Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

HAMAS, ANC ja DONBASS

Perjantai 1.12.2023 klo 9.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA-johtoinen valtamedia on voimakkaampi kuin koskaan. Erityisesti Suomen ainutkertainen valtiollinen sensuuri valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittama  Mediapooli on vuodesta 2014 lähtien toteuttanut kokonaisvaltaisen suomalaisten aivopesun.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kärjistyneet kriisit Ukrainassa ja Palestiinassa ovat saaneet Suomessa omintakeiset tulkintansa.

Mitkä on näitä kriisejä/ aseellisia konflikteja yhdistävät tekijät.

Valtamedia kutsuu toista osapuolta terroristiksi ja toista demokratiaksi.

Jotta saadaan historiallista taustaa tähän terminologiaan, kannattaa ottaa Etelä-Afrikka mukaan.

                                               ***

Etelä-Afrikassa vallitsi äärimmäinen rotusorto 1950-luvulta lähtien. Mustilla ei ollut kansalaisoikeuksia. Heillä ei ollut oikeutta käyttää samoja puistoja, penkkejä, ravintoloita ja uimarantoja kouluista ja yliopistoista puhumattakaan.

Tilanne muistutti Yhdysvaltojen rotusortoa ja Yhdysvallat tukikin kiivaasti Etelä-Afrikan sortoa aina sen päättymiseen 1990-luvulle saakka, vaikka Yhdysvalloissa värillinen väestö sai äänioikeuden sentään jo 1960-luvulla.

Etelä-Afrikan rotusorron ykkösvastustaja Nelson Mandela toimitettiin CIA:n toimesta oikeuteen ja 29 vuodeksi vankilaan toimistaan sorron lopettamiseksi.

Etelä-Afrikan valkoinen rotusortohallitus kutsui sorron vastustajia terroristeiksi. USA-johtoinen länsimedia teki samoin.

                                             ***

Juutalaiset siirtolaiset tunkeutuivat väkivalloin Palestiinan alueelle Britannian avulla tyhjentäen alueen sen kantaväestöstä, palestiinalaisista v. 1948 tuhoten palestiinalaisen yhteisön, kulttuurin, identiteetin, poliittiset oikeudet ja kansalliset pyrkimykset.

700 000 palestiinalaista karkotettiin maasta, yli 500 palestiinalaiskylää tuhottiin ensin siionisti  -asejoukkojen ja myöhemmin Israelin armeijan avulla.

Huolimatta YK:n päätöksistä palestiinalaisten oikeuksista ja maa-alasta, Israel on asevoimin ja laittomien siirtokuntien fanaattisten asukkaiden avulla laajentanut maa-alaansa ja supistanut palestiinalaisten alueet elinkelvottomiksi.

Palestiinalaisiin kohdistuva sorto on pimennetty valtamediassa koska Yhdysvallat tukee kaikkia Israelin väkivaltaisiakin toimia.

Israel on, kuten Etelä-Afrikka aikaisemmin, apartheidvaltio. Se ylläpitää apartheidia sotilaallisin keinoin. Miehittämillään palestiinalaisalueilla sen sotilaat tekevät yöllisiä tarkastuksia palestiinalaiskodeissa, tuhoavat koteja ja teitä maansiirtokoneilla viedäkseen asukkailta viimeisenkin toivon ihmisoikeuksista.

Palestiinalaiset ovat nousseet vastarintaan useaan otteeseen, kuten ANC Etelä-Afrikassa, miehityksensä aikana, voidakseen hengittää vapaammin. HAMAS- järjestö on perustettu toteuttamaan myös aseellista vastarintaa ja sabotaaseja viralliseksi julistetun Palestiinan hallinnon tehdessä yhteistyötä Israelin kanssa.

Poliittinen Hamas voitti Palestiinan parlamenttivaalit vaalit v. 2006.Israel regoi Hamasin voittoon talouspakotteilla. Palestiinalaiset menettivät talousapunsa EUlta ja Yhdysvalloilta. Pääministeriksi valittua Ismayl Haniyyaa estettiin pääsemästä takaisin Gazaan hänen ensimmäiseltä valtiovierailultaan Egyptista. Euroopan unionin tarkkailijat sulkivat rajan Israelin puolustusministerin Amir Perezin käskystä.

Presidentiksi valittu Mahmud Abbas ei ole sallinut järjestää Palestiinaan vaaleja sen koommin.

Apartheid-Israel kutsuu Hamasia terroristijärjestöksi, kuten Etelä-Afrikan rotusortohallitus, USA ja länsimedia kutsuivat ANC:ta.

                                                 ***

Yhdysvaltojen suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen jälkeen, laittomaksi muuttunut eduskunta ja Yhdysvaltojen valitsema Ukrainan hallitus julistivat Itä-Ukrainan Donbassin aluetta vastaan terrorisminvastaisen sodan. Miksi?

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat demokratiaa. He eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentti Janukovichin ajoa maanpakoon hengenmenetyksen uhan alla.

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet nousussa olevaa venäjänkielisten asukkaiden sortoa, historian uudelleen kirjoitusta, toisen maailmansodan muistomerkkien hävitystä eikä sitä, että koko Donbassin väestöltä estettiin sosiaaliturva, koulutus, äidinkielen puhuminen ja uskonnon harjoittaminen pelkästään siksi, että he kannattivat demokratiaa. He päättivät tarttua aseisiin puolustaakseen oikeuksiaan.

CIA:n vaikutuksella Ukrainan ortodoksisen kirkon vaino voimistui ja 2018 perustettiin Ortodoksinen kirkko Ukrainassa- niminen järjestö korvaamaan perinteinen kirkko. Perinteisen kirkon pappeja alettiin vainota ja omaisuutta konfiskoida.

                                                        ***

Tässä on kolme esimerkkiä siitä kuinka länsimaat USA:n johdolla käyttävät demokratiaa ja ihmisoikeuksia tukevista voimista terroristi-nimitystä.

Tämä demokratian ja ihmisoikeuksien vaatimuksen muuttaminen "terrorismin" kannattamiseksi on tarkoitushakuista.

Etelä-Afrikan rotusorron, palestiinalaisten sorron ja Donbassin sorron taustalta paljastuu Yhdysvaltojen väkivallan kasvot.

                                                     ***

USA ja EU sabotoivat Ukrainan Donbassin rauhanomaista ratkaisua YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen avulla. Donbassin asukkaiden kärsittyä 9 vuotta USA/Naton ja presidentti Poroshenkon johtamasta sodasta he julistautuivat itsenäisiksi (Minskin sopimusten autonomian sijaan) ja pyysivät itsenäisinä valtioina Venäjää apuun.

Nyt siis lännen terroristeiksi julistamat Donbassin asukkaat pyysivät Venäjän apuun ihmisoikeuksien ja demokratian takaamiseki.

USA:n johtama läntinen tiedonvälitys ryntäsi sen jälkeen puolustamaan USA:n ja EU:n toimia Venäjän ja sen presidentin Putinin demonisoimiseksi. Nyt oli Venäjän ja presidentti Putinin aika muuttua "terroristeiksi". Natsien vaikutuspiirissä oleva Ukrainan hallitus jopa vaati presidentti Putinin haastamista ICC:n kansainväliseen rikostuomioistuimeen hänen autettuaan ukrainalaislapsia turvaan Venäjälle.

Olemme jo ehtineet kokea kansainvälisten tuomioistuinten alistumisen USA:n palvelijoiksi ICTY:n aikana. ICTY tuomitsi Jugoslavian hajottamissotien ajan vain USA:n etujen vastustajia.

Yhdysvallat ei luottanut enää voivansa vaikuttaa tuomioihin kansainvälisissä oikeusistuimissa. Siitä johtuen USA ilmoitti Bratislavan kokouksessa v. 2000 lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne aja USA:n etuja.

Samassa Bratislavan kokouksessa päätettiin myös NATO:n laajentamisesta Baltiasta (mihin Suomikin luetaan) Ukrainan Odessaan.

                                                 ***

Liikutuksen kyynel silmäkulmassa seurasin ulkoministeri Peka Haaviston puhetta hänen palatessaan Moskovasta v. 2021 neuvottelusta ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Kokouksessa Venäjä oli esittänyt tavoitteensa yhteisen turvallisuuden rakentamisesta kaikille osapuolille.

Tällainen kaikkien turvallisuus ei Suomelle kelvannut. Ensimmäistä kertaa ulkoministeri Haavisto ylpeänä kertoi Suomen kuuluvan nyt "sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön", ei siis enää kansainvälisiä lakeja noudattavaan maailmanjärjestykseen. Arvattavasti ne sopimukset, joiden varaan Suomi on nyt laskeutunut ovat Yhdysvalloissa laadittuja.

                                               ***

Etelä-Afrikassa Mandelan vapauduttua vankilasta 1990-luvulla joukkoliikkeet alkoivat näyttää voimansa. Maailman demokratiaa kannattavat voimat, ammattiyhdistykset etunenässä aloittivat Etelä-Afrikan taloussaarron, jossa Suomen Auto- ja kuljetustyöläisten ammattiliitto oli etunenässä.Mandela nousi ensimmäiseksi demokraattisesti valituksi presidentiksi.

Uskon, että palestiinalaisten ja Donbassin asukkaiden oikeudet toteutuvat demokratian ja joukkovoiman avulla kuten kävi Etelä-Afrikasa. Venäjä on uhrannut valtavasti omaa joukkovoimaansa Donbassin ja alistettujen ukrainalaisten auttamiseksi. USA/NATO/EU ei tule voittamaan vaan demokratia ja kansainväliset oikeudet voittavat.

Yhdysvallat on 1950-luvulta saakka tukenut Ukrainan natseja. Se on tukenut rotusortoa Etelä-Afrikassa ja Palestiinassa. Venäjä tulee olemaan BRICS maiden puheenjohtaja tammikuusta 2024 lähtien. Toivokaamme, että BRICS ja muut länsimaiden tiedonvälityksestä riippumattomat maat kokoavat voimansa auttaakseen Palestiinan itsenäistymistä ja Ukrainan muodostumista joksikin, joka muistuttaisi demokratiaa.

-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, länsipropaganda, USA, Hamas, ANC, DONBASS, apartheid- Etelä-Afrikka, natsi-Ukraina, apartheid-sotiladiktatuuri Israel

Turkin presidentti Erdogan ja Azovin natsijohtajien vapauttaminen Ukrainaan.

Sunnuntai 9.7.2023 klo 12.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivien kansainväliset uutiset ovat kertoneet Turkin presidentti Erdoganin vapauttaneen Mariupolin Azovstalin terätehtaan bunkkereista keväällä 2022 löydetyt ja Venäjän pidättämät Azovin natsipataljoonan johtajat. Turkin ja Venäjän välillä oli sovittu, että nämä johtajat pidetään Turkissa kriisin loppuun saakka.

Mariupolin Azovstalin valtaisa terästehdas toimi Ukrainan natsipataljoonien linnakkeena. Paitsi ukrainalaisia, sieltä löytyi natsien panttivankeina pitämiä satoja siviilejä sekä kansainvälisiä NATO-upseereita.

Vastaavanlaisia löytöjä saatiin lännen NATO-maiden rakentamista sementtibunkkereista Syyriassa. Suomen kirkkojen soittaessa hätäkelloja, ISISin yhteistyökumppanit tuhottiin ja NATOn toiminta paljastettiin Syyrian ja Venäjän armeijoiden yhteistyöllä.

                                                           ***

Kiistelyä on käyty siitä, oliko Kanadan armeijan päälliköksi nimitetty kenraali  Trevor Cadieu Azovstalin pidätettyjen joukossa. Kanadassa on vahva, järjestäytynyt natsi-diaspora. Jopa maan hallituksessa on Maidanilla läsnäollut poliitikko, Victoria Nulandin läheinen liittolainen, joka ei kätke juuriaan vaan osallistuu natsi-mielenosoituksiin.

Victoria Nuland, Joe Biden, Jake Sullivan ja Antony Blinken suunnittelivat ja toteuttivat yhteistyössä CIA:n ja Norjan armeijan kanssa venäläis-saksalaisen NordStream- kaasuputki-räjäytyksen. Tutkivalla toimittaja Seymoyr Hearshillä on vakuuttavat todisteet tämän terroriteon valmistelusta ja toteutuksesta. 

Natsismi on terroria. Se perustuu valheiden levittämiseen, pahuuden projisioimiseen ja aseelliseen voimaan. Toisen maailmansodan aikana Göbbels hoiti propagandan ja kansan avuttomuus ja kostonhalu hävitystä sodasta kokosi saksalaiset liittolaisineen juutalaisia, serbejä, kommunisteja/venäläisiä ja mustalaisia vastaan.

Nykyaikana Yhdysvaltalaisjohtoinen valtamedia totaalisine valheineen ylläpitää länsimaiden väestön lamaannusta ja kyvyttömyyttä tiedostaa, mikä on inhimillistä ja totta.

                                                      ***

Mikä merkitys presidentti Erdoganin toimenpiteellä on? Azovin pataljoonan natsijohtajien vapauttaminen ennen sovittua hetkeä on monimerkityksinen toimenpide.

Yhdysvallat ja lännen NATO-maat ovat julistaneet omat maansa ja natsismiin vajonnen Ukrainan demokratioiksi ja kaiken hyvän puolella olijoiksi. Äidinkieleltään venäläisten sorto on tullut hyväksytyksi Ukrainassa ja yhä lisääntyvästi Baltian maissa Tätä on alettu kutsua demokratiaksi.

Turkin presidentti tapasi Ukrainan presidentti Zelenskyn. Hän katsoi Ukrainan ansaitsevan tulla NATO:n jäseneksi samalla kun vapautti natsi-johtajat.

Venäjälle Ukrainan NATO-jäsenyys on yhtä vakava turvallisuusuhka kuin Suomenkin NATO-jäsenyys. Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton läsnäolo aseineen ja tukikohtineen ohjuksenkantaman päässä Pietarista ja Moskovasta on provokaatio, jota Turkki nyt suorittaa kannattamalla Ukrainan tuloa NATOon.

Toisaalta Azovin-natsien nostaminen maailman tietoisuuteen juuri NATO:n tärkeimmän kokouksen alla ei ole yksiselitteistä. Erdogan tulee ehkä tahtomattaan osoittaneeksi minkälaisten voimien kanssa NATO-maat toimivat. Jokainen ajatteleva ihminen pystyy yhdistämään natsismin, Yhdysvaltojen terrorin ja NATO:n. Voi myös pohtia, onko tässä itse mukana.

Viime vuotisessa YK:n äänestyksessä Yhdysvallat, Ukraina ja EU-maat eivät enään äänestäneet natsismin ja fasismin ihannoimista vastaan. Tämän Venäjä ja muut natsismia vastustavat maat joutuvat kohtaamaan. Koko "länsi" on natsismin puolella tai ainakin piittaamaton sen ilmenemismuodoista. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkki, Venäjä, Erdogan, Putin, Azovstalin terästedas, natsi-johtajien vankeus Turkissa, Kanadan natsi-liittolaisuus, USA/EU natsismi, terrorismi

ONKO NORJASSA JÄLLEEN QUISLINGEJA?

Lauantai 11.2.2023 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Äärioikeistolainen Vidkun Quisling toimi toisen maailmansodan aikana Norjan pääministerinä. Hänen hallituksensa toimi yhteistyössä natsi-Saksan kanssa ja sille alisteisena.

Norja taisteli Saksaa vastaan ainoastaan Narvikissa, minkä taistelun se hävisi ja apuun tulleet heikot britti- ja ranskalaisjoukot lähtivät pakoon.Saksa miehitti Norjan.

Sodan jälkeen Quisling joutui oikeuteen maanpetoksesta ja teloitettiin.

 

 

                                                    ***

Natsi-Saksa miehitti myös Tanskan, joka yritti alkuvaiheessa sotilaallista vastarintaa, mutta epäonnistui täysin. Maassa toimi vahva vastarintaliike, mutta myös suuri joukko kollaboraattoreita, yhteistyötä Saksan kanssa harrastaneita henkilöitä yhteiskunnan eri portailta.

Sodan jälkeen Tanskaan säädettiin, saksalaisten kanssa yhteistyötä tehneitä koskevat lait. Useita ihmisiä teloitettiin ja laki tällaisten henkilöiden etsimisestä lakkautettiin vasta 1990-luvulla.

 

                                                     ***

Suomessa marsalkka Mannerheim kutsui Saksan armeijan Suomeen syyskesällä 1940. Tämä tapahtui presidentin ja eduskunnan selän takana.  Suomen pohjoinen armeija alistettiin osaksi natsi-Saksan armeijaa. Saksan armeijan edustaja oli Mannerheimin pääesikunnassa koko sodan ajan.

Suomessa kollaboraattoreita ei teloitettu. Vastaavassa asemassa olevia upseereita saatettiin sotaoikeuteen esimerkiksi Romaniassa. Sen sijaan yhteistyötä Saksan kanssa vastustaneita kansalaisia teloitettiin ja vangittin. Viimeiset teloitukset tehtiin vain muutamia päiviä ennen sodan loppua. 

 

                                                        ***

Quislingin patsasta ei löydy Oslon paraatipaikalta.

Suomen marsalkka Mannerheimin patsaita on useissa kaupungeissa, vaikka hän henkilökohtaisesti suunnitteli, toteutti ja hallinnoi miehitettyyn Itä-Karjalan, Petroskoihin, rakennettuja keskitysleirejä. Leirit oli rakennettu venäjää puhuville Itä-Karjalaisille. Pelkästään v. 1942 elokuun aikana leirillä kuoli kaikkiaan 500 siviiliä, naista, vauvaa ja vanhusta.

 

                                                      ***

Viime päivinä Pulizer-palkittu toimittaja Seymor Hersh on yksityiskohtaisesti ja luotettaviin Yhdysvaltojen hallinnon sisäpiirin tietoihin perustuen kuvannut, miten venäläis- saksalainen kaasuputkisto Nordstream 1 ja 2 räjäytettiin. Räjähteet asetettiin putkistoihin odottamaan myöhemmin tapahtuvaa laukaisua NATOn Baltops harjoitusten aikana.

Syyskuussa Norjan laivaston lentokone pudotti räjäytykseen tarvittavan laukaisijan. Näin presidentti Bidenin aikaisemmat vakuutukset putkiston tekemisestä käyttökelvottomiksi toteutuivat.

 

                                                         ***

Norja on tapahtuman myötä vastuussa terroriteon suorittamisesta. Minkälainen hallitus tekee tällaista? Ei ainakaan kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa toteuttava.

Norja on alistanut osia maa-alueestaan Yhdysvaltojen armeijan hallintaan valtiollisella sopimuksella. Minkälaisia mielleyhtymiä Quislingiin tästä nousee?

 

                                                          ***

Yhdysvaltojen ulkoministeriö on Saksan liittopäivien pitkäaikaisen jäsenen Willy Wimmerin mukaan ilmoittanut v.2000 Bratislavan kokouksessaan luopuvansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne hyödytä Yhdysvaltoja. Wimmer oli kokouksessa läsnä.

Jugoslavian pommitukset olivat jo 1990-luvulla moninkertaisesti laittomia. Niitä on seurannut useita ”värivallankumouksia”, itsenäisten valtioiden pommituksia ja miljoonia ihmisuhreja. 

 

                                                           ***

Yhdysvaltojen teollisuusmiehet mm. Henry Ford rahoittivat Hitlerin Saksan aseistamista. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat kutsui maahansa tuhansia entisiä keskitysleirin vartijoita, tiedemiehiä ja natsi-Saksan palvelijoita. Se rahoitti Ukrainan natseja jo 1950-luvulla. Samoin tukea saivat Euroopan fasistiset hallinnot ja sotilasvallankaappaukset, joista viimeksi mainituista useat olivat Yhdysvaltojen aikaansaamia.

 

                                                            ***

Kuten Oliver Stonen viimeisessä dokumenttielokuvassa ”JFK revisited ”osoitetaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ja sotateollisuuden kannattajat murhauttivat rauhaa haluavan presidentti John F.Kennedyn. Todella kylmät väreet hiipivät selkäpiissä katsoessa elokuvaa, jonka autenttinen arkistomateriaali ja videokuvat ovat vakuuttavia.

 

                                                            ***

USA:n sotateollisen kompleksin tavoitteita noudattavat USA:n presidentit ovat jatkuvalla sotajalalla ja ryöstöaikeissa. Vuoden 2000 Bratislavan kokouksessa USA päätti myös laajentaa NATO:n vaikutuspiirin Baltiasta Ukrainan Odessaan ja lisäksi estävänsä Venäjän laivaston pääsyn Pietarista Itämerelle.

 

                                                             ***

Koska terroriteot ovat laittomia, Yhdysvaltojen liittolaisten on myös lakattava piittaamasta kansainvälisistä laeista. Britannian väitetään osallistuneen Krimin sillan räjäytykseen, mikä on terroria. Nyt kesällä 2022 Baltops-harjoitukseen osallistuneet NATO-maat ja kumppanit, Suomi mukaan luettuna, ovat osallistuneet Nordstream -terroriteon valmisteluun – Norja sen viimeistelyyn.

 

                                                              ***

Yhdysvaltojen suoritettua yhdessä eräiden EU-maiden kanssa väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa v. 2014 NATO-maat on sitoutettu Ukrainan sisällissotaan siitä lähtien. Saksa ja Ranska ovat osallistuneet petokseen Minskin rauhansuunnitelman suhteen. Kiovan hallitus on toiminut kuten Hitlerin Saksa: polttanut miljoonia kirjastojen kirjoja tehdäkseen tyhjäksi Ukrainan alueen ja Venäjän yhteisen historian ja nostaakseen ihailun kohteeksi toisen maailmansodan aikaiset natsi-sankarit. 

Kiovan hallitus on kieltänyt oppositio-puolueet, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-kanavat. Enemmistön kansasta äidinkielekseen kokema kieli on tullut kielletyksi samoin ortodoksinen kirkko. Tuhansia aukioiden ja katujen nimiä on muutettu, jotta uusi fasistinen todellisuus vakiintuisi.

 

                                                               ***

Euroopan unioni tukee tätä Ukrainan hallituksen toimintaa asettamalla Itä-Ukrainan väestöä puolustamaan tulleelle Venäjälle sanktioita, kieltämällä kaiken Venäjältä tulevan tiedonvälityksen sekä takavarikoimalla Venäjän valtion kansallisvarallisuutta, joka sijaitsee Euroopan Unioni-maiden pankeissa.

Tällaiselle konfiskoinnille ei ole mitään kansainvälisen lainsäädännön mukaista perustetta. Euroopan unionilla ei ole minkäänlaista oikeutta puuttua Venäjän rahavaroihin. Yksittäiset Euroopan unionin valtiot ovat asianosaisia, eikä niistä mikään ole ollut toistaiseksi aikeissa toimia Euroopan komission viitoittamalla tavalla.

 

                                                                ***

Fasistinen toiminta, rasismi ja laittomuus ovat levinneet Yhdysvalloista myös Euroopan unioniin. Sen päättämä tiedonvälityksen sensuuri on asettanut uuden rautaesiripun Venäjän ja Länsi-Euroopan välille.

Euroopan unionin toiminnalla sen enempää kuin kansallisvaltioiden, myös EU hun kuulumattomien valtioiden kohdalla terrorismi ei noudata kansainvälisiä lakeja. Siten Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan päätös näyttää tulleen osaksi Euroopan unionin toimintaohjelmaa.

Siihen kuuluu myös NATO:n laajeneminen kuristusrenkaaksi Venäjän ympärille. Yhdysvallat on siirtynyt intiaanien, mustien, kommunistien ja rauhanaktivistien sorrosta Venäjän kansalaisten sortamiseen ovat he sitten mitä kansallisuutta tai uskontoa tahansa.

En voi uskoa, että Norjan kansa kannattaa natsismia ja terrorismia. Ei myöskään Suomen kansa. Siitä huolimatta olemme joutuneet luopumaan demokratiasta. Eduskunta ei enää toteuta kansan tahtoa. Presidentti ja ulkomainen armeija päättävät Suomenkin asioista, kuten kuningas ja armeija Norjan asioista. Tämä eliitti antaa Yhdysvalloille ja EU lle valtakirjan toimia Yhdysvaltojen sotateollisuuden arvojen mukaisesti.

 

                                                       ***

Venäjän tavoitteena on Ukrainan denatsifikaatio, demokratian ulottaminen kaikille sekä NATO:n ja myös sitä kautta Yhdysvaltojen sotilaallisen vaikutusvallan laajenemisen estäminen. Miten on Suomen ja Norjan laita? Kuinka historiallinen natsimielisyys ja -liittolaisuus on neutraloitavissa demokratiaksi, kansanvallaksi ja humanismiksi?

Kansainväliset lait ja YK:n peruskirja pyrkivät takaamaan rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumisen.

 

 

 

                                                                  

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nordstream 1, 2, terrorismi, fasismi, Quisling, Hitler, Norja, Suomi, Tanska, Henry Ford, kollaboraattoreiden teloitukset, Mannerheim, keskitysleirit, kansainväliset lait, Venäjän varojen konfiskointi, Euroopan unioni, Seymor Hersh, Ukrainan natsistinen to

SUOMI - TERRORISMIN TUKIJASTA TERRORISTIKSI

Tiistai 31.1.2023 klo 17.59 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin Oliver Stonen dokumentin JFK – revisited. Sen voi googlata elokuvan nimellä. Aikaisempi elokuva JFK on hyvä olla pohjana.

Oliver Stone kuvaa taiturimaisesti yhä syvemmältä ja syvemmältä todistajalausuntoja ja arkistoja penkoen John F.Kennedyn salamurhaa – sen suunnittelijoita ja tekijöitä.

Paraskaan jännityselokuva ei lyö vertoja tälle ohjelmalle. Kuinka syytön tehdään syylliseksi, kuinka todistajalausuntoja väärennetään, kuinka asianosaisia kuolee tai tapetaan. Kuinka valtion komitea perustetaan ei totuuden paljastamiseksi vaan sen peittämiseksi.

Aitojen asianosaisten haastattelut, valokuviin ja dokumenttifilmeihin perustuvat vakuuttavat todisteet rakentavat uskomattoman todellisuuden. 

JFK:n murhasivat valtion elimet, CIA, FBI, sotiin myönteisesti suhtautuvat poliitikot ja heidän myötäjuoksijansa.

 

                                                      ***

 

John F. Kennedy olisi edistänyt rauhaa. Sitä sotateollinen kompleksi ei halunnut. Rauhaa rakensivat myös Martin Luther King ja Robert Kennedy, jotka myös murhattiin.

Ensimmäinen elokuva alkaa presidentti Eisenhowerin puheella, jossa hän varoittaa päästämästä sotateollista kompleksia valtaan.

JFK revisited alkaa John F. Kennedyn rauhaa tavoittelevalla puheella. Parasta kun katsotte sen itse.

 

                                                         ***

 

Yhdysvaltojen sodat ovat jatkuneet taukoamatta aiheuttaen miljoonia uhreja. Motiiveina ovat olleet sotilaallinen alistaminen ja ryöstö. Yhdysvaltojen sotilastukikohdat ovat levittäytyneet ympäri maapallon. Reagan tavoitteli jo Jugoslavian hajottamista, Kiinaa ja Venäjää. Bush Sr toteutti Venäjän ryöstön, Bill Clinton Jugoslavian lopullisen hajottamisen ja Kosovon miehittämisen. Bush jr hyökkäsi varoittamatta Afganistaniin ja Irakiin, Obama sai rauhanpalkinnon aloittaen sen kunniaksi enemmän sotia kuin kukaan muu Yhdysvaltojen presidenteistä. 

 

                                                      ***

Neuvostoliiton hajottaminen ja Venäjän taloudellinen ryöstö houkutteli Suomen valtiojohdon mukaan terrorismin tukemiseen.

Tiedot Venäjän ryöstöstä vaiettiin. Presidentti Bush sr siirsi F.William Engdahlin mukaan Venäjän kullan veljensä pankkiin Sveitsiin. Venäjän kansan omaisuus konfiskoitiin epäonnistuneella yksityistämiskampanjalla. Tuo yksityistäminen näyttäytyi Suomen presidentti Ahtisaarelle mallina tulevaa Serbian Kosovon serbiomaisuuden myöhempää konfiskointia varten.

 

                                                        ***

1990-luvulla Suomi toimi USA-johtoisen terrorismin avustajana. Media asettui tukemaan niitä Jugoslavian kansanosia, joiden puolella Yhdysvallat ja Saksa yhdessä natsi -diasporan ja Osama-bin Ladenin kanssa olivat. Siis Bosnian muslimien ja Kroatian neo-natsien puolella.

Suomen Yle, joka on nyt perusteellisesti harjaantunut sotateollisen kompleksin tarpeisiin, tuki Bosniaaan kalifaattia rakentavia muslimeja ja myöhemmin puhdasta albaani-Kosovoa rakentavia albaaneja entisen puolustusministeri Elisabeth Rehnin ja hammaslääkäri Helena Rannan haastatteluin. Jugoslavian hajottamista ja sotatoimia vastustaneet serbit olivat median vihollisia. Serbien virumisesta muslimien ja kroaattien keskitysleireissä koko toisen maailmansodan ajan vaiettiin.

 

                                                         ***

 

Terrorismin tukeminen muuttui tositoimiksi Suomen hallituksen salatessa Racakin kylän taistelun tapahtumat. Suomi salli ETYJ:n Kosovon joukkojen johtajan, yhdysvaltalaisen William Walkerin, CIA:n agentin ja Väli-Amerikan likaisten temppujen tekijän, lavastaa taistelussa kaatuneet henkilöt teloitetuiksi.

Vaikka suomalaiset oikeuslääkärit tiesivät, että henkilöt olivat poliisien ja terroristien välisessä taistelussa kaatuneita, oikeuslääkäreiden ryhmän puheenjohtajaksi valittu hammaslääkäri Helena Ranta ei kertonut mitä oikeuslääkärit olivat löytäneet.

Suomen hallitus päätti yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa salata oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Tämä teko yhdisti kouriintuntuvasti Suomen valtion Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin vaatimuksia toteuttavaan hallintoon, jota muodollisesti johti Bill Clinton. Se aloitti välittömästi hammaslääkäri Rannan tiedotustilaisuuden jälkeen Jugoslavian pommitukset. 

Todellinen syy pommituksiin oli se, että Jugoslavian hallitus ei suostunut koko Jugoslavian maaperän NATO-miehitykseen. Kolmen kuukauden pommitusten jälkeen sovitussa rauhassa vain Kosovon maakunta tuli NATO-miehityksen alaisuuteen, ei koko Serbia.

 

 

                                                        ***

 

Heti Jugoslavian pommitusten jälkeen v. 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö julisti kokouksessaan Bratislavassa luopuvansa kansainvälisten lakien noudattamisesta, mikäli ne eivät palvele Yhdysvaltojen etua. Sen lisäksi USA julisti laajentavansa NATO:n Baltiasta (mihin se laskee Suomen kuuluvan) Ukrainan Odessaan.

Mikä demokraattinen maa antaa tällaisia julistuksia? Terroristivaltiohan se on. Maa joka tappaa rauhaa haluavat johtajansa ja kansalaiset, valehtelee, ryöstää, kiduttaa, pitää salaisia vankiloita myös Euroopassa.

Bratislavan päätösten jälkeen Yhdysvallat alkoi määrätä mitä Ukrainassa tapahtuu. Odessahan on Ukrainan rannikkokaupunki ja Mustan meren hallinnassa eräs tekijä. Toinen tavoite oli Krim ja Venäjän laivastotukikohta siellä.

NATO: a laajennettiin suunnitelman mukaan yhä lähemmäs Venäjän rajaa käyttämällä alueen valtioita kohtaan uhkailua, kiristystä ja taloudellisia houkutuksia. Päätavoitteena oli hajottaa Venäjä kuten Jugoslavia ja saattaa loppuun 1990-luvulla alkuun saatettu Venäjän ryöstö.

Psyykkisenä menetelmänä oli nostaa entisissä natsi-Saksan liittolaismaissa vanha natsi -nostalgia. Pyyhkiä syyllisyydentunteet ja historia pois ja legitimoida uusnatsismi, mitä oli tarvittu jo Jugoslaviaa hajotettaessa

 

                                                            ***

Venäjän valtion varallisuuden ja kullan konfiskointi sekä Serbian Kosovon serbiomaisuuden varastaminen olivat onnistuneet ja ne oli pyritty legalisoimaan ylikansallisella yhtiöittämisellä.2000-luvulla pyrittiin samaan Ukrainan värivallankumouksilla. Jotta Venäjän NATO-piiritysrengas saataisiin suljettua, Itä-Ukraina tulisi saada haltuun.

Maidanin verisen vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014, Yhdysvallat ja NATO ottivat Ukrainan haltuunsa. Yhdysvallat valitsi ylikansallisen hallituksen. Varapresidentti Biden alkoi yhdessä sukulaistensa kanssa toimia siirtomaaherrana. Neo- natsismia alettiin ylistää, venäjän kieli kiellettiin, vähemmistöjen vaino alkoi, laillisuus romahti, Ukrainan ortodoksista kirkkoa ja sen pappeja vainottiin ja Itä-Ukrainan kansalaisilta lopetettiin sosiaaliset oikeudet ja yhdeksän vuoden ajan alue kärsi jatkuvista sotatoimista.

Ukrainan valtion omaisuus yksityistettiin. Ylikansalliset yhtiöt alkoivat GMO-maanviljelyksen. 

 

                                                           ***

Venäjänkielisten ukrainalaisten pyrkiessä pakoon natsien mielivaltaa, todeten Krimin niemimaan ja Itä-Ukrainan autonomisiksi alueiksi, Yhdysvaltojen sotateollinen kompleksi yhdessä EU:n kanssa julisti Venäjän presidentin hylkiöksi ja aloitti talouspakotteet ja boikotit, joiden loppupää ei ole vielä näkyvissä.

 

                                                             ***

 

Yhdysvaltojen terrorismi ei ole nähnyt vielä loppuaan. Jugoslavian hajottamissotien menestyksekkäät Yhdysvaltoja ja NATOa palvelevat markkinointitoimistot saivat yhä uusia tehtäviä.

Saksalaisen tutkimuslaitoksen johtajan Sabine Schifferin mukaan markkinointitoimisto Hill&Knowlton sai tehtäväkseen presidentti Putinin demonisoinnin. Sarvipäinen Putin aikausilehtien kannessa tai rotaksi kuvattu Putin Helsingin Sanomissa ovat saman ideologian tuotteita. 

Eräs Hill& Knowltonin johtajista on USA/Ukraina hankkeissa mukana, joten kyse ei ole vain markkinointitehtävästä vaan myös osallisuudesta ja projektista hyötymisestä taloudellisesti.

 

                                                               ***

Suomen media on ollut 1990-luvulta saakka aktiivinen Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin harrastaman terrorismin tukija. Milloin Suomi muuttui terroristiksi itse?

Presidentti Niinistön valtakausi on ollut ratkaiseva. Presidentti Halonen oli ulkoministeri silloin kun oikeuslääkäreiden tutkimustulokset salattiin. Siitä hän ja Lipposen hallitus kantavat vastuun.

Jugoslavian sodan aikana silloinen ministeri Niinistö oli EDU: n, Euroopan demokraattisen unionin, puheenjohtaja, jonka tehtävänä Niinistön mukaan oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Kaikki Jugoslavian johtajat olivat kommunisteja.

Halosen presidenttikaudella Suomi liittyi Yhdysvaltojen sotateollisen kompleksin laittomaan hankkeeseen, Afganistanin sotaan. Sota muutettiin lailliseksi YK:n mandaatiksi myöhemmin

Ehkä tuo sota tutustutti suomalaiset siihen, kuinka terroristinen toiminta muutetaan hyväksyttäväksi. 

 

                                                      ***

 

Presidentti Niinistö on median luomus. Kun media käskee hypätä, hän hyppää.

Kaikki Suomen Yhdysvaltojen sotateollisuutta palvelevat mediatalot ovat jo yli vuosikymmenen kannattaneet Suomen liittymistä NATO: on.

Tämän oivaltaen presidentti Niinistö liitti Suomen NATO: n isäntämaasopimukseen v. 2014 ilman eduskuntakäsittelyä.

Suomeen kutsuttiin NATO: n hybridikeskus toteuttamaan  USA n sotateollisuuden tavoitetta tiedonvälityksen saamiseksi tukemaan Suomen liittämistä NATO on. 

 

                                                       ***

 

Milloin terrorismin tukeminen muuttui terrorismiksi?

Oliko se silloin kun eduskunta muutettiin NATO: a tukevaksi elimeksi presidentin puhuttelujen jälkeen? 

Oliko se silloin kuin kansanmurhaa suorittavan, natsismia muistuttavia käytäntöjä toteuttavan presidentti Zelenskin annettiin  puhua videolla eduskunnassa kansanedustajien noustessa taputtamaan hänelle seisaaltaan.

Oliko se silloin kun Suomi alkoi lähettää aseita sotaa käyvään Ukrainaan, aseita, joista presidentti Niinistö sanoi että ”kyllä niillä jälkeä tulee”,

Vai tapahtuiko se silloin, kun pääministeri Sanna Marin julisti olevansa valmis taistelemaan ukrainalaisten puolella tajuamatta, että hän taistelisi Yhdysvaltojen terroristisen sotateollisuuden  sotaa ukrainalaisilla toisia ukrainalaisia vastaan?

Vai tapahtuiko se lopulta silloin kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho sanoi, että venäläisiä pitää tappaa, tai silloin kun kirjailija Sofi Oksanen halusi nimensä venäläisiä tappavaan ammukseen?

 

                                                         ***

Kaikessa tässä media heiluttaa tahtipuikkoa. Yhdysvaltalainen ylikansallinen media on riippuvainen aserahoista. Jo 1990-luvulla anglikaaninen kirkkokin sijoitti aseisiin. Aseteollisuus tuo rahaa ja valtaa. Sodilla saadaan öljyä ja maan rikkauksia.

Sotilaat ja armeija luovat kurinalaisen saman mielisyyden. Fasismissa se läpäisee yhteiskunnan. Olemme muuttuneet terroristeiksi, siltojen ja öljyputkien räjäyttelijöiden kanssarikollisiksi, saadun öljyn maksujen konfiskoijiksi. Sopimusten rikkojiksi, rahojen ja omaisuuden varastamisen laillistajiksi. 

Nyt Euroopan Unioni varastaa, sensuroi, korruptoi ”laillisesti”. Ei tarvitse muuta kuin julistaa: ”Nyt varastaminen on laillista. Tiedon pimittäminen samoin”. Keskeytetään Allegro-junaliikenne, heitetään ydinvoimalaitoksen rakentamissopimus ja koko hanke romukoppaan. Tehdään siitä laki tai sopimus. Meidän kesken. Terrorismi ei tarvitse lakejakaan.  

 

 

 

                                                                            

 

 

                                                                               

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oliver Stone, Yhdysvaltojen terrorismi, Suomi terroristina, Niinistö, Jugoslavia, Venäjän ryöstö, Ukrainan ryöstö, natsismi, Kennedyn murha,

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA UKRAINAN NATSISMI

Torstai 24.11.2022 klo 17.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

EUROOPAN PARLAMENTTI, VENÄJÄ JA NATSIT

NATO kehotti Euroopan parlamenttia äänestämällä ilmaisemaan Venäjän olevan terrorismia tukeva valtio. Parlamentti totteli lähes yksimielisesti, vaikka aivan kaikki EU:n jäsenmaat eivät vielä ole NATO: n jäseniä.

Mikä tekee asiasta farssin?

Se, että suuri osa Euroopan parlamentin jäsenmaista ovat tunnettuja sotarikollisia ja ovat osallistuneet useimmiten yhdessä natsismia tukevan Yhdysvaltojen kanssa valtioiden tuhoamiseen, viimeksi 20 vuoden ajan Afganistanissa. Pahin eurooppalainen sotarikollinen Britannia ei ole enää EU:n jäsen.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Saksa houkutteli muut jäseniksi haluavat maat kanssaan hajottamaan Jugoslavian yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Yhteistyökumppaneina olivat Yhdysvaltojen natsi -diaspora, joka rahoitti hanketta. Toinen tärkeä rahoittaja ja aseiden hankkija oli Osama bin Laden, jota syytettiin vuonna 2001 World Trade Centerin pilvenpiirtäjien tuhoamisesta.

Vuosien 1992 -1999 Osama bin Laden oli Euroopan unionille, erityisesti Saksalle, läheinen yhteistyökumppani, joka tuki paitsi natseja, myös Kroatiassa ja myöhemmin Kosovossa taistelleita albaani -terroristeja. Terroristeilla oli yllään saksalaiset univormut ja heitä koulutettiin Turkissa.

***

Venäjää syytetään ”provosoimattomasta Ukrainan sodasta” kaikkine lieveilmiöineen mainitsematta sitä, että sota on jatkunut Ukrainan sisällissotana jo 8 vuotta ja sen on aloittanut Yhdysvallat. Sen jatkuminen riippuu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Euroopan maiden propagandasta, aseista ja muusta sotilaallisesta avusta.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natseja 1950-luvulta saakka. Natseille ja terroristeille voidaan asettaa yhtäläisyysmerkit. Nykyisen sodan erittelyn tekee ongelmaksi se, että eivät ainoastaan ukrainalaiset natsit tee terroritekoja vaan myös heitä tukevat USA ja Euroopan maat.

Venäjän ja Saksan yhteistyönä rakentaman kaasuputken, Nordstreamin, räjäytys tapahtui NATO-maiden valmistelemana ja Britannian ja USA:n yhteistyönä suorittamana. USA:n presidentti Biden oli vannonut tekevänsä kaasuputken käyttöönoton mahdottomaksi.

Venäjän mantereelta Krimin niemimaalle johtavan sillan räjäytyksessä on ilmennyt yhteistyötä Britannian ja Ukrainan kesken.

Venäjä on ilmoittanut tavoitteenaan olevan natsismin uhan poistaminen lähialueeltaan ja NATO:n
laajenemisen estäminen. Se on vastannut natsien sorron alla olleiden Itä-Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden avunpyyntöihin. Kuluneiden 8 sotavuoden aikana heitä on kuollut 14000, joista 400 on ollut lapsia.
***

Minkälainen maa Ukrainasta on tullut 8 vuotta Yhdysvaltojen suorittaman vallankaappauksen jälkeen?

Ukrainassa ihmisoikeuksia ei ole kunnioitettu. Donbassissa on suoritettu kansanmurha. Natseista on tehty sankareita ja heidän toimintatapaansa ihaillaan. Maassa hyväksytään neonatsismi ja radikalismi. Ajatuksen-, omantunnon-, ja uskonnonvapautta on rajoitettu.

Ukrainassa vallitsee etninen ja kielellinen syrjintä, riippumatonta tiedonvälitystä ja toimittajia vainotaan, historiaa väärennetään.

Kouluja nimetään natsi-kollaboraattori Stepan Banderan mukaan (Lvovissa). Nemirovissa vuorostaan Ukrainan poliisivoimille, jotka vastasivat juutalaisten vainoamisesta, on pystytetty muistomerkki. Kalushissa Yury Garasimov, natsi-kollaboraattori ja 14 Waffen SS ”Galichina” divisioonan upseeri on saanut pronssisen muistomerkin. Eri natsi-johtajien syntymäpäiviä juhlistetaan soihtukulkueilla.

Banderan seuraajat ottivat osaa myös Tsetsenian sotaan tsetseeni-rikollisjengien kanssa. Elossa olevat natsi -veteraanit saavat kunnianosoituksia.

***

Stepan Bandera Trident oli Maidanin vallankaappauksen alkuaikoina Oikea Sektori puolueen selkäranka. Misantrooppinen divisioona – ukrainalainen neo-natsiorganisaatio vuorostaan käytti swastikaa, SS- ja Wehrmachtin univormuja ja tervehti Heil Hitler ja Kuolema venäläisille huudoin ja tunnuksin. UNA- UNSO, joka merkkeinä olivat ”integraalisen nationalismin” ja antisemitismin tunnukset tuli osaksi Oikea-Sektori puoluetta.

Azovin erikoisjoukot on tunnetuin kansallismielinen yksikkö Ukrainassa. Se muodostettiin v. 2014 Mariupolissa kansallismielisistä vapaaehtoisista. Rasistiset, neo-natsi organisaatiot muodostivat ”Kansallissosialistisen liittouman” ja ”Ukrainan Patriootti”järjestöt, jotka ovat kiellettyjä Venäjällä.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat raportoineet lukuisista Azovin taistelijoiden rikoksista kuten ryöstöistä, siviilien teloituksista ja raiskauksista.

***

Kiovan hallitus vainoaa Ukrainan ortodoksista kirkkoa. Seurakuntien omaisuutta konfiskoidaan ja viranomaiset kannustavat äärioikeistolaisia joukkioita niiden ryöstöretkillä. Ukrainan tiedusteluyksiköt suorittavat kuulusteluja ja etsintöjä kirkoissa, hallinnollisissa tiloissa ja pappien asunnoissa.

***

Venäjää äidinkielenään puhuva väestö on ollut Ukrainassa ahtaalla. Vuodesta 2017 lähtien lainsäädäntö on estänyt minkään muun kielen kuin ukrainankielen käyttämisen valtion palveluissa, koulutuksessa ja mediassa.

Syyskuussa 2017 säädettiin laki kouluista. Sen mukaan ukrainankieli oli ainoa sallittu kieli kouluissa, lukioissa ja yliopistoissa. Vähemmistökieliä (mutta ei venäjän kieltä) saattoi käyttää esiopetuksessa ja ala-asteella. Tämä laki rikkoo miljoonien Ukrainan kansalaisten kielellisiä oikeuksia.

Huhtikuussa 2019 säädettiin laki Ukrainan kielestä valtion kielenä, joka velvoittaa käyttämään ukrainaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla paitsi yksityiskeskusteluissa ja uskonnollisissa tapahtumissa. Laki edellyttää myös etusijaa kansallisille ryhmille ja Euroopan unionin kielille. Siten venäjän kieli, jota maan enemmistö käyttää arkikielenään, kärsii kaksinkertaisesta diskriminaatiosta.

Tammikuussa 2022 säädettiin kohta 25 lakiin ”Ukrainan kielen takaamisesta valtionkielenä”. Tuo on suunniteltu säätelemään valtion kielen käyttämistä painetussa mediassa.

Itsenäisiä toimittajia vainotaan. Useimmiten pahoinpitelijät ovat ”kuoleman partioista”, joiden jäsenet ovat ääriliikkeiden ja natsi -myönteisten järjestöjen jäseniä, suoraan Ukrainan hallinnon alaisia. Tyypillisessä tapauksessa murhaaja, jonka syyllisyys on vedenpitävästi todistettu, vapautetaan tiettyjen toimittajien ja eduskunnan jäsenten toimenpiteillä.

Oles’ Buzina tapettiin 16. huhtikuuta 2015. Hän yritti edistää Ukrainan ja Venäjän välistä ystävyyttä, tuki Ukrainan federalisaatiota, sen itsenäisyyttä ja Ukrainan kulttuurin kaksikielisyyttä. Vaikka hänen murhaajansa tunnistettiin, he ovat edelleen pakoteillä.

Vuosien 2017- 2019 välillä Ukrainan kansallinen journalistiliitto raportoi 250 hyökkäystä toimittajia vastaan.

Anatoly Klyan, Andrei Stenin, Igor Kornelyuk, Anton Voloshin, Pavel Sheremet ovat eräitä toimittajauhreista, viimeisin kuoli autopommin uhrina v. 2016.

Journalisteja pyritään hiljentämään erilaisilla rikossyytteillä. Muun muassa helmikuun 2.päivänä 2022 presidentti Zelensky määräsi Oppositio Platform For Life- puolueen kansalliset TV-kanavat ”112 Ukraine”, ”Newsone” ja ”Zik” lopetettaviksi.

***

Historian uudelleen kirjoittaminen on Ukrainan hallinnon toimien keskiössä. Hallinto pyrkii kaikin tavoin vähättelemään Neuvostoliiton saamaa voittoa natsismista voidakseen häivyttää kansalaisten historiallisen muistin. Presidentti Zelensky pyysi vuoden 2021 videopuheessaan kansalaisia välttämään riemukkaita ilmaisuja ja pitämään matalaa profiilia juhlittaessa toisen maailmansodan voitonpäivää.

Osana historian uudelleen kirjoittamista Ukrainassa on viimeisten viiden vuoden aikana muutettu 52 000 paikannimeä. 987 kylää ja kaupunkia ovat saaneet uudet nimet ja yli 2500 neuvostoaikaista muistomerkkiä on poistettu.

***

Presidentti Vladimir Zelenskyn kommentti pakotelistalle asetetuista venäläisistä:

”Kutsutte heitä ihmisiksi, eikö totta? Mielenkiintoista… on niitä, joita kutsutaan ihmisroduksi, eivätkä kaikki ihmisrodun edustajat ole ihmisiä. Uskon, että osa heistä on lajeja. En viittaa kaikkiin, ja tämä on mielipiteeni. Jos olisin väärässä, meillä ei tarvitsisi olla lainsäädäntöä ja kaikki voisivat elää rauhassa.”

Presidentti Petr Porohenko Donbassin asukkaista v. 2014:

”Meillä kaikilla tulee olemaan työpaikat, mutta heillä ei. Meillä tulee oleman eläkkeet, mutta heillä ei. Me maksamme lapsilisiä, mutta emme heille. Meidän lapsemme käyvät koulua ja menevät lastentarhoihin, kun taas heidän lapset istuvat kellareissaan. Näin tulemme voittamaan tämän sodan.”

Ukrainan kulttuuriministeri Yevgeny Nishchuk, 2016:

”Tilanne idässä ja etelässä on kaaos. Lisäksi jos katsomme Zaporozhyen, Donbassin asujaimiston geeniperimää, heidät on tuotu tänne ulkopuolelta. Kukaan siellä ei ole geneettisesti liittynyt tähän maahan. Nämä ihmiset tuotiin tänne tarkoituksella.”

Entinen Verhovna Radan, eduskunnan puhemies Andrey Paruby v. 2018:

”Olen suuri suoran demokratian kannattaja. Sattumoisin - antakaahan kun kerron, kuka oli suurenmoisin mies, joka harrasti suoraa demokratiaa. Adolf Aloisiyevich Hitler 1930-luvulla.”

***

Ilmeisesti Euroopan parlamentin enemmistö tukee näitä Ukrainan johtajien kannanottoja kuten kaikkia niitä sotia, joissa ovat olleet mukana NATO-joukoissa.

En ole toistaiseksi nähnyt Venäjän olevan mukana missään näistä mainituista jihadisti- tai natsihankkeissa. Sen sijaan jo Neuvostoliiton aikana Venäjä osallistui kansojen vapauttamiseen siirtomaaherruudesta, mitä työtä se jatkaa BRICS-maiden rinnalla.

Voitonpäivä toukokuussa symboloi voittoa natsismista. Sen kunniaa ja juhlimista ei kukaan voi riistää venäläisiltä eikä venäläisiä rakastavilta ja heihin turvautuvilta kansoilta.

NATO-edustaa vanhaa vihan, propagandan ja vastakkainasettelun aikaa. Valitettavasti Euroopan parlamentista ei tullut Vientionen julistuksen kaltaista, Altiero Spinellin haaveilemaa rauhan yhteenliittymää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Euroopan parlamentti, Venäjä, terrorismi, Ukrainan demokratian purku, Ukrainan natsismi, NATOn määräysvalta EUssa

Suomen oikeisto ja pääomapiirit eivät ole koskaan kannattaneet demokratiaa

Lauantai 13.8.2022 klo 17.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Urho Kekkonen piti tärkeänä, että kokoomus ei istu Suomen hallituksessa. Tilannetta kutsuttiin ”yleisiksi syiksi”.

Kekkonen tunsi Suomen historian ja osasi päätellä sen karikot.

Nuorena lukiolaisena perustuslaillisen kasvatuksen saanut Kekkonen osallistui valkoisten porvareiden puolella sisällissotaan, saaden eräät elämänsä traumaattisimmat kokemukset sen aikana kevättalvella 1918.

 

 

                                                   ***

 

Edellisenä kesänä Suomen vasemmistoenemmistöinen eduskunta, Kullervo Mannerin toimiessa puhemiehenä, päätti itsenäisyyden takaavasta Valtalaista 18.7.1917. Sen mukaan Suomi olisi itsenäinen. Päätös annettaisiin ainoastaan tiedoksi Venäjän väliaikaiselle hallitukselle, ei siis hyväksyttäväksi.

Valtalakiäänestyksessä häviölle jääneet porvarilliset edustajat Ernst Nevanlinnan johdolla kääntyivät Venäjän väliaikaisen hallituksen puoleen pyytäen eduskunnan hajottamista, mikä toteutuikin valtiosihteeri Enckellin avustuksella.

Uudet vaalit toteutettiin ilmapiirissä, jossa sosialidemokraatit ja kansa pitivät vanhaa eduskuntaa edelleen laillisena. Siten vaali-innostus työväestön piirissä oli laimeaa ja vaalien tuloksena oli porvarillinen enemmistö.

 

                                                              ***

Suomen oikeistopiirit suunnittelivat Suomen liittämistä Saksan keisarikuntaan, kunhan ensin saadaan toteutettua itsenäisyys. Suomalaiset jääkärit olivat kouluttautumassa Saksassa itsenäisyystaisteluun. Kun itsenäisyys saatiinkin Venäjältä aivan rauhanomaisesti, jääkärien rooli muuttui. Työväestöä kannattavat, epäluotettavat jääkärit jätettiin Saksaan, kun taas oikeistolaiset jääkärit liitettiin tammikuussa 1918 perustettuun luokka-armeijaan.

Armeijan ylipäälliköksi nimitetty Mannerheim aloitti heti tammikuussa venäläisten, vetäytymistä Neuvosto-Venäjälle odottavien sotilaiden väkivaltaisen aseistariisunnan. Hän kiiruhti jo syksyllä maahan kutsuttujen keisarillisen Saksan sotilaiden saapumista avuksi taisteluun työväestöä vastaan.

Saksan armeija, vahvistettuna suomalaisilla valkoisilla taistelijoilla voitti sisällissodan, tappoi jo aselevon tultua avuttomia, pidätettyjä köyhiä niin naisia, miehiä kuin lapsiakin massoittain erityisesti Hennalassa Lahden lähellä. Pidätetyt työläiset, punaiset, saivat pitkiä keskitysleirituomioita, mikäli jäivät henkiin. Sosialidemokraateista puhdistettu eduskunta toimi niin kutsuttuna ”tynkä -eduskuntana” säätäen muun muassa kuolemanrangaistuksen. Valkoisia ja saksalaisia vastaan ei nostettu syytteitä ja valkoinen osapuoli armahdettiin.

Sisällissotaa, luokkasotaa seurasi keisarillisen Saksan miehityskausi Suomessa. Saksan tavoitteena oli vahvistaa Itämeren valtiutta Suomeen sijoitettujen saksalaisten joukkojen avulla. Kiitollisena miehittäjän saapumisesta Suomen porvarillinen, omistavan luokan valtaan oikeustajunsa perustava kansanosa tarjosi sille koko Suomen.

Saksa miehitti Helsingin, sen edustan saaret ja useat muut Suomenlahden saaret, tärkeät rautateiden risteyskohdat ja Rovaniemen.

Kauppasopimusten, armeijoiden ja talouden integroimisen sekä Suomenlahden saarten miehityksen jälkeen Suomi oli käytännössä Saksan alusmaa.Eduskunta valitsi Suomelle myös saksalaisen kuninkaan.

Saksan pyrkimyksenä oli myös päästä yhteistyöhön Venäjän tsaarinvallan palauttamiseen pyrkivien Venäjän valkoisten kanssa. Saksa tiesi, että Venäjän valkoiset eivät kannattaneet Suomen itsenäisyyttä. Tämä ei ollut Suomen uuden hallitsijan kenraali Rüdiger von der Goltzin muistelmien mukaan merkittävää Saksan tehdessä omia suunnitelmiaan.

Suomen senaatti piti Suomen ja Saksan kansojen välistä yhteistä germaanista alkuperää kulttuurisena perustana yhteistyölle.

Rüdiger von der Goltz käytti Saksan valtaa Suomessa. Hänen päämajansa oli Smolnassa ja Suomen johtohenkilöt kävivät hänen luonaan neuvotteluissa.

Kreivi von der Goltzin arvonimi oli ”saksalainen Suomen kenraali”. Hänen tehtävänään oli antaa kaikille sotilasvirastoille poliittiset suuntaviivat, joiden mukaan Suomessa oli toimittava.

 

 

                                                          ***

 

Saksan valta Suomessa päättyi Saksassa tapahtuneeseen vallankumoukseen. Vallankumoukselliset eivät alun alkaenkaan olleet halunneet, että Saksan armeija osallistuisi Suomen sisällissotaan. Keisarivalta kaatui ja von der Goltz lähes pakeni Suomesta. Hän pelkäsi, että Suomessa olevat armeijan osastot perustaisivat lisää vallankumouksellisia työläisneuvostoja ja ehkä jopa uhkaisivat hänen henkeään.

Lähtöparaati kuitenkin järjestyi ja kiitolliset suomalaiset porvarilliset piirit vastaanottivat von der Goltzin jäähyväishuiskutuksia Smolnan parvekkeelta.

 

                                                          ***

 

Valkoinen valta jatkui Suomessa saksalaisten lähdön jälkeenkin. Mannerheim, suojeluskunnat ja lisääntyvät oikeistolaiset järjestöt Lapuan liike mukaan luettuna huolehtivat siitä. Terrori työväestöä ja kommunisteja kohtaan voimistui. Suomen ja Neuvostoliiton ystävyysseuran jäsenyydestä alkoi tulla syy pidätykseen.

Yhteistyö Saksan armeijan kanssa jatkui ja voimistui. Fasismi Suomessa kehittyi jopa aikaisemmin kuin natsi- Saksassa. Herman Göring vieraili Suomessa Mannerheimin ja tämän ystävien luona. Vuosittaiset sisällissodan voiton ja Helsingin valtauksen paraatit saksalaisten upseerien kanssa ja ”Alte kameraden” yhteislaulut yhdistivät Suomen oikeistolaisia voimia Saksaan.

Suomesta Saksaan tehtiin 1930-luvulla 136 sotilasvierailua. Jo 1930 Saksan sotilastiedustelu Abwehr ja Suomen yleisesikunta solmivat sopimuksen Neuvostoliiton Itämeren toiminnan valvomisesta. Saksalle oli tärkeätä valvoa Viron ja Suomen kanssa Neuvostoliiton Itämeren laivaston toimintaa.

Vuosina 1935 -37 Saksan laivaston alukset vierailivat Suomessa 14 kertaa. Vuonna 1937 sukellusvenelaivue Weddingeen kuului 11 sukellusvenettä ja emälaiva Saarin.

 

 

                                                           ***

 

Sodan mahdollisuus kasvoi kun Yhdysvaltojen oikeistolaiset pankki- ja teollisuusmiehet, kuten Arthur Vandenberg, Herbert Hoover, Henry Ford, John Foster Dulles, Randolph Hearst ja William Kundsen alkoivat rahoittaa Saksan aseistamista Hitlerin valtaannousun jälkeen. Marraskuussa 1937 San Franciscossa pidetyssä kokouksessa Hitleriä edustivat von Tippelskirch ja von Killinger. Senaattori Vanderberg lausui käsityksenään, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa tulisi pyrkiä tukemaan Hitleriä yhteisessä taistelussa Neuvostoliittoa vastaan.

Taloustieteen professori Valentin Katasonov kirjoittaa: ”Hitlerin tullessa valtaan Yhdysvaltojen finanssipääoma hallitsi käytännössä kaikkea strategisesti tärkeää teollisuustuotantoa Saksassa. Yhdysvaltojen pankkimiehet olivat huolellisesti tutkineet Hitlerin valtaannousun merkitystä ja suhtautuneet tapahtumaan myönteisesti. Saksan keskuspankin johtajalle Schachtille oli suurempi työ vakuuttaa Saksan pankkiireja Hitlerin taakse.”

FED, Bank of England ja Reichsbank toimivat hyvässä yhteistyössä. Samat pankkiirit, jotka tukivat Hitlerin valtaannousua, tukivat myös Franklin Rooseveltin valintaa presidentiksi. Presidentti ei voinut muuta kuin valtuuttaa suurten luottojen antamisen Saksalle.

New Deal politiikka alkoi yskiä. Vuonna 1937 Yhdysvallat syöksyi taloudelliseen kriisiin. Vuonna 1939 Yhdysvaltojenpääomapiirit tekivät kaikkensa painostaakseen Hitlerin päästämään sodan voimat liikkeelle idässä.

Vain maailmansota pystyi pelastamaan Yhdysvaltojen kapitalismin. (Tugwell teoksessaan The Democratic Roosevelt: A Biography of Franklin D. Roosevelt)

 

 

                                                          ***

 

Voimakas panos Natsi-Saksan tukemiseen oli eräs keskeinen syy sodan syttymiseen ja siten myös Suomen joutumiseen talvisotaan. Suomi oli Neuvostoliiton vihollisille Baltiaakin helpompi väylä tavoitella Leningradin/Pietarin tuhoamista.

 

                                                          ***

 

Suomen oikeistovalta ja liittoutuminen natsi-Saksan kanssa johti siihen, että Suomen johtajat eivät pitäneet mitään neuvotteluja Neuvostoliiton kanssa merkityksellisinä. Toisinajattelijat oli vaiennettu. Äänioikeutta oli monin verukkein kavennettu. Usko ulkovaltojen apuun sodan tullen oli epärealistista. Kansainväliset lehtimiehet ihmettelivät syyskuussa 1939 Viipurissa vieraillessaan Suomen sotilaallisen varustautumisen määrää ja valmiutta lähteä sotaan.

 

                                                           ***

 

Talvisodan ja jatkosodan jälkeen Pariisin rauhansopimus loi ehdot Suomen sopeutumiselle uuteen elämään. Suojeluskunnat ja Lotta-järjestöt oli fasistisina lakkautettava. Demokraattiset oikeudet oli taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle. Sotilaalliselle varustautumiselle tuli rajoituksia. Sotakorvaukset Neuvostoliitolle, joka oli menettänyt sodassa 25 miljoonaa ihmistä, oli maksettava.

 

                                                          ***

 

Oikeistovaltaan ja suoranaiseen fasistiseen käyttäytymiseen ja mielivaltaan tottuneet suomalaiset saivat äänestää ensimmäistä kertaa itsenäisyyden historian aikana demokraattisissa vaaleissa vuonna 1945. Häviö sodassa toi Suomelle demokratian. Olin tuolloin 4 -vuotias.

Jokainen lapsista sai muutaman pennin jokaisesta kotimme pihamaalta löydetystä lasinsirpaleesta. (Ei saanut kaivaa sitä sirpaletta) Lähin pommin sirpaleen synnyttämä kuoppa oli 50m päässä. 100 metrin päässä vuorostaan oli suuri pommikuoppa, jonka laitoja pitkin laskimme pulkalla.

Suomen kansandemokraattinen liitto sai enemmistön eduskuntaan kahden sosialidemokraatin liittyessä ryhmään. Siitä alkoi demokraattisen Suomen taival, taival, jossa asekätkijät, vaaran vuosien lietsojat, naapurimaan tarkoituksen epäilijät pyrkivät asettamaan kapuloita kansanvallan rattaisiin. Omakotialueen ilmapiiriin kuului tieto siitä, missä asuivat nyt internoidut saksalaiset, missä asui aiemmin kadonnut venäläinen omakotitalon asukas, tulevatko juutalaiset kesäasukkaat tänä keväänä.              

 

 

                                                         ***

 

Rauhallista arkea kesti koko Paasikiven- Kekkosen presidenttikausien ajan. Maata rakennettiin. Usko tulevaisuuteen oli vahva. Naapurimaahan Neuvostoliittoon luotiin arastellen, mutta yhä helpommin Kekkosen esimerkkiä seuraten hyvät ja tuttavalliset suhteet. Turvallisuuden pohjana oli YYA-sopimus, joka takasi Suomen ja Neuvostoliiton välisen yhteistyön ja ystävyyden, joka ei sisältänyt yhteisiä sotaharjoituksia ketään vastaan.

Keskinäinen kauppa kukoisti, kunnes vähitellen yhä voimakkaammin luottamusta alkoi nakertaa Yhdysvaltojen puuttuminen Suomen asioihin. Suomelle asetettiin ehtoja mitä teknologiaa saa viedä Neuvostoliittoon. Minkälaista kauppaa saa käydä.

 

                                                         ***

 

Urho Kekkosen luovuttua virastaan hänen seuraajansa Mauno Koivisto lopetti kokoomuspuolueen eristämisen. Vuonna 1987 Harri Holkerin hallitus aloitti uuden kauden Suomen historiassa. Siitä lähti liikkeelle kokoomuspuolueen johdolla yhä voimakkaampi pyrkimys palata vanhaan yhteistyöhön Saksan ja Yhdysvaltojen kanssa.

Neuvostoliiton hajoamisen seurauksena tuo sosialistinen hyvinvointivaltio lakkasi olemasta. Yhdysvaltojen panos maan ryöstössä ja oligarkki -mafian syntymisessä oli merkittävä. Suomi ei vain seurannut katseella, vaan edesauttoi prosessia salaa.

Suomi halusi hyödyntää muodostuneen Venäjän etsikkoaikaa ja haurautta liittymällä yhä voimakkaammin Saksan johtaman EU:n yhteyteen. Suomen valtiovarainministeri Sauli Niinistö ryhtyi Helmut Kohlin kutsusta kitkemään kommunismia Euroopasta EDU: n puheenjohtajaksi kutsuttuna. Kokoomuksen johdolla suoritettiin pikainen liittyminen EU:hun ja euroon. Kokoomus ilmoitti yhdessä johtavien medioiden kanssa kannattavansa Suomen liittymistä sotilasliitto NATO: on vuonna 2000.

Vuonna 1999 Suomen hallitus oli auttanut NATO-Saksaa ja Yhdysvaltoja aloittamaan liittoutumattoman, ketään uhkaamattoman Jugoslavian pommitukset salaamalla hallussaan olevat sotilaallisen konfliktin todelliset tiedot. Siten Suomi tarjosi palvelua NATO: lle kouriintuntuvalla tavalla. 

Vuonna 2000 vuorostaan Yhdysvallat ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne eivät palvele USA:n etuja. Sen lisäksi se ilmoitti tavoitteenaan olevan laajentaa NATOn Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä estävänsä Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle.

Mikä yhteensattuma!  Juuri tuona vuonna koko pääoman hallitsema media ilmoittaa kokoomuspuolueen ohella haluavansa, että Suomi liittyy NATO:on. Länsimaat katsovat Suomen olevan osa Baltiaa.

Kahdenkymmenen vuoden kuluessa kokoomus ja pääoman hallitsema media ovat johtaneet prosessia, jonka päämääränä on NATO-liittolaisuus. Se merkitsee Suomen itsenäisyyden menettämistä, Yhdysvaltojen presidentin komentoon asettumista ei vain sotilaallisesti mutta myös poliittisesti.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ilmoitti tavoittelevansa Venäjän muuttamista hylkiövaltioksi ja kongressi onkin antanut presidentille valtuudet aloittaa sodan Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen johtama NATO on ilmoittanut Venäjän olevan sen päävihollinen.

Nyt siis Suomi on päässyt päämääräänsä julistautuen yksipuolisesti Venäjän viholliseksi. Sen lisäksi Suomi on sitoutunut toteuttamaan isäntänsä tavoitteen Venäjän muuttamiseksi hylkiövaltioksi.

 

                                                     ***

Viime päivinä on saatu kuulla Suomen harjoitelleen yhdessä Yhdysvaltojen sotilaiden kanssa Suomenlahden miinoittamista helikoptereista käsin. Miinat ovat vaikeasti havaittavia ja vielä vaikeammin purettavia. Onko harjoituksessa jo pudotettu toimiva miinoja?

Suomen ja Eestin puolustusministerit ovat ilmoittaneet yhdenmukaistavansa sotilaallista yhteistyötään. Suomelle tulee vastuu suuresta osasto Eestin puolustusta Suomen liittyessä NATO: on. 

Tuleeko lukijalle tunne: Tämän olemme nähneet ennenkin! 1930-luvulla.

Vuonna 1941kesällä Suomen armeija miinoitti yhdessä saksalaisten kanssa Suomenlahden. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla pakenevaa siviiliä, sotilasta, sairaaloiden potilasta kuoli laivojen törmättyä miinoihin tai jouduttua saksalaisen tykistön ja pommitusten kohteeksi.

 

                                                         ***

 

Miten olemme joutuneet tähän?

Koko 2000-luvun pääoman hallitsema media on julkaissut vain Venäjä-kielteistä USA/NATO-EU -myönteistä tietoa. Sotilaallisista konflikteista oli sitten kysymys Afganistanista, Irakista, Georgiasta, Libyasta tai Syyriasta NATO-liittolaisten aiheuttamista tuhoista vaietaan tai niitä silitellään.

Media on valinnut presidentiksi kokoomuspuolueen entisen puheenjohtajan, EDU:n puheenjohtajan Sauli Niinistön kahdesti.

Valtioneuvoston toimesta on rakennettu tiedonvälityksen sensuurijärjestelmä Valtion turvallisuuskeskuksen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli. Sen tehtävänä on valita oikeat NATO-myönteiset sisällöt TV-ohjelmiin, lehdistöön, kirjankustantamoihin ja elokuviin.

Mediapoolin ohella Suomen hallituksen maahamme kutsuma NATO:n hybridikeskus ja eduskunnan rahoittama ulkopoliittinen instituutti vaikuttavat siten, että vain USA-myönteinen NATO a myötäilevä tiedotus pääsee julkisuuteen.

Vastenmielisin piirre on se, että rasismi on sallittua silloin kun se kohdistuu venäläisiin tai NATO:n uhreihin serbeihin. Venäjä- tai serbi -vastainen propaganda on sallittua, jopa toivottua niin mediassa kuin kansalaiskeskustelussa.

 

                                                           ***

Median sensuuri on näkynyt räikeimmin Venäjän ryhtyessä asein puolustamaan Ukrainan Donbassin asukkaita. Donbassin asukkaat ovat kärsineet 8 vuotta Kiovan natseista ja Yhdysvalloista riippuvaisen hallituksen sotatoimia heitä vastaan. Syvästä korruptiosta kärsivä Ukraina on asemoinut itsensä valtamediassa uhriksi, vaikka se itse julisti ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille, siviileille,  keväällä 2014 heti Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen.

Ukrainan hallitus on turvautunut terroriin, joka on natsismille luontaista. Siviilikohteiden keskelle asetetut sotilastukikohdat, omien kansalaisten ampuminen selkään, jos he pyrkivät Venäjän vapauttamille alueille turvaan, ydinvoimaloiden pommittaminen ydinkatastrofin riskilläkin, siviiliteollisuuslaitosten pommittaminen tietäen siitä johtuvan myrkyllisiä pilviä kuten hiljattain tislaamosta syntynyt ammoniakkipilvi.

NATO-maat erityisesti USA ja Saksa ovat turvautuneet yhteistyöhön terroristien ja natsien kanssa Jugoslavian sodan aikana. Nyt lähes kaikki EU-maat velvoitetaan tukemaan Ukrainan natseja solidaarisuudesta muille EU-maille. Ne maat, joilla oli läheisin yhteistyö natsi-Saksan Einsatz-ryhmien kiduttajien ja murhaajien kanssa toisen maailmansodan 1941 – 45 aikana kuten Baltian maat, Puola ja Ukraina ovat innokkaimmin levittämässä samanlaista rasismia ja tappouhkauksia kuin tuolloin. Ukrainan natsit vaativat nyt tappamaan kaikki venäjää puhuvat ukrainalaiset ja venäläiset. Ukrainassa venäjän puhuminen on lailla kielletty, vaikka lähes puolet ukrainalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Saman kaltaisia uhkauksia kuullaan myös Suomen eduskunnasta.

Suomen poliitikot ja media ovat meille selityksen velkaa:Jos venäläiset ovat niin pahoja ja syyllisiä lähtiessään sotilaallisella voimalla pelastamaan naapurimaan sorrettuja kansalaisia, miksi sitten ukrainalaiset miljoonittain ovat hakeneet turvaa juuri Venäjän maaperältä? 30 000 ukrainalaista on tullut Suomeen, yli 2 miljoonaa Venäjälle.

Suosittelen katsomaan Netflixistä toisen maailmansodan aikaista Einsatzgruppen-dokumenttia, jolloin saatatte havahtua, mihin tämä nykyinen natsismin ihannointi ja psykoosia muistuttava Venäjä-viha voi johtaa. 

Suomen nykyinen henkinen tila on tietoisesti kehitettyä poliittis -sotilaallista prosessia, jossa ei demokratiasta tai kasanvallasta ole tietoakaan. Suomen kansa on manipuloitu tehokkaasti, lähes tieteellisesti passiivisuuteen ja tiedostamattomuuteen. Prosessin johtajana on ylikansallinen pääoma, CIA, Yhdysvaltojen hallitus, NATO ja Suomen prosessiin vapaaehtoisesti sitonut nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

 

 

                                                               

 

 

                                                  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: demokratia, Saksan valta Suomessa, kokoomus, einsatz gruppen, Suomenlahden miinoitus, Eesti, NATO, russofobia, sisällissota, jääkärit, Saksan keisarikunta, EU-Saksa, terrorismin tukeminen, maailmansota talouskriisin ratkaisuna

"ISIS-K:n väkivalta on poikkeuksellisen vastenmielistä"

Lauantai 28.8.2021 klo 17.31 - Pirkko Turpeinen-Saari


 Helsingin Sanomat otsikoi 28.8. pääuutissivullaan olevan artikkelin yllä olevalla tavalla.

Heikki Aittokoski kertoo kuinka ISIS-K:n taistelijat olivat saapuneet poliisin univormuihin pukeutuneina, aseistautuneina, aamukymmeneltä Dasht-e-Barchin sairaalan sisäänkäynnille läntisessä Kabulissa, alueella, jossa asuu paljon shiialaisia hazaroja.

He etenivät määrätietoisesti synnytysosastolle, jossa he käynnistivät verilöylyn. ISIS-K:n terroristit ampuivat potilaita sänkyihinsä.

Kuolonuhreja oli ainakin 24, heistä suurin osa synnyttämään tulleita naisia, joista osa kuoli vauvoineen.

Sikäli kun muistan, Helsingin Sanomat ei pitänyt "poikkeuksellisen vastenmielisenä" sitä, kun NATO:n pommi iski 20.5.1999 Jugoslaviassa synnytyssairaalaan tappaen kolme tehohoidossa olevaa potilasta sekä yövartijan. Lentävät lasinsirpaleet vahingoittivat kolmea juuri synnyttävää äitiä viiltäen heidän kasvojaan.

Entä, kun rypälepommit iskivät Dragisha Misovicin sairaalaan Belgradin keskustassa yhdeltä aamuyöllä? Neurologinen osasto, synnytysosasto, gynekologinen osasto ja lastenosasto tuhoutuivat. Iskun aikana neljällä naisella oli synnytyspolttoja. Eräs synnyttäjä, jolle oltiin suorittamassa keisarinleikkausta, vammautui. Hänet siirrettiin kellariin, jossa lapsi lopulta syntyi. Tässä iskussa kuoli neljä ja useita loukkaantui.

Kyseessä olivat NATO:n ja Suomen mielestä humanitaariset pommitukset, eivät poikkeuksellisen vastenmieliset sodan veriteot. Runsaassa kahdessa kuukaudessa NATO oli suorittanut 31 500 pommituslentoa myös uraanipommeilla.

Jugoslavian hajottamissodat päättyivät näihin pommituksiin ja Kosovon ja Bosnian NATO-miehityksiin.

Bosnian sodassa 1992–1995 Yhdysvallat ja EU-maat liittoutuivat islamilaista kalifaattia rakentavien Bosnian muslimien, Osama bin Ladenin ja Kroatian rasistisia piirteitä ilmentävien joukkojen kanssa.

Toisen maailmansodan aikana alueella asuvat serbit olivat holokaustin uhreja ja Kroatian lait mahdollistivat heidän pitämisensä keskitysleireissä.

Jugoslavian hajottamissodissa muslimijoukkojen toimintatavat olivat samanlaiset kuin toisessa maailmansodassa. 

Helsingin Sanomat ei kertonut Jugoslavian lähettilään Dragomir Djkicin YK:n yleiskokoukselle lähetetystä muistiosta, jossa viitataan Srebrenican lähialueilla Bosnian serbeihin kohdistuneisiin sotarikoksiin ja kansanmurhiin huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana.

Todistajalausunnoista eräs kuvaa Gvozdenija Maticin joulukuun 14 päivänä 1992 kokemia tapahtumia.

”Joulukuun 14.päivänä 1992 olin kotonani Siricissa, kun ammunta alkoi noin kello 5.55 aamulla. Nukuin yläkerrassa, juoksi alas portaita keittiöön, minne mieheni seurasi minua. Desimir on maanviljelijä ja olemme eläneet koko elämämme tässä kylässä. Saavuttuani keittiöön sytytin valon, jolloin luoti, joka näytti tulevan Loznicka Rijekasta päin, iskeytyi ikkunan läpi osuen keittiön hellaan. Desimir ja minä juoksimme ulos.”

”Jouduimme ankaran tulituksen kohteiksi ja näimme ison joukon muslimeja hyppäävän pensasaidan yli pihalle. Niitä on täytynyt olla sata. Joukossa oli sekä siviiliasuisia että univormuun pukeutuneita aseistautuneita henkilöitä. Joukossa oli myös naisia ja nuorukaisia, joilla oli mukanaan säkkejä ryöstötavaroita varten”.

”Se osa Sikiricia, jossa asuimme, oli pääasiassa serbien asuttama. Muslimien joukossa oli aseettomia henkilöitä suuret selkäreput mukanaan. Juoksin sikalaan, kun taas mieheni juoksi toiselle puolelle taloa, jossa hänet ammuttiin kuoliaaksi.”

”Piileskelin possujen takana. Kun he tappoivat minun Desimirini, kuulin heidän sanovan: ”Nuku vanha mies, nuku!” Samaan aikaan mieheni sisar, Bozana Ostojic nimeltään pysytteli talossamme. Hän ei onnistunut pakenemaan, sillä juuri kun hän oli lähdössä juoksemaan, muslimit tappoivat hänet. Hän kuoli keittiön pöydän alle. Sieltä me hänet löysimme.”

Kertoja piileskeli sikalan kattoparruilla ja seurasi kun illan suussa joukko miehiä tuli ja teurasti seitsemän sikaa vieden ne mukanaan.

”Olin vielä piilopaikassani, kun noin 7.30, samat ihmiset, jotka teurastivat siat, sytyttivät molemmat talot ja molemmat tallit tuleen vieden lehmäni ja hevoseni mukanaan. Niiden muslimien joukossa, jotka polttivat kylämme maan tasalle ja tappoivat serbit, tunnistin ainakin Alia Ibricin Piricistä. Hän oli tavallisissa vaatteissa eikä kantanut asetta, Bajrudin Bezadicin Piricistä värikkäässä univormussa, Mehon Bajaricista ja hänen kaksi tytärtään ja Esma Kivericin, opettajan Srebrenicasta, jonka kuulin sanovan selkeästi: ’Menkää ovelta ovelle, odottakaa niitä ja tappakaa ne, ja kun olette tappaneet, kerätkää ryöstösaalis.’”

”Näin Alija Ibricin ottavan sisältä kanisterin brandya, vähän lihaa ja istahtavan kuistille sanoen:’Jos olisit nyt elossa Desimir, joisimme sinun maljasi, koska brandysi on niin hyvää.’ Näin Alijan murtautuvan juustolaan. Kuulin myös, että Bjelovacista kotoisin oleva Rzesid Sinanovic oli tappanut pienestä Jovanovicin kylästä kotoisin olevan Milos Jovanovicin.”

”Tunnistin muslimien joukossa Jusufin nuorimman pojan ja miniän, sitten vielä Mehon ja hänen kaksi tytärtään, Meho on kotoisin Bajricista, sitten vielä Rukin tyttären, joka on Jusufin miniä. Joukossa oli vielä Mirsa, Edon veli Osmacista. Juuri Osmacista kotoisin olevat Edo ja Mirsa tappoivat Desimirin ja hänen sisarensa, koska he hyppäsivät ensimmäisinä pensasaidan yli.”

”Noin kello yhdeksän aikaan illalla serbien armeijan kuljetusauto tuli Loznican sillalle, jolloin kuulin muslimien sanovan: ’Häivytään täältä. He ovat tulleet Bratunacista ja voivat piirittää meidät ja tappaa’. Piilouduin erääseen vajaan samalla kun kuusi muslimia tuli kantaen serbitaloista keräämäänsä saalista. He pakenivat tietäen, että serbiarmeija oli ehkä kuullut, että he olivat tappaneet niin monia siviilejä, ryöstäen heidän talonsa ja polttaneet heidän kylänsä maan tasalle.”

”Sitten menin mäkeä alas kohti Bjelovacia. Kiivetessäni piikkilanka-aidan yli astuin pimeässä ruumiin päälle. Kuulin seuraavana päivänä, että Grozda ja hänen poikansa Zlatan olivat kuolleet siellä. Zlatan oli käsityöläinen. Olin paikalla kun Loznicasta kotoisin olevat Boza Todorovic ja Novac Vuksic kannettiin kuljetusajoneuvosta ja kuinka he molemmat kuolivat siinä, kun odottelimme venettä viemään meitä toiselle puolelle jokea Ljubovijaan Serbiaan saamaan hoitoa. Paikalla oli runsaasti haavoittuneita odottamassa kuljetusta. Myös minä pääsin veneellä Serbiaan.”

 

Sikirikissä tapettiin tuona päivänä 20 maataan viljelevää kyläläistä.

Muslimien suorittamat serbien pogromit olivat alkaneet välittömästi sen jälkeen, kun länsimaat olivat tunnustaneet Bosnia-Herzegovinan Jugoslavian perustuslain vastaisesti itsenäiseksi. Srebrenican seudun 9390 serbiasukkaasta vain 860 oli uskaltanut jäädä kotiin. Serbikylät oli tuhottu, talot, ladot ja karjasuojat poltettu, asukkaita tapettu, kotieläimet ja ruoka ryöstetty. 

Ihmisoikeusperustainen lännen ulkopolitiikka osoitti luonteensa. Jugoslavian kohdalla liittovaltion hajottaminen ja osasten liittäminen NATO:on onnistui hirvittävän inhimillisen ja materiaalisen tuhon siivittämänä. Sekulaarinen hyvinvointivaltio Syyria on ajettu kaaokseen ja Libya tuhottu. Jemenissä ja Afganistanissa kärsitään nälästä ja taudeista. 

Nälkäiset pakolaiset pyrkivät Eurooppaan, joka ei vieläkään ole oivaltanut, että pakolaisten tulo loppuu vasta kun lännen valloitussodat loppuvat. Johtajien murhaaminen, sodat ja sotilaalliset talouspakotteet eivät ratkaise ongelmia. Ne kärjistävät lännen johtajien vieraantumista ihmisyydestä.

 Eivätkö edellä kuvaamani terroriteot ole "poikkeuksellisen vastenmielisiä"? Valitettavasti ne ovat vastenmielisiä, mutta eivät poikkeuksellisia.

Kun terroristit käyttäytyvät kuten lännen johtajat liittolaisineen, on lännen johtajien syytä katsoa peiliin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ISIS-K, terrorismi, humanitaarinen sota, NATO-pommitukset, Bosnian sota, Afganistanin sota, ihmisoikeudet ja ulkopolitiikka, pakolaisuuden syyt, NATO, sairaaloiden pommitukset,

USA ja EU terrorismin tukijoina; Venäjä vastustaa terrorismia

Torstai 6.10.2016 klo 5.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen kongressi teki ratkaisevan päätöksen. Se salli WTC-tornien terrorismin uhrien haastaa Saudi-Arabia oikeuteen.Useimmat WTC-torneihin törmänneiden lentokoneiden kaappareista olivat saudeja. Presidentti Obama ei olisi sallinut tätä oikeudenkäyntiä. Asialla saattaa olla kauaskantoiset seuraukset ellei Yhdysvallat aloita laajaa sotaa peitelläkseen todellisia syyllisiä, terrorismista hyötyjiä, USA:ta ja sen liittolaisia EU:n NATO-maita.

Yhdysvallat synnytti terrorismin Afganistanissa 1980-luvulla. Osama bin Laden toimi yhteistyössä USA:n kanssa. Jugoslavian hajottamisen yhteydessä Osama bin Laden ja Yhdysvallat yhdessä tukivat kalifaattia rakentavaa Bosnian presidentti Izetbegovicia. Aselasteista osa meni Kroatian neo-fasisteille ja osa muslimijoukoille Bosniassa. Kauloja katkovia jihadisteja tuli rahoituksen avulla n. 10.000. Uhreina olivat perustuslaillista järjestystä, tasa-arvoa ja yhtenäistä valtiota puolustavat serbit.EU:n NATO-maat, erityisesti Saksa loivat USA:n suorittamalle Jugoslavian hajotukselle eurooppalaisen sivustatuen.

Todistettavasti samoja taistelijoita, jotka taistelivat jihadistijoukoissa, jäi Eurooppaan mm Saksaan. Esimerkiksi Mohamed Atta toimi terroristisolussa Saksassa.Useita soluja jäi myös NATO:n miehittämään Bosniaan. Nämä Bosnian sodan terroristit suorittivat WTC-iskut.

Yhdysvallat, EU ja Saudi-Arabia ovat kouluttaneet terroristeja taistelemaan Syyriassa. Koulutuspaikkana on ollut mm Jordania.Turkki on toiminut kanavana USA:n tuelle terroristeille.

Syyria on liittoutumaton, itsenäinen sekulaarinen valtio, joka ei hyväksy Yhdysvaltojen vallankäyttöä ja terrorismin tukemista Lähi-Idässä. USA:n, Britannian ja Tanskan aloittaman, laajaksi NATO-sodaksi laajentuneen Irakin sodan seurauksena 1,5 miljoonaa Irakin pakolaista sai turvan Syyriassa puolen miljoonan Palestiinan pakolaisen lisäksi. 

Syyria kutsui Venäjän tukemaan taisteluaan terrorismia vastaan. Yhdysvallat haluaa saada aikaan vallanvaihdoksen ja syöstä vaaleilla valittu presidentti vallasta. Tämän aikaansaamiseksi Yhdysvallat on voimistanut tukeaan terroristeille välitttämällä heille erittäin kehittyneitä asejärjestelmiä Turkin kautta.

Objektiivisesti ajatteleva henkilö näkee, että Venäjä tekee ihmiskunnan kannalta hyvää työtä tukiessaan Syyrian hallitusta. Terrorismin tukemiseen on kuitenkin osallistunut niin suuri määrä Yhdysvaltojen NATO- ja muita liittolaisia sen itsensä lisäksi, että koko läntinen tiedonvälitys/propagandakoneisto on valjastettu kuvaamaan Venäjä rikolliseksi ja terrorismin tukijat viattomiksi hyväntekijöiksi.

Suomen edellinen valtioneuvosto lähetti 100 suomalaista henkilöä opiskelemaan kuinka tiedonvälitys toteutetaan yhdysvaltalaisittain. Samoin itsenäisesti ajattelevat toimijat on leimattu Venäjän trolleiksi tai muuten epäluotettaviksi tahoiksi. Tiedonvälitys on toiminut täydellisen yksipuolisesti. TV:n uutisissa, ajankohtaisohjelmissa ja viihteessä on läpäisyperiaatteella toteutettu Venäjälle vihamielistä, panettelevaa ja venäläisten ihmisarvoa alentavaa propagandaa. Sanomalehdet ovat huolehtineet omasta osuudestaan kiitettävästi.

Vuosina 1940- 44 toisinajattelijat Suomessa olivat vankilassa ja moni heistä teloitettiin. Ystävyysseura Suomi-Neuvostoliittoseuran jäsenyys tai sen toimihenkilöys oli tuomittavaa. Suomessa toimi Suomen Aseveljien Työjärjestö/Vapaus Isänmaa Aseveljeys järjestö. Se harjoitti propagandaa ja mielialojen hoitoa siviiliväestön keskuudessa. Toiminta perustui tehokkaaseen salassapitoon ja psykososiaaliseen vaikuttamiseen. Järjestön johdossa toimi joukko Suomen vaikutusvaltaisimpia henkilöitä kaikista yhteiskunnallisista sektoreista esimerkiksi työmarkkinajärjestöistä, puolustusministeriöstä ja valtiollisesta poliisista. Järjestön tehtävänä oli luoda valtakunnallisesti kattava ilmianto- ja mielialojamuokkaava järjestelmä, jolla synnytettäisiin ja ylläpidettaisiin psykologisesti kestävä yhteinen kuva todellisuudesta.

Martti Ruutu on kuvannut kirjassaan Me uskoimme Suomeen kuinka VIA/SAT henkilöjärjestelmän tiedot poltettiin Kallion koulun uunissa samalla tavalla kuin aikanaan tiedot sisällissodan valkoisten rikoksista sekä toisen maailmansodan aikaiset arkistot tuhottiin.

Valtioneuvoston toimesta on nyt saatu aikaan VIA/SAT järjestelmän moderni versio. Yle tavoittaa kaikki kansalaiset eikä vaihtoehtoista lehdistöä muusta tiedonvälityksestä puhumattakaan ole.Virallisessa tiedonvälityksessä Internetin kautta saatava tieto demonisoidaan.Globaali todellisuus ja ihmisten tietoisuus halutaan ottaa valtiollisesti ohjatun tiedonvälityksen huomaan.

Suomi on jälleen valinnut puolensa väärin. Täysin johdonmukaisesti ja todistettavasti Länsimaat tukevat ahneuksissaan terrorismia ja erityisesti terrorismista hyötyvää  ja terroristiseen toimintaan ryhtyvää Yhdysvaltoja (lennokkimurhat, kidutus). Venäjä ei ole koskaan tukenut terrorismia eikä fasismia eikä pyrkinyt hyötymään siitä.

Yhdysvaltojen kansalaiset joutuvat johtamaan hallituksensa sen tosiasian eteen, että WTC-iskut ja muut hirmuteot, sodat Irakisssa Libyassa ja Syyriassa ovat omien hallitusten syytä. Tätä todellisuutta Yhdysvaltojen sotateollisuus ja sodan logiikan vammauttaneet poliitikot eivät halua paljastaa. Siksi koko globaalia aseteollisuuden valtaa tukeva propagandakoneisto on ollut valjastettava Venäjän ja presidentti Putinin kimppuun.

Suomen Yle on säälittävässä länsipropagandan myötäilyssään paljastanut itsensä. Toivotaan, että WTC-tornin iskujen uhrit ehtivät nostaa todellisuuden esiin ennen kuin kolmas maailmansota alkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Venäjä, terrorismin vastainen taistelu, Afganistan, Bosnia, WTC-oikeudenkäynti

Suomen hallitusten ja median tuki neo-fasisteille ja terroristeille

Lauantai 10.9.2016 klo 12.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin puolella korvalla iltauutisten urheiluruutua. Kosovolainen jalkapalloilija heilutteli muiden innostuneiden fanien kanssa Kosovon lippua, mutta joillakin oli Albanian lippu. Jalkapalloilija sanoi sen johtuvan siitä, että tavoitteena on yhteinen kotimaa. Sillä tarkoitetaan Suur-Albaniaa. 

Suomen hallitukset ja media eivät ole olleet toisesta maailmansodasta lähtien huomaavinaan keiden joukoissa seisovat. Käsittääkseni tämä huomaamattomuus on johtunut siitä, että omassa historiassa on niin paljon kiellettyjä aihepiirejä, joita ei ole voitu käsitellä.

Suomen hallitukset tai media eivät ole olleet huomaavinaan toisen maailmansodan aikaista serbien kansanmurhaa kuten ne ovat huomanneet juutalaisten kansanmurhan. Suomen presidentti Ryti tunnusti Jugoslavian alueelle, Kroatiaan ja Bosniaan perustetun fasistisen Kroatian, jonka rasistiset lait tekivät serbien tappamisesta laillista. Pelkästään Jasenovacin keskitysleirissä tapettiin 700.000 serbiä. Kosovon alueella toimi kuten Kroatiassa muslimien ss-pataljoonat murhaten ja karkoittaen maasta serbejä.

USA:n tuettua Afganistanissa Osama bin Ladenin joukkoja presidentti Clinton jatkoi edeltäjiensä tavoin niiden tukemista myös hajottaessaan Jugoslavian liittovaltiota. Entinen CIA:n agentti, nykyinen kellonsoittaja, Robert Baer on kirjoittanut erinomaisen kirjan "Secrets of the White House" (Valkoisen talon salaisuudet), jossa hän kuvaa kuinka hänen ryhmänsä sai miljoonia dollareita levittääkseen väärää informaatiota Jugoslaviassa. Tarkoituksena oli saada voimistettua eri kansanryhmien välille epäluuloja. Baer kertoo aloittaneensa 1991 Sarajevosta.

CIA maksoi sellaisille johtajille, TV-päälliköille ja muille avainhenkilöille, joiden arveli joko vallanhalussaan tai itserakkaudessaan olevan valmiita palvelemaan USA:n tavoitteita.

Niin Clinton kuin Osama bin Laden rahoittivat kalifaattia rakentavaa, Bosnian presidentiksi vaalitappiosta huolimatta julistautunutta Izetbegovicia. Tämä oli kirjoittanut Islamilaisen julistuksen, jonka pohjalta yhteiskunnalliset suhteet tulisi kalifaatissa rakentaa. Serbeiillä olisi siinä alisteinen asema, jos mielivät pysyä hengissä.

Suosittelen kaikille Islamilaisen julistuksen lukemista, jotta voitte itse nähdä millaista kalifaattia USA oli Lähi-Idän maiden avulla rakentamassa Eurooppaan 1990-luvulla. Kalifaatti oli tarkoitus ulottaa Bosniasta Sanzakin kautta Kosovoon ja Albaniaan ja tulevaisuudessa vielä kauemmaksi.

Suomalaiset poliitikot ja diplomaatit ovat olleet Yhdysvaltojen ahkerina apulaisina kaikissa Jugoslavian hajottamissodan vaiheissa. Srebrenica-myytti on saanut innokkaan tiedottajan Elisabeth Rehnistä, joka monissa TV-haastatteluissaan on välittänyt tunteikkaan, iso-äitimäisen, täysin USA:n ja Ruder-Finn mainostoimiston tavoitteiden mukaisen kuvan tapahtumista.

Jugoslavian hajottamisen edettyä vuoteen 1998 albaaniterroristit, jotka Albanian tukikohdistaan tekivät hyökkäyksiä Jugoslavian poliiseja ja armeijaa vastaan, saivat paitsi CIA:sta myös Britti-armeijasta tukijansa. Albanian puolella jaettiin aseita ja opastettiin satelliitti-ohjauksen saloihin. USA:n tavoitteena oli Serbian ja Kosovon sotilaallinen miehitys Bosnian tapaan. (ks. Rambuillet'in sopimuksen B-osio)

Pommitusten aloittamisen tekosyyksi valittiin provokaatio Racakin kylässä. AP:n TV-kamerat taltioivat aamuyön tunteina alkaneen terroristien ja Jugoslavian poliisin välisen taistelun. Kylä oli terroristien tukikohta, josta siviilit olivat lähteneet jo edellisenä kesänä. ETYJ:n tarkkailijat seurasivat kukkuloilla tapahtumia tarkasti ja poliisit olivat kutsuneet median paikalle todistajaksi.Illalla taisteluiden päätyttyä oli jo hyvin rauhallista.

Seuraavana päivänä alkoi draama, jonka kaikki tahot ovat jälkeenpäin todistaneet näytelmäksi. Siitä huolimatta yhdysvaltalainen ETYJ-diplomaati William Walker (tunnettu Väli-Amerikassa USA:n "likaisista tempuista") levitti hallituksille ja tiedotusvälineille tietoa, että kylässä olisi suoritettu hurja joukkomurha. Siviilejä oli hänen mukaansa raahattu ulos kodeistaan ja ammuttu kuoppaan.

Suomalainen oikeuslääketieteellinen ryhmä oli kutsuttu jugoslavialaisen ja valkovenäläisen ryhmän rinnalla tekemään ruumiinavaukset. Ryhmät toimivat hyvässä yhteistyössä ja saivat samanlaiset tulokset. Suomalaisen ryhmän puheenjohtajaksi Suomen ulkoministeriö oli valinnut oikeushammaslääkäri Helena Rannan eikä kansaivälisesti arvostettua oikeuslääketieteen professori Antti Penttilää. Oikeushammaslääkärillä ei ole asiantuntemusta sen suhteen miten henkilö on kuollut ja onko hän kuollut taistelussa vai teloitettuna.

Tästä huolimatta Helena Ranta esiintyi tiedottajana ja oli itsestään kirjoitetun teoksenkin mukaan täysin poliittisessa ohjauksessa. Hän kieltäytyi allekirjoittamasta ruumiinavaustulosraporttia yhdessä jugoslavialaisen ryhmän kanssa vaikka koko maailman media odotti sitä. 

Jo vuoden ajan Yhdysvallat oli uhannut Jugoslaviaa pommituksilla. Oli selvää, että USA vain odotti tekosyytä aloittaa pommitukset.

Suomalaisen kansainvälisesti arvostetun tutkijaryhmän tuloksia ei koskaan julkistettu. Jos tutkimuksissa olisi ollut jotakin raskauttavaa teloitusten suhteen, olisi Ranta ja ulkoministeriö toki julkistanut sen. Salaamalla Jugoslavialle myönteisen tuloksen, ryhmä aihetti sen, että pommitukset alkoivat muutaman päivän kuluttua "loppuselostuksen" jälkeen.

Suomen tieteellinen luotettavuus ja tutkijaryhmän poliittinen neutraalius tuhottiin. Helena Ranta kuvaa kirjassaan kuinka saksalaiset diplomaatit sanelivat hänen lausuntonsa niin Racakin tiedotustilaisuudessa kuin Haagin Jugoslavia-tribunaalin Milosevic-oikeudenkäynnissä.

Vasta joitakin vuosia myöhemmin professori Antti Penttilä työryhmineen saattoi tieteellisen totuuden esille julkaisemalla uhmakkaasti ruumiinavausten tulokset tieteellisessä aikakausilehdessä koska muuten totuus olisi jäänyt pimentoon. Ei varmastikaan löydy selvempää esimerkkiä siitä kuinka politiikka ohittaa totuuden ja kuinka valta murskaa demokratian.

Jugoslavian jäännösvaltio Kroatia laati neo-fasisti- diasporan vaikutuksesta rasistisen perustuslain ja karkotti 250.000 serbiä vuosisataisilta asuinalueiltaan Kroatiasta, kielsi kyrilliset kirjaimet ja poisti serbeiltä valtion edut. Kuitenkin Suomen hallituksen edustajat ovat ylpeilleet kuinka he ovat helpottaneet ihailemansa presidentti Tudjmanin ja hänen seuraajiensa pyrkimyksiä EU:un liittymisessä. Kansanmurhaajat ovat suomalaisten erityisessä suojeluksessa.

Kun Kosovon NATO-miehitys alkoi, serbien ja maltillisten albaanien joukkomuutto Belgradiin, Serbian pääkaupunkiin kiihtyi. Lopetettuaan siviilikohteiden pommitukset, USA alkoi välittömästi rakentamaan valtavaa sotilastukikohtaa Kosovon kaakkoisosaan (Serbian maaperälle). Presidentti Ahtisaari oli toiminut koko sodan ajan NATO-mielisenä taustavaikuttajana. Häneen USA luotti. Hänen johdollaan käytiin itsenäistymisneuvotteut, jonka seurauksena Kosovon parlamentti - ei kansa- äänesti itsenäisyydestä. Kosovon ollessa YK:n alainen ja NATO:n miehittämä, ei ulkopuoliselle oikein selvinnyt, koskiko äänestys irtautumista YK:sta vai mistä. Serbian kanssa ei asiaa neuvoteltu. Osa EU:n jäseniä ei ole tunnustanut tätä USA:n projektia. Suomen hallitukset, media ja kansa sen sijaan on opetettu olemaan innoissaan Kosovon itsenäisyydestä. Ei suremaan serbien kansanmurhaa, eikä karkotusta, eikä 150 ortodoksisen kirkon tai luostarin tuhoa Kosovon alueella.

Bosnia on kansainvälinen USA:n protektoraatti, jota johtaa ei-bosnialainen kansainvälisen ryhmän nimeämä High-Comissioner. Samoin Kosovo on USA:n protektoraatti, mutta sitä johtaa Haagin ex syyttäjä Carla del Ponten mukaan sotarikollinen, elin- ja huumekauppias presidentti Hashim Thaci. Suuri osa kosovolaisista haluaa rakentaa suur-Albaniaa, ehkä yhdistää sen Bosniaan ja lisäksi vallata Sandzakin Serbiasta siihen. Bosniaan on jäänyt jihadisti-soluja, joiden jäseniä naapurusto pelkää. Miksi USA rakentaa muslimi- kalifaattia Balkanille. USA:n Lähi-Idän sotien pakolaisissa on todennäköisesti enemmän jihadisteja kuin Syyriaan ja Irakiin jääneissä kansalaisissa. USA tukee Syyriassa taistelevia ulkomaalaisia taistelijoita. Millä tavalla tällainen Euroopan kansojen muokkaaminen hyödyttää Yhdysvaltoja.

Suomen hallitus on liittoutumassa yhdä syvemmin 1400 sotilastukikohdan ja yksityisten turvayhtiöjättien Yhdysvaltojen kanssa, joka on mitä ilmeisimmin globaali sotilasdiktatuuri. Mikäli Hillary Clinton tuo mukanaan sotarikollisen Bill Clintonin valkoiseen taloon tulee suomalaisten ottaa huomioon tämä omissa arvovalinnoissaan.

Tekevätkö Suomen hallitukset tietoisesti Hitler-liittolaisuuden kaltaisia ratkaisuja? Onko se, että Ukraina on samanlainen USA:n epäonnistunut protektoraatti kuin Bosnia ja Kosovo Suomen hallituksille tiedostettu asia. Siitä ei välitetä, ettei suututeta diktaattoria. Suomen hallituksen jäsenet ja Suomen media eivät ole puhuneet halaistua sanaa neo-fasistien vallasta Ukrainassa.

Ainoa looginen pääätelmä lienee se, että Suomen kansa ei tunne omaa historiaansa, vaan siitä johtuen hallitukset toistavat sitä.

P.S. Tänään 11.9. Helsingin Sanomat kunnostautuu kertomalla terrori-iskuista WTC-torneihin. Ei sanaakaan, että henkilöinä samoja terroristeja, jotka lensivät koneita torneihin, taisteli presidentti Clintonin rahoittamana Bosniassa.Omat terroristit purivat. Sama HeSa haastattelee Elisabeth Rehniä. Hän jos kukaan on palvellut suurpääomaa niin lakivaliokunnan puheenjohtajana (optiolait) kuin puolustusministerinä. Yhdysvaltojen aseteollisuus sai hänestä yhteistyökumppanin. Hän arvostelee nationalismia, mutta ei huomaa omaa militarismiaan. Tätä on Suomen valtavirta palvellut sisällissodasta lähtien.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elisabeth Rehn, Helena Ranta, Kosovo, muslimi-kalifaatti, terrorismin tukeminen, USA-puolustusyhteistyö

Kultaranta-keskustelut, presidentti Niinistön ja Yle:n vaalikampanjan avaus

Tiistai 21.6.2016 klo 3.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen juuri sulkenut TV:n karamellinkorean kuvan Kultarannan puutarhasta. Presidentti Niinistö on pannut pisteen säröttömälle maailman turvallisuuspolitiikan kuvaukselle, jossa Venäjä on vihollinen, jota vastaan Eurooppa suojautuu USA:n turvaan luottaen. Presidentti Niinistön ei tarvitse sanoa pahinta sanaa Venäjästä, Ruotsi sanoo sen. Presidentin kasvoille nousee tyytyväinen hymy Ruotsin pääministerin mainitessa äskeisen Pohjoismaiden johtajien vierailun presidentti Obaman luona. 

Suomalaisten odotetaan, hartaana kuin 1900-luvun alun kirkon penkissä istuvan lukutaidottoman maanmiehemme, uskovan tätä näin vakuuttavaa arvovaltaista sanomaa. Venäjä uhkaa, mutta Saksan/USA:n armeija pelastaa. Yle takaa sen, että suomalaisten mieleen ei nouse muita ajatuksia.

Avaan TV:n suljettuani juuri postista hakemani Noam Chomskyn kirjan "Who Rules the World". Sen takakannessa New York Times Book Review toteaa Chomskyn olevan "maailmankuulu ilmiö... Hän on luultavasti planeetan luetuin amerikkalainen ulkopolitiikan ääni", New Statesman toteaa vuorostaan: "Jokaiselle, joka haluaa tietää enemmän maailmasta, jossa elämme... on vain yksi vastaus: lukea Noam Chomskya."

Luvun 17 otsikko on: Yhdysvallat on johtava terroristivaltio. Chomsky kuvaa kuinka minkään muun valtion kohdalla ei tulisi kuulonkaan, että maan tiedustelupalvelu selostaisi maan presidentille hallituksen suorittamia terrorioperaatioita eri puolilla maapalloa pyrkien arvioimaan niitä tekijöitä, jotka johtivat joko niiden onnistumiseen tai epäonnistumiseen. Chomsky viittaa New York Times-lehden asiaa koskevaan kirjoitukseen jossa kuvataan presidentti Obaman selostaneen kuinka hän antoi CIA:lle tehtäväksi tutkia asiaa, jotta voitaisiin selvittää"mitkä tavat rahoittaa ja aseistaa kapinallisryhmiä tietyissä maissa toimivat hyvin. Ja eivät löytäneet paljoakaan."

Chomsky toteaa, että tieto asiasta ei hätkähdyttänyt ketään. Hänen mukaansa "Läntisessä poliittisessa kulttuurissa on luonnollista ja hyväksyttävää, että Vapaan maailman johtomaa on terroristinen roistovaltio ja avoimesti julistaa kunnostautuvansa vastaavissa rikoksissa. Ja että on vain luonnollista ja hyväksyttävää, että Nobelin rauhanpalkinnon saaja, koulutukseltaan perustuslakijuristi, joka pitää vallan ohjaksia käsissään on vain huolissaan siitä kuinka näitä rikoksia tehtäisiin entistä tehokkaammin.

Suomi liittoutui Venäjää vastaan taistelevan Saksan keisarin kanssa, jonka tehtäväksi tuli murskata suomalaisten työläisten toive oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Suomi liittoutui myös Hitlerin Saksan kanssa. Hitlerin valtakunta ei ollut yhtä laaja kuin se mitä USA nykyisin hallitsee.

Ruotsi on liittoutunut vallan kanssa pysyen sivussa sodista 200 vuoden ajan, mutta ei ulkopuolella.Ruotsalaiset auttoivat saksalaisten rinnalla murskaamaan suomalaiset työläiset. Hitler pystyi sotimaan Ruotsin malmivarojen avulla.Oikeudenmukaisempaa Ruotsia rakentaneet kommunistit kortistoitiin CIA:n avulla 1960-70 luvuilla.Samaan aikaan Indonesian kommunistit, 1,5 miljoonaa, tapettiin CIA:n luetteloiden avulla mutta omien naapureiden toimesta. Ruotsissa vain kortistoitiin. 1980-luvun Suomen eduskunnassa tiedettiin, että Ruotsin suurlähettilään kanssa puhuminen oli sama kuin olisi puhunut Yhdysvaltojen kanssa.

Muistamme kuinka CIA auttoi Mandelan vangitsemisessa. Kuinka Yhdysvallat tuki Etelä-Afrikan rotusortoa, jonka murtumisessa Kuuban tuki Angolassa oli avainasemassa. Kuuba ja Neuvostoliitto/Venäjä ovat johdonmukaisesti tukeneet kansojen itsemääräysoikeutta ja vapautta. Chomsky käy läpi maailmanpolitiikan vaiheita itsenäisyys, solidaarisuus ja tasa-arvo johtotähtenään.

Kultarantakeskusteluista, niinkuin Yle ne välitti jäi loppupäätelmäksi kammottava näytelmä, jossa Suomen ulkopoliittinen johtoeliitti on muuttunut saumattomaksi osaksi Yhdysvaltojen maailmanvaltaa. Tuon eliitin oikeustaju on peruuttamattomasti vaurioitunut. Lännen, niin USA:n, EU:n kuin NATO:n rikokset eivät ole rikoksia ollenkaan. Chomsky tuo esimerkkinä esiin Belgradin pommituksissa 1999 tahallaan tuhotun TV-aseman. "Kaikki murskautui. Ei päässyt ulos. Savua kaikkialla. Ihmiset huusivat. Oli kuin painajaisessa." New York Timesin Erlanger raportoi. NATO:n ohjus tuhosi Serbian valtiollisen TV-kanavan rakennuksen tappaen 16 toimittajaa. Chomsky ironisoi: ei ollut maailmanlaajuisia surunvalitteluja "olemme Charlie" tapaan, kuten terroristien tapettua ranskalaisen lehden toimittajia. Päinvastoin. Yhdysvaltalainen diplomaatti Richard Holbrooke julisti: onnistunut isku TV-asemaan oli" äärimmäisen tärkeätä ja uskoakseni positiivista kehitystä". Haagin Jugoslavia tribunaali ei pitänyt rikosta rikoksena lainkaan ja vaikka uhreja oli "valitettavan paljon, niiden määrä ei ollut suhteeton".

Tällaiseen "Lännen rikollisjengiin" olemme nyt siis virallisesti ja hymyssä suin uineet sisään kuin kalat veteen. Minusta tuntuu kuitenkin niljakkaalta enkä suostu siihen. Toivon, että moni muukaan ei suostu. Historiamme jäljet peloittavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Obaman terrorismi, Noam Chomsky, Kultaranta-keskustelut, presidentinvaalit, USA Euroopan turvana, Venäjä

Hurskastelua terrorismista

Keskiviikko 23.3.2016 klo 9.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jokaisen terrori-iskun jälkeen läntiseen mediaan vyöryy sama pinnallinen yksilöihin ja suurkaupunkien surkeisiin lähiöihin kiinnittyvä voivottelu. Massiivisella mediavyöryllä peitetään terrorismin todellisiin syihin paneutuva analyysi.

Aseistamalla ja rahoittamalla terroristeja Yhdysvallat lähimpine liittolaisineen on synnyttänyt tuon lohikäärmeen, jolla yhden pään katkaisu synnyttää viisi uutta päätä lisää.

Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen maailmanvalloitus on tarvinnut välineekseen terroristeja. USA alkoi rahoittamalla ja aseistamalla jihadisteja Afganistanissa 1980-luvulla näiden taistellessa Afganistanin hallituksen maahan kutsumia neuvostoliittolaisia joukkoja vastaan. Terrorismin tukeminen oli väline pitkässä sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Yhdysvaltojen suuri ideologinen ja sotilaallinen projekti liittoutumattoman Jugoslavian hajottamiseksi ja tuhoamiseksi tapahtui presidentti Clintonin henkilökohtaisesti rahoittamien, Afganistanista ja Lähi-idästä tuotettujen jihadistiarmeijoiden avulla. Bosniassa Clinton toimi vielä Osama bin Ladenin rinnalla. 

Bosniaan tuotujen jihadistien terrorismia suunnittelevia soluja jäi Bosniaan ja Saksaan. Saksa toimi Yhdysvaltojen rinnalla Jugoslavian hajottamisprosessissa. Kaksoistornien iskuissa oli niin suunnittelijoina kuin lentäjinä useita USA:n rahoittamia, Bosniassa taistelleita jihadisteja. 

Yhdysvaltojen brutaali Irakin sota ja sen kidutusvankiloissa haudutetut vangit voimistivat kalifaattia rakentavien jihadistien motivaatiota taisteluun. Hyökkäys Libyaan voimisti vihaa länttä kohtaan. Yhdysvallat ja jopa eräät EU-maat tukivat Syyrian sodan kapinallisia esimerkiksi Jordanian harjoitusleireillä usean vuoden ajan. USA joutui myöntämään, että maltillisia koulutettuja kapinallisia on alle 10 henkilöä. Aseet ja koulutetut "kapinalliset" ovat siirtyneet parempaa palkkaa maksaviin jihadistiryhmiin, Al-Nusraan ja kymmeniin muihin. 

Länsi on sitkeästi propagandassaan kuvannut järkyttävää tuhoa Syyriassa aiheuttaneet jihadistit milloin "siviileiksi" milloin maltillisiksi. EU tekee yhteistyötä Turkin kanssa, joka tukenut ja huoltanut jihadisteja. Turkki on huolehtinut myös terroristien taloudesta ostamalla Syyriasta varastettua öljyä ja hoitanut haavoittuneita terroristeja samalla kun se on hyökännyt terroristeja vastaan taistelevien kurdien kimppuun niin Syyriassa kuin omassa maassaan.

Turkin NATO-jäsenyys näyttää antavan sille suojan samanlaiseen rankaisemattomuuden todellisuuteen kuin mistä USA nauttii. USA ja Saksa hoitivat Jugoslavian demokratiaa puolustavat johtajat ja upseerit sotarikostuomioistuimeen vaikka heidän omat johtajansa joutaisivat kuulua sinne.

Totuus on valhetta ja valhe totuutta tässä läntisen propagandan kyllästämässä Euroopassa. Terrorismia ratkaistaan tunnekuohun vallassa. Lisää poliiseja, lisää sotilaita ja lisää arkielämän rajoituksia tavallisille kansalaisille. Se on hinta siitä, että Yhdysvaltojen aseteollisuuden valta maailmassa, ahneus, piittaamattomuus demokratiasta ja kyynisyys eivät paljastuisi.

Juurihan presidentti Obama todisti kuinka humanismia ja tasa-arvoa kammottavasta taloussaarrosta huolimatta rakentanut Kuuba loukkaa ihmisoikeuksia. Hänen mukaansa Yhdysvallat sen sijaan on demokratia. Tätä totuutta on jaettu Suomen mediassa. Raoul Castron puhetta ei ole kuultu. Voisiko parempaa osoitusta demokratiastamme löytää.

Olemme Yhdysvaltojen maailmanvallan palvelijoita tukien sen "poikkeuksellisuutta", rankaisemattomuutta ja terrorismin tukemista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkki, Kuuba, terrorismi, USA, Bosnia, Afganistan, Syyria, Irak

Presidentti Niinistö A-studiossa

Torstai 19.11.2015 klo 13.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pidin Sauli Niinistöä kapean juridiikan alueella oikeudentuntoisena ja rehellisenä. Miksi hän pyrki presidentiksi? A-studion haastattelu 18.11. 2015 osoitti hänen olevan täydellisesti osa läntistä disinformaatiota, jonka mukaan terrorismin syntyä ei tunneta, mutta sotilaallisin voimin, pommein ja konetuliasein sitä vastaan kannattaa rynnätä. NATO:n katsomuksia voi pitää oikeana todellisuutena, Venäjän näkemyksiä vuorostaan hieman alentuvasti ei hyväksyttävinä.

A-studion toimittaja toimi ihailtavasti yhteisymmärryksessä haastateltavan kanssa. Presidentti ei unohtanut Venäjää Ukrainan kriisin toimijana vaikka suhtautui nyt Venäjään aikaisempaa suopeammin. Yhtään kysymystä ei tullut USA:n roolista Ukrainan kriisin synnyttäjänä ja ylläpitäjänä. Ei yhtään kysymystä terrorismin synnyttäjistä, rahoittajista ja aseistajista.

Suuri raha ja suomalainen NATO-media auttoivat Niinistön presidentiksi rauhantahtoisen, globaaleja prosesseja ymmärtävän Väyrysen sijaan. 

Niinistö tai hänen neuvonantajansa eivät näy tietävän, että Yhdysvallat ja SaudiArabia ovat yhdessä synnyttäneet Al-Qaida terroristijärjestön ja tukeneet Osama bin Ladenia 1980-luvulla Afganistanissa. Afganistanin hallitus oli purkanut feodaalisen harvainvallan, jonka aikana 4000 perhettä omisti maan kastelujärjestelmät ja sen mukaisesti vallan. Tuon hallituksen aikana tytöt, naiset ja vanhukset saivat käydä koulua, kaduilla näki varsin vähän hunnutettuja naisia.Tuo hallitus oli kutsunut kansainvälisten lakien mukaan Neuvostoliiton, liittolaisensa apuun ääriuskonnollisia mujahediin taistelijoita vastaan. Afganistanilla ja Neuvostoliitolla oli ystävyys- ja avunantosopimus. Demokraattinen Afganistan ei sopinut Yhdysvalloille vaan se halusi tukea edelleen niitä eriarvoisuudesta hyötyneitä voimia, jotka tukivat Yhdysvaltojen globaaleja tavoitteita.

Vierailin 1986 Afganistanissa, puhuin radiossa ja televisiossa ja jaoin ammatillisen oppilaitoksen oppilaiden innostuksen siitä, että he saattoivat käydä koulua omassa maassaan. Aikaisemmin osa heistä oli saanut koulutuksensa Neuvostoliitossa. Vierailin kylässä, jonka johtajana oli nainen. Lapset ja vanhukset opettelivat pihalla katoksen alla lukemaan. Yhdysvaltalaiset ohjukset ja koulutetut terroristit veivät maan yhä syvemmälle kaaokseen, jossa se edelleen on.

Yhdysvaltojen ja Saksan intressien yhdistyessä 1990-luvulla Jugoslavian hajottamisprosessiin, molemmat maat tukivat, rahoittivat ja aseistivat Bosnian jihadisti-presidentti Izetbegovicia. Vaalit oli voittanut maltillinen muslimi Fikret Abdic, mutta jostain syystä presidentiksi päätyi Izetbegovic. Hän oli kirjoittant 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa suunniteltiin ääri-islamilaista kalifaattia Balkanille. Tuon kammottavan lain sisältöön voi jokainen tutustua netissä.

CIA ihmetteli presidentti Clintonille, kuinka tietty (asekuljetus) lentokone oli eilen Turkin lentokentällä ja tänään Zagrebissa. Clinton ilmoitti asian olevan hoidossa eikä CIA:n tarvinnut puuttua asiaan. Clinton nimittäin hoiti aselähetykset kahdestaan Kroatian suurlähettiläänsä kanssa. Useat aselasteista olivat Osama bin Ladenin rahoittamia. bin Ladenilla oli myös Bosnian passi. 

Yhdysvallat auttoi toimittamaan Bosniaan 10.000 jihadisti-taistelijaa Afganistanista ja Lähi-Idästä. Serbien päitä katkottiin kuten nyt syyrialaisten sotilaiden päitä. Kenraali John Galvin johti Bosnian jhadistiarmeijaa Sarajevossa ja eräs amerikkalainen kenraali sanoi Yhdysvaltojen lentokoneiden muodostavan muslimien ilmavoimat näiden pommittaessa Bosnian serbejä. USA ja NATO jatkoivat terroristien tukemista myös Kosovossa.

Presidentti Clinton osoitti tukeaan Izetbegovicille olemalla läsnä hänen kuolivuoteellaan.

Irakin laittomaan sotaan osallistui useita EU-NATO-maita Pohjoismainen Tanska mukaan luettuna. Miljoona Irakin kuolonuhria muuttuivat vain numeroiksi. Yhdysvaltojen silloinen ulkoministeri Albright kysyi onko puoli miljoonaa kuollutta lasta oikea luku. "That is a due price", "Tämä on sopiva hinta", hän tokaisi siihen.

EU-maat julistavat vievänsä demokratiaa "kehittymättömiin" maihin tai "diktatuureihin". Ne asettuvat Yhdysvaltojen johdettaviksi sotilasliitto NATO:n lipun alle. Ne eivät demokratiatietoisuudessaan voi katsoa totuutta silmiin. Totuus on se, että EU- maat sulkevat silmänsä kansainvälisen lain rikkomuksiltaan, väkivaltaisilta hallituksen vaihdoksilta, kidutukselta. Irakin vankiloissa sikisi yhdysvaltalaissotilaiden suorittamien kidutusten seurauksena joukko, johon ei enää saa inhimillistä yhteyttä.

Presidentti Niinistön neuvonantajat eivät ilmeisesti seuraa yhdysvaltalaisia tiedotusvälineitä tai uutiskanavia, joissa haastatellaan CIA:n entisiä johtajia, jotka kertovat avoimesti terrorismin synnyn taustatekijöistä.

Syyria kuului jo presidentti Bushin aikana "pahan akseliin", johon USA liittolaisineen katsoi voitavan suhtautua kuin sillä ei olisi normaaleja valtion oikeuksia. Presidentti Assadia demonisoitiin ja hänen pyrkimyksensä normaalin turvallisen yhteiskunnan ylläpitämiseen kutsuttiin propagandassa "oman kansan murhaamiseksi". Tosiasiassa kansannousu oli alusta lähtien aseellinen ja hyvin valmisteltu. Jo esimmäisten viikkojen jälkeen Saudi-Arabian uskonnolliset johtajat julistivat jihadin alkaneeksi. Saudi-Arabia, Yhdysvallat, Qatar ja Turkki ovat kukin tahoillaan rahoittaneet ja aseistaneet maan destabilointia.

Vuosi sitten Yhdysvallat aloitti kansainvälisten lakien vastaiset pommitukset tuhoten Syyrian infrastruktuuria. USA on väittänyt taistelevansa ISIS:tä vastaan, kun se tosiasiassa taistelee Syyrian hallitusta vastaan. Sen pommitukset ovat mahdollistaneet ISIS:in etenemisen, koska se ei ole halunnut edistää Syyrian hallituksen mahdollisuuksia pitää maa-alueita hallinnassaan. Mm tämän vuoksi Syyrian hallituksen joukot ilmeisesti menettivät arkeologisesti arvokkaan Palmyran alueen hallinnan, minkä seurauksena ISIS on tuhonnut arvokkaita muinaisia rakennuksia kuten Taliban Afganistanissa.

Muinaisaarteet ovat osa kansakunnan kulttuurista identiteettiä. Aarteiden tuhoaminen on rikos ihmisyyttä vastaan.

Vierailin Syyriassa 1980-luvulla parlamenttivaltuuskunnan mukana. Tapasimme ulkoministerin ja useita eri yhteiskunnallisia vaikuttajia, mm. druusi-johtaja Jumblattin ja eri palestiinalaisryhmien johtajia. Sain vaikutelman itsenäisestä USA:n imperialismia ja kolonialismia kritisoivasta maasta. Kävin myös tapaamassa palestiinalaisen kummilapseni sisaruksia syyrialaisessa sisäoppilaitoksessa.

Irakin sodan aikana Syyria antoi turvapaikan 1,5 miljoonalle pakolaiselle sen lisäksi, että sillä oli ennestään 0,5 miljoonaa palestiinalaista pakolaista. Pakolaisia kohdeltiin Syyriassa tasa-arvoisesti omien kansalaisten kanssa.

Tämän taakan alla olevaan Syyriaan ei olisi tarvittu Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian rahoittamaa ja aseistamaa hallituksenvaihdosoperaatiota. Ranska entisenä siirtomaaisäntänä ei kaihda salaisen palvelun ja sotilaallisten toimien käyttöä tavoitteidensa toteuttamiseksi. Ranskan ulkoministeri Fabius kehui pari vuotta sitten terroristijärjestö al-Nusran erinomaisuutta.

Presidentti Niinistön olisi odottanut puhuvan jotakin todellisuudesta kokonaisuudessaan. Haastattelija sentään kahdesti pyysi puhumaan globaalista kokonaisuudesta.

Olisi luullut, että presidentti Niinistö olisi ensimmäisenä terrorismin suitsemiskeinona maininnut terroristien rahoituksen ja aseistuksen lopettamisen. Syyrian hallituksen armeija on ainoa, jonka jalkaväki on uhrannut henkensä maansa puolesta ja terrorismia vastaan koko sodan ajan. Niinistöltä ei liiennyt sanaakaan suurimman uhrauksen antaneiden sotilaiden puolesta. Syyrian armeijan sotilaat ovat kristittyjä, sunnimuslimeja, shia-alawiitteja, toisin sanoen sekulaarisen maan armeija, jonka demokraattinen USA-EU-akseli haluaa vaihtaa saudi-arabialaista wahhabi-ääriuskontoa tunnustavaksi jihadistiarmeijaksi.

Missä on juristi- presidenttimme totuuden-, oikeuden- ja demokratian tunto?

Presidentti sitoi Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen kansalaisten selän takana, salassa. Nyt presidentti haluaa vahvistaa sotilaallista yhteistyötä Euroopan sisällä vastauksena Pariisin terrori-iskuille. Jokainen tunteva ihminen käsittää, että turvallisuus Suomessa ei lisäänny militarismia lisäämällä. Militarismi ei ole ratkaisu terrorismiin eikä se ole ratkaisu turvallisuuteen.

Yhdysvallat ratkaisee kaikki ongelmat sotilaallisesti. Sen sotilastukikohdat kattavat koko maapallon. Sen kansalliset poliisivoimat jopa maakuntatasolla on varustettu armeijan kulkuneuvoilla ja varusteilla. Kansalaisten vakoilu on kattavaa. Tällaiseenko yhteiskuntaan haluamme.

Terrori- iskuja käytetään tekosyynä militarismin voimistamiseen. Se edistää aseteollisuuden voittoja. Tosiasiassa terroristeiksi rekrytointi ja terrorismin rahoitus tulisi lopettaa. Ison-Britannian muslimiväestöstä 70% elää köyhyysrajan alapuolella. Eikö presidentti Niinistöllä riittäisi neuvoja Suomen hallitukselle kuinka väestöä tulisi kohdella, jotta ääriliikkeet eivät saisi kasvuvoimaa Suomesta.

Hallituskriisissä porvarihallitus, presidentin kanssa neuvotellen huolehti yksityisten suurfirmojen hyvinvoinnista ja mahdollisesta veronkierrosta veroparatiiseihin sen sijaan, että olisi huolehdittu vähäväkisten elintason kohottamisesta. Suuri uusi maahanmuuttajaväestö putoaa elintasokilpailussa pohjalle. Eikö presidentiltä odottaisi eläytymistä ihmisiin yhden suurvallan globaalien intressien puolustamisen sijaan?

Palasin toissayönä Zürichistä. Lentokentällä sain esimakua uudesta ajasta naispoliisin juostessa rynnäkkökivääri kädessä pitkin lentoaseman käytävää. Näin sosiaalinen eriarvoisuus poistuu uudessa uljaassa Orwellin maailmassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: A-studio, terrorismi, presidentti Niinistön disinformaatio, terrorismin rahoitus, vastaus terrorismiin, Ranska, USA, Saudi-Arabia

USA ja terrorismi

Sunnuntai 28.6.2015 klo 10.34 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja Saksan NATO-liittolaisineen ei tarvinnut pommittaa Kreikkaa. Taloudellinen terrorismi riitti. Sosialistista Jugoslaviaa ei koettu "omaksi", sen taloudelliseen haltuunottoon käytettiin sumeilematta uraanipommeja.

Olemme eläneet juuri aseellisen terrorismin aallon Ranskassa, Tunisiassa ja Kuwaitissa. Jokaisen iskun juuret löytyvät Yhdysvalloista.

Yhdysvallat synnytti 1980-luvulla Al-Qaidan Afganistanissa, koska sen avulla USA pystyi vahingoittaaan Venäjä/Neuvostoliittoa. USA tuki jihadisteja 1990-luvun Bosniassa. Kun siellä dekapitoitiin (leikattiin päät irti) serbisiviileitä ja -sotilaita, läntinen media vaikeni. USA tuki koko läntisen median avulla tsetseenikapinallisia, joiden terroritekoja jatkuvasti vähätellään - kohdistuvathan ne venäläisiin siviileihin.

Bosniassa taistelleet USA:n tukemat afganistanilaiset ja Lähi-Idän jihadistit suorittivat myöhemmin Lontoon, Madridin ja New Yorkin terrori-iskut.

USA pommitti kansainvälisiä lakeja rikkoen Afganistania 2001 synnyttäen sodan, jonka seurausvaikutuksena Afganistan on entistä haavoittuvampi. Huumekauppa on moninkertaistunut ja väkivallan uhka pahempi kuin koskaan. Lojaliteetista maailmanvaltaa kohtaan USA:n NATO-liittolaiset ovat osallistuneet, Suomi mukaan luettuna, maan miehitykseen ja ristiriitojen jäädyttämiseen sen sisällä.

USA:n, Tanskan, Ison-Britannian myös kansainvälisten lakien mukaan rikollinen sota Irakia vastaan tappoi miljoona ihmistä ja sitä edeltänyt taloussaarto surmasi suuren määrän lapsia hoidon puutteeseen. Irakissa ei sodan alkaessa ollut terroristeja, nyt pitkän tuhoisan sodan jälkeen he levittäytyvät koko maailmaan.

Levottomuuksien laajettua myös Syyriaan USA lojaaleine liittolaisineen on jatkanut laillista hallitusta vastaan taistelevien jihadistien tukemista piittaamatta kaupunkien tuhosta, ihmisuhreista ja pakolaistulvasta Välimeren yli.

Ennen sotaa Syyria oli tarjonnut turvapaikan 1,5 miljoonalle USA:n Irakin sodan pakolaiselle sekä 0,5 miljoonalle palestiinalaiselle. Syyrian parlamentissa on sosialisteja ja kommunisteja. Näiden tuhoaminen on ollut USA:n tavoitteena ennenkuin se kääntyi itse demokratian tuhoamiseen, luultuaan kommunistien ja sosialistien tulleen jo tapetuiksi.

Irakin, Syyrian ja Libyan valtioiden tuhoamisen USA katsoo heikentävän Venäjää. EU:hun kohdistuva terrorismi- ja pakolaisvyöry heikentää Eurooppaa suhteessa USA:han. Yhteisesti Venäjää vastaan kohotettu syyttävä sormi kohdistaa huomion toisaalle, jonka seurauksena Eurooppa ei huomaa olevansa USA:n hyväksikäyttämä.

USA:n ja sen EU-liittolaisten yllätykseksi yhteisvastuuta kannattavat ja pankkien ylivaltaa vastustavat kansalaiset ja liikkeet eivät olekaan kadonneet "länsimaista". Syrizan voitto vaaleissa oli hälytysmerkki. USA:n ja NATO-EU:n johtama Euroopan oikeistolainen valtiovarainministerien kokous päätti, että Kreikan kansa ei saa osallistua itseään koskevien päätösten käsittelyyn.

Kreikalle on todellisten päätöksentekijöiden, Yhdysvaltojen rikkaimman yhden prosentin toimesta osoitettava, että tuho tulee, ei välttämättä pommeista, jotka kreikkalaiset hyvin toisesta maailmansodasta muistavat, vaan rahan loppumisesta. Yhdysvaltalaiset, ranskalaiset ja saksalaiset pankit on jo pelastettu näennäisesti Kreikalle, mutta tosiasiallisesti pankeille suoraan siirrettyjen varojen avulla. Nyt itse kreikkalaisilla ja heidän demokratiallaan ei ole merkitystä. 

EU on liittynyt USA:n ideologiseksi liittolaiseksi. Tuo maailmankuva ei kaihda terrorismin tukemista, valheellista propagandaa eikä militarismia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka, aseellinen terrorismi, taloudellinen terrorismi, terroristinen propaganda, USA,

Saksa ja USA jakavat Euroopan omistuksen ihmishengistä välittämättä

Tiistai 13.1.2015 klo 11.11

Voin pahoin katsoessani valtiojohtajien marssia Pariisissa. Kova Merkel ja heikko Hollande rinnallaan sotarikoksiin syyllistynyt Israelin pääministeri Netanyahu ja sisällissotaa USA:n tuella käyvä Ukrainan presidentti Poroshenko.

Vuorokautta aikaisemmin liittokansleri Angela Merkel oli tarkastanut Ukrainan pääministeri Yatsenjukin kanssa kunniakomppanian. Ukrainan pääministeri kertoi kantanaan Venäjän toimineen toisessa maailmansodassa aggressorina fasistista Saksaa ja Ukrainaa kohtaan. Tämä kanta, samoin kuin Yatsenjukin aikaisemmat kannanotot, tuovat mieleen keskiajan noitavainot tai myöhemmän ajan Yhdysvaltojen Ku-klux-klanin pimeyden. Tällainen Saksan ja Ukrainan liittolaisuus näyttää hyödyttävän Merkeliä.

Juutalaiset eivät olleet Saksan johdon mielessä sen tukiessa fasistisen presidentti Tudjimanin asejoukkojen muodostamista ja aseistamista Kroatiassa. Kroatia katkaisi liittovaltion armeijan kasarmeista sähkön, veden ja ruoan saannin. Viikkokausia asevelvolliset saivat kokea nälkää ja heidän kykynsä turvata kansalaisten hyvinvointia estyi täysin.

 Elokuussa 1991 Zagrebin juutalaisten kokouspaikkaan oli asetettu pommi.  Juutalaisyhteisön johtaja tohtori Klara Mandic totesi, pahinta olevan, että monissa tapauksissa uhkaajat ovat samoja kuin natsiaikana, samoja henkilöitä, nyt seitsemissäkymmenissään.

Syyskuussa samana vuonna kroatialaiset asejoukot polttivat Pakracin ortodoksisen hiippakunnan barokkirakennukset vuodelta 1732.

Marraskuussa 1991 kroaatit ajoivat kaksikymmentäviisituhatta serbiä pois Länsi-Slavoniassa sijaitsevista kodeistaan.

1995 vuorostaan 250.000 serbiä ajettiin kodeistaan Krajinasta, tuhansien tultua tapetuiksi pakomatkalla Bosniaan.

Joulukuussa 1991 Euroopan johtajat kokoontuivat Maastrichtiin. Saksa oli Jugoslavian hajottamisen kannalla, muut 11 yhtenäisyyden säilyttämisen kannalla. Saksa sai neuvotteluissa tahtonsa läpi. Euroopan yhtenäisyys oli ostettu Jugoslavian kustannuksella.

Krajinan tapahtumia oli valmisteltu MPRIn - yhdysvaltalaisten kenraalien yksityisen firman toimesta 7 kuukauden ajan. Hyökkäyksen tukena olivat  CIA:n satelliitti- ja tietoyhteydet. USA:n suurlähettiläs Peter Galbraith oli vakuuttanut 3.8.1995 Milan Babicille, Krajinan serbitasavallan pääministerille, Yhdysvaltojen suojelevan serbien turvallisuutta kotiseudullaan. Lupauksista huolimatta Kroatian armeija ryhtyi hyökkäykseen 4.8.

Toisen maailmansodan aikainen serbien holokausti on salattu. Fasisti-kroaattien ja muslimien sekä keskitysleirejäkin johtaneiden katolisen kirkon pappien rikoksista on vaiettu. Nyt historia toistaa itseään. Itsenäistyneessä Kroatiassa serbeille annettiin henkilökortit, joiden viimeinen numero päättyi 3:een. Ei enää hihanauhaa, tunnukseksi ortodoksisuudesta, vaan samaa tavoitetta palveleva henkilökortin numero.

Holokaustin uhrit oli tarkoituksenmukaista leimata aggressoreiksi palvelemaan Saksan ja Yhdysvaltojen propagandaa. Serbit leimattiin totuuden vastaisesti syyllisiksi Jugoslavian sotaan. Serbeille asetettiin talouspakotteita, mutta ei kansainvälisiä lakeja rikkoneille suurvalloille tai heidän liittolaisilleen.

Saksa ja Yhdysvallat ovat jakamassa Eurooppaa omiin reviireihinsä. Slovenia ja Kroatia tulivat Saksalle, Bosnia ja Kosovo Yhdysvalloille. Jakajien intressit ovat yhteisiä.

Ukrainassa toistetaan samaa kaavaa. Saksan ja USA:n toiveiden mukainen Ukraina saavutettaan uhkaamalla, että muutoin Euroopan yhtenäisyys on vaarassa. Kuten Jugoslavian yhteydessä serbit, nyt Venäjä on rakennettu syntipukiksi. USA:n ja Saksan taloudellinen ahneus ei piittaa ihmisuhreista. Jugoslaviassa ainakin 100.000 ihmisuhria ja miljoonien pakolaisuus ja taloudellinen ahdinko ovat Madelene Albraithin sanoja lainatakseni (Irakin miljoonien uhrien mielekkyyttä kysyttäessä) due price - kohtuullinen hinta.

EU ja Yhdysvallat liittivät Ukrainan väkivaltaisella vallankaappuksella omaan intressipiiriinsä vastoin ukrainalaisten taloudellisia etuja. Propagandistisilla mielikuvilla maalattiin jokaiselle ukrainalaiselle ruusuinen tulevaisuus lähellä EU:ta. Ukraina liitettiin lähentymissopimuksella EU:n ja USA:n kanssa sotilaalliseen yhteistyöhön. EU ja USA hyväksyivät vaalit, joihin sodan oloissa suuri osa kansasta ei voinut osallistua ja joiden yhteydessä tv-kanavat olivat oligarkkien ja tulevan presidentin omistuksessa. Vaalien seurauksena lännen sotilaallinen toiminta kävi mahdolliseksi.

Ukrainan juutalaiset kokivat tulleensa vainotuiksi, venäjänkieliset ja aikaisemman hallinnon aikana virassa olleita uhattiin lynkkauksella.Kymmeniä poltettiin elävältä Odessassa fasististen joukkojen riemuitessa ulkopuolella. Kolmentoista prosentin kannatuksen omaava kommunistinen puolue on pyritty lakkauttamaan kuten Hitler lakkautti 1933 sekä kommunistisen- että sosialidemokraattisen puolueen. Demokratiaa ja venäjänkielisten tasaveroista asemaa vaativat kansalaiset on leimattu terroristeiksi, kuten USA:n ja Israelin hallitukset tapaavat nimetä vastustajansa.

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI on kouluttanut fasistisia, Ukrainan armeijan komentoon taipumattomia ja oligarkkien rahoittamia joukkioita viime keväästä lähtien. Jos koulutus on yhtä tehokasta kuin 1995 Kroatiassa, joukot ovat kohta valmiita toimintaan.

Yhdysvaltojen ja EU:n tiedotusvälineet ovat maalanneet Venäjän agressoriksi. Provokaatioilla kuten todennäköisesti Malesialaiskoneen alasampumisesta vastuussa oleva Ukrainan hallitus on osoittanut kykenevänsä Yhdysvaltojen Etelä-Amerikassa, fasisti -kroaattien Kroatiassa ja jihadistien Bosniassa suorittamien tihutöiden kaltaisiin likaisiin temppuihin.

Venäjälle on asetettu talouspakotteet, kuten aikanaan serbeille. Toiveissa on, että Ukrainan jälkeen Venäjästä saataisiin USA:n ja Saksan pääoman siirtomaa.

Itä-ukrainalaisilta on katkaistu pankkiyhteydet, eläkkeidenmaksu, sosiaaliturva, maa- ja rautatieyhteydet. Sähköyhteyksien katkaisu on johtanut onnettomuuksiin kaivoksissa, kansalaisten jokapäiväisestä elämästä on tehty kauheaa.

Ranskan hallituksen järjestämässä johtajien marssissa ei ollut mitään aitoa. Militarismilla pyritään vastaamaan Euroopan suurimpaan ongelmaan; totuuden ja humanismin puutteeseen.

Brief English summary: The situation in Ukraine seems to be a repetition of that of Croatia 1991-95. Germany supported by the US is in the name of European unity forcing the EU follow its path unquestionably. That happened in Maastricht Dec 1991 and it is happening now. The holocaust of the Serbs was denied and partially the same fasists as during the world war II started the persecution of Serbs putting the blame on them as they were the main obstacles to the German-US conquer of the Balkans.

Now the fasists and the admireres of the WWII fasist leaders are leading Ukraine if not directly, indirectly. The retired US generals MPRI supported by the CIA has been training Ukrainian militias since last spring exactly the same way they were training the Croatian militias in 1995. Prime minister Yatsenjuk has named Russia to have been the aggressor against fasist Germany and Ukraine. Angela Merkel supports him by inspecting the honorary guard together with him in Berlin. The air about Yatsenjuk resembles that of Ku-klux-klan or Middle age witch hunt mentality.

Now Russia has been named the culprit just like the Yugoslav leadership 1991-1996. (In the leadership many were Croats, however only Serbs were useful to put the blame on) The Serbs were for the integrated Yugoslavia with all nations being equal. The Croat and Bosnian leadership supported unequality.

The German -US axis could get to their goals only in collaboration with jihadists and fascists. They had to let the war go on year after year in order to achieve the conquer.

Now they cannot let any peace negotiations in Ukraine as the defeat over those who want democracy and equal rights for Russian speaking individuals, jews and communists has not been achieved. Death, human suffering, cold, lacking banking possibilies, lacking pensions, lacking roads or railroads or electricity does not matter to those, who make decisions in Washington's and Berlin's warm homes and cozy living-rooms.

Europe is not lacking marches along the streets of Paris, stronger militarism or speeches from leaders of Europe. It needs humanism and truth.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jihadismi, fasismi, Saksa ja USA jakavat Euroopan, Ukraine follows the Croatian manuscript, valtioterrorismi, Merkel, Obama, Ukraina, Jugoslavia

Terroristit kiinni!

Lauantai 20.12.2014 klo 9.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on synnyttänyt sen globaalin terrorismin, jota vastaan se sanoo taistelevansa. Afganistanin hallituksen kutsuttua 1980-luvulla neuvostojoukot avukseen, Yhdysvallat alkoi tukea Osama bin Ladenin jihadisteja, tarkoituksenaan kaataa  Afganistanin hallitus ja vahingoittaa Neuvostoliittoa.Neuvostoliiton läsnäolon aikana tytöt saivat käydä koulua, naiset olivat aktiivisia, opium- unikon viljely saatiin kuriin (YK:n tilastot ovat selkeät).

Muistamme kuinka jihadistien päästessä voitolle, julkisuuteen levisi valokuva lääkäri- presidentti Najibullahista, sähköpylvääseen hirtettynä, housut virtsasta märkänä.

Samaan aikaan Yhdysvallat alkoi suunnitella Balkanin valloitusta ja Jugoslavian destabilointia.Kongressin Foreign operations appropration law kuvaa, mitkä muutkin maat olivat tähtäimessä. Destabilointia piti Jugoslavian lisäksi harrastaa myös Syyriassa, Angolassa ja Kuubassa.

Burkina Fason vaatimaton, suuren demokraattisen käänteen maassaan synnyttänyt Thomas Sankara tapettiin 1987.Hän kieltäytyi IMF:n avusta ja halusi Afrikan maiden yhteisiä toimia ylikansallista vallankäyttöä vastaan. Yhdysvaltojen ja Ranskan tiedustelupalvelut murhauttivat hänet nyt jo ex presidentti Campaoren avulla, joka itse ampui Sankaran. Campaore jatkoi 27v presidenttinä USA:n tuella antaen Ougadougoun lentokentän USA:n terrorilentojen tukikohdaksi. Kansa oli lopen kyllästynyt Campaore-USA:n vallankäyttöön. Se ei suostunut jatkamaan sitä vaan lähti kaduille. Campaoren oli pakko paeta maasta, mutta USA nosti nopeasti valtaan sotilashallituksen, jotta sankaristit eivät pääsisi valtaan.

Bosnian sodassa Yhdysvallat tuki taloudellisesti ja aseisti presidentti Izetbegovicin jihadisteja, joiden tavoitteena oli perustaa Bosnian,osan Serbiaa ja Albanian käsittävä kalifaatti.Osama bin Ladenilla oli Bosnian passi ja hän sekä muut jihadistit, jotka myöhemmin osallistuivat Madridin junaiskuun, kaksoistornien tuhoon ja Lontoon pommi-iskuihinkin taistelivat Bosniassa. Osama bin Laden jäi kiinni rahoittaessaan Slovenian kautta Bosniaan tarkoitettua hyväntekeväisyys- lentokuljetusta, joka tarkastuksessa osoittautui 100 tonnin aselastiksi. Presidentti Clinton vieraili Izetbegovicin sairasvuoteella, ennen tämän kuolemaa, kiitollisena yhteistyöstä.

Irakin laiton sota sekä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten hirmuteot Irakissa vuorostaan johtivat ääriliikkeiden nousuun, joita aikaisemmin ei maassa ollut. Muistamme jälleen USA:n entisen liittolaisen presidentti Saddam Husseinin hirsipuussa.

Yhdysvallat yritti jo 1980-luvulla tappaa myös Libyan johtajan Muammar Gaddafin. Hänen kotiinsa ammuttiin ohjus, yksi lapsista kuoli, mutta Gaddafi itse jäi henkiin. Uudessa yrityksessä, Libyan pommituksissa, tämä Afrikan mantereen parasta ajanut, ja Nelson Mandelan kunnioittama johtaja saatiin kuitenkin tapettua, seivästettyä peräsuolestaan jihadistityyliin. Ulkoministeri Hillary Clinton totesi (veni, vidi, viciä myötäillen) tulimme, näimme, hän kuoli.

Vain jonkin aikaa tämän USA:n ja NATO:n pommitusten ja tuhon Pyrroksen voiton jälkeen koko Libya oli kaaoksessa. USA:n yrittäessä tukea tiettyä terroristiryhmää toinen yllättikin ja tappoi USA:n konsulin avustajineen.

USA on eräiden EU-maiden kanssa kouluttanut ja tukenut Syyrian hallitusta vastaan taistelevia terroristeja. Samaan aikaan kun miljoonat pakenevat kodeistaan, USA jatkaa sodan ylläpitämistä terroristien avulla. On varmoja tietoja valokuvineen John Mc Cainin neuvotteluista ISIS-ryhmän johtajien kanssa. Ehkä tavoitteena on saada myös silmälääkäri- presidentti Bashar al Assad murhattua. 

USA käyttää aseisiin 640 miljardia vuodessa (valtion velka on 18 triljoonaa dollaria). Venäjä käyttää aseisiin 88 miljardia. USA:lla on sotilastukikohtia useassa Euroopan maassa, erityisesti Saksassa ja Italiassa. Tukikohtia on yhteensä 130 maapallon maassa. Kun Venäjällä on muutamassa maassa Venäjän ulkopuolella (Kazakstan, Tadzikistan) voi kysyä, mikä maa on aggresiivinen ja ekspansiivinen!

Yhdysvallat on nöyrtynyt julkistamaan osan massiivisesta kidutusohjelmastaan. Kun kidutusta on pitänyt vähentää, presidentti Obama on lisännyt kohdennettuja lennokkimurhia. Pelkästään Pakistanissa on suunnitellusti tapettu lennokeilla 47 henkilöä, mutta sen lisäksi on tullut tapettua 1147 henkilöä. Näihin sisältyy 9 hääseuruetta. Miten tällainen tuholaistoiminta on vaikuttanut niihin heimoalueiden terroristeihin, jotka vuorostaan tappoivat 130 armeijakoulun lasta ja henkilökunnan jäsentä.

Näimme televisiossa USA:n entisen liittolaisen, Osama bin Ladenin näyttävän murhaoperaation. USA:n joukot ylittivät laittomasti Pakistanin rajan ja murhasivat kohteen ja muutamia oheisuhreja. Tämän näytöksen katsojat, rauhan nobelisti presidentti Obama ja ulkoministeri Clinton, ottivat tapahtumasta kaduilla kunnian ja suosionosoitukset.

Aseistautuminen ei kohdistu vain ulkomaihin vaan armeijan kalusto on myös USA:n poliisivoimien käytössä. Rotusorron palattua vuoden 1963 tasolle kansa on lähtenyt kaduille osoittamaan mieltään valkoisten poliisien ampumien mustien puolesta. Armeijan kalusto on näyttävästi esillä mielenosoituksia tukahdutettaessa.

USA-johtoisen NATO:n laajenemisella ei ehkä olekaan vain sotilaspoliittinen merkitys. Ehkä sitä koetaan tarvittavan niitä kansalaisia vastaan, joille ei riitä USA:n voimapolitiikan, vihan ja eriarvoisuuden kasvattamisen myötäily. Psykologista sodankäyntiä kansan mielen sitomiseksi sotapolitiikan puolelle käydään myös Suomen mediassa isoilla otsikoilla.

Nyt USA:n kongressi on päättänyt talouspakotteista Venezuelalle ja jatkaa lähes 60v ylläpitämiään pakotteita Kuuballe. Venäjälle säädettyjen pakotteiden lisäksi kongressi on valtuuttanut Obaman aloittamaan sodan Venäjää vastaan niin halutessaan vain 10 kongressin jäsenen äänestäessä vastaan. (Helsingin Sanomat häveliäästi mainitsi 20.12. kyllä äänestystuloksen ja pakotteiden perustelut, mutta ei maininnut valtuutusta sotaan.)

Rikoskomisario Taisto Rajamäki totesi eräässä vankilan pihamaalla tehdyssä TV-haastattelussa näkevänsä presidentin linnan itsenäisyysjuhlissa enemmän konnia kuin konsanaan vankilassa. Luultavasti tämä pitää paikkansa myös globaalissa mitassa terroristeihin. Valkoisessa talossa on suurempia konnia kuin Guantanamossa.

Ovatko presidentti Niinistön tärkeänä pitämät hyvät suhteet Yhdysvaltoihin vain tilan varmistamista ja realismia. Tykin piipun edessä on parasta olla kiltisti!

Short English symmary. This is an overview of US terrorism, support of jihadism from 1980s Afganistan, 1990s Bosnia, 2000s Irak, Libya, Syria. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA ja terrorismi, US and global terrorism, Venäjän aggressio, länsi kieltää todellisuuden

Onnistuuko USA liittolaisineen tuhoamaan Syyrian kuten Jugoslavian

Lauantai 24.8.2013 klo 16.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminta Syyrian tuhoamiseksi on ollut yhtä johdonmukaista kuin Jugoslavian tuhoaminen.

Jo vuonna 1980, Yhdysvaltojen kongressi sääti Foreign Operations Appropriation lain, jonka mukaisesti Jugoslavian kaikki lainat irtisanottiin varoituksetta.Samoin edellytettiin yhdysvaltalaisten virkamiesten tekevän saman Maailman pankissa ja Kv valuuttarahastossa.Laista seurasi Jugoslavian taloudellinen kaaos, jota Yhdysvallat alkoi ruokkia muilla menetelmillä kärjistääkseen etnisten ryhmien välisiä erimielisyyksiä.

Vuoden 1980 laki ei kuitenkaan koskenut vain Jugoslaviaa vaan se koski myös Syyriaa, Angolaa ja Kuubaa. Toisin sanoen voi sanoa Yhdysvaltojen Syyriaan kohdistuvan destabilointiyrityksen alkaneen ainakin jo 1970-luvulla.

Kaikki muistamme kuinka presidentti George W.Bush luokitteli Syyrian ns.roistovaltioihin. Tuo maailmanvallan luokitus antoi sysäyksen kaikille muille, varsinkin liittolaisille alkaa suhtautua Syyriaan nurjasti.

Vuonna 2005 Libanonin entinen vaikutusvaltainen poliitikko,Ranskan presidentti Chiracin henkilökohtainen ystävä ja entinen Libanonin pääministeri Rafik Hariri murhattiin. Yhdysvaltojen ja liittolaisten sekä läntisten tiedotuspropagandan välitön reaktio oli syyttää murhasta Syyriaa. Johtavat Syyrian virkamiehet olivat yli 3v vangittuina kunnes asiaa ratkaisemaan pyrkivä kansainväinen tuomioistuin Haagissa kiireesti vapautti syytetyt kaikista syytteistä.

Yhdysvallat oli loppuun saakka Etelä-Afrikan rotusortohallituksen tukija. Vasta kansainväliset taloudelliset pakotteet, Suomen auto- ja kuljetustyöläisten liitto etunenässä vaikuttivat siihen, että rotusorto oli pako lopettaa.

Israelin rotusortohallitus (palestiinalaisia sortava) voi luottaa Yhdysvaltojen tukeen loppuun saakka. Sorto voi jatkua ellei muu maailma pysty kumoamaan Yhdysvaltojen vaikutusta.

Syyria on ollut ainoa valtio, joka on kaikesta Yhdysvaltojen ja liittolaisten johtamasta propagandasta huolimatta johdonmukaisesti vastustanut Israelin rotusortopolitiikkaa ja piittaamattomuutta kansainvälisistä laeista koskivat ne sitten ydinaseita tai ihmisoikeuksia.

Israelille Syyrian kaltainen itsenäinen liittoutumaton maa on painajainen. Syyria on siis tuhottava koska Israel ei aio muuttua. Yhdysvallat pelaa Israelia tukiessaan uhkapeliä. Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian, Kosovon ja Libyan fundamentalisti terroristien tukeminen omien lyhyen tähtäyksen päämäärien saavuttamiseksi on kyynistä. Yhdysvallat ei halua sharia-lakia noudattavaa valtiota omaan maahansa, mutta sallii siihen tavoitteeseen tähtäävät pyrkimykset Bosniassa ja Syyriassa.

Seisomme kaikki kiltisti lentoasemien turvatarkastuksissa, jotta Yhdysvaltojen tukemat terroristit eivät voi toteuttaa aikeitaan. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan, jotta samanaikainen terroristien tukeminen lopetettaisiin. Yhdysvaltojen NATO-liittolaisista moni on myös EU:n jäsen. Emme voi myöskään EU:ssa vaikuttaa terroristien tukemisen lopettamiseen koska moni EU-maa kuten Ranska ja Britannia myös tukevat terroristeja Syyriassa.

Läntinen media rakastaa sensaatioita. Se ei kuitenkaan tunnista terroristien provokaatioita. Se haluaa liittyä vahvojen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan seuraan julkaisemalla näitä suurvaltoja tyydyttäviä uutisia. Kun USA sanoo, että Syyria on roistovaltio, media nyökyttää. Kun Britannian pääministeri sanoo, ilman minkäänlasia tutkimuksia, että Syyrian hallitus on kaasuiskun takana, valtaosa mediasta nyökyttää.

Fundamentalisti-terroristien päämääränä on Sharia-lakiin pohjautuva valtio. Mitkään uhraukset tai marttyyrien määrä ei voi olla esteenä tähän lopulliseen päämäärään pyrittäessä.Ehkä itse aiheutettuja kuolleita vaikerretaan, lukuja suurennellaan ja ruumiiden kuvia ladataan internetiin. Kaiken tavoitteena on kuitenkin vain saada sotilaallinen raju isku Syyrian hallitusta vastaan. Uhrit ovat kyynisen toiminnan välineitä. Näin oli Bosniassa ja näin on myös Syyriassa.Kukaan ei ole päässyt paikalle koska terroristit eivät takaa tarkastajien turvallisuutta.

Aseet, raha, media ja suuri osa YK:n virkamiehiä ovat Yhdysvaltojen taskussa. Meille ei jää muuta kuin Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa, jotka voivat rakentaa esteitä mielivallalle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Syyria, Jugoslavia, Foreign operations appropriation law, propaganda, terrorismin hyväksikäyttö

EU:n säälittävä ulkopolitikka

Tiistai 23.7.2013 klo 10.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Koska olen psykiatri, en voi sietää tietoista todellisuuden vääristämistä. Ihmisen kyky hahmottaa itseään ja ympäröivää yhteiskuntaa perustuu kykyyn käyttää aitoja tunteita todellisuuden arviointiin.

EU on julistanut Libanonilaisen Hizbollah järjestön "aseellisen siiven" terroristijärjestöksi kaikkine päätökseen littyvine seurausvaikutuksineen. EU on taipunut Israelin ja USA:n painostukseen.

Eräs toinen järjestö hyökkäsi varoittamatta Libanoniin tappaen 1000 ihmistä ja tuhoten maan eteläisen osan infrastruktuurin. Hizbollahin taistelijoiden avulla tämä järjestö joutui vetäytymään. Sama järjestö hyökkäsi puolustuskyvyttömään Gazaan tappaen 1400 ihmistä ja tuhoten infrastruktuurin. Tappaakseen yhden ainoan henkilön, Saleh Shehadinen, joka oli juuri saanut neuvoteltua pitkän tähtäyksen sopimuksen Israelin ja palestiinalaisten välillä, järjestö käytti bunkkeri pommia, joka tappoi Shehadinen perheestä 16 jäsentä sekä tuhosi kaikki kodit 10km säteellä. Tämä järjestö on Israelin armeija.

Syyria antoi 1/2 miljoonalle palestiinan pakolaiselle kansalaisuuden, kodin ja samat kansalaisoikeudet kuin muille syyrialaisille. Syyria tarjosi 1 1/2 miljoonalle Irakin pakolaiselle samoin turvan, koulutuksen ja terveydenhuollon. Terroristijärjestö, joka oli hyökännyt Irakiin tuhoten maan keskiajalle aiheutti köyhdytetyllä uraanilla syöpiä, synnynnäisiä epämuodostumia ja jatkuvan epävarmuuden ja epätoivon tilan miljoonan tapetun irakilaisen lisäksi. Sama järjestö aseisti ja suunnitteli Jugoslavian hajoittamisen tukemalla terroristijärjestöä ja kutsumalla maataan puolustavia laillisen armeijan jäseniä sotarikollisiksi.

Sama järjestö tappaa haluamiaan henkilöitä ilman oikeudenkäyntiä missä maassa tahansa kunnioittamatta valtioiden suvereniteettia. Se vakoilee rajoituksetta ketä tahansa, missäpäin maapalloa tahansa. Tämä järjestö on Yhdysvaltojen armeija ja salaiset palvelut.

EU:n ulkopolitiikka on tukenut näiden terroristijärjestöjen, Israelin ja Yhdysvaltojen armeijoiden, tavoitteita Balkanilla ja Balkanin hajoittamisen jälkiseuraamuksia käsitellessään. Se on tukenut vaikenemalla tai taipumalla näiden terroristijärjestöjen tahtoon, järjestöjen epäinhimillisiä valtapyrkimyksiä Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa, Libanonissa ja Israelin miehittämillä alueilla. EU ei ole ulkopolitiikassaan edistänyt rauhaa vaan lisännyt kaaosta. EU:n olisi odottanut kaikkien hienojen demokratiapuheiden perusteella paljastavan kansalaisilleen totuuden terrorismista ja vallankäytöstä.

Yleensä totuus paljastuu 50 vuoden viiveellä, jos sittenkään. Yhdysvaltojen armeija pommitti Kambodiaa 1965 - 1973 presidenttien Lyndon Johnsonin ja Richard Nixonin aikana (Henry Kissingerin ehdotuksesta). Pommituslentoja oli yötä päivää kahdeksan minuutin väliajoin kaikki nuo 8 vuotta. USA:n kongressi kuuli asiasta vasta 1973. Yalen yliopiston julkaisussa on nähtävissä lentojen yksityiskohdat, kartat pommitetuista alueista tiedot saasteista, räjähtämättömistä ammuksista jne. Koko Vietnam myrkytettiin miljoonista vietnamilaisista kuolonuhreista puhumattakaan. Kuka tämän polven nuorista tai vanhemmasta ikäpolvestakaan tietää tai jaksaa välittää näistä kammottavuuksista.

Libanonin, Syyrian. Palestiinan ja Balkanin kohdalla kyse on tästäpäivästä, tämän päivän rikoksista, tämän päivän terrorismista. Kun Israelin hallitus kokoontuu, se nimeää viikottain uusia järjestöjä terroristeiksi, samoin Yhdysvaltojen presidentti (tosin poisti Mandelan terroristien listalta jo muutama vuosi sitten) kokoontuu joka tiistai päättämään keitä tällä viikolla tapetaan lennäkeillä.

Vanhat siirtomaavallat Iso-Britannia ja Hollanti näyttävät määräävän tahdin EU:n ulkopolitiikassa. Nuo maat ajoivat voimakkaimmin Hizbollahin "aseellisen siiven" asettamista terroristilistalle (epäselväksi jääneen Bulgariassa tapahtuneen bussipommi-iskun johdosta). Samaan aikaan nuo maat aseistavat Syyriassa hallitusta vastaan taistelevia terroristijoukkoja. EU:n politiikalla ei tavoitella rauhaa Syyriaan.. Sen sijaan viimeisellä päätöksellä lisätään ristriitoja erityisesti Libanonissa. Kansainvaellukset ja yksittäisten ihmisten hätä saa jatkua. Irakin pakolaisvirtojen jatkeeksi EU on ollut aiheuttamassa Syyrian pakolaisvirran. Tuon virran syntyminen oli alusta lähtien ennakoitavissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n ulkopolitiikka, terrorismi, Israel, USA, Hizbollah, Libanon, Syyria

Kuinka alistumme USA:n maailmanvaltaan

Sunnuntai 10.3.2013 klo 12.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kenraali Ratco Mladic, Bosnian serbiarmeijan komentaja kysyi yhdysvaltalaisen CNN-televisiokanavan haastattelijalta vuonna 1995:"Mitä te tekisitte, jos terroristi uhkaisi ampua Washingtonin kadulla kohti Valkoista taloa?" Haastattelija vastasi:"Yrittäisimme pidättää hänet ja hän joutuisi pitkäksi aikaa vankilaan."" Ei! "sanoi Mladic. "Te ammuitte hänet televisiokameroiden edessä suoraan kadulle", viitaten hiljattain tapahtuneeseen terroristiksi epäillyn ampumiseen.

"Te kysytte mitä terroristidivisioonalle on tapahtunut täällä, kun minä vain kysyn, mitä te teette yhdelle ainoalle terroristille".

Afganistanissa, Bosniassa, Kosovossa ja nyt Syyriassa terroristit ovat Yhdysvaltojen erityissuojeluksessa. He saavat aikaan kaaoksen, jonka kuriin saattamiseen voidaan käyttää Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten aseita. Näin valta saadaan siirrettyä sellaisille voimille, jotka luovat edellytykset yksityisten yhdysvaltalaisten ja liittolaisen kaupallista voittoa tuottaville yrityksille.Terroristien valtaa ylläpidetään niin kauan, että kaupallisten yritysten "rauhaa" ei mikään taho häiritse.(Bosniassa "kenraalikuvernöörin" valtaa käyttänyt Paddy Ashdown erotti 56 serbivirkamiestä)

Kosovossa UCK/KLA terroristijärjestö käytti vuosia aseellista valtaa niin maltillisiin albaaneihin kuin serbeihin.Terrori-iskuista syytettiin serbejä, jotta saatiin NATO pommittamaan näitä. Racakin massamurhan lavastamisessa tueksi tuli suomalainen oikeushammaslääkäri Helena Ranta, jonka epämääräisiä lausuntoja hyväksikäyttäen Yhdysvallat sai aikaan hyödyllisen hysterian. Sen voimalla NATO, Yhdysvaltojen johdolla aloitti Jugoslavian siviilikohteiden pommitukset.

Italian ulkoministeri Alemma hyväksyi siviilikohteiden pommitukset. Näin tehdessään hän ylpeillen kertoi  päässeensä USA:n, Britannian, Ranskan ja Saksan muodostamaan valtapiiriin, jonka sisällä käydään päivittäisiä puhelinneuvotteluja.

Kun Yhdysvaltojen kongressi 1990 päätti Jugoslavian lainojen yht'äkkisestä irtisanomisesta ja edellyttäessään omien virkamiestensä tekevän IMF:ssä Jugoslavian suhteen saman, New York Times kirjoitti päätöksen aiheuttavan Jugoslaviassa verisen sisällissodan.

Suomessa Martti Ahtisaaren nostaminen kansalliseksi vaikuttajaksi aiheutti maamme alistumisen USA:n valtaan. Italian malli toistui.

Koiviston aikana ulkopolitiikkaa johti velvollisuus ja syyllisyyden tunteet,joissa molemmissa voi olla pyrkimystä totuuteen ja tunteiden huomioon ottamiseen. Ahtisaaren aikana Yhdysvaltojen ja Saksan miellyttämisestä tuli avain. Rambuilletin sopimus, NATO:n pommitukset ja NATO-vetoinen Kosovon miehitys Yhdysvaltojen valtapoliittisten etujen tyydyttämiseksi olivat Ahtisaaren listalla. Joka vuosi hän näytti odottavan Nobelin rauhanpalkintoa kiitokseksi oikeanlaisesta toiminnastaan.Koivisto sen sijaan arvosteli Helsingin Sanomissa NATO:n pommituksia YK:n peruskirjan ja NATO:n periaatteiden vastaisina.

Saksa toteuttaa nyt Kreikassa yhdysvaltalaista politiikkaa. Yksityiset yhtiöt odottavat saaliikseen arvoltaan romahtaneita infrastrukstuuriyrityksia. Saksa ryntäsi Balkanin politiikassaan Yhdysvaltojen vanaveteen. Nyt Syyriassa ja Malissa ei enään ole mitään pidäkkeitä USA:n ja entisten siirtomaavaltojen aseilla toteutettaville valtapyrkimksille.Euroopan saksalaistamisen ja maailman amerikkalaistamisen sijaan jokaisen maan kansalaiset kaipaavat inhimillisyyden,yhteistyön ja rauhan nostamista pyrkimysten keskiöön.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, USA, Ahtisaari, Koivisto, Mladic, Alemma, Helena Ranta

Helsingin Sanomien sotaretoriikka ja terrorismin rahoitus

Sunnuntai 20.1.2013 klo 10.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ulkomailla asuva suomalainen Helsingin Sanomien nettilehden lukija kysyi :"sotaanko siellä valmistaudutaan?" Puolustusliitto Ruotsin kanssa, eurooppalainen puolustus (yhdessä NATO-maiden kanssa) hyökkäysvaunukuva keskellä sunnuntailiitettä "kunnian" symbolina,aseostot, sotilasasiantuntijoiden lähettäminen Maliin ikäänkuin solidaarisuuden osoituksena EU:n jäsenenä tukemaan USA:n ja Ranskan sotapolitiikkaa. Kaiken huippuna 20.1. pääkirjoitus terrorismista ja sen rahoituksesta.Lehden vikahan ei ole se, jos joku poliitikoista on sotakiihkoilija, mutta lehden vastuulla on mikä on pääkirjoitusten ja tekstien kriitiikkiä osoittava analyysi.

HeSa kertoo pääkirjoituksessaan fundamentalistiterroristien rahoittavan aseostoja lunnasrahoilla!Uskooko pääkirjoitustoimittaja näin?

Tosiasiassa Yhdysvallat on rahoittanut ja kouluttanut terroristeja usean vuoden ajan Afganistanissa 1980-luvulla, vuoden ajan Bosniassa 1990-luvulla sekä antanut sen jälkeen NATO:n miehityksen antaman suojan terroristien koulutusleireille ja pysyvälle sijoittumiselle Bosniaan. Libyassa asetoimitukset ja NATO:n ilmatuki oli niin ylenpalttista, että aseita on vuosiksi eteenpäin. Joidenkin analyytikkojen mukaan Libya on luovutettu terroristeille. Suuri osa terroristeista on siirtynyt sekä Maliin että Syyriaan, jälkimmäiseen Saudi-Arabian ja Qatarin palkkasotureina.

Kaava on aina sama. Fundamentalisti muslimit saavat "kansainväliseltä yhteisöltä"aseet tehdäkseen likaisen, kaiken vastenmielisimpiä kidutuksen ja silpomisen muotoja käsittävän työn. Sen jälkeen Yhdysvallat ja NATO hyökkäävät "pelastamaan siviilejä", jakamaan maat ja rikkaudet kukin maataan edustaville yksityisille yrityksille.

Mikä on lehden analyysi Malista. Ei sanaakaan vuosi sitten keväällä Yhdysvalloissa koulutuksensa saaneen sotilaan vallankaappauksesta.Mihin sillä tähdättiin? Pohjois-Maliin virranneet terroristit on aseistettu "lännen" rahoilla.Nämä likaisen työn tekijät korvataan nyt Ranskan sotilaallisella puuttumisella, mitä seuraa kaiken kattava "kansainvälisen yhteisön" sotilaallinen tuki.

Syyriassa asiat ovat kesken. Terroristien aseellinen tukeminen on meneillään."Kansainvälinen yhteisö" ei halua lopettaa sotaa, sillä tavoitteisiin ei olla päästy. Liittoutumaton,Yhdysvaltojen ja Israelin arroganttiin yksinvaltaan kielteisesti suhtautuva hallitus on saatava tuhottua ja maa mielellään jaettua etnisiin "kansainvälisen yhteisön" hallinnassa oleviin pilkkeisiin kuten Jugoslaviassa. Siirtomaavalta halutaan palauttaa.

Helsingin Sanomat edustaa suomalaista uutisvälitystä. Valitettavasti lehden itsesensuuri estää kirjoittamasta asioista niinkuin ne ovat. Tällä hetkellä kansainvälisiä lakeja noudattava maa on se, jota vastaan lehden sotaretoriikka on kohdistettu. Myös itäisessä naapurissamme luetaan lehtiä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HeSa, terrorismin rahoitus, puolustusliitto, USA, Nato, Ranska

USA:n sotarikokset ja Suomi

Perjantai 27.7.2012 klo 9.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuonna 1998 kohtasin töihin kävellessäni rakastetun lastentautien professorin Niilo Hallmannin. Pysähdyimme juttelemaan ja keskustelun lomassa kysyin häneltä mitä mieltä hän on lastenlääkärinä Yhdysvaltojen armeijan käyttämästä köyhdytetystä uraanista, joka aiheuttaa lasten epämuodostumia."Eihän Yhdysvallat semmoista käytä!" oli hänen vakaa reaktionsa.

Ympäri maailmaa liikkuvan professorin olisi luullut seuraavan aikaansa, mutta miksi mieli ei ota vastaan julmia tietoja?

Tätä olen pohtinut viimeksi eilen katsoessani TV 1:n ulkolinjan esittämää dokumenttia Irakin Fallujahin epämuodostuneista vastasyntyneistä ja köyhdytetyn uraanin tappamista ja vammauttamista Yhdysvaltojen sotilaista.

Toinen Yhdysvaltojen sotarikoksia ja paljon puhuttua "valtioterrorismia" kuvaava tieto tuli pari päivää sitten Indonesiasta. CIA:n ohjelmoiman Indonesian v. 1965 sotilasvallankaappauksen jälkeisen, CIA:n listat kädessä, armeijan joukkojen suorittaman, puolen miljoonan kommunistin, kommunistiksi epäillyn ja erityisesti Indonesian kiinalaisen joukomurhan tutkimuskomissio on antanut raporttinsa presidentti Yudhoyonolle. Presidentti kehoittaa yleisen syyttäjän toimistoa ryhtymään toimenpiteisiin tämän raportin johdosta samalla kun hän itse neuvottelee parlamentin ja korkeimman oikeuden kanssa toimenpiteistä korvausten ja muun hyvityksen suorittamisesta.

Yhdysvaltojen pakkotoimet ovat johdonmukaisia, Filippiinien miehitys, Hiroshima, 3miljoonan Korealaisen tappaminen,sitten Indonesia, Vietnam( ja Agent Orange) miljoonine uhreineen. Jos valtaa ei saada taloudellisilla pakotteilla, otetaan todella rankat aseet käyttöön.

Jugoslaviaa ei pystytty hajottamaan taloudellisilla pakotteilla, sen sijaan maa ajettiin nationalistisiin vastakkainasetteluihin ja NATO:n uraaniammukset otettiin käyttöön.NATO ei vuosiin ilmoittanut missä se oli käyttänyt uraaniammuksia, joten siviilit eivät pystyneet suojautumaan saastuneelta vedeltä ja ilmassa leijuvalta uraanipölyltä. Irakin mattopommitukset ovat levittäneet saasteita ja tuhoa läpi maan. Fallujah on muodostunut kauhun laboratorioksi, jossa epämuodostuneita lapsia syntyy 3 viikossa.

Israel USA:n ohjauksessa käytti myös Gazassa sekä uraani- että fosforipommeja. Koko väestö on siviilejä eivätkä he ole voineet saada, Israelin saarron johdosta, apua alueen puhdistamiseen vaan joutuvat alistumaan likaisen veden juomiseen katalin seurauksin.USA:n suojeluksessa Israelia ei syytetty sotarikoksista. Olisihan USA, oikeudenkäynnin kestäessä, todennäköisesti kietoutunut mukaan syytettyjen penkille.

UNEP puhuu hurskaasti puhdistustoimista siviilien suojelemiseksi. Miten ydinmateriaalin puhdistustoimet voisivat onnistua kun siviiliväestö on joutunut vuosikausia olemaan saastuneessa ympäristössä. Ei poloniumilla murhattu Arafatkaan voinut saada mitään hoitoa, koska hoitoa ei ole.

Ainoa keino on uraaniammusten kieltäminen ja Yhdysvaltojen haastaminen sotarikoksista oikeuteen. Mikä Suomen poliitikkoja vaivaa? Missä sumussa ihmisoikeusaktivistimme toimivat? 

Nyt on vuorossa USA:n yksinvaltaa voimakkaimmin Lähi-idässä vastustanut Syyria. Talouspakotteiden lisäksi Al Qaidakin hyväksytään rinnalle, jotta vastustaja saadaan murskattua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n sotarikokset, köyhdytetty uraani, valtioterrorismi, USA, Indonesia, Fallujah

Vanhemmat kirjoitukset »