Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

OIKEUSTAJUN MURSKAAMINEN

Lauantai 25.7.2020 klo 16.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime vuosikymmenen aikana olen kuullut toistuvasti myös Suomessa vaadittavan, että Serbian ja Kosovon tulisi ratkaista erimielisyytensä ja sopia nykytilasta.

Kosovo on YK:n päätöslauselmalla 1244 Serbian maakunta. Se on laittomasti julistettu itsenäiseksi v. 2008. Se tapahtui Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johtaman prosessin seurauksena vajaan sadan yksityishenkilön päätöksellä. ICJ, International Court of Justice on päättänyt, että itsenäisyys julistuksia on luvallista antaa. Ei sen enempää.

Espanjan Katalonian autonominen alue julistautui kansanäänestyksen jälkeen itsenäiseksi. Itsenäisyyden julistamista johtaneet poliitikot istuvat nyt vankilassa eikä kukaan väitä Katalonian olevan itsenäinen valtio. Espanja, kuten enemmistö maapallon maista, ei myöskään ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

Toisen maailmansodan aikana ortodoksiset serbit joutuivat kiihkeän katolisten kroaatti-fasistien ja natsien kanssa liittoutuneiden Bosnian muslimien ja Kosovon albaanien suorittaman holokaustin uhreiksi. Pelkästään Kroatian alueella oli 17 keskitysleiriä serbeille, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen seuraavaksi suurin leiri Euroopassa.

Sodan jälkeen Kosovon albaanit ovat tavoitelleet etnisesti puhtaan albaani-Kosovon luomista sekä mahdollista liittymistä Albaniaan. Tätä on tavoiteltu serbien vainon avulla.

Yhdysvaltojen ja Euroopassa Saksan johtaman uuden maailmanjärjestyksen toteuttamiseksi Balkan oli otettava haltuun. Neuvostoliitto ja Puola oli ”yksityistetty”, seuraavana oli sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian vuoro.

Liittokansleri Kohl, USA:n presidentit George H.W. Bush, Bill Clinton, kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic sekä Osama bin Laden rahoittivat ja toteuttivat aseellisen Jugoslavian hajottamisen entisten natsi-liittolaisten avulla. Suotuisa ilmapiiri tähän saatiin demonisoimalla liittovaltion hajottamista vastustavat Jugoslavian eri osavaltioissa asuvat ja yhden aiemman holokaustin kokeneet serbit.

Sen jälkeen kun Slovenia, Kroatia ja Bosnia ja Hertsegovina oli irrotettu ”lännen” avulla liittovaltiosta ja liitetty NATO:n piiriin, joko miehitettynä tai jäsen ehdokkaana, aloitettiin tuhoamistaistelu serbejä vastaan Serbian ja sen maakunnan Kosovon haltuun ottamiseksi sekä miehittämiseksi.

Kosovon albaanit olivat koko 1990-luvun kieltäytyneet osallistumasta Serbian valtiollisiin vaaleihin tai työskentelemästä valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, poliiseina jne. Albaanit halusivat puhtaasti albaaneille tarkoitettuja palveluja. He järjestivät mielenosoituksia, joiden tarkoituksena oli lisätä epävakautta ja joiden tukahduttamisesta länsimedia” syytti serbejä.

Ne albaanit, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa, eristettiin omiensa joukosta tai heitä vainottiin.

1990-luvun kuluessa serbien 50 vuotta jatkunut vaino muuttui terroriksi. Terroristijärjestö KLA sai aseita mm. Yhdysvalloissa toimivan albaani-natsidiasporan rahoittamana. Drenica-laakson väkivaltaisen mafian johtaja Hasim Thaci oli KLA:n keskeisiä johtajia.

Sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian/Serbian hajottamisen ja talouden infrastruktuurin haltuunoton ollessa USA:n ja Saksan johtaman EU:n tavoitteena valtion horjuttamista ja terrorisointia harjoittavista albaaneista tuli ”lännen liittolaisia”.

Holokaustin uhrien demonisointi oli totaalista länsimedioissa. Käytännön toteutuksesta vastasi Ruder-Finn- markkinointitoimisto, joka toimi samassa rakennuksessa kuin Yhdysvaltojen albaani diasporan toimisto.

USA piti Balkanin sotilaallista haltuunottoa strategisesti välttämättömänä. Bosnian sodan aikana NATO pommitti serbejä Izetbegovicin muslimien ja kroaattien toimiessa NATO:n jalkaväkenä lännen tavoitteita toteuttaen.

Jäljelle jääneen Jugoslavian tultua NATO:n miehityksen uhan alle serbit eivät perääntyneet. Niin siviilit kuin sotilaat joutuivat hirviömäisten pommitusten alaiseksi. Synnytettiin ennen näkemätön ekokatastrofi. Pommitusten aikana Kosovon albaaniterroristit toimivat NATO:n Saksan kouluttamana jalkaväkenä.

Välittömästi pommitusten tauottua Yhdysvallat alkoi laittomasti rakentaa Serbian Kosovoon Bondsteelin sotilastukikohtaa, joka on suurin tukikohta sitten Vietnamin sodan.

Presidentti Ahtisaaren johdolla aloitettiin neuvottelut Kosovon tulevasta asemasta. Yhdysvaltojen ulkoministeriö oletti Ahtisaaren edellyttävän yritysten yksityistämisiä kuten Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Venäjällä ja samaan aikaan Puolassa.

Kosovo oli YK:n päätöksellä YK:n hallitsema, NATO:n miehittämä alue, mutta osa Serbiaa.

Tosiasiassa alueella vallitsi täydellinen laittomuus ja kaaos. NATO-joukot eivät suojellet vähemmistöjä, serbejä, romaneja, ashkaleja. Sen sijaan 300 000 serbiä ja muita vähemmistöjä karkotettiin albaanien terrorin seurauksena kotiseudultaan. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria tuhottiin albaanien juhliessa ympärillä. Albaanien ”oma Serbian valtiosta riippumaton” terveydenhuoltojärjestelmä ei toiminut, kuten se ei ollut toiminut 10 vuoteen. Tarjolla olisi ollut valtiollinen Serbian valtion järjestelmä, jota albaanijohto ei sallinut albaanien käyttävän.

Väkivaltaiset mafiapomot, jotka olivat terrorisoineet niin serbejä kuin maltillisia albaaneja sekä taistelleet keskenään, ilmoittautuivat alueen pääministereiksi ja muihin hallinnollisiin tehtäviin. Elin- ja huumekauppa, joilla heidän tiedettiin rahoittaneen paitsi aseostoja myös korruptiota ja omaa ylellistä elämää oli väkivaltaista. Elinten luovuttajaserbi syötettiin ensin hyvin, otettiin verikokeet, sitten tapettiin ampumalla ja tarvittavat sisäelimet irrotettiin. Mitään vaivalloisia nukutuksia tai sairaalahoitoja ei tarvittu.

Ahtisaaren tukema yksityistämisprosessi tarkoitti serbiomaisuuden konfiskointia ja yksityistämistä ilman että Serbian valtio tai yksittäiset serbit olisivat voineet käydä paikan päällä valvomassa omaisuuttaan. Kosovon rajaa ei voinut ylittää. YK:n virkamiehet perustivat laittoman yksityistämisrahaston KTA:n. Yrityksiä pilkottiin ja myytiin ja rahat pantiin kosovolaisten ulottumattomiin kansainvälisille tileille.

Kun Martti Ahtisaari yritti tuoda itsenäistämisprojektinsa YK:n turvallisuusneuvostoon, hän joutui toteamaan, että pysyvien ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä. Jäljelle jäi siis yllä mainittu, tekaistu itsenäistämisjulistus, jonka Yhdysvallat, koko projektin aloitteentekijänä vahvisti. Yhdysvalloista riippuvaiset tai sitä syystä tai toisesta mielistelevät valtiot kiiruhtivat myös tunnustamaan itsenäisen Kosovon.

Mistä johtuu, että holokaustin toisen maailmansodan aikana kokeneiden serbien pitäisi sopia jostakin Yhdysvaltojen ja EU:n valtaan nostamien Kosovon albaanien kanssa? Serbialle kuuluva maakunta on kärsinyt suunnattoman kulttuurisen tuhon. Syntyperäiset serbit on ajettu maanpakoon, heidän omaisuutensa on otettu haltuun ja ryöstetty. Heidän kirkkojensa tilalle on Lähi-Idän diktatuurien rahoittamana rakennettu moskeijoita.

Uutta maailmanjärjestystä edustavat maat, Suomi mukaan luettuna, odottavat serbien alistuvan uudistetun holokaustin uhreina. Serbien johtajat, joista monen vanhemmat olivat keskitysleireissä, vainottuina syntyperänsä johdosta tai saksalaispommien uhreja, demonisoitiin viimeistään ICTY: n tuomioissa ja sen vankiselleissä. Vasta nyt kun 20 – 25 vuotta on kulunut sodasta, albaani -mafian johtajat, muun muassa presidentti Hasim Thaci, mafia-nimeltään ”Käärme” on joutumassa tuomiolle. Massiivisesta propagandasta huolimatta, totuus pilkistää esille.

Milloin tuomiolle tulevat todelliset syylliset: George H.W.Bush, Bill Clinton, Madlene Albright, Helmut Kohl, Klaus Kinkel, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, Naser Oric.

Suomen poliittinen ilmasto on Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta lähtien ja EU: hun liittymisen seurauksena adaptoitunut täysin ”Uuden maailmanjärjestyksen” väkivaltaiseen vääryyden kulttuuriin.

Presidentti Mauno Koivisto oli poikkeus. Hän sanoi vihaavansa serbi -vastaista NATO-propagandaa ja serbien kohtelua. Hän on ilmaissut tämän myös teoksen Toisenlainen totuus Kosovosta-teoksen esipuheessa.

Olen miettinyt, onko meillä jonkinlainen natsi-geeniperimä, joka imaisee meidät sulautumaan ehkä hyödyn tavoittelun seurauksena kerta toisensa jälkeen kohti oikeudettomuuden hyväksymistä oli sitten kysymys sisällissodastamme tai natsiliittolaisena toimimisesta toisessa maailmansodassa – tai Jugoslavian pommitusten mahdollistamisesta.

YK:n oikeamielisten maiden enemmistö tukee serbien oikeutta Kosovo ja Metohijaan osana Serbiaa. Uuden maailmanjärjestyksen väkivallan marssi on loputon nielaisten Lähi -Idän ellei Balkanin ratkaisulla saada siihen pistettä. Marssi alkoi jihadistien tukemisella Afganistanissa, jota seurasi heidän käyttämisensä Bosniassa ja Kosovossa. Nyt Uusi maailmanjärjestys käyttää heitä Lähi-Idässä, pian Kiinassa.

Marssi on mahdollinen niin kauan, kun oikeustajumme on kytketty taloudellisen hyödyn tavoitteluun. Vieläkö oikeustajustamme on jotakin jäljellä? Voiko muruset vielä koota?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeustajun murskaaminen, Kosovo, Serbia, serbien holokausti, YK:n päätöslauselma 1244, uusi maailmanjärjestys, USA, EU

Hashim Thaci ja Suomen ulkopolitiikka

Perjantai 26.6.2020 klo 16.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kosovon presidentti Hashim Thacin kutsuminen Haagiin perustetun oikeusistuimen, Kosovo Specialists Cambersin kuultavaksi mahdollisia syytetoimia varten sotarikoksista, murhista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan oli todellinen jysäys.

Tämä väkivaltaisen Drenica-rikollisryhmän päällikkö on pystynyt kansainvälisten suhteidensa ja vallankäyttönsä avulla välttämään oikeudenkäynnin jo 25 vuoden ajan. On ajateltu, että hänen syyttämisensä ja oikeudenkäyntistä tulisi johtamaan koko kansainvälisen kulissien takaisen valtakoneiston paljastumiseen.

Niin moni presidentti, pääministeri ja kuuluisa hyväntekijä on kietoutunut kansainväliseen huume-,elin-, ase- ja öljykauppaan, että paljastumisen pelossa kymmeniä mahdollisia todistajia on tapettu, jotta verkostot eivät pääsisi päivänvaloon.

Koko 1990-luvun ajan Kosovon maakunnan albaanit pyrkivät luomaan alueelle etnisesti puhtaan muslimivaltion. He pyrkivät päämääräänsä suoran toiminnan avulla olemalla osallistumatta valtiollisiin vaaleihin tai työskentelemättä valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, kaivos- ja tehdastyöläisinä.

Hashim Thaci johti väkivaltaista Drenica-mafiaryhmää, joka hankki rahaa aseisiin huume- ja elinkaupalla. Drenica-laaksoon perustettiin väkivallan avulla serbivapaa-alue muistuttaen serbien ja juutalaisten holokaustista samoilla seuduilla toisen maailmansodan aikana. Silloin albaanit liittoutuivat natsien kanssa ja kokosivat serbejä keskitysleireille.

Thacin alaisena toimi kenraali Ceku, joka oli johtanut Kroatiassa Operaatio Myrskyssä serbien kansanmurhaa ja karkotusta Krajinan alueelta elokuussa 1995. Albaanitaustainen Ceku siirtyi 1990-luvun lopulla KLA:n sotilaalliseksi johtajaksi ja organisoi armeijan taistelukuntoon. Pommitusten aikana Ceku ja muut KLA:n johtajat toimivat tiiviissä yhteistyössä NATO-joukkojen kanssa saaden yhdysvaltalaisilta ETYJ:n tarkkailijoilta satelliitti puhelimia ja välineitä ohjatakseen pommitusten kohdentamista serbikohteisiin.


Jugoslavian hajottaminen toteutettiin tyydyttämään erityisesti USA:n ja Saksan tarpeita. USA halusi laajentaa sotilaallista valtaansa Balkanille. Saksa vuorostaan tarvitsi talouteensa kohennusta Saksojen yhdistymisen kalleuden vuoksi. Kroatian pankit, vakuutuslaitokset ja rantahotellit olivat infrastruktuurissa houkuttelevimpia.

USA tavoitteli Balkanin miehitystä, josta toteutui Bosnian NATO-miehitys ja muiden jäännösvaltioiden NATO-jäsenyys. Serbia pommitettiin alistumaan maakuntansa Kosovon NATO-miehitykseen ja serbiasukkaiden karkotukseen alueelta. Yhdysvallat aloitti massiivisen Bondsteelin sotilastukikohdan rakentamisen Serbian maaperälle välittömästi pommitusten päättymisen jälkeen kesällä 1999.

Sekä pommitukset että sotilastukikohdan rakentaminen olivat kansainvälisten lakien vastaisia. Yhtälailla rikollisia olivat YK:n pääsihteerin edustajien valvomat serbien omaisuuden yksityistämiset Kosovon alueella joissa omistajat eivät päässeet lainkaan paikalle seuraamaan tapahtumia.

Pommitusten jälkeen Kosovoon tuli YK:n hallinto päätöslauselma 1244 mukaisesti. Se määritteli Kosovon kuuluvan Serbiaan sen maakuntana. NATO- miehityksen oletettiin tuovan alueelle turvallisuutta ja laillisuutta. Kosovon albaani -asejoukkojen sallittiin pitää aseensa ja heistä tuli Kosovon turvajoukot eli poliisi.

Tosiasiassa NATO-miehityksen jälkeen serbiasukkaat joutuivat systemaattisen vainon kohteeksi. YK:n hallinnon aikana 150 ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin ja tuhansia kirjoja poltettiin albaanijoukkioiden juhliessa ympärillä. Terrorin ilmapiiri on siitä lähtien ollut vallitseva.

Ortodoksisten kirkkojen, hautausmaiden ja serbien keskiaikaisesta historiasta kertovien muistomerkkien tuhoamista seurasi moskeijoiden rakentaminen usein Lähi-Idän maiden kuten Saudi-Arabian rahoilla. Lähi-Idästä kutsuttiin seudulle myös saarnaajia, olihan tarkoituksena muodostaa uskonnollinen kalifaatti kuten Bosniassa. Siellä presidentti Izetbegovic oli kirjoittanut Islamilaisen julistuksen, jota jaettiin ympäri maata 1990-luvulla. Sen mukaisesti ”paras serbi on kuollut serbi”.

Suomi oli auttanut toteuttamaan Jugoslavian pommitukset kieltäytymällä paljastamasta suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksia Racakin taistelusta. Presidentti Clinton sai päättää, että kylässä tapahtui teloituksia, vaikka tutkimustulokset eivät sitä puoltaneet.

Suomen presidentti Martti Ahtisaari, joka johti itsenäistymisen edellytyksiä tutkivaa työryhmää, tuki Kosovon yksipuolista itsenäistymisjulistusta, kun pommituksista oli kulunut 10 vuotta. Kosovossa vallitsi väkivalta ja anarkia. Alue oli siis YK:n päätöksellä Serbian maakunta eikä YK tukenut itsenäistymistä. Alueella oli YK:n hallinto, laillisuudesta päätettiin vastata Euroopan unionin EULEXin avulla.

Itsenäistymisjulistuksen teki parlamenttia muistuttava YK:n alaisen hallinnon neuvosto, jonka jäsenet ICJ:n International Court of Justice:n hätäpäissään tekemän määritelmän mukaan päättivätkin itsenäistymisestä yksityishenkilöinä. Jos he olisivat tehneet päätöksen ”parlamenttina”, ICJ:n mukaan päätös olisi ollut laiton.

Näin monimutkaisin järjestelyin Yhdysvaltojen laittomasti Serbian alueelle rakennettu jätti -sotilastukikohta sai ”laillisen maaperän”, ”itsenäisen” Kosovon alueen.

Suomi kiiruhti tunnustamaan Kosovon itsenäisyyden ensimmäisten joukossa. Alle 100 maailman valtiota on tunnustanut sen. Kun Katalonia julistautui yksipuolisesti itsenäiseksi Espanjasta, julistuksen tekijät pistettiin vankilaan. Espanja ja moni muu maa ei tule koskaan tunnustamaan Kosovoa. Mitä useammalle paljastuu Yhdysvaltojen ja Saksan tukemien Jugoslavian entisten natsi -liittolaisten Kroatian ja Kosovon rasistisuus, sotarikosten rankaisemattomuus ja itsenäisyyden tunnustaneiden maiden riippuvuudet Yhdysvalloista ja muista NATO-maista, sitä useampi alkaa epäröidä tunnustamista.

Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten piittaamattomuus kansainvälisistä laeista, niiden ahneus ja turvautuminen väkivaltaan etujensa ajamisessa sai vahvistuksensa Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Tuo ideologia sinetöitiin Yhdysvaltojen ulkoministeriön järjestämässä Bratislavan kokouksessa vuonna 2000, jossa Yhdysvallat näytti NATO:n laajenemiselle Baltiasta Odessaan suuntaviivat. Siinä USA totesi liittolaisilleen kansainvälisten lakien merkityksen. Ne pannaan syrjään, jos ne estävät omien tavoitteiden toteuttamista. Kosovon mafiavaltio on osoitus tästä.

Hashim Thacin mahdollinen joutuminen vastaamaan rikoksistaan antaa pienen kurkistusaukon siihen, että kansainvälinen yhteisö ei olisi 100 prosenttisesti mätä. Onko Suomen ulkopolitiikka sitä? Sitä emme vielä tiedä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hashim Thaci, Kosovo, mafiavaltio, Suomen ulkopolitiikka, YK:n merkitys, kansainväliset lait,

KATUVATKO NYKYAJAN HIMMLERIT RIKOKSIAAN?

Torstai 26.3.2020 klo 19.44 - Pirkko Tureinen-Saari

Helsingin Sanomat oli otsikoinut Jukka Petäjän arvion Frankelin ja Manvelin teoksen "Heinrich Himmler – SS:n ja Gestapon päällikkö" suomennoksesta "Himmler ei katunut rikoksiaan".

Entä nykyajan Himmlerit? Katuvatko he?

Tällä viikolla on kulunut 21 vuotta Jugoslavian pommituksista. Niissä pommituksen kohteina olivat toisen maailmansodan holokaustista selvinneet serbit, joille monikansallinen ja monikulttuurinen Jugoslavia oli muodostanut turvan traumaattisten kokemusten jälkeen.

Holokaustin aikana natsi-Saksa ja fasistinen Kroatia yhdessä natsihin liittyneiden albaanien kanssa oli perustanut 17 keskitysleiriä ortodoksisten serbien lopulliseksi tuhoamiseksi. Suomi oli tunnustanut fasistisen Kroatian.

Teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja olen kuvannut kuinka systemaattinen ja suunniteltu vuosien 1990 - 2000 Jugoslavian hajottaminen ja lopulta tuhoaminen oli. Yhdysvaltojen presidentit George H.W.Bush sekä Bill Clinton yhdessä Saksan, EU:n johtomaan kanssa johtivat Balkanin haltuunottoa. Menetelminä olivat lainojen yht'äkkinen irtisanominen, talouspakotteet ja natsidiasporaan ja jihadistien rekrytointiin tukeutuminen.

Edellisessä blogissani kuvasin suomalaisten ja saksalaisten yhdessä suorittamaa Suomenlahden miinoitusta kesäkuussa 1941.Sen tarkoituksena oli estää toisen maailmansodan aikana virolaisten ja neuvostoliittolaisten sotilaiden ja siviilien pakeneminen Tallinnasta, jota Saksan armeija piiritti. Miinoitusten seurauksena pakoon pyrkivien laivat törmäsivät miinoihin, upposivat, ja 15 000 siviiliä ja sotilasta menehtyi.

Jugoslavian pommituksia edelsi Yhdysvaltojen johtaman NATO:n uhkaukset pommitusten aloittamisesta, ellei Jugoslavia alistuisi koko valtion NATO-miehitykseen kuten Bsnian kohdalla oli tapahtunut.

Hitlerin tavoitteena oli ollut saksalaisten elintilan laajentaminen ja mahdollisimman suurien alueiden sotilaallinen valtaaminen. Yhdysvaltojen pääomapiirit rahoittivat Hitlerin varustautumista.

21 vuotta sitten, samat pääomapiirit presidenttien Bush ja Clinton välityksellä pyrkivät tavoitteisiinsa yhdessä Saksan kanssa. Liittokanslerit Kohl ja Schröder toimivat USA:n kanssa yhteistyössä käyttäen NATO:a työvälineenä.

Toisen maailmansodan aikainen Göbbelsin propaganda, jolla juutalaiset ja serbit demonisoitiin, korvattiin natsi- ja albaanidiasporan rahoittamalla Ruder- Finn-markkinointitoimiston mainoskampanjalla.

Suomi auttoi meren miinoituksessa 1941. Jugoslavian tuhoamista Suomi auttoi edistämällä pommitusten aloittamisen edellytyksiä.

Jugoslavian liittovaltio oli pyytänyt suomalaisia oikeuslääkäreitä tutkimaan Racakin kylässä tapahtuneen taistelun uhrien kuolinsyytä. Tämä tapahtui sen jälkeen kun ETYJ:n tarkkailijoiden yhdysvaltalainen puheenjohtaja William Walker oli väittänyt, että kyseessä ei ollut taistelu vaan 45 ihmisen teloitus ja kaulojen katkaisu.

Suomalaiset oikeuslääkärit totesivat tutkimuksissaan, että kuolleet olivat taistelussa kaatuneita. Yhtä lukuuottamatta kenenkään ampumahaavat eivät olleet läheltä ammuttuja. Tutkimustulokset kuitenkin salattiin Suomen ulkoministeriön toimesta yhteistyössä Saksan ulkoministeriön kanssa. Lisäksi Suomen tiedottajana asian yhteydessä toimi hammaslääkäri Helenä Ranta, jolla ei ole ammattipätevyyttä kuolinsyyn tutkimisessa.

Presidentti Clinton käytti ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtajan William Walkerin väitettä ja Helena Rannan tiedotustilaisuuden sisältöä perusteena näkemykselleen, että kyseessä oli hirvittävä lasten ja aikuisten teurastus sekä määräsi pommitukset aloitettavaksi.

Pommitusten jälkeen YK päätti päätöslauselmalla 1244 että Kosovo pysyy Serbian maakuntana, mutta sinne pystytetään tilapäinen YK:n hallinto sekä NATO-miehitys. Vain päiviä pommitusten päättymisestä tähän Serbian maakuntaan ryhdyttiin rakentamaan valtavaa Yhdysvaltojen sotilastukikohtaa. Keskiajalle ulottuva serbikulttuuri tuhottiin albaanien toimesta, jotka olivat toimineet viimeisen vuoden ajan NATO:n liittolaisina - eräänlaisena NATO:n jalkaväkenä. Kulttuurin tuhoamiseksi albaanit polttivat tai räjäyttivät 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria. Serbiyritykset yksityistettiin ilman, että serbit pääsivät paikan päälle valvomaan omaisuuttaan. Albaanit ottivat serbien talot ja huoneistot haltuunsa sekä tappoivat ja pelottelivat kylien serbiasukkaita niin, että elinkeinojen harjoittaminen kävi mahdottomaksi. Huume- ja elnkauppa rehottivat. Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi ja presidenttinä toimi Euroopan neuvoston valtuuttaman raportoijan, senaattori Dick Martyn mukaan Albaani-mafian väkivaltaisimman Drenica -ryhmän johtaja Hashim Thaci.

16 vuotta myöhemmin "itsenäiseksi" julistetun Serbian maakunnan Kosovon Racakin kylässä paljastettiin vuoden 1999 pommitusten mahdollistajan William Walkerin patsas Kosovon presidentti Hashim Thacin läsnäollessa. William Walker totesi kiitospuheessaan, että hän on alusta pitäen kannattanut Kosovon ja Albanian yhdistämistä yhdeksi muslimivaltioksi.

Mitä YK:lle on tapahtunut? YK:n hallinnon alaisena ja NATO-miehityksen vallitessa on siis toteutettu Kosovon alueen serbien kansanmurha. Se mitä natsit eivät saaneet aikaan, toteutetaan nyt YK:n valvonnassa.

Syyrian sodan aikana on voitu havaita vastaavaa. Saksalaisen tutkimuslaitoksen huomattava johtaja Volker Perthes ja Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feldman suunnittelivat Syyrian hajottamista ja kansallisvarallisuuden ottamista suurpääoman haltuun muslimiveljeskunnan avulla, joka toimi Hitlerin liittolaisena toisen maailmansodan aikana. Feldman ja Perthes esittelivät suunnitelmansa vuonna 2008 Bilderberg-ryhmässä, jossa presidentti Obama oli paikalla.

Nyt samat hajottamisen ja tuhon suunnittelijat on nostettu korkeisiin YK:n virkoihin, käytännössä ratkaiseviin asemiin lähelle pääsihteeriä ja Syyrian "ongelman" ratkaisun suunnittelua.Kuinka objektiivisina ja kansainvälisten lakien mukaisena heidän toimintaansa voidaan pitää.Sekulaarisen Syyrian hallinnon siirtäminen ulkopuolisten USA:n ja EU-maiden voimin muslimiveljeskunnan haltuun jälleen eri jihadistiryhmiä hyväksikäyttäen vaikuttaa YK:n periaatteiden vanstaiselta.

Ukrainan vallankaappauksen valmistelu ja sen jälkitoimet vastasivat Jugoslavian ja Syyrian tapahtumia.

Katuvatko nämä nykyajan Himmlerit – Bush, Clinton, Blair, Hollande, Schröder, Bild, Albright, Stoltenberg, Trump kumppaneineen valtaviin rikoksiin ja tuhoihin johtaneita päätöksiään eli tekojaan. Kansainväliset lait on heidän toimestaan heitetty roskakoriin. Näyttää siltä, että kaiken, joka sopii heille on oltava laki meille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanmurha, Himmler, Clinton, Blair, YK, Kosovo, Syyria

Talouspakotteet ja korona-virus; lännen rikos ihmisyyttä vastaan

Keskiviikko 18.3.2020 klo 12.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi mielipideosastollaan YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin kirjoituksen: "Selviämme koronaviruksen aiheuttamasta kriisistä yhdessä."

Kirjoitus jättää kokonaan ulkopuolelle ne lännen talouspakotteiden alla kamppailevat maat, joilla jo muutenkin joko sodan tai muun katastrofin seurauksena on vain marginaaliset mahdollisuudet selvitä mahdollisesti leviävästä korona-virusepidemiasta.

Länsimaat käyttävät talouspakotteita saadakseen kohdemaat muuttamaan hallitustaan tai yhteiskuntajärjestelmäänsä sellaiseksi, että se tekisi länsimaiden, erityisesti Yhdysvaltojen, Saksan, Iso-Britannian ja Ranskan poliitikoille mahdolliseksi ryöstää kohdemaan kansallisvarallisuutta tai tyydyttää sotilaallisia strategisia tarpeitaan.

Ajattelen nyt erityisesti Syyriaa ja Irania, mutta myös Pohjois-Korea, Serbia ja Venäjä Kuuban ,Venezuelan ja Nicaraguan ohella kärsivät mielivaltaisista talouspakotteista tai niiden seurauksista edelleen.

Serbia oli massiivisten talouspakotteiden kohteena vuodesta 1992 lähtien 2000 luvulle saakka.Pakotteita maustettiin tuhoisilla pommituksilla. Maa vajosi kansantuotteella mitattuna 24. sijalta kehitysmaiden tasolle.

Köyhdytetty Serbia on pyytänyt EU:lta tukea korona-viruksen vastaiseen kamppailuunsa. Turhaan.

Länsimaiden huolellisesti suunnittelema hallituksenvaihdosoperaatio ja lännen sotilaalliset toimet Syyriassa ovat tuhonneet ja tuhoavat edelleen infrastruktuuria. Jihadisteihin ja Turkkiin tukeutuvat länsimaat ovat tuhonneet myös lääketehtaita. Kuten aikoinaan Jugoslavian/Serbian laillisesti toiminut johto myös Syyrian johto on demonisoitu lännen propagandalla, jotta talouspakotteille ja sotilaallisille toimille saataisiin kansalaisten hyväksyntä. USA:n, Turkin ja Ranskan varastaessa Syyrian öljyä maan toimintaedellytykset ovat rapautuneet ja joutuu jopa energian tuontiin. maa joutuu turvautumaan tuontiin.Sitäkään pakotteita asettaneet maat eivät salli.

USA:n, EU-maiden ja Turkin toimet Syyriassa ovat aiheuttaneet pakolaisaallon, minkä seurauksena leireihin kerätyt perheet ovat alttiina viruksen leviämiselle. Pelkästään puutteelliset sanitettitilat ja ihmisten pakkautuminen toistensa kylkeen aiheuttavat viruksen leviämisen ja kuolonuhreja.

Iraniin kohdistuvat talouspakotteet ovat eräät julmimmista. Kansainvälinen punainen risti ei voinut auttaa Iranin maanjäristyksen uhreja, koska järjestön rahaliikenne oli pakotteiden vuoksi estetty. Nyt korona-virus on tartuttanut ja tappanut siellä korkeata johtoa enemmän kuin missään muualla. 

Länsimedia on vaiennut Pohjois-Korean talouspakotteiden seurauksista. Pakotteita asettaneet maat kyllä itse hallinnoivat valtavaa ydinasearsenaalia, mutta rankaisevat Pohjois-Koreaa, joka toimii kuten ne. Talouspakotteiden seurauksena Pohjois-Korean asukkaat kärsivät nälänhädästä. Etelä-Koreassa koronavirus leviää.  Pohjois-Korea on eristynyt, mutta viruksen alkaessa levitä huonosti ravitut ihmiset ovat vaarassa.

YK:n pääsihteerin tulisi olla aloitteellinen talouspakotteiden purkamisessa. Hänen tulisi osoittaa johtajuutta ja avata uudenlainen näköala kansainvälisiin suhteisiin. Valtiot voivat olla erilaisia, mutta kaikki ovat osa kansainvälistä yhteisöä. Länsimaiden itsekkyys tulisi nykyisessä vakavassa tilanteessa korvata avarakatseisuudella ja solidaarisudella.

Syyrian, Iranin, Pohjois-Korean ja Venäjän talouspakotteet ja vastapakotteet tulee purkaa. USA on pakotettava lopettamaan Kuuban taloussaarto. Venezuelasta on saatava faktoihin perustuvaa tietoa, jotta Euroopan parlamentti ei jatkaisi hakoteillä.USA:n ja Euroopan NATO-maiden  laittomista pommituksista ja pitkäaikaisista talouspakotteista kärsineelle Serbialle EU:n on tarjottava taloudellista apua kriisistä selviämiseen.

YK:n rinnalla EU:lla on paljon vastuuta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talouspakotteet, korona-virus, YK:n pääsihteeri Guterres, Syyria, Iran, Pohjois-Korea, Venäjä, Serbia

Ovatko arvot muuttuneet Kreikassa?

Sunnuntai 8.3.2020 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari

Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen ja Pertti Salolainen putoavat Helsingi Sanomien virittämään ansaan. Lehti kysyy tänään johdattelevasti "Kertooko Kreikan tilanne arvojen muutoksesta?"

Kysymys on verrattavissa siihen, että jalkapallo-ottelun väärän syötön yhteydessä keskusteltaisiin ovatko syöttäjän kengännauhat sääntöjen mukaiset.

Minkä arvojen muutos? Onko Syyrian sodan aikana noudatettu kansainvälisiä lakeja, minkä seurauksena nyt Kreikan käyttöön ottama lykkäys turvapaikka-anomusten käsittelyssä muodostaisi harvinaisen ihmisoikeudellisen ongelman ja kansainvälisten lakien rikkomuksen?

Miksi yleensä asiohin perehtyvä kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ei ota kantaa varsinaiseen asiaan? Ei. Hän pohtii miten tässä yksittäisessä asiassa muut EU-maat voisivat auttaa Kreikkaa noudattamaan lakia tai sitten muuttaa pakolaissopimusta.

Matti Vanhanen keskittyy Turkin harrastamaan kiristykseen ja tukee Kreikkaa ja sen luomaa sovellusta. Toisaalta Vanhanen katsoo myös Turkin tarvitsevan tukea pakolaisten määrän johdosta.

Myöskään Vanhanen ei näe metsää puilta. Hän ei ainakaan myönnä tietävänsä, että Turkki yhdessä muiden NATO-maiden kanssa on läpi sotavuosien tukenut kapinallisia, koska uskonnollinen tausta muslimiveljeskunnassa on sama. Turkki on itsenäistä ja sekulaarista Syyrian valtiota vastaan sotimalla aiheuttanut pakolaisongelman. Sen lisäksi Turkki on varastanut yhdessä Ranskan kanssa Syyrian öljyä, jota nyt myös USA vaatii itselleen.

Muslimiveljeskunta vuorostaan on liittoutunut CIA:n ja MI6:n ja Ranskan tiedustelupalvelun kanssa jo heti toisesta maailmansodasta lähtien, jossa muslimiveljeskunta tuki Hitleriä.

Lännen NATO-maiden alkuperäisenä tavoitteena oli vaihtaa Syyrian sekulaarinen hallinto muslimiveljeskunnalle. Tuon vallankaappauksen seurauksena "länsi" oletti saavansa Syyrian kansallisvarallisuuden haltuunsa.

Pertti Salolainen käsittelee vastauksessaan tilannetta varsin monipuolisesti. Hän erottaa pakkotilanteen ja normaalimman tilanteen, minkä pohjalta tukee Kreikan ratkaisua.

Kukaan näistä kolmesta ei ole huolissaan arvojen totaalisesta rapautumisesta kansainvälisessä politiikassa. YK nimenomaan kieltää terroristisen toiminnan tukemisen.

Tässä on nyt 9 vuoden ajan nähty NATO-maiden, myös EU-maiden moraalittomuus ja korruptoituneisuus. Jihadisteja on käytetty omien päämäärien toteuttamiseksi uskoen, että se voi onnistua aiheuttamatta haittaa omielle kansallisille eduille. Ranskalaisen sementtitehtaan avulla rakennetut jihadistien bunkkerit on saatu tuhottua vasta Venäjän liityttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta.

Nyt osa EU-johtajista haluaa siirtää pakolaisiksi muuttuneet jihdistit ympäri Eurooppaa. Tällaisen toiminnan seurauksia voi havaita Kosovossa, jossa monoliittista albaanikultturia rakentavat terroristit ovat tuhonneet koko poliittisesti sekulaarin ortodoksisen serbikulttuurin. Tämä on tapahtunut YK:n hallinon alaisuudessa, NATO-miehityksen vallitessa ja Euroopan unionin "laillisuusperiaatteita" noudattaen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen, Pertti Salolainen, Helingin Sanomat, kansainvälinen oikeus, YK

Kai Mykkänen ja Idlibin pakolaiset

Lauantai 7.3.2020 klo 12.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi tänään asiallisen Kai Mykkäsen haastattelun. Jäin miettimään hänen ehdotustaan Idlibin pakolaisten erityiskohtelusta.

Suurin osa meistä tietää useiden NATO-maiden rahoittaneen, kouluttaneen ja aseistaneen Syyriassa taistelevia jihadisteja – Ranska, Iso-Britannia, USA, Saksa ja Turkki etunenässä. 

Syyrian laillisen hallituksen saatua yhä suuremman osan Syyrian alueesta hallintaansa se pyrkii jälleenrakentamaan paitsi koteja myös teitä, kouluja ja terveydenhuoltoa.

Kai Mykkänen ehdottaa: "Pakolaisia pitäisi nyt auttaa poimimalla heitä suoraan Syyrian kriisistä. Tärkeintä on auttaa Idlibissä olevia ihmisiä, jotka eivät ole edes päässeet Turkin puolelle. Sieltä pitäisi poimia hädänalaisimpia, erityisesti naisia ja lapsia, Eurooppaan turvaan."

Toisaalta tiedämme, että Syyrian vapauttamilta alueilta juuri jihadistit ovat siirtyneet Idlibiin. Syyrian hallitus on pyrkinyt takaamaan paitsi armahduksen, myös turvan taistelijoille, jotka eivät tue terroristeja. Siten Idlib on todellinen Al-Hol 2, jossa taistelijat sekä heidän vaimonsa ja lapsensa sijaitsevat, eivät vangittuina vaan vapaina.

Mykkänen ei esitä Al-Holin leirin pakolaisten ottamisen ensisijaisuutta. Miksi Idlib olisi ensisijainen?

Eikö rakentavinta olisi kumota Syyrian talouspakotteet, jotta uusien perheiden ei tarvitsisi ryhtyä pakolaisiksi vaan Libanoniin ja Turkkiin paenneet syyrialaiset voisivat palata takaisin kotiin?

Lännen suorittamissa kyselyissa presidentti Al-Assadia kannattaa yli 70% kansalaisista. Vaaleissa, jotka suoritettiin  lännen haitanteosta huolimatta, al-Assad voitti ylivoimaisesti.

Miksi EU-maiden tulisi jatkaa YK:n periaatteiden vastaista sekaantumistaan Syyrian asioihin?

Miksi YK:n periaatteiden vastaista Turkin ja muiden NATO-maiden sekaantumista Syyrian sisäisiin asioihin ei tuomita? YK kieltää tietenkin sodan, mutta se kieltää myös terroristisen toiminnan tukemisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kai Mykkänen, Idlibin pakolaiset, Syyrian talouspakotteet

Kansainvälinen oikeus on vitsi

Tiistai 11.2.2020 klo 12.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Perinteisesti valtioiden suvereniteetti oli koskematon.

Yhdysvallat ja Euroopan entiset siirtomaavallat Saksa, Ranska ja Iso-Britannia perustelivat Balkanin valloitustaan humanitaarisella interventioilla.

Humanitaarisen intervention perusteet tulevat pomminvarmoiksi, kun asianomaiset ryöstöä suunnittelevat valtiot itse tulkitsevat humanismin ja ihmisoikeuksien tilaa. Saksan oikeuslaitos esimerkiksi oli vuonna 1998 todennut, että Kosovon albaanit eivät ole, päinvastoin kuin propaganda väittää, vainon kohteena. Saksan poliitikot väittivät toista.

Jugoslavian pommitukset aloitettiin provokaation seurauksena. Jugoslavian pollisi oli ilmoittanut tyhjentävänsä albaaniterroristien tukikohtana tunnetun Racakin kylän aseista. Terroristit ampuivat rinteillä olevista juoksuhaudoistaan kohti poliiseja, jolloin syntyi taistelu.

Seuraavana aamuna ETYJ:n tarkkailijoiden johtaja yhdysvaltalainen William Walker tuli kylään suuren toimittajalauman kärjessä ja kuljetti heidät kuopalle, johon oli kerätty ruumiita. Hän ilmoitti ruumiiden olleen teloitettuja. Hän levitti "kauhistuneen" käsityksensä NATO-maiden hallituksille ja YK-lle.

Silminnäkijät ja suomalaiset oikeuslääkärit tulivat toiseen tulokseen, mutta heidän tuloksensa salattiin Saksan ja Suomen ulkoministeriöiden toimesta. Pommitukset saattoivat alkaa.

Lähes 20 vuotta myöhemmin nyt itsenäiseksi julistetun Kosovon presidentti Hashim Thaci, Euroopan neuvoston asiantuntijan senaattori Dick Martyn mukaan, väkivaltaisen albanialaisen Drenica-mafiaryhmän johtaja, seisoi William Walkerin vieressä Racakin kylässä. Kyseessä oli William Walkerin patsaan paljastus. Tämä jo Yhdysvaltojen Väli-Amerikan "likaisten temppujen" johtaja sai siis ansioistaan pommitusten mahdollistajana muistomerkin.

Paljastustilaisuudessa pitämässään puheessa Walker ilmoitti olleensa alusta lähtien Kosovon Albaniaan liittämisen kannalla. Tästä voinee päätellä laajemminkin minkälaisia geopoliittisia suunnitelmia Yhdysvalloilla saattaa olla.

Kosovo oli toisen maailmansodan aikana fasistisen Italian miehittäessä sekä sen jälkeen natsi-Saksan aikana osa fasistista Albaniaa, jolloin ortodoksiset serbit kuljetettiin keskitysleireihin.

Pommitettuaan vuonna 1999 78 vuorokauden ajan Jugoslaviaa NATO-maat päättivät, että laittomat, useita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rikkovat toimet voidaan lopettaa. YK päätti Kosovon olevan Serbian maakunta, joka Serbia sallii Kosovon tilapäisen NATO-miehityksen.

Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbiaan kuuluvalle maalle valtaisaa sotilastukikohtaa. Miten se on mahdollista?

Kosovo tuli YK:n hallinnon alaisuuteen ja toimia kehysti päätöslaiselma 1244. Monikansallisten NATO-joukkojen tehtävänä oli taata turvallisuus.

Turvallisuutta ei taattu. Ortodoksiset serbit olivat yltyvän vainon kohteena. 150 poltetun tai muuten tuhotun kirkon ja luostarin lisäksi, serbien elämä, elinkeinon harjoittaminen ja toimeentulon saaminen kävi mahdottomaksi. Väkivallan avulla albaanit ottivat haltuunsa serbien talot ja huoneistot.

YK:n pääsihteerin edustaja toimi korkeimpana viranhaltijana. YK vastasi hallinnosta. Serbian valtion ja yksityishenkilöiden omaisuutta alettiin yksityistää. Serbien ei sallittu ylittää rajaa Kosovon puolelle voidakseen valvoa omaisuuttaan.

Ortodoksikirkkojen ja luostareiden tilalle on rakennettu Saudi-Arabian ja muiden Lähi-Idän maiden avustuksella moskeijoita. Imaameja tuotetaan Lähi-Idästä. 

Presidentti Ahtisaaren johdolla itsenäistettiin Kosovo, tämä YK:n päätöksen mukaan Serbian keskeinen osa. Minkä lakien mukaan? Ei minkään. YK:n alainen näennäinen "parlamentti" äänesti itsenäisyydestä. Se ei kuitenkaan voinut laillisesti äänestää asiasta, koska se olisi rikkonut YK:n päätöstä.

Ahtisaari oli yrittänyt viedä itsenäisyysasian YK:n päätettäväksi, mutta ei saanut YK:ssa sille kannatusta. Toisin sanoen Ahtisaari ei tarvinnut  laillisuutta, ei pommitusten aloittamiselle, ei rauhan ehdoille eikä väkisin itsenäistämiselle.

Internationa Court of Justice tuli apuun.Se totesi, että "parlamentin" jäsenet olivatkin äänestäneet yksityishenkilöinä.

Kansainvälisen juridiikan asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että Kosovo tulee aina toimimaan eräänlaisella laillisuuden harmaalla alueella.

Samalla tavalla kuin Lähi-Idän ryöstöt tapahtuvat entisten siirtomaaherrojen toimesta jihadisti- palkka-armeijoiden avulla, hallituksen vaihdokset eri puolilla maailmaa suunnitellaan suoran toiminnan menetelmiä käyttäen. Ratkaisijoiksi saadaan joko raha, talouspakotteet, aseellinen uhkailu tai suoranaiset ohjusiskut ja pommitukset.

Suomen ulkopoliittinen johto kehoittaa Serbiaa ja Kosovoa "sopimaan keskinäiset suhteensa". Se on vitsi. Kristittyjen vainoa ja kalifaatin rakentamistako me kannatamme?

Jos et tue entisten siirtomaiden "elintilan laajentamista," kuten natsi-Saksan tarpeita aikanaan, tulet joutumaan serbien esimerkin mukaisesti jälleen keskitysleiriin tai taloudelliseen eristykseen ja kurjuuteen. Sinut demonisoidaan kuten juutalaiset ja serbit oman uskontonsa perusteella. Katolinen EU-maa Kroatia onnistui serbien etnisessä puhdistuksessa ja kansanmurhassa. Onko meidän tavoitteenamme historiallisen Serbian sijaan Suur-Albania?

Mikä merkitys on kansainvälisillä laeilla, jos YK:n hallinnon alaisuudessa, EU:n oikeusjärjestelmän vallitessa ja NATO:n taatessa turvallisuuden laittomuus rehottaa, rikollisia ei saada oikeuteen ja ainoa turvallinen kulkuneuvo  oikeutta puolustaville virkailijoille on panssaroitu auto turvamiehineen?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahtisaari, yksityistämistä ohjuksilla, jihadismi ja rasismi, YK yksityistäjänä, William Walker, Kosovon ja Albanian yhdistäminen

Kokoomuksen ulkopolitiikka sivuraiteella

Lauantai 9.11.2019 klo 12.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kai Mykkänen kirjoittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan roolissa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla 9.11.2019: "Olisiko Euroopan vuoro ottaa vastuuta lähiympäristöstään."

Kirjoitus lähtee liikkeelle Saksan puolustusministerin ehdotuksesta Saksan osallistumisesta Syyrian turvallisuusvyöhykkeen valvontaan. "Mistä kertoo se, ettei Euroopalla ollut sanavaltaa, kun kurdien kohtalosta naapurissamme päätettiin?"Mykkänen kysyy.

Tarkoittaako "naapurissamme" Venäjää?

Sitten Kai Mykkänen palaa Berliinin muurin murtumisen ja Neuvostoliiton hajoamisen  tunnelmiin."Ne uutiset päätyivät vapauden ja läntisen demokratian voittoon."

Mykkänen kääntyy nykytunnelmiin:"Yhdysvallat jätti yksin entiset kurdiliittolaisensa. Sitten Venäjän ja Turkin presidentit sopivat etupiirijaosta Syyriassa."

Missä maailmassa Kai Mykkänen ja hänen taustajokkonsa elävät?Onko Yhdysvallat liittolaisineen Syyriassa kansainvälisiä lakeja noudattaen? Eivät.

Berliinin muurin murtumisen jälkeen Saksa alkoi natsi-Saksan tyyliin laajentaa elintilaansa. 

Vain pari vuotta muurin murtumisesta Saksa aseisti ja tuki Kroatian laittomia neo-natsi asejoukkoja saadakseen Kroatian itsenäistettyä ja Saksan haltuun. Enää ei tarvinnut lähettää omia sotilasjoukkoja, alihankitut joukot riittivät. Vapaaehtoinen NATO-jäsenyys ei ollut vaikeata saada aikaan.

Saksa johti Maastrichtin kokouksessa muut EC/EU- maat Jugoslavian hajottamisen taakse inhimillisestä hinnasta välittämättä. Kukin Jugoslavian osavaltio putosi 24. sijalta kehitysmaaluokkaan kansantuotteella mitattuna.

Mutta olivathan pankit, vakuutuslaitokset, media ja muu infrastruktuuri päätyneet saksalaisiin/yhdysvaltalaisiin  käsiin.

Vain 10 vuotta muurin murtumisen jälkeen Saksa  muiden EU-maiden ja USA:n kanssa pommitti jälleen Belgradia.

Oliko se kosto kommunistipartisaaneille, jotka toisen maailman sodan päätteeksi juhlivat Belgradin haltuunottoa natsi-Saksalta sekä keskitysleirien purkamista Jugoslavian alueelta? Keskitysleirien, joille oli koottu serbejä.

Saksa ei, väitetystä demokratiastaan huolimatta ole katunut serbien kansanmurhaa.

Serbian elinkeinoelämän tuhoamisen jälkeen EU, Saksa etunenässä on huolehtinut siitä, että maa ei olisi itsenäinen. Kehitysmaaluokkaan pudotetun Serbian infrastruktuuri on nyt uusliberalismin mukaisesti suurelta osin ulkomaisessa omistuksessa.

Tiedotusvälineistään serbit kuulevat "totuuden" itsestään ja historiastaan. Television ykköspainikkeen takana on paikallinen CNN. Valtion televisio on pudotettu 3. painikkeeseen. Pääosan mediasta omistaa CIA:n entinen päällikkö David Petraeus ja erään suurimman sanomalehden omistaja on saksalainen.

Eikö Kai Mykkänen ole kuullut myöskään siitä, että Saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes ja Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman suunnittelivat jo vuodesta 2001 lähtien Syyrian hajottamista. He esittelivät suunnitelmansa vuonna 2008 Bilderberg-ryhmässä.

Volker Perthes on myös Suomen eduskunnan UPI:n tieteellisen neuvoston jäsen.

EU-maa Ranska oli jo Syyrian tietoisesti synnytetyn kriisin alkuvaiheesta lähtien sotilaallisesti mukana. Turkki tyhjensi Syyrian teollisuuslaitokset koneista ja alkoi varastaa Syyrian öljyä vieden sen yhteistyössä ranskalaisten kanssa edelleen. Iso-Britannian MI6:n osana oli hoitaa propaganda. 

Heinäkuun 12. päivänä 2012 yli 40 000 Yhdysvaltojen, EU-Ranskan ja EU-Iso-Britannian  kouluttamaa ja Saudi-Arabian rahoittamaa palkkasoturia ylitti rajan Jordaniasta kohti Damaskosta.Valtava räjähdys tuhosi turvallisuusministeriön rakennuksen tappaen useita kenraaleita, puolustusministerin ja neuvoston puheenjohtajan.

Suomen ulkoministeri mainitsi Suomen osallistuvan sotilaiden koulutukseen Jordaniassa. En tiedä keiden.

On vaikeata ymmärtää Kai Mykkäsen maailmankuvaa ja tietopohjaa.

Hän kokee, että Venäjä ja Turkki ovat Euroopan selän takana sopineet etupiirijaosta. Käsittääkseni Venäjä on Syyriassa laillisesti tavoitteenaan itsenäisen Syyrian, YK:n jäsenvaltion palauttaminen oman maansa halltsijaksi.

Turkin rooli on täysin erilainen kuin Venäjän, mutta Syyrian naapurina sen on oltava osana ratkaisua.

Kai Mykkänen ei huomaa, että niin Turkki, Yhdysvallat, Ranska ja kurdit ovat varastaneet Syyrian valtiolle, ja vain sille kuuluvia luonnonvaroja. Kurdien liittolaisuus Syyrian valtion vihollisten kanssa omaa lyhytnäköistä etuaan ajaakseen ei voine olla kokoomuspuolueen aatemaailman mukaista.

Kuinka demokraattinen on EU, jonka jäsenvaltiot pommittavat ketään uhkaamatonta valtiota uraanipommeilla on maa sitten Serbia tai Syyria.

Miksi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei pysty ylittämään päivittäistä NATO-propagandan välittämää maailmankuvaa? Eikö totuus mielipidekirjoituksenkin takana olisi kestävin vaihtoehto?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, kurdit, läntinen demokratia, Euroopan vakaus, Kai Mykkänen, Saksan elintila

Onko Mediapoolilla hätä?

Sunnuntai 15.9.2019 klo 13.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen valtiollista sensuuria,Mediapoolia johtavan Otavakonsernin Suomen kuvalehti ja Helsingin Sanomat maalaavat viikonvaihteessa isolla pensselillä Euroopan lähihistoriaa uuteen väriin. Toimittajat Silja Lanas Cavada, Pekka Mykkänen ja Tommi Nieminen kuvaavat niin Balkanin maiden tilaa kuin Euroopan demokratiaa siten, että Yhdysvaltojen ja NATO:n roolit häipyvät kokonaan ja demokratian huono tila on joidenkin sormella osoitettavien valtioiden vastuulla.

Silja Lanas Cavada kuvailee Länsi-Balkanin valtioiden tilaa. Tarinasta puuttuu kokonaan  syiden analyysi. Lisäksi jutussa otsikoidaan: "Länsi Balkan on EU:lle strategisesti tärkeä alue. Se kiinnostaa myös Kiinaa ja Venäjää." Missä on Yhdysvallat?

Cavada unohtaa, että sodan aikana Yhdysvaltojen ja NATO:n tavoitteena oli miehittää niin Bosnia kuin koko Serbiakin. Yhdysvallat alkoi heti pommitusten jälkeen rakentaa valtavaa sotilastukikohtaa Serbian maakuntaan Kosovoon, mitä se ei tietenkään suunnitellut luovuttavansa pois. Sen sijaan maakunta oli saatava omaan hallintaan.

Jugoslavian hajottivat sotilaallisesti Yhdysvallat ja Saksa NATO-liittolaisineen. Yhdysvallat johti sotajoukkoja serbien etniseksi puhdistamiseksi Kroatiasta. Se pommitti Bosnian serbejä kunnes lentäjät sanoivat, että ei ole enää mitään pommitettavaa.

Jugoslavian oltua bruttokansantuotteella mitattuna maailman 24. paras valtio, Hannu Kyyriäisen grafiikka osoittaa nyt mihin alhoon jäännösvaltiot ovat joutuneet.

Teksti ei paljasta että Kosovo ei täytä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Se unohtaa, että Kosovo on NATO-miehityksen alainen, YK:n ja EU:n hallinnoima alue, jossa ei ole mitään merkkejä oikeusvaltiosta. Alueella vallitsee pelon ilmapiiri. Serbiasukkaat ovat vainon alla NATO:n tukiessa rikoksia tekeviä albaaneja.

Pekka Mykkänen maalaa ihannekuvaa läntisistä demokratioista ja kauhukuvan "diktatuuriperinnettä kantavista"maista etenkin Kiinasta." Tiananmenin verilöylyä pidettiin suurena takaiskuna, mutta silti vain takaiskuna, Kiinankin demokratisoitumiselle".

Mykkänen unohtaa että Tianmenin mielenosoitukset olivat CIA:n orgnisoimia ja Neuvostoliiton romahduksessakin CIA ja Soros toimivat ei niinkään helläkätisinä kätilöinä.

Ilmainen koulutus korkakouluun saakka, ilmainen terveydenhuolto, huokea asuminen ja mahdollisuus kulttuuriharrastuksiin vaihtui nälkään ja taloudelliseen surkeuteen. Yhdysvaltalaiset kahmivat Venäjän kansallisvarallisuuden omiin ja korruptoituneiden paikallisten oligarkkien taskuihin.

Mykkäsen ihailemat demokratiat ovat ehtineet jo tappamaan miljoonia paitsi Jugoslaviassa myös Irakissa, Tsetseniassa ja Syyriassa Jugoslavian valtioidennuollessa haavojaan.

Mykkänen kääntää tässäkin asiat päälaelleen. Lievän USA-kritiikin jälkeen hän toteaa: "Demokratia- ja ihmisoikeuspuhe vaihtui yhdessä yössä turvallisuuspuheeksi. Se mikä oli aiemmin mukamas kiellettyä käytöstä Kiinan viranomaisille Xinjiangissa ja Tiibetissä tai venäläisille Tsetseniassa, olikin Yhdysvaltain globaali toimintamalli."

Tällä harhautuksella Mykkänen unohtaa sen että Yhdysvallat ja CIA tukivat niin Xinjiangin kuin Tsetsenian jihadisteja, jotka osallistuivt muun muassa vastenmieliseen Beslanin koulusurmaan. Syyriassa taistelevat samat lännen demokratioiden palkkaamat jihadistit, joista Helsingin Sanomat on vuodesta toiseen rakentanut marttyyreja.

Mykkänen pukee myös Iso-Britannian Boris Johnsonille diktaattorin viittaa tämän lomautettua parlamentin. Kumpi on epädemokraattisempaa, sekö, että parlamentti ei ole kahden vuoden aikana kyennyt panemaan toimeen korkeimman demokratian, kansanäänestyksen tulosta, vai se, että lopettaa jahkailun ja päättää toteuttaa kansan tahdon.

EU ei ole demokratian kehto. Se toimii sopimustensa avulla kapitalismin takaajana. EU:hun kuuluvalla maalla ei ole oikeutta toteuttaa sosiaalisesti oikeudenmukaista toimintatapaa. Juuri siksi EU:n NATO-maat katsovat oikeudekseen pommittaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavat maat voidakseen yksityistää näiden infrastruktuurin ylikansallisille yrityksille.

Mykkäsen valitsemat lähteet osoittavat lehden aatemaailman.

Tommi Nieminen vuorostaan kuvailee kuinka Euroopan maat rakentavat uudelleen raja-aitoja. Myös hänellä ideologia on kirkkaana. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ei paljoa paina. 

Tommi Nieminen ei ole huomannut, että heti kun Itä-Saksa oli lakannut olemasta, Saksa alkoi käyttäytyä kuin Saksa toisen maailmansodan aikana. Se liittoutui katolisen kirkon Yhdysvaltoihin ja Kanadaan pakenemaan auttaneiden natsien kanssa laajentaakseen elintilaansa Euroopassa. Kroatia ja Slovenia oli helppoa saada vaikutuspiiriin holokaustin kieltäjä Franjo Tudjmanin avulla. Aseet tuotiin Itä-Saksan varastoista.

Vastahankaan asettuneet serbit taltutettiin saksalaisten ja muslimi/kroaattifasistien avulla kuten toisen maailmansodan aikana.Jo Jugoslavian hajottamisen alkaessa Haagiin päätettiin perustaa tuomioistuin tuomitsemaan näitä holokaustin uhreja, serbejä. Kutsun Haagin ICTY-tuomioistuinta Jasenovac 2:ksi fasistisen Kroatian serbeille ja juutalaisille rakentaman Euroopan toiseksi suurimman keskitysleirin mukaan.

Suomen mediasensuuri noudattaa NATO:n hybridikeskuksen tavoitteita. Suomen Kuvalehden ja Helsingin Sanomien viestit ovat selvät. NATO:on kuuluvien EU-maiden media ei voi puhua totta. Niltä puuttuu mahdollisuus käsitellä, mitä on ihmisyys ja demokratia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pekka Mykkänen, Tommi Nieminen, Silja Lanas Cavada, valtiollinen sensuuri, disinformaatio, Suomen Kuvalehti, Helsingin Sanomat, Euroopan demokratia

Helsingin Sanomat Serbian kimpussa

Maanantai 9.9.2019 klo 14.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään Helsingin Sanomat otsikoi: "Serbia lahjoo heikentääkseen Kosovoa".

Tommi Hannulan teksti antaa kuvan, että Serbia lahjoisi YK:n jäsenvaltioita perumaan tuunnustuksensa Kosovon itsenäisyydelle.

Tommi Hannula satuilee pehmeästi Kosovon asemasta:"Kosovo irtautui Serbiasta käytännössä vuosina 1998-1999 käydyn sodan myötä ja julistautui itsenäiseksi helmikuussa 2008."

"Suurimman osan tunnustuksistaan se sai itsenäisyysjulistusta seuranneiden muutamanvuoden aikana, Suomelta alle kuukaudessa."

Sota oli Jugoslavian hajottamissota, jossa sotijoina olivat USA ja useimmat NATO-maat, jotka käyttivät albaani- terroristeja jalkaväkenään. Albaanit käyttivät koko 1990-luvun suoraa toimintaa Jugoslavian valtiota vastaan.

Albaanien pyrimyksenä oli ollut toteuttaa etnisesti puhdas albaani- Kosovo toisen maailmansodan fasistivaltion tapaan. Tulloin albaanit kuljettivat serbit yhteistyössä italialaisten fasistien ja saksalaisten natsien kanssa keskitysleireille. Niin Kosovossa, fasistisessa Kroatiassa sekä natsivallan alaisessa Serbiassa oli keskitysleirit serbejä ja juutalaisia varten.

Vuoden 1999 pommitukset olivat laittomia. USA:n tavoitteena oli saada Jugoslavian alue kokonaisuudessaan miehitettyä ja pystyttää Kosovon alueelle oma sotilastukikohta.

Pommitukset päättyivät YK:n päätökseen 1244, jonka mukaisesti pommituksia seurannut Kosovon NATO-miehitys ei muuttanut Kosovon asemaa osana Serbiaa, sen maakuntana. Päätöksessä nimenomaan todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Tätä YK:n päätöstä ei ole koskaan kumottu. Sen mukaisesti Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Presidentti Matti Ahtisaari johti työryhmää, jonka tehtävänä oli laatia suunnitelma Kosovon asemasta. Työryhmän jäsenille oli selvää, että Ahtisaarella oli mielessään vain yksi lopputulos, Kosovon itsenäistäminen.

Kun Ahtisaaren ehdotukset vietiin YK:n turvallisuusneuvostoon, sen jäsenten enemmistö, ei vain pysyvät jäsenet vaan kaikki mukaanluettuna, eivät kannattaneet Kosovon itsenäisyyttä. Jokainen demokratiaa kunnioittava tarkkailija käsittää, että miehityksen tarkoituksena ei ollut itsenäistää Serbiaan kuuluva maakunta vaan saada vastakkainasettelut lientymään ja normaali demokratiaan ja äänestyksiin pohjaava valtiollinen elämä palaamaan. (Kosovon albaaniväestö ei ollut osallistunut valtiollisiin vaaleihin ja boikotoi valtion virkoja, kouluja ja terveydenhuoltoa,muodostaen omat, tosin huonosti toimivat palvelunsa.)

Kosovo oli 2000-luvulla osoittanut olevansa mafia-valtio, jossa laittomuus ja serbien pogromit olivat jokapäiväisiä. 150 ortodoksi-kirkkoa ja luostaria poltettiin NATO-miehityksen alettua. Serbien elämä tehtiin mahdottomaksi. Kansainväliset viranomaiset tarvitsivat usean turvamiehen saattueita ja panssaroituja autoja voidakseen selvitä hengissä. Harri Holkerin toimiessa Kosovon ylimpänä virkamiehenä, YK:n pääsihteerin edustajana, pogromit saivat huippunsa keväällä 2004, jolloin ympäri Kosovon suoritettiin erittäin hyvin suunniteltuja serbien murhia ja kirkkojen polttoja kahden vuorokauden aikana.

Kun YK ei tukenut itsenäisyyttä albaaneja neuvottiin vain julistautumaan itsenäiseksi. Itsenäisyysjulistuksen suoritti ICJ:n International Court of Justice:n mukaan, joukko yksityishenkilöitä. Siten itsenäistymisen laillisuudesta tai kansainvälisten sopimusten mukaisuudesta ei ollut tietoakaan.

Yhdysvallat oli aloittanut sotilastukikohta Bondsteelin rakentamisen Kosovoon heti pommitusten päätyttyä. Itsenäisyyshankkeelle oli selvä USA:an liittyvä kansainvälispoliittinen peruste.Sotilastukikohta ei voinut olla Serbiassa. Maaperä oli muutettava terroristi-liittolaisten"omaisuudeksi", siten Yhdysvalloille tarjottavaksi.

On selvää, että Yhdysvaltojen itsekkäitä tavoitteita tyydyttävä  Kosovon itsenäisyyden tunnustaminen sai tukea USA:n NATO-liittolaisilta, joille demokratia ja kansainvälisten lakien mukainen toiminta ei ole ensisijaista. Sen jälkeen moni muu Yhdysvalloista tai EU:sta riippuvainen maa seurasi perässä. 

Jos itsenäinen ajattelu voimistuu ja kriittisyys Kosovossa vallitsevaa laittomuutta vastaan lisääntyy, uskon, että itsenäisyyden tunnustamisen perujia tulee lisää.

Kosovo on Serbian maakunta. Laillisesti asia on näin.

Helsingin Sanomilla on runsaasti puuhaa sen yrittäessä jatkaa vuosien työtään holokaustin uhrien, serbien demonisoimiseksi. Totuus tulee nimittäin vähitellen esiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Kosovon itsenäisyys, Serbia, YK, NATO

Kateus vie kalatkin vedestä

Sunnuntai 14.7.2019 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tunnen sääliä Helsingin Sanomien toimittajia kohtaan.He joutuvat päivästä toiseen muuntamaan totuutta ja kirjoittamaan puolitotuuksia.

Tänään pääkirjoitus otsikoi "Venäjän vaikutusyritysten motiivia ei saa unohtaa". Kirjoituksessa paheksutaan Venäjän "järjestelmällisiä vaikutusyrityksiä eurooppalaisiin poliitikkoihin korkealla tasolla". "Yhdysvalloissa vaikutusyritykset vuoden 2016 presidentin vaaleihin on todettu kauan sitten".

Pääkirjoitus jatkaa kuinka "ne ovat ahnaita sieppaamaan valtaa sieltä mistä sitä on saatavissa" (vrt presidentti Niinistön kasakka ottaa mikä on irti).

Harvoin lehti kertoo siitä, miten USA:n tiedustelupalvelu CIA ja muut Yhdysvaltojen "demokratiaa edistävät" ja rahaa jakavat järjestöt ovat vaikuttaneet vuosikymmenten ajan  dmokratioiden toimintaan nyt viimeksi EU vaaleihin. Suomen NATO:n propagandaan sidottu valtiollinen sensuuri muokkaa tietoisuuttamme päivittäin.

HS ei ole kyennyt osoittamaan Venäjän ryhtyneen sotiin tai pommituskampanjoihin saadakseen "sitä mikä on irti". Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten kohdalla esimerkkejä löytyy toisen maailmansodan päättymisestä lähtien kymmenittäin. Miljoonia tapettiin Vietnamissa, Indonesiassa, Afganistanissa, Irakissa jne. Sen lisäksi talouspakotteilla on tapettu nälkään ja ajettu ahdinkoon tuhansia viattomia lapsia ja aikuisia.

Yhdysvaltojen sotilastukikohdat, sotateollisuus ja sodat saastuttavat enemmän kuin 140 valtion kaikki saastelähteet yhteensä, brittiselvitys kertoo.

Jostakin kummallisesta syystä niin Helsingin Sanomat kuin Yle eivät puhu sanaakaan Yhdysvaltojen ja sen EU/NATO-liittolaisten rikoksista.

Sitten tullaan pääkirjoituksen clouhun. Sieltä löytyy RT, Venäjän monella kielellä lähetettävä useilla journalistipalkinnoilla palkittu TV-kanava. Helsingin Sanomat luonnehtii sitä "perinteiseksi disinformaatiota edustavaksi uutiskanavaksi". Jopas jotakin.

Hillary Clinton oli raivoissan omille tiedotusvälineilleen koska hänen mielestään RT oli paras ja juuri siksi vaarallinen.

Tämä kanava kertoo maailmasta niin kuin se on. USA/NATO-maiden tiedotusvälineille RT on kilpailija. Kulutettuani Aljazeeraa ja BBC:tä päädyin toteamaan, että RT on paras, tasapuolisin ja humanistisin.

Humanismia ei voi olla ilman totuutta. Suomen media on viimeisen porvarillisen hallituksen myötä sitoutunut NATO-propagandaan, joka ei voi olla hyväksi median tasapuolisuudelle eikä totuudellisuudelle. Juuri humanismin puute Suomen median ja erityisesti Yle:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien tarjonnassa surettaa. Suomi ei sen perusteella ole totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolella. Suomalaiset eivät saa tietää mikä on totta ja mikä oikeudenmukaista.

Suosittelen lämpimästi tutustumista RT:n uutisiin ja erinomaisiin keskusteluohjelmiin, jotka voi ladata Youtubesta. Esimerkiksi RT Going Underground esittelee brittinäkökulman maailmanpolitiikkaan ja Iso-Britanniaan. RT Crosstalk- ohjelma vuorostaan käsittelee kansainvälisiä ajankohtaisia aiheita, RT Worlds Apart- ohjelman toimittaja haastattelee kansainvälisiä vaikuttajia, ulkoministereitä, tutkijoita, YK:n virkamiehiä. Muun muassa Esko Aho oli hiljattain haastateltavana. Taloudesta kiinnostuneille Boom Bust ja Kaiser Report tarjoavat haastetta.

Helsingin Sanomien vajottua nykyiselle tasolleen suosittelen tutustumista RT:n uutistarjontaan ja päättelemään itse mitä mieltä on.

Ei RT:kään paljasta CIA:n tekosia Kiinassa, Puolassa, Venäjällä, Jugoslaviassa... Yhdysvaltojen/NATO-EU:n  väkivallan taustat on opiskeltava tieteellisestä kirjallisuudesta, jota on usein saatavilla vasta vuosikymmeniä vallankaappausten tai niiden yritysten jälkeen.

Silti RT:n avulla pystyy käsittämään suurinpiirtein sen mikä kansinvälisessä politiikassa on oikeudenmukaista ja mikä ei. USA:n sotilaallisen ja taloudellisen mielivallan määrää ei mikään tiedotusväline pysty täysin kuvaamaan. Se täyttää ihmismielen sairauden määritelmän.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, RT, Venäjän vaikutusyritykset

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa kaksilla raiteilla

Keskiviikko 19.6.2019 klo 18.52 - Pirkko Turpeinen-aari

Valtiollisen sensuurimme ajovalot Helsingin Sanomat ja Yle pyrkivät muokkaamaan mieliämme kahdella tasolla.

Ensimmäinen taso on historiankäsityksemme lujittaminen sellaiseksi miksi pääoman ja sotilaallisen vallanhaltijamme ovat sen halunneet muokata. Jotta kokisimme Suomen olleen aina uhri, joka on valmistautumattomana joutunut pahan Neuvostoliiton sotatoimien uhriksi,  uhrin roolin kuvaamista on toistamisesta päästyäkin toistettava.

Noin viikko sitten Helsingin Sanomien Heikki Aittokoski mainitsi, kuinka 80 vuotta sitten Mannerheim uhkasi erota, ellei sotilaallisia resursseja vahvisteta. Sitä, mihin tämä demonstraatio liittyi, Hesari ei kuvaa.

Mikä tilanne meillä Suomessa sitten oli kesällä 1939?(Lähteitä teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja)

Leningradin ja Karjalan valtaus oli ollut Mannerheimin strateginen linjaus sisällissodasta lähtien. Myös kesällä 1939 hän pyrki varmistamaan Ruotsin ja Saksan tuen sotahankkeelle. "Pohjoismainen yhteistyö" -otsakkeen alla Göringin oli tarkoitus saada Suomi myötäilemään Saksan hyökkäyspolitiikkaa.

Kesäkuun 18. päivänä 1939 Englannin kotijoukkojen päällikkö, kenraali Walter Kirke saapui ulko- ja virkaatekevän puolustusministeri Eljas Erkon kutsumana Suomeen viiden päivän vierailulle. "Tarkastusmatkallaan" Viipurin alueelle hän seurasi tykistöammuntoja ja sotaharjoituksia ja neuvotteli Mannerheimin kanssa Neuvostoliiton ehdotuksista, jotka tarkoittivat yhteistyötä Saksan hyökkäyssuunnitelmia vastaan.

Tällaisiin ehdotuksiin neuvottelijat suhtautuivat kielteisesti eli myötäilivät Saksaa.

Kymmenen päivää myöhemmin, 29.6. Suomeen saapui Saksan yleisesikunnan päällikkö, kenraali Franz Halder, joka sai vastaanottaa pääministeri Kajanderilta Suomen valkoisen ruusun suurristin. 

Pääministeri totesi päivällispuheessaan kuinka "muistelemme niitä suuria palveluksia, joita Saksa meille vaikeimpina kohtalon hetkinämme teki. Näiden palvelusten merkitys on saanut parhaimman ilmauksensa siten, että suurin osa korkeimmista saapuvilla olevista upseereistamme on saanut sotilaallisen kasvatuksensa Saksan armeijassa".

Kesäkuun 30. päivänä kenraali Halder matkusti Karjalan kannakselle tarkastamaan linnoituslaitteita ja seuraamaan tykistöammuntoja Perkjärvellä. Häntä oli Suur-Merijoen lentokentällä vastaanottamassa armeijakunnan komentaja Öhquist ja runsaasti upseereita. Kunniakomppania oli Lentorykmentti I:stä ja soittokunta Karjalan Kaartin Rykmentistä. Seuraavana aamuna matka jatkui Viipurista Kemiin ja Rovaniemelle.

Kesällä 1939 Kannaksella järjestettiin Suomen historian suurimmat sotaharjoitukset, joita seuraamaan oli kutsuttu muiden ulkovaltojen paitsi Neuvostoliiton Suomeen akreditoidut sotilasasiamiehet.

Daily Telegraphin kirjeenvaihtaja kirjoitti 23.10.1939: "Ei mikään pieni maa ole voinut järjestää niin suurta sotilaallista koneistoa kuin Suomi nykyään Karjalan kannaksella. Viipuri on täynnä joukkoja. Suomalaiset upseerit kertovat, että on paljon aseita ja rajaton määrä ammuksia. Viipuri ympäristöineen muistuttaa laajaa sotilasleiriä. Suomen sotavalmius ihmetyttää."

Hitler oli luvannut, että Ruotsi saa antaa sotilaallista apua Suomelle.

Lokakuun 18. päivänä 1939 alkoi Tukholmassa Suomen Ruotsin, Norjan ja Tanskan valtiopäämiesten ja ulkoministerien yhteinen kokous. Kokouksen kulissien takaisiin järjestäjiin kuului Göringin "välimies" Axel Wenner-Gren.

Englantilainen oikeistolehti Daily Mail oli edellisenä päivänä 17.10 1939 antanut konferenssille evästyksensä:" Jos presidentti Kallio voi saada muodolliset takeet sotilaallisesta, moraalisesta ja rahallisesta avusta, Suomi tulee pitämään hyvin puolensa."

Erkko oli kieltänyt Moskovaan meneviä neuvottelijoita suostumasta mihinkään rauhan mahdollistaviin Neuvostoliiton ehdotuksiin.

Syksyllä 1939, talvisodan alkaessa, Suomen kansa ja suuri osa eduskuntaa olivat täysin tietämättömiä kulisseissa tapahtuneista sotavalmisteluista.

Valtiollisen NATO-sensuurin intresseissä ei ole kertoa suomalaisille millä tavoin historiankirjat, kirjallisuus ja elokuvat ovat ylläpitäneet virheellistä käsitystä todellisuudesta. Sensuuri ei halua suomalaisten tiedostavan, että valtavat sotien uhrimäärät olisi voitu estää, jos johtajat olisivat olleet inhimillisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolella.Tai edes järkeviä ja pragmaattisia.

Inhimillisyyden ja oikeudenmukaisuuden sijaan Suomen johtajat turvautuivat natsi-Saksaan ja fasistiseen Italiaan, jonka ulkoministeri Ciano lupasi jo joulukuun 8. päivänä lähettää lisää lentokoneita. Saksa olikin jo toimittanut aseita, varsinkin puolalaista sotasaalista.

Yhdellä raiteella Helsingin Sanomat ja Yle vahvistavat myyttistä Suomen sotatarustoa ja toisella raiteella kuvataan kansainvälistä politiikkaa siten kuin tämän päivän militarismia edustava Yhdysvallat ja sen NATO-liittolaiset haluavat.

Syyrian sodan kuvaukset tarjoavat viimeksi tämän päivän Helsingin Sanomissa loistavan esimerkin.

Helsingin Sanomat ei nähtävästi tiedä, että Venäjä ja Iran ovat tukemassa kansainvälisten lakien mukaan Syyrian hallitusta, jonka tehtävänä on palauttaa maa valtiollisia rajojaan myöden takaisin hallintaansa. Helsingin Sanomat kritisoi tätä tavoitetta.

Helsingin Sanomat ei ole osannut kertoa lukijoilleen, että maassa sotivat Yhdysvallat liittolaisineen ovat Syyriassa laittomasti, samoin Turkki. Helsingin Sanomat ei myöskään huomaa, että Syyria on sekulaarinen maa. Lehti tukee kirjoituksillaan ryhmiä, joiden tavoitteena on uskontopohjainen järjestelmä. Lehti ei ole kertonut, millä tavoin uskontopohjainen järjestelmä olisi parempi kuin meillä Suomessakin vallitseva sekulaarinen järjestelmä.

Helsingin Sanomat kuvaa hyviksi ne terroristijärjestöt, joita USA ja Iso-Britannia käyttävät hyväkseen päämääriinsä päästäkseen. Sen sijaan vaaleilla presidentiksi valittu Assad kuvataan säännönmukaisesti kielteisesti.

Laittomasti Syyriassa valtaa käyttämään pyrkivät USA ja entiset siirtomaavallat Ranska, Saksa ja Iso-Britannia ovat asettanet sodasta kärsineet syyrialaiset talouspakotteiden kohteeksi muun EU:n mukana. Muodollisesti pakotteiden kohteena on pääasiassa henkilöitä, mutta heijastusvaikutukset kohdistuvat tietenkin kansaan. Jälleenrakennuksen ja toivon sijaan nämä maat Suomi mukaanluettuna tekevät syyrialaisten olon entistä haavoittuvammaksi. Pakolaisten paluu kotimaahansa on vaikeata ellei ole sähköä eikä normaaliin päivittäiseen elämään kuuluvia edellytyksiä.

Tämänkaltaisella raportoinnillaan Helsingin Sanomat ja Yle palvelevat ylikansallisen pääoman etuja, jonka edustajat ovat nyt ahnehtimassa Syyrian kansallisvarallisuutta tuhottuaan jo Irakin ja Libyan. Kansallisvarallisuuden lisäksi ahneuden kohteena ovat maa-alueet. Yhdysvallat "lahjoitti" jo Israelille Syyrialle kuuluvan Golanin. 

Mikä vakavinta Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen johto on valtiollisen NATO-sensuurin alaisten tiedotusvälineiden raportoinnin kanssa samoilla linjoilla.

Ei ole vaikeata havaita, että historia toistaa itseään. 2010- luvun tapahtumat ovat toisinto vuodesta 1939. Suomi turvautuu sotilaallista ja taloudellista väkivaltaa käyttäviin, kansainvälisiä lakeja rajusti rikkoviin valtioihin ja liittoumiin.

Merkittävä osa Suomen upseereista, erityisesti ilmavoimissa on koulutettu Yhdysvalloissa. Samaistuminen sumeilematonta sotilaallista ja taloudellista väkivaltaa käyttävään maahan on ilmeinen. USA:n ja NATO-maiden harrastama jihadistien ja natsien käyttö päämääriin pääsemiseksi ei aiheuta Suomen poliittisessa johdossa kritiikkiä. Kosovon laiton irrottaminen pommitusten avulla Serbiasta ja siellä jatkuvat serbien pogromit eivät aiheuta toimenpiteitä kuten eivät serbien ja juutalaisten sulkemiset keskitysleirelle 1930-40-luvuillakaan. Mannerheimin keskitysleireistä vaietaan edelleen.

Jos historian ja nykyajan totuus kadotetaan,Orwellin ennustama maailma on täällä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sensuurin kuva historiasta, sensuurin kuva nykypäivästä, talvisota, Syyria,

Helsingin Sanomat suoraan roskapostikansioon

Keskiviikko 22.5.2019 klo 11.43 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat leväytti koko sivullaan esiin Venezuelan lasten hädän. Ränsistyneen betonimuurin äärellä likaisella vuoteella makaa nälkiintynyt itkevä lapsi. Jutun otsikko: "Anailin, 2, sai ruokaa kerran päivässä". Kuvateksti: "Vain kaksivuotias Anailin Nava kärsii pahasta aliravitsemuksesta. Toasin saarella Luoteis-Venezuelassa elävällä perheellä on varaa ruokkia lastaan vain kerran päivässä ja silloinkin ruoka saattaa olla pelkkää riisiä".

Artikkeli lainaa New York Times'ia. Koko jutussa ei ole toimittaja Elisa Rimailan kädenjälkeä.

Tekstissä näkyy rivien välissä, että lapsi sairastaa myös vaikeata neurologista sairautta, mutta artikkelin tarkoituksena on saada aikaan draama.

Toinen kuva esittelee toria, jossa myydään teurasjätettä ruokapulaa helpottamaan.

Tulee mieleen Jugoslavian hajottamissodan ikoninen kuva jossa kuvaaja asettui piikkilangan taakse ja kuvasi nurmikolla makoilevia muslimivankeja. Kuvan väitettiin esittävän serbien muslimeille pystyttämää keskitysleiriä, kun tosiasiassa kuvattavat olivat vapaita.

Helsingin Sanomien teksti ei sanallakaan mainitse Yhdysvaltojen Venezuelalle asettamia talouspakotteita, ei Yhdysvaltojen uhkausta maan sotilaallisesta haltuunotosta kouluttamansa ja rahoittamansa Juan Guaidon avulla.

Olisiko New York Times maininnut näistä, en tiedä, mutta Hesari ei välittänyt mainita. Ei myöskään sitä, että Iso-Britannian keskuspankki on jäädyttänyt Venezuelan kultavarannot, joten maa ei saa niitäkään käyttöönsä.

Lapsia kuolee aliravitsemukseen ja lääkkeiden puutteeseen.

Se on tuttua Yhdysvaltojen talouspakotteiden seurauksena. Irakissa puoli miljoonaa lasta kuoli 1990-luvulla. Yhdysvaltojen ulkoministeri Albrightin mukaan se oli sopiva hinta (due price).

Tällä hetkellä myös Iranissa Yhdysvaltojen sanktioiden seurauksena kansa köyhtyy ja lapsia kuolee.

Yhdysvallat tukee Israelia sen tappaessa Gazassa lapsia ja nuoria sekä ampumalla että huonolaatuisen veden ja keskitysleirimäisten olojen seurauksilla. Veden desifiointiin käytettyjen aineiden tiedetään aiheuttavan sairauksia, mutta vaarallista vettä on pakko käyttää

Samat sotarikollisiksi tulkittavat poliitikot, kuten muistaakseni myös Madlene Albright, istuvat ajatushautomo Atlantic Councilissa, joiden suunnitellaan olevan elimiä, jotka auttaisivat lajittelemaan sosiaalisen median valeuutisia ja oikeita uutisia. 

Helsingin Sanomien uutisointi myötäilee tätä Yhdysvaltojen aiheuttamaa tilannetta. 

Yritin kysellä Helsingin Narinkkatorilla kokoomuksen MEP:iltä Petri Sarvamaalta syytä hänen Juan Guaidoa tukevaan Venezuela-äänestykseensä. Hän puolusti melko aggressivisesti kantaansa ja käski sitten minun huolehtia vain omasta vaalityöstäni. Tapasin hänet ensimmäisen kerran ja olin yllättynyt hänen luonteestaan. Hän on lehden artikkeleista ja podcastista päätellen Helsingin Sanomien suosikkiehdokas.

Euroopan parlamentaarikoiden sidonnaisuus Yhdysvaltojen eri rahoittajiin ja miljardööri Sorokseen ei ole salaisuus. Unkarin pääministeri Orbanin piikittely asiasta on saanut komission hälytystilaan.

Jos valtakunnan laajalevikkisin lehti on väkivaltaan perustuvan maailmanvallan johtomaan ideologinen tukija ja sananlevittäjä, joka puolitotuuksin ja valhein yrittää vaikuttaa Eurovaalien äänestäjiin, lehti kannattaa siirtää suoraan roskapostiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venezuelan lasten nälkä, USA:n talouspakotteet, yksipuoliset tiedot, Sarvamaa, NATO:n vaaliehdokkaat

Hussein al-Taeen kohtelu täyttää kidutuksen tunnusmerkit

Perjantai 3.5.2019 klo 17.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kansanedustaja Hussein al -Taeen kohtelu Ilta-Sanomissa täyttää kidutuksen tunnusmerkit.

Suomi on mukana Euroopan neuvoston kidutusta ja ihmisarvoa alentavaa kohtelua tutkivan komitean CPT:n työssä. Komitean pitkäaikaisin Suomea edustanut jäsen on ollut psykologi Pirkko Lahti. Toimin itse komitean psykiatrian asiantuntijana.

Suomen median viime päivinä entisestäänkin kärjistynyt Al-Taeen ajojahti on ollut tuskallista seurattavaa. Ammattini pohjalla tiedän, että psykkinen kidutus on usein tuhoisampaa kuin fyysinen. Psyykkisestä kidutuksen seurauksista sen kohteeksi joutunut saattaa kärsiä  koko ikänsä. Mielen hajoaminen, masennus ja ahdistuskohtaukset saattavat jäädä pysyviksi uhkatekijöiksi.

Hussein al-Taeen taustalla on isän joutuminen vankilaan Irakissa mielipiteittensä vuoksi Saddam Husseinin vainoissa. Tuolloin Irak oli Yhdysvaltojen liittolainen sen hyökätessä Irania vastaan

Pakolaisena maahamme tullut toisen kulttuurin edustaja on ilmiantanut al-Taeen hänen aikaisemmista facebook-kirjoituksistaan. Wikipedian mukaan kyseinen ilmiantaja on ollut aikaisemmin SDP:n jäsen. Hän on blogikirjoituksessaan puhunut halventavasti al -Taeen isästä ja vähätellyt tämän ansioita ja maininnut asiattomia seikkoja tästä koska perheen  tausta on shia-uskonnossa.

Ilmiantajan kurdiryhmät ovat nyt liittoutuneet Yhdysvaltojen kanssa niin Irakissa kuin Syyriassa, jossa Yhdysvaltojen läsnäolo on kansainvälisten lakien vastaista.

Suomen media käy hybridisotaa Venäjää vastaan yhdessä Yhdysvaltojen ja EU:n Helsingissä sijaitsevan hybridikeskuksen kanssa. Ilta-Sanomat on ollut tuon hybridisodan keskeinen äänitorvi YLE:n rinnalla.

Ilta-Sanomat vaati tänään Al-Taeeta harkitsemaan eroa kansanedustajan tehtävästä. "Äänestäjällä on syytä tietää äänestämästään kansanedustajasta kaikki oleellinen". Järjetön vaatimus, joka esitetään elämänhistoriansa vuoksi herkästi haavoittuvalle yksilölle. Jokainen psykologian alkeetkin tiedostava toimittaja ymmärtänee, että Ilta-Sanomien pääkirjoitustoimittajan myrkyllisellä tekstillä on tarkoitus tahallaan horjuttaa Al-Taeen mielentasapainoa.

Paine Hussein Al-Taeen mielentasapainoa kohtaan ei sisällä ainoastaan henkilöiden välistä arkista erimielisyyttä käytöksestä, joka sisältää elementtejä vihapuheesta. Paineeseen sisältyy ulko- ja turvallisuuspoliittisia tekijöitä, joiden paineen Ilta-Sanomat on ottanut lisäpunnuksikseen.

Yhdysvaltojen pääaggressio tänään kohdistuu shialaiseen Iraniin. Suomen valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittamaan Mediapooliin, tiedotusvälineiden kartelliin kuuluva Sanoma Oy palvelee Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa tukevaa propagandaa. Al-Taeen kidutukseen sisältyy tahoja, joita kutsutaan Deep Stateksi, tiedustelun ja salaisten palvelujen verkostoksi, josta kansalaiset eivät tiedä mitään.

Koska kansalaiset eivät tiedä kidutuksen ulottuvuuksia eikä sen julmaa tehoa, al -Taeen psykiatrinen auttaminen ja kanssaihmisten antaman tuen tiedollinen sisältö jää puutteelliseksi.

Ilta-Sanomien ja muun median toiminta ei ole missään suhteessa Hussein al-Taeen tekoihin, koska sen ei ole tarkoitettukaan olla suhteellista tai kohtuullista. Sen on suunniteltu murskaavan kohteensa. Ei siis Yhdysvalloille tunnusomainen lennokkimurha vaan henkinen murentaminen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hussein al-Taee, kidutus, Euroopan neuvoston kidutuskomitea, CPT, psykiatrian asiantuntija

Suomalaisten oikeustajun murtaminen

Torstai 4.4.2019 klo 16.36 - Pirkko Turpeinen-Saari

Psykiatrina olen seurannut huolestuneena viimeisten 30 vuoden aikana kiihtyneen NATO-propagandan vaikutusta. 

Propaganda alkoi vaikuttaa suomalaisessa mediassa Suomen liittyessä Euroopan unioniin. Sosialististen maiden hajottaminen ja Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin ja George Sorosin hänen aktiivisena kumppaninaan suorittama sosialististen maiden ryöstö oli samaan aikaan meneillään. (F.William Engdahl: Manifest Destiny, Democracy as Cognitive Dissonance).

Engdahlin teos kuvaa dramaattisesti kaikkea sitä, mistä NATO-propagandan vaikutuksen alaisessa Suomessa ei ole puhuttu mitään.

USA:n ja sen tukena toimineen NATO:n toimien näyttäminen hyväksyttävänä, suorastaan toivottavana, edellytti massiivista propagandaa.

Olen henkilökohtaisesti perehtynyt tarkoin Jugoslavian hajottamiseen ja kerron sen alkutahdit ja Bosnian osuuden teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Jugoslavian hajottaminen USA:n kongressin lainsäädännöllä, taloudellisella kiristyksellä, 10 000 jihadistin lennättämisellä Bosnian muslimiarmeijan tueksi sekä natsien värvääminen mm Kanadasta Kroatian armeijaan, jopa puolustusministeriksi olivat eräitä keinoja.

Kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian liittovaltion perustuslakia kunnioittavat serbit, jotka eivät halunneet Jugoslavian hajottamista tuli propagandassa demonisoida. He olivat jo toisen maailmansodan aikana joutuneet samanlaisen holokaustin uhreiksi kuin juutalaiset, mutta propaganda ohitti tuon tosiasian.

Jihadistit jatkoivat tuota kesken jäänyttä saksalaisten, muslimien ja kroaatti-fasistien suorittamaa serbien holokaustia.

Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n, Saksa etunenässä, tavoitteena oli koko Balkanin haltuunotto. Bosnia saatiin miehitettyä ja Slovenia ja Kroatia liittyivät omin neuvoin NATO:on. Kosovon haltuunottoon tarvittiin NATO -pommituksia ja hirviömäisiä talouspakotteita Jugoslavialle vuodesta 1992 lähtien, vailla perusteita.Kosovon miehitys ja muuttuminen mafia-pomojen johtamaksi USA:n satelliitiksi oli sodan lopputulos.

NATO-propagandan huippuna voi pitää niin kutsuttua Srebrenican kansanmurhaväitettä, jossa yhdysvaltalaiset halusivat julistettavan, että serbit olisivat teloittaneet 8000 muslimi-miestä ja poikaa. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset eivät tue tuota väitettä.

Viikkoa sen jälkeen kun serbiarmeija oli ilman vastarintaa ottanut haltuunsa Srebrenican, kroaattiarmeija ajoi pommitusten ja tykkitulen avulla 250 000 serbiä kodeistaan Kroatian Krajinasta. Serbiperheet pakenivat Bosnian puolelle, jona aikana tuhansia kuoli. Kroatian presidentti julisti: iskekää niin, että serbeistä ei jää jäljelle merkkiäkään.

YK:n sotilastarkkailijat järjestivät tiedotustilaisuuden Krajinan kansanmurhan johdosta. Kun tilaisuus oli alkamassa Yhdysvaltojen lähetystön edustaja tuli ovelle ilmoittamaan, että juuri nyt lähetystössä alkaisi tiedotustilaisuus Srebrenicasta. Tiedotusvälineiden edustajat ryntäsivät sinne ja heille esitettiin "satelliittikuvia" jotka osoittaisivat Srebrenicassa tapahtuneen kansanmurhan. Lopulta kuvat eivät todistaneet mitään, mutta YK-tarkkailijoiden selostus serbien kansanmurhasta jäi saamatta.

Monet diplomaatit ja järjestöt ovat osaltaan voimistaneet propagandan vaikutusta. Esimerkiksi presidentti Ahtisaari on toiminut osin kannatettavasti rauhan välittäjänä mutta toisaalta varsin tuomittavasti Jugoslavian pommitusten mahdollistajana. Hän esti ratkaisevan suomalaisten oikeuslääkäreiden tutkimustuloksen julkaisemisen. Hän  uhkaili mattopommituksilla rauhanneuvotteluissa pommitusten lopettamisesta päätettäessä ja hän tuki Kosovon itsenäistymistä laittomalla äänestyksellä kun hänen johtamansa työryhmän ehdotus hylättiin YK:n turvallisuusneuvostossa laajalla enemmistöllä.

Hänen ristiriitainen Yhdysvaltojen tavoitteita myötäilevä käyttäytymsensä palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla, mikä sementoi hänen edustamansa kokonaiskäsityksen Serbiasta ja Kosovosta Suomessa ikäänkuin yleisesti hyväksytyksi.

Myös itse EU sai pari vuotta NATO-pommitusten jälkeen Nobelin rauhan palkinnon.

Lääkärit ilman rajoja järjestö koetaan yleisesti ottaen myönteiseksi. Sen perustaja ranskalainen ulkoministerinäkin toiminut Bernard Kouchner on laajalti tunnettu humanitaarisesta toiminnastaan. Toisaalta hän on kannattanut puuttumista valtioiden sisäisiin asioihin. Kouchner toimi Jugoslavian pommitusten jälkeen ensimmäisenä YK:n pääsihteerin edustajana eli korkeimpana virkamiehenä Kosovossa. Yhdysvallat alkoi rakentaa valtavaa sotilastukikohtaa Kosovoon heti pommitusten loputtua.

Hän samaistui albaaniosapuoleen ja ryhtyi järjestelemään Serbian valtion sosiaalisesti omistettuja 500 Kosovon alueella sijaitsevaa yritystä ylikansalliseen omistukseen. Serbi-omistajia ei päästetty paikan päälle. Kuitenkin YK:n päätöksen 1244 mukaan Kosovo oli miehityksen aikanakin osa Serbiaa. YK oletti tietenkin, että miehityksen rauhoittaessa tilanetta, Kosovo jatkaisi osana Serbiaa.

Tämä Yhdysvaltoja ja NATOa palveleva toiminta johti siihen, että Lääkärit ilman rajoja järjestö sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Suomen media on tietenkin innostunut kaikista Nobel'in rauhanpalkinnoista, mutta Ahtisaaren saama palkinto on annettu vahvistamaan Suomen kansan käsitystä siitä, että pommitukset ovat OK kun Yhdysvallat ja NATO suorittavat niitä. Toiveena tietenkin on, että suomalaiset ottaisivat NATO:n ja sotapuheet omikseen.

Kaikkien arvostama YK:n pääsihteeri Kofi Annan sai pääsihteerin paikan myös pommituksilla. Bosnian sodan aikana, muslimiosapuoli teki Sarajevossa useita pommi-isku-provokaatioita, joista syytettiin välittömästi serbejä. Kalifaattia rakentava muslimipresidentti Izetbegovic vaati jokaisen provokaation jälkeen NATO:a pommittamaan serbejä.

YK:n pääsihteeri oli valtuutettu antamaan lupa pommituksille. Pääsihteeri Boutros-Boutros-Ghali, joka edellytti aina tapahtumien tutkimista ja perusteluja, sattui istumaan lentokoneessa eikä tietenkään voinut ottaa kantaa viimeisimpään provokaatioon. Sen sijaan apulaispääsihteeri Kofi Annan oli puhelimen päässä ja antoi luvan pommittaa syyttömiä serbejä.

Boutros Ghalin pääsihteeri-pestiä ei uusittu. Sen sai Kofi Annan, joka oli mitä sympaattisin henkilö, mutta erilainen kuin edeltäjänsä.

Yhden Yhdysvaltojen ja NATO-EU:n toteuttaman, usein ryöstöaikeissa tehdyn konfliktin tutkiminen perusteellisesti antaa mahdollisuuden huomata kuinka reseptit ovat samankaltaiset myös muualla. Yhdysvallat ja keskeiset NATO-EU maat hakevat taloudellista hyötyä ja sotilaallista valtaa. Propaganda tarvitsee aina syyllisiä, jotka nimetään halveksittaviksi diktaattoreiksi. Propaganda on toteutettu jo 30 vuoden ajan suurten markkinointitoimistojen avulla.

Suomen median sitoutuminen yhteistyöhön USA/EU/NATO:n hybridikeskuksen kanssa on johtanut siihen, että tiedonvälitys heijastelee Yhdysvalloissa vallitsevaa usein sisäpolitiikan värittämää kaavaa. Siellä yritettiin syyllistämällä Venäjä, saada peitettyä demokraattipuolueen sisäinen kähmintä, jonka materiaalin Wikileaksille paljastanut henkilö sai maksaa hengellään.

Suomen median sisältö on pinnallistunut, tullut lapsellisemmaksi, alkeellisemmaksi eikä tarjoa ajatteleville kansalaisille virikkeitä. Nyt vaalien alla Yle:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikön päättämä Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtajan Paavo Väyrysen sulkeminen ulos Yle:n vaaliohjelmista vaikuttaa Mediapoolin epätoivoiselta yritykseltä estää NATO- ja ulkopolitiikkakeskustelu Suomessa. 

Samaan aikaan Yle:n työntekijä osallistuu NATO-ulkovallan kanssa suomalaisiin vaikuttavan NATO-propagandan suunnitteluun ja ohjailuun. Sama työntekijä oli kuitenkin valmis aiheuttamaan vankilatuomion henkilölle, joka pyrki nostamaan esille aihepiirejä, joista NATO:on sidottu valtamedia vaikenee.

Suomen media kustannustoiminta mukaan luettuna on kuten aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut, valtiollisen sensuurin alainen. Tämän haluan ottaa käsittelyyn eduskunnassa, minkä vuoksi olen Seitsemän tähden liikkeen eddokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 95.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Soros, Mediapooli, NATO-propaganda, Ahtisaari, Kouchner, Kofi Annan, kansainväliset lait, YK

Venäjän likainen raha ja lännen pankit

Keskiviikko 6.3.2019 klo 11.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen valtamedia, Yle ja Helsingin Sanomat mukaan luettuna, kuuluu NATO:n hybridikeskuksen propagandaan sitoutuneeseen Mediapooliin. Poolilla on uutisten sisältöjä yhdenmukaistava sisältötyöryhmä. Ryhmä on varmaan pohtinut päänsä puhki miten käsitellä näin vaalien alla Yle:n MOT-ohjelman esiintuomaa muun muassa Venäjältä tulevan rikollisen rahan kulkua suomalaistenkin pankkien kautta.

Helsingin Sanomille 6.3.2019 tuottaa vaikeuksia ratkaista liittäisikö presidentti Putinin suoraan rahanpesuun, mikä sopisi NATO-propagandaan, vai kirjoittaisiko ainakin puolitotuuksia. Lehti ratkaisee asian pilapiirroksella, jossa presidentti Putin käskee viemään "pyykkipussit" pesulaan.

Teksti kertoo:"Venäjällä ansaittu - tai muuten haltuun otettu- omaisuus on siirrettävä pikaisesti pois Venäjän päättäjien ulottuvilta. Näin on, vaikka rikastunut olisi presidentin lähipiirissä, sillä suosio, vapaus ja rahat saattavat kadota yllättäen käsi kädessä."

Hesarin lukija ja Yle:n MOT-ohjelman seuraaja jätetään vaille kaikkia kiinnityskohtia todellisuuteen. Mistä Venäjän yhteiskunnan taloudellisess kehityksessä  tullaan ja mihin mahdollisesti ollaan menossa.

NATO-propaganda ei kerro mitä Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bush, miljardööri George Soros ja Harvardin talousprofessorit tekivät Venäjällä ja kuinka he ryöstivät tai auttoivat ryöstämään Venäjän kansallisvarallisuuden kulta mukaanluettuna 1990-luvulla.

Korruptoidut kenraalit, presidentti Jeltsin ja ryöstössä mukana olleet Yhdysvaltojen ohjailemat Anatoli Chubais ja Jegor Gaidar saattoivat voimaan talouden shokkiterapian, jonka avulla he ja heidän länsimaiset ystävänsä kahmivat omaisuutensa siirtäen ne lännen pankkeihin.

Mediapoolin jäsenet eivät myöskään "paljasta" tietävänsä, että Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden syynä ei ole kansainvälisten lakien rikkominen Krimin "haltuunotossa" vaan kansainvälisiä lakeja jatkuvasti rikkovien NATO-maiden pyrkimys kaataa presidentti Putinin hallinto.

Yle ja Helsingin Sanomat varovat kertomasta totuutta. Totuus syntyy prosessien tietämisestä ja niiden vaikutuksen ymmärtämisestä. Helsingin Sanomat ei pysty olemaan tunnustamatta sitä, että pimeät rahavirrat alkoivat valua länteen erityisesti sen jälkeen, kun äkkirikastuneet oligarkit alkoivat pelätä presidentiksi tulleen Putinin estävän heidän rikollisia menetelmiään.

Näin muistaakseni Aljazeeralta dokumentin, jossa kuvattiin kokousta, jossa presidentti Putin pani oligarkit järjestykseen. Tästä luonnollisesti seurasi oligarkkien sielussa hätäännys: Mihin nyt rahani piilotan?

Amerikkalaiset olivat siirtäneet sujuvasti Venäjällä kerättyjä voittojaan lännen, erityisesti Sveitsin pankkeihin. Soros oli jo 1987 perustanut CIA:han kytkeytyvän Open Society Foundationin Moskovaan, josta käsin hän rahoitti Venäjän hallituksenvaihdosprojektiaan.

Helsingin Sanomat kertoo, että pimeät rahavirrat alkoivat vuodesta 2003 lähtien, jolloin Mihail Hodorkovski pidätettiin." Venäjältä alkoi paeta pääomaa, josta osa laillista, osa ei."

Kun tosiasiat puhuvat sen puolesta, että presidentti Putin pani rikollisia kuriin, mutta lännen pankit auttoivat noiden rikollisten rahojen pyykkäämistä, propaganda syyttää Putinia. Pankkien joutuessa kontrolloimaan rahavirtojaan kun eivät enää kehtaa jatkaa likaisen rahan pesemistä,  NATO-propaganda ei tohdi syyttää pankkeja vaan taas syytetään presidentti Putinia.

Kun rikollinen raha on Hodorkovskin kaltaisten henkilöiden rahaa, jotka käyttävät ne Soroksen tavoin Putinin kaatoyrityksiin, Suomen NATO:n hybridikeskuksesta riippuvainen media ylistää Hodorkovskia ja ymmärtää pankkeja.

Mediapoolin sisältötyöryhmällä on näköjään vaikeuksia löytää raflaavia otsikoita vaaleihin. Mitä rahanpesu-uutisten jälkeen seuraavaksi? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalipropaganda, mediapooli, Venäjän rahapyykki, Helsingin Sanomat, presidentti Putin

Suomi ei noudata kansainvälisiä lakeja eikä YK:n peruskirjaa

Tiistai 5.2.2019 klo 11.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen hallitus on pettänyt kansan rikkomalla kansainvälisiä lakeja ja YK:n peruskirjaa. Suomen kansan oikeustajuun on juurtunut ihmisoikeuksien ja kansainvälisten lakien kunnioittamisen periaate. 

Paitsi toisen maailmansodan aikaa, myös nyt EU:hun liityttyään Suomi on alkanut räikeästi rikkoa kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. Suomi on liittoutunut USA:n ja entisten siirtomaavaltojen voimapolitiikkaan, jossa asioita hoidetaan vallankaappauksilla ja sodilla, joissa tavoitteena on joko taloudellinen hyöty tai sotilaspoliittinen valta.

Viimeisin päätös, jossa Suomen ulkopoliittinen johto rikkoo YK:n periaatetta, koskee Venezuelaa. YK:n perusperiaate on puuttumattomuus toisen suvereenin valtion sisäisiin asioihin. Suomi on ilmoittanut tukevansa vallankaappausta yrittävää parlamentin puhemiestä vaaleilla valitun presidentin sijaan. Suomi ja samoin toimineet valtiot syyttävät Maduron tulleen valituksi epädemokraattisesti.

Tämä ei ole totta. Vaaleissa oli useita ehdokkaita. Parlamentin puhemies Guaido ei ollut ehdokkaana. Oppositio boikotoi vaaleja, mikä ei tehnyt niitä epädemokraattisiksi. Venezuelassa ei ole äänestyspakkoa.

Samalla tavalla kuin nyt Venezuelassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tuhotessa Jugoslaviaa, Kosovon albaanit olivat jo vuosikausia boikotoineet demokraattisia monipuoluevaaleja ja turvautuivat aseelliseen taisteluun valtiota vastaan yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa.

Suomen räikeä kansainvälisten lakien ja Wienin ja Geneven sopimusten rikkominen alkoikin Jugoslavian hajottamisen yhteydessä. Yhdysvaltojen keskeinen tavoite oli Balkanin NATO-miehitys. Bosnian ollessa jo miehitetty, se pyrki valtaamaan koko jäljellä olevan Jugoslavian saadakseen rakennettua sotilastukikohdan alueelle.

Pitkään Yhdysvaltojen kanssa yhteistyössä toiminut Suomen presidentti Martti Ahtisaari teki mahdolliseksi pommitusten aloittamisen edellytyksenä olleen provokaation.

Kosovon terroristiarmeijan hallussa olleen asumattoman Racakin kylän haltuunotto takaisin valtion hallintaan poliisivoimin lavastettiin teloitukseksi ja joukkosurmaksi. Suomalaiset oikeuslääkärit tutkivat ruumiiden kuolinsyyn yhdessä jugoslavialaisten oikeuslääkäreiden kanssa. Yhtäkään taistelussa kaatunutta ei todettu teloitetuksi.

Suomen ulkoministeriö presidentti Ahtisaaren johdolla yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa esti ruumiinavaustulosten julkitulon. Sen sijaan Helena Rannan epämääräisillä lausunnoilla, jotka eivät olleet sopusoinnussa oikeuslääkäreiden tutkimustulosten kanssa, annettiin pommittamaan halukkaan Yhdysvaltojen presidentti Clintonin levittää tietoa karmeista teloituksista, joissa päitä oli leikattu irti, lapsia ja naisia riistetty kodeistaan ja raahattu kuoppaan, jossa heidät oli tapettu niskalauksuksilla. Helena Ranta pohti vielä valheellisesti kuinka häntä harmitti, että hän ei tutkinut uhrien kynsien aluksia, nähdäkseen olivat ko nämä yrittäneet ryömiä kuopasta ylös.

Jugoslavian rauhanneuvottelussa kesäkuussa 1999 kun koko maa oli tuhottu uraani- ja rypälepommeilla, Ahtisaari vielä kansainvälisten sopimusten vastaisesti uhkaili Jugoslaviaa Belgradin mattopommituksilla, ellei presidentti Milosevic alistuisi Kosovon miehitykseen, joka oli edellytyksenä USA:n sotilastukikohdan rakentamiselle.

Palvelusten tekeminen Yhdysvalloille ja EU:lle kansainvälisiä lakeja rikkoen jatkui Kosovon laittomalla itsenäistämisprosessilla. Kosovon albaaniterroristit, joita USA, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia olivat rahoittaneet ja kouluttaneet jo vuosia, saivat Kosovon NATO/USA-miehityksen aikana vapaat kädet serbien vainoon rakentaessaan etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa ja myöhemmin tulevaa Suur-Albaniaa.

Presidentti Ahtisaari johti tätä "itsenäistämisprosessia" yhteistyössä itsensä maan johtajiksi kohottaneiden Albaani-mafian johtajien kanssa, joiden sotarikokset ovat edelleen tutkimatta ja tuomitsematta.

Sitten Suomi siirtyikin tukemaan muita USA:n ja sen liittolaisten vallankaappauksia. Syyrian "kapinallisia"/ terroristeja Suomi koulutti Jordaniassa rikkoen jälleen toisen suvereenin maan sisäisiin asioihin puuttumatomuuden periaatetta.

Afganistanin sisällissotaan osallistuminen USA:n rinnalla on myös kansainvälisten lakien vastaista. Yhdysvallat aloitti Afganistanin pommitukset laittomasti.

Ukrainan vallankaappauksessa Suomen rooli oli varsin konkreettinen. Olli Rehn vastasi EU-komissiossa laajentumisasioista ja myöhemin talousasioista komission varapuheenjohtajana. Huonosti ja kiireellä valmisteltu lähentymissopimus, jossa sotilaalliset yhteistyöartiklat ovat ensimmäisinä, oli tuomittu epäonnistumaan. EU ei ottanut vakavasti presidentti Janukovicin mielipidettä siitä, että Ukraina ei ole taloudellisesti valmis lähentymissopimukseen. Olli Rehn palkittiin katastrofin edesauttamisesta Suomen Pankin pääjohtajuudella.

Yhdysvaltojen vaikuttajat (Clintonit, Soros, Summers etc) ja keskeiset EU-vaikuttajat kokoontuivat jo syksyllä 2013 Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan valtausta. Energia-ala, liuskekaasu, GMO-viljely sovittiin jo etukäteisenä saaliinjakona. Yhdysvallat oli jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan haltuunottoon.

Pääomaliikkeiden vapauttamisen jälkeen 1980-luvulta lähtien Suomi on luopunut Kekkosen ajan rauhanpolitiikasta ja kansainväliseen laillisuuteen pohjautuvasta ulkopolitiikasta. Kekkonen totesi monasti kuinka Palestiinan kansan oikeudet ovat keskeisiä maailmanrauhassa. Venäjä ja Ruotsi ovat tunnustaneet Palestiinan, Suomi ei.

Ylikansallisen pääoman toimiessa politiikassa johtajana vain sen myötäilijät voivat päästä valtaan. Presidentti Carter toteaa Yhdysvaltojen olevan oligarkian. Ranskan presidentti Macronin ovat asettaneet valtaan eräät suurimmista amerikkalaisista sijoitusyhtiöistä, joiden omistajat Kravis'in pariskunta ovat Macronin vallan kummeja.

Koko EU on perustettu ajamaan Euroopan teollisuusyritysten pyöreän pöydän ryhmän etuja, jonka puheenjohtajana 1980- luvulla oli Volvon Per Gyllenhammar. Hän oli myös Yhdysvaltojen International Technologies Corporationin, lännen toiseksi suurimman sotateollisuusyrityksen, hallituksessa.Yritysten, ei kansalaisten edut johtavat EU:n toimintaa.

Ei siis ole ihme, että Ukrainan vallankaappauksessa voiton veivät suurpäomaa palvelevat korruptoituneet oligarkit yhdessä natsien kanssa. Suomi on systemaattisesti tukenut vallan kaapanneita oligarkkeja ja sulkenut silmänsä natsien pogromeilta ja väkivallalta.

Suomen tiedonvälitys on sotateollisuuden, /USA/NATO-hybridikeskuksen, valtion huoltovarmuuskeskuksen ja Mediapoolin keskinäisriippuvuuden johdosta oligarkian tai suurpääoman intressien mukaista tiedotusta. Että valtio, paitsi sensuroi tiedonvälitystä, myös itse toimii kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeusnormeja vastaan ulkopolitiikassaan tulisi herättää huolestuneisuutta kansalaisissa.

Missä ovat Suomen kansainvälisen politiikan, lainsäädännön ja ihmisoikeuksien asiantuntijat? Onko kaikki hiljennetty vai onko työpaikan menettämisen vaara liian suuri, jos ilmaisee totuuden mukaisen käsityksensä ennen eläkkeelle pääsyään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, kansainvälisten lakien rikkomukset, YK:n peruskirja, Venezuela, Ukraina, Balkan, Syyria

Ihanaa olla rosvojoukon jäsen!

Maanantai 8.10.2018 klo 11.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomissa oli tänään 8.10.2018 erinomainen Jukka-Pekka Raesteen juttu KJK Capital-rahastosta ja sen toimista Baltiassa ja Balkanilla. Riemukas juttu, huikeat voitot. Ei voisi paremmin mennä!

USA:n liittolaisineen suorittamat entisten sosialististen maiden, Neuvostoliiton ja Jugoslavian  tuhoaminen, kansojen polvilleen saattaminen ja maiden taloudellinen ryöstö kuvataan lännen näkökulmasta sankaritarinana. KJK:n tarina kuvaa yksityiskohtaisesti kuinka tästä tuholaistoiminnasta hyödyttiin ja edelleen hyödytään.

Balkanin kohdalla kymmenen vuoden suunnitelmallinen tuhoaminen talouspakotteilla, propagandalla ja pommeilla johti Jugoslavian jäännösvaltioiden vajoamiseen kansantulomittareilla kehitysmaiden luokkaan. Serbia pudotettiin 24. sijalta sijalle 87.

Ennen liittoutumaton, ketään NATO maata uhkaamaton YK:n perustajajäsen tuhottiin USA:n ja EU:n ahneuden vuoksi. Suomen presidentti Ahtisaari toimi eräänlaisena kätilönä prosessissa, joka on edelleen päättymätön. 

Serbian kansa, joka oli 45 vuotta aikaisemmin ollut holokaustin uhri ja virunut fasistisen Kroatian ja Saksan keskitysleireillä, katsottiin parhaaksi tuhota, jotta USA/NATO pääsisi miehittämään Balkanin ja ottamaan sen taloudelliset varat ja sotilaallisen infrastrukstuurin haltuunsa.

Kuten Venäjällä, myös rutiköyhäksi vajonneessa Serbiassa valtio oli pakotettu yksityistämään omaisuuttaan – myös Belgradin lentokentän – Nicola Teslan. Kuten Venäjällä, Harvardin "talousasiantuntijoiden" avustamana, osakkeita jaettiin myös Serbiassa kansalaisille. Rutiköyhäksi ajetut kansalaiset myivät osakkeensa halvalla KJK:n kaltaiselle sijoitusyhtiölle. KJK otti jutun mukaan vain yhteyttä paikalliseen meklariin, sai tietoonsa osakkeita saaneiden kansalaisten nimet ja osti osakkeet itselleen. KJK:sta tuli lentoasemayhtiön toiseksi suurin omistaja. Nyt 1,8 miljoonalla eurolla haalitut osakkeet myytiin 6,2 miljoonalla eurolla. Osinkotulojakin tuli 700 000 euroa. Voittoa tuli siis 5,1 miljoonaa euroa.

Tämän suomalaisen yhtiön sankaritarina on pientä niihin saksalaisten ja yhdysvaltalaisten yritysten sankaritarinoihin verrattuna, joita kehitettiin heti sotien loputtua 1995 alkaen mutta varsinkin 1999 jälkeen. Pommittamalla haalittua rahaa riittää nyt Balkanin vaaleihin sekantumiseen ja yhteiskuntien muuttamiseen ryöstökapitalismin ideologian mukaisiksi.

Jugoslaviassa ennen sen hajottamissotia kansalaiset osallistuivat yritysten hallintoon ja saivat osan yrityksen voitosta. Kansalaisilla oli ilmainen terveydenhuolto, koulutus yliopistoon saakka, kuukauden palkallinen vuosiloma kuten Neuvostoliitossa. Yhteisvastuun tunne oli valtavirtaa.

Toki uudet yritysten-, hotellien-, vakuutuslaitosten-, median omistajat tarvitsevat Balkanin kansalaisia. He kelpaavat hotellien työntekijöiksi, kuluttajiksi, miinojen raivaajiksi ja ostetuiksi poliittisiksi toimijoiksi tai äänestäjiksi.

KJK jää kiitollisuuden velkaan Martti Ahtisaarelle, Helena Rannalle, Elisabeth Rhenille, Alexander Stubbille, Juha Sipilälle – kaikille, jotka tekevät mahdolliseksi humanismin katoamisen maailmasta, propagandan levittämisen ja kansalaisten aivopesun niin että jokainen suomalainen muuttuu sodilla mahdollistetun ryöstökapitalismin kannattajiksi. 

Jo aikaisemmin olen todennut, että Suomea ei tarvitse pommittaa. Pääministerinä Alexander Stubb lähetti 100 suomalaista Harvardin yliopistoon aivopestäväksi Venäjä-vastaisuuteen, ryöstökapitalismin edellyttämän propagandan levittämiseen ja uskoon USA:n yksinapaisen maailman paremmuudesta. Siinä ohessa hänen hallituksensa ja presidentti Sauli Niinistö varmemmaksi vakuudeksi liitti Suomen NATO:n isäntämaasopimukseen – kaiken tämän  ilman eduskuntakäsittelyä.

Stubb oli osoittanut USA/NATO-uskonsa monin tavoin jo aikaisemmin. Ryöstökapitalismin usko ja NATO:n tulkinta tilanteesta esiintyi jo Georgian konfliktin aikana.  Hänen seuraajansa pääministeri Sipilä on myös osoittanut kykynsä köyhien kyykyttämiseen ja rikkaiden suojeluun. Moraalin katoaminen solidaarisuudessa NATO/EU:ta kohtaan ei tunnu pääministeriä rasittavan. Kun NATO/EU ei toimi kuten oikeusvaltio, Suomenkaan ei "tarvitse" toimia.

Stubb osoittaa nyt Unkaria sormella. Unkari on karkottanut maastaan ryöstökapitalismin kuninkaan George Sorosin. Soros on tukenut poliitikkoja, jotka turvautuvat natseihin ja jihadisteihin sotiensa menestyksen takaamiseksi. Olisiko Stubbin ja Suomen hallituksen syytä tutkia, missä kulkevat tuholaistominnan rajat?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KJK sijoitusyhtiö, J-P Raeste HElsinginSanomat, Balkanin pommitukset, Ahtisaari, Sipilä, valtion yksityistämiset

UUSLIBERAALI MENO PROSTITUOI SUOMEN

Torstai 29.12.2016 klo 13.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäläisten ja suuren osan suomalaisistakin rakastama kuoro menehtyi lento-onnettomuudessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei tiettävästi soittanut naapurimaan presidentille surunvalittelu- tai myötäelämissoittoa. Olin järkyttynyt. Aloin miettiä muitakin merkkejä, mitkä ilmentävät välittömyyden, empatian ja lämmön katoamista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Uusliberaali pääoman vallan ehdoilla toimiva politiikka on saanut kohta kahdenkymmenen vuoden ajan vallata suomalaisten mielet. Kunkin kansalaisen maksukykyyn perustuva verotus ja sen pohjalta rakennettu yhteinen Suomi on korvautunut hyväosaisten suojelulla heikompiosaisten kustannuksella. Lama-Suomea nostetaan hetteiköstä köyhien ja sairaiden kustannuksella. Varakkaat on vapautettu talkoista ja heidän odotetaan osallistuvan mielihalujensa mukaisesti.

Kuka olisi voinut kuvitella vielä kaksikymmentä vuotta sitten, että kaikkia lapsia tasaveroisesti kohteleva subjektiivinen päivähoito-oikeus purettaisiin ilman, että purkamista käsiteltäisiin perustuslain rikkomuksena? Työttömien lapset on asetettu, kunnasta tosin riippuen, tilanteeseen, jossa he joutuvat eriarvoisen kohtelun alaiseksi päivähoidon arjessa. Työttömyyden aiheuttaman stressin lisäksi perheet joutuvat kohtaamaan lapseen kohdistuvan eriarvoisen kohtelun paineen.

Sipilän hallitus aikoo maakuntauudistuksella pakottaa kaikki kunnat toimimaan uusliberaalin politiikkansa mukaisesti. Ylikansallisesti omistetut yritykset saavat sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen varjolla tilaisuuden hyötyä verovaroin maksetuista palveluista. Erityisesti vähävaraisten suomalaisten rovot siirtyvät kasvattamaan veroparatiiseihin piilotettuja osinkotuloja. Suurituloiset suomalaiset ovat omilla veronkiertojärjestelyillään ja tulojensa muuttamisella pääomatuloiksi tilaisuudessa välttyä vähävaraisten kohtalolta.

Verovarojen näin vähentyessä kansalaiset joutuvat nykyisestä poiketen maksamaan terveyspalveluista niitä käyttäessään. "Ilmainen", verovaroin maksettu terveydenhuolto katoaa ja korvautuu järjestelmällä, jossa hoitoonpääsyn ratkaisee maksukyky. Yksityistetyt terveys- ja sosiaalipalvelut tarjoavat korkeatasoisia hoitojaan maksukykyisille koti- ja ulkomaisille tarvitsijoille. Palveluiden tarjoajista tulee voittoa tahkoavia tehtaita, joista sosiaalisuus on kaukana.

Yksityiset "terveystalot" ovat jo ajoissa varautuneet ja sopineet kokoomuksen ja uusliberaalin keskustapuolueen kanssa marssijärjestyksestä. Uusia upeita yksityisiä palvelulaitoksia on perustettu eri puolille Suomea. Ne on varustettu kalliilla tutkimusvälineillä, jotka vielä toimivat tyhjäkäynnillä, mutta lupaus paremmasta on jo ovella. Tyhjnä kumisevat käytävät halutaan täyttää verovaroin maksetuilla asiakaskäynneillä. Työterveyshuoltokin ollaan säilyttämässä nykytasollaan, joten terveet työssäkäyvät aikuiset saavat kaikki tarpeelliset ja "varmuuden vuoksi" tehdyt nopeat tutkimukset kuten tähänkin asti.

Uusliberaali koulutuksen uudistus kerjäämiseen pohjautuvalla yliopistouudistuksella ja siirtämällä tutkijat tekemään konttoritöitä ei nosta Suomen tutkimuksen tasoa. Helsingin yliopiston kirjastotalon miljoonaremontin jälkeen tutkijat havaitsevat ainutlaatuisen kirjaston supistaneen aukioloaikojaan naurettavan lyhyiksi koska ei ole varaa palkata työntekijöitä.

Median keskityttyä uusliberaalin omistuksen ja ajattelun kantavaksi voimaksi sen perustavaa laatua oleva rooli vallan vahtikoirana on romuttunut. Verovaroilla rahoitettu Yle on muuttunut kapean hallitusvallan ja uusliberaalin ajattelutavan tukijaksi. Maan hallituksen asioiden valmistelu voi tapahtua salassa. Kansalaiset heräsivät yhtenä aamuna siihen, että Suomi oli liitetty NATO: n isäntämaasopimukseen. Mitään perustuslain edellyttämää eduskuntakäsittelyä ei tapahtunut. Presidentti Niinistö, ulkoministeri Tuomioja ja puolustusvoimien komentaja olivat paikalla paperin allekirjoitustilaisuudessa. Kukaan heistä ei myönnä olevansa NATO:n kannattaja. Jotenkin vain asiat tapahtuivat.

Ulkopolitiikka on uusliberaalien käsissä muuttunut käsittämättömäksi USA:n myötäilyksi. Maailman konfliktit kuten Ukraina, Syyria ja Jemen kuvataan Pentagonin ohjeistuksen mukaisina. Niin kauan kun USA:n valtamedia ei kyseenalaista hallintonsa ja sotateollisuuden toimintatapoja, suomalainen mediakaan ei kyseenalaista. Itse asiassa suomalainen valtamedia on amerikkalaisempaa kuin amerikkalaiset itse. New York Times on hiljattain kirjoittanut Ukrainan presidentti Janukovicin olleen oikeassa kun hän ei syksyllä 2013 ollut vielä valmis liittymään EU:n lähentymissopimukseen sen kalleuden vuoksi. Odotamme jännityksellä milloin Suomen ulkopoliittinen johto ja media alkavat puhua Ukrainan tapahtumista totuudenmukaisesti.

On erikoista, että EU:n laajentumis/talouskomissaari ja komission varapuheenjohtajana toiminut Olli Rehn ei kanna vastuuta Ukrainan johdattamisesta kriisiin epärealististen ja liian nopeatahtisten lähentymisneuvotteluje ansiosta. EU, Yhdysvallat ja CIA olivat yhteistyössä hankkeessa, joka destabilisoi Ukrainan. On erikoista, että Suomen ulkoministeriö ja suomalainen komissaari ovat niin ulkona tapahtumista kuin mitä he näyttivät ja näyttävät edelleen olevan. Vaikeneva ex- komissaari on kuitenkin palkittu pyöröoven mukaisella viralla Suomen pankissa.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinta ontuu. Suomi näyttää itsensä sankarillisena osana uusliberaalia länttä. Metsät, maantiet, vedet, kaivokset, terveydenhuolto, puolustus - kaikki ovat kaupan. Suomen maaperä, satamat ja lentokentät on annettu korvauksetta Yhdysvaltojen johtaman NATO:n käyttöön. Suomen armeija on muuttunut eräänlaiseksi Yhdysvaltojen palkka-armeijaksi, jonka palkkaa USA:n ei itse tarvitse maksaa. NATO:n sotilaita eivät koske Suomen lait eivätkä he joudu vastuuseen teoistaan Suomen maaperällä.

Suomi haluaa antaa itsestään kuvan myös sotien marttyyrina. Suomi sai itsenäisyytensä kuitenkin eduskunnan päätöksellä ja Neuvosto-Venäjän johtajan Leninin tunnustamana. Siitä huolimatta Suomi juhlii itsenäisyyttään talvisotanostalgialla ja jo kolmannella Tuntematon sotilas-elokuvalla. Suomi ei kanna vastuuta omasta sotauhostaan eikä osuudestaan talvisodan valmisteluihin Suur-Suomihengessä. Suomi ei myöskään kanna vastuuta keskitysleireistään, joista mieluiten vaietaan kokonaan.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa juhlitaan myös valkoisella nostalgialla. Mannerheim- myytti saa jälleen keskeisen aseman ovatha uusliberaalin poliittisen vallan takana juuri samat puolueet ja tahot, jotka esiintyvät sisällissodan voittajina, heimo-sotaretkien ja Lapuan-liikkeen kannattajina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusliberaali Suomi, Sipilä, Olli Rehn, SOTE, ulkopolitiikka, yksityistäminen

Srebrenica-myytti USA:n propagandan palveluksessa

Perjantai 10.7.2015 klo 10.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Srebrenica-propaganda täyttää 20 vuotta. Siinä Bosnian serbejä syytetään Srebrenican demilitarisoidun kaupungin asukkaiden kansanmurhasta ja 8000 muslimi-miehen ja pojan teloituksesta.

YK:n sotilastarkkailijoiden päättelyn mukaan USA:n ulkoministeriö tarvitsi myyttiä peittääkseen samaan aikaan tapahtuneen yhdysvaltalaisten eläkkeelläolevien kenraalien MPRI:n johtaman Operaatio myrskyn tapahtumat. Heinä-elokuun taitteessa 1995 Operaatio myrskyn avulla 250.000 serbiä ajettiin keskiajalta peräisin olevilta asuinsijoiltaan Kroatian Krajinasta rajan yli Bosnian puolelle 2500 siviilien kuollessa tykistötuleen ja pommituksiin yhden ainoan viikonlopun aikana.

Krajinan piti olla YK:n suoja-alue Krajinan serbeille. Operaatio myrskyssä kuoli useita YK:n tarkkailijoita. Kroatian presidentti Tudjimanin mukaan serbit piti hävittää Kroatiasta.

Sotilastarkkailijat olivat järjestäneet tiedotustilaisuuden Operaatio myrskyn tapahtumista. Juuri kun tiedotustilaisuuden tuli alkaa, Yhdysvaltojen Zagrebin suurlähetystön virkamies tuli ilmoittamaan, että lähetystössä alkaa tärkeä tiedotustilaisuus Srebrenicasta. Tiedotusvälineiden edustajat ryntäsivät sinne kuulemaan tietoja satelliittikuvista todisteena joukkoteloituksista - satelliittikuvia ei koskaan kuitenkaan näytetty vaan ne jäivät yhtä uskottaviksi kuin todisteet Irakin joukkotuhoaseista.

Poliittiseksi osoittautunut Haagin Jugoslavia tribunaali haastoi Republika Srbskan (Bosnian serbivaltion) presidentin ja armeijan komentajan oikeuteen kansanmurhasta ja sotarikoksista Srebrenicassa vain 10 vrk Srebrenican haltuunoton jälkeen, jolloin kenelläkään ei voinut olla tietoa mitä alueella todella oli tapahtunut. Ainoastaan Punainen risti oli ilmoittanut 8000 ihmisen olevan kadoksissa omaisiltaan. Muutamassa päivässä lukua alettiin käyttää lukuna teloitetuista.

Tämän taitavan presidenttiin ja armeijan ylipäällikköön kohdistuvan syytteen avulla heidän osallistumisensa Daytonin rauhanneuvotteluihin tehtiin mahdottomaksi.

Srebrenicaa on väitetty demilitarisoiduksi kaupungiksi. Tosiasiat puhuvat sitä vastaan. Hollantilaiset YK-joukot ovat joutuneet hollantilaisessa oikeusistuimessa kuvaamaan tapahtumat tarkasti. Srebrenicassa oli fundamentalisti muslimi divisioona, joka johtajansa Naser Oricin johdolla terrorisoi ensin serbiasukkaat ulos kaupungista ja sen jälkeen teki koko sotavuosien ajan "teurastusretkiä" ympäröiviin serbikyliin. Teoksessaan The Martyrdom of Srebrenica Serbs,lääkäri ja tutkija Ljubisa Simic kuvaa näiden kylien asukkaiden kohtalon. Kirjassa on lueteltu kylät ja uhrien nimet, syntymä- ja kuolinajat.

Jokainen voi itse katso Youtubesta millainen Srebrenican valtaus oli. Serbiarmeijan komentaja neuvotteli hollantilaisen YK- joukkojen päällikön kanssa väestön kohtalosta. Väestö sai halutessaan jäädä kaupunkiin tai lähteä muualle. Haavoittuneiden hoidosta ja lähtijöiden kuljetuksista neuvoteltiin. Serbikomentaja vaati jokaiseen lähtijöiden bussiin YK- sotilaan.

Ne muslimifundamentalisti-asejoukot ja siviilit, jotka eivät serbiarmeijan komennosta suostuneet laskemaan aseitaan, lähtivät etenemään kohti 60km päässä olevaa Tuzlan kaupunkia. Matkan aikana joukot joutuivat useisiin taisteluihin serbijoukkojen kanssa. Samoin sekä muslimien omat että serbien miinakentät vaativat uhreja matkan aikana.

Lääketieteellisen kuolinsyyn voi määritellä ainoastaan ruumiinavauksen avulla. Haagin Jugoslaviatribunaalin suorituttamissa kaivauksissa on löydetty 3,568 ruumista kolmeltatoista paikkakunnalta vuosien 1995 ja 2001 välisenä aikana. Tuomioistuin haluaa laskea jokaisen ruumiin teloitettujen ryhmään.

Tapahtumatiedoista tiedetään, että teloituksia tapahtui jokaisen etnisen ryhmän toimesta.Ruumiinavausten perusteella 477 henkilön on voitu todeta tulleen kiistatta teloitetuiksi. Koska suuri osa löydöksistä on käsittänyt vain yhden luun tai ruumiinosan, niistä ei ole voinut päätellä onko henkilö kuollut taistelussa, miinakentässä vai teloitettuna. 44% ruumiista käsittää vain ruumiinosan. Tieteellisesti tutkittuna ruumiiden kokonaismäärä on kahdessa eri tutkimusmenetelmässä 1919 ja 1923 välillä.

Läntistä propagandaa välitti Ruder-Finn mainostoimisto. Sen rahoitti Yhdysvaltojen lisäksi Yhdysvalloissa toimiva albaani- ja kroaattidispora. Jugoslavian laittomien NATO-pommitusten taakka on johtanut USA:n ja NATO-maat jatkamaan serbivastaista propagandaansa tähän saakka.

Totuus on suurin vaara USA:n johtamalle ja NATO-maiden tukemalle maailmanvallalle. Venäjän YK:n turvallisuusneuvostossa äänestämä Srebrenica-veto pysäytti propagandan etenemisen tuonkin instituution historiaan. Srebrenican tapahtumista alkaa olla riittävästi Jugoslavia-tribunaalin ulkopuolista tieteellistä tietoa. Totuuskomission olisi aika aloittaa työnsä, jotta Bosniassa päästäisiin sovinnon tielle. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Srebrenican kansanmurha-myytti, Srebrenica propaganda, Venäjän Srebrenica- veto YK:ssa

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »