Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10, 10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU:n agressiivinen laajentumispolitiikka

Keskiviikko 27.11.2013 klo 14:03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan suurimmat teollisuusyritykset ja pääoman omistajat ovat toimineet EU:n vetureina ja sen toimintamuodon suuntaviivojen laatijoina. Globaalien markkinoiden etu edellä, todellisen kansanvallan,demokratian etua polkien, EU on laajentunut itään.

Silloin kun Eurooppalaiset suuryritykset ja niiden etu yhdistyvät Yhdysvaltalaisten suuryritysten ja erityisesti pääoman omistajien, jotka muodostavat Yhdysvaltojen kansalaisista 1 %:n, etuun, laajeneminen on todella agressiivista ja propaganda sen mukaista.

Yhdysvaltojen johtaessa ja Euroopan NATO-maiden myötäillessä omaa etuaan tavoitellen, oli helppoa saada yhteinen rintama Jugoslavian hajottamiseen. Siten sotakaan ei ole poissuljettu silloin kuin Yhdysvaltojen globaalit edut niin vaativat. Jugoslavian jäännösvaltioiden valtionvelat ovat huikeasti suuremmat kuin Jugoslavian valtion velka. Siten läntinen demokratia ei ole tuonut onnea vaan enemmän surkeutta, köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Yritykset on ajettu konkurssiin ja ylikansalliset ulkomaiset yhtiöt ovat ostaneet ne pilkkahinnalla. Työntekijät on jätetty työttömiksi tai palkattu mitättömällä palkalla. Tiedotusvälineet ovat ylikansallisten mediayhtiöiden omistamia ja ne tarjoavat kunkin maan omille kansalaisille negatiivista kuvaa heistä itsestään ja heidän menneisyydestään sosialistisen maan kansalaisina.

Jotta Yhdysvaltojen 1%:n globaali valta laajenisi, entisten sosialististen maiden asukkaat on saatava uskomaan, että aikaisempi sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ilmainen terveydenhuolto, ilmainen koulutus yliopistoon saakka ja palkallinen kuukauden kesäloma oli jotakin surkeata, joka tuli korvata "vapaudella". Propagandaan kuuluu kutsua autoritaarista sosialismia kommunismiksi, ja tällä perusteella kommunismin ihanteet pitäisi hylätä ja hyväksyä miljoonien kommunistien tappaminen. Siten entisten sosialististen maiden asukkaiden tulee oppia ulkoa läntinen doktriini, joka edellyttää Yhdysvaltojen sotilastukikohtia ja taloudellista vallankäyttöä myös heidän kotimaihinsa vaihtoehtona "kommunismille".

Ylikansallisten yritysten pyrkiessä laajentamaan valtaansa Yhdysvaltojen johdolla, ensin Tyynenmeren alueella ja lähivuosina mahdollisimman laajan Euroopan alueella niin sanottujen kauppa- ja investointisopimusten avulla, propaganda kiihtyy entisestään. Jotta sotaa ei tarvittaisi (mutta sekin on takataskussa kuten Jugoslaviassa) propagandan täytyy saada Itä-Euroopan maat uskomaan, että pääoman vallan synonyymi on demokratia. Yhdysvaltojen erilaiset demokratia-propagandan yksityisesti rahoitetut järjestöt ovat vuosia valmistelleet maaperää "muutokselle".

Tarvitaan vielä vihollinen- paha, jotta propaganda olisi kouriin tuntuvaa. Pahaksi sopii Venäjä ja erityisesti Putin. Näin Aljazeera uutiskanavan ohjelman ennen viimeisiä presidentin vaaleja, jossa haastateltiin perusteellisesti, useana ohjelmajaksona, Venäjän kansalaisia kaukaa idästä aina Pietariin saakka. Valtaosa kansalaisista kannatti Putinia aidosti. Putin on pyrkinyt estämään läntisen demokratiadoktriinin levittämisen maassaan jolloin läntinen "vapaa" media on syvästi närkästynyt. 

Kun Mihail Gorbatsov järjesti valtakaudellaan kansanäänestyksen siitä, kuinka moni haluaisi jatkaa yhteiskunnan kehittämistä sosialismin pohjalta, 70% kansalaisista halusi sosialismin kehittämistä. Kuten muistamme, vallankaappaus ja Jeltsin sen jälkeen estivät tuon demokraattisen prosessin tavoitteen toteutumisen.

Viime päivinä on nähty kuinka Ukrainalaisille, varsinkin nuorille on opetettu pääoman valta ja demokratia synonyymeiksi. Heille ei kuitenkaan kerrota, että kyse on ylikansallisen pääoman vallasta. Heille puhutaan, että kyse on vapaudesta ja Timoshenkon vapauttamisesta. Nuorille on jaettu ilmapalloja, voileipiä ja ohjeita kuinka toimia ja kuinka ajatella. Samanlaisen "demokratiavalmennuksen" seurauksena, Georgian aloitettua sodan Ossetiassa, jo seuraavana päivänä oli ilmapallot ja ihmisketjut Tbilisin kaduilla ja belgialaisen mainostoimiston propaganda tukemassa jo vuosia kestänyttä "demokratiakasvatusta", johon kuului virheellinen Venäjän syyllistäminen sodan aloittamisesta.

Läntinen tiedonvälitys pitää demokratiana sitä kun afganistanilainen nainen voi osallisua missikisoihin, laulaa karaokea ja syödä hampurilaisia. Se ei kuitenkaan kysy miksi Yhdysvaltojen sotilaiden rikoksia ei tuomita Afganistanin maaperällä tai miksi USA on synnyttänyt Al Qaidan, tukee sitä Syyriassa mutta väittää taistelevansa sitä vastaan Afganistanissa ja koko maapallolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Venäjä, Ukraina, Jugoslavia, USA, 1%:n valta, globaalit markkinat

Gangsterit maailmanpolitiikan johdossa

Torstai 5.9.2013 klo 11:48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yksityinen Yhdysvaltojen armeijan alihankkija kouluttaa Al-Nusra terroristijärjestön - ,Yhdysvaltojen liittolaisen ,sotilaita kemiallisten aseiden käyttöön Jordaniassa kertoi CNN jo yli puoli vuotta sitten. Eläkkeellä olevien Yhdysvaltojen kenraaleiden joukko suunnitteli myös Kroatian serbien joukkosurman ja etnisen puhdistuksen Kroatiasta Operation Stormin nimellä.

Yhdysvallat pyrkii tuhoamaan Syyrian lopullisesti väittämällä Syyrian hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita siviiejä vastaan. Ensimmäisenä syytöksen esitti jo helmikuussa Saudi-Arabian salaisen palvelun johtaja prinssi Bandar bin Sultan Al Saud.Sama henkilö vastaa kemiallisten aseiden toimittamisesta kapinallisille, Al Qaida-terroristeille. Elokuussa Syyrian Goutassa Damaskoksen lähellä AP:n toimittaja Dave Gavlak haastatteli kemiallisiin aseisiin kuolleen kapinallisnuorukaisen isää.Tämä kertoi Saudi-Arabian maksavan kapinallisten palkat ja Abu Ayesha nimisen Saudin toimitavan kemiallisia aseita. Poika oli kuollut käsiteltyään väärin kemiallista kaasua sisältäviä lieriöitä, joita oli varastoitu tunneliin. Kaikki nuorukaiset kuolivat.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Kerry kertoi ylpeänä edustajainhuoneelle eräiden arabimaiden luvanneen maksaa kaikki Yhdysvaltojen Syyrian sodasta aiheutuvat kulut. Kyseessä olisi siis palkkamurhan sijasta palkkasota.

Niin Jugoslaviassa kuin nyt Syyriassa Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen liitto toimii saumattomasti. Sen onnistumisen edellytyksenä on massiivinen propaganda, salaiset asekuljetukset ja terroristien koulutus.Saudi-Arabia oli rekrytoinut Bosniaan suuren määrän jihadisteja tavoitteena islamilaisen tasavallan luominen Bosniaan kuten Alija Iztbegovichin islamilaisessa julistuksessa ilmaistiin. Nyt tavoitteena on Sharia-lakiin perustuva islamilainen tasavalta Syyriaan.

USA:n armeijan yksityiset alihankkijat kouluttivat myös Kosovon KLA-terroristeja Albanian puolella. USA:n propagandan mukaan Jugoslavian hallitus aiheutti pakolaisvyöryn kohdellessaan Kosovon Albaaneja epäoikeudenmukaisesti, kun tosiasiassa KLA tappoi serbejä ja serbeihin ystävällisissä suhteissa olevia Albaaneja.Viimeinen pisara oli Raksackin lavastettu joukkomurha, josta saatiin tekosyy pommittaa Jugoslaviaa, yrittäen tappaa presidentti suoralla iskulla presidentin palatsiin. Racksakissa oli paikalla koko välikohtauksen ajan AFP:n TV -kuvaaja, joten tapahtumien kulusta ei ollut epäselvyyttä. Tosiasioista piittaamatta suomalainen asiantuntija ja Yhdysvaltojen likaisissa tempuissa Keski-Amerikassa kunnostautunut diplomaatti William Walker todistivat terroristien tekemän lavastuksen "oikeaksi" serbien suorittamaksi joukkoteloitukseksi.

Libyan päämies Gaddafi tapettiin NATO:n avulla. Paikalliset terroristit täydensivät työn kiduttamalla ja työntämällä seipään hänen peräaukkoonsa samalla tavoin kuin ottomaaneilla oli tapana toimia serbien suhteen. Maailma seurasi inhoten kännykällä kuvattua tapahtumaa.Yhdysvaltojen ulkomisteri totesi "tulimme, näimme, voitimme" ylpeänä.Preidentti Obama ja ulkomisteri Clinton murhasivat Osama Bin Ladenin periaatteessa omin käsin, etätyönä.

Mihin kaikella tällä pyritään.Katsokaa kuka tänään omistaa Kroatian hotellit, pankit ja entiset valtion yritykset. Kenellä on hallussaan tiedotusvälineet?Kuka hallitsee Bosniaa. Ei syntynyt vielä islamilaista tasavaltaa, mutta syntyi maapohja Yhdysvaltojen sotilastukikohdille niin Bosniaan kuin Kosovoon.Siirtomaaisäntää muistuttava High Comissioner päättää maan asioista Bosniassa ja Kosovossa. Kroatian luotetaan olevan kiitollisuuden velassa Saksalle ja USA:lle niin että se NATO-maana pysyy uskollisena.

Minkään maan kansalaiset eivät tue Syyriaan tehtäviä sotilaallisia iskuja. Iskujen perustelut ovat valheelliset. USA perustaa toimintansa mielivaltaan, ei kansainvälisiin lakeihin eikä neuvotteluihin.Intiaanien tuhoamisesta ja neekerien orjuuttamisesta lähtien aina verisiin sotatoimiin Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Amerikan sotiasjunttiin,Persianlahden sotiin,Jugoslaviaan,Libyaan ja nyt Syyriaan osoittavat, että USA ei kykene demokratiaan ja tasaveroisiin neuvotteluihin ja ongelmanratkaisuun. Sen ainoa keino on väkivalta. Se itse käyttää köyhdytettyä uraania, fosforipommeja ja dioksiinia aiheuttaen vuosikymmeniksi ellei sadoiksi vuosiksi sairauksia, epämuodostuneita lapsia ja köyhien kansojen taloudellisia katastrofeja. On surullista seurata niitä valtioiden johtajia, joiden tarve olla alamainen USA:lle ja Obamalle, estää itsenäisen ajattelun ja toiminnan.Kolmas maailmansota on gangstereiden johdolla todennäköinen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palkkasota, Obama, Kerry, USA, Syyria, Jugoslavia, armeijan alihankkijat, kemialliset ja uraaniaseet

Onnistuuko USA liittolaisineen tuhoamaan Syyrian kuten Jugoslavian

Lauantai 24.8.2013 klo 16:27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminta Syyrian tuhoamiseksi on ollut yhtä johdonmukaista kuin Jugoslavian tuhoaminen.

Jo vuonna 1980, Yhdysvaltojen kongressi sääti Foreign Operations Appropriation lain, jonka mukaisesti Jugoslavian kaikki lainat irtisanottiin varoituksetta.Samoin edellytettiin yhdysvaltalaisten virkamiesten tekevän saman Maailman pankissa ja Kv valuuttarahastossa.Laista seurasi Jugoslavian taloudellinen kaaos, jota Yhdysvallat alkoi ruokkia muilla menetelmillä kärjistääkseen etnisten ryhmien välisiä erimielisyyksiä.

Vuoden 1980 laki ei kuitenkaan koskenut vain Jugoslaviaa vaan se koski myös Syyriaa, Angolaa ja Kuubaa. Toisin sanoen voi sanoa Yhdysvaltojen Syyriaan kohdistuvan destabilointiyrityksen alkaneen ainakin jo 1970-luvulla.

Kaikki muistamme kuinka presidentti George W.Bush luokitteli Syyrian ns.roistovaltioihin. Tuo maailmanvallan luokitus antoi sysäyksen kaikille muille, varsinkin liittolaisille alkaa suhtautua Syyriaan nurjasti.

Vuonna 2005 Libanonin entinen vaikutusvaltainen poliitikko,Ranskan presidentti Chiracin henkilökohtainen ystävä ja entinen Libanonin pääministeri Rafik Hariri murhattiin. Yhdysvaltojen ja liittolaisten sekä läntisten tiedotuspropagandan välitön reaktio oli syyttää murhasta Syyriaa. Johtavat Syyrian virkamiehet olivat yli 3v vangittuina kunnes asiaa ratkaisemaan pyrkivä kansainväinen tuomioistuin Haagissa kiireesti vapautti syytetyt kaikista syytteistä.

Yhdysvallat oli loppuun saakka Etelä-Afrikan rotusortohallituksen tukija. Vasta kansainväliset taloudelliset pakotteet, Suomen auto- ja kuljetustyöläisten liitto etunenässä vaikuttivat siihen, että rotusorto oli pako lopettaa.

Israelin rotusortohallitus (palestiinalaisia sortava) voi luottaa Yhdysvaltojen tukeen loppuun saakka. Sorto voi jatkua ellei muu maailma pysty kumoamaan Yhdysvaltojen vaikutusta.

Syyria on ollut ainoa valtio, joka on kaikesta Yhdysvaltojen ja liittolaisten johtamasta propagandasta huolimatta johdonmukaisesti vastustanut Israelin rotusortopolitiikkaa ja piittaamattomuutta kansainvälisistä laeista koskivat ne sitten ydinaseita tai ihmisoikeuksia.

Israelille Syyrian kaltainen itsenäinen liittoutumaton maa on painajainen. Syyria on siis tuhottava koska Israel ei aio muuttua. Yhdysvallat pelaa Israelia tukiessaan uhkapeliä. Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian, Kosovon ja Libyan fundamentalisti terroristien tukeminen omien lyhyen tähtäyksen päämäärien saavuttamiseksi on kyynistä. Yhdysvallat ei halua sharia-lakia noudattavaa valtiota omaan maahansa, mutta sallii siihen tavoitteeseen tähtäävät pyrkimykset Bosniassa ja Syyriassa.

Seisomme kaikki kiltisti lentoasemien turvatarkastuksissa, jotta Yhdysvaltojen tukemat terroristit eivät voi toteuttaa aikeitaan. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan, jotta samanaikainen terroristien tukeminen lopetettaisiin. Yhdysvaltojen NATO-liittolaisista moni on myös EU:n jäsen. Emme voi myöskään EU:ssa vaikuttaa terroristien tukemisen lopettamiseen koska moni EU-maa kuten Ranska ja Britannia myös tukevat terroristeja Syyriassa.

Läntinen media rakastaa sensaatioita. Se ei kuitenkaan tunnista terroristien provokaatioita. Se haluaa liittyä vahvojen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan seuraan julkaisemalla näitä suurvaltoja tyydyttäviä uutisia. Kun USA sanoo, että Syyria on roistovaltio, media nyökyttää. Kun Britannian pääministeri sanoo, ilman minkäänlasia tutkimuksia, että Syyrian hallitus on kaasuiskun takana, valtaosa mediasta nyökyttää.

Fundamentalisti-terroristien päämääränä on Sharia-lakiin pohjautuva valtio. Mitkään uhraukset tai marttyyrien määrä ei voi olla esteenä tähän lopulliseen päämäärään pyrittäessä.Ehkä itse aiheutettuja kuolleita vaikerretaan, lukuja suurennellaan ja ruumiiden kuvia ladataan internetiin. Kaiken tavoitteena on kuitenkin vain saada sotilaallinen raju isku Syyrian hallitusta vastaan. Uhrit ovat kyynisen toiminnan välineitä. Näin oli Bosniassa ja näin on myös Syyriassa.Kukaan ei ole päässyt paikalle koska terroristit eivät takaa tarkastajien turvallisuutta.

Aseet, raha, media ja suuri osa YK:n virkamiehiä ovat Yhdysvaltojen taskussa. Meille ei jää muuta kuin Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa, jotka voivat rakentaa esteitä mielivallalle.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Syyria, Jugoslavia, Foreign operations appropriation law, propaganda, terrorismin hyväksikäyttö

Miksi serbien kärsimykset tulee korvata?

Torstai 9.5.2013 klo 11:54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Inhimillisen ja oikeudenmukaisen suhtautumistavan perusteena voi olla vain totuus ja mahdollisimman syvällinen totuuteen pyrkiminen. Serbit ovat olleet Euroopan sorretuin kansa. Juutalaiset ovat saaneet oikeudenmukaisen kohtelun, serbit eivät.

Toisen maailmansodan aikana Jugoslavian alueelle perustettiin Kroatian fasistinen itsenäinen valtio, joka liittoutui Natsi-Saksan kanssa. Valtion virallisena pyrkimyksenä oli serbien kansanmurha. Eräiden harvojen valtioiden joukossa Suomi tunnusti fasistisen, roomalaiskatolisen Kroatian. Serbien tuli kantaa ortodoksisuutta ilmaisevaa käsivarsinauhaa ja heille tuli nöyryyttäviä elämän rajoituksia. Heitä paitsi tapettiin suoraan, myös kerättiin keskitysleireille, joista suurin oli Jasenovacin leiri, Sava-joen  rannalla Kroatiassa. Simon Wiesenthalin ja Jasenovac-tutkimuskeskuksen mukaan leirillä tapettiin julmalla tavalla 700.000 serbiä. Jasenovacissa tapettiin myös lapsia, mutta Sisakiin perustettiin, ilmeisesti ainoana maailmassa, myös pikkulasten keskitysleiri, jossa taaperoikäisiä kidutettiin mitä julmimmalla tavalla ja 3-4000 pikkulasta surmattiin. Nyky-Kroatian suhtautumistapaa kuvannee se, että yksi lasten keskitysleirin rakennuksista on nykyisin disko.

Lähes jokaisella serbillä on omainen tai tuttava, joka on tapettu keskitysleirillä. On selvää, että sodan jälkeen serbit kokivat kohtalaista turvallisuudentunnetta tasa-arvoa ja kaikkien kansojen yhtäläisiä oikeuksia korostavassa sosialistisessa Jugoslaviassa. Jugoslavian johtaja Tito oli kuitenkin kroaatti ja hän antoi sodan jälkeen hajottaa Jasenovacin ja muut keskitysleirirakennukset maan tasalle. Kansojen välisiä ristiitoja ei saanut käsitellä, eivätkä serbit saaneet sovitusta eivätkä korvauksia kokemistaan kärsimyksistä. Surun kieltäminen on eräs inhimillisen elämän suurimpia rikoksia.

Yhdysvaltojen maailmanvallan tavoittelu tuli 1980-luvulla vaiheeseen, jossa Jugoslavian yhteiskunnan rakenteiden murtaminen tuli ohjelmaan. Presidentti Reagan aloitti propagandan tuottamisen ja Bush vanhempi laaditutti 1990 kongressissa säädetyn Foreign Operations Appropriation lain, jolla Jugoslavian lainat varoittamatta irtisanottiin ja edellytettiin US virkamiesten pyrkivän samaan tavoitteeseen myös IMF:ssa.Päätökset johtivat Jugoslavian talouden kaaokseen ja kärjisti liittovaltion köyhien alueiden( Kosovo) ja paremmin toimeentulevien (Slovenia ja Kroatia) välejä.

Yhdysvallat ja Saksa ottivat nämä paremmin toimeentulevat alueet liittolaisikseen aseistaen niitä salaisesti. Heikommin toimeentulevat Bosnia ja Kosovo tulivat sopiviksi USA:n sotilastukikohtien ja miehityksen kohteiksi. Näiden alueiden fundamentalistiset muslimit tarjoutuivat edistämään sotilaallista maailmanvaltaa toteuttaakseen samalla omia uskonnollisia ja poliittisia pyrkimyksiään.

Voidakseen toteuttaa salaiset hankkeensa USA ja Saksa tarvitsivat voimakkaan propaganda-koneiston. Propagandan tehtävänä oli mustamaalata Jugoslaviasta turvallisuutta saaneet ja hakevat serbit, koska nämä olivat hajoitushankkeen esteenä.Niin Bosnian fundamentalisti-muslimit kuin Kroatia käyttivät yhdysvaltalaista mainostoimistoa mustan muuttamiseksi valkoiseksi. Lukuisilla provokaatioilla ja valheilla serbejä syytettiin rikoksista, joita YK:n asiantuntijat todistivat joko kroaattien tai muslimien tekemiksi. Provokaatiot saivat, jo muutenkin innokkaan presidentti Clintonin vaatimaan NATO:n laittomia pommituksia, jotka kohdistuivat ensin Bosnian serbejä ja myöhemmin Kosovoa ja Serbiaa kohtaan.

Varmemmaksi vakuudeksi Saksa ja Yhdysvallat saivat aikaan näennäis-juridisen tuomioistuimen, ICTY:n tuomitsemaan serbejä sotarikoksista, kun ensin rikoksista suurin, sodan aloittaminen, poistettiin ohjelmasta. Slovenia, Kroatia, Yhdysvallat, Saksa ja NATO-maat sekä aloittivat sotia, että laittomasti aseistivat ryhmiä, jotka olivat aloittamassa sotia. Näiden maiden sotarikokset ovat aiheuttaneet paitsi valtavia aineellisia vahinkoja (siviilikohteiden;koulujen,sairaaloiden,siltojen, teollisuuslaitosten ja jopa presidentin palatsin pommittamiset usein köyhdytettyä uraania sisältävillä pommeilla) myös valtavan henkisen trauman serbeille. Missään ei voi olla turvassa!

Tuomioistuimen tehtävänä on puhdistaa todellisten rikollisten maine ja kaataa syyllisyys serbien niskaan.

Mielestäni jokaisen maan, joka aikoo vielä jollakin tavoin selvitä humaanina oikeusvaltiona tulisi ensinnäkin tunnustaa serbien kansanmurha 1940-luvulta aivankuin on vaadittu armenialaisten kansanmurhan tunnustamista. Sen lisäksi olisi perustettava kansainvälinen tutkimuskomissio tai totuuskomissio selvittämään Jugoslavian hajottamisprosessin todelliset taustat, rikolliset ja rikoksen kohteet. Kyse ei ole Jugoslavian alueen kansojen keskinäisistä suhteistä vaan Yhdysvaltojen ja Saksan vallanhalun toteuttamistapojen vaikutuksesta entisen Jugoslavian kansojen suhteisiin. 

Serbien tarkoituksenmukainen syyllistäminen on johtanut siihen, että satojen serbikylien tuhottuja rakennuksia ei ole korjattu kun sen sijaan USA:n ja Saksan liittolaisten muslimien ja kroaattien talot hohtavat uutuuttaan. Republika Srpskan tiet ovat edelleen pommitusten jäljiltä lähes käyttökelvottomia.Yritimme mieheni kanssa viime matkallamme ajaa siellä todeten joutuvamme jatkuvien korjaustöiden vuoksi poikkeamaan sivureiteille vaikeakulkuisessa vuoristomaastossa Siellä samoinkuin Serbian ja Kosovon alueella köyhdytetty uraani ja miinat muodostavat jatkuvan uhkan kansalaisten terveydelle.

Kroatiassa puolestaan näimme kuinka kotoaan ajettujen serbien talot lahoavat pihoillaan Bosnian ja Kroatian rajan tuntumassa.Ikiaikaisilta asuinsijoiltaan paenneet serbiasukkaat voivat huonosti tilapäismajoituksissa Serbiassa. He eivät saa korvauksia menetetystä omaisuudestaan.

Euroopan unioni ei ole onnistunut rauhanroolissaan. Se ei estänyt Jugoslavian laittomia pommituksia eikä se ole edellyttänyt Kroatiaa tunnustamaan serbien kansanmurhaa eikä pakottanut Kroatiaa muuttamaan rasistista perustuslakiaan tai maksamaan serbeille korvauksia edellytyksenä EU:n jäsenyydelle. Sen sijaan EU ylläpitää vihaa ja katkeruutta Balkanilla vaatimalla serbejä tunnustamaan todisteita vaille jäänyt Srebrenican valtaus kansanmurhaksi. Julistamalla syyttömät syyllisiksi EU palvelee Yhdysvaltojen ja Saksan valtapolitiikkaa.  

Yhdysvallat tukee vuotuista Srebrenica-näytelmää sen sijaan, että selvitettäisiin tieteellisesti eri vainajien henkilöllisyys (serbi/muslimi), kuolinsyy, kuolintapa. Vain totuus voi luoda perustan eri ryhmien väliselle sovinnolle ja yhteistyölle. Omien toimiensa oikeutusta hakevien ulkomaisten tahojen vihan lietsonta on tehnyt sovinnon toistaiseksi mahdottomaksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lasten keskitysleirit, serbien kansanmurha, kroaatit, fasistimuslimit, keskitysleirit, lännen sotapropaganda, Jugoslavian pommitukset, NATO

Haagin Jugoslavia-tribunaalin poliittisuus ja suomalaiset asiantuntijat

Maanantai 1.4.2013 klo 13:55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lehtitietojen mukaan, kv oikeuden professori Martti Koskenniemen mielestä Jugoslavia-tribunaalin päätöksissä ei ole viitteitä poliittisuudesta. Hän on joko jättänyt lukematta tai lukenut sokein silmin lukuisat saatavilla olevat julkiset dokumentit.

Tosiasioiden valossa tribunaali on läpeensä poliittinen.Tribunaali toimii USA:n ja NATO-maiden kasvojen pelastajana.USA ja NATO-maat EU:n tukemana synnyttivät tilanteen, jonka seurauksena toisen maailmansodan aikana, kroaattien, muslimien ja katolisen kirkon suorittama Bosnian serbien kansanmurha sai jatkoa. 

Haagin Jugoslavia-tribunaalin tehtävänä on muuttaa musta valkoiseksi. Tehdä syyllisistä syyttömiä ja syyttömistä syyllisiä.

Bosnian serbejä ja serbejä yleensä syytetään suunnitelmallisesta kansanmurhasta. Tosiasiassa kroaatit, presidentti Tudjimanin johdolla  ryhtyivät sotaan neuvottelujen asemasta. Itsenäisyysjulistuksen jälkeen perustuslaki muutettiin julistamaan maa kroaattien maaksi, jolloin serbit joutuivat alistettuun asemaan. Yhdysvaltalaisten organisoimalla aseistuksella ja yhdysvaltalaisten kenraalien harjaannuttamana kroaatit puhdistivat serbit näiden ikiaikaisilta asuinsijoilta muutaman päivän aikana.250.000 serbiä häädettiin ja tuhansia tapettiin.Tudjiman julisti päivien päätteeksi hurraaville kansalaisilleen, että serbit eivät ehtineet ottaa mukaan edes likaisia rahojaan eikä likaisia alusvaatteitaan.

Bosniassa vuorostaan fanaattinen islamisti Izetbegovits sabotoi Yhdysvaltojen avulla kaikki rauhanomaiset ratkaisut sekä ennen sotaa että sodan aikana.Hän tavoitteli jo Jugoslavian aikana Bosniasta islamilaista tasavaltaa, jossa serbeille oli varattu orjan osa. Sodan aikana Islamilaista  julistusta levitettiin laajasti. Hankkeen toteuttamiseen kutsuttiin eri puolilta maailmaa fanaattisia taistelijoita.

Jugoslavia tribunaalin toiminnassa ei ole mitään mikä viittaisi normaaliin kansainväliseen oikeuteen. Tribunaali käyttää yhtä, hollantilaisten psykiatrien sairaaksi diagnosoimaa todistajaa, kroaatti-palkkamurhaajaa, kaikkien oikeudenkäyntien tähtitodistajana.Henkilö joutui myös suorittamiensa murhien jälkeen ravintolassa joukkotappeluun rahoista, missä yhteydessä yksi kuoli ja tähtitodistaja Erdemovich, haavoittui. Tämä mies siis ilmoittautui joukkomurhan suorittajaksi ja haki tribunaalin suojelua. Hän pääsi tietyin ehdoin suojeluohjelmaan, sai vähäisen rangaistuksen ja kärsi tuomiostaan osan Norjassa. Hänen tarinansa on muuttunut kymmeniä kertoja ja hänen patologinen valehtelunsa paljastuu hänestä kirjoitetussa kirjassa.

Tähtitodistaja kertoi kuuden muun palkkasoturin nimet, jotka myös osallistuivat joukkomurhaan. Haagin tribunaali ei ole ollut kiinnostunut haastamaan heitä tai kuulemaan heidän todistustaan saati rankaisemaan heitä.

Jotta kroaattien ja yhdysvaltalaisten suorittama serbien etninen puhdistus ja joukkomurha jäisivät varjoon, yhdysvaltalaiset mainostoimisto Ruder-Finnin media kontaktit (400)alkoivat lanseerata muutamaa viikkoa aikaisemmin tapahtunutta "Srebrenican 8000 muslimimiehen" joukkomurhaa. Tätä myyttiä myös Haagin Jugoslavia-tribunaali pyrkii rahoittajiensa avulla todistamaan. Tieteellisesti pätevästi on todettu n.1900 eri henkilön kuolleen Srebrenican yhteydessä. Kuolinsyytä tai kuolinaikaa ei ole voitu päätellä läheskään kaikista. Jugoslavia tribunaalin ruumislöydöksi on riittänyt 1 luu. Osa uhreista on äänestänyt kuolemansa jälkeen vaaleissa.

Tätä Srebrenica-myyttiä pidetään yllä ja vaalitaan Yhdysvaltojen avulla. Joka vuosi palautetaan mieliin serbien kavaluus muslimeja kohtaan kun tosiasiassa maltilliset muslimit ja serbit ovat hyviä naapuruksia keskenään.

Jugoslavia-tribunaalia ei ole kiinnostanut tutkia, kuinka moni kuolleista kuoli Srebranicasta lähdön jälkeen lukuisissa taisteluissa, joita käytiin Srebranican ja Tuzlan välisellä alueella. Teloitus ja taistelussa kaatuminen ovat juridisesti eri asioita, traagisia kuolemia molemmat.

Myös Stalinin näytösoikeudenkäynneissä löydettiin ensin syyllinen ja oikeudenkäynnissä tuli antaa todisteet, tuomioon, joka oli etukäteen selvä.

Yhdysvaltalaisten organisoimat laittomat salaiset asetoimitukset muslimeille ja kroaateille tulivat Saudi-Arabian rahoittamina Turkin avustuksella Iranista. Haagin Jugoslavia-tribunaali valitsi uhrien tutkimuksiin oikeuslääkärit - ei suinkaan esimerkiksi Pohjoismaista- vaan USA:sta ja Turkista. Kun Bosniaan perustettiin järjestö kadonneiden ihmisten etsimistä ja tunnistamista varten USA:n ulkoministeri valitsi siihen puheenjohtajan. Kun tunnistukseen käytetään DNA:ta, pääosa suoritetaan muslimivetoisessa Tuzlan certifioimattomassa laboratoriossa, kun Banja Lukan serbivetoinen laboratorio on certifioitu.

Suomalaiset asiantuntijat, Helena Ranta, Martti Ahtisaari ja nyt Martti Koskenniemi antavat nimensä ja arvovaltansa kummalliseen käyttöön.

Tavalliselle kansalaiselle totuus tai totuuden suunta selviää riittävästi dokumenteista, joissa osoitetaan muun muassa että Izetbegovichin ansiosta Bosniasta on tullut terrorismin kasvualusta. Seitsemässätoista kunnassa on aktiivisesti rekrytoivat terroristisolut. Presidenttien Clintonin ja Izetbegovichin liitto ei antaudu Haagin Jugoslavia tribunaalissa paljastettavaksi. Sen sijaan kotiseutujaan ja identiteettiään puolustaneet serbit saadaan näytösoikeudenkäynneissä syyllisiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stalinin näytösoikeudenkäynnit, oikeusturva, Martti Koskenniemi, Jugoslavia-tribunaali, kansanmurha, etninen puhdistus

Suomi, NATO ja Jugoslavian pommitukset

Tiistai 5.2.2013 klo 10:56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ennen matkaa katsoin Belgradin kaupungin kotisivun "Historia"-osiota. Yksi osa luetteloi päivä päivältä maaliskuun lopulta kesäkuun alkuun 1999 kaikki ilmahälytykset, pommitusten kohteet ja niiden aiheuttamat tuhot. Päiväkoteja ja sairaaloita. Voimalaitosten pommitusten seurauksena laajat alueet koko maasta, jopa Republika Srbskan puolella, jäivät kokonaan ilman vetta ja sähköä. Presidentin palatsi, Sveitsin lähetystö.

USA, Britannia, Ranska, Italia, Belgia, Hollanti, Tanska, Turkki, Espanja, Kanada, Saksa ja Portugal olivat NATO:n laittomien pommitusten suorittajia. Italian ulkoministeri ehdotti vain sotilaskohteiden pommittamista mutta USA ehdottomasti vaati siviilikohteita.

Pommituksia perusteltiin Jugoslavian käyttäytymisellä Kosovon alueen albaaniväestöä kohtaan. Maan albaaniväestön fundamentalistinen terrorijärjestö UCK oli aloittanut, runsas vuosi ennen pommitusten aloittamista serbipoliisien, serbien ja yhteistyötä serbien kanssa harjoittavien albaanien tappamisen pyrkiessään taisteluillaan saavuttamaan itsenäisen muslimivaltion ehkä osana suur-Albaniaa.

Yhdysvaltojen ja USA:n vaikutuspiirissä olevan IMF:n irtisanoessa varoittamatta Jugoslavian saamat lainat, maan talouskurimus kiihtyi. Varakkaampien Slovenian ja Kroatian irtauduttua (EU:n ja USA:n voimakkaalla tuella) Jugoslaviasta, köyhä Kosovo jäi entistä enemmän Jugoslavian (Serbian) vastuulle, jolloin albaaniväestön asema heikkeni. Sosialistinen järjestelmä oli aikaisemmin taannut eri alueiden välisen tasauksen, mutta kriisin oloissa se ei ollut enää mahdollista.Albaaniväestön protesteja seurasi keskushallinnon kiristystoimia, jotka johtivat kriisin eskaloitumiseen.

Kosovon alueella käytiin jatkuvasti kahakoita armeijan ja serbipoliisien toimesta kansainvälisiä jihadisteja ja UCK:n terroristeja vastaan. Molemmin puolin tapahtui joukkotappamisia. Erityisen symboliseen asemaan nousi Racakin kylästä löydetty kuoppa, jossa oli 23 ruumista. Osa mediaa ja NATO (USA:n diplomaatti Walkerin hahmossa) katsoivat tämän "joukkoteloituksen" kaltaisen toiminnan olevan osoitus Jugoslavian hallituksen ja erityisesti presidentti Milosevicin aikomuksesta suorittaa albaanien kansanmurha.

Suomalainen oikeushammaslääkäri Helena Ranta työtovereineen tutki Racakin ruumiit. Miksi totuuden löytäminen kesti niin kauan, että NATO aloitti pommitukset ennen kuin työryhmä sai julki, että ruumiita ei ollut teloitettu vaan ne oli amuttu kaukaa, jotkut ehkä sattumalta pakoon juostessaan? Oletetun massamurhan päivänä pikkuruisessa kylässä taisteltiin aamusta iltaan. Siviilit olivat jo edellisenä kesänä lähteneet kylästä. Jugoslavian armeija oli ilmoittanut tiedotusvälineille

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, Helena Ranta, Pekka Haavisto, presidentti Niinistö, UCK, Naton pommitukset, Jugoslavia, Racak, ICJ,

Jugoslavian verisen hajottamisen loppuun saattaminen

Perjantai 11.5.2012 klo 12:00 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat veteli Jugoslavian sodan naruja taustalla.

Maaliskuussa 1992 Euroopan yhteisö ja Jugoslavia neuvottelivat Lissabonissa sopimuksen Sveitsin kaltaisesta jaosta kantoneihin,joilla olisi itsehallinto. Serbit, kroaatit ja muslimit hyväksyivät sopimuksen. Yhdysvaltojen lähettilään Zimmermanin puututtua asiaan, muslimijohtaja presidentti Ljubo Izerbegovic vetäytyi sopimuksesta, jonka jälkeen myös kroaattien edustaja vetäytyi.

Tämän jälkeen USA:n ulkoministeri Cyrus Vance, Britannian Ulkoministeri Lord David Owen ,YK:n ja Euroopan yhteisön edustajat allekirjoittivat Vance-Owen suunnitelman, jonka perusteella Jugoslavia jaettaisiin kymmeneen provinssiin. Euroopan tuli toimia siirtymävaiheen tukijana. Owenin mukaan USA ei alun alkaenkaan ollut todellisuudessa mukana, koska sillä oli voimassa 1992 päätetty Defence Planning Guide, puolustussuunnitelma, jonka mukaan "meidän tulee välttää Eurooppaan nousemasta yksinomaan Eurooppa-pohjaisia puolustussuunnitelmia, jotka aliarvioisivat NATO:a.

Vuoden 1995 Daytonin- sopimus pohjasikin NATO:on.IMF:n piti johtaa Bosnian keskuspankkia ja Euroopan jälleenrakennuspankin piti myydä valtion omaisuutta ja uudelleen järjestää julkinen sektori. 4.12.1995 Newsweekin mukaan Yhdysvaltojen johtamalla NATO:lla olisi sopimuksen mukaan siirtomaaisännän valta Jugoslaviassa, tarjoten Yhdysvalloille ennen näkemättömän jalansijan Euroopassa.

Saman aikaisesti jännitteet Kosovossa voimistuivat. Taloudellisten vaikeuksien seurauksena Kosovon taloudellinen tuki heikkeni ja se menetti autonomisen asemansa. Salaperäisellä tavalla KLA, Kosovon vapautusarmeija sai runsaasti aseita. Serbien ja muslimien keskinäinen väkivalta lisääntyi.

Tutustuin ulkomailla asuessani eläkkeelle siirtyneeseen Jugoslavian hajottamisen aikana toimineeseen NATO:n tiedottajaan. Kun käsityksemme sodan kulusta ja syistä olivat melko yhteneväiset kysyin häneltä miksi hän sitten tiedottajana ollessaan valehteli. Hän viittasi jo yliopistossa opiskeleviin poikiinsa ja sanoi:"Minulla on perhe elätettävänä". Hän kertoi kuinka Pristinan torilla saattoi helposti havaita kuinka aika ajoin paikalle oli saapunut ulkomaisia jihadisti-taistelijoita.

Yhdysvallat on hämmästyttävällä tavalla liittoutunut jihadistien kanssa esimerkiksi Kosovossa, Afganistanissa ja nyt Syyriassa, silloin kun se palvelee heidän lyhyen tähtäyksen etujaan.

Jugoslavian tilanteeseen etsittiin ratkaisua siviilikriisinhallinnalla. Ruotsi sai runsaasti kiitosta pyrkimyksestään vaikuttaa rauhanomaiseen ratkaisuun.

Rambouillet- sopimus oli viimeinen yritys saada aikaan rauhanomainen ratkaisu. Serbit olivat valmiit hyväksymään sen poliittisen osan, mutta ei NATO:n miehitystä Kosovoon. Huolimatta kansainvälisestä vastustuksesta NATO aloitti laittomat pommitukset 24.3.1999. Kosovo oli allekirjoittanut sopimuksen, johon serbit reagoivat jyrkän kielteisesti. Jos Kosovo ei olisi allekirjoittanut, NATO ei olisi voinut hyökätä.

Länsi-media tyypillisesti kiinnitti huomiota Kiinan lähetystön pommitukseen ja muihin yksityiskohtiin, mutta ei Tonavan myrkyttymiseen eikä köyhdytetyn uraanin leviämiseen. NATO ei antanut tiietoja siitä, mihin se oli levittänyt uraanipommeja, joten niiden vaikutusta ei myöskään voitu tutkia.

Jugoslavian hajottaminen on globaaliin sotilaalliseen valtaan pyrkivän Yhdysvaltojen toimintamallien oppitunti. Euroopasta ei löydy sille kyseenalaistajaa. Jugoslavian kauhujen lopputuloksena syntyneistä itsenäisistä valtioista suurin osa kuuluu nyt USA-johtoiseen NATO:on ja Yhdysvalloilla on valtava sotilastukikohta, Bondsteel,Kosovossa. Tällaista jalansijaa Eurooppaan Yhdysvallat ei olisi koskaan voinut saada, jos Jugoslavia, markkinavetoisenakin, olisi pysynyt yhtenäisenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n tavoitteet Jugoslaviassa, sotilastukikohta Balkanilla siviiliuhrit,

Miksi Jugoslavia hajotettiin?

Lauantai 5.5.2012 klo 11:58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Media ei kykene vastustamaan kaupallista ja tunteita kuohuttavaa lähiväkivallassa piehtarointia. Se kuvaa tietyn poliittisen prosessin lopputuotteena syntyvää nationalismia ja väkivaltaa eikä jaksa perehtyä laajoihin prosesseihin, jotka ilmiöitä synnyttävät.

Kylmän sodan päätyttyä Länsi halusi saattaa sosialistiset maat nopeasti globaalia kapitalistista talousjärjestelmää hyödyttävän kokonaisuuden osiksi. Jugoslaviaa, joka oli sotilaallisesti liittoutumattomien maiden johtava maa ja talousjärjestelmältään sosialistinen, pyrittiin houkuttelemaan siirtymään kahdennellekymmenennelle vuosisadalle - kapitalismiin.

Siihen saakka Jugoslavia, jonka väestöstä enemmistö oli serbejä, oli tasoittanut alueiden varallisuuseroja kuten Suomessa vieläkin tehdään.Se oli saanut yhteistyöhön, yhteiseen parlamenttiin ja yhteiseen armeijaan serbejä, kroaatteja, muslimeja, jotka aikaisemmin historian saatossa olivat olleet vihollisiakin. 

Jugoslavian edellytettiin Länsimaiden toimesta lopettavan alueiden tukemisen, korottavan veroja,neuvottelevan kansainvälisistä lainoista,vähentävän hyvinvointia parantavia ohjelmia. Tämä kaikki kärjisti eriarvoisuutta paitsi alueiden, myös kansallisuuksien välillä.

Shokkiterapian seurauksena talous romahti. IMF ja USA vaativat palkkojen jäädyttämistä,devalvaatiota,tukien poistoa, valtion yritysten lakkauttamista ja osan yksityistämistä. Työttömyys nousi 20 prosenttiin.

Vuonna 1990 Yhdysvaltojen kongressi sääti 1991 Foreign Operations Appropriation Lawn joka yht'äkkiä ja varoittamatta katkaisi kaiken Yhdysvaltojen avun ja lainat. Laissa vaadittiin Jugoslavian jokaisessa kuudessa tasavallassa järjestettäväksi kuuden kuukauden sisällä vaalit. Laki teki selväksi, että taloudellista apua jatkettaisiin vasta vaalien jälkeen ja sen jälkeen kun Yhdysvaltojen hallitus on hyväksynyt ne.

Vain hiukan yli 40 vuotta aikaisemmin fasististen Ustasa-kroaattien Jasenovac keskitysleirissä oli tapettu 600.000 serbiä, mustalaista ja juutalaista. Serbi-partisaanit Titon johdolla pelastivat Jugoslavian, mutta sodan traumat ovat edelleen tuoreet.

Yhdysvaltojen kongressin suurin lobbaus-ryhmä oli kroaatteja.

EU seurasi USA:n esimerkkiä, pidättaytyen taloudellisesta tuesta, säätäen aseidenvientikiellon ja että Jugoslavian tulisi pitää monipuoluevaalit tai vaihtoehtona olisi taloussaarto.

Slovenia ja Kroatia olivat olleet varakkaimpina alueina antajina kun taas esimerkiksi Kosovo saajana. Poliittiset ja taloudelliset jännitteet virittivät pintaan vanhat nationalistiset jännitteet serbien, kroaattien ja muslimien välillä. 1991 Slovenia ja Kroatia julistautuivat itsenäisiksi ja sisällissota alkoi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jugoslavian hajoitus, USA:n ulkopolitiikka, talouden shokkiterapia

« Uudemmat kirjoitukset