosiasioista. 

Suomen median väitteistä huolimatta, sota Ukrainassa ei alkanut Venäjän väliintulosta vaan se alkoi USA:n ja eräiden EU-maiden tukemasta vallankaappauksesta v. 2014, jossa vaaleilla valittu presidentti ajettiin maanpakoon, puolueita lakkautettiin, venäjän kielen virallinen asema poistettiin ja maahan muodostettiin laiton hallitus. Siihen otettiin useita ulkomaalaisia ministereitä, valtiovarainministeriksi Yhdysvaltain kansalainen ja pääministeriksi Yhdysvaltojen valitsema henkilö.

Laittomaksi muuttunut eduskunta julisti demokratiaa puolustaneita ja laillista presidenttiä kannattavien Donbassin alueiden asukkaita vastaan puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan”. 

Tätä sotaa ja sen natsistisia lieveilmiöitä kidutuksineen, tuhopolttoineen ja siviilikohteiden pommituksineen oli kestänyt 8 vuotta, kunnes alueet julistivat itsensä itsenäisiksi helmikuussa 2022.

Donbassin asukkaista 95% puhuu äidinkielenään venäjää, jonka käyttö on Ukrainassa lailla kiellettyä julkisella paikalla. Venäjänkielinen lehdistö on lakkautettu samoin TV-asemat. Puhelinyhteydestä Venäjälle paenneisiin sukulaisiin joutuu listalle, johon kuuluvat joutuvat kuulusteluihin, kidutetuiksi jopa murhatuiksi. Kouluissa ei saa olla venäjänkielistä opetusta.

Odessan rannikkokaupungissa venäjänkielisiä asukkaita on 75%.

 

                                                         ***

Kahdeksan vuotta kestäneen terrorin aikana Donbassissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista lapsia 400.

Kolme miljoonaa asukasta on paennut Venäjälle sodan ensimmäisten 8 vuoden aikana. 

Venäjän aloitettua ”demilitarisaatio ja denatsifikaatio-operaation” reaktiona Kiovan helmikuussa 2022 aloittamalle massiiviselle operaatiolle Donbassin haltuunottamiseksi Ukrainasta on paennut toiset 3 miljoonaa asukasta Venäjälle.

 

                                                           ***

Yhdysvallat ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä ainoat natsismiin ja fasismiin myönteisesti suhtautuvat maat

EU-maiden, erityisesti Saksan taloudellinen ja sotilaallinen riippuvuus USA:sta on johtanut siihen, että Saksa on sallinut USA:n määrittää sen ulko- ja talouspolitiikan myös natsismia muistuttavaksi Venäjä-vastaisuudeksi. Sen seurauksena koko EU on luopunut YK:n periaatteista ja laiminlöi Ukrainan sisällissodan rauhanomaisen YK:n hyväksymän Minskin - sopimukseen pohjautuvan menettelyn. Vastuu on erityisesti Merkelin Saksalla ja Macronin Ranskalla. 

Koska Saksalla ja Ranskalla ei ole kykyä tunnustaa omaa heikkouttaan, ne ovat pyrkineet etsimään syyllistä Venäjästä, jota USA ja NATO pitävät vihollisenaan. Saksan ja Ranskan hallitukset eivät voi myöntää, että Venäjä on pyrkinyt kaikin tavoin kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin kunnes sotilaallinen väliintulo on enää jäänyt jäljelle. Vain sen avulla voidaan saada keskeytettyä yhä natsistisempia menetelmiä käyttävän USA:n ja sen marionetin Zelenskyn terrori.

 

                                                   ***

Kuten edellä olevasta Kreikan esimerkistä voidaan päätellä, EU:ssa Saksa ja Ranska, vanhoina siirtomaavaltoina ovat ahneuksissaan kyvyttömiä ajamaan yhteistä etua EU:n sisällä mutta myös globaalisti. 

EU:n ja USA:n ulkopuoliset maat näkevät Yhdysvaltojen ja EU:n yhteispelin entistä vastenmielisempänä. Nuo ulkopuoliset maat ovat kokeneet siirtomaaisäntiensä epäluotettavuuden. Siten Venäjä saa heiltä ymmärrystä natsismin vastaiselle sodalleen, joka entistä selvemmin on USA:n ja EU:n yhteinen sota natsismin puolella koko muuta maailmaa vastaan.

 

                                                     ***

 

Suomen politiikasta ei ole löytynyt rehellistä Varoufakista. Sen sijaan presidentti, hallitus ja kansanedustajat ovat kilvan ryhmittyneet USA:n natsismia ja fasismia Ukrainassa tukevan sotapolitiikan ja aseteollisuuden puolelle. Millä lupauksilla takinkäännöt on saatu aikaan? Presidentin linja on ollut 1990-luvulta lähtien sama, joten hän on saanut 140 kansanedustajaa USA:n etuja palvelevan takkinsa alle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korruptio Suomessa, NATO, kansanedustajat, EU, Yannis Varoufakis, militarismi, natsismi, Saksa, Ranska, Venäjä, Ukraina, Kreikka

Suomen oikeisto ja pääomapiirit eivät ole koskaan kannattaneet demokratiaa

Lauantai 13.8.2022 klo 17.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Urho Kekkonen piti tärkeänä, että kokoomus ei istu Suomen hallituksessa. Tilannetta kutsuttiin ”yleisiksi syiksi”.

Kekkonen tunsi Suomen historian ja osasi päätellä sen karikot.

Nuorena lukiolaisena perustuslaillisen kasvatuksen saanut Kekkonen osallistui valkoisten porvareiden puolella sisällissotaan, saaden eräät elämänsä traumaattisimmat kokemukset sen aikana kevättalvella 1918.

 

 

                                                   ***

 

Edellisenä kesänä Suomen vasemmistoenemmistöinen eduskunta, Kullervo Mannerin toimiessa puhemiehenä, päätti itsenäisyyden takaavasta Valtalaista 18.7.1917. Sen mukaan Suomi olisi itsenäinen. Päätös annettaisiin ainoastaan tiedoksi Venäjän väliaikaiselle hallitukselle, ei siis hyväksyttäväksi.

Valtalakiäänestyksessä häviölle jääneet porvarilliset edustajat Ernst Nevanlinnan johdolla kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen pyytäen eduskunnan hajottamista, mikä toteutuikin valtiosihteeri Enckellin avustuksella.

Uudet vaalit toteutettiin ilmapiirissä, jossa sosialidemokraatit ja kansa pitivät vanhaa eduskuntaa edelleen laillisena. Siten vaali-innostus työväestön piirissä oli laimeaa ja vaalien tuloksena oli porvarillinen enemmistö.

 

                                                              ***

Suomen oikeistopiirit suunnittelivat Suomen liittämistä Saksan keisarikuntaan, kunhan ensin saadaan toteutettua itsenäisyys. Suomalaiset jääkärit olivat kouluttautumassa Saksassa itsenäisyystaisteluun. Kun itsenäisyys saatiinkin Venäjältä aivan rauhanomaisesti, jääkärien rooli muuttui. Työväestöä kannattavat, epäluotettavat jääkärit jätettiin Saksaan, kun taas oikeistolaiset jääkärit liitettiin tammikuussa 1918 perustettuun luokka-armeijaan.

Armeijan ylipäälliköksi nimitetty Mannerheim aloitti heti tammikuussa venäläisten, vetäytymistä Neuvosto-Venäjälle odottavien sotilaiden väkivaltaisen aseistariisunnan. Hän kiiruhti jo syksyllä maahan kutsuttujen keisarillisen Saksan sotilaiden saapumista avuksi taisteluun työväestöä vastaan.

Saksan armeija, vahvistettuna suomalaisilla valkoisilla taistelijoilla voitti sisällissodan, tappoi jo aselevon tultua avuttomia, pidätettyjä köyhiä niin naisia, miehiä kuin lapsiakin massoittain erityisesti Hennalassa Lahden lähellä. Pidätetyt työläiset, punaiset, saivat pitkiä keskitysleirituomioita, mikäli jäivät henkiin. Sosialidemokraateista puhdistettu eduskunta toimi niin kutsuttuna ”tynkä -eduskuntana” säätäen muun muassa kuolemanrangaistuksen. Valkoisia ja saksalaisia vastaan ei nostettu syytteitä ja valkoinen osapuoli armahdettiin.

Sisällissotaa, luokkasotaa seurasi keisarillisen Saksan miehityskausi Suomessa. Saksan tavoitteena oli vahvistaa Itämeren valtiutta Suomeen sijoitettujen saksalaisten joukkojen avulla. Kiitollisena miehittäjän saapumisesta Suomen porvarillinen, omistavan luokan valtaan oikeustajunsa perustava kansanosa tarjosi sille koko Suomen.

Saksa miehitti Helsingin, sen edustan saaret ja useat muut Suomenlahden saaret, tärkeät rautateiden risteyskohdat ja Rovaniemen.

Kauppasopimusten, armeijoiden ja talouden integroimisen sekä Suomenlahden saarten miehityksen jälkeen Suomi oli käytännössä Saksan alusmaa.Eduskunta valitsi Suomelle myös saksalaisen kuninkaan.

Saksan pyrkimyksenä oli myös päästä yhteistyöhön Venäjän tsaarinvallan palauttamiseen pyrkivien Venäjän valkoisten kanssa. Saksa tiesi, että Venäjän valkoiset eivät kannattaneet Suomen itsenäisyyttä. Tämä ei ollut Suomen uuden hallitsijan kenraali Rüdiger von der Goltzin muistelmien mukaan merkittävää Saksan tehdessä omia suunnitelmiaan.

Suomen senaatti piti Suomen ja Saksan kansojen välistä yhteistä germaanista alkuperää kulttuurisena perustana yhteistyölle.

Rüdiger von der Goltz käytti Saksan valtaa Suomessa. Hänen päämajansa oli Smolnassa ja Suomen johtohenkilöt kävivät hänen luonaan neuvotteluissa.

Kreivi von der Goltzin arvonimi oli ”saksalainen Suomen kenraali”. Hänen tehtävänään oli antaa kaikille sotilasvirastoille poliittiset suuntaviivat, joiden mukaan Suomessa oli toimittava.

 

 

                                                          ***

 

Saksan valta Suomessa päättyi Saksassa tapahtuneeseen vallankumoukseen. Vallankumoukselliset eivät alun alkaenkaan olleet halunneet, että Saksan armeija osallistuisi Suomen sisällissotaan. Keisarivalta kaatui ja von der Goltz lähes pakeni Suomesta. Hän pelkäsi, että Suomessa olevat armeijan osastot perustaisivat lisää vallankumouksellisia työläisneuvostoja ja ehkä jopa uhkaisivat hänen henkeään.

Lähtöparaati kuitenkin järjestyi ja kiitolliset suomalaiset porvarilliset piirit vastaanottivat von der Goltzin jäähyväishuiskutuksia Smolnan parvekkeelta.

 

                                                          ***

 

Valkoinen valta jatkui Suomessa saksalaisten lähdön jälkeenkin. Mannerheim, suojeluskunnat ja lisääntyvät oikeistolaiset järjestöt Lapuan liike mukaan luettuna huolehtivat siitä. Terrori työväestöä ja kommunisteja kohtaan voimistui. Suomen ja Neuvostoliiton ystävyysseuran jäsenyydestä alkoi tulla syy pidätykseen.

Yhteistyö Saksan armeijan kanssa jatkui ja voimistui. Fasismi Suomessa kehittyi jopa aikaisemmin kuin natsi- Saksassa. Herman Göring vieraili Suomessa Mannerheimin ja tämän ystävien luona. Vuosittaiset sisällissodan voiton ja Helsingin valtauksen paraatit saksalaisten upseerien kanssa ja ”Alte kameraden” yhteislaulut yhdistivät Suomen oikeistolaisia voimia Saksaan.

Suomesta Saksaan tehtiin 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Jo 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwehr ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta. Saksalle oli tärkeätä valvoa Viron ja Suomen kanssa Neuvostoliiton Itämeren laivaston toimintaa.

Vuosina 1935 -37 Saksan laivaston alukset vierailivat Suomessa 14 kertaa. Vuonna 1937 sukellusvenelaivue Weddingeen kuului 11 sukellusvenettä ja emälaiva Saarin.

 

 

                                                           ***

 

Sodan mahdollisuus kasvoi kun Yhdysvaltojen oikeistolaiset pankki- ja teollisuusmiehet, kuten Arthur Vandenberg, Herbert Hoover, Henry Ford, John Foster Dulles, Randolph Hearst ja William Kundsen alkoivat rahoittaa Saksan aseistamista Hitlerin valtaannousun jälkeen. Marraskuussa 1937 San Franciscossa pidetyssä kokouksessa Hitleriä edustivat von Tippelskirch ja von Killinger. Senaattori Vanderberg lausui käsityksenään, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa tulisi pyrkiä tukemaan Hitleriä yhteisessä taistelussa Neuvostoliittoa vastaan.

Taloustieteen professori Valentin Katasonov kirjoittaa: ”Hitlerin tullessa valtaan Yhdysvaltojen finanssipääoma hallitsi käytännössä kaikkea strategisesti tärkeää teollisuustuotantoa Saksassa. Yhdysvaltojen pankkimiehet olivat huolellisesti tutkineet Hitlerin valtaannousun merkitystä ja suhtautuneet tapahtumaan myönteisesti. Saksan keskuspankin johtajalle Schachtille oli suurempi työ vakuuttaa Saksan pankkiireja Hitlerin taakse.”

FED, Bank of England ja Reichsbank toimivat hyvässä yhteistyössä. Samat pankkiirit, jotka tukivat Hitlerin valtaannousua, tukivat myös Franklin Rooseveltin valintaa presidentiksi. Presidentti ei voinut muuta kuin valtuuttaa suurten luottojen antamisen Saksalle.

New Deal politiikka alkoi yskiä. Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin. Vuonna 1939 Yhdysvaltojenpääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä.

Vain maailmansota pystyi pelastamaan Yhdysvaltojen kapitalismin. (Tugwell teoksessaan The Democratic Roosevelt: A Biography of Franklin D. Roosevelt)

 

 

                                                          ***

 

Voimakas panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin/Pietarin tuhoamista.

 

                                                          ***

 

Suomen oikeistovalta ja liittoutuminen natsi-Saksan kanssa johti siihen, että Suomen johtajat eivät pitäneet mitään neuvotteluja Neuvostoliiton kanssa merkityksellisinä. Toisinajattelijat oli vaiennettu. Äänioikeutta oli monin verukkein kavennettu. Usko ulkovaltojen apuun sodan tullen oli epärealistista. Kansainväliset lehtimiehet ihmettelivät syyskuussa 1939 Viipurissa vieraillessaan Suomen sotilaallisen varustautumisen määrää ja valmiutta lähteä sotaan.

 

                                                           ***

 

Talvisodan ja jatkosodan jälkeen Pariisin rauhansopimus loi ehdot Suomen sopeutumiselle uuteen elämään. Suojeluskunnat ja Lotta-järjestöt oli fasistisina lakkautettava. Demokraattiset oikeudet oli taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle. Sotilaalliselle varustautumiselle tuli rajoituksia. Sotakorvaukset Neuvostoliitolle, joka oli menettänyt sodassa 25 miljoonaa ihmistä, oli maksettava.

 

                                                          ***

 

Oikeistovaltaan ja suoranaiseen fasistiseen käyttäytymiseen ja mielivaltaan tottuneet suomalaiset saivat äänestää ensimmäistä kertaa itsenäisyyden historian aikana demokraattisissa vaaleissa vuonna 1945. Häviö sodassa toi Suomelle demokratian. Olin tuolloin 4 -vuotias.

Jokainen lapsista sai muutaman pennin jokaisesta kotimme pihamaalta löydetystä lasinsirpaleesta. (Ei saanut kaivaa sitä sirpaletta) Lähin pommin sirpaleen synnyttämä kuoppa oli 50m päässä. 100 metrin päässä vuorostaan oli suuri pommikuoppa, jonka laitoja pitkin laskimme pulkalla.

Suomen kansandemokraattinen liitto sai enemmistön eduskuntaan kahden sosialidemokraatin liittyessä ryhmään. Siitä alkoi demokraattisen Suomen taival, taival, jossa asekätkijät, vaaran vuosien lietsojat, naapurimaan tarkoituksen epäilijät pyrkivät asettamaan kapuloita kansanvallan rattaisiin. Omakotialueen ilmapiiriin kuului tieto siitä, missä asuivat nyt internoidut saksalaiset, missä asui aiemmin kadonnut venäläinen omakotitalon asukas, tulevatko juutalaiset kesäasukkaat tänä keväänä.              

 

 

                                                         ***

 

Rauhallista arkea kesti koko Paasikiven- Kekkosen presidenttikausien ajan. Maata rakennettiin. Usko tulevaisuuteen oli vahva. Naapurimaahan Neuvostoliittoon luotiin arastellen, mutta yhä helpommin Kekkosen esimerkkiä seuraten hyvät ja tuttavalliset suhteet. Turvallisuuden pohjana oli YYA-sopimus, joka takasi Suomen ja Neuvostoliiton välisen yhteistyön ja ystävyyden, joka ei sisältänyt yhteisiä sotaharjoituksia ketään vastaan.

Keskinäinen kauppa kukoisti, kunnes vähitellen yhä voimakkaammin luottamusta alkoi nakertaa Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen asioihin. Suomelle asetettiin ehtoja mitä teknologiaa saa viedä Neuvostoliittoon. Minkälaista kauppaa saa käydä.

 

                                                         ***

 

Urho Kekkosen luovuttua virastaan hänen seuraajansa Mauno Koivisto lopetti kokoomuspuolueen eristämisen. Vuonna 1987 Harri Holkerin hallitus aloitti uuden kauden Suomen historiassa. Siitä lähti liikkeelle kokoomuspuolueen johdolla yhä voimakkaampi pyrkimys palata vanhaan yhteistyöhön Saksan ja Yhdysvaltojen kanssa.

Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena tuo sosialistinen hyvinvointivaltio lakkasi olemasta. Yhdysvaltojen panos maan ryöstössä ja oligarkki -mafian syntymisessä oli merkittävä. Suomi ei vain seurannut katseella, vaan edesauttoi prosessia salaa.

Suomi halusi hyödyntää muodostuneen Venäjän etsikkoaikaa ja haurautta liittymällä yhä voimakkaammin Saksan johtaman EU:n yhteyteen. Suomen valtiovarainministeri Sauli Niinistö ryhtyi Helmut Kohlin kutsusta kitkemään kommunismia Euroopasta EDU: n puheenjohtajaksi kutsuttuna. Kokoomuksen johdolla suoritettiin pikainen liittyminen EU:hun ja euroon. Kokoomus ilmoitti yhdessä johtavien medioiden kanssa kannattavansa Suomen liittymistä sotilasliitto NATO: on vuonna 2000.

Vuonna 1999 Suomen hallitus oli auttanut NATO-Saksaa ja Yhdysvaltoja aloittamaan liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian pommitukset salaamalla hallussaan olevat sotilaallisen konfliktin todelliset tiedot. Siten Suomi tarjosi palvelua NATO: lle kouriintuntuvalla tavalla. 

Vuonna 2000 vuorostaan Yhdysvallat ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät palvele USA:n etuja. Sen lisäksi se ilmoitti tavoitteenaan olevan laajentaa NATOn Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Mikä yhteensattuma!  Juuri tuona vuonna koko pääoman hallitsema media ilmoittaa kokoomuspuolueen ohella haluavansa, että Suomi liittyy NATO:on. Länsimaat katsovat Suomen olevan osa Baltiaa.

Kahdenkymmenen vuoden kuluessa kokoomus ja pääoman hallitsema media ovat johtaneet prosessia, jonka päämääränä on NATO-liittolaisuus. Se merkitsee Suomen itsenäisyyden menettämistä, Yhdysvaltojen presidentin komentoon asettumista ei vain sotilaallisesti mutta myös poliittisesti.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ilmoitti tavoittelevansa Venäjän muuttamista hylkiövaltioksi ja kongressi onkin antanut presidentille valtuudet aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen johtama NATO on ilmoittanut Venäjän olevan sen päävihollinen.

Nyt siis Suomi on päässyt päämääräänsä julistautuen yksipuolisesti Venäjän viholliseksi. Sen lisäksi Suomi on sitoutunut toteuttamaan isäntänsä tavoitteen Venäjän muuttamiseksi hylkiövaltioksi.

 

                                                     ***

Viime päivinä on saatu kuulla Suomen harjoitelleen yhdessä Yhdysvaltojen sotilaiden kanssa Suomenlahden miinoittamista helikoptereista käsin. Miinat ovat vaikeasti havaittavia ja vielä vaikeammin purettavia. Onko harjoituksessa jo pudotettu toimiva miinoja?

Suomen ja Eestin puolustusministerit ovat ilmoittaneet yhdenmukaistavansa sotilaallista yhteistyötään. Suomelle tulee vastuu suuresta osasto Eestin puolustusta Suomen liittyessä NATO: on. 

Tuleeko lukijalle tunne: Tämän olemme nähneet ennenkin! 1930-luvulla.

Vuonna 1941kesällä Suomen armeija miinoitti yhdessä saksalaisten kanssa Suomenlahden. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla pakenevaa siviiliä, sotilasta, sairaaloiden potilasta kuoli laivojen törmättyä miinoihin tai jouduttua saksalaisen tykistön ja pommitusten kohteeksi.

 

                                                         ***

 

Miten olemme joutuneet tähän?

Koko 2000-luvun pääoman hallitsema media on julkaissut vain Venäjä-kielteistä USA/NATO-EU -myönteistä tietoa. Sotilaallisista konflikteista oli sitten kysymys Afganistanista, Irakista, Georgiasta, Libyasta tai Syyriasta NATO-liittolaisten aiheuttamista tuhoista vaietaan tai niitä silitellään.

Media on valinnut presidentiksi kokoomuspuolueen entisen puheenjohtajan, EDU:n puheenjohtajan Sauli Niinistön kahdesti.

Valtioneuvoston toimesta on rakennettu tiedonvälityksen sensuurijärjestelmä Valtion turvallisuuskeskuksen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli. Sen tehtävänä on valita oikeat NATO-myönteiset sisällöt TV-ohjelmiin, lehdistöön, kirjankustantamoihin ja elokuviin.

Mediapoolin ohella Suomen hallituksen maahamme kutsuma NATO:n hybridikeskus ja eduskunnan rahoittama ulkopoliittinen instituutti vaikuttavat siten, että vain USA-myönteinen NATO a myötäilevä tiedotus pääsee julkisuuteen.

Vastenmielisin piirre on se, että rasismi on sallittua silloin kun se kohdistuu venäläisiin tai NATO:n uhreihin serbeihin. Venäjä- tai serbi -vastainen propaganda on sallittua, jopa toivottua niin mediassa kuin kansalaiskeskustelussa.

 

                                                           ***

Median sensuuri on näkynyt räikeimmin Venäjän ryhtyessä asein puolustamaan Ukrainan Donbassin asukkaita. Donbassin asukkaat ovat kärsineet 8 vuotta Kiovan natseista ja Yhdysvalloista riippuvaisen hallituksen sotatoimia heitä vastaan. Syvästä korruptiosta kärsivä Ukraina on asemoinut itsensä valtamediassa uhriksi, vaikka se itse julisti ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille, siviileille,  keväällä 2014 heti Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen.

Ukrainan hallitus on turvautunut terroriin, joka on natsismille luontaista. Siviilikohteiden keskelle asetetut sotilastukikohdat, omien kansalaisten ampuminen selkään, jos he pyrkivät Venäjän vapauttamille alueille turvaan, ydinvoimaloiden pommittaminen ydinkatastrofin riskilläkin, siviiliteollisuuslaitosten pommittaminen tietäen siitä johtuvan myrkyllisiä pilviä kuten hiljattain tislaamosta syntynyt ammoniakkipilvi.

NATO-maat erityisesti USA ja Saksa ovat turvautuneet yhteistyöhön terroristien ja natsien kanssa Jugoslavian sodan aikana. Nyt lähes kaikki EU-maat velvoitetaan tukemaan Ukrainan natseja solidaarisuudesta muille EU-maille. Ne maat, joilla oli läheisin yhteistyö natsi-Saksan Einsatz-ryhmien kiduttajien ja murhaajien kanssa toisen maailmansodan 1941 – 45 aikana kuten Baltian maat, Puola ja Ukraina ovat innokkaimmin levittämässä samanlaista rasismia ja tappouhkauksia kuin tuolloin. Ukrainan natsit vaativat nyt tappamaan kaikki venäjää puhuvat ukrainalaiset ja venäläiset. Ukrainassa venäjän puhuminen on lailla kielletty, vaikka lähes puolet ukrainalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Saman kaltaisia uhkauksia kuullaan myös Suomen eduskunnasta.

Suomen poliitikot ja media ovat meille selityksen velkaa:Jos venäläiset ovat niin pahoja ja syyllisiä lähtiessään sotilaallisella voimalla pelastamaan naapurimaan sorrettuja kansalaisia, miksi sitten ukrainalaiset miljoonittain ovat hakeneet turvaa juuri Venäjän maaperältä? 30 000 ukrainalaista on tullut Suomeen, yli 2 miljoonaa Venäjälle.

Suosittelen katsomaan Netflixistä toisen maailmansodan aikaista Einsatzgruppen-dokumenttia, jolloin saatatte havahtua, mihin tämä nykyinen natsismin ihannointi ja psykoosia muistuttava Venäjä-viha voi johtaa. 

Suomen nykyinen henkinen tila on tietoisesti kehitettyä poliittis -sotilaallista prosessia, jossa ei demokratiasta tai kasanvallasta ole tietoakaan. Suomen kansa on manipuloitu tehokkaasti, lähes tieteellisesti passiivisuuteen ja tiedostamattomuuteen. Prosessin johtajana on ylikansallinen pääoma, CIA, Yhdysvaltojen hallitus, NATO ja Suomen prosessiin vapaaehtoisesti sitonut nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

 

 

                                                               

 

 

                                                  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratia, Saksan valta Suomessa, kokoomus, einsatz gruppen, Suomenlahden miinoitus, Eesti, NATO, russofobia, sisällissota, jääkärit, Saksan keisarikunta, EU-Saksa, terrorismin tukeminen, maailmansota talouskriisin ratkaisuna

Angela Merkel ja Saksan liukuminen kohti natsismia

Lauantai 25.6.2022 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin yhdysvaltalaisen Kati Martonin analyysin Angela Merkelistä. Kirjailija on amerikkalaisen diplomaatin Richard Holbrooken vaimo. Koko kirja on laadittu kylmän sodan silmälasit silmillä. Siten ei ihme, että juuri tämä teos on käännetty suomeksi WSOY:n, mediapoolin jäsenen toimesta.

Lukiessa Martonin tekstiä jään pohtimaan, onko tämä kirja kertomus hänestä itsestään, hänen ajatusmaailmansa kehityksestä sosialistisen Unkarin taakseen jättäneenä ja sen vaurioittamana henkilönä.

Lukijana joudun kysymään, onko tässä todella Merkel mielipiteineen ja vaiko kirjailija käsityksineen. Kuten yleensäkin, luen mieluiten objektiivisuuteen pyrkiviä elämäkertoja. Toisaalta on tietysti hyvä, että kirjoittajan tausta ja lähtökohdat ovat tiedossa.

Varhaiseen keski-ikään saakka Merkel eli sosialistisessa Saksan demokraattisessa tasavallassa. Hän suoritti fysiikan maisterin tutkinnon ja siirtyi Saksojen yhdistymisen jälkeen politiikkaan Helmut Kohlin suojeluksessa.

Ensimmäisessä ministerin postissaan 1991 alkaen Merkel toimi naisten ja nuorison asioista vastaavana ministerinä, myöhemmin ympäristöministerinä.

 

                                                                          ***

 

Angela Merkelin isä oli ”lännestä” Itä-Saksaan muuttanut pastori, minkä vuoksi sosialistisessa maassa Merkelin perhettä pidettiin porvarillisena. Merkelin vakaumus on syvästi uskonnollinen. Hänen isäänsä pidettiin sosialistina eikä tämä tai Merkelin äiti koskaan äänestäneet tytärtään vaaleissa.

Merkelin maailmankuvassa juutalaisten kärsimykset Hitlerin ajan Saksassa muodostavat keskeisen tekijän. Hänen käyntinsä Israelissa ovat eräänlaisia Canossan matkoja katumusharjoituksineen. Sen sijaan Jugoslavian hajottaminen ja serbien kärsimykset Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian vallan alla ei näytä merkinneen Merkelille mainittavasti mitään – kirjailija ei niitä mainitse.

On hämmästyttävää, että osallistuminen Helmut Kohlin hallitukseen ei ole tuonut Merkelin tietoisuuteen mesenaattinsa yhteistyötä Kroatian natsien ja Yhdysvaltojen natsidiasporan kanssa. Eikö nais- ja nuorisoasiain ministeriä otettu mukaan keskeisiin sotapoliittisiin neuvotteluihin?

EU-Saksa aloitti Jugoslavian hajottamisprosessin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ensimmäinen askel oli kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastainen Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen. Sen seurauksena Kroatia aloitti USA:n ja sen NATO-liittolaisten kanssa sodan Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan. Kohl auttoi hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljelle jääneistä varastoista. USA:n natsidiaspora ja Osama bin Laden auttoivat sodan rahoituksessa.

Teoksen kirjoittajan aviomies Richard Holbrooke oli keskeinen diplomaatti Jugoslavian hajottamissotien aikana.

Jugoslavian hajottamisesta hyötyi Yhdysvaltojen sotateollisuus. Loppuvaiheen pommitukset olivat sille tuottoisia. Yhdysvalloilla oli Saksojen yhdistymiseen saakka 300 000 sotilasta Länsi-Saksan maaperällä, mutta se halusi sillanpääaseman myös Balkanille tavoitteenaan koko Jugoslavian miehitys.

 

                                                                      ***

Oletetaan, että Angela Merkel ei tiennyt mitään Jugoslavian hajottamissotien natsikytköksistä. Mikä sitten selittää hänen solahtamisensa tuohon Kohlin ajamaan prosessiin?

Lukijalle nousee mieleen eräs syy: Angela Merkelin lähes lapsenomainen Amerikan ihailu. Kulutustavaroiden puutteen keskellä Itä-Saksan kasvatti, kuten muutkin hänen maanmiehensä, toivoi saavansa samanlaisen farkku/cocacola -maailman kuin ”lännessä”. Angela olikin ensimmäinen koululuokassaan, jolla jo sosialismin aikaan oli farkut. Hän oli saanut ne ”lännessä” asuvilta sukulaisiltaan.

Muistan omasta lapsuudestani ensimmäisen matkan Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Olin 9-vuotias ja pääsin sisareni kanssa äidin kongressimatkalle mukaan kuukauden mittaiselle vierailulle eri puolille Yhdysvaltoja. Kävimme vaarini veljen, maailmanmestaripainija Väinö Ketosen kotona Massachusettsissa. Astuessamme omakotitaloon sisään näimme sisareni kanssa eteisessä ison pahvilaatikon täynnä appelsiineja. Se vaikutti sodanjälkeisen säännöstelyn maasta tulleille pikkutytöille ihmeeltä.Lukiessani Merkelin rajatonta Amerikan ihailua mieleeni muistuu tuo oma kokemukseni.

Samalla matkalla koin kuitenkin myös bussissa lehahtaneen valkoisten amerikkalaisten kauhun kipittäessäni bussin takaosaan, jossa oli vain mustia matkustajia. Valkoiset ja mustat olivat yhtä kauhuissaan tästä tavattomasta teosta. Appelsiinit ja mustien asema tarjosivat melko realistisen kuvan todellisuudesta.

Merkelin kodalla realismi paljastui paljon myöhemmin, kun paljastui että presidentti Obaman hallinto oli kuunnellut hänen henkilökohtaista puhelintaan.

 

 

                                                                         ***

Seuraava liittohallitus sosialidemokraatti Gerhard Schröderin ja vihreiden  johdolla ryhtyi pommittamaan Serbiaa v. 1999 yhdessä NATO-liittolaisten kanssa palvellakseen Yhdysvaltojen miehitysvaltaa. Pommitukset päättäneessä sopimuksessa YK totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta Suomen presidentin johdolla serbiomaisuus siellä konfiskoitiin ja Saksan sivustatuella Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi.

 

                                                                          ***

Merkelin pitkä liittokanslerikausi kesti 15 vuotta. Sinä aikana suhteet Venäjän ja kiihtyvästi laajenevan EU:n ja NATO:n välillä heikkenivät. Yhdysvaltojen painostuksesta ja kiristystoimien perusteella EU:n ja NATO:n tulkinnat Afganistanin, Irakin, Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan sodista saivat Amerikan sotateollista kompleksia tukevat harhaiset tulkinnat lännen valtamedioissa.

Merkelin elämäkerran kirjoittaja nimittää Yhdysvaltojen väkivaltaista, tarkka-ampujien ja natsien avulla toteutettua Ukrainan vallankaappausta v. 2014 ”Putinin sodaksi”. Tosiasiassa Yhdysvaltojen asettama laiton eduskunta ja hallitus julisti eduskunnan puhemies Turchinovin suulla Itä-Ukrainalle ”terrorismin vastaisen sodan”. Donbassin asukkaita, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, vaan kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä, kutsuttiin länsimedian vahvistuksella”terroristeiksi”. Krimin asukkaiden pako natsien kynsistä sai myös lännen tuomion. Presidentti Putinin Venäjää rangaistiin Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden toteuttamasta vallankaappauksesta.

Angela Merkel osallistui Minskin sopimuksen laatimiseen. Tavoitteena oli autonomian säätäminen Donbassin pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuvalle väestölle. Donbassin pommitukset saivat kuitenkin jatkua 8 vuotta 14 000 siviilin ja 400 lapsen menettäessä henkensä Ukrainan vallankaappauseduskunnan säätäessä venäjänkielisen väestön demokraattiset oikeudet poistavia lakeja. Niiden mukaan koulunkäynti venäjänkielellä on laitonta, oppositiopuolueet on lakkautettu, natsipataljoonat on integroitu armeijaan ja tiedustelupalveluun, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-ohjelmat ovat kiellettyjä. Merkel vaikeni.

 

Samaan aikaan kun Angela Merkel suree juutalaisten kohtelua Saksan valtaamilla alueilla toisen maailmansodan aikana, hän ei ole huomaavinaan sitä, että Ukrainan natsit ja niiden vaikutuksen alainen hallitus toimii kuin Hitler aikoinaan. Ainoa johtopäätös on se, että Saksan on hyväksyttävä Yhdysvaltojen vallankaappaus ja sen jälkeinen NATO: n yhä voimistuva vaikutus Ukrainassa oman riippuvuutensa seurauksena.

 

                                                                    ***

Angela Merkelin perijätär, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen on tuhonnut EU:n ja Venäjän suhteet. EU on pystyttänyt Suomen turvallisuuskomitean alaisen Mediapoolin kaltaisen sensuurin koko Eurooppaan. Objektiivinen tiedonvälitys on lakkautettu, venäläiset RT-news ja Sputnik on sensuroitu kattavasti. 

Todellisuuden kieltävä ilmapiiri on johtanut siihen, että Venäjää halutaan rangaista siitä, että se haluaa kaikkien maiden turvallisuudesta huolehdittavan tasaveroisesti eikä yksinapaisen USA-johtoisen maailmanjärjestyksen pohjalta. Rikollisen ryöstöpolitiikan, rasismin ja natsismin tukemisen on loputtava. 

 

                                                                         ***

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhe Pietarin talousfoorumissa 17.6.2022 oli valtiomiehen puhe. Euroopassa ei ole toista johtajaa, joka ansaitsisi saman tittelin sen syvällisessä merkityksessä.   

 

                                                                         ***

On luonnollista, että juuri WSOY julkaisee tällaisen kylmäsotahenkisen muistelmateoksen. Se täydentää viimeiset kolme kuukautta maassamme vallinnutta joukkopsykoosia. Paluu 1930-luvulle on tapahtunut presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Itsenäisestä Suomesta ei ole enää jälkeäkään. Suomi seuraa Saksan askelissa kohti natsismia.USA:n luoma natsi- Ukraina on saanut Suomen valtiojohdolta myös aseellisen tuen.

 

 

 

                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Angela Merkel, Saksan itsenäisyys, USA:n vallankäyttö, natsi-Ukraina, Venäjä, presidentti Putin, Ursula von der Leyen,

Hanna Mahlamäki ja Gerhard Schröder

Torstai 28.4.2022 klo 16.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olipas Helsingin Sanomissa taas propagandapläjäys.

Hanna Mahlamäen jutussa Schröder esitetään henkilönä, jonka pitäisi suorittaa tekemisistään katumusharjoituksia.

Mahlamäen mukaan "Jos jollain Keski-Euroopassa on kädet ukrainalaisten veressä niin Schröderillä." "Hän on omalta osaltaan rakentanut Saksan energiariippuvuutta Venäjästä, ja tämäriippuvuus on tehnyt Venäjästä vauraan."

"Samaan aikaan, kun Saksassa laskee hanasta lämmintä vettä, Venäjä ampuu kaasurahoilla ostettuja ohjuksia ukrainalaisten koteihin. Kun saksalainen autotyöläinen saa kuukausipalkkansa, Venäjä jyrää, murskaa, silpoo ja räjäyttää kaasurahoilla ostetuilla aseilla ukrainalaiset vauvat, vanhukset ja kaikki tielle osuvat."

Tämä on Mahlamäen ja NATO:n kannattajaksi ilmoittautuneen Helsingin Sanomien todellisuus.

Miksi lehti ei lähetä venäjäntaitoista toimittajaansa Jussi Konttista Mariupoliin haastattelemaan keitä ne ovat, jotka ampuvat turvaan hakeutuvia siviilejä, tunkeutuvat kerrostaloihin pystyttämään tulenjohtokeskuksia ihmisten asuntoihin, käyttävät sirpalepommeja ja jalkaväkimiinoja, joiden käyttö on kansainvälisesti kielletty?

Miksi lehti sitkeästi kieltäytyy kuvaamasta Ukrainan demokratiaa?

Ukraina ei ole demokratia, vaan Yhdysvaltojen vuoden 2014 väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen synnytetty epävaltio, jonka hallituksen Yhdysvallat on valinnut. Hallitus ja turvallisuuskoneisto on pakattu täyteen natseja ja äärioikeistolaisia, joiden tavoitteena on tuhota maan venäjänkielinen väestö ja kulttuuri. Heti ensi töikseen uusi hallitus lopetti venäjänkielen virallisen aseman vaikka 40% kansasta puhuu kotonaan venäjää.

Stepan Banderan, humanismin vihollinen numero yhden, natsi-kollaboraattorin kannattajat Ukrainassa ovat Yhdysvaltojen sivustatuella vähitellen ottaneet haltuunsa koko maan. He ovat kirjoittaneet uudelleen historian, kasvattaneet nuorison ja muuttaneet valtion symbolit yhden toisensa jälkeen. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmannesta maan armeijasta.

Voitteko kuvitella? Yksi kolmannes, 102 000 natsia Ukrainan armeijassa. Näiden Banderistien tavoitteena on tuhota Venäjä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Vallankaappauseduskunta julisti puheenjohtajansa Turchinovin suulla, terrorisminvastaisen sodan, itä-ukrainalaisille, mitä äärimmäisen julmaa sotaa Kiova on käynyt Donbassin asukkaita vastaan nyt 8 vuotta.

Venäjän vallattua nyt aikaisemmin Ukrainan hallituksen hallussa olleita Donbassin alueita takaisin, maastosta on löytynyt haudattuja ruumiita, joiden päät on katkaistu.

Odessan ammattiyhdistysten talon tuhopoltto kymmenine uhreineen on eräs esimerkki natsien julmuudesta. Jotkut harvat pääsivät ulos palavasta rakennuksesta joutuakseen ryömimään "kunniakujaan", jossa natsit hakkasivat heitä puunuijilla tai ampuivat kuoliaaksi.

Hanna Mahlamäki pilkkaa myös Gerhard Schröderin menneisyyttä, poliittista uraa ja Saksan "kunniavelkaa" Venäjälle.

Mahlamäki ei sanallakaan mainitse sitä, että Schröder toimi liittokanslerina EU-Saksan pommittaessa NATO:n kanssa Jugoslaviaa. Jugoslavian hajottamisen aloitti Helmut Kohl yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana Jugoslavian suurin kansanryhmä serbit, virui Saksan ja fasistisen Kroatian keskitysleireissä. 1990-luku aloitti toisen maailmansodan revanssin. Jugoslavian kommunistit, jotka vastasivat Saksan häviöstä oli murskattava.

Mahlamäki tekisi viisaasti, jos hän tarkastelisi historian kulkua objektiivisesti eikä pelkästään natseja tukevan Yhdysvaltojen näkökulmasta.

Venäjän kimppuun hyökkäämisellä pyritään peittämään miljoonien ihmisten tappaminen toisen maailmansodan jälkeen, salaiset vankilat, kidutus, sadat lennokkimurhat Afganistanissa, koko häpeälliset 20 vuotta afganistanilaisten kärsimystä, mihin saksalaiset ja suomalaiset osallistuivat Yhdysvaltojen rinnalla.

Suomi kiiruhtaa nyt unohtamaan, kenellä tosiasiassa on verta käsissään ja liittymään teurastajien joukkoon, tukemaan USA:n ja  Euroopan nousevaa natsismin aikaa. Baltian maat ja Ukraina eivät ole natsismia kokonaan hylänneetkään. Göbbels halkeaisi kateudesta jos saisi tietää kuinka tehokkaan mediasensuurin USA ja EU ovat saaneet aikaan edistääkseen sotapropagandaansa. Mahlamäki on sen taitava toteuttaja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hanna Mahlamäki, Helsingin Sanomat, Gerhard Schröder, Saksan suhde Venäjään, Ukrainan demokratia, kaasuntuonti

Sortuuko valtiojohtomme taas valheisiin?

Keskiviikko 6.4.2022 klo 13.53 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime viikkojen propagandavyöry on väen väkisin tuonut mieleen EU-Saksan ja USA:n 30 vuotta sitten aloittaman Jugoslavian hajottamis-ja miehityssodan.

CIA:n ja USA:n natsidiasporan rahoittaman Ruder-Finn markkinointitoimiston propaganda muistutti nykyistä "lännen" propagandaa.

Ruder-Finnillä oli 400 toimittajan verkosto, joille se syötti CIA:n Yhdysvaltojen ulkoministeriön ja EU-Saksan haluaman tulkinnan tapahtumien kulusta. Toimittajien tarvitsi poiketa hotellistaan vain käväisemään tapahtumapaikoilla saadakseen hieman paikallisväriä ja verta juttuihinsa.

Jugoslavian hajottamisen ja NATO-miehityksen vastustajat serbit oli osoitettava syyllisiksi kaikkeen ja presidentti Milosevic "Hitleriksi". Geneven sopimusta kirjaimelliseti noudattanut ja syvällinen kenraali Mladic, joka älykkyytensä ja luovuutensa johdosta kuvasi  tarkasti lännen falskeja toimia, oli saatava hinnalla millä hyvänsä "sotasyylliseksi".

Markale-torin ja leipäjonon räjäytykset Sarajevossa julistettiin ilman tutkimuksia serbien tekemiksi, minkä perusteella Bosinaan kalifaattia rakentava presidentti kutsui yhteistyökumppaninsa NATO:n pommittamaan serbejä. Toki Sarajevon muslimijoukkoja komentava yhdysvaltalaiskenraali John Galvin oli avuksi kostossa

"Srebrenican kansanmurha" julistettiin Tuzlassa, 80km päässä Srebrenicasta, ICTY:n syyttäjän toimesta. Hän sanoi tapahtuman vaatineen 8000 muslimimiehen ja -pojan hengen. Samaan aikaan tämän syyttäjän vieressä ollut YK:n tarkkailija haastatteli Srebrenicasta saapuneita pakolaisia, joista kukaan ei ollut nähnyt teloituksia.

25 vuoden aikana on kerätty runsaasti tieteellistä tutkimusmateriaalia, jonka perusteella on analysoitu muslimien hirmuteot Srebrenicaa ympäröivissä serbikylissä ja Srebrenican haltuunottoa seuranneet taistelut ja joukkomurhat.

Jokainen löydetty luukin on tutkittu ja vastattu kysymykseen ovatko henkilöt kaatuneet taisteluissa tykkitulessa, miinoihin, kiväärinluodeista vai teloitettuina.

Analyysien mukaan teloitettuja on ollut noin 400 henkilöä.

Pöydälläni on tiiliskiven painoinen kirjajärkäle Srebrenica, Reality and Manipulations. Kirjoittajina on tiedemiehiä, kenraaleita, YK-joukkojen komentajia.

Kaikesta faktatiedosta huolimatta ensimmäisen propaganda-aallon todellisuus elää edelleen ja on uusiokäytössä nyt Venäjän sotilasoperaatioon kohdistuvassa länsipropagandassa.

Suomen hallitukset 1990-luvulla tukivat Jugoslavian hajottamista täysin rinnoin antaen Yhdysvalloille, EU-Saksalle ja NATO:lle kaiken sen tarvitseman propaganda-avun. Tuo vuosikymmen oli eräänlaista harjoitusta Yhdysvaltojen yksinapaisen maailmanvallan täysivaltaiseen jäsenyyteen, niin psyykkisesti kuin fyysisesti; sotilaallisesti.

Minun on järkyttävintä kertoa lapsenlapsille siitä, mihin Lipposen hallitus taipui Yhdysvaltoja ja EU-Saksaa palvellessaan.

Presidentti Clinton halusi miehittää koko Jugoslavian. Hän halusi Saksan lisäksi USA:n sotilaallisen läsnäolonsa myös Balkanille hallitaksemaan öljy- ja huumekuljetuksia sekä ihmiskauppaa.Tässä presidentti Ahtisaari oli hänelle suureksi avuksi.

Jugoslaviaa oli uhattu pommituksilla Bosnian sodan päättymisestä saakka. Clintonin liittolaisia olivat natsi-kroaatit ja Bosnian muslimit, Osama bin Laden ja hänen jihadistijoukkonsa. Kosovon albaanien väkivaltainen suora toiminta demokratian sijaan oli jatkunut 9 vuotta. Clinton alkoi kutsua albaaneja terroristien sijaan vapaustaistelijoiksi v. 1998.

Jugoslavian poliisi ilmoitti kevättalvella 1999 tyhjentävänsä albaaniterroristien tukikohdan Racakin kylässä, koska sieltä käsin oli suoritettu poliisien murhia. AP:n TV-kamerat tallensivat päivän taistelut, ETYJ-tarkkailijoiden seuratessa tapahtumia kukkuloidn laelta. Taistelut päättyivät iltapäivällä. Ruumiita ei pystytty hakemaan, koska heti kun oikeusviranomaiset yrittivät lähestyä rinteitä, sieltä alkoi voimakas tulitus.

Seuraavana päivänä oikeusviranomaisten saapuessa paikalle ETYJ:n amerikkalainen johtaja William Walker saapui tuli sinne suuren toimittajajoukon ympäröimänä. Joukko kerääntyi kuopalle, johon oli keratty 45 ruumista. Walker väitti henkilöiden tulleen teloitetuiksi "hirvittävällä tavalla". Päitä katkottu, ammuttu niskaan uhrien yrittäessä kiivetä kuopan reunoja ylös.

Tämä William Walkerin lavastus levitettiin kaikkien NATO-maiden hallituksille heti samana viikonloppuna ennen kuin ranskalaiset paikalla olleet lehtimiehet olivat ehtineet julkaista kuvauksensa taisteluista.

Tämän provokaation seurauksena kaikki NATO-maat olivat sitä mieltä, että ongelmaan on vain yksi ratkaisu: pommitukset.

Jugoslavian hallitus kutsui suomalaiset oikeuslääkärit tutkimaan olivatko uhrit kuolleet:taistelussa vai teloitettuina?

Suomalaiset oikeuslääkärit totesivat, että ketään ei ollut ammutyu läheltä. Kenenkään päätä ei ollut katkaistu, alaikäisiä uhreja ei ollut.

Suomen hallitus oli kuitenkin nimennyt hammaslääkärin oikeuslääkäriryhmän puheenjohtajaksi. Tämä hammaslääkäri ei kertonut tiedotustilaiuudessa, mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet, vaan filosofoi kansainvälisen toimittajakunnan edessä "rikos ihmisyyttä vastaan"- termiä käytellen ja kauhisteli uhrien määrää.

Suomen hallitus salasi Saksan ulkoministeriön pyynnöstä oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Onneksi oikeuslääketieteen professorilla oli niin paljon selkärankaa, että hän julkaisi tutkimustulokset kansainvälisessä tieteellisessä julkaisussa - kaksi vuotta pommitusten jälkeen.

Suomen hallituksen toimien seurauksena Jugoslavian pommitukset alkoivat muutaman päivän kuluttua hammaslääkärin tiedotustilaisuuden jälkeen.

                                                   ***

Srebrenican kohdalla tapahtumien kulku on ollut seuraava.

Poliittinen ICTY-oikeus on tuominnut propagandan mukaisesti serbikenraalit pitkiin vankeustuomioihin.

Tieteellisen tutkimuksen paljastettua tosiasiat, tutkimus ja sen tulosten esittäminen on tahty rikolliseksi.

Daytonin rauhansopimuksen jälkeen Bosnia ja Hertsegovinaa on johtanut niin sanottu "Korkea edustaja", jonka ensimmäisenä viranhaltijana oli Carl Bild. 

Yhdysvalloilla on NATO-miehityksen ja myöhemmin kevyemmän miehitysrakenteen seurauksena "siirtomaaisäntää" muistuttava valta Bosniassa aivan kuten Ukrainassa nyt.

Viimeisin "Korkea edustaja", joka oli ennen virkaan astumistaan Saksan liittopäivien edustaja ja liittohallituksen jäsen, julisti Srebrenica:n kansanmurha-kertomuksen kyseenalaistamisen rikokseksi. Jos siis esittää julkisesti USA:n tarinasta poikkeavia tieteellisiä tuoksia, on vaarassa joutua vankilaan.

                                                       ***

Racakin kylän "teloitustarinan" kieltäminen ja totuuden kertominen taistelusta on Kosovossa rangaistava teko.

Ivan Todosijevic-niminen Kosovon "parlamentin" serbiedustaja piti Jugoslavian pommitusten 20-vuotispäivänä puheen. Hän totesi Racakin teloitusväitteen olleen lavastus ja kertoi puheessaan mitä kylässä todella tapahtui.

Kosovon "korkein oikeus" tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Jos Suomen hallitus haluaisi, se voisi pelastaa kansanedustajan vankilasta, julkaisemalla Saksan hallituksen kanssa salaamansa tiedot.

Racakin kylään on pystytetty patsas William Walkerille.

                                                       ***

Suomen valtiojohdon toimet ovat etääntyneet yhä kauemmas totuudellisuudesta ja inhimillisyydestä, jota vielä ennen EU-jäsenyyttä arvostimme.

Alexander Stubb kiertää Ruotsia yllyttäen maata liittymään NATO:on Suomen tavoin.

Alexander Stubb palveli näkyvästi Yhdysvaltojen ja EU:n etua väittämällä Venäjän hyökänneen Georgiaan 8.8.2008. Tosiasiassa Georgia hyökkäsi venäläisten rauhanturvaajien kimppuun Etelä-Ossetiassa.

Ollessaan pääministerinä vuoteen 2014 hän valmisteli yhdessä presidentti Niinistön kanssa askelia Suomen liittämiseksi NATO:on.

Ensimmäinen tehtävä oli saada Suomen media koulutettua NATO-yhteensopivaksi. Siihen päästäisiin lähettämällä 100 toimittajaa ja virkamiestä Harvardiin saamaan CIA-sopivaa koulutusta paikan päällä Yhdysvalloissa. (Jugoslavian sodassa oli vaivalloista kun toimittajia ei oltu ehditty aivopestä ennen hyökkäystä)

Stubbia seurannut Sipilän oikeistohallitus pani Harvard-toimen täytäntöön. Sen lisäksi Suomeen kutsuttiin NATO:n hybridikeskus virtaviivaistamaan Harvardin peruskoulutusta.

Presidentti Niinistö sitoi Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen ohittaen eduskuntakäsittelyn.Suomen sopimus ei sisältännyt ydinaseiden tuomisen kieltoa kuten Ruotsin eduskunnan tekemä sopimus sisälsi. Ehkä juuri tämän vuoksi presidentti Niinistö ei sallinut eduskunnan käsittelevän sopimusta. Lisäksi Suomi sidottiin useilla kahdenvälisillä sotilaallisilla sopimuksilla Yhdysvaltoihin, Britanniaan ja Saksaan.

Valtioneuvoston turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoitti Mediapoolia, jonka tahtävänä oli yhdenmukaistaa tiedotus NATO-yhteensopivaksi. Mediapooli on sanomalehtien, Yle:n ja kustannustalojen yhteinen Nato-yhteensopivaa tuotantoa koordinoiva elin.

                                                       ***

Venäjä aloitti sotilaallisen operaation 24.2.2022 tavoitteenaan Ukrainan denatsifikaatio ja Donbassin alueen turvaaminen.

Venäjä oli havainnut kaiken diplomaattisen yhteistyön turhaksi yritettyään toteuttaa sitä 8 vuoden ajan Itä-Ukrainan venäjänkielisen väestön turvaamiseksi Minskin sopimusten avulla. Sopimuksen takaajat Saksa ja Ranska eivät tehneet mitään. Neuvotteluja toisensa jälkeen on käyty ilman tulosta.

14000 tapettua Donbassissa ei kohottanut juuri yhdenkään länsiuutiskanavan kulmakarvoja.

Totaalisesta propagandastaan poiketen, Helsingin Sanomat julkaisi pienen uutisen turkulaisen lääkärin suorittamassa Itä-Ukrainan lasten mielenterveyttä luotaavasta tutkmuksestaan. Hän on vuodesta 2016 lähtien tutkinut sodan kohteena olevien Donbassin lasten mielenterveyttä keski-ukrainalaisiin ja länsi-uktainalaisiin verrattuna. Itä-ukrainalaisten lasten sotatraumat ovat merkittäviä. Lääkärit ilman rajoja ei ole reagoinut 8 vuoteen mitenkään - kunnes nyt!

Suomen NATO-koulutettu media ei ole ilmaissut tietävänsä, että Yhdysvallat on suorittanut väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa ja muodostanut Ukrainasta Obaman varapresidentti Bidenin johtaman siirtomaan.

Maassa on runsaasti sotabiologisia laboratorioita presidentti Bidenin Hunter-pojan rahoittamana, yhdysvaltalaisia ja britti-sotilasneuvonantajia, NATO-sotaharjoituksia sekä maan identiteetin muokkaamista yhä myönteisemmäksi natsismille.

YK:n äänestyksessä vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat natsismia. EU-maat sievistelevästi pidättäytyivät kertomasta kantaansa, mutta ovat tukeutuneet natseihin ja jihadisteihin Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa, Bosniassa, Kosovossa ja Ukrainassa.

                                                  ***

Ukrainan Mariupolissa väitettiin synnytyssairaalan tulleen venäläisten joukkojen pommittamaksi. Pääministeri Marin tuomitsi tapahtuman tuoreeltaan.

Kiovan lähettyvillä Buchassa väitetään venäläisten ampuneen siviilejä. Pääministeri Marin, presidentti Niinistö monien EU-maiden silmäätekevien säestämänä tuomitsivat "hirviömäiset teot" ja vaativat lisää ja lisää pakotteita Venäjälle ja aseita Ukrainan hallitukselle.

Tarkemmat tiedot Mariupolista paljastavat synnytyssairaalan olleen Azovin natsipataljoonan tukikohta, josta he olivat lähettäneet potilaat tiehensä. Natsijoukkioiden julki sanottu tavoite on tappaa venäjänkieliset asukkaat tai ajaa heidät Venäjän puolelle.

Antaako Suomen hallitus tukensa myös tälle asenteelle?

Länsimedia kieltäytyy käsittelemästä Ukrainan sotaa sisällissotana, joka on kestänyt 8 vuotta.

Ukrainalaiste tappavat toisiaan.

Mariupolin terästehdas on Azovin viimeinen tukikohta kaupungissa. Osa joukkoja pakeni rakennuksesta helikoptereilla, joissa oli mukana yhdysvaltalaisia neuvonantajia.Tukikohdasta  ja kaikista Azovin valtaamista taloista on ammuttu siviilejä sekä Donbassin ja Venäjän sotilaita. Azov on estänyt pakoreittien muodostamisen ja ampunut siviilejä, jotka ovat yrittäneet paeta.

Tarkemmat tiedot Buchasta kertovat kaupungin pormestarin ilmoittaneen venäläisten lähteneen kaupungista. Iloisessa puheessaan 30. 3. 2022 hän ei puhu mitään ruumiista kaduilla, joita ilmestyi sinne neljä päivää myöhemmin.

Ilja Kiva, Ukrainan parlamentin sosialistisen puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja ilmoitti Buchan tapahtumien olevan lavastus, jonka SBU, Ukrainan tiedustelu on tehnyt yhdessä Britannian MI6:n kanssa. Äskettäin Kivan puolue poistettiin parlamentista, kuten niin moni muukin puolue heti Yhdysvaltojen vallankaappauksen jälkeen.

Lavastukselta se näyttikin. Maidanin väkivaltaisen kansannousun sankari Kiovan pormestari Klitchko ja presidentti Zelensky esiintyvät haastattelussa kauhistelemassa "hirviömäisiä tekoja". 

Miksi Suomen presidentti ja pääministeri Marin kiirehtivät julistamaan totuudeksi asioita, joita ei ole lainkaan selvitetty?

Miksi Suomen hallitus salaa oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin tapahtumista?

Miksi Suomeen ja koko Eurooppaan on rakennettu meneillään oleva Venäjä-vihan ilmapiiri, johon Suomen kansan toivotaan samaistuvan.

Oli karmaisevaa katsoa Saksan vihreiden puheenjotajan ja ulkoministerin lähes huutavan lisää pakotteita Venäjälle Buchan hirmutekojen jälkeen. Jotka hirmuteot eivät ole mitään varrattuna Yhdysvaltojen ja EU-Saksan pommituksiin Jugoslaviassa, Libyassa, Syyriassa ,Afganistanissa..

Jugoslavian hajottamisessa vihreiden Joschka Fisher oli innokkain serbien pommittaja. Heti sodan alussa ja ulkoministeriksi tultuaan hän totesi toimittajille "serbit on saatava polvilleen". Ei olisi uskonut, että natsi-vallan jälkeläinen esittää tällaisia uhkauksia keskitysleireissä viruneiden serbien edustajille.

Nyt vuorossa ovat natsismin kauhuista selvinneet venäläiset, jotka eivät enää alistu "lännen" mielivaltaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Busha, lavastukset, CIA, MI6, Bosnian ja Kosovon sotien lavastukset, USA:n ja EU-Saksan natsi- ja jihadistiliittolaisuus, Racak, Srebrenica, Markale- räjähdys, NATO, ICTY, Lipposen hallitukset, Ahtisaari, Niinistö, Marin,

Presidentti Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnassa ja menneisyyden sotarumpujen kumu.

Torstai 3.2.2022 klo 12.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön tiedotustilaisuus eduskunnan avajaisten jälkeen sai kylmät väreet juoksemaan selkäpiitä pitkin. "Venäjän tarkoitus on hämmentää"-lausunnon ilmapiiri kansainvälisten suhteiden viitekehyksessä ei ole alku rakentavalle pohdiskelulle Venäjän ulkoministeri Lavrovin aloitteesta  kansojen yhteisen turvallisuuden tarkastelulle.

Mieleeni nousi välittömästi kysymys. Kuka määrää Suomen ulko- ja puolustuspolitiikasta tällä hetkellä - pääomapiirit vai kansa.

Pääomapiirit olivat suunnitelleet Suomen itsenäistymisen tapahtuvan siirtymiseksi Venäjän autonomiasta osaksi Saksan keisarikuntaa. Itsenäistymisen ensiaskel, Valtalaki oli kesällä 1917 kaadettu pääomapiirien vallankaappauksella yhteistyössä Venäjän väliaikaisen hallituksen kanssa.

Suomen eduskunta oli itsenäistymisjulistuksen jälkeen perustamassa omaa armeijaa tammikuussa 1918. Vasemmisto ehdotti valtuuskunnan perustamista päättämään armeijan käytöstä, joka armeija olisi koko kansan armeija. Porvaristo ei suostunut tähän vaan päätti enemmistöllään perustaa suojeluskunnista Suomen armeijan ylipäällikkönään C.G.Mannerheim.

Tässä eduskunnan istunnossa edustaja Kullervo Manner lausui:"Kysymys on pohjaltaan siitä, onko valta oleva tässä maassa kansalla ja kansan eduskunnalla vaiko jollakin ryhmällä, esimerkiksi "hallituksella" ja sen kautta "hallituksen" takan olevalla omistavalla luokalla.

Saksan armeija oli jo kutsuttu tukemaan valkoista armeijaa sisällissodan syttyessä. Mannerheim kiirehti sen tuloa ja jo Tampereen valtauksessa saksalaisupseereilla oli merkittävä rooli.

Saksan vallankumous v. 1918 lopetti Saksan vallan Suomessa, mutta poliittiset tuomioistuimet olivat tuominneet punaiset keskitysleireihin samaan aikaan kun valkoiset armahdettiin.

Ståhlbergin valinta presidentiksi hidasti natsismin kehittymistä Suomessa hänen estäessään Mannerheimia saamasta suojeluskunnista omaa yksityistä armeijaansa hyökkäyksiin Neuvosto-Venäjälle. Svinhufvudin tultua presidentiksi hän kutsui Mannerheimin sotilaskomitean johtoon, jolloin tiivis yhteistyö natsi-Saksan kanssa solmiutui.

Neuvostoliitto pyrki Kansainliiton puitteissa rakentamaan sopimusta kollektiivisesta turvallisuusjärjestelmästä rauhan takeeksi. Se toivoi Englannin, Ranskan, Neuvostoliiton ja muiden Euroopan valtioiden yhdessä voivan panna sulun Hitlerin Saksan suunnittelemalle hyökkäyssodalle.

Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin.  Vuonna 1939 Yhdysvaltojen pääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä. Franklin D. Roosevelt uskoi vain maailmansodan pelastavan Yhdysvaltojen kapitalismin.

Voimakas taloudellinen panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin (Pietari) tuhoamista.

Suomen historia, demokratia ja kaikkien kansojen kollektiivinen turvallisuus ei ole nykyisen presidenttimme ja ulkopoliittisen johtomme hahmotelmissa. Nykyinen presidenttimme on  kansan selän takana ilman parlamentaarista käsittelyä sitonut maamme sotilasliitto NATO:n, Yhdysvaltojen johtaman asevoiman isäntämaasopimukseen. Tuo sopimus antaa Yhdysvalloille ja NATO:lle luvan käyttää Suomen maaperää Venäjälle vihamielisiin sotaharjoituksiin ja mahdollisiin sotatoimiin.

Sisällissodan päättäneen Helsingin valtauksen 20-vuotisjuhlia vietettiin 40 hengen saksalaisvaltuuskunnan kanssa v. 1938 Rudiger von der Goltzin johdolla. Tilaisuus pidettiin kuukausi Itävallan Anschlussin jälkeen.

Mannerheimin salainen yhteistyö natsi-Saksan kanssa johti Suomen niin talvisotaan kuin jatkosotaankin. Talvisodan ei olisi pitänyt olla yllätys, mutta koska valmistelut oli tehty kansan selän takana, sota muodostui traumaattiseksi.

Vasta sotien jälkeen kaikki Suomen kansalaiset myös sisällissodassa työväestön puolella taistelleet ja keskitysleireistä vapautetut rauhanpuolustajat saivat oikeuden äänestää valtiollisissa vaaleissa vuonna 1945.

Tällä hetkellä Suomen tilanne ulko- ja rauhanpolitiikan suhteen muistuttaa 1930-lukua. Venäjä on esittänyt rauhan- ja turvallisuuden puitteisiin liittyvän aloitteen, johon se odottaa jokaiselta kansakunnalta itsenäistä vastausta. Tilanne on vakava.

Presidentti Niinistön alentuva ja vähättelevä asenne aloitetta kohtaan ei lupaa hyvää. Suomen kansalaisille ulkoministeri Lavrovin kirjeellä on suuri merkitys. Ensimmäistä kertaa nykyisen presidentin, mediapoolin, ulkopoliittisen instituutin ja NATO:n hybridikeskuksen sensuurin läpi pääsee raikas totuuden tuulahdus. Mikäli kansalle tiedotetaan aloitteesta ja luodaan mahdollisuus tiedostaa, että ulkopolitiikamme ei suinkaan ole kunnossa, vaan valheen verkko ympäröi meille tarjottavaa tiedonvälitystä.

Voidakseen pelata kansan selän takana presidentti Niinistö ja hänen sensuurikoneistonsa on pimittänyt sen, että se tietää Ukrainan kriisin olevan yhä enemmän natsi-Saksaa muistuttavan Yhdysvaltojen aikaansaama. 

Presidentti Obama ja varapresidentti Biden yhdessä EU-komission ja erityisesti muutaman EU-maan kanssa otti Ukrainan haltuunsa tarkka-ampujien ja natsien  avulla toteutetussa vallankaappauksessa. Radan, Ukrainan eduskunnan, puhemies Turchinov julisti "terrorismin vastaisen " sodan itä-ukrainalaisille,jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta. Vallankaappaushallitus leimasi demokratiaa kannattavan osan kansaa "terroristeiksi".

Presidentti Obama julisti myös tekevänsä Venäjästä "pariah"-valtion ja Yhdysvaltojen kongressi antoi Obamalle luvan aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Mikä oli Venäjän "synti" Ukrainan asiassa v. 2014? Venäjä ei sallinut laillista presidenttiä kannattaneiden jo kauan Venäjän yhteyteen halunneiden Krimin asukkaiden joutumista Kiovassa valtaa pitäneiden natsien käsiin, vaan salli autonomisen alueen itsenäistymisen turvaamalla alueen ja salliessa äänestyksen jälkeen itsenäistyneen Krimin liittymisen Venäjään.

Suomen presidentti ja hänet valtaan saattaneet kansainvälinen pääoma, mediapooli (johon kuuluvat lähes kaikki tiedotusvälineet ja kustannustalot),hänen itse maahan kutsumansa NATO:n hybridikeskus eivät ole osoittaneet tietävänsä totuutta USA:n siirtomaavallasta ja yhdysvaltalaisten palkkasoturien ja aseiden sijoittamisesta Ukrainaan. Verovaroilla kustannettu Yle sen enempää kuin sensuurijärjestelmään kuuluvat sanomalehdet eivät kerro kansalle totuutta.

Tämän johdosta on entistä tärkeämpää, että kansalaiset lukevat ulkoministeri Lavrovin kirjeen ja miettivät itse miten vastaisivat siihen.

Jokaisessa yhteisössä oli sitten kysymys perheestä, koulusta, työyhteisöstä, linja-autosta, lentokoneesta, merenkulusta on itsestään sevää, että turvallisuus on jakamaton. Yhden turvallisuuden takaaminen ei saa olla pois toisten turvallisuudesta.

Näin inhimillinen yhteisö toimii.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö , sensuuri Suomessa, pääoman valta, suojeluskunta-armeija, natsi-Saksa, Neuvostoliiton ehdotus kollektiiviseksi turvallisuusjärjestelmäksi, USA-uusi natsi-Saksa, USA Ukrainan siirtomaaherrana, Lavrovin kirje ETYJ:n jäsenille

Yle ja Bosnian sota

Torstai 25.11.2021 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Minkään mitä Yle esittää ei pitäisi enää yllättää, mutta Areenasta eilen katsomani "Miksi Bosnia ei halua sotaa" yllätti.

Bosnian sisällissota alkoi siitä kun USA kehotti Bosnian muslimipresidentti Izetbegovicia vetämään allekirjoituksensa kolmen etnisen ryhmän sopimuksesta jakaa alue kunkin ryhmän autonomisiin alueisiin rauhanomaisesti.

Sota alkoi Islamilaisen julistuksen kirjoittaneen Izetbegovicin joukkojen tappaessa serbialaisen hääseurueen ja sen jälkeen tuhotessa yli 100  liittovaltion armeijan Bosniasta vetäytyvää alokasta.

Sisällissota käytiin serbien, kroaattien ja muslimijoukkojen kesken.

Toisen maailmansodan aikana fasistiset kroaatit ja heidän liittolaisensa muslimit laativat serbien etnisen vainon mahdollistavat lait. Serbejä tapettiin kyläkunnittain ja kiinnisaadut suljettiin 17 keskitysleiriin.

Toisen maailmansodan päättyessä serbipartisaanit yhdessä kroaattipartisaanien kanssa vapauttivat keskitysleirit ja Belgradin jo ennen puna-armeijan saapumista.

Serbikylien hautausmaat ovat täynnä toisen maailmansodan pogromeissa kuolleita sukulaisia.

Verratkaamme Suomen sisällissotaa, jota vertaan Bosnian sotaan myös kirjassani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Milloin demokratiaa ja tasa-arvoa vaatineet Suomen sisällissodan punaiset saivat itselleen normaalit ihmisoikeudet?

Se tapahtui vasta toisen maailmansodan rauhansopimuksen jälkeen Neuvostoliiton voitettua natsiarmeijat. Vasta vuonna 1945 Suomessa järjestettiin vaalit, joissa myös keskitysleireistä vapautuneilla punaisilla, keskellä natsismia, demokratiaa ajaneilla kansalaisilla, niin naisilla kuin miehillä oli äänioikeus.

Suomen sisällissodassa ja toisessa maailmansodassa Suomi oli liittoutuneena Saksan kanssa, kuten nyt Yhdysvaltojen miehittämän Saksan kanssa.

Bosnian sodassa muslimit tavoittelivat islamilaista kalifaattia, jossa "paras serbi on kuollut serbi". Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ehdotuksesta kroaatit liittoutuivat vanhojen natsiliittolaistensa muslimien kanssa, jälleen serbejä vastaan.

Kuten toisessa maailmansodassa, vuoden 1992-93 välillä Srebrenican ympärillä serbikylissä alkoivat pogromit joissa Srebrenicasta käsin toimivat jihadisti- ja muslimiarmeijat hyökkäsivät serbikyliin tappaen, kauloja katkoen, ryöstäen karjan ja polttaen lopuksi talot ja talousrakennukset suuren riemun vallitessa. Kuvaan tätä kirjassani Lupa olla julma.

Yhdysvaltojen armeijan kenraalit johtivat ja kouluttivat muslimijoukkoja ja kroaattijoukkoja myös Kroatian puolella. Yhdysvaltojen tavoitteena oli sotilaallisen sillanpääaseman ja ylikansalliselle pääomalle myönteisen hallinnon aikaansaaminen myös Bosniaan.

Ylikansallinen Yhdysvaltojen tavoitteita toteuttava tiedonvälitys oli Hitlerin Göbbelsin aikaakin kokonaisvaltaisempaa.

Holokaustin uhrit ja liittovaltion hajottamista vastustavat serbit leimattiin Hitlereiksi. Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tukemat jihadistit ja natsit olivat sen sijaan tiedonvälityksessä uhreja.

Eilen katsomani Ylen "nuorille aikuisille"suunnattu aapiskirjamainen dokumentti toteutti tätä tavoitetta horjumatta hetkeksikään totuuden puolelle.

USAn haluamat lavastukset toimivat koko Bosnian sodan ajan serbeihin kohdistuvien pommitusten mahdollistajina. Markale torin räjähdykset Sarajevossa ja Srebrenican joukkomurha myytti toimivat hyvin. Srebrenica-tarulla peitettiin samaan aikaan Kroatian puolella amerikkalaiskenraalien harjoittama serbien joukkomurha Operaatio Myrsky, jossa 250 000 serbiä ajettiin kotiseuduiltaan Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa matkalla kohti Bosnian rajaa.

Bosnian sodasta on kulunut 30 vuotta. Suomen sisällissodan punaisten uhrien inhimillisyyden palautus kesti 27 vuotta. 

Eilen näkemäni Ylen ohjelma osoittaa, että humanismi ja objektiivisuus ovat vielä kaukana. Serbit esitettiin hirviöinä ja Republika Srpskan johtaja poliittisena pelurina. 

Serbian sisäistä jakautumista kuvattiin sillä, että Bosnian serbikenraali Mladicia esittävä muraali oli vandalismin kohteena.

Dokumentin tekijöille ei ollut tullut mieleen, että Serbiassa on sukupolvi, joka on elännyt Yhdysvaltojen ja Saksan julmien talouspakotteiden kohteena yli 10 vuotta, jona aikana maan kansantuote putosi sijalta 24 maapallon tilastoissa kehitysmaaluokkaan.Taloudellinen hyvinvointi solidaarisuutta tärkeämpänä kehittyi järkyttävien kokemusten kautta.

Myös Serbiassa on niitä, jotka hyötyvät USA-mielisestä kenraali Mladicin demonisoimisesta. Siitä, millainen kenraali Mladic todellisuudessa on, voi lukea myös kirjastani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Serbia oli ensimmäinen maa, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeriön, CIAn ja Soroksen rahoittamana synnytettiin ensimmäinen värivallankumousmuotti Srda Popov-nimisen aktivistin toimesta. Kuvaan tuon mekanismin kirjassani Lupa olla julma.

Srda Popovin apuun on turvauduttu, Tunisiassa, Egyptissä,Syyriassa, Ukrainassa ja Valkovenäjällä.

Ylen Bosnia-ohjelman tekijöitä ei paina se, että tarina on kuin suoraan CIA:n ja Yhdysvaltojen ulkomisteriön ohjekirjasta. Miksi Ylen toimittajat toimivat johdonmukaisesti aina samalla tavalla.

Tutustuin Espanjassa asuessani NATO:n eläkkeelle jääneeseen tiedottajaan. Totesimme olevamme Jugoslavian hajottamissodista yhtä mieltä. Lopuksi kysyin häneltä: "Miksi sitten valehtelit?" "Katsos, minulla on kaksi yksityistä yliopistoa käyvää poikaa. Heidän kouluttamisensa on kallista!"

Yle:n toimittajien on myös hankittava elantonsa. Siksi maksamme siitä, että meille valehdellaan, lapsia ja nuoria aikuisia manipuloidaan. Harvardin CIA:n propagandakoulutukseen Sipilän hallituksen lähettämät toimittajat ja virkamiehet tekevät työtä käskettyä ja kutsuvat sitä faktapohjaiseksi tiedottamiseksi.

Jokainen toimittaja uskoakseni sisimmässään tietää mitä humanismi on. Kun epäinhimillisyys on nostettu toimintamalliksi Suomessa varsinkin kansainvälisissä suhteissa, lähestymme fasismia, jonka hyväksyminen ja jonka kanssa liittoutuminen on ollut suomalaiselle eliitille tuttua. Neuvostoliitto pelasti meidät natsismista ja fasismista.

Vain Venäjä näyttää mahtavan jotain Yhdysvaltojen ja EU:n valheiden, pommitusten ja talouspakotteiden toimintamallille. Yhdysvaltoja hallitsevat Pentagon ja CIA ei kongressi ja senaatti presidentistä puhumattakaan. Liittoutuminen jihadistien ja natsien kanssa on USA:lle sen tunneköyhyydessä vain käytännöllinen kysymys. Kroatia, Bosnia,Kosovo, Irak, Syyria, Ukraina ja Baltia.. jäljet pelottavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:Bosnian sodasta nuorille aikuisille, holokaustin uhrit serbit syyllisinä, Pentagon, CIA, USA, Saksa, Mladic, Milosevic, Srda Popov, värivallankumous strategia Serbiassa

Suomen ja Saksan hallitusten valheilla on kohtalokkaat jäljet

Torstai 2.9.2021 klo 20.40 - Pirkko Turpeinen-Saari

Balkanin uutisia seuraavat ovat kuulleet, että Kosovon serbikansanedustaja Ivan Todosijevic on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan. Hän oli vuonna 2019 puhunut tapahtumassa, jota vietettiin NATO:n Jugoslavia-pommitusten vuosipäivänä ja sanonut, että pommitusten perustana oleva Racakin joukkomurha oli lavastus.

 Tuomiossa, joka vahvistettiin Kosovon valitustuomioistuimessa, katsottiin, että hän tällä lausunnollaan synnytti etnistä vihaa Kosovon albaaneja kohtaan.

Joukkomurhaväitteen esitti alun perin Väli-Amerikan kuolemanpartioiden puolustajana tunnettu ETYJ:n Kosovo-joukkojen yhdysvaltalainen puheenjohtaja William Walker. Racakin kylään pystytettiin hänen kunniakseen patsas vuonna 2017. Paljastustilaisuudessa, Kosovon tuolloisen presidentti Hashim Thacin läsnä ollessa, Walker kertoi olleensa aina sitä mieltä, että Kosovo kuuluisi Albaniaan. Näin Walker sanoi, vaikka alue on YK:n päätöksellä todettu Serbian maakunnaksi.

 Mikä sitten on totuus Racakin tapahtumista?

 Presidentti Bill Clinton ja NATO olivat odottaneet jo lähes vuoden mahdollisuutta ryhtyä pommittamaan Jugoslaviaa. Tavoitteena oli Bosnian ratkaisun kaltainen USA/NATO -miehitys myös hajotuksesta jäljelle jääneeseen Jugoslaviaan eli Serbiaan ja Montenegroon.

 Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtien laajennusta Serbian alueelle ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl, Angela Merkel ministerinään, tavoitteli kommunismin kitkemistä Euroopasta sekä Jugoslavian infrastruktuurin haltuunottoa maansa talouden kohentamiseksi.

 Sytyke saatiin, kun Jugoslavian liittovaltio ilmoitti tyhjentävänsä tunnetun albaani-terroristien tukikohdan Kosovon Racakin kylässä. Osama bin Ladenin ja CIA:n tukemat, Saksan kouluttamat terroristit olivat useaan otteeseen hyökänneet väijyksistä tappaen serbi-poliiseja ja serbien kanssa ystävällisissä suhteissa eläviä albaaneja jotka halusivat elää laillisuutta toteuttavassa Jugoslaviassa.

 Liittovaltion viranomaiset kutsuivat kansainväliset toimittajat paikalle seuraamaan kylän haltuunottoa. Tarkoituksena oli tyhjentää kylä asevarastoista ja terroristeista. Kylän siviiliasukkaat olivat jo puoli vuotta aikaisemmin lähteneet kylästä, josta oli muodostunut albaani -terroristien tukikohta vuoren rinteille kaivettuine juoksuhautoineen.

 Uutistoimisto AP kuvasi päivän tapahtumat televisiolle ja toimittajat kirjoittivat taistelutapahtumista ranskalaisessa mediassa. ETYJ:n kansainväliset tarkkailijat seurasivat tapahtumia iltaan saakka.

 Päivän tapahtumat on kuvattu useissa julkaisuissa, myös omissa kirjoissani. Iltapäivään mennessä taistelut taukosivat. Liittovaltion viranomaisten yrittäessä tutkia kuinka monta uhria taistelussa oli syntynyt, kylää ympäröiviltä rinteiltä alkoi niin voimakas tulitus, että uhrien laskeminen ja kerääminen päätettiin jättää seuraavaan päivään. Taloista saatiin kerättyä sadoittain aseita ja ammuksia.

 Viranomaisten eli tutkintatuomarin ja poliisien saapuessa paikalle heitä kohtasi näytelmä. ETYJ:n yhdysvaltalainen puheenjohtaja saapui paikalle suuren toimittajajoukon ja siviilien saattamana. William Walker vei osanottajat kuopalle, joka oli täynnä ruumiita. Hän väitti henkilöiden tulleen hirvittävällä tavalla teloitetuiksi ja heidän tulleen vedetyiksi kodeistaan, raahatuiksi kuopalle ammuttavaksi.

 Jo samana päivänä NATO-maiden hallitukset ja mediat olivat omaksuneet Walkerin väitteet tosina. 

 Tapahtumapäivä oli perjantai. Viikonlopun aikana Yhdysvaltojen hallitus ja presidentti Clinton erityisesti kuvasivat, kuinka albaanit ovat joutuneet Kosovossa kauhistuttavan teurastuksen kohteiksi, päitä oli leikattu irti ja lapsia raahattu kodeistaan ammuttaviksi. Ainoa ratkaisu tähän serbien väkivaltaan olisivat pommitukset.

Vasta tiistaina ranskalaiset lehtimiehet kirjoittivat artikkelinsa siitä, mitä kylässä todella oli tapahtunut. ”Pommitusjuna”oli jo lähtenyt liikkeelle, prosessia ei pystynyt pysäyttämään.

 Kansainväliseen oikeuteen uskova Jugoslavian presidentti Milosevic pyysi Suomen hallitusta lähettämään oikeuslääketieteellisen työryhmän tutkimaan, mikä oli 45 kuolleena löydetyn henkilön kuolinsyy. Suomea pidettiin oikeusvaltiona.

 Oikeuslääketieteellistä parasta suomalaista asiantuntemusta edusti tunnettu suomalainen oikeuslääketieteen, professori Antti Penttilä. Ulkoministeriö oli tuntemattomasta syystä kuitenkin nimennyt ryhmän puheenjohtajaksi oikeushammaslääkäri Helena Rannan, jolla ei ollut pätevyyttä tutkia kuolinsyitä.

 Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa paljastui, että ketään ei ollut teloitettu eli ammuttu läheltä. Uhrien vammat viittasivat taistelujen kulkuun, kun henkilö makaa rinteessä ampuen alhaalla olevia ja tullen myös itse ammutuksi alhaalta ylöspäin.

Suomen hallitus ei luovuttanut oikeuslääkäreiden tutkimustuloksia julkisuuteen, koska Saksan hallitus pyysi olemaan julkistamatta niitä. Saksan ulkoministerinä toimi vihreiden Joschka Fischer, Suomen ulkoministerinä vuorostaan Tarja Halonen.

 Siten William Walkerin näytelmä jäi totuudeksi. Helena Ranta puheenjohtajana ei kertonut totuutta aikana, jolloin USA/NATO valmistautui pommituksiin – ei myöskään presidentti Milosevichin oikeudenkäynnissä myöhemmin Haagissa.

 Valhe Racakin tapahtumista on johtanut paitsi pommituksiin, myös serbien leimaamiseen ja albaanien mahdollisuuteen esiintyä uhreina. Tosiasiassa albaaneja pidettiin Yhdysvalloissakin terroristeina aina vuoteen 1998 saakka kunnes huomattiin, että liittolaisina heidän avullaan päästäisiin haluttuihin päämääriin.

Tavallisille kosovolaisille, niin albaaneille kuin serbeille, julkisuudessa vallitsevaksi jäänyt Racakin tarina on ollut kohtalokas. Se on johtanut serbien vainoon, kansainvälisten toimijoiden ja albaanien toimesta. Samoin tämä valhe on johtanut siihen, että albaanit ovat alkaneet kehittää täysin uudenlaista todellisuutta omasta historiastaan Kosovon alueella. 

Yhdysvaltojen laittomasti heti pommitusten päätyttyä rakentama jättimäinen sotilastukikohta Bondsteel, sen 8000 sotilasta sekä Kosovon NATO- miehitys ovat sementoineet kestämättömän rikollisen todellisuuden Kosovoon. Kosovon mafia -päälliköitä ja huumediilereitä, jotka toimivat myös korkeissa hallinnon viroissa, ei ole saatu tutkituiksi eikä tuomituiksi.

Suomen presidentti Ahtisaari tiesi pommitusten perustuvan valheeseen ja valmisteli tästä huolimatta Kosovon laittoman itsenäistämisen, minkä seurauksena rikollinen ja suorastaan harhainen todellisuus Kosovossa sai eräänlaisen laillisuuden naamion.

Kosovon entinen presidentti Hashim Thaci on eräänä ainoista suurrikollisista sentään haastettu Haagiin perustettuun Kosovo Spacialists Chamber -tuomioistuimeen 20 vuotta pahimpien rikosten jälkeen. Tuona aikana suuri osa mahdollisista todistajista on jo tapettu. 

Suomen todellisuuteen Racakin valheella on yhtä traagiset seuraukset. Suomen valtamedia ja poliitikot ovat ylläpitäneet valheellista todellisuutta ja antaneet leimata serbejä rikollisiksi, kun tosiasiassa serbit olivat Jugoslavian kansoista rajojen muuttamattomuuden ja kansanryhmien perustuslaillisen tasa-arvon kannalla.

Tätä suomalaisten harhaista todellisuutta on vahvistanut se, että rasistista serbivastaisuutta ilmentävä kosovolaistaustainen kirjailija on nostettu kirkkaisiin valoihin. Statovicin teos Bolla tullaan esittämään Helsingin kaupunginteatterissa. Kirjan päähenkilö toteaa rakastetulleen: ”Eihän se ole sinun vikasi, että olet serbi.” Myös Martti Ahtisaaren saama Nobelin rauhanpalkinto antoi suomalaisille käsityksen, että hän oli suorittanut jotakin tässä asiassa oikein. Kulttuurimme on ennenkin myötäillyt Saksan hegemonisia tavoitteita, nyt USA/Saksan.

Suomen kunnioitetuin oikeuslääkäri professori Antti Penttilä ei hyväksynyt tapahtumien salaamista. Kaksi vuotta Racakin taistelujen jälkeen hän julkaisi työtovereidensa kanssa ruumiinavausten tutkimustulokset kansainvälisessä tieteellisessä julkaisussa. Hänen pettymyksensä poliitikkoihin ja virkamiehiin oli syvää.

Nyt tämä Kosovon EU:n EULEX-laillisuusjärjestelmän rakentama ja pönkittämä ja NATO-armeijoiden turvaama kosovolainen oikeusjärjestelmä on tuominnut serbi -kansanedustajan kahden vuoden vankeuteen totuuden kertomisesta Racakin kylän tapahtumista.

Suomen ja Saksan hallitusten salauspäätöksellä on musertavat jäljet. Kaksi kulttuuria – suomalainen ja kosovolainen ovat muuttuneet harhaisiksi. Yksi valtio on tuhottu materiaalisesti ja henkisesti pommittamalla. Yksi kansanedustaja on juuri nyt tuomittu 2 vuodeksi vankeuteen. Olisiko Suomen hallituksen aika julkaista oikeuslääkäreiden tutkimustulokset kansainvälisiä lakeja kunnioittaen ja tutkia ovatko hallituksen toimet ihmisoikeusperustalla.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen "ihmisoikeusperustainen" ulkopolitiikka, Suomen ja Saksan hallitus, oikeuslääketeiteelliset tutkimukset, Racakin taistelu, Ivan Todosijevic, Joschka Fischer, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari, Kosovo, William Walker, ETYJ, vääristynyt todellisuus

Helsingin henki haisee

Tiistai 3.8.2021 klo 17.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ehdottanut ETYKin 50-vuotisjuhlakokouksen järjestämistä. Hän on kirjoittanut aiheesta artikkeleita myös ulkomaisiin julkaisuihin ja ottanut puhelimitse yhteyttä asiastaan Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen presidentteihin.

Mutta onko Suomi rauhaa ja yhteistyötä rakentava maa kuten vuonna 1975? Onko presidentti Niinistö rauhan presidentti?

Vuonna 1975 maatamme johti kansainvälisesti arvostettu rauhaa ja ystävyyttä kansojen välillä rakentamaan pyrkinyt presidentti Urho Kekkonen. Suomi oli tunnustetusti puolueeton maa ja sillä oli ystävyys- ja yhteistyösopimus naapurinsa Neuvostoliiton kanssa. 

Suomessa on historiallisesti ollut vallalla kilpailu demokraattisten voimien ja harvainvaltaa kannattavien välillä.

Kesällä 1917 harvainvaltaa kannattavat tekivät vallankaappauksen syrjäyttääkseen Valtalailla aikaansaadun itsenäisyyden Venäjästä. Harvainvaltaa kannattanut eduskunnan vähemmistö kääntyi Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen saadakseen Valtalakipäätöksen kumotuksi eduskunnan hajottamisen avulla.

Harvainvallan kannattajat liittoutuivat keisarillisen Saksan kanssa liittyäkseen osaksi Saksaa muodollisen itsenäistymisen avulla Venäjästä. Venäjän myönnettyä Suomen porvarilliselle hallitukselle itsenäisyyden tuo hallitus perusti porvarillisen armeijan tuhotakseen demokratiaan pyrkivät työläisvoimat Saksan kanssa solmitun aseellisen yhteistyön avulla.

Valtalain kesällä 1917 säätäneet tahot jäivät Saksan avulla suoritetuissa sotatoimissa häviölle ja joutuivat poliittisissa oikeudenkäynneissä tuomituiksi joko kuolemaan tai keskitysleireille. Demokratiasta ei ollut tietoakaan. Valtalain kannattajien mahdollisuuksia osallistua vaaleihin rajoitettiin voimakkaasti koko 1920-30 lukujen aikana. 

Yhteistyö nousevan natsi-Saksan kanssa vahvistui. Sinettinä olivat jokavuotiset ”vapaus”-sodan voitonjuhlat Alte-kamerad -marsseineen, laivastovierailuineen ja Saksan armeijan komentajan tarkastuskäynteineen kesällä 1939 Karjalassa.

Hävittyjen sotien jälkeen Suomi demokratisoitui. Äänioikeuden saivat lähes kaikki kansanryhmät. Natsi-henkiset ja fasistiset Lotta- ja Suojeluskuntajärjestöt lakkautettiin rauhansopimuksen perusteella.

Presidentit Paasikivi ja Kekkonen takasivat demokratian laajenemisen. Työläisten omat järjestöt, lehdet ja kokoustoiminta takasivat kansalaisten tiedon hankkimisen omista oikeuksistaan. Erityisesti presidentti Kekkonen puuttui kärkkäästi kaikkeen saksalaissuuntauksen aikana tyypilliseen Neuvostoliiton vastaiseen kirjoitteluun.

Saksa on toisesta maailmansodasta lähtien ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä maa. Nuo maat koordinoivat sotilas- ja puolustuspolitiikkaansa.

Jo 1950-luvulla Yhdysvallat alkoi jälleen tukea natsi- ja fasistisia voimia Euroopassa. Sen lisäksi Yhdysvalloissa on laaja natsi -diaspora; Euroopasta katolisen kirkon avulla paenneita natseja on vaikutusvaltaisissa asemissa myös CIA:ssa.

Euroopan siirtomaavallat, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Espanja, Portugali, Hollanti ja Italia joutuivat taistelemaan itsenäistymään pyrkiviä alusmaitaan vastaan. Yhdysvallat tuki eurooppalaisia maita pyrkien alusmaiden asukkaiden itsenäistymishalujen tukahduttamiseen ideologisen, kommunismin vastustamisen nimissä.

Itsenäisyyttä, sosiaalisten oikeuksien edistämistä ja demokratiaa kutsuttiin yleisnimellä kommunismi.

Aseteollisuus ja Euroopan aseellinen hallinta edellyttivät toimia myös Euroopassa. Kommunismin kitkentä oli suoritettava myös Vanhalla mantereella. Euroopan demokraattinen unioni -järjestö suoritti tätä tehtävää, puheenjohtajanaan muun muassa Sauli Niinistö.

European Round Table of Industrialists, jonka puheenjohtajana oli Ruotsin Volvon johtaja Per Gyllenhammar, edisti aktiivisesti Euroopan Unionin muodostamista. Gyllenhammar oli myös erään johtavan Yhdysvaltojen aseteollisuusyrityksen hallituksessa.

Euroopan unionin peruskirja laadittiin Pyöreän pöydän johtoryhmän tavoitteiden mukaisesti. Euroopan unioniin liittyvän valtion on jo lähentymisvaiheessa sitouduttava yhteiseen sotilaalliseen sopimukseen, joka on yhtä kuin yhteistyöhön NATO-sotilasliiton kanssa.

Neuvostoliiton tultua hajotetuksi ja ryöstetyksi ulkopuolisten voimien avulla se joutui heikkouden ja epävarmuuden tilaan.

Suomen jo sisällissodassa harvainvaltaa kannattaneet ja natsi-Saksan kanssa liittoutuneet voimat havaitsivat hetkensä koittaneen. Vastenmielinen demokratia voitaisiin taas kaataa. Liittymällä Euroopan unioniin oltaisiin taas Saksan liittolaisia, nyt kuitenkin USA/Saksa konglomeraatin kanssa.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden (ilmainen koulutus, terveydenhuolto, huokea asuminen, täystyöllisyys) sijaan saataisiin yhteiskunta, jossa yksilö vastaa itse itsestään ja ostaa markkinoilta niitä palveluja, joihin on varaa – Yhdysvaltojen mallin mukaan.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa unioni lähti sotaan Jugoslavian enemmistöryhmää, holokaustin uhreja serbejä vastaan, jotka vastustivat liittovaltion hajottamista. EU tuki Yhdysvaltojen albaani/natsi -diasporan rahoittamia ja Saksan ja Osama bin Ladenin aseistamia kroaatteja ja Bosnian muslimeja. Muslimeja johti presidentiksi vaalien tuloksen vastaisesti valittu Alija Izetbegovic. Hän oli v. 1970 kirjoittanut islamistisen julistuksen, jossa hän kuvasi tulevan Bosnian yhteiskunnaksi, missä paras serbi on kuollut serbi. Julistuksesta otettiin uusia painoksia vuonna 1990. Kroaattien johtaja presidentti Tudjman oli holokaustin kieltäjä.

Nämä ideologiset tekijät eivät häirinneet suomalaisten innostusta liittyä joukkoon.

Jugoslavian hajottamissotien Bosnia-osuuden päättyessä Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi. Suomi oli valmis omaksumaan Yhdysvaltojen ja Saksan ideologiset ja sotilaalliset tavoitteet.

Suomen harvainvaltaa kannattava eliitti ja kansainvälisessä työssä olevat poliittiset toimijat omaksuivat täysin Ruder-Finn markkinointitoimiston esittämän Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita tukevan näkökulman.

Suomen media esitteli demokraattista Jugoslavian perustuslakia ja etnisten ryhmien välistä tasa-arvoa toteuttaneet serbit Hitlereinä ja islamilaista kalifaattia jihadistien avulla Bosniaan rakentaneet muslimit uhreina. Kuinka monta Yle-dokumenttia olemmekaan nähneet Elisabeth Rehnistä vaikertamassa muslimien kohtaloa tai Helena Rannasta puolustamassa Osama bin Ladenin ja Turkin ja Saksan tukemien Kosovon albaanien asiaa. Presidentti Clintonin ja ulkoministeri Albrightin kielto muslimien aiheuttamien serbikylien pogromien kuvaamisesta toimi myös Suomessa.

EU-jäsenyys on tuonut Suomen uuden tilanteen eteen. Samalla tavalla kuin Suomi yhdessä natsi-Saksan kanssa miinoitti koko Suomenlahden auttaen tappamaan 16 000 Tallinnasta natseja pakenevaa kansalaista, EU edellyttää Suomen osallistuvan NATO-EU:n käymiin sotiin.

Ensimmäinen suuri palvelus, josta suomalaisille ei ole kerrottu, oli Jugoslavian massiivisten pommitusten edellytysten luominen. Suomen hallitus salasi 1999 suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustulokset Racakin taistelun uhreista. Tuo salaaminen antoi presidentti Clintonille tekosyyn aloittaa luultavasti eräät maailman epäinhimillisimmistä pommituksista – myös uraaniaseilla.

Yhdysvaltojen rakentaessa laittomasti heti pommitusten jälkeen kesällä 1999 jättimäisen sotilastukikohdan Serbian Kosovon maakuntaan Suomen hallitus ja media vaikenivat. 

Suomen hallitus ja media tukivat poliittisia, Suomen sisällissodan jälkeisiä poliittisia oikeudenkäyntejä muistuttavia Jugoslavia tribunaaleja, ICTY:tä, joissa holokaustin uhrit, etnisten ryhmien tasa-arvoa toteuttaneet serbit tuomittiin ”sotarikoksista” kuten Suomen ”punaiset”. 

Helena Ranta kävi Suomen hallituksen tukemana todistamassa Racakin valheet tosiksi ja presidentti Milosevicin sotarikolliseksi. Holokaustin uhria lähemmäksi ei Milosevicin kohdalla voine päästä. Hänen vaimonsa äiti oli kuollut keskitysleirissä. Milosevic puolusti Jugoslavian etnisten ryhmien tasa-arvoa korostavaa perustuslakia.

Huolimatta Kosovon albaanien jatkuvasta terrorista serbiasukkaita kohtaan ja 150 ortodoksisen kirkon ja osin keskiaikaisen luostarin polttamisesta yöllisissä bakkanaaleissa kuten toisen maailmansodan aikana, Suomen hallitus ja media ovat vaienneet.

Presidentti Ahtisaaren johdolla käydyssä prosessissa Kosovon alueen serbiomaisuus on konfiskoitu eli siirretty parempiin käsiin ja alue julistettu laittomasti itsenäiseksi. YK:n päätöksellä 1244 vuodelta 1999 Kosovo on Serbian maakunta. Suomen valtion edustajat ovat tukeneet laitonta, YK:n päätöksen vastaista itsenäistämistä, jota Yhdysvallat on vaatinut. 

On ennenkuulumatonta, että jättimäinen sotilastukikohta on rakennettu valtion maaperälle, joka sitä ei halua.

Kosovon laitonta itsenäistämistä on seurannut yleinen laittomuus alueella NATO-miehityksestä huolimatta. Yhdysvaltojen sotilastukikohdassa on 7 000 sotilasta. Yhdessä Saksaan sijoitettujen 68 000 sotilaan sekä Kosovon NATO-joukkojen kanssa Eurooppa alkaa muistuttaa Yhdysvaltojen sotilasleiriä, jossa Suomi on toiminut apulaisena.

Ensimmäinen alueella toiminut tuomari,  ruotsalainen Christer Karphammar on kirjoittanut valaisevan teoksen ”Domare i laglösa länder” Jugoslavian hajottamissotien karmaisevista seurauksista. Karphammarin teksti on kovaa luettavaa. Sitäkin ankarampaa tekstiä on Euroopan neuvoston senaattori Dick Martyn laaja selostus Kosovon albaanien harjoittamasta elinkaupasta.

Suomen roolina on toimia EU:n sodissa sekä osallistujana että avustajana.

Yhdysvaltojen sodat joko yksin tai EU:n kanssa Irakissa, Libyassa ja Syyriassa eivät ole saaneet Suomen poliittista johtoa pidättäytymään osallistumisesta. Laiton Afganistanin sota satojen tuhansien siviilien tappamisineen ei ole estänyt Suomea sotimasta siellä. 

Presidentti Clintonin läheisen yhteistyökumppanin Osama bin Ladenin väitetty oleskelu Afganistanin alueella ei oikeuttanut hyökkäämään Afganistaniin, joka ei muodostanut uhkaa muille. Silti Suomen hallitukset ovat osallistuneet sotaan.

EU:n jäsenyyden aikana Suomi on jälleen harvainvaltaa tukevien Saksan kanssa liittoutuvien voimien käsissä. Demokratiaa ei enää ole. Suomi on luopunut suvereniteetista ja liittoutumattomuudesta. Suomeen on valitun linjan turvaamiseksi luotu ennennäkemätön sensuurijärjestelmä, joka kattaa koko median ja kustannustoiminnan. Valtioneuvoston turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskus rahoittaa Mediapoolia, joka säätelee tiedottamista. 

Mediapooli on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä NATO:n Helsingissä sijaitsevan hybridikeskuksen kanssa. Siten NATO:n etu tulee huolehdituksi Suomen viestinnässä. Yhdysvaltalainen CNN -kanava ihaili, kuinka myös lapsiin kohdistuva tiedotus on näin huolellisesti säädeltyä.

Tilanne muistuttaa 1930- lukua, jolloin harvainvaltaa kannattavilla ja Saksan tukemilla voimilla oli sanavalta Suomessa ja toisinajattelijat olivat vankilassa. Vielä ei eri mieltä olevia ole pantu kaltereiden taakse; vaientamisen sumppu riittää toistaiseksi. Valtavirtamedialle ei ole vastavoimia.

Vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö piti Bratislavassa kokouksen, josta Willy Wimmer, Saksan valtiopäivien pitkäaikainen edustaja ja puolustuspoliittinen asiantuntija on raportoinut. Hän kertoi USA:n ulkoministeriön julistaneen kokouksessa luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne estävät Yhdysvaltoja toteuttamasta päämääriään. Kokouksessa julistettiin tavoitteiksi NATO:n laajentamineen Baltiasta Odessaan (Suomi luetaan usein Baltiaan) ja Venäjän Itämerelle pääsyn estäminen.

Kuin luonnostaan herää ajatus, että tätä estämistä suorittamaan Suomea miinalaivoineen tarvitaan kuten 1941.

Presidentti Niinistö on paitsi EDU:n puheenjohtajana osallistunut ”kommunismin kitkemiseen Euroopasta” myös esittänyt, että Suomen tulisi liittoutua sotilaallisesti suoraan Yhdysvaltojen kanssa.

Objektiivisesti arvioituna Yhdysvallat on pahin terroristivaltio maailmassa salaisine  kidutusvankiloineen, laittomine pommituksineen, talouspakotteineen ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta edustavien Kuuban, Chilen, Libyan ja Syyrian tuhoamisyrityksineen puhumattakaan Vietnamista, Kambodshasta, Indonesiasta tai Jugoslaviasta ja monista muista supervallan terrorin kohteista.

Miksi Suomen pitäisi liittoutua juuri tämän natsi-Saksaa muistuttavan maan kanssa?

Ylikansallista pääoman valtaa ja Suomen harvainvaltaa edustavat voimat ovat jälleen liittoutuneet keskenään. Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n sodat ovat aiheuttaneet kohdemaissaan tuhoa ja asukkaiden tarpeen paeta muualle. Suomikin pyrkii käyttämään näitä pakenevia joukkoja taloudellisesti hyväkseen saaden halpatyövoimaa voittojen lisäämiseksi.

Euroopan unioni yrittää pakottaa ottamaan näitä hädänalaisia halpatyövoimaksi, mutta ei pyri estämään jäsenmaittensa sotia, jotka tätä pakolaisuutta synnyttävät. Ranskan armeija oli Syyriassa jo ensimmäisenä vuonna ahnehtimassa entisen siirtomaansa öljyä. Mitään tarvetta suojella Syyrian valtiota ja sen sekulaarisia asukkaita ei löytynyt. EU-maiden on vaikea käsittää, että syyrialaiset eivät halua sharia-lakiin perustuvaa valtiota.

Yhdysvaltojen tukemat kalifaattia-rakentavat joukot saavat Suomen hallitukselta ja presidentiltä tukea.

Suomen kansa ei ole koskaan halunnut Suomen liittyvän NATO:oon. Siitä huolimatta presidentti Niinistö on liittänyt Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen, joka edellyttää Suomen palvelevan Yhdysvaltojen ja sen johtaman NATO:n vihamielisiä tarpeita kautta maailman. Pilakuva demokratiasta on lisäksi se tapa, millä Niinistö UTVA-ryhmineen hoiti isäntämaasopimuksen allekirjoitusprosessin eduskunnan ohi – junailu tehtiin eduskunnan kesäloman aikana.

Suomi on palannut aikaan, joka vallitsi 1800-luvulla, jolloin lukutaito oli harvinaisuus eikä työväenliike ollut vielä syntynyt. Mediapooli huolehtii NATO-propagandasta niin tehokkaasti, että suomalaisilla on vaihtoehtoina joko tyytyminen viihteeseen tai lukutaidottomuuteen verrattava kyvyttömyys käsittää mitä maailmassa todella tapahtuu.

Suomi on epärehellinen maa, jossa asuu rehellinen kansa. 

Hallitseva ylhäisö vie eikä lukutaidottomuuteen ajautunut kansa vastustele. Suomi ei tue ystävyyteen ja rauhaan pohjautuvaa eri valtioiden erilaisuuden hyväksyvää suhtautumista. Suomen kansan selän takana liittoudutaan sotilaallisesti muiden tarpeita tyydyttäviin tavoitteisiin, ei suomalaisten.

Suomi ei ole kelvollinen järjestämään ETYK:n juhlakokousta eikä presidentti Niinistö ole sopiva sellaista ehdottamaan, koska toteutuessaan ajatus halveksisi Suomen ja Urho Kekkosen perintöä. Helsingin henki on alkanut haista.

Lähteet: Pirkko Turpeinen-Saari: Lahtari, Punikki ja Teurastaja, marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä (2018)

Pirkko Turpeinen-Saari: Lupa olla julma (2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ETYK, Sauli Niinistö, Elisabeth Rehn, Ahtisaari, Helena Ranta, Helsingin henki, paluu harvainvaltaan, kadonnut demokratia, Saksa-sidos, EU, NATO, USA,

Natsismi ja toisen maailmansodan revanssi leviää Euroopassa

Tiistai 6.7.2021 klo 12.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsien revanssi alkoi heti Neuvostoliiton jouduttua USAn johtaman ylikansallisen pääoman hallintayrityksen kohteeksi 1990-luvulla. 

Puolan ja Venäjän ohella hyökkäys kohdistettiin Neuvostoliiton rinnalla Hitlerin murskaamisessa toimineisiin serbeihin, jotka olivat Jugoslavian liittotasavallan suurin kansanryhmä.

Katolisen kirkon rikokset ihmisyyttä vastaan ja osallisuus alkuperäiskansojen etnisessä vainossa ja kansanmurhassa Kanadassa ovat herättäneet viime päivinä huomiota. Kirkon rooli fasismin tukijana, katolisten pappien osuus serbien kansanmurhassa ja keskitysleirien johtajina sekä kirkon apu natsien auttamisessa sodan jälkeen pakoon Atlantin taakse on haudattu julkisuudelta.

Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaama Jugoslavian liittovaltion väkivaltainen hajottaminen liittyy aseteollisuuden keskeiseen osuuteen pääoman pyrkimyksissä. Euroopan unionihan perustettiin tyydyttämään teollisuuspääoman tarpeita.

Saksan liittokansleri Helmut Kohl ei ehtinyt nuoren ikänsä vuoksi Hitlerin sotatoimiin. Hänen eikä koko Saksan sodan jälkeen paikoilleen jääneen virkakoneiston tarvinnut muuttaa katolisen kirkon määrittämää asennoitumistaan maailmaan.

Länsi-Saksan tavoite oli Itä-Saksan "kommunismin" murskaaminen. Rahauudistus oli keskeinen ase tässä. Kohlin aivan kuten Yhdysvaltojenkin tavoitteena oli kommunismin kitkeminen paitsi omissa maissaan myös kaikkialla maailmassa. Kaikki sosiaalinen oikeudenmukaisuus, Kauko-Idän ja Etelä-Amerikan maiden kansallinen itsenäisyys koettiin uhkana.

Angela Merkel oli mukana siinä Kohlin hallituksessa joka ampui lähtölaukauksen Jugoslavian sotilaalliseen hajottamiseen Euroopan unionin perustamiskokouksen yhteydessä.

Hajottaminen ei ollut väkivaltainen pelkästään massiivisen propagandan ansiosta vaan myös siksi, että Yhdysvalloissa ja Kanadassa asuva kroaatti-albaani-natsi-diaspora rahoitti sen.

Serbit, holokaustin jo kokenut kansanryhmä, asetettiin propagandassa pääviholliseksi ja "Hitleriksi", kun todelliset Hitlerit olivat Yhdysvallat, Kroatia, Bosnian muslimit ja Saksa NATO-liittolaisineen.

Saksan tavoitteena oli saada Jugoslavian infrastrukstuuri ja talous hallintaansa koska Saksojen yhdistyminen oli käynyt äärimmäisen kalliiksi.

Yhdysvallat tavoitteli Balkanin sotilaallista hallintaa. Ylikansallisen pääoman etuja "puolustetaan" asein. Yhteistyössä Suomen hallituksen ja presidentin kanssa Saksa onnistui paitsi omassa tavoitteessaan, myös auttamaan Yhdysvaltoja saamaan Balkanille, Serbian maakuntaan Kosovoon Bondsteelin jättimäinen sotilastukikohta kesäkuussa vuonna 1999. NATO-miehitys Bosniassa ja Kosovossa tarjosi hyvän alun Balkanin sotilaalliselle hallinnalle.

Suomen presidentti Martti Ahtisaari auttoi Saksan ulkoministeriötä lavastamaan syyn Yhdysvaltojen aloittamille Jugoslavian pommituksille. Muuan tuleva Suomen presidentti toimi EDUn puheenjohtajana Kohlin pyynnöstä. EDU:n keskeinen tehtävä oli kommunismin kitkeminen Euroopasta. Toiselle tulevalle presidentille tarjottiin kadulla mahdollisuutta allekirjoittaa Jugoslavian pommituksia vastustava addressi. Hän tokaisi:"Kyllä niitä täytyy pommittaa!".

Euroopan unioniin liittymisen jäkeen Suomen ohella myös muut natsi-Saksan henkiset liittolaiset ovat tukeneet aseteolisuutta, militarismia ja sanelupolitiikkaa yhteistyön sijaan. YKn asemesta nämä maat käyttävät NATO:a viitekehyksenään.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Hitlerin natsi-armeijoiden edessä valtavan uhrin maksanut Venäjä ja muut sen rinnalla taistelleet voimat on pyritty ohittamaan sodan voiton kunnianosoituksissa. Auschwitsin vapauttajat jätettiin kutsumatta muistotilaisuuksiin.

Juutalaiset ovat hyödyntäneet holokaustin kauheudet siten, että Israelin valtio katsoo oikeudekseen miehittää muiden maita ja kohdella väkivaltaisesti alueen palestiinalaisväestöä YKn päätöksistä ja kansainvälisistä laeista piittaamatta.

Keskitysleirikohtalon juutalaisten kanssa jakaneet serbit, kommunistit, partisaanit ja mustalaiset eivät ole saaneet ansaitsemaansa kunnioitusta. Vuosikymmeniä kestävällä valtamedioiden aivopesulla todellisuus on kääntymässä väärin päin.

Räikein osoitus Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen oikeustajun puutteesta on Kosovo.

Heti Jugoslavian pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbian maakuntaan Kosovoon laitonta, jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteelia NATO-sotilaiden valvonnassa.

YK oli päätöslauselmalla 1244 kesäkuussa 1999 päättänyt Kosovon olevan jatkossakin Serbian maakunta, joten NATO-miehitys on väliaikainen. Kymmenen vuotta kestänyt natsi-diasporan rahoittama propaganda oli vaikuttanut myös NATO-sotilaisiin siten, että he eivät piitanneet serbeihin kohdistuvasta vainosta eikä yöllisitä orgioista joissa tapettiin serbiperheitä, tehtiin heidän elinkeinonharjoittamisensa mahdottomaksi ja poltettiin heidän ortodoksiset luostarinsa ja kirkkonsa aivan kuten toisen maailmansodan aikana.

YK ei suostunut muuttamaan päätöstään 1244 vaikka presidentti Ahtisaaren johdolla oli pyritty pääsemään siihen, että Bondsteelin maaperä tulisi itsenäiseksi maaksi. Hieman yli 100  yksityishenkilön päätöksellä Kosovo julistettiin vuonna 2008 itsenäiseksi. Yhdysvallat tietenkin kiirehti tunnustamaan tämän laittoman itsenäisyysjulistuksen, Suomi perässään.

Heinäkuun 4.päivänä 2021 yhdysvaltalainen senaattori Joni Ernst, veteraani itsekin, kävi kansallispäivän johdosta tervehtimässä yhdysvaltalaissotilaita Bondsteelin tukikohdassa. Tukikohdassa on 7 000 sotilasta. Senaattori toivoi näiden vaalivan alueen vaurautta ja rauhallisuutta ja varoitti "voimakkaasta Venäjän vaikutuksesta, joka pyrkii alueelle".

Heinäkuun 1.päivänä 2021 NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg piti Pristinassa, Kosovon pääkaupungissa tiedotustilaisuuden. Hän kehui Kosovoon sijoitettuja 24 maan NATO-joukkoja ja totesi 3 700 sotilaan vahvuisten joukkojen olevan Kosovossa pysyvästi.

Serbian puolella infrastruktuuri on siirretty ylkansalliseen, usein saksalaisjohtoiseen omistukseen. TV:n pääkanavan omistaa CIA:n entinen johtaja.

Venäjällä on samanlainen rooli Serbian kuin Suomenkin historiassa. Venäjä on luonut edellytykset Serbian itsenäisyydelle 1878 aivan kuten Suomen itsenäisyydelle 1917.

Ortodoksinen Venäjä ja ortodoksinen Serbia ovat olleet aina lähellä toisiaan. Erona Atlantin takaa tulleelle Yhdysvaltojen miehitykselle Venäjän vaikutus on perustunut yhteistyöhön, ystävyyteen ja kaupallisiin etuihin. Ystävyys jatkuu edelleen.

Euroopassa laajeneva natsismi ei ole Kirsi Pihan kuvaamia natsi-kulkueita vaan rakenteellista natsismia ja demokratian ja oikeuden puutetta. Suomessa natsismin aave alkoi kummitella heti Neuvostoliiton hajottua. Fasistisina sodan jälkeen kielletyt järjestöt nostivat päätään. Militarismi oli taas muotia ja Suomen hallitukset ja ulkopoliittinen johto näkivät tilaisuuden tulleen liittoutumiseen Yhdysvaltojen ja sen miehittämän Saksan kanssa.

Nyt Saksa ei ole keisarillinen Saksa eikä Hitlerin Saksa vaan uutta natsismia edustava, sotapropagandaan ja aseelliseen ylivaltaan voimansa perustava USA/NATO-Saksa.

Euroopan unionin laillisuusjärjestely EULEX on huolehtinut Kosovon oikeudellisista asioista. Katsokaa ylläolevaa tekstiä! Mihin te uskotte? Onko laittomsti pystytetty mafia-valtio todella oikeusvaltio? Entä ne EU-valtiot, jotka ovat tämän falskin hirviön luoneet?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: papit keskitysleirien johtajina, USA, Saksa, Helmut Kohl, Angela Merkel, toisen maailmansodan häviäjät, natsien kosto, aseteollisuus, talouseliitti, EU, Kosovo malliesimerkkinä, oikeustajun murskaaminen

Kohti laittomuuden aikaa

Keskiviikko 16.6.2021 klo 11.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan komissio syyttää Saksaa vakavasta laittomuudesta. Saksan perustuslakituomioistuin on kyseenalaistanut Euroopan keskuspankin rahapolitiikan ja sen, että se on ratkaisuissaan mitätöinyt periaatteet, joiden mukaan EU-valtiot eivät voi joutua vastaamaan toinen toistensa veloista.

Olen tottunut arvostamaan Saksan perustuslakituomioistuinta ja Saksan tuomioistuinlaitosta kohtalaisesta linjakkuudesta poliittisesti tulehtuneissakin kysymyksissä.

Euroopan unionin tuomioistuin päätyy ratkaisuihin sen mukaan, ovatko ratkaistavat asiat sopusoinnussa Euroopan unionin perussopimuksen kanssa. Siis noudattavatko ratkaistavaksi tulevat asiat kapitalistisen järjestelmän sisäistä logiikkaa. 

Euroopan unionin oikeusjärjestelmällä ei ole ollut pahaa sanottavaa valtiorajojen muuttamisesta, sotien aloittamisesta, liittoutumattomien maiden pommittamisesta, ulkomaisen jättisotilastukikohdan rakentamisesta eurooppalaisen liittoutumattoman maan maaperälle, tiettyjen etnisten ryhmien omaisuuden konfiskoinnista, poliittisen tuomioistuimen perustamisesta, EU:n oman oikeusjärjestelmän pystyttämisestä huolimatta mafiavaltion ylläpitämisestä keskeisellä Euroopan alueella.

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio luonnehtii tänään 16.6.2021 EU-komission aloittamaa rikkomusmenettelyä Saksaa vastaan po. perustuslakituomioistuimen menettelystä "imperiumin vastaiskuksi".

Todellakin! EU-komissio on vaaleilla valitsematon imperiumi, jonka tehtävänä on toteuttaa kapitalistisen aseteollisuuden ja NATO:n tavoitteita yhteistyössä Yhdysvaltojen valtapyrkimysten kanssa. Yllämainitsemani kriittiset näkökohdat oikeusjärjestelmän puutteista liittyvät tilanteisiin, joiden syntymisessä Yhdysvaltojen painostus on ollut keskeinen.

EU-komissio osoittaa käytännöillään pyrkivänsä ohittamaan yksittäisten jäsenvaltioiden suvereenin oikeuden ajatella itse ja toteuttaa perustuslakiensa oikeudellisia periaatteita.

Samaan ajattelutapaan, suorastaan ideologiaan, liittyy myös se, että Euroopan unionin eduselimet, parlamentti, neuvosto ja komissio, ovat ilmaisseet EU-maiden siirtyneen osaksi "sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteisöä". Tämä yhteisö käsittää maailman maista ainoastaan Yhdysvallat ja Euroopan unionin maat.

Siten laillisuutta, yhteistyökykyä ja rauhaa mitataan vain tähän yhteisöön kuuluvien valtioiden keskinäisten määrittelyjen pohjalta.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö päätti Bratislavassa pitämässään kokouksessa v. 2000, että kansainväliset lait saavat väistyä, jos ne estävät Yhdysvaltoja pääsemästä päämääriinsä, NATO:n laajentamiseen Baltiasta Odessaan ja Venäjä pääsyn estämiseen Itämerelle.

"Sopimusvarainen uusi kansainvälinen järjestelmä" perustuu sotaisuuteen, ei yhteistyöhön. Esimerkkeinä tästä kansainvälisistä laeista ja YK:sta riippumattomasta käytännöstä ovat olleet Afganistanin sota, Irakin sota, Libyan pommitukset, lukuisat Lähi-Idän värivallankumoukset, Syyrian sota, Ukrainan väkivaltainen vallankaappaus. Kaikkien näiden tuhotöiden jäljiltä on valtava määrä kurjuutta, josta "sopimusvarainen yhteisö" ei näytä kantavan vastuuta.

Tätä muutosta voi kutsua muutokseksi kohti laittomuuden aikaa. Euroopan komission isku arvostettua Saksan perustuslakituomioistuinta vastaan on alkusoitto Euroopan sisäiselle laittomuuden legitimoinnille, itsenäisen ajattelun loppumiselle ja mielivallalle.

Kun "sopimusvarainen yhteisö" päättää sopimusvaraisesti pommittaa, pommitetaan. Kun sopimusvarainen yhteisö perustaa poliittisen tuomioistuimen, jossa pommituksen uhrit ovat syytettyjen penkillä ja pommittajat tuomareina, EU-oikeus toteutuu sopimusvaraisesti. 

Näyttää siltä, että Euroopan Unionin päätöksenteon täydellinen vieraantuminen jäsenvaltioiden kansoista on mennyt niin pitkälle, että siltä tieltä on enää vaikea palata.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksan perustuslakituomioistuin, EU-tuomioistuin, EU-komissio, sopimusvarainen demokraattisten maiden yhteisö, Bratislava 2000, kv lait ja sopimukset, YK

Onko Euroopassa kyse natsi-Saksan toisen maailmansodan tappion kostosta?

Perjantai 5.3.2021 klo 13.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsi-Saksan tärkeimmät liittolaiset olivat Yhdysvaltojen teollisuuspiirit, jotka rahoittivat Hitlerin aseistamista. Fasistisen Kroatian hallitus ja armeija, katolinen kirkko, Jerusalemin Grand Mufti Bosnian natsi-muslimit liittolaisinaan muodostivat Balkanilla natseja tukevan voiman.

Serbien tuhoamiseen oli 17 keskitysleiriä, joista Jasenovac oli suurin. Kosovon albaanit yhdessä Italian armeijan kanssa sulkivat serbejä keskitysleireille Albaniaan. Unkarin, Romanian, Bulgarian, Puolan ja Suomen hallitukset toimivat natsien käskyläisinä.

Natsi-Saksa pystytti keskitysleirejä eri puolille Eurooppaa. Juutalaiset, kommunistit, serbit, romanit sekä miehitystä eri maissa vastustavat kansalaiset nääntyivät leireillä.

Keskeiset ihmisryhmät ja valtiot, jotka vaikuttivat Hitlerin Saksan häviöön sodassa olivat Neuvostoliitto, Jugoslavian kommunistit ja partisaanit sekä Rooseveltin Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten asevoimat.

Saksa on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä toisesta maailmansodasta lähtien. Presidentti Trumpin mukaan joukkoja on 68 000 henkilöä. Ilman Saksan tukikohtia Yhdysvallat ei pystyisi tuhoamaan haluamiaan kohteita Afrikassa. Yhdysvaltojen armeija ei ole enää Rooseveltin, rauhanmiehen armeija, vaan jatkuvia sotia käyvä ja samojen tahojen armeija, jotka aseistivat Hitleriä.

Presidentti Eisenhowerista lähtien Yhdysvallat on tukenut Espanjan fasisteja, joiden kanssa myös natseja pakoon auttanut katolinen kirkko solmi liiton. Samoin Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta lähtien.

Yhdysvallat hävitti oman maansa kommunistit äärimmäisen vainon avulla 1950-luvun kuluessa ulottaen vainon sodillaan itsenäistymistä ajaviin Aasian maiden kommunisteihin.

Indonesian sotilasvallankaappauksen jälkeen CIA:lle uskolliset kansalaiset tappoivat 1960-luvulla CIA:n nimilistojen mukaisesti miljoona ammattiyhdistysaktiivia ja kommunistiksi epäiltyä kansalaista. Oppenheimerin dokumentit Act of Killing ja Look of Silence kuvaavat tätä erinomaisesti. Edes Hitler ei luultavasti olisi osannut kuvitella onnistuvansa USA:n kaltaisen tuholaistoiminnan aikaansaamisessa.

Neuvostoliitto/Venäjän hajottaminen ja sen toimintakyvyttömäksi saattaminen on osittain Yhdysvaltojen presidentti George H.W. Bushin ansiota. Korruptio, ihmisten elämänedellytykset tuhonneet talousuudistukset, Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ja kultavarantojen ryöstö ovat Bushin ja hänen talousgurujensa toimien seurausta.

Oligarkkijoukko, joka sai ryöstettyä osan kansallisvarallisuudesta ja toimitettua sen ulkomaisiin pankkeihin, toimii nyt "lännen" rinnalla pyrkien destabiloimaan Venäjää ulkoa- ja sisältäpäin. 

DDR:n valtion, joka oli lopulta voittajavaltioiden piirissä, katoaminen Saksojen yhdistyessä loi edellytykset revanssille ja kostolle hävitystä sodasta.

Euroopan unionin perustaminen aseteollisuutta tukevan Round Table of Industrialists järjestön kaavailujen pohjalta tapahtui yksi yhteen RTI:n pöytäkirjojen kanssa. Se mitä RTI oli päättänyt Euroopan kehityksestä tuli myös EU:n perustaviin asiakirjoihin.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa liittokansleri Helmut Kohl ehdotti vastahankaisille jäsenehdokkaille Kroatian itsenäisyyden tunnustamista tietäen, että se olisi Jugoslavian perustuslain vastaista ja merkitsisi sota Jugoslavian liittovaltiota vastaan. Päätös oli yön painostuksen jälkeen yksimielinen.

Yhdysvaltojen kongressi oli jo aikaisemmin päättänyt, irtisanottuaan Jugoslavian kaikki lainat, minkälaiset vaalit ja millaisin tuloksin osavaltioiden tulisi järjestää vaalinsa. Liittovaltio ei saisi järjestää vaaleja lainkaan! Jos valituksi tulisi Yhdysvaltojen haluamat puolueet, kukin osavaltio voisi anoa erikseen itselleen lainoja.

Liittovaltiossa enemmistö oli holokaustin uhreilla serbeillä, jotka vastustivat liittovaltion hajottamista.

Kroatia sai Yhdysvaltojen toivoman holokaustin kieltäjän Franjo Tudjmanin presidentiksi. Bosniaan tuli vuorostaan toiselta sijalta valittu, toisen maailmansodan aikana natsi-armeijaan muslimeja henkilökohtaisesti värvännyt Alija Iztbegovic. Tämä oli laatinut vuonna 1970 Islamilaisen julistuksen, jonka mukaan paras serbi on kuollut serbi. Hän tavoitteli Bosniaan islamilaista kalifaattia, jossa elämä ja lainsäädäntö olisi islaminuskolle alisteista.

Kroatia sääti rasistisen perustuslain, jossa serbit joutuivat vähemmistöasemaan. Saksa, Helmut Kohlin johdolla alkoi aseistaa Itä-Saksan ylijäämä asevarastoista kroaatteja taisteluun Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Taistelujen alettua toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien demonisointi kiihtyi ja Kroatiassa myös juutalaisia muistomerkkejä häväistiin. Kroaatit alkoivat kantaa samanlaisia univormuja kuin toisen maailmansodan aikana, jolloin serbit oli laillisesti lupa hävittää ja heidän omaisuutensa konfiskoida.

Saksan kristillisdemokraattinen puolue oli EDU:n Euroopan demokraattisen unionin jäsen. Unionin tärkeimpiä tavoitteita oli Sauli Niinistön (Lähde Niinistön kirja "Viiden vuoden yksinäisyys", 2005)mukaan kommunismin kitkeminen Euroopasta. Kohlin tukemana Sauli Niinistö valittiin järjestön puheenjohtajaksi vuonna 1997, jolloin Bosnian sota oli päättynyt mutta Kosovon sota vasta valmisteilla.

Jugoslavian liittovaltio oli liittoutumaton sosialistinen YK:n perustajajäsen, jonka jokainen itseään kunnioittava valtiomies, oli hän sitten kroaatti, sloveeni, serbi tai albaani, oli kommunisti. Liittovaltio oli kansantulolla mitattuna 24. sijalla kansainvälisessä vertailussa. Työläiset osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osuutensa myös tuotoista. Maa oli matkustamiselle avoin, suosittu turisti-kohde ja kävi kauppaa niin idän kuin lännen kanssa.

Nyt siis kitkeminen alkoi Jugoslavian alueella. Serbit olivat liittovaltiossa enemmistönä, mutta asuivat hajallaan eri osavaltioissa. Ainoastaan Serbiassa serbit olivat luonnollisesti enemmistössä ja Serbia oli myös ainoa osavaltio, jossa sodan alettua kaikki etniset ryhmät olivat tasa-arvoisia. Siitä huolimatta läntinen propaganda leimasi serbit hitlereiksi. Serbien mielestä sota ei voi korvata neuvotteluja. Perustuslain mukaan Kroatia olisi voinut irrottautua Jugoslaviasta neuvottelemalla.

Kohl halusi sotaa. Jugoslavia/Serbialle asetettiin keinotekoisin perustein totaaliset talouspakotteet 10 vuodeksi, sodan voiman vahvistamiseksi.

Jugoslavian partisaanit sekä Jugoslavian ja kaikkien Euroopan maiden edistykselliset voimat olivat Hitlerin natsi-Saksaa vastaan. Helmut Kohl sai koulutuksen Hitlerin armeijaan, mutta ei ehtinyt sotaan ikänsä puolesta. Angela Merkel oli hänen hallituksensa jäsen ja osallistui Jugoslavian hajottamiseen Kohlin rinnalla, Kohlin ollessa hänen oppi-isänsä.

Heti sodan alettua Saksan ulkoministeriksi valittu Klaus Kinkel, entinen ulkomaisen tiedustelunpäällikkö, sekä Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton päättivät v. 1992 ehdottaa ICTY:n Jugoslavia-tribunaalin perustamista tutkimaan ja tuomitsemaan serbin rikoksia Jugoslavian hajottamissodassa.

Valokeilan kohdistaminen negatiivisessa mielessä ihmisryhmään, jonka isät ja äidit olivat kuolleet natsien keskitysleireissä oli uskomaton mediatemppu.

Kohlin tavoite kommunismin kitkemisestä Euroopassa ei liene ollut ainoa syy tuhota Jugoslavia. Talouden infrastruktuurin haltuunotto oli varmaan myös painava syy paitsi Saksalle, myös Yhdysvalloille. Saksalle siksi, että Saksojen yhdistyminen oli taloudellisesti valtava taakka.

Yhteistyö Saksan miehittäjän Yhdysvaltojen kanssa oli oleellista. Yhdysvallat tavoitteli sotilastukikohtaa Serbiaan. Yhteistyökumppaneita olivat Osama bin Laden, albaani- ja natsidiaspora Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä koko länsimedia. Yhdysvaltojen eläkkeelläolevat kenraalit toimivat sotapäällikköinä, muslimit, kroaatit ja albaaniterroristit NATO:n jälkaväkenä. ETYJ:n yhdysvaltalaiset sotilaat olivat samalla CIA;n palkkalistoilla työskennellessään Kosovossa.

Muslimien ja kroaattien provokaatioiden pohjalta NATO pommitti serbijoukkoja muutamaa tuntia provokaatioiden jälkeen, jolloin tapahtuman luonne ei ehtinyt selvitä. Bosniassa Izetbegovic toimi pommitusten tilaajana.

Saksa koulutti aseisti ja puki albaaniterroristit vuoden 1998-1999 aikna. Saksan avulla Yhdysvallat sai aikaan Kosovon NATO-miehityksen, jonka alkaessa se alkoi rakentaa laitonta jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Serbian alueelle Kosovoon. Siellä olevat joukot yhdistettynä Saksaan sijoitettuihin miehitysjoukkoihin tekevät Yhdysvalloille mahdolliseksi hallita koko Länsi-Eurooppaa.

Liittoutumalla Kosovon ja Albanian mafian kanssa Yhdysvllat hallitsee myös elin- ja huumekauppaa. Onhan Länsi-Balkan Afganistanista tuotavien huumeiden kuljetusreittien risteyskohta.

Jugoslavian pommitusten alla Saksan liittokansleriksi oli vaihtunut sosialidemokraatti Gerhard Schröder, rehellisemmän Oscar Lafontainen vetäydyttyä. Saksa pidättäytyi - hygieniasyistä- pommittamasta toisen maailmansodan pommituksen vuosipäivänä, jona v. 1941 natsi-Saksa pommitti Belgradia niin, että 17000 ihmistä kuoli kaupungisa yhden päivän aikana.

Mitä näiden ihmisten mielessä liikkui ja liikkuu?

Nyt Jugoslavia oli saatu tuhottua lähes kivikaudelle. Kansantuotteella mitattuna uudet itsenäiset valtiot, osa NATO-jäseniä, ovat noin sijoilla 84 -113 maailmantilastoissa. Natsihenkisyys, terrori  ja laittomuus vallitsee Kosovossa, Kroatiassa ja Bosniassa. Kommunismi on saatu kitkettyä ja korvattua natseilla.

Sama Ukrainassa. Yhdysvaltojen ja monien EU-maiden organisoiman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen v. 2014, Ukraina on aloittanut "terrorisminvastaisen" sodan omia kansalaisiaan vastaan Itä-Ukrainassa. Natsien suorittamat murhat ja murhapoltot ovat tutkimatta ja rankaisematta.

Kommunistinen puolue on kielletty. Juutalaisia ahdistellaan. Harva uskaltaa puhua venäjää julkisellapaikalla, vaikka koko itäisen Ukrainan kulttuuri on sama kuin Venäjällä.Natsien soihtukulkueet muistuttavat natsiajasta. Natsiajan sankareiden patsaita pystytetään ja katujen nimiä muutetaan heidän kunniakseen.

Baltiassa venäjänkieliseltä väestöltä puuttuvat kansalaisoikeudet - EU ummistaa silmänsä. Euroopan unionin NATO-maat ja -liittolaiset puuttuvat itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin. Ukrainan jälkeen Valko-Venäjä on joutunut kokemaan destabiloivia läntisellä rahoituksella kustannettuja mielenosoituksia.

Hitlerin valtakaudella Saksaa myötäleviä kansalaispiirejä oli lähes jokaisessa Saksan miehittämässä tai sen liittolaismaassa. Nämä ihmisryhmät vaipuivat rauhan tultua pimentoon noustakseen kylmän sodan päätyttyä ja Neuvostoliitto/Venäjän roolin heikennyttyä jälleen esille. Kaikkialla, myös Suomessa, fasistisina lakkautetut järjestöt nousivat kuin sienet sateella.

Jugoslavia on kadonnut merkittävänä natsismin ja fasismin vastaisena voimana Euroopassa. Varsinkin EU-puheenjohtajakaudellaan Saksa yhdessä miehittäjänsä Yhdysvaltojen kanssa on suunnannut destabiloivia toimenpiteitään Venäjää kohtaan. Vuonna 2000 Brtislavassa pitämässään kokouksessa USA:n ulkoministeriö ilmoitti luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne ole sopusoinnussa omien tavotteiden kanssa.

Euroopan unioni ei enää osallistu YK:n natsismia ja fasismia vastustavaan julkilausumaan. Siten EU irtisanoutuu natsismin ja fasismin tuomittavuudesta. EU-maat kokevat voivansa tukeutua natseihinja jihadisteihin materiaalisten tavoitteiden saavuttamiseksi kuten Hitler aikoinaan, minkä Jugoslavian tapahtumat osoittavat. Mitään olellista eroa Hitlerin toimintatapoihin ei näytä olevan.

Toisen maailmansodan suurin uhrein voittaneen Neuvostoliiton seuraajavaltio Venäjä on jälleen Saksan ja sen natsismiin myönteisesti tai yhdentekevästi suhtautuvien EU-liittolaisten tärkein vihan ja vastustuksen kohde. Onko EU-maiden kitkettävien kohteiden joukossa ortodoksisen/etnisesti tasa-arvoisen Jugoslavian jälkeen ortodoksinen/monikulttuurinen Venäjä.

Eurooppa on muuttunut. Saksassa on viritelty AfD -puolueen asettamista tarkkailuun. Edellisen perusteella ja Jugoslaviasta ja Ukrainasta saatavien esimerkkien valossa ajattelisin pikemminkin, että Euroopan unioni ja Saksan hallitus tulisi asettaa tarkkailuun juridisen oikeuskäytännön korvaamisesta poliittisella oikeudella.

Kansainvälisiä lakeja ja käytäntöjä itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumattomuudesta ei tulisi rikkoa vaikka ahneus rikkauksien hyödyntämiseksi ja sotilatukikohtien rakentamiseksi olisi kuinka houkuttelevaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EDU, Niinistö, Kohl, Merkel, AfD, poliittinen oikeus, Ukraina, Jugoslavia, Hitlerin Saksan revanssi, natsismi Euroopassa, USA natsismin tukijana, Saksan sotilaallinen miehitys,

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä puolella

Lauantai 27.2.2021 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Onko Suomi tuomittu aina olemaan historian väärällä/demokratian vastaisella puolella?

Viimeisten 25 vuoden aikana suomalaiset ovat olleet voimakkaan disinformaation kohteena. Suomalaisia on ajettu kohti NATOa kuin karjalaumaa. 

Mitkä ovat historiamme taitekohdat, joissa demokratia on sivuutettu ja pääoman ja armeijan valta on kumonnut sen?

Vuoden 1917 kesällä sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta julisti Valtalailla Suomen itsenäiseksi.

Äänestyksessä häviölle jääneet lähtivät ulkoparlamentaariseen toimintaan eduskunnan hajoittamiseksi.

Samaan aikaan nämä voimat neuvottelivat itsenäistymisen sijaan Suomen liittymisestä Saksan armeijan avulla Saksan keisarikuntaan. Välivaiheeksi tulisi itsenäisyyden julistaminen Venäjästä, jota seuraisi liittyminen osaksi Saksaa.

Porvarienemmistöisen eduskunnan julistettua Suomen itsenäiseksi ja saatuaan Leniniltä luvan irrottautua Venäjästä hallitus eduskunnan enemmistön avulla muodosti puhtaasti porvarillisen armeijan, jonka johtoon se valitsi kenraali Mannerheimin.

Sisällissodassa olivat vastakkain työväestö ja omistavan luoka etuja ajavat suojeluskunnat, Saksassa koulutetut jääkärit Saksan armeija apunaan.

Henkensä hädässä Manneheim kiiruhti Saksan armeijan tuloa apuun ennen Tampereen, työväestön pääkaupungin valtausta.

Sisällissota oli sota Suomen liittämiseksi osaksi Saksan keisarikuntaa kuten pääomapiirit olivat toivoneet.

Vain Saksan vallankumous tuli esteeksi sille, että Suomeen ei syksyllä 1918 tullut eduskunnan valitsemaa saksalaista kuningasta.

Toinen taitekohta oli Suomen armeijan liittyminen Hitlerin natsi-Saksan armeijan apuarmeijaksi. Tämä tapahtui 20- ja 30-lukujen tiiviin Saksan ja Suomen armeijoiden välisen yhteistyön valmistelun avulla. Näennäisestä demokratiasta huolimatta Mannerheim ja sotilaat määräsivät tahdin kulisseissa.

Saksan ja Britannian armeijoiden ylipäälliköt tapasivat Suomen ulkopoliittisen johdon kesällä 1939 ennen talvisotaa. "Vapaussodan" voiton  yhteiset paraatit saksalaisten kanssa kuuluivat vuotuisiin tapaamisiin. Hitler valitteli, että ei pystynyt riittävästi auttamaan Suomea vielä talvisodassa fasistisen Italian rinnalla. Saksalle oli tarkeätä saada tietoja Venäjän heikkouksista ja vahvuuksista talvisodan aikana tulevaa suursotaa silmälläpitäen.

Hitler lupasi talvisodan jälkeen Suomen johdolle heidän toivomustensa mukaista aluetta Neuvostoliitosta Suur-Suomea varten. Saksalaisten tarkoituksena oli liittää Suomi muun Baltian kanssa osaksi Suur-Saksaa. Tämä oli suomalaisen ja saksalaisen pääoman yhteinen suunnitelma. Yhdysvaltojen pääomapiirit tukivat Hitlerin aseistautumista.

Jatkosotaan lähdettiinkin voitonvarmoina. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä saksalaisten kanssa järkyttävin seurauksin.

Saksalaiset ja suomalaiset natsit sekä fasistiset kroaatit pystyttivät juutalaisille, serbeille ja venäläisille keskitysleirejä rasistisin perustein tarkoituksenaan suorittaa serbien ja juutalaisten holokausti sekä siirtää mahdolliset Suur-Suomen alueelle jäävät venäjää puhuvat asukkat "muualle".

Yhdysvaltojen talouspiireistä riippumattomat demokraatit sekä muut liittoutuneet käänsivät kansanmurhia tavoittelevan sodan kulun päälaelleen. Demokratia voitti hetkeksi kääntyäkseen jo 1950-luvulla Yhdysvaltojen johdolla kohti fasismin ja natsismin hyväksymistä - ainakin liittolaisena.

Suomen liittyminen Euroopan unioniin muodosti jälleen solmukohdan ja valinnan hetken.

Euroopan teollisuuspiirit, erityisesti aseteollisuus, olivat perustaneet tavoitteitaan palvelemaan Euroopan unionin, johon Suomi kohta liittyi.

Saksan johdolla EU lähti sotaan jo perustamiskokouksessaan Maastrichtissa. Se tunnusti Kroatian itsenäisyyden, joka merkitsi sotaa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Sodassa Saksa toimi yhteistyössä Yhdysvaltojen katolisten demokraattien kansa. 

EU:n jäseneksi pyrkiessään maa joutuu lähentymissopimuksen ensimmäisissä pykälissä sitoutumaan sotilaalliseen yhteistyöhön unionin kanssa.

Suomen liittyessä Bosnian sota oli päättynyt. Sodassa Saksa ja Yhdysvallat olivat aseistaneet ja rahoittaneet yhdessä Osama bin Ladenin kanssa natsi-kroaatteja ja kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja. Kroaatit ja muslimit olivat toimineet NATO:n joukkojen apuna.

Saksan ja Yhdysvaltojen pyrkiessä koko Jugoslavian miehittämiseen synnytettiin Kosovon sota yhteistyössä albaniterroristien kanssa. Albaanit toimivat NATO:n jalkaväkenä.

Nyt Suomen tuli osoittaa lojaalisuutensa ja valita puolensa. Demokratia ja holokaustin uhrien  serbien puolustaminen vai lojaalius NATO/EUta kohtaan.

Suomi valitsi jälleen lojaaliuden Saksaa kohtaan. Saksan ulkoministeriön kanssa neuvotellen Suomi valehteli suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksista Racakin kylän ruumiinavauksien tuloksista.

Suomalaiset olivat avainasemassa: lähteekö NATO pommittamaan liittoutumatonta, ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa vai päädytäänkö tosiasioiden tunnustamiseen.

Yhdysvallat halusi pommituksia voidakseen rakentaa valtavan sotilastukikohdan Jugoslavian maaperälle, mikä ei tietenkään onnistuisi neuvottelemalla Jugoslavian hallituksen kanssa.

Saksa, joka on ollut Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä (68 000 sotilaan armeija) toisesta maailmansodasta lähtien katsoi hyötyvänsä koko Jugoslavian NATO-miehityksestä, johon pommituksilla päästäisiin. Alistaisihan se lopullisesti itsepäiset, holokaustista selvinneiden serbien jälkeläiset sotilaalliseen ja taloudelliseen liekaan.

Tästä Suomen Saksaa ja Yhdysvaltoja palvelevasta ratkaisusta lähtien Suomen hallitus ja sen ratkaisuja myötäilevään propagandaan keskittynyt media ovat toimineet valtiollisen sensuurin alaisena. 

Sensuuria oli toisen maailmansodankin aikana. Niin kutsuttu VIASAT-järjestelmä oli vakoilu- ja tiedotusorganisaatio,(VIA= Vapaus-Isänmaa-Aseveljeys ja SAT Suomen Aseveliliiton Työjärjestö) joka ulottui pienimpiinkin kyliin Suomessa levittäen "oikeaa" tietoa ja välittäen "keskukseen" väärän tiedon levittäjiä.

Suomen johtavat mediatalot ilmoittivat v. 2000 päätoimittajiensa suulla kannattavansa Suomen NATO-jäsenyyttä. Siis armeijan johtamaa todellisuutta kuten vuosina 1918, 1939 -45 ja 2000 jälkeen edelleen.

Racakin ratkaisu on johtanut siihen, että Suomi on myötäillyt kaikkia NATO-maiden ratkaisuja koskevat ne sitten Kosovoa, Libyaa, Syyriaa tai Ukrainaa. Demokratian, yhteistyön ja YK:n periaatteiden korvaaminen natsijoukkioiden ja jihadistien tukemisella, valheellisella valtamedialla ja kansalaisten normaalin tietoisuuden sumuttamisella on nyt arkea.

Terrori, laittomuudet ja serbien kansanmurha Kosvossa ja venäjää puhuvien pogromit Ukrainassa, siis Euroopassa, ovat muuttuneet arkipäiväisiksi. Suomalaisten odotetaan hyväksyvän Yhdysvaltojen suorittamat liittoutumattomien sekulaaristen valtioiden tuhoamiset tullakseen hyväksytyksi osana Euroopan unionia.

Eikö Saksan myötäilyllä ole jo liian korkea hinta? Eikö ole jo aika luopua NATO-armeijaan perustuvasta vallankäytöstä ja isäntämaasopimuksesta kohti demokraattisempia käytäntöjä? Voiko se tapahtua EU:n jäsenenä ja NATO:n hybridikeskuksen valvomana? Vai edellyttääkö se vallankumousta Saksassa, Saksan luopumista Yhdysvaltojen sotilaallisesta miehityksestä ja NATO-riippuvuudesta?

Onko demokratiamme omissa käsissämme vai armeijan ja pääomapiirien käsissä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi historian väärällä puolella, valtiollinen moraali, natsismi, armeijan valta, Saksa liittolaisena

Hitler on taas täällä

Sunnuntai 27.12.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vesa Vierikko kuvasi Jari Tervon haastattelumainoksessa että jos hän joutuisi esittämään Hitleriä, hän esittäisi tämän oikein lempeänä, koska kaikissa meissä on mahdollisuus Hitlereiksi.

Mieleeni tuli kuva hymyilevästä Obamasta uuden kirjansa kannessa. Tai Joe Biden vaalikuvissaan.

Yhdysvallat on toteuttanut maailman, jota Hitler ei vallanhimoisimmissakaan suunnitelmissa liene voinut ounastella. Muodollisesti Yhdysvallat oli liittoutuneiden rinnalla taistelemassa natsi-Saksaa vastaan. Pitkän tähtäyksen suunnitelmana oli kommunistien johtaman sosialistisen Neuvostoliiton tuhoaminen. Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat avoimesti tukeneet Hitlerin aseistamista.

Hitlerin katolinen Saksa ja fasistinen äärikatolinen Kroatia pyrkivät juutalais-kommunistisen maailman tuhoamiseen tappamalla juutalaiset, ortodoksiset serbit sekä kommunistit ja romanit keskitysleireillä, joiden johtajina varsinkin Kroatiassa toimi katoliset papit.

Sodan aikana Hitlerin avuksi ja rinnalle tuli Jerusalemin Suurmufti, joka värväsi Bosnian sunnimuslimit taisteluun Hitlerin rinnalla. Erityisesti Neuvostoliiton eteläisten osien muslimiväestö olivat myös rekrytöinnin kohteena.

Katolinen kirkko ja fasistinen Espanja auttoivat suuren joukon natseja siirtymään Atlantin toiselle puolelle, jossa CIA värväsi pätevimmät palkkalistoilleen.

Jo 1950-luvulla myös Yhdysvaltojen hallituksen ei vain teollisuuspiirien asenne oli muuttunut fasistimyönteiseksi. Presidentti Eisenhower antoi tukensa Espanjan fasistidiktaattori Francolle ja sai vastavuoroisesti rakentaa sotilastukikohtia Espanjaan.

CIA aloitti yhteistyön muslimiveljeskunnan kanssa 1950-luvun alkupuolella. Yhteistyö Yhdysvalloissa asuvan turkkilaisen äärimuslimi ideologin Fetullah Gülenin knssa pyrkii vaikuttamaan Venäjän eteläpuolisissa valtioissa  asuviin islaminuskoisiin väestöihin äärimuslimi koulutuskeskusten, madrassojen  kautta, jotka ovat levittäytyneet myös Kiinan Xijangiin. 

Kauko-Idän itsenäisyyttä tavoittelevien maiden jatkuvien pommitusten ja luonnon tuhon jälkeen Yhdysvallat siirtyi Eurooppaan ja sitten Lähi-Itään.

Kaikessa toiminnan ytimenä oli taloudellisen ja sotilaallisen väkivallan avulla sosiaalisen oikeudenmukaisuuden murskaaminen. Euroopassa Yhdysvallat sai liittolaisekseen sotilaallisesti toisesta maailmansodasta lähtien miehittämänsä Länsi-Saksan. Saksojen yhdistyminen muutti Saksan USAn elimelliseksi liittolaiseksi.

Yhdistymisensä jälkeen Saksa antoi itselleen luvan toimia kuten Hitlerin aikana, hankkia revanssi. Se rahoitti katolisia kroaatteja yhdessä USA:n natsi- ja albaanidiasporan kanssa hajottamaan Jugoslavian liittovaltion yhdessä USAn kanssa. Se edellytti ortodoksisten serbien, edellisen sodan holokaustin uhrien demonisointia Hitlereiksi. Yhdysvaltojen armeijan kenraalit kouluttivat kroaatit tyhjentämään Kroatian serbeistä, joita ei oltu saatu 45 vuotta aikaisemmin keskitysleireissä tuhottua.

Jugoslavian asukkaat pystyivät aikaisemmin osallistumaan yritysten, joissa he työskentelivät hallintoon ja osinkojen jakoon. Nyt he menettivät työnsä ja vajosivat kansoina kehitysmaaluokkaan kansantuotteella mitattuna.

Tuhottuaan Puolan, Neuvostoliiton ja Jugoslavian, saatuaan sotilastukikohdan laittomasti Serbian alueelle ja pakotettuaan taloudellisesti ja sotilaallisesti  alisteiset haltuunsa ottamat valtiot valtansa alle ja liittymään NATOon Yhdysvallat siirtyi Lähi-Idän ryöstöön yhdessä NATO-liittolaistensa kanssa. Samaan aikaan työn alla oli Georgia ja Ukraina.

Puolan ja Neuvostoliiton haltuunotossa johdossa toimi CIA:n entinen johtaja, presidentti George H.W.Bush. Jugoslavian serbien demonisoinnissa ja toisen holokaustin suunnittelussa ja toteuttamisessa presidenttinä oli demokraatti Bill Clinton senaattori Joe Bidenin tukemana. Saksan liittopresidenttinä toimi Helmuth Kohl, joka puhui kaikki EU:n tulevat jäsenmaat mukaan Jugoslavian tuhoamiseen ja haltuunottoon aseteollisuuden tueksi rakennetun  EU:n perustamiskokouksessa Maastrichtissa.

Yhdysvaltojen ja Saksan kouluttamat natsien jälkeläiset ja albaanijihadistit tulivat Bosnian ja Kosovon sodissa keskeiseen asemaan. Jälkimmäisiä tuotettiin Afganistanista ja Lähi-Idästä. Rahoittajana ja kouluttajana Clintonin rinnalla oli Osama bin Laden. Clintonin puoluetoveri Obama katsoi parhaaksi vaientaa Osama bin Ladenin tappamalla hänet videoidussa näytöksessä. (olisiko Hitler pysynyt vastaavaan?)Välittömästi murhan jälkeen Obama soitti Clintonille.

USA sai tekosyyn hyökätä Afganistaniin kaksoistornien tuhon jälkeen. Maahan, jolla ei ollut mitään tekemistä iskun kanssa. Strategisesti tärkeän maan miehitys jatkuu edelleen kahdettakymmenettä vuotta tarjoten tosin kukoistavan heroiini-bisneksen.

USA ja Saksa (Feldman ja Perthes)suunnittelivat Syyrian haltuunoton ja siirtämisen muslimiveljeskunnan haltuun sekulaarisen sosialistisen Baath-puolueen sijaan. Kouluttamalla tarkka-ampujat mielenosoituksiin ja masinoimalla massiivisen presidentti Assadin vastaisen propagandan USA ja Saksa esittelivät Obamalle Bilderberg-ryhmässä suunnitelmansa jo vuonna 2008.

2010-luvun Libyan tuhoaminen ja v. 2013 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen valmistelu olivat presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin hankkeita yhteistyössä EU:n NATO-maiden kanssa. Jo syyskuussa 2013 Clintonit ja Euroopan poliittinen eliitti juhlivat Krimin Jaltalla tulevaa Ukrainan haltuunottoa. Varsinainen kaappaus tapahtui helmikuussa 2014, jonka jälkeen vallankaappaushallitus julisti Itä-Ukrainalle, joka ei hyväksynyt kaappausta, terrorismin vastaisen sodan.

Syyrian ryöstö vuodesta 2011 eteenpäin onnistui vain osittain. NATO-maat Turkki ja Ranska varastivat Syyrian öljyä aluksi. Lähes kaikki USA:n NATO- ja muut liittolaiset osallistuivat ryöstösuunnitelmiin, joihin kuului mm sementtitunneleiden varustaminen jihadisteille sekä massiivinen Syyrian hallituksen vastainen propaganda ja ohjusiskut.Tällä hetkellä Yhdysvallat varastaa sumeilematta Syyrian öljyä Kurdien miehittämässä Koillis-Syyriassa.

Terrorin ja muun väkivallan julmuutta ei esitellä meille suomalaisille. Viime päivinä olemme lukeneet palestiinalaisten keskitysleirimäisistä oloista Gazassa, ilman puhdasta vettä ja surkean viemäröinnin vallitessa korona-epidemian aikanakin Israel estää palestiinalaisia saamasa omaa vettään. Olemme lukeneet Ukrainan katkaisseen vedentulon Krimille tukkimalla maavallilla  kanavan, joka on Krimin päävesilähde. Kanavan, jonka venäläiset ovat itse rakentaneet aikana, jolloin Krim oli osa Venäjän sosialistista neuvostotasavaltaa. Olemme lukeneet Yhdysvaltojen mielivaltaisista talouspakotteista Kuuballe, Syyrialle ja Venäjälle. Venäjää estetään talouspakotteilla rakentamasta vedenpuhdistusjärjestelmää merivedestä veden saamiseksi krimiläisille.Presidentiksi tuleva Biden, joka kehotti kroaatti-albaanidiasporaa äänestämään itseään, on luvannut tiukentaa Venäjänpakotteita sekä suorittaa kyberhyökkäyksen Venäjän infrastruktuuriin.

Saksan yhdistymisen aiheuttama muutos on valtava. Saksan 4 miljoonan turkkilaisväestö, joka ei välttämättä ole integroitunut, vaikuttaa Saksan politiikkaan. Münchenin moskeijan väitetään olevan fanaattisen uskonsuunnan keskiössä. Miten on mahdollista, että Venäjällä kymmenien ihmisten kuolemasta vastaava terroristi istuu kaikessa rauhassa puistonpenkillä Saksassa. Miksi Saksa antaa turvapaikan jihadistien propagandapäällikölle Valkokypärien tiedottajalle. Jihadisti-muslimien Saksasta saama tuki Bosniassa ja Kosovossa ei ole sattumaa. Serbien alistaminen ja EU-puheenjohtajamaan Saksan täydellinen haluttomuus tunnustaa tosiasioita Kosovossa jatkuu.

Viimeisimmän teokseni nimi on "Lupa olla julma". Sen voi tilata BoD. fi  tai Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta. Joka päivä ja usein öisinkin mietin kuinka Suomi voi olla osallisena tällaiseen mielivaltaan ja julmuuteen ja vielä omalla toiminnallaan edistää sen toteutumista.

Vesa Vierikon hahmottamalla lempeällä Hitlerillä on minun mielessäni Yhdysvaltojen presidentin kasvot ja presidentti Obaman, seitsemän sodan aloittajan teos voisi olla moderni "Mein kampf"joka leviää kulovalkean tavoin kymmenillä kielillä ympäri maailmaa. Hillary Clintonin huudahti Libyan johtajan Gaddafin kuollessa Naton pommitusten valmistelemana  ja paikallisten jihadistien toimesta seiväs peräsuolesta niskaan työnnettynä "Me tulimme, Me näimme, hän kuoli. Hah hah haa". Tuo ilmentää asiaa omalla tavallaan.

Meidän maamme tärkein sotilaallinen yhteistyökumppaniko?Jälleen Hitler.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vesa Vierikko, Hitler, Biden, CIA, muslimiveljeskunta, Saksa, Nato-EU, USA

Vanhemmat kirjoitukset »