Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Hitler on taas täällä

Sunnuntai 27.12.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vesa Vierikko kuvasi Jari Tervon haastattelumainoksessa että jos hän joutuisi esittämään Hitleriä, hän esittäisi tämän oikein lempeänä, koska kaikissa meissä on mahdollisuus Hitlereiksi.

Mieleeni tuli kuva hymyilevästä Obamasta uuden kirjansa kannessa. Tai Joe Biden vaalikuvissaan.

Yhdysvallat on toteuttanut maailman, jota Hitler ei vallanhimoisimmissakaan suunnitelmissa liene voinut ounastella. Muodollisesti Yhdysvallat oli liittoutuneiden rinnalla taistelemassa natsi-Saksaa vastaan. Pitkän tähtäyksen suunnitelmana oli kommunistien johtaman sosialistisen Neuvostoliiton tuhoaminen. Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat avoimesti tukeneet Hitlerin aseistamista.

Hitlerin katolinen Saksa ja fasistinen äärikatolinen Kroatia pyrkivät juutalais-kommunistisen maailman tuhoamiseen tappamalla juutalaiset, ortodoksiset serbit sekä kommunistit ja romanit keskitysleireillä, joiden johtajina varsinkin Kroatiassa toimi katoliset papit.

Sodan aikana Hitlerin avuksi ja rinnalle tuli Jerusalemin Suurmufti, joka värväsi Bosnian sunnimuslimit taisteluun Hitlerin rinnalla. Erityisesti Neuvostoliiton eteläisten osien muslimiväestö olivat myös rekrytöinnin kohteena.

Katolinen kirkko ja fasistinen Espanja auttoivat suuren joukon natseja siirtymään Atlantin toiselle puolelle, jossa CIA värväsi pätevimmät palkkalistoilleen.

Jo 1950-luvulla myös Yhdysvaltojen hallituksen ei vain teollisuuspiirien asenne oli muuttunut fasistimyönteiseksi. Presidentti Eisenhower antoi tukensa Espanjan fasistidiktaattori Francolle ja sai vastavuoroisesti rakentaa sotilastukikohtia Espanjaan.

CIA aloitti yhteistyön muslimiveljeskunnan kanssa 1950-luvun alkupuolella. Yhteistyö Yhdysvalloissa asuvan turkkilaisen äärimuslimi ideologin Fetullah Gülenin knssa pyrkii vaikuttamaan Venäjän eteläpuolisissa valtioissa  asuviin islaminuskoisiin väestöihin äärimuslimi koulutuskeskusten, madrassojen  kautta, jotka ovat levittäytyneet myös Kiinan Xijangiin. 

Kauko-Idän itsenäisyyttä tavoittelevien maiden jatkuvien pommitusten ja luonnon tuhon jälkeen Yhdysvallat siirtyi Eurooppaan ja sitten Lähi-Itään.

Kaikessa toiminnan ytimenä oli taloudellisen ja sotilaallisen väkivallan avulla sosiaalisen oikeudenmukaisuuden murskaaminen. Euroopassa Yhdysvallat sai liittolaisekseen sotilaallisesti toisesta maailmansodasta lähtien miehittämänsä Länsi-Saksan. Saksojen yhdistyminen muutti Saksan USAn elimelliseksi liittolaiseksi.

Yhdistymisensä jälkeen Saksa antoi itselleen luvan toimia kuten Hitlerin aikana, hankkia revanssi. Se rahoitti katolisia kroaatteja yhdessä USA:n natsi- ja albaanidiasporan kanssa hajottamaan Jugoslavian liittovaltion yhdessä USAn kanssa. Se edellytti ortodoksisten serbien, edellisen sodan holokaustin uhrien demonisointia Hitlereiksi. Yhdysvaltojen armeijan kenraalit kouluttivat kroaatit tyhjentämään Kroatian serbeistä, joita ei oltu saatu 45 vuotta aikaisemmin keskitysleireissä tuhottua.

Jugoslavian asukkaat pystyivät aikaisemmin osallistumaan yritysten, joissa he työskentelivät hallintoon ja osinkojen jakoon. Nyt he menettivät työnsä ja vajosivat kansoina kehitysmaaluokkaan kansantuotteella mitattuna.

Tuhottuaan Puolan, Neuvostoliiton ja Jugoslavian, saatuaan sotilastukikohdan laittomasti Serbian alueelle ja pakotettuaan taloudellisesti ja sotilaallisesti  alisteiset haltuunsa ottamat valtiot valtansa alle ja liittymään NATOon Yhdysvallat siirtyi Lähi-Idän ryöstöön yhdessä NATO-liittolaistensa kanssa. Samaan aikaan työn alla oli Georgia ja Ukraina.

Puolan ja Neuvostoliiton haltuunotossa johdossa toimi CIA:n entinen johtaja, presidentti George H.W.Bush. Jugoslavian serbien demonisoinnissa ja toisen holokaustin suunnittelussa ja toteuttamisessa presidenttinä oli demokraatti Bill Clinton senaattori Joe Bidenin tukemana. Saksan liittopresidenttinä toimi Helmuth Kohl, joka puhui kaikki EU:n tulevat jäsenmaat mukaan Jugoslavian tuhoamiseen ja haltuunottoon aseteollisuuden tueksi rakennetun  EU:n perustamiskokouksessa Maastrichtissa.

Yhdysvaltojen ja Saksan kouluttamat natsien jälkeläiset ja albaanijihadistit tulivat Bosnian ja Kosovon sodissa keskeiseen asemaan. Jälkimmäisiä tuotettiin Afganistanista ja Lähi-Idästä. Rahoittajana ja kouluttajana Clintonin rinnalla oli Osama bin Laden. Clintonin puoluetoveri Obama katsoi parhaaksi vaientaa Osama bin Ladenin tappamalla hänet videoidussa näytöksessä. (olisiko Hitler pysynyt vastaavaan?)Välittömästi murhan jälkeen Obama soitti Clintonille.

USA sai tekosyyn hyökätä Afganistaniin kaksoistornien tuhon jälkeen. Maahan, jolla ei ollut mitään tekemistä iskun kanssa. Strategisesti tärkeän maan miehitys jatkuu edelleen kahdettakymmenettä vuotta tarjoten tosin kukoistavan heroiini-bisneksen.

USA ja Saksa (Feldman ja Perthes)suunnittelivat Syyrian haltuunoton ja siirtämisen muslimiveljeskunnan haltuun sekulaarisen sosialistisen Baath-puolueen sijaan. Kouluttamalla tarkka-ampujat mielenosoituksiin ja masinoimalla massiivisen presidentti Assadin vastaisen propagandan USA ja Saksa esittelivät Obamalle Bilderberg-ryhmässä suunnitelmansa jo vuonna 2008.

2010-luvun Libyan tuhoaminen ja v. 2013 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen valmistelu olivat presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin hankkeita yhteistyössä EU:n NATO-maiden kanssa. Jo syyskuussa 2013 Clintonit ja Euroopan poliittinen eliitti juhlivat Krimin Jaltalla tulevaa Ukrainan haltuunottoa. Varsinainen kaappaus tapahtui helmikuussa 2014, jonka jälkeen vallankaappaushallitus julisti Itä-Ukrainalle, joka ei hyväksynyt kaappausta, terrorismin vastaisen sodan.

Syyrian ryöstö vuodesta 2011 eteenpäin onnistui vain osittain. NATO-maat Turkki ja Ranska varastivat Syyrian öljyä aluksi. Lähes kaikki USA:n NATO- ja muut liittolaiset osallistuivat ryöstösuunnitelmiin, joihin kuului mm sementtitunneleiden varustaminen jihadisteille sekä massiivinen Syyrian hallituksen vastainen propaganda ja ohjusiskut.Tällä hetkellä Yhdysvallat varastaa sumeilematta Syyrian öljyä Kurdien miehittämässä Koillis-Syyriassa.

Terrorin ja muun väkivallan julmuutta ei esitellä meille suomalaisille. Viime päivinä olemme lukeneet palestiinalaisten keskitysleirimäisistä oloista Gazassa, ilman puhdasta vettä ja surkean viemäröinnin vallitessa korona-epidemian aikanakin Israel estää palestiinalaisia saamasa omaa vettään. Olemme lukeneet Ukrainan katkaisseen vedentulon Krimille tukkimalla maavallilla  kanavan, joka on Krimin päävesilähde. Kanavan, jonka venäläiset ovat itse rakentaneet aikana, jolloin Krim oli osa Venäjän sosialistista neuvostotasavaltaa. Olemme lukeneet Yhdysvaltojen mielivaltaisista talouspakotteista Kuuballe, Syyrialle ja Venäjälle. Venäjää estetään talouspakotteilla rakentamasta vedenpuhdistusjärjestelmää merivedestä veden saamiseksi krimiläisille.Presidentiksi tuleva Biden, joka kehotti kroaatti-albaanidiasporaa äänestämään itseään, on luvannut tiukentaa Venäjänpakotteita sekä suorittaa kyberhyökkäyksen Venäjän infrastruktuuriin.

Saksan yhdistymisen aiheuttama muutos on valtava. Saksan 4 miljoonan turkkilaisväestö, joka ei välttämättä ole integroitunut, vaikuttaa Saksan politiikkaan. Münchenin moskeijan väitetään olevan fanaattisen uskonsuunnan keskiössä. Miten on mahdollista, että Venäjällä kymmenien ihmisten kuolemasta vastaava terroristi istuu kaikessa rauhassa puistonpenkillä Saksassa. Miksi Saksa antaa turvapaikan jihadistien propagandapäällikölle Valkokypärien tiedottajalle. Jihadisti-muslimien Saksasta saama tuki Bosniassa ja Kosovossa ei ole sattumaa. Serbien alistaminen ja EU-puheenjohtajamaan Saksan täydellinen haluttomuus tunnustaa tosiasioita Kosovossa jatkuu.

Viimeisimmän teokseni nimi on "Lupa olla julma". Sen voi tilata BoD. fi  tai Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta. Joka päivä ja usein öisinkin mietin kuinka Suomi voi olla osallisena tällaiseen mielivaltaan ja julmuuteen ja vielä omalla toiminnallaan edistää sen toteutumista.

Vesa Vierikon hahmottamalla lempeällä Hitlerillä on minun mielessäni Yhdysvaltojen presidentin kasvot ja presidentti Obaman, seitsemän sodan aloittajan teos voisi olla moderni "Mein kampf"joka leviää kulovalkean tavoin kymmenillä kielillä ympäri maailmaa. Hillary Clintonin huudahti Libyan johtajan Gaddafin kuollessa Naton pommitusten valmistelemana  ja paikallisten jihadistien toimesta seiväs peräsuolesta niskaan työnnettynä "Me tulimme, Me näimme, hän kuoli. Hah hah haa". Tuo ilmentää asiaa omalla tavallaan.

Meidän maamme tärkein sotilaallinen yhteistyökumppaniko?Jälleen Hitler.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vesa Vierikko, Hitler, Biden, CIA, muslimiveljeskunta, Saksa, Nato-EU, USA

Kosovo-propaganda jatkuu Suomen mediassa

Torstai 3.12.2020 klo 18.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Mauno Koivisto käännähtäisi haudassaan jos kuulisi minkälaista NATO-propagandaa Helsingin Sanomat edelleen kehtaa julkaista.

Tänään 3.12. 2020 lehti julkaisi Pekka Hakalan artikkelin "Lähettiläs uskoo sopuun Kosovossa" kuvaillen Miroslav Lajcakin, EU:n Länsi-Balkanin lähettilään mielipiteitä liittyen Serbian ja Kosovon suhteisiin.

Helsingin Sanomat, erityisesti sen päätoimittaja on kunnostautunut NATO-propagandan julkaisemisessa lehdessään.

Mauno Koivisto kirjoitti esipuheen Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta, jossa hän kirjoittaa kuinka hän vihasi NATO:n serbivastaista propagandaa.

Laineen teoksessa James Aho kuvaa, minkälainen propagandistinen mekanismi synnytettiin serbien demonisoimiseksi. Kuinka holokaustin uhrit, kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian perustuslakia noudattavat serbit muutetttiin hyökkääjuksi ja leimattiin Hitlereiksi. Kuinka leimat kiinnitettiin. Minkälainen tuo mekanismi oli.

Tämän päiväinen Helsingin Sanomien artikkeli on malliesimerkki tekstistä, josta puuttuvat perustavat tosiasiat.

Osittain sattumasta johtuen minä, joka olen tutkinut luovuutta, henkistä kasvua ja inhimillisyyttä totuuden hahmottamisen pohjana, olen perehtynyt tieteellisesti tapahtumien kulkuun Balkanilla.

Olen kirjoittanut kirjan "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä, Into 2016, 2018. Kirjamessujen johto ilmoitti kustantajalle, että tätä teosta ei saa esitellä kirjamessujen lavoilla.

Viimeisintä teostani "Lupa olla julma" kirjoittaessani sain tietää Jarmo Laineen teoksen olemassaolosta. Sitä ei ole Helsingin kirjastoissa. Sain sen kuitenkin aluksi kirjastosta Kouvolasta ja myöhemmin sain ostettua sen antikvariaatista.

Minkä vuoksi tämä teos, jossa on presidentti Mauno Koiviston esipuhe, on kadonnut? Ainoa teos siihen asti, joka edes osittain kuvaa USA:n ja Saksan tarpeita palvelevaa Jugoslavian tuhoamista natsi-Saksan tyyliin demonisoimalla serbit, tekemällä heidät tappamisen ansaitseviksi ja laillistamalla heidän omaisuutensa konfiskoinnin kuten fasistisen Kroatian säätämät lait sallivat toisen maailmansodan aikana. Kaikki tämä tapahtui NATO:n valvonnassa kauloja katkovien, presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamien ja aseistamien jihadistien avulla.

"Lupa olla julma"- teokselle ei myöskään löytynyt kustantajaa. Sen kustansi aviomieheni yritys, Viestintä M.Saari ja se ilmestyi kuukausi sitten 7.11.2020 BoD.n painosta.

Helsingin Sanomien artikkeli kertaa kuinka "täysimittainen sota alkoi 1998 kun Jugoslavian armeija eli käytännössä Serbian tankit vyöryivät Kosovon maanteille." Tosiasiassa valtion armeija suoritti tehtäväänsä KLA:n terroristien ja bin Ladenin jihadistien tappaessa poliiseja ja aiheuttaessa turvattomuutta tavallisissa albaaneissa, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa.

Suoralla toiminnalla albaanijohtajat olivat kieltäneet albaaniväestöä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin, työskentelemästä valtion viroissa kuten kouluissa ja sairaaloissa.

Tärkein syy sotaan oli se, että Yhdysvallat halusi oman sotilastukikohtansa Balkanille voidakseen turvata paitsi öljynkuljetukset Kaspianmereltä Albaniaan myös heroiini-kaupan Afganistanista Eurooppaan. Saksaa vuorostaan kiinnosti Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunotto. Pommitetut teollisuuslaitokset, pankit, vakuutuyhtiöt, media.

Bosnian presidentti Izetbegovic oli värvännyt toisen maailmansodan aikana albaani-joukkoja ss-joukkoihin.Nyt hän rakensi muslimi-kalifaattia kirjoittamansa islamilaisen julistuksen mukaisesti, jossa serbit olisivat toisen luokan kansalaisia, jos ylipäätään saisivat pitää henkensä.

Daytonin rauhansopimusta 1995 seurannut 40 000 miehen vahvuinen NATO-miehitys takasi Saudi-Arabian etujen toteutumisen Bosniassa. Maahan rakennettiin Saudi-rahalla 150 moskeijaa, joissa opetettiin wahabistista äärisuuntaa kun aikaisemmin Jugoslavian alueen muslimit olivat olleet asenteeltaan maltillisia.

Sama tapahtui Kosovossa. Heti pommitusten jälkeen Yhdysvallat alkoi rakentaa tähän Serbian maakuntaan valtavaa sotilastukikohtaa Bondsteeliä. NATO-miehityksen alaisena ja YK:n pääsihteerin edustajan toimiessa alueen johtajana Kosovossa serbiasukkaita vainottiin  systemaattisesti kranaatti-iskuilla, talojen ja huoneistojen valtaamisilla sekä 150 kirkon ja luostarin tuhopoltoilla, albaanijoukkioiden tanssiessa läpi yön ympärillä.Tarkoituksena oli pelotella henkiin jääneet serbit muuttamaan muualle.

Euroopan unionin EULEX seurasi katseella, mutta ei puuttunut alueella vallitsevaan laittomuuteen.

Kosovon vapautusarmeijasta muodostettiin Kosovon poliisi, joka F.William Engdahlin teoksessaan "The Lost Hegemon Whom the Gods Would Destroy" ilmaiseman mukaan oli sama kuin Al Capone olisi nimitetty Chicagon poliisimestariksi.

Kirkkojen ja luostareiden sijaan kylät haltuunottaneet albaanit rakensivat Saudi-Arabian rahoittamana moskeijoita, joihin tuotiin ääri-islamia saarnaavat imaamit.

NATO:n laittomat Jugoslavian pommitukset olivat päättyneet 10.6. 1999 YK:n päätöslauselmaan 1244, jossa todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Suomen presidentti Ahtisaari johti neuvotteluita, joiden tarkoituksena oli sopia Kosovon ja Serbian keskinäisistä suhteista. Läsnäolijoiden mukaan Ahtisaari tavoitteli pelkästään Kosovon itsenäisyyttä, ei sitä, miten Kosovon asema Serbian maakuntana voisi toteutua demokraattisesti eikä albaanien suoran toiminnan perusteella, jossa albaanit eivät hyväksyneet albaanien ja serbien tasa-arvoisia ihmisoikeuksia.

USA:n sotilastukikohta oli jo rakennettu ja Serbia ei ollut myöntänyt siihen lupaa. Siten Ahtisaari tavoitteli päämäärää, joka oli YK:n päätöksen vastainen.

Ahtisaari yritti saada YK:n muuttamaan päätöslauselmaansa ja hyväksymään Kosovon irroittautumisen Serbiasta ja itsenäistymisen. YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä.

Sen jälkeen Ahtisaaren suojeluksessa runsaat 109 väliaikaisen neuvoston jäsentä  päättivät julistaa Kosovon itsenäiseksi. ICJ totesi jälkeenpäin neuvoston jäsenten toimineen yksityishenkilöinä (sillä neuvoston jäseninä toimien he olisivat rikkoneet kv lakeja)Pääministerit ja presidentit olivat sotarikollisia ja albaani-mafian tunnettuja johtajia. Hashim Thaci, jota Helsingin Sanomat kutsuu "presidentti ja sotasankariksi", sai vihdoin syytteet sotarikoksista ja joutui eroamaan presidentin tehtävistä. "Erittäin vastuullinen ja kypsä siirto" kuvailee haastateltava Lajcak.

Todella kypsä.

Euroopan neuvoston Kosovon johtajien rikoksia ja elinkauppaa tutkineen senaattori Dick Martyn raportti julkaistiin jo vuonna 2011. Siinä osoitettiin Kosovon johtajien olevan väkivaltaisen Albanian Drenica-mafiaryhmän johtajia. Heitä ei ole kuitenkaan saatu syytteeseen ennen kuin vasta tänä vuonna kun Kosovon oikeuslaitoksen sotarikoksia tutkiva istuin on perustettu Haagiin Kosovo Specialists Chamberin nimellä yhdysvaltalaisella syyttäjällä varustettuna.

Kymmeniä mahdollisia todistajia on jo tapettu. Dick Marty on kuvannut turhautumistaan sanomalla, että valtioiden johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina. Hän ei usko, että Kosovon mafia-johtajia saadaan tuomittua. Heillä on niin monia valtioiden johtajia suojelijoinaan.

Helsingin Sanomien mukaan lähettiläs uskoo sopuun. Mihin sopuun?

Mistä Serbian ja Kosovon pitäisi sopia. YK:n päätösluselma siitä, että Kosovo on Serbian maakunta on voimassa.

Onko todella niin, että Helsingin Sanomat on siirtynyt selittämään NATOn toimet kansainvälistä oikeutta ja YK:n päätöksiä korkeampina. Yhdysvaltojen mielivaltainen sotilastukikohtien sirottelu itsenäisten valtioiden alueelle väkivaltaa käyttäen olisi siis hyväksyttävää. 

Sen perusteella Helsingin Sanomat myötäilee Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan kokouksessa v. 2000 julistamaa kansainvälisestä oikeudesta luopumista, mikäli se estää Yhdysvaltojen tavoitteiden toteutumisen.

Yhdysvallat ja osin Saksa, Iso-Britannia ja Ranska ovat käyttänyt Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian ja Kosovon jälkeen jihadisteja jalkaväkenään myös Libyassa, Syyriassa Kaukasuksella ja viime aikoin myös Kiinan lähialueilla.

Sotilaallinen mielivalta ei ole vain USA:n toimintamalli ahneuden tyydyttämiseksi, Eurooppa on siinä täysillä mukana.

Siitä ei vain saa kirjoittaa eikä puhua. Suomi on pieni kielialue. Jättämällä kääntämättä merkittävät kansainvälisen todellisuuden hahmottamista palvelevat tieteelliset kirjat suomalaisten kirjojen piilottamisen lisäksi, hyväuskoista Suomen kansaa on mahdollista johtaa harhaan.

Suomen ulkoministeri väittää Suomen jakavan Yhdysvaltojen julmat arvot. Kaikki eivät kuitenkaan tee sitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauno Koivisto, Ahtisaari, NATO-propaganda, Al Capone, Kosovon ja Serbian "sopu", jihadistien invaasio, kansainvälinen oikeus

Suomiko oikeusvaltiona mallimaa?

Maanantai 30.11.2020 klo 11.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on lähtenyt globaaliin kampanjaan oikeusvaltioperiaatteen puolesta. Suomi on ottanut muun EU:n mukana kritiikkinsä kohteeksi erityisesti Unkarin. Unkaria syytetään vallan keskittymisestä sekä sanavapauden rajoituksista.

Mikä on tilanne Suomessa?

Väitän: Suomessa ei ole sananvapautta. Media on keskittynyttä ja valtio valvoo sitä keskitetysti pahemmin kuin Unkarissa.

Suomen eliitti on taistellut demokratiaa vastaan vuodesta 1917 lähtien. Valtalain tuoma itsenäisyys korvattiin pyrkimyksellä Saksan keisarivallan osaksi. 1930-luku oli demokratian irvikuva ja päättyi Saksan ja Ruotsin kanssa liitossa, ensin talvisotaan ja 1940-lähtien pyrkimykseen osaksi Hitlerin Saksaa Suur-Suomen puitteissa.

Näiden prosessien aikana Suomen kansa on ohitettu täysin. Sen selän takana on toimittu itsenäisen kansan etuja vastaan.

EUhun liittyminen tapahtui sotateollisuuden ja sotilaallisiin artikloihin sitoutumisen myötä osaksi väkivallalla tavoitteitaan toteuttavaa NATO-EUta. EU oli aloittanut Jugoslavian hajottamissodan jo ennen Suomen liittymistä organisaatioon. Silti Suomi pääsi vikkelästi mukaan osallistumaan Jugoslavian, erityisesti Serbian tuhoamiseen natsi-Saksan ja natsi-Kroatian menetelmiä toistaen.

Suomi on suomea puhuvien suomalaisten tietämättömyyteen turvautuen hivutettu osaksi EU:n NATO-koneistoa. Suomi on liitetty parlamentaarisen käsittelyn ohittaen NATO:n isäntämaasopimukseen sekä kymmenillä kahdenvälisillä sopimuksilla erilaisiin sotaliittoihin.

Media toteuttaa eliitin tavoitteita valtiojohtoisesti.

Valtion turvallisuuskomitea koostuu kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköistä tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna. Turvallisuuskomitea johtaa huoltovarmuuskeskusta, joka rahoittaa Mediapoolia.

Mediapooli on kaikkien keskeisten tiedotusvälineiden - sanomalehtien, kustannustalojen, Yle:n ja Mainos TV:n yhtenäistä toimintaa koordinoiva elin.

Tällä hämäävällä rakenteella annetaan ymmärtää, että media toteuttaisi sellaista tiedonvälitystä, joka takaisi Suomen valtiollisen turvallisuuden.

Kyseenalaiseksi asian tekee se, että Mediapooli on ilmoittanut toimivansa sopusoinnussa valtiohallinnon Suomeen kutsuman EU:n ja NATO:n hybridikeskuksen kanssa.

Ei liene väärin olettaa, että EU ja NATO muodostavat auktoriteetin, jota Suomen hallituksen turvallisuuskomitean alainen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli kuuntelee.

Vuonna 2014 valtioneuvoston tiedottajana toimi Markku Mantila. Hän järjesti eduskunnan jäsenille informaatiotilaisuuden ulkopolitiikasta, jossa paalutettiin Ukrainan sota aakkosista alkaen siten, että edustajille kävi selväksi mitä hallitus (Stubbin) haluaa edustajien siitä ajattelevan. (Venäjä hyökkäsi, ei USA ja NATO-EU)

Varmemmaksi vakuudeksi Yhdysvaltojen Harvardiin lähetettiin 100 toimittajaa ja virkamiestä oppimaan tämä propaganda sielunsa syövereihin. Sen jälkeen tuo käänteinen totuus on näkynyt jutuissa ulkopolitiikasta kulttuuriin integroituna.

Suomi on pieni kielialue. Maailmanpolitiikan todelliset tapahtumat jäävät suomalaisille vieraiksi koska Yhdysvaltojen hirmuteot, joita se tekee yhteistyössä NATO-EU:n kanssa jäävät tuntemattomiksi. Valtion rahoittaman Mediapoolin jutut ovat vallanneet tietoisuuden.

Varsinkin sotateollisuuden valta Yhdysvalloissa ja Euroopan unionissa on vaiettu.

Yllämainittu Markku Mantila on esimerkki pyöröovesta aseteollisuuden/NATO:n, Suomen valtionhallinnon ja median välillä.

Yhdysvalloissahan on kautta aikoje totuttu näkemään kuinka hallituksen jäsenet siirtyvät sujuvasti aseteollisuuden/sotateollisen kompleksin ja hallituksen välillä. Yksilöillä on henkilökohtainen taloudellinen intressi käydä sotia.

Markku Mantila siirtyi Suomen valtioneuvoston tiedottajan virasta NATO:n palvelukseen Latviaan. Sieltä hän muutaman vuoden kuluttua siirtyi Ilkka-Pohjalainen -lehden päätoimittajaksi.

Kansalainen jää kysymään: kenen etua Suomen valtioneuvosto ja media palvelee?

Teoksessani "Lupa olla julma" käsittelen Suomen lipumista NATO:n ja USA:n sotateollisen kompleksin palvelijaksi mutta mikä pahempaa, toteuttamaan jo kerran kuopattua natsi-ideologiaa.

2000-luvun Suomen hallitukset ovat vieneet tietämättömät, hyvää tarkoittavat suomalaiset tielle, jota harva suomalainen haluaa. Poliitikot ja virkamiehet valitaan EU/NATO-median toimesta.

Autonomian aika ja Kekkosen aika olivat suomalaisen kulttuurin ja talouden hyvinvoinnin aikaa. Silloin kasvettiin terveeseen itsetuntoon, omalakisuuteen ja luovuuteen.

Nykyinen poliittinen ilmapiiri on sakeana valtamedian ruokkimasta disinformaatiosta, joka estää hengittämästä vapaasti. Hyvyys, kauneus ja luovuus ovat kadonneet. Vielä tuntevat lapset, nuoret ja jopa aikuiset on jätetty yksin.

Kaikkialla etsitään hyviä sotia ja ryöstöoperaatioita. Miten saisi omalla tavallaan toimivia valtioita destabiloitua. Näitä Suomen valtamedia tukee ja kaunistelee.

Onko Unkarissa näin synkkää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sanavapaus, Suomi oikeusvaltiona, Suomen demokratia, NATO-pyöröovi, Suomalaiset arvot

Lupa olla julma

Sunnuntai 1.11.2020 klo 13.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eduskunnan puhemiehistö harkitsi vuonna 1986 ollessani kansanedustaja, varoituksen antamista minulle "salaisuuksien kertomisesta" täysistunnossa. Olin nimittäin puheenvuorossani kertonut EU:n taustaorganisaation Round Table of Industrialists- ryhmän puheenjohtajan, ruotsalaisen Volvon johtajan Per Gyllenhammarin jäsenyydestä Yhdysvaltojen toiseksi suurimman asevalmistajan hallituksessa.

Varoitusta ei tullut.

Olen jatkanut vuonna 1975 kehittämäni yksilön luovuuden ja yhteisöjen luovan yhteistyön ehtojen edellytysten kehittämistä. Inhimillisyys, luovuus ja totuus kytkeytyvät toisiinsa.

Suomalaisessa yhteiskunnassa luovuus on nykyoloissa mahdoton. Suomalaisten on mahdotonta saada selville mikä on totta ja mikä tahallista valehtelua.Totuuden puhumisesta ei aina selviä pelkällä varoituksella.

Olen 10 viimeisen vuoden ajan lähes sattumalta joutunut tutustumaan Balkanin serbien kansanmurhaan ja sen myötä siihen hätkähdyttävään propagandan voimaan, jolla tuo kansanmurha on julkisuudessa pyritty kätkemään.

Ensi lauantaina 7.11. täytän kahdeksankymmentä vuotta. Olen tuoksi päiväksi julkaissut toisen teokseni serbien kohtaloista. Muun juhlimisen sijaan kutsun halukkaat ostamaan kirjani Lupa olla julma. Signeeraan kirjan Vuosaaren kirjaston Pokkari-Kirjakahvilan tiloissa klo 14 ja 15.30 välillä ja myyn sen 15 euron hinnalla, käteisellä, tasarahalla. Kustantaja huolehtii turvaväleistä ja siitä, että kaikki ovat suojautuneita koronaa vastaan.

Kirjan voi ostaa myös BoD.fi nettikaupasta.

Tuossa kirjassa vastaan seuraaviin kysymyksiin:

Miten on mahdollista, että Suomen ulkoministeriö salasi ratkaisevia asiakirjoja, jonka seurauksena Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sai tekosyyn aloittaa Jugoslavian pommitukset?

Kuinka on mahdollista, että NATO pommitti lakien ja oman peruskirjansa vastaisesti sotilaallisesti liittoutumatonta ja ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa?

Miten on selitettävissä se, että USA rakensi lupaa kysymättä ja laeista piittaamatta heti pommitusten jälkeen Kosovoon, Serbian maakuntaan, valtavan sotilastukikohdan, suurimman sitten Vietnamin sodan?

Kuinka ihmeessä yksityishenkilöt saattoivat julistaa Kosovon itsenäiseksi valtioksi siitä huolimatta, että alue on YK:n päätöslauselmalla 1244 todettu Serbian maakunnaksi?

Kuinka on mahdollista, että kansanmurhia tehdään YK:n valvonnassa?

Miten on selitettävissä vähemmistöjen tappaminen ja terrorisointi Kosovossa, vaikka YK hallinnoi aluetta, NATO valvoi turvallisuutta ja EU laillisuutta? Alueella on kaiken muun väkivallan lisäksi tuhottu 150 osin keskiajalta peräisin ollutta serbien ortodoksikirkkoa ja luostaria.

Miten on mahdollista, että Kosovon presidenttinä toimii Hashim Thaci-niminen mies, joka on toiminut Albanian mafian väkivaltaisen Drenica- ryhmän johtajana?

Miksi Kosovon albaanit voivat harjoittaa vapaasti huume- ja elinkauppaa yhteistyössä albaanimafian, kansainvälisten toimijoiden ja jopa monien valtiomiesten kanssa?

Entä miksi YK pimittää tietojaan Srebrenican serbien kärsimyksistä muslimien vainon kohteina?

Kiitän esipuheessani kansainvälisten yhteistyökumppaneideni lisäksi suomalaista oikeuslääketieteen professori Antti Penttilää hänen rehellisyydestäänja rohkeudestaan ja tiedoistaan.

Presidentti Mauno Koiviston esipuhe Jarmo Laineen toimittamaan teokseen "Toisenlainen totuus Kosovosta", jossa hän kuvasi vihaansa serbivastaista NATO-propagandaa kohtaan, tuntui inhimilliseltä. Se irrotti Suomen hetkeksi USA:n ja EU:n kansainvälisistä laeista piittaamattomasta linjasta.

Kiitän Mauno Koivistoa post mortem, hänen kuolemansa jälkeen. Koivisto piti "lännen" toimintaa Jugoslavian tragedian yhteydessä vääränä, laittomana ja kunniattomana, juuri sellaisena, jota se oli.

Julkaisemalla tämän tutkimukseni toivon lastenlasteni, nuorisoikäpolven, saavan käsityksen siitä mihin valheisiin perustuva propaganda voi johtaa.

Teoksestani "Ahdingossa luova lapsi ja nuori" vuorostaan voi saada käsityksen siitä, että luova kasvu ja inhimillisyys on myös mahdollinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rakenteellinen julmuus, Suomen ulkoministeriö, Jugoslavian pommitukset, serbien kansanmurha, YK:n rooli serbiomaisuuden konfiskoinnissa, EULEX ja laittomuus Kosovossa

Euroopan parlamentti ja Caligulan hevonen

Perjantai 23.10.2020 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan parlamentti myönsi Saharov-ihmisoikeuspakinnon lähes euforian vallassa eilen 22.10.2020 Valko-Venäjän oppositiolle. Muutama vuosi sitten vieraillessani Euroopan parlamentissa sama palkinto oli myönnetty Venezuelan demokraattiselle oppositiolle. Valtava tapauksesta kertova baderolli oli vedetty sisäänkäynnin yläpuolelle kuin juhlaliputuksena.

Vuoden 2019 NED:in (Yhdysvaltojen ulkoministeriön CIA:n kevytversio,  National Endowement for Democracy) verkkosivuilla ilmoitetaan 36:sta Valko-Venäjällä toimivasta järjestöstä, jotka ovat saaneet varoja sen tavoitteiden mukaiseen toimintaan maassa.

Jokaiselle tarkkasilmäiselle havainnoijalle oli selvää, että Valko-Venäjän vaalien jälkeiset protestit olivat ennalta huolellisesti valmisteltuja. Valtavat puna-valkoiset liput, jotka eivät olleet Valko-Venään lippuja sekä puna-valkoiset asut, joista erityiset valkeat naisten mekot herättivät Suomen presidentin ihastusta, olivat edellyttäneet paljon rahaa, aikaa, kangsta ja ompelijoita.

Aikaisemmissa "värivallankumouksissa" Yhdysvallat EU- liittolaisineen turvautui Euroopassa suoraan väkivaltaan Jugoslaviassa ja Ukrainassa kun korruptio, järjestöjen ja tulevien johtajien "ostaminen" ja suora mediaan vaikuttaminen ei riittänyt. Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen seurauksena presidentti vaihdettiin mieleiseksi ja hallitus muodostettiin suureksi osaksi ulkomaalaisista henkilöistä, jotka tottelivat USA:n (Obaman ja Bidenin ) ohjeita. Biden kertoi vuoden 2014 aikana puhuneensa enemmän pääministeri Jatsenjukin kuin oman vaimonsa kanssa. Ukraina olikin Clintonin säätiön suurin lahjoittaja vuonna 2015.

Jugoslaviassa vaalityö 2000 luvun alussa oli huolellisesti valmisteltua ja sisälsi ulkomaisissa hotelleissa tapahtunutta koulutustyötä, mutta myös amerikkalaisten verovaroilla ostettuja spraymaalipurkkeja, joilla synnytetyillä "nyrkki-logoilla" katettiin Jugoslavian kaupunkien muurit. Itse vaalien aikana puhelimien avulla viestitettiin "parvi-toimintaa", mielenosoittajien reittien valintoja ja julkisuutta yhteistyössä CNN:n kanssa.

Venezuelassa vuorostaan pyrittiin väkivaltaiseen vallankaappaukseen ja öljyvarojen suoraan haltuunottoon samojen yhdysvaltalaistahojen toimesta. Juan Guaido oli valittu Yhdysvaltojen tukemaksi tulevaksi presidentiksi vaaleilla valitun Maduron sijaan. Talouspakotteet toimivat kiristysruuveina. Muut NATO-maat tukivat USA:n hanketta. Iso-Britannia konfiskoi Venezuelan kullan, jotta talouspakotteiden voima kasvaisi USA/EU-tavoitteiden mukaiseksi.

Rooman keisarina toimi ajanlaskumme alussa Caligulaksi nimitetty keisari, joka halusi rakentaa sillan jumalten temppelille osoituksena suorasta yhteydestä jumalaan. Sillan kaiteet ja hänen rakentamiensa laivojen reunukset tuli koristella timanteilla. Osana suuruuttaan hän tarinan mukaan nimitti hevosensa konsuliksi.

Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reagan perusti NED:in 1980-luvulla CIA:n pehmoversioksi tarkoituksenaan siirtää syrjään sosiaalista oikeudenmukaisuutta rakentaneet valtiot ja liittääkseen ne ylikansallista pääomaa ja aseteollisuutta palvelevien maiden joukkoon.

Hänen rinnallaan ja kaikkien häntä seuranneiden presidenttien eräänlaisena ylikansallisen pääoman Caligulana on toiminut George Soros. Soros on kerännyt timanttejaan tavallisten veronmaksajien selkänahkasta. Missä värivallankumous, siellä Soros. Tietynlaisen hyväntekijän naamion takaa hänen todelliset toimensa eivät tule näkyvviin.

Neuvostoliiton tuhoamisen aikoihin Soros oli venäläisten oligarkkien rinnalla hyötymässä Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstöstä. Viimeksi Ukrainassa USA:n ja EU:n väkivaltaisen vallankaappauksen aikana hän oli sijoittamssa miljoonan GMO-viljelyyn, joka edellyttää myrkyllisen Round-upin käyttöä.

Kyettyään hyötymään niin paljon keinottelullaan ja rikastuttuaan Soros on osoittanut pyrkivänsä kulisseissa hallitsemaan maailman politiikkaa ylikansallisten yritysten etujen hyväksi.

Euroopan parlamentin jäsenten tiedetään olevan alttiita Soroksen rahoitukselle ja vaikutukselle. Kun Hollanti "äänesti väärin" Ukrainan lähentymissopimuksesta, Soroksen vaalibussit auttoivat uudelleenäänestyksen vaalityössä.

Euroopan parlamentin valinnat näyttävät noudattavan Yhdysvaltojen ulkoministeriön ja Soroksen tavoitteita. Ranskan keltaliivien ihmisoikeuksia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta tavoittelevat mielenosoitukset eivät saa palkintoa. 

Euroopan parlamentti, joka taistelee "vegeburgerien" oikeuksista eikä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja EU:n ulkopuolisten itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumattomuuden puolesta, näyttäytyy valtaan nostettuna Caligulan hevosena, jossa George Soros on timanteissa rypevä lähes jumalallisen vallan käyttämistä kuvitteleva Caligula.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Soros, EU-parlamentti, Saharov-palkinto, Valko-Venäjän oppositio, Venezuelan oppositio, Rooman keisari Caligula, hevonen konsuliksi,

Euroopan unioni, natsismin uudelleensyntyminen

Sunnuntai 18.10.2020 klo 11.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katolinen Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl ehti teininä natsiarmeijaan, mutta ei joutunut sotaan.

Kohl tunnetaan Saksojen yhdistäjänä. Tahallaan taloudelliseen kaaokseen ajetun Itä-Saksan tulo yhteiseen Saksaan aiheutti kuitenkin kaaoksen yhdistettyyn Saksaan. Poliittinen ja taloudellinen kaaos sekä Yhdysvaltojen sotilaallinen miehitys loivat ratkaisumalleja, jotka eivät kestä demokratian puntarissa.

Kohlin kaltaiset natsiaatteen vaikutuksen alaiset "tavalliset" kansalaiset eivät joutuneet sodan jälkeen vastuuseen. Vain keskeiset johtajat tulivat tuomituiksi Nürnbergin sotarikosoikeudessa.

Katolinen kirkko auttoi pahimpia sotarikollisia pakenemaan, usein Espanjan kautta Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan. Siellä saksalaiset, kroaatit ja natsi-albaanit muodostivat aktiivisen diasporan.

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat tukeneet Hitlerin aseistamista ja sodan jälkeen demokratialta vaikuttanut käänne muuttui jyrkäksi antikommunismiksi ja fasistien tukemiseksi.

Jo 1940-luvun lopulla Yhdysvallat solmi salaisesti yhteydet fasistiseen Espanjaan vaikka YK ei ollut hyväksynyt Espanjaa jäsenekseen. Vuonna 1954 USA:n ulkoministeri vieraili Espanjassa ja USA:n avulla fasistinen Espanja pääsi YK:n jäseneksi ja presidentti Eisenhower vieraili Espanjassa taaten Francon legimiteetin rakentumisen. Myös paavi oli muodostanut katolisen kirkon liiton Espanjan kanssa.

Vastapalvelukseksi Espanja antoi luvan useiden USA:n sotilastukikohtien, myös ydinaseen sijoittamiseen Espanjaan.

Saksojen yhdistymisen aikoihin Yhdysvallat oli aktivinen Puolan ja Neuvostoliitto/Venäjän heikentämisessä, "demokratisoimisessa" ja sen avulla taloudellisessa haltuunotossa. Sopivien henkilöiden korruption avulla ja useiden, nykyisin sanottaisiin värivallankumous järjestöjen avulla maat yksityistettiin petollisesti. Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bush auttoi siirtämään suuren osan Venäjän kansallisvarallisuutta veljensä hallinnoimaan pankkiin Sveitsiin.

Venäjän kultavarannot ryöstettiin totaalisesti.

Yksityiskohtainen prosessin kuvaus on luettavissa esimerkiksi F.William Engdahlin teoksessa vuodelta 2018 :Manifest destiny; Democracy as Cognitive Dissonance.

Helmut Kohl alkoi suunnitella vastaavaa lähialueellaan sosialistisessa Jugoslaviassa. Sen hajottaminen ja infrastruktuurin haltuunotto tarjoaisi talouden korjaantumisen.

Round Table of Industrialists oli päättänyt Euroopan unionin rakenteesta palvelemaan Euroopan teollisuuspiirien tarpeita.

Perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991 Kohl ehdotti Kroatian tunnustamista itsenäiseksi vaikka tiesi, että tuo rasistisen perustuslain juuri säätänyt osavaltio ei itsenäistyisi ilman sodan sytyttämistä. Kroatia tarjoaisi vakuutuslaitokset, pankit, rantahotellit ja turismielinkeinon tuotot Saksalle.Houkutus oli suuri.

Jo muutamaa vuotta aikaisemmin Kohl oli aloittanut suunnitelmansa valmistelun yhdessä Kroatian ja Slovenian johtajien kanssa.

Hintana tuolle Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotolle ja kansallisvarallisuuden siirtämiselle saksalaisille ja muille ylikansallisille toimijoille olisi holokaustin uhrien serbien uudelleen alkava vaino.

Tuota vainoa tuli rakentaa vielä Göbbelsinkin propagandaa totaalisemmalla propagandalla, joka onnistui yhteistyössä Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten kanssa. Yhdysvallat oli samalla asialla serbien omaisuuden konfiskoimisessa.

Katoliset presidentti Bill Clinton, Kohl ja Saksan ulkoministeriksi tullut Klaus Kinkel vaativat ortodoksisten slaavien, serbien, "saamista polvilleen".Nuo saksalaisten ja fasististen kroaattien keskitysleireistä selvinneet serbit oli demonisoitava. Kenraalit, joiden vanhemmat olivat kuolleet saksalaisten tai fasisti-kroaattien käsissä oli leimattava Hitlereiksi.

Saksan ylipuhumina alunperin Kroatian itsenäistämistä vastustaneet kaikki muut tulevan EU:n jäsenet taipuivat yhden yön painostuksen jälkeen Saksan tahtoon.

USA ja Saksa yhdessä natsidiasporan kanssa rahoittivat ja aseistivat nyt rasistisen perustuslain säätänyttä Kroatiaa ja aikanaan natsien kanssa liittoutuneita kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja taistelemaan serbejä vastaan tarkoituksena hajottaa Jugoslavia. Aseita saatiin Itä-Saksan ylijääneistä asevarastoista.Jihadisteja tuotettiin Lähi-Idästä.

Nämä jihadistit saivat jäädä Bosniaan ja osa muutti Saksaan autettuaan ensin Kosovon miehittämisessä.

Nyt yli 20 vuotta myöhemmin Serbian on vaadittu luopuvan maakunnastaan Kosovosta, koska USA rakensi sinne laittomasti sotilastukikohdan. Serbien omaisuus on konfiskoitu YK:n hallinnon toimesta Kosovossa. Serbien vaino albaanien toimesta jatkuu toisesta maailmansodasta lähtien Kosovon alueella. Kansanmurha jatkuu vaikka Euroopan unionin EULEX on valvonut laillisuutta vuodesta 2008 lähtien.

Saksalaiset ja entinen CIA:n johtaja omistavat nyt keskeiset Serbian sanomalehdet ja TV-kanavat, joiden avulla serbit ohjataan ajattelemaan itsestään syypäinä omaan heikkoon tilanteeseensa. Vaaleissa voittavat ne, jotka esitellään näissä tiedotusvälineissä.

Suomalaisetkin ovat päässeet saaliinjakoon. Eräs sijoittaja sanoi omistavansa Belgradin lentokentän.

Malagurskin dokumenttielokuva, Weight of Chains III kuvaa erinomaisesti ylikansallisen pääoman vallan vaikutusta tavallisen kansan ja kansallisvarallisuuden kohtaloon.

Katolisen USA:n ja Saksan johtama ortodoksisten slaavien vastainen propaganda jatkaa voittokulkuaan. Jugoslavian jälkeen sekulaarisia ja kansalaisilleen turvallisia maita on "värivallankumous"-opeilla destabiloitu palvelemaan ylikansallista pääomaa suurliikemies George Soros ja Bill ja Hillary Clintonin pariskunta etunenässä.

Natsismia ja fasismia vastustavia tahoja edustaa ensisijassa Venäjä liittolaisineen. Venäjä ei hyväksy itsenäisten maiden, YK:n jäsenmaiden sisäisiin asioihin puuttumista.

Ylikansallista pääomaa palvelevat Sorokset, Clintonit, Bildit eivät piittaa kansainvälisistä laeista tai valtioiden suvereniteetista. Ryöstön tuottama taloudellinen etu on ohittanut humanismin ja demokratian.

Euroopan unionin jäseneksi haluavan on sitouduttava yhteiseen puolustukseen. Sotilasliitto NATO, joka suoritti Jugoslavian tuhoamisen laittomilla uraanipommituksillaan, on EU:n ideologinen valtias. Vain sitoutumalla tähän ideologiaan on luotettava ja turvassa.

Ukrainalaiset eivät olleet ennen väkivaltaista USA:n ja EU:n johtamaa vallankaappausta NATO-jäsenyyden kannalla.Vuodesta 2014 lähtien NATO on vyörynyt myös Ukrainaan.

NATO-ideologian mukaisesti EU-maiden valtamedia ei ole kertonut Ukrainan vallankaappauksen taustatekijöitä eikä niitä yksityiskohtaisia tieteellisisä tutkimuksia, joita on saatavilla, ole julkaistu.

Euroopan unioni on nyt tuon arabikevään, neilikkavallankumouksen, setrivallankumouksen, tulppaanivallankumouksen jne. kaltaisen vaikuttamisen kohteena.

Venäjällä, Jugoslaviassa, Ukrainassa, Georgiassa jne Jeltsin ja muut keskeiset toimijat korruptoitiin, jotta kansalle epäedulliset yksityistämiset voitiin suorittaa. Euroopan parlamentti ja EU:n jäsenmaat ovat nyt kohteina. Eräät tutkijat katsovat, että Euroopan parlamentin enemmistö on George Sorosin taskussa.

Jotta "demokratia"-propaganda saisi voimaa, on natsismia ja fasismia vastaan taistelleet voimat demonisoitava, jotta ylikansalliseen pääoman valtaan liittyvä automaattinen fasismi ei paljastuisi. Venäjä on ollut "myrkytysskandaalien" kohteena, joissa  tutkitut tosiasiat ja oikeuskäytännöt ovat puuttuneet. 

Saksan ulkopoliittisia toimia on leimannut NATO-propagandaan samaistuminen YK:n ja kansainvälisen oikeuden edellyttämien käytäntöjen sijaan.

Suomessa propagandaa toteuttaa koko media lähes kattavasti.

Saksaa myötäilevä serbivastainen tiedottaminen on ollut Suomessa itsestäänselvyys 1990-luvulta, eli EU-jäsenyydestä lähtien.

Vuonna 2014 Yle aloitti Venäjä-vastaisen trollijahdin. Ylen Riku Rantala kehotti ulkoministerin läsnäollessa katsojia paljastamaan ja ilmoittamaan Venäjän trollit.

Suomen oikeuslaitos on liittynyt mukaan. Se on tuominnut Venäjän trolleiksi syytettyjä henkilöitä siitä, että nämä olisivat "vainonneet" trollijahtaajia, eli henkilöitä, jotka ovat nimenneet tiettyjä Suomen kansalaisia "Venäjän trolleiksi"niin kotimaan tiedotusvälineissä kuin ulkomaisissa seminaareissa.

Viimeisin on Juha Molari- nimisen entisen kirkkoherran, nyt varattoman ajattelijan, saama 100 000 euron tuomio, josta merkittävä osa on näiden "trollijahtaajien" vaatimia kipurahoja "vainon" aiheuttamasta kärsimyksestä.

"Trollijahtaajien" kipurahat ovat merkittävä lisäansio näille henkilöille, joiden työnantaja, joillakin Yle, takaa kaikki kulut verorahoistamme.

!930- luvulla oikeuslaitos ja tiedotusvälineet estivät IKL:n lakkauttamisen, josta oli eduskunnan päätös. Venäjän ja Suomen välistä ystävyyttä tukevia jopa kansanedustajia vangittin, eräitä teloitettiin.

Suomen median ja kustannustalojen kiihtyvällä tahdilla kapeutunut näkökulma maailman ja kotimaan asioihin on aiheuttanut sen, että seuraan niitä vain uteliaisuudesta sitä kohtaan, kuinka alas tiedonvälitys voi vajota.

Surumielisen haikeuden vallassa luin Pertti Salolaisen syntymäpäivähaastattelua Helsingin Sanomista:

Haastattelija kysyy: Kuuluuko Suomi vihdoin oikeaan jengiin, kun ollaan EU:ssa vai pitäisikö hakea Natoon?

"Tämä perusasema kelpaa. Suomihan on enemmän Natomaa kuin monet Natomaat. Tosipaikassa on oltava valmius ottaa ja antaa apua, ja omien asevoimiemme on ylläpidettävä riittävää pelotevaikutusta."

Onko tässä inhimillisyyden ja demokratian suhteen enää mitään toivoa. NATO-ideologian väkivalta ja ryöstömentaliteetti on kaiken kattava.

Toivomme, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei toteuta epätoivoista "huudahdustaan" siitä, että "täytyy kai sitten Venäjänkin ryhtyä vaikuttamaan muiden suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin" kun normali diplomaattinen vuoropuhelu on lakannut toimimasta.

Kärsivällisyys tähän saakka on ollut ihailtavaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Molari, Pertti Salolainen, natsismi Euroopan sydämessä, katolinen kirkko, USA, Saksa, Helmut Kohl, natsismin ja fasismin uhrien uusi vaino

NATO:n hybridikeskus ykkösaamussa

Sunnuntai 27.9.2020 klo 17.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tulevan kirjani nimi on "LUPA OLLA JULMA". Kirjani teemat tulivat elävästi mieleeni seuratessani Yle:n ykkösaamussa haastateltavana olevan EU/NATO:n hybridikeskuksen johtajan Teija Tiilikaisen luovimista.

Totean teokseni esipuheessa: Miten on mahdollista, että NATO pommitti lakien ja oman peruskirjansa vastaisesti sotilaallisesti liittoutumatonta ja ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa?

Miten on selitettävissä se, että USA rakensi lupaa kysymättä ja laeista piittaamatta heti pommitusten jälkeen Kosovoon, Serbian maakuntaan, valtavan sotilastukikohdan, suurimman sitten Vietnamin sodan?

Kuinka ihmeessä yksityishenkilöt saattoivat julistaa Kosovon itsenäiseksi valtioksi siitä huolimatta, että alue on YK:n päätöslauselmalla 1244 todettu Serbian maakunnaksi?

Kuinka on mahdollista, että kansanmurha tehdään YK:n valvonnassa?

Miten on selitettävissä vähemmistöjen tappaminen ja terrorisointi Kosovossa, vaikka YK hallinnoi aluetta, NATO valvoi turvallisuutta ja EU laillisuutta? Alueella on kaiken muun väkivallan lisäksi tuhottu 150 osin keskiajalta peräisin ollutta serbien ortodoksikirkkoa ja -luostaria.

Miten on mahdollista, että Kosovon presidenttinä toimii Hashim Thaci-niminen mies, joka on toiminut Albanian mafian väkivaltaisen Drenica-ryhmän johtajana?

Miksi Kosovon albaanit voivat harjoittaa vapaasti huume- ja elinkauppaa yhteistyössä albaanimafian, kansainvälisten toimijoiden ja jopa monien valtiomiesten kanssa?

Yle:n ykkösaamussa oltiin kuin sukkasillaan. Esitystä oli moneen kertaan puffattu kertomalla Suomenkin olevan hybridiuhkien kohteena. Tietenkin Venäjältä käsin.

Esityksessä kuvattiin hämärin värein Pietarin "trollitehdasta" ja muuneltu ääni lisäsi salaperäistä efektiä. Lisäksi kerrottiin saksalaisen naisen kuolleen kun sairaalan tietojärjestelmä hakkeroitiin. Ei tiedetty kuka hakkeroi, mutta ohjelman viesti oli selvä.

Mieleeni muistui muutama tapaus tuolloisesta espanjalsesta kotikaupungistani Sitgesistä. Muutaman kerran koko terveyskeskuksen tietojärjestelmä oli poikki lähes koko päivän.

Ykkösaamussa tuotiin uhkaavana hybridi/kyberuhkana "Venäjän suorittama Krimin valtaaminen". Kuten Yle:n ja hybridikeskuksen ohjelmissa käytännössä aina, vältetään kuvaamasta sitä todellisuutta, missä asiat, joista Venäjää syytetään tapahtuvat. Krimin tapauksessa unohdetaan, että Ukrainan kriisissä ja vallankaappaushallituksen muodostamisessa USA, NATO ja EU olivat toimijoina ja kriisin aiheuttajina. Venäjä sen sijaan tuki vallatuksi haluavia krimiläisiä, jotka ovat nyt tyytyväisiä päästyään osaksi Venäjää kuten he historian kuluessa ovat olleet,

Vallankaappaushallitus julisti "terroriminvastaisen sodan" niille itäisille alueille, jotka eivät hyväksyneet laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin väkivaltaista syrjäyttämistä.

Kuten uudesta kirjastani tulette lukemaan, EU, NATO ja niiden muodostama ja Suomen ulkopoliittisen johdon Suomeen kutsuma hybridikeskus eivät edusta totuutta kansainvälisestä politiikasta. Niiden julkilausumat ja vaatimukset edustavat propagandaa, puolitotuuksia ja suoranaisia valheita.

Olen huolissani suomalaisten lasten puolesta. Tutkittuani koko elämäni luovuutta ja sitä kuinka mahdollisuus tuntea että käsillä olevat tiedot ovat totta on luovuuden ydintä. 

EU:hun liittymisen jälkeen ja Suomen tiivistäessä yhteistyötään NATO:n kanssa maamme on joutunut myötäilijän rooliin, ei totuuteen pohjautuvan itsenäisen ajattelijan rooliin.

Vaikka suomalaisten suuri enemmistö vastustaa NATO:a Suomi liitettiin NATO:n isäntämaasopimuksella NATO:n vasalliksi. 

Heti sen jälkeen Sipilän hallitus lähetti 100 suomalaista toimittajaa ja viranhaltijaa propagandaoppiin USA:han. Suomen media, Yle ja Helsingin Sanomat etulinjassa, välittävät Ykkösaamussakin näkemäämme yksisilmäistä Venäjä-kriittistä sanomaa. Helsingin Sanomat on aloittanut jo lasten aivopesun omalla lasten lehdellä.

Ykkösaamu ei voinut olla muuta kuin se oli. Teija Tiilikainen on hybridikeskuksen palkkalistoilla. Surullisinta on se, että Suomen julkisuudesta puuttuu täysin älyllinen pohtiva yhteiskunnallinen keskustelu. Poliitikot pelkäävät NATO:n hybridikeskusta tottelevva mediaa. Poliitikko ei voi sanoa mitään itsenäistä, joutumatta eristetyksi.

Kun nyt kansainvälisiltä sivustoilta seuraan Kosovon mafia-päälliköiden, myös presidentin joutumista rikosoikeudelliseen vastuuseen, mietin, milloin Helsingin Sanomat lopettaa mafia-pääliköiden ihailun ja haastattelut sekä alkaa seurata Euroopan neuvoston jo 10 vuotta sitten raportoimaa tapahtumien kulkua.

Kirjani "Lupa olla julma" voisi toimia lähteenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teija Tiilikainen, EU-NATO:n hybridikeskus, propaganda ja totuus, oikeustaju

Valheisiin perustuva ulkopolitiikka on vaaraksi viennille

Lauantai 29.8.2020 klo 13.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Joudun huvittuneena seuraamaan suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten todistelua Euroopan unionin ja erityisesti Suomen toimien oikeusvaltiopohjasta oli sitten kysymys komission ehdottamista korona tuista tai Suomen viennin ongelmista.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään 29.8. 2020 ansiokkaita artikkeleita ja haastatteluja kansainvälisestä taloudesta sekä  erityisesti Suomen tämän hetkisistä talousongelmista. Ääneen pääsivät erityisesti nykyinen ja entiset EU-komissaarit sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Suomen media onkin visusti vaiennut EU:n talouteen voimakkaimmin vaikuttavien Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian pyrkimyksistä hyötyä Euroopan Unionin  ulkopuolisten maiden infrastruktuurin haltuunotosta milloin asein milloin talouden avulla.

Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunoton jälkeen Lähi-Idän Libya ja Syyria eivät pudonneetkaan halukkaiden käsiin riittävän nopeasti siitä huolimatta, että Saksa Yhdysvaltojen liittolaisena jo vuodesta 2001 lähtien suunnitteli hallituksenvaihdosta ja luonnonvarojen haltuunottoa Syyriassa, luonnollisesti Ranskan ja Iso-Britannian kanssa yhteistyössä.

Euroopan unioni lähti Lähi-Idän viivästyessä ahnehtimaan itselleen Ukrainan infrastruktuuria nopeudella, jota presidentti Janukovits ei voinut hyväksyä. Hänet siirrettiin väkivalloin syrjään. Vaikka Yhdysvallat alkoi toimia eräänlaisena siirtomaaisäntänä, asiat menivät todella kehnoon suuntaan Ukrainan kansalaisten hyvinvoinnin kannalta.

Suomen EU:n laajentumis- ja talouskomissaarina sekä komission varapuheenjohtajana toiminut Olli Rehn oli keskeisesti vastuussa Ukrainan lähentymissopimuksen surkeasta prosessista.Toki hän ei päättänyt USA:n ja tiettyjen EU-maiden kouluttamista ja rahoittamista tarkka-ampujista, mutta kiireinen aikataulu voitaneen epäilyksettä asettaa hänen vastuulleen.

Hollanti vastusti kansanäänestyksessä Ukrainan lähentymissopimusta, mutta hollantilaiset pantiin äänestämään uudestaan, jotta saatiin "oikea" tulos. George Soroksen rahoittamat oranssit vaalibussit tekivät vaalityötä. Näin toimii EU oikeusvaltioperiaatteella.

Kävin usein 1980-luvulla Krimillä, eikä mielikuvakseni koskaan tullut tunnetta, että olisin Ukrainassa. Ihmiset olivat venäläisiä, he puhuivat venäjää ja pääsin jopa venäläisen sankarikaupunki Sevastopolin laivastonparaatia seuraamaan.

Ukrainan epäonnistuneen EU-prosessin seurauksena oli lähes koko valtion alueelle levinnyt anarkia ja väkivalta. Krimin autonominen alue oli jo 1990-luvun alkupuolelta saakka pyrkinyt palaamaan osaksi Venäjän valtiota, johon se historiallisesti oli kuulunut. Neuvostoliiton hajotessa oli sovittu, että kukin valtio saa ne rajat, jotka perustamisen aikana olivat vallinneet. Krim oli aina ollut osa Venäjää. Ukrainalaissyntyisen Hrustsevin tultua Neuvostoliiton presidentiksi, hän siirsi omavaltaisesti Krimin niemimaan Venäjältä Ukrainaan Neuvostoliiton sisällä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Krimin asukkaiden toiveiden mukaisen ratkaisun mahdolliseksi. Hän takasi kansanäänestyksen toteutumisen, krimiläiset halusivat ensin itsenäisyyden ja sen jälkeen liittymisen osaksi Venäjää. Vuoden 2014 jälkeen krimiläiset ovat vahvistaneet halunsa useissa demokraattisissa vaaleissa. 

Euroopan komissio ja parlamentti peittelivät omaa vastuutaan Ukrainan katastrofissa. Se mahdollisti syntipukin etsimisen muualta. EU alkoikin syyttää Venäjää Krimin valtaamisesta ja määräsi Yhdysvaltojen rinnalla talouspakotteet Venäjälle, joka vuorostaan määräsi vastapakotteet.

Suomen viennissä Venäjällä on kautta historiamme ollut merkittävä rooli. Nyt EU:n jäsenenä esitämme upporikasta ja olemme heittäytyneet Saksan ja Yhdysvaltojen varaan.

Kaupassa ja turismissa Venäjän merkitys on tärkeä. Useilla moskovalaisilla ja pietarilaisilla perheillä on kesäpaikat Suomessa. Olen hämmästellyt korona-sokeutta Venäjän suuntaan. Kun länsirajalla maahanpääsy esteitä on lievennetty, jos Suomessa on mökki, sukulaisia tai esimerkiksi työ. Miten on venäläisten sukulaiset ja mökit huomioitu. Minkälaisin ehdoin venäläinen perhe voi viettää loma-aikaa omistamallaan mökillä. Olemme huolissamme Ruotsiin kohdistuvan korona-asenteemme vaikutuksesta maidemme välisiin suhteisiin. Entä asenteemme vaikutus itäiseen naapuriimme.

Tänään Olli Rehn vertailee KIKY- elinkeinoministeriaikaansa kovin myönteisesti. Tuolloin liittokierroksella kustannusvaikutus oli miinus 5,7 prosenttia verrattuna muuhun euroalueeseen. Tuo prosentti oli otettu työntekijöiden selkänahasta. 

Onko Suomella todella varaa perustaa kauppasuhteensa ulkopoliittisiin valheisiin. Ukraina-prosessi tulisi avata ja myöntää, että siinä yhteydessä EU Yhdysvaltojen rinnalla ei toiminut kansainvälisten lakien mukaisesti vaan käytti vahvaa mielipidevaikuttamista (propagandaa) ja väkivaltaa tavoitteisiinsa pääsemiseksi. Ukrainan hallitus ei ole tehnyt elettäkään Minskin sopimuksen päätösten toteuttamiseksi. Venäjän syyllistäminen ei auta Suomen taloutta. Mitä kauemmin liittoudumme valheellisen EU-ulkopolitiikan tukijoiksi sitä kauemmin kärsimme eristäytymisestä läheisen naapurimme ja kauppakumppanimme kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeusvaltioperiaate horjuu, Venäjä, Krim, Ukraina, Suomen viennin ongelmat, ulkopolitiikka, suomalaiset komission jäsenet, Olli Rehn

SAKSAN ELINTILAN HINTA? SERBIEN TOINEN HOLOKAUSTI

Keskiviikko 5.8.2020 klo 14.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen mediassa ei ollut ainoatakaan muistopääkirjoitusta Operaatio Myrskystä ja siihen liittyvästä Krajinan serbien kansanmurhasta. Elokuun ensimmäisen viikonlopun aikana vuonna 1995 yhdysvaltalaisten kenraaleiden kouluttama kroaattiarmeija ajoi pommitusten ja tykkitulen avulla 250 000 Kroatian Krajinan serbiasukasta kodeistaan Bosnian puolelle tappaen tuhansia. Serbi-perheet olivat asuneet Krajinassa 1600-luvulta lähtien.

Jo vuonna 1988 Kroatian tuleva presidentti Franjo Tudjman vieraili salaisesti Bonnissa tapaamassa Saksan liittokansleri Helmut Kohlia ja muita Saksan johtohenkilöitä aiheenaan mekanismit Jugoslavian hajottamiseksi. Tavoitteena oli itsenäisen, rajoiltaan vuonna 1941 Adolf Hitlerin pystyttämää katolista Kroatiaa muistuttava valtio.

Tudjmanille luvattiin Saksan valtion poliittista, taloudellista ja salaista aseellista tukea Kroatian irrottautumiseksi Jugoslavian liittovaltiosta.

Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan suunnittelema fasistinen Kroatia oli pystyttänyt vuodesta 1941 lähtien 17 keskitysleiriä serbeille, juutalaisille ja romaneille. Katoliset papit olivat usein leirien johtajina. Ortodoksisten serbien omaisuuden konfiskointia ja keskitysleireihin sijoittamista varten säädettiin lait.

Viisikymmentä vuotta myöhemmin, kuultiin holokaustin toisen osan alkutahdit. Kroatian serbit muutettiin uudessa Kroatian parlamentissa perustuslaillisesti toisen luokan etniseksi ryhmäksi. He menettivät valtion eläkkeensä, asuntonsa ja tasaveroiset ihmisoikeutensa. Heidän henkilökorttiinsa liitettiin numero, josta heidät pystyi tunnistamaan serbeiksi – aivan kuten fasistisen Kroatian aikana, jolloin he joutuivat pitämään hihassaan P- kirjainta merkkinä etnisestä serbitaustastaan. Kyrillisten kirjainten käyttö kiellettiin

Paavi Johannes Paavali II otti presidentiksi valitun Tudjmanin vastaan 25.5.1991 aivan kuten fasistisen Kroatian Ustasa -johtajan Ante Pavelic’in 18.5.1941.

Toukokuun 28. päivänä 1991 presidentti Tudjman piti sotilasparaatin Zagrebin jalkapallostadionilla, joka muistutti Hitlerin sotaa edeltäviä paraateja Saksassa. Kansalliskaartin joukot marssivat uuden poliittisen ja uskonnollisen, itsenäisyyttä tavoittelevan Kroatian johdon edessä. Joukoilla oli samanlaiset tunnukset kuin fasistisella Kroatialla oli ollut ja ne saivat vastaanottaa katolisen kirkon siunauksen ennen lähtöään suorittamaan ortodoksisten serbien etnistä puhdistusta kyliin ja kaupunkeihin – kuten vuonna 1941.

YK:n pääsihteeri Boutros Boutros-Ghalin mukaan Kroatiasta ajettiin pois 250 000 serbiä ja tuhansia tapettiin vuosien 1991 -92 aikana.

Valtamedia vaikeni. Se heräsi vasta kun Jugoslavian liittoarmeija hyökkäsi Kroatian alueelle Vukovariin vapauttaakseen 6000 vankina olevaa serbiä.

Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton ryhtyi Osama bin Ladenin rinnalla rahoittamaan Saksan liittolaisten kroaattien ja omien liittolaistensa Bosnian muslimien suorittamaa serbien etnistä puhdistusta. Muslimi-kenraali Naser Oricin johtamista hyökkäyksistä, tuhopoltoista ja kaulojen katkaisemisista Srebrenicaa ympäröivissä serbikylissä 1992 -93 vaiettiin.

Saksa vaati YK:n talouspakotteita perustuslakia puolustavaa ja kansainvälisiä lakeja noudattavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan, mutta vastusti kansainvälisten sopimusten vastaisesti Bosnian puolelle sotimaan tullutta Kroatiaa vastaan ehdotettuja pakotteita. Jugoslaviaa vastaan kohdistetut pakotteet olivat hirviömäiset.

Euroopan unionia muodostettaessa 1991-92 Maastrichtissa, Saksa puhui alun perin Kroatian itsenäistämistä vastustaneet maat puolelleen yhden yön aikana. Sitä seurasi 10 vuoden sota ja tuholaistoiminta, jonka keskeinen tulos oli serbien toinen holokausti. Sen seurauksena Saksan vaikutusvalta Yhdysvaltojen rinnalla kasvoi Balkanilla ennen näkemättömiin mittoihin.

Elintasossa maapallon 24. sijalla olleen Jugoslavian liittovaltion tultua hajotetuksi Kroatia, Jugoslavian muiden jäännösvaltioiden tavoin vajosi kehitysmaaluokkaan. Saksa sai haltuunsa Kroatian pankit, vakuutuslaitokset, hotellit ja yhteyden Adrianmereen. Kroaatit saivat pitää oman valuutan, natsi -symbolinsa, Operaatio Myrskyn vuosittaiset juhlamenot ja toimia hotelleissa siivoojina, mutta omistussuhteet ovat ylikansallisia. Sotilasliitto NATO:n ja EU:n jäsenyydet ovat kakun koristeina.

Yhdysvallat oli Jugoslavian hajottamisessa Saksan rinnalla. Se halusi strategisen aseman Balkanille valtavan sotilastukikohdan muodossa. Sen se sai tiiviissä yhteistyössä Saksan, oman CIA:n, brittien ja ranskalaisten tukemien NATO-joukkojen avulla. Saksan kouluttama Kosovon terroristiarmeija KLA toimi ja toimii edelleen NATO:n jalkaväkenä, nyt Kosovo Protection Forcen nimisenä mafia-armeijana. Mafia-päällikkö, Kosovon presidentti Hasim Thaci tosin on lopulta haastettu vastaamaan teoistaan eikä siten pääse enää liittolaisensa presidentti Clintonin säätiön juhlakokouksiin.

Entä kun Jugoslavia oli tuhottu ja infrastruktuuri, teollisuuslaitokset, lentokentät, pankit vakuutuslaitokset, sanomalehdet ja TV-asemat, varsinkin serbiyritykset, oli konfiskoitu ”ylikansalliseen” omistukseen? Serbit oli demonisoitu ja merkitty kuten juutalaiset ja serbit toisen maailmansodan aikana. Siirryttiin etelään.

Välipalana on käsitelty Kreikka. Kreikan ”lainaohjelman” avulla pelastettiin saksalaiset ja ranskalaiset pankit näytellen muille EU-maille, että kyseessä on Kreikan auttaminen kuntosiasiassa Merkel ja Sarcozy eivät tohtineet kääntyä parlamenttiensa puoleen pyytämään veronmaksajien tukea pankeille. Kreikan valtiovarainministerin vuodelta 2015 Yannis Varoufakiksen teos Adults in the Room, antaa erinomaisen kuvan Saksan vallankäytöstä euroryhmän kokouksissa.

Sitten saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes siirtyi Yhdysvaltojen Jeffrey Feldmanin rinnalla suunnittelemaan Lähi-Idän haltuunottoa CIA:n kanssa liittoutuneen muslimiveljeskunnan avulla vuodesta 2001 lähtien. Thierry Meyssanin teos In front of Our very Eyes antaa sisäpiirin tietoihin perustuen karun kuvan monien EU-maiden ja Yhdysvaltojen toimista niin Libyassa kuin Syyriassa.

Tänään 5.8.2020 Helsingin Sanomat arvuutteli ensin laajassa näennäistieteellisyyttä tavoittelevassa artikkelissa, mitä presidentti Vladimir Putin ajattelee. Lehti yritti asettaa Putinia historiallisiin ja maailmanpoliittisiin kehyksiin.

HS ei voinut olla kirjoittamatta uudelleen historiallisten tapahtumien kulkua. Lehti kertoo: ”Ukrainassa käynnistyi kansannousu, jonka seurauksena Venäjä-mielisenä pidetty presidentti Viktor Janukovits joutui pakenemaan.”

Tieteellinen tieto, jota on jo yllin kyllin käsillä, osoittaa, että kyseessä ei ollut kansannousu, vaan huolellisesti valmisteltu väkivaltainen vallankaappaus, jossa USA:lla ja EU-mailla, myös Saksalla oli vankka rooli. Mielenosoittajia oli koulutettu CIA:han linkittyvän Otpor’in toimesta. Tarkka-ampujia oli koulutettu ja moni heistä tuli Georgiasta. 

Tulevaa Ukrainan haltuunottoa oli juhlittu Jaltalla jo syyskuussa 2013 Hillary ja Bill Clintonin, Larry Summersin ja koko Euroopan clinton -mielisen eliitin toimesta tulevana GMO-viljelyn ja särötys- öljynhankinnan kultakaivoksena. George Soros oli luvanut sijoittaa GMO-viljelyyn miljoona dollaria.

HS tarjoaa myös toisen Saksan vallankäyttöön läheisesti liittyvän artikkelin.

Olen kirjoittanut aikaisemmin blogin ajatuksistani koskien elvytysrahaston laillisuutta. Olin iloinen lehden tarjotessa ekonomisti Vesa Vihriälän käsityksiä asiasta, joihin voin yhtyä. Lehti antaa hänelle tosin meriittiä jäsenyydestä komisaari Olli Rehnin kabinetissa, mikä ei välttämättä ole  ansio, ottaen huomioon tämän epäonnistumisen Ukrainan lähentymissopimuksen valmistelussa, joka johti katastrofiin ja pitkäaikaiseen Eurooppaa koskevaan kriisiin.

Äärimmäisen vähän on käsitelty sitä, miten Ranska ja Saksa löysivät toisensa tässä elvytysrahastoratkaisussa, joka jälleen hyödyttää Saksan ja Ranskan pankkeja, joilla onkin keskeiset vastuut apua saavien maiden lainoista. Muut EU-maat tukevat Saksaa ja Ranskaa eikä päinvastoin.

Operaatio myrsky ja sen aiheuttaman serbien kansanmurhan juhliminen Saksan tukemien kroaattien ja yhdysvaltalaisten kenraalien toimesta ei anna hyvää kuvaa Euroopan unionin demokratian tilasta. Serbien vainon ja kansanmurhan jatkumisen salliminen Kosovossa on romuttanut käsityksen oikeusvaltioperiaatteesta ja EULEXIN – Euroopan unionin laillisuusprojektin toimivuudesta alueella. Osallistuminen laittomuuksiin Lähi-Idässä ja Ukrainassa ja niiden peittely johtaa kansalaisten oikeustajun vääristymiseen koko Euroopassa.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksan elintila, EU:n elvytysrahasto, Operaatio Myrsky, fasismi, serbien holokausti, Tudjman, EULEX, Kosovo, katolinen kirkko

OIKEUSTAJUN MURSKAAMINEN

Lauantai 25.7.2020 klo 16.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime vuosikymmenen aikana olen kuullut toistuvasti myös Suomessa vaadittavan, että Serbian ja Kosovon tulisi ratkaista erimielisyytensä ja sopia nykytilasta.

Kosovo on YK:n päätöslauselmalla 1244 Serbian maakunta. Se on laittomasti julistettu itsenäiseksi v. 2008. Se tapahtui Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johtaman prosessin seurauksena vajaan sadan yksityishenkilön päätöksellä. ICJ, International Court of Justice on päättänyt, että itsenäisyys julistuksia on luvallista antaa. Ei sen enempää.

Espanjan Katalonian autonominen alue julistautui kansanäänestyksen jälkeen itsenäiseksi. Itsenäisyyden julistamista johtaneet poliitikot istuvat nyt vankilassa eikä kukaan väitä Katalonian olevan itsenäinen valtio. Espanja, kuten enemmistö maapallon maista, ei myöskään ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

Toisen maailmansodan aikana ortodoksiset serbit joutuivat kiihkeän katolisten kroaatti-fasistien ja natsien kanssa liittoutuneiden Bosnian muslimien ja Kosovon albaanien suorittaman holokaustin uhreiksi. Pelkästään Kroatian alueella oli 17 keskitysleiriä serbeille, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen seuraavaksi suurin leiri Euroopassa.

Sodan jälkeen Kosovon albaanit ovat tavoitelleet etnisesti puhtaan albaani-Kosovon luomista sekä mahdollista liittymistä Albaniaan. Tätä on tavoiteltu serbien vainon avulla.

Yhdysvaltojen ja Euroopassa Saksan johtaman uuden maailmanjärjestyksen toteuttamiseksi Balkan oli otettava haltuun. Neuvostoliitto ja Puola oli ”yksityistetty”, seuraavana oli sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian vuoro.

Liittokansleri Kohl, USA:n presidentit George H.W. Bush, Bill Clinton, kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic sekä Osama bin Laden rahoittivat ja toteuttivat aseellisen Jugoslavian hajottamisen entisten natsi-liittolaisten avulla. Suotuisa ilmapiiri tähän saatiin demonisoimalla liittovaltion hajottamista vastustavat Jugoslavian eri osavaltioissa asuvat ja yhden aiemman holokaustin kokeneet serbit.

Sen jälkeen kun Slovenia, Kroatia ja Bosnia ja Hertsegovina oli irrotettu ”lännen” avulla liittovaltiosta ja liitetty NATO:n piiriin, joko miehitettynä tai jäsen ehdokkaana, aloitettiin tuhoamistaistelu serbejä vastaan Serbian ja sen maakunnan Kosovon haltuun ottamiseksi sekä miehittämiseksi.

Kosovon albaanit olivat koko 1990-luvun kieltäytyneet osallistumasta Serbian valtiollisiin vaaleihin tai työskentelemästä valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, poliiseina jne. Albaanit halusivat puhtaasti albaaneille tarkoitettuja palveluja. He järjestivät mielenosoituksia, joiden tarkoituksena oli lisätä epävakautta ja joiden tukahduttamisesta länsimedia” syytti serbejä.

Ne albaanit, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa, eristettiin omiensa joukosta tai heitä vainottiin.

1990-luvun kuluessa serbien 50 vuotta jatkunut vaino muuttui terroriksi. Terroristijärjestö KLA sai aseita mm. Yhdysvalloissa toimivan albaani-natsidiasporan rahoittamana. Drenica-laakson väkivaltaisen mafian johtaja Hasim Thaci oli KLA:n keskeisiä johtajia.

Sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian/Serbian hajottamisen ja talouden infrastruktuurin haltuunoton ollessa USA:n ja Saksan johtaman EU:n tavoitteena valtion horjuttamista ja terrorisointia harjoittavista albaaneista tuli ”lännen liittolaisia”.

Holokaustin uhrien demonisointi oli totaalista länsimedioissa. Käytännön toteutuksesta vastasi Ruder-Finn- markkinointitoimisto, joka toimi samassa rakennuksessa kuin Yhdysvaltojen albaani diasporan toimisto.

USA piti Balkanin sotilaallista haltuunottoa strategisesti välttämättömänä. Bosnian sodan aikana NATO pommitti serbejä Izetbegovicin muslimien ja kroaattien toimiessa NATO:n jalkaväkenä lännen tavoitteita toteuttaen.

Jäljelle jääneen Jugoslavian tultua NATO:n miehityksen uhan alle serbit eivät perääntyneet. Niin siviilit kuin sotilaat joutuivat hirviömäisten pommitusten alaiseksi. Synnytettiin ennen näkemätön ekokatastrofi. Pommitusten aikana Kosovon albaaniterroristit toimivat NATO:n Saksan kouluttamana jalkaväkenä.

Välittömästi pommitusten tauottua Yhdysvallat alkoi laittomasti rakentaa Serbian Kosovoon Bondsteelin sotilastukikohtaa, joka on suurin tukikohta sitten Vietnamin sodan.

Presidentti Ahtisaaren johdolla aloitettiin neuvottelut Kosovon tulevasta asemasta. Yhdysvaltojen ulkoministeriö oletti Ahtisaaren edellyttävän yritysten yksityistämisiä kuten Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Venäjällä ja samaan aikaan Puolassa.

Kosovo oli YK:n päätöksellä YK:n hallitsema, NATO:n miehittämä alue, mutta osa Serbiaa.

Tosiasiassa alueella vallitsi täydellinen laittomuus ja kaaos. NATO-joukot eivät suojellet vähemmistöjä, serbejä, romaneja, ashkaleja. Sen sijaan 300 000 serbiä ja muita vähemmistöjä karkotettiin albaanien terrorin seurauksena kotiseudultaan. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria tuhottiin albaanien juhliessa ympärillä. Albaanien ”oma Serbian valtiosta riippumaton” terveydenhuoltojärjestelmä ei toiminut, kuten se ei ollut toiminut 10 vuoteen. Tarjolla olisi ollut valtiollinen Serbian valtion järjestelmä, jota albaanijohto ei sallinut albaanien käyttävän.

Väkivaltaiset mafiapomot, jotka olivat terrorisoineet niin serbejä kuin maltillisia albaaneja sekä taistelleet keskenään, ilmoittautuivat alueen pääministereiksi ja muihin hallinnollisiin tehtäviin. Elin- ja huumekauppa, joilla heidän tiedettiin rahoittaneen paitsi aseostoja myös korruptiota ja omaa ylellistä elämää oli väkivaltaista. Elinten luovuttajaserbi syötettiin ensin hyvin, otettiin verikokeet, sitten tapettiin ampumalla ja tarvittavat sisäelimet irrotettiin. Mitään vaivalloisia nukutuksia tai sairaalahoitoja ei tarvittu.

Ahtisaaren tukema yksityistämisprosessi tarkoitti serbiomaisuuden konfiskointia ja yksityistämistä ilman että Serbian valtio tai yksittäiset serbit olisivat voineet käydä paikan päällä valvomassa omaisuuttaan. Kosovon rajaa ei voinut ylittää. YK:n virkamiehet perustivat laittoman yksityistämisrahaston KTA:n. Yrityksiä pilkottiin ja myytiin ja rahat pantiin kosovolaisten ulottumattomiin kansainvälisille tileille.

Kun Martti Ahtisaari yritti tuoda itsenäistämisprojektinsa YK:n turvallisuusneuvostoon, hän joutui toteamaan, että pysyvien ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä. Jäljelle jäi siis yllä mainittu, tekaistu itsenäistämisjulistus, jonka Yhdysvallat, koko projektin aloitteentekijänä vahvisti. Yhdysvalloista riippuvaiset tai sitä syystä tai toisesta mielistelevät valtiot kiiruhtivat myös tunnustamaan itsenäisen Kosovon.

Mistä johtuu, että holokaustin toisen maailmansodan aikana kokeneiden serbien pitäisi sopia jostakin Yhdysvaltojen ja EU:n valtaan nostamien Kosovon albaanien kanssa? Serbialle kuuluva maakunta on kärsinyt suunnattoman kulttuurisen tuhon. Syntyperäiset serbit on ajettu maanpakoon, heidän omaisuutensa on otettu haltuun ja ryöstetty. Heidän kirkkojensa tilalle on Lähi-Idän diktatuurien rahoittamana rakennettu moskeijoita.

Uutta maailmanjärjestystä edustavat maat, Suomi mukaan luettuna, odottavat serbien alistuvan uudistetun holokaustin uhreina. Serbien johtajat, joista monen vanhemmat olivat keskitysleireissä, vainottuina syntyperänsä johdosta tai saksalaispommien uhreja, demonisoitiin viimeistään ICTY: n tuomioissa ja sen vankiselleissä. Vasta nyt kun 20 – 25 vuotta on kulunut sodasta, albaani -mafian johtajat, muun muassa presidentti Hasim Thaci, mafia-nimeltään ”Käärme” on joutumassa tuomiolle. Massiivisesta propagandasta huolimatta, totuus pilkistää esille.

Milloin tuomiolle tulevat todelliset syylliset: George H.W.Bush, Bill Clinton, Madlene Albright, Helmut Kohl, Klaus Kinkel, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, Naser Oric.

Suomen poliittinen ilmasto on Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta lähtien ja EU: hun liittymisen seurauksena adaptoitunut täysin ”Uuden maailmanjärjestyksen” väkivaltaiseen vääryyden kulttuuriin.

Presidentti Mauno Koivisto oli poikkeus. Hän sanoi vihaavansa serbi -vastaista NATO-propagandaa ja serbien kohtelua. Hän on ilmaissut tämän myös teoksen Toisenlainen totuus Kosovosta-teoksen esipuheessa.

Olen miettinyt, onko meillä jonkinlainen natsi-geeniperimä, joka imaisee meidät sulautumaan ehkä hyödyn tavoittelun seurauksena kerta toisensa jälkeen kohti oikeudettomuuden hyväksymistä oli sitten kysymys sisällissodastamme tai natsiliittolaisena toimimisesta toisessa maailmansodassa – tai Jugoslavian pommitusten mahdollistamisesta.

YK:n oikeamielisten maiden enemmistö tukee serbien oikeutta Kosovo ja Metohijaan osana Serbiaa. Uuden maailmanjärjestyksen väkivallan marssi on loputon nielaisten Lähi -Idän ellei Balkanin ratkaisulla saada siihen pistettä. Marssi alkoi jihadistien tukemisella Afganistanissa, jota seurasi heidän käyttämisensä Bosniassa ja Kosovossa. Nyt Uusi maailmanjärjestys käyttää heitä Lähi-Idässä, pian Kiinassa.

Marssi on mahdollinen niin kauan, kun oikeustajumme on kytketty taloudellisen hyödyn tavoitteluun. Vieläkö oikeustajustamme on jotakin jäljellä? Voiko muruset vielä koota?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeustajun murskaaminen, Kosovo, Serbia, serbien holokausti, YK:n päätöslauselma 1244, uusi maailmanjärjestys, USA, EU

Elpymisrahasto ja oikeusvaltioperiaate

Torstai 9.7.2020 klo 16.49 - Pirkko TurpeinenSaari

Suomalaiset poliitikot esiintyvät mielellään oikeusvaltioperiaatteen esitaistelijoina.

EU:n elpymisväline on saanut kritiikkiä muun muassa Saksan perustuslakituomioistuimelta, joka pitää sitä EU:n perussopimuksen vastaisena.

Helsingin yliopiston Eurooppaoikeuden professori Päivi Leino-Sandberg on myös esittänyt kritiikkiä EU:n neuvoston oikeuspalvelun antaman lausunnon pitämistä oikeutuksena hankkeen eteenpäin viemiseksi.

Professori Leino-Sandberg, aivan oikein, toteaa Helsingin Sanomien mielipide -osastossa 7.7.2020 neuvoston olevan poliittista päätöksentekoa ja niiden luovia tulkintoja puolustava yksikkö.

Euroopan unioni ei ole demokratiaa edistävä, kansainvälisiä lakeja myötäilevä yksikkö. Se on päinvastoin sen suurimpien ja merkittävimpien jäsenvaltioiden etuja ajava elin, joiden tahdosta sopimuksia sovelletaan luovasti tulkiten.

Jugoslavia pommitettiin Saksan johdolla kansainväliset lait syrjään siirtäen, koska Yhdysvallat halusi strategisesti merkittävästä alueesta jalansijan itselleen. Sen lisäksi Saksa, vähemmässä määrin Ranska ja Iso-Britannia halusivat infrastruktuurin omistukseensa.

Pankkikriisissä Saksan ja Ranskan pankit pelastettiin niin kutsuttujen Kreikan lainojen avulla. Siitä prosessista Yannis Varoufakiksen teos ”Adults in the Room” antaa karun kuvan. Kreikan vuoden 2015 valtiovarainministeri Varoufakis sai kokea, mitä sääntöjen luova soveltaminen merkitsee, kun hän ei itse päässyt käsiksi oman ministeriönsä tietokoneohjelmiin nk. troikan satapäisen virkamieskunnan miehittäessä ministeriön.

Euroopan unionin piti tehdä suunnitelma Ukrainan lähentymissopimukseksi. Sen sijaan keskeiset EU-maat rahoittivat ukrainalaisia poliitikkoja suorittamaan väkivaltaisen vallankaappauksen maassaan, jotta lähentymissopimus tehtäisiin välittömästi, eikä silloin, kun Ukraina olisi siihen valmis. Ohessa suoritettiin massiivinen NATO:n läsnäolon voimistaminen.

Suomen oikeuskansleri Pöysti tukee elpymisrahastoa. Ennen virkaan valitsemistaan hän johti sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta kokoomuksen tavoitteisiin. Hallituksen virkaan esittämä perustuslakiasioiden ja kansainvälisen lainsäädännön tuntija sivuutettiin viranhaussa. Olisin odottanut oikeuskanslerin joko pysyvän vaiti tai ainakin erittelevän puhtaasti elvytysrahastoa puoltavan kantansa valtiosääntöoikeudellisesti.

Perustuslakivaliokunta on oikeassa ilmaistessaan varautuneisuutensa elpymisvälinettä kohtaan. Kun viitekehyksenä ei ole oikeusvaltioperiaate vaan pelkästään sopusointu omien varsin tilaustyönä tehtyjen perussopimusten kanssa, lienee paikallaan tukea edes niitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elpymisrahasto, EU:n neuvoston oikeuspalvelu, perustuslakivaliokunta, oikeusvaltioperiaate, luova soveltaminen

SOPIIKO RAKENTEELLINEN RASISMI OIKEUSVALTIO SUOMEEN?

Sunnuntai 5.7.2020 klo 17.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Paavo Teittinen kirjoitti erinomaisen artikkelin Helsingin Sanomien 5.7.2020 Sunnuntai-liitteeseen otsikolla ”Siivoton ala”. Hän kuvaa siivousyrityksissä kukkivaa ihmiskauppaan verrattavaa turvattomien työntekijöiden hyväksikäyttöä – maksamattomia palkkoja, uhkailua, työtä ympäri vuorokauden.

Hän kuvaa myös Espoon kaupungin haluttomuutta ja lähes teeskenneltyä kyvyttömyyttä puuttua raportoituun epäinhimillisyyteen ja myös poliisin toimettomuutta, haluttomuutta tutkia ilmiselviä epäkohtia, tutkimusten viipymistä vuodesta toiseen, mikäli tutkimuksiin on ryhdytty.

On kiitettävää, että valtakunnan päälehti ja erityisesti eräs sen taitavimpia toimittajia on asialla.

Sitä ihmeellisempää sen sijaan on, että lehti ei ole havaitsevinaan Suomessa vallitsevaa rakenteellista rasismia, joka käsittää alueet ulkopolitiikasta korkea- ja populaarikulttuuriin.

Tein tutkintapyynnön poliisille kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneesta teoksesta Bolla. Sen rasistisuus on totaalista. Serbit demonisoidaan ja muslimit kuvataan uhreina. Tämä asetelma on vallinnut Suomen ulkopolitiikassa 1990-luvulta lähtien.Tutkintapyyntö ei antanut aihetta tutkintaan. 

Useissa blogeissani ja teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja olen pyrkinyt tieteellisin perustein osoittamaan miksi tämä rasistinen asenne holokaustin uhreja, serbejä kohtaan oli tarkoituksenmukaista USA:n ja Saksan johtaman EU:n ahneuden tyydyttämiseksi.

Natsi-Saksa ja fasistinen Kroatia toteuttivat myös ahneuttaan säätämällä serbien omaisuuden haltuunoton laillisuudesta. Serbiväestö tapettiin tai sijoitettiin keskitysleireihin 1941-45.

Jugoslavian hajottamisen alkaessa 1990-luvun alussa, Kroatia sääti myös rasistisen perustuslain, jossa serbit muutettiin toisen luokan kansalaisiksi ja serbien omaisuus otettiin haltuun. Suomi tuki lämpimästi Kroatian jäsenyyttä EU:ssa.

Serbit, jotka olivat kokeneet Jugoslavian liittovaltion turvakseen, perustivat toimensa ja halunsa ylläpitää monikulttuurinen valtio demokraattiseen perustuslakiin sekä eri kansanryhmien tasa-arvoon.

Koska serbit eivät alistuneet koko liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian NATO-miehitykseen, maa pommitettiin NATO:n laittomilla pommituksilla. Sen jälkeen ”kansainvälinen yhteisö” ahneuttaan tyydyttääkseen vaati Serbian maakunnan Kosovon miehittämistä NATO-joukoilla koska USA:lla oli suunnitelmana rakentaa valtava sotilastukikohta Balkanille, Serbiaan.

Miehityksen aikana albaanien terrori, joka oli valmistellut miehitystä, voimistui entisestään. Serbit ja heidän kanssaan yhteistyötä tekevät albaanit ja romanit tapettiin tai ajettiin maanpakoon tai siirrettiin kontti -reservaatteihin, talot otettiin haltuun tai poltettiin. Luostarit ja kirkot samoin.

YK oli päätöslauselmalla 1244 päättänyt, että miehityksen aikanakin Kosovo on osa Serbiaa. Siitä huolimatta YK:n pääsihteerin erityisedustaja Bernard Kouchnerin johdolla ja United Nations Mission in Kosovo hallinnossa ja NATO:n ja albaani -terroristien turvaamana aloitettiin serbi -omaisuuden konfiskointi.

Kosovossa oli n 550 joko Serbian valtion tai serbi -yksityishenkilöiden yritystä. Usein yritykset olivat yhteisöllisesti omistettuja. Päästämättä Serbian valtion tai muiden omistajien edustajia rajan yli paikan päälle, UNMIK aloitti yksityistämisprosessin. Yritykset myytiin kansainvälisille markkinoille ja rahat siirrettiin tileille, joihin serbeillä ei ollut asiaa.

Toisin sanoen YK:n, EU:n ja NATO:n yhteistoimintana suoritettiin Kosovon serbien holokausti uudelleen.

Suomen ulkopoliittinen johto Saksan ulkoministeriön kanssa yhteistoiminnassa teki mahdolliseksi Jugoslavian pommitusten aloittamisen. Presidentti Ahtisaari johti myös työryhmää, joka ”suunnitteli” Kosovon tulevaisuutta. Heti alkajaisiksi Ahtisaari oli ilmoittanut serbeille, että paluuta pommituksia edeltäneeseen aikaan ei tule. Yhdysvaltojen ulkoministeriön käsityksenä oli, että yritysten yksityistäminen oli osa Ahtisaaren suunnitelmaa.

Seurasi laiton itsenäistäminen v. 2008 YK:n tahdon vastaisesti. Kosovon maakunta oli 1990-luvulta lähtien kehittynyt väkivaltaisen albaani -mafian terrorisoimaksi alueeksi, jossa laittomuudet ja murhat olivat jokapäiväisiä. Ketään ei saatu tuomiolle. Huume- ja elinkauppa rehottivat useiden vaikutusvaltaisten henkilöiden, myös ministereiden ja valtiojohtajien suojeluksessa.

Koska USA:n ja EU:n ahneuden tyydyttäminen edellytti serbien demonisoimista, myös Suomen media seurasi. Suomen mediassa ei ole ollut ainoatakaan objektiivista tosiasioihin perustuvaa artikkelia tai TV-ohjelmaa Jugoslavian hajottamisesta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti serbi-vastainen rasistinen teos.

Viime viikolla vihdoin, 30 v ajan väkivaltaa ja laittomuutta lietsoneen pahamaineisen Drenica-terroristiryhmän johtaja Hashim Thacin ilmoitettiin joutuvan Haagiin Kosovo Specialists chamber- oikeusistuimen tutkittavaksi. Thaci on toiminut Ahtisaaren, Clintonien, Albrightin, Carl Bild’in ja monien muiden johtajien tuella milloin Kosovon pääministerinä milloin presidenttinä.

Helsingin Sanomat, joka julkaisi perusteellisen, lähes sydäntä särkevän artikkelin siivoojien kohtaloista, julkaisi vain kahden palstan tekstiuutisen Hashim Thacin joutumisesta tutkittavaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siivousala, rasismi, oikeusvaltio, holokausti, fasismi, ihmiskauppa,

KYLMIÄ VÄREITÄ

Lauantai 13.6.2020 klo 14.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat tarjosi tänään Saksan CDU:n puheenjohtajan ja puolustusministerinä toimivan Annegret Kramp-Karrenbauerin kolumnin ”Saksa on rakentamassa vahvempaa Eurooppaa.”

Kolumnia voi pitää aiemman Suomen pankin pääjohtajan Olli Rehnin haastattelun kaksosena, siinä määrin se heijastelee Euroopan unionin ideologiaa.

Ryhdyin lukemaan kolumnia kiinnostuneena: Minkälaisia johtajia Saksassa nostetaan valtaan? Kramp-Karrenbauerin odotettiin olevan Angela Merkelin seuraaja liittokanslerina, mutta niin ei käynyt.

Kramp-Karrenbauer toistaa HS: ssa kaikki EU:n NATO-propagandasta tutut kliseet ”Kiinan lisääntyvistä vaatimuksista ja Venäjän yhä aggressiivisemmaksi muuttuvasta pullistelusta”. Mitään dialogia omista aggressiivisista teoista esimerkiksi Ukrainassa, joiden seurausta Venäjän ”pullistelu” saattaisi olla, ei näkynyt.

Kramp-Karrenbauerin mukaan Suomella ja Saksalla on molempia maita koskevia haasteita, joissa hän toivoo tilanteen tunnistamisen jälkeen siirryttävän konkreettisiin toimiin.

Kramp- Karrenbauer vaatii tiivistämään EU:n ja NATO:n välistä yhteistyötä entisestään.

Tekstissä kiitellään luottamusta suomalaisiin ystäviin: ”Olemme yhdessä edistäneet eurooppalaisia puolustusaloitteita, parantaneet Euroopan unionin ja NATO:n välistä yhteistyötä sekä perustaneet Helsinkiin Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen”.

”Tämä luottamukseen perustuva yhteistoiminta näkyy puolustusvoimissamme myös käytännön työssä: yhteisissä harjoituksissa, kuten tällä hetkellä Baltops 20 - meriharjoituksessa Itämerellä.”

”Sotilaamme toimivat rinta rinnan Malissa, itäisellä Välimerellä kuin Afganistanissakin.”.. ”Arvostan suuresti sitä, että Saksan ja Suomen puolustusvoimat voivat luottaa toisiinsa.”

”Pohjois- Euroopalla on erityinen strateginen merkitys, ja Saksa pysyy vakaasti pohjoiseurooppalaisten ystäviensä rinnalla.”

Vakuutettuaan yhteisiä arvoja ja intressejä Kramp-Karrenbauer päättää kolumninsa vetoomukseen rohkeudesta ja päättäväisyydestä. ”Näin voimme rakentaa Euroopasta jälleen vahvan.”

Kylmät väreet selkäpiissäni odotin vain ”Alte Kameraden”- laulun kajahdusta. Tähän lauluun päättyivät Saksan lähes jokavuotiset sotilasvierailut suomalaisten aseveljien luona 1930-luvulla sisällissodan voittoa juhlimassa.

Saksan armeijan komentaja Halder vieraili Suomessa talvisodan alla kesällä 1939. Kunniamerkkejä vaihdettiin juhlaillallisilla, kunniakomppaniat vastaanottivat kenraalin hänen saapuessaan seuraamaan Suomen armeijan sotaharjoituksia itärajan tuntumassa Perkjärvellä.

Jatkosodan alla Suomi laski miinat Suomenlahden poikki yhdessä Saksan armeijan kanssa tuhoten 16 000 Tallinnasta pakenevaa siviiliä ja sotilasta.

Kramp-Karrenbauer painottaa Pohjois-Euroopan strategista merkitystä. Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti omaksi ja NATO:n yhteiseksi strategiaksi v. 2000 Bratislavassa pidetyssä kokouksessa Venäjän pääsyn estämisen Itämerelle. NATO:n valtapiirin kuvattiin kulkevan Baltiasta Odessaan. Suomen rooliksi NATO:n ja Saksan yhteistyökumppanina jäänee tuo Venäjän eristäminen kuten se teki natsi-Saksan liittolaisena.

Kramp-Karrenbauerilla ei ole natsi-Saksan kanssa yhteisen Venäjä- viholliskuvan ohella mitään rakentavaa annettavaa. Saksa näyttää jatkavan ahneuteen ja vallankäyttöön perustuvaa strategiaansa oli sitten kyse Jugoslavian, Syyrian tai Ukrainan vallankaappauksista, natsien ja jihadistien kouluttamisesta ja aseistamisesta.

Saksa pyrkii Kramp-Karrenbauerin tekstistä päätellen sitomaan Suomen omaan ideologiseen valtapiiriinsä, joka perustuu propagandaan ja valheisiin. Osa Suomen valtaeliitistä saattaa olla taipuvainen sitoutumaan siihen. Göbbels onnistui siinä. Kuulen Kramp-Karrenbauerin tekstissä kaikuja tuolta aikakaudelta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksa, Annegret Kramp-Karrenbauer, Göbbels, Saksan ja Suomen liitto, EU

Hyvin oikeita ja hyvin vääriä vakaumuksia

Keskiviikko 10.6.2020 klo 13.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat tarjosi 9.6 2020 erinomaiset esimerkit hyvin vastakkaisista maailmankuvista. Lehti tarjosi koko aukeaman Suomen pankin pääjohtajan käsityksiä Euroopan unionista otsikolla ”Talous voidaan korjata vain yhteistyöllä”. Aukeama heijasti kuvaa myöten auktoriteettia. Mitä ilmeisimmin se tuki myös HS:n ajatusmaailmaa.

Toisaalla lehdessä pohdittiin Al-Holin ISIS-leiriltä saapuvien suomalaisten exit-ohjelmaa otsikolla ”Al-Holista saapuneet voivat päästä exit-ohjelmaan”. Ohjelman tarkoituksena olisi henkilöiden kouluttaminen pois jihadistisesta maailmakuvasta, jossa uskontoon sidottu väkivalta on keskeinen väline tavoitteiden saavuttamiseen.

Mietin kumpi vakaumus, EU:n maailmankuva vai ISIS-vaimojen todellisuus kaipaisi exit-ohjelmaa.

Olli Rehn käsittelee haastattelussaan ajankohtaisia talouspoliittisia ratkaisuja korona- epidemian aiheuttamaan taloudelliseen kaaokseen Euroopan unionissa. Haastettelun lopussa hän paljastaa historiakäsityksensä Euroopan vaiheista: ” Ensiksi valtiot murenivat 1930-luvun suuressa lamassa ja myöhemmin fasismin ja kommunismin jaloissa”.

Ilmeisesti toimittajan tulkintaa: fasismin ja kommunismin hirvittävyyksistä otettiin Euroopassa opiksi. Pian toisen maailmansodan jälkeen alkoi kansallisvaltioiden yhteisön rakentaminen Euroopan taloudellisesta yhteistyöstä. Vuonna 1951 perustettiin Euroopan hiili- ja teräsyhtiö.

”Sen jälkeen hyvinvointivaltioiden ja eurooppalaisen yhteisön kehittyminen ovat kulkeneet käsi kädessä. Kansalaisoikeuksien, demokratian ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittyminen ovat tästä konkreettisia esimerkkejä. Ne ovat mahdollistaneet myös kansallisvaltioiden menestyksen.”

Tämän maailmankuvan haltija ei ole huomannut Euroopan unionin jäsenmaiden väkivaltaisia toimia Euroopassa ja sen rajojen ulkopuolella, usein liitossa Yhdysvaltojen kanssa. Onko kommunistijohtoisen Jugoslavian sosialistisen liittovaltion tuhoaminen unionin ensimmäisellä vuosikymmenellä osoitus demokratiasta? Liittovaltio pommitettiin maailman hyvinvointitilaston 24. sijalta kehitysmaaluokkaan 1990-luvulla. Kaikki kommunistit eivät olleet kuolleet toisen maailmansodan Saksan ja Kroatian keskitysleireillä, mutta Euroopan unionin jäsenmaat tekivät parhaansa, että lopullinen ratkaisu saataisiin aikaan EU:n toimesta.

Samalla tavoin kuin Maastrichtin sopimus on pantu roskakoriin taloussopimusten osalta (Rehn: ”juna meni jo kymmenen vuotta sitten”) EU:n kaikki muutkin ylevät tavoitteet on Jugoslavian tuhoamisen ja siitä hyötymisen jälkeen heitetty jätteisiin.

EU-maat huomasivat, että väkivallalla, käyttämällä jihadisteja ja natseja palkkasotureina, pystyy saamaan haltuunsa yhä uusia rikkauksia, maa-alueita ja strategisesti merkittäviä kohteita.

Olli Rehn toimi EU:n talouskomissaarina ja laajentumiskomissaarina muun muassa Ukrainan valtauksen aikoihin. Kyvyttömyys rakentaa Ukrainalle mahdollista ja kestävää lähentymissopimusta aikataulussa, joka olisi ollut taloudellisesti mahdollinen Ukrainalle, EU:n jäsenmaat päättivät ryhtyä tukemaan suoraa toimintaa ja vallankaappausta. Eri maat, Yhdysvallat mukaan luettuna tukivat eri ”kapinapäälliköitä”, joita myöhemmin nostettiin presidenteiksi ja ministeriksi vallankaappaushallitukseen. Valmisteluissa tavoiteltiin liuskekaasusopimuksia ja GMO-viljelyn aloittamista, jota Soros erityisesti rahoitti. Jugoslavian värivallankumouksesta Milosevicin kaatamiseksi tuttua CIA:n kaavaa noudattaen myös Ukrainassa koulutettiin mielenosoittajia väkivaltaiseen kaappaukseen. Natseja Ukrainassa oli omasta takaa. Yhdysvallat liittoutui heidän kanssaan.

EU-maat ovat omaksuneet Yhdysvaltojen ulkoministeriön jo Bratislavan kokouksessa v. 2000 ilmaiseman päätöksen luopua kansainvälisistä laeista, jos ne ovat tavoitteiden toteuttamisen tiellä. Tuossa kokouksessa sovittiin myös projektista Venäjän eristämiseksi Itämereltä.

EU-maat ovat osallistuneet sotatoimiin, usein omilta kansalaisiltaan ja parlamenteiltaan salassa. Salaisten palveluiden ja korruptoituneiden valtiopäämiesten toimesta Lähi-Idän valtioiden hallituksia on pyritty vaihtamaan ja siirtämää muslimiveljeskunnan haltuun, joka järjestö on toiminut yhteistyössä CIA:n kanssa jo vuodesta 1951.

Euroopan unioni ei ole demokraattinen yhteisö sen valtavan organisaation muista väitteistä huolimatta.

Suomen ideologisesti yhdenmukaistetun valtamedian keskeinen toimija Helsingin Sanomat pohdiskelee Al-Holin leiriltä palaavien indoktrinaation purkamista ja uudelleenkoulutusta. Lehti ei ideologiansa mukaisesti pohdiskele Olli Rehnin ja muiden Suomen hallintoeliitin jäsenten indoktrinaation purkamista.

Kirjoitin v.2004 teoksen luovuudesta nimellä ”Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun.” Siinä kerroin, että ulkoa opetettu maailmankuva, jota lapsen, nuoren ja aikuisen ei ole mahdollista kokea tunteellisesti inhimilliseksi, on luovuuden este.

Euroopan unionin maiden toimia yhdessä ja erikseen kansallisvaltioina ei ole mahdollista tunnistaa inhimillisyyttä tukeviksi. Väkivalta, valehtelu, salamurhat ja talouspakotteet ovat käytössä ihmisten ja kansojen alistamiseksi ja jo entuudestaan vauraiden maiden ahneuden tyydyttämiseksi.

Miten on mahdollista, että Suomi osallistuu demokraattisen päätöksenteon ulkopuolella sotilasliittojen toimintaan? Valehtelu, pettäminen ja väkivalta eivät kuulu oikeusvaltion periaatteisiin. Mitä ylemmäs hierarkiassa mennään, sitä suuremmiksi näyttävät petokset kasvavan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn, Al-Hol, ekstremismi, EU, exit-ohjelma, oikeusvaltio

Kuka on kutsunut Suomen Syyriaan

Keskiviikko 3.6.2020 klo 14.57 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkoministeri Pekka Haavisto totesi 1.6.2020 a-studion haastattelussa Suomen toimivan osana USA-johtoista ISIS: in vastaista koalitiota Syyriassa. Minulta on jäänyt huomaamatta, että Syyrian hallitus olisi kutsunut Suomen maahan. Millä mandaatilla Suomi on siellä?

Yhdysvalloilla on maine jihadistien tukijana. USA on rahoittanut, aseistanut ja käyttänyt heitä jalkaväkenään ensin Afganistanissa 1980-luvulla, sen jälkeen Bosniassa ja Kosovossa 1990-luvulla. Yhteistyökumppani Osama bin Laden muodostui rasitukseksi, kuten moni muukin myöhempi avainhenkilö ja yhteistyökumppani. Lopputuloksena on ollut näyttävät videoidut entisten liittolaisten murhat.

Syyriassa ISIS-joukot ja muut jihadistiryhmät ajavat upouusilla jeepeillä. Toki heitä välillä pommitetaan, mutta yhtä usein heille pudotetaan ruokatarvikkeita, ammuksia ja lääkkeitä tai heitä siirretään helikoptereilla paikasta toiseen, jopa maasta toiseen tilanteesta ja tarpeesta riippuen.


Yhdysvallat on tuhonnut monia Syyrian kaupunkeja tai antanut ISIS-liittolaistensa tuhota kulttuurisesti korvaamattomia historiallisia alueita, asutuskeskuksia ja peltoja. Syyrian hallituksen mukaan Yhdysvallat varastaa sen öljyä toisaalla ja toisaalla tuhoaa pumppaamoita. Turkki, presidentti itse ja hänen poikansa ovat tehneet samoin useiden vuosien ajan yhteistyössä ranskalaisten kanssa.

Useat EU:n NATO-maat ovat rakennuttaneet sementillä vuorattuja tunneleita jihadisti- jalkaväelleen.

Yhdysvaltojen ja entisten EU-siirtomaavaltojen tavoitteena on ryöstää raaka-aineita, hyödyntää huume- ja elinkauppaa sekä suorittaa hallituksen vaihdoksia synnyttämällä ja ruokkimalla kulttuurisia tai uskonnollisia eroavaisuuksia. Kyseisten maiden valtamediat palvelevat propagandalla näitä tavoitteita, demonisoivat hajotettavan maan hallinnon ja kuvaavat oman ryöstöretkensä humaaniksi demokratian edistämiseksi.

Syyrian sekulaarinen hallinto, jossa kaikki uskonnot ovat tasa-arvoisia, halutaan USA:n ja Saksan sekä muiden NATO-maiden johdolla siirtää muslimiveljeskunnan hallintaan, koska siitä arvellaan olevan taloudellista hyötyä.

Kuulumme Euroopan unioniin. Unionin maiden toimet Syyrian alueella eivät ole tietääkseni tulleet käsitellyiksi Suomen eduskunnan suuressa valiokunnassa tai perustuslakivaliokunnassa, kuten esimerkiksi al-Holin leirin suomalaisten hakuprosessiin liittyvät ongelmat ovat tulleet.

Euroopan unioni on kapitalistinen projekti, joka takaa sopimuksen muodossa pääomien, työvoiman, tavaroiden ja palveluiden vapaan liikkuvuuden ikään kuin perustuslaillisena oikeutena. Se on unioni, jossa on laitonta vastustaa kapitalismia. Unionissa talouspolitiikkaa ei ratkaista demokraattisesti. Tuomarien tulkinnan perusteella päätetään, ”onko asia perussopimuksen mukainen”.

Niinpä Euroopan unionissa poliittinen ja taloudellinen liberalismi on globalisaation laillinen muoto. Onko se päätynyt säätelemään myös suhdetta EU:n ulkopuolisiin maihin samalla tavalla – tosin sotilaallisella voimalla ryyditettynä?

Onko EU:n ulkopuolisten maiden pääomien, öljyn, kulttuuriaarteiden ja muun kansallisvarallisuuden liikkuminen/ryöstäminen jihadistien ja pommitusten avulla Euroopan unionin ja Suomen uusi ulkopoliittinen normaali? Tästäkö olemme äänestäneet?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, vapaa liikkuvuus, Pekka Haavisto, uusi ulkopolitiikka, Syyria

SUOMEN ARVOT

Perjantai 29.5.2020 klo 14.00 - Pirkko Turpeinen-Saari

SUOMEN ARVOT

Presidentti Niinistön Kultarantakeskustelua katsellessani Jutta Urpilaisen toteamus Suomen yhteisestä arvopohjasta USA:n kanssa särähti korvaani, yhteiset arvot,todellako?

Suomalaiset eivät ole saaneet keskustella yhteisestä arvopohjastaan. Se on aina saneltu ylhäältä eliitin tavoitteita palvelemaan.

Kesällä 1917 eliitti katsoi paremmaksi Valtalain ja sen pohjalta tapahtuvan itsenäisyyden sijaan hankkiutua Saksan keisarikunnan alusmaaksi. Olihan Suomi ollut aikaisemmin Ruotsin alusmaa ja Venäjän autonominen osa. Tuttua ja turvallista.

Kolmekymmentäluvulla Saksan alamaisuuden arvopohjaa rakennettiin kulttuurisesti, tieteellisesti sekä sotilaallisesti. Ahneet Suur-Suomi-arvot tarjottiin ainoina oikeina tavoitteena päästä osaksi Saksan vahvaa valtakuntaa, jossa vallitsi rasistinen slaavilaisvastainen arvopohja.

Neuvostoliiton pakottaman, rauhaan ja ystävällisiin suhteisiin kaikkien maiden kanssa perustuneesta arvopohjasta päästiin eroon Yhdysvaltojen onnistuttua korruptoimaan tuon sosialistisen liittovaltion ja ryöstämään sen kansallisvarallisuuden. Neuvostoliitto hajosi.

Eliittimme kiiruhti heti markkinoimaan kansalaisille liittymistä Euroopan Yhdysvaltoihin, EU:hun. Oli kuulemma tarjolla yhteinen arvopohja Suomen kanssa. Sehän onnistui. Helsingin Sanomat, jonka omistaja Erkko oli yhdessä Pohjolan päämiesten kanssa kannustanut suomalaisia talvisotaan, markkinoi myös EU:hun liittymistä voimakkaasti.

Mitä EU:ssa tapahtui Suomen liittyessä siihen. Juuri yhdistynyt Saksa oli tietoisena seurauksista tunnustanut Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden vuonna 1992 ennenaikaisesti. Kroatia oli ollut natsi-Saksan liittolainen, joka oli yrittänyt tuhota keskitysleireissään kaikki serbit. Suomi oli myös tunnustanut fasistisen Kroatian.

EU:n johtomaan Saksan itsenäiseksi tunnustama Kroatia oli säätänyt monipuoluevaalien jälkeen rasistisen perustuslain, jossa serbit muuttuivat toisen luokan kansalaisiksi. Serbien käyttämät kyrilliset kirjaimet kiellettiin. Saksa tarjosi Kroatialle Itä-Saksan ylijääneistä asevarastoista aseita ja rahaa Jugoslavian liittoarmeijaa/serbejä vastaan käytävää sotaa varten yhdessä USA:n presidentti Clintonin kanssa. Kroatian ravintoloiden seinille palasivat julisteet ”Pääsy kielletty koirilta ja serbeiltä”, kuten toisen maailmansodan aikana.

Euroopan unionin maat tukivat Saksan johdolla Jugoslavian aseellista hajottamista. Ja NATO pommitti.

Kroatia puhdisti Kroatian maaperän serbeistä Euroopan unionin 1990-luvun jäsenmaiden hiljaisella hyväksynnällä. Etnisen puhdistuksen tärkein rynnäkkö tapahtui Krajinassa, josta elokuussa 1995 amerikkalaisten kouluttamat kroaatit ajoivat pommituksin ja tykkitulella 250. 000 serbiä kodeistaan Bosnian puolelle 5000 kuollessa operaatiossa. Tämän kansanmurhan peittämiseen tarvittiin presidentti Clintonin jo kaksi vuotta aiemmin tilaama Srebrenica-myytti.

Kroatia, serbien rasistista joukkomurhaa vuosittain juhliva maa on nyt Euroopan unionin puheenjohtaja pitkälti Saksan ansiosta.


***

Vieraillessani 9-vuotiaana vuonna 1950 Yhdysvalloissa koin ravisuttavan bussimatkan. Nousin autoon etuovesta, mutta Helsingistä tuttuun tapaani juoksin bussin takaosaan. Autoon syntyi voimakas tunnelataus. Takana istuvat mustat matkustajat hätääntyivät. Tuo valkoinen tyttö on tullut erehdyksessä mustille laissa määrättyyn takaosaan. Etuosan valkoiset kääntyivät katsomaan hädissään ja viittoivat minua palaamaan etuosaan. Tunnen tuon voimakkaan latauksen edelleen. Jokainen poliisin tappama musta henkilö aiheuttaa minussa voimakkaita tunteita.

Yhdysvaltalaisten rasistinen tai alentuva suhtautuminen maapallon muihin asukkaisiin ei ole mielestäni suomalaisten arvojen mukaista. Yhdysvaltojen kärsimystä aiheuttavat, mielivaltaiset sotilaalliset toimenpiteet ja talouspakotteet milloin missäkin; Jugoslaviassa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa, Iranissa, Venezuelassa, kymmenissä ja taas kymmenissä maissa eivät ole oikeustajuni mukaisia.

Euroopan unioni on liittoutunut Yhdysvaltojen kanssa ja on siis osallinen itsenäisiin valtioihin kohdistuviin hyökkäyksiin, salaisiin operaatioihin ja murhiin. Pelkästään Jugoslavian hajottaminen ja sen jäännösvaltioiden sotilaallinen miehitys ja taloudellinen ryöstö on ollut yhteistyötä.

EU:n laillisuusvalvonnan, YK:n hallinnon ja NATO-miehityksen aikana Serbian Kosovoon on pystytetty valtava Yhdysvaltojen sotilastukikohta – laittomasti tietenkin. Elin- ja huumekauppa rehottaa CIA:n myötävaikuttamana. Alueen kantaväestöön kuuluviin serbeihin kohdistunutta terroria ja 150 ortodoksisen kirkon ja luostarin murhapolttoa ei huomata!

Jutta Urpilainen mainitsi yhteisen arvopohjamme Yhdysvaltojen kanssa pitäen ilmeisesti itsestään selvänä yhteistä arvopohjaa EU-maiden kanssa. Toisin sanoen: kun Yhdysvallat ja EU yhdessä suorittivat Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen yhteistyössä ukrainalaisten natsien kanssa, päättelemme, että toiminta pohjautui yhteisesti hyväksyttyyn arvopohjaamme. Virheellisessä suunnittelussa mukana ollut komissaarimme Olli Rehn palkittiin yhteisen arvopohjan mukaisesta toiminnasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen arvot, Jutta Urpilainen, USA, EU, oikeustaju

Suomen liittyminen EU:hun Pertti Salolaisen silmin

Lauantai 23.5.2020 klo 21.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen kirjoittanut viime blogeissani Suomen roolista isojen poikien apupoikana ja mitä siitä seuraa. Mauno Saaren blogissa (www.maunosaari.fi ) on kuvaus Suomen salamyhkäisestä hivuttamisesta NATO:on.

Yle tarjosi ”Itse asiassa kuultuna”- ohjelmassa Pertti Salolaisen paljon puhuvan, sympaattisen haastattelun. Salolainen havainnollisti omasta ja kokoomus-puolueen näkökulmasta Suomen valtiollista asemaa, tiedonvälityksen ”neukkulaa”ja kokoomuksen syrjässä oloa ”yleisistä syistä”. Kylmän sodan ajan Britannia tuntui hänen muistoissaan vapauden valtakunnalta ja Salolainen uran kruunasi illallinen ja yökylä kuningattaren luona.

Salolainen toimi ulkomaankauppaministerinä Ahon hallituksessa 1991 – 1995. Hän vastasi Suomen EU-jäsenyysneuvotteluista 1990- luvun alussa, toimi ETA-valtuuskunnan puheenjohtajana 1990 – 93 sekä Suomen EU-neuvotteluvaltuuskunnan puheenjohtajana ja neuvottelevana ministerinä 1993 –1995. Salolainen oli kokoomuksen puheenjohtaja 1991 – 1994.

Salolainen kuvasi Saksan liittokansleri Kohlia ihailua äänessään mainiten muun muassa tämän jymäkän koon. Kohl oli tuonut esiin tuntevansa erityistä sympatiaa Suomea kohtaan ja haluavansa edistää Suomen jäsenyyttä. Tämän vahvisti ulkoministeri Klaus Kinkelin asenne ja toiminta.

Haastattelu ei tuonut esiin kansainvälistä poliittista viitekehystä aikana jona Salolainen toimi ja Suomea liitettiin EU:hun.

Presidentti Urho Kekkosen sairastuminen ja kuolema, Neuvostoliiton mureneminen ja Yhdysvaltojen rooli tuossa hajottamisessa sekä kokoomuksen paluu hallituspuolueeksi muuttivat Suomen toimintaympäristöä.

Ahon hallituksen puolustusministeriksi nousi RKP:stä vahva NATO:n kannattaja Elisabeth Rehn, joka uudessa ympäristössä palautti asekätkijöiden kunnian. Suojeluskunnat ja Lotta Svärd-järjestö ja muut Pariisin rauhansopimuksessa fasistisina kielletyt järjestöt nousivat esiin kuin sienet sateella. Lamasta huolimatta hallitus tilasi Yhdysvalloista Hornet-hävittäjät ilman laajaa keskustelua.

Suomen kuuluminen länteen haluttiin alleviivata Euroopan unioniin liittymisellä. Saksan kylkeen liukuminen tuntui entuudestaan tutulta ja turvalliselta.

Saksojen yhdistyminen oli käynyt liittovaltion taloudelle kalliiksi. Saksa halusi laajentaa elinpiiriään ja ottaa haltuunsa Balkanin infrastruktuurin. Se onnistuisi vain hajottamalla sosialistinen Jugoslavian liittovaltio osiin.
Vanha natsiajan liittolainen Kroatia oli tarjolla Slovenian ohella yhteistyökumppaniksi hankkeessa. EU:n rakennetta luotaessa Maastrichtin kokouksessa Saksa oli ainoa, joka kannatti Kroatian ja Slovenian itsenäisyyden tunnustamista. Yön neuvotteluissa yhteistä EU:ta muodostavien valtioiden edustajien mielet olivat Saksan painostuksesta muuttuneet.

Suomi ei huomannut, että keskellä Eurooppaa käytiin sotaa, jossa keskeisissä rooleissa olivat fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan perilliset vastassaan holokaustin kokeneet serbit, joille Jugoslavian monikulttuurinen ja monikansallinen liittovaltio oli tarjonnut tasa-arvoisen elämän turvan ja jotka vastustivat liittovaltion hajottamista.

***

Pertti Salolainen kertoi, kuinka tärkeältä oli tuntunut saada Saksalta Itä-Saksan varastoihin jäljelle jääneitä aseita. Samoilla aseilla Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja, jotka taistelivat Jugoslavian liittovaltion armeijaa vastaan 1991 – 95.
Katolinen Saksa rahoitti ja varusti katolisen Kroatian sotaa. Kroatia oli heti itsenäisyysjulistuksensa jälkeen palauttanut fasistisen Kroatian natsijohtajien maineen, nimittänyt uudelleen katuja heidän kunniakseen ja kaivanut ruumiita haudoistaan ja haudannut ne keskitysleirien uhrien kanssa samoille hautapaikoille.
Ulkoministeriksi tultuaan Klaus Kinkel totesi toimittajille: ”Serbit on saatava polvilleen!”

Kuinka paljon Saksan myötämielessä Suomea kohtaan oli vastavuoroisuuden odotusta? Tukisiko Suomi vuorostaan Saksan suojatin Kroatian EU- jäsenyyttä kun sen aika koittaisi? Tukihan se!

Saksa vaati talouspakotteiden asettamista Jugoslavian liittovaltiolle/serbeille jo vuodesta 1991 lähtien. Kun Iso-Britannia esitti pakotteita Kroatialle, Saksa esti ne. Kroatian suorittaessa 250 000 serbin etnisen puhdistuksen ja kansanmurhan Kroatian Krajinassa elokuun 1995 alussa yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttamana ja Saksan ja USA:n rahoittamana, EU vaikeni. Operaation kroatialainen johtaja kenraali Gotovina vapautettiin Jugoslavian tribunaalissa.

Perehtyminen siihen mielivaltaan, jota Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja USA:n taholta serbejä kohtaan harjoitettiin, saa kokemaan, että Suomi on palannut siihen ilmapiiriin, joka vallitsi Suomen ja Saksan liittolaisuuden aikana 1917 – 1944.

Mitä Suomi mietti kiiruhtaessaan natsi- ja jihadistijoukkoja itsenäisen valtion infrastruktuurin haltuunottosodissa hyväksikäyttävien Saksan ja sen liittolaisten syliin. Suomi osoitti ansaitsevansa tuon EU-jäsenyyden julistamalla haltuunottoa tukevaa propagandaa tiedotusvälineissään. Suomi auttoi kouriintuntuvasti Saksaa sen kouluttaessa ja rahoittaessa Kosovon albaaniterroristeja Kosovossa. Suomen toiminnan vuoksi Jugoslavia pommitettiin ja Suomen ansiosta Kosovo siirrettiin pois Serbian hallinnasta YK:n päätöslauselman vastaisesti.

Salolaisen haastattelussa EU-jäsenyysneuvotteluista jäi kouriintuntuviksi tärkeiksi asioiksi maatalous ja aseet. Missä sumussa me päätämme liittolaisuuksistamme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Salolainen, Suomi ja EU, ulkopolitiikka, Saksa, Helmut Kohl

Suomi on löytänyt paikkansa isojen poikien apulaisena?

Keskiviikko 20.5.2020 klo 14.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vastaan ensin, perustelen sitten: Suomi on isojen poikien häikäilemättömässä sisäpiirissä, ei sen varsinaisena jäsenenä vaan nöyränä palvelijana. Sen pöydän alla, jossa päätöksiä tehdään, kuten Paavo Haavikko on sanonut.

EU:hun liittyminen muutti ratkaisevalla tavalla Suomen suhtautumista puolueettomuuteen, valtioiden suvereniteetin tunnustamiseen, perustuslakeihin ja kansainväliseen lainsäädäntöön.

Vielä 1990-luvulla Suomen turvallisuuspoliittisessa selonteossa mainittiin perustuslaillisuus. Sen jälkeen ulkopolitiikka on ankkuroitu YK:hon ja annettu sen sitten vähitellen lipua EU:hun. 

EU sopimuksineen on päätynyt Suomen kansainvälisissä suhteissa moraaliseksi ja eettiseksi selkärangaksi. Selkäranka ei ole suora.

Suomen liittyessä EU:hun se alkoi jälleen kulkea Saksan viitoittamaa tietä kuten 100 vuotta aikaisemmin. Keisarillisen Saksan jälkeen Suomi pysyi Saksan liittolaisena myös Hitlerin vallan aikana 1930-luvulla. 

                                                                 ***

Yhdysvaltojen teollisuuspiirit tukivat Hitlerin aseistamista. 9/11 -terrorikatastrofin jälkeen aseteollisuus, puolustusvoimat ja CIA ovat Patriot-lain tukemana määrittäneet USA:n uuden vallanjaon.

Toisen maailmansodan jälkeinen Saksan liittotasavalta ei ollut varsinaisesti itsenäinen vaan Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä. USA:n massiivinen sotilaallinen läsnäolo (38 000-68.000 sotilasta riippuen määrittelijästä) on edelleen tosiasia. Saksojen yhdistymisen taloudellisen rasituksen keventämiseksi liittokanslerit Kohl ja Schröder toteuttivat Saksan talousvallan laajentamisen Balkanille 1990-luvulla.

Yhdysvallat toteutti Neuvostoliiton ryöstön jälkeen Jugoslavian huolellisesti valmistellun hajottamisen. Se tehtiin yhdessä Saksan ja Lähi-Idästä Osama bin Ladenin avustuksella tuotujen jihadistien kanssa. Nämä olivat Afganistanin sodassa osoittautuneet hyviksi palkkasotureiksi.

Saksa rahoitti Kroatian pyrkimyksiä edistäviä neo-natseja, joita Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton puolestaan rahoitti Bosniassa taistelevien ja kalifaattia rakentavien muslimijoukkojen rinnalla.

Hajottaminen toteutettiin Euroopan unionin tuoreiden jäsenmaiden hyväksynnällä. EU:n johtovaltioksi oli tullut Saksa, joka saneli EU:n Jugoslavian sodan aloittamiseen liittyvän päätöksen Maastrichtin kokouksen yhteydessä.

Euroopan Unionin säännöt ja sopimukset eivät enää kytkeytyneet perustuslakeihin, kansainvälisiin lakeihin, Geneven sopimuksiin tai muihin ”vanhoihin” säännöksiin. Sitoutuminen yhteiseen puolustukseen oli noussut ensisijaiseksi.

Ranska yritti rimpuilla vastaan vielä Jugoslavian hajottamisen ja USA:n ja Saksan suorittaman sotilaallisen vallankaappauksen aikana puhumalla Kroatian ihmisoikeusvajeesta, mutta vaikeni sovun nimissä.

                                                                 ***

Euroopan unionia sitoo suhteellisuusperiaate. Toimenpiteen hyödyn tulee olla suurempi kuin sen aiheuttama haitta. Unionin jäsenmaat ja niiden isäntä Yhdysvallat katsoivat, että Jugoslavian/serbien pommittaminen on pienempi paha kuin infrastruktuurin ryöstöstä ja miehityksestä ja sotilastukikohtien rakentamisesta alueella saatava hyöty. Suhteellisuusperiaatteen mukaisesti pommitus oli siis perusteltu.

Serbian täystuhon ja serbien kansanmurhan ja etnisen puhdistuksen jälkeen Yhdysvallat julisti Bratislavassa v. 2000 uuden strategiansa. Kansainväliset lait todettiin pätemättömiksi, jos ne estäisivät USA:n pyrkimyksiä. Serbia tuli eristää Euroopasta, samoin Venäjä Itämerestä. NATO:n valtapiiriä tuli laajentaa Baltiasta Odessaan ulottuvalla rajauksella

Holokaustin uhrit, serbit, kunnioittivat Jugoslavian perustuslakia ja kansainvälisiä sopimuksia. He eivät olleet valmiita liittovaltionsa hajottamiseen. Niinpä heidät oli USA:n ja EU:n toimesta demonisoitava ja murskattava talouspakotteilla sekä palkkasoturiarmeijoilla.

                                                                 ***

Pikkuinen Suomi osallistui aktiivisesti Jugoslavian pirstomiseen isojen poikien apurina. Suomen media ja diplomaatit olivat ja ovat edelleen täysillä mukana USA:n ja Saksan poliitikkojen johtamassa serbien demonisoinnissa. 

Suomi oli innokkaana jäsenenä joukossa, joka ei piitannut kansainvälisistä laeista, sotia koskevista laeista, Jugoslavian perustuslaista tai toisen maailmansodan jälkeisestä sopimuksesta rajojen muuttamattomuudesta. NATO puolestaan kuoriutui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi, joka rikkoi pommituksilla omia perustavia säädöksiään.

Suomi teki tärkeänä apupoikana mahdolliseksi Jugoslavian laittomien pommitusten aloittamisen, kun Suomen ja Saksan ulkoministeriöt estivät suomalaisten oikeuslääkäreiden tekemien ruumiinavausten tutkimustulosten julkistamisen. Suomi antoi presidentti Clintonille mahdollisuuden käyttää valheita perusteina pommitusten aloittamiselle.

Myöhemmin Suomen diplomaatit esiintyivät päähenkilöinä tv-dokumenteissa, joissa kuvattiin tapahtumat valheellisesti. Näin luotiin edellytykset Jugoslavian hajottamisen syiden peittämiselle. Samanlaisia valheita käytettiin myös Jugoslavia-tribunaalin istunnoissa.

                                                                 ***

Valehtelussaan Suomen ulko- ja puolustuspolitiikka toimii kuitenkin vain varsinaisten rikollisten apurina. Suomalaiset ulko- ja puolustuspolitiikan johtajat eivät kuulu maailman vallankaappausten ja ryöstöjen ”sisäpiiriin”. Sisäpiiri on valikoima ”oikein” ajattelevia, häikäilemättömiä, tunneköyhiä rahanahneita yksilöitä.

Ranskalaisen intellektuellin, tietokirjailija Thierry Meyssanin mukaan Ranskan parlamentti sai maan tiedustelupalvelulta selonteon siitä, minkä maan presidentti tilasi Pariisin terrori-iskut. Siis ne iskut, joiden jälkeen Ranskaan julistettiin poikkeustila USA:n Patriot-lain tapaisesti. Sama henkilö tilasi myös Meyssanin tietojen perusteella myös Brysselin iskut.

Monien maiden presidentit osallistuivat Pariisin iskujen jälkeen presidentti Hollanden ja ”sisäpiirin” teatteriin, jossa presidentit täynnä solidaarisuutta marssivat pitkin Champs Elyseetä tämän tilaaja -presidentin ja hänen yhteistyökumppaniensa rinnalla. Osa tiesi todellisuudesta vähän, osalle riitti, että oli päässyt marssimaan muiden mahtimiesten rinnalle.

Thierry Meyssan on kuvannut teoksessaan Before our very eyes, Fake wars and Big lies from 9/11 to Donald Trump 2019 kuinka konfliktit Lähi-Idässä ovat USA:n ja EU:n, erityisesti Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian korruptoituneiden presidenttien ja salaisten palveluiden suunnittelemia ja palkka-armeijoiden avulla toteuttamia. 

Presidentti Niinistökin on sanonut tietävänsä, että ISIS on nyt Daesh! Tämä kertoo Niinistön tietävän, että sen kansainvälisen liittouman palkka-armeijan nimi, jonka kautta Suomikin on laittomasti Syyriassa, on nyt Daesh.

                                                                 ***

USA:n, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian salaisten palveluiden vaikutuspiirissä olevat tiedotusvälineet tarjoavat vallankaappauksien tarkoitusperiä palvelevia uutisia vuorokauden ympäri.

Oman osuuteni Jugoslavian hajottamisen kuvaukseen olen antanut teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja. Samoin Mauno Koivisto esipuheessaan Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta.

Syyrian demonisointi alkoi Ranskan taholta, kun presidentti Chirac ei saanut neuvoteltua Syyrian presidentin kanssa edullista sopimusta ranskalaiselle Total- öljy-yhtiölle. Asenne Syyriaan muuttui.

Yhdysvaltojen silloinen Libanonin suurlähettiläs, nykyisin YK:n kakkosmies Jeffrey Feltman masinoi Thierry Meyssanin mukaan Libanonin entisen pääministerin, upporikkaan Rafik Haririn murhan. Hän sai koko läntisen tiedotuskoneiston syyttämään tästä provokaationa tehdystä murhasta Syyrian ja Libanonin presidenttejä. 

YK :n pääsihteeri ja Libanonin pääministeri saatiin perustamaan murhan tutkimuskomitea ja Libanon oikeusministeriötä estettiin suorittamasta tutkimuksia. Presidenttien demonisointi sai jatkua 2-3 vuotta ennen kuin todellinen tapahtumien kulku selvitettiin. Syyrian hallituksella tai Libanonin presidentillä ei ollut mitään tekemistä murhan kanssa. Mutta propaganda oli jo tehnyt työnsä.

                                                                 ***

Jeffrey Feltman on vähitellen nostettu YK:n pääsihteerin poliittiseksi varamieheksi. Hän on yhdessä saksalaisen tutkimuslaitoksen johtajan Volker Perthesin kanssa esittänyt Syyrian kolonialisointia Bosnia Herzegovinan tapaan.

Esityksen mukaan Syyria, maailman vanhin valtio, muutettaisiin USA:n ja sen liittolaisten yhdessä Muslimiveljeskunnan kanssa hallinnoimaksi ja taloudellisesti hyväksikäyttämäksi alueeksi. Suunnitelma, jonka Feldman ja Perthes ovat esittäneet muun muassa Bilderberg-ryhmässä, olisi aivan liian röyhkeä menestyäkseen, jos "isot pojat" eivät tukisi sitä. 

Euroopan unioni ja nykyisin vallassa oleva kansainvälisen yhteisö toteuttavat oikeusjärjestelmää, jossa ensin varmistetaan vallassa olevien voitto ja murskataan vihollinen. Sen jälkeen vihollinen julistetaan syypääksi konfliktiin ja vaaditaan tuomittavaksi erityistribunaalissa, jossa todistajat ovat voittajan valitsemia.

EU:hun liittymisen myötä Suomi on liittynyt lakeijaksi tähän Yhdysvaltojen 9/11 -iskun yhteydessä väliaikaiseksi hallinnoksi kutsutun ”sisäpiiriin” ja Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian johtajien ja salaisten palveluiden valtapiiriin.

Kreikan vuonna 2015 valtiovarainministerinä toiminut Yannis Varoufakis kertoo kirjassaan Adults in the Room, kuinka Yhdysvaltojen entinen valtiovarainministeri Larry Summers kysyi häneltä kahden kesken, ”kuulutko sisäpiiriin”. Varoufakis mietti hetken ja vastasi: "En."

Sisäpiiriin kuuluvat suunnittelevat vallankaappaukset, värivallankumoukset, salamurhat sekä propagandan aivan kuten Hitler ja Göbbels omana aikanaan. Toimintakenttänä on nykyaikana koko maapallo.

                                                                 ***

Ukrainan laillisen presidentin väkivaltainen kaataminen on vain eräs esimerkki, jossa Suomen ulkopoliittisella johdolla ei ollut uskallusta todeta, että kaappaus oli laiton. Huolella suunniteltu kumous saatiin aikaan Yhdysvaltojen eri rahastojen, Saksan Konrad Adenauer-säätiön ja monien EU-maiden salaliiton avulla. Mielenosoitukset olivat Otpor-järjestön organisoimia ja toimintatapoja suunniteltiin yli vuoden ajan. Kuolonuhrit olivat kaappaajien aiheuttamia.

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisella johdolla ei ollut uskallusta arvioida tapahtumien laillisuutta ainakaan julkisesti. Mutta kun vallankaappauksen takana oleva ”sisäpiiri”, joka luuli hyötyvänsä kaappauksesta, huomasi epäonnistuneensa ja edellytti Venäjän tuomitsemista siitä, että maa pelasti kaappaukseen kriittisesti suhtautuvat Krimin asukkaat teurastukselta, Suomi osallistui Yhdysvaltojen haluamiin talouspakotteisiin.

Tietysti, sillä mehän kuulumme länteen! Ja melkein sisäpiiriin!

                                                                  ***

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen johto on useassa yhteydessä ohittanut demokratian. Eduskunnalta on pimitetty päätösten edellytyksenä olevia asiakirjoja. Perustuslakivaliokunnan ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan päätöksiä ei ole noudatettu.

Kansalaiskeskustelu on tyrehdytetty siten, että Suomen media ja kustannustalot noudattavat maailman valtakeskusten ”sisäpiirin” moraalia. Kansalaismielipiteeseen ja jopa lapsiin yritetään valaa käsitystä valtamedian oikeassa olemisesta demokratiaan ja totuuteen perustuvan analyysin sijaan.

Mikä on Suomen ja Venäjän välisen valtiosopimuksen tila? Miten on perusteltavissa, että NATO: n isäntämaasopimus solmittiin ilman että sitä oli käsitelty eduskunnassa tai edes käännetty suomeksi?

Saksan perustuslakituomioistuin kyseenalaistaa EU:n diktaatteja. Entä Suomen kansainvälisen oikeuden asiantuntijat? Onko itsenäinen ajattelu myös kansainvälisen oikeuden asiantuntijoilta lopetettu?

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkopolitiikka, puolustuspolitiikka, EU, kansainväliset lait,

Ovatko arvot muuttuneet Kreikassa?

Sunnuntai 8.3.2020 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen ja Pertti Salolainen putoavat Helsingi Sanomien virittämään ansaan. Lehti kysyy tänään johdattelevasti "Kertooko Kreikan tilanne arvojen muutoksesta?"

Kysymys on verrattavissa siihen, että jalkapallo-ottelun väärän syötön yhteydessä keskusteltaisiin ovatko syöttäjän kengännauhat sääntöjen mukaiset.

Minkä arvojen muutos? Onko Syyrian sodan aikana noudatettu kansainvälisiä lakeja, minkä seurauksena nyt Kreikan käyttöön ottama lykkäys turvapaikka-anomusten käsittelyssä muodostaisi harvinaisen ihmisoikeudellisen ongelman ja kansainvälisten lakien rikkomuksen?

Miksi yleensä asiohin perehtyvä kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ei ota kantaa varsinaiseen asiaan? Ei. Hän pohtii miten tässä yksittäisessä asiassa muut EU-maat voisivat auttaa Kreikkaa noudattamaan lakia tai sitten muuttaa pakolaissopimusta.

Matti Vanhanen keskittyy Turkin harrastamaan kiristykseen ja tukee Kreikkaa ja sen luomaa sovellusta. Toisaalta Vanhanen katsoo myös Turkin tarvitsevan tukea pakolaisten määrän johdosta.

Myöskään Vanhanen ei näe metsää puilta. Hän ei ainakaan myönnä tietävänsä, että Turkki yhdessä muiden NATO-maiden kanssa on läpi sotavuosien tukenut kapinallisia, koska uskonnollinen tausta muslimiveljeskunnassa on sama. Turkki on itsenäistä ja sekulaarista Syyrian valtiota vastaan sotimalla aiheuttanut pakolaisongelman. Sen lisäksi Turkki on varastanut yhdessä Ranskan kanssa Syyrian öljyä, jota nyt myös USA vaatii itselleen.

Muslimiveljeskunta vuorostaan on liittoutunut CIA:n ja MI6:n ja Ranskan tiedustelupalvelun kanssa jo heti toisesta maailmansodasta lähtien, jossa muslimiveljeskunta tuki Hitleriä.

Lännen NATO-maiden alkuperäisenä tavoitteena oli vaihtaa Syyrian sekulaarinen hallinto muslimiveljeskunnalle. Tuon vallankaappauksen seurauksena "länsi" oletti saavansa Syyrian kansallisvarallisuuden haltuunsa.

Pertti Salolainen käsittelee vastauksessaan tilannetta varsin monipuolisesti. Hän erottaa pakkotilanteen ja normaalimman tilanteen, minkä pohjalta tukee Kreikan ratkaisua.

Kukaan näistä kolmesta ei ole huolissaan arvojen totaalisesta rapautumisesta kansainvälisessä politiikassa. YK nimenomaan kieltää terroristisen toiminnan tukemisen.

Tässä on nyt 9 vuoden ajan nähty NATO-maiden, myös EU-maiden moraalittomuus ja korruptoituneisuus. Jihadisteja on käytetty omien päämäärien toteuttamiseksi uskoen, että se voi onnistua aiheuttamatta haittaa omielle kansallisille eduille. Ranskalaisen sementtitehtaan avulla rakennetut jihadistien bunkkerit on saatu tuhottua vasta Venäjän liityttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta.

Nyt osa EU-johtajista haluaa siirtää pakolaisiksi muuttuneet jihdistit ympäri Eurooppaa. Tällaisen toiminnan seurauksia voi havaita Kosovossa, jossa monoliittista albaanikultturia rakentavat terroristit ovat tuhonneet koko poliittisesti sekulaarin ortodoksisen serbikulttuurin. Tämä on tapahtunut YK:n hallinon alaisuudessa, NATO-miehityksen vallitessa ja Euroopan unionin "laillisuusperiaatteita" noudattaen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen, Pertti Salolainen, Helingin Sanomat, kansainvälinen oikeus, YK

Bosnian ja Syyrian kalifaatit

Keskiviikko 18.12.2019 klo 16.32 - Pirkko Turpeinen-aari

Joukkomurhasta selvinnyt serbimies kertoo:

"Nimeni on Rajko Jovanovic, isäni nimi on Milovan. Synnyin serbien asuttamassa Jezesticassa vuonna 1932. Asuin siellä syntymästäni lähtien aina elokuun 8.päivään 1992 saakka, jolloin Ustasan joukkiot polttivat kylän. Siihen päivään tai oikeamminkin huhtikuuhun saakka tuona vuonna kyläläisillä oli hyvät suhteet Srebrenican kunnan alueen naapurikyliin, toisin sanoen Jagliciin, Brezova Njivaan, Susnjariin ja Babuljiceen."

"Jezestica kuuluu Bratunacin kuntaan. Huhtikuuhun saakka olimme hyviä naapuruksia ja olimme onnistuneet rakentamaan uudelleen suhteemme toisen maailmansodan jälkeen, jolloin naapurissa sijaitsevien muslimikylien ustasit myös polttivat kylän."

"Kamenica-perheen jäsenet olivat edellisessä sodassa pahimpia rikollisia ja tuhopolttajia. Heitä johti Bekto Kamenica yhdessä Alispahicin perheen jäsenten kanssa."

"Elokuun 8.päivänä 1992 näytti siltä kuin historia toistaisi itseään, koska samat perheet noin kahdensadan verenhimoisen ustasin johtamina hyökkäsivät Jezesticaan noin kello 12 aikaan iltapäivällä. Kylässä oli noin 150 siviiliä ja heitä puolustamassa noin 12 aseistettua miestä. Ustasit hyökkäsivät takaapäin eli Kravican suunnalta alajuoksulle, mistä emme olleet odottaneet heidän tulevan. He aloittivat rajun hyökkäyksen heittämällä käsikranaatin Dragan Mladjenovicin taloon haavoittaen häntä ja tappaen tämän veljen Andeljkon. He haavoittivat myös heidän äitiään Savka Mladjenovicia."

"Bekto Kamenica sekä Munib, Ramiz ja Dzemail – Indriz Kamenican pojat Jaglicista – olivat syypäitä tähän iskuun. Lisäksi joukossa olivat hänen poikansa Avdo ja Omar Alispahicin pojat myös Jaglicista sekä Hamidja Alispahicin kaksoispojat. Näin heidät ja tunnen heidät hyvin, mutta en tiedä kaikkien heidän nimiään, vaikka tiedän keiden lapsia he ovat. Yhdessä he kaikki kiduttivat Dragan Mladjenovicia iskien häntä kirveen perällä, halkaisten hänen kallonsa, kunnes hän viimein kuoli. He ampuivat Savkaa yhä uudestaan ja leikkasivat Andjelkon pään irti ottaen sen mukaansa kirkuen ja karjuen järjettömän tyydytyksen vallassa."

"Tiedän, että muitakin kyläläisiä tapettiin samana päivänä, nimittäin Srecko ja Milan Rankovic, Milosav ja Savka Stjepanovic ja Vojin Bogicivic. Joitakin haavoittui kuten Srbo Djuric, joka kuoli matkalla sairaalaan.. Tuon ensimmäisen hyökkäyksen ja joukkomurhan jälkeen seurasi ryöstelyä: ensin ruokaa ja arvoesineitä ja karjaa, minkä jälkeen kaikki ympärillä oleva sytytettiin palamaan – noin 55 taloa luullakseni. Tämä kaikki jatkui ennen kuin apua tuli noin puolentoista, kahden tunnin kuluttua, jolloin hyökkääjät vetäytyivät. Meidän oli mentävä Bratunaciin hakemaan suojaa koska talomme oli poltettu, ruoka ryöstetty eikä meillä ollut mitään. Olen edelleen pakolainen".

Yllämainittu kuvaus on yksi monien todistusten joukossa,jotka kuvasivat serbeihin kohdistuneita rikoksia huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana, jotka lähetettiin Jugoslavian presidentin ja hallituksen toimesta YK:n yleiskokoukselle ja turvaneuvostolle. Asiakirjat eivät koskaan päässeet esityslistalle.

Madeleine Albrightin tultua presidentti Clintonin ulkoministeriksi, käyttöön otettiin täydellinen sensuuri serbeihin kohdistuneisiin hirmutekojen käsittelyyn nähden.

Teoksessa Srebrenica; reality and manipulations todetaan, että Srebrenican alueella hyökättiin vastaavalla tavalla 81 kylään, joiden serbiasukkaista suuri osa tapettin ja talot poltettiin. Bosnia-Herzegovinan muslimi-kroaattialueella suoritettiin 550 000 serbin etninen puhdistus.30 707 menehtyi.

Toisen maailmansodan aikaiset natsi-muslimien suorittamat serbien pogromit toistuivat, usein samojen muslimisukujen toimesta. Tuolloinhan serbien kansanmurha oli säädetty lailliseksi.Srebrenican alueen muslimit toimivat fasistisen Kroatian ustasa-joukkoina, jotka olivat rinnastettavissa waffen-SS joukkoihin.

Bosnia-Herzegovinan muslimijoukkojen johtajana 1990 -luvulla toimi presidentti Alija Izetbegovic, joka jo toisen maailmansodan aikana rekrytoi muslimeja natsi-Saksan joukkoihin. Hän julkaisi 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa hän kaavaili islamilaista kalifaattia Balkanille.Sen mukaisesti paras serbi on kuollut serbi. Yhteiskunnan tulee perustua islamiin eikä sekulaarinen valtiojärjestys ole mahdollinen.

Yhdysvaltojen ja Saksan johtamassa Jugoslavian hajottamisprosessissa Izetbegovic toimi Yhdysvaltojen liittolaisena luoden edellytykset Bosnia-Herzegovinan NATO-miehitykselle. Yhdysvaltojen NATO-koneet toimivat Izetbegovicin ilmavoimina pommittaen serbikohteita. Muslimijoukkoja rahoittivat paitsi presidentti Clinton, myös Osama bin Laden.

Legendaarinen Bosnian pääkaupunki Sarajevo toimi keskeisenä serbien teloituspaikkana vuosien 1992 -95 aikana. Serbien elämä kaupungin muslimiosassa muistutti juutalaisten elämää ja kohtaloa toisen maailmansodan alun Berliinissä.Päivittäiset murhat, raiskaukset, pidätykset, ryöstöt, vankilat ja keskitysleirit olivat etnisten serbien arkipäivää.Kuolleiden lukumäärä oli v.2008 tilaston mukaan 5776 ja kadonneita on 859. Sarajevossa oli 126 keskitysleiriä, joista osa oli julkisia, osa yksityisiä.Lisäksi joitakin pidätyskeskuksia.

Milivoje Ivanisevic toteaa tutkimuksessaan Burnt ruins of Serbs in Srebrenica region 1992-1995, että sodan ensimmäisten 8 kuukauden aikana, huhtikuusta joulukuuhun 1992 Sarajevossa kuoli enemmän serbejä kuin koko toisen maailmansodan aikaisessa Ante Pavelicin halitsemassa fasistiseen Kroatiaan kuuluvassa Sarajevossa.

On mielenkiintoista, että Syyrian ISIS-kalifaatti herättää suuria tunteita Suomen poliitikkojen keskuudessa. ISIS on samalla tavoin kuin Bosnian kalifaatti-hanke Yhdysvaltojen aikaansaama. Aseistus, tiedustelu, Syyrian infrastruktuurin tuhoaminen, öljyn ja teollisuuslaitoten koneiden ryöstö kaikella on vastaavuus Bosniassa.

Jugoslavian hallituksella olisi kansainvälisten lakien ja oman perustuslakinsa perusteella ollut kaikki oikeus puolustaa liittovaltiotaan vaikka asein. Sen oikeuden sijaan maan vaaleista päätettiin Yhdysvaltojen kongressissa ja valtion lainat sanottiin yhdessä yössä irti niin Yhdysvaltojen kuin IMF:n ja maailmanpankin toimesta.

Samaan aikaan kun serbien pogromit paisuivat, kyliä tuhottiin, kauloja katkaistiin ja päitä iskettiin aidan seipäisiin, serbien ainoalle turvalle, liittovaltiolle asetettiin järkyttävät YK:n talouspakotteet.

Samoin Syyriassa. Paitsi Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin eräiden jässenmaiden tukea jihadisteille ja pyrkimystä horjuttaa laillisen valtion mahdollisuutta hallita omaa maaperäänsä, Syyrialle on asetettu  kansalaisten elämää ja jälleenrakennusta vaikeuttavat talouspakotteet. Miksi?

Kalifaatti on sairas ideologia, jolla ei ole mitään tekemistä terveen islaminuskon kanssa. Miksi Suomi EU- maiden rinnalla tuki Bosniaan kalifaattia rakentavia joukkoja? Miksi Suomi on tukenut Yhdysvaltojen propagandaa Bosnian kalifaatin rakentajista uhreina. Osa Lähi-Idästä ja Afganistanista Bosniaan tuotetuista taistelijoista jäi asumaan Bosniaan.Osa osallistui kaksoistornien tuhoamisen suunnitteluun ja toteutukseen.Eivätkö nämä ole uhka turvallisuudelle?

150 ISIS-taistelijaa on palannut Kosovoon, jossa serbien etninen puhdistus ja kansanmurha jatkuu NATO:n hiljaisella hyväksynnällä. Kyse ei ole vain suomalaisäideistä ja heidän muodostamastaan mahdollisesta uhkasta Suomen turvallisuudelle. Kokonaisuutta ajatellen laittomuus ja pogromit missä tahansa Euroopassa vaikuttaa Suomeen. Suomen hallituksen on kyettävä osoittamaan kokonaisvastuuta, ei pelkästään EU-puheenjohtajuuden aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: islamilainen kalifaatti, Bosnian kalifaatti, Syyria, EU:n tuki serbien kansanmurhalle

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »