Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yle - miksi Kiinan pitäisi muistella CIA:n organisoimaa Tianmenin mielenosoitusta.?

Lauantai 5.6.2021 klo 13.30 - Pirkko Turpeinen-Saari

En tahdo jaksaa tätä Suomen eduskunnan Ylen CIA-propagandaa.

Eilen useissa Ylen uutislähetyksissä paheksuttiin sitä, että Kiinan hallitus ei ole sallinut Tianmenin "verilöylyn" muistelemista joukkokokouksilla Hong Kongissa.

Miksi Suomen mediat Yle ja Helsingin Sanomat etunenässä toimivat näin?

Olemme saaneet seurata Yhdysvaltojen värivallankumouksia tai -yrityksiä jo 30 vuoden ajan. 

En kertaa tätä moneen kertaan kuvattua prosessia. Sosialististen maiden Puolan ja Neuvostoliiton kohdalla USA onnistui CIAn ja NED in toimien avulla. Presidentti Bush Sr osallistui aivan henkilökohtaisestikin Neuvostoliiton kultavarantojen ryöstöön ja hänen seuraajansa presidentti Clinton rahoitti Venäjällä Jeltsinin vaalikampanjan. Kiinan valtiollisen järjestelmän muuttaminen ylikansallista pääomaa palvelevaksi jättimaaksi ei onnistunut.

Sitä katkeruutta podetaan vuodesta toiseen väittämällä, että Tianmenin aukiolla olisi tapettu sadoittain opiskelijoita ja että Kiina peittelisi tätä tapahtumaa. 

Ulkomailla asuvien kiinalaisten opiskelijoiden kouluttaminen alkoi jo 1984. Kiinan johtajista Zhou Ziyang oli prosessissa mukana samoin kuin Neuvostoliitossa monet tulevista oligarkeista. Kiinassa prosessia tuki aikakausijulkaisu The Chinese Intellectual. Sen toimesta järjestettiin mielenosoitusorganisaation kehittämiseksi keskustelutilaisuuksia vuodesta 1988.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön NEDillä oli Kiinassa kaksi toimistoa,joissa järjestettiin seminaareja USAn tavoitteiden toteuttamiseksi. Voice of America lyhytaaltoradiolähetykset tavoittivat kattavasti kaikki kiinalaiset.

Mielenosoitusten jälkeen kiinalaiset mielenosoituksia organisoineet opiskelijat salakuljetettiin  CIAn ja brittien ulkomaantiedustelun MI6n ja Ranskan lähetystön toimesta Hong Kongin kautta länteen.

Kattavalla mandariinikiinan kielisellä propagandalla Voice of America saavutti 400 miljoonaa päivittäistä kuulijaa. Mielenosoitukset epäkohtia kuten inflaatiota vastaan olivat massiivisia.

Mielenosoittajat provosoitiin mitä mielikuvituksellisimpiin hankkeisiin kuten nälkälakkoihin kaduilla. Erityiseksi mielenosoituspäiväksi oli valikoitu Neuvostoliiton pääsihteeri Mihail Gorbatsovin saapuminen Pekingiin, jolloin kansainvälisiä tiedotusvälineitä oli runsaasti paikalla.

Kaksi keskeistä opiskelijajohtajaa Wu'erkaixi ja Chai Lang panivat liikkeelle huhun näkemiensä kymmenien ellei satojen opiskelijoiden tappamisesta, mitkä huhut eivät pitäneet paikkaansa. Väitteiden esittäjät olivat aivän muualla kuin siellä missä väittivät ampumisten tapahtuneen.

Yhdysvaltojen suurlähettiläs James R. Lilley syötti joukkomurha väitettä CIAn tukemana, minkä tapahtuman seurauksena Kiinan hallitukselle voitaisiin asettaa sotilaallisia ja muita pakotteita.

Mitä siten Tianmenin aukiolla tapahtui 4.6.1989, jota Yle ja Helsingin sanomat haluavat Kiinan muistelevan.

Tapahtumista on Yhdysvaltojen lähettilään sähke ulkoministeriöönsä: "Eräs Etelä-Amerikkalainen diplomaatti ja hänen vaimonsa ovat kertoneet Poloffille (Yhdysvaltojen lähetystön virkamies) kokemuksistaan Tianmenin aukiolla kesäkuun 3-4. päivinä. Vaikkakin heidän tietonsa ovat samankaltaisia kuin aikaisemmat tietomme, heidän kokemuksensa tuovat ainutkertaista lisäinformaatiota tapahtumista aukiolla. He kykenivät saapumaan torille ja lähtemään sieltä useita kertoja eivätkä sotilaat uhkailleet heitä. He pysyivät opiskelijoiden keskellä sankareiden muistomerkin läheisyydessä aina siihen saakka kun opiskelijat lähtivät lopullisesti torilta. Paikalla ei ollut mitään opiskelijoiden  joukkoampumisia."

Suurlähettiläs Lilley jatkaa todistajien olleen Chilen suurlähettiläs Carlos Gallo vaimoineen, jotka olivat illastaneet lähellä toria ja halusivat mennä lähemmäs seuraaman tapahtumia. He pystyivät kulkemaan väkijoukossa ilman vaikeuksia. He uskoivat kansanarmeijan saaneen ohjeen olla puuttumatta ulkomaisiin läsnäolijoihin.

" Gallo seurasi armeijan saapumista torille eikä havainnut mitään joukkoampumisia väkijoukkoon, vaikka ajoittaisia laukausten ääniä kuului. Hänen mukaansa suurimmalla osalla joukoista oli vain suojavarusteet ja puinen sauva."

" Lisäksi Gallo oli Yhdysvaltojen lähetystön poliittisen virkamiehen kuultavana. Hän kertoi opiskelijajohtajien ja armeijan päässeen sopimukseen siitä, että mikäli mielenosoittajat lopettavat istumalakkonsa, he voivat lähteä järjestyneesti torilta."

"Vaikka Gallo kuuli ajoittaista ammuskelua hän totesi, että lukuunottamatta joidenkin opiskelijoiden pieksämistä, mitään joukkoampumista torilla ei ollut. Poloffin toteamukseen väitteistä, että muistomerkillä olisi tapahtunut joukkoampumisia automaattiaseilla, Gallo totesi että tällaista ei tapahtunut. Sen jälkeen kun sopimukseen oli päästy armeijn ja opiskelijoiden välillä, opiskelijat tarttuivat toinen toisiaan kädestä muodostaen jonon joka siirtyi aukion kaakkoiskulmaan. Käytännössä kaikki lähtivät Gallo mukaanlukien. Ne harvat, jotka jäivät saivat läimäyksiä ja ajettiin jonon jatkoksi. Torin ulkopuolella opiskelijat kääntyivät länteen kun taas Gallo lähti itään autolleen."

Toisin kuin Neuvostoliiton raiskaus ja hajottaminen vuonna 1989, Kiinan kommunistisen puolueen vallan korvaaminen ylikansallista pääomaa palvelevalla järjestelmällä ei onnistunut.

Mitä NATOn hybridikeskusta palvelevat Yle, Helsingin Sanomat ja laajemmin Euroopan unioni haluavat. Ne valtiot, joiden etua nämä tahot palvelevat ovat onnistuneet Jugoslavian, Libyan ja Syyrian sekulaaristen hyvinvointivaltioiden tuhoamisessa.Myös Ukraina on tuhottu. Valko-Venäjän valtaus on meneillään. Opiskelijat, jotka palvelivat CIAn ja USAn etua Kiinassa autettiin siirtymään Yhdysvaltoihin opiskelemaan Princetonin ja Harvardin yliopistoihin. Valko-Venäjän Pratasevits, joka palveli samoja tahoja joutuu nyt kiinniotettuna paljastamaan CIAn ja NEDin Velko-Venäjän ja Venäjän verkostoja. On siinä CIAlla ja MI6llä pulma.Miten rangaista Kiinaa tai Valko-Venäjää epäonnistuneesta vallankaappauksesta?Entä oma valtamediamme?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, NATOn hybridikeskuksen propaganda , Kiina, Tianmen, CIA, Bush Sr., Soros, värivallankumoukset,

Toimittajien ja virkamiesten propagandakoulutus

Sunnuntai 9.5.2021 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomalaisten toimittajien ja virkamiesten lähettäminen Yhdysvaltoihin propagandakolutukseen ei kuulu sivistysvaltion periaatteisiin.

Tein kymmenen vuotta tieteellistä tutkimusta Jugoslavian hajottamisesta, josta julkaisin kaksi kirjaa. 

Keskeinen tekijä oli massiivinen propaganda, jolla tosiasiat käännettiin ylösalaisin.

Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteena oli hyvinvointivaltion taloudellinen ja sotilaallinen haltuunotto, jota Yhdysvallat ja Saksa suunnittelivat vuosien ajan. Lainojen äkillinen irtisanominen ja natsi- ja jihadistijoukkojen aseistaminen toisessa vaakakupissa ja massiivinen propaganda toisessa. Propagandalla demonisoitiin perustuslaillisuutta, kansainvälisiä lakeja ja kansanryhmien välisiä tasa-arvoisia ihmisoikeuksia kannattavat kansanryhmät.

Toisen maailmansodan aikana serbit olivat holokaustin uhreina keskitysleireissä ja kroaatit ja natsien kanssa liittoutuneet muslimit heidän pyöveleinään.

Presidenttien Reaganin ja Bush vanhemman toimesta tosiasiat käännettiin päälaelleen. CIA ja NED toimivat aktiivisesti muuttaakseen propagandalla holokaustin uhrit Hitlereiksi.

CIA:n kellonsoittajiksi ryhtyneet toimihenkilöt ovat paljastaneet kuinka CIA ja sen apulaiset kirjoittivat propagandauutiset uutistenlukijan tietämättä kirjoittajasta. Kansanryhmien välisen vihan lietsomiseen oli varattu miljoonia dollareita.

Serbien kansanmurhan toistaminen, Serbian pommittaminen ja sen keskeisen alueen Kosovon miehitys, haltuunotto ja "itsenäistäminen" sekä Yhdysvaltojen sotilastukikohdan rakentaminen alueelle kaikki tapahtui YK:n periaatteita ja kansainvälisiä lakeja rikkoen.

Euroopan unionin NATO-maat olivat toiminnassa mukana. Suomen liityttyä EU:n jäseneksi, Suomi alkoi toimia myös kansainvälisiä lakeja ja YK:n periaatteita rikkoen.

Suomen hallitukset ja ulkopoliittinen johto ovat pyrkineet YK:n sijaan palvelemaan Yhdysvaltoja ja sen miehittämää Saksaa. Eräs muoto tätä on pyrkiä liittämään Suomi NATOon käyttämällä massiivista mediapropagandaa.

Suomen kansa ei halua Suomen liittyvän NATOon. Pääministeri Stubb ja presidentti Niinistö ovat sen sijaan toimineet aktiivisesti ja kansan selän takana sitoakseen maamme NATOon vaikka muodollista liittymistä ei ole suoritettukaan.

Hallituskautensa viime metreillä pääministeri Stubb sai hallituksensa avulla aikaan 100 suomalaisen toimittajan ja virkamiehen lähettämisen propagandaoppiin Yhdysvaltoihin. Suomi oli juuri liitetty Isäntämaasopimukseen, mutta kansa ei ollut sen takana.

Kansan suostutteluun tarvittaisiin massiivista propagandaa ja Venäjä-vastaisen ilmapiirin synnyttämistä, jotta motivaatio NATOon liittymiseen voimistuisi. Sipilän hallitus jatkoi siitä mihin Stubb maan jätti. Mitään niin katastrofaalista sivistysvaltion ja sisäisen turvallisuuden alasajoa, minkä Sipilän hallitus sai aikaan ei Suomessa aikaisemmin ole koettu.

Propagandakoulutuksen jälkeen Yleisradio ja muu valtamedia ovat lujasti Yhdysvaltojen CIA:n ja NEDin ideologian kantajia. Sen sijaan, että CIA:n toimihenkilöt kirjoittaisivat tekstejä tai valitsisivat "oikeanlaisia" dokumentteja kuten Jugoslavian hajottamisen yhteydessä, suomalaiset virkamiehet ja toimittajat tekevät sen itse.

Keskusteluohjelmiin ja haastatteluihin valitaan entistä tiheämmällä kammalla sopivat "asiantuntijat" ja haastattelija pitää ohjelman hallussaan alusta loppuun, jotta yleisölle ei tulisi "vääränlaisia" käsityksiä maailmanmenosta.

Suomeen kutsuttu EUn ja NATOn hybridikeskus valvoo koko valtamedian ja kustannusalan "oikeanlaista" julkaisutoimintaa Mediapoolin kautta. Mediapooli kytkeytyy Suomen valtioon siten, että se on Valtion turvallisuuskomitean rahoittama. Turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna. Siten tätä propagandakoulutuksen pohjalta tapahtuvaa tiedottamista voidaan pitää valtiovallan suojeluksessa olevana "oikeana" ja "hyväksyttävänä" tietona.

Helsingin Sanomat ilmoittaa toistuvilla mainoksilla kuinka Vaientamattomat-dokumentti kertoo oikeat tiedot lehdistönvapaudesta Euroopassa. Riku Rantalan esiintyminen mainoksessa tekee siitä hieman kyseenalaisen. Tämä toimittaja nimittäin pyysi v.2014, ulkoministeri vierellään, suorassa TV-lähetyksessä televisionkatsojia ilmoittamaan hänelle tiedossaan olevista "Venäjän trolleista".

Helsingin Sanomat on propagandakoulutuksen ja ehkä oman ideologiansakin mukaan puhunut jatkuvasti "Venäjän aggressiosta". Kukaan vähänkään tieteellisesti asioita tarkasteleva ei tahdo löytää perusteita tälle väitteelle. Ainoa aggressiivinen maa on Yhdysvallat, josta propagandakouluts on saatu. Euroopan maat tulevat toiselle sijalle.

Ei tarvitse mainita muuta kuin Irakin, Libyan pommitukset, Syyrian tuho ja USAn rinnalla monen EU-maan suorittama öljyn ryöstö. Siitä huolimatta USA:n presidentti Obama , Euroopan Unioni, Martti Ahtisaari sekä moni muu kyseenalainen taho ovat saaneet Nobelin rauhanpalkinnon.Nobel on myös osa propaganda.

Venäjä ei ole rikkonut YK:n peruskirjaa. Venäjä ei ole puuttunut suvereenien, jopa liittoutumattomien maiden sisäisiin asioihin. Sen sijaan Venäjä on puolustanut demokratiaa, suojellut ihmisiä fasistiselta väkivallalta ja tukenut demokraattista kehitystä myös Krimillä. Venäjä on turvannut rauhaa Armenian ja Azerbeidjanin konfliktissa, puolustanut liittoutumatonta sekulaarista Syyriaa USA:n ja EU-maiden tukemilta jihadisteilta. Yhdysvallat ja Saksa olivat suunnitelleet jo vuodesta 2001 lähtien Syyrian vallankaappausta sekulaariselta hallitukselta CIA:n tukemalle muslimiveljeskunnalle.(suunnittelijoina Jeffrey Feldman ja Volker Perthes jotka esittelivat kaappaussuunnitelman v.2008 Bilderberg ryhmässä, jossa Obama oli paikalla)

Keskeinen osa propagandaa on mainitsematta jättäminen. Tänään toisen maailmansodan loppumisen Voitonpäivänä valtakunnan päälehti Helsingin Sanomat vaikenee. Ei sanaakaan Voitonpäivästä, ei kunnioituksen rahtuakaan 27 miljoonaa neusostoliittolaista siviiliä ja sotilasta kohtaan, jotka joutuivat uhraamaan elämänsä Suomen Suur-Suomi sodassa natsi-Saksan rinnalla ja Saksan armeijan alaisuudessa.

Suomen media ja ulkopoliittinen johto yhdessä turvallisuuskomitean kanssa estävät suomalaisia saamasta oikeaa käsitystä historian kulusta ja Suomen armeijan ja poliittisen johdon virheistä toisen maailmansodan alla sen aikana. Suomalaiset velvoitetaan suremaan ja kunnioittamaan suomalaisia kaatuneita uhreina, mutta ei kannusteta tuntemaan oikeutettua vihaa niin armeijan kuin valtakunnan johtajia kohtaan harharetken ja julman väkivallan johdosta.

Sodan jälkeen suurin onnettomuus on ollut Stubbin-Sipilän hallituksen ja tasavallan presidentin toimet Suomen kohtalokkaasta sitomisesta liittolaisuuteen maailman sekä sisäisesti että ulkoisesti väkivaltaisimman maan, Yhdysvaltojen kanssa.

Tästä kuopasta Suomen kansan on vaikea nousta. Siihen tarvitaan suoranainen ihme. Ehkä Suomen ulkopuolelta. Toivo kohdistuu Venäjään. Voitto nykypäivän natsismista on jälleen Venäjän hartioilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stubbin hallitus, Sipilän hallitus, propagandakoulutuksen tavoitteet, Stubbin hallitus, Niinistö ja NATO, valeuutiset, Venäjän aggressio

Helsingin Sanomien ja Ylen valehtelu ylittää punaisen viivan.

Torstai 15.4.2021 klo 13.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jonkinlaiseen tieteelliseen ajatteluun ja totuuteen tottuneet kansalaiset ovat jo ajat sitten luopuneet joko kokonaan lukemasta Helsingin Sanomia ja katsomasta Ylen uutisia tai katsoneet ainoastaan pysyäkseen selvillä valheiden määrästä.

Näiden tiedotusvälineiden propaganda johtuu siitä, että Suomen hallituksen ja median välillä on keskinäisriippuvuus. Mediaa säätelee valtion turvallisuuskeskuksen alainen Mediapooli, joka vuorostaan on tiiviissä yhteistyössä Helsingissä toimivan NATOn hybridikeskuksen kanssa.

Media säätelee sitä, kuka pääseen vaalipaneeleihin ja kenestä poliitikosta kirjoitetaan myönteisesti, kenestä kielteisesti. Poliitikoista harva uskaltaa puhua totta.

Tänään 15.4.2021 Helsingin Sanomien pääkirjoitus otsikoi: "Venäjä käyttää pelkoa aseena."

"Suomi ja muut Venäjän ympärillä ovat jälleen kerran tilanteessa, jossa arvuutellaan Kremlin motiiveja, kun Venäjä keskittää ennätyksellisiä määriä joukkoja Ukrainan rajalle."

"Asetelma ei lupaa hyvää. Sama nähtiin myös vuonna 2014. Silloin Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja aloitti Itä-Ukrainassa sodan."

Kuinka monta kertaa viimeisten seitsemän vuoden aikana olemme kuulleet nämä samat valheet Helsingin Sanomista sekä Ylestä. Tätä median tarinaa toistaa myös valtiojohtomme.

Emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai vaihtuvien ulkoministerien kertovan mitkä maat aloittivat verisen vallankaappauksen Ukrainassa ja mitkä olivat näiden valtioiden tavoitteet. Mikään näistä maista ei ollut Venäjä.

Olemme nähneet valokuvia presidentti Niinistöstä ja vallankaappauksen ansiosta Ukrainan johtoon tulleesta presidentti Poroshenkosta väkivaltaisessa vallankaappauksessa Yhdysvaltojen ja eräiden Euroopan maiden kouluttamien tarkka-ampujien luoteihin kuolleidn muistomerkillä. Presidentti Niinistö ei ole kertonut Suomen kansalle tietävänsä ketkä vallankaappauksen suorittivat. Hän ei ole kertonut, että tarkka-ampujia tai heidän rahoittajiaan olisi saatettu vastuuseen.

Krimillä asuvat ovat venäläisiä. He halusivat ja haluavat kuulua Venäjään. Sevastopolin sotilastukikohta on aina ja systemaattisesti ollut Venäjän sotilastukikohta - myös sinä aikana kun Krim oli v.1952 liitetty hallinnollisella päätöksellä, Neuvostoliiton sisällä, ei kansanäänestyksellä, osaksi Ukrainaa. Tuolloin Sevastopolin alue oli vuokrattu Ukrainalta.

Me valistuneet kansalaiset tiedämme Ukrainan verisen vallankaappauksen olleen keskeisesti Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaama. Voimistuva natsi-asenne maassa sai aikaan sen, että vallankaappaushallitus (jonka ministereistä useat olivat ulkomaalaisia) julisti terrorisminvastaisen sodan pääosin venäjänkieliselle Itä-Ukrainalle, jonka asukkaat kannattivat demokraattisesti valittua presidentti Janukovicia ja demokraattisesti valittua eduskuntaa. Eräs "terrorisminvastaisen sodan" taistelun johtajista oli Yhdysvaltojen puolustusministeri.

Yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat myös natsi-kroaatteja Kroatian "Operaatio Myrsky"taistelussa, jossa Kroatiassa asuva 250 000 asukkaan serbiväestö ajettiin Bosnian puolelle v. 1995 yhden viikonlopun aikana tuhansien menettäessä henkensä . Tätä taistelua opetetaan kaikissa Yhdysvaltojen sotilasakatemioissa "hienoimpana taisteluna sitten toisen maailmansodan".

Presidentti Obaman aikana ja tukemana muodostettu vallankaappaushallitus otti USA:n varapresidentti Bidenin neuvonantajakseen. Tämä esiintyi usein Kiovassa ja kertoi puhuneensa vuoden 2014 aikana puhelimessa enemmän Ukrainan pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa kuin vaimonsa, nykyisen Valkoisen talon emännän kanssa.

Yhdysvallat on nyt tuonut tuhansia sotilaitaan valtameren yli eurooppalaiseen NATO:n sotaharjoitukseen, jossa tulee olemaan yhteensä 40 000 sotilasta, osa myös Suomen maaperällä. Useimmat näistä Eurooppalaisista NATO- sotilaista eivät harjoittele oman maansa puolustamista vaan hyökkäystä "yhteistä vihollista" Venäjää vastaan. Yhdysvallat on ollut aikeissa tuoda myös kaksi sota-alusta Mustalle merelle, Venäjän rannikon edustalle.

Presidentti Niinistö esitti elokuussa 2014, että Suomi voisi liittoutua suoraan Yhdysvaltojen kanssa sotilaallisesti, ei välttämättä NATOn kanssa. Kuukautta myöhemmin hän liitti Suomen NATOn isäntämaasopimukseen. Vuodesta 2015 lähtien hän on huolehtinut kymmenistä eri liittolaissopimuksista NATO-maiden kanssa.

Siitä huolimatta, että Ukrainassa on kyseessä sisällissota, Suomen presidentti, Yhdysvaltojen presidentin rinnalla, on huolissaan Venäjän sotaharjoituksista Venäjän omalla maaperällä myös lähellä Ukrainan rajaa. Hän kuitenkin tietää, että Ukrainan presidentti on julkistanut 23.3. 2021 ukaasin Krimin ja Itä-Ukrainan takaisinvaltaamiseksi. Siis uhannut Venäjää sodalla.

Presidentti Niinistö ja Suomen media tietävät, että Saksan, Ranskan, Venäjän ja Ukrainan kesken on neuvoteltu kaksi Minskin sopimusta, joiden pohjalta Itä-Ukrainan kriisi on ratkaistavissa. Yhdysvallat, väkivaltaisten toimintamallien primus-moottori maailmalla ei ole tukenut tuota rauhanomaista mallia vaan lupaa vuodesta toiseen vallankäyttöön ja väkivaltaan pohjautuvaa aseellista tukeaan Ukrainalle sekä NATO-jäsenyyttä.

Aseteollisuus on Yhdysvaltojen toimintaa ohjaava voima. Euroopan unioni liittyi tähän vuonna 1992 ja aloitti demokratiaksi kutsumansa toimintamallin Jugoslavian hajottamissodalla, jota tuhoa kesti yli 10 vuotta eikä se Kosovon osalta ole vieläkään päättynyt.

Helsingin Sanomat ja Yle toteuttivat myös Jugoslavian hajottamisen yhteydessä puhdasta NATO-propagandaa. Ukrainan sisällissodan yhteydessä tuo propaganda on muuttunut entistä säälittävämmäksi, sillä nykyisen nopean tiedonkulun aikana on saatavilla aineksia myös objektiviseen tieteellisetkin totuuden kriteerit täyttävään tiedonvälitykseen.

Paavo Väyrynen antoi blogissan 15.4.2021 pienen näkökulman Suomen asianosaisuuteen myös Ukrainan kriisissä. Hän kuvasi miten maan hallituksessa käsiteltiin Ukrainan lähentymissopimusta.

"EU:n itäisen kumppanuuden ohjelman aloitteentekijöinä olivat Baltian maat ja Ruotsi. Sen ilmiselvänä tavoitteena oli Venäjä eristäminen ja muiden entisten neuvostotasavaltojen vetäminen EU:n vaikutuspiiriin ja jopa sen jäsenyyteen."

"Itäisen kumppanuuden ohjelman osana EU:n ja Ukrainan välille neuvoteltiin assosiaatiosopimus. Sen synnyttämä sisäinen kiista johti vallankumoukseen ja sisällissotaan."

"Kun itäisen kumppanuuden ohjelmaa käsiteltiin Vanhasen II hallituksen EU-ministerivaliokunnassa ehdotin, että Venäjä olisi otettava mukaan ainakin tarkkailijana.Ulkoministeri Stubbin vastustuksesta huolimatta teimme Matti Vanhasen johdolla ehdottamani päätöksen."

"Ulkoministeri ei kuitenkaan esittänyt meidän kantaamme EU:n ulkoministerineusoston kokouksessa."

"Suomikin on tästä syystä osavastuussa Ukrainan kriisin kärjistymisestä ja maan ajautumisesta sisällissotaan."

Paavo Väyrynen taitaa olla eräs harvoja Suomen poliitikoista, joka on uskaltanut puhua totta Ukrainan vallankaappauksesta.

Suomen hallitus oli valitettavasti myös Jugoslavian kohdalla kouriintuntuvasti asianosainen.Ukrainan kohdalla Suomen hallitus on viime vuosina tyytynyt vaikenemaan siitä mitkä ainekset muodostavat tämän sisällissodan, jossa Yhdysvallat, ei Venäjä, toimii kapellimestarina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, presidentti Niinistö, Ukraina, Venäjä, NATO, USA, NATO-propaganda, EU

Kosovo ja Krim; demokratia ja kansainväliset lait

Maanantai 5.4.2021 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ukrainan presidentti Zelenski on 23.3.2021 antamansa julistuksen mukaan lähdössä sotaan Krimin takaisinvaltaamiseksi ja kutsuu NATO:a kumppaniksi.

NATO:n peruskirjan mukaan sen tehtävänä oli puolustaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita jäsenmaitaan. Siis puolustaa. Ukraina ei ole jäsenmaa, ei NATO:ssa eikä EU:ssa.

NATO luopui peruskirjan säädöksistä hyökätessään liittoutumattomaan Jugoslaviaan 1990-luvulla ja erityisesti aloittaessaan Jugoslavian pommitukset 24.3.1999. Säädökset oli tehty vain rikottaviksi.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian hajottamisen huolellisesti. Yht’äkkinen lainojen irtisanominen ja kongressin päätös siitä, minkälaiset vaalit Jugoslavian osavaltioissa tulisi suorittaa. Mikäli vaalien tulos olisi Yhdysvalloille mieleinen, tuo osavaltio saisi jälleen lainaa. Jugoslavian liittovaltiossa ei vaaleja saisi järjestää. Kuvaan tuota prosessia tarkasti teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja (Into 2018)

Yhdysvallat tavoitteli sotilaallista tukikohtaa Balkanille. Aluksi se järjestyi Bosnian NATO-miehityksellä. Varsinaisena tavoitteena oli Yhdysvaltojen oma sotilastukikohta Serbiaan.

Pommitukset päättävässä YK:n päätöslauselmassa sallittiin Serbian alueen Kosovon NATO-miehitys, mutta todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta. 

Yhdysvallat aloitti välittömästi pommitusten päätyttyä laittoman jättimäisen Bondsteelin sotilastukikohdan (7000 yhdysvaltalaissotilasta) rakentamisen Kosovoon. Sen lisäksi alueella oli 45 000 NATO-sotilasta. Tällä hetkellä NATO-sotilaita on n. 8000. Massiivinen sotavoima siis edelleen. 

Kosovo itsenäistettiin laittomilla päätöksillä Euroopan unionin sulkiessa silmänsä todellisuudelta. 

Tuo todellisuus tarkoitti serbien toista kansanmurhaa, pogromeja, omaisuuden konfiskointia kuten toisen maailmansodan fasistisen Kroatian aikana 1941-45. 

Kosovo on nykyisellään täysin Yhdysvalloista ja EUsta riippuvainen väkivaltaa ja laittomuutta tihkuva mafia-valtio. Yhdysvaltojen ja Saksan aikaansaannos.

Sodan seurauksena saksalainen ja yhdysvaltalainen ylikansallinen pääoma on ottanut infrastruktuurin haltuunsa. Ryöstöoperaation tulos oli lähinnä sotilaallisen ylivallan aikaansaaminen, mutta eivät tehtaat, tiedotusvälineet, media, pankit ja vakuutuslaitokset ole suinkaan yhdentekeviä vaikkakin jonkin öljyvaltion aarteet saattavat tuntua paremmilta ryöstösaaliilta kuten, Syyria (jonka öljyä USA tälläkin hetkellä varastaa) tai Libya tai Irak tai Kaspianmeren öljy. 

Entä Krim? 

Krimin niemimaa on kuulunut Venäjään vuodesta 1785 eli Katariina Suuren ajoista lähtien, kauemmin kuin Yhdysvallat on ollut itsenäinen. YK ei tunne Krimiä osana Ukrainaa. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri, Ukrainassa syntynyt Hrustsov siirsi vuonna 1952 hallinnollisella päätöksellä Neuvostoliiton sisällä alueen Ukrainaan kuuluvaksi, millä ei ollut osana sosialistista järjestelmää suurta vaikutusta. Krimin asukkaat ovat yli 70 prosenttisesti venäläisiä. Vasta sosialistisen järjestelmän romahdettua se, mihin itsenäiseen valtioon jokin alue kuuluu, tuli merkittäväksi. Krimin venäläiset halusivat kuulua Venäjään.

Yhdysvallat aloitti Ukrainan haltuunottoprosessin samalla tavoin kuin muiden entisten sosialististen maiden, erityisesti Jugoslavian hajottamisen ja haltuunoton.

Jugoslaviassa yhteistyökumppaneina Saksan ohella olivat Yhdysvaltojen kroaatti- ja albaani- natsidiasporat. Ukrainan natsit vuorostaan ovat saaneet tukea Yhdysvalloista jo 1950-luvulta lähtien. 

Ukrainassa viritettiin henkiin natsiajan sankarit Stephan Bandera ja muut, joiden mukaan nimettiin katuja ja järjestettiin soihtukulkueita. Krimin tataarit olivat olleet aktiivisia Hitlerin apujoukkoja ja nyt tarjolla yhteistyöhön natsi -joukkioiden kanssa. Toisen maailmansodan neuvostomuistomerkkejä tuhottiin samaan tahtiin kuin natsisankareita rehabilitoitiin. 

Myös Ukrainassa, kuten Jugoslaviassa jo vuosia ennen varsinaista vallankaappauksen h-hetkeä, perustettiin kansalaisjärjestöjä, joiden opettajina ja ohjaajina toimi CIA:n ja NEDin sekä Otporin kouluttajia. 

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland kertoi Yhdysvaltojen antaneen 5 miljardia dollaria Ukrainan vallankumoukseen. Näköpiirissä oli GMO-viljelyn aloittaminen Ukrainassa, kaasuputken hyödyntäminen. Myös liuskekaasutuotantoa haviteltiin. Suuret ylikansalliset öljyjätit olivat tehneet ennakkosopimuksia.

Jo syyskuussa 2013 Bill ja Hillary Clinton kokoontuivat oligarkki Pintchucin kutsusta Krimin Jaltalle koko Euroopan poliittisen kerman kanssa suunnittelemaan Ukrainan haltuunottoa. Kokous sujui The Economist -lehden mukaan euforian vallassa. Larry Summers, Mario Monti, Gerhard Schröder, Carl Bild, Strauss-Kahn, oligarkki Poroshenko ym. olettivat venäläisen sankarikaupunki Sevastopolinkin olevan tuossa tuokiossa uusi NATO:n tukikohta. Paikalla ollut presidentti Janukovic joutui tuottamaan pettymyksen. 

Janukovic tuli lokakuussa tuskallisesti siihen tulokseen, että Ukrainalla ei yksinkertaisesti ole vielä varaa liittyä EU:n lähentymissopimukseen. Alueiden puolueella ja kommunistisella puolueella oli eduskunnassa, Radassa, vahva enemmistö. Sen avulla liittymistä EU:hun ja Jaltalla kokoontuneen kerman valtapiiriin ei saataisi onnistumaan.

Väkivaltaiset mielenosoitukset alkoivat. Yhdysvaltojen ja eräiden EU-maiden rahoittamien tarkka-ampujien koulutus alkoi. 

Maidanin väkivaltaisten tapahtumien tieteellinen tutkimus on tehty, ei Ukrainan hallituksen vaan yhdysvaltalaisten tiedemiesten toimesta. San Fransiscossa pidetyssä yhteiskuntatieteilijöiden kokouksessa professori Ivan Katchanovski esitti 70 -sivuisen tutkimuksen siitä, mistä rakennuksista tarkka-ampujat tulittivat ja keiden hallussa nuo rakennukset kulloinkin olivat. 

Annoin tuon tutkimuksen jo 5 vuotta sitten Iltalehden toimittajalle. Juttua en ole nähnyt vieläkään. 

Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden johtamat joukkiot suorittivat väkivaltaisen vallankaappauksen, jonka seurauksena presidentti Janukovic joutui henkensä pelastaakseen pakenemaan helikopterilla. Autosaattue, jolla hänen kuviteltiin matkustavan, joutui hyökkäyksen kohteeksi.

Eduskunnan seinät oli koristeltu fasistisilla lipuilla, alueiden puolueen kansanedustajat peloteltiin pois. Kommunistinen puolue kiellettiin. Venäjänkielen käyttö ehdotettiin kiellettäväksi, mutta presidentiksi nimetty Turchinov ei suostunut vahvistamaan lakia. 

Itä-Ukrainan alueet eivät hyväksyneet vallankaappausta eikä laitonta hallitusta. Ne halusivat itse hallita itseään laillisten vaalien pohjalta kuten ennenkin. Laiton uusi hallitus julisti Itä-Ukrainalle terrorismin vastaisen sodan. 

Ukrainan laitonta hallitusta edusti pääasiassa natsihenkinen Azovin pataljoona. Kesällä Puolan presidentin entinen turvallisuusneuvonantaja Jerzy Dziewulski osallistui Slavianskin vastaiseen taisteluun. Operaatiota johti Yhdysvaltojen apulaispuolustusministeri Derek Chollet.

1.8.2014 Suomen presidentti Sauli Niinistö ehdotti, että Suomi liittoutuisi suoraan Yhdysvaltojen kanssa. Syyskuussa hän jo johti Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen. Päätös sopimuksen allekirjoittamisesta tehtiin kätevästi eduskunnan kesäloman aikana.

Myös Jugoslavian hajotuksen yhteydessä Kroatian natsihenkisiä taistelijoita johti yhdysvaltalaiset eläkkeellä olevien kenraalien järjestön jäsenet. Operaatio Myrsky, jonka avulla puolimiljoonaa serbiä ajettiin kodeistaan elokuun 1995 yhden viikonlopun aikana Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa on ex-puolustusministeri Mattisin mukaan menestyksekkäin taistelu sitten toisen maailmansodan. Slovenian entinen ulkoministeri kutsuu tapahtumaa kuitenkin serbien kansanmurhaksi.

Ne Krimin asukkaat, jotka olivat osallistuneet Maidanin vastaisiin mielenosoituksiin, olivat saaneet väkivaltaisen kohtelun natsijoukkioilta. Ei siis ole lainkaan ihme, että he pyrkivät eroon yhä väkivaltaisemmaksi, epädemokraattisemmaksi ja venäläisvihamielisemmäksi muuttuneesta vallankaappaushallituksen hallitsemasta Ukrainasta.

Krimin autonominen alue julistautui itsenäiseksi. Se haki kansanäänestyksen jälkeen pääsyä takaisin osaksi Venäjää, jonka osa se oli vuosisatoja ollut. 

Venäjään hyväksymisensä jälkeen Krimin asukkaat ovat jo useissa vaaleissa ilmaisseet poliittisen tahtonsa eikä siinä ole mitään epäselvyyttä. 

Kosovon itsenäistyminen tapahtui 109 yksityishenkilön laittomalla äänestyksellä, jonka itsenäistymisen, laittoman sotilastukikohdan rakentanut Yhdysvallat hyväksyi välittömästi. Suomi seurasi nopeasti perässä – olihan tuon laittoman itsenäistymisen isä itse presidentti Martti Ahtisaari.

Kosovossa ei suoritettu kansanäänestystä, itsenäistyminen oli YK:n turvallisuusneuvoston päätösten vastainen, maassa vallitsi täydellinen laittomuus. YK ei ole muuttanut päätöstään siitä, että Kosovo on Serbian maakunta. 

Yhdysvallat luopui v. 2000 Bratislavassa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, jos ne ovat esteenä tavoitteiden toteuttamiselle. 

Nyt Yhdysvallat ilmoittaa kokoavansa demokraattisia samanmielisiä kansakuntia noudattamaan sopimusvaraista yhteistyötä.

Toisin sanoen kansainvälisesti tunnustettu demokratia ja kansainäliset lait eivät sido Yhdysvaltoja eikä sen kanssa liitossa sopimusvaraista yhteiskuntaa rakentavia muita maita. Näillä mailla on yhteiseen väkivaltaiseen vallankäyttöön pohjautuva ”demokratia”.

Jo pelkästään Jugoslavian hajottamisen ja Ukrainan tuhoamisen pohjalta voidaan sanoa, että Orwellin ennustama maailma on syntynyt. Pommitukset ovat rauhaa, väkivalta on demokratiaa ja väkivaltaa edustavan valtion hyväksymät säännöt, joissa hyväksytään ryöstöt, varastaminen ja väkivalta, ovat yhteistyön sopimusvaraisena pohjana. 

Suomi on tässä täysillä mukana. Aivan kuten yhteistyössä natsi-Saksan kanssa.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krim, Kosovo, Zelensky, Ahtisaari, NATO, USA, Venäjä, Katariina Suuri,

Miten Suomesta tuli aseparatiisin käskyläinen?

Sunnuntai 21.3.2021 klo 16.48 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuinka Suomi muuttui osaksi pommeilla ja talouspakotteilla operoivaa aseteollisuuden paratiisia?

Mitkä ovat ne askeleet, jotka ovat johtaneet Suomen poliittisen johdon ja median adaptoitumiseen kansainvälisiä lakeja noudattavasta YK:n jäsenvaltiosta Yhdysvaltojen ja sen miehittämän Saksan käskyläiseksi?

Eräs prosessia määrittävä tekijä lienee illuusio demokratiaa edistävästä Euroopan Unionista.

Suomen kansalle välitettiin ajatus lännen onnelasta kunhan vain liityttäisiin Euroopan Unioniin.

Saksan johtaman Euroopan Unionin militaristinen luonne jäi pimentoon. Olin lähellä saada puhemiesneuvoston varoituksen "salaisuuksien kertomisesta" v.1986 kerrottuani eduskunnan täysistunnossa unionin taustaorganisaation, Round Table of Industrialistsin puheenjohtajan kytkeytymisestä Yhdysvaltojen aseteollisuuteen.

Jäsenvaltioksi pyrkivän onkin ensi töikseen jo lähentymissopimuksen ensimmäisissä pykälissä sitouduttava aseelliseen yhteistoimintaan muiden jäsenten kanssa.

Kohta Suomen Euroopan Unioniin liittymisen jälkeen v 1997 tuleva presidenttimme, maan silloisen hallituksen ministeri Sauli Niinistö valittiin EDU:n, Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajaksi. Eräs EDU:n tärkeä päämäärä oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Itse Saksan liittokansleri Helmut Kohl ehdotti Niinistöä tehtävään. Angela Merkel oli Saksan CDU-puolueen edustajana Kohlin johtamassa hallituksessa naisasioidenministerinä sekä ympäristöministerinä aina Jugoslavian pommituksiin 1999 saakka, jolloin Saksassa valta oli vaihtunut sosialidemokraateille.

Suomen ensimmäinen askel "paratiisiin" eli jäseneksi pommituksin ja talouspakottein mielivaltaisesti toimivaan "läntiseen arvoyhteisöön" tpahtui keväällä 1999. Suomi sai luottotehtävän Saksan ulkoministeriöltä. Sen tuli salata Racakin kylän taisteluiden uhrien kuolinsyyt.

Suomalaiset oikeuslääkärit tunnetun professorin johdolla olivat Jugoslavian pyynnöstä tehneet ruumiinavaukset. Saksan ulkoministeriön liittolaisena olivat Suomen ulkoministeri Tarja Halonen ja presidenttinä Martti Ahtisaari. Käytännön mielipiteiden manipuloinnin ja disinformaation Saksan ulkoministeriön ohjauksessa teki hammaslääkäri Helena Ranta.

Salaaminen antoi Yhdysvaltojen presidentille Bill Clintonille tekosyyn väittää uhrien tulleen teloitetuiksi ja aloittaa demonisoimiensa serbien pommitukset. Varsinainen syy pommituksiin oli Yhdysvaltojen halu rakentaa oma sotilastukikohta Balkanille. Sen ja Saksan miehityksen avulla Yhdysvallat saisi Euroopn sotilaallisen saappaansa alle. Sopivaksi maantieteelliseksi paikaksi havaittiin Serbian maakunta Kosovo.

Välittömästi pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa laitonta jättimäistä sotilastukikohta Bondsteelia Serbiaan.

Suomen hallituksen ja median tehtävänä oli olla paljastamatta, että ETYJ:n tarkkailijoiden amerikkalainen puheenjohtaja William Walker oli myös CIA:n edustaja, ja että hän oli alusta lähtien sitä mieltä, että Kosovon tulisi kuulua Albaniaan. Tämän hän ilmaisi, kun kiitolliset albaanit paljastivat Racakin kylässä hänen patsaansa v. 2017. Paljastustilaisuudessa oli läsnä väkivaltaisen Drenica-ryhmän mafiapomo Hashim Thaci, joka oli EU:n ja Yhdysvaltojen tukemana valittu Kosovon presidentiksi. Tällä hetkellä hän on kuitenkin joutunut luopumaan presidenttiydestä ja odottaa Haagin Kosovo Specialists Chamber oikeusistuimessa oikeudenkäyntiä kymmenistä sotarikoksista.

Oikeudenkäynnin pitkittyminen johtunee siitä, että monet valtioiden johtajat ovat olleet hänen yhteistyökumppaneitaan ja pelännevät paljastuvansa oikeudenkäynnin aikana, jota kuitenkaan ei voitu lopultakaan estää tapahtumasta.

Myöskään ei saanut paljastaa, että Clinton toimi yhteistyössä paitsi natsi-diasporan myös Osama bin Ladenin kanssa rekrytoiden Lähi-Idästä ja Afganistanista serbien päitä katkovia jihadisteja NATO:n liittolaisiksi ja jalkaväeksi. Kosovon albaanit pystyttivätkin heti sodan päätyttyä patsaan presidentti Clintonille keskelle Kosovon pääkaupunkia Pristinaa. Lisäksi suuri valtatie on nimetty hänen kunniakseen.

Presidentti Obama murhautti Osama bin Ladeniksi olettamansa henkilön Pakistanissa tosiaikaisesti videoituna kansainvälisenä näytelmänä. Välittömästi murhan suoritettuaan hän soitti Bill Clintonille ikäänkuin vahvistaakseen: bin Laden ei pysty enää paljastamaan salaisuuksiamme.

Suomen median rinnalla myös Suomen ulkoministeriön virkamiehet oli tuettu omaksumaan Jugoslavian hajottamisen väline: serbivastainen ajattelutapa.Totta kai virkamiesten on täytynyt tietää totuus Yhdysvalloissa elävän natsi- ja albaanidiasporan merkityksestä sodan rahoittamisessa.Kerron tästä tarkemmin sekä "Lupa olla julma"-kirjassani että "Lahtari, Punikki ja Teurastaja"-teoksessani.

Ensimmäiset vuodet EU:n jäsenenä opettivat, mitä jäsenmaalta edellytetään. Tiedon pimittämistä ja osallistumista kanssarikollisena Yhdysvaltojen ja Saksan hankkeisiin. Ensin tappaminen saattaa tuntua kipeältä, mutta se on kuin rokotus. Se ensin sattuu mutta se tuo vastuskyvyn jonka jälkeen tappamiset ja pakotteet eivät tunnu missään. Näistä teoista saatetaan palkita Nobelin rauhanpalkinnolla.

Seuraavaksi tehtäväksi pommitusten mahdollistamisen jälkeen Yhdysvallat tarjosi presidentti Martti Ahtisaarelle Kosovon tulevaa asemaa suunnittelevan työryhmän puheenjohtajan roolia.

Kosovon albaanien suorittamat pogromit jatkuivat keskeytyksittä. Serbiväestöä ahdisteltiin, koteja tuhottiin, yölliset räjäytykset ja talojen seiniin ampumiset olivat päivittäisiä. Serbit ja muut vähemmistöt haluttiin pelotella pois Kosovosta kuten 10 vuoden ajan jo ennen sotaa oli tapahtunut.

Kymmenen vuoden ajan jatkunut läntinen serbivastainen propaganda vallitsi myös NATO:n eri maista kotoisin olevissa miehitysjoukoissa. Kukaan ei katsonut tarpeelliseski puolustaa serbiväestöä. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria poltettiin albaanien juhliessa läpi yön ympärillä. Kukaan ei muka huomannut mitään.

YK:n kesäkuussa 1999 pommitusten päättämiseksi vahvistamassa päätöslauselmassa 1244 todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta. Siitä saattoi päätellä NATO-miehityksen olevan väliaikainen ja että sen aikana tulisi sopia serbien ja albaanien suhteiden parantamisesta.

Ahtisaaren johtaman työryhmän jäsenten mielestä Ahtisaarella ei ollut muuta tavoitetta kuin Kosovon itsenäisyys. Yhdysvaltojen ja Ahtisaaren mukaan Kosovossa sijaitsevien yritysten yksityistäminen oli ensisijaista.

Kosovon korkeimpana johtajana oli YK:n pääsihteerin erityisedustaja. Ensimmäinen tämän viran haltija oli Bernard Kouchner, Lääkärit ilman rajoja-järjestön perustanut ranskalainen lääkäri.

Lääkärit ilman rajoja sai Jugoslavian pommitusvuonna 1999 Nobelin rauhanpalkinnon. Tämä kunnia ei estänyt Kouchneria henkilökohtaisesti ja agressiivisesti aloittamasta serbiomaisuuden laitonta konfiskointia Kosovossa.

Hän aloitti Kosovossa sijaitevien Serbian valtion, yhteisöllisesti omistettujen ja yksityisten serbiyritysten haltuunoton ilman että omistajat saivat ylittää miehitetyn Kosovon ja Serbian välisen rajan ja tulla paikalle valvomaan mitä omaisuudelle ollaan tekemässä.

Tilanne alkoi muistuttaa toisen maailmansodan aikaa, jolloin serbien vaino oli fasistisen Kroatian julistamana laillista ja serbiomaisuuden konfiskointi samoin. Nyt keskitysleirejä ei serbeille ollut. Sen sijaan serbiasukkaat siirrettiin NATO-sotilaiden "turvaamana" tuhotuista taloistaan kontteihin asumaan, joista asukkaat eivät ympärillä vainoavien albaaninuorten vainon seurauksena uskaltautuneet edes kauppaan. Tilanne on jatkunut samanlaisena jo 20 vuotta.

Yksityistämisprosessiin perustettiin säätiö.

Suomalainen Harri Holkeri oli vuorostaan YK:n pääsihteerin erityisedustajana vuonna 2004. Tuona aikana koettiin yhden viikonlopun aikana pommitusten jälkeisen ajan massivisimmat pogromit, terveyskeskuksia, kouluja, kirjastoja, kirjoja, kirkkoja ja serbitaloja poltettiin. Sekään ei horjuttanut Holkerin, Ahtisaaren, Euroopan Unionin tai NATO:n uskoa entisten mafia-pomojen valtaaman maan itsenäistämiseen. Poliisivoimina toimivat entiset KLA:n taistelijat.

Kahdeksan vuoden työskentelyn jälkeen Ahtisaari yritti saada Kosovon itsenäistymisen hyväksytyksi YK:ssa. YK:n edustajat kävivät arviokäynnillä Kosovossa, mutta samanaikaisten räjäytysten ja pelottelun seurauksena lähtivät paikalta. YK:n turvallisuusneuvosto, niin pysyvät kuin vaihtuvat jäsenet eivät hyväksyneet itsenäistymishanketta.

Epäonnistuttuaan laillisessa itsenäistymishankkeessa Ahtisaari kannusti suoraan toimintaan, joka oli albaaniväestölle tuttua. YK:n alainen eräänlainen Kosovon109 hengen harjoitteluparlamentti äänesti omavaltaisesti Kosovon itsenäiseksi. Yhdysvallat, alueella sijaitsevan sotilastukikohdan haltija, tunnusti Kosovon itsenäisyyden välittömästi. Suomi seurasi perässä.

International Court of Justice totesi siltä kysyttäessä, että kyllähän itsenäisyysjulistuksia saa tehdä, mutta tämänkaltaisen parlamentin päätös on laiton.Sitten ICJ katsoi, että parlamentin jäsenet olivatkin äänestäneet yksityishenkilöinä.

Näin siis YK:n hallinnon alaisessa NATO:n miehittämässä maakunnassa laillisuutta taivuteltiin.USA:n, EU:n ja NATO:n "sopimusvaraisten sääntöjen mukaan" joukko yksityishenkilöitä voi julistaa haluamalleen alueelle, jonka YK on todennut olevan osa Serbiaa, itsenäisyyden.

Vuoden 2008 itsenäisyysjulistuksen jälkeen Ahtisaarelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto.

Tämän voi sanoa osoittavan, että rokotus on toiminut. Suomi on muuttunut täysin immuuniksi väkivallalle, laitomuudelle ja ihmisoikeusloukkauksille. Nobelin rauhanpalkinto osoittaa kuinka palkittavaa tuo sopeutuminen on.

Kosovon presidentti, entinen Drenica- mafiaryhmän johtaja Hashim Thaci, on vasta nyt 20 vuotta johtavassa asemassa NATO:n jalkaväkenä toimimisen jälkeen haastettu oikeuteen sotarikoksista.Yhdysvallat, EU ja Ahtisaari ovat hänen läheisiä yhteistyökumppaneitaan. Useat todistajat, jotka olisivat voineet todistaa hänen jutussaan, on jo tapettu.

Sveitsiläinen senaattori Dick Marty, joka Euroopan neuvoston toimeksiannosta tutki esimerkiksi Thacin rikoksia, sanoi sen jälkeen kun 10 vuotta oli kulunut hänen raporttinsa luovuttamisesta eikä syytteitä ollut nostettu, että Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina.

Vuoden 2012 Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin Euroopan Unionille, joka "on edistänyt kuusi vuosikymmentä rauhaa, sopua, demokratiaa ja ihmisoikeuksia".Kosovon toimien lisäksi EU:n ansiolistassa olivat Libyan pommitukset, hyökkäys Syyriaan - puhumattakaan kaikista USA:n sotahankkeista, joissa EU on ollut mukana Afganistania unohtamata.

Tuona vuonna USA-NATO-EU sai lottovoiton. Suomen presidentiksi valittiin Sauli Niinistö. 

Suomessa oli jo niin totuttu tärkeiden asioiden salailuun, että presidentin ja puolustusvoimien komentajan ilmoitus NATO:n isäntämaasopimukseen liittymisestä syyyskuussa 2014, eduskunnan ollessa kesälomalla luettiin ilmoituksena päivälehdssä.

Isäntämaasopimusta ei ollut käännetty suomeksi eikä kansaa ollut muutenkaan vaivattu asialla. Tärkeämpää oli se, että presidentti soittaa Yleisradion luonto-ohjelmaan tai vastaa kysymykseen siitä vieläkö hän luistelee rullaluistimilla.

Suomalaiset olivat kokeneet vastaavan yllätyksen vuoden 1940 syyskesällä kun Pohjois-Suomen asukkaat havaitsivat Saksan miehitysjoukkojen marssivan kohti pohjoista.

Isäntämaasopimusta seurasivat tiukassa tahdissa, varsinkin Sipilän hallituksen ja Niinistön yhteistyössä, kymmenet verkot, joilla Suomi sidottiin tiiviiseen sotilaalliseen yhteistyöhön USA:n ja Saksan lisäksi myös muihin NATO-maihin.

Sipilän hallituksen aikana vuodesta 2015 lähtien  varmistettiin tuon kaikessa sodankäynnissä tärkeän propagandan voimistaminen. Valtion turvallisuuskomitean rahoittama tiedonvälitystä ja kustannusalaa yhteistyössä NATO:n hybridikeskuksen kanssa toteuttava Mediapooli otti vastuun tiedottamisesta. 100 toimittajaa ja virkamiestä lähetettiin Yhdysvaltoihin propagandaoppiin.

Pommitusten jälkeen lännen taloudellisen kiristyksen armoille joutuneen Serbian tiedotusvälineet ovat varmuuden vuoksi keskeiseltä osin saksalaisomistuksessa, CIA:n entinen päällikkö omistaa pää TV-kanavan. Suomessa tätä ulkomaista omistusta ei tarvita. NATO luottaa meihin ja propagandakoulutuksen läpikäyneisiin toimittajiin ja virkamiehiin. Tämän toiminnan tehokkuutta CNN amerikkalainen TV-kanava ihaili. Propagandakoulutus suunnataan myös lapsiin, kanava ihasteli.

Media valitsee luotettavasti oikeat poliitikot presidenteiksi ja eduskuntaan.

Ei olekaan ihme, että Suomen ulkopoliittinen johto toistamistaan toistaa ulkopolitiikan perustuvan johonkin "sopimusvaraisiin" sääntöihin, jotka ehkä USA on laatinut. Voidaan siis sopia, että käytetään natseja ja jihadisteja sekä propagandaa taloudellisten tai sotilaallisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Kansainväliset lait ja YK:n periaatteet ovat kuitenkin suurimmalle osalle maapallon maita edelleen sopivia laillisuuden kulmakiviä. Suomi onkin toiminnallaan liukunut pois tästä YK:n jäsenvaltioiden hyväksi katsomasta viitekehyksestä Yhdysvaltojen ja EU:n ikiomaan laillisuuskäsitteeseen, joka muistuttaa poliittista oikeutta.

Meillä vanhemmalla väellä on kokemusta Hitlerin, Göbbelsin, Banderan ja Francon rasismista sekä propagandasta emmekä kaipaa sitä missään muodossa takaisin.

Massiivinen maassamme vallitseva NATO-propaganda ei ole saanut suomalaisia kääntymään NATO:n kannattajiksi. Sen sijaan presidentti Ahtisaari on ilmoittanut muuttavansa Namibiaan, ellei Suomi liity NATOon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Kohl, Ahtisaari, Halonen, Niinistö, aseteollisuus, NATO , EU, palvelukset USA:lle, Nobelin rauhanpalkinto,

Hitler on taas täällä

Sunnuntai 27.12.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vesa Vierikko kuvasi Jari Tervon haastattelumainoksessa että jos hän joutuisi esittämään Hitleriä, hän esittäisi tämän oikein lempeänä, koska kaikissa meissä on mahdollisuus Hitlereiksi.

Mieleeni tuli kuva hymyilevästä Obamasta uuden kirjansa kannessa. Tai Joe Biden vaalikuvissaan.

Yhdysvallat on toteuttanut maailman, jota Hitler ei vallanhimoisimmissakaan suunnitelmissa liene voinut ounastella. Muodollisesti Yhdysvallat oli liittoutuneiden rinnalla taistelemassa natsi-Saksaa vastaan. Pitkän tähtäyksen suunnitelmana oli kommunistien johtaman sosialistisen Neuvostoliiton tuhoaminen. Yhdysvaltojen teollisuuspiirit olivat avoimesti tukeneet Hitlerin aseistamista.

Hitlerin katolinen Saksa ja fasistinen äärikatolinen Kroatia pyrkivät juutalais-kommunistisen maailman tuhoamiseen tappamalla juutalaiset, ortodoksiset serbit sekä kommunistit ja romanit keskitysleireillä, joiden johtajina varsinkin Kroatiassa toimi katoliset papit.

Sodan aikana Hitlerin avuksi ja rinnalle tuli Jerusalemin Suurmufti, joka värväsi Bosnian sunnimuslimit taisteluun Hitlerin rinnalla. Erityisesti Neuvostoliiton eteläisten osien muslimiväestö olivat myös rekrytöinnin kohteena.

Katolinen kirkko ja fasistinen Espanja auttoivat suuren joukon natseja siirtymään Atlantin toiselle puolelle, jossa CIA värväsi pätevimmät palkkalistoilleen.

Jo 1950-luvulla myös Yhdysvaltojen hallituksen ei vain teollisuuspiirien asenne oli muuttunut fasistimyönteiseksi. Presidentti Eisenhower antoi tukensa Espanjan fasistidiktaattori Francolle ja sai vastavuoroisesti rakentaa sotilastukikohtia Espanjaan.

CIA aloitti yhteistyön muslimiveljeskunnan kanssa 1950-luvun alkupuolella. Yhteistyö Yhdysvalloissa asuvan turkkilaisen äärimuslimi ideologin Fetullah Gülenin knssa pyrkii vaikuttamaan Venäjän eteläpuolisissa valtioissa  asuviin islaminuskoisiin väestöihin äärimuslimi koulutuskeskusten, madrassojen  kautta, jotka ovat levittäytyneet myös Kiinan Xijangiin. 

Kauko-Idän itsenäisyyttä tavoittelevien maiden jatkuvien pommitusten ja luonnon tuhon jälkeen Yhdysvallat siirtyi Eurooppaan ja sitten Lähi-Itään.

Kaikessa toiminnan ytimenä oli taloudellisen ja sotilaallisen väkivallan avulla sosiaalisen oikeudenmukaisuuden murskaaminen. Euroopassa Yhdysvallat sai liittolaisekseen sotilaallisesti toisesta maailmansodasta lähtien miehittämänsä Länsi-Saksan. Saksojen yhdistyminen muutti Saksan USAn elimelliseksi liittolaiseksi.

Yhdistymisensä jälkeen Saksa antoi itselleen luvan toimia kuten Hitlerin aikana, hankkia revanssi. Se rahoitti katolisia kroaatteja yhdessä USA:n natsi- ja albaanidiasporan kanssa hajottamaan Jugoslavian liittovaltion yhdessä USAn kanssa. Se edellytti ortodoksisten serbien, edellisen sodan holokaustin uhrien demonisointia Hitlereiksi. Yhdysvaltojen armeijan kenraalit kouluttivat kroaatit tyhjentämään Kroatian serbeistä, joita ei oltu saatu 45 vuotta aikaisemmin keskitysleireissä tuhottua.

Jugoslavian asukkaat pystyivät aikaisemmin osallistumaan yritysten, joissa he työskentelivät hallintoon ja osinkojen jakoon. Nyt he menettivät työnsä ja vajosivat kansoina kehitysmaaluokkaan kansantuotteella mitattuna.

Tuhottuaan Puolan, Neuvostoliiton ja Jugoslavian, saatuaan sotilastukikohdan laittomasti Serbian alueelle ja pakotettuaan taloudellisesti ja sotilaallisesti  alisteiset haltuunsa ottamat valtiot valtansa alle ja liittymään NATOon Yhdysvallat siirtyi Lähi-Idän ryöstöön yhdessä NATO-liittolaistensa kanssa. Samaan aikaan työn alla oli Georgia ja Ukraina.

Puolan ja Neuvostoliiton haltuunotossa johdossa toimi CIA:n entinen johtaja, presidentti George H.W.Bush. Jugoslavian serbien demonisoinnissa ja toisen holokaustin suunnittelussa ja toteuttamisessa presidenttinä oli demokraatti Bill Clinton senaattori Joe Bidenin tukemana. Saksan liittopresidenttinä toimi Helmuth Kohl, joka puhui kaikki EU:n tulevat jäsenmaat mukaan Jugoslavian tuhoamiseen ja haltuunottoon aseteollisuuden tueksi rakennetun  EU:n perustamiskokouksessa Maastrichtissa.

Yhdysvaltojen ja Saksan kouluttamat natsien jälkeläiset ja albaanijihadistit tulivat Bosnian ja Kosovon sodissa keskeiseen asemaan. Jälkimmäisiä tuotettiin Afganistanista ja Lähi-Idästä. Rahoittajana ja kouluttajana Clintonin rinnalla oli Osama bin Laden. Clintonin puoluetoveri Obama katsoi parhaaksi vaientaa Osama bin Ladenin tappamalla hänet videoidussa näytöksessä. (olisiko Hitler pysynyt vastaavaan?)Välittömästi murhan jälkeen Obama soitti Clintonille.

USA sai tekosyyn hyökätä Afganistaniin kaksoistornien tuhon jälkeen. Maahan, jolla ei ollut mitään tekemistä iskun kanssa. Strategisesti tärkeän maan miehitys jatkuu edelleen kahdettakymmenettä vuotta tarjoten tosin kukoistavan heroiini-bisneksen.

USA ja Saksa (Feldman ja Perthes)suunnittelivat Syyrian haltuunoton ja siirtämisen muslimiveljeskunnan haltuun sekulaarisen sosialistisen Baath-puolueen sijaan. Kouluttamalla tarkka-ampujat mielenosoituksiin ja masinoimalla massiivisen presidentti Assadin vastaisen propagandan USA ja Saksa esittelivät Obamalle Bilderberg-ryhmässä suunnitelmansa jo vuonna 2008.

2010-luvun Libyan tuhoaminen ja v. 2013 Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen valmistelu olivat presidentti Obaman ja varapresidentti Bidenin hankkeita yhteistyössä EU:n NATO-maiden kanssa. Jo syyskuussa 2013 Clintonit ja Euroopan poliittinen eliitti juhlivat Krimin Jaltalla tulevaa Ukrainan haltuunottoa. Varsinainen kaappaus tapahtui helmikuussa 2014, jonka jälkeen vallankaappaushallitus julisti Itä-Ukrainalle, joka ei hyväksynyt kaappausta, terrorismin vastaisen sodan.

Syyrian ryöstö vuodesta 2011 eteenpäin onnistui vain osittain. NATO-maat Turkki ja Ranska varastivat Syyrian öljyä aluksi. Lähes kaikki USA:n NATO- ja muut liittolaiset osallistuivat ryöstösuunnitelmiin, joihin kuului mm sementtitunneleiden varustaminen jihadisteille sekä massiivinen Syyrian hallituksen vastainen propaganda ja ohjusiskut.Tällä hetkellä Yhdysvallat varastaa sumeilematta Syyrian öljyä Kurdien miehittämässä Koillis-Syyriassa.

Terrorin ja muun väkivallan julmuutta ei esitellä meille suomalaisille. Viime päivinä olemme lukeneet palestiinalaisten keskitysleirimäisistä oloista Gazassa, ilman puhdasta vettä ja surkean viemäröinnin vallitessa korona-epidemian aikanakin Israel estää palestiinalaisia saamasa omaa vettään. Olemme lukeneet Ukrainan katkaisseen vedentulon Krimille tukkimalla maavallilla  kanavan, joka on Krimin päävesilähde. Kanavan, jonka venäläiset ovat itse rakentaneet aikana, jolloin Krim oli osa Venäjän sosialistista neuvostotasavaltaa. Olemme lukeneet Yhdysvaltojen mielivaltaisista talouspakotteista Kuuballe, Syyrialle ja Venäjälle. Venäjää estetään talouspakotteilla rakentamasta vedenpuhdistusjärjestelmää merivedestä veden saamiseksi krimiläisille.Presidentiksi tuleva Biden, joka kehotti kroaatti-albaanidiasporaa äänestämään itseään, on luvannut tiukentaa Venäjänpakotteita sekä suorittaa kyberhyökkäyksen Venäjän infrastruktuuriin.

Saksan yhdistymisen aiheuttama muutos on valtava. Saksan 4 miljoonan turkkilaisväestö, joka ei välttämättä ole integroitunut, vaikuttaa Saksan politiikkaan. Münchenin moskeijan väitetään olevan fanaattisen uskonsuunnan keskiössä. Miten on mahdollista, että Venäjällä kymmenien ihmisten kuolemasta vastaava terroristi istuu kaikessa rauhassa puistonpenkillä Saksassa. Miksi Saksa antaa turvapaikan jihadistien propagandapäällikölle Valkokypärien tiedottajalle. Jihadisti-muslimien Saksasta saama tuki Bosniassa ja Kosovossa ei ole sattumaa. Serbien alistaminen ja EU-puheenjohtajamaan Saksan täydellinen haluttomuus tunnustaa tosiasioita Kosovossa jatkuu.

Viimeisimmän teokseni nimi on "Lupa olla julma". Sen voi tilata BoD. fi  tai Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta. Joka päivä ja usein öisinkin mietin kuinka Suomi voi olla osallisena tällaiseen mielivaltaan ja julmuuteen ja vielä omalla toiminnallaan edistää sen toteutumista.

Vesa Vierikon hahmottamalla lempeällä Hitlerillä on minun mielessäni Yhdysvaltojen presidentin kasvot ja presidentti Obaman, seitsemän sodan aloittajan teos voisi olla moderni "Mein kampf"joka leviää kulovalkean tavoin kymmenillä kielillä ympäri maailmaa. Hillary Clintonin huudahti Libyan johtajan Gaddafin kuollessa Naton pommitusten valmistelemana  ja paikallisten jihadistien toimesta seiväs peräsuolesta niskaan työnnettynä "Me tulimme, Me näimme, hän kuoli. Hah hah haa". Tuo ilmentää asiaa omalla tavallaan.

Meidän maamme tärkein sotilaallinen yhteistyökumppaniko?Jälleen Hitler.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vesa Vierikko, Hitler, Biden, CIA, muslimiveljeskunta, Saksa, Nato-EU, USA

Muisto

Lauantai 12.12.2020 klo 16.31 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuten monilla kirjoittajilla myös minulla luovat prosessit tapahtuvat yöllä.Viime yönä mieleeni palautui 1970-luvun loppupuoli ja yhteiskunnan ilmapiirin erilaisuus nykyiseen verrattuna. 

Olen hijattain kertonut teokseni Lahtari, Punikki ja Teurastaja, marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä kohtalosta. Kirjamessujen johto kielsi esittelemästä sitä messujen lavoilla.

Viime yönä muistin kesäisen illan vuonna 1979 Helsingin Koiton näyttämöllä, jossa näyteltiin Nuorallatanssijan kuolema, kuinka Pete Q sai siivet- näytelmää. Se oli eräänlainen kulttinäytelmä, jonka sanottiin heijastelevan yhteiskunnan murrosta.

Menin katsomaan näytelmää  10 - 15 vuotiaiden lasteni kanssa.

Näytelmässä ei ollut varsinaista juonta, mutta se loi vaikutelman uutta ja outoa etsivistä ihmisistä epävarmuuden murroksessa.

Väliajalla näyttelijät kiersivät myymässä yhtä pientä kirjaa, ei vain virvoketiskiltä vaan  kädestä käteen yleisölle. Suureksi yllätyksekseni ja hämmästyksekseni kirja oli kirjoittamani Pirkko Idänpään-Heikkilä: Inhimillinen kasvu ja yhteisö

Kuvaan siinä luovan kasvun ja autoritaarisen kasvatuksen eron. Kirjoitan kuinka yhteiskunnan rakenne vaikuttaa siihen minkälaiset edellytykset ihmisellä on tavoittaa aito luovuus ja kyky luovaan vuorovaikutukseen autoritaarisuuden ja vallankaytön sijaan. Olin kehittänyt 1975 luovan kasvun teorian, jonka varhainen ilmentymä tuo teos oli. 

Vuonna 2005 kirjoitin teorian selkeämmin havaittavaksi teoksessani Ahdingossa luova lapsi ja nuori;tienviittoja kasvuun.

Inhimilinen kasvu ja yhteisö kehittyi kirjaksi, jonka vanhemmat ostivat lapsilleen ylioppilaslahjaksi samaan tapaan kuin annetaan Lokki Joonathan, Pikku Prinssi tai jokin runokirja. Rakennusliiton puheenjohtaja Aarno Aitamurto jakoi kirjan kaikille Rakennusliiton vuosikokouksen osanottajille.

Pete Q-näytelmän esiintyjistä moni oli teatterikoululaisia. Osa heistä siirtyi työhön Ryhmäteatteriin näyttelijöiksi tai ohjaajiksi. 

En tuntenut ketään heistä henkilökohtaisesti, mutta lähetin myöhemmin aina tuoreen vastailmestyneen kirjani teatterille, kunnes 2000-luvulla sain teatterilta kiitosviestin, jossa kerrottiin, että vanhasta kaartista teatterissa oli jäljellä enää Pertti Sveholm.

Yöllä mieleeni tuli kuinka erilainen Suomen ilmapiiri on nyt kuin 1970-luvun lopun optimistisessa vaiheessa. Tuolloin autoritaarisuus oli purkautumassa ja luovan yhteistyön mahdollisuudet näyttivät avautuvan.

Sitten tuli pääomaliikkeiden vapautuminen 1980- luvulla ja Suomen liittyminen aseteollisuutta palvelevaan NATO/EUhun. Suomi luopui puolueettomuuspolitiikastaan ja ikäänkuin sinettinä inhimillisyydestä ja luovuudesta luopumiselle Suomi alkoi kouriintuntuvasti palvella Saksan ja USA:n epäinhimillistä sotapolitiikkaa. 

Suomen ulkoministeriö teki mahdolliseksi Jugoslavian pommitusten aloittamisen ja serbivastaisen propagandan levittämisen palveluksena Saksalle ja USA:lle kuten teoksessani Lupa olla julma kuvaan.Suomi mahdollisti serbien toisen holokaustin.

Kirjassani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun kuvaan Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrisen yksikön henkilökunnan ja potilaiden luovan yhteisön kehittymisen 1990-luvulla laman aiheuttamasta niukkuudesta huolimatta. Ilmapiiri oli lämpimän optimistinen ja henkilökunnan ideat johtivat toinen toistaan hiemompiin tapoihin auttaa niin itseä kuin potilaita oivaltamaan uutta.

Kaksi vuotta eläkkeellejäämiseni jälkeen henkilökunta esitti hartaan toivomuksen:"Kerro meistä! Kerro miten me työskentelimme!" Luovan yhteistyön mahdollisuudet oli organisaatiouudistuksessa purettu. Kaikki kannattelevat rakenteet ja yhteisön kauneus oli tuhottu. Teoksessa Ahdingossa luova lapsi ja nuori näkyy kouriintuntuvasti kuinka luovuus on mahdollinen, mutta se mahdollisuus voidaan tuhota.

Näen, että sotilasliitto NATO:n ja aseteollisuutta palvelevan USA:n ja EU:n vaikutus Suomen ilmapiiriin on tuhonnut luovan yhteistyön mahdollisuudet. Valtion turvallisuuskomitean, mediapoolin ja EU/NATO:n hybridikekuksen valta Suomen mediaan, kustannustoimintaan ja ihmisten tietoisuuteen ja tajuntaan on muodostunut murskaavaksi.

Se mikä alkoi hauraasti ja etsiskellen autoritaarisuuden kyseenalaistavana liikkeenä on tormännyt sotilaallisen vallankäytön ja mielivallan seinään. Suomalaisten edellytetään jakavan sotilaallisella väkivallalla ja talouspakotteilla rehentelevän USA:n arvot.

Suomessa ei enää nouse voimia, jotka huutaisivat  "keisarilla ei ole vaatteita". Kansan oletetaan vaikenevan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskunnan ilmapiiri, Pete Q, 1970-luvun ilmapiiri, NATO:n hybridikeskuksen valta, luova prosessi

Kosovo-propaganda jatkuu Suomen mediassa

Torstai 3.12.2020 klo 18.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Mauno Koivisto käännähtäisi haudassaan jos kuulisi minkälaista NATO-propagandaa Helsingin Sanomat edelleen kehtaa julkaista.

Tänään 3.12. 2020 lehti julkaisi Pekka Hakalan artikkelin "Lähettiläs uskoo sopuun Kosovossa" kuvaillen Miroslav Lajcakin, EU:n Länsi-Balkanin lähettilään mielipiteitä liittyen Serbian ja Kosovon suhteisiin.

Helsingin Sanomat, erityisesti sen päätoimittaja on kunnostautunut NATO-propagandan julkaisemisessa lehdessään.

Mauno Koivisto kirjoitti esipuheen Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta, jossa hän kirjoittaa kuinka hän vihasi NATO:n serbivastaista propagandaa.

Laineen teoksessa James Aho kuvaa, minkälainen propagandistinen mekanismi synnytettiin serbien demonisoimiseksi. Kuinka holokaustin uhrit, kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian perustuslakia noudattavat serbit muutetttiin hyökkääjuksi ja leimattiin Hitlereiksi. Kuinka leimat kiinnitettiin. Minkälainen tuo mekanismi oli.

Tämän päiväinen Helsingin Sanomien artikkeli on malliesimerkki tekstistä, josta puuttuvat perustavat tosiasiat.

Osittain sattumasta johtuen minä, joka olen tutkinut luovuutta, henkistä kasvua ja inhimillisyyttä totuuden hahmottamisen pohjana, olen perehtynyt tieteellisesti tapahtumien kulkuun Balkanilla.

Olen kirjoittanut kirjan "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä, Into 2016, 2018. Kirjamessujen johto ilmoitti kustantajalle, että tätä teosta ei saa esitellä kirjamessujen lavoilla.

Viimeisintä teostani "Lupa olla julma" kirjoittaessani sain tietää Jarmo Laineen teoksen olemassaolosta. Sitä ei ole Helsingin kirjastoissa. Sain sen kuitenkin aluksi kirjastosta Kouvolasta ja myöhemmin sain ostettua sen antikvariaatista.

Minkä vuoksi tämä teos, jossa on presidentti Mauno Koiviston esipuhe, on kadonnut? Ainoa teos siihen asti, joka edes osittain kuvaa USA:n ja Saksan tarpeita palvelevaa Jugoslavian tuhoamista natsi-Saksan tyyliin demonisoimalla serbit, tekemällä heidät tappamisen ansaitseviksi ja laillistamalla heidän omaisuutensa konfiskoinnin kuten fasistisen Kroatian säätämät lait sallivat toisen maailmansodan aikana. Kaikki tämä tapahtui NATO:n valvonnassa kauloja katkovien, presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamien ja aseistamien jihadistien avulla.

"Lupa olla julma"- teokselle ei myöskään löytynyt kustantajaa. Sen kustansi aviomieheni yritys, Viestintä M.Saari ja se ilmestyi kuukausi sitten 7.11.2020 BoD.n painosta.

Helsingin Sanomien artikkeli kertaa kuinka "täysimittainen sota alkoi 1998 kun Jugoslavian armeija eli käytännössä Serbian tankit vyöryivät Kosovon maanteille." Tosiasiassa valtion armeija suoritti tehtäväänsä KLA:n terroristien ja bin Ladenin jihadistien tappaessa poliiseja ja aiheuttaessa turvattomuutta tavallisissa albaaneissa, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa.

Suoralla toiminnalla albaanijohtajat olivat kieltäneet albaaniväestöä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin, työskentelemästä valtion viroissa kuten kouluissa ja sairaaloissa.

Tärkein syy sotaan oli se, että Yhdysvallat halusi oman sotilastukikohtansa Balkanille voidakseen turvata paitsi öljynkuljetukset Kaspianmereltä Albaniaan myös heroiini-kaupan Afganistanista Eurooppaan. Saksaa vuorostaan kiinnosti Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunotto. Pommitetut teollisuuslaitokset, pankit, vakuutuyhtiöt, media.

Bosnian presidentti Izetbegovic oli värvännyt toisen maailmansodan aikana albaani-joukkoja ss-joukkoihin.Nyt hän rakensi muslimi-kalifaattia kirjoittamansa islamilaisen julistuksen mukaisesti, jossa serbit olisivat toisen luokan kansalaisia, jos ylipäätään saisivat pitää henkensä.

Daytonin rauhansopimusta 1995 seurannut 40 000 miehen vahvuinen NATO-miehitys takasi Saudi-Arabian etujen toteutumisen Bosniassa. Maahan rakennettiin Saudi-rahalla 150 moskeijaa, joissa opetettiin wahabistista äärisuuntaa kun aikaisemmin Jugoslavian alueen muslimit olivat olleet asenteeltaan maltillisia.

Sama tapahtui Kosovossa. Heti pommitusten jälkeen Yhdysvallat alkoi rakentaa tähän Serbian maakuntaan valtavaa sotilastukikohtaa Bondsteeliä. NATO-miehityksen alaisena ja YK:n pääsihteerin edustajan toimiessa alueen johtajana Kosovossa serbiasukkaita vainottiin  systemaattisesti kranaatti-iskuilla, talojen ja huoneistojen valtaamisilla sekä 150 kirkon ja luostarin tuhopoltoilla, albaanijoukkioiden tanssiessa läpi yön ympärillä.Tarkoituksena oli pelotella henkiin jääneet serbit muuttamaan muualle.

Euroopan unionin EULEX seurasi katseella, mutta ei puuttunut alueella vallitsevaan laittomuuteen.

Kosovon vapautusarmeijasta muodostettiin Kosovon poliisi, joka F.William Engdahlin teoksessaan "The Lost Hegemon Whom the Gods Would Destroy" ilmaiseman mukaan oli sama kuin Al Capone olisi nimitetty Chicagon poliisimestariksi.

Kirkkojen ja luostareiden sijaan kylät haltuunottaneet albaanit rakensivat Saudi-Arabian rahoittamana moskeijoita, joihin tuotiin ääri-islamia saarnaavat imaamit.

NATO:n laittomat Jugoslavian pommitukset olivat päättyneet 10.6. 1999 YK:n päätöslauselmaan 1244, jossa todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Suomen presidentti Ahtisaari johti neuvotteluita, joiden tarkoituksena oli sopia Kosovon ja Serbian keskinäisistä suhteista. Läsnäolijoiden mukaan Ahtisaari tavoitteli pelkästään Kosovon itsenäisyyttä, ei sitä, miten Kosovon asema Serbian maakuntana voisi toteutua demokraattisesti eikä albaanien suoran toiminnan perusteella, jossa albaanit eivät hyväksyneet albaanien ja serbien tasa-arvoisia ihmisoikeuksia.

USA:n sotilastukikohta oli jo rakennettu ja Serbia ei ollut myöntänyt siihen lupaa. Siten Ahtisaari tavoitteli päämäärää, joka oli YK:n päätöksen vastainen.

Ahtisaari yritti saada YK:n muuttamaan päätöslauselmaansa ja hyväksymään Kosovon irroittautumisen Serbiasta ja itsenäistymisen. YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä.

Sen jälkeen Ahtisaaren suojeluksessa runsaat 109 väliaikaisen neuvoston jäsentä  päättivät julistaa Kosovon itsenäiseksi. ICJ totesi jälkeenpäin neuvoston jäsenten toimineen yksityishenkilöinä (sillä neuvoston jäseninä toimien he olisivat rikkoneet kv lakeja)Pääministerit ja presidentit olivat sotarikollisia ja albaani-mafian tunnettuja johtajia. Hashim Thaci, jota Helsingin Sanomat kutsuu "presidentti ja sotasankariksi", sai vihdoin syytteet sotarikoksista ja joutui eroamaan presidentin tehtävistä. "Erittäin vastuullinen ja kypsä siirto" kuvailee haastateltava Lajcak.

Todella kypsä.

Euroopan neuvoston Kosovon johtajien rikoksia ja elinkauppaa tutkineen senaattori Dick Martyn raportti julkaistiin jo vuonna 2011. Siinä osoitettiin Kosovon johtajien olevan väkivaltaisen Albanian Drenica-mafiaryhmän johtajia. Heitä ei ole kuitenkaan saatu syytteeseen ennen kuin vasta tänä vuonna kun Kosovon oikeuslaitoksen sotarikoksia tutkiva istuin on perustettu Haagiin Kosovo Specialists Chamberin nimellä yhdysvaltalaisella syyttäjällä varustettuna.

Kymmeniä mahdollisia todistajia on jo tapettu. Dick Marty on kuvannut turhautumistaan sanomalla, että valtioiden johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina. Hän ei usko, että Kosovon mafia-johtajia saadaan tuomittua. Heillä on niin monia valtioiden johtajia suojelijoinaan.

Helsingin Sanomien mukaan lähettiläs uskoo sopuun. Mihin sopuun?

Mistä Serbian ja Kosovon pitäisi sopia. YK:n päätösluselma siitä, että Kosovo on Serbian maakunta on voimassa.

Onko todella niin, että Helsingin Sanomat on siirtynyt selittämään NATOn toimet kansainvälistä oikeutta ja YK:n päätöksiä korkeampina. Yhdysvaltojen mielivaltainen sotilastukikohtien sirottelu itsenäisten valtioiden alueelle väkivaltaa käyttäen olisi siis hyväksyttävää. 

Sen perusteella Helsingin Sanomat myötäilee Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan kokouksessa v. 2000 julistamaa kansainvälisestä oikeudesta luopumista, mikäli se estää Yhdysvaltojen tavoitteiden toteutumisen.

Yhdysvallat ja osin Saksa, Iso-Britannia ja Ranska ovat käyttänyt Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian ja Kosovon jälkeen jihadisteja jalkaväkenään myös Libyassa, Syyriassa Kaukasuksella ja viime aikoin myös Kiinan lähialueilla.

Sotilaallinen mielivalta ei ole vain USA:n toimintamalli ahneuden tyydyttämiseksi, Eurooppa on siinä täysillä mukana.

Siitä ei vain saa kirjoittaa eikä puhua. Suomi on pieni kielialue. Jättämällä kääntämättä merkittävät kansainvälisen todellisuuden hahmottamista palvelevat tieteelliset kirjat suomalaisten kirjojen piilottamisen lisäksi, hyväuskoista Suomen kansaa on mahdollista johtaa harhaan.

Suomen ulkoministeri väittää Suomen jakavan Yhdysvaltojen julmat arvot. Kaikki eivät kuitenkaan tee sitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauno Koivisto, Ahtisaari, NATO-propaganda, Al Capone, Kosovon ja Serbian "sopu", jihadistien invaasio, kansainvälinen oikeus

Suomiko oikeusvaltiona mallimaa?

Maanantai 30.11.2020 klo 11.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomi on lähtenyt globaaliin kampanjaan oikeusvaltioperiaatteen puolesta. Suomi on ottanut muun EU:n mukana kritiikkinsä kohteeksi erityisesti Unkarin. Unkaria syytetään vallan keskittymisestä sekä sanavapauden rajoituksista.

Mikä on tilanne Suomessa?

Väitän: Suomessa ei ole sananvapautta. Media on keskittynyttä ja valtio valvoo sitä keskitetysti pahemmin kuin Unkarissa.

Suomen eliitti on taistellut demokratiaa vastaan vuodesta 1917 lähtien. Valtalain tuoma itsenäisyys korvattiin pyrkimyksellä Saksan keisarivallan osaksi. 1930-luku oli demokratian irvikuva ja päättyi Saksan ja Ruotsin kanssa liitossa, ensin talvisotaan ja 1940-lähtien pyrkimykseen osaksi Hitlerin Saksaa Suur-Suomen puitteissa.

Näiden prosessien aikana Suomen kansa on ohitettu täysin. Sen selän takana on toimittu itsenäisen kansan etuja vastaan.

EUhun liittyminen tapahtui sotateollisuuden ja sotilaallisiin artikloihin sitoutumisen myötä osaksi väkivallalla tavoitteitaan toteuttavaa NATO-EUta. EU oli aloittanut Jugoslavian hajottamissodan jo ennen Suomen liittymistä organisaatioon. Silti Suomi pääsi vikkelästi mukaan osallistumaan Jugoslavian, erityisesti Serbian tuhoamiseen natsi-Saksan ja natsi-Kroatian menetelmiä toistaen.

Suomi on suomea puhuvien suomalaisten tietämättömyyteen turvautuen hivutettu osaksi EU:n NATO-koneistoa. Suomi on liitetty parlamentaarisen käsittelyn ohittaen NATO:n isäntämaasopimukseen sekä kymmenillä kahdenvälisillä sopimuksilla erilaisiin sotaliittoihin.

Media toteuttaa eliitin tavoitteita valtiojohtoisesti.

Valtion turvallisuuskomitea koostuu kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköistä tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna. Turvallisuuskomitea johtaa huoltovarmuuskeskusta, joka rahoittaa Mediapoolia.

Mediapooli on kaikkien keskeisten tiedotusvälineiden - sanomalehtien, kustannustalojen, Yle:n ja Mainos TV:n yhtenäistä toimintaa koordinoiva elin.

Tällä hämäävällä rakenteella annetaan ymmärtää, että media toteuttaisi sellaista tiedonvälitystä, joka takaisi Suomen valtiollisen turvallisuuden.

Kyseenalaiseksi asian tekee se, että Mediapooli on ilmoittanut toimivansa sopusoinnussa valtiohallinnon Suomeen kutsuman EU:n ja NATO:n hybridikeskuksen kanssa.

Ei liene väärin olettaa, että EU ja NATO muodostavat auktoriteetin, jota Suomen hallituksen turvallisuuskomitean alainen huoltovarmuuskeskuksen rahoittama Mediapooli kuuntelee.

Vuonna 2014 valtioneuvoston tiedottajana toimi Markku Mantila. Hän järjesti eduskunnan jäsenille informaatiotilaisuuden ulkopolitiikasta, jossa paalutettiin Ukrainan sota aakkosista alkaen siten, että edustajille kävi selväksi mitä hallitus (Stubbin) haluaa edustajien siitä ajattelevan. (Venäjä hyökkäsi, ei USA ja NATO-EU)

Varmemmaksi vakuudeksi Yhdysvaltojen Harvardiin lähetettiin 100 toimittajaa ja virkamiestä oppimaan tämä propaganda sielunsa syövereihin. Sen jälkeen tuo käänteinen totuus on näkynyt jutuissa ulkopolitiikasta kulttuuriin integroituna.

Suomi on pieni kielialue. Maailmanpolitiikan todelliset tapahtumat jäävät suomalaisille vieraiksi koska Yhdysvaltojen hirmuteot, joita se tekee yhteistyössä NATO-EU:n kanssa jäävät tuntemattomiksi. Valtion rahoittaman Mediapoolin jutut ovat vallanneet tietoisuuden.

Varsinkin sotateollisuuden valta Yhdysvalloissa ja Euroopan unionissa on vaiettu.

Yllämainittu Markku Mantila on esimerkki pyöröovesta aseteollisuuden/NATO:n, Suomen valtionhallinnon ja median välillä.

Yhdysvalloissahan on kautta aikoje totuttu näkemään kuinka hallituksen jäsenet siirtyvät sujuvasti aseteollisuuden/sotateollisen kompleksin ja hallituksen välillä. Yksilöillä on henkilökohtainen taloudellinen intressi käydä sotia.

Markku Mantila siirtyi Suomen valtioneuvoston tiedottajan virasta NATO:n palvelukseen Latviaan. Sieltä hän muutaman vuoden kuluttua siirtyi Ilkka-Pohjalainen -lehden päätoimittajaksi.

Kansalainen jää kysymään: kenen etua Suomen valtioneuvosto ja media palvelee?

Teoksessani "Lupa olla julma" käsittelen Suomen lipumista NATO:n ja USA:n sotateollisen kompleksin palvelijaksi mutta mikä pahempaa, toteuttamaan jo kerran kuopattua natsi-ideologiaa.

2000-luvun Suomen hallitukset ovat vieneet tietämättömät, hyvää tarkoittavat suomalaiset tielle, jota harva suomalainen haluaa. Poliitikot ja virkamiehet valitaan EU/NATO-median toimesta.

Autonomian aika ja Kekkosen aika olivat suomalaisen kulttuurin ja talouden hyvinvoinnin aikaa. Silloin kasvettiin terveeseen itsetuntoon, omalakisuuteen ja luovuuteen.

Nykyinen poliittinen ilmapiiri on sakeana valtamedian ruokkimasta disinformaatiosta, joka estää hengittämästä vapaasti. Hyvyys, kauneus ja luovuus ovat kadonneet. Vielä tuntevat lapset, nuoret ja jopa aikuiset on jätetty yksin.

Kaikkialla etsitään hyviä sotia ja ryöstöoperaatioita. Miten saisi omalla tavallaan toimivia valtioita destabiloitua. Näitä Suomen valtamedia tukee ja kaunistelee.

Onko Unkarissa näin synkkää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen sanavapaus, Suomi oikeusvaltiona, Suomen demokratia, NATO-pyöröovi, Suomalaiset arvot

Totuus on valtamedialle painajainen

Lauantai 14.11.2020 klo 12.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lauantain 14.11.2020 Helsingin Sanomia lukiessa voi havaita kuinka kattavaa NATO-propaganda on. Yhdysvaltojen halutaan hirmuteoistaan huolimatta näyttävän sankarilta, todellisista sankareista vaietaan.

Viehättävä Elisabeth Rehn on esiintynyt Jugoslavian hajottamissotien NATO-maskottina. Hänen yhdessä Pilvi Torstin kanssa kirjoittamansa Vieraskynä-artikkeli kuvaa Bosnian "mahdottoman" valtion tilaa, sen sodanjälkeistä etnisten ryhmien eriytymistä, joka ulottuu paitsi valtion rajoihin myös koululaitokseen.

Hän mainitsee Yhdysvaltojen johdolla solmitun Daytonin rauhansopimuksen. Hän ei kerro, että koko hajottamissota oli Yhdysvaltojen ja EU-Saksan aiheuttama ja ylläpitämä.

Elisabeth Rehn tuntee serbien kärsimykset ja kansanmurhan Kroatiassa, mutta ei puhu siitä julkisesti. Hän puhuu Srebrenica-tarusta, joka Yhdysvaltojen piti keksiä peittääkseen Kroatian tapahtumat.

Kulttuuriliitteessään HS otsikoi: "Holokaustikirjallisuus täyttää pian 75 vuotta – ja pitää sitkeästi pintansa". Jukka Petäjä arvuuttelee, mistä jatkuva mielenkiinto aiheeseen kumpuaa.

"Paradoksaalisesti me lukijat taas haluamme selityksen Auschwitzille. Miten holokausti saattoi ylipäänsä tapahtua?"

"Voiko se tapahtua uudestaan? Olemmeko oppineet mitään historiasta?"

Tekstin valikoivuus auttaa meitä ymmärtämään miksi holokausti on jälleen ollut mahdollinen – nimittäin serbien holokaustin uusiminen.

Petäjän täytyy esitellä Yhdysvallat sankarina. Vaikka hän puhuu Auschwitzista, hän ei mainitse leirin vapauttanutta armeijaa, puna-armeijaa, vaan kirjoittaa Buchenwaldin keskitysleirin vapauttamisesta Yhdysvaltojn armeijan 9. jalkaväkipataljoonan panssarijoukkojen toimesta.

En muista onko Helsinin Sanomat koskaan kirjoittanut serbejä varten rakennetusta Jasenovacin keskitysleiristä, joka perustettiin ennen Auschwitzia ja oli toiseksi suurin leiri Euroopassa. Jasenovacin lisäksi serbejä pidettiin 17 muussa kroaattifasistien ylläpitämässä keskitysleirissä, joiden johtajina toimivat usein katoliset papit ja joita jopa saksalaiset pitivät  helvetin esikartanoina.

Kosovon natsi-albaanit vuorostaan raahasivat serbit Albaniassa toimiville leireille.

Juuri tämä serbien holokaustin kieltäminen on tehnyt mahdolliseksi sen uusimisen. Jugoslavian hajottaminen 1990 - 2000 ja sen ryöstö USA:n ja Saksan johdolla ei olisi ollut mahdollinen ilman serbiväestön demonisointia ja pahuuden leiman kiinnittämistä serbeihin.

Presidentti Clinton loi Serbian NATO-pommituksilla otollisen alustan serbien toiselle holokaustille. Hän perusti myös holokaustimuseon Washingtoniin. Sen avajaisiin hän kutsui Kroatian holokaustin kieltävan presidentin, mutta ei yhtään serbiä.

Serbiaan YK:n päätöksellä 1244 kuuluvan Kosovon NATO-miehitys ja YK:n hallinto sekä EU:n oikeusjärjestelmä loivat puitteet, joiden aikana serbin toinen holokausti toteutettiin aivan toisen maailmansodan fasistisen Kroatian toteuttaman holokaustin mallin mukaan.

Kaikissa vaiheissa demokratiaa, etnisten ryhmien tasa-arvoa ja kansainvälisiä lakeja toteuttaneen Serbian valtion ja serbien estettiin osallistumasta Kosovon alueella sijaitsevien kotiensa, yritystensä ja uskontoonsa liittyvien rakennusten hallintaan. Serbien omaisuuden konfiskointi laillistettiin YK-virkamiesten johtamalla hallinnointi- ja yksityistämisjärjestelmällä samalla tavoin kuin fasistisessa Kroatiassa 1941 - 45.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat tukivat albaani-separatismia ja rasistista Kroatiaa voidakseen hyötyä serbien yritysten ja omaisuuden yksityistämisestä. Serbit olivat Jugoslavian valtion enemmistökansallisuus. Ei heidän tarvinnut luoda Elisabeth Rehnin mainitsemaa Suur-Serbiaa koska serbejä asui runsain määrin niin Kroatiassa kuin Bosniassa.

Se, että "kansainvälinen yhteisö", käytännössä Saksa ja Yhdysvallat estivät valtiollisen äänestyksen monipuoluevaaleissa Jugoslavian liittovaltiossa, johti siihen, että serbien oikeuksien polkeminen kävi mahdolliseksi kaikkialla muualla entisen Jugoslavian alueella paitsi Serbiassa. Tuo oikeuksien polkeminen ja holokaustin eteenpäinvieminen toteutettiin julmien pommitusten avulla maaliskuusta kesäkuuhun 1999.

Auschwitzia ei sentään pommitettu.

Saksalaisten tunnuslause jo ensimmäisestä maailmansodasta lähtien oli "Serben muss sterben". Tultuaan Saksan ulkoministeriksi 1992 Klaus Kinkel totesi toimittajille: "Serbit on saatava polvilleen".

Kuvaan  serbien toisen holokaustin hiljattain ilmestyneessä teoksessäni "Lupa olla julma" (jonka voi ostaa BoD.fi verkkokaupasta tai hyvin varustetuista kirjakaupoista).

Vastaan Jukka Petäjän kysymykseen "voisiko se tapahtua uudstaan", että voi. Uudestaan tapahtumisen tekee mahdolliseksi tosiasioista vaikeneminen.

Lisäksi Helsingin Sanomien pieni uutinen Venäjän Karjalasta: Venäläiset ovat rakentamassa mallin suomalaisten keskitysleireistä, joihin Mannerheim määräsi sijoitettavaksi alueen venäjänkieliset siviilit jatkosodan aikana.

Suomalaiset eivät ole siitä liiemmin kertoneet.

Vielä neljäs todella pieni uutinen: "USA:lla poikkeusharjoitus Itämerellä". "Ruotsissa jo pidempään harjoitelleet Yhdysvaltain erikoisjoukot toteuttivat poikkeuksellisen ilmaharjoituksen Itämerellä... Tehtävänä joukoilla oli siirtyä pystysuoraan nousuun ja laskuun kykenevillä Osprey-kuljetuskoneilla Ruotsista Viroon. Virossa joukkojen oli määrä maasta käsin ohjata ilmaiskua, jonka tekevät Britanniasta Ruotsin kautta Viroon lentäneet amerikkalaiset F-15 E -hävittäjät."

"Ruotsin puolustusvoimat oli tiiviisti mukana operaatiossa. Gripen -hävittäjät saattoivat erikoisjoukkojen siirtymistä ilmassa, kunnes Virosta tuli vastaan NATO:n ilmavalvontaoperaatioon Baltiassa osallistuvia saksalaisia Eurofighter Typhoon -hävittäjiä."

Ehkä ajattelevalle lukijalle selviää syy siihen mihin tarvitaan holokaustin kieltämistä, Skripaleja, Navalneja, Krimin valtaamis-hysteriaa ja Srebrenican "kansanmurhaa". – USA-NATO-sotahankkeiden ja ryöstöjen peittelyyn, NATO:n laajenemisen legitimointiin ja kansaivälisten lakien syrjään sysäämiseen kuten jo Yhdysvaltojen ulkoministeriön järjestämässä Bratislavan kokouksessa kaavailtiin jo vuonna 2000.

Tämän kokouksen protokollaan kuului Serbian eristämisen lisäksi myös päätös estää Venäjän pääsy Itämerelle. Yllä mainitusta sotaharjoitusuutisesta päätellen tehtävään ei tarvita Suomen hävittäjiä vaan miinalaivoja. Suomenlahden miinoittaminen yhdessä saksalaisten kanssa onkin suomalaisille vuodelta 1942 tuttu juttu.

Onko Suomen ulkopoliittisessa johdossa sittenkin vallalla natsi-Saksan kaipuu. Sehän onkin toteutumassa Yhdysvalloilla maustettuna, jossa entiset Hitlerin aseistamista toteuttaneet teollisuusmiehet liittolaisineen ovat fasistisen Francon tukemisesta lähtien olleetkin niskan päällä. Aseteollisuuden mahtimiehet tukevat jihadistien ja natsien käyttöä hankkeissaan.

Venäjä ei koskaan tukisi natsismin uutta nousua. Suomen tulisi valita puolensa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: holokaustin toistuminen, NATO, Helsingin Sanomat, Jukka Petäjä, Elisabeth Rehn, holokaustikirjallisuus, serbien holokausti,

NATO:n hybridikeskus ykkösaamussa

Sunnuntai 27.9.2020 klo 17.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tulevan kirjani nimi on "LUPA OLLA JULMA". Kirjani teemat tulivat elävästi mieleeni seuratessani Yle:n ykkösaamussa haastateltavana olevan EU/NATO:n hybridikeskuksen johtajan Teija Tiilikaisen luovimista.

Totean teokseni esipuheessa: Miten on mahdollista, että NATO pommitti lakien ja oman peruskirjansa vastaisesti sotilaallisesti liittoutumatonta ja ketään uhkaamatonta Jugoslaviaa?

Miten on selitettävissä se, että USA rakensi lupaa kysymättä ja laeista piittaamatta heti pommitusten jälkeen Kosovoon, Serbian maakuntaan, valtavan sotilastukikohdan, suurimman sitten Vietnamin sodan?

Kuinka ihmeessä yksityishenkilöt saattoivat julistaa Kosovon itsenäiseksi valtioksi siitä huolimatta, että alue on YK:n päätöslauselmalla 1244 todettu Serbian maakunnaksi?

Kuinka on mahdollista, että kansanmurha tehdään YK:n valvonnassa?

Miten on selitettävissä vähemmistöjen tappaminen ja terrorisointi Kosovossa, vaikka YK hallinnoi aluetta, NATO valvoi turvallisuutta ja EU laillisuutta? Alueella on kaiken muun väkivallan lisäksi tuhottu 150 osin keskiajalta peräisin ollutta serbien ortodoksikirkkoa ja -luostaria.

Miten on mahdollista, että Kosovon presidenttinä toimii Hashim Thaci-niminen mies, joka on toiminut Albanian mafian väkivaltaisen Drenica-ryhmän johtajana?

Miksi Kosovon albaanit voivat harjoittaa vapaasti huume- ja elinkauppaa yhteistyössä albaanimafian, kansainvälisten toimijoiden ja jopa monien valtiomiesten kanssa?

Yle:n ykkösaamussa oltiin kuin sukkasillaan. Esitystä oli moneen kertaan puffattu kertomalla Suomenkin olevan hybridiuhkien kohteena. Tietenkin Venäjältä käsin.

Esityksessä kuvattiin hämärin värein Pietarin "trollitehdasta" ja muuneltu ääni lisäsi salaperäistä efektiä. Lisäksi kerrottiin saksalaisen naisen kuolleen kun sairaalan tietojärjestelmä hakkeroitiin. Ei tiedetty kuka hakkeroi, mutta ohjelman viesti oli selvä.

Mieleeni muistui muutama tapaus tuolloisesta espanjalsesta kotikaupungistani Sitgesistä. Muutaman kerran koko terveyskeskuksen tietojärjestelmä oli poikki lähes koko päivän.

Ykkösaamussa tuotiin uhkaavana hybridi/kyberuhkana "Venäjän suorittama Krimin valtaaminen". Kuten Yle:n ja hybridikeskuksen ohjelmissa käytännössä aina, vältetään kuvaamasta sitä todellisuutta, missä asiat, joista Venäjää syytetään tapahtuvat. Krimin tapauksessa unohdetaan, että Ukrainan kriisissä ja vallankaappaushallituksen muodostamisessa USA, NATO ja EU olivat toimijoina ja kriisin aiheuttajina. Venäjä sen sijaan tuki vallatuksi haluavia krimiläisiä, jotka ovat nyt tyytyväisiä päästyään osaksi Venäjää kuten he historian kuluessa ovat olleet,

Vallankaappaushallitus julisti "terroriminvastaisen sodan" niille itäisille alueille, jotka eivät hyväksyneet laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin väkivaltaista syrjäyttämistä.

Kuten uudesta kirjastani tulette lukemaan, EU, NATO ja niiden muodostama ja Suomen ulkopoliittisen johdon Suomeen kutsuma hybridikeskus eivät edusta totuutta kansainvälisestä politiikasta. Niiden julkilausumat ja vaatimukset edustavat propagandaa, puolitotuuksia ja suoranaisia valheita.

Olen huolissani suomalaisten lasten puolesta. Tutkittuani koko elämäni luovuutta ja sitä kuinka mahdollisuus tuntea että käsillä olevat tiedot ovat totta on luovuuden ydintä. 

EU:hun liittymisen jälkeen ja Suomen tiivistäessä yhteistyötään NATO:n kanssa maamme on joutunut myötäilijän rooliin, ei totuuteen pohjautuvan itsenäisen ajattelijan rooliin.

Vaikka suomalaisten suuri enemmistö vastustaa NATO:a Suomi liitettiin NATO:n isäntämaasopimuksella NATO:n vasalliksi. 

Heti sen jälkeen Sipilän hallitus lähetti 100 suomalaista toimittajaa ja viranhaltijaa propagandaoppiin USA:han. Suomen media, Yle ja Helsingin Sanomat etulinjassa, välittävät Ykkösaamussakin näkemäämme yksisilmäistä Venäjä-kriittistä sanomaa. Helsingin Sanomat on aloittanut jo lasten aivopesun omalla lasten lehdellä.

Ykkösaamu ei voinut olla muuta kuin se oli. Teija Tiilikainen on hybridikeskuksen palkkalistoilla. Surullisinta on se, että Suomen julkisuudesta puuttuu täysin älyllinen pohtiva yhteiskunnallinen keskustelu. Poliitikot pelkäävät NATO:n hybridikeskusta tottelevva mediaa. Poliitikko ei voi sanoa mitään itsenäistä, joutumatta eristetyksi.

Kun nyt kansainvälisiltä sivustoilta seuraan Kosovon mafia-päälliköiden, myös presidentin joutumista rikosoikeudelliseen vastuuseen, mietin, milloin Helsingin Sanomat lopettaa mafia-pääliköiden ihailun ja haastattelut sekä alkaa seurata Euroopan neuvoston jo 10 vuotta sitten raportoimaa tapahtumien kulkua.

Kirjani "Lupa olla julma" voisi toimia lähteenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teija Tiilikainen, EU-NATO:n hybridikeskus, propaganda ja totuus, oikeustaju

NYT PITÄÄ TOIMIA NOPEASTI

Perjantai 4.9.2020 klo 13.12 - Pirkko Turpeinen-Saari

NYT PITÄÄ TOIMIA NOPEASTI

 

 

Provokatiivisesta toiminnastaan tunnettu venäläinen poliitikko Aleksei Navalny on viime viikkoina ollut EU:n NATO-siiven apuna.

Navalnyn äkillinen sairastuminen ja hänen venäläisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneidensa toiminta yhteistyössä länsimedian kanssa on ollut aukotonta ja vaikuttanut hyvin ennalta suunnitellulta.

Potilas kuljetettiin tahallisesti lääkkeillä aiheutetussa koomassa hoitoon ja tutkimuksiin Saksaan. Tutkimustulosten julkistamisen sijaan Saksan liittokansleri Merkel antoi poliittisen lausunnon, jossa hän vaati Venäjää vastuuseen Navalnyn myrkytyksen selvittämiseksi, antamatta mitään viitteitä yhteistyöstä Saksan ja Venäjän kesken.

Venäjän johdon luottamus saksalaisten toimijoiden vilpittömyyteen on kokenut kovan kolauksen.

Tänään Suomen johtava päivälehti Helsingin Sanomat otsikoi pääkirjoituksensa: ”EU:n on suoristettava rivinsä Venäjää vastaan.” Kuka olisi osannut odottaa lehdeltä tällaista röyhkeyttä.

Sisäsivuilla lehti kuvailee EU:n eri elimiä edustavien poliitikkojen, osin nimettömien, kommentteja Navalnysta ja Venäjän vastuusta. Tyypillistä on se, että kaikilla toimielimillä on kiire saada aikaan päätöksiä ennen kuin tosiasiat tulevat häiritsemään.

Nimettömien ”diplomaattilähteiden mukaan EU:n yhteisen julkilausuman teksti laadittiin hyvin nopeasti. Sen sanamuodot piti hyväksyä jokaisen EU-maan pääkaupungissa torstai-illan aikana.”

Mieleeni tulee etsimättä Saksan liittokansleri Merkelin edeltäjät Adolf Hitler ja Helmuth Kohl, vähemmän ideologisena esimerkkinä Gerhard Schröder. Jokaiselle näistä Saksan elintilan laajentaminen oli keskeistä tehtiin  se sitten propagandan, pommitusten tai talouspakotteiden avulla.

Lehden mukaan nimetön EU-virkamies toteaa:”Nyt kannattaa seurata Saksan toimia. Merkelin äänenpainot olivat eilen todella kovia.”

”Saksa haluaa reagoida asiaan EU:n yhteistoimien lisäksi sotilasliitto NATO:n yhteisellä äänellä”, lehti toteaa.

Hakematta mieleeni tulee liittokansleri Kohlin aloitteellisuus Jugoslavian hajottamisen suhteen sekä holokaustin uhrien serbien demonisointi edellytyksenä hajottamista puolustavien voimien työlle. Saksojen yhdistymisen tuottama taloudellinen vaje haluttiin täyttää serbien selkänahkasta.

Kohl, Clintonit, kroaattifasistit ja paikalle kutsutut kalifaatia rakentavan Bosnian presidentti Izetbegovicin jihadistit suorittivat Navalnyn nyt esittämän provokaation kaltaisia toimia.

Yhteistoiminnassa rahoittajiensa (Clinton ja Osama bin Laden) Izetbegovicin muslimit suorittivat provokaatioita räjähteillä. Muutamassa tunnissa tieto ”serbien suorittamasta iskusta” kiiri lännen valtakeskuksiin. Tutkimatta NATO:n laivueet suorittivat pommitusiskut serbikohteisiin. Jälkeenpäin muslimit myönsivät suorittaneensa iskut.

Racakin kylästä käsin Kosovon terroristiarmeija oli suorittanut murhaiskuja, jotka kohdistuivat poliiseihin sekä maltillisiin albaaneihin. Jugoslavian poliisi oli ilmoittanut ETYJ:ille ja tiedotusvälineille, että se tyhjentää kyseisen albaanitaistelijoiden juoksuhaudoin varustetun tukikohdan. Poliisin päästyä paikalle vuorilta alkoi kuulua konekiväärien rätinää ja taistelua kesti myöhään iltapäivään saakka.

Päivän tapahtumat kuvattiin AP:n TV:n toimesta. Ranskalaiset toimittajat seurasivat tapahtumia koko päivän. 

Tapahtumapäivä oli perjantai. Jo lauantaina NATO-maiden hallitukset käsittelivät tapahtumia joukkomurhana ja teloituksena. Päitä leikattu irti, kuulasuihkulla teloitettu kuopan reunalla viattomia siviileitä myös lapsia.

Vasta maanantaina ja tiistaina ranskalaislehdet kertoivat totuuden. YK ja NATO-maiden hallitukset olivat tapahtumien kulusta yksimielisiä. Jugoslavia ymmärtää vain pommituksia. Silminnäkijöiden totuus unohdettiin.

Pommitusten aloittamisella oli kiire.

Jo maaliskuun 24. päivänä pommitukset alkoivat. Suomalaiset auttoivat Saksaa kuten toisen maailmansodan aikana. Suomen ulkoministeriö esti suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimusraportin julkistamisen. Siten Yhdysvaltojen presidentti Clinton saattoi julistaa Racakin kylän ”teloitukset, päiden irti leikkaamiset ja lasten murhat” sopivaksi aluksi hirviömäisille pommituksille.

Läheiseni tapasi Kuko-Idän matkallaan hollantilaisen liikennelentäjän. Tämä oli kertonut toimineensa sinä NATO:n lentäjänä, joka oli ampunut ohjuksen Belgradin valtion TV-asemaan. Hän kertoi tehneensä ensin havaintolennon, jossa paljastui, että rakennuksessa oli työntekijöitä ja parkkipaikalla autoja. Sitä seurasi uusi lähestyminen ja hän onnistui tuhoamaan ohjuksellaan rakennuksen ja tappamaan 16 työntekijää ja haavoittamaan useita. 

Samana yönä NATO ampui ohjuksen presidentti Milosevicin kaupunkiasuntoon, joka liittouman mukaan oli myös laillinen kohde.

Kenellekään ei ole tähän päivään mennessä esitetty objektiivisia tieteellisiä todisteita Navalnyn tilasta. Pidetäänkö häntä poliittisista syistä edelleen koomassa? Vertaavatko Saksa ja Venäjä hänestä otettuja veri- ja kudosnäytteitä? Mikään ei viittaa yhteistyöhaluun Saksan taholta.

Tiedotustilaisuuteen Saksassa oli otettu myös Ruotsin pääministeri Löven. Presidentti Niinistö on osallistunut vaatimusten esittämiseen Venäjälle. Miksi Saksa haluaa nyt näiden NATO:n kumppanimaiden esittelyä?

Myös useiden EU:n NATO-maiden ja USA:n suorittamassa Ukrainan väkivaltaisessa vallankaappauksessa Suomi ja Ruotsi ovat antaneet auliisti apuaan. – Ei totuuden etsimisessä, vaan sen peittelyssä. 

Jaltalla ennakkoon syyskuussa 2013 pidetyissä Ukrainan valtausjuhlissa oli paikalla Bill ja Hillary Clintonin ja EU-kerman lisäksi myös aina värivallankumousten tai NATO-hankkeiden mahdollistajana toimiva Carl Bild.

Kuten Hitler, myös Saksa hänen jälkeensä on tarvinnut elintilan laajentamisessa Ruotsin ja Suomen apua. Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi on toiminut paitsi Jugoslavian hajotuksen edellytyksenä olevan, Mauno Koiviston vihaaman NATO:n serbivastaisen propagandan levittäjänä. Nyt lehti hänen johdollaan ja mitä ilmeisimmin presidenttimme hiljaisella hyväksynnällä on siirtynyt totaaliseen propagandasotaan Venäjää vastaan.

”Navalnyn myrkyttäminen muistuttaa siitä, millainen maa Venäjä on. Se on väkivaltaan, alistamiseen ja voimaan uskova valtio, joka on aina valmis raukkamaisiin tekoihin.” Samoja sanoja käytettiin serbejä vastaan 1990-luvulta lähtien. Natsit ja fasistit eivät saaneet venäläisiä eikä serbejä hengiltä. Nyt on uuden yrityksen vuoro.

Nyt on toimittava äkkiä!

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat, Navalny, Saksa, NATO, Venäjä, Niinistö, toimenpiteiden kiire,

Kaksi tietoisuuden tasoa

Tiistai 23.6.2020 klo 16.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kaksi tietoisuuden tasoa


Olen psykiatri. Siksi mietin tietoisuuden tasoja myös kansainväliseen politiikkaan liittyen.

Katsoin Hillary Clintonin elämäkertadokumenttia ihastuneena. Se tarjosi kuvan vilpittömästä, demokratiaan pyrkivästä, ahkerasta ja naisasiaa ajavasta ihmisestä.

Ulkoministerinä hän vieraili yli sadassa valtiossa ja tunsi surua Yhdysvaltojen suurlähettilään tultua tapetuksi Libyassa.

Dokumentti päättyi kyyneliin Donald Trumpin voittaessa toiset presidentinvaalit, joihin Clinton osallistui. Ensimmäiset voitti Barack Obama, joka kuitenkin heti valituksi tultuaan nosti Hillaryn ulkoministerikseen.

Mutta, mutta, mutta. Dokumentin haastatellut olivat lähes kokonaan Clintonin vaalityöryhmän jäseniä.

Hillary Clintonin toinen todellisuus puuttui. Ei kerrottu, miten tuo demokraattista terveysuudistushanketta johtanut henkilö muuttui ihmishengistä ja tuhosta piittaamattomaksi sotahaukaksi ulkoministeriksi tultuaan?

Suru Yhdysvaltojen Libyan suurlähettilään kuolemasta ei yltänyt Libyan lapsiin, yhteiskuntaan eikä maan johtajaan Muammar Gaddafiin. Päinvastoin.

Ensi töikseen ulkoministeri Clinton Nobelin rauhanpalkinnon saaneen presidentti Obaman ohjauksessa otti yhteyttä Iso-Britanniaan ja Ranskaan saadakseen liittolaiset mukaan pommittamaan Libyaa. Dokumentista puuttui video Gaddafin teloitusta kolkosti juhlineesta Clintonista: ”Me tulimme, me näimme, hän kuoli hah, hah, haa”. Päinvastoin kuin USA:ssa Libyassa oli Gaddafin aikana ilmainen terveydenhuolto, koulutus yliopistotasolle saakka sekä valtiolta saatu ensimmäinen asunto nuorille pareille.

Yhdysvallat halusi Libyan haltuunottoyritykseen mukaan Lähi-Idän maita. Obaman henkilökohtaiseksi yhteistyökumppaniksi valitsema Qatarin emiiri rahoitti jihadisteja, joita Yhdysvallat on käyttänyt jalkaväkenään myös Afganistanissa, Bosniassa, Kosovossa ja Syyriassa. Qatarin palkkaamat ja aseistamat jihadistit kuitenkin tappoivat myös Yhdysvaltojen suurlähettilään. Nuo joukot terrorisoivat nyt Libyaa niin kuin ne terrorisoivat kaikissa maissa mihin heidän on annettu juurtua.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on myös paljastanut todelliset kasvonsa.

Hän on antanut itsestään kuvan demokratiaa edistävänä ja isänmaallisena presidenttinä. Hän on kuitenkin antanut armeijan edustajien ohjata Suomea yhä syvemmälle NATO:n uumeniin.

Niinistö on kuvannut Suomen ja omia suhteitaan naapurimaahan Venäjään ja sen johtajaan Vladimir Putiniin hyviksi.

Yhdysvaltojen presidentti Trumpin edellinen turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton on kirjassaan kuvannut Niinistön ja Trumpin tapaamista Helsingissä kaksi vuotta sitten.

Niinistö on luonnehtinut Putinia Trumpille kuin esinettä, ei subjektina vaan objektina. Niinistö on katsonut, että presidentti Putinille ei saa antaa periksi. Niinistö on kuvaillut Putinia älykkääksi ja että jos osoittaa arvostavansa tätä, asennoituminen muuttuu paremmaksi.

Niinistön mukaan Putin on kuin kasakka, joka ottaa sen, mitä on irrotettavissa. Niinistön suhtautumista Suomen liittymiseen NATO: on, Bolton on kuvannut tyypillisen suomalaisen epäselväksi.

Kasakka-vertausta Niinistö on käyttänyt myös kotimaisissa yhteyksissä. Vertauksen on oletettu liittyvän Krimin niemimaahan, jonka itsenäistymistä ja sen jälkeen liittymistä Venäjään Putin tuki sotilaallisella läsnäololla, jossa ei käytetty väkivaltaa.

Presidentti Niinistön toinen todellisuuden taso liittyy hänen käyttäytymiseensä Putinin ja Suomen kansan selän takana. Samalla tavalla kuin Clintonin kohdalla media vaikenee Niinistön sotaisuudesta ja epärehellisyydestä. Media vaikenee myös hänen ennenkuulumattoman röyhkeästä yrityksestään analysoida Yhdysvaltojen presidentille Putinia, ilmeisesti vaieta Suomen kansan NATO-vastaisuudesta sekä Krimin kohtalon todellisuudesta.

Jos presidentti Niinistö olisi ollut rehellinen, hän olisi kuvannut Krimin itsenäistymisen lännen suorittaman Ukrainan vallankaappauksen viitekehyksessä. ”Kasakka” ei ottanut mitään, vaan palautti Krimin asukkaille heidän toivomansa olotilan osana Venäjää, johon niemimaa on kuulunut jo 1800-luvulta ja Neuvostoliiton hajottamisesta alkaen pyrkinyt takaisin Venäjän yhteyteen.

Presidentti Obaman johtama ja usean EU-maan johtajan tukema laillisesti valitun presidentin väkivaltainen syökseminen vallasta Ukrainan liittämiseksi kansan tahdon vastaisesti NATO: on EU:n lähentymissopimuksen kylkiäisenä ei voi olla presidentti Niinistölle tuntematon asia – olihan EU:n laajentumis- ja talouskomissaarina suomalainen Olli Rehn.

Ei voine olla Niinistölle vieras asia myöskään Yhdysvaltojen toimiminen eräänlaisena Ukrainan siirtomaaisäntänä presidentti Trumpin kilpailijan Joe Bidenin ollessa maan tosiasiallinen johtaja.

Joudun usein miettimään, miten tuntevasta lapsesta muovautuu valehteleva ja väkivaltainen aikuinen, joka kieltää näiden ominaisuuksien läsnäolon itsessään. Hillary Clintonin avustajat uskoivat ihailunsa kohteen hyvyyteen, Niinistön tukijat samoin.

Usein vain pakko aiheuttaa pysähdyksen ja uudelleen arvion. Vain sota pysäytti Suomen johtajien natsistisen Suur-Suomi hankkeen. Mikä pysäyttää Clintonin tyyppisten johtajien operaatiot ja projektit, joiden raunioilla ovat mm. Vietnam, Korea, Indonesia, Chile, Jugoslavia, Afganistan, Libya, Syyria, Venezuela ja Nicaragua.

Onko NATO-liittolaisuus uusi Suomen johtajien pysäyttämätön suurhanke?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suur-Suomi, NATO, Hillary Clinton, Sauli Niinistö, Bolton, demokratia,

Teija Tiilikainen, Ulkopoliittinen instituutti ja NATO

Tiistai 12.5.2020 klo 13.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin mielenkiinnolla NATO:n hybridikeskuksen johtajan Teija Tiilikaisen haastattelun Helsingin Sanomissa 9.5. 2020.

Tiilikainen totesi Venäjän Italiaan lähettämistä korona-lääkäreistä: "Sillä tavalla pyritään hajottamaan EU:n rivejä ja syventämään kritiikkiä, jota Italiassa on entuudestaan."

"Presidenti Putinin suosio on laskussa, ja Venäjällä on huonot edellytykset hoitaa terveyskriisiä. Siksi on tartuttu perinteisiin Putinin ajan keinoihin eli kiinnitetään kansalaisten huomio muualle ja muiden ongelmiin".

Se, että Venäjä ontaa virheellistä tietoa omasta tautitilanteestaan ei yllätä, Tiilikainen sanoo. Ehkei Venäjällä edes ole järjestelmää, josta saisi luotettavaa tietoa hän arvelee.

Suomen keskitysleireihin liittyvästä tutkinnasta Tiilikainen toteaa: "Joka tapauksessa nyt on jokin tarve saada historiapolitiikan kautta Suomi epäedulliseen valoon."

Kuulin Tiilikaista ensimmäisen kerran Savonlinnassa järjestetyssä Venäjä-seminaarissa. Tuolloin Tiilikainen oli tullut Ulkopoliittisen instituutin johtajaksi.

Koska otsikkona oli Venäjä, huomioni kiinnittyi Tiilikaisen asenteeseen tutkimuskohteeseensa. Kautta esitelmän ja keskustelujen Venäjä pysyi tarkasteltavana objektina."Mitä Venäjälle pitäisi tehdä?"oli asenne. Normaalissa tieteellisessä ulkopoliittisessa pohdiskelussa tarkasteltavat maat ovat subjekteja erilaisine vahvuuksineen ja ongelmineen. 

Ulkopoliittinen instituutti on Tiilikaisen johdolla omaksunut kattavasti johtajansa asenteen.

Kävin pienen käytäväkeskustelun Tiilikaisen kanssa Tietokirjamessujen väliajalla. 

Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että kansainvälisten tapahtumien totuus selviää vasta sen jälkeen, kun salaisiksi julistetut asiakirjat ovat tulleet julkisiksi. Siten kriisien luonnehdinnan ja välittömän totuuden niistä ensimmäisten 30 -50 vuoden ajan määrittää tiedonvälitys – propaganda. Totuuden ratkaisee se valtio tai valtaliittymä, jolla on tehokkain tiedonvälitys kohdemaihin ja väestöihin.

Toisin sanoen menneinä vuosikymmeninä Kiinan Tianmenin verilöyly on ollut faktaa aina viime vuosiin saakka. Yhdysvaltojen ulkoministeriön asiakirjojen vapauduttua tutkijat tietävät, että mielenosoitukset olivat Yhdysvaltojen CIA:n organisoimia ja toteutettiin valittujen kiinalaisopiskelijoiden kanssa. Uhriluvut olivat keksittyjä ja mukana olleet opiskelijat kuljetettiin USA:n lähetystön toimesta Hong Kongin kautta Yhdysvaltoihin, johon he jäivät.

Neuvostoliiton hajottaminen ja kansallisvarallisuuden ryöstö samoin kuin Jugoslavian hajottaminen, serbien demonisointi ja infrastruktuurin haltuunotto olivat myös USA:n yhdessä Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian kanssa sekä suunnittelemia että toteuttamia hankkeita.

Serbien kansanmurhasta Bosnian muslimien ja Lähi-Idästä tuotettujen, Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien toimista ei saanut puhua koska Clintonin ulkoministeri Albright kielsi sen. Media totteli.

Ukrainan vallankaappaus valmisteltiin Jugoslavian kaavan mukaan. Vuotta ennen Maidanin verilöylyä ukrainalaiset opiskelijat olivat saaneet koulutusta CIA:lta sekä Jugoslavian Milosevicin kaatamisen toteuttaneiden serbiopiskelijoiden Otpor -järjestöltä.

Yhdysvallat tuki tiettyjä poliitikkoja, Saksa toisia. Georgia, Liettua, Puola osallistuivat esitöihin sekä vallankaappaushallituksen pystyttämiseen.

Suomi aloitti sotilaiden ja ulkopoliittisen johdon avulla 2000 -luvun alkaessa hitaan hivuttautumisen kohti Yhdysvaltoje ja NATO:a. Yhdysvallat oli v. 2000 Bratislavan kokouksessa luonut suuntaviivat omalle ja NATO:n ulko- ja puolustuspoliittiselle strategialle. Se käsitti NATO:n rajan hivuttamisen  välille Baltia – Odessa. Jos kansainväliset lait ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden esteenä, ne jätetään huomiotta. Venäjän pääsy Itämerelle tulisi estää. 

Suomen ilmiselväksi tehtäväksi tulisi tuon Itämerelle pääsyn estämisen toteuttaminen.

Suomi luopui liittoutumattomuus– termistä vuonna 2005.

Luin NATO:on liittymisen näkökohtia valmistelleen työryhmän mietinnön. Teija Tiilikainen oli työryhmän jäsen. Mitään niin lennokasta ja historiallisen todellisuuden ohittavaa tekstiä en ole pitkään aikaan lukenut.

Mietinnössä väitetään Krimin liittämisen Venäjään olleen ensimmäinen valtion rajoja muuttanut päätös sitten toisen maailmansodan!

Tuon toteamisen jälkeen voi yleistäen todeta, että kaikki muukin asiakirjassa on varsin epäluotettavaa. Tekstin ilmapiiri pitää Venäjää "arvaamattomana". Sen seurauksena tietenkin Suomen täytyisi Yhdysvaltojen ja NATO:n avulla varautua tähän arvaamattomuuteen. Niinkö?

Jugoslavian hajottamisen yhteydessä 1990 -99 muutettiin ensimmäistä kertaa rajulla tavalla sodalla ja pommituksilla valtioiden rajoja. NATO muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi ja sen jäsenmaat rikkoivat useita perustuslakeja sekä YK:n peruskirjaa. Yhdysvallat alkoi rakentaa laittomasti sotilastukikohtaa Serbian alueelle, joka alue-Kosovo itsenäistettiin myös laittomasti.

Tarkastellessani Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijaneuvoston jäseniä, huomasin Syyrian hajottamisen arkkitehdin Volker Perthesin kuuluvan joukkoon. Perthes aloitti sekulaarisen Syyrian hallituksenvaihdoksen suunnittelun vuonna 2001 yhdessä yhdysvaltojen silloisen Libanonin suurlähettilään Jeffrey Feldmanin kanssa. Hallinnon siirtäminen muslimiveljeskunnalle esiteltiin Bilderberg ryhmässä 2008, kokouksessa, jossa myös presidentti Obama oli läsnä. "Toisinajattelijoiden mielenosoitukset" alkoivat 2011, suunnitelman tekijöiden ja muutaman EU-maan sotilaallisella tuella.

Jeffrey Feldman ja Volker Perhes on nostettu korkeisiin YK:n virkoihin. Siten YK on vähitellen siirtynyt paitsi Yhdysvaltojen myös sen kanssa ryöstöjä suunnittelevien EU-maiden työvälineeksi.

Teija Tiilikainen on ansainnut siirron NATO:n hybridikeskuksen johtoon Helsingissä. Hän on UPI:n johtajana edistänyt NATO:n ja Yhdysvaltojen tavoitteita Suomen liittämiseksi yhä tiiviimmin väkivaltaan, ryöstöihin ja propagandan mahtiin turvautuvien länsimaiden joukkoon.

Tiilikainen, UPI ja Helsingissä sijaitseva NATO:n hybridikeskus toimivat siinä salaisuuksien ja propagandan 30 - 50 vuoden ikkunassa, jossa viattomat Suomen kansalaiset ohjaillaan kuin lampaat absurdin Venäjä-vihan ja länsi/NATO-ystävyyden karsinaan.

Tiilikainen ei näytä huomaavan, että ehkä Venäjä arvelee 75 vuoden olevan riittävän pitkä aika, jonka jälkeen suomalaisetkin uskaltavat katsoa peiliin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teija Tiilikainen, Ulkopoliittinen instituutti, NATO, Venäjä

Mannerheim ja Ahtisaari

Keskiviikko 29.4.2020 klo 12.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi 29.4.2020 Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuortevan artikkelin "Suomi tutki sotarikoksia heti jatkosodan jälkeen". Teksti antaa ymmärtää Suomen keskitysleireihin liittyvien rikosten tulleen tutkituiksi ja rikolliset tuomituiksi.

Nuorteva kirjoittaa:"Suomen tavoitteet Itä-Karjalassa oli jatkosodan alussa ankkuroitu Saksan elintilapolitiikkaan."

Artikkeli antaa ymmärtää, että asiat alueella olivat ikäänkuin järjestelelykysymyksiä tavoitteena saavuttaa rodullisesti ehjä "puskurivyöhyke".

Teksti on kaunisteleva. Sanaa Mannerheim ei siinä esiinny.

Saksan elintilapolitiikka nivoutui saumattomasti Suomen Suur-Suomi- politiikkaan ja suomalaiseen omaan fasistiseen kehitykseen 1930-luvulla. Eduskuntaryhmien pidätykset, järjestöjen lakkautukset, sanavapauden rajoitukset ja vallankaappausyritykset, joissa Mannerheim pysyi kulisseissa, tapahtuivat jo ennen vastaavia tapahtumia Saksassa.

Mannerheim oli jo sisällissodasta lähtien tukenut heimosotureiden tunkeutumista Neuvosto-Venäjälle. Hän vehkeili venäläisten valkokenraaleiden kanssa pyrkien valtaamaan Pietarin ja kaatamaan neuvosto-hallituksen.

Yhteistyö Saksan armeijan kanssa oli tiivistä. Armeijoiden ja laivastojen vierailut toinen toistensa luona olivat tiiviitä. Sisällissodan voittoa juhlittiin toveruuden hengessä.

Vaikka Mannerheim olisi toivonut pääsevänsä päämääräänsä valkoisten venäläisten kanssa, hän ei hylännyt toiseksi parasta vaihtoehtoa, Hitlerin Saksaa.

Vaikka Stalin pelasti Mannerheimin, tämä ei selvinnyt ilman rangaistusta. Syyllisyydentunnot keskitysleireistä tulivat Mannerheimin uniin ja hän pelkäsi tulevansa tapetuksi.

Ketä Suomen sotarikosten silittely palvelee?

Nyt Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen johto on rakentanut suomalaisten selän takana 1930- lukua vastaavan armeijoiden liittolaissuhteen Yhdysvaltojen ja Saksan kanssa – osin NATO:n puitteissa.

Suomalaisten johtajien toimintaa ei nyt kuten ei 1930-luvullakaan motivoi Suomen kansan etu.

Presidentti Ahtisaaren kaudella EU:hun liittynyt Suomi alkoi palvella Yhdysvaltojen ja Saksan laajentumispyrkimyksiä, mikä näyttäytyi ensimmäistä kertaa Jugoslavian hajottamissodissa. Elintilaa raivattiin niin ylikansallisen pääoman infrastruktuurihankkeille kuin USA:n sotilaalliselle vallalle Balkanilla.

Presidentti Ahtisaari palveli suoraan presidentti Clintonin tavoitteita mahdollistaen USA-johtoiset laittomat NATO-pommitukset sekä Kosovon alueen laittoman itsenäistämisen –alueen, joka YK:n päätöksen 1244 mukaan on edelleen Serbian maakunta.

Jugoslavian pommitukset muuttivat NATO:n puolustusliitosta hyökkäysliitoksi. 

Yhdysvallat julisti ulkoministeriönsä järjestämässä Bratislavan kokouksessa v. 2000, heti pommituksia seuraavana vuonna, että mikäli kansainväliset lait ovat esteenä Yhdysvaltojen ja sen NATO:n kanssa yhteistyössä tekemille toimille, lait syrjäytetään. Kokouksessa päätettiin myös NATO:n alueellisista hegemoniatavoitteista, Serbian eristämisestä Euroopasta, sekä Venäjän pääsyn estämisestä Itämerelle. Saksan pitkäaikainen liittopäivien edustaja Willy Wimmer oli kokouksessa paikalla ja on kirjoittanut kokouksen kulusta.

Suomea hivutettiin Ahtisaaren johdolla ja yllytyksestä aste asteelta yhä syvemmälle NATO:n rakenteisiin. Suomen media toteuttaa yksipuolisesti Yhdysvaltojen ja NATO:n hegemoniaan pyrkivää tiedottamista, joka muistuttaa Göbbelsin propagandaa, mutta läpitunkevammin. Nykymenetelmät syöksevät "oikean tiedon" kattavasti tajuntaamme.

Sotiin osallistumista kuvataan "rauhankumppanuutena". Syyrian hajottamiseen tähtäävää USA:ta palvelevien jihadistien koulutusta ja rahoitusta motivoidaan kauhutarinoilla Syyrian hallinnon toimista. Lojaliteetti Yhdysvalloille saa kruununsa Suomen armeijan korkeimman johdon saadessa koulutuksensa Yhdysvalloissa kuten 1910 -1930 luvuilla Saksassa.

Viime viikolla kuulimme Suomen armeijan harjoittelevan Saaristomerellä miinanraivausta yhdessä NATO:n kanssa. Kuuluuko siihen myös miinoittaminen? Viimeksi Suomi laski miinoja Suomenlahden poikki 1941 kesäkuussa jatkosotaa valmistellen. Niihin miinoihin törmäsi Tallinnasta Hitlerin joukkojen saartorengasta pakenevia eestiläisiä ja venäläisiä kaupungin asukkaita ja sotilaita. Noin 16 000 hukkui.

Tällaistäkö nyt harjoitellaan yhdessä saksalaisten ja ehkä yhdysvaltalaisten NATO-joukkojen kanssa? Olemmeko muuttuneet modernin natsitodellisuuden omaksuneeksi maaksi, joka on kulttuurisesti niin taantunut, että emme huomaa toistavamme historiaamme kieltäessämme sen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: siuomalainen natsismi, Mannerheim, Ahtisaari, NATO, Venäjä

Siirtolaisia, pakolaisia vai ISIS-vaimoja ja lapsia

Torstai 5.3.2020 klo 11.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media kuohuu Turkin päästäessä turvapaikan hakijoita Kreikan rajalle.

Ovatko EU:hun pyrkijät Al-Hol:in leirille kerättyjen henkilöiden kaltaisia ISIS-taistelijoita– tai ISIS-vaimoja lapsineen, sekulaarisen Syyrian sotaa paenneita kansalaisia vai monista Aasian ja Afrikan maista siirtolaisina tulevia, parempaa tulevaisuutta hakevia hädänalaisia.

Suomen poliitikot ja media eivät käsittele pakolaisongelman juurisyitä.

Turkki on eräs Syyrian ongelman alkusyy. Juuri Turkin kautta ja sen salaisen palvelun avustuksella siirrettiin Libyasta jihadisteja Turkin kautta Syyriaan heti kun länsimaat olivat saaneet konfliktin käyntiin.

Syyriassa toteutettiin vanhaa valtion rikkauksien haltuunoton kaavaa, jota lännen NATO-maat ovat toteuttaneet 1990-luvun alusta lähtien.

Ensin on demonisoitava tavoiteltavan valtion yhteiskuntajärjestelmä. Sitä aletaan kutsua diktatuuriksi ja kansojen vankilaksi. Valtion johtaja demonisoidaan ja nimetään uudeksi Hitleriksi. Siitä huolimatta, että esimerkiksi Jugoslavia oli elintasomittareilla maailman 24. sijalla kansantuotteella mitattuna ja Libya vuorostaan vaurain ja kansalaisistaan parhaiten huolta pitävä maa Afrikan mantereella.

Ryöstäjät eivät piittaa tosiasioista. Ainoa tosiasia on ryöstön arvo.

Syyrian kohdalla viimeiset tutkimukset ovat osoittaneet maan potentiaaliset öljyvarat suunnattomasti suuremmiksi kuin tähän saakka on kuviteltu. Siksi Yhdysvallat haluaa pysyä tiiviisti noiden öljyvarojen äärellä Turkin varastettua yhdessä demokraattisen NATO-maa Ranskan kanssa Syyrian öljyä koko konfliktin ajan.

Stubbin hallitus huolehti Suomen median koulutuksesta Yhdysvalloissa. Siellä opittiin miten NATO-maita myötäilevä propaganda hoidetaan. Tuloksia nähdään mm. Ylessä päivittäin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kävi Suomessa. Media tarjosi hyvin valikoiden tietoa siitä, mitä hän puhui tiedotustilaisuudessa. Yle:n uutistenlukija Matti Rönkä kysyi pääuutislähetyksessä Yle:n Venäjän kirjeenvaihtajalta eikö EU voi painostaa Venäjää vetäytymään Syyriasta? Hän ei siis kysynyt, eikö EU voisi painostaa Turkkia vetäytymään Syyriasta. Jihadistien liittolaisena taistelevan Turkin läsnäolo Syyriassa on laitonta. Venäjä on alueella laillisesti ja se tukee sekulaarisen Syyrian pyrkimyksiä palauttaa alueensa hallintaansa ja palauttaa järjestys maahan.

Venäjä joutuu siivoamaan huonosti menneiden juhlien jäljet.

Länsimaiden, siis EU-maiden ja USA:n pyrkimyksenä oli siirtää valta sekulaariselta hallinnolta muslimiveljeskunnalle, joka kannattaa sharia-lakia. Lännellä, erityisesti presidentti Clintonilla on kokemusta islamilaista kalifaattia rakentaneen Bosnian presidentti Izetbegovicin tukemisesta yhdessä Osama bin Ladenin kanssa sekä Kosovon albaani-terroristien tukemisesta yhdessä Turkin kanssa. 

Kosovossa keskiajalta peräisin olevat ortodoksiset kirkot ja luostarit (150 kpl) tuhottiin ja tilalle on alettu rakentaa Saudi-Arabian rahoituksella moskeijoita.

Sama Bill Clinton vaimoineen oli juhlimassa etukäteen myös Ukrainan laillisen hallituksen kaatamista syyskuussa 2013 Jaltalla. Kaappauksessa oli mukana useimmat EU-maat. Liuskeöljy ja GMO-viljelyn aloittaminen olivat eräitä pääoman omistajien tavoitteita.

Milloin Suomen poliitikot alkavat tunnustaa olevansa vastuussa osallistumisestaan tähän ryöstötoimintaan ja sen propagoimiseen? Onko Suomen etu tukea Turkin ja USA:n ja eräiden EU-maiden tukemien islamilaista kalifaattia rakentamaan pyrkivien "pakolaisten" pääsyä Euroopan Unioniin? Ovatko kristityt, kuten ortodoksiset kristityt Kosovossa ja Syyriassa predestinoituja kansanmurhan kohteiksi, jos islamilaista kalifaattia rakentamaan pyrkivät joukot palvelevat paremmin ylikansallisen suurpääoman ryöstöhankkeita?

Suomen media on koulutettu olemaan jihadistien puolella. Ovatko myös kaikki poliitikot?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ISIS-pakolaiset, pakolaiskriisi, Kreikan raja, Turkin ja NATO-maiden rooli Syyriassa

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan -taidettako?

Lauantai 16.11.2019 klo 13.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Työpöydälläni on kaksi teosta. Pajtim Statovicin Bolla sekä 49 tutkijan ja tiedemiehen, NATO-kenraalin ja oikeuslääketieteen asiantuntijan tiiliskivi Srebrenica reality and manipulations.

Presidentti Mauno Koivisto kirjoitti Toisenlainen totuus Kosovosta-teoksen esipuheessa:"Minulle tuottaa edelleen vaikeuksia kuvata niitä tunteita, joiden vallassa jouduin seuraamaan Naton:n toimesta suoritettua Jugoslavian ruhjomista vuonna 1999. Minä vihasin ja toisaalta ihailin sitä ammattitaitoa, jolla Naton propagandistit orkestroivat Kosovon sodan tiedottamisen".

"Nyttemmin orkestrointia ei enää tarvita, se on tehnyt tehtävänsä. Serbien oletetusta syntilistasta on tullut mantra, jota automaattisesti luetaan."

"Olen halunnut myötävaikuttaa siihen, että toisenlainenkin totuus Kosovon sodasta saisi kirjan muodon."Näin siis Mauno Koivisto.

NATO-propaganda oli välttämätöntä toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien demonisoimiseksi. Vain sen avulla oikeudenmukaisuus ja laillisuus voitiin korvata Jugoslavian valtaamista ja haltuunottoa tavoittelevien NATO-maiden ja niiden liittolaistensa, fasistien ja jihadistien tavoitteita tukeviksi.

Länsimedia ja kroaatti- ja albaanidiasporan rahoittama markkinointitoimisto huolehti propagandasta. 

Sitä jatkoi laiton ICTY-oikeusistuin omalla yksipuolisella maailmankuvallaan, jota länsimedia tuki. NATO-miehityksen aikaisen Kosovon serbien kansanmurhan salaava uutispimento teki mahdolliseksi demonisoinnin jatkumisen.

Nyt on elokuvien ja kirjallisuuden vuoro.

Luin Pajtim Statovcin teoksen Bolla epäuskon vallassa. Voiko tämä olla totta vuonna 2019 Suomesa!

Kirjailija kuvaa serbi- ja albaanimiehen suhdetta. Albaanin kuvatessa Jugoslavian tapahtumia, miesystävä vahvistaa pyytämällä serbien puolesta anteeksi. Albaani voi siihen vastata:"Eihän se sinun syysi ole". Siten koko teoksen edustama totuuden vastainen kuva legitimoituu.

Teos kuvaa serbien kateutta, suuruudenhulluutta, sitä, että he eivät sodassa auta albaaninuorukaista, "lutikkaa".

Albaani-päähenkilön vaimo matkustaa bussilla sairaalaan synnyttämään. Työntekijät ovat pääsääntöisesti serbejä."Olemme kuulleet, että he steriloivat albaaninaisia synnytyksen yhteydessä."

"Serbit etenevät maastopalona, valtaavat piittaamattomina kokonaisia maa-alueita kerrallaan."

"Raiskatut naiset ja murhatut miehet ja pahoinpidellyt lapset eivät ole enää raiskattuja naisia ja murhattuja miehiä, eivät pahoinpideltyjä lapsiakaan, vaan tarinoita kaikista edellä mainituista, ja valtaukset ja yhteenotot tuntuvat äityvän yhä epäinhimillisemmiksi sitä mukaa kuin ihmiset oppivat sietämään veren valumista."

Nämä satumaiset todellisuuden vääristymät menevät lukijan tajuntaan ellei tiedä, että kyse on tosiasiassa Serbian valtiosta. Serbit eivät valtaa yhtään mitään vaan toimivat omassa valtiossaan, jonka albaanijohtajat ovat halunneet suoran toiminnan ja terrorin avulla muuttaa etnisesti puhtaaksi albaanivaltioksi.

Albaanien omat johtajat ovat kieltäneet albaaneilta vuodesta 1990 lähtien osallistumisen vaaleihin, kaiken yhteistyön valtion viranhaltijoiden kanssa, koululaitokseen ja terveydenhuoltoon osallistumisen työttömyyden ja sirauden kustannuksellakin.Jokainen albaani, joka on toiminut normaalina yhteiskunnan jäsenenä, on joutunut omiensa vainon kohteeksi.

Bosnian serbikenraali Ratko Mladic saa teoksessa perinteisen propagandan mukaisen kohtelun.

Jokainen tietoon käsityksensä perustamaan haluava lukija voi katsoa youtube-videolta, miten Mladicin joukot saapuivat Srebrenicaan ilman taisteluita. Video nimeltä "Neuvottelut Fontana-hotellissa" kuvaa Mladicin neuvotteluja YK:n hollantilaisen pataljoonan komentajan, Srebrenicasta vastanneen Tom Karremansin, sekä paikallisten asukkaien edustajien kanssa.

Teoksessa Srebrenica, Reality and Manipulations Karremansin artikkelin otsikko on "Srebrenicassa ei tapahtunut kansanmurhaa".

Kenraali Mladic määräsi heti Srebrenicaan saavuttuaan luonteensa mukaisesti väestön auttamiseksi sotilaitaan luovuttamaan muona-annoksensa siviileille. Näin tehtiin kahden vuorokauden ajan. Käskyjen sisältö on julkista tietoa.Merkittävää on myöskin se, että hollantilaisten joukkojen vetäytyessä Srebrenicasta heidän jäljiltään jäi tonnikaupalla ruokaa. Sitä ei ollut jaettu hädänalaisille siviileille.

Yhteistyössä hollantilaisten kanssa Mladic järjesti bussikuljetuksen kaikille, jotka eivät halunneet jäädä Srebrenicaan. Hän määräsi YK-sotilaan jokaiseen bussiin turvallisuuden varmistamiseksi.

Kaunokirjailija Statovci kuvailee:"Joitakin päiviä paluumme jälkeen Ratko Mladicin joukot murhaavat Srebrenicassa tuhansia ihmisiä, tulittavat umpimähkään aseistautumattomia poikia ja miehiä siviilejäkin."

"Ne päivät ovat puhdasta hulluutta, kaduille kohonnut kadotus. Ihmiset sanovat, että serbit ovat pakottaneet lapset katsomaan kuinka sisarukset ja vanhemmat vuotavat kuiviin, että raskaana olevien naisten vatsat on leikattu auki ja syntymättömien lasten annettu valua ulos äitiensä sisältä kuin räkä."

Kuvaus muistuttaa toisen maailmansodan aikaista ustasa-kroaattien toimintaa, joiden kanssa Bosnin muslimit liittoutuivat. Ustasa-johtaja Ante Pavelik huusi, että ustasa ei ole mies ellei hän pysty puhkaisemaan raskaana olevan serbinaisen vatsaa ja vetämään syntymätöntä lasta ulos.

Kaunokirjailija Statovci kuvailee edelleen:"Olen entistä surkeampana kuultuani, että Kroatian armeija on vallannut Krajinan takaisin, ajanut serbit vihdoin ulos kaupungista pakolaiskulkueena jota sitten pommitetaankin."

Tosiasiassa yhdysvaltalaisten kenraalien kouluttama Kroatian armeija ajoi 250 000 keskiajalta saakka Krajinan alueella asuneen serbisuvun jäsentä tappaen matkalla tuhansia. Statovcin mukaan "vihdoin".

Saksan ja USA:n johtama Euroopan uusjako on tapahtunut neonatsien, Lähi-Idästä tuotujen jihdistien ja albaani-terroristien tuella. presidentti Clinton ja Osama-bin-Laden sekä katoliset piirit olivat asejoukkojen päärahoittajia.

Länsimedia on kiinnittänyt huomiota äärioikeistolaisiin puolueisiin, mutta ei siihen, että globalisaatiota johtaneet vallat ovat käyttäneet natseja ja jihadisteja hallituksenvaihdosoperaatioissaan niin Jugoslaviassa, Syyriassa kuin Ukrainassa.

Pajtim Statovcin tekstit täyttävät termin "kiihottamisesta kansanryhää vastaan". Kirjan kustantaja on Otava. Onko kyseessä uusi normi, koska Bolla on asetettu ehdolle Finlandia-palkinnon saajaksi.

On selvää, että näin räikeää NATO-propagandaa myötäilevä teos saa kaupallisen menestyksen Yhdysvalloissa ja luultavasti muissakin NATO-maissa.

Holokaustin toisesta uhriryhmästä, juutalaisista, Otava tuskin kehtaisi julkaista vastaavaa kirjaa.

Mutta onko julkaistu teos taidetta?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pajtim Statovici, Bolla, serbivastainen NATO- propaganda, Otava, natsismin nousu

UPI:n johtajavalinta - myrsky vesilasissa

Perjantai 13.9.2019 klo 16.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mediassa on kohistu ulkopoliittisen instituutin täpärästä johtajavalinnasta. EU- ja eurooppa -painotteinen Juha Jokela hävisi yhdellä äänellä kyberturvallisuutta ja USA-painotteista globaaliapolitiikkaa tutkimuksissaan painottavalle Mika Aaltolalle.

Tulos on kuitenkin yhdentekevä. Suomen korruptoituneessa järjestelmässä toimivat samat mekanismit kuin Yhdysvalloissa. Siellä senaattorit ja korkeat virkamiehet siirtyvät sujuvasti yksityisten yritysten, usein aseteollisuuden palvelukseen ja palaavat taas virkamiehiksi tai pankkiireiksi.

Meillä virtaus tapahtuu virkauran ja NATO:n välillä. Valtioneuvoston tiedottaja Markku Mantila, joka johti Venäjän vastaista hybridisotaa vuodesta 2014, siirtyi suoraan NATO:n palvelukseen Latviaan.

UPI:n johtaja Teija Tiilikainen vuorostaan siirtyy eduskunnan Ulkopoliittisen instituutin johtajan paikalta suoraan NATO:n Helsingissä sijaitsevan hybridikeskuksen johtajaksi.

Kun tarkastelemme eduskunnalle ja kansalle ulkopoliittista asiantuntemusta jakavaa UPI:a, lienee yhdentekevää kuka sitä johtaa. Hän ei muuta NATO:n hybridikeskukselle alisteista linjaa.

Jos katsoo UPI:n hallitusta, voi sanoa, että Suomen puolueet eivät pidä tärkeänä, mitä ulkopoliittisessa tutkimuksessa tapahtuu. Puolueet eivät muutamaa poikkeuksta lukuunottamatta valitse erityisiä ulkopoliittisia osaajia hallitukseen. Vasemmistoliiton SM-tason nyrkkeilijä ja rakennusliiton luottamusmies Varkaudesta valvoo instituutin tieteellisen tutkimuksen tasoa.

Instituutin neuvottelukunta on yhtä kirjava.

Instituutilla on oma kansainvälisistä tutkijoista koostuva tieteellinen neuvosto, jossa on kolme brittiä, yksi yhdysvaltalainen, norjalainen,eestiläinen, ruotsalainen ja saksalainen.

Tuo saksalainen on mielenkiintoinen valinta ja heijastelee, kuka sitten ehdotukset tekeekin, erinomaisella tavalla tavoiteltavaa ulkopoliittista ideologiaa. Saksalainen tutkija on Volker Perthes, joka on keskeisen saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja. Mikä mielenkiintoisinta, hän on jo 20 vuoden ajan suunnitellut yhdessä yhdysvaltalaisen Jeffrey Feltmanin kanssa Syyrian valtion kaatamista, perustuslain kumoamista, parlamentin lakkauttamista ja vallan siirtämistä sekulaariselta nykyhallinnolta jihadia ohjenuoranaan pitävälle muslimiveljeskunnalle. Hän oli esittelemässä suunnitelmaansa mm. Bilderberg -ryhmässä jo vuonna 2008.

Tieteellisessä neuvostossa on yksi venäläinen, joka on varmuudella uskollinen NATO-linjalle. Hän edustaa Moskovan amerikkalaisperäistä Carnegie- instituuttia ja hänellä on sidoksia niin Gaidariin kuin Chubaisiin, jotka molemmat  edesauttoivat Yhdysvaltojen suorittamaa  Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ryöstöä, yritysten yksityistämistä ja kansantalouden rappiota. Lisäksi hän on toiminut mm oppositio - lehti Novaja Gazetan päätoimittajana.

Entä sitten ulkopoliittisen instituutin tutkijoiden lausunnot mediassa?

En ole kuullut tai nähnyt UPI:lta yhtäkään objektiivista prosessikuvausta Lähi-Idän kriiseistä tekijöineen, en Ukrainan vallankaappauksesta tekijöineen ja taustavaikuttajineen puhumattakaan Neuvostoliiton, Puolan tai Jugoslavian hajottamisen tekijöistä. Katolisen kirkon rooli on vaiettu. Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Ranskan ja Saksan harrastama jihadistien käyttö Bosniassa, Kosovossa ja Tsetseniassa sotilaallisen ja taloudellisen vallan saavuttamiseksi ja demokratian murskaamiseksi - täydellinen hiljaisuus niistäkin.

Edellisessä blogissani olen kuvannut tuota jihadistien palkka-armeijoiden käyttöä Syyriassa.

Tämäkö UPI auttaa eduskuntaa "tieteellisen" näkemyksen saamiseksi globaaleista konflikteista? Tämäkö on se ulkopolitiikan taso, jolla puolueet vasemmistosta oikeistoon haluavat Suomen toimivan?Tälläkö valistuksella Suomen kansan rahoittama Yle jakaa ulkopoliittisia viisauksiaan?

Toden totta. Tässä tilanteessa on yhdentekevää, kuka UPIa johtaa. Ulkopoliittisessa tutkimuksessa ja sen tulosten jakamisessa tarvitaan täydellinen uudelleen arviointi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: UPI, Aaltola, Jokela, NATO:n hybridikeskus, ulkopolitiikka

Helsingin Sanomat Serbian kimpussa

Maanantai 9.9.2019 klo 14.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään Helsingin Sanomat otsikoi: "Serbia lahjoo heikentääkseen Kosovoa".

Tommi Hannulan teksti antaa kuvan, että Serbia lahjoisi YK:n jäsenvaltioita perumaan tuunnustuksensa Kosovon itsenäisyydelle.

Tommi Hannula satuilee pehmeästi Kosovon asemasta:"Kosovo irtautui Serbiasta käytännössä vuosina 1998-1999 käydyn sodan myötä ja julistautui itsenäiseksi helmikuussa 2008."

"Suurimman osan tunnustuksistaan se sai itsenäisyysjulistusta seuranneiden muutamanvuoden aikana, Suomelta alle kuukaudessa."

Sota oli Jugoslavian hajottamissota, jossa sotijoina olivat USA ja useimmat NATO-maat, jotka käyttivät albaani- terroristeja jalkaväkenään. Albaanit käyttivät koko 1990-luvun suoraa toimintaa Jugoslavian valtiota vastaan.

Albaanien pyrimyksenä oli ollut toteuttaa etnisesti puhdas albaani- Kosovo toisen maailmansodan fasistivaltion tapaan. Tulloin albaanit kuljettivat serbit yhteistyössä italialaisten fasistien ja saksalaisten natsien kanssa keskitysleireille. Niin Kosovossa, fasistisessa Kroatiassa sekä natsivallan alaisessa Serbiassa oli keskitysleirit serbejä ja juutalaisia varten.

Vuoden 1999 pommitukset olivat laittomia. USA:n tavoitteena oli saada Jugoslavian alue kokonaisuudessaan miehitettyä ja pystyttää Kosovon alueelle oma sotilastukikohta.

Pommitukset päättyivät YK:n päätökseen 1244, jonka mukaisesti pommituksia seurannut Kosovon NATO-miehitys ei muuttanut Kosovon asemaa osana Serbiaa, sen maakuntana. Päätöksessä nimenomaan todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Tätä YK:n päätöstä ei ole koskaan kumottu. Sen mukaisesti Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Presidentti Matti Ahtisaari johti työryhmää, jonka tehtävänä oli laatia suunnitelma Kosovon asemasta. Työryhmän jäsenille oli selvää, että Ahtisaarella oli mielessään vain yksi lopputulos, Kosovon itsenäistäminen.

Kun Ahtisaaren ehdotukset vietiin YK:n turvallisuusneuvostoon, sen jäsenten enemmistö, ei vain pysyvät jäsenet vaan kaikki mukaanluettuna, eivät kannattaneet Kosovon itsenäisyyttä. Jokainen demokratiaa kunnioittava tarkkailija käsittää, että miehityksen tarkoituksena ei ollut itsenäistää Serbiaan kuuluva maakunta vaan saada vastakkainasettelut lientymään ja normaali demokratiaan ja äänestyksiin pohjaava valtiollinen elämä palaamaan. (Kosovon albaaniväestö ei ollut osallistunut valtiollisiin vaaleihin ja boikotoi valtion virkoja, kouluja ja terveydenhuoltoa,muodostaen omat, tosin huonosti toimivat palvelunsa.)

Kosovo oli 2000-luvulla osoittanut olevansa mafia-valtio, jossa laittomuus ja serbien pogromit olivat jokapäiväisiä. 150 ortodoksi-kirkkoa ja luostaria poltettiin NATO-miehityksen alettua. Serbien elämä tehtiin mahdottomaksi. Kansainväliset viranomaiset tarvitsivat usean turvamiehen saattueita ja panssaroituja autoja voidakseen selvitä hengissä. Harri Holkerin toimiessa Kosovon ylimpänä virkamiehenä, YK:n pääsihteerin edustajana, pogromit saivat huippunsa keväällä 2004, jolloin ympäri Kosovon suoritettiin erittäin hyvin suunniteltuja serbien murhia ja kirkkojen polttoja kahden vuorokauden aikana.

Kun YK ei tukenut itsenäisyyttä albaaneja neuvottiin vain julistautumaan itsenäiseksi. Itsenäisyysjulistuksen suoritti ICJ:n International Court of Justice:n mukaan, joukko yksityishenkilöitä. Siten itsenäistymisen laillisuudesta tai kansainvälisten sopimusten mukaisuudesta ei ollut tietoakaan.

Yhdysvallat oli aloittanut sotilastukikohta Bondsteelin rakentamisen Kosovoon heti pommitusten päätyttyä. Itsenäisyyshankkeelle oli selvä USA:an liittyvä kansainvälispoliittinen peruste.Sotilastukikohta ei voinut olla Serbiassa. Maaperä oli muutettava terroristi-liittolaisten"omaisuudeksi", siten Yhdysvalloille tarjottavaksi.

On selvää, että Yhdysvaltojen itsekkäitä tavoitteita tyydyttävä  Kosovon itsenäisyyden tunnustaminen sai tukea USA:n NATO-liittolaisilta, joille demokratia ja kansainvälisten lakien mukainen toiminta ei ole ensisijaista. Sen jälkeen moni muu Yhdysvalloista tai EU:sta riippuvainen maa seurasi perässä. 

Jos itsenäinen ajattelu voimistuu ja kriittisyys Kosovossa vallitsevaa laittomuutta vastaan lisääntyy, uskon, että itsenäisyyden tunnustamisen perujia tulee lisää.

Kosovo on Serbian maakunta. Laillisesti asia on näin.

Helsingin Sanomilla on runsaasti puuhaa sen yrittäessä jatkaa vuosien työtään holokaustin uhrien, serbien demonisoimiseksi. Totuus tulee nimittäin vähitellen esiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Kosovon itsenäisyys, Serbia, YK, NATO

Uutispäivä

Perjantai 6.9.2019 klo 15.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:n dokumenttiosiossa nähtiin eilen kuvaus Israelin pääministeri Netanjahusta ja Israelin politiikasta ylipäänsä.

Netanjahun toteuttama Israelin amerikkalaistaminen oli hätkähdyttävintä. Hyvinvointivaltio lakkautettiin ja amerikkalaiset yritykset saivat vallan.

Hätkähdyttävää tuo prosessi oli siksi, että Suomen pääministeri Juha Sipilä adjutanttinsa Anne Bernerin kanssa yritti täsmälleen samaa. Kuinka lähellä vaaleissa olikaan se vaara, että Sipilä yhdessä kokoomuksen kanssa ja Yle:n tuella olisi jatkanut lopulliseen tavoitteeseensa asti.

Kuvaus siitä kuinka Netanjahu markkinoitiin israelilaisille yhdysvaltalaisten markkinamiesten toimesta oli havainnollista. Palestiinalaisiin isketty terroristileima ja muualta muuttaneiden juutalaisten palestiinalaisalueille rakennettujen siirtokuntien hyväksyminen ja laillistaminen tuli sivulauseissa selväksi. Vihan, vastakkainasettelun ja mielivallan yhteiskunta tuli USA:n rahamaailman, ei välttämättä koko poliittisen sektorin tuella toteutettua.

9/11 jälkeen Yhdysvaltojen vähäinenkin demokratia hävisi oligarkkien, aseteollisuuden ja pankkiirien hyväksi.Patriot lait purkivat demokratian.

Sama tapahtui Ranskassa hyvin suunniteltujenn terrori-iskujen jälkeen, jolloin presidentti Hollande saattoi voimaan hätätilalait. Ne ovat edelleen voimassa. Ranskan osus terroristien käyttämisessä Syyrian sodassa on Yle:ssä vaiettu. 

Niin USA:ssa kuin Ranskassa valta on siirtynyt "turvallisuuselimille" parlamentin ulkopuolelle samalla tavoin kuin Suomessa tiedonvälityksen valvonta on siirtynyt NATO:a myötäilevälle Mediapoolille, jota hallinnoivat turvallisuuskomiteaan kuuluvat kansliapäälliköt ja muut virkamiehet eivät demokraattisesti valitut poliitikot.

Yle:n 20.30 uutiset antivat deja-vu tunteen. Jouko Jokinen, Yle:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien päällikkö tarjosi 2 uutista, jotka näyttivät, tuntuivat ja haisivat suoraan NATO:n hybrikeskusken ja NATO:n sylttytehtaalta kotoisin oleviksi tarinoiksi.

Yle kertoi Ukrainan ja Venäjän vankienvaidossa olevasta henkilöstä, jonka Yle kertoo olevan epäiltynä osallisuudesta malesialaiskoneen alasampumiseen.

Yle siis muistuttaa vuosia toistamastaan hypoteesista kapinallisten osuudesta alasampumiseen. Hypoteesia ei mikään juridinen taho ole osoittanut oikeaksi. Malesialaiskoneen tuhon tutkinnassa on useita aukkoja. Kiovan hallitus ei päästänyt tutkijoita paikalle. Siminnäkijöitä ei haluttu kuulla. Lennonjohdon äänitteitä ei ole saatavilla. Valtioihin, jotka kuuluivat tutkintakomiteaan kuului pääepäilty eli Ukraina, jolla oli veto-oikeus tuloksiin.

Milloin on väkivaltarikollinen päässyt itse tuomitsemaan itseään?

Toinen uutinen, joka edellisen tavoin aiheutti deja-vu-kokemuksen, oli Saksassa tapahtunut tsetseenialais-peräisen henkilön murha kadulla keskellä päivää. Tekijä oli uutisen mukaan heittänyt irtopartansa ja paljastunut Yle:n arvion mukaan KGB:n agentiksi. Yle oli tehnyt asiasta mittavan uutisen ja pahoitteli, kun Saksan hallitus ei ole kommentoinut asiaa. Yle muistutti, että presidentti Putin on joskus ilmoittanut Venäjällä olevan oikeus murhata ihmisiä myös rajojensa ulkopuolella.

Näin Yle suoritti rikostutkinnan ja antoi tuomion heti tapahtumapäivänä a'la Scripal. Oikeusvaltio ja vastuullinen journalismi ovat kunniassaan.

Tällä ja edellisellä uutisella ei näyttänyt olevan muuta tarkoitusta kuin antaa panos Venäjän vastaiseen hybridisotaan.

Miksi deja-vu kokemus? Siksi, että jo Jugoslavian hajottamissodista lähtien 1990-luvulla mediaa on käytetty CIA:n ja NATO-maiden propagandan mukaisen maailmankuvan luomiseen. CIA:n entinen työntekijä Robert Baer on kirjoissaan kertonut kuinka muun muassa hänellä oli miljoonia dollareita käytössään vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Hän kertoo kuinka CIA kirjoitti valmiiksi uutisia, joita uutistenlukija pahaa aavistamatta luki.

Eilen hätkähdin siksi, että Jokinen oli ujuttanut kokonaista kaksi tällaista suoranaista propagandauutista kuten valkokypärät tai uiguuri/tsetseenitaistelijat. Valkokypärät näyttelevät NATO:n palveluksesa "pelastusoperaatioitaan" ja suorittavat kaasuiskuja provokaationa, jotta heidät palkkanneet Britannia, Ranska tai USA voi "kostoksi" ampua ohjuksia. NATO-maat käyttävät tsetseenejä ja uiguureita palkkasotureinaan. Siksi propaganda tarvitsee heitä uhreina.

Kolmanneksi tietoomme tuli presidentti Niinistön pitämä puhe käsityksistään EU:n tulevaisuudesta. Hän suositteli EU:lle Suomen mallia, jossa oma vahva puolustus estää vihollista (Venäjää) yrittämästäkään Suomeen. Sitten hän kehaisi olleensa ensimmäisenä tuomitsemassa Venäjän Krimin valtauksen.

Presidentti Niinistö haluaa toistaa luonnehdintaansa "Krimin valtauksesta" sen sijaan että puhuisi Krimin jälleen yhdistämisestä. Hän ei myöskään sanallakaan mainitse Yhdysvaltojen ja EU:n yhdessä toteuttamaa Ukrainan vallankaappausta tarkka-ampujien ja fasistien toimesta. Vallankaappausta edeltänyttä epäonnistunutta EU:n lähentymissopimusta oli suomalainen komissaari Olli Rehn ollut valmistelemassa.Venäjän ansiosta fasistinen väkivalta ei levinnyt Krimille.

Presidentti Niinistön luonnehtima Krim leijuu ikäänkuin omassa erillisessä todellisuudessaan, joka ei olisi osa prosessia. Todella postmodernia!

Eilinen päivä muodosti mielessäni käännekohdan Yle-uutisten tasossa. Se notkahti puhtaasti CIA/NATO:n Venäjä-vastaisen hybridisodan kategoriaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle, NATO:n hybridikeskus, Netanjahu, tsetseenit, Malesialaiskone,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »