Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ovatko arvot muuttuneet Kreikassa?

Sunnuntai 8.3.2020 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen ja Pertti Salolainen putoavat Helsingi Sanomien virittämään ansaan. Lehti kysyy tänään johdattelevasti "Kertooko Kreikan tilanne arvojen muutoksesta?"

Kysymys on verrattavissa siihen, että jalkapallo-ottelun väärän syötön yhteydessä keskusteltaisiin ovatko syöttäjän kengännauhat sääntöjen mukaiset.

Minkä arvojen muutos? Onko Syyrian sodan aikana noudatettu kansainvälisiä lakeja, minkä seurauksena nyt Kreikan käyttöön ottama lykkäys turvapaikka-anomusten käsittelyssä muodostaisi harvinaisen ihmisoikeudellisen ongelman ja kansainvälisten lakien rikkomuksen?

Miksi yleensä asiohin perehtyvä kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ei ota kantaa varsinaiseen asiaan? Ei. Hän pohtii miten tässä yksittäisessä asiassa muut EU-maat voisivat auttaa Kreikkaa noudattamaan lakia tai sitten muuttaa pakolaissopimusta.

Matti Vanhanen keskittyy Turkin harrastamaan kiristykseen ja tukee Kreikkaa ja sen luomaa sovellusta. Toisaalta Vanhanen katsoo myös Turkin tarvitsevan tukea pakolaisten määrän johdosta.

Myöskään Vanhanen ei näe metsää puilta. Hän ei ainakaan myönnä tietävänsä, että Turkki yhdessä muiden NATO-maiden kanssa on läpi sotavuosien tukenut kapinallisia, koska uskonnollinen tausta muslimiveljeskunnassa on sama. Turkki on itsenäistä ja sekulaarista Syyrian valtiota vastaan sotimalla aiheuttanut pakolaisongelman. Sen lisäksi Turkki on varastanut yhdessä Ranskan kanssa Syyrian öljyä, jota nyt myös USA vaatii itselleen.

Muslimiveljeskunta vuorostaan on liittoutunut CIA:n ja MI6:n ja Ranskan tiedustelupalvelun kanssa jo heti toisesta maailmansodasta lähtien, jossa muslimiveljeskunta tuki Hitleriä.

Lännen NATO-maiden alkuperäisenä tavoitteena oli vaihtaa Syyrian sekulaarinen hallinto muslimiveljeskunnalle. Tuon vallankaappauksen seurauksena "länsi" oletti saavansa Syyrian kansallisvarallisuuden haltuunsa.

Pertti Salolainen käsittelee vastauksessaan tilannetta varsin monipuolisesti. Hän erottaa pakkotilanteen ja normaalimman tilanteen, minkä pohjalta tukee Kreikan ratkaisua.

Kukaan näistä kolmesta ei ole huolissaan arvojen totaalisesta rapautumisesta kansainvälisessä politiikassa. YK nimenomaan kieltää terroristisen toiminnan tukemisen.

Tässä on nyt 9 vuoden ajan nähty NATO-maiden, myös EU-maiden moraalittomuus ja korruptoituneisuus. Jihadisteja on käytetty omien päämäärien toteuttamiseksi uskoen, että se voi onnistua aiheuttamatta haittaa omielle kansallisille eduille. Ranskalaisen sementtitehtaan avulla rakennetut jihadistien bunkkerit on saatu tuhottua vasta Venäjän liityttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta.

Nyt osa EU-johtajista haluaa siirtää pakolaisiksi muuttuneet jihdistit ympäri Eurooppaa. Tällaisen toiminnan seurauksia voi havaita Kosovossa, jossa monoliittista albaanikultturia rakentavat terroristit ovat tuhonneet koko poliittisesti sekulaarin ortodoksisen serbikulttuurin. Tämä on tapahtunut YK:n hallinon alaisuudessa, NATO-miehityksen vallitessa ja Euroopan unionin "laillisuusperiaatteita" noudattaen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen, Pertti Salolainen, Helingin Sanomat, kansainvälinen oikeus, YK

Bosnian ja Syyrian kalifaatit

Keskiviikko 18.12.2019 klo 16.32 - Pirkko Turpeinen-aari

Joukkomurhasta selvinnyt serbimies kertoo:

"Nimeni on Rajko Jovanovic, isäni nimi on Milovan. Synnyin serbien asuttamassa Jezesticassa vuonna 1932. Asuin siellä syntymästäni lähtien aina elokuun 8.päivään 1992 saakka, jolloin Ustasan joukkiot polttivat kylän. Siihen päivään tai oikeamminkin huhtikuuhun saakka tuona vuonna kyläläisillä oli hyvät suhteet Srebrenican kunnan alueen naapurikyliin, toisin sanoen Jagliciin, Brezova Njivaan, Susnjariin ja Babuljiceen."

"Jezestica kuuluu Bratunacin kuntaan. Huhtikuuhun saakka olimme hyviä naapuruksia ja olimme onnistuneet rakentamaan uudelleen suhteemme toisen maailmansodan jälkeen, jolloin naapurissa sijaitsevien muslimikylien ustasit myös polttivat kylän."

"Kamenica-perheen jäsenet olivat edellisessä sodassa pahimpia rikollisia ja tuhopolttajia. Heitä johti Bekto Kamenica yhdessä Alispahicin perheen jäsenten kanssa."

"Elokuun 8.päivänä 1992 näytti siltä kuin historia toistaisi itseään, koska samat perheet noin kahdensadan verenhimoisen ustasin johtamina hyökkäsivät Jezesticaan noin kello 12 aikaan iltapäivällä. Kylässä oli noin 150 siviiliä ja heitä puolustamassa noin 12 aseistettua miestä. Ustasit hyökkäsivät takaapäin eli Kravican suunnalta alajuoksulle, mistä emme olleet odottaneet heidän tulevan. He aloittivat rajun hyökkäyksen heittämällä käsikranaatin Dragan Mladjenovicin taloon haavoittaen häntä ja tappaen tämän veljen Andeljkon. He haavoittivat myös heidän äitiään Savka Mladjenovicia."

"Bekto Kamenica sekä Munib, Ramiz ja Dzemail – Indriz Kamenican pojat Jaglicista – olivat syypäitä tähän iskuun. Lisäksi joukossa olivat hänen poikansa Avdo ja Omar Alispahicin pojat myös Jaglicista sekä Hamidja Alispahicin kaksoispojat. Näin heidät ja tunnen heidät hyvin, mutta en tiedä kaikkien heidän nimiään, vaikka tiedän keiden lapsia he ovat. Yhdessä he kaikki kiduttivat Dragan Mladjenovicia iskien häntä kirveen perällä, halkaisten hänen kallonsa, kunnes hän viimein kuoli. He ampuivat Savkaa yhä uudestaan ja leikkasivat Andjelkon pään irti ottaen sen mukaansa kirkuen ja karjuen järjettömän tyydytyksen vallassa."

"Tiedän, että muitakin kyläläisiä tapettiin samana päivänä, nimittäin Srecko ja Milan Rankovic, Milosav ja Savka Stjepanovic ja Vojin Bogicivic. Joitakin haavoittui kuten Srbo Djuric, joka kuoli matkalla sairaalaan.. Tuon ensimmäisen hyökkäyksen ja joukkomurhan jälkeen seurasi ryöstelyä: ensin ruokaa ja arvoesineitä ja karjaa, minkä jälkeen kaikki ympärillä oleva sytytettiin palamaan – noin 55 taloa luullakseni. Tämä kaikki jatkui ennen kuin apua tuli noin puolentoista, kahden tunnin kuluttua, jolloin hyökkääjät vetäytyivät. Meidän oli mentävä Bratunaciin hakemaan suojaa koska talomme oli poltettu, ruoka ryöstetty eikä meillä ollut mitään. Olen edelleen pakolainen".

Yllämainittu kuvaus on yksi monien todistusten joukossa,jotka kuvasivat serbeihin kohdistuneita rikoksia huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana, jotka lähetettiin Jugoslavian presidentin ja hallituksen toimesta YK:n yleiskokoukselle ja turvaneuvostolle. Asiakirjat eivät koskaan päässeet esityslistalle.

Madeleine Albrightin tultua presidentti Clintonin ulkoministeriksi, käyttöön otettiin täydellinen sensuuri serbeihin kohdistuneisiin hirmutekojen käsittelyyn nähden.

Teoksessa Srebrenica; reality and manipulations todetaan, että Srebrenican alueella hyökättiin vastaavalla tavalla 81 kylään, joiden serbiasukkaista suuri osa tapettin ja talot poltettiin. Bosnia-Herzegovinan muslimi-kroaattialueella suoritettiin 550 000 serbin etninen puhdistus.30 707 menehtyi.

Toisen maailmansodan aikaiset natsi-muslimien suorittamat serbien pogromit toistuivat, usein samojen muslimisukujen toimesta. Tuolloinhan serbien kansanmurha oli säädetty lailliseksi.Srebrenican alueen muslimit toimivat fasistisen Kroatian ustasa-joukkoina, jotka olivat rinnastettavissa waffen-SS joukkoihin.

Bosnia-Herzegovinan muslimijoukkojen johtajana 1990 -luvulla toimi presidentti Alija Izetbegovic, joka jo toisen maailmansodan aikana rekrytoi muslimeja natsi-Saksan joukkoihin. Hän julkaisi 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa hän kaavaili islamilaista kalifaattia Balkanille.Sen mukaisesti paras serbi on kuollut serbi. Yhteiskunnan tulee perustua islamiin eikä sekulaarinen valtiojärjestys ole mahdollinen.

Yhdysvaltojen ja Saksan johtamassa Jugoslavian hajottamisprosessissa Izetbegovic toimi Yhdysvaltojen liittolaisena luoden edellytykset Bosnia-Herzegovinan NATO-miehitykselle. Yhdysvaltojen NATO-koneet toimivat Izetbegovicin ilmavoimina pommittaen serbikohteita. Muslimijoukkoja rahoittivat paitsi presidentti Clinton, myös Osama bin Laden.

Legendaarinen Bosnian pääkaupunki Sarajevo toimi keskeisenä serbien teloituspaikkana vuosien 1992 -95 aikana. Serbien elämä kaupungin muslimiosassa muistutti juutalaisten elämää ja kohtaloa toisen maailmansodan alun Berliinissä.Päivittäiset murhat, raiskaukset, pidätykset, ryöstöt, vankilat ja keskitysleirit olivat etnisten serbien arkipäivää.Kuolleiden lukumäärä oli v.2008 tilaston mukaan 5776 ja kadonneita on 859. Sarajevossa oli 126 keskitysleiriä, joista osa oli julkisia, osa yksityisiä.Lisäksi joitakin pidätyskeskuksia.

Milivoje Ivanisevic toteaa tutkimuksessaan Burnt ruins of Serbs in Srebrenica region 1992-1995, että sodan ensimmäisten 8 kuukauden aikana, huhtikuusta joulukuuhun 1992 Sarajevossa kuoli enemmän serbejä kuin koko toisen maailmansodan aikaisessa Ante Pavelicin halitsemassa fasistiseen Kroatiaan kuuluvassa Sarajevossa.

On mielenkiintoista, että Syyrian ISIS-kalifaatti herättää suuria tunteita Suomen poliitikkojen keskuudessa. ISIS on samalla tavoin kuin Bosnian kalifaatti-hanke Yhdysvaltojen aikaansaama. Aseistus, tiedustelu, Syyrian infrastruktuurin tuhoaminen, öljyn ja teollisuuslaitoten koneiden ryöstö kaikella on vastaavuus Bosniassa.

Jugoslavian hallituksella olisi kansainvälisten lakien ja oman perustuslakinsa perusteella ollut kaikki oikeus puolustaa liittovaltiotaan vaikka asein. Sen oikeuden sijaan maan vaaleista päätettiin Yhdysvaltojen kongressissa ja valtion lainat sanottiin yhdessä yössä irti niin Yhdysvaltojen kuin IMF:n ja maailmanpankin toimesta.

Samaan aikaan kun serbien pogromit paisuivat, kyliä tuhottiin, kauloja katkaistiin ja päitä iskettiin aidan seipäisiin, serbien ainoalle turvalle, liittovaltiolle asetettiin järkyttävät YK:n talouspakotteet.

Samoin Syyriassa. Paitsi Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin eräiden jässenmaiden tukea jihadisteille ja pyrkimystä horjuttaa laillisen valtion mahdollisuutta hallita omaa maaperäänsä, Syyrialle on asetettu  kansalaisten elämää ja jälleenrakennusta vaikeuttavat talouspakotteet. Miksi?

Kalifaatti on sairas ideologia, jolla ei ole mitään tekemistä terveen islaminuskon kanssa. Miksi Suomi EU- maiden rinnalla tuki Bosniaan kalifaattia rakentavia joukkoja? Miksi Suomi on tukenut Yhdysvaltojen propagandaa Bosnian kalifaatin rakentajista uhreina. Osa Lähi-Idästä ja Afganistanista Bosniaan tuotetuista taistelijoista jäi asumaan Bosniaan.Osa osallistui kaksoistornien tuhoamisen suunnitteluun ja toteutukseen.Eivätkö nämä ole uhka turvallisuudelle?

150 ISIS-taistelijaa on palannut Kosovoon, jossa serbien etninen puhdistus ja kansanmurha jatkuu NATO:n hiljaisella hyväksynnällä. Kyse ei ole vain suomalaisäideistä ja heidän muodostamastaan mahdollisesta uhkasta Suomen turvallisuudelle. Kokonaisuutta ajatellen laittomuus ja pogromit missä tahansa Euroopassa vaikuttaa Suomeen. Suomen hallituksen on kyettävä osoittamaan kokonaisvastuuta, ei pelkästään EU-puheenjohtajuuden aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: islamilainen kalifaatti, Bosnian kalifaatti, Syyria, EU:n tuki serbien kansanmurhalle

Kokoomuksen ulkopolitiikka sivuraiteella

Lauantai 9.11.2019 klo 12.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kai Mykkänen kirjoittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan roolissa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla 9.11.2019: "Olisiko Euroopan vuoro ottaa vastuuta lähiympäristöstään."

Kirjoitus lähtee liikkeelle Saksan puolustusministerin ehdotuksesta Saksan osallistumisesta Syyrian turvallisuusvyöhykkeen valvontaan. "Mistä kertoo se, ettei Euroopalla ollut sanavaltaa, kun kurdien kohtalosta naapurissamme päätettiin?"Mykkänen kysyy.

Tarkoittaako "naapurissamme" Venäjää?

Sitten Kai Mykkänen palaa Berliinin muurin murtumisen ja Neuvostoliiton hajoamisen  tunnelmiin."Ne uutiset päätyivät vapauden ja läntisen demokratian voittoon."

Mykkänen kääntyy nykytunnelmiin:"Yhdysvallat jätti yksin entiset kurdiliittolaisensa. Sitten Venäjän ja Turkin presidentit sopivat etupiirijaosta Syyriassa."

Missä maailmassa Kai Mykkänen ja hänen taustajokkonsa elävät?Onko Yhdysvallat liittolaisineen Syyriassa kansainvälisiä lakeja noudattaen? Eivät.

Berliinin muurin murtumisen jälkeen Saksa alkoi natsi-Saksan tyyliin laajentaa elintilaansa. 

Vain pari vuotta muurin murtumisesta Saksa aseisti ja tuki Kroatian laittomia neo-natsi asejoukkoja saadakseen Kroatian itsenäistettyä ja Saksan haltuun. Enää ei tarvinnut lähettää omia sotilasjoukkoja, alihankitut joukot riittivät. Vapaaehtoinen NATO-jäsenyys ei ollut vaikeata saada aikaan.

Saksa johti Maastrichtin kokouksessa muut EC/EU- maat Jugoslavian hajottamisen taakse inhimillisestä hinnasta välittämättä. Kukin Jugoslavian osavaltio putosi 24. sijalta kehitysmaaluokkaan kansantuotteella mitattuna.

Mutta olivathan pankit, vakuutuslaitokset, media ja muu infrastruktuuri päätyneet saksalaisiin/yhdysvaltalaisiin  käsiin.

Vain 10 vuotta muurin murtumisen jälkeen Saksa  muiden EU-maiden ja USA:n kanssa pommitti jälleen Belgradia.

Oliko se kosto kommunistipartisaaneille, jotka toisen maailman sodan päätteeksi juhlivat Belgradin haltuunottoa natsi-Saksalta sekä keskitysleirien purkamista Jugoslavian alueelta? Keskitysleirien, joille oli koottu serbejä.

Saksa ei, väitetystä demokratiastaan huolimatta ole katunut serbien kansanmurhaa.

Serbian elinkeinoelämän tuhoamisen jälkeen EU, Saksa etunenässä on huolehtinut siitä, että maa ei olisi itsenäinen. Kehitysmaaluokkaan pudotetun Serbian infrastruktuuri on nyt uusliberalismin mukaisesti suurelta osin ulkomaisessa omistuksessa.

Tiedotusvälineistään serbit kuulevat "totuuden" itsestään ja historiastaan. Television ykköspainikkeen takana on paikallinen CNN. Valtion televisio on pudotettu 3. painikkeeseen. Pääosan mediasta omistaa CIA:n entinen päällikkö David Petraeus ja erään suurimman sanomalehden omistaja on saksalainen.

Eikö Kai Mykkänen ole kuullut myöskään siitä, että Saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes ja Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman suunnittelivat jo vuodesta 2001 lähtien Syyrian hajottamista. He esittelivät suunnitelmansa vuonna 2008 Bilderberg-ryhmässä.

Volker Perthes on myös Suomen eduskunnan UPI:n tieteellisen neuvoston jäsen.

EU-maa Ranska oli jo Syyrian tietoisesti synnytetyn kriisin alkuvaiheesta lähtien sotilaallisesti mukana. Turkki tyhjensi Syyrian teollisuuslaitokset koneista ja alkoi varastaa Syyrian öljyä vieden sen yhteistyössä ranskalaisten kanssa edelleen. Iso-Britannian MI6:n osana oli hoitaa propaganda. 

Heinäkuun 12. päivänä 2012 yli 40 000 Yhdysvaltojen, EU-Ranskan ja EU-Iso-Britannian  kouluttamaa ja Saudi-Arabian rahoittamaa palkkasoturia ylitti rajan Jordaniasta kohti Damaskosta.Valtava räjähdys tuhosi turvallisuusministeriön rakennuksen tappaen useita kenraaleita, puolustusministerin ja neuvoston puheenjohtajan.

Suomen ulkoministeri mainitsi Suomen osallistuvan sotilaiden koulutukseen Jordaniassa. En tiedä keiden.

On vaikeata ymmärtää Kai Mykkäsen maailmankuvaa ja tietopohjaa.

Hän kokee, että Venäjä ja Turkki ovat Euroopan selän takana sopineet etupiirijaosta. Käsittääkseni Venäjä on Syyriassa laillisesti tavoitteenaan itsenäisen Syyrian, YK:n jäsenvaltion palauttaminen oman maansa halltsijaksi.

Turkin rooli on täysin erilainen kuin Venäjän, mutta Syyrian naapurina sen on oltava osana ratkaisua.

Kai Mykkänen ei huomaa, että niin Turkki, Yhdysvallat, Ranska ja kurdit ovat varastaneet Syyrian valtiolle, ja vain sille kuuluvia luonnonvaroja. Kurdien liittolaisuus Syyrian valtion vihollisten kanssa omaa lyhytnäköistä etuaan ajaakseen ei voine olla kokoomuspuolueen aatemaailman mukaista.

Kuinka demokraattinen on EU, jonka jäsenvaltiot pommittavat ketään uhkaamatonta valtiota uraanipommeilla on maa sitten Serbia tai Syyria.

Miksi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei pysty ylittämään päivittäistä NATO-propagandan välittämää maailmankuvaa? Eikö totuus mielipidekirjoituksenkin takana olisi kestävin vaihtoehto?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, kurdit, läntinen demokratia, Euroopan vakaus, Kai Mykkänen, Saksan elintila

Turkin invaasio on jatkoa EU:n ja USA:n invaasiolle Syyriassa

Torstai 17.10.2019 klo 12.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on pudonnut tuoliltaan. Mistä Venäjä on tupsahtanut Syyrian ongelmia ratkaisemaan? 

Syyian sota ja hallituksenvaihto-operaatiohan ovat Yhdysvaltojen ja Saksan yhteistyön tulosta. Projektiin ovat liittyneet Ranska ja Iso-Britannia Israelista puhumattakaan.

Suomen media on vaiennut tosiasioista. Se on kuuliaisesti noudattanut Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian sopimusta siitä, että Venäjän johtamasta Astana-rauhanprosessista ei puhuta eikä kirjoiteta mitään.

Astana-prosessin seurauksena Venäjä, Syyria, Iran ja Turkki ovat neuvotelleet vuosia rakentavan ratkaisun aikaansaamiseksi konfliktiin. Yhdysvallat ja EU:n ovat kunnostautuneet panemalla kapuloita rattaisiin.

USA:n ja EU:n tavoite saada presidentti Assadin hallinto kaatumaan voimakkaan NATO-propagandan ja muslimiveljeskunnan avulla on epäonnistunut. Muslimiveljeskunnan jihadistinen ideologia on alkanut mietityttää Saksan Angela Merkeliä. Kahdenkymmenen vuoden projekti, jonka saksalainen Volker Perthes ja yhdysvaltalainen Jefrrey Feltman aloittivat vuonna 2001 on epäonnistunut.

Yksinapaisen räikeän uusliberaalin, ahneuden ja sotien kulttuuri on kääntymässä moninapaisuuden, rakentavaan yhteistyöhön kannustavan toiminnan suuntaan.

Suomen ulkopoliittisen johdon ja median on Venäjän "maalittamisen" sijaan, otettava tosiasiat huomioon.

Venäjä "pilasi" USA/EU:n suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen tukemalla väkivallan uhan alla olleita Krimin ja Itä-Ukrainan asukkaita.

Maailma on nyt muuttumassa. EU:n ja Yhdysvaltojen on pakko nähdä, että Jugoslavian, Irakin,Libyan ja Syyrian valtioiden infrastruktuurin ja väestön tuhoamisen kaltaiset projektit eivät enää ole tätä aikaa. Ahneuttaan ei voi enää tyydyttää väkivallalla.

Venäjän diplomatia, yhteistyön korostaminen vihollisuuksien sijaan on ansaitsemassa kansojen hyväksynnän. Niin olisi parasta myös täällä meillä Suomessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-maat Syyrian kimpussa, Turkki, USA, Suomen media

Turkin invaasio on jatkoa EU:n ja USA:n invaasiolle Syyriassa

Torstai 17.10.2019 klo 12.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on pudonnut tuoliltaan. Mistä Venäjä on tupsahtanut Syyrian ongelmia ratkaisemaan? 

Syyian sota ja hallituksenvaihto-operaatiohan ovat Yhdysvaltojen ja Saksan yhteistyön tulosta. Projektiin ovat liittyneet Ranska ja Iso-Britannia Israelista puhumattakaan.

Suomen media on vaiennut tosiasioista. Se on kuuliaisesti noudattanut Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian sopimusta siitä, että Venäjän johtamasta Astana-rauhanprosessista ei puhuta eikä kirjoiteta mitään.

Astana-prosessin seurauksena Venäjä, Syyria, Iran ja Turkki ovat neuvotelleet vuosia rakentavan ratkaisun aikaansaamiseksi konfliktiin. Yhdysvallat ja EU:n ovat kunnostautuneet panemalla kapuloita rattaisiin.

USA:n ja EU:n tavoite saada presidentti Assadin hallinto kaatumaan voimakkaan NATO-propagandan ja muslimiveljeskunnan avulla on epäonnistunut. Muslimiveljeskunnan jihadistinen ideologia on alkanut mietityttää Saksan Angela Merkeliä.

Kahdenkymmenen vuoden projekti, jonka saksalainen Volker Perthes ja yhdysvaltalainen Jefrrey Feltman aloittivat vuonna 2001, on epäonnistunut.

Yksinapaisen,räikeän uusliberaalin, ahneuden ja sotien kulttuuri on kääntymässä moninapaisuuden, rakentavaan yhteistyöhön kannustavan toiminnan suuntaan.

Suomen ulkopoliittisen johdon ja median on Venäjän "maalittamisen" sijaan otettava tosiasiat huomioon.

Venäjä "pilasi" USA/EU:n suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen tukemalla  uhan alla olleita Krimin ja Itä-Ukrainan asukkaita.

Maailma on nyt muuttumassa. EU:n ja Yhdysvaltojen on pakko nähdä, että Jugoslavian, Irakin,Libyan ja Syyrian infrastruktuurin ja väestön tuhoamisen kaltaiset projektit eivät enää ole tätä aikaa. Ahneutta ei voi enää tyydyttää väkivallalla.

Venäjän diplomatia, yhteistyön korostaminen vihollisuuksien sijaan, on ansaitsemassa kansojen hyväksynnän. Niin olisi parasta myös täällä meillä Suomessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-maat Syyrian kimpussa, Turkki, USA, Suomen media

Helsingin Sanomat ja kapitalismi

Perjantai 20.9.2019 klo 12.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien toimittaja Juha-Pekka Raeste käsittelee kapitalismin korjaamista Financial Times' in artikkelin herättämänä. 

Artikkelissa käsitellään tuottavuutta, varallisuuden kertymistä, tuotekehityksen kalleutta, pääomatulojen osuutta jne. Mutta missä on pihvi?

Rahan luominen "vesihöyrystä", tyhjästä, on mielestäni keskeinen ongelma, -talouden irtautuminen tuottavasta työstä ja ihmisen suorituksista. Rahan luomista tyhjästä ei säädellä oikeusjärjestelmällä eikä toiminnan tulisi kuulua oikeusvaltioon.

Kapitalismia edustavat länsimaat katsoivat sosiaalista oikeudenmukaisuutta rakentavia sosialistisia maita alaspäin. Propaganda vaikutti myös kyseisten maiden ihmisten omanarvontuntoon maiden paremmuutta verrattaessa kuluttamisen ja kulutustavaroiden määrän mittareilla. Ilmainen koulutus, ilmainen terveydenhuolto, edullinen asuminen ja hyvä työllisyys eivät näyttäneet korvaavan tavaran niukkuutta.

Länsipropagandassa, joka jatkuu autoritaarista sosialimia edustaneiden maiden tuhoamisen jälkeenkin, näitä maita kutsutaan kommunistisiksi. Kommunismi edellyttää kuitenkin syvää henkisyyttä, kykyä eläytyä toisen ihmisen asemaan ja toimintaa siltä pohjalta. Missään maapallolla ei ole tähän mennessä ollut kommunistista valtiota. Kommunistisen puolueen johtamia melko autoritaarisia sosialistisia valtioita on tietenkin ollut.

Euroopan unioni edustaa amerikkalaistyyppistä kapitalistista yhteiskuntaa, jossa tavaran tuotanto ja kuluttaminen ovat keskeisiä piirteitä. Ihmiset käsitetään kuluttajina ja heidän kykyään kuluttaa edistetään. Ei sitä, miten yksilöt olisivat enemmän ihmisiä toisilleen.

Kuten lisääntyvästä kapitalismiin kriittisesti suhtautuvasta kirjallisuudesta voidaan päätellä, Euroopan unioni tarvitsee säilyäkseen kiireesti kapitalismia edistäviä toimia eikä kritiikkiä.

EU:n itälaajeneminen oli välttämätöntä. Siten saatiin unionin piiriin suuri joukko kuluttamisen mahdollisuuksissaan tyydyttämättömiä kansalaisia. EU lahjoi näitä uusia kuluttajia runsailla tuilla. Euroopan ja Yhdysvaltojen teollisuustuotanto, erityisesti aseteollisuus sai lisää kuluttajia.

Katolinen kirkko tuki natsi-Saksaa ja natsi-Eurooppaa. Nyt kirkkoa tarvitaan kapitalismin tilkkeeksi.

EU:n uusi komissio keskittää voimia eurooppalaisen elämäntavan vahvistamiseen. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on ollut alakynnessä kuluttamiseen verrattuna. Voittaako kapitalismi kirkolla kuorrutettuna vai näemmekö kehityksen kohti rikollisella rahanluonnilla rikastumisen tuomitsemista ja tasaveroisen ihmisyyden ja aidon demokratian nousua.

Sosialismin ei pitänytkään kehittyä orjanomistusyhteiskunnan pohjalle vaan kehityskulkuna kapitalismin jälkeen. EU on lähes täydellinen sopimuksiin pohjautuva este sosiaalisen oikeudenmukaisuuden synnyttämiselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha-Pekka Raeste, rahan luominen, kapitalismi, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kommunismi, sosialismi, EU

Kiinan ja Kosovon elinkauppa

Torstai 19.9.2019 klo 14.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat esitteli tänään Helsingissä pidetyssä seminaarissa esitettyjä epäilyjä Kiinassa suoritettavasta elinkaupasta. Tekstisä ei käynyt ilmi, kuka seminaarin oli järjestänyt. 

Loppukaneetissaan toimittaja Minttu Mikkonen toteaa, kuinka kaikessa Suomen yhteistyössä Kiinan terveysviranomaisten kanssa "piilee riski, että Suomi voi edistää tahtomattaan elinryöstöjä poliittisilta vangeilta".

Miksi emme ole saaneet lukea lähempää, Euroopasta, Kosovon albaanien elinkaupasta.

YK:n hallinnollisen järjestelmän alaisuudessa ja NATO:n miehittämässä Kosovossa vallitsi vuodesta 1999 lähtien säälimätön elinkauppa. Serbeja ja serbien kanssa ystävällisissä suhteissa olevia albaaneja kidnapattiin ja kuljetettiin Albanian puolelle keskuksiin, joissa heitä ruokittiin hyvien veriarvojen aikaansaamiseski. 

Jonkin ajan kuluttua heidät vietiin Tiranaan lähelle lentokenttää, jossa kaapatuilta poistettiin myytäviä elimiä. KLA:n edustaja, eli albaaniterroristi ampui henkilöä ensin päähän, jonka jälkeen kuolleen ruumiista irrotettiin halutut elimet. Nukutusta ja muita hienouksia operaatiossa ei tarvittu. Elimet siirrettiin hyvästä hinnasta ulkomaille ja ruumis haudattiin.

Elinkaupassa tohtori Shaip Muja on eräs ryhmän johtavista salaliittolaisista. Hän on paitsi kirurgi myös humanitaarinen ja edistyksellinen hyväntekijä. Tämän hyveellisen naamion takana hänen on voitu osoittaa toimineen yli kymmenen vuoden ajan ihmiskauppaa ja elinkauppaa koskevissa kansainvälisissä rikollisverkostoissa.

Euroopan neuvoston valtuuttama sveitsiläinen senaattori Dick Marty esitteli Euroopan neuvostolle raporttinsa, jossa ykityiskohtaisesti todistettiin Kosovon nykyisten johtajien olevan elinkauppaan sekaantuneita mafiapomoja. 

Dick Marty esitteli raporttinsa vuonna 2011. Ketään ei ole saatettu vastuuseen. Päinvastoin entinen presidentti Bill Clinton kutsui presidentti Hashim Thacin Clinton Global Initiativen vuotuiseen kokoukseen saman vuonna.

Pelkästään vuonna 1999 tiedettiin kidnapatun 500 uhria, joilta siirrettiin elimiä. Elinkauppa on jatkunut Kosovon pääkaupungin Pristinan Medicus- sairaalassa ja epäilyjä on, että myös Yhdysvaltojen valtavan sotilastukikohdan Bondsteelin sairaalassa irroitetaan myytäviä elimiä edelleen.

Kosovo on Yhdysvalloille strategisesti tärkeä alue, ja sen KFOR-sotilaat ovat tehneet mahdolliseksi laittomuuksien jatkumisen. Afganistanin huumekauppa on CIA:lle tärkeä tulonlähde ja Kosovo on tärkeä kauttakulkumaa.

Helsingin Sanomien artikkeli mainitsi "riippumattoman tuomioistuimen" päätyneen Kiinan elinkaupan suhteen samaan tulokseen kuin esimerkiksi Euroopan parlamentti ja Yhdysvaltojen edustajahuone aiemmin. Tuomioistuinta oli johtanut Jugoslavia tribunaalin ICTY:n syyttäjä Geoffry Nice.

ICTY oli kuitenkin keskeyttänyt Kosovon albaanien elinkauppatutkimukset ja tuhonnut aineistot. Siten Nicea ei voine pitää kovin epäpoliittisena syyttäjänä. Euroopan parlamentti ja Yhdysvaltain edustajainhuone ovat poliittisia elimiä eivätkä tuomioistuimia.

Jotta Kosovon albaanimafian rikoksia voitaisiin tutkia, Haagiin perustettiin turvallisuussyistä Kosovo Specialist's Chamber. Se on osa Kosovon oikeusjärjestelmää, mutta puitteet maksaa EU ja tuomarit valitsee Yhdysvallat. Yhdysvallat on hidastellut syyttäjän nimeämistä ja tuomioistuimen käynnistämistä jo usean vuoden ajan.

Yhdysvaltain hallitus erotti David Schwendimannin Kosovo Specialist's Chamberin pääsyyttäjän toimesta keväällä 2018. Hän oli ainoa, joka tiesi syytettäväksi tulevat nimeltä ja oli hahmottanut kokonaisuuden.

Samaan aikaan Kosovossa on kasvanut oikeudettomuuden, mielivallan ja pelon ilmapiiri. Oikeusjuttujen todistajia on autettu turvapaikkoihin. Moni todistaja on kuitenkin tapettu.

Lopulta uusi syyttäjä valittiin, mutta hän sanoi tarvisevansa vuoden aikaa tutustuakseen aineistoon.

On mielenkiintoista kuinka Helsingin Sanomat, Amnesty, Lääkärin Sosiaalinen vastuu eivät ole huolissaan NATO-jäsen ja EU:n jäsenyyttä kaavailevan Albanian tai NATO:n miehittämän ja EU:n ja YK:n hallinnoiman Kosovon ihmis- ja elinkaupasta, pelon ilmapiiristä ja oikeudettomuudesta.

Kosovon pääministerin veli, kansanedustaja, on esittänyt koko Kosovo Specialist's Chamber- tuomioistuimen peruuttamista ja on tehnyt siitä lakialoitteen. Hän ja muut KLA:n taistelijat ovat ilmoittaneet, että he tulevat asein estämään jäsentensä tutkimisen ja tuomitsemisen. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Kiinan elinkauppa, Kosovon elinkauppa, EULEX, KFOR, UNMIK, serbien kansanmurha

Onko Mediapoolilla hätä?

Sunnuntai 15.9.2019 klo 13.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen valtiollista sensuuria,Mediapoolia johtavan Otavakonsernin Suomen kuvalehti ja Helsingin Sanomat maalaavat viikonvaihteessa isolla pensselillä Euroopan lähihistoriaa uuteen väriin. Toimittajat Silja Lanas Cavada, Pekka Mykkänen ja Tommi Nieminen kuvaavat niin Balkanin maiden tilaa kuin Euroopan demokratiaa siten, että Yhdysvaltojen ja NATO:n roolit häipyvät kokonaan ja demokratian huono tila on joidenkin sormella osoitettavien valtioiden vastuulla.

Silja Lanas Cavada kuvailee Länsi-Balkanin valtioiden tilaa. Tarinasta puuttuu kokonaan  syiden analyysi. Lisäksi jutussa otsikoidaan: "Länsi Balkan on EU:lle strategisesti tärkeä alue. Se kiinnostaa myös Kiinaa ja Venäjää." Missä on Yhdysvallat?

Cavada unohtaa, että sodan aikana Yhdysvaltojen ja NATO:n tavoitteena oli miehittää niin Bosnia kuin koko Serbiakin. Yhdysvallat alkoi heti pommitusten jälkeen rakentaa valtavaa sotilastukikohtaa Serbian maakuntaan Kosovoon, mitä se ei tietenkään suunnitellut luovuttavansa pois. Sen sijaan maakunta oli saatava omaan hallintaan.

Jugoslavian hajottivat sotilaallisesti Yhdysvallat ja Saksa NATO-liittolaisineen. Yhdysvallat johti sotajoukkoja serbien etniseksi puhdistamiseksi Kroatiasta. Se pommitti Bosnian serbejä kunnes lentäjät sanoivat, että ei ole enää mitään pommitettavaa.

Jugoslavian oltua bruttokansantuotteella mitattuna maailman 24. paras valtio, Hannu Kyyriäisen grafiikka osoittaa nyt mihin alhoon jäännösvaltiot ovat joutuneet.

Teksti ei paljasta että Kosovo ei täytä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Se unohtaa, että Kosovo on NATO-miehityksen alainen, YK:n ja EU:n hallinnoima alue, jossa ei ole mitään merkkejä oikeusvaltiosta. Alueella vallitsee pelon ilmapiiri. Serbiasukkaat ovat vainon alla NATO:n tukiessa rikoksia tekeviä albaaneja.

Pekka Mykkänen maalaa ihannekuvaa läntisistä demokratioista ja kauhukuvan "diktatuuriperinnettä kantavista"maista etenkin Kiinasta." Tiananmenin verilöylyä pidettiin suurena takaiskuna, mutta silti vain takaiskuna, Kiinankin demokratisoitumiselle".

Mykkänen unohtaa että Tianmenin mielenosoitukset olivat CIA:n orgnisoimia ja Neuvostoliiton romahduksessakin CIA ja Soros toimivat ei niinkään helläkätisinä kätilöinä.

Ilmainen koulutus korkakouluun saakka, ilmainen terveydenhuolto, huokea asuminen ja mahdollisuus kulttuuriharrastuksiin vaihtui nälkään ja taloudelliseen surkeuteen. Yhdysvaltalaiset kahmivat Venäjän kansallisvarallisuuden omiin ja korruptoituneiden paikallisten oligarkkien taskuihin.

Mykkäsen ihailemat demokratiat ovat ehtineet jo tappamaan miljoonia paitsi Jugoslaviassa myös Irakissa, Tsetseniassa ja Syyriassa Jugoslavian valtioidennuollessa haavojaan.

Mykkänen kääntää tässäkin asiat päälaelleen. Lievän USA-kritiikin jälkeen hän toteaa: "Demokratia- ja ihmisoikeuspuhe vaihtui yhdessä yössä turvallisuuspuheeksi. Se mikä oli aiemmin mukamas kiellettyä käytöstä Kiinan viranomaisille Xinjiangissa ja Tiibetissä tai venäläisille Tsetseniassa, olikin Yhdysvaltain globaali toimintamalli."

Tällä harhautuksella Mykkänen unohtaa sen että Yhdysvallat ja CIA tukivat niin Xinjiangin kuin Tsetsenian jihadisteja, jotka osallistuivt muun muassa vastenmieliseen Beslanin koulusurmaan. Syyriassa taistelevat samat lännen demokratioiden palkkaamat jihadistit, joista Helsingin Sanomat on vuodesta toiseen rakentanut marttyyreja.

Mykkänen pukee myös Iso-Britannian Boris Johnsonille diktaattorin viittaa tämän lomautettua parlamentin. Kumpi on epädemokraattisempaa, sekö, että parlamentti ei ole kahden vuoden aikana kyennyt panemaan toimeen korkeimman demokratian, kansanäänestyksen tulosta, vai se, että lopettaa jahkailun ja päättää toteuttaa kansan tahdon.

EU ei ole demokratian kehto. Se toimii sopimustensa avulla kapitalismin takaajana. EU:hun kuuluvalla maalla ei ole oikeutta toteuttaa sosiaalisesti oikeudenmukaista toimintatapaa. Juuri siksi EU:n NATO-maat katsovat oikeudekseen pommittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavat maat voidakseen yksityistää näiden infrastruktuurin ylikansallisille yrityksille.

Mykkäsen valitsemat lähteet osoittavat lehden aatemaailman.

Tommi Nieminen vuorostaan kuvailee kuinka Euroopan maat rakentavat uudelleen raja-aitoja. Myös hänellä ideologia on kirkkaana. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ei paljoa paina. 

Tommi Nieminen ei ole huomannut, että heti kun Itä-Saksa oli lakannut olemasta, Saksa alkoi käyttäytyä kuin Saksa toisen maailmansodan aikana. Se liittoutui katolisen kirkon Yhdysvaltoihin ja Kanadaan pakenemaan auttaneiden natsien kanssa laajentaakseen elintilaansa Euroopassa. Kroatia ja Slovenia oli helppoa saada vaikutuspiiriin holokaustin kieltäjä Franjo Tudjmanin avulla. Aseet tuotiin Itä-Saksan varastoista.

Vastahankaan asettuneet serbit taltutettiin saksalaisten ja muslimi/kroaattifasistien avulla kuten toisen maailmansodan aikana.Jo Jugoslavian hajottamisen alkaessa Haagiin päätettiin perustaa tuomioistuin tuomitsemaan näitä holokaustin uhreja, serbejä. Kutsun Haagin ICTY-tuomioistuinta Jasenovac 2:ksi fasistisen Kroatian serbeille ja juutalaisille rakentaman Euroopan toiseksi suurimman keskitysleirin mukaan.

Suomen mediasensuuri noudattaa NATO:n hybridikeskuksen tavoitteita. Suomen Kuvalehden ja Helsingin Sanomien viestit ovat selvät. NATO:on kuuluvien EU-maiden media ei voi puhua totta. Niltä puuttuu mahdollisuus käsitellä, mitä on ihmisyys ja demokratia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pekka Mykkänen, Tommi Nieminen, Silja Lanas Cavada, valtiollinen sensuuri, disinformaatio, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat, Euroopan demokratia

Euroopan Unionin komissio-operetti

Keskiviikko 11.9.2019 klo 16.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

NATO:n hybridikeskuksesta riippuvaisen eurooppalaisen median parrasvaloissa on viime päivinä nähty loistava operetti. EU:lle ollaan valitsemassa komissiota, jonka tehtäväksi on julistettu oikeusvaltioperiaatteen puolustaminen, eurooppalaisen perinteen vahvistaminen, demokratia ja kaikkinainen eurooppalaisten onni.

Pimentoon on jäänyt se, mitä kulisseissa tapahtuu. Niin Iso-Britannian, Saksan kuin Ranskankin salaiset palvelut korkeiden virkamiesten rinnalla ovat Yhdysvaltojen CIA:n ja muun Deep Staten avulla pyrkineet kaatamaan hallituksia paitsi Euroopassa (mm.Puola,  Neuvostoliitto, Jugoslavia, Georgia, Ukraina) myös Lähi-Idässä.

Itsenäisten YK:n jäsenvaltioiden hallitukset on pyritty vaihtamaan sellaisiin, jotka sallisivat kyseisten valtioiden kansallisomaisuuden, usein öljyn, siirtämisen näiden entisten siirtomaherrojen ja USA:n yksityisten yritysten haltuun. Siten nuo varat eivät enää hyödyttäisiä kyseisten valtioiden kansalaisia vaan EU:n jäsenmaiden ja USA:n yksityisiä yrityksiä.

Syyrian hajottamisen suunnittelu ja hallinnon siirtäminen jihadismia ajavan muslimiveljeskunnan haltuun alkoi jo 2000-luvun alussa. Median rooli on ollut avainasemassa. 

Vuoden 2008 Bilderberg-ryhmässä, jossa oli läsnä useita Syyrian hajottamisen toteuttajia kuten (Basma Kodmani, tuleva Syyrian National Councilin edustaja, Jeffrey Feltman, joka on noussut YK:n pääsihteerin lähimmäksi virkamieheksi, jonka tehtävänä on neuvotella Syyrian tulevaisuudesta, vaikka on suunnitellut sen tuhoamisen, sekä hänen avustajansa saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes) Tässä kokouksessa tuotiin esiin presidentti Obaman ja ulkoministeri Hillary Clintonin läsnäollessa jihadismia ajavan Muslimiveljeskunnan rooli Lähi-Idän "demokratisoinnissa".

Kouriintuntuvin esimerkki tästä EU:n kaksinaismoraalista on Ranskan osuus jihadistien bunkkereiden rakentamisessa Syyriaan. Ranskan erikoisjoukot ja sementtitehdas Lafarge toteuttivat NATO:n toimeksiannosta bunkkereiden rakentamisen Syyrian armeijaa vastaan taisteleville jihadisteille. NATO sai hallinnoida Aleppon pohjoisosassa sijaitsevaa Jalabiyan tehdasta.

Kahden vuoden ajan tuo sementtitehdas sai rakentaa jättiläismäisiä bunkkereita ja tunneleita jihadistien käyttöön. Ystävyyssuhteet yrityksen johdon ja presidentti Hollanden kansliapäällikön kanssa edistivät projekteja, toteaa Thierry Meyssan teoksessaan Before our very eyes,fake wars and big lies from 9/11 to Donald Trump.

Lafargen Daeshille valmistaman sementin määrä, 6 miljoonaa tonnia, on samaa luokkaa kuin se, jonka Saksan valtakunta käytti 1916 - 1917 Siegfried-linjan rakentamiseen. Sementin valmistaminen Syyriassa loppui Venäjän ilmavoimien puuttuessa asiaan. Kukaan muu taho ei olisi pystynyt tuhoamaan bunkkereita.

Vuonna 2014 Jalibiyeh'in tehdas muutettiin Yhdysvaltojen, Ranskan, Norjan ja Iso-Britannian NATO:n erikoisjoukkojen päämajaksi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, tammikuun 7. päivänä 2015 Pariisissa kaksi asemiestä väittäen kuuluvansa al -Qaedaan ampui Charlie -Hebdo'n satiirisen lehden toimituskunnan, ja kolmas joka julisti edustavansa Daeshia, ampui naispoliisin ja otti kosher-myymälän asiakkaita panttivangeikseen.

Ranskan hallitus julisti hätätilan, koko maa vajosi shokkiin ja monien maiden päämiehet marssivat Hollanden ja tämän kansliapäälliköiden  rinnalla Pariisin kaduilla. Päämiesten joukossa oli Israelin Netanjahu sekä Turkin ulkoministeri Davutoglu, joka julkisesti tuki jihadisteja.

Hätätila on edelleen voimassa kuten Patriot laki Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska käyttävät kymmeniätuhansia kouluttamiaan jihadisteja tappamaan ja terrorisoimaan Lähi-Idän asukkaita. Euroopan kansalaisille ei kerrota mitä maailmassa todella tapahtuu. Sen sijaan joudumme kuuntelemaan ja katsomaan  NATO:n hybridisodankäynnin sallimia uutisia.

Operetti sementtitehtaasta voi alkaa vasta kun kansa saa avat kulissit.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n tuki jihadisteille, EU, oikeusvaltio, Eurooppalaiset arvot, entisten siirtomaiden salaiset palvelut, sodat, hallituksen vaihdokset

"Ratko Mladicin tuomio"

Perjantai 23.8.2019 klo 13.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Näimme eilen Yle:n dokumentin "Ratko Mladicin tuomio", jota Suomen NATO:a myötäilevä media markkinoi kuvauksena "Bosnialaiskenraali Ratko Mladicista yhdestä Bosnian sodan julmuuksien päätekijöistä".

Presidentti Mauno Koivisto totesi Toisenlainen totuus Kosovosta-teokseen kirjoittamassaan esipuheessa: "Minä vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla NATO:n propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen."

"Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syyllisyydestä on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan."

Bosnian sodan aikana ja sen jälkeen Ruder-Finn-markkinointitoimiston sunnittelema ja NATO:n tarpeita tyydyttävä propaganda teki serbeistä syyllisiä sodassa, jonka tavoitteet oli jo kauan sitten suunniteltu Yhdysvalloissa.

Tuomio annettiin NATO-maiden rahoittamassa tuomioistuimessa ICTY:ssä, jossa yhdysvaltalaissyyttäjien ja tuomareiden asema oli keskeinen.

Taloudellisella ja sotilaallisella kiristyksellä NATO-maat pakottivat Jugoslavian, myöhemmin Serbian hallituksen luovuttamaan jo etukäteen syyllisiksi luokitellut henkilöt Haagin Jugoslavia tuomioistuimeen.

Tuomioistuin laati oman lainsäädännön ja sen käytäntöjen toteutuksen. Syyllisiksi julistettujen ja tuomioistuimeen kuljetettujen henkilöiden, usein kenraaleiden, tuli osoittaa syyttömyytensä. Syytetyillä ei ollut resursseja todistajien hankkimiseen ja riittävään juridiseen työskentelyyn. Puolustus oli alakynnessä. Harvoin maailmassa on vastaavaa koettu.

NATO suoritti syyllisiksi luokiteltujen pidätykset.

Todistajina käytettiin Yhdysvaltojen ja muiden NATO-maiden liittolaisia, kroaatteja ja Bosnian muslimeja, jotka olivat toimineet Yhdysvaltojen ja Saksan armeijan jalkaväkenä yhdysvaltalaiskenraali John Galvinin johtaessa muslimijoukkoja Sarajevossa.

Suomen sisällissodan jälkeinen oikeuskäytäntö oli yhtä mielivaltainen. Valkoiset suorittivat joko taisteluihin osallistuneiden tai punaisiin myönteisesti suhtautuvien pidätykset, syyttäjät olivat valkoisia, todistajat olivat valkoisia, tuomarit olivat valkoisia ja tuomioiden täytäntöönpanijat olivat myös valkoisia. Siten pääoman omistajien edustajien oikeus voitti demokratian ja tasa-arvon puolesta toimineiden tai taistelleiden oikeudet.

Sama suomalaisen yhteiskunnan jakautuminen jatkuu NATO:n kannatuksessa. Valkoisten jälkeläiset tai heidän ideaansa kantavat hyväksyvät NATO:n toiminnan ja sen propagandan maailman asioista.

Haagissa kansainvälisen pääoman ja sotilaallisen vallankäytön etujen toteutuminen todettiin lailliseksi. NATO:n pommitukset ja USA:n toimiminen Bosnian muslimien ilmavoimina osoitettiin oikeutetuksi. Jopa Kalinovikin hautausmaan pommitus, tarkoituksena tuhota kenraali Mladicin isän hauta osoituksena Mladicin kyvyttömyydetä huolehtia vanhempiensa haudoista palkittiin pommituksesta vastanneelle brittikenraalille kunniamerkillä, ei tosin Haagissa.

Eläkkeellä olevien yhdysvaltalaiskenraalien MPRI koulutti ja johti kroaattiarmeijaa serbien etnisessä puhdistuksessa ja kansanmurhassa Kroatian Krajinassa.

Jugoslavian, maailman hyvinvointitilastojen 24:n sijalla olleen sosialistisen hyvinvointivaltion hajottaminen ja haltuunotto oli suunniteltu Yhdysvalloissa jo 1980-luvulla presidenttien Reagan ja Bush-vanhemman toimesta käyttäen tunnettuja hallituksenvaihdosvälineitä -CIA:ta ja NED:iä sekä kaikessa tällaisessa mukana hääräävää George Sorosta.

CIA:n entinen virkailija Robert Baer on kuvannut kirjoissaan että hänellä tovereineen  oli miljoonia käytössään voidakseen provosoida toisen maailmansodan ristiriidat ja kauhut uudelleen roihuun, jotta etniset ryhmät saataisiin kokemaan toinen toisensa pahaa tarkoittavina vihamiehinä.

Bosnian presidentiksi tullut Izetbegovic ei voittanut vaaleja. Silti tämä islamilaisen kalifaatin rakentamiseen sitoutunut toisen maailmansodan natsi-joukkojen liittolainen tuli presidentiksi.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli Balkanin sotilaallinen haltuunotto ja Saksa vuorostaan halusi laajentaa elintilaansa kuten toisen maailmansodankin aikana.

Saksa huolehti katolisen Kroatian itsenäisyysjulistuksen käytäntöön saamisen EU:n Maastrichtin kokouksessa. Itä-Saksan armeijan varastoista toimitettiin aseet ja presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Tudjman antoi laittomille asejoukoille poliisin virkamerkit laillisen aseenkannon pohjaksi.

USA esti kaikki Bosnian etnisten ryhmien sovinnolliset ratkaisut.

YK edellytti Jugoslavian liittovaltion armeijan vetäytyvän Bosniasta. Armeijan aloittaessa vaaditun ja yhdessä sovitun vetäytymisen, Izetbegovicin asejoukot hyökkäsivät tuon pääasiassa alokkaista koostuvan joukon kimppuun Sarajevossa, tappaen 127 henkilöä.

Sovitusta vetäytymisestä huolimatta YK asetti Jugoslavialle tuhoisat talouspakotteet sen lisäksi, että Yhdysvallat oli jo ennen sotaa irtisanonut yht'äkkiä kaikki Jugoslavian lainat.

Tässä ulkoapäin johdetussa ja asein käytävässä prosessissa Bosnian serbeillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin muodostaa oma armeija. Ylipäälliköksi valittiin lahjakas, oikeudenmukainen ja kaikissa käänteissä Geneven sopimusta ja kansanvälistä oikeutta korostava kenraali Ratko Mladic.

Kaikissa puheissaan sotavuosien aikana hän osoitti tuntevansa USA:n ja NATO:n kansainvälspoliittiset tavoitteet ja menetelmät. Tämä kenraali, jonka isä oli kuollut natsi-Saksan lentopommin sirpaleesta, oli nyt vuorostaan Saksan laajentumispyrkimysten uhri.

Srebrenican vankilat olivat täynnä kotikyliensä tuhopoltoista ja kaulojen katkaisuista hengissä selvinneitä serbejä. Srebrenica oli presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien temmellyskenttä. YK-sotilaat pelkäsivät näitä Naser Oricin johtamia joukkoja eivätkä pystyneet estämään niiden hyökkäyksiä Srebrenicaa ympäröiviin serbikyliin.

3000 serbiä kuoli näissä bakkanaaleissa,joissa irtileikattuja päitä iskettiin aidanseipäisiin ja joita Oric itse videoi ja näytti kansainvälisille lehtimiehille. Näitä lehtimiehiä ICTY ei kutsunut todistajikseen. Oric kävelee vapaalla jalalla.

Viimeisimmät serbikylien poltot maan tasalle tapahtuivat 26. ja 27. kesäkuuta 1995 Visnijicassa ja Banja Lukassa. Oricin joukot tappoivat kaikki, jotka saivat kiinni. Tämän jälkeen Republica Srpskan armeija ryhtyi vastahyökkäykseen ja lopulta Srebrenica joutui heidän haltuunsa käytännössä ilman vastarintaa.

Hollantilaisen YK-pataljoonan edustajat tekivät mielenkiintoisen havainnon. He huomasivat, että Srebrenican haltuunottoon osallistuneet Republika Srpskan armeijan osastot koostuivat Bosnian serbipakolaisista, jotka olivat aikaisemmin asuneet Srebrenicassa, mutta tulleet karkoitetuiksi sieltä muslimisotilaiden toimesta.

Eilinen dokumentti "Ratko Mladicin tuomio" osoitti, että propaganda ja puolitotuudet jatkuvat ja että Suomen media on viimeisten 30 vuoden aikana pysynyt uskollisesti NATO-propagandan välineenä.

Poliittisessa johdossa tämä näkyy mielestäni siten, että presidentti Niinistö on valmis luovuttamaan osan vallastaan Euroopan unionin yhteiseen puolustukseen. Siten NATO-EU menettäisi yhden toistaiseksi vielä liittoutumattoman jäsenmaan itsenäisen kannanottomahdollisuuden kansainvälisessä politiikassa. Niinistö näyttää kokevan, että presidentin asema on hänen omaisuuttaan, jota hän voi halutessaan antaa pois "Euroopan yhteiseksi hyväksi" ja Venäjän vastaisen NATO- rintaman voimistamiseksi. Tämä osoittaa vakavaa vieraantumista demokratiasta voimapolitiikan hyväksi.

Teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja kuvaan Jugoslavian hajottamisen myös historiallisesta perspektiivistä. Kuinka holokaustin uhrit, serbit, noudattaessaan kansainvälisiä lakeja toisen maailmansodan jälkeisiä sopimuksia rajojen muuttamattomuudesta ja etnisten ryhmien tasa-arvoa tulivat demonisoiduksi pelkästään siksi, että he olivat este liberaalia oikeusvaltioperiaatetta julistavalle, ahneuttaan tyydyttävälle kansainväliselle yhteisölle.

Katolinen, nationalistinen kroaattien ylemmyyttä korostava Kroatia ja islamilaista kalifaattia jihadistien avulla rakentava Bosnia saivat katolisten saksalaisten ja maailmanimperiumia tavoittelevan USA:n tuen.

Hyvän itsetunnon omaava, empatiaa ja etnisten ryhmien tasa-arvoa korostava Ratko Mladic, jota serbit ihalivat ja tasaveroiset eri maiden kenraalikollegat kunnioittvat, oli demonisoitava.

Mladic toimi pitkään virassa Jugoslaviaan kuuluvassa Makedoniassa. Sikäläisen albaanikylän asukkaat päivittelivät, että miksi Mladic ei etsintäkuulutuksensa aikana tullut heidän luokseen. He olisivat pitäneet hänet turvassa kylässään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ratko Mladic, poliittinen tuomioistuin, liberaali oikeusvaltioperiaate, ICTY, Jugoslavian hajottaminen, USA, NATO, Saksa

Helsingin Sanomat ja kaupallistettu rasismi

Lauantai 3.8.2019 klo 16.18 - Pirkko Turpeinen-aari

Vähän surettaa ja säälittää lukea Helsingin Sanomien toistuvia väännöksiä Jugoslavian hajottamiseen liittyvistä tapahtumista. Toistamalla valheita ja puolitotuuksia lehti ja sen päätoimittaja uskovat kykenevänsä lyömään tietämättömimpienkin suomalaisten päähän haluamansa totuuden.

Tänään lauantaina kuukausiliite ampuu USA/CIA/NATO-linnoituksestaan kaupalliseen käyttöön tarkoitetun tarinan Bosnian serbien presidentistä Radovan Karadzicistä, "kansanmurhaajasta" ja "pahasta tohtorista".

En ole perehtynyt tähän henkilöön, mutta olen tarkoin perehtynyt Yhdysvaltojen ja Saksan, Iso-Britannian ja Ranskan tukemana suorittamaan Jugoslavian liittovaltion hajottamiseen oman vallanhalunsa ja ahneutensa tyydyttämiseksi.

Sen lisäksi olen perehtynyt artikkelin mainitsemaan "Srebrenican joukkomurhan arkkitehtiin" kenraali Ratko Mladiciin.

Jugoslavian hyvinvointivaltion, joka oli 24. sijalla maailman valtioden vertailussa, tuhoaminen eli sodan aiheuttaminen on pahin mahdollinen sotarikos. Liittovaltion jäännösvaltiot, jokainen vajosi sodan ja talouspakotteiden seurauksena kehitysmaiden luokkaan.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi on kunnostautunut lehtimiehenä ja kirjailijana välittämään NATO-propagandan edellyttämää maailmankuvaa suomalaisille. Toisen maailmansodan holokaustin uhrien eli serbien demonisoinnissa ja terroristien valkopesussa hän on yhteistyöteoksellaan Helena Ranta, Ihmisen jälki (Kirjapaja 2008)osoittanut kykynsä erinomaisesti.

Nyt kuukausiliitteen "Paha tohtori"- otsikoidussa laajassa artikkelissa lehden toimittaja Pekka Vahvanen ei petä päätoimittajaansa.

Olen kuvannut tietellisten lähteitten ja tutkimusteni tuloksia teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä. Tässä yhteydessä ei ole mahdollista korjata Vahvasen tarkoitushakuisia ja paikkansa pitämättömiä väitteitä.

Pieninä anekdootteina kannattanee mainita, että artikkeli vähättelee serbiuhrien määrää niin toisen maailmansodan kuin viimeisten hajottamissotien yhtedessä. Toisen maailmansodan aikana fasistisessa Kroatiassa oli 17 keskitysleiriä serbeille, juutalaisille j romaneille. Lehti väittää kroaattifasistien ja muslimien tappaneen yhdessä saksalaisten natsien kanssa kanssa keskitysleireillään 300 000-500 000 serbiä kun pelkästää Auscwitzin jälkeen toiseksi suurimmassa keskitysleirissä Jasenovacissa tapettiin Nürnbergin sotarikostuomioistuimen mukaan 750 000 serbiä. Serbivankien kuolleisus natsien keskitysleireillä oli keskimääräistä korkeampi.

Artikkeli mainitsee kroaattikenraali Ante Gotovinan vapauttavan tuomion ICTY:ssä vaikka tämä "vastasi vuonna 1995 toteutetusta operaatio Myrskystä, jossa noin 200 000 serbiä ajettiin kodeistaan ja satoja tapettiin". Miksi näin? 

Operaatio Myrsky oli yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttama ja johtama operaatio, jossa 250 000 serbiä ajettiin pommituksin ja tykistötulen avulla Kroatiasta, synnyinseuduiltaan Krajinasta Bosnian puolelle ja tuhansia tapettiin. Miksi lehti muuttaa tuhannet sadoiksi?

USA:n puolustusministeri Mattis kehui hiljattain kuinka Operaatio myrsky oli toisen maailmansodan jälkeen menestyksekkäin sotilasoperaatio ja kuinka sitä opetetaan kaikissa USA:n sotilasakatemioissa. Helsingin Sanomat mainitsee, että operaatiota kroaattina johtanut kenraali Gotovina vapautettiin koska "Yhdysvallat oli painostanut lopettamaan Gotovinan tapauksen tutkimisen. Kroatia oli sodan aikana Yhdysvaltain liittolainen".

Myös Saksa aseisti Kroatiaa. Presidentti Clinton ja Osama bin Laden aseistivat yhdessä kroaatteja ja muslimeja Bosnian sodassa. Clinton ositti 2/3 osaa kroaateille ja 1/3 osan kalifaattia rakentavalle Izetbegovicille.

ICTY oli poliittinen tuomioistuin ja jää sellaisena historiaan.

Miksi Srebrenicaan liittyneet tapahtumat ovat niin tärkeitä? ICTY löysi alle 2000 ruumista, joista valtaosa oli Srebrenican ja Tuzlan kaupunkien välisessä maastossa tapahtuneissa taistelussa kaatuneita.

Muslimijoukkojen komentaja ilmoitti 2 viikkoa Srebrenican joutumisesta serbien käsiin, että hän kokoaa Tuzlassa Srebrenicassa toimineen divisioonan uudestaan. Toisin sanoen jos niin monta asekuntoista miestä, kuin Yhdysvallat tuolloin väitti, olisi teloitettu, ei divisioonaa olisi voitu koota. Se myöskin osoittaa, että Srebrenica ei ollut demilitarisoitu vyöhke, vaan siellä oli koko sodan ajan ollut väestöä terrorisoimassa divisioona, joista osa oli Lähi-Idästä tuotettuja jihadisteja.

Kenraali Mladic'in johtama serbiarmeija otti Srebrenican haltuunsa voidakseen lopettaa läheisiin serbikyliin tehdyt muslimien terrori-iskut. 

Srebrenican haltuunotto tapahtui 12. 7. 1995 kun operaatio Myrsky tapahtui 3 viikkoa myöhemmin.

Jotta USA saisi huomion kiinnitettyä pois operaatio Myrkystä, se halusi sensaatiomaisia uutisia Srebrenicasta. Näin päättelivät jo YK-n sotilastarkkailijat, jotka halusivat informoida tiedotusvälineitä operaatio Myrskystä.

USA harhautti maailmaa heinäkuun lopulla väittämällä 8000 henkilön tulleen teloitetuksi Srebrenicassa. Luku 8000 oli oikea, mutta se oli ihmismäärä, jonka Punainen risti oli ilmoittanut sodan kaaoksessa omaisiltaan vielä kadoksissa olevina henkilöinä.

Helsingin sanomien artikkeli kuvaa muiden kuin serbien kokeneen Jugoslavian presidentti Milosevicin olleen serbien puolella. Tosiasiassa Jugoslavian presidenttiys kiersi eri ryhmien edustajien kesken. Jugoslavian hajotessa presidenttinä oli kroaatti.

Artikkeli kuvaa kuinka Karadzic "päästi toimittajat vierailemaan serbien ylläpitämällä Omarskan vankileirillä, koska luuli, ettei siellä ollut mitään peiteltävää. Pian kansainvälisten medioiden kuvat luurangonlaihoista keskitysleirivangeista järkyttivät koko Eurooppaa."

Helsingin Sanomat tietää vuorenvarmasti, että tuo kuva oli väärennetty. Kuvaaja oli itse piikkilangan takana ja "vangit" istuivat vapaina nurmikolla. Kroattien ja muslimien palkkaama Ruder-Finn markkinointitoimisto levitti propagandaa NATO-maiden rinnalla menestyksekkäästi  myös tämän kuvan avulla.

USA:n presidentti Clintonin ja Saksan ulkoministeri Klaus Kinkelin keksintö perustaa ICTY- tuomioistuin tutkimaan ja tuomitsemaan "serbien sotarikoksia" on toiminut kaikki nämä vuodet erinomaisena serbivastaisen propagandan vahvistajana. Jo virkaan tullessaan Kinkel totesi lehtimiehille "serbit on saatava polvilleen".

Tuomioistuin keksi itse lait ja käytännöt. Sodan voittajat, NATO-maat suorittivat pidätykset, valitsivat syyttäjät ja tuomarit ja todistajina käytettiin sodan liittolaisia. Tällä periaatteella oikeudenkäytössä ei voinut tulla yllätyksiä. Syylliset valittiin ensin, heidät pidätettiin ja kuljetettiin Haagiin. Istuntoja mainostettiin maailman pahimpien sotarikollisten esittelyinä, joita turisti saattoi lasiseinäisissä saleissa seurata kuin eläintarhan tai sirkuksen näytäntöjä.

Jos haluaa tutustua perustuslakeihin ja laillisuuteen Jugoslaviassa ja Jugoslavian jäännösvaltioissa voi todeta, että Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki kansalaiset etnisyydestä riippumatta ovat tasa-arvoisia.Näin ei ole kaikissa muissa valtioissa huolimatta EU-jäsenyydestä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Kaius Niemi, ICTY poliittinen oikeusistuin, Karadzic

Pekka Hakala ja"Operaatio vasara"

Sunnuntai 21.7.2019 klo 15.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Neuvostoliiton hajottaminen, samoin kuin Jugoslavian, oli suunniteltu USA:ssa jo kauan ennen tapahtumien eskaloitumista.

1980-luvulla USA- ja Saudi-Arabia sopivat öljyn hinnasta tasolle, joka vahingoittaisi Neuvostoliiton raloutta.

Hajoamisen jälkeiseen Venäjään kohdistettujen toimien kokonaisuutta vuodesta 1991 lähtien kutsutiin "Operaatio Vasaraksi". 

1) CIA rahoitti salaisesti Gorbatsovia vastaan suunnattua kenraalien vallankaappausta

2) CIA ja presidentti (entinen CIA:n johtaja)George H.W.Bush käyttivät salaista sotabudjettia destabiloidakseen ruplan (rahat tulivat Japanin jälkeenjääneestä ja siltä konfiskoidusta kullasta)

3) CIA ja Bush käyttivät korruptoitua Venäjän kansallispankkia Gosbankia organisoidakseen kultavarantojen varastamisen

4) CIA ja Bush aloittivat systemaattisen strategisten energiavarantojen, raaka-aineiden ja korkean teknologian sotilaallisten teollisuusyritysten haltuunoton IMF:n diktaatteihin perustuen. Asiaa hoiti Jeltsinin talousministeri Jegor Gaidar yhteistyössä Jeffrey Sachs'in ja George Sorosin kanssa.

Mitä tämän päivän NATO-riippuvainen, valtiollisen sensuurin osa Helsingin Sanomat toimittajansa Pekka Hakalan toimesta kirjoittaa Venäjän tapahtumista?

Hakala kertoo siitä tapahtumien ilmiasusta, joka meille tuolloin vuonna 1991 ja siitä lähtien tarjoiltiin. Aivan kuin taustoista ei vielä tiedettäisi mitään. Kuinka käsittämättömän typerinä Helsingin Sanomat lukijoitaan pitää?

Toinen uutinen, joka viime päivinä jälleen jaksoi hämmästyttää.

Hollannista tuli uutinen, jossa kerrottiin Hollannin korkeimman oikeuden päättäneen Hollannin YK-joukkojen olleen osittain vastuussa 350 muslimimiehen ja pojan kuolemaan sen jälkeen kun heidät oli luovutettu serbiarmeijalle.

Yle ei maininnut lukua 350 uutisessaan. Sen sijaan uutistenlukija mainitsi Hollannin korkeimmanoikeuden määränneen YK.sotilaat vastuuseen kuolemista ja muistutti, että ("muistattehan varmasti")Srebrenicassa teloitettiin 8000 muslimimiestä ja -poikaa.

Jokainen asioista perillä oleva tietää, että Srebrenican luku 8000 oli luku, jonka Punainen risti oli maininnut tuona aikana omaisiltaan kadoksissaolevien määräksi. Se eikoskaan ole väittänyt, että 8000 olisi kuolleiden, puhumattakaan teloitettujen luku.

Yhdysvallat, sodan osapuolena ja kenraali Galvin Sarajevossa muslimijoukkoja johtavana kenraalina tarvitsivat sensaatiomaista lukua peittääkseen samalla viikolla yhdysvaltalaisten kouluttaman ja johtaman kroaattiarmeijan suorittaman serbien kansanmurhan Kroatian Krajinassa.

Helsingin Sanomat ja Yle ovat jäseninä Mediapoolissa, joka on valtion turvallisuuskomitean alaisen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama tiedotusvälineiden ja kustannustalojen kartelli. Se on ilmoittanut sitoutuneensa NATO-myönteiseen tiedottamiseen.

Mediapoolin jäsenet jatkavat Yhdysvaltojen ja CIA:n valkopesua. He peittävät USA:n ja NATO-maiden tavoitteet näiden ryöstäessä ensin Puolan, sitten Venäjän ja samaan aikaan Jugoslavian oman ahneutensa tyydyttämiseksi ja sotilaallisen ylivallan saavuttamiseksi.

Suomalaiset yritetään pitää pimennossa paitsi oman historiansa suhteen (talvisotaan lähtö, jatkosota, keskitysleirit etc) myös kansainvälisissä asioissa. Presidentti Mauno Koivisto on kuvannut tuskastumistaan erityisesti NATO-propagandaan. Hänen esipuheensa teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta, kuvaa pieneltä osaltaan sitä ristiriitaa, mikä vallitsee Mediapoolin tiedonvälityksen ja todellisuuden välillä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Neuvostoliiton hajottaminen, CIA, George H.W.Bush, Helsingin Sanomat

Ministeri Haavisto hurskastelee.

Perjantai 28.6.2019 klo 10.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ministeri Pekka Haaviston tämän päivän Helsingin Sanomissa julkaistu kolumni osoittaa, että hän on entisensä. Yksinapainen maailma, Yhdysvaltojen ja NATO:n sotilaallinen väkivalta ja hirviömäiset talouspakotteet eripuolilla Eurooppaa kuuluvat luonnollisina Haaviston viitekehykseen.

Yllämainittuja luonnehdintoja ei kuitenkaan mainita, vaan niiden avulla suoritettuja kukoistavien ja vähemmän kukoistavien valtioiden ryöstöjä, pommittamisia ja tuhoamista kutsutaan "rauhan töiksi".

Pekka Haavisto katsoo, että EU:n laajeneminen on Suomen etu.

Osallistuminen isojen poikien kanssa isoihin vallankaappauksiin, joilla kehityksessä 24. sijalla kansantuotteella mitattuna oleva liittovaltio, Jugoslavia, tahallaan, isojen poikien valtapyrkimysten vuoksi hajotetaan, tuhotaan ja syöstään kehitysmaiden luokkaan, on siis toivottavaa ja rauhantyötä.

Suomalaiset, oman etunsa mukaisesti ilmeisesti, markkinoivat täysillä holokaustin uhrien, serbien demonisointia, jotta isot pojat pääsivät pommittamaan, miehittämään ja ottamaan haltuunsa haluamansa alueet serbien, alueen valtaväestön, estämättä. Oma ulkoministeriömme teki pommitukset mahdolliseksi antamalla Yhdysvaltojen, halunsa mukaan, valehdella tapahtumaketjusta, jota käytettiin provokaationa.

YK:n päätöksen ohittaen, omat diplomaattimme ja virkamiehemme edistivät mafiavaltio-Kosovon synnyttämistä, jossa serbien pogromit ja 150 ortodoksisen kirkon ja luostarin tuhoamiset olivat arkipäivää. Pahimmat tappamiset ja ortodoksisten luostarien ja kirkojen tuhoamiset tapahtuivat maaliskuussa 2004  Harri Holkerin ollessa YK:n pääsihteeri edustaja Kosovossa, eli Kosovon Serbiaan kuuluvan maakunnan johtaja.

Presidentti Ahtisaari "itsenäisti" Kosovon YK:n päätöksen vastaisesti, muutaman kymmenen yksityishenkilön äänestyksellä.

Nyt kun Kroatia, Kosovo ja osa Bosniasta on puhdistettu serbeistä joko tappamalla tai karkottamalla, on ministeri Haaviston mukaan aika Serbian ja Kosovon normalisoida suhteensa ilman, että ketään on asetettu vastuuseen USA:n ja NATO-EU:n toimista terroristien tukijoina ja laittomien pommitusten suorittajina– tai Kosovon albaanien suorittamista ryöstöistä, asuntojen valtaamisista, elinkaupasta ja serbiväestön terrorista KFOR-joukkojen suojeluksessa.

Nyt 30 vuotta myöhemmin Yle näytti Ulkolinjan, jossa kerrottiin Saudi-Arabian värvänneen ja aseistaneen jihadisteja Bosnian sotaan. Asiantuntijoina dokumentissa käytettiin CIA:n ja FBI:n entisiä virkamiehiä, jotka tietenkin vaikenivat siitä, että Saudi-Arabia värväsi jihadisteja yhdessä USA:n presidentti Clintonin kanssa. Yhdysvaltojen NATO- armeija toimi muslimien ilmavoimina pommittaen provokaatioiden pohjalta serbejä.

Presidentti Koivisto kritisoi jyrkästi serbeihin kohdistunutta NATO-propagandaa. Hän näyttää pitkään aikaan olleen yksinäinen totuutta rakastava sielu tässä suomalaisessa ulkopoliiittisessa noidankattilassa, jota NATO-EU ja Yhdysvallat hämmentävät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ulkoministeri Haavisto, Balkanin maiden EU-jäsenyys, Suomi vakauden töissä Balkanilla, rauhanvälittäjä Suomi

Tarja Filatov, SDP ja Venäjä

Keskiviikko 26.6.2019 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansanedustaja Tarja Filatov on eilisten tietojen mukaan äänestänyt Euroopan neuvostossa Venäjän täysivaltaista jäsenyyttä vastaan yhdessä perussuomalaisten edustajan kanssa.

Tarja Filatov on koulutukseltaan ylioppilas ja on ollut kansanedustaja yli 20 vuotta. Hän on pitkään toiminut ministerinä ja on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Onko tämä historiattomuudesta puhuva äänestyspäätös myös pääministeri Antti Rinteen ja SDP:n puoluevaltuuston kanta?

Tällainen kannanottohan merkitsee sitä, että vuosisataisen historian aikana eräs tärkeimpiä eurooppalaisia valtioita ei saisikaan olla keskeisen eurooppalaisen elimen jäsen.

Koko Venäjän eristämispäätös sai alkunsa markkinointitoimisto Hill&Knowltonin avulla päälaelleen käännetystä syy- ja seuraussuhteesta koskien Ukrainan väkivaltaista vallankaappausta. Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli huolellisesti ja myös toteutti useita ihmishenkiä vaatineen kaappauksen, jossa laillinen vaaleilla valittu presidentti syöstiin vallasta.

Odesassa poltettiin syntyneessä natsijoukkioiden mahdollistamassa väkivallassa kymmeniä ihmisiä hengiltä eikä ketään ole saatettu tuomiolle.

Sen sijaan, että Tarja Filatov ja SDP avaisivat vallankaappauksen luonnetta ja sen seurauksia ja myöntäisivät muun muassa Suomen EU-komissaari Olli Rehnin virheet Ukrainan EU:n lähentymisneuvottelujen toteuttamisessa, puolue osallistuu Venäjän syyllistämiseen. Tätä syyllistämistä ovat edellyttäneet itse kaapauksen toimijat, Yhdysvallat liittolaisineen ja Ukraina.

Mikäli päähallituspuolue SDP avaa näin surullisella tavalla ulkopoliittisen uransa, jota on jo säestänyt vihreiden ulkoministeri Haavisto avuttomilla Iran lausunnoillaan, voi jokainen harkitseva ja ajatteleva ihminen luopua toivosta, että Suomi toteuttaisi itsenäistä USA:sta riippumatonta ulkopolitiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tarja Filatov, SDP, Venäjä, Euroopan neuvosto

Eurooppalaista humanismia

Perjantai 31.5.2019 klo 21.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Näimme torstaina TV 1:n dokumentaarisen elokuvan Kosovon oikeuslaitoksen tilasta. Ruotsalainen naistuomari pitää asuntonsa verhot aina alhaalla. Hän ei käytä valoa parvekkeella. 

 

Euroopan unionin tuli taata EULEX-järjestelmän avulla oikeuslaitoksen toiminta maassa, jota hallitsevat väkivaltaisen albaani- mafian Drenican johtajat Yhdysvaltojen tuella. Väkivallan ilmapiiri on maassa 10 vuotta ”itsenäistymisen” jälkeen edelleen läsnä. Dokumentin tuomari vaikuttaa epävarmalta ja oikeudenistunnon yleisö metelöi hänen ylitseen. Korruptiosta syytetty henkilö vapautetaan ja hänestä tulee seuraava pääministeri.

 

Korruptoituneet johtajat pääsevät vapaaksi koska todistajat tapetaan tai tekevät ”itsemurhan” ,dokumentissa kerrotaan.

 

Haagiin perustettiin erityinen Kosovo specialists tribunal, joka on osa Kosovon oikeuslaitosta, mutta oletetusti turvallisemmin Hollannin maaperällä. Juttujen käsittely viipyy ja viipyy. Yhdysvallat on määräävässä asemassa sisällön suhteen, EU vuorostaan maksaa kustannukset.

 

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit toimivat osana fasistista Albaniaa, joka oli Italian miehittämä. Serbejä ja juutalaisia tapettiin ja toimitettiin keskitysleireille. 1990- luvulla Kosovon albaanit eivät osallistuneet demokraattisiin vaaleihin vaan pyrkivät suoralla toiminnalla muodostamaan etnisesti puhtaan muslimivaltion ja irrottautumaan Serbiasta.

 

Yhdysvaltojen, Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian tukemana albaaniterroristien KLA- joukot suorittivat terroritekoja erityisesti serbivirkamiehiä ja poliiseja vastaan. Samoin albaanit, jotka boikotista huolimatta jatkoivat valtion viroissa, joutuivat vainotuiksi ja osa kuljetettiin Albanian puolelle, jossa heidät tapettiin ja maksat ja munuaiset poistettiin tuoreeltaan elinten kauppaamiseksi ulkomaille.

 

Jugoslavian ja Serbian perustuslait takasivat tasaveroiset oikeudet kaikille 12 maassa asuvalle etniselle ryhmälle.

 

Massiivisen NATO-propagandan avulla serbit oli kuvattu etnisten puhdistusten suorittajiksi, kun todellisuus oli päinvastainen. 1990-luvulla albaaniväestö perusti etnisesti puhtaan koululaitoksen ja terveydenhuollon, joka oli huonompitasoinen kuin Jugoslavian valtion järjestämät palvelut, mutta palveli rasistista suhdetta serbeihin. Serbien kanssa sovussa ja yhteistyössä toimivia albaaneja rangaistiin omien toimesta.

 

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tavoitteena oli Euroopan viimeisen sosialistisen hyvinvointivaltion hajottaminen ja sen infrastruktuurin haltuunotto sekä sotilaallinen miehitys. Kosovo oli viimeinen pala.

 

Lukuisia kansainvälisiä lakeja rikkomalla USA ja NATO- maat pommittivat Jugoslavian siviilikohteita uraanipommeilla käyttäen tyypillisesti albaanien suorittamaa provokaatiota välittömänä syynä. Pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbian maakuntaan Kosovoon valtavaa Bondsteelin sotilastukikohtaa.

 

Koko entisen Jugoslavian alueella (Sloveniassa, Kroatiassa, Bosniassa, Montenegrossa, Makedoniassa ja Serbiassa Kosovo mukaan luettuna) aloitettiin ripeä yksityistämiskampanja, joka seurasi kuin luonnostaan maiden ääretöntä köyhtymistä sotien ja talouspakotteiden johdosta. Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimien seurauksena Jugoslavian osat joutuivat maailman hyvinvoinnissa 24. sijalta kehitysmaiden luokkaan.

 

Köyhtymisen seurauksena kukin maa joutui alttiiksi USA:n ja EU:n taloudelliselle ja sotilaalliselle kiristykselle. Itsenäinen, liittoutumaton YK:n perustajavaltio oli pakotettu sirpaloituneena polvilleen.

 

Yhdysvallat oli yhteistoiminnassa liittolaisensa Osma bin Ladenin kanssa lennättänyt Bosnian ja Kosovon sotiin 10.000 jihadistia Afganistanista ja Lähi-Idästä. Natsi diaspora USA:ssa ja Kanadassa rahoitti palkka-armeijoita ja Ruder-Finn markkinointitoimiston toteuttaman NATO-propagandan, jossa perustuslakiaan ja kansainvälisiä lakeja ja rajasopimuksia noudattavat serbit maalattiin hirviöiksi ja heitä vastaan taistelevat NATO:n tukemat joukot uhreiksi.

 

Yhdysvallat ei halua oikeudenkäyntejä, joissa heidän terroristiliittolaisensa paljastuisivat. 

 

Presidentti Obama murhautti Navy-Seal -joukkojen avulla Osma bin Ladenin, ilman oikeudenkäyntiä, Pakistanin maaperällä. Olisi tietenkin ollut kiusallista saattaa bin Laden oikeuteen, jossa hän olisi kertonut yhteistyöstään presidentti Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa. Parempi murhata ja heittää ruumis mereen kuin paljastaa totuus siitä ketkä ovat todellisia sotarikollisia.

 

Euroopan neuvosto lähetti sveitsiläisen senaattori Dick Marty’n tutkimaan albaaniterroristien mahdollisesti suorittamia sotarikoksia ja elinkauppaa. Hän sai paljon selville ja Euroopan neuvosto hyväksyi hänen raporttinsa lähes yksimielisesti. Tutkimuksista ja raportista on kulunut 10 vuotta. Dick Marty ei ole kovin toiveikas Euroopan unionin rahoittaman Kosovo Specialists Chambersin toiminnan suhteen. Marty on sitä mieltä, että Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina mutta rikkovat niitä maanantaina.

 

Jugoslavian pommitusten jälkeen EU:n NATO-maat, myös pienen Suomen tukemana, ovat tuhonneet USA:n rinnalla Irakin, Libyan, Syyrian, Ukrainan ja Jemenin. Venezuelaakin yritetään. Kukaan ei myönnä tietävänsä kuinka mikäkin maa on ollut osallisena ylläolevien maiden taloudelliseen kiristämiseen, hallitustenvaihdosten yrittämiseen, sotilaalliseen uhkailuun ja ohjusiskuihin. Kaikissa on kuitenkin kyseessä ahneus, mielivalta ja toisen maan sisäisiin asioihin puuttuminen milloin vuosien suunnittelun pohjalta, milloin mielivaltaisella ad hoc -ohjusiskulla.

 

Kosovo-dokumentti paljasti mielivallan, normittomuuden ja väkivallan. KLA-terroristit ovat nyt ”valtiollinen armeija” NATO: n miehitysjoukkojen ohella. Syyriaan taistelemaan lähteneet Kosovo-jihadistit on otettu tervetulleina takaisin. Kosovo pyrkii NATO:n jäseneksi. Ensimmäistä kertaa jihadistit saattavat olla virallisestikin USA-johtoisessa NATO-armeijassa meidänkin maaperällämme.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, humanismi, Kosovon väkivalta, oikeuslaitos,

Tarvitsemme uudenlaisen Euroopan

Torstai 9.5.2019 klo 11.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Voltairenet sivuston päätoimittaja Thierry Meyssan luo erinomaisen katsauksen Yhdysvaltojen ja Euroopan suhteisiin toisesta maailmansodasta lähtien.

 Presidentti Harry Trumanin aikana Yhdysvallat vuonna 1947 loi ajatuksen anglo-saksisesta liittoutumasta Venäjää vastaan. Tämä tapahtui siitä huolimatta, että Yhdysvallat ja Iso-Britannia olivat olleet Neuvostoliiton liittolaisia natsismin ja fasismin kukistamisessa.

Euroopan Unioni perustettiin palvelemaan ylikansallisen pääoman ja aseteollisuuden tarkoituksia. Ensimmäisenä tehtävänään juuri yhdistynyt Saksa ryhtyi Yhdysvaltojen johdolla hajottamaan hyvinvointiyhteiskuntaa rakentanutta Jugoslaviaa vuosina 1992 -1999.

Vuonna 2000 Bratislavassa pidetyssä kokouksessa, jossa Saksan poliittista johtoa oli paikalla, Yhdysvaltojen ulkoministeriö kuvasi tavoitteitaan juuri sosialistisesta jäerjestelmästä luopuneen Venäjän eristämiseksi ja sotilaaliseksi saartamiseksi. (Willy Wimmerin Kohlin läheisen työtoverin mukaan.)

Euroopan unionin poliittinen rakenne ei ole demokraattinen. Komissiota ei valita demokraattisesti eikä EU toteuta oikeusvaltioperiaatetta.

Se takaa vapaan liikkuvuuden pääomille, työvoimalle, tavaroille ja palveluille ikäänkuin perustuslaillisena oikeutena. Suunnitelmia ei arvioida demokratian pohjalta vaan sen pohjalta miten ne vertautuvat laadittuihin EU:n sopimuksiin.

Kaikki keskeiset puolueet konservatiiveista sosiaalidemokraatteihin tunnustavat EU:n järjestelmän, mikä onkin eräs syy siihen, että Euroopan sosiaalidemokraateilla ja vasemmistolla ylipäätään menee huonosti. He uskovat, että poliittinen ja taloudellinen liberalismi, globalisaation legalisaationa on parasta mitä voi toivoa kirjoittaa Maurice Glasman, brittiläinen labouria edustava pääri.

Euroopan unioni palvelee siis rakenteittensa puolesta Yhdysvalloista johdettua ylikansallista investointipankkiirien ja aseteollisuuden valtaa. Sen vallan laajentamiseen Yhdysvallat ja Iso-Britannia ideologisina kumppaneina ovat tarvinnet yhteisen vihollisen, Venäjän.

Onko Euroopan ja Euroopan unionin syytä jatkaa tätä Yhdysvaltojen myötäilyä, joka on merkinnyt osallistumista sen sotiin ja kaiken eteen tulevan tuhoamiseen, mikäjollakin tavalla on muistuttanut hyvinvointivaltiota? Viime hallituskaudella me suomalaiset saimme tuntea nahoissamme mitä hyvinvointivaltion raju purkaminen tarkoittaa. Haluammeko sitä?

Euroopan unionin NATO:on kuuluvat jäsenvaltiot ovat osallistuneet Afrikan kukoistavimman valtion, Libyan tuhoamiseen. Samoin Lähi-Idän ainoa sekulaarinen, ei uskontopohjainen valtio, Syyria, on jo vuodesta 2001 lähtien ollut Yhdysvaltojen ja Saksan hajottamissuunnitelmien kohteena. Monet EU:n NATO-maat hyökkäsivät laittomin perustein Irakiin, Tanska ja Iso-Britannia etunenässä. Afganistan joutui myös Yhdysvaltojen yllätyshyökkäyksen kohteeksi 2001, muut NATO-EU maat seurasivat johtajaansa Yhdysvaltoja. 

Euroopan on syytä muuttaa suuntaa. Itsenäistyä Yhdysvalloista varsinkin, kun sen sotapolitiikan ja ideologisen työn lähin kumppani Britannia irroitautuu EU:sta.

EU: ta pitäisi johtaa itsenäisten valtioiden itsenäisesti ajattelevat kansalaiset ja poliitikot. Tällä hetkellä keskeisiä päättäjiä Euroopan parlamentissa ovat puolueet. Tällä hetkellä konservatiivit ja sosiaalidemokraatit ovat vallassa. Ne ajavat unionin syvempää integraatiota, yhteensulautumista. Se eivoi olla Suomen etu.

Suomalaisten etu on itsenäinen Suomi valtiona vaikuttamassa demokraattisen ja rauhaa ja yhteistyötä rakentavan Euroopan syntymiseksi.

Integraatiota ajavat Saksa ja Ranska liittolaisineen tukevat militarismia yhteistyön sijaan. Ne ajavat Euroopan armeijan muodostamista, mikä tietenkin palvelisi jälleen aseteollisuuden etuja.

Suomi ja Eurooppa tarvitsevat yhteistyötä Euroopan sisällä mutta kaikkien Euroopan maiden kesken.

Venäjä on keskeinen valtio Euroopassa historiallisesti, natsismin uhkan torjujana, kulttuurisesti ja taloudellisesti.

Euroopan on päästävä irti Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikkaa palvelevasta Venäjän demonisoinnista.Tuo demonisointi vaatii yhä karkeampia muotoja. Valtamedia koko Euroopassa, mutta myös Suomessa joutuu vääntämään todellisuutta voidakseen ylläpitää  Yhdysvaltojen hegemoniaa.

Tänään on sekä Eurooppa-päivä että erityisesti Venäjällä juhlittava voitonpäivä. Voitonpäivää juhlitaan natsismista saatuna voittona. Venäjä joutui uhraamaan 25 miljoonaa kansalaistaan koko Euroopan vapauttamiseksi natsismista. Meidän suomalaisten on vaikea nousta siitä todellisuudesta, että taistelimme natsi-Saksan rinnalla Venäjää vastaan.

Tuon trauman paranemista edistää, jos kykenemme iloitsemaan venäläisten naapureidemme kanssa siitä, että on vain meistä itsestämme kiinni, tartummeko yhteistyön käteen ja rakennamme koko Euroopan käsittävän rintaman yhteistyön ja rauhan puolesta.

Äänestämme Euroopan parlamenttiin vain ehdokkaita, jotka sitoutuvat purkamaan militarismia ja lopettamaan muiden maiden sisäisiin asioihin puuttumisen. 

Totuus Euroopan unionin nykytilasta on edellytys sen muuttamiseksi tuhovoimaisesta, harvoja palvelevasta byrokratiasta demokraattiseksi, maailman todellisia haasteita ratkaisevaksi inhimilliseksi yhteisöksi.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uudenlainen Eurooppa, sotaisa EU, riippuvuus Yhdysvalloista, EU:n demokratiavaje

Hussein al-Taeen kohtelu täyttää kidutuksen tunnusmerkit

Perjantai 3.5.2019 klo 17.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansanedustaja Hussein al -Taeen kohtelu Ilta-Sanomissa täyttää kidutuksen tunnusmerkit.

Suomi on mukana Euroopan neuvoston kidutusta ja ihmisarvoa alentavaa kohtelua tutkivan komitean CPT:n työssä. Komitean pitkäaikaisin Suomea edustanut jäsen on ollut psykologi Pirkko Lahti. Toimin itse komitean psykiatrian asiantuntijana.

Suomen median viime päivinä entisestäänkin kärjistynyt Al-Taeen ajojahti on ollut tuskallista seurattavaa. Ammattini pohjalla tiedän, että psykkinen kidutus on usein tuhoisampaa kuin fyysinen. Psyykkisestä kidutuksen seurauksista sen kohteeksi joutunut saattaa kärsiä  koko ikänsä. Mielen hajoaminen, masennus ja ahdistuskohtaukset saattavat jäädä pysyviksi uhkatekijöiksi.

Hussein al-Taeen taustalla on isän joutuminen vankilaan Irakissa mielipiteittensä vuoksi Saddam Husseinin vainoissa. Tuolloin Irak oli Yhdysvaltojen liittolainen sen hyökätessä Irania vastaan

Pakolaisena maahamme tullut toisen kulttuurin edustaja on ilmiantanut al-Taeen hänen aikaisemmista facebook-kirjoituksistaan. Wikipedian mukaan kyseinen ilmiantaja on ollut aikaisemmin SDP:n jäsen. Hän on blogikirjoituksessaan puhunut halventavasti al -Taeen isästä ja vähätellyt tämän ansioita ja maininnut asiattomia seikkoja tästä koska perheen  tausta on shia-uskonnossa.

Ilmiantajan kurdiryhmät ovat nyt liittoutuneet Yhdysvaltojen kanssa niin Irakissa kuin Syyriassa, jossa Yhdysvaltojen läsnäolo on kansainvälisten lakien vastaista.

Suomen media käy hybridisotaa Venäjää vastaan yhdessä Yhdysvaltojen ja EU:n Helsingissä sijaitsevan hybridikeskuksen kanssa. Ilta-Sanomat on ollut tuon hybridisodan keskeinen äänitorvi YLE:n rinnalla.

Ilta-Sanomat vaati tänään Al-Taeeta harkitsemaan eroa kansanedustajan tehtävästä. "Äänestäjällä on syytä tietää äänestämästään kansanedustajasta kaikki oleellinen". Järjetön vaatimus, joka esitetään elämänhistoriansa vuoksi herkästi haavoittuvalle yksilölle. Jokainen psykologian alkeetkin tiedostava toimittaja ymmärtänee, että Ilta-Sanomien pääkirjoitustoimittajan myrkyllisellä tekstillä on tarkoitus tahallaan horjuttaa Al-Taeen mielentasapainoa.

Paine Hussein Al-Taeen mielentasapainoa kohtaan ei sisällä ainoastaan henkilöiden välistä arkista erimielisyyttä käytöksestä, joka sisältää elementtejä vihapuheesta. Paineeseen sisältyy ulko- ja turvallisuuspoliittisia tekijöitä, joiden paineen Ilta-Sanomat on ottanut lisäpunnuksikseen.

Yhdysvaltojen pääaggressio tänään kohdistuu shialaiseen Iraniin. Suomen valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittamaan Mediapooliin, tiedotusvälineiden kartelliin kuuluva Sanoma Oy palvelee Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa tukevaa propagandaa. Al-Taeen kidutukseen sisältyy tahoja, joita kutsutaan Deep Stateksi, tiedustelun ja salaisten palvelujen verkostoksi, josta kansalaiset eivät tiedä mitään.

Koska kansalaiset eivät tiedä kidutuksen ulottuvuuksia eikä sen julmaa tehoa, al -Taeen psykiatrinen auttaminen ja kanssaihmisten antaman tuen tiedollinen sisältö jää puutteelliseksi.

Ilta-Sanomien ja muun median toiminta ei ole missään suhteessa Hussein al-Taeen tekoihin, koska sen ei ole tarkoitettukaan olla suhteellista tai kohtuullista. Sen on suunniteltu murskaavan kohteensa. Ei siis Yhdysvalloille tunnusomainen lennokkimurha vaan henkinen murentaminen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hussein al-Taee, kidutus, Euroopan neuvoston kidutuskomitea, CPT, psykiatrian asiantuntija

Näkymättömät sankarit tukehtuvat Suomen NATO-diktatuurissa

Torstai 25.4.2019 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olemme katsoneet Chilen sotilavallankaappausta ja suomalaista diplomatiaa koskevan elokuvan, Invisible heroes, neljä ensimmäistä jaksoa. Tosipohjaisessa elokuvassa näkyy paljaana, kuinka sisällissodastamme saakka vallinnut valkoinen ilmapiiri on läsnä ulkoministeriössämme.

Oikeistolainen lähetystön työntekijä toimii päällikkönsä ohjeiden vastaisesti yhteistyössä sotilasjuntan edustajien kanssa sekä edistää Suomen valtion kauppapolitiikkaa yhteisöllisesti omistettujen hankkeiden yksityistämisessä.

Suomi Ruotsin ja Venäjän/Neuvostoliiton välissä muodostaa synkän saarekkeen, jossa inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus eivät paljoa paina.

Vuotta 1973 kuvaava dokumentaarinen elokuva osoittaa kuinka vasemmistolaisuus on virkamiehistölle punainen vaate. Virkamieskunta, opettajat, tuomarit, poliisit ja armeijan upseerit seulottiin tarkasti puhtaaksi vasemmistolaisuudesta. Käytännössä vallitsi virkakielto.

Toimiessani Helsingin kaupungin lastensuojeluviraston sosiaalilääkärintoimiston psykiatrina vastaanotolleni toimitettiin pahasti tarumatisoitunut Chilen pakolainen, suoraan lentokentältä. Ongelmat olivat vakavia ja pitkäkestoisia.

Suuri osa suomalaisia koki saman järkytyksen tunteen kuin minä siitä, että kesti niin kauan, ennen kuin Suomi raotti oven vastaanottaakseen näitä lähetystön suojiin paenneita chileläisiä.

Alliende oli demokraattisissa vaaleissa 1970 valittu presidentti. Yhdysvaltojen presidentti Nixonin neuvonantaja Henry Kissinger laati suunnitelman Chilen oikeistolaisen opposition tukemisesta ja sotilasvallankaappauksen valmistelemisesta. Aiheuttamalla talouskriisin ja kärjistämällä yhteiskunnallisia suhteita maassa CIA  sai täälläkin aikaan vallankaappauksen kuten 10 vuotta aikaisemmin Indonesiassa tapattamalla siellä miljoona kommunistiksi tai ammattiyhdistysaktiiviksi oletettua kansalaista.

Suomen kansaa ja kansanedustajia niin eduskunnassa kuin Euroopan parlamentissa on sumutettu 30 vuoden ajan NATO-propagandalla. EU:hun liittymisen jälkeen Suomen keskeiset poliitikot ja media ovat täyttäneet kansalaisten pään väärillä tiedoilla niin, että luontainen oikeustaju on kadonnut.

Chilen vallankaappauksen uhrien pelastamisessa sankariksi kasvaneen Tapani Brotheruksen tapainen henkinen kasvu ja eläytyminen avun tarvitsijoiden asemaan ei enää ole mahdollista.

Neuvostoliiton, Puolan, Jugoslavian, Afganistanin, Irakin, Libyan, Somalian, Syyrian, Tsetsenian, Jemenin tuhon ja kaaoksen aiheuttamisen ja pakolaisvyöryjen synnyttämisen jälkeen Yhdysvallat NATO-liittolaisineen on siirtynyt kiristämään ja uhkailemaan Venezuelaa ja Irania.

Euroopan parlamentti on NATO:on kuuluvien jäsenmaidensa enemmistöpuolueiden tuella ensin myöntänyt Saharov- ihmisoikeuspalkintonsa Yhdysvaltojen tukemalle "Venezuelan demokraattiselle oppositiolle" ja sen jälkeen äänestänyt tuesta itse itsensä presidentksi julistaneelle Juan Guiadolle. Suomen europarlamentaarikot puolueista riippumatta tukivat tätä Yhdysvaltojen marionettia eikä YK:n peruskirjan mukaan itsenäisen YK:n jäsenvaltion vaaleilla valittua presidentti Maduroa.

Euroopan parlamentti ei ole jäsenvaltioiden yhteistyöelin vaan puolueiden valtaa käyttävä elin, jossa oikeistopuolueilla ja sosialidemokraateilla on keskinäisiin sopimuksiin perustuva valta.

Miksi Suomen MEP:it eivät enää noudata YK:n peruskirjaa ja kansainvälistä oikeutta?

Se perustuu aivopesuun, jonka alaisena olemme olleet viimeiset 30 vuotta. Suomi on osallistunut EU:hun liittymisestä lähtien kansainväliseen politiikkaan USA:n apulaisena, kuten moni muukin EU-maa. Suomen media sitoutui kokoomuspuolueen johdolla tukemaan ajatusta Suomen liittymisestä NATO:on jo vuodesta 2000 lähtien.

Kun suomalaiset jukuripäät eivät ole taipuneet jäsenyyden kannalle, ruuvia on kiristetty. Vuodesta 2014 lähtien kokoomusjohtoinen valtioneuvosto päätti kertakaikkiaan kouluttaa toimittajat ja virkamiehet Harvardissa NATO:a myötäilevän propagandan tekijöiksi, tosin kutsuen sitä varautumiseksi Venäjän hybridisotaan. Liikuttuneena seurasin valtioneuvoston tiedottajan, nyt jo NATO:n palvelukseen siirtyneen, Markku Mantilan puhetta kansanedustajille keväällä 2014. Häntä säestivät NATO-propagandan auguurit, ei kaiken maailman dosentit, vaan itsensä korkealle korokkeelle nostaneet tiedotusvälineiden päätoimittajat.

Tämä ei kokoomusta kuitenkaan tyydyttänyt. Varmemmaksi vakuudeksi pystytettiin NATO:n hybridikeskuksen tukema valtiollinen sensuurikoneisto, jonka valvovan silmän alta ei yksikään NATO-kriittinen lausahdus pääse julkisuuteen.

Koneisto nähtiin toiminnassa jo presidentinvaaleissa. Olen juridiikan harrastajana miettinyt kuinka demokraattisena voidan pitää sitä, että yhden ehdokkaan, presidentti Niinistön, kansliapäällikkö on osa tätä sensuurikoneistoa, joka valvoo "oikeanlaista" tiedottamista.

Kansliapäällikkö on muiden kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköiden rinnalla vastuussa huoltovarmuuskeskuksesta, joka rahoittaa Mediapoolia, eli tiedotusvälineiden kartellia, joka on sitoutunut yhdenmukaistamaan tiedotuksensa ja poissulkemaan kaikki häiriötekijät.

Chilen sotilasvallankaappaus tehtiin pommituksin ja kiväärinlaukauksin, Suomen vallankaappaus on sotilaallinen vain osittain. Pääroolissa on henkinen väkivalta, joka kohdistuu poliittisten toisinajattelijoiden, kuten NATO-kriittisen Paavo Väyrysen Tähtiliikkeen totaaliseen poissulkemiseen mediasta. Se on kuitenkin osittain sotilaallinen toimenpide koska se käyttää sotilaallista pelotteluvaltaa, hypoteettista Venäjä-uhkaa piiskana ja valheellista mielikuvaa NATO:sta turvana. 

Valtiollisen sensuurin tehtävä tulee yhä vaikeammaksi, koska se joutuu sulkemaan pois tiedonvälityksestä maailmanpolitiikan tärkeiden asioiden totuudenmukaisen analyysin.

Suomi on malliesimerkki jokaiselle oikeusvaltioperiaatetta rikkovalle maalle siitä miten tuo rikkominen onnistuu täydellisesti. Johtava kokoomuspoliitikko Petteri Orpo osoittaa Unkaria ja Puolaa: ottakaa varas kiinni, kun puolue itse on rakentanut kartellin, johon entinen puoluetoveri tasavallan presidenttikin kuuluu. Sensuurin johdosta yksikään hyvin harjaantunut toimittaja ei ole uskaltanut kysyä isäntämaasopmuksesta tai NATO:n hybridikeskuksen roolista Suomessa.

Onko kansan sumutus onnistunut täydellisesti? Presidentti valittiin suuren yksimielisyyden vallassa. Ylikansallista pääomaa SOTE:ssa palvellut kokoomus saatiin median avulla viime tipassa nostettua kansan vihan suosta yhdessä perussuomalaisten kanssa. 

Sisällissodan valkoinen valta on ylikansalliseksi muututtuaan massiivinen. Liittolaisuus natsi-Saksan kanssa on yritetty näihin saakka peittää. Liittolaisuus hirviömäisen USA:n ja siihen sitoutuneen EU:n kanssa on kansalta piilossa. Europpan parlamentin suomalaisten jäsenten äänestyskäyttäytyminen on häkellyttävä muistuttaessaan 1930- 40 lukua. Ehtiikö kansa herätä Euroopan parlamentin vaaleihin mennessä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Chilen sotilasvallankaappaus, valkoinen Suomi, NATO:n mediasensuuri, oikeusvaltio

Euroopan Unioni demokraattinenko?

Torstai 18.4.2019 klo 12.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jerisjärven jäällä hiihtäessä pohdiskelin NATO-vaikutteisen Yle:n eilisiä EU-parlamentti-uutisia. Haastateltavina oli Suomen mepit Anneli Jäätteenmäki ja Liisa Jaakonsaari. Mitään toimituksellista osuutta uutisessa ei ollut. Haastateltavat saivat purkaa huolestumisensa Euroopan parlamentin kohtalosta "populismin ja oikeistolaisuuden" lisääntyessä vaalien alla.

Molemmat huokailivat erimielisyyden valtaavan ja jo vallanneen parlamentin. Jaakonsaari esitti huolensa Euroopan unionin muuttuessa rauhan- ja integraation puolella olosta johonkin epämääräiseen tulevaisuuteen.

Normaalin, verovaroilla kustannetun uutisvälineen tehtävänä olisi luullut olevan tarkentaa, mitä tämä rauhan ja integraation puolellaolo tarkoittaa. Onko EU ollut rauhan puolella. Onko syvempi integraatio todella Suomelle hyväksi. Kyseenalaistan molemmat näkökohdat.

Euroopan Unionia ei perustteu edistämään demokratiaa vaan Euroopan teollisuusyritysten, European Round Table of Industrialists järjestön  ja kansainvälisen aseteollisuuden etua.

Euroopan Unionia ei perustettu julistuksista huolimatta rauhanjärjestöksi. Heti alusta, eli Maastrichtin kokouksesta lähtien Yhdysvallat alkoi johtaa Saksan avulla Jugoslavian hajottamista, siitä huolimatta, että toisen maailmansodan jälkeen kansainvälinen yhteisö oli päättänyt, että Euroopan rajat ovat pysyvät, eikä niitä saa muuttaa.

Euroopan Unionin NATO-jäsenmaat tukivat natseja Kroatiassa ja Yhdysvallat tuotti Osama bin Ladenin kanssa yhdessä 10 000 jihadistitaistelijaa Bosniaan sotimaan kalifaattia rakentavan itse presidentiksi julistautuneen Izetbegovicin joukkojen rinnalla.

Samat, alunperin Yhdysvaltojen kouluttamat,jihadistit tuhosivatkin WTO-tornit, josta Yhdysvallat sai syyn hyökätä Afganistaniin sotimaan NATO-maiden kanssa sotaa, joka edelleen jatkuu.

Siinä ohessa EU- maat ovat osallistuneet Afrikan kukoistavimman maan, Libyan tuhoamiseen, olleet mukana vuodesta 2001 lähtien suunnittelemassa ja toteuttamassa Syyrian hajottamista Jugoslavian tavoin. Ohessa on Yhdysvaltain kanssa yhteistoiminnassa lennokkimurhattu,usein siviilejä, paitsi Afganistanissa, myös Somaliassa ja Jemenissä.

Uusliberaalia Keskustaa edustanut laajentumis- ja myöhemmin talouskomissaari Olli Rehn johti EU:n Ukraina- lähentymisneuvotteluja, jotka  osoittautuivat fiaskoksi ja loivat edellytykset USA:n rahoittamaan ja EU:n myötävaikuttamaan väkivaltaiseen MAIDAN:in vallankaappaukseen kaikkine seurauksineen.

Nyt Ukrainaa hallitsee väkivaltainen natsismista voimaa saava joukko, jonka kannatus on vain pari prosenttia, mutta sen väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen vaikuttaa laajemmin. Sen vaikutusvalta on integroitunut Poroshenkon hallintoon.

Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Yle:n NATO:n propagandaan sitoutunut tiedonvälitys on yrittänyt kaikin mahdollisin keinoin peittää totuuden.

Mitä taas Liisa Jaakonsaaren toivomaan EU:n syvempään integraatioon tulee, voin todeta, että se onnistuu vain, jos suomalaisilta pimitetään kaikki integraation seuraukset. Vain side silmillä suomalaiset voidaan taluttaa syvempään integraatioon, joka merkitsisi yhteisvastuuta muiden jäsenmaiden ongelmista. Itsenäisyyden viimeistenkin rippeiden hävittämistä. Se merkitsisi Euroopan yhteistä armeijaa, johon Suomen tulisi integroitua, "koska olemme osa länttä". Saisimme käyttää armeijallemme nyt hankittavia aavikolle sopivia pukuja. Mille aavikolle NATO-EU meidät haluaisi lähettää sotimaan?

Mistä kansalaiset saisivat totuudenmukaista tietoa Europarlamenttivaaleihin. Siinäpä kysymys. Suomen valtiollinen sensuuri hoitaa sen, että verovaroin maksetussa Yle:ssä ei tulla näkemään rehellisiä keskusteluja mielenkiintoisine argumentteineen. Toimittajat on koulutettu olemaan kysymättä tärkeitä asioita. Show, hyvä meno, toimittajien itseriittoinen esiintyminen osoittaa millä nuoteilla vaaleihin käydään.

Suosittelen alkupaloiksi Yannis Varoufakiksen kirjaa "Adults in the Room", jossa hän kertoo ajastaan Kreikan vatiovarainministerinä. Suomi näyttäytyy pienenä Saksan luppakorvana. Saksa ja Ranska pelastavat omat pankkinsa niin kutsutuilla "Kreikan lainoilla".

Euroopan parlamentin demokratisointi olisi välttämätön. Nykyinen parlamentti on osoittanut, että se myötäilee Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikkaa. Yhdysvaltojen komennosta Euroopan parlamentti määräsi talouspakotteet Venäjälle itse aiheuttamansa Ukraina kaaoksen johdosta.

Yhdysvaltojen määrättyä talouspakotteet Venezuelalle ja rahoitettua sen oppositiota, Euroopan parlamentin enemmistö päätti myöntää Saharov- rauhanpalkinnon tuolle oppositiolle. Samoin Euroopan parlamentin enemmistö, YK:n peruskirjan vastaisesti päätti tunnustaa Venezuelassa itse itsensä presidentiksi julistaneen Guaidon maan presidentiksi.

Suomen Europarlamentaarikoista yksikään ei vastustanut moista kansainvälisten lakien ja YK:n peruskirjan vastaista päätöstä. Ruotsin mepeistä sentään puolet vastusti, samoin suuri osa Iso-Britannian europarlamentaarikoista teki niin.

Edellä olevasta voi päätellä, että suomalaisten äänestäjien olisi tiedettävä noudattavatko parlamenttivaaliehdokkaat kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa, vai myötäilevätkö he Yhdysvaltojen ja sitä myötäilevän Euroopan komission mielivaltaa. Aikamoinen urakka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-demokratia, intergraatio, NATO, USA-riippuvuus

Valtamedia on vaarallinen lapsille ja nuorille

Maanantai 8.4.2019 klo 14.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lapsille ja nuorille opetetaan kotona ja koulussa oikeudenmukaisuutta. Lapsia kehotetaan lukemaan sanomalehtiä ja seuraamaan aikaansa. Yläasteella YK:n merkitys vakauden ja oikeudenmukaisuuden tuojana maailmaan tulee tutuksi.

Ristiriita opetettujen ihanteiden ja valtamedian kuvaaman kansainvälisten tapahtumien totuudenmukaisuuden välillä on räikeä. Valtamedia kuvaa tapahtumat arvovapaina prosesseina, joiden kytkökset YK:n periaatteisiin jäävät puuttumaan. Tapahtumien osanottajamaiden toimien laillisuuden kuvaus kansainvälisten lakien viitekehyksessä puuttuu täysin.

Tiedotusvälineistä Yle:n odottaisi käyttävän keskusteluohjelmissaan kansainvälisten lakien asiantuntijoita. Mutta ei. He käyttävät paikan päällä ehkä sattumalta olevia ihmisiä, jotka kuvailevat mitä ympärillään näkevät, mutta eivät tunne taustalla vaikuttavaa suurvaltojen peliä. 

Monet kriisit on sunniteltu Yhdysvaltojen Pentagonin uumenissa kuten kenraali Wesley Clark kuvasi: Me tulemme sotimaan seuraavaksi seuraavassa 7 maassa, luetellen Jugoslavian jälkeen Afganistanin, Irakin, Libyan, Syyrian, Iranin. Valloitettavissa ja ryöstettävissä maissa on yleensä öljyä tai muita arvokkaista raaka-aineita.

Ylikansallisen pääoman intressejä huomioon ottavan Bilderberg-säätiön kokouksissa saa esimakua tulevista tapahtumista. Jo 2010 luvun puolivälissä kokouksessa esiteltiin kuinka Syyria hajotetaan Jugoslavian tapaan: presidentti pakotetaan luopumaan virasta, perustuslaki kumotaan (herrat Perthes ja Feldman esittelivät asian kokouksessa).

Sitten Syyrian sodan aloittaminen näyteltiin mielenosoittajien ja diktatoorisen hallinnon eskaloituvana konfliktina. Osa tapahtumien osanottajista luuli asioiden olevan sitä, miltä niiden haluttiin näyttävän. Suunnittelijat olivat valmistelleet jokaisen seuraavan näytöksen sekä niihin osallistuvien jihadistijoukkojen rahoituksen.

Ketä tämä tilanne palvelee.

Se palvelee Yhdysvaltoja NATO-liittolaisineen, joiden toimintatapa perustuu lahjomiseen, taloudelliseen kiristykseen, sotilaalliseen voimaan ja propagandaan.

Viitaten edellisiin blogeihini, sen jälkeen kun Stubbin ja Sipilän hallitukset ovat valmistelleet ja pystyttäneet Suomeen valtiollisen media-sensuurin, koko valtamedia ja kustannustalot ovat yhdenmukaistaneet tiedonvälityksen NATO-yhteensopivaksi yhteistyössä NATO:n hybridikeskuksen kanssa.

Viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajan presidentti Mauno Koiviston vihaama NATO-propaganda on soluttautunut kaikkiin Suomen tiedostusvälineisiin ja kustantamoihin Yle:stä Helsingin Sanomiin ja Kansan Uutisiin.

Otan kaksi esimerkkiä viime päiviltä. Toinen on Helsingin Sanomien kuukausiliitteen laaja selostus Syyriasta ja toinen on Kansan Uutisten "20v sitten" Miljoonan murhenäytelmä Kosovossa- otsikolla varustettu uutispätkä.

Sami Sillanpään "Erkin eläkepäivät" -artikkeli Syyriasta on monipuolinen kuvaus Syyrian tapahtumista suomalaisen Syyriassa asuvan  Kettusen-pariskunnan silmin. Sillanpää on yleensä maltillinen raportoija. NATO-propaganda ei ole päällekäyvää ja moni asia on häivytetty rivien väleihin ja lyhyisiin toteamuksiin.

Kokonaisuus on yllämainitsemani arkikuvauksen kaltainen. Sodan aloitus ja diktaattorimainen hallitsija ovat propagandan perusasioita. Presidentti Assadin kuuluminen alawiitti-uskontoryhmään mainitaan, mutta ei sitä, että maa on sekulaarinen, eli maalla ei ole valtionuskontoa.Ehkä, kuten parlamentaarisissa maissa yleensä, kirjoittaja voisi mainita mitä puolueita Syyrian parlamentissa on edustettuina. Ne ovat poliittisia puolueita eikä uskontopuolueita.

Samoin perusasioina voisi mainita, että Syyriassa koulunkäynti ja terveydenhuolto ovat ilmaisia. Lisäksi 2000-luvulla Syyria otti vastaan 1,5 miljoonaa Yhdysvaltojen sodan Irakista ulos ajamaa pakolaista sen lisäksi, että sillä oli jo entuudestaan 0,5 miljoonaa Israelin ulosajamaa palestiinalais-pakolaista.

Sitten Sillanpää menee vahvasti propagandan puolelle. Hän kuvaa kuinka vuonna 2013 "Eräänä aamuyönä Itä-Ghoutassa ihmisiä tukehtui kouristellen. Uhreja saattoi olla yli tuhat, iso osa siviilejä. YK-tutkijoiden mukaan todisteet viittasivat Syyrian asevoimien sariinikaasuun, mutta Assadin hallinto kiisti syyllisyytensä".

Tosiasiassa YK-tutkijat olivat nopeasti paikalla ja Carla del Ponte sanoi jo aluksi epäilevänsä, että kaasuhyökkäys on kapinallisten tekemä. Eräs paikalla ollut silminnäkijä, nunna, lähetti samansuuntaisen raportin YK:hon. Tarkemmissa tutkimuksissa yhdysvaltalaisessa MIT-yliopistossa todettiin teknisten tutkimusten perusteella, että kaasuisku ei ollut voinut tulla hallituksen puolelta.

Suomen Yle:n edellinen uutispäätoimittaja Atte Jääskeläinen totesi Yle:n Venäjään liittyvien uutisten olevan aina tasapuolisia. Hän kertoi vaativansa, että jokaisen Venäjää koskevan uutisen perään uutisen lukijan on hökäistävä "Venäjä kiistää", siten uutisesta tulee objektiivinen!

Kansan Uutiset vuorostaan otsikoi: "Miljoonan murhenäytelmä Kosovossa". "Jugoslavian raa'at hajoamissodat huipentuivat kosovolaisten ahdinkoon ja NATO:n Jugoslaviaan kohdistamiin pommituksiin keväällä1999. Serbijoukkojen vainoissa yli miljoona Kosovon 1,8 miljoonasta asukkaasta oli pakolaisina tai kodittomina Kosovon rajojen sisäpuolella."

Ylläoleva on NATO-propagandaa puhtaimmillaan. Serbijoukot eivät vainonneet kosovolaisia. Heitä vainosivat KLA:n albaani mafia/terroristijoukot, jotka USA poisti terroristien listalta vasta 1998, kun se huomasi, että heistä saa NATO:n jalkaväen matkalla Jugoslavian sotilaalliseen haltuunottoon ja miehitykseen.

Koko 1990-luvun Kosovon albaanit pyrkivät rauhanomaisin keinon Rugovan johdolla muodostamaan etnisesti puhtaan albaanivallan Kosovoon.

Kosovo on kuulunut keskiajalta lähtien Serbiaan. Toisen maailmansodan aikana Kosovo oli fasistisen Italian miehittämä ja albaanit vainosivat serbejä, joita kerättiin keskitysleireihin ja tapettiin kuten myös fasistisessa Kroatiassa.

1990-luvulla albaanijohtajat estivät albaaneja osallistumasta valtiollisiin vaaleihin, joihin monikansallisen liittovaltion johto luonnollisesti toivoi väestön osallistuvan.Heitä myös kiellettiin työskentelemästä valtion viroissa kuten lääkäreinä, opettajina tai poliiseina. Työttömyys albaanien keskuudessa luonnollisesti nousi.

Albaaneja kiellettiin omien johtajien toimesta käyttämästä valtion terveydenhuoltopalveluja tai käymästä valtion rahoittamia kouluja. Sen sijaan heille perustettiin rinnakkainen melko heikkotasoinen koulujärjestelmä ja rinnakkainen terveydenhuoltojärjestelmä.

KLA-albaaniterroristijärjestö voimistui ja oli osa Albanian mafiaa. Muun muassa nykyinen Kosovon presidentti johti pahamaineista väkivaltaista Drenica-mafiaryhmää, joka syyllistyi elin- ja huumekauppaan.

Yhdysvallat ja muut keskeiset NATO-maat kouluttivat ja aseistivat KLA-joukkoja.Jugoslavian  liittovaltion poliisi pyrki lopettamaan terrori-iskut siviilejä kohtaan. Iskujen kohteina olivat serbipoliisit ja serbien kanssa hyvin toimeen tulevat albaanit.

Yhdysvallat ja NATO-maat olivat odottaneet mahdollisuutta vallata loputkin Jugoslaviasta. Kun Jugoslavian hallitus ei suostunut koko maan NATO-miehitykseen, NATO aloitti USA:n presidentin päätöksellä koko Jugoslavian laittomat pommitukset.

Kansan Uutisten kuvaamat pakolaisvirrat lähtivät liikkeelle pommitusten alettua. Asiasta on kuukausikohtaiset tilastot.

Pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa valtavaa sotilastukikohtaa Kosovoon, Serbian maalle, koska YK oli päätöksellään 1244 julistanut Kosovon olevan osa Serbiaa, ennen sen NATO-miehitystä ja sen aikana. NATO:n läsnollessa alkoivat serbien pogromit jälleen kuten toisen maailmansodan aikana. 150 ortodoksikirkkoa ja useita keskiajalta peräisin oleva luostareita poltettiin maan tasalle albaanien tanssiessa läpi yön ympärillä.Kymmeniä tuhansia serbien koteja poltettiin tai otettiin haltuun. Sadat tuhannet maltilliset albaanit ja serbit pakenivat Belgradiin tai asuvat edelleen tilapäiskonteissa.

Entisen Jugoslavian alueella elävät ovat kaikki Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten, myös EU:n,  vallanhalun uhreja. Toivottavasti tuo yksinapainen maailmanvalta lakeijoineen saadaan loppumaan.

Kuinka lapset ja nuoret voidaan päästää lukemaan tai katsomaan Suomen oikeistolaisen valtion sensuroimaa valtamediaa. Sensuurin ovat rakentaneet kokoomus, ultraliberaali keskusta ja siniset, joiden yhteistyö on koordinoitu USA/EU-NATO-hybridikeskuksen kanssa. Kansainvälisistä asioista raportoitaessa tuskin mikään on totta. On traagista todeta, että Kansan Uutiset on täysin integroitunut tuohon todellisuuteen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HESA:n kuukausiliite, Kansan Uutiset, NATO-propaganda, totuus, oikeudenmukaisuus, kansainväliset lait.lasten mielen manipulointi

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »